Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Fixat!

Hej vänner!

Nu ska det fungera att läsa de lösenordsskyddade inläggen igen! :D

Återkommer en annan dag, för jag är vaken på övertid nu känner jag...
5 Februari 2020  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Bonjour mes amisHej vänner,

Det har inte riktigt fungerat att logga in med lösenord i mina lösenordsskyddade inlägg en stund för mig, vet inte om ni upplever samma problem? Testa och meddela gärna mig i sådana fall.

Hade egentligen tänkt skriva ett ordentligt inlägg här, men det verkar ju inte vara någon idé nu om ni ändå inte kan läsa det. Får återkomma när det ordnat upp sig. Har iallafall mejlat supporten och hoppas få hjälp snart!

29 Januari 2020  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Who are you?Jag skriver ju ganska personligt i den här bloggen. Och besöksstatistiken påstår att ganska många tusen människor hittar hit varje månad. Jag vet inte varför. Ofta inte hur heller. Ibland söker människor på saker på google. Men det finns kanske någon som läser på riktigt också bland alla de där olycksträffarna.

Kan ni inte ge er till känna? Berätta vem ni är? Kanske länka till en egen blogg? Eller instagramkonto? Eller twitterkonto?

Ibland funderar jag på att bara skriva lösenordsskyddade inlägg. Men syftet med den här bloggen är ändå någonstans att stå upp för alla som haft samma otur som jag och drabbats av psykisk ohälsa av något slag. Jag vill vara med och bidra till en mindre inskränkt syn på psykisk ohälsa. Och det vore ju synd om jag blev avskräckt då för att jag inte har den blekaste aning om vilka som läser här, förutom ungefär två personer. Så klicka på kommentarsknappen nu och berätta om er själva så blir jag jätteglad!

12 November 2014  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
IncroyableDet är helt otroligt att logga in här och se att jag haft niohundra besökare här på noggen bara i maj trots att jag inte skrivit här sedan årsskiftet och därtill inte skrivit regelbundet här på väldigt väldigt länge...

Vilka är ni, alla besökare? Om ni är. Det kanske bara är lurendrejeri med statistiken?

27 Maj 2012  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
2012.2012 är här.
Snöslaskigt och blåsigt. Jag sitter och bråttas med ångesten över att jag inte sätter mig och skriver klart en skrivuppgift som ska skickas iväg till responsgruppen för opposition innan den ska in nästa vecka. Ju mer jag skjuter upp det desto mer stressad blir jag såklart, men jag förmår mig bara inte att ta itu med det. Istället tittar jag in här, på min numera halvt insomnade stackars nogg.

Jag saknar dig fortfarande. Om det inte vore så krångligt att lägga in många bilder i samma inlägg hade jag stannat. Men nu är min huvudsakliga bloggboning den andra bloggen; www.sandralinneas.blogspot.com. Där har jag förövrigt avgett ett icke-nyårslöfte till mig själv att blogga mer regelbundet. Hittills i år har det blivit dagligen, hur det blir när jag är tillbaka i skolan på riktigt återstår det att se. Orken brukar inte räcka till så mycket efter skola, lokaltrafik, handling och matlagning. Typ.

En av katterna kom just och ställde sig på bordet, krävandes sitt hörn i soffan. Han är mycket lustig, det finns två hörn och han ska ha det upptagna. Dessutom duger det inte att ligga på ett täcke, nej nej. Han ligger direkt på det halkigt silkiga sängöverkastet som hängts över soffan för att skydda den från kattpäls och inte alls borde vara trevligt att ligga på. Snarare borde det ge honom elektrisk päls. Men men. Han får sin vilja fram. Snart går han säkert ändå, så jag får tillbaka hörnet... Min lilla söta pälsboll!

4 Januari 2012  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
12 mai 2011NU har jag skickat in min hemtenta! Det var brutalt svårt att få ihop de sista tecknen igår för att uppfylla minimikravet, men det gick. Och efter lite sömn svamlade jag ihop några tecken till så nu borde de inte kunna ifrågasätta att jag hade med frågeställningen som krävde ett antal tecken. Ifall man nu inte skulle få räkna med den, jag vågar inte riktigt chansa.

Jag har ingen aning om ifall jag skrivit rätt eller ej, det visar sig i slutet av månaden när resultatet publiceras. Tills dess tänker jag förtränga att jag någonsin gjort den här tentan. Men först ska jag fira att jag överlevt genom att fika något riktigt gott med Tuss! :D

Inläggen här kommer förmodligen minska igen nu, förövrigt. Mitt kära forum lever igen.

12 Maj 2011  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
VFUFörsta dagen på VFU:n är avklarad. Till min stora lättnad kändes det mycket bättre idag än jag vågat hoppas efter det där första besöket, men helt nöjd känner jag mig inte med min LLU:are tyvärr.

Jag funderar på om jag valt rätt inriktning trots allt, eller om jag ska göra en ansökan om att få byta. Tror jag har på mig till i mitten av april att bestämma det, förhoppningsvis har det klarnat tillräckligt redan efter de här åtta dagarnas VFU dock...

Annars?
Vet inte om jag har så mycket att berätta faktiskt.
I lördags fikade jag med Anna i Haga, vi lyckades äntligen få till en träff. Senast jag såg henne var när hon i 40-gradig feberdimma lämnade mina nycklar till mig när jag kom med mitt flyttlass den elfte januari...

Jag har bestämt mig för en ny mobil.

Sover, läser, handlar, lagar mat, diskar, ser på lite teve, utrotar dammråttor. Försöker socialisera nån gång per vecka, men det är svårt att få till. Alla är ju så himla upptagna jämt.

Dagarna susar förbi i helt sjuk hastighet, det är ju den sista februari idag. Redan... Galet. Sedan är det mars!


28 Februari 2011  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
En julhälsningFörst och främst önskar jag alla som råkar trilla in här och missat min andra blogg http://sandralinneas.blogspot.com en god jul!


Som det ser ut just nu så blir det ju väldigt lite bloggat här. Kanske blir det bara lösenordsskyddade inlägg framöver, men det är inte hugget i sten. Jag tar det som det kommer istället :)


Julaftonen har varit en kall och lugn sådan. -34,2 grader i förmiddags har legat kring -30 under resten av dagen. Förutom en tur till kyrkogården har jag hållit mig inomhus idag, kan jag säga!

Vi har inte gjort så mycket. Ätit, fikat, öppnat några paket och sett lite tv. Konserten med Sarah Dawn Finer var riktigt fin tyckte jag! Har lurat mamma att se lite Sunes jul nu, men vår vana trogen lockar sängen tidigare idag än någon annan dag på året - typ ;)


24 December 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
3 novembre 2010


Eftersom det är så jobbigt att bildblogga på nogg.se har jag skrivit på www.sandralinneas.blogspot.com istället. Tårtan här på bilden åts förra året på födelsedagen. I år blev det inte riktigt rätt. Men men. Födelsedagen har i alla fall firats nu.

För övrigt har jag tackat ja till ett bostadserbjudande idag, så nu blir det en evig väntan till på måndag då jag får besked om jag får den eller om nån annan står högre i kön. Huruvida jag verkligen vill ha den eller ej tvistar (vi) ännu om. Den såg fin ut på en mobilfilmad liten video som den nuvarande hyresgästen var snäll nog att skicka, men med el som tillkommer blir den en smula dyr. Och resvägen till skolan blir några minuter längre än från förra boendet.
För eventuellt nyfikna (som Elisabeth? ;) kan jag berätta att jag kommer kunna fortsätta handla på samma Ica Kvantum om jag får den, men det finns en Willys närmre. Och Frölunda torg...


3 November 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
1 novembreJag är ju inte alldeles säker på att du ser detta, men Grattis på födelsedagen Louise! :D
1 November 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
26 octobre 2010http://pillaren.wordpress.com/2010/10/25/nagra-enskilda-fall/Jag tänker låta den här länken tala för sig själv.
Jag menar inte att någon ska läsa allt som länkas till i det där blogginlägget. Det räcker nog med att skrolla, läsa något enstaka, för att förstå.
26 Oktober 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
23 octobre 2010Jag orkar inte upprepa mig eller komma på nåt nytt att skriva här så det blir en kopia från Haket istället..Som jag skrivit på facebook så började den här dagen med -9,6 grader på termometern efter att jag drömt att jag missförstått instruktionerna till högskoleprovet. Man skulle ha läst en text hemma i förväg, men jag hade svarat på frågorna också och därför blev den delen struken i resultatet. Inte bästa peppen, kanske.

Blev inte så glad över att provet började med NOG-delen heller, och inte med att nästa del var utprövningsblock heller. Jag vill hellre ha en fungerande hjärna till de block som faktiskt räknas in i resultatet..
Avslutningen blev inte heller så bra för jag hann inte svara på de två sista frågorna, jag hann faktiskt inte ens läsa igenom hela texten utan försökte bara skumläsa mig till svar.
Även om man fick en varning fem minuter innan tiden var slut så tappade jag bort tiden, annars hade jag såklart gissat. Men ja.. jag tappade bort tiden. Inte mycket att göra åt.

Om jag räknat rätt blev resultatet iallafall 78 poäng, och en höjning från 1,1 till 1,2. Det är ju inte helt förkastligt, även om jag gärna klarat 1,3 som när jag gjort de gamla proven på nätet =)Men alltså, om vi skulle ta och återgå till textens inledning. -9,6 grader imorse! I oktober? Är det verkligen möjligt? Jag var ruskigt glad som hade hunnit inhandla min übervarma jacka tills idag.


23 Oktober 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
19 octobre 2010Idag är Håkans tjugoåttonde födelsedag. Tjugofyra år minus fem dagar blev han.
Nästan tjugofyra plus fyra kommer aldrig bli mer än nästan tjugofyra hur mycket man än saknar och grubblar och önskar annat.

Med det nöjer jag mig även om dessa få rader egentligen inte gör honom rättvisa på något vis.. jag hoppas att han vet det var han än befinner sig ändå, som inte bokstaveras..
Avslutningsvis vill jag högst opassande för inlägget berätta att jag skakat liv i sandralinneas.blogspot.se igen efter nästan två månaders icke uppdateringar.
Ifall ni inte kikar in regelbundet och upptäcker det på egen hand liksom.

19 Oktober 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
10101010 oktober 2010, eller 101010.
Det kommer bara inträffa sådan symmetri i datumsammanhang två gånger till under våra liv, det är en ganska svindlande tanke egentligen. Ja, åtminstone för symmetrinördar som mig själv ;)

Idag har det verkligen blåst ishavsvindar här. Huvva. Jag måste skaffa mig en vinterjacka, och det snabbt om vädret kommer fortsätta vara kallt. Tror det är dags att leta fram mössa och vinterstövlar också, hittills har jag nöjt mig med tunnare fingervantar och en tunnare modell halsduk...


Idag var det säsongsstart av Gossip girl. Äntligen. Men det tar ju slut så fort. Varför? Jag vill se mer!
Både av det och Greys...

Härnäst stundar sömn. Jag vet inte vad det är frågan om, men jag fick lov att lägga mig på soffan och vila ögonen en stund mitt på dan idag - och då hade jag ändå sovit till klockan var över tio (och jag släckte före tolv inatt)! Att stänga ögonen mer än för en vanlig blinkning dagtid gör jag bara inte i vanliga fall, så jag hoppas att det gör nytta att lägga sig tidigt...


10 Oktober 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
19 septembre 2010 Valvaka... forts.Det här valet handlar förstås om så mycket mer än utförsäkringar. Det handlar om att vår statsminister förnekar 25 procent(s ungdomsarbetslöshet) av landets ungdomar. Ungdomsarbetslösheten är en synvilla! Det handlar om att man kallade 4% arbetslöshet under de rödgrönas styre för massarbetslöshet men anser att 10% arbetslöshet Nu inte är så illa... Det handlar om att man säger sig vilja få ut folk i arbete men ändå har socialbidragstagarna ökat lavinartat och rehabiliteringen är mer obefintlig än någonsin, medan man sänker skatterna för de rikaste genom att tvinga ut sjuka ur sjukförsäkringen och sedan inte vågar stå för det. Det handlar om att man hellre lägger pengar på 2000 RUT-arbetare som till största delen bara kan utnyttjas av de högavlönade, framför 3000 ytterligare anställda inom hemtjänsten. Det handlar om att man (iaf Folkpartiet) hävdar att skolan är en viktig fråga, men att det ändå försvunnit 3000 lärare i skolan under de senaste fyra åren! Det handlar om att man fördyrar kollektivtrafiken (att resa med tåg har blivit dyrare) och sälja ut statligt ägda företag (cancersjuka tvingas avstå från sina mediciner till följd av de privatiserade apoteken!!!). Och det handlar om att man hellre nyinvesterar i kärnkraft än hittar/utvecklar/bygger ut andra energikällor.

Det handlar om att man ljuger och manipulerar, skyller ifrån sig och kommer med undanflykter istället för att stå för sin politik och dess konsekvenser. Och jag begriper inte att så många fortfarande låter sig föras bakom ljuset.
19 September 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
19 septembre 2010 Valvaka...Inte nog med att det verkar som att alliansen får behålla sin plats i regeringen, utan SD kommer med största sannolikhet också att få mandat. Det är vidrigt.

Minnet av en bloggtext jag läste tidigare ikväll ekar ständigt i huvudet. Under regeringens styre har många, många människor utförsäkrats. 400, eller drygt 4% har kunnat gå tillbaka till jobb i någon grad. Exakt hur mycket finns såvitt jag vet ingen offentlig statistik på än. De där 400 människorna kan jobba heltid, men lika gärna bara 25%.

Drygt 400 personer har tagit sina liv till följd av utförsäkringen.

Eftersom ytterligare 35 000 personer utförsäkras nästa år antar jag att vi kan dubbla den siffran fram till den här tiden nästa år. Kanske kan vi dubbla den där siffran av människor som återgått till arbete i någon grad också.

Det minne som ekar i mitt huvud är en bloggtext skriven av en av de utförsäkrade som inte vet hur hon ska orka leva vidare utan ett regeringsskifte. Jag undrar om hon kommer leva imorgon?

Jag undrar hur ~50% av Sveriges befolkning med gott samvete kan rösta så egoistiskt. Jag undrar hur de kan leva med sig själva med vetskapen att de indirekt ligger bakom hundratals släckta liv. Men det förstås. Är man så egoistisk så bryr man sig väl inte om några "värdelösa icke-arbetsföra icke-självförsörjande" människors liv. Det är viktigare med någon hundralapp extra i plånboken varje månad.


Fy fan. Jag mår så jävla illa.


19 September 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
GMO...?


På senare tid har jag sett City Gross reklam för GMO-fritt kött och funderat lite över vad det egentligen är. Att det handlar om genmanipulering har jag lyckats klura ut, men i övrigt är jag inte vidare insatt och har inte direkt några planer på att sätta mig in i det heller.

Däremot har jag för länge sedan tagit avstånd från genmanipulerad mat. Jag tror på naturliga råvaror, sådana som inte manipulerats på något vis på något sätt och som inte utsatts för konstgödning. Hade jag haft råd hade jag hållit mig till ekologiskt helt och hållet. Inte för att man kan vara så säker på att allt som märks ekologiskt verkligen är det, och inte för att kvalitén verkar vara så vidare bra alla gånger. Men för att man gör ett ställningstagande om vad man tycker är okej och inte...

Nu snubblade jag över nyheten att Arla på grund av brist på svensk grädde vänder sig till Finland och Danmark för att få ihop det som krävs för att kunna producera Bregott. Ni har ju säkert inte missat nyheterna om hur danska djur behandlas. Men visste ni att man inte har förbud mot genmanipulerat foder till djuren? Eller att det inte finns något krav om betesgång, vilket betyder att korna med stor sannolikhet aldrig kommit utanför ladugården?

Det här fick mig att fundera en gång extra och via den sista länken kom jag fram till att det nog får bli Milkos nya "Bredbart" framöver. Eller om man skulle testa att göra eget smör...

Läs gärna mer här:
http://www.lantbruk.com/bregott-inte-langre-helsvenskt/2010-06-18

Och här. Kanske är det aktuellt att testa receptet på eget smör för er också rentav?
http://www.camillasmatuppror.se/Fakta/AEtbart/24185_SmoerJag vet. Det kommer varningar och rapporter om än det ena, än det andra, hela tiden. Man orkar inte riktigt bry sig och oroa sig så mycket. Men om man väljer bort något dåligt/sämre alternativ lite nu och då så kommer man ju med tiden att välja alltmer naturliga alternativ ...naturligt :)
Jag strävar åtminstone efter det.


Edit:

Även här finns ett recept på hur man kan göra eget smör, tycker det verkar lite mer spännande..
http://olgakatt.blogspot.com/2010/09/vem-kan-man-lita-pa.html
17 September 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
31 août 2010Det är nästan slut på augusti nu. Det känns helt ofattbart, och sorgligt. Jag är inte redo för hösten, jag skulle velat ha sommar i en månad till. Minst.

Idag var jag på kick-off med lärarnas riksförbund och fick se lite av Pedagogen från insidan, och förstås några av de andra studenterna.

Annars har det varit en ytterst händelsebefriad dag. Både till förtret och lättnad, jag är fortfarande så vansinnigt trött. När Såld på hus är slut ska jag gå och lägga mig så jag orkar gå upp när mobilalarmet ringer imorgon. Nio ska jag vara på plats i Vasakyrkan och jag hoppas verkligen att jag inte går vilse. Men jag borde inte göra det. Dels för att Anna faktiskt visat var kyrkan ligger, dels för att jag skrivit ut en karta och spårvagnen stannar alls inte långt ifrån...


I övrigt saknar jag mina missar och mitt paradis alldeles alldeles enormt mycket.31 Augusti 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
25 août 2010 part II.


Frugan Nattfrost tycker att jag ska skita i att alliansen inte kan räkna. Men det kan jag inte. Hur kan man vara glad över att den sittande regeringen manipulerar siffror? Att de manipulerar opinionsmätningsföretag? Medvetet ljuger för svenska folket för att inte framstå i dålig dager?

Är ni medvetna om att dessa lögner kan leda till något så mycket värre i framtiden om inte folk sätter ner foten och röstar bort dem?

Är ni verkligen trygga i att alliansen sänker skatterna samtidigt som statens budgetunderskott bara växer och växer? Att de säljer ut alla statliga myndigheter som varit en finansiell trygghet för vårat land under väldigt lång tid? Att de tar pengar som skulle gått till sjuka (sjukersättningar från försäkringskassan) för att finansiera RUT och ROT och ytterligare skattesänkningar och förmåner för de som redan har det VÄLDIGT gott ställt och inte behöver dessa pengar? Vet ni att detta kan vara ett brott mot de mänskliga rättigheterna?

Är ni medvetna om försämringarna i den offentliga skolan och sjukvården som alliansen är skyldiga till? Har ni råd med privata försäkringar och att se till att era barn får gå i privata skolor? Kommer ni ha råd att betala er sjukvård den dag den kostar tusentals kronor per dygn, så som den gör i USA?

Är ni medvetna om att de snackar skit om de rödgröna och samtidigt har samma förslag som dem, men i en mer extrem version än de rödgröna? Ett konkret exempel här är bensinskatten som de rödgröna vill höja med 50-80 öre nånting medan alliansens förslag landar på över en krona!
Ni kanske tycker att det är bra med så mycket mer i bensinskatt, men är ni medvetna om att alliansen inte vill använda de ökade intäkterna till att forska för att få fram mer miljövänliga alternativ utan hellre bygger ut kärnkraften? Kärnkraften med sitt uran som man inte riktigt vet hur eller var man ska förvara i framtiden? Fast det kanske är okej att skeppa det till Brasilien, så länge ni inte påverkas?
Att vi är många som bor på landsbygden med usla offentliga kommunikationer och inte kan välja att låta bilen stå hemma, det har ni förstås också i åtanke? Men bryr er inte eftersom ni har era bussar och tunnelbanetåg?

Alla lögner som alliansen svingar omkring kanske kan tyckas små var och en för sig. Men när människor går på lögnerna och hjärntvättas att tro att de gör något bra då känner i alla fall jag att det börjar bli farligt.
Alliansen, och särskilt då moderaterna vill inte vårt land och dess innevånare väl. De tycker att alla vi sjuka, arbetslösa och andra som står utanför samhället på något vis (utan att vilja!) är en barlast som inte borde finnas. De enda som är värda något är Reinfeldt själv och hans kompisar direktörerna och andra höginkomsttagare i Stockholms innerstad utan ett endaste problem. De arbetar inte för att alla ska få det så bra som möjligt. Bara för att de som redan har det bra ska få det bättre.

Jag undrar om ni är så egoistiska också?Läs om SIFO här så förstår ni kanske bättre hur jag resonerar:

http://www.facebook.com/note.php?note_id=152822548062994&id=100001326712484

Om inte länken funkar så har jag delat sidan på min FB-sida så ni kan klicka er vidare genom den istället.


25 Augusti 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
25 août 2010Nog för att jag inte är något proffs på matematik. Men nog måste de där allianssmurfarna vara helt ute och cykla när de får nuvarande studiemedel på 8140 kronor per månad till 9400 när de lovar att höja studiemedlet med 500 kronor (i juli nästa år OM de vinner valet..vilket jag verkligen hoppas slippa vara med om)?

Eller?

8140 + 500 = 8640 ????


Jävla lögnare!
25 Augusti 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
12 juillet 2010 Antagningsbesked 1.Jag har redan bloggat om det här ---> http://sandralinneas.blogspot.com men min fina lilla nogg har ju varit med så länge att jag inte kan låta bli att skriva en rad även här.
Idag kom alltså antagningsbesked 1.
Jag vet med säkerhet att det blir lärarprogrammet i höst och minst tre år framåt. För tillfället är det inriktningen Kunskap och fantasi 210hp jag är antagen till, men en dryg månads väntan till dröjer innan jag med säkerhet vet vad det blir.

I skrivande stund är jag fjärde reserv på den inriktning jag allra helst vill gå. Så jag får återkomma igen sedan.


Igår drog ett åskväder förbi här. Själva åskan var inte så mycket att hänga i julgranen. Men blåsten. Och regnet. Oj, vad det regnade! Och blåste!
Imorse hittade jag parasollet som stått lutat mot husväggen alldeles intill trappan i en vindskyddad vrå flera meter därifrån, i leran.

Och annars är det varmt så man storknar. Jag har hunnit med att äta fem marsglassar hittills idag. Det måste bli mindre tropisk värme nu. Jag blir ruinerad annars. För att inte tala om vad detta gör med resultatet på vågen. Usch, jag vill inte tänka på det...


12 Juli 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
28 juin 2010Det är verkligen dåligt med bloggande just nu. Mest för att jag inte har så mycket att delge världen eller dokumentera för egen del, men kanske också lite för att jag inte har ro att dagboka/blogga när jag allt som oftast har sällskap. Och de få gånger jag känner att jag har något att skriva så är det tankar som jag inte riktigt känner att jag vill blogga om, åtminstone inte för stunden. Så det blir lite mer pappersdagbok istället.
Nu när det är så fint väder är jag ute en hel del dessutom, och även om jag velat surfa från trädgårdsstolen så har jag inte tålamod. Det som försiggår på dataskärmen syns helt enkelt för dåligt i solljus. Believe me, I´ve tried ;)


Idag kom Kents nya album som jag hade förhandsbokat, med posten, Två hela genomlyssningar har jag hunnit med, den första mer fokuserad än den senare. Men hittills gillar jag den. Jag blev glad när jag upptäckte att Winnerbäck fanns med på ett hörn på en låt också :)

Förutom skivlyssning har jag börjat rensa lite i jordgubbslandet idag. Det är en sorgligt försummad historia, det hanns inte med på hela förra sommaren på grund av grävningen och isoleringen av grunden och har inte hunnits med hittills i år heller, så nu finns två års ogräs att rensa där. Men bland allt ogräs, räddade lila blommor, kärleksört, liljekonvaljer och annat smått och gott från landen som brukade finnas runt husgrunden tidigare skymtar även jordgubbsblom här och där. Så några egna gubbar får vi förhoppningsvis även i år!

Men solen är stekande varm dessa dagar, och för det mesta håller jag mig till skuggan när jag är ute. Idag ägnade jag några timmar åt att läsa ut den engelska roman jag påbörjade för sisådär en månad sedan. What we did on our holiday var kanske ingen höjdarlektyr, men den passar i svårighetsgrad för en ovan engelskspråksläsare som mig. Ju mer jag läser, desto mer flyt tycker jag att jag får i läsningen och jag har för avsikt att fortsätta läsa engelskspråkiga romaner lite nu och då i framtiden också.

Fast nu blir det svensk chick-lit för hela slanten, i form av Jenny Östergren (från Nyhetsmorgon) och Kristina Thulins bok "Vi som hade alla rätt".


28 Juni 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Ännu ett exempel


http://www.bt.se/debatt/utanforskapet-skulle-minska-men-okade-istallet%281908514%29.gm


Enligt Alliansen är det okej att det är stora barngrupper, de tog bort det särskilda anslag som fanns för att minska barngrupperna i förskolan.
De försämrade KomVux.

De låter kommunerna ta smällen för den merkostnad som den förstörda sjukförsäkringen skapat i form av ökat behov av socialbidrag (kan ta som exempel att det här i Mora bara under årets första fem månader dubblerats från 4-4,5 mkr nånting till över 8).

Pengar som kommunen inte har. Och som staten inte tänker skjuta till trots att de skapat problemet.

Jag frågar mig vad vi ska ha staten till egentligen? Om nu tillochmed kommunerna "are on their own"...

3 Juni 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
7 maiSkickade äntligen iväg läsupplevelsen idag. Och har ägnat eftermiddagen åt att börja läsa en ny roman, en mycket mer lätt- och snabbläst bok. En chick-lit. Jag gillar den! Jag har redan hunnit läsa nästan en fjärdedel dessutom.
Så kanske, kanske att jag hinner läsa ut och skriva om denna bok också innan helgen är slut.

Sedan är det bara psykologin kvar att fokusera på till tusen.
Och lite franska läxor emellanåt, förstås.

Men nu är det fredag, och kväll. Och jag tänkte lägga mig och läsa inredningsmagasin istället. En stund. Och sooooova.

7 Maj 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
6 maiIdag skulle mormor ha fyllt 78 år.

Jag skriver det varje år, men åh vad jag saknar henne!
Jag hoppas hon får mumsa smörgåstårta där hon är.
Och att det finns en trädgård där hon kan gå runt och titta på en massa blommande växter. Körsbärsträd, till exempel.

Bilden här intill är en av ett helt gäng jag fotade i trädgården sommaren 2005, året då hon dog. Sedan lade jag in dem i datorn och visade henne och hon tyckte att de blev ännu finare på bild än i verkligheten och kunde inte tro att det var hennes trädgård...

6 Maj 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
Försvarsmekanismen reaktionsbildning - hjälp?


Ifall mina kära haket-vänner inte kan hjälpa, eller om ni kanske kan hjälpa mig lite fortare blir det dubbelpostning på det här inlägget:

Jag tänkte be om lite hjälp att förstå en sak.

Jag läser om försvarsmekanismen reaktionsbildning som innebär att man beter sig på motsatt sätt än man egentligen känner. Ett exempel är att osäkerhet framstår som arrogans.
So far so good.

Men de har också ett exempel på att hat kan förvandlas till omsorg. Och det har jag lite svårare att förstå hur det fungerar.

Kan ni kanske hjälpa mig med det? Ge något konkret exempel eller bara en enkel förklaring?
24 April 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
24 avrilÄr det bara jag som blir illamående av hur de i media vältrar sig i alla stackars människor med så god ekonomi att de haft råd att åka på semester och blivit strandsatta nere i Europa och sedan tvingats åka fina bussar med stoppade säten ända hem för att sedan kunna visa bilder på barnen som fick en extra dag att plaska i pooler och på pannacotta (med kommentaren "deeen var goood, maten var jääääättebraaa" från hotell de "tvingats övernatta" på under sin svååååra resa hem i Nyhetsmorgon?


Skulle de inte kunna ägna sig åt alla de människor som bor på Island istället? Och då menar jag själva människorna, inte några jäkla helikopterbilder från vulkanen, och hur deras vardag förändrats över en natt. Eller varför inte hälsa på familjerna till de som blev utsatta för attentaten i Bankok inatt/igår? Eller intervjua någon miljönisse om oljeutsläppen utanför USA? Eller åka till Afrika och den ständiga svältkatastrofen där?


Att de tillåter svenska välmående människor i-landsgnälla i en halvtimme är bara FÖR MYCKET!

24 April 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
22 avrilFör att minska ångesten vid dåliga besked brukar jag be fk kontakta mamma istället för mig när de fattat nya beslut. Så gjordes även på soc.

Genom mamma har jag fått besked om att de beviljade mig pengar för maj - inklusive pengar till prövningsavgifterna.
Hur mycket det blir återstår att se, kommer säkerligen få max en femhundring kvar till mat den här gången med. Men spela roll.
Jag kan betala räkningarna.

Och när mamma ringde och hörde sig för hos fk igår fick vi beskedet att det skulle dröja flera veckor till innan de kom med något besked. Men människan mamma talade med sade att han skulle försöka skynda på ärendet, så jag vet inte riktigt vad det egentliga beskedet blev...

Snart är det dags för franskaprov.
Sedan är tanken att jag ska flytta mig, sängen, katterna och det viktigaste hem till mamma i eftermiddag. Om vädret håller i sig. För tillfället skiner solen, så jag hoppas den stannar kvar hela dagen!

22 April 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
21 avrilÄnnu en morgon med näsan i böckerna så snart medvetandet blivit tillräckligt. Men efter imorgon har jag åtminstone en sak mindre att tänka på, när franskan är avklarad!

Jag har skrivit några inlägg på min nya blogg på sistone som jag gärna får (mer) respons på. Bland annat vill jag hemskt gärna ha tips på hur man skriver bra, intressanta bokrecensioner. Vad vill Du veta när du läser sådana? Vad vill Du inte ha med? Bonus-tanken är att jag ska få lite tips om hur jag ska lägga upp mina läsupplevelser till Engelska B-uppgifterna här också!

Och vad ser du i bilden jag lade in apropå att jag läste på kapitlet om perception i psykologiboken igår?


http://sandralinneas.blogspot.com är adressen, fortfarande!21 April 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
SoL


Är det jag som är icke läskunnig, eller verkar det inte ganska självklart att jag borde vara berättigad ekonomiskt bistånd medan jag studerar (utan rätt till studiemedel)?


4 § Socialnämnden får begära att den som uppbär
försörjningsstöd under viss tid skall delta i av nämnden
anvisad praktik eller annan kompetenshöjande verksamhet om den
enskilde inte har kunnat beredas någon lämplig
arbetsmarknadspolitisk åtgärd, och

1. inte har fyllt tjugofem år, eller

2. har fyllt tjugofem år men av särskilda skäl är i behov av
kompetenshöjande insatser, eller

3. följer en utbildning med tillgång till finansiering i
särskild ordning men under tid för studieuppehåll behöver
försörjningsstöd.

Praktik eller kompetenshöjande verksamhet som avses i första
stycket skall syfta till att utveckla den enskildes möjligheter
att i framtiden försörja sig själv. Verksamheten skall stärka
den enskildes möjligheter att komma in på arbetsmarknaden
eller, där så är lämpligt, på en fortsatt utbildning.
Den skall
utformas med skälig hänsyn till den enskildes individuella
önskemål och förutsättningar.

Socialnämnden skall samråda med Arbetsförmedlingen innan beslut
fattas enligt första stycket. (Lag 2007:409).
19 April 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
18 avrilJag borde verkligen läsa psykologi nu istället för att blogga. Men det är såå svårt att fokusera på den. Dessutom blir jag bara mer och mer stressad för varje dag som går, för att jag inte kan någonting what so ever för att jag knappt ens börjat ta tag i den ännu.

Mycket dumt.
Men jag har ju läst ut den första engelska romanen nu åtminstone, så det kanske blir lite lättare att fokusera på psykologin om jag ..bara lyckas fokusera. Ehum.


Jag har varit "duktig" och gått igenom alla mina "gröna beskedskuvert" (från fk då då..) för att hitta de nyaste och samlat ihop alla andra papper till soc-mötet imorgon iallafall. Och avanmält tv-innehav eftersom jag flyttar hem till mamsen. Skönt att ha det avklarat.
Jag trodde det skulle krävas en massa krånglande innan det blev gjort, men det var ju precis tvärtom för en gångs skull. Tack tack!


Nåja, jag har ju fördrivit lite tid nu så jag måste väl bita i den sura psykologiboken igen.. så jag kan ta lunchpaus om en stund. Och se Gossip girl ikväll med gott samvete.

18 April 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
17 avrilFör en stund sedan läste jag (äntligen) ut We were the Mulvaneys. Fast det är lite med skräckblandad "förtjusning" (glädje eller lättnad hade varit mer passande ord, men de funkar ju inte i talessättet). För nu måste jag ju skriva om den också. Och det ska "inte bara vara en recension utan egna tankar också".

Jag som är värdelös på att säga mer än om jag tycker att en bok eller film eller så är bra eller dålig.
Hur skriver man en BRA läsupplevelse? Hjälp!! :0
Särskilt när nyanserna i boken ofta gått en om intet eftersom man inte förstår alla ord...


Lördagkväll. Funderar på om jag ska försöka se slutet av A mighty heart som går på tv, eller om jag ska lägga mig och läsa vidare i Revolutionary road istället. Jag tror det lutar åt det senare. Dels för läslustens skull, men också för dygnsrytmens!17 April 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
13 avrilJag har läst lite om det här med att det ska införas lärarlegitimationer ikväll. Och funderat lite på vad jag tycker om det. Jag tror inte att det kommer göra någon större skillnad i praktiken, även om jag skulle önska att det ledde till att man fick bättre lärare, bättre undervisning (så att det här med att svenska skolelevers kunskaper bara blir mindre och mindre kunde förändras, brytas), bättre koll på vilka som inte är lämpade inom läraryrket så de kunde sållas bort, liksom de som saknar utbildning. Jag skulle så gärna vilja se att lärarnas löner steg, att de fick bättre arbetsvillkor (fast det senare har väl inte så mycket alls med legitimationens införande att göra, nej.. och om jag fortsatte på den vägen skulle jag tappa tråden alldeles).

Vad tycker och tänker ni om detta med lärarlegitimation? Tror Ni att den kommer göra någon som helst skillnad, förutom att den kostar en kvarts miljard att finansiera (och därmed gör ett hål i statens plånbok på motsvarande belopp)?


Här finns en del intressanta länkar i frågan:

http://www.dn.se/debatt/vi-infor-yrkeslegitimation-for-alla-sveriges-larare-2012-1.1075987

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/yrkeslegitimation-infors-for-larare_4554093.svd

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.348475-forslag-om-lararleg-valkomnas

http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.349141-efterlangtad-legitimation


Är ni det minsta intresserade så följer här en bonuslänk, där de många och långa kommentarerna till själva bloggtexten var minst lika roliga att läsa som själva blogginlägget.

http://cornubot.blogspot.com/2010/04/lararna-far-legitimation-baa-vad-bra.html
13 April 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
11 avrilJag spenderade tre timmar i sträck idag med att skriva ner alla franska glosor som hör till de kapitel jag har prov på nästnästa vecka. Eftersom jag varit så ofokuserad under mesta tiden då vi jobbat med de kapitlen sitter glosorna minst sagt uruselt, och grammatiken än sämre. Huh, jag har lite att syssla med framöver.

Sedan satte jag mig i solen på balkongen utan långärmad tröja (men med filt över benen) och läste lite. Det var härligt varmt, men jag satt inte kvar så länge ändå. Man ska ju inte överdriva såhär i början av säsongen. Dessutom gör avsaknaden av solglasögon det lite jobbigt att sitta ute i sådant skarpt solljus alltför länge..

Men nu, bannemig, är våren ändå på gång på riktigt! Det dröjer ju inte alltför länge innan det blir sommar, rentav. Förhoppningsvis (tvi tvi, kors i taket och *slänga salt över axeln*).


Jag tror jag och mamma beslutade att jag ska flytta efter franskprovet den 22 också. Oavsett när jag blir av med lägenheten. För att minska känslan av splittring. Mamma kan hjälpa mig med lite städning medan jag tokpluggar inför psykologi-prövningen och jag får lugn och ro utan en massa flytt-måsten i bakhuvudet... tror det blir bra så.
Alltså borde jag kanske lägga ut en annons på soffan också, snarast?
Hmm...


11 April 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
8 avrilÅh, jag skulle ju ha uppdaterat igen kom jag på nu. Men tacktack för svaret i förra inlägget ändå! (delen som hade med högskolepoängen att göra, då, delen om att läsa extrakurser tar jag gärna in mer info om! :).

Jag skrev till syon och inom en halvtimme tror jag att jag hade hunnit få svar. Så nu är min ansökan definitivt färdigfifflad med. Franskan hamnade på första plats. Vilket känns lite ångestigt eftersom det bara är 15hp, men om man inte gör så stryks den ju om jag skulle råka komma in på mitt förstahands-programval eftersom resten stryks då..

Det är en chansning att försöka mig på franska utöver heltidsstudier. Särskilt som det kommer bli min första högskoletermin med noll erfarenhet och ännu mindre studieteknik. Och obefintlig koncentrationsförmåga.
Men jag tänkte börja förhöra alla om studieteknik i sommar om jag får ett positivt antagningsbesked, så kanske jag kommer liite förberedd ändå ;)

Idag har jag tagit mig igenom nästan alla kapitel som jag inte hade läst innan i psykologin. Ett kapitel återstår. Det tar jag imorgon. Sedan ska jag ägna mig åt att läsa Oates resten av studietiden imorgon.
Men nu sömn. Läsning och sömn.

8 April 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Högskoleansökningsråd önskasHrm, ja alltså. Jag kände nästan från början att det var fel att inte ta med den där 15hp-kursen i franska (kvällstid) i högskoleansökan. Så nu har jag bytt ut en Engelsk grundkurs 30hp (långt ner i listan) mot franskan. Men jag har lite bekymmer med var jag ska placera den.

Enligt vad jag läst mig till kan man bli antagen till max 45hp per termin?
Om jag söker ett program i första hand (minst 180hp, men det blir ju att man läser 30hp/termin ändå), och franskan i andra hand.. kan jag komma in på båda då?
Eller måste jag söka franskan först?


Och ja, jag ska skicka iväg ett mail till syon. Men jag är ganska säker på att hon antingen har påsklov denna vecka eller så är hon på andra skolor. Hon är bara på gymnasiet/komvux en eller två dagar i veckan... Och jag vill försöka få lite klarhet i det här nuuu! :)
Om någon har erfarenhet av att läsa språk på kvällstid i kombination med heltidsstudier i annat så skulle jag bli väldigt glad om ni kunde berätta om det också. Tar jag mig vatten över huvudet om jag försöker läsa in (motsvarande gymnasiets steg 2-3) franska samtidigt som jag kommer vara nybörjarstudent på högskolenivå?
Enligt vad jag kunnat läsa mig till i den här terminens schema för fransk-kursen så har man bara en eller två lektioner per vecka och resten självstudier.. men hur mycket självstudier handlar det om?


Jag vill iallafall så himla gärna försöka hålla franskan levande nu när jag väl tagit upp den igen efter så många år. Egentligen skulle jag ju möjligen vilja göra något mer av den än att bara läsa för mitt eget nöje också.
Så inte ens en termins uppehåll känns riiiktigt aktuellt. Jag glömmer ju redan nu när jag har jul- och påsklov på nån vecka...=/

8 April 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
2 avrilJag har just läst en hel rad inlägg i en blogg med mycket bokrecensioner. Mest inom ungdomsboksgenren eftersom skribenten försöker sig på att författa egna böcker inom den genren, och är lärare.
Och jag får sådan läslust!
Men när skulle jag orka och hinna läsa en bok utöver studieböckerna? Just nu finns det inte på världskartan känns det som.

Jag läser inredningstidning på kvällen (om något alls) innan jag somnar, för då finns inget man måste komma ihåg till nästa gång man läser. Ingen handling liksom...


På tal om läsning och sömn ska jag förövrigt bädda ner mig i sängen nu. Och imorgon ska jag ta mig till sidan 100 i Oates-boken. Minst. Egentligen var det dagens mål, men det blev inte så. Jag läste iallafall, och det får väl vara ok för den här gången. Men jag behöver verkligen ta tag i plugget ordentligt nu också.


Hoppas solen kommer tillbaka snart. Energin blir så mycket större då...


Imorse somnade jag om när jag stängt av alarmet, och sov till halv elva. Hade lätt kunnat sova någon timme till egentligen, men jag har inte råd att ställa till något med min dygnsrytm nu.

2 April 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
23 marsMen ärligt talat, var tar tiden vägen? Snart är mars slut. Också. Det känns inte alls som att det var länge sedan året inleddes med strömavbrott och massvis med minusgrader. Men nu kan man ju faktiskt ana våren, även om nästan alla gnäller på att det ligger kvar så mycket snö och yadi yadi yada.

Förr i tiden brukade påsken vara sent i april och då brukade det finnas eller komma ny snö. Det är väl bara naturligt med snö i mars? Även om den börjat smälta?
Tycker åtminstone jag.
Våren kommer när den kommer.
Låt det vara så.


I övrigt måste jag tipsa om Icas frysta frukt- & bärmix. Om man låter dem tina helt och äter med vaniljsås (ganska mycket), mmm vad gott alltså! Och enkelt. Och inte jätteonyttigt heller. Såklart funkar vanlig hederlig färsk frukt också (bäst, egentligen..), men när man inte orkar stå och hacka och skala och skiva själv finns ju det där färdiga i frysdisken och varför inte göra det lätt för sig om det går?


Efter mer än två månaders hetsätande av godis känns det bra att ha börjat återfinna balansen igen, låt vara att det skett med nedtrappning från godis till överdrivet många biskvier, ballerinakakor och semlor istället.
Nu har jag iallafall varit helt godisfri i 23 dagar. Kakorna har blivit mycket färre. Och måendet är tusen gånger mer stabilt än under de där månaderna.
Det står mer klart än nånsin att nolltolerans är det enda som funkar för mig. Jag önskar att jag kunde köpa en påse Polly eller en chokladkaka emellanåt, men det går verkligen inte.

Men apelsin & keso med ett ton kanel är ju egentligen godare, och frukt med vaniljsås också. Så jag lär nog klara mig ändå. Och så finns ju Ben & Jerrys att lyxa till det med emellanåt längre fram i sommar också.23 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
20 marsIdag hade vi tydligen varmast i landet med +12 grader. Klagar inte direkt. Tänk att kunna gå utan vantar. Ovant, och alldeles fantastiskt! :)

Annars verkar min r-knapp strejka idag. Får leta skäp under den imorgon och se om den vill vara med lite mer. Det är så knepigt att skriva när en av de vanligaste bokstäverna inte funkar utan milt våld liksom.


Jag har packat lite till idag. Och fifflat klart med prioriteringarna till högskoleansökan. Så imorgon ska jag nog registrera den och lägga den bakom mig för nuets studier och, som sagt.. flyttpackning.


Som misstänkt imponerade inte årets Körslag något vidare. Moraeus låt var ganska konstig och trist, men de röstade väl med melodifestivalen i minnet idag antar jag. Eller på de udda prickarnas charm, kanske?

Tänkte nog lägga mig och läsa lite nu, så den här goda sömnrutinen som varat några dar håller i sig...


20 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
18 marsJag har träffat båda lärarna som är ansvariga för prövningarna nu, och det var ju lite intressant att återse en av mina gamla lärare och svara på sådana där obehagliga frågor som vad jag haft för mig sedan studenten.
Jag hoppas att jag kommer kunna svara annorlunda framöver.
Egentligen kan jag ju det redan nu, för jag studerar ju faktiskt. Mhm.


Jag vet inte om det är jag eller om det verkligen ska bli så lätt som det låter nu när jag fått reda på vad jag förväntas göra inför de där prövningarna.
Jag hoppas det inte blir för svårt iallafall.

Såklart blir det mycket jobb att läsa allt som ska läsas och lära sig, men om jag inte efterlyst det själv hade jag inte behövt någon kursbok i engelskan..?
Fick iallafall låna en, det kan ju inte göra annat än nytta att läsa lite extra. Men innan jag tar tag i något annat så ska jag plöja två romaner.

Frågan är vilken jag ska börja med. Virginia Woolf eller Joyce Carol Oates? Den senare är längre, så jag tror det kan vara en bra idé att börja med den? Eller så är det bättre att börja med den andra så jag får en kickstart? (om man nu kan få en kickstart genom att läsa Woolf.. den må vara kort men det är ju ändå Woolf...).

Psykologin skulle jag egentligen bara läst in åtta kapitel i och haft ett större prov på i slutändan. Men vi diskuterade lite och kom fram till att jag ska göra ett mindre prov på de första kapitlen först, de som är en repetition av det som lästes i A-kursen (för sex år sedan..). Tror det blir bättre så. Så 27 april är mitt första provdatum.

Fokus fokus fokus.


18 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 4 kommentarer
RéponseJag fick svar på mitt mejl till syon idag. Ett möte är bokat nästa tisdag, men sjukvårdskursen låter det inte alltför hoppfullt med. Så när jag bekräftade mötestiden frågade jag om det kanske fanns några andra kurser med start såhär mitt i terminen.. eller nåt.

Läsa på distans.. alltså, jag vet inte. Engelska kanske kunde funka, men förra gången jag försökte var en mardröm. Så jag vet inte. Om jag nu skulle få ihop nån slags heltidsstudier så måste jag ju ändå känna att jag kan klara kurse(r)n(a), annars kommer det bli en enda röra med studiemedel och återbetalningsskyldighet och sådant.

Det där överlämningsmötet från fk till af kommer inte bli av förrän 31 mars. Så i detta nu är jag utan inkomst men med en summa kvar på sparkontot från de där försäkringspengarna och är därför inte berättigad bistånd från soc heller på närmare en och en halv månad... fast mamma ringde dem idag iaf...
Just nu är min högsta prioritet att inte behöva gå dit alls. Jag står inte ut med den förnedringen en gång till.

Jag vill försöka vara hoppfull, men hela tiden hopar sig nya regnmoln på min himmel. Små som stora. Just nu räknar jag ner till den sekund min dator brakar samman (båda touchpad och mellanslagstangent är i för sorgligt skick, den senare är dödad av mig och täcks säkert inte av någon garanti, nej). Ny dator? Ehh.

Kanske skulle jag börja sälja det extra kamera(makro?)objektivet , de där minst använda PL-ljusstakarna, min ännu inte uppsatta nya fina älskade hylla... min själ? Vad nu den kan vara värd.


8 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
7 marsVasaloppet är avklarat för ett år till.
Det är lite sådär som med OS, skönt att det är slut men ändå tråkigt..

Ska bli skönt att kunna gå utanför dörren utan att tänka efter hur milslånga bilköerna kan tänkas vara igen.


Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva. Nä.
7 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
4 marsNu är det där syo-mejlet ihopknåpat och väntan har tagit vid. Säkert dröjer det till nästa vecka innan jag får svar. Hoppas på att något händer tidigt i veckan än senare, iallafall..


Idag är det äkta sportlovsväder med klarblå himmel och solksken här. Lite kallare än det varit på sistone är det också, men det är fortfarande sommarvärme i jämförelse med tidigare med -4,2...


4 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
2 marsAvslag.Men jag gråter inte den här gången. Får inte panik. Känner just ingenting. Blir bara tom. Får väl uppsöka Fredrik Reinfeldts källare, antar att det är där gaskammaren för oss sjuka värdelösa icke självförsörjande människor finns.


Eller gå till arbetsförmedlingen och ha ett "överlämningsmöte" där det kommer framgå att jag inte har något där att göra...


Eller nåt.
Nä. Jag vet inte.
Tom...


2 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
Uppdaterad fotoblogg.Jag väckte lite liv i fotobloggen häromdagen.. Fast jag ligger fortfarande ett par månader efter. Inte för att jag fotat särskilt mycket i år, men ändå. Får ta tag i det nån dag..

http://sandralinneas.blogg.se/fotoalbum/?tmp=25105532


Vilken härlig curlingmatch inatt förresten. Herrarna vet hur man ska göra för att hålla en på sträckbänken, tappa en sådan stor ledning mot ett sådant lag som Storbritannien... Men nu är vi i semifinal! :D


25 Februari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 4 kommentarer
23 février part IIJa, typ sportlov då. I två veckor. Nästan. Eftersom jag inte tänker delta i det fåniga påfundet att baka äppelpaj på torsdagens lektion. Fy mig. Nästa vecka är det ju sportlov, och måndagen därpå är skolan fortfarande stängd eftersom de ska vasaloppsstäda. Så nästnästa tisdag är nästa lektion.

Men jag ska bannemig stoppa ner näsan i skolböckerna under den här tiden iallafall. Att repetera regelbundna verb och alla glosor vi haft hittills kan nog inte skada. Det känns som att jag börjat glömma massor på sistone. Enkla meningar kräver enormt mycket funderande innan jag med tvekan uttalar dem på lektionerna. Typ. Inte bra. Jag hatar den här sirap&bomullshjärnan!!


23 Februari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
16 févrierEn sådan här skulle jag kunnat tänka mig att ha i mitt värdelösa kök (istället för en diskbänk som är överfull med disk som inte diskar sig själv, en icke självrengörande spis, ett kylskåp med bristfällig kunskap i att hålla lagom temperatur osv osv..:
Fast det hade varit trevligt om den kunde spotta ur sig lite sallad också emellanåt. Kanske några färska jordgubbar.. eller solvarma skogshallon? Alltså, nyttigheter. Och ja just det. Zero istället för vanlig cola, då. Men annars. Ja. Absolut!

(klippet hittades hos ensamma pappan)


16 Februari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
14 févrierDet är en sådan dag då jag sörjer den förlorade då(r)tiden. Det var så mycket som var dåligt då, övervägande dåligt var det rentav. Men jag saknar det ändå.

De tysta ensamma mörka långa nätterna när orden skrev sig själva, när kockprogrammen var min vaggvisa och nystekta pannkakor min frukost, när mr Ace väckte mig kort efter att jag somnat baraföratt och sedan lät mig somna om till framåt lunchtid och svefn g englar, warflower och crazy love var lika viktiga som syret jag inte trodde att jag skulle kunna ta upp någonsin mer. Och sedan maria-mejlen, Englasysterväven, vänner och likhetstecknet med för alltid.


Jag saknar mr Ace, jag saknar Joel, jag saknar malte och maria, jag saknar känslan av att stå nära snusstussyrelisacatjonassassamandelmanenglavithajir och alla andra som var min vardag då. Jag saknar d. Förbannade jävla d., vad jag saknar dig. Varför kan du aldrig försvinna ur mitt medvetande nån gång?


Jag vet inte hur man gör för att fortsätta tro på framtiden och dess påstådda möjligheter när det känns som att allt som spelat någon roll redan funnits i ens liv och gått förlorat och allt man drömmer om är att någon som betytt ska komma tillbaka och säga hejförlåtattjagförsvannmenjagärhärigennu, kramas så att det verkligen känns att det betyder något, men det aldrig händer...14 Februari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
9 février


Den tröttheten jag dras med dessa dagar, jag vet inte vad jag ska säga om den. Det känns som att huvudet är fullt av sirap OCH bomull och hur det ska gå att få ordning på övergår mitt förstånd.
Jag ligger i soffan mer eller mindre hela tiden och ögonen svider av trötthet, och när de inte svider av trötthet översvämmas de av tårar.
Jag trodde inte att jag kunde må så här dåligt igen. Jag trodde inte att jag kunde gråta längre.

Jag försöker göra någon nytta, försöker att hålla kvar den där lilla energin som finns allra längst in någonstans, men det är jobbigt. Batteriet laddar liksom inte. Energinivåerna sjunker bara ännu mer.

Officiellt har jag inte fått avslag från fk, inte riktigt än. Men försäkringsläkaren anser inte att "alla rehabiliteringsmöjligheter är uttömda". Han har mage att påstå att jag borde gå i mer terapi för social fobi. Mitt minsta problem. All ångest jag försökt förklara beror på osäkerheten i att bli utan försörjning behöver jag tydligen också terapi för?

Jag orkar egentligen inte, men jag har skrivit ihop tre sidor med argument nu som vi ska försöka få in till handläggaren. Måste nog finslipas en del, men det finns en början iallafall..


Är det helt obegripligt att jag behöver TID att lära mig använda verktygen jag fått under de år jag redan gått i terapi på rätt sätt, snarare än mer teoretiska kunskaper (terapi) som skulle dränera all den (minimala) energi jag nu försöker lägga på att läsa in gymnasiebetyget så att jag ska kunna gå framåt istället för att stå stilla och stampa i framtiden? Är det helt obegripligt?

För mig är det inte så konstigt att jag inte började tala flytande franska efter den första lektionen i höstas, eller ens efter första terminen. Att jag den här terminen kan föra allt längre konversationer med sammanhang (om än med stakningar och fel uttal, och utan att kunna stava allt till perfektion) är däremot ett märkbart framsteg.


Likaså är det ett enormt framsteg att jag nu går i skolan istället för att gå i terapi om dagarna. Skulle jag då alltså behöva sluta skolan för att gå tillbaka till terapin? Vad är syftet? Jag trodde jag skulle bryta cirkeln, inte fortsätta följa den...9 Februari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
31 janvierImorgon måste jag forska i om det skulle vara accent-tecken i fevrier, annars kan jag inte blogga med dagsrubriker längre. Hrm. :)


Fast det är inget bekymmer egentligen. Just nu är jag mest irriterad på att alla människor tycks ta för självklart att man kan ringa sent på kvällen och få svar och uppta en evighets tid på att babbla om en massa skit jag inte är ett dugg intresserad av.

Pappa började i fredags. Efter nio, närmare tio tror jag. Svarade inte. Igår ringde fröken J. Tjugo över nio. Svarade inte. Pappa: tio i tio. Svarade inte då heller. Jag var trött. Jag hade antagligen inte ens lyckats få ur mig ett "hallå" om jag tryckt på svarsknappen. Roligt samtal liksom.

Nu är det söndagkväll, efter nio. Fröken J ringer. Jag svarar inte för jag ska ta en dusch så jag kan inleda skolveckan utan att skrämma bort resten av klassen imorgon. Sedan vill jag liksom varva ner så jag kan somna innan det ljusnar igen. Det tar liksom väldigt lång tid.

Varför ringer inte folk på vanliga _humana_ tider, om de alls ska ringa? Jag hatar telefoner!!


I övrigt gör mitt knä ontontont och det är -25 grader ute. Halleluja!


31 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
29 janvierJag är så glad för att ha fått se sälen igen idag. Det var alldeles för länge sedan.
Anja stod på vinnarplats på pallen, alltså.

:)


Jag har läst husbyggarbloggar idag och nyinsjuknat i min innerliga vill-bygga-hus-sjuka. Och ätit alldeles för mycket onyttigt. Men imorgon är en ny dag. Och den här gången ska jag bannemig lyckas få ordning på det här. Orka kaos mer.


Det är -19,nånting grader ute nu. Igen. Hu. Jag som precis lyckats förtränga att det var så här kallt för bara några veckor sedan. I evigheter. Inga evigheter nu va? Bara tillfällig iskyla? Tack?

29 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
25 janvier25 januari. Det var nyss jul. Det här känns inte inte inte okej. Alls. Jag har ju inte gjort något den här månaden. Alls. Känns det som. Och det ligger nog en del i det också förstås...

Det är på tiden att jag lyckas övermanna och vända alla misslyckanden till något bättre nu. För att vara sådär lagom kortfattad.

Det får bli en start imorgon.
Efter skolan, som är läxlös denna vecka för att gymnasisterna hade så mycket annat för sig, ska jag dammsuga lägenheten. Vilket inte är en dag för sent, dammråttorna virvlar och förökar sig varje sekund.

Det kan tyckas som ett litet steg för världen. Men det är ett stort steg för mig. Haha.


25 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
24 janvier="#/%¤/)/¤)¤i¤///////////#%#%"#"!q¤"!Ungefär så. För min "Mina bloggar"-mapp tycks ha försvunnit från datorn inatt. Utan förklaring. Puts väck.
Om det bara vore så att jag hade länkarna till mina aktiva bloggar där. Men nejdå. Där har hamnat en massa länkar till bloggar jag ramlat över och tänkt verkat extra intressanta, så jag ville ha dem mer lättåtkomliga än övriga xiljoner med blogglänkar som jag har i andra mappar under huvudmappen "Undersök". Gah!

Och så hade jag mina gamla avvecklade bloggar i den mappen också. Som jag inte har länkar till någon annanstans. Fantastiskt.Fast jag hittade en superfin blogg igår. En vintageblogg.
http://moncheriblogg.blogg.se/

På sista tiden har jag snöat in på den typen av bloggar där skribenterna har en egen stil, åt vintage-hållet. Jag myser och inser att H&M verkligen inte är min stil egentligen. I framtiden ska jag öka procenten med kläder i min garderob som har en känsla av svunna tider. Särskilt 50-60-talsklänningar känns nödvändiga. Hoppas jag hittar någon framöver.


24 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
14 janvier


Idag kunde jag inte motstå att köpa en (vanilj)semla trots allt. Eller gräddburgare som jag läste nånstans. Haha. Det var ett roligt uttryck! :)

Egentligen skulle jag inte gå in i butiken något, bara hämta ut mitt bokpaket i kiosken. Men mjölken tog slut imorse, så det var liksom lika bra. Så behöver jag inte handla mer förrän nästa vecka när jag fått nya pengar. Då kunde jag alltså inte hålla mig borta från onyttighetsdisken heller.
Det var gott. Men det kommer ändå inte bli några mängder i år. Jag måste hålla i pengarna nu, eftersom jag inte vet vad jag kommer ha för inkomster efter utbetalningen från fk på måndag...


Ikväll hade ju Antikrundan säsongspremiär. Men. Jag tittade inte!
För det visade sig vara nytt Extreme home makeover också. Och det kan jag bara inte missa! Gud vilket jobbigt avsnitt idag, förresten. Det brukar inte få mig att gråta, men idag torkade jag många tårar.
Antikrundan är inbokat imorgon klockan tre istället. Alldeles utmärkt fredagsnöje, if I may say so.


Nu ett avsnitt av Lilla huset på prärien, (jag är inne på sista discen av säsong ett nu, sedan blir det att öppna den andra boxen som jag fick i julklapp :) och sedan blir det kanske några sidors läsning i Åse som var boken i bokpaketet jag hämtade idag. Äntligen!

14 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
12 janvierIgår eftermiddag började det plötsligt göra rysligt ont i mitt knä. Det knä som varit problematiskt det senaste året, men som mirakulöst varit snällt, fogligt och smärtfritt den senaste tiden.
Den här nya smärtan var av ett helt annat slag, så jag hoppas att den vanliga håller sig borta fortsättningsvis också..
Den nya smärtan hugger och aj aj. Jag är glad att jag inte behövt gå längre än mellan soffan och toaletten sedan dess. Längre promenad hade nog inneburit att jag fått stanna mitt i en vandring mellan två punkter...

När jag vaknade idag kändes det en aning bättre.
Såklart slår jag i exakt samma knä i den enda icke-vadderade delen på min koloss till soffa då. AJ AJ AAAJ.
Jag vågar inte ens tänka tanken på att jag ska iväg och handla lite senare.
Hoppas att vila hjälper...

(Är förövrigt så less på att känna mig som en krympling på ett sätt eller ett annat mer eller mindre jämt och ständigt. Jag känner mig mer som 240 än 24... hur ska det då bli när man blir gammal undrar jag?)


Måtte värmen vara på ingång för att stanna, knät vara snällt och bli smärtfritt, och vädret fritt från nederbörd framöver. Jag behöver ut och röra på mig nu. Få bort värken i nacken.. tror inte knät skulle lida av lite rörelse heller bara den akuta ajajigheten försvinner.
Nåja.


-14,6 grader ute nu. Nyss var det fjorton jämnt. Det har nog inte varit så varmt tidigare i år här. Eller har det?

Kategorin får förövrigt tala för sig själv idag. Många oskrivna svordomar, typ...:)

12 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
To darn coldSom rubriken säger, om än med viss osäkerhet på stavningen.
-23,2 ute.
+18,4 inne efter att ha tänt 14 ljus och vridit upp värmen på elementen.

Trött på kylan nu!
Faktiskt.

Har inte lidit mer än på så vis att fingrarna aldrig hållit sig varma oavsett vilka vantar jag haft på mig tidigare, men ja. Nån gång ska man väl tröttna ur helt. Idag var min dag. Funderar på att åka till södra landsändan, där har de ju nöjt sig med strax över -10 grader iallafall. Med all invänjning känns det som hyfsad promenadtemperatur för mig nu...


8 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
8 janvierJag drömde att jag firade nyår hos Kim och A i Norge inatt. Plötsligt dök Cat och Frugan med respektive upp som överraskningsgäster.
A lagade en supergod middag, sedan sköt norrmännen raketer och jag irriterade mig en aning på deras miljöförstöring. Men i övrigt var det en fin nyårsfest.

Mitt livs bästa, faktiskt.
Det vore intressant att se den förverkligad.

8 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
le silenceJag har läst ut Matilde och sett Harry Potter och den flammande bägaren. Sett hur minusgraderna blivit alltfler (-24 för tillfället). Nu tänkte jag gå och lägga mig och läsa ny bok av Monika Björk.

Imorgon eller någon annan dag ska jag nog plocka undan julen.
Och kanske hitta ordaverings-kunnandet igen.


5 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
À demain.Imorgon åker jag hem. Imorgon kanske jag finner ro och vilja att skriva något lite längre igen. Eller så inte. Men förutsättningarna kommer iallafall vara större för att blogga.

Datorn står mest avstängd, inskjuten under vardagsrumsbordet här.


27 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
23 décembreBingolottos uppesittarkväll börjar lida mot sitt slut (nåja, tre kvart återstår väl). En bingo fick jag. Men inte på den önskade Jackpoten utan på hundra kronors-raden ;/. Man får vara glad för det lilla!

Jag har ätit pizza, druckit asti, ätit lite lösgodis för första gången på närmare två år(!!) och lite chips.
Jag tog en smakprov hos fröken J under Idolfinalen (inga hela chips dock, utan bara smulor eftersom fröken J:s syster hann länsa skålen först :) och kände att en påse chips kunde vara på sin plats att inhandla nu. Annars äter jag det max var tredje år eller så. Senast jag minns såhär på rak arm att jag åt chips nu var dock ännu längre tillbaka, nämligen under novemberkalaset 2005.

Så det var gott.
Men fy vad mätt jag är. Och jag undrar hur jag ska hinna bli hungrig till imorgon? Tror inte det får plats några köttbullar... katastrof! o.O
Äsch. Det löser sig nog.


Kattorna smyger omkring och myser. Eller egentligen sover de mest. Caspian ligger utslagen i en fåtölj här intill, Sessan håller antagligen till i en fåtölj i mammas rum som hon alltid brukar lägga beslag på.
Sessan var förövrigt lika hysterisk i kattburen under bilresan idag som någonsin, så jag släppte ut henne och hon blev faktiskt alldeles tyst när hon fick sitta en stund i min famn. Men sedan hoppade hon ner på golvet och gömde sig bakom mina ben och verkade inte fullt lika trygg.
Caspian såg iallafall alldeles salig ut, som om han förstod var vi var på väg. Han är en riktigt cool res-katt :)

Och fram kom vi, utan att Sessans hysteri resulterade i någon olycka med en katt under bromsen eller på gaspedalen eller så :)


Avslutningsvis vill jag bara önska alla en
God jul!
23 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
22 décembre..har just inget att säga. Ska gå och lägga mig nu, imorgon ska jag göra det sista, som att packa, innan jag far till mamma.
Tar förstås med datorn, men det återstår väl att se hur mycket som blir skrivet.


Den där känslan har redan börjat infinna sig, den att det är över nu. Julen liksom. Det där sista. Jag önskar att jag kunde få lite mer adventstid istället.
Nåja.


22 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Sant eller falskt.Den där kvällen när jag var hos fröken J och såg Idol-finalen spelade vi spel i pausen. Sant eller falskt hette det.
Riktigt roligt, och enkelt (inga knasiga regler som kräver att man måste läsa instruktionsbok i en timme först). Här går det att läsa mer om det:
http://www.braspel.com/?id=333

Jag rekommenderar alla att införskaffa det. Är man lite luddig i huvudet av några glas vin blir det nästan ännu roligare.
Imorgon ska jag försöka mig på att införskaffa det eftersom det finns stora planer på att spela spel hela julen där hemma i paradiset! :)
20 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
19 décembreFrån gårdagskvällens rekordtemperatur -23,6 (mamma hade -26,3 eller nåt) till eftermiddagens -9,0. Det känns ju plötsligt nästan varmt. Eller låter. Jag har inte varit ute för att undersöka saken.
Istället har jag donat och fejat. Det blev ett kort läskigt besök i källaren (jag har alltid varit o-förtjust i hyreshuskällare, men nu vågar jag gå ner ensam iallafall) med ett par balkongblomkrukor med döda växter i. De stod och skräpade i hallen i evigheter, men nu när julen är i faggorna går det inte för sig längre!
Sedan dammsög jag och jisses vad härligt rent det blev.
Utom på köksgolvet. Där fastnar (fastnade) de gröna chenillesockorna i asti-kladd. Jag såg åt ett annat håll medan högerarmen hade dumheten att torka golvet med disktrasan istället för moppen för sig. Sedan stuvade jag makaroner och jag konstaterade nöjt att de blev snuskigt goda.
Faktiskt har jag nog aldrig lyckats så bra med att stuva makaroner! :D


Nu stundar julfilmstittande på trean. Fast jag ser nu att jag redan sett den ett par gånger. Det är ingen höjdare. Men den får duga.

19 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Ja men gör det!


Tydligen finns ett förslag om att öka arbetskraftsinvandringen från moderaterna eller regeringen eller nåt. Jag säger bara; ja men gör det då för helvete. Vi som redan bor här kan ju packa och dra. Vi får ju inte plats i det här samhället, helt uppenbart vill ni inte ha oss här.

För det finns ju inte redan nog många arbetslösa i det här landet, eller hur? (Ungefär 50% av de invandrare som finns här är redan arbetslösa, och de hade ökat enligt Nuheterna. De lär alls inte fortsätta öka heller, nej nej. Särskilt inte om vi lägger till en bunt nya arbetskraftsinvandrare).


Jag hade inte haft något emot det om det hade funnits jobb. Men det finns ju inte ens jobb till alla svenskar som redan finns. 247 000(!!!) är arbetslösa. Är det inte läge att säkra upp deras jobb och ekonomi först? Eller har ni plötsligt blivit så positiva till att folk ska leva på bidrag?

Tell me!
För jag fattar absolut ingenting.


15 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
15 décembreNågra nya uppdateringar finns att skåda i fotobloggen.

I övrigt har jag faktiskt inte mycket alls att skriva om idag. Det snöar. Har gjort mest hela dagen. Ett par decimeter har det nog hunnit dimpa ner, och om inte så har det nog det snart iallafall.

Min nacke är helt ur gängorna sedan innan läkarbesöket förra veckan och jag börjar bli lite desperat här. Ibumetinen hjälper inte. Mammas liniment (det heter liniment, inte tigerbalsam!) gjorde ingen större nytta. Fungerar inte ens det är det inte ens någon idé att testa nödlösningen med oleum basileum.

Ska jag behöva stjälpa i mig en flaska vin för att lyckas slappna av liksom?
Nej, hu!


15 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Lucia

Såklart ställde jag klockan tidigt för att kunna göra varm choklad till Luciamorgon. Och nybakade lussekatter. Micrade för att de skulle bli varma. Höll just att hälla i arraksessens i chokladen då, dock (för mycket, kunde bara dricka upp halva muggen) så de blev alldeles sega. Grattis s! Du vann första pris i nyvakenhetsklantighet!

Men Luciamorgonen på tv var ju värd att stiga upp för att se för första gången sedan de repriserade från Umeå 2006. Jag tänkte i förväg att det enda som var bra med Zorngården var att de framförde Koppången. Och det lär de ju inte göra när det är Lucia från Växjö? Men jodå! Då blev jag glad :)
Och sedan de där stjärngossarna. Åh de var ju sååå söta! Jag tänkte skicka ett sms till dig då frugan, men jag var för trött och visste inte säkert om du var vaken ;)

Sedan var det iallafall slut i rättan tid, för jag var som sagt trött och gick och nannade kudden en timme till. Eller till halv elva egentligen. Men nio ringde klockan så jag kunde gå upp och sätta på nyhetsmorgon som bakgrundsljud iallafall :)


Nu är himmelen alldeles sådär januari-riktig-vinter-ljusblå. Inte ett moln kan jag skymta. Och solen, den skiner så det kommer sticka i ögonen då jag går ut. Om jag går ut. Där råder fortfarande inte något riktigt svar i frågan.

Ser lite Idol-repris medan jag inväntar besked iallafall..
Uppdat.

Oh. Jag slapp gå ut idag. Skönt. Orkar inte riktigt göra det faktiskt. Jag vill bara myyysa. Somna på soffan, eventuellt. Och se mina söndagsrepriser; hemmafruarna och Brothers & sisters!

Medan jag bakade igår passade jag på att tjuvtända tredje ljuset i den klassiska adventsstaken. Och de första två, för jag hade inte tänt dem innan..
13 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
Sommarturné!Det blir en sommarturné med Lasse också.


Biljetterna till turnén släpps den 10 december.

Turnéplan: 8/7 Linköping, 10/7 Landskrona, 15/7 Langesund, 16/7 Göteborg, 23/7 Västervik, 24/7 Ronneby, 25/7 Borgholm, 28/7 Gävle, 29/7 Järvsö, 30/7 Piteå dansar och ler, 31/7 Storsjöyran i Östersund, 5/8 Hok, 7/8 Stockholm, 14/8 Strömsholm, 15/8 Örebro, 20/8 Karlstad, 21/8 Oslo.
Frågan är var och med vem jag ska gå?
Göteborg eller Stockholm? Eller ska jag åka till Yran i Östersund? Åh, vad klurigt!
Tuss?
Eller Elisabeth kanske? Det vore spännande att träffa dig efter så många års bloggföljande! ;)Jag måste klura ut en lösning till den tionde iallafall..
Känner någon sig manad att anmäla sig frivillig att sällskapa, gör´t! :D


5 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
C´est la fiévre de la consommation.Min nya teflån är här. Uthämtad och ihoppillrad, på laddning. Måtte den vara snäll nu.

Vi håller för övrigt på med ett kapitel som handlar om shopping på franskan. Det avslutas med meningen jag använt som rubrik här. Ganska vältajmat, må jag säga.


I övrigt skiner solen och himlen är blå och det snöade några flingor så det är småvitt ute också. -1,4 grader visar termometern och det känns äntligen lite vintrigt. Inget mer regn nu, bannemig!


1 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
FBJag bestämde mig för att ge facebook en ny chans idag, efter en tids funderande hit och dit. Vi får se om jag blir långlivad, eller ej.

Nu slipper jag iallafall känna mig utanför när väl valda människor lägger upp bilder där och skriver om det i bloggen utan att lägga upp några bilder där också. Väl valda människor känner sig säkert träffade nu ;)

30 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
En tidig ego-klapp?Köpade visst en ny mobiltelefon alldeles nyss. Återstår att vänta på leverans och hoppas att den fungerar till belåtenhet, dock...


Den är iallafall röd. Och fin.


28 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
L´essai est réalizeNu känns det verkligen som att jag överskridit mina kunskaper (syftar på rubriken). Men jag har iallafall gjort provet och det med stort hopp om ett bra resultat. Om känslan stämmer lär ju visa sig så småningom. Fast gärna ganska snart. På måndag, när nästa lektion är tex.


26 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
24 novembreDet är alltså precis en månad till julafton och idag har det regnat som om det vore vilken dag i början av oktober som helst. Jag vill skriva en massa fula ord för att uttrycka vad jag känner angående detta, men det skulle nog inte bli så uppskattat av er som läser. Alltså låter jag bli.

Jag skiter i att stoppa de där lussekatterna i frysen och försöker jula till det så gott det går iallafall. Fast det är i förskott och fullständigt vedervärdigt att bryta mot juletiketten på det viset.

Jag motstår iallafall frestelsen att ta fram stjärnorna och stakarna fram till helgen, fast grannarna redan gått loss med dem i sina fönster och frestar mig att göra detsamma.

Hm.
Bore, var äääär du?24 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Dimanche.Jag tycks inte ha så mycket att säga idag. Har mest suttit med näsan i en bok. Eller två, för jag läste ut Vinbärs- och började på Hallonboken direkt efter. Vissa böcker är verkligen så mitt i prick vad man vill eller behöver läsa just där och då och den här serien är verkligen en sådan. Jag önskar att den aldrig tog slut, men det lär den ju göra ändå förstås...

Imorgon ska jag studera flitigt inför provet. Är tanken. Jag måste verkligen. Har inte öppnat böckerna alls ännu. Även om det mesta borde sitta någorlunda ändå...


22 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Oh förresten.En sådan liten sak i världshistorien, men stor för lilla mig just denna dag. Idag köpte jag årets första vörtlimpa! Den har jag längtat efter, kan jag lova! Ända sedan i september/oktober. :)


21 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
21 novembreNäe. Vet nån vad. Grannen i huset "nedanför" har satt upp ljusstakarna i eftermiddag medan jag varit hos mamma. Trodde jag skulle få hjärtsnörp när jag fick syn påt.
L a g b r y t a r e !!! >_<

Jag hade ju tänkt stryka julgardinerna igår men jag kom mig aldrig för. Och i ärlighetens namn känner jag inte för det idag heller, så jag tror det får vänta tills imorgon istället.

Om jag inte får ett ryck senare, för det är ju skräplördag utan något vidare tv-utbud att snacka om så jag kan lika gärna roa mig med strykjärnet då...


Inatt när jag gick och lade mig var det förövrigt tio komma tre grader. Jag upprepar. Inatt. Strax innan ett. Tio komma tre grader. PLUS.
Det är ju helt fel!

21 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Kvällens tanke på kammarenDet måste ju ha framgått vid det här laget att jag inte alls är en sminkmänniska. Men ibland kan någon ta min kropp i besittning och få det att verka som en sådan bra idé att kleta på lite mascara och så iallafall.
Min mascara är hundra år gammal och inte vidare bra tycker jag.
Så nu tänkte jag fråga er med lite mer erfarenhet och framförallt kunskap på området.

Vilken sort är bra? Vilken sort ska man välja?
Waterproof, inte waterproof?
Billig. Mycket gärna. Att lägga flera hundra på något man bara använder när något spöke tar en i besittning känns lite ..onödigt ;)

Nåja. Help!


20 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
Flower MonoEtt litet inlägg om mitt fina bord...

http://sandralinneas.blogg.se/Och en bild på min tjuvstart på julen ;)
18 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Mardi le 17 novembreMed tanke på att jag just predikat millimeterrättvisa i julens namn hos Mija kanske inte det här är så passande att skriva. Men... *Host* jag har "monterat ihop" en av mina nya julstjärnor idag. Mest för att kolla att den lampa jag hade hemma var av rätt sort så jag kunde skriva upp en till på handlingslistan. Men sedan råkade jag liksom tända den och hänga upp den på en vägglampett bredvid tv:n eftersom det är så himla mörkt här och jag hatar starkare ljus än just mysbelysning... Jag gjorde samma sak förra året också, vid närmare eftertanke. Hrm. Ja *host*.

Sedan plockade jag fram ljusslingan som ska sitta ute på balkongen. Jag tänkte vara smart och provtända den innan jag satte upp den, vilket jag också gjorde och konstaterade att det var en del lampor som inte funkade. Men det verkade bara vara en sektion. Så jag hängde upp den. Förra året var det också en sektion som inte fungerade men det var bara en eller två lampor som behövde bytas. Inget jättejobb alltså.

Men när jag hängt upp den och provtände den igen för att få lite mer översikt på trasighetsfaktorn konstaterade jag att det var väldigt mycket mer än en sektion som var trasig. Typ alla utom en eller två. Blä!
Jag ångrar att jag hängde upp den, väldigt mycket.

Men men. Förhoppningsvis är det bara nån enstaka lampa som är trasig nu med. Och det ösregnar ju så man behöver kanske inte oroa sig för att frysa av sig händerna under trasiglampa-letningen heller... >___<17 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 4 kommentarer
Ha ha.Julmusten är tydligen hotad pga brist på glasflaskor. Bengt Magnusson uppmanade svenska folket att panta.
Better panta mera då, om ni tillhör pantsmitarna.

Själv köper jag bara cola zero i plastflaskor och pantar regelbundet så jag känner mig inte vidare skyldig...


16 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 4 kommentarer
Uppdateringar.
Om nu någon fortfarande inte insett det bra med bloglovin´ (eller bloglines, som du Frugan ;) så kan jag meddela att jag lagt upp en väldig massa bilder i fotobloggen på sistone. Alldeles nyss kom jag ikapp. Nu har jag inga fler bilder på lager, alls.
Skönt!

Hädanefter ska jag försöka att uppdatera mer regelbundet.
Så kan ni väl vara söta och kommentera lite oftare/mer också, så jag vet att någon faktiskt tittar in där?

http://sandralinneas.blogg.se/fotoalbum/2009/november/


Eller för all del här. Det känns ganska tråkigt att få så lite respons, trots att besöksstatistiken är högre nuförtiden än förr.

14 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida