Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


En liten lista.Jag tar mig an den här listan som jag hittade hos Elisabeth...


Fyra tv-program jag ser
Nyhetsmorgon, Våra bästa år, Greys Anatomy, Gossip girl

Fyra saker jag har gjort idag
Vaknat tidigt för tredje dagen i rad (fast den första blev jag iofs väckt), sett lite Nyhetsmorgon, druckit apple cinnamon & raisin-thé och spanat på grävmaskinen som grävt vid våran tomtgräns.

Fyra saker jag längtar efter
Mina fina vänner, att kanske få ihop ett novemberkalas med dem fast typ i januari/februari eller så, en kram och svar på alla obesvarade frågor.

Fyra saker på önskelistan
En egen bostad, handskrivna brev (jag får aldrig sådana nuförtiden :(), ljus - ständigt ljus! Och pengar. Det är tråkigt men underlättar allt så väldigt.

Fyra saker jag avskyr
Avstånd, samhällsutvecklingen, att det alltid blir stökigt och smutsigt igen hur mycket man än städar, ofrivillig ensamhet.

Fyra jag utmanar
Alla som läser! Men särskilt Frugan, Mija, Marie, Lena och Malin :)


2 November 2010  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
UtmaningElisabeth http://funderingarochtankar.blogspot.com/ utmanade mig att visa den tionde bilden jag publicerade i bloggen. Det krävdes ett återbesök till oktober 2006 för att hitta den. Och ett konstaterande att jag saknar en "utmanings-kategori" här i bloggen. Listor & test får duga, det är ju nästan samma sak? ;)

Jag utmanar i min tur Frugan och Mija. Och er som vill känna er utmanade. Men bara under förutsättningen att ni ger er till känna som läsare först ;)


14 Juni 2010  | Länk | Listor & test | 2 kommentarer
Boklista1. Den värsta läsupplevelse du haft?
Rädsla:
Jag vet inte. Jag är osäker på om jag ens har någon sådan läsupplevelse. Möjligen att det hänt när jag läst nån rysarbok (har nog läst max två) i min ungdoms dagar? Men böcker som väcker sådana känslor lockar mig i allmänhet inte, precis som rysare inte gör det när det kommer till filmer.

Besvikelse: Jag kan inte peka ut en hel bok som jag blev besviken på såhär på rak arm. Men jag kommer aldrig förlika mig med J.K:s beslut att döda den karaktär som dog i slutet av Harry Potter och Halvblodsprinsen. Och stora delar av sista HP-boken levde inte heller upp till förväntningarna. Den var ganska trist när de hattade runt ute i skogen i X hundra sidor...

Irritation: Böcker med dåligt (barnsligt, platt osv) språk. Böcker där det ständigt dyker upp typfel. Felstavning, särskrivning, upprepningar. You know. Trycker man en bok så ska väl förlaget först se till att de är i toppskick? Det är inte ok med en enda felplacerad eller saknad bokstav. Tycker jag. Förövrigt: Med tanke på hur många som sänder in bokmanus till förlag borde de väl kunna sortera bort de där med platt och barnsligt språk och utan något som helst budskap så man alls slapp bli utsatt för dem, tänker jag. Allt sådant där som inte ger någon riktig läsupplevelse...

Ilska: Här passar besvikelse-svaret strax här ovan också in. Gillar inte när människor blir orättvist eller felaktigt behandlade heller. Vanligtvis väcks ilska lättare i verklighetsbaserade böcker än icke verklighetsbaserade sådana, men någon speciell bok kan jag inte peka ut...

2. Vilken bok har påverkat dig mest hittills?
Oj vilken svår fråga!
Det finns några böcker jag återkommer/återkommit till med jämna mellanrum. Jag antar att det är en hint om att de har/hade något särskilt att säga (mig).

-Zebraflickan av Sofia Åkerman (läser jag nog minst en gång om året sedan ganska många år nu, totalt har det nog blivit kring tio)
-Vingklippt ängel av Berny Pålsson
-Jätten i spegeln av Helene Arkhem

Och nedan nämnda böcker kanske inte påverkat mig på det viset, men de har stannat kvar hos mig på något vis även efter att jag läst ut dem.

-Skuggserien av Maria Gripe
-Oskyld av Åsa Ericsdotter
-Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda
-Désirée av Annemarie Selinko
-Torey Hayden
-Marian Keyes

3. Har du läst någon bok som du blivit riktigt skrämd av?
Njäe, som sagt så tilltalar inte den typen av böcker mig riktigt..

4. Vad använder du som bokmärke?
Bibliotekskvitton eller ett bokmärke jag gjorde i syslöjden i åttan (eller något sådant) oftast.

5. När brukar du läsa? Hemma, på jobbet, på morgonen, på förmiddagen, på kvällen, innan du lägger dig…?
Genomgående har jag under mitt liv mest läst när jag gått och lagt mig, men på senare år har jag börjat bli trött så fort jag läst en rad så det brukar bli mer läsning under dagtid nu istället. Fast jag har ju alltid läst på dagtid under helger och lov och så förut också, förstås.

6. Vad var den första bok du läste?
Ska man minnas det? Mamma och mormor läste sagoböcker för mig när jag var liten. Antar att det var någon av dem?

7. Vad är bättre, pocket eller inbundet?
Det är ju något speciellt med inbundna böcker, men ärligt talat är ju pocket på alla sätt mer behändigt.. och så är de billigare. Men i mitt framtida bibliotek ska ändå huvuddelen av böckerna vara inbundna.


8. Vilken bok läser du nu?
We were the Mulvaneys av Joyce Carol Oates och Richard Yates Revolutionary road. Fast jag har knappt ens hunnit börja med den senare och det lär nog dröja innan det kommer ett tillfälle att fortsätta med den heller.

9. Och vilken sida är du på?
106.

10. Brukar du lämna “kännetecken” i dina böcker?
Nej. Men det verkar ganska fint att hitta tidigare läsares lämnade meddelanden. Fler borde lämna lappar i sina biblioteksböcker...

11. Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok?
När jag väljer ut böcker på måfå på bibblan är det alltid utsidan som är den första/största orsaken till att jag dras till dem. Sedan läser jag förstås baksidestexten innan jag bestämmer mig för om den verkar läsvärd på riktigt. Men omslaget brukar oftast ge en riktigt bra hint, tycker jag...

12. Sidantalet, då?
Jag är inte rädd för tjocka böcker, men för tillfället väljer jag medvetet de som inte är tegelstenar för att komma igång med läsningen och hitta motivationen igen.

13. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet?
Nej nej nej! Det gör att läsupplevelsen tappar sin tjusning helt.

14. Finns det någon bok du läst flera gånger?

Oh ja. Några nämnde jag här ovan; Zebraflickan, Vingklippt ängel, Désirée, Oskyld, Jätten i spegeln..

15. Har du råkat ut för någon olycka som böcker varit orsaken till?
Nja. Möjligen att jag tappat någon bok på stortån nån gång kanske? Och så har man väl skurit sig när man vänt blad någon gång, men det får väl ses som ganska milda skador ;)

16. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det är någon bok du inte gillar?
Ja, jag har väldigt svårt för att göra mig av med böcker. Till och med dubletter ;)

17. Tar du med dig boken du läser på toa?
Nää..

18. Just det, läser du i badrummet?
De sällsynta gånger jag badar brukar jag ta med något att läsa, men det brukar nog hellre bli tidningar eftersom jag inte vill tappa böcker i badkaret. Fast så mycket läsning blir det definitivt inte.

19. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Skriver du kanske till och med läsdagbok?
Det brukade gå ut på att jag ställde böckerna i den ordning jag läste dem. Men jag har alltmer gått över till att sortera dem i färger istället. Och efter författare. Det är ganska kaotiskt system, alltså.
Jag skriver upp alla böcker jag läser och datumet jag läser ut dem, ja. Några betygsätter jag här i bloggen, men jag är värdelös på att skriva regelrätta recensioner. Det räcker att tala om om jag tyckte om eller hatade det jag läste, känner jag. Sedan är det upp till andra att inspireras att läsa själva och skapa sin egen uppfattning.

20. Har du något att tillägga?
Jag önskar verkligen att jag läste mer än jag faktiskt gör! Och att jag var bättre på att läsa på engelska. Och att jag läst fler klassiker (men det ska åtgärdas!), eller att jag för all del lyckades hålla mig till de årsteman jag sätter upp för mig själv inför varje nytt år (i år är det meningen att jag ska täppa till luckan när det kommer till svenska kvinnliga författare, gärna klassiker därtill).

Och ja, Elisabeth, jag förmodar att jag inte behöver uppmana dig att tjuva den här listan. Ni andra får gärna göra det också, såklart! :)

3 April 2010  | Länk | Listor & test | 2 kommentarer
Om bokarI brist på riktiga uppdateringar får det bli en liten lista som jag hittade hos en av mina nyare bloggfavoriter, http://trynottolooksopretty.blogspot.com/


Som läsare är jag: lättpåverkad av dagsformen. Är jag lässugen så läser jag, finns inte den riktiga lusten där kan det dröja evigheter innan jag rör en bok. Skulle gärna haft lite lättare att läsa även om inte läsformen är på topp.

Som bloggare är jag: svamlig

Senast lästa bok: Sommaren hon återvända av Kristin Hannah. Jag gillar Hannah, men de senare böckerna jag läst har inte varit fullt så bra som de jag läst förr. Huruvida det handlar om att de faktiskt är sämre, eller om jag inte faller för den sortens böcker på samma sätt längre låter jag vara osagt. Jag kommer nog återkomma till henne för lättläsning emellanåt även i framtiden iallafall

Senast påbörjade bok: Jag har inte hunnit välja en ny bok ännu. Det står dock mellan Kungamordet (Hanne-Vibeke Holst, en favorit), Vi som hade alla rätt (Kristina Thulin & Jenny Östergren) eller Revolutionary road (Richard Yates). Då den sistnämnda är tunnast lutar det en liten aning åt att den vinner.. kanske.

Senast köpta bok/böcker: De två sistnämnda i frågan ovan, samt 19 minuter av Jodi Picoult. De hade ta tre betala för två med nedsatt styckepris på Maxi. Hur kan man motstå?

Favoritdeckarförfattare: Jag är inte så mycket för att läsa deckare, nej. Inte alls faktiskt. Men jag har en tre-i-en-bok av Karin Fossum. Den var ok.

Jag läser allt av: Hanne-Vibeke Holst, Marian Keyes, Victoria Holt, Anna Gavalda, Torey Hayden. Tanken är iallafall att jag ska ha läst allt av dem någon dag. Har kanske inte riktigt hunnit med det ännu.

Jag läser helst inte (genre/författare): Sci-fi, fantasy och deckare. Att jag älskade Harry Potter får ses som världens största undantag. Eller så.

Vid hyllan för fackböcker letar jag: Biografier, oftast om ätstörningar eller gamla kungligheter. Jag har en förkärlek för de franska, men våran första drottning Bernadotte är också intressant. Kan vara för att hon var fransyska..

Förutom svenska läser jag gärna: Nja. Jag må vara hyfsad på engelska men det är ändå för många ord jag inte kan och då blir det inte samma sak hur gärna man än vill tro att originalspråksläsning är att föredra framför översättningar..

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Det har jag redan berättat.

Högst upp på min bok-önskelista just nu står: Böcker av Herman Lindqvist. Sveriges historia-samlingen hade jag inte tackat nej till.

När jag går på antikvariat letar jag alltid: Åh vad jag önskar att antikvariat-besök ingick i mitt liv. Kanske den dagen jag bor i Göteborg och kan få tips och guidning av Emma?
11 Februari 2010  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Just nu:
om jag var en färg
skulle jag vara blek

om jag var ett djur
skulle jag vara en katt, en latmaskkatt som nästan bara sover

om jag var ett nummer
skulle jag vara 0

om jag var en sång
skulle jag vara någon instrumental, kanske något klassiskt.. med stråkar


om jag var mitt i en dröm
skulle den vara varm och luddig, fin och lyckligom jag var en blomma
skulle jag vara en ..taggig? jag vet inte, idag känner jag mig inte som någon speciell blomma.


om jag var ett instrument
skulle jag vara en cello

om jag var ett klädesplagg
skulle jag vara något riktigt mjukt och stickfritt

om jag var en sko
skulle jag vara en med hög klack men som var lätt att gå i som om det vore vilken ballerina som helst

om jag var en dryck
skulle jag vara varm choklad - utan grädde!

om jag var ett fotografi
skulle jag vara något svartvitt, föreställande ett landskap kanske? hav,strand och horisont?

om jag var en känd person
skulle jag vara en av de som gör något bra med sitt kändisskap

om jag var ett väder
skulle jag vara höstregn mot fönsterblecket

om jag var en doft
skulle jag dofta ..gott, förhoppningsvis
Den här listan blev inte vidare positiv idag. Men jag tänkte att jag kanske kan göra om den en annan dag, längre fram och få lite roligare svar? Kanske.. om jag inte glömmer bort det.
21 Januari 2010  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
20092009 är ju inte slut ännu, men jag känner ändå att det nog inte kommer inträffa så många fler världsomvälvande saker som måste vara med i den här listan. Så jag gör den nu, helt enkelt.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja. Smått som lite större saker. Träffade systerdottern för första gången. Och Emma och Mija! Kände en livsgnista jag aldrig haft förut.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Inte så bra som jag skulle velat. Men projekt socialisering och projekt Livet har ju gått framåt iallafall :)

3. Blev någon av dina vänner förälder i år?
Ja, min barndomsvän blev tvåbarnsmamma!

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej. Tackolov, som jag brukar säga.

5. Vilka länder besökte du?
Göteborg och Stockholm. Haha.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha 2010?
Mer regelbunden socialisering. Mer resande, gärna bara inomlands men jag skulle inte tacka nej till London eller Paris eller så heller. Kanske kärleken?

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
4 december. Jag var på Winnerbäck, Mija förlovade sig. Det känns som att jag kommer bli påmind om den dagen nu och då ;)
Och så dagarna i Göteborg. Men jag vet inte om själva datumen etsat sig fast i hjärnan..

8. Vad var din strösta framgång 2009?
Att känna livsgnistan. Att nå normalvikt. Att börja läsa franska, dvs ta ett synligt steg framåt i livet.

9. Största misstaget?
Det borde kännas som ett misstag, men jag kan inte förmå att göra det. Inte enbart, iallafall. Kanske nån dag i framtiden...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
En skolförkylning. Och det gamla vanliga. Men inte i samma omfattning som tidigare.

11. Bästa köpet?
Oj. Jag har ju gjort en hel del dyra inköp i år. Min soffa och dator först och främst. Mitt nya soffbord är jag alldeles kär i. Winnerbäck-biljetterna, både till Leksand och den till sommarturnén nästa år. Och resa och boende i Göteborg, förstås!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Soffan och datorn. Bordet. Och Partylite och inredningstidningsprenumerationer som alltid ;). Kläder är en nykomling på listan!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Absolut. Utan att bli tjatig så måste jag nämnda den där känslan av livslust igen. Och så alla de där små stunderna när haket-kärleken varit så stark att det fladdrat i magen. Den som inte varit medlem i den gemenskapen kan omöjligt förstå. Men den gör mig riktigt riktigt glad.

14. Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2009?
Jag har ingen specifik låt sådär. Men Melissa Horn och Andreas Grega är nykomlingarna i min musikvärld.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Så mycket gladare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Träffat människor jag tycker om.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ältat, stressat upp mig och oroat mig för försäkringskassans beslut så långt i förväg. Ljugit. Eller fört bakom ljuset, kanske jag skulle säga..

18. Hur tillbringade du julen?
Den ska jag och missarna spendera hos mamma. Som vanligt.

19. Blev du kär i år?
Nej...

20. Hur många förhållanden?
-

21. Favoritprogram på tv?
Gossip girl och Greys anatomy. Vad blir det för mat och Halv åtta hos mig är inte så dåliga de heller.

22. Bästa boken du läste i år?
Madame de Pompadour och serien om La Stella, tror jag. Jag har läst så skilda genres i år att det är svårt att säga. Katarina von Bredows ungdomsböcker är ju ruskigt bra de med, iallafall emellanåt. Och Maria Gripe...

23. Största musikaliska upptäckten?
Melissa Horn och Andreas Grega, som sagt. Och Erik Linder. Han tolkade Kents Utan dina andetag bättre än Kent själva.

24. Något du önskade dig och fick?
Nja. Jag vet inte...

25. Något du önskade dig men inte fick?
Det skulle vara den där trisslotten med högvinst då.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jag var i skolan, åt en halv pizza och öppnade ett par paket. Ingenting jättespeciellt.

27. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Bättre ekonomi. Eller snarare. Vetskap om att jag åtminstone inte hade behövt oroa mig så för hur min ekonomi kommer se ut under kommande år...

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Förvirrad och spretig. Men inredningsmässigt tror jag mig ha börjat finna det jag kommer kunna leva med länge; det klassiska med en touch av asien.

29. Vad fick dig att må bra?
Människorna. De där speciella händelserna som inte var tokstora eller jättespeciella, utan bara alldeles lagoma.

30. Vem saknade du?
Vänner närmare till hands. Och den där privata massören som kunde fått lite mer ordning på min nacke. Kärleken?

31. De bästa nya människorna du träffade?
Mija och Emma :)

32. Årets sötaste?
Mina små pälsmonster. Alltid <3

33. Årets hetaste?
De där sommardagarna när vi panikflyttade syrener och rosenbuskar inför grävningen runt husgrunden. Huh!

34. Årets största upplevelse?
Alltså. Jag känner lite att jag redan skrivit om det. Göteborg, Stockholm, att börja läsa franska, att känna att jag gjort framsteg.

35. Årets besvikelse?
Att Kim inte kunde vara med den där dagen i hufvudstaden.

36. Årets bästa?
Ljuspunkterna. Framstegen.

37. Årets snällaste?
Alla stöttande, uppmuntrande kommentarer när självförtroendet och/eller framtidstron sviktat.


11 December 2009  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Juligt igenEftersom du tjaaaatar så, Frugan. Kan ju inte göra dig besviken ;P
Och ja, självklart förväntar jag mig att du tar dig an den här listan också, Elisabeth! :) Bilden här intill är från första advent förra året, men mitt ljusarrangemang ser likadant ut i år också sånär som på att jag valde att ta en smalare bricka att ställa ljusen på.


Alkoholfri glögg eller glögg med alkohol?

Före i fredags skulle jag ha svarat utan alkohol eller ingen alls. Men i fredags smakade jag Dufvenkroks lättvinsglögg med smakerna lingon & blåbär och hjortron och de var så sjukt goda så jag måste svara lättvinsglögg nu! (Har ni inte testat dem så måste ni, snarast! Särskilt hjortron-varianten..)

Egen pepparkaksdeg eller färdigköpt?

Egen. Efter mormors recept. Orkar jag inte göra den blir det inga pepparkakor alls. Simple as that.

Kokt julskinka, ungsbakad skinka eller kanske rentav ingen julskinka alls?

Färdigkokt som mamma griljerar. Så den är ljummen när bingolottos uppesittarkväll börjar, för då ska den provsmakas. Någon egen skinka brukar jag inte ha, är inte tokförtjust i den egentligen..

Glittret i granen, lodrätt eller vågrätt?

Jag brukar få för mig att jag inte ska ha något glitter varenda år men då blir granen så själlös. Sedan lindar jag den runt runt runt, så vågrätt alltså :)

Dopp i grytan, eller inte?

Inte.

Tomten kommer med klappar eller klapparna ligger under granen?

Under granen. Gärna redan nån vecka i förväg så man kan gå och mysa och kika på de fina papperen.

Rim på klapparna eller bara juletikett?

Juletikett.

Jenny Nyström-jul eller amerikansk jul?

Blåda har ju sin tjusning så jag håller med Maddur. Blandning?

Fira jul hemma eller hos någon annan?

Hemma hos mamma. Vilket ju i princip är hemma.

Lussekatt eller pepparkaka?

Lussekatter. Med massor av russin! Tagna ur frysen, tinade i ugnen så de smakar som nybakta alltid.

Knäck med hackad mandel i eller utan?

Helt klart utan mandel. Jag äter inte mandel.

Carolas eller Mariah Careys julsånger?

Jag hatar Carola men i valet och kvalet måste jag ändå välja henne. Hon har en bra julsångsröst och sjunger på svenska. Det är finare med svenska julsånger än engelska.. iallafall oftast.

Äta först och klappar sen, eller klappar först och äta sen?

Äta ungefär när Kalle börjar, sedan förflytta sig till tv-soffan och se en minut eller tre i slutet av Kalle eller så. Smälta maten och göra iordning fika. Sedan paket. Och Kan du vissla Johanna.

Julstjärnor eller hyacinter?

Vi har alltid haft julstjärnor, så de är jul för mig. Men amaryllis har hämtat in och blivit ett måste den med. I år är första gången jag har egna hyacinter, men definitivt inte sista. Vita, och/eller rosa, ska det vara.

Julgranen in i stugan den 23:e eller granen in långt innan det?

Jag funderar på att ta fram den nu under den kommande veckan. Det var en av de främska anledningarna till att jag bestämde mig för att köpa plastgran förra året. Den håller liksom mycket längre, och kan sprida julstämning när inte snön behagar infinna sig där ute...


29 November 2009  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
En lista som inte såg ut precis som alla andra

Jag stal den från Krinomas blogg.


1. De 3 senaste köpen jag gjort är: Om man bara ska räkna upp de tre sista sakerna man lade upp på varubandet i affären blir det lussekatter, polly, yoghurt (och cola...)
2. Den största kändis jag har nummer till i mobilen är: Hm. Det räknas väl egentligen inte, men många vet ju vem Engla är nuförtiden..
3. Det senaste jag googlade var: L´Oreal-mascaran som Mija tipsade om i mitt efterlysningsinlägg på bra mascaror.
4. Mitt absolut sämsta köp någonsin: Tåg- och bussbiljetterna jag aldrig utnyttjat genom åren, kanske. Från Hultsfred året jag brände mig, från Arvika när jag inte fixade att stanna kvar osv osv osv...
5. I min handväska har jag just nu det vanliga: Ingenting. Jag tömmer dem alltid när jag kommer hem för att jag inte vet vilken jag föredrar nästa gång. Fast en är iofs omvandlad till skolväska och i den ligger en rosa stiftpenna och en bok med franska texter.
6. Min favoritgata i världen är: Vattnäs byväg. Och kanske Avenyn och tvärgatorna däromkring?
7. Mitt signaturplagg är: Oj. Det har jag nog inget. Särskilt inte nu när min garderob krympt med 172%...
8. Det absolut finaste/dyraste i min garderob är: Det borde vara kappan i fuskskinn med pälskant som är alldeles för stor och typ använd en gång (som är dyrast). Och klänningen jag köpte förra veckan är klart något av det både finaste och dyraste i övrigt. Tillsammans med skjortan och byxorna jag köpte samtidigt. Finast alltså. Skjortan jag fick till halva reapriset var ju inte så dyr...
9. Jag är beroende av: Egentligen ingenting, tror jag. Allt handlar om vanor för mig. Om något skulle komma i vägen så hade jag nog inte lidit vare sig för att cola-tillgången och internetförbindelsen bröts...
10. Min personliga stil kan beskrivas med dessa tre ord: O-be-fintlig. Eller för-virr.ad ;P
11. Om jag bara fick shoppa i en affär skulle jag välja ingen aning: Men. Det går ju inte! Skulle det vara en klädaffär eller en mataffär eller en möbelaffär? ICA Maxi är min mataffär iallafall. KappAhl skulle utan några vidare problem kunna hålla mina garderober välfyllda.. och möbelbutik skulle nog bli Ikea, även om en dyrare butik i stil med EM eller Mio nog hade varit roligare om det inte vore för att de har så mycket mindre utbud.
12. Jag har aldrig köpt något från: Oj. Svenssons i Lammhult? (Många ställen!)
13. Jag fyndar bäst på: Hrm... Där de sänker priset mycket på något man gått och önskat sig länge fast man kanske inte haft riktigt klart för sig exakt hur det skulle se ut. Som mitt nya soffbord, tex. Visst har jag drömt om bl.a. den modellen väldigt länge, men det hade lika gärna kunnat bli en annan modell om det dykt upp ett bra erbjudande innan detta..
14. Om jag fick ärva någons hela garderob skulle jag välja: Blair Waldorfs, utan tvekan. Fast jag vet inte om den skulle passa vare sig storleks- eller stilmässigt. Anyways. I just löööv her stile.
15. Mitt nästa stora inköp ska bli: En ny säng. Och eventuellt ett köksbord och en helkroppsspegel. På Ikea. On/när jag nu behagar hamna där...
16. Min stilikon är: Jag får väl säga Blair Waldorf i Gossip girl här med...
17. I min skosamling har jag: Alldeles för många skor som jag inte kan använda för att de ger mig skavsår eller så.
18. Min drömväska är: en Oilily.
19. Varje månad shoppar jag för ungefär: Det som blir kvar efter att alla fasta räkningar är betalt. Och säkert lite till, annars skulle inte mitt sparkonto krympt så hemskt (A).
20. På nätet shoppar jag helst: på cdon. Eller dyra saker i möbelväg, som det verkar. Men inga mer kläder. Nix.
21. Min favorit-modeblogg är: Måste ju vara Mijas och Maddurs, även om de inte är några modebloggare "egentligen" :)
22. Jag är som snyggast när: en bra hår- och hy-dag, fast egentligen aldrig?
23. Om jag vill ha smakråd så frågar jag: I bloggen eller det kära forumet. Ibland får man mycket bra respons. Ibland inte lika bra. Eller så frågar jag mamma, men hon har sådan taskig smak så hennes råd lyssnar jag inte på.
24. Mitt hår är: nytvättat (fast torrt), flätat och ett enda spretande kaos
25. Mitt drömjobb är: Jag vet inte. Ett där utbildningen var avklarad, så jag bara behövde jobba och tjäna trevliga pengar och sådant. Inredningsrelaterat, antagligen...


23 November 2009  | Länk | Listor & test | 2 kommentarer
JullistaJag har sett den på ett par ställen redan, men nu lånar jag jullistan från Frugan!Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Nej absolut inte. Det är faktiskt ett viktigt kriterium när jag funderar (eller drömmer) om framtida sysselsättning. Inget vårdjobb till mig, tack.

Bakar du något till jul? vad?
Mja, sedan mormor slutade baka har jag försökt baka något eget varje år åtminstone. Lussekatter i första hand, sedan kan det bli någon eller några av mormors sjuttielva goda julkaksorter. Knäck och ischoklad har jag försökt mig på och misslyckats kapitalt med de senaste åren så nu ger jag banne mig upp. De är inte så goda ändå. Aladdinasken, de romerska bågarna och after eighten är way better! Och saffranskolan från Åre chokladfabrik som jag köpte förra året och redan börjat leta efter för att inte bli utan i år.. :)

Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Med. Såklart!

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Som framgår i bakningsfrågan är köpegodis way better ;)

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
Jag har en röd klassiker i plåt med hjärtan för vanliga kronljus, men jag gillar den inget vidare. Jag föredrar en egenskapad historia med fyra röda blockljus på rad på en avlång bricka av något slag. Förra året hade jag guldstenar runt dem. Det blir nog återanvändning av dem i år också. De röda blockljusen inhandlades iallafall så sent som för någon timme sedan :)

Fönsterprydnad - stjärna eller elljusstake?
Båda. Men i år blir det mest stjärnor, det är svårt att balansera runt både katter, stakar och massor med blommor i fönstren..

Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?
Med brevbäraren. Jag tänker inte säga att det är roligt med e-julkort för det känns ganska opersonligt och trist. Hellre ett sms då, med några personliga hälsningsord. Sedan har jag iofs aldrig fått några e-kort heller, vad jag kan minnas..

Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…?
Jag är inne på riktigt klassiskt rött i år, med tillägg av julgrönt, guld och silver. Men det varierar litegrann år från år.

När julpyntar du hemma?
Jag har ju redan hängt upp en julstjärna i vardagsrummet (inte i fönstret dock), en ljusslinga med blåa stjärnor och röda ljuspyramider och gardinlänger i köket som ska kompletteras med juligare kappa sedan. Men egentligen tycker jag inte om att pynta före första advent. Eller första december, beroende på vilket som inträffar först!

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Under de första 15 åren av mitt liv, ja. Sedan började vi flytta runt så mycket så det har knappt blivit mer än en jul på varje ställe. Men min gröna foliestjärna som följt med mig sedan barndomen har alltid brukat hänga i mitt sovrum förr. Och så har vi haft sådana där tomtebilder som man kan fästa på fönster och speglar som alltid suttit på badrumsspegeln. Nu för jag vidare den traditionen med egna stickers..

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Röda, silvriga och guldiga julgranskulor. Och en ljusslinga. Hos mamma måste alla gamla pynt hängas i granen, såklart.

Har du ett färgtema i granen?
Nja.. jag försökte, men jag misslyckades. Jag håller mig som sagt till de röda, silvriga och guldiga kulorna bara. De är säkra kort :)

Levande gran eller plastgran?
Sedan förra året har jag en plastgran. Men jag önskar att jag kunde ha en stor äkta disneygran. Kanske nån gång!

Hur ser din julfrukost ut?
Jag är lite dålig på det där med julfrukost. Det brukar bara bli nån vörtmacka med smör. Och på sin höjd en skinkskiva, men jag tycker inte att skinkan platsar på mackor egentligen.

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv?
Vi brukar tända ljus på kyrkogården och på kvällen åker vi till min morbror och kusinens mamma. Dessförinnan tycker jag inte att man hinner så mycket mer än äta frukost, förbereda julmaten och öppna paket/fika? Julafton går så sabla fort!

Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Vi dricker vanligtvis inte glögg, om vi inte får nån gratisflaska från Ica men igår köpte jag en flaska Dufvenskroks(?) lingon & blåbärsglögg för det lät så spännande. Jag hoppas den är drickbar...

Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Ingenting. En pepparkaka till kanske funkar..:)

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Det finns inga måsten egentligen, men clementiner KÄNNS ju juliga, så om de finns hemma gör det ingenting. Förresten. En apelsin med nejlika är ju också julig, men det har bara pysslats ihop några få gånger under min levnadstid, man får så ont i tummen av nejlikan ju :P

Vilken är din favoritjulskiva?
Oj. Jag minns inte ens vilka jag har ju. Bara de klassiska julfavoriterna finns med tror jag inte det spelar så stor roll vem artisten som framför den är..

Vilken är din favoritjullåt?
Klassikerna, som sagt. Gläns över sjö och strand, Jul jul strålande jul... ja, ni vet.

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Rödbetssalladen och de hemmagjorda köttbullarna! Prinskorv och julskinka är ju juligt så det förslår, men jag äter inte så mycket av det...

Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Hrm. Jag brukar köpa rödbetssalladen eftersom mamma gör allt annat (vilket inte är så mycket egentligen.. vi har bara potatis, jansson, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad och skinka).

Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Med! Är den utan så kan det lika gärna vara.

Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
Både och, men de är inte jul för mig och inte tokgott heller. Det brukar bjudas ris à la malta hos morbror på julaftonsbesöket som jag äter ibland dock.

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Det har vi aldrig haft så det funkar finfint utan. (jag vet inte ens vad det är, typ)

Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Julmust! Morabryggarns helst!

Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Har nog inte fått något recept av henne. Inspiration till köttbullarna som hon brukar ha senap i är nog det närmaste ett recept jag kommer. Däremot har jag ju mormors alla julkakerecept..

Tittar du varje år på Kalle´s julafton?
Vi brukar som bäst hinna se någon minut på slutet eftersom vi äter vid den tiden..

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?
Tomteverkstaden.

Har du sett Karl-Bertil Jonsson´s jul?
Jadå. Men det är inget måste.

Har ni tomte hemma?
Nej..

Köper du julklappar till många?
Nej, bara föräldrarna..

Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Jag älskar att slå in paket så om någon affär får för sig att göra det är det bäst att de gör en riktig outstanding inslagning för att jag inte ska bli sur ;)

Roligast att få i sin julklapp?
Jag lånar frugans svar; Något jag önskat mig, eller något som det verkligen finns en tanke bakom.

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
En trisslott med den där vinsten som skulle göra mig ekonomiskt oberoende kommer nog alltid vara drömmen. Men i övrigt känns det ärligt talat inte som att jag önskar mig något sådär innerligt jättemycket i år. Jag börjar ha det jag vill ha och behöver, liksom.

20 November 2009  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Färgseendehttp://www.spectralcolor.com/game/huetest_kiosk


Det här var roligt!
Jag fick resultatet 8 trots att färgåtergivandet på min dataskärm är ganska så knepigt. Plus att jag är trött. Och ofokuserad.
Men det kunde ju blivit bättre..

12 November 2009  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Show & Tell
Det finns en sådan där återkommande veckoutmaning i stil med tisdagstema och allt vad de heter som cirkulerat runt i bloggvärlden, som heter Show & Tell eller Fredagstema.

Jag läste om förra veckans tema hos tankebubblor;
http://tankebubblor.blogg.se/2009/november/drommiddag.html.


Drömmiddag. Berätta vilka tre gäster du skulle vilja ha på middag, 4 runt bordet med dig. Hur sitter ni. Berätta meny, vinval, dukning o s v. Levande gäster är inte ett måste. Idén är från "Gokväll" om ni har lust att kika på konceptet."


Jag tyckte det var en rolig grej att fundera kring.
Rent allmänt gillar jag tanken på en stor fin matsal, med enormt bord och många gäster. Jag har varken matsal eller många människor att samla sådär som jag drömmer om, men om jag kunnat hade jag gjort det.
Det skulle inte bli några tre gäster, alltså ;)

Istället skulle det bli en udda skara gäster i form av de människor jag lärt känna genom åren via internet. Tänk att få ha alla dessa utspridda människor samlade runt ett och samma bord liksom!
Eftersom alla inte känner varandra skulle det nog kunna bli både katastrof och succé!

Med många gäster kanske inte ett runt bord hade fungerat, även om det är det ultimata i min mening då alla kan se varandra och så.. Eller jo, klart det går. Men det skulle bli en väldig diameter på det bordet ;)
Så det får alltså bli ett hederligt långbord med bekväma stolar i någon klassisk modell. Definitivt med nån slags dyna eller stoppad sits för långsittning.

Bordet skulle varit dukat som om det vore dags för nobelfesten. Jag skulle förvisso skippa dukar och smörtaxar, men fina blomsterarrangemang och klassisk servis och glas skulle där finnas. Linneservetter, levande ljus och kanske något slags krimskrams på bordet (ni vet, man kan ha glitter eller kottar eller rosenblad eller något sådant, utspritt för att förhöja dukningen :)

Det skulle förstås vara trerätters meny... gärna kyckling eller fläskfilé till huvudrätt, och en äckligt onyttig dessert ;D
Om ni känner er manade kan ni väl också anta utmaningen, även om den är tjuvad ;)
11 November 2009  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
En såndär..Jag uppdaterar ju så dåligt här så jag tänkte att det kunde vara på sin plats med ett kort litet test, kanske..


HUR..

Svarar du i hemtelefonen:
"Hallå" eller "Jaaaaa..." eller något annat anpassat till namnet på displayen.

Svarar du i mobiltelefonen:
Sammalika som här ovan eftersom mobilen är min enda telefon.

Sov du i natt:
Jag vaknade ett antal gånger pga bråkiga katter och ont knä i dålig sovställning..

Mycket pengar har du just nu:
Jag har fått månadens pengar idag och betalat räkningar och storhandlat och sådant så jag borde väl vara ganska nöjd (haha!). Men det är man väl aldrig? Jag önskar mig ju en bostadsrätt...

Mycket är klockan:
22:33

Spenderar du en regnig dag bäst:
Nedkrupen under täcke/filt i soffan med en massa tända ljus och något bra på tv, eller med en bok i näven. Eventuellt i sällskap.
Reagerar du när du inte får göra något du verkligen vill göra:
Jag blir irriterad. Arg. Skrikig. Eller uppgiven. Det beror lite på vilken slags "inte får" det handlar om. Egentligen får jag ju göra det mesta, det är mer en fråga om att Kunna..


VEM..

Är ditt 10:e sms ifrån och vad står där?
Det är från Elin, skickat den 18/2-05 och där står "Hej snuss. Hoppas inte jag väcker dig nu. Ville bara säga att du är världens vackraste ängel. Love u."
I min andra fån har jag inte tio sms, men om jag räknar till 10 ändå blir det Elinas "Tre år.. Kan du tänka dig?".
I den tredje fånen som numera är ganska död utom när jag behöver en kalkylator: Elin: underbart att se dig snuss! dalarna here I come! :) sov gott nu. puss och kram.

Är ditt 5:e sms ifrån och vad står där?
Ouch. Elin, också. "du sover nog. om du undrar varför jag ringer är det mest för att det känns som att vi båda behöver förstå. och just nu kändes som rätt tidpunkt. godnattsnuss". Det gör ont ännu denna dag, även om det skickades för över tre år sedan.
Och i andra fånen; Zycs: Grattis på födelsedagen, tuss! :) (från 2006).
Och tredje: FRUGAN! (Äntligen variation ;) "Jodå, jag började vakna till vid sex sedan.. låg och slummrade och vaktade på klockan. Men jag är väl lite piggare nu, men skulle fortfarande lätt kunna somna om. :-P Jag har ingen koll på just någon skidåkare.. (Apropå att vi sms-tittade på Vasaloppet tillsammans :)

Ringde dig senast?
Ma mère

Litar du på mest i din familj?
Mamma

Saknar du mest just nu?
Håkan. Och Marie och Elin, eftersom de var med i föregående frågor.

Är bäst på att sjunga enligt dig?
Teknikmässigt tror jag Celine Dion, men det finns ju människor som har mer unika sångröster skulle jag vilja påstå. Jag kommer inte på någon särskild just nu dock.

Ska du träffa imorgon?
Kattorna, mamma, min franskalärare och de elever som behagar dyka upp på just morgondagens lektion.

Sov du över med senast?
Julia?

Fick du senast sms av?
Comviq, när jag hade laddat på med nya slantar idag.

Vem delade du senast en öl med?
Elin, i februari. Men delade är nog fel ord. Jag provsmakade mest hennes öl för att jämföra med min irländska cider som jag tyckte smakade väldigt misstänkt likt just öl och det är jag ju som bekant väldigt skeptisk mot..


JA/NEJ - FRÅGOR

Kysst en främling:
Nej.

Druckit så du spytt:
Nej.

Gått utanför din "hemstad" utan smink:
Absolut. Frågan vore mer intressant om vi vände på den. Jag har nog aldrig sminkat mig utomsocknes. Utom i Stockholm en gång 2004..

Åkt lastbil:
Nix.

Gjort en bakåtkullerbytta:
Ja. Men vi kallade dem bakåtfall på ju-jutsun..

Köpt lösgodis för över 50 kr:
Ja..

Haft ögoninflammation:
Nej, jag tror inte det.

Använt strumpor som vantar:
Nej

Ätit hund, marsvin, råtta, apa eller kanin:
Nej.

Tänkt dig hur det hade varit att vara känd:
Njäe.

Dansat en dans för fler än 50 pers?
Nja, jag vet inte? Jo kanske, på den tiden jag dansade.. jag var kanske åtta då?


Elisabeth, varsågod och ta! ;)
19 Oktober 2009  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Tidsfördriv.Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?
Jag träffade tre människor jag aldrig träffat förut. Och så har jag skyfflat jord på ett sätt jag aldrig gjort förut...^^

Dog någon som stod dig nära?
Nej.

Vilka länder besökte du?
08-land. Även om det bara var för några timmar. Stockholm Är faktiskt ett land för sig.. Precis som Skåne..:)

Vilket datum från sommaren 2009?
12 juni, då jag var i Stockholm.

Största misstaget?
Att jag tillät mig att börja äta godis igen, det funkade inte. Nolltolerans måste det vara.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Utöver några blåmärken under den intensivaste perioden av buskflyttning och jordskyffling, ovanligt mycket allergisnuva och lite känningar av galna köpsjukan är det väldigt länge sedan jag var sjuk, faktiskt. Är otroligt tacksam, jag hatar att vara sjuk!

Bästa köpet?
Handdukarna och badlakanet på Hemtex rea, mitt linne från Indiska och mina Lindex-koftor. Och biobiljetten till Harry Potter, bussbiljetten till Stockholm, de nyinflyttade blommorna... och sommarens jordgubbar, som blev många färre än förra sommaren.

Vad spenderade du mest pengar på?
Mina glasögon, som jag glömde bort alldeles när jag svarade på föregående fråga.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mnja, jag vet inte. Det är otroligt fint när det finns människor som bryr sig när man har en dålig dag, trots att jag inte riktigt förstår varför de gör det.

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2009?
Kate Voegele - Forever and almost always (Tack Mija!)Är du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?
Gladare, men känslan av hopplöshet och ensamhet har ständigt legat alltför nära till hands.

Vad önskar du att du gjort mer?
Rest runt och träffat er, mina vänner.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Isolerat mig hemmavid.

Hur tillbringade du din midsommarafton?
Jag var hos mamma och grillade en stund, sedan åkte jag hem och gjorde nog ingenting särskilt..

Blev du kär i sommar?
Jag blir mer och mer kär i mina hakingar för varje dag. Men på riktigt, nej.. det börjar kännas... något, nu.

Favoritprogram?
Hm. Det har varit osedvanligt mycket skit på tv i sommar, men Morden i Midsomer gör en aldrig besviken förstås..:)

Bästa boken du läste i sommar?
Jag har läst väldigt lite i sommar, jag hade min intensiva läsperiod i våras istället. Men Lotta Thell-boken som jag inte minns titeln på var bra. Och Ulla-Carin Lundquists Ro utan åror var otroligt fin..

Största musikaliska upptäckten?
Hmm… Erik Linder? Hans version av Utan dina andetag (Kent) var helt otrolig. Men räknas det när man hört låten en gång på radio? Jag gör aldrig musikupptäckter längre, mina "musikleverantörer" har försvunnit :(
Fast LW:s nya singel är ju ganska så underbar, förstås. Räknas den till en sommarlåt trots att den släpptes så nyligen?

Något du önskade och fick?
Att träffa Mija var något jag försökt föreställa mig många gånger men aldrig riktigt kunnat föreställa mig skulle hända på riktigt, så det var roligt!

Något du önskade dig men inte fick?
Träffa Kim samtidigt som Mija...:/

Vad gjorde du första dagen på sommarlovet?
Sommarlov har jag inte haft på ..alltför många år!

Finns det något som skulle gjort din sommar bättre?
Bättre ekonomi för att kunna resa runt lite och träffa människor, och bättre väder. Mindre regn, mindre dödligt varmt när solen väl valde att visa sig.. Mer lagomt väder, alltså.

Vad fick dig att må bra?
Mina kattor, och pysslet hos mamma som gjorde att jag inte blev sittande hemma fullt lika mycket som förra året.

Vem saknade du?
Kim. Och mormor, och alla andra människor som jag inte fått träffa i sommar.

De bästa nya människorna du träffade?
Det börjar kännas tjatigt, men Mija! Och systerdotter Cornelia :)

Sommarens sötaste?
Ben & Jerrys-glassen i Gamla stan? :)

Sommarens hetaste?
Solen, vid väl valda tillfällen.

Sommarens största kärlek?
Haket. Det ger mig så otroligt mycket.

Sommarens besvikelse?
Det inställda mötet med Kim. Jag såg så mycket fram emot det.

Sommarens bästa?
Har inte den här frågan typ ställts redan, fast kanske med en annan formulering?
Stockholm, haket-människor (och ni väl valda som inte återfinns där men som läser här, förstås!), missarna..

Sommarens snällaste?
Jag måste nog säga mamma, som alltid finns och ställer upp och fixar och hjälper.

Sommarens knasboll?
Ååh, knepigt. Jag vet inte!


29 Augusti 2009  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
29 maj.
Jag lånar från inredningsbloggaren Charlottes hemmaplaner. En mysig blogg, kan tilläggas. Avundas deras nybyggda hus i finfin stil.


SKOR: Har ett otal, använder ett fåtal. Eller typ ett par åt gången.. sommaren har ett par byten, men vintertid är det noll variation.

SNEAKERS: Jympadojjor från Skohuset, köpta för delar av postkodlotterivinsten i höstas. Mycket sköna, äntligen ett par skor som inte bråkar med mina fötter!

JEANS: Några. Alla är urkrympta. Känns för djävligt att inte kunna ha favoriterna längre... men hey. Något måste man offra, eller hur var det?

T-SHIRT: Ytterst sällsynta i min garderob. Har en från Skoljoggen i lågstadiet, en med Sagabiograf-tryck (från Sagabiografen i Adak) och min barndoms sovtröja med Musse-tryck. Använder hellre sk. "toppar" :) - de har jag i drivor. Särskilt nu sedan jag kunde plocka fram sådant som inte passade förr.

UNDERKLÄDER: Uppdaterade nyss garderoben med 20 par reatrosor från ellos. Haha...?

VÄSKA: Jag älskar väskor, har ..5-10 stycken? ..men använder nästan aldrig någon av dem. Jag drömmer om en skönhet från Oilily (se på bluebox.com tex), men det känns som att jag måste skaffa en ny väskanvändarlivsstil innan en sådan investering.

PLÅNBOK: Emma röstade på den svarta så jag köpte den (i Göteborg), men jag kan inte komma över den vita med strass.... måtte jag hitta en sådan igen nånstans nån gång.

SOLGLASÖGON:Det är som med huvudbonader. Jag känner mig obekväm i sådana. Kanske om jag skaffat sådana riktiga glasögon med solskydd i, som inte ser så solglasögoniga ut? Annars funkar det rätt bra utan, faktiskt.

KLOCKA: Konstaterade vid svarandet av en annan sådan här lista igår eller så att jag inte haft något armbandsur sedan i högstadiet, eller på sin höjd gymnasiet. Jag klarar mig med mobil-, dator- och väggklocka.

SMYCKEN: Jag har krympt ur mina älskade ringar (varav jag haft den ena på mig sedan i femman), halsband använder jag ytterst sparsamt och då blir det oftast julklapphalsbandet från Sassa med svart snöre och silverring med texten LOVE på. Armband känns tyvärr mest i vägen numer, förr hade jag alltid armband och ring. Hålen för örhängen växte igen över natten när jag tog ur mina studentörhängen så sedan dess använder jag inga sådana heller, men jag har tänkt ta en nål och fixa det tusen gånger... (till syvende och sist vågar jag inte, så jag måste nog gå till salong igen, nån gång)

TV: Samsung, min fina fina pianolacksvarta älskling... (jag förundras fortfarande över vilka klara färger min nya tv har fast den är nästan ett halvår vid det här laget)

MOBILTELEFON: En Samsung vikmodell som jag hoppas vill vara med länge till, och (provisoriskt) sedan jag bytte operatör på det andra numret - min gamla Nokia med uruselt batteri.

MP3: iPod, men jag använder den nästan aldrig. Hoppas det kan ändras i sommar med hjälp av en del promenader och/eller längre resor eller så.

DATOR: Ångrar inte för fem öre att jag köpte min Samsung-laptop, men det ska bli ordning på den stationära också endera (året).

SMINK: Jag orkar verkligen inte. Men jag har faktiskt tänkt att jag ska införskaffa en riktig mascara snart (men det har jag tänkt i flera år, så det dröjer nog ett tag ännu), och en brun ögonskugga iallafall. Skulle vilja testa läppstift också, men det blir nog lite overkill för mig som knappt sminkat mig under mina 23,5 levnadsår..

ANSIKTSKRÄM: Nån Nivea i blå glasburk från Maxi just nu. Och en från Yves Rocher. Tvivlar på att jag kommer hitta någon som verkligen passar mitt ansikte dock.

DEODERANT: Date. Jag har tre olika dofter, men den gröna med äppeldoft är nog favoriten.

TANDKRÄM: Colgate, tror jag?

SCHAMPO/BALSAM: Balsam har jag ett från Dove, men jag har aldrig varit en balsammänniska. Brukar inte behövas annars heller. Nu är mitt hår helt omöjligt, så jag har fyra sorters shampo på badkarskanten och inget av dem funkar särskilt bra alls. Samma situation här som med ansiktskrämen alltså.

TVÅL: Palmolive Milk & Honey eller vad den heter. Varierar doften ibland, men använder alltid Palmolive. Och honungsdoften är favoriten, alltid.

PARFYM: Jag använder inte det så ofta pga mina allergier (även om jag inte reagerar på diskret parfymdoft, vill bara inte riskera att börja göra det). Mina favoriter är en som jag fick av pappa en gång - han hade fått den av nån bekant som varit utomlands. Tyvärr är den slut sedan länge och jag tror inte att den går att få tag i. Den andra favoriten är en annan liten flaska som jag antagligen inte kommer få tag i en till av. Det står ett skrivstils-G på den lilla härligt svängda flaskan och den är lila. Doftar såklart fantastiskt. Men ja. Hrm. Vet egentligen inte vad det är för något...

MINERALVATTEN: Föredrar Loka med mindre kolsyra, gärna den med päronsmak eller den nya med björnbär. Annars blir det mest Ramlösa päron & citronmeliss.

VIN: Asti är väl vin, men eftersom jag alltid spär ut den så räknas det inte riktigt. Nej, jag är ingen vindrickare tyvärr. Jag sörjer att jag inte är en sådan där äkta rödvinspoet ;(

DRINK: Isbjörn. Den enda riktiga drink jag testat. Haha.

BRÖD: Färskt, ugnsvarmt är ju underbart. Men Maxis egna bageri gör en gudomlig russinlimpa också. Och vitlöksbaguetten därifrån.. mmm! Men som sagt, jag äter knappt bröd längre. Kan sakna det enormt emellanåt.

MAT: Urless. Det skapar bara disk och jag oooorkar inte diska mer nu. Diskberget kan vara det som driver mig över kanten till det livslånga obotbara vansinnet, är jag rädd.

GLASS: Ben & Jerrys Baked Alaska, mjukglass med tuttifruttiströssel, Magnum classic eller bara GBs vanliga vaniljglass. Eller deras yoghurtglass iofs. Och Mars. Även om det gör sig minst lika bra som det godis det egentligen är...

GODIS: Choklad. Jag är chokladmonster ut i fingerspetsarna. Förutom julgodis-choklad har jag dock inte ätit godis på 14 månader nu. Naturgodis räknar jag inte till vanligt godis.

SÄNG: I stort behov av att resa till soptippen för att ersättas av en ny!

LAKAN: Julklapp eller födelsedagspresent från mamma tror jag. Själva påslakansetet tror jag var nån premie från ellos eller nåt en gång, som jag fick av mamma, också. Och örngott från ..Jysk? Tror jag.

FRISÖRSALONG: Idas mamma har klippt mig sedan mellanstadiet. Utom nu senast när jag blev klippt och färgad av Christina på en salong med samma namn. Hon skötte klippningen när jag var barn också.

DAGSTIDNING: Nej nej nej. Jag ser nyheterna någorlunda regelbundet, det räcker så!

MAGASIN: Allt i Hemmet, Drömhem & trädgård, Hus & hem, Plaza Interiör och Sköna hem är de jag prenumererar på för tillfället.. Jag brukar växla mellan att ta provprenumerationer i mitt och mammas namn på ett par av tidningarna, så blir det inte så himla dyrt som det låter.

29 Maj 2009  | Länk | Listor & test | 2 kommentarer
Lista.

Matvanor:

Bästa maträtt?
Äpple, kanel och keso. Ugnsrostade grönsaker med kyckling eller fläskfilé med Creme Bonjour Cuisine är inte heller illa. Pizza funkar alltid även om jag försöker motstå frestelsen... Ja, och så friterad kyckling med sötsur sås då. Men det händer ju bara nån enstaka gång att jag äter det..

Bästa dryck? Cola zero, iskallt vatten, mjölk (men jag dricker ju inte mjölk längre, arrrgh!

Hat dryck och maträtt? Alkohol som smakar alkohol. Fisk/skaldjursrätter, inälvsmat..

Bästa alkoholdryck? Asti med sockerdricka, gärna Morabryggarens för den smakar som den gjorde på Emil i Lönnebergas tid!

Använder du smör på smörgåsen? Jag äter knappt bröd längre men när det händer har jag självklart (bregott) på.. Finns egentligen nåt godare än nyrostat VITT bröd med mycket smält smör och ost liksom?

Smågodis eller färdiga påsar? Im a lösgodisjunkie rakt igenom. Men nu när jag inte äter godis (sedan 1 år, 1 månad och 8 dagar) bli det naturgodis i lösvikt istället...

Favoritglass? Ben & Jerrys Baked Alaska, mjukglass i bägare med tuttifruttiströssel, Magnum classic, Mars... Och Piggelin vid allvarlig halssjukdom.

Shoppingvanor:

Hur mycket shoppar du för varje månad?
Efter att räkningarna är betalda återstår oftast 3-4000 kronor och de brukar ju försvinna på något vis. Jag antar att jag shoppar för dem? Men jag shoppar ju mest mat, så ni kanske inte håller med :) Antar att jag får lägga till nån hundring för klädkonto/jotexkonto också. För det har ju shoppats tidigare men betalas senare...

Har du mer skor än kläder? Nej. Jag älskar skor och har en hel del, men kläderna är ändå betydligt fler. I varierande storlekar.. Men jag jobbar hela tiden på att rensa ut sådant jag inte kan ha. Det börjar faktiskt synas ett resultat (eller gjorde iaf tills jag tog hem gamla kläder från mamma som jag inte kunnat ha på några år..)

Favoritplagg? Mysbyxor och nån slags t-shirt/top som tappat passformen för länge sedan. Eller kjol, leggings och tunika/top. Kofta på vintern.

Hatplagg? Tajta kläder. I dont do tajta kläder.. *ryser*Arbete, utbildning:

Jobbar eller pluggar du?
Ingetdera, ännu..

Vad vill du bli? Trissmiljonär och inredare. Eller så följer jag den utstakade stigen och blir uska, till en början iaf.

Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Jag trivdes under mina praktikperioder även om jag helst skulle vilja arbeta med barn istället för att torka gamlingar i rumpan på medicinavdelningar hela livet. Men jag kan tänka mig en annan yrkesinriktning också, med tanke på hur det ser ut med nedskärningar inom vården nu så blir jag ju inte direkt lockad att ge mig in i det när jag har möjlighet att göra något annat (när det är anställningsstopp för vikarier - vad är chansen att få fast jobb då liksom?)

Är lönen viktigast? Nej. Men jag vill inte jobba med något som ger en sådan lön att jag kommer måsta vända på/hålla i varenda krona för resten av livet. Jag vill kunna unna mig saker ibland utan att det börjar eka i plånboken.Boende:

Lägenhet eller hus?
Lägenhet. Jag drömmer om en bostadsrätt i Linné, men det är nog ganska avlägset ;) Eller för all del - ett nybyggt hus..

Framtidsplaner med boende? Antingen blir det en flytt, eller också vill jag fokusera på att göra min nuvarande lägenhet "färdig", vilket innebär allt från att färdigställa fotogalleriet i hallen till att köpa ny säng och det ultimata soffbordet. Och så måste jag köpa bokhylla..
Nu närmast ska jag iallafall försöka få balkongen mysig för sommarsäsongen.

Litet eller jättestort? Drömboende? Jag vill gärna ha space, men definitivt inte eko! Även om de öppna planlösningarna med tak först på "andra våningen" är fint, vet jag inte om jag skulle trivas lika bra i ett sådant hem som med lite lägre takhöjd. Dock kunde den gärna fått vara liiite högre än standard. Drömmen är en gammal lägenhet med bevarad serveringsgång och högt i tak, med balkong och bevarade trägolv... (fast jag vet inte hur lyckat det skulle vara med två vilda katter :)

Landet eller mitt i stan? Stan! Men Paradiset på jorden kommer alltid att återfinnas på samma ställe. Dit hoppas jag kunna återvända för själslig återhämtning för alltid.

Mysigt eller sterilt? Mysigt. Men utan plotter. Jag lutar åt att vara mysig minimalist. Typ :)Lite allt möjligt:

Har du barn?
Nej

Är otrohet okej? Nej. Men om man verkligen vill kan man väl "komma över" det..

Älskar du någon? Min Prins och Prinsessa.

Betyder familjen mycket för dig? Mamma, ja. Jag önskar att resten av familjen också kunde få ta den plats den borde...
10 Maj 2009  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Boklista

Boklista.

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs, snabbt efter boken kommit ut)?

Harry Potter-serien kändes ju ganska given i inbunden form. I övrigt försöker jag köpa inbundet om jag vet att det är böcker jag kommer läsa om. Skulle förstås velat ha alla i inbunden form, men ibland får priset styra - och det är dagens i-landsbekymmer ;)

2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?
J.K Rowling. Harry Potter.

3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg?
Det var Mija som tipsade om en bok jag redan hade uppskriven på min måste-låna-vid-tillfälle-lista så jag kommer inte ihåg vad den heter såhär på rak arm. Men den verkar bra ;)

4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?
Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda. Mottagaren sa att hon hade stått och tänkt köpa den en gång, så hon verkade väl nöjd. Men ärligt talat vet jag inte om hon kommer uppskatta den på samma sätt som jag gjorde när hon läst den.

5. Har du några biblioteksreservationer just nu?
Nej, men jag har fem låneböcker här hemma som väntar på att jag ska återfå läsinspirationen (jag knarkar bloggar istället just nu).

6. Vilken bok/böcker läser du just nu?
Drömmar för dårar av Faïza Guène


19 April 2009  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Jag skaaa ta revansch (på mig själv)

45 words

Speedtest

Det låter som en dålig ursäkt, men min stol är faktiskt på tok för låg för att ha en bra skrivställning. Jag tror det kan ha orsakat det dåliga resultatet...;)
9 April 2009  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
10 frågor.1. Säg tre ställen på internet du oftast besöker?
Haket, min blogg och bloglovin nu sedan jag insåg dess smidighet! Och min internetbank, emellanåt. Resten har jag liksom tappat intresset för en smula, helgon och bilddagboken och sådant loggar jag bara in på några gånger i månaden. Ganska skönt faktiskt.

2. Sjunger du hemma eller i duschen?
Nja. Kan man nog inte påstå..

3. Kan du spela något instrument, vad?
Fiolkunskaperna sitter väl kvar lite löst i bakhuvudet.

4. Hur mycket tid lägger du ned på bloggande per dag ungefär?
Mitt eget är ganska ynkligt nuförtiden, jag inväntar den stora inspirationsvågen. Andras bloggar kan jag vandra runt mellan i många timmar varje dag om jag sitter vid datorn.

5. Vilken "kändis" läser eller har du läst mest av som bloggar?
Jag har läst något enstaka inlägg av Blondinbella, Alex Schulman och Katrin Zytomierska (eller vad hon nu heter nuförtiden) to see whats all the fuzz is about, men jag blev inte särskilt imponerad. Det närmsta en kändisblogg jag kommer är nog Frida Berglunds då, hon driver Sveriges största inredningsblogg och har skådats i tv4 då hon rapporterat från Formex och så.. men det är ju inte någon direkt kändisvarning ändå på henne tycker jag?

6. Någon känd person du anser vara sympatisk och trevlig, en favorit?
"Det finns många. Samtidigt finns det inte alls många. Allt beror på om jag är på mitt cyniska humör eller inte." (Elisabeths svar säger det ganska bra, men för att ändå nämna något namn så säger jag Oprah. Hon verkar ha svårt att förstå den lilla människans vardagliga bekymmer emellanåt eftersom hon badar i pengar och inte behöver bekymra sig för om ett par skor kostar 5, 50 eller 500 dollar, men hon har ändå ett otroligt stort hjärta..)

7. Alla samlar på något, vad samlar du på?
Dammråttor? I övrigt julkort. Och ljusstakar i diverse varianter. Får man väl lov att säga... Och böcker förstås. Jag vill ha ett riktigt bibliotek en dag. Sedan har jag ganska gott om inredningsmagasin också. Och dvd-boxar med tv-serier...
Och minnen!

8. Du måste välja - är du en mes eller en tuffing?
Jag är nog en mes med vissa inslag av tuffhet, när jag är på det humöret i en situation som kräver det.

9. Humor är roligt (?), nämn någon du gärna ser eller lyssnar på, TV, film?
Ptja. Johan Glans och Magnus Betnér? Parlamentetdeltagare rent allmänt är väl ganska roliga och det är den enda humor jag medvetet tittar på..
Sedan följer jag en bloggerska vars humor jag älskar. Det händer nu och då att jag sitter här och skrattar ihjäl mig när jag läser hennes inlägg..

10. Nämn ett intresse du har som är lite annorlunda eller udda?
Alltså, det går ju inte. Något som är udda i mina ögon är det inte i dina och tvärtom.Jag utmanar inte heller någon, men tackar Elisabeth för listan som gjort att en stund förflutit på ett helt okej vis :)

12 Februari 2009  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Året som gåttJag känner mig snuvad på adventstiden och vill inte alls att det ska vara julafton redan i övermorgon. Så då är det klart man ska slösa på mer värdefull tid och göra sådana här listor?!


1.Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja det har jag väl, men kanske inga stora påtagliga saker som förändrat hela världen/livet/youknowwhatimean.

2.Höll du några av dina nyårslöften?
Jag gav inga nyårslöften, men hade två projekt. Det ena var fler snittblommor hemma. Det blev en bukett vita tulpaner i januari sedan gick det inte längre. Men jag är nöjd ändå, jag hade ju väldigt fina blommor på balkongen i somras iallafall!
Det andra är ett projekt som får förlängning för hela 2009 också. "Projektåret 2008" var arbetsnamnet för det.
Jag tycker att jag gjort några framsteg här, med en del telefonerande med Tuss till exempel, men det finns mycket att förbättra under det kommande året.

3.Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Njäe. Men det har tillkommit minst ett kusinbarn (jag har ingen koll längre, de ynglar ju av sig så mycket där uppe i norr och jag har inte så mycket kontakt med dem..två faktorer som inte går så bra ihop). Och fröken I blir tvåbarnsmamma i början av nästa år någon gång om det går som det är tänkt.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej. Tackolov, inte i år.

5.Vilka länder besökte du?
Inga länder, bara landet. Men här bor jag ju jämt. Inget nytt, således.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
För att hålla samma linje som Maddur väljer jag att kommentera det här med kläder; jag vill ha fler sådana med bättre passform nästa år. Och så saknar jag att ha mina vänner nära. Kanske kan det bli ändring på det 2000?

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
25 juli, mitt systerbesök i Uppsala.

8. Vad var din största framgång 2008?
Att jag börjar kunna se mig som frisk igen. Som sagts innan finns mycket kvar att jobba med, men på många plan har jag kommit såå långt!

9. Största misstaget?
Alltså, jag vet inte. Det kan bli fel ibland, men det är ju inte hela världen.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja men jag börjar närma mig friskhet, som sagt. Och 2008 är mitt första skadefria år sedan 2004! (har dock varit nästan helt skadefri ända sedan april förra året..)

11. Bästa köpet?
Min tvättmaskin, alla ljus, tidningsprenumerationerna och SYSTEMKAMERAN! (jag önskar bara att jag kunde ta mig tid att läsa instruktionsboken ordentligt och utveckla fotandet framöver)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Förutom mat; tidningsprenumerationer, ljus, tvättmaskinen och kameran.

13.Gjorde någonting dig riktigt glad?
Oh ja. Bland annat blandskivan jag fick av Emma i somras. Den var fjärilsfladder på hög nivå. Och alla rara människor här, och på haket. Men självklart finns där annat också som gjort mig riktigt glad.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Save it all up, med Kims fina gitarrklink och trygga stämma.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Med höstens djupa dalar som undantag. Men livet kommer ju alltid vara en bergochdalbana.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Socialiserat.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Haft anledningar att oroa mig. Eller rätt och slätt; oroat mig.

18. Hur tillbringade/tillbringar du julen 2008?
Med mamma och katterna. Pappa ska äta med oss och öppna paket som vanligt. Sedan ska vi tända ljus på kyrkogården och göra åtminstone en liiiten tur ner till morbror som har besök av kusin och kusinbarn i år.

19. Blev du kär i år?
Nej..

20. Favoritprogram på TV?
Greys anatomy. Gilmore girls, var det i år det tog slut?

21. Bästa boken du läst i år?
"Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda och Maria Gripes Skugg-serie. Särskilt "...Och de vita skuggorna i skogen"
Men jag tyckte om "Marie Antoinette" och "Systrar i jeans" också.

22. Största musikaliska upptäckten?
Våran fina fina Kim :)

23. Något du önskade dig och fick?
Viktnedgång och det där beskedet jag väntat på så länge nu.

24. Något du önskade dig men inte fick?
Mmm. Men sådant är ju livet, det är okej.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Fikade. Åt pizza. Annars ingenting särskilt, vi firade i förväg.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det finns det väl alltid.

27.Vad fick dig att må bra?
Vännerna. All terapi? Katterna mina! Ljus, läsning, inredning och annat som intresserar mig.

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Chad Michael Murray visade sig ju inte vara sådär jättebra privat, så jag satsar helhjätat på Logan i GG nu. Mitt nyårslöfte ska bli att lära mig vad han heter på riktigt! :D

29. Vem saknade du?
Syster Vit, Håkan, alla som är för långt borta... ja ni vet.

30. De bästa nya människorna du träffade?
Jag har nog bara "träffat" en ny människa i år och det är Emma. Hon måste ju vara bäst :) Kanske får jag träffa henne på riktigt under 2009..22 December 2008  | Länk | Listor & test | 2 kommentarer
Tidsfördriv1. När gick du upp idag?
Jag tog sovmorgon; efter elva.

2. Diamanter eller pärlor?
Jag föredrar rent silver eller platina (visst heter det silverliknande materialet så?) utan jox på.

3. Senaste filmen du såg på bio?
Eh. Da Vincikoden.

4. Favoritteveprogram?
Jag har ju så många men.. Greys, Gilmore Girls och inredningsprogram är i en klass för sig.

5. Vad åt du till frukost?
Uhm. Jag åt nog ingen frukost eftersom jag gick upp så sent. Jag gick rakt på lunchen som bestod av basmatiris och kassler i Uncle Bens sweet & sour sauce..

6. Vad är ditt andra namn?
Martina Linnéa

7. Din favoritmat?
Pizza, Kyckling med klyftpotatis och mangorajasås, Fläskfilé med vitlöksost och potatisgratäng eller klyftpotatis, Friterad kyckling med sötsur sås...

8. Vilken mat gillar du inte?
Fisk, skaldjur och andra skumheter ;)

9. Favoritchips?
Oj. Jag har inte ätit chips sedan novemberkalaset, jag minns knappt namnen! Men den där med dill? Och sourcream and onion? Om jag måste välja.

10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
Peter Jöbacks julskiva går varm här.

11. Vilken bil kör du?
Mammas röda Passat - från passagerarsätet ;)

12. Favoritmacka?
Just nu måste jag ju säga vörtlimpa (MED russin). Annars vitlöksbaguette och russinlimpa från Maxis egna bageri. Men jag äter inte så mycket bröd längre.

13. Mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?
Det när man tror sig förmer än sina medmänniskor, vad benämns det som?

14. Vilka är dina favoritkläder?
Min nyköpta vita blus och kofta. Mysbyxorna som snart ramlar i bitar och därtill hänger som tio ihopsydda potatissäckar och måste knytas in nåt enormt. Jag måste nog släppa taget om dem snart, snyft!

15. Om du fick åka vart du ville på semester?
Efter att ha läst en bloggrecension om en resa till New York idag är det platsen jag längtar som mest intensivt efter. Men London ligger ju alltid på den där listan. Och Göteborg, Stockholm, Köpenhamn... Paris, San Fransisco, Amsterdam?

16. Favoritklädmärke?
Jag bryr mig inte om märken. Mina kläder kommer mest från ellos, haléns och kappahl.

17. Försvann?
0,2 kg (till).

18. Favorittid på dagen?
Kvällen. När man kryper ner i soffan för att se favoritserierna vid 21-tiden.. Jag önskar att jag inte var en sådan sjusovare, för annars är tidiga rofyllda morgnar så vackra.

19. Var är du född?
Mora BB.

20. Vilken är din favoritsport att se på?
Golf! Damgolf, om vi ska specificera oss. Alpint och curling funkar också. Det första ses med fördel också när det handlar om damtävlingar.

21. Coca Cola eller Pepsi?
Cola zero.

22. Fotboll eller ishockey?
Pest eller kolera? - för att citera Snowflingsan

23. Är du en morronmänniska eller nattuggla?
Nattuggla med en längtan efter att inte sova bort halva förmiddagarna.

24. Pedikyr eller manikyr?
Manikyr.

25. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Fröken J verkar ha tagit sitt förnuft till fånga. Men det är alldeles för tidigt att ropa hej på riktigt än. Jag är hoppfull inför att slippa höra alltför mycket av hennes upprepande tjat framöver iallafall. Det vore skönt...

26. Vad ville du bli när du var liten?
Författare och lärare.

27. Bästa barndomsminnet?
Det är svårt att sätta ett minne över allt annat, men jag älskade skolavslutningarna. Och snöskottningen med mormor var fin..

28. Varit i Afrika?
Nej

29. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Nej

30. Varit med om en bilolycka?
Nej

31. Favoritdag i veckan?
Onsdag och söndag. Eller ingen alls..

32. Favoritrestaurant?
China House.

33. Favoritblommor?
Just nu min amaryllis som håller på att slå ut. Ja, julblommor rent allmänt. Annars mina "palmer" (jag vet inte vad de heter..), pelargoner, rödblommig gerbera, rosor, liljekonvaljer...

34. Är du kär?
Nej

35. Favorit-snabbmatsrestaurant?
Järnvägskiosken. Det finns ingen pizza som spelar i samma liga som deras!

36. Äger du en cykel?
En översnöad sak som säkert är väldigt ledsen på mig för att den så sällan får komma ut på äventyr. Ååh, nu fick jag dåligt samvete! :/

37. Vem fick du senaste mailet från?
Malice

38. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Har inga kreditkort, som de flesta brukar svara på den här frågan. Jag vill inte ha något heller.

39. Läggdags?
Kring 00:00 har det nog blivit på sistone.

40. Senaste personen du delade en middag med?
Mamma

41. Vad lyssnar du till just nu?
Reklam på tv8

42. Favoritfärg?
Jag tröttnar så fruktansvärt fort på färg. Svart/mörkbrunt och vitt är min grund. Accenten har varierat från vårens gröna till sommarens turkosa vidare till höstens lila och vinröda till julens klarröda. Det är nog ändå så att jag mest dras till de lite murriga nyanserna, som vinrött och lila.

43. Hur många tatueringar har du?
Ingen.

44. Vad jobbar du med?
Mig själv, fortfarande.

45. Favoritträning?
Inte är det då exponering iallafall, haha! (som i att exponera sig för sina fobier för att öva bort dem)

46. Har du några djur?
Mina kisar. Dammråttorna flyttade ut häromdagen.

47. Vad önskar du dig?
En jul utan alltför mycket kontrollförlust, ett 2009 som jag kan sammanfatta om sådär ett år och konstatera att jag tagit en massa steg framåt utan att krascha längs vägen..

48. Ringsignal på mobilen?
Jag är så vansinnigt less på de som följde med telefonerna...8 December 2008  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Ännu en lista från Tankebubblor8 favoritprogram på tv:

Inredningsprogrammen (Roomservice, Extreme home makeover, Nytt läge, Design Simon & Tomas i första hand, övriga i andra hand..)
Greys Anatomy
Oprah
Gossip girl
Det okända
Medium
Kriminalserier som CSI, NCIS, Numbers
Hells kitchen, The F Word (det var SÅ roligt att se en mindre skrämmande sida av Gordon Ramsay i det programmet.. snubben har ju humor visade det sig!)

Hm. Jo jag ser ju en hel del på tv, det gör jag...


8 saker jag gjorde igår:

Läste ut Julgåvan, en julharlequin jag hittade bland alla fådda pocketar
Sov och vaknade
Åt tacos/tortilla
Handlade
Möblerade om bland alla kartongtravar i mammas källare
Klädde julgranen
Åt några bitar naturgodis och lyckades därefter sluta fast godisskålen inte var i närheten av tom
Fick besök av fröken J när hon kom hem från jobbet sent på kvällen..


8 saker jag ser fram emot:

Att tända det andra adventsljuset imorgon
Ett fortsatt vitt december
En mysig dag med tv-kikande, bokläsande, inredningsmagasinsläsande och eventuellt andra lika stillsamma aktiviteter
Att mitt knä ska sluta göra ont, jag saknar de där stunderna på studsmattan..
Att äta de sista resterna av min tacos/tortilla
Att få njuta av min julgran och ljusslingan ute på balkongen när det börjat skymma igen - hela december!
En bättre ekonomi (det har jag förvisso redan fått ju, men mer långsiktigt liksom. och i framtiden, när jag kanske får en riktig lön istället för ersättning från fk)
Att eventuellt flytta, och upptäcka att jag kan klara det trots viss panik när jag tänker på det nu


8 saker på min önskelista:

Tavellister
Harry Potter och dödsrelikerna
Galgar
Vinterns söta och Två systrar söta (kokböcker av systrarna Eisenmann)
Wii
det ständigt återkommande; Ljus i alla dess former
ett helt nytt innehåll i mina Garderober (dvs kläder..)
Tidningsprenumerationer utan slut


6 December 2008  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Boknörderi

3 December 2008  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
En lista hittad hos TankebubblorTre hårda paket:

En FL/Y-lampa från Kartell
Ett bord till mina nya köksstolar
Ljus ljus och åter ljus, i alla dess former!


Tre mjuka paket:

En riktigt varm och härlig kofta för vinterns iskallaste dagar
Presentkort i klädaffär (borde inte det räknas som mjukt? Papper är ju prassligt..)
Presentkort på Mio (åter, presentkort är mjukt och prassligt?) - eller en soffa direkt! ;)


Tre viktiga paket:

En framtid (vet inte om det går att köpa och slå in i julpapper, dock)
Tidningsprenumeration(er), viktigt ögongodis för mig!
Tågbiljetter till vänner i andra städer
Jag tror inte att någon av mina önskningar slår in, på min önskelista till mamma står mer praktiska saker som fler galgar i samma modell som jag redan har i garderoben och blomkrukor till min gröna växt som jag lyckats glömma namnet på i samma takt som bladen börjat vissna och jag tvivlar på att jag skulle få någon användning för några krukor helt plötsligt..
Men man får ju ha stora önskningar också, drömmar är alldelens gratis!

Men faktiskt, så kikade jag upp priset på min FL/Y i en nätbutik igår och om jag sparar flitigt kanske jag kan uppfylla min dröm om en sådan lagom till nästa jul..


29 November 2008  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
I väntan på skrivron..


Jag hittade den här utmaningen häromnatten i en blogg och tänkte att jag kunde använda den som lite utfyllnad tills jag finner något riktigt att skriva här...1)Tre saker om dig själv som du är stolt över:

Oj. Det är så svårt när man känner sig alldeles rakt igenom värdelös så fort man tittar sig i spegeln. Men det är inget svar på frågan..

* Ofta kan jag svaret på frågorna i Postkodmiljonären. Det får mig att känna mig ganska allmänbildad. Allmänbildning är en grej att vara stolt över.
* Ibland kan jag bestämma mig för en sak och verkligen göra allt för att det ska bli så. Vägarna dit är inte alltid så bra, men jag är stolt när jag når målet (som det här med viktnedgången tex..)
* Jag är stolt över att jag trots allt ringde det där samtalet en gång för nästan fyra år sedan. Jag har ingen aning om var jag hade hamnat utan terapin/hjälpen..


2)Som vän är du?

Oh. Inte så bra som jag borde, men jag hoppas att jag kan bättra mig när jag blivit bättre vän med mig själv och det ständigt rådande kaoset..


3)Är du bra på?

Att skjuta saker på framtiden. Elda upp pengar (eller ljus om man ska vara noga, köpta för pengar). Sova.


4)Är du avundsjuk?

Ja. Men det betyder ju inte att man inte är glad för att saker går bra för de man avundas.


5)Öl och pilkastning eller discomusik och dans?

Nja. Hemmamys med asti och lite gladmusik.


6)Tränar du? Isåfall vad och hur ofta?

Det är jag och Carl Lewis...studsmattan, alltså. Vi försöker umgås dagligen sedan ett tag tillbaka, framför tv:n.


7)Det första du gör på morgonen?

Tittar på mobilklockan för att avgöra om det är ok att sova ett tag till eller inte. Tar på mig glasögonen så jag ska se världen om jag konstaterat att det inte är ok...


8)Hemlig "förälskelse"(typ nån skådis eller annat oskyldigt)

Hm. Hemlig och hemlig... alla vet väl att jag ska gifta mig med Chad Michael Murray eller "Logan" i Gilmore Girls... (fast först ska jag lära mig hans riktiga namn!)

9)Pratar du med dig själv?

Njä, men med katterna.

10)Mest märkbara tantvarning?

Alla mina pelargoner misstänker jag att människor ser som tantigt. Och broderandet. Men det är ju på modet, så det är ok att vara tantig ju ;)

11)Vad skulle du vilja göra mer på din fria tid?

Sådana där saker som jag gör, men i större skala. Läsa, brodera, baka och laga mat, umgås... Skriva!

12)Något nytt projekt på G i snar framtid?

Julen... ett helt företag!

13)Nåt som du SKULLE VILJA göra, men som aldrig får tillfälle, tid, råd med?

Att inreda min lägenhet klart, for one. Resa och träffa mina rara vänner skulle också vara alldeles alldeles på sin plats. Fota mer. Bo på hotell och shoppa i någon storstad à la Göteborg/Stockholm/Köpenhamn är något annat jag längtar innerligt efter att göra, men är tveksam till att jag kommer få möjlighet till inom det närmaste...

14)Det bästa med att ha barn(om du har):

-

15)Är du pinsam ibland? När?

Åh. När jag druckit en flaska asti, garanterat. Annars vet jag inte såhär på rak arm..

16)Person som du avskydde i skolan?

Häxan som var vår idrottslärare i sexan, oh ja! M i min gymnasieklass var väl inte heller alltför lätt att tycka om, men avsky är ett starkt ord..

17)Hångel på första dejten?

Som alla vet är ju jag pryd....(a)

18)Din bästa killkompis(om ej nu, sen förr)

Det måste ju vara Kim. Det känns lite sorgligt att konstatera. Nu är det är ju inte så att jag inte tycker att Kim är världens bästa (för det Är han!!), men än så länge har vi aldrig träffats och jag vet ju inte om/när vi nånsin kommer göra det heller... Nej, men det är sorgligt när jag tänker på vännerna som försvunnit. d. Joel, Jonas, Håkan... de var så nära en gång.. Jag skulle ju så väldigt gärna haft dem kvar i mitt liv, men ja.. Det är det som är sorgligt.

19)Vad gör du på helgerna?

Förbannar tv-programmens värdelöshet, att det är rena öknen på nätet och att jag aldrig gör något bra av dem...

20)Livsdröm?

Om jag det visste... Själsro och ett livspussel som fallit på plats? Att skriva en bok?
13 November 2008  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Juligt

Det är galet med jullistor såhär tidigt, men blir man utmanad av Frugan, då säger man väl inte nej?Blossa eller någon annan glögg
Jag har knappt druckit nån glögg i mina dar, men jag måste väl säga Blossa. Den är ju affischbilden för glögg, eller vad man ska säga :)

Hackade eller hela nötter
Nej tack.

Adventsljusstake eller julstjärna i fönstret?
Adventsljusstake (men jag har mer och mer insett stjärnornas storhet också och måste nog införskaffa mig fler sådana..)

Grön eller vitmossa?
Nja. Vit, om jag måste välja.

Riktig gran eller plast?
Det går ju inte att förneka att det är något särskilt med riktig gran, men vårat skifte är typ tomt på skog efter alla stormar och det är lite knöligare med riktig gran nu än i min förra lägenhet, så det kommer införskaffas plastgran i år tror jag. Jag har iallafall gröna Skogsfrost-ljus som ett liiitet grandoftssubstitut.

Lussekatter med eller utan saffran?
Va? Utan? Existerar det ens? (som Frugan sa..)

Lussekatter med eller utan russin?
Med! Och det ska vara massor i degen, köpekatterna är så snåla med sådant :/

Julen vill jag läsa om
I frugans blogg, och mina favoritinredningsbloggar. Fina tokjuliga reportage i inredningsmagasinen är inte heller tokiga. Och jag läste nyss en Kristin Hannah-roman med ett härligt stycke om julfirande och skridskoåkande..mmm! Men jag ser gärna på julen också, i filmer! Speciellt Ensam hemma-filmerna och sådana där riktigt amerikanskt juliga sockersöta sagor med stora öppenspisar vars spiselkransar är täckta med julklappsstrumpor :D

Julgröten äter jag helst med
Oh. Med livet som insats; julgröt äter jag inte. Inte till jul iallafall. Fast tomtegröt närhelst på året äts med kanel och socker förstås. Det ska koka med kanelstänger i gröten också.

Köttbullar eller prinskorv?
Köttbullar och rödbetssallad! Det enda jag behöver på julbordet, förutom potatis och julmust i mammas sneda glas på fot som varit med i alla år..

Vitt eller rött när jag dekorerar
Alla andra tider på året ligger vitt närmast hjärtat, men till jul är det klart att det måste finnas lite rött också!
Jag utmanar: Er allihop! :D

22 Oktober 2008  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Fem..


Jag gör som Elisabeth (som jag tjuvar utmaningen av); jag tjuvar utan att vara utmanad. Samt låter bli att utmana 5 nya personer. Vill ni så får ni väl också tjuva istället :)

5 saker i min frys:
Morotsbiffar, dinkelkanelbullar, ananasringar (återstår att se om det funkar att äta dem sedan när jag tinar dem..), hallonsorbet och en fläskfilé jag tänkt tillaga i flera månader men det har som inte blivit av än...

5 saker i min garderob:
Beror på vilken garderob vi kikar i.. jag har hysteriskt många och använder inte alla till vad de är avsedda för, men..:
Skor, tvättkorg, torkställning, kläder, ljusstakar

5 saker i mitt badrumsskåp:
Parfymer, krämer, linser, linsvätska och ytterst lite sminksaker (inget av det används särskilt ofta.. för att inte säga aldrig :)
15 September 2008  | Länk | Listor & test | 2 kommentarer
Svara med ett ord

Svara med ett ord:
1. Var är din mobiltelefon? Intill
2. Var är din äkta hälft? Okänt /Sundsvall
3. Ditt hår? Kaotiskt
4. Din mamma? Oumbärlig
5. Din pappa? Skämt
6. Det bästa du vet? Mycket
7. Din dröm inatt? Glömd
8. Din dröm/ditt mål? Ekonomi
9. Rummet du är i? Ljusdoftande
10. Din hobby? Skriva
11. Din skräck? Mycket
12. Var vill du vara om 6 år? Framtid
13. Var var du igår kväll? Korgstolen
14. Vad du inte är? Säker
15. En sak du önskar dig? Trygghet
16. Var du växte upp? Halvidylliskt(?)
17. Det sista du gjorde? Leverpastejsmackor
18. Dina kläder? Värmande
19. Din TV? Parlamentet
20. Ditt/dina husdjur? Kisar!
21. Din dator? Seg :(
22. Ditt humör? Lågt
23. Saknar någon? Alltid
24. Din bil? Nej
25. Något du inte har på dig? Juveler
26. Favoritaffär? ICA (Maxi - Haha!)
27. Din sommar? Ensam
28. Älskar någon? Änglarna
29. Favoritfärg? Flera
30. När skrattade du senast? Glömt
31. När grät du senast? Igår

2 September 2008  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Ett test

http://se.41q.com/typ.41q?p=24672115
s.s personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.

Karriärer som skulle kunna passa s.:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.


Det var ganska mycket som stämde, men många frågor kunde båda svarsalternativen varit "rätt" på. Hur väljer man då?
25 Augusti 2008  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
BokutmaningJag har varit så dålig på att anta utmaningar på sistone, men den här om böcker kan man ju inte låta bli, speciellt inte när det är Frugan som utmanat :)
1.Vilken bok läste du senast?
Den läser jag just nu; En lek med lågan av Astrid Saalbach. Jag läser Fredrika Bremers Brev i ny följd I också. Den senaste bok jag läste ut var Den blå rullgardinen av Agnes von Krusenstjerna.

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Efter de två böcker jag läser nu? Hm. Anna Gavaldas Tillsammans är man mindre ensam lockar. Men om det verkligen blir den återstår att se.

3. Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?
Haha. När jag funderar över det hittar jag knappt en endaste liten bok av en man, så svaret är väl ganska självklart ;)

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du “nu har jag en fjärdedel”, “en tredjedel”, “hurra hälften” kvar o.s.v.?
Alltid, faktiskt. Eller iallafall kommer ihåg. Det har ingenting med hur bra eller dålig en bok är dock, det är bara en vana.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex. omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar etc?
När jag lånade okända böcker från bibblan förr gick jag alltid på omslag och blev nästan aldrig besviken. Nu är det nog lite mer blandning i hur valet går till. Jag samlar titlar på böcker som verkar bra när jag kommer över dem och sedan får man väl se hur många som verkligen blir lästa..

6. När blir en bok för lång?
Om den är dåligt skriven. Då är den lång om den är på 150 sidor…. eller om den är på 50…. (jag lånar Frugans svar).

7. Läser du lika gärna på engelska som på svenska?
Jag har tyvärr bara läst ett par stycken böcker på engelska i hela mitt liv, så jag kan väl inte säga det. Men jag har tänkt många gånger att jag ska bli bättre på det för jag tror på det där med att läsa på originalspråken ger väldigt mycket.

8. Vilken bok kände du senast att du ville övertala ALLA dina vänner att läsa?
Hm. Om det var den senaste vet jag inte, men jag älskar Zebraflickan och vill gärna att andra läser och älskar den också.
.. den senaste var nog Skugg-serien av Maria Gripe, förresten.

9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig?
Nja. Turligt nog råkar jag sällan ut för tråkiga böcker dock.

10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla?
Romaner/biografier.


Jag utmanar..

Elisabeth
Mija
Tillt
Kim
Zycs
Lena

och alla andra som känner för det!

9 Augusti 2008  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Tjejsnack.


Vecka 9/08 Djur

Har du några djur, ras och vad heter de?


Caspian och Chaos (mest känd som Sessan) är två kattor från Solens ö (antagligen bara känd som Sollerön för utomstående) med vita svanstippar och tassar. I övrigt är de av rasen galna katter vilket kan reta gallfeber på matte ibland. Men det är ok. De är ju mina kattor!

Är det nåt djur du skulle vilja ha, vad?

Jag skulle i första hand velat ha en eller två katter till. Men då känner jag att jag behöver bo större, och det är ju inte aktuellt alls. I andra hand skulle jag velat ha en hund av mindre modell någon gång. Men när och var ligger ännu långt fram i tiden.

Är det nåt djur du INTE skulle vilja ha, varför?

Spindlar, ormar, ödlor. Kryp helt enkelt. Uuuuh. Fobi! Fast kort och gott är väl det enda djur jag verkligen vill ha just nu katt, om vi vänder på det åt det hållet istället.

Om du fick vara ett djur en dag, vilket, varför just det?

Katt? De verkar ha ganska sköna liv. Fast helst ska man väl vara utekatt då, inte innekatt instängd i en dammig lägenhet..

Finns det något djur du är rädd för, vilket?

Ja, som sagt. Fobi. Ormar och spindlar framför allt. Men kryp av alla varianter ingår i den kategorin egentligen.


2 April 2008  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Tjejsnack.

Jag ligger grymt efter med mina tjejsnacksfrågor, så jag tänkte försöka komma ikapp lite framöver...

Vecka 6/08 Astrid Lindgren


Har du läst mycket av Astrid Lindgrens böcker och/eller sett många av hennes filmer?


Läst; nja.. faktiskt inte. Det är väl lite Pippi, lite Emil, Ronja Rövardotter och Julberättelserna. De mer ovanliga har jag aldrig läst. Filmerna har jag väl sett. Älskar Saltkråkan, Lotta på Bråkmakargatan och Bröderna Lejonhjärta. Har en hel del inspelat på film sen jag var liten som jag ser lite då och då fortfarande.

Vilken/vilka favoriter har du?

Det är väl de jag nämnde här ovanför, Saltkråkan, Lotta. Madicken. Och Kajsa Kavat. Emil och Pippi är för all del mysiga, men de har aldrig varit mina favoriter om jag måste välja.

Vilken Astrid Lindgren-figur kan du absolut inte med?

Såhär på rak arm måste jag nog säga Karlsson på taket. Visst, han är väl lite rolig. Men elak också. När jag var liten kunde jag inte med Stina i Saltkråkan. Nu ser jag det roliga i hennes karaktär istället.

Vem av Astrid Lindgren-figurerna är du mest lik?

Till fysiken måste jag väl säga Karlsson. Eller herr Nilsson i Madicken. Till karaktären vet jag inte, Pippi kanske? Hon verkar ganska obekymrad och det är jag också många gånger. Fast när det slår över så slår det över för mycket och då är jag ju väldigt bekymrad istället.. så jag vet inte?

Vem av Astrid Lindgren-figurerna skulle du vilja vara? Varför?

Oj. Kanske lillebror i Bröderna Lejonhjärta, han är så modig och verkar vara en fin människa. Men jag tycker Tjorven och Malin på Saltkråkan är mysiga också. Malin skulle jag väl vara för att hon redan har familj och världens mysigaste skärgårdsstuga. Det kan jag leva med :) Och Tjorven har en härlig inställning till livet.. "när jag blir stor ska jag bli tjock. och skriva på maskin som farbror Melker".


Vecka 8/08 Bästa/värsta


Minnet?


Det finns väl ett antal.. Värsta är förstås 13 maj.
Bästa är studenten, Hultsfred 05, novemberkalaset, bland annat..

Resan?

Hm. Island var väl den bästa-sämsta resan antar jag. Den hade sina ljusa stunder, men fy vilken hemlängtan jag hade också.. Det var nog inte så smart att åka så långt hemifrån så länge första gången man var utomlands.

Bästa resan annars är nog Hultsfred 05. Och första gången jag var i Linköping och träffade Sassa/Göteborgsresan med Snuss och den korta tiden med Tuss.

Värsta resan får väl bli.. Hultsfred 06 eftersom jag brände mig så hemskt. Egentligen var det ju en riktigt bra resa..

Maträtten?

Bästa.. ojoj. Pizza, fläskfilé med potatisgratäng, grillad kyckling med klyftpotatis och mangorajasås..

Värsta får väl bli fisk, som jag inte äter i någon variant alls längre. Svamp har jag fobi för, så all mat som innehåller det är också värst.

Köpet?

Mina tågbiljetter, min dator och min systemkamera är klart bäst. Sängen är det bästa köpet till mig, men som jag inte gjort själv..(den betalade ju mamma då..)

Värsta är väl något som kostat en del men som gått sönder typ direkt. Kommer inte på något specifikt just nu, men jag har alltid varit otursförfölj när det gäller sådant. Tappar alltid nya mobiler/freestyles/fjärrkontroller i backen det första jag gör..

Egenskapen hos en vän?

Det är ju jättesvårt att säga något specifikt, för alla människor är ju annorlunda och jag tror inte att samma egenskap skulle vara den bästa om man började räkna upp det man tycker om hos var och en av sina vänner..
Det är väl en blandning av humor, tillit, förståelse och allt annat sådant där bra som man brukar räkna upp som är viktigt.

Sämsta är väl dock om de bara bryr sig om sig själva och tror att universum snurrar runt dem så de aldrig lyssnar när man har att säga något.. Och falskhet.
1 April 2008  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Avgörande lördag.


Idag är en avgörande dag på två vis. Går Cavrola vidare? Det får vi veta om någon sekund...
(JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Cavråla är UTE ur melodifestivalen!!!)

Avgörande två. MIK åkte ner i kvalserien i sin avslutande elitserieomgång iom Linköpings 6-5-seger i förlängning...

Jag ville så gärna tro in i det sista, men man kanske inte kan förvänta sig två positiva resultat samma dag?

Jag bryr mig ju inte om oshockeyresultat på det viset. Det är för Håkans skull jag hoppas. Jag vet hur mycket MIK och Drakarna betydde för honom.. Jag vill att det ska gå fortsatt bra för honom även när han inte finns liksom...


Nu väntar dock en fasligt otäck kvalserie. Måtte de klara att hålla sig kvar!


Jag håller på Therese-operan och Ola som vinnare ikväll. Den första för att jag tycker om låten. Den andra för att jag tror att han vinner sin omgång mot Sibel pga alla småtjejer ute i landet som röstar på honom. Personligen tycker jag han har en kass röst som inte håller för låten.

Men men.
----------

21:30


Herregud vad jag har varit ute och cyklat idag! Jag trodde aldrig att Sibel skulle lyckas såhär. Men jag måste erkänna att låten blivit Lite bättre med fler lyssningar.. Och Nordman?!!? Roligt. Men det är ju ingen chans att han skulle gå bra i ESC...
Andra chansen-artisterna har ju i regel ingen chans att ta hem segern i finalen iallafall, så det spelar kanske inte så stor roll..

Så i slutändan är det Cavrålas förlust som är kvällens seger!

8 Mars 2008  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Tjejsnack

Vecka 7/08 - Äta ute


Hur ofta äter du mat ute?

Inte alls ofta. På senare år har det väl blivit några gånger per år, om man bara räknar restauranger (inte donken, alltså)

Vad/vart äter du då helst?
China House, Mora. Jag äter hittills alltid friterad kyckling med sötsur sås när jag är där.

Vad har du på din favoritpizza?
Helst ska det vara hawaii (ananas), banana (med banan, ananas & curry) eller möjligtvis amore special (fläskfilé, banan och curry samt bea-sås)


Provar du ofta nya ställen/maträtter, varför/varför inte?
Haha. Inte! Dels är jag skeptisk till för mycket kryddor, dels för att jag är väldigt kräsen och inte äter varma grönsaker, rött kött (alltså kött som ser rött ut efter tillagning, det känns inte färdigt för mig då), fisk osv. Sedan finns det inte särskilt många alternativ häromkring, om man inte äter pizza varje gång..kan räkna till åtta pizzerior bara sådär. Och hemma lagar jag heller inte nya saker, till stor del beroende på att alla nya recept man hittar verkar innehålla en massa ingredienser jag aldrig har hemma och då känns det liksom onödigt att köpa hem sådant för en enda testlagning..

Går du ofta på café och fikar, vad?
Jag skulle kunna säga aldrig, men nu var jag ju faktiskt på kafé i veckan och fikade. Och så fikade jag en gång förra året med mamma.. Så jag har bättrat mig lite ;) Skulle gärna fikat oftare ute, men jag tycker det är rätt dyrt och köper hellre hem eller bakar själv till mycket billigare kostnad - för det mesta. Jag brukar väl oftast fika coca cola och en tårtbit/bakelse eller så... men nu när jag dricker thé kan det bli det istället också. Och en varm macka eller så..det hände i Lund för ett par år sedan ;)
http://mlilja.net/tjejsnack
16 Februari 2008  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
fake?
Hittade ett test på helgons psykologiforum.. mitt resultat blev uruselt så det vågar jag knappt avslöja, men gör gärna testet ni också :)http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/mind/surveys/smiles/index.shtml
13 Februari 2008  | Länk | Listor & test | 2 kommentarer
Tjejsnack.

Vecka 4/08 Favoritprogram


Hur mycket tittar du på TV?

Alldeles för mycket, men inte så fokuserat eftersom jag oftast sitter vid datorn eller läser samtidigt. Jag började med ett collegieblock och penna någon gång på låg- eller mellanstadiet och sedan dess har jag inte kunnat se på tv utan något i händerna samtidigt.

Vilken kategori av TV-program föredrar du att titta på?
Inredningsprogram och dramaserier, får man väl säga.

Finns det något du följer du slaviskt?
Haha. Jo.. Cityakuten, Gilmore Girls (innan det tog slut), GREYS, One Tree Hill, Extreme home makeover, Från koja till slott, Design: Simon & Tomas, Våra bästa år (det är en liten skamfläck ;)..

När och varför stänger du av TV´n?
När jag ska hemifrån eller när jag går och lägger mig?
Jag är dålig på att stänga av tvn annars, tyvärr. Men jag har försökt bättra mig lite på sistone och stänger av den till förmån för musik eller tystnad någon gång ibland.

Skulle du kunna leva utan TV, varför/varför inte?
Efter att ha erfarit att jag klarar mig utan dator ett par gånger vågar jag nog säga att jag skulle klara mig utan tv också om jag skulle bli tvungen. Men jag skulle aldrig välja det själv. Inte helt. Att känna ett mindre tvång att följa mina favoritprogram så slaviskt är däremot något jag skulle vilja bli bättre på.
http://mlilja.net/tjejsnack
21 Januari 2008  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Tjejsnack.

Vecka 3/08 Din födelsedag


När fyller du år?


3 November.


Hur gammal kommer du att bli nästa gång du fyller år?

23. Men jag hade nästan fått för mig att jag skulle bli det sist, så det är inte lika stressande nu när det är nästan ett år bort.


Hur brukar du fira din födelsedag?

Hemma med tårta. Inte på något speciellt vis alls.


Önskar du dig något speciellt i födelsedagspresent?

Pengar brukar jag alltid vilja ha. Vad mer vet jag inte, det är länge kvar tills det är aktuellt.


Kommer du ihåg något som du fick på din förra födelsedag?

Vinglas av Julia. En ljusstake och hammare av E från Gbg. Skruvmejslar, digital termometer för ute och inne och pengar. Kan tyckas tråkigt, men det var saker jag önskat mig.
http://mlilja.net/tjejsnack
19 Januari 2008  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Tisdagstema


blogg.se vill inte samarbeta med mig denna kväll, så nu ger jag upp och publicerar veckans tisdagstema (http://tisdagstema.se/) här istället. Temat, som är flytt har jag tolkat lite annorlunda än vad som kanske var menat.

På bilden syns min mormors julstjärna som flyttat gränser genom att blomma mitt i sommaren, och dessutom genom att ha växt sig så stor!

Jag hade kanske kunnat hitta någon klassisk flyttbild också, men det orkade jag inte nu.. Dessutom har jag inga aktuella flyttbilder, och det kändes tråkigt när ni redan varit med om mina flyttprocesser ett antal gånger.. (åtminstone ni som varit med länge).8 Januari 2008  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Tjejsnack

Vecka 2/08
Senaste…

Filmen du såg, var den bra?


Hm. Nja. Jag var inte speciellt fokuserad och såg inte hela filmen heller. Och den var fransk, så när jag inte läste texten tappade jag liksom handlingen också.

Person du pratade med, om vad?
Någon som hette Sabine, från dagis. Hon hade uppenbarligen ringt fel.

Inköpet?
Igår. Ett par liter mjölk, två enliters sockerdricka från morabryggarn, creme fraiche till den framtida köttfärssåsen, dammsugare för att fira en vecka utan godis och blodpudding.

Kyssen? Berätta lite?
Nja. Finns inget att berätta. Länge sedan. Människan vill jag glömma.

Gången du grät, av vilken anledning?
Oj. Sist jag grät på riktigt minns jag faktiskt inte såhär på rak arm, men det händer väl nu och då. Det var väl i slutet av december, kanske?


http://mlilja.net/tjejsnack
8 Januari 2008  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
...http://www.smallarupproret.se/


Tycker att det här med fyrverkerier och smällare är helt värdelöst, allramest ur djurens och miljöns synvinkel. Men också av sådana anledningar som kunnat beskådas i media den sista tiden. Tror ni är många som håller med där ute, så skriv gärna på ni också!


3 Januari 2008  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Tjejsnack

Vecka 52
Nyår

Var och med vilka ska du fira nyår?


Jag firade med mamma på eftermiddagen, vi åt potatisgratäng och fläskfilé och såg Pirates of the Carribbean - Död mans kista. Tolvslaget skålade jag in i ensamhet med min klassiska Herrljunga Äppelcider i magnumflaska. Katterna var förstås här..

Har du några nyårslöften, vad?

Nej.. Jag fortsätter med projektet jag påbörjade förra året bara, försöker skapa ett mer hälsosamt liv- och med det menas inte bara sådana saker som att äta nyttigt och röra på sig, utan vårda själen genom att göra roliga resor, träffa vänner osv.

Vad är det bästa som hänt år 2007?

Att jag fick egen lägenhet, flyttade hemifrån och verkligen klarar att bo själv. Och att jag kommit längre än jag kanske trodde på vägen mot bättre mående och stabilitet.

Vad är det sämsta som hänt år 2007?

Den där dagen i mars, antagligen.. Och att Engla blivit så mycket sjukare, jag oroas för henne. All grisbjörnssaknad. Den borde inte behövas. Han skulle ha levt sitt tjugofemte år istället..

Vad förväntar du dig av år 2008?

Jag har nog inga direkta förväntningar. Jag hoppas bara att det blir ett någorlunda stabilt år, med mer skratt än depression och osäkerhetskänslor. Och att jag får göra något av min dröm, kanske? Men det får tiden utvisa, om jag är redo i år eller om det får ta lite mer tid än så.
http://mlilja.net/tjejsnack
3 Januari 2008  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Tjejsnack

Vecka 51
Julen

Var och med vilka ska du fira jul?

Hemma hos mamma. Med mamma, pappa och katterna. Kanske går ner till morbror också, det brukar ju bli så..

Köper du mycket julklappar, har du köpt klart eller har du några kvar?
Nej, jag har verkligen inte råd med det i år. Mamma och pappa får julklappar. Och Julia och Sassa. Köpte den sista på julskyltningen första advent, så jag var ute i god tid. Har inte slagit in alla än dock. Eller förresten. Katternas smågott och leksak köptes för några dagar sedan..

Vad önskar du dig i julklapp?
Harry Potter och Fenixorden till min och mammas traditionsenliga filmtittning på julaftonskvällen (köpte den i eftermiddag för pappas räkning..får väl slå in och låtsas att jag inte vet vad det är..), Harry Potter-boken (sista, minns inte vad den heter?) och pengar. Saker jag önskar men vet att jag inte kommer få är systemdigitalkameran jag spanat in.. en "Bryssel" soffa från Mio.. och en tvättmaskin? Egentligen önskar jag mig inte så himla mycket. Det känns som att jag har det mesta.

Vad betyder julen för dig?
Det är mest bara en mysig tid med ledighet och god mat. Jag önskar att jag hade en stor släkt som jag stod mig nära så allesammans kunnat samlas och fira sådär som i Tomten är far till alla barnen.. minus allt drama, då ;)

Har du gran, vilken sort och när ställer du in/klär den?
Jag har riktig i år, en som står på ett bord för att katterna inte ska kunna klättra och förstöra.. Den kom in dagen före lucia och ät klädd med ett ljusnät med 80 lampor, röda, gröna, blåa, silvriga och guldiga julgranskulor (även de är 80 till antalet) och en slinga rött samt en slinga silvrigt glitter. Och 6 klockor som pinglar.. Och en halmstjärna från Ikea! Den är ganska mysig..

Hemma har vi plastgran. Den är också mest klädd med kulor i år. Mest i rött eller silver. Och lite blått. Några smällkarameller och pynt som varit med under hela min barndom fick också vara med. Den toppas av en röd spira och har silvrigt glitter.

http://mlilja.net/tjejsnack
21 December 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Lista


Vad gjorde du för tio år sedan?

Hm. För tio år sen var jag tolv år.. jag undrar om det inte var den hösten jag cyklade omkull på cykel och fick en spricka i ett finger? Jo det var det, på min födelsedag dessutom! Jag gick i sjätte klass på en ny stor läskig skola, som visade sig vara ganska liten när man väl börjat hitta i den :) Annars vet jag inte, jag gjorde nog inte så mycket speciellt..

Vad gjorde du för ett år sedan?

Inte så mycket, mina julklappar var nog redan fixade allesammans och jag julstökade inte så värstans mycket heller. Det var väl snödansen som var det tuffa då :P

Fem snask jag gillar:

Choklad, sura colanappar, malacos colanappar, Punchpraliner/igelkottar och ..annat godis?

Fem sånger som du kan hela texten på:

Hm. Jag kan väl en del julvisor (Jul jul strålande jul, Gläns över sjö och strand osv..), hela albumet Lets talk about love av Celine Dion, hela (albumen)The Bridge och Flowers av Ace of Base, hela Mazarin av Per Gessle, hela Falling water av Lisa Miskovsky.. förr lärde jag mig hela skivorna utantill när jag lyssnade på dem eftersom de gick på repeat så mycket..

Vad skulle du göra om du var miljonär?

Köpa systemkameran in my dreams, köpa egen lägenhet, minst en trea så mitt skapande fick ett eget rum, och med en stor balkong!, resa till England/Skottland, Danmark, Amsterdam och USA(NY, San Fransisco, Boston)/Kanada (det sistnämnda med Lena), satsa på min hittills ganska hemliga dröm..

Fem saker som du gillar att göra:
Läsa, fota, se inredningsprogram/kriminalserier/vissa dramaserier, lyssna på musik, skriva.

Fem saker du aldrig skulle klä på dig i eller köpa:

Kort och gott; sådant som sitter jättetight, något oranget, märkeskläder bara för märkets skull, kläder som kräver att jag rånar en bank först (dyrt alltså), något jag tycker är fult.

Fyra favoritleksaker:

Min dator, TV, kamera och kombinationen papper & penna.

Fem personer som jag gärna vill se göra denna utmaningen om de själva vill: Gör den om ni vill, många har väl redan gjort den antar jag..
11 December 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
TjejsnackVecka 50 Säkerhet/djur

1. Skulle djurpoliser vara bra att ha här i Sverige? Varför/varför inte?

Med tanke på hur många rubriker som setts i landets tidningar på senare år hade det nog varit en bra idé att satsa mer på djur och djurrätt, så ja.. det är ju ett alternativ.

2. Skulle du kunna tänka dig att bli djurpolis? Varför/varför inte?
Det är en lätt fråga. Jag skulle aldrig klara att se så många lidande djur som en sådan säkerligen skulle stött på, så nej.

3. Har du varit med om något djur som blivit misskött/vanvårdad, berätta kort?
4. Vad betyder ett djur för dig?

Nja, inte vad jag kan komma ihåg. Om man inte räknar de katter man kan få syn på ibland som har lite dåligt skött päls. Men jag kan inte komma ihåg att jag sett något djur som verkligen mått dåligt av vanvård..

5. Tycker du att vår djursäkerhet i Sverige är bra? Finns det något som
skulle göra den bättre, eller finns det något som du tycker är ren dynga?

Jag är så dåligt insatt så jag vet inget specifikt.. men det är klart att det kan förbättras massor! Man har ju sett mycket om slakt av grisar och för trånga burar för höns osv och det lär ju inte vara helt åtgärdat..
http://mlilja.net/tjejsnack
9 December 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Önskningar.

Så här gör ni:
Skriv en önskelista med sju önskningar. Motivera dem, kort eller långt.
Tagga sju bloggare som ska göra detsamma.

Jag önskar att jag fick förverkliga drömmen om vad jag vill syssla med i framtiden och se att det verkligen är möjligt att lyckas. Eftersom det är lite hemligt ännu vill jag inte skriva mer..

Jag önskar att jag kunde få en bättre ekonomi. Jag klarar mig förstås med min aktivitetsersättning, men det känns inte så lockande att leva på marginalen såhär hela livet och aldrig kunna unna sig någonting mer speciellt än några lyxchokladbitar.. det är inget riktigt liv.. Jag skulle leva länge på att kunna unna mig en riktigt bra kamera! Men det är ju inte ens att tänka på just nu..

Jag önskar att jag kunde finna mitt drömboende och inreda det som jag vill utan hänsyn till något fastighetsbolag som inte godkänner andra tapeter än ..tråkiga.. Gärna med ett extra rum där kreativiteten skulle kunna flöda i lugn och ro utan att man behövde bekymra sig för katter som kommer och river ner eller nåt utan man kan stänga dörren om det. Där jag kan börja skriva på riktigt igen, eller syssla med fotande och broderier..

Jag önskar att jag lyckas gå ner i vikt igen, både för att må bättre och för att kunna känna mig åtminstone lite nöjd med mig själv, vilket jag inte gör alls just nu..

Jag önskar att jag fick besöka England, och i första hand London då eftersom jag drömt om det så länge nu.. och Amsterdam..om våren, när tulpanerna blommar!

Jag önskar att jag kunde bli fri från alla diagnoser och demoner och att jag verkligen vågade ta klivet ut i verkligheten ..igen.. att jag kunde gå vidare, bli mer stabil och utvecklas istället för att känna att jag vandrar omkring i cirklar som är mer som nedåtgående spiraler än något med möjligheter.

Jag önskar att jag fick bättre kontakt med mina syskon, speciellt lillasyster, och att jag fick lära känna min systerdotter innan hon blir alltför stor.. Jag har ju inte riktigt haft den chansen ännu känns det som.Jag utmanar..Cat, Lena, Marie, Elisabeth, Sassa och Nettan. Så får vi se om någon nappar :) Dessutom är alla andra välkomna att göra detsamma om de känner sig manade.

8 December 2007  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Tjejsnack Vecka 48 LivsåskådningÄr du religiös, på vilket sätt?
Nej inte det minsta, på något vis.

Tror du på övernaturliga krafter och andlighet?
Ja det gör jag. Men exakt vad jag tror på vet jag inte riktigt.

Har du sett/känt av något övernaturligt, vad?
Nej, jag tror inte det..

Hur ställer du dig till fundamentalism inom religion?
Jag tycker det är avskyvärt. Den sämsta av alla anledningar som finns att förstöra och förgöra.

Vad tror du sker efter döden?
Jag vet inte. Men jag vill att det ska finnas något liknande Nangijala, eller så vill jag hamna på ett rosa fluffmoln där man kan sitta och vifta med benen tillsammans med de man älskar.. Rent krasst tror jag dock inte att det finns något sådant ställe..http://mlilja.net/tjejsnack
27 November 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Tjejsnack

Vecka 47
Barndomen


Vad är ditt allra första minne?

Oj..jag vet faktiskt inte. Det är svårt att veta om det är egna minnen eller om man skapat minnen utifrån bilder man sett. Men jag kommer ihåg när en vän slog mig med en leksakskastrull i huvudet på dagis när jag var 3,4 sådär. Hon var ett år yngre. Sedan minns jag att jag lekte i en hylla som stod i mitt rum när jag var liten. Kanske. Det kan vara en sådan grej jag minns utifrån bilder och berättelser..

Hur såg din familj ut? Ja, inte till utseendet då förstås ;)

Det var jag och mamma. Varannan helg och två veckor på sommaren var jag hos pappa. Annars var jag hos mormor oftare och oftare ju äldre jag blev. Sedan hade jag en syster i Stockholm som jag aldrig träffade typ..

Vad gillade du att göra när du var liten?

Jag var nog en ganska genomtypisk Barbie-lekare. På vintern älskade jag våran pulkbacke. Den måste vara en av de bästa i hela världen faktiskt. Lagom formad med olika lutningar beroende på hur modig man var.. sedan hade vi en fin skridskoplan på vintern också. Hos mormor lekte jag ofta affär eller målade i målarböcker.

Hur skulle du beskriva dig själv som barn?

Ganska blyg redan då. Envis och bestämd. Busig som de flesta barn.. och redan då vill jag nog påstå att jag brydde mig väldigt mycket om andra människor..

Kommer du ihåg några viktiga händelser som format dig själv till den du är idag?

Oj. Nej, det kan jag inte påstå. Kanske det att mina föräldrar flyttade isär innan jag var ett år, men det är ju ingenting jag minns egentligen så jag vet inte hur/om det faktiskt påverkat mig.. Att det aldrig fanns särskilt mycket pengar är nog något som påverkat mig desto mer (mamma var arbetslös, sedan pluggade hon..och i högstadiet blev hon långtidssjukskriven och pappa har ju aldrig riktigt varit att räkna med på det viset..). Jag har lärt mig att man kan klara sig ganska bra även om man bara har mat till det mest nödvändiga, mat, kläder.. Kanske var det därför jag fastnade för böcker så tidigt? De var gratis att låna liksom..och gav stort nöje.. Hm. Men jag vet inte? Man kan ju aldrig riktigt veta, egentligen?


http://mlilja.net/tjejsnack
20 November 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Tisdagstema

Dagens Tisdagstema var visst Förändring och fantasilös som jag är satte jag bara ihop ett kollage med något ni sett många gånger förr. Min mysigaste vrå. Bilderna är från Inflyttningsdagen, samt olika tillfällen med den gamla byrån samt min nya fina Expedit. Men det ser ni ju själva. Antar att bilden kommer bli kass iom att jag inte orkar lägga in den på pixbox (det Måste ju finnas ett annat sätt att få in bilderna här om man vill ha flera och i större format?!) för att få större format. Så den får väl dyka upp på http://sandralinneas.blogg.se också.

Uppdat. Äsch, det blev ju ok. Då skippar jag att lägga upp kollaget i andra bloggen.


http://vimsig.com/tisdagstema/
20 November 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Nostalgihttp://funderingarochtankar.blogspot.com/2007/11/nostalgi.htmlJag måste bara länka till Elisabeths nostalgilista-inlägg som tydligen har sitt ursprung på facebook. Trodde inte att det fanns något gott med det stället men den listan var ju riktigt underhållande :)
Nostalgi för oss 80-talister..
19 November 2007  | Länk | Listor & test | 3 kommentarer
Jullista.


Det här blir en annorlunda lista jämfört med de som brukar hamna i den här kategorin. Inspirerad av den här bloggen;

http://tankebubblor.blogg.se/271106171702_bockar_av_p_julplaneringslistan.html

känns det som en ganska bra idé att skriva upp det jag tänkt göra inför jul (jag gillar ju listor..). Även om jag inte putsar alla fönster och vänder upp och ner på alla garderober och egentligen inte bryr mig så mycket om huruvida det bor ett par dammråttor i hörnen fast det är jul så finns en del pyssel ändå..


* Byta gardiner till första advent
* Ta fram adventsljusstakarna till första advent
* Leta efter en fin gran innan det blir för snöigt (på skiftet i kurvan..tvivlar på att det finns nån där, dock), och hugga granen i lagom tid innan jul..
* Köpa julgranssljus (vill ha ett sådant där nät med många små lampor, mamma köpte ett förra året och det var mycket mer behändigt än föregående slingor som jag stått och svurit åt i timtal innan mamsen fått göra klart..och sedan har det varit en lampa som inte funkat eller nåt..)
* Baka lussekatter
* Baka mormors "Engelska pepparkakor"
* Leta fram ett micro-knäck-recept och ge det ett försök..min kusin gjorde så god microknäck en gång som jag aldrig glömt
* Ta fram adventsljusstaken och fixa något fint (icke brinnvänligt) att lägga i den, Och hitta fina ljus.
* Be vädergudarna om en vit jul, eventuellt dansa snödansen?
* Köpa och göra färdigt alla julklappar
* Inte glömma julklapp till katterna!
* Göra egna köttbullar (för första gången i julsyfte) i god tid innan jul
* Lucia i kyrkan med Julia
* Lucia-mys i tv-soffan (inspelat på Zorngården här i Mora i år, jäklar vad fint det kommer bli!) med varm choklad och lussekatt
* Julskyltning på stan (med Julia?)
* Julkort - inte glömma julfrimärken
* Leta fram mammas änglaspel som jag får låna i år
* Gå på Musik över gränserna på min gamla skola(?) med Julia(?)
* Ge glögg ett nytt försök
* Försöka orka baka några av mormors andra julkakor; drömmar, kanelpinnar, kransar, havrekakor med russin och mördegskakor med chokladbitar i? Eller nåt annat?
* Testa att göra nån slags kola?
* Besöka Chocolate house
* Klä granen
* Uppesittarkväll med Bingolotto!
* Julhandla så mycket som möjligt i god tid innan julstormen!


I övrigt skulle jag vilja få undan de allra sista flyttkartongerna och grejs som står kvar i några vråar här och där. Nu när jag bestämt mig för att bo kvar ett tag till... Visst, jag skrev att jag inte bryr mig om att städa speciellt inför jul, men det vore skönt att komma i ordning på riktigt. Jag har ändå bott här i ett halvår nu. Alldeles snart.

Har jag glömt något?
Vad ska ni göra innan jul?

Nu är det ju inte så långt till första advent så jag tycker faktiskt att man kan börja planera så smått! Och längta!---------
071110, 16:17

Jag kom på att jag glömde en sak på listan, nämligen att göra pärlplatte-snöstjärnor till granen! Jag har tänkt ta hem mina gamla pärlor som ligger i ett skåp i mammas källare nästa gång jag åker dit, så får vi se vad som går att åstadkomma med dem. Kanske måste jag köpa några nya? Antagligen.. Och så måste jag införskaffa ett strykjärn, bannemig! Dels för pärlpysslet, men också för att kunna stryka julgardinerna. För de ska absolut inte vara ostrukna med vikveck när de hängs upp :)9 November 2007  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Tjejsnack

Vecka 44


ÅrstidernaVilken årstid är den bästa, varför?

Jag tycker inte mer om någon årstid än de andra egentligen, jag faller mer för alla årstiders inledning som alltid tycks komma ganska lägligt när man börjar tröttna på värme/regn/snö & kyla osv.. Variation förnöjer, helt enkelt :)

Alla årstider har sin charm! Känner du så också, vilken charm har de olika årstiderna?

Såklart. Vårens första grönska, vårvinterns fågelkvitter, första snön, skolavslutningstider, höstens vackra färger. Allt för med sig en sådan där speciell känsla som landar mjukt i hjärtat.

Skulle du kunna leva utan nån årstid, vilken, varför?

Nja. Det finns ju någon charm med alla årstider, som sagt. Men snöfattiga vintrar kan bli väldigt jobbiga så dem hade kunnat kortas en del, alternativt kunde vi fått en "nattlampa" som gör det mindre mörkt ute ;P

Under vilken årstid fyller du år?

Jag antar att det är höst nu. Då fyller jag år på hösten ^^

Hur brukar du bli firad, hur har du kalaset?

Ptja. Har väl inte riktigt firat födelsedagen sedan jag var liten, bortsett från när jag fyllde 20 och vi hade thékalas i flera dagar (saknar!). Det brukar bli en tårta och någon present från mamma och så.. Inget speciellt. Jag tycker det är rätt ok så.

http://mlilja.net/tjejsnack
31 Oktober 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Tisdagstema

Min trasiga datastol har jag ju nyss visat bild på, så den kändes inte riktigt användbar i dagens tisdagstema; Trasig

Och en mugg hade Elisabeth (http://funderingarochtankar.blogspot.com) redan hunnit avbilda. Men jag kommer inte på något annat trasigt här, eller ja..det skulle vara jag själv då ;P men jag fastnar inte på bild längre.. Så en bild på en kopp blev det. Min ärvda Spisa Ribb från Gustavsberg. Den låg i min kartong med porslin som jag tänkt ta med mig när jag flyttade, den dagen då Caspian bestämde sig för att tippa ner kartongen på cementgolvet. Därav den trasiga muggen. Egentligen hade jag tänkt slänga den, en skärva är spårlöst borta. Men nu har jag bestämt mig för att spara den iallafall. För den betyder ju ändå någonting fortfarande, trasig eller ej.

http://vimsig.com/tisdagstema
30 Oktober 2007  | Länk | Listor & test | 2 kommentarer
Tisdagstema

Saknad


Temat saknad är inte direkt svårt att finna bilder till. Tyvärr får jag lov att använda ganska gamla bilder den här gången.. ny längtan kanske hade varit lite mindre plågsam på så vis att den är just ny. Men samtidigt är ny längtan också mycket mer påtaglig..så jag är nog glad att det är gamla bilder jag använder idag...
Mormor på min student..Ninisen. Jag saknar fortfarande denna lilla filur enormt mycket emellanåt.Mr Ace.. jag behöver väl inte skriva mer.Tuss & Söt. Det är alldeles för länge sedan det där novemberkalaset och den där nattpromenaden..Och kära syster Vit. Jag tänker ofta ofta på henne, på hur det går för henne där, i Stockholm... Jag saknar hennes vackra brev.
http://vimsig.com/tisdagstema/
23 Oktober 2007  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Tjejsnack

Vecka 43

Miljö

Är det viktigt att man gör något aktivt för att förbättra för miljön?


Självklart. Om alla gör en liten sak var blir det ju en stor skillnad i slutändan..

När du handlar mat, väljer du då kravmärkta varor framför de som inte är det?

Jag köper alltid ekologisk mjölk, i övrigt är jag tyvärr väldigt dålig på att köpa kravmärkt eftersom jag försöker handla billigast möjligt. Men intentionen finns att förändra det, och ibland kan det bli kravmärkta grönsaker iallafall..

Väljer du att åka kollektivt om det finns möjlighet till det dit du ska?

Nja, tyvärr får jag ju för det mesta skjuts av mamsen när jag ska någonstans inom kommunen, och det är ju mest här jag färdas om jag färdas.
Åker jag långt åker jag alltid tåg eller buss (eller åtminstone i 9 fall av 10) och när jag flyttat närmare civilisationen kommer jag nog kunna gå eller cykla oftare än nu.

Vad väljer du helst, nyproducerat eller second hand?

Tyvärr har jag lite fobi för att inte veta var saker har varit innan, så kläder köps alltid nya. Däremot har jag upptäckt det fina i tradera när det gäller film och musik iallafall!

Kan du ge något tips på vad man kan göra för att förbättra för miljön?

Självklart! Börja med att sopsortera. Släng inte skräp på marken. Panta gamla flaskor. Byt från vanliga glödlampor till lågenergilampor eller de nya LED-lamporna. Cykla eller gå om det är möjligt, välj annars kollektivtrafik i möjligaste mån.. eller samåk om det inte funkar..
Att planera så man uträttar allt på en gång istället för att åka och göra en sak varje dag (eller småhandla) är ju också en bra grej. Sedan ska man förstås handla kravmärkt och produkter med miljömärkningar som svanen etc så långt det är möjligt.
Släng batterier i batteriholkar, använd miljövänlig färg och sådant..(såpa framför en massa elaka rengöringsmedel och miljövänlig gödsling framför obra sådan ;P) Hm. Jag är ganska påläst, även om jag inte lever upp till all kunskap själv...http://mlilja.net/tjejsnack

tyvärr vet jag inte hur man gör länkar till länkar ännu, det är nästa grej jag tänkt be om lektion i ;)
22 Oktober 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
TisdagstemaJag har länge tänkt haka på detta med både Tisdagstema och Tjejsnack. Jag har anmält mig till den senare, men inte kommit igång med att svara ännu. Däremot tänkte jag mig en premiär med Tisdagstemat nu när jag så passande har stött på ett "hinder", vilket är denna dags veckas tema.


Hindret är min datastol som lutar till följd av det lossnade hjulet jag skrev om i föregående inlägg. Det syns kanske inte så mycket, men när man sitter på stolen känner man verkligen hur det lutar - åt vänster :)


http://vimsig.com/tisdagstema/


16 Oktober 2007  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
nästan hälften norrlänning!

http://www.norrlandstestet.se/Är väl inte så konstigt egentligen att jag blev ungefär 48% norrlänning.
Pappa kommer ju däruppifrån så lite har jag väl ändå snappat upp. Men jäklar vad svårt att placera dialekterna? Låter de verkligen så olika där uppe ändå?

Gör testet och tala om hur det går för er? :)


8 Oktober 2007  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Lista 5.

1. Vem är du?: s.
2. Attityd: orka.
3. Födelsedag: tredje november
4. E-post: hotmailen..
5. Stjärntecken: skorpion
6. Jag kommer från: mora
7. Jag bor: tyvärr i mora, men jag har iallafall fått egen lägenhet!
8. Mentalitet: jag kan vara envis om jag bestämmer mig för något.
9. Civilstatus: här vare dött..
10. Hemsida: bara mina bloggar och sidor på diverse communitys.
11. Mac eller PC?: PC
12. 1024*768 eller 800*600?: 1024*768
13. Internet Explorer eller Netscape?: IE
14. Din bästa egenskap: jag vet inte riktigt, att jag kan vara envis?
15. Din sämsta egenskap: många. jag är bra på att ta hjälp av människor när jag skulle behöva det; döljer allt med ett leende istället. har inget tålamod om jag inte är motiverad till något osv osv
16. Husdjur: katterna Caspian och Chaos.
17. Familj: mamma och katterna. pappa och två halvsystrar.
18. Kroppsdel du har mest nytta av: hjärnan, antagligen.
19. Kroppsdel du tycker bäst om: ögon och öron; man kan lyssna på musik och läsa med de tu.

20. Jag sover: oftast väldigt länge men vaknar ändå trött.
21. Djur jag är lik: en flodhäst kanske :/
22. Tror du på något?: tror gör man i kyrkan.
23. Frisyr: lugg och så..det är egentligen ingen riktig frisyr.
24. Hårfärg: urtvättat svart.
25. Ögonfärg: blueeye
26. Längd: 170-ish
27. Vikt: -
28. Skostorlek: 39-40

29. Gillar: Bra dagar, böcker, skrivböcker och fungerande pennor, musik, vännerna, mina katter, sömn, diverse dramaserier på tv och friterad kyckling med sötsur sås. och mangorajasås.
30. Ogillar: krav
31. Favoritmat: kyckling med potatisklyftor och mangorajasås. friterad kyckling med sötsur sås. tacos.
32. Favoritglass: mjukglass eller magnum classic/white.
33. Favoritdessert: åh. fruktsallad är gott, men så jobbigt att göra ibland. äter iofs inte speciellt mycket desserter..
34. Favoritpizza: banana med ananas och curry.
35. Favoritdryck: mjölk och isvatten.
36. Gillar du godis? tyvärr, ja..
37. Isåfall vilken sort? choklad.
38. Min favoritdrink: likör 43 + mjölk.
39. Min favoritfilm(er): Erin Brockovich och Benny & Joon.

40. Min favoritdag: fredagkväll, lördagar.
41. Min favoritklädesplagg: min svarta långkjol. de gråa strandbyxorna.
42. Min favoritbok: men. många. ju. det är så svårt att bara säga en.
43. Min favoritmusik: LW, sigur ròs, håkan hellström, kent, mew, songs ohia, antony and the johnsons mm mm mm.
44. Min favoritlukt: Någon ljusdoft kanske. Eller bakdoften man kunde mötas av när man kom in hos mormor då hon gjorde äppelpaj, bakade sina julkakor eller så. och doften från China House.
45. Min favoritblomma: Liljekonvalj, gerbera, ros.
46. Öl eller vin? neither.
47. Liknar du en kändis? nä.
48. Senast köpa skiva: Sigur Ròs; ( ). på onsdag kommer LWs nya album.
49. Senast film på bio: DaVincikoden

50. Bästa låten i världen: Hide and seek, bla.
51. Senast lästa bok: jag läser Rödluvan av Unni Lindell just nu.
52. Favoritförfattare: Marian Keyes, Hanne-Vibeke Holst, Victoria Holt, Annemarie Selinko, J.K Rowling mfl mfl mfl
53. Skriver du dagbok? Har gjort sedan jag lärde mig skriva, i perioder. Skrivit mer på sistone. Sedan har jag bloggat och skrivit dagbok online nästintill dagligen sedan 2003
54. Bästa årstiden: Alla årstiders inledning.
55. Älsklingsfärg: svart, vitt, rött, grönt, rosa, turkost.
56. Skulle aldrig ta på dig: något i skinn..
57. Vad ville du bli när du var liten?: haha. jag läste faktiskt i en av mina första dagböcker häromdan att jag ville ha en ridskola. annars är väl författare det jag velat bli sedan jag var typ 8-9..
58. Blev du det? jag är nästan-uska och amatörpoet. haha.
59. Brinner för: PL-ljus. heh.

60. Sportbil eller familjebil? familjebil, faktiskt. jag har inget behov av en glassig bil som förorenar miljön i onödan.
61. Katt eller hund? katt. men jag vill ju ha en hund någon gång också.
62. Har du nån nojja? säkerligen
63. Fobier? ormar, spindlar, kryp och höga höjder. människor, att ringa..
64. Deppig eller glad? eller.
65. Politiskt insatt? jag försöker göra en ansträngning inför valen..annars vet jag bara vad som sägs på nyheterna de gånger jag får för mig att se dem.
66. Värdesätter du ärlighet? jo, även om det kan göra ganska ont ibland.
67. Brukar du dra "vita lögner"? mjo, det har väl hänt.
68. Är det ok med vita lögner? vita lögner handlar ju ofta om småsaker, så ja..det är det väl.
69. Känner du en mytoman? inte vad jag vet såhär på rak arm.
70. Har du pojkvän/flickvän? nej..
71. Är du kär?: nej..
72. Hur tidigt stiger du upp?: det varierar en del.
73. Är det bra eller dåligt? det är dåligt, jag saknar rutiner.
74. Vem/vilka vet mest om dig? antaglingen ni som läser min blogg, samt mamma, psykologen och vänner som inte läser här..
75. Gillar du att slåss eller? inte direkt vad jag ägnar mig åt till vardags, nej.
76. Vad har du på dig just nu? kjol och tröja.
77. Vad ska du göra ikväll? ska göra iordning ett par mackor när jag är klar med den här listan. sen är det väl tv bara..
78. När var du senast riktigt full? jag har aldrig varit Riktigt full.
79. Är du seriös? jag är för seriös. jag kan vara dålig på att fatta att folk skämtar ibland, jag tror de menar allvar..

80. Hur många handväskor äger du? tre som används någon gång ibland.
81. Hur många bilar har du/ din familj: mammas röda bil.
82. Hur många biologiska syskon har du? två. halvsystrar.
83. Isåfall, vad heter de? Camilla och Veronica.
84. Hur många timmar sover du per natt? 10+ ?
85. Vem är snyggast i världen? vet inte.
86. Vad är du allergisk mot? gräs, pollen, katt.
87. Ska du duscha idag? nä. kanske imorgon. jag borde duscha senast imorgon.
88. Vad är det för veckodag? fredag.
89. Vad är det för datum idag? 21 september

90. Vad gör du nästa år? antingen samma sak som nu, eller så pluggar jag på komvux och tar mig ut i arbetslivet (kanske psykiatrin?). vill det sig kanske jag rentav pluggar vidare på universitetet nästa höst..
91. Är du likgiltig? inte när det gäller saker som ligger mig varmt om hjärtat, annars är jag nog det ganska ofta.
92. Hårdrock eller synth? måste jag välja? synth då. Crüxshadows är bra..
93. Är du uppväxt i stan eller på landet? vi kallar mora en ort..snäppet större än ställen man kategoriserar som landet, typ?
94. Har du utländska föräldrar? ja, pappa kommer ända från norrland ;P
95. Gillar du att laga mat? när jag är inspirerad och har tålamod.
96. Märkeskläder eller secondhand? ingendera.
97. Hur många par skor har du? hm. i hallen står nog 6 par, men jag har många fler.
98. Är du sexuellt frustrerad? -
99. Vem är snällast just nu? jag vet inte.

100. Var har du ont?: ingenstans. så fort jag fick mitt ibumetin försvann nackvärken jag släpat runt på hela dagen.
101. Använder du hårspray: nej.
102. Kan du stå på händer? jag kunde.
103. Favoritsåpa? såpa? Grummes gulsåpa..den luktar så gott! ;)
104. Är du vidskeplig? ja, lite. jag skulle aldrig gått på en a-brunn om jag kunnat undvika det och jag går aldrig under stegar. men om en svart katt korsar en väg spelar väl ingen roll..
105. Favoritserie: GG, Greys, OTH, Sjunde himlen, ER mfl.
106. Gillar du seriehjältar? vardagshjältar i dramaserier är ok, men inte såna som clark kent och spindelmannen, nej..
107. Hur många Nina känner du? ingen, faktiskt.
108. Vad tycker du om idrott? jag tror inte det är så hemskt som jag inbillar mig..
109. Gillar du att fotografera? absolut. men jag har en sådan dålig kamera så jag är hindrad att utföra konsten på ett ordentligt sätt! :/

110. Gillade du Moulin Rouge? den är ganska seg..och ärligt vet jag inte om jag sett precis hela någon gång.
111. Salt eller socker? surt/syrligt.
112. Kollar du på sport? golf.
113. Om ja, vad?: golf, som sagt..
114. Tränar du? inte längre. jag tränade ju-jutsu för många år sedan.
115. Om ja; vad: -
116. Om inte; varför? Jag har varit deprimerad x antal år nu. Då är det en sport att ta sig från sängen till soffan de flesta dagar. no need for further explenation.
117. Gillar du ketchup? ketchup med pasta var en favorit när jag gick i grundskolan ^^
118. Sushi eller hamburgare? Hamburgare
119. Små eller stora bokstäver? små

120. Blyga eller framåt killar/tjejer?: ingen är rolig om de är för blyga, speciellt då jag är det själv..
121. Är du bra på att måla? fönsterfoder, kanske. men inte "konst"..
122. Vad har/hade du mvg i? Engelska, projektarbete och Rehabilitering/habilitering. Nästan i svenska.
123. Vad har/hade du ig i? idrott.
124. Är du blyg? ja, om jag inte känner en människa väl.
125. Favoritlaget? MIK, för Aces skull.
126. Gillar du konst? jag är ganska dåligt insatt i den världen, men ja..
127. Favoritmålning? ingen aning.
128. Vilket museum var du på senast? zorngården får väl ses som ett museum? var där senast när islänningarna var på besök i klassen 200..3? det enda Riktiga museum jag varit på är zornmuséet i typ fyran eller femman..
129. Om du fick välja ett äventyr vilket skulle du välja då? välja ett äventyr? vad är det för skum fråga? ett storstadsäventyr i London eller N.Y. kanske? närmast till hands ligger dock en festival eller resan till ikea den sjätte oktober ;P

130. Har du åkt luftballong nångång? nä.
131. Om inte; skulle du vilja det? jag är höjdrädd. gissa?
132. Har du utövat nån extremesport? dammråttebekämpning är en jävla sport!
133. Har du någon tatuering alt. piercing? nej..
134. Vem är den hurtigaste personen du känner? Ida? Julia? jag vet inte..
135. Använder du smycken? mina två ringar sitter alltid på. halsband ibland.
136. Ska du se Spindelmannen 2 på bio? haha. jag har spindelfobi och undviker allt med spindlar i största möjligaste mån >.<
137. Sommar eller vinter? höst..
138. Är du glad nu? varken eller.
139. Var du glad igår? ---

140. Känner du någon som jobbar på sjukhus: ida och julia..
141. Vem skulle du vilja ge mjältbrand? usama och bush? ^^
142. Kaffe eller the? kanel- och vitt thé.
143. När grät du senast? idag när jag hade så ont i nacken att det gick upp i huvudet.
144. Sexigaste kroppsdel: ögon och händer?
145. Om jag vore en färg: transparent..
146. Jag har kysst: ---
147. Sexuell läggning: -
148. Jag har: 14 tända ljus i mitt vardagsrum just nu..
149. Barn: kanske. kanske inte.

150. Bästa plats på jorden: hemma.
151. Pluggar och vill bli: nej.
152. Jobbar och önskar jag kunde sluta: nej.
153. Person jag alltid kommer att vara kär i: d, på något plan..
154. Vem krossade mitt hjärta: d..
155. Politiker jag älskar: varför skulle jag älska en politiker? det skulle vara de i parlamentet på tv då..;P
156. Barnprogram jag hatar: alla nya meningslösa som fördummar barnen. tacka vet jag björne, brum och astrid lindgren!
157. På min fritid: alltid. ingenting speciellt, allt nödvändigt ont.
158. Men vill: mer av massor. promenera, träna, fotografera, skriva, läsa, laga mat, baka, resa, sova, se mer film..
159. Om sex månader: i mars kanske jag pluggar. är rik. eller död. (troligen inte det senare)

160. Jag samlar på: minnen.
161. Min värsta ovana: vet inte.
162. Min bästa ovana: bra ovana? finns sådana?
163. Kändis jag skulle vilja vara: nej..
164. Kändis jag skulle vilja vara med: nej..
165. Jag ångrar att jag inte: hälsade på mormor dagen innan hon dog för att det regnade. Och att jag agerat hysteriskt i så många situationer.
166. Jag blir glad av: riktiga brev, vänner, musik..
167. Jag blir förbannad av: orättvisor, idioti.
168. Min bästa raggningsfras: -
169. Drömjobb: Arkitekt, inredningsarkitekt, psykolog, lärare, ssk på en neonatalavdelning.

170. Om jag fick 10 miljoner: köpa lägenhet, ge pengar till mamma, ge pengar till något vettigt, köpa möbler, kanske ta körkort, köpa en riktig kamera, resa lite (ta med lena till kanada, tex) och spara för framtiden..
171. Jag var 12 år gammal då jag förlorade: ?
172. Det här skulle jag inte göra ens om jag fick en miljon: mycket.
173. Största hemlighet: -
174. När ingen ser mig: ...
175. Nära-döden-upplevelse: överdoserna 06 och i mars.
176. Mitt livs bästa ögonblick: åhw..novemberkalaset och mew på hultsfred 05? stidenten.. bla.
177. Bok och låt jag önskar jag hade skrivit: någon låt jag blivit rik av att ha skrivit, och en bok med mitt namn på. men det kanske kommer..
178. Mitt bästa partytrick: att stanna hemma :P
179. Bästa tekniska uppfinningen: digitalkameran. och tvättmaskinen.
180. Levande begravd eller levande kremerad: båda står på största skräcken-listan. men måste jag välja; levande begravd antagligen.
181. Jag kommer till himlen/helvetet: jag ska sitta på mitt rosa fluffmoln med ace och kasta popcorn!
182. Brott jag begått: ...
183. En sak jag stulit från en kompis: ...
184. Jag har knarkat: nej.
185. Om Ja: om inte socker räknas.
186. Konstigaste platsen jag har haft sex på: -
187. När var första gången och med vem: -
188. Hur många jag har haft sex med: -
189. Gruppsex: -

190. Har du haft sexuella fantasier om det egna könet: -
191. Har du haft sexuella fantasier om vänners föräldrar/syskon: -
192. Ok, ärligt, hur många har du haft sex med: -
193. Favoritställning: -
194. Jag har använt sexleksaker: -
195. Vilka: ....
196. Antal one-night-stands -
197. Jag har betalat för sex: -
198. Det kostade: -
199. I min umgängeskrets har jag haft sex med: -

200. Könssjukdom: -
201. Vilken: -
202. Från vem: -
203. I min umgängeskrets vill jag helst ha sex med: -
204. Jag har varit otrogen: nej.
205. Mot vem: -
206. Med vem: -
207. Min konstigaste sexuella upplevelse: -
208. Beskriv dig själv med tre ord: blyg, tystlåten, instabil
209. Har du nån gång varit deprimerad: jag har diagnosen depressiv personlighetsstörning..

210. Känner du någon som varit/ är deprimerad: borde man inte vända på den frågan?
211. Finns det någon du vill lägga en förbannelse på: nja, inte direkt.
212. Har du blivit behandlad som skit av en vän? ungefär.
213. Vad gjorde du då: ingenting. jag blir besviken.
214. Vad innebär självinsikt för dig? att man vet vem man är och var man har sig själv.
215. Har du bra självförtroende: nej.
216. Älskar du livet: nej, men det är inte så att jag hatar det heller.
217. Hur ser du på framtiden: ambivalens.
218. Kan du laga mat? sedan många, många år.
219. Vad har du för humor: min humor!

220. Har du en bästa vän: ja
221. Hur träffades ni: engla var danils ex. sassa hittade mig på haket. jag hittade elin på haket.
222. Hur länge har ni varit vänner: sedan 2004. sassa hittade mig i februari-mars 05 nånting.
223. Har du varit på IRL- träff? jag har träffat så många irl att jag tappat räkningen.
224. Har du fått vänner via webben? mm.
225. Hur och varför började du med hemsida? har ingen hemsida.
226. Läser du? mycket mindre än förr, men absolut. böcker är fantastiska.
227. Om ja; vad? bloggar, poesi, böcker, amelia, inredningsmagasin, moratidningen och forum.
228. Favoritpapperstidning: MT
229. Favoritveckotidning: amelia fast det är väl ingen veckotidning..

230. Mobiltelefonen betyder för dig: att jag kan ställa alarm om jag skulle behöva vakna en speciell tid någon gång, att jag kan messa istället för att ringa och att jag kan svära när folk försöker ringa (om jag befinner mig hemma)
231. Vad har du i din handväska? ingenting.
232. Har du körkort? nej..
233. Hur många uppkörningar gjorde du? ingen, hittills.
234. Vart det dyrt? det blir det säkerligen.
235. Bil? en liten fin, bensinsnål, miljövänlig Om det ska vara någon..
236. Drömmer du? oftare i vaket tillstånd än så att jag minns det, i sömnen.
237. Om ja; minns du dina drömmar? framgår här ovan..
238. Tror du på nåt övernaturligt? jaa..
239. Om ja; odefinierbart.

240. Om inte; ja? vad är frågan?
241. Röker du? aldrig
242. Om ja; varför slutar du inte?: -
243. Spara eller slösa? spara för att slösa.
244. Har du investerat pengar? i fondspar. men bara lite. och ingen längre tid.
245. Spelar du sällskapspel? njäe, det var länge sedan nu.
246. Favorispelet? monopol och joakim von ankas fantastiska affärer.
247. PS2: nej.
248. Dataspel: The sims
249. Favoritsemesterställe: hemma.
21 September 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Lista 4.

1. vad heter du? (ditt riktiga namn)
sandra
2. vad kallas du?
s. / warflower/krigsblomman

3. vad vill du bli kallad?
s.

4. födelsedatum?
tredje november

5. stjärntecken?
giftig skorpion

6. lunar?
mjo.

7. msn?
ja,men ingen skriver något där längre. typ.

8. helgon?
absolut.

9. vart bor du?
tre meter från skogen.

10. vad har du för mobil?
LG och Samsung

11. har du en egen dator?
ja-a.

12. vem är din/dina bästisar?
det närmaste en bästis jag har är Sassa, men ingen av mina vänner står mig så nära nu som de brukade göra en gång..så jag får väl svara mina mjaus istället.

13. har du något husdjur?
caspian och chaos.

14. vad ska du göra i sommar?
ingenting speciellt, säkert.

15. favoritfärg?
svart,vitt,grönt,rött,rosa,turkost.

16. turnummer?
åttiofem brukade jag köra med som slutsiffra på bingolotter förr..bla.

17. vem älskar du mest?
kisarna.

18. intressen?
skriva,läsa,sova(?)

19. favoritband?
LW,mew,sigur rós,håkan hellström,kent,songs ohia,david gray,damien rice mfl. mfl.

20. favoritlåt med ditt favoritband?
alla och inga. favoritlåtar alla kategorier är många,många men Imogen Heaps "Hide and seek" kommer jag aldrig tröttna på. Inte Comptine Dun autre Ètè (Yann Tiersen) heller..

21. namnsdag?
17 februari, 13 maj och 10 november(?)

22. vad skulle du vilja heta? (för-andranamn-efternamn)
Något mer originellt och spännande än Sandra Svensson..oO

23. vad heter du på din msn just nu?
jag heter alltid "s."

24. hur många online?
8, men bara en har statusen "vid datorn"

25. vem är 15:nde online?
Ingen.

26. vem har du blockat
Ointressanta människor.

27. hur många olika grupper har du?
I hjärtat, Nära, Vänner och Övriga. Men jag har ändrat så de bara delas in i online och offline för att få bättre överblick.

28. har du några olästa mejl på hotmail?
nej.

29. har du några nya kommentarer på bdb?
troligen inte.

30. isf hur många?
-

31. hur ser din drömkille/drömtjej ut?
-

32. beskriv ditt hår?
urtvättat svart som övergått till brunt med röda slingor, och utväxt i råttfärg :P

33. har du några piercingar/tatueringar?
nej.

34. vart skulle du bo om du fick välja?
i egen bostadsrätt någon annanstans än i mora. kanske i sundsvall eller uppsala..

35. bor du i lägenhet eller villa?
lägenhet.

36. vilken färg är snyggast på kläder?
svart

37. vad har du på dig?
svart långkjol, blå tröja.

38. har du något i håret just nu?
rosa hårsnodd?

39. vad har du gjort idag?
ätit, handlat mjölk och cola zero, sett på tv, suttit vid datorn, hämtat posten. i stora drag..

40. vad ska du göra imorron?
följa med mamma ner på stan; passa på att hämta ut avmaskningspiller på apoteket åt kisarna. annars: ingenting utom möjligen samma saker som idag..såvitt jag vet just nu.

41. hur mår du just nu?
är mest bara trött.

42. hur brukar du annars må?
bergochdalbana, men mest bara inte på något speciellt vis alls nuförtiden.

43. är du sjuk?
bara allergisk och störd. det räknas väl inte?

44. har du ont nånstans?
bara i själen, men det har jag ignorerat länge nu.

45. har du gått till tandläkaren detta året?
nej.

46. vad heter din pappa?
Sten-Åke.

47. har du några syskon?
två halvsystrar, en själssyster, en tvilling.

48. vilket är ditt favoritdjur?
mina katter.

49. äter du ofta godis?
jag har precis slutat (för kanske tjugo minuter sedan..)

50. vilket är ditt favoritgodis?
choklad.

51. vad är det finaste som finns?
kisarna.

52. vilken är din favoritdryck?
mjölk och/eller vatten.

53. vilket är ditt favorit tv-program?
greys, gg, oth, sjunde himlen, ER.

54. vilken är din favorit vecko dag?
det beror på sinnesstämning och sådant.

55. vem är din förebild?
ingen..

56. vad är bäst med dig?
ingenting.

57. har du några komplex?
ja.

58. hatar du någon just nu?
nja..

59. saknar du någon just nu?
alltid.

60. har du kysst en apa?
bara en mänsklig..huge mistake!

61. vilket husdjur skulle du vilja ha?
fler katter (en eller två), och en hund.

62. är du allergisk mot något?
katter, gräs, pollen.

63. har du ngt nytt gb-inlägg på bdb?
vet inte.

64. hur många bilder har du lagt ut?
2066 tror jag..

65. vad har du valt för bild här ovan?
ingen.

66. vilket band är det dåligaste som finns?
skrålmusik i stort, inget speciellt band sådär..

67. är du kär?
i kärleken, kanske.

68. isåfall i vem?
..d kommer ju alltid ha sin plats kvar i mitt hjärta, men ja..nej..

69. vad är din civilstatus?
på haket är den definierad som "olycklig" tror jag.haha.

70. vad har du för sexuell läggning?
förvirrad, möjligen bisexuell?

71. är du homofob?
nej!

72. är du medlem på någon annan sida än bilddagboken?
haha.

73. isåfall vilken/vilka?
helgon,haket,sd,lunar,facebook (sedan i eftermiddags,hu vale!)

74. vilket är det fulaste tjejnamnet?
Berta är väl inget namn jag skulle ge mitt barn kanske.
Anette har jag så dåliga associationer till så jag får rysningar så fort jag hör det namnet.

75. vilket är det fulaste killnamnet?
Orvar? :

76. har du varit hos frisören det här året?
hm..jo, i juni var jag hos min "frisör" senast..

77. använder du nagellack?
jag kan få mina ryck ibland, ja. just nu håller det på att flagna sedan senaste rycket.

78. har du persienner, gardiner eller rullgardin i ditt fönster?
persienner och gardiner i alla fönster utom badrumsfönstret. och två vardagsrumsfönster saknar gardiner..

79. har du eget rum?
egen lägenhet.

80. har du en dubbelsäng?
nej, bara hundratjugosäng. jag vill inte ha för stor, ensamheten skulle nog bli för påtaglig då..(fast när sassa kommer och bökar in mig i väggen hade ju en större säng varit trevligt ;)

81. har du en egen platt tv?
nej, men om min nuvarande tv dör kommer jag köpa en sådan.

82. när flyttade du senast?
i maj.

83. vilken stil har du?
jag-orkar-inte-bry-mig-stilen?

84. vilken kändis skulle du vilja gifta dig med?
Logan i Gilmore Girls är min blivande make. Lena fick Chad Michael Murray från OTH.

85. vilken kändistjej har snyggast kropp?
orka bry sig. tyra?

86. vilken kändiskille har snyggast kropp?
Logan? (haha, jag är ju bra som har koll på min blivande makes riktiga namn och allt :P)

87. skulle du kunna tänka dig att bli prostituerad?
nej. inte direkt..

88. har du hoppat studsmatta det här året?
nej..jag vill dock ha en sådan där liten att hoppa på inomhus.

89. vilken är den godaste frukten?
just nu: de små svenska äpplena i mitt kylskåp. och vindruvor, gröna utan kärnor. och vattenmelon.

90. äter du grönsaker varje dag?
nej. jag önskar att jag var bättre på det.

91. dricker du så mycket vatten som man ska?
i perioder.

92. är du underviktig, normalviktig eller överviktig?
över..

93. hur lång är du?
170,5 cm var jag för x antal år sedan. nu vet jag inte. men den halva centimetern var jäkligt viktig då!

94. är du nöjd med dig själv?
inte ett dugg.

95. vad är du bra på?
att trassla till relationer.

96. har du en egen hemsida?
nej.

97. är du medlem på den engelska bilddagboken?
nej?

98. hur gammal önskar du att du var?
i lågstadieålder?

99. vad är klockan just nu?
00:54 och därför tänker jag sova nu.

100. är det jobbigt att svara på frågor?
njäe, man kan ju pausa när man vill, om man vill? det är liksom ingen som tvingar en, så att säga..

101. hur ser din dataskärm ut?
platt, med väldigt dammig/kattpälsig fot.

102. har du städat idag?
haha.nej, jag har just vaknat.

103. har du varit ute idag?
till postlådan.

104. vem ringde du senast?
mamma.

105. vad var du senast arg på?
min nacke som gör väldigt ont just nu.

106. vad har du för status på msn just nu?
Inte vid datorn, som alltid.

107. vad har du ätit idag?
jag Ska äta frukost sedan..

108. önskar du att du var tjockare?
NEJ!

109. hur många hus har du bott i?
mormorshuset. och 6-7 lägenheter med pappas två inräknade.

110. är du medlem på last.fm?
jo, men inte aktiv medlem..

111. lyssnar du på webradio?
någon gång ibland..

112. bäddar du sängen?
bara när jag bäddar rent.

113. har du lätt för att somna?
sådär.

114. snarkar du?
jo ibland >.<

115. vad har du för startsida?
telias..det är en vanesak sedan man fick lov att logga in på internet varje gång man startade datorn. jag har inte kommit på någon sida som är bättre..

116. har du ett sladdlöst tangentbord?
nej.

117. brukar du ha högtalare när du pratar i telefon?
nej.

118. vad lyssnar du på just nu?
Håkan Hellström - Rockenroll, blåa ögon - igen

119. vad har du för ögonfärg?
sandra blueeye

120. vill du tatuera dig?
någon gång. om jag hittar rätt motiv.

121. vad har du för visningsbild på msn?
min blåa åsna som jag fick av mr ace.

122. vilka sidor/program är du inne på nu?
media player, msn, noggen, helgon, lunar, bd, facebook (rynkar näsan åt det fula stället), frugans blogg, frugans sarans blogg, cats och havregryyns bloggar, lollos blogg, sofia åkermans blogg, en ritning över sassas nya lägenhet, malin,mijas och freddys bloggar..hm. det var nog allt.

123. laddar du olagligt ner musik?
nej..jag gör ju inte det. men jag tar gärna emot om någon skickar bra musik!

124. har du en egen ipod?
ja. min finblåing.

125. är du fet?
mjo..

126. vad önskar du dig i julklapp?
pengar till soffa och ny tv..för jag tror inte att någon kommer köpa någondera bara sådär åt mig :P

127. ska du köpa prada mobilen?
nä?

128. har du sett filmen ?linas kvällsbok?
nej..

129. är du emo?
det tror jag inte..

130. vad stör du dig på?
att man alltid måste göra tråkiga saker, min värkande nacke

131. vad är emo enligt dig?
vet inte.

132. brukar du lyssna på hög musik?
mjo, det händer väl..(lite förvånad att grannen ovanför inte kommit och bett mig sänka ljudet på datormusiken som jag måste ha hög volym på om nätterna för att det ska höras in i sovrummet :P)

133. vad gör du om dagarna?
andas,äter,ser på tv, hämtar posten och andra sådana trivialiteter..

134. tycker du om popcorn?
nej inte speciellt mycket.

135. vilken är din favoritläsk?
shio brukade vara trevlig. annars är det väl cola,fanta,sprite oftast..beroende på humör och så.

136. vad är din favoriträtt?
grillad kycklingfilé med klyftpotatis och mangorajasås
potatisgratäng och fläskfilé med vitlökssmör
friterad kyckling med ris och sötsur sås..
och pizza, ibland.

137. vad tycker du om raggare?
inget speciellt, men jag slipper dem gärna

138. vad tycker du om punkare?
de kan ju ha lite roliga frisyrer ibland, men jag tycker inget speciellt och slipper dem gärna precis som raggarna och de flesta andra människor här i världen.

139. har du skärt dig nån gång?
SKURIT!

140. är du död?
nej..inte vad jag vet.

141. är du osynlig?
nej, inte vad jag vet. men det kan kännas så ibland.

142. filar du naglarna?
när de går av eller blir så långa att de riskerar att gå av.

143. har du fräknar?
jag tror inte det :P

144. har du posters på dina väggar?
i klädkammaren sitter en med två söta katter, samt en med ett lejon eller två..jag kommer inte ihåg exakt.

145. vem är snyggast i my chemical romance?
vet inte.

146. vem känner du som har haft mest mobiler?
hm. vet inte, pappa eller julia kanske? jag har haft ett antal jag med..

147. vilket är ditt favoritämne ?
psykologi.

148. vilket ämne hatar du?
idrott och matte. kemi och fysik fattar jag bara inte.

149. vilket ämne har du bäst betyg i?
engelska, rehabilitering och habilitering, projektarbetet i gymnasiet..i svenska a låg jag på gränsen, som vanligt..

150. vilket ämne har du sämst betyg i?
jag har streck och ig i idrott, så..

151. favoritstad?
ingen direkt..uppsala verkar mysigt, men jag har inte sett så mycket av den staden.. stockholm är nog också fint om man ser lite mer av det. och göteborg..

152. favorit loka?
jag dricker inte flaskvatten.

153. cola eller cola light?
cola zero.

154. älskar du din dator?
nja..

155. är din dator bög?
nej? ..inte vad jag vet iallafall.

156. vad är ditt favoritplagg?
min svarta långkjol.

157. vilka affärer handlar du oftast i?
ica kvantum matekonomen.

158. vart handlar du? (stad)
mora.

159. favorit tv-serie?
Gilmore Girls, ER, Greys, OTH, Sjunde himlen..

160. tycker du top model är roligt?
ja, originalversionen. den svenska är bara en tragisk parodi.

161. vilken är din favoritbok?
Ooh, jag vet inte.. Désirée har varit med i många många år, så kanske den? av annemarie selinko.

162. favoritfilm?
Erin Brockovich tex..

163. vilken är den bästa musikgenren?
indie, rock, alternative, elektro..hm. lite av varje?

164. bada eller sola?
sitta i skuggan med en bok och isvatten.

165. katt eller hund?
katt. mina katter.

166. åska eller sol?
åska, gärna.

167. vinter eller sommar?
höst. nu.

168. knarkar du?
nej.

169. röker du?
aldrig i livet.

170. super du?
nej.

171. äter du?
inte just nu.

172. snusar du?
aldrig i livet.

173. röker vattenpipa?
nej.

174. är MER gott?
jadå.

175. tycker du om salt?
hellre surt.

176. har du kysst din egna spegelbild?
har jag nog.

177. vad tänker du när du ser din spegelbild?
I wont go there..

178. ät en banan!
Nej tack.

179. har du runkat nångång?
-

180. använder du för mycket hårspray?
använder inte hårspray.

181. man ska borsta håret hundra gånger om dagen, gör du det?
mitt hår behöver inte borstas så mycket, det trasslar aldrig.

182. favorit säng?
min?
fast jag tror det skulle stå sÅng, inte sÄng.
dessutom är det särskrivning.

183. har du en snåpp?
nej.

184. har du sovit i en säng på ett varuhus?
nej.

185. vill du ha sex just nu?
-

186. vem av alla du hånglat med är bäst på det?
-

187. favorit meny på donken?
QP. eller happy meal

188. donken eller burger king?
donken alla gånger.

189. svart eller vitt?
och.

190. rosa eller grönt?
grönt. men rosa är också fint.

191. död eller levande?
levande död? känns så ibland iallafall..

192. rädda joppe?
vem?

193. tittar du på tv just nu?
mja..

194. skulle du kunna vara med i en porrfilm?
nej?

195. favoirt karaktär i simpsons?
favoirt?
jag gillar inte simpsons..men måste jag välja någon blir det kanske bart eller hans smarta syster.

196. skulle du kunna sjunga på allsång på skansen?
inte med social fobi, nej.

198. skulle du vilja gifta dig med marilyn manson?
nej, varför skulle jag?

199. skulle du kunna tänka dig att ha sex med nån i blink-182?
nej.

200. städat eller stökigt?
organiserat kaos, men jag skulle gärna haft pedantiskt städat och ordningsamt.

201. bästa sex platsen?
-

202. favorit halstablett?
de där gula vicks som fanns i ask när jag var liten.

203. är du ofta sjuk?
inte längre, men jag var det förr.

204. gillar du anonyma bevakare?
de ger mig ångest.

205. vågar du rapa högt inför andra?
nja. bara mamma, typ.

206. skriver du mer än 2 utropstecken?
nej, det är så fult..

207. vad är klockan nu då?
17:39. jag har varit hos mamma hela dan..

208. vad är det för datum?
21 september 2007.

209. vad ska du göra sen?
locka in katterna så jag kan stänga balkongdörren. det är höst och kallt där ute.

210. är du inne på msn nu?
alltid.

211. hur många har du blockat på din msn?
jag vet inte, jag bryr mig inte.

212. är nallar söta?
ja?

213. är jonte söt?
vem?

214. vart handlar du helst mat?
Matekonomen.

215. vilken är din favoritglass?
mjukglass eller magnum classic/white.

216. hemmakväll eller fest?
hemmakväll alla gånger.

217. privat fest eller festa med folk på stan?
privat fest, om jag nu måste välja..

218. ditt nordiska favorit land?
Sverige, såklart.

219. älva eller vampyr?
älva!

220. gud eller djävulen?
eller.

221. vilken övernaturlig förmåga skulle du vilja ha?
vet inte om jag vill ha någon alls.

222. hus eller lägenhet, vad väljer du?
båda har sina fördelar, men i framtiden vill jag ha hus.

223. favoritgrönsak?
cocktailtomat

224. har du anorexia?
nej..

225. vem shoppar du helst med; ensam, med kärleken, med kompisen eller med morsan?
mat; ensam. annat; med mamma..

226. räcker hundra kronor till mycket när du är inne på H&M?
jag är aldrig inne på hm.

227. Hur vill du dö?
ogammal och oenil.

228. skulle du vilja att det görs en sida för dig på lunarstorm när du dör?
nej. men jag tror ingen skulle bry sig om att göra någon heller så.

229. Nedfryst, aska eller nedgrävd när du dör?
nedgrävd. likmask är bättre än att brännas, har jag kommit fram till..(nåja)

230. är bilddagboken den bästa sidan som finns?
nej. men den är ok.

231. hur ofta sitter du vid datorn?
varje dag, alldeles för mycket utan att få något uträttat.

232. har du klippt ditt eget hår?
luggen.

233. har du gråtit efter att du varit hos frisören?
jag vet inte.

234. Favoritöl?
den jag slipper dricka.

235. vitt eller rött vin?
asti med sockerdricka. eller alkoholfritt jordgubbsvin.

236. öl eller vin?
likör 43 med mjölk.

237. coca cola eller red bull?
cola.

238. vad ska man blanda vodkan med?
åh..morabryggeriets hallonsoda

239. havet eller sjön?
badkaret.

240. favorit ö?
Island..av de jag varit på..

241. vem står dig närmast; mammsen eller pappsen?
mamma!

242. vad klarar du dig inte utan?
pengar och syre. krasst men sant.

243. behöver du mer kärlek?
kanske..

244. blir du full varje helg?
nej.

245. är du natt eller dag människa?
kvällsmänniska.

246. är du vampyr?
nej.

247. har du varit med i något rollspel?
nej.

248. favorit the sims- spel?
har bara spelat sims 2 än.

249. festa eller festival?
festival!

250. ska du på pride?
nej.

251. vill du det då?
det hade varit intressant att uppleva en gång åtminstone.

252. är du transa?
nej.

253. vad skulle du ändra på om du fick åka tillbaka i tiden?
13 maj..och dagen innan mormor dog..jag skulle åkt och hälsat på henne på sjukhuset.

254. vad skulle du välja åka framåt i tiden eller bakåt?
bakåt.

255. barn eller vuxen?
vuxen bebis..:S

256. när ska du flytta hemifrån?
i maj som var..

257. eller har du redan gjort det?
ja.

258. går du i kyrkan varje söndag?
haha.

259. svävar du på rosa moln varje fredagkväll?
nej!?

260. har du piercat någon?
nej.

261. är du laglig?
mja..

262. skulle du kunna tänka dig att skönhetsoperera dig?
ja

263. värsta musikstilen?
skrålmusik.

264. rese sätt du föredrar? (båt, bil osv.)
bil eller tåg. buss funkar på långresor, ibland.

265. är britney en bra mamma?
hon skulle nog kunnat vara bättre, men jag känner henne inte så jag vet inte.

266. vem är du mest lik i mumintrollet?
jag vet inte?

267. vilken skådespelare är hetast?
logan..

268. tvättbräda eller ölmage?
eller.

269. vill du ha barn?
kanske. ibland tvivlar jag på om jag skulle bli en bra mamma..

270. har du sjungit singstar nångång?
nej.

271. vilken är din favorit då?
-

272. favorittparfym?
en jag fick för många år sedan, den är slut nu.

273. använder du deodorant?
när jag kommer ihåg :S

274. är du beroende av nånting?
socker.

276. favorit radio kanal?
åh..p3 och megapol/rix fm.

277. favorit bil?
jag vet inte. mammas, kanske..med dess fel och brister?

278. vad tycker du om att helen sjöholm har legat på sverige toppen i över tre år?
jag tycker ingenting speciellt. men hon sjunger ju bra..

279. favorit författare?
marian keyes, victoria holt, hanne-vibeke holst, annemarie selinko mfl.

280. vad vill du bli när du blir stor?
rik och lycklig. och författare.

281. favorit modeexpert olivia eller sofia båda från aftonbladet?
-

282. senaste biofilm du såg?
Ehm. DaVincikoden..

283. skulle du torka dig med pengar om du hade flera miljoner?
ehh? nej. hellre skänkte jag de pengarna till någon som behövde dem isf?

284. är du rik eller fattig?
ganska utfattig.

285. vad tycker du om beckham familjen?
jag tycker ingenting speciellt om dem heller.

286. favoritsport?
golf.

287. silver tåget eller kustpilen?
Hogwartsexpressen (lånar det svaret)

288. har du sett filmen Spökhistorier?
nej.

289. var den bra då?
-

290. vilken historia är läskigast?
spökhistorian på spökbandet jag har.

291. har du långt hår?
det börjar väl bli..

292. vill du ha längre/kortare?
längre.

293. schlager nörd eller?
sådär. det var bättre förr, men jag ser alltid esc.

294. kungafamilj eller president?
våran kungafamilj.

295. sämsta veckodagen?
söndagkväll, måndag morgon förr. torsdagsförmiddagar nu.

296. har du en dålig hår dag idag?
ja, jag har inte tvättat det på x antal dagar så det är ganska äckligt.

297. tror du på ett liv efter döden?
jag vill göra det, och hoppas..men jag vet inte.

298. är du politiskt intresserad?
sådär. jag är mest intresserad av att politikerna gör vettiga saker (till skillnad från reinfeldt som gör alla sjukskrivna sjukare av ångest och höjer bensinskatten när motsatsen har lovats..)

299. är du rädd för att dö?
nej.

300. vad är klockan nu då? :D
18:12
21 September 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Lista 3

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången imorse?
Jag förundrades över att mitt hår inte såg speciellt trassligt ut för att ha sovits med..

2. Hur mycket kontanter har du på dig?
Just nu två tjugor och typ fem femtioöringar. Jag tömde pluskan på slantar tidigare ikväll (sparar dock inte 50-öringarna, därför de är kvar..)

3. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
Pappa på comviqen..
På 3 är det någon anonym, precis som på plats 2 och 4. Först på listan är dock Fredrik som jag lekte med på Peace & Love..

4. Vilken är din favorit-ringsignal på din mobil?
Jag saknar Den döda vinkeln som jag hade på min gamla nokia..(Kent)
På mina nuvarande har jag bara de förinprogrammerade.

5. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
Lila nattlinne/big t-shirt.

6. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
Har inga skor på mig nu. Hade jag haft något skodon hade det varit tofflor och vad de har för märke har jag ingen aning om :P

7. Ett ljust eller mörkt rum?
Mörkt med tända ljus såklart.

8. Vad gjorde du vid midnatt?
Då gick jag och lade mig igår, vill jag minnas.

9. Vad står det i ditt senast mottagna SMS?
det första i comviqen var bara en rapport om att det senaste sms jag skickade kom fram. riktigt sms är ett flyttkort från Tuss.
i den rosa teflånen: "I am giving you 100 angels to take care of you.." från mamma. Fick det när jag var på Arvika och höll på att förgås av ångest, ja..

10. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven?
Ingen aning?

11. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
Oj. Det kanske var till Sassa..jag vet inte..alls.

12. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast?
Caspian eller Chaos..minns inte vem, de springer ju omkring en lite hipp som happ hela tiden :)

13. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
Socker. Socker. Socker. Kanske koffein i colan? Men de sägs ju ha slutat med det..

14. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?
Jag har inga filmrullar since i went digital för flera år sedan.

15. Vilken ålder har varit bäst hittills?
Min bästa tid var hösten 2003, vintervåren 2004 och sommaren 2005. Orka räkna ut ålder... Antar att jag saknar barndomen också, den var mestadels ok.

16. Din värsta fiende?
Hjärnmonstren?

17. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?
Engla Vit i svartvitt.

18. Vad var det senaste du sa till någon?
Sist jag sa något pratade jag med någon av katterna, vad jag sa minns jag inte.

19. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
$$$$$$$

20. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
Jag är i en känslomässigt svart period (förakt,hat osv utan direkt anledning), så ingen..

21. Senaste låten du lyssnade på?
Nerina Pallot - Idaho
3 September 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Lista 2.

Förlåt mina onödigt långa svar. Ni vet ju hur jag är...;)

· Är du svartsjuk? På dem som får ha honom i sitt liv, annars..händer det väl ibland antar jag.

· Vilket ämne gillade du mest i skolan? Psykologi och religion. Engelska innan häxan dök upp som lärare..

· Nämn ett jobb som du aldrig skulle kunna tänka dig att ha: Höll alltid andan av rädsla att hamna på hemtjänsten när vi fick veta våra praktikplatser i gymnasiet..
Annars är det nog mest stressfaktorn som är viktig, man kan ju inte riktigt veta om man trivs innan man testat?

· Är du troende? Haha. Halleluja amen! (botten upp på juliasandrianska ;)

· Vilken färg har din tandborste? Uhm. Vit med röda detaljer..

· Har du åkt ambulans nån gång? I have..men jag kommer ju inte ihåg det eftersom jag var så drogad av imovane..

· Tycker du om DrPepper? Njä.

· Har du fått massage nån gång? Ja. Skräckupplevelse på högstadiet o.O

· När klippte du dig senast? Förra veckan klippte jag luggen själv.

· Sötlakrits eller saltlakrits? Blä för lakrits.

· Ser du dig själv som lång eller kort? Kort, fast i jämförelse med många är jag väl egentligen rätt lång..

· Vad har din mobiltelefon för märke? LG och Samsung. Och Nokia om man ska räkna de två avlagda..

· McDonald´s eller Max? McD

· Har du ett överkast på din säng? Nej, men jag har ett som överdrag i min fåtölj, räknas det? ^^

· Har du brutit nåt ben nån gång? Jag fick en spricka i ett finger en gång..tror inte det räknas? :)

· Använder du ett bokmärke eller gör du "hundöron" i böcker? Använder en form av bokmärke, ja..

· Hyrfilm eller biobesök? Helt klart bio, även om det är dyrt och inträffar ytterst sällan.

· Tycker du om ord? Jag är ingenting utan mina ord..

· Minns du någon speciell person från din barndom? Mm. Många.

· Har du hår på ryggen? Förhoppningsvis inte.

· Äter du fiskbullar? Nä. Min kusin gjorde dock det ofta hos mormor förr i tiden..

· Beskriv din humor: En aning svart och skruvad, kanske..?

· Använder du morgonrock? Njä. Den hänger i badrummet och väntar på att jag ska bli höst&vinterfrusen.

· Sist du dammsög, dammsög du bakom soffan då? Ja, jag råkade ju möblera om häromdagen så då var det nödvändigt.

· Nämn en sexställning du gillar: -

· Har du ordning eller oordning i dina byrålådor? Ordnat kaos, kanske..

· När blir man vuxen, enligt dig? När man har ICA-kort? Nä, jag vet inte. Det varierar säkerligen.

· Använder du balsam efter schamponeringen? Aldrig. Mitt hår behöver inte sådan extrabehandling :P

· Nämn en skiva ur din skivsamling: LW - Efter nattens bränder Samlingsskiva 1996-2006.

· Vad gjorde du i går kväll? Hmm. -måste tänka efter Riktigt ordentligt- Såg på tv, förstås..satt vid datorn i reklampauserna och läste amelia. Nattade vid tolv, helt död av trötthet.

· Yngre eller äldre män? Ehm. d var sjuttinia..?

· Använder du accessoarer? Jag har två silverringar, två festivalarmband och mina extraögon vart jag går..i övrigt; nej :P

· Har du varit riktigt, riktigt megafull någon gång? Haha. Det skötte J så bra..och Madde, förstås.. (lagom är bäst)

· Vill du skaffa barn? Jaochnej.

· Hund eller katt? Katt. Men jag vill gärna ha en hund någon gång, med.

· Har du några syskon? Millan, 29 och Vera, 18

· Gillar du att shoppa? Ljus. Och gardiner och ljushållare. Och dvd-boxar med mina favoritserier. Vardagssaker; typ mat.. Och böcker. Ljus. Och sa jag ljus? Men inte kläder..

· Var är dina föräldrar ifrån? Orsa/Mora och Adak.

· Har du hånglat med någon av samma kön? Nej..

· Vilken kanal tycker du bäst om? TV3

· Brukar du handla på second hand? Bara dvd-boxar på Tradera :P

· Har du en tatuering någonstans? Nej..Frugan hittade på motivet innan mig ;)

· Jeans eller shorts? Kjol.

· Var fikar du helst? Kaffestugan

· Vilken butik hittar du alltid någonting i? Hm. Butik? Bokhandeln? Om jag någon gång haft råd att gå in där..

· Vinter eller sommar? Just nu: höst. Men jag blir alltid förälskad i varje ny årstid när den just infunnit sig..sedan tröttnar man, ju.

· Vem står dig närmast? Min själssyster Engla Louise. Sassa och mamma..I guess. Fast mest kattorna, kanske.

· Vilket klädesplagg är ditt bästa köp? Just nu är det faktiskt inget klädersplatt utan mina skor. Fast de stickade koftorna jag köpte i våras är också ganska fantastiska..och min långa svarta kjol, även om den är en aning trasig i kanten.

· Till vilket land skulle du vilja åka? England. Och Kanada med Lena..:)

· Var bor du om 10 år? Om jag ska vara negativ; fortfarande här. Får jag vara modig och drömma; i Sundsvall eller kanske Uppsala? Eller utomlands.

· Världens bästa uppfinning? nu i hösttider är det ju vattenkokaren, utan tvekan!

· Mammagris eller pappas lilla flicka? Mammas lilla bebis även om vi oftast bråkar så väggarna skallrar..

· Hur svarar du i telefonen? Hallå, eller Sandra om jag vet att det är någon myndighetsperson som ringer..

· Har du någon dålig ovana? Ett antal..att skjuta upp saker är nog en av de mest talangfullt onödiga.

· Skulle du kunna byta liv med någon, och i så fall med vem? Jag skulle så gärna vilja uppleva Engla inifrån..men byta liv; nej.

· Är du duktig i skolan? Jag klarade mig ju hyfsat, men jag tror att vissa har högre förväntningar än jag kan leva upp till.

· Kommer du ihåg första kyssen med din älskade? Dont have one..:/

30 Augusti 2007  | Länk | Listor & test | 2 kommentarer
Lista.

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
Åtta. Varav en hör till hänglåset till en av mina allra första dagböcker...

Vilken svordom använder du mest?
Hard to tell. Fan eller jävla(r) skit?

Äger du en iPod?
Jag funderar på att sälja den för att få lite kapital till en ny digitalkamera - jag använder den aldrig iallafall.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Jag har ingen väckarklocka och mobilalarmets tid varierar, men oftast är den inte ställt.

Hur många resväskor äger du?
En sådan där riktig, jag fick den i julklapp 2004 tror jag det var..

Var köper du dina matvaror ifrån?
ICA Kvantum Matekonomen.

Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
Oh ja!

Vilken var den senaste filmen du såg?
Jag ser andra delen av Tsunami-filmen på trean just nu (fast exakt just nu är det reklam)

Har någon av dina vänner barn?
Ja..

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Oj, svårt att säga. Jag skulle nog fira det med att äta på China. Sedan skulle jag köpt en digitalkamera och en soffa och en bokhylla och säkert en massa småsaker som man kommer på att man behöver när man har lite pengar över..

Har någon någonsin kallat dig lat?
Mjo..det kan jag nog påstå.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Min sovskiva som repeatats nästan varje natt detta året, med Hide & Seek som introlåt, oftast är det ju bara den låten som spelas också..

Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Mjölk. Eller. Vore inte oboy så onyttigt skulle jag lätt föredragit det..tror jag..

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Nä..det tror jag inte.

Använder du huvtröjor?
När jag kunde ha dem, ja. Nu skräpar de i garderoben :/

Kan du vissla?
Amatörvissling?

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Inte vad jag kan komma ihåg...

Vem var den senaste som ringde dig?
En jäkla försäljare som snackade i 480 >.<

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Absolut.

Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja.

Hur många syskon har du?
Två halvsystrar och en själssyster.

Vilken film kan du alla replikerna till?
Hm..jag hade något på G med Hitta Nemo en gång i tiden, men det är så länge sedan så de scener jag kunde har jag glömt. Däremot brukar jag ofta kunna förutsäga replikerna i serien Nanny eftersom den repriserats way to many times..

Äger du några band-t-shirts?
Nej, men en Saga-tshirt! (Saga är en uråldrig bio och festival i Adak..)

När flög du senast?
2003, var första och sista gången hittills.

Hur många stolar står runt ditt köksbord?
Tre. Den fjärde är lampbord i hallen tills vidare.

Läser du för skojs skull?
Varför läser man annars?

Pratar du några andra språk?
Engelska..några ord på franska och italienska.

Diskar du din egen disk?
Jo, tyvärr finns här inga diskande kebabmonster..

Har du gråtit offentligt?
Ja. På Hultsfred när jag var solbränd och de inte hade kylbalsam, tex..

Har du en stationär dator eller en laptop?
Stationär. (den är inte grön..)

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Nej..

Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Ja,jag vill ha minst en tatuering..någon gång.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nej, det skulle kännas pinsamt oavsett vem som bjöd..

Kan du kasta macka?
Ja. Kunde lite, förr, åtminstone.

Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
Vet inte. Det beror väl på människan antar jag..

Har du en blogg?
Jag har flera bloggar, men bara en jag verkligen skriver i ^^

Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Psykologi och religion (tack vare fantastiska lärare, till stor del)
Människan socialt och kulturellt var också en rolig kurs..

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor (lånar frugans svar i brist på egen tankeverksamhet)
Gillar du din boendesituation?
Nej, inte direkt..

Vilken är din favoritfrukt?
vindruva, kanske..

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Jag är nog en aning besatt..

Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
22, men som jag sa till mamma igår så är jag redan inställd på 23 och det är ångest!

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Jo.. jag mår hemskt dåligt när jag läser alla snorvalpars oläsliga texter.

Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
Hm. Kanske mamma, hon brukar göra mig arg..

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Jag vet inte. Det var pappa som bestämde mitt fula tilltalsnamn. Linnéa är ett släktnamn och Martina blev det för att mamma ville döpa mig till Martin om jag blev en pojke..hmhm.

Gillar du senap?
Nej.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nej.

Sover du på sida, mage eller rygg?
Sidan.

Har du någonsin köpt något från eBay?
Nej,men från Tradera.

Tycker du om att krama folk?
Ja. Och nej, jag är inte bra på närhet.

Skulle du säga att du är trendig?
Haha.

Äger du en digitalkamera?
Ja, men den är gammal och seg nu :(

Om någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Instinktivt skulle jag nog sagt nej vare sig det var någon jag var intresserad av eller ej.

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
None.

Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Oj. Jag vet inte..sorgliga?

Tycker du att du är attraktiv?
Nej.

Vad är du allergisk mot?
Katt, björk och triljoners sorters gräs, men främst timotej (tack för den du frugan!)

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Inte så ofta, men det kan hända ja.

Vad skulle dina barn heta, pojke & flicka?
Det är konfidentiellt, jag tänker inte bli rånad om jag kan förhindra det.
Men en flicka skulle heta Linnèa i mellannamn eftersom det är ett släktnamn. Jag vill gärna få med namnet Engla också..
Skulle jag få en son skulle han få mellannamnet Håkan efter Ace.

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
Orka!

Vad har du på dig?
Vita leggings med en massa hål i fast de bara är någon månad gamla,
en svart top och favoritkoftan.

Vad var den senaste musik du lyssnade på?
Nerina Pallot - Geek love
16 Augusti 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida