Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Nedräkning.Det blev ganska hektiskt där i december. Och så blev det ett nytt år helt plötsligt. Vi färdigställde examensarbetet och igår var det opponering. Den gick faktiskt mycket bättre än vi någonsin vågat drömma om. Men visst blev det en del att fixa. Vi började redan igår efter lunch och satt kvar på biblioteket till 18. Eller, de andra gick då. Jag satt kvar en stund till eftersom jag ändå inte skulle hinna hem innan det vankades fika med Elin klockan sju. Trodde aldrig jag skulle lyckas övertala henne till att ses innan jag flyttade hem, men se det gick! Tre år efter att vi senast sågs. Det var fint. Önskar att det kunde hänt några fler gånger under de senaste tre terminerna bara.

På måndag blir vi förhoppningsvis klara med uppsatsen och kan lämna in slutversionen. Sedan är fokus på att packa och städa. Jag har redan börjat så smått, men måste sätta lite mer fart nu i helgen.

Jag skramlade inte ihop så många timmars sömn natten till igår, men inatt blev det desto fler. Var bara inte trött. Ytterst frustrerande. Idag gick upp halv ett, halvt chockerad, men så vaknade jag inatt av att nacken bråkade inatt, som den kan göra ibland. Det tog ett tag att somna om då. Och så har jag väl nattskrotat en hel del den vecka som passerade mellan inlämning av uppsatsen och själva opponeringen. Idag får bli en lugn dag, så tar jag nya tag imorgon. Hoppas jag kan somna lite tidigare ikväll också fast jag sov så länge, än vad jag gjorde natten till igår.

Hm. Framtiden är fortfarande högst osäker. Jag har inte riktigt förmått mig att fixa CV och att kontakta skolor/vikariepool än. Har bestämt mig för att inte göra det heller förrän jag flyttat hem. Jag har pengar på sparkontot som täcker en månad utan inkomst, kanske lite till. Sedan blir det iofs tufft, men då har jag förhoppningsvis börjat komma in i mitt nya vuxenliv. Skulle ljuga om jag sa att jag inte var skräckslagen inför den tanken - bitvis. Men det ordnar sig nog. Det värsta för mig är alltid att komma över tröskeln till nya saker, sedan brukar jag snabbt hitta in i det. Jag längtar tills jag är där. På andra sidan den där tröskeln.

16 Januari 2015  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
HemhemJag tog mig igenom examinationsdagarna. En och en halv. Med många snytpauser. På torsdagen hade jag de packade väskorna med mig och åkte direkt från skolan till centralen där jag tuggade i mig en hamburgare i väntan på att tåget skulle gå. Jag var hemma halv tio på kvällen efter en mellanlandning på en timme i Stockholm där jag mötte Mija och Jack. Det var det finaste jag varit med om på ganska länge. Positiv energi. Det behöver jag. Ett helt berg. Så det var väldigt synd att det inte blev mer än tre kvart eller något. Men jag hoppas att det kan bli fler träffar snart, och längre då förstås. Kanske när jag flyttat hem igen. Av någon anledning är Göteborg inte lika uppskattat av alla som det är av mig...

Dagarna hemma gick fort, alldeles för fort. Jag fick inget tillfälle att bara ta det lugnt och landa i att jag var hemma, så nu känns det inte som att jag varit hemma alls. Det är jobbigt. För hemlängtan finns kvar. Och nu är det nästan två månader kvar tills jag får åka hem igen.

I måndags fyllde jag år och det var en av de sämsta dagarna på länge. Andningspausen kom då vi hade intro till examensarbetet på eftermiddagen. Ironiskt nog.

Arbetet med uppsatsen har börjat så smått nu. Vi ska färdigställa PM:et till handledaren, och idag har jag börjat med att läsa en tidigare uppsats på samma område som vi ska skriva om. Den gav en del uppslag, så det var nyttig läsning. Imorgon fortsätter jag med en annan uppsats. Vi har inte tillfälle att ses och skriva på några dagar nu, så det blir att hitta annat att göra istället. Vilket känns helt okej. Det är tufft just nu. Att vara hemma och pyssla i min takt fungerar liksom bättre, även om det är svårt att hitta motivation till det med,

5 November 2014  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Slutet i tunnelnImorgon är den sista ordinarie vfu-dagen. Direkt följd av en igentagningsdag eftersom jag var sjuk de två första dagarna. Sedan blir det en dag nästa vecka också, då jag kommer hänga på fritids eftersom det är lovvecka (tror jag, egentligen borde jag kolla att det är okej med högre instans, typ...). Men vfu:n är nästan slut för nu. Tyvärr är det ju inte slut på vfu:n för alltid, som jag hade hoppats och som det var meningen, men jag får försöka ladda upp till tusen och fixa det efter nyår nån gång istället. Jag har redan halkat efter, så att det tar ytterligare lite tid att bli färdig med utbildningen får jag väl försöka ta med ro. Även om det känns för jävligt egentligen.

Den senaste veckan har jag utvecklat en vansinnigt dum vana att vakna långt före klockan på morgnarna också, så jag är helt slut. Imorse vaknade jag kvart i fem, efter att ha släckt och somnat framåt halv elva. Så få timmars sömn är inte vad jag behöver. Långt ifrån. Kan bara hoppas att jag lyckas slappna av när vfu:n är över och börjar sova lite bättre igen. Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till...

21 Oktober 2014  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Theyve got so much to do never time for you.Söndagen kom och gick utan vidare mycket verksamhet i studentrummet. Jag handlade. Vitaminer. Sjukmat. Clementiner glass juice. Jag diskade. Skedar skålar skedar. Alarmet ställdes. Vfu. Oh how fine I would be without you.

Jag känner ett enormt behov av ynk och ännu mera ynk. Av att dra täcket tätt omkring och vända ryggen till världen.

Jag längtar hem. Jag längtar så väldigt väldigt mycket hem och det dröjer långt mer än en månad ännu innan det är aktuellt att faktiskt åka norrut. Om bara den tiden kunde gå fort fort fort...


21 September 2014  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
You never were, you never will be mine.


Vaknade för femte dagen eller så med ont i halsen denna morgon. Men när det tidigare gått över efter en stund har det inte gjort det idag och jag är rädd att utveckla en riktig förkylning alldeles lagom till vfu-starten. Det får bara inte hända! Att missa vfu går bara inte. Missar man måste man ta igen och den tiden finns inte. Så jag knaprar gamla vitaminer, med bäst föredatum 2013, äter frukt och dricker te. Försöker ta det lugnt. Inbillar mig att jag ska sova i tid om kvällarna. Igår gick det sådär. Jag läste till närmare ett... Å andra sidan sov jag till kvart i tolv, så jag hade väl inte överdrivet många vakentimmar i bagaget ändå.

Idag lyssnar jag på musik och läser. Jag har påbörjat en ny bok. Och så tvättar jag. Har egentligen ingen ork till det, men jag tänkte göra storkok imorgon (uppskjutet från gårdagen till idag och vidare till imorgon, så det måste helt enkelt göras då). Nu sköter ju tvätt sig själv i det stora hela, så ja. Det är snart färdigt, måste bara förflytta allt från tvättmaskin till torktumlare, torkskåp och galgar för torkning. Och bädda rent i sängen. För att vara något av det bästa som finns att lägga sig i en nybäddad säng är jag oförskämt seg när det gäller att bädda rent, men nu när jag tvättat sängkläderna finns liksom ingen undanflykt och jag längtar därmed vansinnigt efter att få gå och lägga mig nu.

20 September 2014  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Ledigfredag.


Hej igen noggen!

Det är fredag. Ledigfredag. Igår hade vi PM-presentation inför ett utvecklingsarbete vi ska göra under den kommande 4½-veckorspraktiken. Det var roligt och väldigt givande. Jag ser fram emot att få hela planeringen på plats när jag träffat mina elever nästa vecka. Nu har jag bara en färdig grovplanering.

Men först är det alltså helg. Jag sov till kvart i tolv idag. Var fortfarande så vansinnigt trött då att jag ett ögonblick övervägde att somna om, men jag släpade mig upp istället och nu har jag tagit en kort paus från min nöjesläsning. Boken börjar närma sig slutet och jag längtar efter att få välja ut och sätta tänderna i nästa. Under min studietid har jag inte orkat eller funnit tiden för att läsa riktigt, men i sommar påbörjade jag projekt omprioritering av min tid och jag ser inte riktigt lika mycket på teve längre, lyssnar däremot mycket mer på musik och läser. Oh, så jag saknat att lyssna på musik, utan att riktigt veta det. Men nu har jag hittat den och jag utnyttjar verkligen mitt Spotify till fullo. Böckerna går det hyfsat med. Klart det inte blir lika många böcker som det kunde bli förr, men jag läser i alla fall mer eller mindre dagligen.

Jag tror egentligen inte att jag hade så mycket att skriva idag, ville mest kika in och se om det hänt något här sedan jag skrev häromdagen och en kär gammal läsare visade jag sig i alla fall ha kvar bland de där tiotusen robotarna. Känns fint!

Vet inte hur det blir med noggen på sikt, men för stunden känns det som att jag kommer hänga här ganska regelbundet framöver. Som vanligt tänker jag att det får bli som det blir, tänker aldrig låta skrivandet kännas som ett måste.


19 September 2014  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
26 décembre 20112011 är snart slut och jag ser att senast jag skrev här var i augusti. Tiden har gått så himla fort den här hösten! Förmodligen återkommer jag med min sedvanliga årskrönika på nyårsafton, men annars blir det nog inte mer skrivet än såhär här i år.

Jag är hemma i paradiset och ugglar i soffan med en elak förkylning som högst opassande anlände dagen före julafton. Jag passar på att ta det lugnt några dagar, tittar på juliga saker på tv, läser juliga magasin och kliar katterna bakom örat medan jag tittar på granen.

Några inlämningsuppgifter återstår, men om några veckor har jag läst 60 hp och därmed återstår "bara" två och ett halvt års studier. När jag sitter såhär nästa gång efter att ha firat jul, kommer jag ha mindre än halva utbildningstiden kvar. Lite knäppt att tänka på!

Hoppas att alla eventuella läsare haft en god jul, och att nästa år blir ett toppenår för oss alla!

26 December 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
30 août 2011Hej!
Om det fortfarande är någon som läser här...

Planen är fortfarande att någon gång emellanåt göra uppdateringar här, men i första hand bloggar jag numera här:

http://sandralinneas.blogspot.com/

Kika gärna in, och lämna gärna en kommentar så jag vet att ni hittat dit!


Jag har idag konstaterat att hösten är här nu, kursstart på torsdag, gråa moln och regn utanför fönstren... nedräkning till jul och en förhoppningsvis lite längre vistelse hemma. Ja, jag har hemlängtan efter mindre än två veckor här i Göteborg...

30 Augusti 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
9 mai 2011 part II.Hur mycket kan man egentligen längta efter att få börja packa väskan? Jag vill inget hellre än att riva ner alla väskor ur sitt skåp och börja packa packa packa. Det är snudd på destruktivt känns det som, men hur kommer man ur en sådan här tanke när man vet att det är tre tunga veckor that lies ahead innan det är dags?

Nu är det bara två timmar kvar tills den första tentan publiceras. Jag har tagit mig till sidan 79 av 375 i boken, har just haft en liten yoghurtpaus men ska väl läsa vidare så snart det här inlägget är publicerat. Förmodligen kommer jag inte hinna börja skriva något idag utan lägger tiden på att läsa vidare och kolla vad uppgiften faktiskt är så får skrivandet påbörjas imorgon...

Förutom den första (fjärde) juni finns det inget jag längtar så mycket efter just nu som torsdag efter fem. Då är tentan inskickad, oavsett hur det har gått så kan man lägga det åt sidan ett tag i alla fall...

9 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
9 mai 2011Jag hade helt missat att det var avslutande seminarium på delkursen idag. Fick panik när en tjej frågade var jag höll hus på facebook. Avslutande seminarium med "tentaförberedelse" låter ju inte helt super att missa. Men det var tydligen många som inte var där, jag har mailat en av seminarielärarna, och försöker tänka att det är luuuugnt. Det går inte. Inte så jättebra i alla fall.

Hoppas jag får svar på mailet och att det inte är världens undergång, utan att jag kan fixa tentan ändå... AAAAH!


9 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
8 mai 2011Idag bokade jag min biljett hem efter terminsslutet, så nu är nedräkningen inledd på riktigt. Jag åkte och hämtade ut biljetten och satte upp den på kylskåpet som pepp, som brukligt inför hemresor, inför hemtentan också. Det känns oöverkomligt med de två hemtentorna som återstår de kommande tre veckorna, men på något vis måste jag ju ta mig igenom dem.
Ikväll skickade jag in skrivuppgiften i alla fall. Ögnade igenom de sista raderna som jag inte orkade lägga ner någon själ i igår och konstaterade att jag borde skriva om lite där, men klickade på skicka-knappen istället. Hoppas det går vägen ändå...

Jag hade tänkt läsa kursbok idag också. Men orken var långt borta så mestadelen av dagen har jag inte pluggat utan bara ägnat mig åt tv-repriser, bloggläsning, våffelätning och sådant trevligt. Framåt kvällskvisten läste jag i typ en timme i alla fall. Ögonen föll igen efter nitton sidor, men efter att ha blundat en kvart tog jag mig igenom lite mer än tio sidor till. Och konstaterade dessutom att jag kanske fattade lite mer nu än första gången jag läste dessa sidor.
Då satt jag på ett tåg tillbaka till Göteborg efter att ha varit hemma en långhelg, klockan var halv sex på morgonen och jag hade seminarium efter lunch. Det var en lång dag.... Sedan har jag inte läst mer i boken, så det kändes lika bra att börja från början. Förmodligen är det den hemtentan baseras på, så det vore ju bra om jag hann igenom så mycket som möjligt innan den publiceras imorgon.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Det har som framgår här ovanför varit en ganska händelselös dag. Jag längtar hem helt sanslöst mycket och försöker hålla de tankarna borta så gott jag kan med tidsfördriv av olika slag...


8 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
7 mai 2011I eftermiddags skrev jag klart skrivuppgiften. Kanske har jag hastat igenom den, men jag vet inte vad jag skulle kunna tillägga mer. Den känns färdig. Eller så är jag bara fullständigt oinspirerad.

Sedan har jag ägnat mig åt att försöka bli klok på valwebben. Men det gååår inte. Varför kan de inte göra det enkelt och bara sortera fram de kurser som är aktuella beroende på vilken inriktning man är antagen till? Jag hittade en kurs som lät ganska intressant, men sen upptäckte jag att den inte gick att läsa i min inriktning. Pust.
Jag vill verkligen inte läsa mer än en halv termins matematikinlärning, men det verkar helt omöjligt att hitta en annan femtonpoängare att komplettera den med...

Nåja. Jag går vidare och undersöker 30-poängskurserna inför min andra specialiseringstermin istället. Den näst sista. HT-13. Det är ju sinnessjukt att sitta och fundera och försöka veta redan nu vad man vill läsa då... Men det är egentligen inte så mycket att välja mellan. Engelska eller SO? Jag undrar om jag någonsin kommer bli bekväm med att Tala engelska, i annat fall är det nog inte så aktuellt trots allt. SO... det är ju ganska roligt. Jag sökte och blev antagen till SO-inriktningen i höstas...

Men jag har till den 20 maj att fundera innan jag måste ha bestämt mig definitivt. En liten tröst. Heh.

7 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
6 mai 2011Cest vendredi. Min praktik är över för den här gången. Jag var helt vansinnigt trött imorse när alarmet på mobilen ringde. Jag var mitt i en dröm, men när jag vaknade försvann den illa kvickt. Så frustrerande sådant är. Man vet att man drömt, men minns inte vad, inte ens för en minut efter att man vaknat liksom...
Jag trodde inte jag skulle orka mig iväg någonstans, men frukostintaget och tandborstningen gick per automatik och plötsligt satt jag på bussen som går innan den jag egentligen tänkt ta. Faktum är att jag gick långsamt till hållplatsen för att inte komma så tidigt till skolan, men bussen dök upp för sent. Jag hann fram, och då kom dessutom en till alldeles efter. Tog den istället, för den var ganska tom i jämförelse med den första som plockat upp halva Alcatraz typ ;).

Imorse höll jag i en orienteringslektion i två omgångar på skolgården medan min handledare hade halva klassen inne för att göra en annan grej. Det var roligt, men kallt. Jag borde ha tagit mig tiden att byta från innetofflor till skor. Hoppas jag inte blir sjukare igen nu...

Härnäst ska jag påbörja mitt observationstextsskriveri. Kan inte säga att jag är piggare nu än imorse, men om jag kommer igång idag åtminstone så kanske det går lite lättare att fortsätta imorgon. Det blir inte tokmycket plugg ikväll i alla fall. Och imorgon inleder jag med sovmorgon, mon Dieu så jag längtar! >___<


6 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
3 mai 2011Som på flera håll i landet vaknade jag till snö utanför fönstret idag. Tackolov verkar den inte ligga kvar, och det snöar bara lite smått nu jämfört med för en och en halv timme sedan...

När jag ringde till mamma lite tidigare gick det förvånansvärt bra att prata igen, men tidigare imorse kunde jag knappt få fram ett ljud, så taktiken är att fortsätta prata så lite jag bara kan idag. Vore ju inte helt bra om jag drog på mig en stämbandsinflammation eller något sådant så jag inte kan prata på flera veckor. Huu!

Imorgon planerar jag dessutom att ta mig till VFU:n och försöka utföra min observationsuppgift så jag har något att skriva om i helgen. Det är nog bra om jag kan prata liiite då också, tänker jag...


Jag måste lämna in ett klädpaket som ska skickas tillbaka på "posten" och inhandla ny Ibumetin innan jag beger mig till skolan för att träffa basgruppen idag. Och på hemvägen måste jag köpa lite mer frukostingredienser. Begriper inte hur jag ska lyckas hålla mig upprätt i flera timmar utanför hemmet, men men. Jag gör ett försök, funkar det inte så gör det inte det.

Har förövrigt börjat hosta idag också, aouch på det.
Var hittade jag egentligen den här hemska förkylningen? Jag förstår inte! Jag har oftast varit jättenoga med halsduk och jacka även om det varit varmt ute, barnen på praktiken har inte varit sjuka såvitt jag vet, och ingen annan heller...


3 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
2 mai 2011 del III.
Att försöka sova när man är förkyld (helt täppt i näsan) är något av det värsta som finns. Trots att tröttheten är enorm skjuter jag stunden framför mig, då jag ska gå och lägga mig. För man vet liksom att det bara kommer bli så att man ligger där och snurrar och snurrar och försöker att andas istället för att somna. Och sedan vaknar man hundra gånger under natten och vaknar nästan lika trött nästa morgon som när man gick och lade sig...

Att vara sjuk förvandlar mig till den mesigaste gnälligaste gnällmes.
Så jag hoppas verkligen att jag blir frisk snart! Det här står jag inte ut med längre...

2 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
2 mai 2011
Jag sjukanmälde mig igår kväll, och tur var det skulle det visa sig för jag kan knappt prata idag. Jag kan inte direkt minnas att jag tappat rösten nån gång när jag varit sjuk. Lite smått kanske, men jag har ändå kunnat prata. Det går idag med, men bara nätt och jämnt så jag ska nog försöka att inte prata så mycket...

Nu ska jag ordna lite frukost, sedan får vi se hur mycket plugg jag orkar med idag. Lite ska det i alla fall bli...


2 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
30 avril 2011Sista april...
Det är alldeles vansinnigt varmt att gå ut i tunn skjorta och svart (tunn) kappa denna valborgsmässoafton, märkte jag. Men så fick det bli.
Jag inledde dagen genom att hämta ut ett klädpaket på det lilla Icat i närheten, kilade hem med det och begav mig sedan in mot stan för att inhandla en till mörk gardin (med knytning, en viktig detalj när man inte får lös gardinstången) till mitt fönster. Äntligen! Så slipper jag ha min lapptäckspläd upphängd för fönstret hela dagarna (för att det är så himla svårt att komma åt att hänga upp det när det står ett bord i vägen så då får den hellre hänga där jämt) längre. Sedan vårsolen blev tidig och varm har den hängt uppe, så jag är lite trött på det nu.

Planen är förresten att möblera om lite så jag får bättre golvytor framför fönstret nån gång också, men just nu är tiden för sådant ganska obefintlig. Att skriva det här inlägget ingick egentligen inte heller i planen, men innan jag dyker ner i kursboken som står på dagens agenda behöver jag pusta ut lite känns det som. Och mitt kära forum ligger nere sedan igår så jag har lite kliande skrivfingrar dessutom.

Efter gardinshoppingen tänkte jag göra ett försök att hitta en bok på Akademibokhandeln men det projektet misslyckades. Däremot såg jag Patrik Sjöberg som var där och signerade sin nya bok...

På hemvägen stannade jag på ICA och inhandlade äntligen en blomma till mitt lilla studentrum. Det fick bli en orange våreld till en av de fyra blomkrukor jag baxade med mig ner nu senast när jag var hemma. Jag slog till på en ask med spanska jordgubbar också. När resten av Göteborg är ute och grillar och umgås och ser kortegen ska ju jag sitta hemma bakom fördragna gardiner och plugga istället, då kan det behövas lite upmuntran.

Egentligen hade jag tänkt se kortegen också. Det är ju första valborgen i stan, men efter en riktigt dålig eftermiddag igår, som jag kanske skriver mer om senare, känner jag inte för att socialisera och vistas bland en massa människor. Jag tar igen det nästa år, kanske...


30 April 2011  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
13 avril 2011Bonjour!


Igår blev en trevlig dag, och kväll, trots regnet som envisades med att stanna kvar hela dagen. Precis när jag svängde in mot hållplatsen i Haga för att möta upp Tuss för att fika såg jag att jag fått ett sms om att Snuss hade tid att umgås på kvällen i alla fall. Men det blev ändå fika först, på Husaren denna gång, jag satsade på ett säkert kort i form av citronmarängpajen jag testade senast jag var där. Sedan begav vi oss mot Kungsport och mötte upp Snuss innan vi inledde kvällens pubrunda. Fyra ställen hann vi med allt som allt, inklusive avslutningen på "fel sida bron".
Halv ett var jag hemma igen och nu håller jag på att fixa matlåda till skolan så det blir inte så mycket mer skrivet om det.

Ikväll står valet mellan "öl" med seminariegruppen eller att höra med Snuss om hon har något emot att jag beger mig ut på ön igen. Förhoppningsvis går det bra, kan vara intressant att se hur quizkvällarna på hennes stamhak går till också, plus att jag har fulltecknad agenda långt in i maj efter att jag kommer tillbaka från påsklovet hemma så det lär bli skralt med umgänge framöver...

13 April 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
12 avril 2011Jag har en ledig dag, och ingenting som måste läsas in till morgondagen. Hur ofta händer det? Dessutom är jag ledig på torsdag och har knappt något att läsa till på fredag heller! Därefter blir det "påsklov" och jag åker hem för nio dagars lantluft. Eller sju och en halv åtminstone. På lördag kommer jag sitta på en buss i tio timmar, på annandag påsk blir det en halv dag på tåg.
Just nu känns det som en oändlig tid att vara ifrån staden, efter den förra hemresan hade jag egentligen kunnat stanna kvar här nu. Men bokat är bokat, och sedan kommer jag inte ha tid att åka hem något mer förrän terminen är slut. Fast först ska jag stanna här en vecka eller två och bara ta det lugnt och roa mig. Förmodligen kommer mamma inte vara borta något nästa vecka, så kattvaktsgrejen är inte aktuell, vilket är lite dumt. Det hade varit bra om det passat ihop, liksom...


Dagens planer var egentligen en tur till botaniska, eller möjligtvis IKEA för inköp av en nödvändig ny kudde. Men botaniska i regnet.. näe. IKEA ensam.. näe. Får vänta ett tag till (planen har varit ända sedan i januari att åka dit med Emma, men det har liksom inte gått att få in i kalendern ännu).
Dock blir det en fika med Tuss i Haga i eftermiddag, och så inväntar jag fortfarande besked om en eventuell kväll på ön (bäst att inte vänta sig för mycket, den där öbon är alltid så fruktansvärt upptagen med både det ena och det andra).
Imorgon kväll ska ett antal av oss i seminariegruppen "dricka öl" (varför måste det låta så trist att skriva "dricka cider"? jag dricker ju inte öl, men det låter liksom hundra gånger bättre).

På torsdag ska jag ägna mig åt roligheter som att tvätta och fixa iordning mesta möjliga inför min hemresa så jag slipper på fredag. Ifall det blir ö-tripp då istället. Och plugga pyttelite.

Rastlösheten har nått en ny nivå med vårens och solens ankomst, som kanske märks, även om solen som sagt är frånvarande idag.. Plus att jag bestämt mig för att bli bättre på att socialisera istället för att bara sitta hemma i mitt dammiga lilla rum.

Jag känner mig alltid lika malplacerad när jag umgås med människor, förhoppningsvis kan övning råda bot på det. Och så vill jag såklart lära känna fler människor bättre här i stan...:)

12 April 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
4 avril 2011Det är så märkligt att besöksstatistiken slår sitt all time high-rekord med 2065 besökare en månad när man skriver ett enda inlägg... Inte för att så många av de faktiskt läser något, om jag får spekulera. Men ändå. Lite roligt är det faktiskt.

I torsdags efter eftermiddagsseminariet åkte jag hem över helgen. Imorse tog jag tåget 05:17 tillbaka till Göteborg för att hinna i tid till ännu ett seminarium. Man kan säga att jag börjar känna mig trött nu. Men samtidigt känns det som en petitess i det stora hela. Åtminstone dagar som denna, då man nås av väldigt trista besked.

Det har hänt mycket trist, både nära och i omvärlden i stort på sistone, som får mig att fundera. Varför måste det vara så? Kan inte allt bara få vara välbalanserat och bra en stund? Kan man inte få slippa ekonomibekymmer och sjukdomar och elände i allmänhet och.. ja.

4 April 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
30 mars 2011Det var fasligt länge sedan jag skrev nu... det kanske är dags för en liten uppdatering? VFU och två veckors hemtentaskrivande är avklarat. I fredags började den nya kursen, som egentligen är två delkurser. Kunspap och Hållbar utveckling. Det känns sådär intressant, kan jag säga. Det kommer bli två långa månader med HFU. Men som tur är, är det nio dagars VFU istället för tre som någon sagt tidigare. Och påsk! Då kommer jag åka hem i hela nio dagar. Plus att jag åker hem direkt efter seminariet imorgon eftermiddag och stannar till tiiiidigt måndag morgon då jag måste åka tillbaka till Göteborg för att delta i ett seminarium efter lunch. Den här kursen är alla seminarier obligatoriska, det känns inte jätteroligt. Och seminarieläraren vi träffat en gång än så länge.. jösses, inte jätterolig. Filosofimänniska.. flummig deluxe.

Idag fyller mamma år, såklart vill jag åka hem då. Men det gick inte att få in i schemat så det blir en dag för sent istället. Det är två månader sedan jag var hemma nu, så gissa hur mycket jag ser fram emot att få gosa med missarna? Och sitta i en soffa istället för min säng? Det har hänt två gånger de senaste månaderna tror jag. Trodde aldrig att det skulle kunna bli ett hallelujah-moment, men det har det blivit :)

Solen skiner, i förrgår premiärade vi med lunch på en parkbänk mellan en föreläsning och första seminariet. Jag hoppas att vädret håller i sig nu. Vill inte ha mer snö och minusgrader och stormvindar!


På bilden här intill fångade jag fullmånen. Ganska illa, men ändå. Månen har inte varit så nära jorden som då på arton år.


30 Mars 2011  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
En sådan där dag....som jag väldigt gärna skulle vilja reklamera, om jag bara visste hur man gör. Mellan Ullevi och centrala fastnade spårvagnen i typ tio minuter för att det var "fullt" på centralen. Samtidigt får jag sms från en basgruppsmedlem om att dagens workshop är inställd. Workshopen skulle börja 08:30. Jag gick med andra ord upp tidigare än vanligt och var extra osugen på det efter att ha vaknat vid halv fem för att gå på toa. Sedan låg jag vaken ett tag tack vare nån underlig granne som tydligen såg på film mitt i natten. Jag kan inte beskylla dem för att ha suroundanläggningen igång som på kvällarna, men ändå liksom. Halv fem, och man hör att nån ser på film? Det känns inte helt ok...

Åkte till skolan och vände om. Stannade till på ICA för att handla lite mjölk och yoghurt för mina näst sista slantar och vid hållplatsen kände jag hur nackvärken gjorde entré. Hemma började det flimra för ögonen och efter att ha lagt mig och dragit täcket över huvudet för att undkomma solen som lyste in onödigt starkt kom illamåendet. Ibumetinen fick jag inte behålla tillräckligt länge för att den skulle verka, men liniment på nacken har nog gjort lite nytta.

Jag misstänker att det är mitt livs första migränattack, alternativt spänningshuvudvärk med tanke på att det började i nacken. Men jag vet inte om det flimrar då?

För en timme sedan kravlade jag mig upp i alla fall. Det är inte utan oro för att det ska komma upp igen som jag försöker få i mig en liten skål yoghurt nu. Den lär inte räcka långt, för jag börjar bli riktigt hungrig, så jag hoppas verkligen att det går vägen så jag kan våga mig på lite riktig mat snart också...


Ja, det var väl en härlig liten uppdatering i min halvt avsomnade nogg? ;)

15 Februari 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
29 janvier 2011Trots nästintill total frånvaro slår noggen all time high besöksrekord med 1382 besökare hittills i januari, och då är det ju inte slut på månaden ännu. Hur är detta möjligt?


Jag tänker att jag ska skriva här men sedan öppnar jag bloggfönstret och vet inte alls vad jag ska skriva. Eller så tänker jag att jag ska skriva och så finns varken tid eller ork. Det är så mycket med skolan dessa dagar!
Men idag tog jag en helt studiefri dag även om kurslitteraturen nästan ligger och hoppar och glöder som Harry Potters läskiga monsterbok med "skärp" runtom. Jag och Tuss upptäckte staden istället och nu är fötterna ömma och trötta precis som resten av mig.


Jag ska roa mig med bloggläsning och På spåret och lite sådant och så blir det mer nytta imorgon istället.

Min andra blogg lever förresten aningen mer än denna, även om det inte blir några dagliga uppdateringar där heller; http://sandralinneas.blogspot.com

29 Januari 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
17 janvier 2011Jag tror det börjar bli dags att avjulifiera noggen nu. Det glöms så lätt när man inte skriver så regelbundet.

Om några timmar är det en hel vecka sedan alarmet ringde och jag for upp ur sängen med en lätthet som förvånade mig big time. Imorgon har jag alltså bott på nitton kvadrat i en hel vecka. Så fort tiden gått! Det känns inte alls som så länge.

Och det börjar dra ihop sig till uppropet på allvar nu. På onsdag är det dags. Fördelen med att ha gått igenom det hela en gång innan är att jag inte alls känner mig nervös ännu. Hoppas det håller i sig.Jag ser att det finns en ny datumfunktion här på noggen också. Spännande. Det är första gången något händer här sedan jag började nogga... 2006?
17 Januari 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
10 janvier 2011Nu har jag nog packat klart, typ. Alarmet är ställt på 04:00. Jag ska se Medium och läsa de sista sidorna i en biblioteksbok, sedan ska jag försöka sova. Återstår att se hur det lyckas. När man ska gå upp tidigt brukar det ju vara omöjligt att somna av någon dum anledning.

Vi får se när jag skriver nästa gång. Lär väl ha en del tid till övers bara jag kommit i ordning i rummet och så. Eller så blir det helt tvärtom. Jag tänkte försöka ligga ett steg före i kurslitteraturläsningen nu i början. Det kan ju inte skada, liksom.
10 Januari 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
9 janvier 2011Tänk att det gått nio dagar på det nya året. Det känns som att det bara var häromdagen jag skrev ihop årskrönikan!

Sedan nyår har jag ägnat mig åt ett fåtal saker i stor mängd. Snöskottning, for one. Lite muffinsmakning har det också blivit, jag fick ju lov att inviga muffinsplåten jag fick i julklapp innan jag flyttar och blir ugnlös! Sedan har jag packat, packat och packat. Tur att flytten blev uppskjuten några dagar på grund av snöstormen Har lyckats få med lite filmtittande och läsande också. Och kattgos. Massor med tvångsgos med mina fina kattor, varav en höll på att bli påkörd ikväll när jag var ute och skottade snö. Sessan blev modig tack vare att det var nollgradigt för första gången den här vintern och kom ut till mig där jag försökte få undan en stor snövall efter snöplogen ute vid vägen. Samtidigt som det kom en bil. För några ögonblick trodde jag att hon hamnat under bilen och det kändes som att jag skulle dö också. Älskade dumma katt att skrämmas så! :(
Jag är så himla glad att hon mår bra! Jag vet verkligen inte vad jag skulle göra utan mina två mjaus.Det börjar dra ihop sig på riktigt nu. Imorgon efter jobbet hämtar mamma den lilla hyrlastbilen och sedan ska vi packa ut allt och på tisdag åker vi. Tidigt. Typ fem. Urk!
Jag hoppas verkligen att resan går bra, utan halka, trafikkaos och snö. Sedan hoppas jag förstås att rummet inte är jättehemskt. Och att jag blir mer långvarig den här gången...


9 Januari 2011  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
30 décembre 2010Det är konstigt, trots att jag bara uppdaterat.. två gånger? den gär månaden, så har jag haft besöksrekord sett till de månader jag fortfarande kan se statistiken för. 1127 stycken.


Jag vet förresten inte varför det blivit så få uppdateringar. Om det kommer förbli såhär eller ej. Jag kommer inte lämna noggen helt, som tidigare skrivet. Men jag kanske bara använder den till lösenordsskyddade inlägg i framtiden, men man kan ju få lösenordet om man inte har det, det är bara att fråga.

Jag hoppas förstås att det inte blir så många sådana trots allt. Att det ska finnas färre anledningar till den typen av inlägg i framtiden.


Jag tror förstås inte att jag har så många hemliga läsare som följer mig regelbundet, utan att det är mina bekanta som läser. Men jag kan göra en liten sammanfattning över den senaste tiden. Julfirande. Det blev lugnt som vanligt. Pappa stannade kortare än vanligt, vi hann äta innan Kalle Anka och såg det för en gångs skull. Åtminstone början. Sedan åkte vi på kyrkogården...

Jag kom in på mitt förstahandsval, lärarprogrammet med inriktning svenska för tidigare åldrar i Göteborg, redan vid första antagningsbeskedet. Jag har fått bostad, ett rum med kokskåp, och flyttlasset går nästa vecka.

Mellandagarna har jag ägnat åt alldeles för mycket film/tv-tittande och åt att försöka bättra på lässtatistiken. Men jag lyckas nog inte läsa 42 eller fler böcker, som förra året, så det blir inget nytt läsrekord. Men 39 böcker blir det i alla fall, minst...


Och så avslutningsvis en liten påminnelse om att jag bloggar lite mer på http://sandralinneas.blogspot.com


Imorgon återkommer jag med en årskrönika.

30 December 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
2 décembre 2010Det blev visst ett väldigt långt uppehåll här. Det var inte riktigt meningen, men jag har inte haft så mycket att skriva. Och så har jag försökt hålla liv i trettiodagarsutmaningen på blogspot-bloggen trots det.

Jag har så gott som ätit upp frukostgröten och sedan blir det till att skynda lite. Det är dags för andra praktikdagen.

Jag var ganska osäker på hur bra det egentligen skulle gå att praktisera på dagis i tisdags, men blev omvänd ganska snabbt. Det var visserligen få barn då pga sjukdom, men det borde gå bra idag med... Jag börjar precis när de ätit lunch och barnen ska vila, sedan återstår kanske en och en halv timmes lek innan de äter mellanmål och sedan går jag hem, så..

Hoppas att de inte tänker gå ut idag bara, det var -19,5 grader när jag steg upp. Nu är det förstås lite varmare, men bara liiite.

Nej, tiden går för fort. Måste sluta nu.
Kanske skriver lite till i eftermiddag, då jag har tid att tänka efter lite mer...

2 December 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
16 novembre 2010Jag känner mig allt mer hemmastadd på blogspot och noggen kommer i kläm. När jag inte lider av total skrivkramp, förstås...

Men det går ju inte att helt låta noggen förtvina så här kommer tre korta meddelanden till eventuella läsare ;)

* Imorse fick jag klartecken om praktikplats. Nästa vecka inleder vi med studiebesök, sedan kan jag förhoppningsvis påbörja praktiken också.

* Enligt notering på studera.nu fick jag 1,3 på högskoleprovet trots allt, go nya normeringsvärden! :D

* Ikväll har det köpts biobiljetter, på lördag ska vi se Harry Potter. Jag anser mig inte ha råd att gå på bio så ofta och har inte befunnit mig i en biosalong sedan sjätte HP-filmen hade premiär så jag ser fram emot det massor! Med viss fasa, dock. Biografer ligger utanför trygghetszonen och socialfobin tenderar att göra sig lite mer påmind då. Men det brukar ju gå bra ändå..!


16 November 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
8 novembre 2010Jag fick inte lägenheten och vet inte om jag är mest lättad eller besviken. Är allmänt trött och uppgiven, och helvilsen, just nu. Vet inte vad jag ska blogga om heller, så det kanske blir tyst ett tag till här...


8 November 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
2 novembre 2010Imorse vaknade jag tidigt för tredje dagen i rad. Visserligen var det senare än igår då jag gick upp vid sju efter att ha legat vaken en timme eller två dessförinnan, men jag svängde benen över sängkanten före halv nio ändå. En stund dessförinnan sattes grävskopan i marken alldeles vid våran tomtgräns bakom stora garaget. Det är grannen som ska dra in vatten till sitt blivande nybygge, och de ska tydligen gräva en större brunn där uppe först.
Fast när själva huset ska byggas återstår att se, än så länge har de bara börjat med garaget och något datum för huset är inte satt än som det låter.

I vilket fall är jag grymt sjuk på att få bygga hus själv. Eller renovera mormorshuset. Och bygga på det en smula. Husbygge är en av mina störstaste (okej, det heter största men det ordet räcker ju inte för att beskriva känslan..) längtor/drömmar i hela världen. I synnerhet nu när det är ett husbygge på g så nära inpå, men det har byggts en hel del runtomkring i byn de senaste åren så det har "frestats" en hel del allaredan.

Jag tror inte att jag någonsin kommer ha råd eller få möjlighet att bygga något hus, och även om det kan göra lite ont att drömma då, så är det ändå ganska fantastiskt att drömma också...

Tänk att riva det där fula garaget och ersätta det med ett hus, antingen som går i 60-talsstil eftersom mormorshuset byggdes då, eller ett riktigt klassiskt litet "torp" med fönstersspröjs och öppen spis och fasat kakel och badkar med tassar och bröstpanel och kanske rentav en punschveranda...
Mitt hjärta bankar mest för funkisen, men jag vet inte hur de ser på att man bygger sådant här i byn (i nybyggnadsplanen för ett antal sjönära tomter som är till salu vet jag att det finns rätt stränga riktlinjer om enplantshus med röda träfasader med vita knutar) så jag håller dörrarna öppna för torp-varianten också... Det är ju inte fel med gammaldags heller, men det är inte riktigt lika mycket jag. Inte just nu i alla fall.


Hm, klockan tickar iväg fort. Det börjar bli dags för matlagning nu. Kyckling och ugnsrostade rotfrukter har stått på menyn ett par gånger den senaste veckan, så även idag. Och imorgon. Bästaste födelsedagsmaten. Men då byter jag ut vitlökssmöret till mangorajasås och lyxar till det lite extra...

2 November 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
31 octobre 2010Så häftigt, så häftigt..
http://colourmethree.blogg.se/2010/october/kreativitet.html


Denna den sista oktober tillika halloween och dagen då vi vrider tillbaka klockan en timme har varit en lugn och stillsam dag. Den började lite tidigare än vanligt, nio kravlade jag mig ur sängen (ny tid) och sedan blev det en tidig förmiddagstripp till butiken innan jag frukosterade med nyinhandlad vitlöksbaguette till Nyhetsmorgon söndag och sedan har jag mest läst inredningsmagasin och lyssnat på LW efter inspiration från Elisabeth.

Dagen avrundas som vanligt med tv-tittande, Per Morberg i dubbel upplaga just nu och sedan stundar Gossip girl!


Och jag har som vanligt inget vidare meningsfullt att dokumentera här...31 Oktober 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
24 octobre 2010Jag skulle konstatera att det nu återstår två månader till julafton, men istället höll jag på att skriva decembre i rubriken istället...

Söndag. Trött. Vaknade ändå en stund före tio. Jag som tänkte ta sovmorgon idag. Som vanligt gick planen om intet.

-4,6 grader på termometern förut. Frost på gräsmattan. Såg förresten att hela viken hade frusit igår när jag kom hem efter högskoleprovet. Det går så fort plötsligt. Visst, det var tio grader kallt igår natt, men hur hinner hela viken frysa till (om än väldigt tunt) på en enda natt - när det är så strömt alldeles utanför?
Tiden, jag är inte på samma våglängd som dig i höst.


Och jag längtar så fruktansvärt efter en egen bostad! Jag har i princip inte varit ensam sedan i april när jag flyttade hem till mamma. Inte ens i Göteborg, för där bodde och väsnades en hel familj i det huset...
Varför kan inte SGS ge mig erbjudande om en lagom liten billig lägenhet nån gång...

24 Oktober 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
8 octobre 2010Igår hämtade vi ut ljuspaketet från PL. Det blev ingen stor beställning denna gång med tanke på min begränsade ekonomi, men jag passade på att beställa ängeln Serenity som jag blev förälskad i vid första syn (kan man verkligen säga så? jag kommer inte på något vettigare uttryck så det får duga iaf) då den dök upp för ett antal säsonger sedan. Nu i september firade PL sju år i Sverige och den fanns med i ett specialblad med lägre priser. Den är så fin, och kommer få samsas med Bronsängeln jag har sedan tidigare. Bara jag får ett eget bo nån himla gång... just nu får den stå på vardagsrumsbordet i röran av mina och mammas ljusstakar och min dator och dricksglas och lypsyl och tuggummipåse och fjärrkontroller hit och dit.. så blir det inte på mitt eget bord...


Idag har jag en sådan dag då det spelat roll att jag inte har en egen bostad. Jag har haft ganska många på sistone egentligen, men idag har varit den mest påtagliga. Jag längtar så innerligt efter att ha alla mina saker omkring mig (istället för nerpackade i en massa kartonger), jag vill höstpyssla och ta fram alla fina ljusstakar som passar in med säsongen. Mina höstlöv tex, som gjorde sig så utomordentligt bra på mitt vardagsrum förra året... Och jag vill, som jag skrev häromdan, ha mina egna möbler. Vill sätta upp min fina string-hylla som jag köpte för snart ett år sedan men fortfarande ligger nedpackad i sina kartonger... Vill ha mitt egna, bara.


Läste ut månadens femte bok igår, började på den sjätte idag. Men nu blir det tjockare böcker och längre tid mellan utläsningarna.. Har ju läst fyra böcker i rad av Martina Haag nu. Otroligt snabb- och lättlästa, och bra. Och roliga. Ja, åtminstone krönikorna. Jag vet inte om hon gett ut något mer, men jag lär med stor sannolikhet läsa mer av henne om det finns eller när det kommer ut nytt i framtiden!


8 Oktober 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
4 octobre 2010Det har hunnit bli oktober sedan min senaste uppdatering. Idag är det både Kanelbullens dag och Internationella barndagen.
Jag orkar inte baka själv, och kanelbullarna på Maxi såg bara för torra och trista ut så det blev bullar med vaniljkräm istället. Gott gott, men nu får det verkligen vara nog med onyttigheter. Jag slutade äta godis, igen, i månadsskiftet och jobbar på att bli bättre på att äta nyttig mat. No more waffles och sådant.

Hm.
Det är inte det att jag inte vill skriva, jösses mitt skrivsug är större än på evigheter. Jag vet bara inte vad jag ska skriva längre. Det känns inte som att jag har särskilt mycket att notera. Inte mycket nytt åtminstone...

I helgen har jag sett Ryder cup, som förövrigt avslutades för bara några timmar sedan då Europa efter stooor spänning kammade hem vinsten. Superkul! Nu längtar jag efter Solheim cup nästa år. Och önskar att Annika Sörenstam bestämmer sig för att återvända till golfen tills dess så hon kan vara med.. om inte annat så som coach åtminstone.
4 Oktober 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
25 septembre 2010Idag har vi gjort en bussutflykt till IKEA i Valbo. Jag shoppade en till Expedithylla (med fyra hyllor) som är tänkt att ställas uppe på min andra Expedit (med åtta hyllor) och skapa lite mer förvaringsmöjligheter. Just nu tycker jag att det ligger saker _preciiis överallt_. Det är som om mina ägodelar växt eller förökat sig genom att "andas" storstadsluft ett par veckor. Mycket underligt.
Passade på att köpa en ny teflonkastrull också. Och en sådan där datorbräda. Fast jag tyckte inte om den så vi får se om den kommer till någon användning eller ej.. tur att den inte kostade fyra guldpengar ens.
Jo, två ljusstakar blev det också. Och en karaff som ska fungera som avbytare till min safttillbringare nu när jag lagt colan på hyllan och dricker saft istället...

Det har förövrigt regnat mest hela dan fram till nån gång längs hemvägen. När vi kommit hem och delat en pizza och skulle gå ut för att packa ur bilen började det dugga lite smått, men det gick ändå.

Nu ligger jag i soffan och känner mig som en zombie. Hade lätt kunnat gå och lägga mig redan tjugo över åtta, men kvällsgolfen slutar redan 21:30 idag så jag tänkte att jag skulle hålla ut tills dess åtminstone.För övrigt fyller min kusin 25 idag och snart är det min tur... På söndag är det nio veckor till första advent och nu vet jag inte vad mer jag ska skriva. Hoppas du är nöjd ändå Tuss. Som sagt så ska du inte säga så mycket, ägna dig åt din egen blogg lite mer istället ;)

25 September 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
22 septembre 2010Ce matin, il a été degrés moins en Dalécarlie.

Imorse var det minusgrader i Dalarna. Och frost på marken. Berättade mamma. Själv sov jag väldigt länge idag för att vara mig nuförtiden, precis som igår. Kanske har jag slutligen kunnat börja slappna av lite och sova ikapp allt jag inte kunnat. Eller så beror det bara på att jag de senaste två kvällarna varit uppe ända till elva(!) och sett på Medium och NCIS Los Angeles... är väl inte riktigt van det såhär på äldre dar ;)

Jag önskar att jag kunde läst steg 2 i franskan nu i höst när jag inte blev högskolestudent, men det går ju inte. Man får inte läsa på komvux bara sådär. Och man får inte studiemedel för en enstaka kurs. Och franskan ligger ju dessutom över två terminer och det fungerar inte...


Men jag önskar ändå att jag kunde fått fortsätta med franskan. Förr eller senare måste jag ta upp den igen iallafall. Om så när jag blivit pensionär.


22 September 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
18 september 2010Jag förstår inte var skrivlusten tagit vägen. Eller jo, kanske vet jag det. Men i vilket fall. Tre inlägg på en halv månad är ju riktigt uselt! Inte ser statistiken mycket bättre ut vid mitt andra tillhåll heller.

Jag förstår inte varför jag fortsätter läsa om valet heller, jag röstade redan förra helgen utan ett uns tvivel på att jag röstade rätt, och blir bara mer och mer arg på all idioti och alla korkade (halv)lögner jag ramlar över. Fast å andra sidan finns det ingen bortre gräns för hur mycket man kan sätta sig in i, anser jag.

Det ska bli väldigt skönt att få valet avklarat iallafall, sedan kan jag gräva ner mig i nästan fyra år till - förhoppningsvis.


Men det största "jag förstår inte varför" är det som handlar om sömn. Jag går och lägger mig sanslöst tidigt (för att vara mig) och vaknar sanslöst tidigt (för att vara mig) dessa dagar. Waffö då?
Det är liksom inget medvetet beslut, jag vaknar mellan åtta och nio oavsett vad och orkar inte läsa mer än några sidor på kvällen och släcker lampan lååångt före midnatt. Har jag försökt lägga mig i tid förut så har jag legat och snurrat halva natten utan att kunna somna...


Hmm. Vad mer?
Det har varit regnväder de senaste dagarna. Till och från. Ibland blåser molnen bort och så blir det blå himmel och solsken en stund. Sedan ramlar de mörkblå molnen fram över himlen och snuddar nästan vid grantopparna i horisonten. Mycket knepigt. Men ganska skönt med höstrusk. Man kan tända ljus tidigare då! :)


18 September 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
30 août 2010Det kanske är dags att skriva någon rad igen, det var ju några dar sen senast.

Vi fick verkligen pussla för att få in allt i bilen i torsdags. En del fick inte plats ändå, till stor förtret. Men huvudsaken var väl ändå att det viktigaste kom med, och det gjorde det såvitt jag vet.

På fredagen kom vi inte riktigt iväg den tid vi planerat, men det diffade bara på tjugo, trettio minuter nånting och om vi inte kört vilse och hamnat på Hisingen (alldeles för mycket norr om min källarboning) och sedan i Askim (för långt söderut) så hade vi faktiskt kommit precis planenligt. Mitt i fyra-rusningen rullade vi in genom Partille och sedan skulle det inte ha tagit så himla lång tid att komma fram. Men nu kom vi alltså helt vilse och klockan hann bli sex innan vi svängde in framför huset och fiskade upp nyckeln ur postlådan eftersom min hyresvärdinna åkt iväg för att hämta en byrå till mig just då.

Jag hade en del ångest över det där första mötet, men nu hann vi få in nästan allt från bilen innan hon dök upp och efter att vi hälsat, burit ner byrån och pratat lite snabbt for vi iväg till IKEA och köpte skrivbord och klappstol. Då hade klockan flugit fram och var tjugo i åtta. De stängde åtta. Jag stod i kassan och betalade när klockan var två minuter över åtta.
Sedan åkte vi och handlade lite på Kvantum och när vi kom tillbaka var huset tomt för natten. Det var skönt att få vara för oss själva och jag kunde packa upp en del utan att störa.

Framåt tolv gav vi upp för kvällen, men det tog ett bra tag innan jag lyckades somna och på lördagen vaknade jag kvart över sju efter att ha vaknat till och somnat om ett antal gånger dessförinnan.

Vi skruvade ihop min bokhylla och det nya skrivbordet och sedan skyndade jag mig att packa ur så många kartonger som möjligt så mamma kunde få med dem hem, innan Emma dök upp för att guida mamma ut ur stan och sedan guida mig runt stan.

Ett månadskort inhandlades, lånekort kvitterades ut från UB och sedan for vi till IKEA (igen, fast den här gången till Göteborgs nordligaste varuhus istället för det sydliga). Jag hittade ett par måsten, men inte alla. Det ordnade sig delvis genom ett besök på Bolagret lite senare dock.

Men mellan IKEA och stadsshoppingen mötte vi Anna och åt kycklingsallad medan Anna pratade :). Vid fyra begav vi oss hemåt och sedan tog jag det ganska lugnt under eftermiddagen och kvällen.

Igår var jag som en zombie fram till tidiga eftermiddagen. Sedan släpade jag mig iväg till Kvantum för att inhandla lite vatten och upptäcka att Moras "mördarbacke" inte är något i jämförelse med den jag måste vandra uppför på min väg till ICA...

Idag har jag träffat Anna igen, spanat in Pedagogens olika hus och blivit visad var Vasakyrkan ligger, där uppropet är på onsdag. Sedan fikade vi och helt oplanenligt hamnade jag på en lägenhetsvisning med Anna och hennes mamma innan jag blev ledsagad till spårvagnen och åkte "hem" igen.

Väl tillbaka vid huset hittade jag mina adressändringspapper som mamma fick eftersända och som jag väntat på mycket otåligt. Jag skyndade iväg med dem till brevlådan direkt och hoppas att jag kommer få min post hit utan bekymmer snarast möjligt.


Som synes håller jag mig mest till faktaredogörelser idag. Osäkerheten över att befinna mig här är fortfarande stor, även om det gått mycket bättre hittills än jag någonsin kunnat hoppas. Jag börjar komma bättre överens med Göteborg, men det viktigaste återstår ännu. Frågan om jag kommer trivas i skolan, eller om det kommer visa sig vara helt fel.


30 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
26 août 2010Idag för fem år sedan väcktes vi av det där telefonsamtalet som meddelade att mormor hade dött. För fem år sedan var det här en fantastiskt fin sensommardag. Idag ösregnar det. Jag fryser dygnet runt. Mamma har satt igång värmen. Det står kartonger överallt.

För fem år sedan satt jag i en blå sjuttiotalssoffa någon meter bort från den plats jag sitter på nu och tittade i fotoalbum och var delvis med i ett samtal om vad som skulle hända med det här huset. Det var ju som tur var ganska självklart att mamma skulle flytta hit.


Idag ska jag packa det sista. I eftermiddag ska vi på något vis få in allt i bilen så det är klart imorgon bitti. Och så ska vi tända ljus hos mormor.

Klockan åtta imorgon har vi tänkt åka. Sex timmar och tjugotre minuter påstår eniro att resan ska ta, vi räknar nog på lite mer och sedan ska det förstås pausas nånstans också. När vi kommit fram ska allt packas ur bilen och sedan ska vi fara till Ikea och inhandla ett skrivbord och så måste vi hitta en affär och handla lite. Mamma stannar över natten, på lördag åker hon hem och jag blir kvar i en stad 47,nånting mil hemifrån.

Tur att jag har så många bekantingar i stan. Och att det snart anländer en till!
Och att skolan snart börjar så dagarna (gissar jag) går...


Oh. Igår såg jag att vår andra klematis börjat blomma. Det var en endaste blomma, men det var fint att jag hann se den innan jag flyttar. Blomman här ovan har många fler likadana omkring sig, men det blev en närbild idag...
26 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
24 août 2010Jag försöker få ordning på packningen, vad jag ska ha med, vad jag kan lämna kvar... det är minst sagt knepigt när man bara har en bil att packa i. Vi hade funderingar på en släpvagn, men eftersom mamma ska köra själv både ner och hem istället för att ha sällskap och körhjälp som planen var från början känns det bättre att bara ha bilen...

Det kommer nog sväras en hel del innan vi fått in allt i bilen på torsdag kväll...


De senaste dagarna har faktiskt varit ganska ångestbefriade. Antar att det var det att jag faktiskt fick tag i en bostad som förvärrade allt för en stund. Nästa kris kommer nog på lördag när mamma åker igen. Eller på fredag om rummet känns värre än bilderna gett intryck av... Men på lördag ska jag i alla fall leka med Emma. Och jag hoppas få träffa Anna nån gång under helgen också.

Måndagen är ännu helt oplanerad. Kanske får ägna den åt att komma iordning ordentligt. Eller laga matlådor för några dar. På tisdagen funderar jag på att nappa på ett erbjudande från Lärarförbundet om att gå en rundtur på Pedagogen så jag hittar litegrann på torsdagen åtminstone... men jag har inte kommit mig för att skicka iväg ett anmälningsmail än.

Min modemsladd gör mitt internetliv alldeles för osäkert för att jag skulle ha hunnit med nåt sådant ändå...
Måtte det nya komma innan fredag! Vilken mardröm det kommer bli annars. En främmande stad och inget internet.. när man är nybliven student. Blä.24 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
21 août 2010Har varit nere i källaren och gått igenom mina ouppackade flyttkartonger idag. Tror jag fått tag i allt jag behöver, utom assietter. Så himla irriterande. Jag har ingen aning om vad jag ska leta, för jag har redan gått igenom alla kartonger och kan inte minnas att jag sett något som skulle kunna vara assietter inpackade i papper...

Jag släpar antagligen med mig för mycket. Men hellre det än att behöva sakna en massa saker hela tiden. Elvisp, våffeljärn, brödrost, stor stekpanna. Känns som måsten alltihop!


I övrigt fryser jag vidare. Måste det vara så himlans kallt?!
21 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
18 août 2010Äntligen verkar det som att saker och ting slutat kärva så ohemult vad jag än tänkt att ta mig för. Vi diskuterar fortfarande kontrakt, men jag tror jag kommit på en lösning som min hyresvärdinna kommer acceptera och inflyttningsdatum blir nästa fredag. Jag börjar känna mig lugn över att det inte kommer gå åt skogen, typ.

Och nu verkar jag äntligen få sälja min soffa om än billigare än jag hade hoppats på. Det ska bli skönt att dryga ut sparkassan en aning igen i alla fall!


Det regnar idag och jag har en soffdag. Har börjat skriva en packlista och tänkte ge mig på att fixa lite mat nu. När mamsen kommit hem är det tänkt att vi ska fara och kika på sten till en stödmur under den kommande altanen. Och färg till grunden, eventuellt.


18 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
17 août 2010 part II.Jag samlade ihop lite energi mitt i känslan av att bara vilja göra ingenting idag och skrev svar på en hel radda annonser. Och fick svar på en riktigt snabbt. Det verkar inte bättre än att jag har fått tag i en bostad faktiskt.
Men jag väntar fortfarande på besked om hur vi ska göra med kontraktet. Hoppas det dyker upp ett mail som utlovat snart.

Jag känner mig alls inte säker på att jag verkligen vill detta. Men jag har satt upp som mål för mig själv nu att klara första kursen. Går det inte så har jag iallafall gett det ett försök. Sedan kanske jag får överväga att få till en förflyttning till Falun eller nåt (om det går?), eller så hoppar jag av och försöker komma underfund med vad jag egentligen vill göra och var jag ska ta vägen...

Det kanske är bakvänt att tänka ut "flyktvägar" istället för att tänka positivt och att man ska klara något, men det är en taktik jag är väl bekant med nu och som funkar hyfsat...
17 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
17 août 2010
Rummet jag helst ville ha fick jag inte. Det andra rummet skulle de ge besked om idag, men jag tror inte chansen är speciellt stor att de väljer mig... och jag är lite osäker på om jag skulle trivas där ändå. Även om rummet som sådant var fint.
Mitt sista hopp står till ett rum som hyrs ut tillfälligt fram till november nån gång.

I övrigt finns inga alternativ just nu. Om det inte dyker upp en omgång med sista minuten-bostäder på SGS.

På fredag är sista anmälningsdatum. Jag måste ha en adress i Göteborg då, till VFU-placeringarna.17 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
30 juillet 2010Jag drömmer om att vara färdigutbildad, med giltigt körkort och bil, jobb med bra lön och allra mest ett hus med en trädgård. För jag är så galet trädgårdssjuk efter att ha ägnat mig åt att läsa i den här bloggen ikväll: http://rosegardeninstockholm.blogspot.com/

Så många fina rosor!
Och så var vi till Stackmora igen igår och tittade på alla rosor som blommade där, och alla spännande nävor och alunrot och jättedaggkåpor och bräken och prydnadsgräs och fruktträd och bärbuskar och blodlönn och en jättehäftig finsk björk med röda blad som jag aldrig hört talas om eller sett innan..

Jag skulle vilja ge mig ut och gräva nu på stört bara för att stilla den där längtan/drömmen. Men det är ju lite väl mörkt för det nu. Sju minuter över elva är klockan, det har regnat och varit mulet hela dagen nästan. Solen tittade fram mellan molnen på eftermiddagen och kvällskvisten dock...

Nu stundar nog sängen. Imorgon ska jag nog börja gräva lite iallafall. Efter att jag hjälpt mamma kärra jord, målat utemöbel och så. Om vädret tillåter.


30 Juli 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
6 juillet 2010Idag har jag äntligen tagit mig iväg till polisstationen för att fixa nytt pass. Jag har varit utan giltig legitimation i sisådär 2½ år nu tror jag. Men det stundar ju ett val i höst som kräver legitimation. Och därtill kommer jag flytta femtio mil inom kort, så mamma kan inte köpa ut på systemet heller - haha, för det händer ju såå ofta ;).
Så ja. Det var på tiden.

Sedan passade jag på att tömma min sparkossa igår och sätta in pengarna på banken idag. Kan således betala nästa månads bredbandsräkning och de kan dra autogiroräkningarna. Skönt att slippa tänka på det mer, heller.


Jag tror att den här bloggen alltmer går mot sitt slut nu. Inläggen glesnar alltmer. Det är med splittrade känslor jag planerar fortsatt bloggande på blogspot istället. Jag gillar ju verkligen den här bloggen, att det är så smidigt att byta bakgrunden osv. Men blogspots bilduppladdningsfunktion är ett stort plus, och så har jag ju bloggat här ganska länge. Det börjar bli många inlägg i alla kategorier, och svårt att ha en bra överblick.

Fast jag överger den nog inte helt trots allt. Privata inlägg kan tänkas bli publicerade här även framöver, men de lär ju inte bli alltför vanligt förekommande. Hoppas jag! :)

6 Juli 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
22 juin 2010 II.Sessan verkar må bättre nu. Tackolov.
Det blir ju lite svårare att hålla koll på dem när de får springa ute, när de jagar möss och fåglar och det ena med det tredje. Förhoppningsvis hade hon bara.. ätit gammalt gräs? ;)

För visst har gräs ett bäst före-datum precis som mjölk och vita bönor? :P


Gräset har jag hunnit klippa klart för den här gången också. Mycket skönt. Imorgon ska jag ha en lugn dag, kräma in de torra och skavsåriga händerna och vila fötterna. Kanske gräva undan lite mer gräs runt solurslandet bara...22 Juni 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
17 juin 2010Idag besiktigades lägenheten och nycklarna lämnades över till nästa hyresgäst. Det känns så jäkla skönt att inte behöva städa och kånka på tunga lådor och möbler nu. På ett tag.. åtminstone ;P
Men när jag flyttar i höst lär det ändå inte bli ett lika stort flyttlass som nu, för jag kommer ju bo mycket mindre.
Kanske hamnar jag rentav nånstans där man hyr möblerat (hemska tanke).

Utöver besiktningen gjorde jag en stor sallad idag (ändå är det inte mycket kvar nu för mamma hjälpte mig äta den, vilket inte riktigt ingick i min plan från början så nu blir det mer matlagning de kommande dagarna ändå), sedan for vi ut till Sollerön för mamma skulle köpa en ny sådan där.. ehm, sådan som man klipper långt gräs med i dikeskanter och sådant?

Och i eftermiddag har mamma klippt gräs i garagenedfarten och jag har krattat.

Jag känner mig som en urvriden disktrasa nu. De har ju lovat regn i helgen och det är inte utan att jag är ganska tacksam för det. Då kan jag ta det ganska lugnt en stund... innan det blir fint väder och aktuellt med gräsklippning och sådant igen. Fast imorgon ska jag försöka gräva ur ett land litegrann och plantera mina plantor från utflykten till Stackmora häromsistens (fast det börjar bli ganska länge sedan..), om det behagar vara uppehåll på dagen åtminstone.


17 Juni 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
14 juin 2010Det går verkligen inte bra med mina uppdateringar här dessa dagar. Förhoppningsvis blir det lite bättre när lägenheten är färdigstädad och besiktigad. Vilket innebär torsdag eftermiddag.

Just nu panikar jag över betyget som inte kom med posten idag. Om det inte kommer imorgon måste jag börja jaga runt efter folk på rektorsexpeditionen för jag måste ju få iväg det med posten så det är framme den 21 på Antagningen.

Och så panikar jag över den nedra soffan som just nu har två intressenter, men hur seriösa de är vågar jag inte uttala mig om. Den första är den som hörde av sig bara en stund efter att annonsen blivit publicerad.
Den andra hade skickat mail igår men ville ha en soffa som var i absolut nyskick så ja.. återstår att se om hon vill ha den.
Efter all trådklippning tycker jag iallafall att soffan ser nästintill perfekt ut..

Det vore inte jättekul att behöva frakta soffan hem till mamma för att ingen vill köpa den, dels för utrymmet som är begränsat till max nu när hela mitt flyttlass är instuffat här. Sedan vill jag ju inte ha en soffa i källaren när jag behöver pengarna heller.


Gah!
Jag önskar att saker och ting kunde börja gå min väg nu. Så stora krav har jag väl inte som önskar mig en såld soffa och ett betygspapper liksom?Just ja. Jag fick ett paket från hm i brevlådan idag. Antar att min tur gick till det, jag har ju fortfarande ingen giltig legitimation, så jag var lite bekymrad över om det skulle hamna på posten och de skulle vägra lämna ut det för det.. Fast turen tog slut lika snabbt när jag inte kunde ha ett av de tre plaggen. Men men. Två nya plagg är bättre än inga ;)

Ett av dem går förhoppningsvis att skåda på bilden högst upp i detta inlägg..
14 Juni 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
6 juinDet blev en mellandag i flyttstädningen idag. Ganska skönt tycker jag, även om det i slutändan betyder att det blir mer att göra kommande dagarn. Men men. Vi hämtade åtminstone ett (sista) lass kartonger idag när vi var och handlade, och jag har fått upp en taklampa i mitt rum här nu. Det har saknats några gånger.

Det var ju några dagar sedan jag skrev här nu igen, men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det har inte hänt så mycket. Städat några timmar, räknar ner lektionerna i skolan, sitter i bilen och läser eller går en vända till kyrkogården medan jag väntar på att mamma ska sluta jobba - för hon har börjat jobba ett par timmar om dagen igen så nu blir det samåkning och väntan.

Sitter ute lite nu och då och njuter av sommargrönskan och ser kattorna leka i trädgården. Men det har blåst lite mycket och varit halvmolnigt på sistone så det har inte blivit så mycket som jag skulle ha velat...


Planerar att packa ner min tv lite senare, för jag fick den inte att fungera utan antennkabel här, och jag vågar mig inte på någon ominstallering bara för att hitta den sabla videokanalen heller (skulle bara ha den till att se på vhs/dvd eftersom vi inte har någon extra tv-box här och det kändes extremt onödigt att skaffa när jag bara ska bo här över sommaren och det kommer bli mindre att se på tv under den tiden iallafall).
Då får jag lite mer plats och kan förhoppningsvis få lite mer reda i oredan iallafall. Det behövs. Det står kartonger och saker överallt!

6 Juni 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
21:56Trots min längtan efter att bara stanna hemma idag åkte jag till lägenheten och började städa lite smått. De där trådarna som kattorna kloat löst på soffan testade jag att klippa bort och det funkade faktiskt så jag slipper sitta där och pilla med tråd också. Skönt!

Nu ska jag bara lägga ut annons och ge soffan en rejäl omgång med dammsugaren och göra den katthårsfri... och förhoppningsvis få den såld.
Det vore fantastiskt om det gick, snabbt. Då kan jag leva på de pengarna hela sommaren och inte ha ångest för att pengar bara rinner iväg åt alla håll och kanter...

2 Juni 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
2 juinIdag är första dagen på jag vet inte hur länge då inga prov eller lektioner står på schemat. Och inga utflykter heller, för den delen. Jag skulle visserligen behöva handla, och mamma tycker att jag ska åka och pyssla om de lösa trådarna i soffan medan hon är på jobbet.
Men jag tror jag ska satsa på att vara hemma och bädda rent i sängen istället, och pyssla med nål och lös tråd närmare helgen istället.

Det börjar ju närma sig nu. Utflyttningsdatumet. Så det kommer behöva spenderas många timmars städning framöver. Ser jag inte fram emot.

Torka golv är väl en sak. Men att putsa fönster på sex sidor (extraglas är värdelöst!) och skura ugn och vrån längst in under badkaret.... Urk.


Nåja. Jag tänker inte tänka mer på det idag.


2 Juni 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
le premier juin!Hörrni, visst är det inte riktigt klokt? Det är faktiskt juni nu!

Igår satt jag ute på skolgården och läste en stund i den stekande solen innan lektionen. Studenterna hade utklädningsdag och det var en väldans massa liv, och jag avundades dem en smula som alltid. Jag önskar att jag kunde få uppleva studenten en gång till! Eller en gång varje år, helst!

På kvällen satt jag ute och pluggade franskaglosor i trädgården medan mamma planterade sina sockertoppsgranar som inhandlades i helgen. Kattorna skrotade runt som vanligt och sedan avslutade jag kvällen med årets första after sun-kräm.
Det där med solkräm är jag ganska usel på egentligen, men å andra sidan vistas jag ju ogärna i solen några långa stunder heller.
Idag kanske jag ska överväga att använda lite före solen kräm också?


Nej, nu är det nog dags att fixa lite frukost...
Ikväll kanske det kommer en bilduppdatering från häromkvällen då det blåste upp till storm här mitt i den fina stilla skymningen. Jag fångade en tromb på bild. Vissa har väl redan sett den på fb kanske, men jag har lite fler bilder som kommer dyka upp i nya bloggen.

1 Juni 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
30 mai


Jag vaknade fem i åtta för andra dagen i rad. Idag skulle jag gärna legat kvar i sängen och somnat om, men solen sken och jag gillar att se Nyhetsmorgon från början på helgen (jag förbannar deras idé att börja en timme tidigare! ;) så jag steg upp ändå.

Nu har jag just kommit hem efter att vi varit och köpt en blombukett och satt på mormor och morfars grav, det är ju Mors dag idag..
Härnäst tänker jag mig att jag ska ta tag i den där läsupplevelsen/recensionen så jag kan lägga den bakom mig nån gång.

Igår blev det inget pluggande alls, istället följde jag med mamma till en handelsträdgård i bergen ovanför Orsa. Det började åska medan vi var där, och så kom det några regnskurar, men vi gömde oss i de stora växthusen då. Busk-, träd- och perennavdelningarna under bar himmel hade vi redan hunnit med då.

Jag har faktiskt aldrig vara där förut, trots att det ligger så nära, men det var hur stort och roligt som helst. Jag ska definitivt dit igen! :)
Kanske för att köpa med mig ett par änglapelargoner, för oj vad jag blev förälskad i dem. De påminner lite om penséer..

30 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
27 mai. Avslag & ESC.Vi har hunnit till kvällens andra bidrag i ESC-semi numero två. Om inte Armenien och aprikoslåten går vidare blir jag förvånad.


Jag fick besked från fk idag om att de inte ändrar sitt avslagsbeslut. Jag har ju varit inställd på det hela tiden och blev inte det minsta ledsen eller hatisk eller så. Jag har ju min plan redan. Sommaren kommer bli tuff, när jag ska försöka leva på så lite som möjligt (Visst tycker jag det är för jävligt att de så lättvindigt ger avslag osv, men det är en helt annan sak.. nu tänker jag inte lägga ner någon mer energi på dem för de är inte värda det!).

Sedan tänker jag katastroftankar om att jag inte skulle komma in på NÅT av det jag sökt på högskolan. Men åtminstone en av inriktningarna hade så lågt som 13,8 som lägsta antagningssnitt förra året, och jag kommer iallafall få över 14 så det borde ju inte finnas någon sådan risk egentligen..
Men om jag inte skulle komma in.. vad gör jag då? Inga pengar, ingen bostad, ingen utbildning, ingen större chans till jobb..
Försöker slå bort de tankarna, men de dyker ju upp som myggorna vid nedre dalälven varje år såhär dags. Och jag duschar inte gärna i samma myggift som de utsätts för ;P


Schweiz låt Il pleut de l´or är bra idag också.
27 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
26 mai.Jag kör på haket-kopia nu.


Nu är prövningen klar. Prövning var just vad det var också.
Väntade på läraren, men hon dök inte upp. Så efter tio minuter frågade jag efter henne i receptionen. Sjukskriven pga bilolycka.
Men det blev prövning iallafall, efter att receptionisten ringde efter nån som visade sig vara en rektor som ringde läraren och fick veta att en hemsk lärare som jag hade turen att bli av med väldigt snabbt under min första termin på gymnasiet, skulle sköta provgrejen istället.

Hon läste igenom proven direkt och sa att jag blev godkänd. Och det är ju bra.
Men jag är långt ifrån nöjd. Jag kommer aldrig bli nöjd med ett nätt och jämnt klarat G när jag låg mellan VG och MVG knappt utan att plugga något alls i Psykologi A.

Jag är allvarligt oroad över att det inte kommer att funka att börja på högskolan bara för att mitt minne inte funkar. Vad ska jag göra då?

Men men.
Nu glömmer vi psykologin.


26 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
25 mai.Nu är det ESC och jag lägger i det stora hela provplugget på hyllan för ikväll. Och imorgon finns bara någon timme på förmiddagen att plugga. Det känns katastrofalt illa, men men. Vad kan jag göra åt det nu?
Jag kan definitivt inte skylla på att jag pluggat för lite, för jag har ägnat otaliga timmar åt den där hemska psykologin de senaste två veckorna. Att minnet inte fungerar är ju inte så lätt att göra något åt såhär på rak arm liksom...


Jag tyckte att den första låten lät rätt ok idag, vill minnas att jag sågade den i genomlyssningen. Till och med Estland lät ok. Och Slovakien (som jag nog sågade ännu mer) är favorit hittills. Och Finland.
Som alltid låter allt mycket bättre när det väl gäller...


Och så hittade jag Ben & Jerrys med körsbärssmak, äntligen i lilla byhålan!

25 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer
23 mai.Dagarna har verligen rusat förbi på sistone. Bara en uppdatering har jag hunnit med på hela veckan och det är ju i minsta laget. Så några korta rader till ska jag väl kunna författa?

Jag sitter mest med näsan i psykologiboken. Från morgon till sen kväll. Jag börjar få lite koll nu, men jag tror inte att jag kommer hinna få alla viktiga fakta att sitta till på onsdag...

Det var superfint väder i förrgår, och fram till eftermiddagen igår. Vill minnas att det var fint nån dag där före också, men det är lite luddigt i minnet ;)
Jag har spenderat ett par dagars pluggtid ute på trappen iallafall. Mycket skönt!
Och katterna har börjat vidga vyerna nu. Det är så roligt att se hur de trivs med att kunna gå ut!


Imorgon har jag tid på soc.. igen. Sedan har jag franska. Missade ju hela den här veckan pga förkylningen och nu kommer jag verkligen inte ha tid att plugga på några franskaläxor förrän på onsdag.. jag ligger tokmycket efter. Inte så roligt, men å andra sidan är det ju faktiskt bara ett par veckor kvar av terminen... så det är nog ingen katastrof. Det borde inte påverka betyget heller...


På fredag har jag det skriftliga engelskprovet också. Målet är att hinna göra klart min andra läsupplevelse på torsdag, eller senast på fredag eftermiddag... Sedan tror jag att jag är klar.
Det beror lite på om/när jag ska göra en muntlig del i engelskan..


Jag är ruskigt trött på att plugga så här intensivt nu. Jag längtar desperat efter att få ta det lugnt en stund. Men det är ju faktiskt bara en vecka kvar. Det kommer gå bra, och fort. Försöker jag intala mig.Btw blev det några uppdateringar i inredningsbloggen häromdan (http://sandralinneas.blogg.se). Det var inte meningen, men den fick vakna efter ett halvårs vila :)23 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
16 maiFörkylningen börjar så sakteliga bättra sig. Jag har inte alls ont i halsen längre tror jag. Å andra sidan har den börjat klia istället idag.. Näsan är söndersnuten, men jag kan åtminstone andas långa stunder idag.
Locket för öronen är totalt, snudd på smärtsamt, men förhoppningsvis vänder det också snart.

Feberfrossa har jag sluppit sedan den där första natten efter att förkylningen bröt ut, huh vad vidrig den var, men lite feber har jag nog kvar ändå.

Jag har läst en del psykologi idag ändå. En timme ungefär. Det är ett framsteg, för det har inte känts som att jag haft någon hjärna what so ever i helgen. Men imorgon får jag samla mig och börja läsa ordentligt en gång för alla. Nu återstår bara nio dagar till provet och jag har bara travlat mig igenom första kapitlet av fyra hittills - en gång!


Det var en tråkig uppdatering detta, men den får duga. Dessa dagar har jag varken särskilt mycket att skriva eller någon egentlig tid till det. Att jag sedan ändå fastnar framför tv och dator alldeles för ofta då jag egentligen borde plugga är en helt annan sak... Det får jag också bli bättre på att sluta med!

Det finns några nya bildinlägg på http://sandralinneas.blogspot.com om ni missat dem också.

16 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
13 maiJag vet inte riktigt varför jag lägger upp den texten nu, igen. Hur övertygad jag än var då om att jag aldrig skulle kunna lägga d(et) bakom mig, så gick det ändå på något vis.
Jag kommer aldrig glömma, kommer aldrig sluta sakna hans närvaro i mitt liv, vänskapen. Men det går ju att leva ändå, och jag kommer förhoppningsvis kunna skapa ny magi på något vis någon dag igen.


Det var en fredag då. En solig vårdag.
Idag ösregnar det. Det är torsdag. Det är min och mormors namnsdag.
Jag har vidrigt ont i halsen (fast det går inte att jämföra med hur ont jag hade den gången jag hade körtelfeber, så jag antar att jag är glad ändå), ska åka och köpa en storpack piggelin snart för thé gör ingen som helst nytta.


Sedan måste jag försöka plugga lite trots att jag inte har någon lust. Men det är ju inget nytt :P
Det är bara två veckor kvar nu, så jag måste bita i det sura äpplet. Det är inte lång tid. Det är fullt överlevnadsbart. Försöker jag intala mig själv. Hoppas det funkar.


13 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
12 maiDet är inte mycket liv här i bloggen dessa dagar. Jag har en än mer trasig mellanslagstangent och därtill ganska lite att skriva. Förutom att jag försöker lägga tiden på att plugga. Och uppdatera den nya bloggen...

Kan inte påstå att plugget går vidare bra. Att läsa om det psykodynamiska perspektivet och den där trista Freud...nä, its not mycup of tea. Men jag har tagit mig vidare till andra perspektiv nu, så jag hoppas det går bättre imorgon.

Nu ska jag gå och göra dagens tredje kopp thé eftersom min hals började protestera alldeles nyss. Skulle inte vara så bra om jag går och blir sjuk nu också...>_<


12 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
4 avrilRegnblandad snö till och från hela dagen. Jag gillar inte. Ge mig våååår! Att se bilder på körsbärsblom i Göteborg känns inte alls begripligt. Först såg jag bilder hos Elino på fb, och trodde att hon kanske skaffat körsbärsträdskompisar där borta i Englandet. Men det var från hennes föräldrars trädgård.. och sedan såg jag bilder från Botaniska och då kan man ju inte vara förvirrad längre.
Så nära, men ändå så långt bort...
Här har visserligen tussilago, vitsippor och krokus blommat. Det var väldigt gröna miniknoppar på en buske här hemma en dag.. men i övrigt.. not so green.

Och jag är trött på att frysa nu.
Jag vill kunna ha min vårkappa utan att hacka tänder!
(Jag vägrar att använda vinterjackan mer)


Har haft en väldigt opluggig dag idag också.
Var ensam på franskalektionen igen och sedan har jag bara läst något kapitel i romanen. Oinspiration deluxe.

Är övertygad om att det skulle bli bättre bara solen och värmen kom tillbaka. Så gör det nu!


4 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
3 maiJag har såå svårt att uppbåda någon som helst pluggmotivation idag. Hade hoppats på att hinna läsa ut boken, men det hinner jag verkligen inte. Visst har jag läst drygt 40 sidor till, så nu återstår bara 90, men ja..

Och glosorna till imorgon fastnar inte för det är plötsligt en massa nytt som vi inte "nosat på" i tidigare kapitel. Jag har skrivit och skrivit om dem hur många gånger som helst, men det är hur mycket som helst som jag inte ens har en svag aning om vad det heter om jag inte tjuvkikar. Grejt.

Men jag fick tillbaka provet på lektionen idag iallafall, med ett mvg. 198 av 208 möjliga poäng känns definitivt bra!
Jag var för övrigt den enda på lektionen. Väldigt mysko.


Vädret idag har gjort att jag känt mig som om jag var tillbaka på klassresan i Idre i femman, då vi besteg Städjan. Då sken solen när det inte haglade eller regnade. Och blåste.
Idag har vi visserligen sluppit snö och hagel. Men regnat har det gjort. Även när solen skinit. Och rätt vad det var i eftermiddags kom det sådana mörka moln insvepande över himlen att det kändes som att domedagen var kommen. Men nu har det börjat klarna upp igen, för tillfället skiner solen.

Hoppas det kan bli lite varmare framöver ändå. Det är ju helt galet kallt!

3 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
1 maiTänk att det blivit maj nu!
Andra tjurar och klagar i november, min sämsta tid under året måste nog däremot sägas vara mars-april då det varken är riktig vinter eller vårgrönskan hunnit komma igång ordentligt ännu.

Den där slaskiga mellantiden avskyr jag. Hua.
Men nu kan ju inte grönskan vara så långt bort ändå.
Krokusarna har börjat blomma över, jag såg gröna knoppar på en odefinierbar buske ute i trädgården igår, det har regnsmattrat mot fönster och fönsterbleck på det där riktigt dystra men ändå fantastiskt mysiga viset idag som gör att man verkligen känner att vintern är passerad.

Det slog mig att den ljudlösa snön på något vis inte är lika charmig som det där smattrande regnet. Ljudet höjer det hela till en annan dimension. Åtminstone såhär års, när man hoppas att slippa se snö ännu i ganska många månader.

Framåt kvällen hittade ändå solen tillbaka och när jag blickar ut genom vardagsrumsfönstret över garagetaket är det ett otroligt ljus just nu. Molnen är lätt rosafärgade, samtidigt som det är mer grå-lila moln där bakom... Det går ju omöjligt att beskriva med ord egentligen.Och nu är det final i Körslaget. Jag har röstat på Kalle Moraeus förstås. Team Picasso borde inte ha någon som helst chans, de hade ett sådant överjävligt slut på framförandet av "Over the hills..." så jag kan inte förstå att de lyckades. De var urusla i avslutet av operalåten redan förra veckan och borde inte kunnat göra ett sämre avslut, men de kunde alltså det.

Nä, heja Moraeus!1 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer
29 avrilJag vet inte om det är våren, om det är tillfälligt, övergående, eller om det är början på en ny era. Det här att inte skriva så mycket. Att inte känna samma behov av att nedteckna varje tanke som passerar genom hjärnkontoret?


Bara tiden kan ju visa hur det blir med det.
För stunden tänker jag mig sängen, boken, sömn.

Att vakna klockan sex av att Sessan flyger ur sängen ner på mattan för att kräkas är inte det bästa av uppvaknanden. I ett försök att få henne att pricka golvet istället slutade det dessutom med att jag fick åla mig in under sängen och städa.
Varför kan katter aldrig ta förnuftiga beslut sådana gånger?
Somnade iallafall om efter att ha skrikit högt och väckt mamma.
Men hur gör man då, när det aldrig slutar, när det börjar bli hemskt frustrerande, när de dessutom gör det sjutton gånger värre genom att välja sämsta möjliga städläge?


Nåja, nog om detta.


Jag ska försöka skriva något roligare nästa gång.

29 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
27 avrilProvet är gjort. Det gick ganska dåligt, av flera anledningar. Att jag inte fått alla uttryck att fastna i hjärnkontoret är en. Att jag inte kunde svara på en del frågor för att de hörde till kapitlen jag skulle göra prov på nästa gång är en annan. Det hade dock läraren förståelse för när jag påpekade.

Att hon helt missade att ge mig frågor om perceptionskapitlet så jag fick svara lite kort på vad det handlar om muntligt och skippa att göra det skriftligt får väl ses som dagens lilla bonus. (Eller extra-minus om man så vill, för det lär ju knappats gynna mitt betyg).

Men jag känner mig ändå en aning nedslagen. Jag har läst de där kapitlen om och om igen, jag har försökt få alla jäkla uttryck att fastna och förstå deras innebörd. För det mesta har det känts som att ingenting fastnat, snarare som att läsandet av alla de där konstiga, onödigt svåra orden dränerat mig på kunskap jag hade innan jag började läsa...

Jag tror inte att mina svamliga svar kommer bli särskilt väl mottagna, men what to do. Får jag ett IG borde jag ändå ha mer än 90% godkända betyg så jag blir behörig till högskolan. I bästa fall blir jag godkänd i kursen.

Om en månad har jag nästa delprov, där alla psykologiska perspektiv ingår. Jag har ingen aning om hur jag ska lyckas uppbåda motivation till att få nåt av det att fastna. Jag förstår inte hur det ska fastna även om jag hade all motivation i världen.


Men men.
I det stora hela känner jag mig ändå förvånansvärt positiv. Och det är ju bra. Men jag förstår inte riktigt varför. Om det skulle gå så dåligt som jag befarar, hur går det då med mina högskoleplaner?


27 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
23 avrilFör en stund sedan blev jag klar med dagens (första) genomgång och anteckningsskrivande från det tredje och sista kapitlet inför psykologiprovet nästa vecka. Det tog i runda slängar fyra och en halv, fem timmar. Återstår att läsa igenom hela kapitlet i ett svep innan kvällen är slut också. Det borde väl inte tal mer än en och en halv timme, hoppas jag.

För att ha gått en hel dag låter väl inte fem timmar särskilt mycket, men med mina problem med att fokusera och koncentrera mig är det otroligt lång tid. Och för varje sida jag går igenom känner jag bara mer och mer panik för jag tror inte jag kan något som helst av det som kan tänkas krävas för att klara det där sabla provet.
Buhuäää!

Mina intentioner var från början att klara minst ett vg, men nu tror jag att jag får sänka ambitionerna till att klara prövningen alls.
Kanske har jag fått för mig att proven kommer vara mycket svårare än de är, men psykologi är bra mycket krångligare när man studerar på egen hand än när man haft lektioner i flera månader innan provet då lärare och elever diskuterat så man fått ett hum om hur tankarna egentligen går kring olika frågor...


Men men. Det får gå som det går. Nog om det nu.


Fredag. Jag förstår inte var tiden tar vägen! Jag har ingen som helst helgkänsla heller. Är mest bara tacksam över att det inte är några franskalektioner som kräver avbrott i psykologipluggandet på några dar...

23 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
15:43Det känns som att luften gått ur mig helt. Orkar inte plugga. Måste. Orkar inte ändå. Funderar på om jag har råd med en pluggfri dag, och kommer fram till att jag nog inte har det. Men det blir nog mer eller mindre så ändå.

Ska äta saftsoppa istället.
Och möjligtvis packa ner mina böcker.
Mamma fick med sig ett lass med saker när vi varit och handlat, så jag har lyckats göra lite nytta av det slaget allaredan.
Men ja, det finns lots and lots of things to do, still.
19 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
19 avrilKortfattat var jag på möte hos soc idag, nyss.

Där fick jag den fantastiska (observera den mest sarkastiska tonen i hela världshistorien) nyheten att jag antagligen inte är berättigad till försörjningsstöd för att jag studerar. Fast jag bara pluggar 12,5% inskriven på komvux och resten på fritiden (vilket, som bekant, gör att jag inte är berättigad studiemedel från CSN).
Jag är ju inte sjukskriven heller, utan har bara mitt LUH (läkarutlåtande, för det är det enda fk kräver när man inte har något att sjukskrivas från när man söker aktivitetsersättning).

Jag har gråtit så ansiktet svider bara jag råkar nudda det, så jag tänker utebli från franskan idag.

Istället ägnar jag mig just nu åt att få försvarsmekanismerna att kicka igång (ni vet, bortträngning,förnekelse, dagdrömmeri, humor..) Sedan ska jag åka till Maxi och köpa cola och kattsand för de sista pengar jag har i plånboken och se om någon mer har tagit telefonnummerlapp från min WII-säljes-lapp (en har försvunnit, men ingen har ringt).


Jag sätter inte ett uns av tilltro till att fk ska ha ett positivt besked angående mitt överklagande, så jag får väl ställa in mig på att klara mig själv nu. Jag får jobba som en dåre på att klara prövningarna och bli behörig och antagen till högskolan, jag får sälja allt jag kan sälja och förhoppningsvis ändå ha tillräckligt många kronor i slutet av sommaren för att ha råd att flytta till Göteborg så jag kan börja plugga.


Kanske tillber jag voodoo-gudarna om att Reinfeldt ska drabbas av en rejäl olycka också, men bara om jag får en stund över. It´s me myself and I, det där samhället som sägs ska finnas som skyddsnät kan ta sig nånstans. Det går inte att lita på. Jag tvekade förut, men nu. Nu har jag LÄRT mig!


(Solen skiner från en helt klarblå himmel och kattorna sover så sött intill varandra i soffan. Jag ska packa lite i väntan på att mamma kommer, och så var det det där med att plugga också ja..)

Fast jag kanske ska skita i alla måsten en stund och bara göra något roligt istället. Läsa Revolutionary road eller skriva om We were the Mulvaneys i min nya fina blogg? Får se, får se...
19 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
16 avrilJag är alldeles förälskad i min nya blogg! Jag vill bara skriva en hel massa i den nu genast. Men som jag skrev igår så kommer det bli lite parallellskrivning till en början, för min tanke är inte att den ska bli en exakt kopia på den här bloggen. Jag vill inte skriva fullt så ..privata saker, ska man uttrycka det så? Såklart ska det förbli personligt, dagbokigt, men jag vill inte vända ut och in på mig själv riktigt lika mycket.

Jag vill att det ska bli lite av ett nytt kapitel, förknippat med alla förändringar som är about to happen i mitt liv i allmänhet. Och eftersom det fortfarande finns rätt många frågetecken kring exakt vad som kommer hända, så har jag heller inte jättemycket att skriva ännu. Men fram och fram så blir det väl förhoppningsvis det :)


Nu har jag mindre än hundra sidor kvar i We were the Mulvaneys. Jag vill läsa ut den så jag kan ägna återstoden av tiden fram till proven på franskan, och framförallt psykologin!


I övrigt känner jag mig ganska dagvill. Men det är alltså fredag idag?! Solen skiner, det blåser halv storm. Hrm. Back to the books. Iallafall så snart jag sett Judging Amy. Jag är ganska nöjd med det. Trots att det är fredag, och nästan kväll! :)


16 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
15 avrilIdag har jag skapat en ny blogg. Och knepat och knåpat och på något mirakulöst vis fått till en någorlunda personlig design utan att förstöra hela bloggen såsom jag var rädd för. Woho! ^_^

Men jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska offentliggöra den nu, eller om jag ska vänta lite..?
Mest troligt kommer jag blogga parallellt både här och i den nya bloggen till en början eftersom jag har en lite annan tanke med den än den här. Fast jag kommer inte kunna skriva så mycket där på ett tag ännu, så ni kanske inte är intresserade?


Fast jo, jag gör det. Jag hatar att behöva läsa ikapp en massa inlägg när människor byter bloggar och inte berättar direkt, så jag kan ju inte göra likadant.

Välkomna till min nya "boning":

http://sandralinneas.blogspot.com


15 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
14 avrilDet finns nog inte tillräckliga ord för att beskriva hur mycket jag längtar efter att bara få begrava näsan i en bok som inte är ett måste att läsa just nu. Men tiden finns ju inte.

Igår kväll återupptog jag läsandet av Revolutionairy road som jag började med nån gång i vintras, men jag orkade typ fyra sidor efter att ha skumläst igenom de sidor jag redan hunnit med men glömt, och så är det ju varenda kväll. Och man får ju inte ut en boks bästa på det viset.
Det är därför jag hållit mig till köpguider i inredningsmagasin på sistone. Om man glömmer bort en snygg lampa för X kronor från XX så var det ju inte hela världen, tidningens sammanhang går inte förlorat.

Men jag ska försöka läsa lite nu och då iallafall. Jag får väl läsa om Yates när jag har tid nån gång i framtiden helt enkelt.
Och i sommar. I sommar ska jag läsa, bannemig!


Idag har mamma förhört mig på alla 283 glosor och det var bara ett fåtal som inte riktigt satt som de skulle så nu kan jag lägga fokus på grammatiken resten av tiden fram till provet iallafall. Skönt. När vi gick igenom allt vi skulle läsa på i övningsboken (bla grammatiken) så kändes det som att jag var toast. Nu känns det som att chanserna att lyckas är lite bättre iallafall.

I övrigt inledde jag dagen med att plugga psykologi på balkongen. Det blev kallt, men jag tror jag härdade ut i en timme eller något sådant ändå, med en kopp thé, filt, vinterjacka och ytterligare en thékopp när jag gick in.
Och så har jag tagit mig igenom ytterligare lite mer än ett kapitel i Oates-boken nu i eftermiddag.

Sakta men säkert så får jag lite gjort. Önskar ändå att dygnet var dubbelt så långt och sömnbehovet låg kvar på samma nivå som nu, så jag hade hunnit lite mer.

Mellan studietillfällena har vi fått lite packning gjord också. Klädkammaren är snart tömd. Ett till köksskåp är tömt. Alla mina ljusstakar sånär som på de tre vägglampetterna och de jag fortfarande använder är nedpackade (efter att ha diskats/dammats av osv).

Jag tänkte tömma min vägghylla på böcker ikväll också, eventuellt. Men jag drar mig för det, för då kommer det se helt obebott ut här. Kanske ska vänta till början av nästa vecka ändå?
Kan läsa lite till istället, i reklampauserna i Det okända :P


14 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
12 avrilÅh vad det är härligt att kunna sitta på balkongen utan att frysa! Jag har spenderat flera långa stunder där medan jag pluggat trehundrafemtiosjutusen glosor idag. Eller 283 åtminstone. Plus grammatik.
Men en del börjar faktiskt sitta nu efter några repetitioner.
Vilket är tursamt för när jag började gå igenom dem var det som att jag aldrig haft dem i läxa och nött in dem tidigare.

Hrm. Nåja.
Över till vårtecken.
Idag tog jag på mig gympaskorna för första gången för i år.
Det har dröjt dels för att våren varit så sen förstås, men mest för att jag är i stort behov av nya. Jag gick hellre i vinterstövlarna lite längre än att ta på mig dem tidigare..

Om det finns någon statsängel som sitter och lyssnar nånstans, snääälla bevilja min överklagan hos fk så jag kan köpa mig ett par nya skor! Och lite nya kläder...
Tack!


(Jag fick iaf tillbaka 360 kronor på skatten. Vilket, oavsett om det bara blivit tre öre, var en mycket god nyhet. Allt på plus är ju bra när man inga pengar har till att betala in, liksom...)

12 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
10 avrilIgår kväll låg jag i soffan, hade just lagt ifrån mig Oates-romanen för kvällen och teflånerade med mamma när det krasade till i hallen och min spegel var historia.
Jag grät bittrare än vid något avslag från fk.

Men jag tror att överreagerandet till viss del berodde på att jag hade vidrigt ont i nacken och axlarna igår och varken liniment eller ibumetin (de tre jag hade kvar, när jag tänkte testa att ta en till och upptäckte att jag vänt den sista pillerkartan uppochner i asken och det inte fanns fler så var ju grunden redan sned,vind och gropig.) hjälpte.


Den där spegeln var min favorit"möbel" jämte Mono flower-bordet och arvsbyrån efter mormor och databordet som härstammar från mammas farmor.. Jag har varit lika kär i den varje gång jag gått förbi den sedan jag köpte den strax före jul, och blicken fastnat på den fiiina ramen.

Kanske går ramen att sätta ihop. Men att köpa glas med sådan där icke-slät kant (vad heter det, fasad kant?) som satt i den lär ju inte vara ekonomiskt motiverat. Så jag sörjer nu.För en stund kände jag mig så fruktansvärt förlorad. Hopplös. Jag försöker verkligen vara hoppfull inför mina framtidsplaner dessa dagar. Men när det aldrig, ens när det gäller sådana "petitesser", kan få vara lite flyt i mitt liv, så blir jag lite uppgiven. Eller väldigt.
Jag undrar vad jag egentligen gjort för att förtjäna allt oflyt, i det här livet eller ett annat. Och hur man egentligen ska bära sig åt för att få det att vända. Att segla i motvind är ju något man bara orkar så länge, innan man ger upp..


10 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer
9 avrilIdag köpte jag årets första glass, en magnum classic. Förvisso ligger den ännu oäten i frysen, men någon dag snart så ska jag äta den också! ;)
Ikväll satsar jag på frukt & bärmix med vaniljsås dock. Och min vanliga apelsin med keso & kanel som kvällsmat...

Jag hade vårkappan på mig också. Det har börjat bli några gånger nu, om än med onödiga avbrott då vädret blir för vintrigt för att den ska fungera. När jag tittar ut över gräsmattan på baksidan av huset har gräset kommit fram till 85% också. Framsidan är lite mer skuggad så där är lite mer kvar. Men det känns helt klart hoppfullt där ute!

På kvällarna ligger jag och drömmer om att plantera saker också. Inte för att jag lär ha tid till det i år. Men jag ser nästan ännu mer fram emot att få klippa gräset och lyssna på Cirkus Kiev. Det har jag redan dagbokat om på Haket för ett tag sedan, men jag längtar nästan ännu mer nu.
Trots all gräsallergi!


Jag har varit på banken och fått utdrag på mina konton inför mötet med soc och aktiverat självlåning på biblioteket idag också. Det är ju egentligen inga stora grejer, but its things Ive dreaded a while now. Biblioteksgrejen har jag tänkt göra i säkert ett år nu, men det har aldrig blivit av. Förrän nu!


Men nu är det back to reading. Målet är att nå sidan 200 idag, då jag är på 185 nu så kanske det rentav kan bli lite till. 225 vore bra?


9 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
FailureJag är inte så experimentell och modig av mig när det gäller matlagning. Gillar inte en massa mumbo-jumbokryddor och sådant.
Men jag trodde inte att man kunde misslyckas med potatismos bara genom att tillsätta tre små morötter?
Och lite för mycket salt...

Det blev nog ätbart i slutändan tack vare ett ton socker och på tok för mycket mjölk (för att få den där perfekta fluffiga konsistensen), för att balansera upp saltet. Men morotsmos nån mer gång? Njäe.

Jag har iallafall lite riktigt mat de kommande dagarna nu. Ska bara steka kyckling imorgon också.


Härnäst stundar dock lite läsning och sömn. Skönt!
Je suis trés fatigué.


5 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
5 avrilOm jag ändå hade ett säkert absolut-sista-datum då jag ska vara ute ur lägenheten. Det är så himla frustrerande när man känner att man måste plugga plugga plugga men samtidigt känner sig tokstressad över att packa ner lägenheten. Fast samtidigt inte alltför angelägen om att plocka ner bokhyllan och de få andra ting jag har på väggarna, ifall jag blir kvar här ett längre tag ännu. Orka leva med eko...

Efter funderande och för- och emotlisteskrivande har jag nog kommit fram till att det är bäst att sälja soffan också. Men jag behöver den ju så länge jag bor kvar här. Så när ska man sätta ut annons?

Jag vet inte när jag flyttar, så där hamnar jag i en cirkel som leder åter till inledningen av detta inlägg. Frustratioooon!

Kanske jag ska ställa in mig på att göra franskaprovet den 22:a och sedan typ tömma lägenheten direkt efter? Så har jag en månad till på mig sedan att mest bara ägna mig åt att plugga som en galning och städa lite fram och fram?

Kanske jag borde skjuta upp den första delen av psykologiprövningen som är den 27/4 och ta allt på en gång i juni trots allt? Som det är nu har jag ju inte kommit nånstans med den. Jag skulle aldrig kunna redogöra för några psykologiska perspektiv eller tala om vem som ligger bakom vilka teorier...

Kanske skulle jag satsa mina sista pengar på att köpa trisslotter och spela på lotto och hoppas på att det ger tillräcklig utdelning för att kunna bo kvar till sista juni och sedan anlita en städfirma? Mhm. Det hade ju varit trevligt... No stress.


5 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
4 avrilÄnnu en dag har passerat då jag mest spenderat näsan i Oates-boken. Känns bra att jag börjat komma nån vart även om 75% fortfarande återstår att läsa.

Solen har visat sig från sin bästa sidan och termometern nådde nästan upp i tjugo plusgrader inne på balkongen. Med andra ord måste den ju ha gjort sitt jobb ganska bra idag och töat bort mycket snö?


Annars har jag inte så mycket att tillägga. Jag ska strax gå och lägga mig, läsa lite, sova...

4 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
3 avrilAujourd´hui, revint au printemps.

Dvs; idag återvände våren. Solen sken äntligen. Termometern visade på +12 och det droppade i stuprännorna när jag öppnade balkongdörren på eftermiddagen. När jag satt i bilen då mamma var in i bygghandeln och lyssnade på P3:s Tracks kände jag rentav ånger över att jag låtit vårkappan hänga kvar hemma till förmån för vinterjackan. Tänk, snart kan jag nog ändå lämna den kvar på sin galge utan att ens fundera på det innan, och ta snyggkappan istället. Oho!


Jag tog mig igenom de sidor som var minimum i Oates-boken, och lite därtill. Men det tar evinnerlig tid att läsa och jag funderar på hur man egentligen gör för att öka tempot utan att förlora handlingen?

Som det är nu har jag ju så himla svårt att fokusera och vara medveten om vad jag läser och jag läser om och om och om samma stycken i evigheter. Med så kort tid och så mycket text kommer det inte fungera.


Och avslutningsvis läser jag skrivarblogg och suget efter skrivandet vaknar alltmer till liv igen. Jag har alltmer tänkt att det kanske bara tillhörde det förflutna, men nej. Någon dag ska jag skriva något riktigt kring de där karaktärerna jag burit med mig sedan jag var nio,tio. Någon dag ska jag skriva en riktig roman. Någon dag ska jag ha ett litet arbetsrum, eller åtminstone en ordentlig arbetshörna för mitt författarskap och jag ska möjligen drabbas av skrivkramp men den ska inte kännas som att den är oövervinnerlig.

Fast jag ska inte ha någon brådska att nå dit. Jag ska försöka leva lite istället. Skaffa inspiration och kunskap, bygga ihop karaktärer.Och nu då? Se något avsnitt Greys, kanske? Och fortsätta läsa skrivarbloggen!


3 April 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida