Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


ESC Final 2011Idag tänkte jag inte blogga igenom hela ESC, utan nöjer mig med att konstatera att jag hejar på Finland. Får se om nån annan känns värdig i toppstriden allteftersom, men jag tror inte det var nån mer som var i närheten efter Inför-programmen och semifinalerna.

Som sagt så hoppas jag ju att det går bra för Sverige också, men någon vinst behövs inte. Fast jag kan såklart inte säga att jag skulle bli ledsen om det mot förmodan skulle bli vinst. Då skulle jag ha en bättre chans att uppfylla den mångåriga drömmen om att få vara på plats under finalen liksom!

Fast det ska väl gå att ordna någon gång ändå, hoppas jag... Ska bara plugga klart och få en fast lön som tillåter lite längre resor då :)21:57


Jag gillar faktiskt Frankrikes operabidrag på korsikanska. Det känns lite otippat. Men roligt! Att ovanliga grejer kan fungera i det här sammanhanget liksom...

Italiens jazzgrej är också mysig.

Synd att de här fem länderna som är direktkvalificerade till finalen inte får framföra sina låtas i semifinalerna också, jag tror de kan förlora en hel del röster på att man inte hinner lyssna in sig på dem på samma sätt som med de andra låtarna... Borde de inte kunna få den där tiden som läggs på dålig trumunderhållning och pianospeleri med dansare i semifinalerna istället?


22:35

Och så gillar jag ju Azerbajdzjan också, men jag gillar inte deras stavning! Nu är det dags för Island och sedan är det inte många länder kvar att framföra sina bidrag innan den långa väntan på röstningen ska ta vid...


23:37

Märkligt att Norge ger hela tio poäng till Sverige, men huvudsaken är att de spräckte Finlands nolla efter alldeles för lång tid och gav dem en tolva! Hoppas Sverige röstat på samma sätt!


00:22

Ojojoj. Vad otippat utfall. Roligt att Sverige kom trea. Helt sjukt att Sverige kom trea! Jag tippade på typ tionde plats som bäst. Snöpligt att Italien kom och snodde andraplatsen där på slutet, men jag gillade låten så jag känner mig inte alltför bitter. Och framförallt: Roligt att Azerbajdzjan vann! Jag har gillat den låten ända sedan Inför-programmet! Och deras ljusscenografi var urtjusig.
Men det var ledsamt att Finland kom så långt ner i resultatlistan...
Hör att Ryssland kom med till finalen med en hårsmån, det känns bra. Det lönar sig inte att vara divig och att starta gräl/klanka ner på Sverige när man själv tagit hjälp av svenskar med sin egen låt. Hah!

14 Maj 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
ESC Delfinal IIGod kväll. Nu är det dags för den andra semifinalen i ESC 2011. Jag vet inte vad jag tänkte med när jag skrev delfinal i rubriken i tisdags, men eftersom jag gjorde det låter jag det stå likadant ikväll. Kanske var det tentaskriveriet som satt spår i hjärnan.. ;)

Ikväll tävlar ju Erik Saade för Sverige och jag är väldigt nyfiken på hur det kommer gå. För egen del är jag inte alltför förtjust i låten, men å andra sidan har jag hört betydligt sämre låtar i den här tävlingen. Är det till Sveriges fördel eller nackdel att Rysslands bidrag är ganska likt, och att det tog sig vidare till finalen i tisdags? Ja.. om två timmar vet vi väl svaret på det. Kanske. Sverige har för övrigt startnummer 8 ikväll!

Bosnien & Herzegovina inleder kvällen. Men heter det Herzegovina på svenska? Jag är trött och osäker :). Jag minns inte vad jag tyckte om det här vid Inför-programmet heller, men nu gillar jag det inget vidare. Det är ganska trist faktiskt.

Österrike har tydligen inte heller varit med på ett tag, precis som Italien. Det hade jag faktiskt ingen aning om. Låten gör mig å andra sidan rätt sömnig, så det är nästan som om de inte är med i år heller. Sångerskan har en bra röst, måste jag dock säga.

Om Nederländerna gick vidare till final så skulle jag inte protestera. Ā capella-gänget från Belgien hoppas jag däremot slippa höra en gång till.
Slovakiens tvillingar är ganska intetsägande. Men de tar sig förmodligen till final. Eller?

Ukrainas sångerska har en fin klänning. Om man bortser från fjädrarna. Hennes röst är rätt okej också. Men det blir lite lätt enformigt efter en stund. Däremot skär det inte i mina öron ikväll som senast, jag gillar den här låten nu. Tror jag.

Moldavien gillar jag inte, och därmed skriver jag inte mer om dem.

Och så övertarSverige stafettpinnen, eller mikrofonen snarare. Det känns blekt på något vis. Hur SKA det här egentligen gå? Jag är jättenyfiken! Och vad hände med glasrutorna? Bara en gick sönder, eller såg jag fel? Så ska det väl inte vara? Erik kan inte vara glad i sådana fall...

Cypern lär nog inte bli de som slår ut Sverige i år (som de gjorde förra året, med tre poäng), om "vi" skulle ligga på gränsen mellan att gå vidare eller åka ut. Däremot kanske Cyperns sångare får glas i fötterna efter Eriks kraschade glasrutor eftersom de är barfota. Haha. Ironin att de skulle upp på scenen direkt efter honom!

Bulgarien. Mja.
Makedonien har ett supergulligt djur i sin lilla vykortsfilm, men jag har ingen aning om vad för djur det är. En gnagare av något slag kanske? Deras låt är däremot inte det minsta gullig. Kan den ta slut nu? Nej det kunde den inte, det här är kvällens längsta låt.

Och tydligen skulle bara en av rutorna gå sönder eftersom de inte hann sopa upp mer glas innan Cyperns barfotamän skulle äntra scenen...

Dana International och står på tur. Och jo, jag gillar den här låten men den är inte alls så stark som den borde för att ha en vinstchans.

Slovenien är kvällens trettonde bidrag. Jag vet inte om det är tröttheten eller om jag börjar bli ointresserad av tävlingen, men nu önskar jag att det var slut snart.

Rumänien har en mysig låt.

Efter en liten paus är det tur för Estland. Jag gillar även den här sångerskans klänning. Låten är jag inte riktigt överrens med mig själv vad jag egentligen tycker om. Sådär kan vi väl säga att den är. Med lite mer lut åt att vara bra än dålig.

Vitrysslands propagandabidrag FÅR bara inte gå vidare, oavsett hur medryckande själva melodin är.

Lettland vet jag inte vad jag ska skriva om.

Danmark anklagas som kanske är bekant för plagiat av hela tre andra låtar, men trots detta är det en ganska bra låt tycker jag. Vad som gör den ännu bättre är att den har startnummer 18 och att det därmed bara återstår en låt sedan! Fast jag vet inte, de har visst ändrat om lite i refrängen och jag tycker det känns ganska platt nu?

Irland avslutar med en av mina favoritlåtar i kvällens startfält.


Nederländerna, Ukraina, Israel, Rumänien, Estland, Danmark och Irland är mina favoriter utan någon inbördes ordning. Sedan håller jag en tumme för att Sverige får en hyfsad placering, men jag hoppas definitivt inte på vinst bara för att.

Resultatet av vilka som faktiskt går vidare till finalen kommer vi nu få vänta på en onödigt lång stund. Vilken tur att sådant inte märks i en blogg då!

...Nu räknar de ner tills slussarna stängs. Äntligen!
Hoppas de har lite roligare underhållning än trumslagare från South Carolina ikväll. Klassisk pianomusik. Som plötsligt poppade till sig. Och dansare. En liten bättring är det nog.
Varför måste de ha en sådan lång paus egentligen? Kan omöjligt tänka mig att de behöver alla dessa minuter till att räkna rösterna?

Nu är det dags! De tio låtar som går vidare till final är Estland, Rumänien, Moldavien (usch!), Irland, Bosnien & Herzegovina, Danmark, Österrike (lite otippat säger kommentatorerna, Mycket! säger jag), Ukraina, Slovenien och....SVERIGE!

Jösses vad spännande det blev där!
Det spelar ingen roll hur bra eller dålig låten är, jag hoppas ändå alltid på Sverige. Hur fel det än må vara...

Nu ska jag sova, godnatt! :)12 Maj 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
ESC Delfinal IJahapp, då var det dags för första delfinalen då. Polen inleder det hela och nja, jag är väl inte imponerad den här gången heller. Norge följer härnäst och med sin swahilisjungande kvinna gick de tyvärr inte heller hem hos mig i år.
Albanien plågade halvt om halvt livet ur mina stackars förkylningslockade öron... Är det inte dags för något av mina tre favoritbidrag snart?
Armenien.. vilket sorgligt bidrag. Och då menar jag inte att texten är sorglig eller så, nej hela framträdandet och låten känns bara som en sorglig katastrof.
Efter som intar rutan härnäst är det Serbiens tur, de fick en fyra av mig i genomlyssningen! Turkiet är förövrigt bara tröttsamma. Den här låten kändes evighetslång.

Oh, jag som är så nyfiken på om jag fortfarande tycker lika bra om Serbien. Nu blev det paus...

Jaahaa, det var det som var bidraget frånSerbien. Någon vinstchans känns det inte som att den här låten har, men jag tycker den är lite mysig sådär. Kanske att den inte förtjänade den där fyran dock. En trea räcker.

Ryssland härnäst. Hoppas slisket går av scenen snart.
Schweiz är ganska mysig till en början, men den blir långrandig efter ett tag... Georgien går förmodligen vidare till final, tyvärr.

Och så var det dags för min favorit i dagens startfält, Finland! Det är nästan synd att vi inte får rösta ikväll, han skulle fått min röst.. svag som jag är för killar med gitarrer...:)

Malta får förhoppningsvis färre röster...

Men hur svårt kan det egentligen vara att få kontakt med kommentatorerna i dagens tekniksamhälle? På Viasat golf använde de minsann en hederlig gammal telefon när det inte ville fungera på annat sätt. Det funkade finfint!

San Marino har skickat en mysig vaggvisa. Undrar om man kan vinna röster på det, eller om alla somnar innan de knappat in rätt nummer?
Kroatien, ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det här. Om man somnade av San Marinos vaggvisa kan man lugnt sova vidare en stund till, typ.

Eller nu måste ju alla vakna, när det är dags för Island. Inte för att jag gillade bidraget supermycket, men det är ju mer eller mindre ett grannland ;).

Tänk, nu hittade kommentatorerna en telefon trots allt!

Och härnäst är det dags för min andra fyrapoängare vid Inför-programmet, Ungern. Tyvärr känns det inte som att sångerskans röst håller riktigt, men det här är ändå ett av de bättre bidragen ikväll.

Portugal är så brutalt dåliga att jag funderar på att stänga av ljudet faktiskt. Varför kan de aldrig skicka något... normalt?!
Litauen. Jag försöker förstå varför de sjunger något franskt, men det lyckas inte. Dessutom börjar jag känna mig lite zZzzZz... har hon inte sjungit i en halvtimme nu?

Azerbajdzjan är inte bara svårstavat, de har en rätt okej låt också! Men visst påminner den om något annat, i början om inte annat?

imponerade föga på mig vid tidigare lyssning, men nu gillar jag dem lite i alla fall. Anledningen är inte att jag ändrat åsikt om låten, nej. Men de är sist ut ikväll! Det har varit en lång dag följt av en ganska dålig delfinal, sömn lockar mig.


Så, vilka håller jag på nu då?
Finland, Ungern, Serbien, Island och Azerbajdzjan. Schweiz kan få vara en bubblare. Måtte bara inte Ryssland, Portugal, Turkiet, Kroatien och Grekland gå vidare!

Har Italien verkligen inte varit med sedan -97? Oj. Jag trodde att det handlade om några få år bara. Uppenbarligen har tiden gått väldigt fort, eller så har jag just så dålig koll som det känns. Jag tycker det är roligt att de är tillbaka i tävlingen nu i alla fall.

Jag känner att det inte blir så mycket sammanhang här, men vad gör det?

Serbien blev först till final. Litauens franska låt tog sig också dit, hoppla. Grekland. Pust, inte så oväntat egentligen. Kommentatorn verkar ju gilla den, och flera i juryn i inför-programmet gjorde väl också det har jag för mig...
Det svårstavade Azerbajdzjan går också vidare! Två av mina sex favoriter har gått vidare än så länge.
Georgien blev nästa land, tyvärr. Och så Schweiz. Ser man på, det hade jag inte riktigt väntat mig faktiskt.
Ungern gick vidare! Not so otippat, i och för sig.
Oooh, och Finland gick vidare!! :D
Nu saknas bara Island så är jag rätt nöjd. Såklart vore det roligt om Norge gick vidare också, bara för att det är vårt grannland...
Men nu gick Ryssland vidare istället. Usch, usch.
Bara en plats återstår, vem får den?
Island!
Ser man på, då fick jag vidare alla på min lista.

Alltså kan jag packa ihop datorn för ikväll. Äntligen!

10 Maj 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Inför ESC 2011 IV.Så var det dags för den sista Inför-genomlyssningen. Men jag har ägnat en stund åt att skratta ihjäl (samtidigt som jag hostat lungorna ur kroppen pga skrattandet, jag är långt från frisk än..) mig åt den här sidan, så jag vet inte hur seriöst jag kommer kunna lyssna och tycka egentligen... http://damnyouautocorrect.com


Rumänien, 4 poäng. Den var glad. Eller så var det jag som var det tack vare ovan angiven anledning...

Estland, 3 poäng. Det kändes ganska lovande i tre sekunder, sedan hörde jag samma mening upprepas Hur många gånger? Det blev ganska tjatigt... så det blir en svag trea.

Vitryssland, 1 poäng. Jag ogillar låttexter som måste hylla det egna landet i ESC. Och "I love Belarus" liksom, come on! Hur mycket mer lågstadie kan man uttrycka sig?

Lettland. Ärligt talat uppfattade jag inte den här låten. Den var nog en 1-poängare som juryn säger.

Danmark, plagiat eller ej. Jag gillar det här rätt mycket (i jämförelse med resten av startfältet åtminstone), 3 poäng.

Irland, 3 poäng. Kanske. Jag vet inte riktigt om jag ska älska eller hata den här låten. Eller nä, nu har jag tänkt lite. En 4:a kan den få, faktiskt!


16 poäng delade jag ut idag. Men det är ju inte lika många låtar som tidigare, så jag vet inte om jag varit snäll eller elak den här gången?
Oj, just ja. Som förra året. Glömde de där länderna som är direktkvalificerade till finalen...

Frankrike. Hmm. Opera. Alltså, jo.. det låter väl okej. Men det lär ju inte gå hem i ESC eftersom inte våran fina "popopera" gjorde det... 3 poäng i alla fall.

Italien. Mysigt! En 3:a till. OMG, jag smälter helt plötsligt. Jag som inte vill vara snäll i de här sammanhangen, de brukar liksom inte vara värda det! ;)

Storbritannien. Lite skvalpoppigt. En svag 3:a.

Tyskland. Alltså, jag älskar verkligen Lena, hennes röst är så underbart udda. Det är roligt att se henne framföra Tysklands bidrag i år igen, men att det skulle bli final där i år också.. njäe. Risken är obefintlig. Om den inte bättrar sig när man hör den i sin helhet i finalen förstås.. Hon får en 4:a ändå.

Spanien, 3 poäng.


Jag är chockerad. Hur kan de direktkvalificerade få så höga betyg allihop? Jag brukar ju hata åtminstone hälften, nu är de helt okej allihop...

5 Maj 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Inför ESC 2011 IIIPang bom, rakt in i tyckandet blir det.

Bosnien Herzegovina, 1 poäng.

Österrike. Det började så lovande men var slutade det egentligen? I besvikelse, måste jag nog säga. 1 poäng.

Nederländerna, ptja..jag väger lite här, men det landar på en snäll 3-poängare.

Belgien, 2 poäng. Jag pratade nyss i telefon och sade att det var ont om guldkorn i den här tävlingen. Det blir inte bättre med en a capella-grupp...

Slovakien, 3 poäng. Mindre dåligt, men om det är en höjdare? Nja...

Ukraina, 1 poäng. Det skär lite i mina öron, även om sångerskan sjunger bra så känns det inte alls bra.

Moldavien får dagens första nolla, zero, 0 poäng! Det räckte med de tio inledande sekunderna för min del...

Sverige, 3 poäng. Jag kan förstå om den skulle gå hem i Europa. Popular sätter sig, det är lite fart. Men samtidigt är det inte direkt min kopp thé med skvalpop som denna, så poängen blir helt enkelt lite mitt emellan sådär, för det finns ju betydligt mer usla bidrag också!

Cypern. Nä, nä, nä. 1 poäng.

Bulgarien, 2 poäng. Eller? Kanske en 3:a? Njäe... jag håller fast vid första tanken.

Makedonien. Här är ännu en klockren lågpoängare. Frågan är om jag ska vara snäll eller elak? Jag låter poängen tala för sig själv, 0 poäng.

Israel, 3 poäng. Jo, men faktiskt! Någon i juryn kallade den urvattnad, och lite så är det kanske. Men inte tillräckligt för att den ska bli utdömd, det finns något i den här låten.

Slovenien, 1 poäng. Nu skär det i öronen igen.Haha. Thomas delade ut minst poäng i juryn med sina 25 poäng, jag landar på 21. Jag är visst elak?! Eller så har jag smak och förstånd? :)3 Maj 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Inför ESC 2011 II
Har påbörjat min andra VFU-period idag och är en smula genomtrött, så inledningen blir fåordig. Ger mig direkt på låtarna istället.

Malta, 2 poäng. Nej. Usch!

San Marino har hittat en mysig liten vaggvisa att skicka till Tyskland. Jag tycker om den, även om sammanhanget kanske inte är helt rätt. 3 poäng.

Kroatien har lite fart i alla fall. 2 poäng.

Island. Med sin tragiska bakgrundshistoria vill man ju att det här ska vara superbra. Bäst ikväll är det nog, men nja. 3 poäng får den.

Ungern, 4 poäng.

Portugal, 1 poäng. Fast det vete sjutton om den ens förtjänar det, sådär en halv minut in i låten. (Efter låten: aha, just det. Man får ju ge 0 poäng också! Zero points! Noll poäng!)

Litauen. Gäsp. En svag 2:a.

Azerbajdzjan. En 3:a.

Grekland, 1 poäng. Detta faller mig inte i smaken, men i jämförelse med mycket annat som Grekland skickat till ESC så var den här låten inte vidrigt hemsk i alla fall.


26 April 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Inför ESC 2011 IJahapp, så var det dags igen! När man sitter såhär och tänker tillbaka så känns det ju inte alls som att det gått ett år sedan senast...


Polen, 1 poäng. Nu hörde jag inte hela låtinslaget, men det jag hörde kändes ganska vattnigt.

Norge, 1 poäng. Nja. Jag blir inte såld på den.

Albanien, 1 poäng. Nej, nej, nej. Detta var värst hittills.

Armenien. Okej. Jag ska vara lite snäll nu, åtminstone i jämförelse med vad jag varit hittills. 2 poäng! ;)

Turkiet, 2 poäng. Har inte så mycket mer att säga tror jag.

Serbien, 4 poäng! Faktiskt!

Ryssland, 2 poäng. Det kändes ganska trist det här.

Schweiz. Det här var en glad, enkel melodi. Sådant går hem hos mig. 4 poäng, här med.

Georgien. Här tappade jag koncentrationen, hörde varken vilket land det var eller speciellt mycket av låten. Vet bara att det gjorde ont i mina öron.. 2 poäng.

Finland. Här vill jag å andra sidan sätta en femma innan introt är slut. Det låter precis som min typ av låt! Men jag ska vänta lite, höra hela liksom... Ååh. Jag väger lite här. 4? Eller 5? Jag har varit så elak innan, så jag väljer den snälla vägen den här gången. 5 poäng till Finland!


Och där var veckans program slut... Finland är vinnaren so far.

19 April 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
River en vacker dröm


Jag är alldeles sanslöst förälskad i Håkan Hellströms nya album, och det växer dessutom mer för varje lyssning...
22 Oktober 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
6 octobre 2010Ikväll börjar Greys igen, äntligen!
Men min tv-koll är verkligen inte vad den brukade, jag upptäckte det först sent i eftermiddags när jag ögnade igenom tv-tidningen lite snabbt. Egentligen är det väl bara bra att min soffpotatissjuka inte verkar vara så kronisk som jag trott, men man kan ju inte bli så "frisk" att man missar sitt favoritprogram of typ all times!


För övrigt är jag inne i en läsperiod just nu. Jag är inne på fjärde boken för oktober, antagligen läser jag ut den ikväll. Eller åtminstone imorgon förmiddag...


6 Oktober 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 3 kommentarer
Soon after christmasStina Nordenstam, Soon after christmas.


26 September 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
IKEA-cats
21 September 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Benny & JoonIkväll visar de en av världens finaste filmer Benny & Joon på kanal 5. Se den!


31 Juli 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Masters.I helgen har jag sett golf. Eftersom det regnade idag såg jag hela sändningen rentav. Det var Scandinavian Masters, och det är alltid lite extra roligt när tävlingar spelas i Sverige. Men det var ändå extra roligt idag då det blev svensk vinst också.

Men oj, vilka svängningar det var, innan Richard S Johnson säkrade vinsten med en birdie på sista hålet! Man kan ju få hjärtinfarkt för mindre...


I skrivande stund försöker jag se slutet av ett avsnitt av Morden i Midsomer som jag påbörjade igår, men det går sisådär med fokuset.
Ska göra ett nytt försök med ett nytt avsnitt när det är slut, och sedan blir det förhoppningsvis utläsning av Gavalda-bok innan sömn...


25 Juli 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Sessan upp i dagen

Det här var det roligaste kattklippet ever. Och så himla lik Sessan hon är. Tur att Sessan inte låter sådär när hon sover dock :D


8 Juli 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Hahahahaha!Har ni aldrig läst Egoinas blogg har ni verkligen missat något!
Jag älskar hur hon driver med saker, och människor.
Ta en titt på den här videon, och bege er sedan in på http://egoinas.devote.se och läs vidare!
2 Juli 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
PipÅh vad glad jag blev när jag såg att de börjar sända Pip-Larssons med start idag (nu, 19:00) igen! Finns det någon finare svensk tv-serie för barn (unga.. och vuxna.. som mig..)?
Jajo, jag tycker förstås väldigt mycket om Den vita stenen och Astrid Lindgrens filmatiseringar. Men ändå.
Jag älskar Pip-Larssons!

Nån gång när jag har råd ska jag helt klart köpa den på dvd, om det finns. Och det har jag för mig att det gör...


26 Juni 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
ESC-final


Jag är ganska dålig på det där med att behålla fokus på tv-rutan några längre stunder åt gången, som kanske redan är bekant. Så jag missade kvällens mest spännande grej; människan som rusade upp på scenen under Spanien-Salem Al Fakir-lookalikens framträdande.

Fast det känns inte som att det gör så mycket. Jag lär säkert få se det på youtube eller nyheterna eller nåt nån annan gång.

Det var nyss dags för Tyskland och jag röstade faktiskt. Hoppas hon vinner!
I övrigt är Turkiet min favorit.
Island, Bulgarien och Albanien kommer på tredje plats.
Rumänien med dubbelpianot är rätt okej också...
Sedan är det något med Ukraina som jag gillar, men jag gav ju henne rätt dåligt betyg i Inför-programslyssningen för att hennes röst skar i öronen så jag känner mig lite kluven där.

Sedan måste jag faktiskt säga att Irlands låt växte lite ikväll jämfört med tidigare när jag tyckt att den varit ett riktigt sömnpiller. Jämfört med Annas låt och framträdande tycker jag fortfarande att den saknar det där extra, men jag kan förstå lite bättre att den gick vidare ändå..
Israel känns dock fortfarande lika obegripliga. De får inte vinna!

Ett par som tappat ikväll, enligt min mening, finns också. Eller åtminstone en låt.. Armeniens. Och just ja, Vitryssland också.


Och nu har alla låtar framförts så nu blir det snabbrepris.
Azerbajdzjan är alltså förhandsfavorit, men nja. Jag tror inte den vinner?
Just det. Att Norge är sådana favoriter begriper jag inte heller!
Moldavien skulle folk kunna gilla för att det är uptempo, men jag föll inte helt för den.

Åh, Belgien igen. Jag är ju så svar för de där gitarrpojkarna och singer/songwriterserna.
Grekland är så jobbigt upprepande.

Nu åkte vi tillbaka till nittiotalet med Storbritannien också.


Turkiet, åh. Jag gillar verkligen den! Hoppas de vinner om inte Tyskland tar hem det! (vilket jag misstänker att hon kanske inte gör.. men bra placering borde Lena fixa åt Tyskland för en gångs skull ändå!)Update 23:51


Hittills har strax över hälften av rösterna lämnats och topp tre listan ser ut precis som jag vill ha den!

1. Tyskland
2. Turkiet
3. Belgien


Men hur har Danmark kunnat klättra så högt? Det förstår jag faktiskt inte...

Bäst att stänga av datorn nu innan klockan slår tolv och den hänger sig (vilket den alltid gör 00:04 av någon anledning, om jag glömmer stänga av i tid). Nöjer mig därför med att ta ut segern i förskott och säger WIIIIIIIIIIEEEE TYSKLAND!!! =D


29 Maj 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
SpeechlessHur kunde Irlands trista ballad väljas före Sveriges fina ballad? Hur kunde Cypern gå vidare? Och framförallt; Israel?!
Ja, de säger att de är förhandsfavoriter, men de är då verkligen inte det hos mig. I mina öron är till och med Wadde hadde dudde da från början av 2000-talet bra i jämförelse!


USCH :(


27 Maj 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
Inför ESC IV.


Dags för sista Inför ESC-programmet och jag kan såklart inte lämna de sista bidragen olyssnade, eller o-omtyckta. Som i att tycka till, inte att tycka om som i gilla, alltså.


1.Irland, en 2:a. Ännu en av dessa ballader. Tyvärr känns den trist och tråkig, även om den har "klass", if you know what I mean..

2. Bulgarien, 1. Tror ni att ni kan vinna med ett tre minuter långt "åh åhhh åååh åh åh..."?

3. Cypern, en 3:a

4. Kroatien. Hm. Ja.. men en 3:a kan den nog också få. En stark 3:a.

5. Georgien. Introt påminner om Islands bidrag förra året i mina öron. Snygg klänning, den svarta där. But Im not swept off my feet. En 3:a.

6. Turkiet. Mja. En 3:a här med.


Allvarligt. Det är inte mycket jag blir förtjust i i år. Hoppas det blir bättre i själva tävlingen, med mammas surroundljudshistoria igång. Jag är säkert färgad i mitt tyckande vad gäller Anna och hennes låt, men det känns som att hon är i en helt annan galax än resten av de tävlande låtarna.

---

Jaha, oops. Vi hade de där länderna kvar som alltid är direktkvalificerade också. Och Norge!

7. Spanien. Sångaren ser ut som en spansk version av Salem Al Fakir. Och han sjunger så det skär i mina öron. 2.

8. Norge. Det blir ingen ny vinnare detta. En svag 2:a. (Förlåt Kim!)

9. Storbritannien. Introt låter lovande. Äntligen lite fart. Åtminstone tror man att det ska komma ett fyrverkeri av energi där nånstans, men hittills har det inte dykt upp så... nepp, den höll visst inte heller? Trist. Fast den kan säkert klara sig bra i det i övrigt så över-balladiga startfältet. En 3:a.
(Intressant att hela juryn verkar såga den här låten, haha!)

10. Frankrike. Här blev det ännu lite mer fart. Inte min typ av musik. Men den går nog hem hyfsat i stugorna. En 4:a. Om de inte tycker att den är för upprepande. Då får den sämre betyg. Svårt att sätta betyg... (Juryn tycker inte att den var så bra så jag kanske cyklar nu)

11. Tyskland. Lite udda sådär. Men på ett riktigt härligt vis som jag fastnar för! En 5:a! (trodde aldrig det skulle hända, med Wadde hadde dudde da extremt levande och hatad i minnet ännu denna dag,sådär ett decennium senare). Och Thomas håller med! :D

19 Maj 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Inför ESC III.1. Litauen, nej det faller mig inte i smaken. En2:a

2. Armenien, även om sångerskans engelska inte känns helt perfekt så gillar jag den. 4:a ?!

3. Israel, plus för att det sjungs på originalspråk. Men så fantastiskt vet jag inte om den är, en 3:a.

4. Danmark, 4:a! Här förvandlas jag till en sån där som man alltid klagar på, de som alltid röstar på sina grannländer. Men jag gillar den. Fast vinnare, nja...

5. Schweiz, Il pleut de l´or. 4:a.

6. Sverige <3 En solklar 5:a i mina ögon, även om vi inte får rösta på Anna...

7. Azerbajdzjan, en 3:a. "Lite småtråkigt" för att citera Marie Serneholt. Först tänkte jag 2, men jag gillade inledningen och klänningen.

8. Ukraina, 1. Fyyy! Jag får ont i öronen av allt skriiiik.

9. Nederländerna, känns ganska glatt. Men hade nog platsat bättre i Bingolotto på Lokets tid än i ESC 2010. En 2:a.

10. Rumänien. Här tappade jag fokus och låten lockade mig inte tillbaka. Svag 3:a.

11. Slovenien. En 1:a...Jag vet inte om jag vågar skriva det, men när jag hörde Sveriges låt så kändes den ljusår bättre än allt annat so far. Nu återstår visserligen andra halvan av startfältet i andra semifinalen, som jag inte hört ännu. Men jag kan inte tänka mig att det kommer vara så mycket bättre än de 30 låtar jag hört hittills. Sverige skulle kunna vinna.... (det beror dock lite på hur många andra ballader som tar sig till finalen, om de blir för många kanske låten drunknar bland dem..).


13 Maj 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Inför ESC II.


(skrivet 5/6 ~23:35)

Jag har misslyckats med att skriva den där läsupplevelsen, med att börja läsa nästa engelska roman, med att börja plugga på inför nästa psykologiprov samt med att läsa franskaläxan till imorgon (visserligen har jag bestämt mig för att hoppa den lektionen, jag har verkligen inte tid.. det är inte bara lektionstiden som försvinner utan en lång stund både före och efter eftersom jag inte kan sätta mig och fokusera på nåt annat viktigt direkt jag kommer hem, så ja.. men jag har ju haft "privatlektioner" de senaste två lektionerna då jag varit den enda som kommit så nu kan väl nån annan få extra tid..). Så nu ser jag reprisen av Inför ESC och somnar senare än brukligt.


Här kommer mina fortsatta åsikter om bidragen:

1. Belgien, hrm. Mja. En kille med gitarr. Men med näsan i facebook blev jag inte fångad. Hade den varit en av de där 5-poängar-gitarrkillarna (som annars brukar vara lättfunna för min del) hade jag slitit blicken från datorn direkt. Men en 3:a får den ändå. (Vid omlyssning och jämförelse med de andra bidragen kan den rentav vara värd en 4:a trots allt).

2. Malta. Näe. Ännu en tråkballad från dem. Visst låter de fint, men det är inte dem man fastnar för i ESC. En 2:a.

3. Albanien. Lite mer fart, äntligen. En snygg video också. Men speciell på något vis. Njä. En 3:a här med.

4. Grekland. Tråkig och upprepande. Svag 1:a.

5. Portugal. Ja, det här var ju ytterligare en ballad. Men den här känns ändå ganska bra. En 3:a. Kanske rentav en 4:a

6. Makedonien. Non! En nolla!

7. Vitryssland. Jo men jag gillar faktiskt den här balladen. En 4:a.

8. Island. Definitivt den bästa sångrösten hittills. Och så den franska låttiteln (Je ne sais quoi). En 5:a! - och Thomas höll med ;)


6 Maj 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Inför ESC I.Inspirerad av Elisabeth som alltid poängsätter och kommenterar inför Melodifestivalen och ESC har jag också gjort lite anteckningar medan jag kikat igenom de första nio låtarna i årets första ESC-deltävling.

Kan med några få ord konstatera att det inte var mycket att bli imponerad av där inte.

1. Moldavien, en svag 3:a.

2. Ryssland, Nul, Zero, 0!

3. Estland, 0. Möjligtvis en svaaag 1:a.

4. Slovakien, 3.

5. Finland, 3.

6. Lettland, 2. Den kändes hoppfull i början. Sedan tyckte jag videon spårade ur alldeles och nej usch. Men det var ändå något speciellt här. Kanske växer den med antalet lyssningar. Då kan den kanske få en 3:a i tävlingen.

7. Serbien, 0. Möjligtvis en svag 1:a för den blonda killens skull (om det var det här bidraget han framförde, det framgår inte av mina anteckningar. Haha!)

8. Bosnien Hercegovina. Det här är ett land vars låtar jag ofta tycker om. Men i år går det inte vägen alls. En 1:a.

9. Polen. 1. Möjligen att den är värd en 2:a...


Som sagt. Inte vidare imponerad. Jag håller helt med Marie Serneholt som gav de lägsta poängen av jury-folket.


Jag måste bara tillägga att åååh vad underbart att få se Mumin-Tomas igen! Han är helt klart det bästa i ESC-sammanhang. Och så söt han var i lila hår! (A)


30 April 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
30 avrilDet ultimata vårtecknet i min mening skådades nyss i tv-guiden; Trädgårdsfredag!
Fast torsdag till söndag är mamma alldeles besatt av golf (jag börjar tycka det är liiite (_mycket_) överdrivet nu faktiskt) så jag tvivlar på att jag får se det ikväll. Kanske får leta upp det på svt play, eller så får jag väl försöka tajma in något av de förhållandevis många repristillfällena.

I övrigt har jag suttit ute och läst i skuggan idag. Det var tillräckligt varmt för det! En stund åtminstone. Hade jag haft en stol att sitta i, i solen, istället för att vara hänvisad till en dyna på trappan hade det nog blivit en längre stund. Det får ju ses som ett rejält vår-framsteg det också, i alla fall!

Jo, jag har ju redan hunnit sitta ute på balkongen ett par gånger. Men det är i ett skyddat hörn, där det blir lite varmare, så det räknas inte riktigt...


30 April 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Dagens pluggmusik

(spela boll att det är spansk text? nej? nostalgi!)(här blev jag inspirerad av Mija, och påmind: jag måste införskaffa Melissa på cd! hon förtjänar verkligen en plats i den sällan expanderande skivsamlingen)

26 April 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
VolcanoLive-versionen lever inte riktigt upp till hur bra låten är egentligen, men jag hinner bara lyssna på den nu. Den officiella videon får följa med i förhoppning om att den funkar som den ska.
Sömn väntar.
Jag fick bara för mig att jag måååste lägga upp den här låten apropå vulkanutbrottet, nu direkt! ;)
Detta är förövrigt en av de bästaste låtarna i hela världen. Among others.
18 April 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
MelodifestivalenMmm, vill bara säga att ÅH vad Glad jag är för Annas skull. Och Salems, tänk att han faktiskt kom tvåa! Att något lite udda verkligen gick hem!

I ärlighetens namn tror jag att han skulle kunna ha en lite större chans att gå hem i Europa än Anna, men jag har sörjt att man röstade ut henne ur Idol alldeles för tidigt i över ett år nu och det här var världens bästa revansch!

=D

13 Mars 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
1 mars


1 Mars 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
1 mars

Jag måste bara uppmana er att se denna fina dokumentär med Ola Salo. Jag såg andra halvan en dag, men början fick jag inget tillfälle att se. Så nu har jag tittat ikapp. Vilken människa han verkar vara!

http://svtplay.se/v/1895031/k_special/ola_svensson_superstar?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1900440/sb,p102870,1,f,-1

Men nu dör datorn snart, bäst att skynda uppdatera och sova... det får bli kort och konstigt här.

Se!

1 Mars 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
GuldskimmerOjojoj vilken finalmatch det blev i curlingen inatt! Tidigare under kvällen kände jag mig toktrött och tänkte att jag aldrig skulle orka hålla mig vaken, men sedan tog Numbers slut och jag kom in i nån andra andning och laddade om med hårt hållna tummar, tassar och svansar.

Och det gick ju hem! Men det var lite tungt där i andra delen av matchen. Vilken tur att Kanada lyssnade när jag sade "missa missa missa" till dem - ända härifrån liksom!


=D=D=D


Videon är kanske inte en sådan där firarvideo som man borde ha i ett sådant här inlägg, men jag har den öppen i ett annat fönster sedan häromdagen och det är en sådan fin liveversion så jag vill dela med mig av den. Återkommer vid ett senare tillfälle med kanske den bästa nya musikupptäckten på flera år! :)
27 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Gladmusik.

Jag minns, än en gång, inte var jag ramlade över den första videon nedan. (kan det varit hos dig Mija? annars måste det vara nån som bara finns i bevakningslistan..). Andra låten har jag älskat sedan första lyssningen. Borde inte vara helt obegripligt om man lyssnar på den :).

Jag behöver mer gladmusik, känns det som. Inte för att jag inte mår bra av att höra Kent eller Lasse eller så.. men det blir ju på ett annat vis. Nåja. Jag uppmanar er (helt utan tvång) att lägga upp en eller flera av era bästa gladlåtar i era bloggar, så kanske jag hittar några att lägga till i samlingen iallafall! :)Uppdat.


Okej, jag måååste bara lägga till en liveversion från Nyhetsmorgon också.. den är bra!24 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
OS-nervositet


Jag brukar inte förvandlas till en sådan där mes som inte vågar titta när det är spännande i sportsammanhang. Men just nu i stafetten är det ju så rysligt spännande så jag nästan inte vågar --- titta! AAAH!


________


Guuuld! Way to go Sweden/Sverige/Sučde! *tuggar på fingrarna*
24 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Uppvärmningen (inför Vinterstudion) på svtJag blev uppmärksammad på fenomenet "uppvärmningen" i någon blogg och jag måste bara säga att jösses så roligt! Se hela klippet, det är värt det! Lovar! :DFler finns här:
http://svt.se/2.127100/kontakta_oss
24 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
IIIIHTänk att jaktstart kan vara så spännande? Shit. Jag fick ju nästan en hjärtinfarkt på kuppen.

Två nya svenska medaljer, guld och brons! =D


Men Sverige ligger under med 4-0 i curlingen.. det var mindre roligt =/


20 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
20 février part IIJag gillade Timoteij bäst. Vilken min andra favorit blev vågar jag inte skriva i en offentlig blogg som denna. Det är för mycket galenskap i det.

Fast i det stora hela är jag ganska ofokuserad ikväll. Får ingen helhetskoll på melodifestivalen och ingen koll i curlingen. Tur att den nästan är slut nu iallafall.. Fast det ser inte helt lovande ut, och det är ju mindre bra.

Dessutom har jag ätit alldeles för många Ballerina kladdkaka nu. Inte bra.

20 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
20 févrierIdag är det mycket som krockar på telefunken.
Herrcurling och Det okända, vidare blandar vi in damernas super G och Postkodmiljonären också.
Och så melodifestivalen därefter.

Jag är partisk idag igen, även om jag inte hört låten. Min vän Emmas släkting Erik Linder är med. Och har man gjort en cover på Kent som låter bättre än Kent, då är man begåvad. Jag hoppas på att han lever upp till förväntningarna även om Elisabeths förhandskommentar nämnde ordet frikyrklig...:)

Och nattsaga blir ju damernas curling klockan elva, såklart.
Tur att den inte krockar med något annat, iallafall! Och att det bara är OS var fjärde år... eller ja. Vinter-OS iallafall. Sommarversionen tycker jag är ganska överskattad, det finns ju varken curling, alpint eller golf där ;)


20 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Fields of gold
Ja, jag vet att det blivit väldigt mycket videos och väldigt lite text på sista tiden. Men jag skrev ju att jag skulle ta nån slags paus så...

Och det här är dessutom en sådan himlans fin låt, så jag måste lägga upp den här! Jag har haft den i fältet med flikar/öppna sidor i webbläsaren (ni kanske fattar halv sju nu, men jag har aldrig påstått att jag är kunnig på datorer och vad saker heter!) i många dagar nu. Det är fint att återkomma till den nån gång nu och då varje dag...


17 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Part III.

15 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 3 kommentarer
Damien part IIJag lyssnar inte ofta på Damien sedan jag köpte min laptop (musiken är ju fortfarande kvar på den stationära, så i det stora hela lyssnar jag inte på all min älskade musik nästan någonsin), så jag tänkte frossa lite till i youtube-videos nu när jag inte har något vettigare för mig (att jag borde läsa på glosorna som vi hade i läxa förra veckan men som jag inte orkade befatta mig med förtränger jag till senare).
15 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Damien Rice

Kunde inte låta bli att söka efter videos från P&L också. Jag saknar inte den konserten alls, nej. För det var inte alls en av de tre bästa konserterna nånsin, nej. Inte alls. Och när publikhavet filmas de sista sekunderna i videon framgår det inte alls hur många som faktiskt var där och vilken häftig stämning det var trots att det var mitt på blanka eftermiddagen (jag stod allra längst fram ganska långt ut åt höger, ja).

14 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
13 févrierSåhär långt är jag än mindre oimponerad av låtarna än förra veckan. Men Andreas Johnsson och Kalle Moraeus och Orsa spelmän (med min orkesterledare Olle ;) är favoriterna iallafall.

Tror inte nån av dem har minsta chans att vinna finalen, men det gör inget. Bara de slår ut de genomusla låtarna iallafall! :)

13 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
12 févrierJag tänkte ta mig friheten att beordra alla att se en av mina absoluta favoritfilmer som visas på svt 22:30 ikväll. Jag vet, det är sent, men Erin Brockovich är värd det!

Ni måste se!


(-14,7 grader ute nu, brr)12 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
Melodifestivalen nu igenJag tyckte bäst om Salem och Pain of salvation.

nough said.

6 Februari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
26 janvierI helgen såg jag de sista avsnitten av andra säsongen av Lilla huset, så nu var det dags att välja något nytt. Egentligen hade jag velat fortsätta med Lilla huset, men jag har ju ingen mer säsong.. och Sjunde himlen har jag bara första säsongen av, så det känns inte värt att titta på den...

Så det blev Greys.
Första avsnittet av Greys är ren magi. Jag älskar det. Är alltid livrädd att det ska komma en dag då jag ser det och kommer fram till att jag sett det en gång för mycket, så den där pirriga känslan inte infinner sig.

Det gäller att inte se det för ofta, alltså.


26 Januari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
När man snubblar över skatter är det dumt att inte spara dem.7 Januari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Årets första dag.Jag har sett några glimtar av originalet av Kalle och chokladfabriken. Men den har aldrig fått mig fast. Så dök äntligen Johnny Depp-versionen upp i tv-tablån ikväll. Och den var ju så bra, mycket bättre än jag vågat hoppas på.
Kanske förtjänar den rentav en plats i den ringa samlingen av filmer (notera filmer, inte serieboxar!). Det är det inte många som gör! :)


Förövrigt läste jag ut Denise Rudbergs fjärde bok, Jenny S idag, och har även hunnit en ganska bra bit in i bok numero cinq; Matilde.
Det känns stabilt att inleda läsåret på det viset.


Har hunnit länsa aladdin-asken på de praliner jag äter idag också. Och ätit upp de sista hembakade lussekatterna. Har några köpta också, men det är ju inte samma sak.
Nu är julen på väg att läggas bakom oss (eller iallafall mig), känns det som.


Vad jag ska göra med återstoden av denna dag är ett frågetecken. Inte en endaste sevärdhet på tv, nerbäddning i sängen med läsning trots den tidiga timmen får det kanske bli?


1 Januari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Andreas Grega


Om jag inte minns fel var det denna låten som öppnade Andreas Gregas spelning före Winnerbäck. Annars var det den andra låten, som ljudet tyvärr är ganska dåligt på, men jag hittade ingen bättre version. :(
MEN! Han fanns ju på Myspace också, gå in och lyssna, trots att jag inte kan göra klickbara länkar!
http://www.myspace.com/andreasgrega

Jag hade aldrig ens hört hans namn innan förra fredagen, men tusan vad jag älskar de här låtarna! Det är nästan så att jag måste undersöka om det finns någon skiva att inhandla rentav :). (Nä, men en debutsingel finns. Då borde ett album komma snart? :)
11 December 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
5 novembreAlltså. Förkväll.
Det är ju så fruktansvärt krystat. Yvonne Ryding har noll programledarkarisma, och lika lite att säga som jag brukar kunna klämma fram efter att ha vistats i ett rum med någon längre än fem sekunder (vad har du haft för dig sedan sist, jaså jaha, nä jag har väl inte gjort nåt speciellt som vanligt...).

Elisabet skulle kanske kunna blomma ut med en annan programledarkompis, men som det är nu är hon också ganska tråkig.

Undrar vad det är för idioter som hittat på den där dejtingspecialen de har förresten. En kille, tre tjejer och en minut per tjej att ställa frågor. Nää, jag orkar inte!

Kan ni inte lägga ner den där skiten NU, snälla snälla Tito och TV4:s programchef? Snälla snälla snälla!


(Hade det inte varit för att jag tycker om att ha NCIS som nattsaga innan jag går och lägger mig, hade jag sett det nu klockan sex istället. Men det kan jag alltså inte, och då återstår bara att genomlida tjugo minuters Förkväll i väntan på nyheter och sådant).
Det har snöat idag med. Lite mer riktig snö, och det ligger kvar och lyser upp den gråmulna världen en smula. Jag invigde min nya mössa när jag åkte hem från skolan, den blev sådär lagom snöblöt när jag kom in hemma i värmen...


5 November 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Töntarna
Kent släpper alltså nytt album den 6 november. Jag förhandsbokade för ett tag sedan. Såklart.
Men jag vet inte om den här singeln tilltalade mig så mycket. Hoppas resten låter bättre. Eller om jag bara behöver lite inlyssning kanske..
Tacka vet jag Du & jag döden iallafall. Det albumet går inte att tröttna på. Jag lyssnar alltid på Den döda vinkeln när jag är ute och reser, på hemvägen... De sista 5-10 milen sådär...:)

18 Oktober 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
We are the world
Idolerna gjorde en fin version av den här idag..
Bästa låten på hela kvällen, skulle jag vilja påstå.


16 Oktober 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Indochine
De tillät ingen video i bloggen av den video jag egentligen tänkt mig, så det blir två liveversioner istället. Kvalitén på den andra är ganska dålig, men stämningen. Oh, stämningen. Jag skulle vilja se Indochine nån gång. Det hade nog varit riktigt fint...

Här är länken till den där andra videon också; http://www.youtube.com/watch?v=Gi3lvQfJ68U


Tror visserligen att jag redan länkat både Jai demande a la lune och Le grand secret flera gånger tidigare, men de går inte att lyssna på för många gånger. Så lyssna.Oh, hittade just mitt gamla nickname fleurnoir i texten till den här låten också. Kan inte gärna låta bli att lägga in den också då. På tal om fleurnoir så har jag kommit underfund med att det ju faktiskt skulle vara ett "e" i slutet där i femininum också, precis som jag misstänkt men varit osäker på alltid. Vet till nästa gång det blir aktuellt nu, dock ^^

Och så Le grand secret, såklart.
8 Oktober 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Jag fattar alltihop

Jag tror det är Cirkus Miramar som stråkarna minner om, men jag är inte säker. Det var så länge sedan jag lyssnade på dem nu. Tuss, får du också sådana associationer? Och ni andra som möjligtvis känner till Miramar..?


7 Oktober 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Du som reser mig

Jag vet, bara musik och inget skrivet. Men jag har inte så mycket att säga själv. Lasse får sjunga istället.
7 Oktober 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Ett sällsynt exemplar


7 Oktober 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Cat Power6 Oktober 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Khonnor
Jag måste bara lägga in den här så jag inte tappar/glömmer bort den...
1 Oktober 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Nattmusik

Jag ska umgås oftare med min iPod. Helt klart. Det finns ju en massa bra musik i den, kom jag underfund med igår. Men Sigur-låten i förra inlägget, och denna, var de som fastnade och spelades om och om. Finger Eleven spelades till och med om och om och om ännu mer. Den passade igår.


Idag funderar jag mest på om jag kommer vara frisk nog att gå till lektionen imorgon, då skulle jag behöva studera en massa idag. Men jag tror faktiskt inte att det funkar. Känns jättebra att missa så mycket så tidigt. Men kanske det är bra att det blev nu på en gång när det mest är repetitioner från förr för min del, jag kan ju det mesta egentligen när jag läser igenom det. Hälsningsfraser och djur, liksom. Jag har deux chats..

13 September 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
All alright
12 September 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Angel


27 Augusti 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Om en månad...Jag hittade på en länk till Lars Winnerbäcks myspace-sida i en blogg alldelens nyss och det gjorde susen. Äntligen kom jag mig för att förhandsboka albumet som kommer den 21 september.
Skulle bra gärna velat boka ett par biljetter till någon av hans konserter också, men vi får se hur det blir med det.

Någon som anmäler sig frivillig att konserta med mig? ;)21 Augusti 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
M.J.Malice informerade i dagboksform att Michael Jackson är död och jag kan mitt ogillande till trots inte låta bli att känna en slags, stor, tomhet. Man har ju blivit utsatt för så många fula näsbilder på honom genom åren att det liksom blivit en vana.

Vem ska vi nu äcklas över?
Vem ska nu skapa rubriker om barn hängandes över balkongräcken i örngott (eller vad det var)?

Vad dog han av - egentligen?
Stämmer det där nyaste om hjärtstillestånd?


Nåja.
Jag sitter i sängen utan strömkabeln till datorn och batteriets livslängd är inte världsbäst på min dator. Ett minus jag var medveten om när den köptes, men som jag ändå inte kan låta bli att irriteras över sådana här gånger.

Börjar iofs bli lite trött också, så jag ska läsa ett par sidor och slå igen de blå tills imorgon..

26 Juni 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Greys.


Åh åh åhhhh. Jag fattar inte hur de kan avsluta en säsong på ett så grymt vis! Dumma dumma dem! :(


Ikväll har jag gjort en ny bekantskap. Som det ser ut ska vi träffas innan jag åker hem från Sthlm på fredag eftersom bekantskapen också råkar befinna sig där i helgen. Intressant...


Nu hade jag tänkt gå och lägga mig egentligen. Försöka få lite bättre dygnsrytm tills på fredag när jag ska gå upp klockan ~5. Det är ju inte så lyckat att somna ett eller två då liksom...
Men jag är inte det minsta trött!
10 Juni 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Kate VoegeleJag och Mija (och hennes pojkvän :) är nog de sista i det här landet som följer OTH. Jag tycker synd om er som inte sett det, eller som tappat intresset längs vägen. Ni har missat karaktären Mia.
Hennes sångröst, oh. Vad säger man?

Så informerade Mija för ett tag sedan att Mia minsann sjöng på riktigt också, inte bara i sin seriekaraktärsform.
Kate Voegele heter hon.

Och jag kan inte låta bli att lägga in videon i min egen blogg trots att jag lyssnat på den via Mijas blogg sisådär hundra gånger sedan igår :)
Lova att lyssna! Den är helt underbar.

26 Maj 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 3 kommentarer
Tvåan.Island var minsann välförtjänta andrapristagare också. Jag vaknade med refrängen till deras låt i huvudet häromsistens. Den växte också med lyssningarna.

Men OH vad glad jag är för Norges skull.
Det är ju helt sjukt vilka poäng de fick!


17 Maj 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
ESCDet känns ju ganska otroligt att en sådan ledning skulle kunna förändras så pass medan de sista länderna röstar. Så jag tar mig friheten att glädjas och skriva HURRAAAAAAAA FÖR NORGE!

I musiksammanhang rent allmänt är det inte världens starkaste låt, men i ESC är den och Islands låtar överlägsna i mina öron, och det är i grannlandet min röst landat hela tävlingen igenom.

Tänk om Sverige kunnat få Några extra poäng, bara. Den är faktiskt ruskigt bra, det krävs bara ett par lyssningar för att komma underfund om det. Den förtjänar en plats på den övre halvan av resultatlistan åtminstone, eller hur?
Men inte då. Vi sjunker som en sten....16 Maj 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
En egen kategori kanske vore på sin plats...


...om jag fortsätter Simsa framöver. Men jag vet ju hur det är med det, det går i perioder. Snart kanske jag inte spelar alls igen, på ett halvår,år..
Fast nu när jag har en sådan snabbarbetande dator och två expansioner samt tre prylpaket känns det ju en aaaaning roligare att spela!

Jag installerade allt i eftermiddags och har testat mig fram lite smått. Såhär på rak arm glädjs jag faktiskt mest över alla nya valmöjligheter som dykt upp vad gäller inredning. Haha! ;)
Ikea-prylpaketet kommer nog komma till användning en hel del...

Året runt verkar lovande, men jag har bara hunnit nosa på dess påverkan på spelandet än. Regnljudet var mysigt...För övrigt känner jag mig alldeles hemskt lättad. På sistone har ju Felia tyckt att det varit en god idé att terrorisera mig med diverse fakturor. En vanlig bredbandsfaktura trots att jag ju inte har något bredband längre. En GIGANTISK slutfaktura för att de tyckte att jag visst hade uppsägningstid helt plötsligt, fast jag inte hade det vid beställningen av det mobila bredbandet och uppsägningen av det fasta. Sedan dök det upp en tredje faktura, även den ganska gigantisk, igår med startavgift och kostnader för den variant av mobilt bredband som människan som tog emot min beställning fyllt i, men som visade sig vara Fel. Ehm. Utan att utveckla allt alldeles för mycket.

Idag följde jag med mamma hem så hon fick ringa och prata med tre olika kundtjänstmänniskor. Den första skickade bara vidare, den andra halverade den tredje fakturan. Den tredje var en ÄNGEL och strök både den första och den andra fakturan. Alltså återstår bara kostnader för mitt nya mobila bredband och allt känns greppbart och okej igen.
Men allvarligt talat. Felia har sjunkit i värde gigantiskt mycket den senaste månaden i mina ögon. Jag har aldrig haft några riktiga bekymmer med dem (det var den där grejen som inte funkade när jag flyttade hit och de segade med att komma och felsöka - men sedan fixade det sig på fem minuter), och medan jag bott hemma har vi heller aldrig haft några bekymmer.
Jag lär inte lovorda dem fortsättningsvis. Tyvärr.

Men mitt mobila bredband fungerar iallafall oerhört bra. Det överträffar alla förväntningar jag någonsin kunnat ha. Så nu när allt förhoppningsvis är upprett med fakturor hit och dit kanske det kan få flyta på bra?


Egentligen borde jag ägna någon timme åt att läsa ikapp bloggbevakningar på bloggkoll nu, men jag ska nog Simsa lite till faktiskt. Borde testa Nattliv-expansionen och se om den är nåt att ha :)
Eller bygga växthus med Året runt!


Och med Felia-grejen uppordnad kommer jag nog att förhandsboka Sims 3 innan helgen är slut också..


Imorgon ska jag platera chokladblommor, chokladpelargoner och doftpelargoner som hämtades ut på posten idag. Så får vi se om det blir något sommarväder nån gång så man kan dekorera balkongen och njuta av grönskan?


15 Maj 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Suck.Pust och suck.
Jag begriper inte hur det gick till, för jag kontrollerade verkligen beställningen innan jag skickade iväg den. Sims Fritid kom med på beställningen iallafall. Kontaktade kundservice, men de lyckades skicka iväg beställningen innan allt blev utrett. Arbetsliv som jag Egentligen ville ha lyckades de inte hitta(??) och sedan bad jag om att ändra Arbetsliv till Året runt..
Sedan skickade jag ett nytt meddelande om att jag ville avbeställa hela alltet, men då fick jag svaret att de hunnit skicka den första beställningen redan.
Människan på kundservice ordnade så jag får ett förfrankerat kuvert att skicka tillbaka Fritid iallafall. Och får Året runt i en separat leverans.

Så jäkla krångligt.
Men det får väl gå så då..?
Pust vad trött jag är på allt som går mig emot!


14 Maj 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
Istället för förhandsbokning..


Istället för att alldeles nyss nappa på cdons erbjudande om Sims Double deluxe med Sims Nattliv och prylpaketet för fest & bröllop samt ett valfritt prylpaket (valde IKEA..) och ännu en extension (jag valde Arbetsliv, fast först efter att ha gjort fel med beställningen så jag fick lov att kontakta kundservice och rätta till - suck!) borde jag väl ha förhandsbokat Sims 3 - som enligt Frugans nedräkningar släpps om 21 dagar.
Men men. Jag är inne i ett spelstim och man fick ju ganska mycket för 349 kronor. Sims 3 sjunker säkert lite i pris snart, eller så förhandsbokar jag helt enkelt lite senare - när jag vet hur min maj-juni-budget egentligen kommer att se ut.

Iofs. Med Telia-fakturor på 1600 kronor vet jag ju redan att det blir en trist månad. Om jag inte nallar på sparkontot igen.. vilket det väl lutar åt redan. Men äsch.


Jag har iallafall Simsat i dagarna tu nu. Det var ett mycket klokt beslut att avinstallera det på den sega stationära datorn och flytta över till laptopen. Det går fort och eftersom Vista krävde att man laddade ner nåt så att programmet blev kompatibelt fick jag nån bonusfunktion också, märkte jag. Inte helt fel :)


På sikt är det väl ändå tänkt att jag ska radera en massa jox på den stationära datorn och kanske uppgradera den en smula så att jag kan använda den enbart till spelande. Och musiklyssnande.
Det blir nog bra...


14 Maj 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Intervju..

8 April 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Ikväll....tittar jag på Vid din sida. En film jag kan se om och om igen, om än inte med allt för täta mellanrum (för då tappar ju allt sin speciella glans). Jag har tänkt så många gånger att jag skulle köpa den, men hittills har jag bara fått nöja mig med att se den på tv. Men nån gång ska det väl bli ordning och reda.

Idag var jag ute hos mamma och promenerade i solen. Mitt knä ville inte alls, så nästa gång får jag väl gå fem meter och vända sedan.. det var underbart skönt med riktig vårsol och värme iallafall. Den får fortsätta i samma stil tycker jag, våren!

4 April 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Frossa i goosbump-röster..


Som inläggets rubrik lyder. Gåshudsfrossa.
Jag såg att Lars spelar in med Anders Bagge. Oh så efterlängtat! :D
Titta (eller lyssna, egentligen) ordentligt nu! Inget fusk med de här videosarna!21 Mars 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Wii.Jag lade nyss en beställning på mitt efterlängtade Wii.
Kanske borde jag satsat på att spara istället för att ta det som avbetalning på elloskontot, men äsch!
Jag behöver aktivera mig, och det nu. Inte om ett år när jag eventuellt har slantarna det kostar.

Det blir förhoppningsvis en bra investering, jag ser det som en ersättning för det där Friskis som saknas här i byn!

19 Mars 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
La voixJag har redan konstaterat på haket att JAA, det blev Precis som jag ville. La voix kommer kanske inte kännas så stark i ESC, eller så gör den det. Jag hoppas iallafall det för jag har röstat på den hela vägen. Den är sådär härlig att jag skulle kunna repeata den i en timme och ändå inte tröttna.

Det känns roligt att något annorlunda fick vinna en gång, och att jag som omväxling till de senaste åren slipper säga att jag skäms ihjäl över vem som skickats vidare till ESC (som förra året när de värdelösa jurygrupperna gav vinsten till cavråla istället för Sanna Nielsen, Trots att svenska folket röstade på henne och det ju sägs att svenska folket ska välja vinnaren..)


Jag blev lite extra glad när Malena Ehrnman såg så förvånad ut över att vinna också. När man inte är sådär kaxigt självsäker på att vinna (som vissa cavrålor kanske kan verka...) blir det liksom extra rätt!

Dessutom var det roligt att Caroline af Ugglas gick så bra också, även om jag hade ganska svårt för den till en början och även om jag inte trodde på den i ESC. Udda är bra, helt enkelt :)

Kan inte låta bli att tycka lite synd om Molly som bara fick två ynka poäng dock. Men när de dumpar en tråkig "så vill gudarna-ballad" på en sextonåring kan de ju inte vänta sig annat.


Och därmed tackar "expertkommentatorn s." för sig ;)


14 Mars 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
VasaloppetI spåret, är vi nu. Tröttheten och sängens härliga värme till trots. Det börjar bli frukostdags här snart, tror jag minsann.

Lägger till en (dålig) bild från förra året så länge..


Det sägs att alla deltagare går ner 3 kg under loppet förövrigt. Jag firade med 0,3 kg imorse istället. Trots allt jag ätit på sistone. Det känns bra minsann! Snart är jag nere på lägsta-vikten sedan innan jul igen...1 Mars 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Melodifestival.Mina favoriter blev piloterna och Malena Ernman. Tyvärr räckte lyckan bara halvvägs, men det är väl nog bra under förutsättningarna som råder (läs: melodifestival, alla låtar som går vidare är alltid sämst).

Knappade glatt vidare till tv4+ för att se Wallander, men det var en film jag redan sett så det blev väldigt avslaget och väldigt uttråkad sitter jag nu här. Kanske bara skulle följa mammas förslag och lägga mig och läsa...
Alarmet kommer ju ändå ringa ganska tidigt imorgon, när Vasaloppet stundar och allt.


28 Februari 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Nattlig musikstundBonus: http://www.youtube.com/watch?v=f38Ne96R3iE

(ni måste tyvärr klicka er in via länken eftersom den inte går att lägga in i bloggen.. men det är det förstås värt!)
15 Februari 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
PopcirkusKan man få en bättre avslutning på en kväll än med La ritournelle framförd av Sebastien Tellier i detta musikprogram som jag verkligen grämer mig över att jag bara hann se första halvtimmen av när det hade premiär förra veckan? Jag känner att revanschen kommit nu iallafall. Kanske orkar jag leta fram första programmet på svts hemsida nån dag också...


Men nu väntar efterlängtad sömn!
Blir nog ingen läsning denna natt heller, men imorgon. Mellan repriserna av Bygglov, På spåret, Det okända och Design: Simon och Tomas. Då!


7 Februari 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
6 januariDet känns som att året springer ifrån mig. 6 januari, redan!

Idag har jag brutit lästemat en smula. Istället har det blivit mycket film, med start i form av Tjorven och Skrållan. Sedan blev det Anne på Grönkulla (jag brukade förövrigt läsa de böckerna för många år sedan, de lånades från bibblan många gånger om..) och en lagom mysig slötittarfilm som jag inte minns namnet på, men den var på tv4 den med iallafall. Och så följde Forrest Gump därpå. Jag har faktiskt aldrig sett den. Så jag är glad att jag gjorde det idag.

Ikväll blir det nog Drömkåken.


Mycket film, som synes. Men det har varit så dåligt med det de senaste åren, så jag har mycket att ta igen. De här julhelgerna är ju perfekta för filmfrossa. Synd bara att de visar samma filmer om och om igen i många fall. Jag undrar hur många gånger de visat ET och Tomten är far till alla barnen och alla de här Astrid Lindgrenfilmerna växelvis på vanliga tv4 och tv4 film. Typ minst tre. Och Se upp för dårarna tror jag de visat fyra gånger. Tröttsamt.

Det borde väl inte vara så svårt att visa nya saker istället för att bara reprisera?


Nåja. Det går ju ändå. Om inte annat får man en anledning att läsa istället :)


Förresten, idag har det varit varmt! Nära nollstrecket faktiskt. Någonting på -2 som varmast. Nu är det förstås lite kallare igen. Men -5,9 är överkomligt, man vågar gå ut om man behöver!


6 Januari 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Dagens mysigaste (juligaste)


8 December 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
EnglaTydligen ljuger informationen på TV3s hemsida. Enligt reklamen jag råkade höra för en stund sedan kommer Engla vara med redan i kvällens avsnitt..


Var bara det jag hade att säga nu, mamma är här så..
Men jag återkommer väl senare kanske.


1 Oktober 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
IndochineJag har inte lyssnat på så mycket musik på sistone och när jag väl gjort det har det blivit ganska enkelspårigt. Inte sagt att enkelspårigt inte är bra, snarare tvärtom väl? Jag hoppas att jag aldrig lyckas spela sönder Kims vackra låt, bara.. Jag har varvat med Kents album Du & jag döden ibland, hoppas det räcker för att förhindra det :)

Iallafall så kändes det aktuellt med lite variation idag. Dessa låtar fick det bli;


http://www.youtube.com/watch?v=qfmGedNG1E8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=UFULdUWPGAIJag är rädd att det inte går att fixa videosarna direkt här på bloggen, men jag lovar att det är värt den lilla extra ansträngning som krävs för att lyssna på dessa Indochine-låtar... De kommer få stå på repeat hos mig hela denna lördagseftermiddag, misstänker jag...


6 September 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida