Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2020)
>>


31 janvierImorgon måste jag forska i om det skulle vara accent-tecken i fevrier, annars kan jag inte blogga med dagsrubriker längre. Hrm. :)


Fast det är inget bekymmer egentligen. Just nu är jag mest irriterad på att alla människor tycks ta för självklart att man kan ringa sent på kvällen och få svar och uppta en evighets tid på att babbla om en massa skit jag inte är ett dugg intresserad av.

Pappa började i fredags. Efter nio, närmare tio tror jag. Svarade inte. Igår ringde fröken J. Tjugo över nio. Svarade inte. Pappa: tio i tio. Svarade inte då heller. Jag var trött. Jag hade antagligen inte ens lyckats få ur mig ett "hallå" om jag tryckt på svarsknappen. Roligt samtal liksom.

Nu är det söndagkväll, efter nio. Fröken J ringer. Jag svarar inte för jag ska ta en dusch så jag kan inleda skolveckan utan att skrämma bort resten av klassen imorgon. Sedan vill jag liksom varva ner så jag kan somna innan det ljusnar igen. Det tar liksom väldigt lång tid.

Varför ringer inte folk på vanliga _humana_ tider, om de alls ska ringa? Jag hatar telefoner!!


I övrigt gör mitt knä ontontont och det är -25 grader ute. Halleluja!


31 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
29 janvierJag är så glad för att ha fått se sälen igen idag. Det var alldeles för länge sedan.
Anja stod på vinnarplats på pallen, alltså.

:)


Jag har läst husbyggarbloggar idag och nyinsjuknat i min innerliga vill-bygga-hus-sjuka. Och ätit alldeles för mycket onyttigt. Men imorgon är en ny dag. Och den här gången ska jag bannemig lyckas få ordning på det här. Orka kaos mer.


Det är -19,nånting grader ute nu. Igen. Hu. Jag som precis lyckats förtränga att det var så här kallt för bara några veckor sedan. I evigheter. Inga evigheter nu va? Bara tillfällig iskyla? Tack?

29 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
27 janvierSå har den där snön anlänt ändå då, fast jag undanbad den så bestämt. Skönt att just idag var en sådan dag då jag inte behövt gå ut iallafall.


Jag har legat i soffan och sett alldeles för mycket Greys, men jag lyckades iallafall dammsuga igår som jag hade satt upp som mål.
Imorgon är det skola och storstädning av kattlådan på planeringen.
Om jag inte snöar inne. Då blir det väl inte så mycket skola... men risken är väl inte så överhängande att det ska hinna komma så mycket snö till imorgon hoppas jag?!


27 Januari 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
26 janvierI helgen såg jag de sista avsnitten av andra säsongen av Lilla huset, så nu var det dags att välja något nytt. Egentligen hade jag velat fortsätta med Lilla huset, men jag har ju ingen mer säsong.. och Sjunde himlen har jag bara första säsongen av, så det känns inte värt att titta på den...

Så det blev Greys.
Första avsnittet av Greys är ren magi. Jag älskar det. Är alltid livrädd att det ska komma en dag då jag ser det och kommer fram till att jag sett det en gång för mycket, så den där pirriga känslan inte infinner sig.

Det gäller att inte se det för ofta, alltså.


26 Januari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
25 janvier25 januari. Det var nyss jul. Det här känns inte inte inte okej. Alls. Jag har ju inte gjort något den här månaden. Alls. Känns det som. Och det ligger nog en del i det också förstås...

Det är på tiden att jag lyckas övermanna och vända alla misslyckanden till något bättre nu. För att vara sådär lagom kortfattad.

Det får bli en start imorgon.
Efter skolan, som är läxlös denna vecka för att gymnasisterna hade så mycket annat för sig, ska jag dammsuga lägenheten. Vilket inte är en dag för sent, dammråttorna virvlar och förökar sig varje sekund.

Det kan tyckas som ett litet steg för världen. Men det är ett stort steg för mig. Haha.


25 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
24 janvier="#/%¤/)/¤)¤i¤///////////#%#%"#"!q¤"!Ungefär så. För min "Mina bloggar"-mapp tycks ha försvunnit från datorn inatt. Utan förklaring. Puts väck.
Om det bara vore så att jag hade länkarna till mina aktiva bloggar där. Men nejdå. Där har hamnat en massa länkar till bloggar jag ramlat över och tänkt verkat extra intressanta, så jag ville ha dem mer lättåtkomliga än övriga xiljoner med blogglänkar som jag har i andra mappar under huvudmappen "Undersök". Gah!

Och så hade jag mina gamla avvecklade bloggar i den mappen också. Som jag inte har länkar till någon annanstans. Fantastiskt.Fast jag hittade en superfin blogg igår. En vintageblogg.
http://moncheriblogg.blogg.se/

På sista tiden har jag snöat in på den typen av bloggar där skribenterna har en egen stil, åt vintage-hållet. Jag myser och inser att H&M verkligen inte är min stil egentligen. I framtiden ska jag öka procenten med kläder i min garderob som har en känsla av svunna tider. Särskilt 50-60-talsklänningar känns nödvändiga. Hoppas jag hittar någon framöver.


24 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
23 janvierAngående punkt två i föregående inlägg tänker jag som såhär:

Det råder nyhetstorka såhär efter jul när inga årets julklappar behöver utses och alla nyårslöften är givna och brutna flera gånger om. Alltså haussar de upp den här naturkatastrofen tusenfalt jämfört med andra.
Men det lindrar inte mitt illamående angående deras sätt att välja när det duger att göra tv av det eller inte.

Fy och hu vale för det!
Jag har just stått i köket i cirkus två timmar och kockat ihop en makaronilasagne med grovrivna morötter i (kort och gott är det makaroner och köttfärssås med riven ost på). Den blev helt okej. Men till nästa gång ska jag fundera ut hur man kan ge den mer smak. Jag är inte alls särskilt hemma i de där hyllorna med färdiga såser (typ pastasås, pesto, sweet chili osv), men ni kanske har lite koll på om det finns nåt sådant man kan tippa i köttfärssåsen? Eller för all del, om man kan göra något själv med hjälp av krossade tomater, kryddor och creme fraiche eller matlagningsgrädde eller whatever. Det är ju egentligen att föredra så man slipper undan lite glutamat...

Det ska inte bli tokstarkt, men det får gärna smaka! Så... shoot! Ge mig uppslag, idéer och tips! Massor med tips!


(På bilden är det en makaron & kasslergratäng med sådana färdigblandade frysta grönsaker ..som naturligtvis inte är frysta i maten ;P)23 Januari 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
22 janvierJag har två funderingar denna fredagkväll.

1.) Vilka är det egentligen som röstar på Gudrun Schyman i Let´s dance? Utan att lägga någon värdering i det åt något håll (Personligen tycker jag faktiskt att hon dansar så bra att hon förtjänar att stanna ett tag till, även om jag funderar över om de håller på att få kändisbrist eftersom årets tävlande är urtrista mer eller mindre hela bunten. De återanvänder ju tillochmed en fd programledare för just det programmet, come on liksom! Fantasilöst!), jag vill verkligen veta! Är det sossar? Eller ungdomar och barn? Eller medelålders tanter och farbröder som brukade dansa på folkparker förr i tiden? Vilka är det? Jag är såå nyfiken!

2.) Vad är det som är så speciellt med jordbävningen i Haiti som gör att TV4 tycker att det är värt att ha en insamlingsgala i dess namn? Det var väl inga sådana galor när flodvågskatastrofen inträffade? Eller när stora jordbävningar inträffar i Kina och Japan och på andra ställen?
Jag förstår att de behöver pengar, och folk skänker ju pengar både hit och dit. Men ärligt talat. Jag tycker att det här är äckligt. Att de urskiljer en katastrof från alla andra. Hoppas TV4 förstår att de härmed förbundit sig att ha insamlingar efter varenda framtida naturkatastrof.


I övrigt. Fredag. Lilla huset på prärien, läsning, tv-tittande, tidningsläsning, ljussniff och kattgos. Utanför fönstren har det snöat hela dagen. Roligt. Eller så kanske inte.


22 Januari 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Just nu:
om jag var en färg
skulle jag vara blek

om jag var ett djur
skulle jag vara en katt, en latmaskkatt som nästan bara sover

om jag var ett nummer
skulle jag vara 0

om jag var en sång
skulle jag vara någon instrumental, kanske något klassiskt.. med stråkar


om jag var mitt i en dröm
skulle den vara varm och luddig, fin och lyckligom jag var en blomma
skulle jag vara en ..taggig? jag vet inte, idag känner jag mig inte som någon speciell blomma.


om jag var ett instrument
skulle jag vara en cello

om jag var ett klädesplagg
skulle jag vara något riktigt mjukt och stickfritt

om jag var en sko
skulle jag vara en med hög klack men som var lätt att gå i som om det vore vilken ballerina som helst

om jag var en dryck
skulle jag vara varm choklad - utan grädde!

om jag var ett fotografi
skulle jag vara något svartvitt, föreställande ett landskap kanske? hav,strand och horisont?

om jag var en känd person
skulle jag vara en av de som gör något bra med sitt kändisskap

om jag var ett väder
skulle jag vara höstregn mot fönsterblecket

om jag var en doft
skulle jag dofta ..gott, förhoppningsvis
Den här listan blev inte vidare positiv idag. Men jag tänkte att jag kanske kan göra om den en annan dag, längre fram och få lite roligare svar? Kanske.. om jag inte glömmer bort det.
21 Januari 2010  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
20 janvierMamma hade ljusparty ikväll. Eftersom vi hade en sådan bra visning i höstas trodde jag inte att det skulle bli sådan stor säljsumma ikväll, men det blev det! Och sedan hade PL en specialare så värdinnan fick dubbelt tillgodohavande. Vilket blev över tvåtusen(!!) kronor ikväll!

Jag förälskade mig i en lila teljushållare redan när mamma fick den nya katalogen i november, och tack vare tillgodohavandet och mammas generositet ikväll fick jag både den och en massa annat gratis. Vi delade rakt av på gratissumman..
Visserligen har jag inte tänkt packa ner min stora röda juliga stormlykta än på ett tag, men jag längtar ändå redan en hel massa efter att få ställa den nya lila lyktan på soffbordet framöver :)


Har inte alls kommit till ro och blivit trött än, så jag kikar på Lilla huset nu i väntan på NCIS.. Måtte jag lyckas somna tidigare ikväll än igår iallafall. Då läste jag till två...

20 Januari 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
19 janvier
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
18 janvierDen här månaden har helgbloggsinspirationen verkligen inte infunnit sig. Men det blir ju symmetri iallafall. Och idag är vardag, så då blir det några rader iallafall.

Igår snöade det. Uppåt fem centimeter till hann nog landa på marken. Det har kommit några flingor idag också, men inte så att de gjort någon skillnad.
Jag tycker det var ganska onödigt med mer snö nu, den vi hade sedan innan räcker gott och väl. Väderguden borde fokusera på att hålla en lagom vintertemperatur på fem till sju minusgrader sisådär istället för att distrahera sig med onödigheter!

Var och fyllde upp matlagret idag, som brukligt såhär dags i månaden. Men jag skippade tokshoppingen, följer med mamma imorgon när hon ska handla också istället så jag slipper bära ihjäl mig.


Nätterna i helgen har blivit sena, för när jag väl lyckats slita mig till sängen har jag fastnat i boken istället. Denise Rudbergs böcker är verkligen ingen litteraturprislektyr, och till viss del stör jag mig på det barnsliga språket. Men samtidigt fastnar jag totalt i karaktärerna som man verkligen lär känna på ett sätt som jag sällan (eller aldrig?) varit med om annars.
Att samma karaktärer som varit huvudpersoner i tidigare eller senare böcker, återkommer som bakgrundsfigurer i de andra böckerna så man får höra lite mer om vad som hände dem efter att deras tid som huvudperson tagit slut är också en grej som jag verkligen gillar!
Om ni inte tycker att ni har nog många böcker på måste-läsa-listan och uppskattar chick-lit tycker jag ni ska läsa Denise. Läs böckerna i den ordning de är utgivna för största möjliga uppskattning.
18 Januari 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
15 janvierÄnnu en dag som snart nått sitt slut. Jag har börjat plocka undan julpiffet, imorgon åker granen. Bara jag fått hjälp att få ur ljusnätet..

Idag har jag bläddrat igenom alla vårkataloger som dykte upp i brevlådan i mellandagarna och inledningen av det nya året.
Fastnade för så mycket, men man har inte speciellt mycket användning av tio klänningar när det är så kallt som det varit på sistone, och egentligen inte när det är varmare heller. Inte när man är jag, åtminstone.
Dessutom behöver sparslantarna finnas kvar ett tag till, till annat.


Men om någon trevlig rabattcheck dyker upp ska jag nog ta en tur ner till hm iallafall. Där fanns en väldigt fin, enkel, klänning som kan funka även till vardags i kombination med byxor. Måtte den finnas kvar då bara.
Det är 60-talsvibbar i år. Det gillar jag.
Häromdagen såg jag att Oprah gästades av Mad men-skådisar och de talade om serien. Jag har läst om den i en av favoritbloggarna också. Borde kanske ge den en chans framöver...

Har ni sett den?Förresten är det Tulpanens dag idag.
Inga tulpaner syns dock till här hemmavid. Det kanske blir nån bukett längre fram, kanske inte.. det visar sig.


15 Januari 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
14 janvier


Idag kunde jag inte motstå att köpa en (vanilj)semla trots allt. Eller gräddburgare som jag läste nånstans. Haha. Det var ett roligt uttryck! :)

Egentligen skulle jag inte gå in i butiken något, bara hämta ut mitt bokpaket i kiosken. Men mjölken tog slut imorse, så det var liksom lika bra. Så behöver jag inte handla mer förrän nästa vecka när jag fått nya pengar. Då kunde jag alltså inte hålla mig borta från onyttighetsdisken heller.
Det var gott. Men det kommer ändå inte bli några mängder i år. Jag måste hålla i pengarna nu, eftersom jag inte vet vad jag kommer ha för inkomster efter utbetalningen från fk på måndag...


Ikväll hade ju Antikrundan säsongspremiär. Men. Jag tittade inte!
För det visade sig vara nytt Extreme home makeover också. Och det kan jag bara inte missa! Gud vilket jobbigt avsnitt idag, förresten. Det brukar inte få mig att gråta, men idag torkade jag många tårar.
Antikrundan är inbokat imorgon klockan tre istället. Alldeles utmärkt fredagsnöje, if I may say so.


Nu ett avsnitt av Lilla huset på prärien, (jag är inne på sista discen av säsong ett nu, sedan blir det att öppna den andra boxen som jag fick i julklapp :) och sedan blir det kanske några sidors läsning i Åse som var boken i bokpaketet jag hämtade idag. Äntligen!

14 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
13 janvierJag har tänkt allt oftare på sistone att det nog vore på sin plats att installera den där skrivaren jag köpte före jul. Särskilt som jag insett att den ju faktiskt kommer kunna användas då! (no shit Sherlock!).
Jag vill göra egna tavlor. Typ. Något med bokstäver eller så, kanske.
Svartvitt ska det ju vara iallafall, för att platsa på min gallerivägg i hallen. Fast exakt vad vet jag inte.
Några idéer kanske?

Franskt eller enkelt, möjligtvis citat. Typ så? :)


13 Januari 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
12 janvier II.Knät höll för handling, det verkar ju för bra för att vara sant. Men jag lär nog ha ett rejält blåmärke efter soffincidenten om jag kikar...

Jag funderar på vad jag kan ha att skriva. Men det dyker aldrig upp något. Varför finns inte inspiration att köpa på ICA? Vore bra mycket bättre med en hylla full av inspiration, mod, klokhet, klarhet och andra sådana nyttigheter istället för godis hylla upp och hylla ner.

Idag hade de för övrigt semlor på maxi. Det känns galet, men i bloggvärlden har de skrivit om saffranssemlor sedan advent, så det var väl inte helt förvånande. Jag lät dem ligga kvar iallafall. Ett tag till ska man väl kunna stå emot frestelsen...


Det är under tjugo grader trots den sena timmen. Det gillar vi! Hoppas det blir ännu mildare imorgon då..


12 Januari 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
12 janvierIgår eftermiddag började det plötsligt göra rysligt ont i mitt knä. Det knä som varit problematiskt det senaste året, men som mirakulöst varit snällt, fogligt och smärtfritt den senaste tiden.
Den här nya smärtan var av ett helt annat slag, så jag hoppas att den vanliga håller sig borta fortsättningsvis också..
Den nya smärtan hugger och aj aj. Jag är glad att jag inte behövt gå längre än mellan soffan och toaletten sedan dess. Längre promenad hade nog inneburit att jag fått stanna mitt i en vandring mellan två punkter...

När jag vaknade idag kändes det en aning bättre.
Såklart slår jag i exakt samma knä i den enda icke-vadderade delen på min koloss till soffa då. AJ AJ AAAJ.
Jag vågar inte ens tänka tanken på att jag ska iväg och handla lite senare.
Hoppas att vila hjälper...

(Är förövrigt så less på att känna mig som en krympling på ett sätt eller ett annat mer eller mindre jämt och ständigt. Jag känner mig mer som 240 än 24... hur ska det då bli när man blir gammal undrar jag?)


Måtte värmen vara på ingång för att stanna, knät vara snällt och bli smärtfritt, och vädret fritt från nederbörd framöver. Jag behöver ut och röra på mig nu. Få bort värken i nacken.. tror inte knät skulle lida av lite rörelse heller bara den akuta ajajigheten försvinner.
Nåja.


-14,6 grader ute nu. Nyss var det fjorton jämnt. Det har nog inte varit så varmt tidigare i år här. Eller har det?

Kategorin får förövrigt tala för sig själv idag. Många oskrivna svordomar, typ...:)

12 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
En smulpajsdegsproffskarriär?Jag har gjort ett fåtal försök genom åren. Att göra smulpaj. Men hur jag än trixar och försöker få smulor blir det mest bara en vanlig (s)mördeg i slutändan. Jädrigt dumt när man vill ha smuligt.

Men den här kanske skulle kunna säkra den där smulpajsdegsskaparkarriären jag bara kunnat drömma om hittills?

http://www.bagarenochkocken.se/shop/?artnr=55031

129 kronor för att fixa bekymret känns inte som världens ruinering heller. Fast det blir ingen investering just i detta nu.. jag noterar för att minnas när det blir aktuellt bara :)


11 Januari 2010  | Länk | Mat & bak | 1 kommentar
To darn coldSom rubriken säger, om än med viss osäkerhet på stavningen.
-23,2 ute.
+18,4 inne efter att ha tänt 14 ljus och vridit upp värmen på elementen.

Trött på kylan nu!
Faktiskt.

Har inte lidit mer än på så vis att fingrarna aldrig hållit sig varma oavsett vilka vantar jag haft på mig tidigare, men ja. Nån gång ska man väl tröttna ur helt. Idag var min dag. Funderar på att åka till södra landsändan, där har de ju nöjt sig med strax över -10 grader iallafall. Med all invänjning känns det som hyfsad promenadtemperatur för mig nu...


8 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
8 janvierJag drömde att jag firade nyår hos Kim och A i Norge inatt. Plötsligt dök Cat och Frugan med respektive upp som överraskningsgäster.
A lagade en supergod middag, sedan sköt norrmännen raketer och jag irriterade mig en aning på deras miljöförstöring. Men i övrigt var det en fin nyårsfest.

Mitt livs bästa, faktiskt.
Det vore intressant att se den förverkligad.

8 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
7 janvier
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
När man snubblar över skatter är det dumt att inte spara dem.7 Januari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
6 janvierJag såg den sista Harry Potter-filmen ikväll. Därmed har jag tagit mig igenom allihop. Och jag hatar Halvblodsprinsen precis som när jag såg filmen på bio i somras, och som när jag läste boken.

J.K Rowling skrev en fantastisk serie böcker, men beslutet att döda just den karaktären hon valde att döda i Halvblodsprinsen kan jag inte förlåta henne. Det fanns ingen mening i det.
Så himla onödigt!


Kring -22 grader har det varit här idag. Det blev en dipp framåt kvällen, då det blev lite varmare, men sedan blev det förstås kallare igen. Jag har stannat hemmavid hela dagen. Är glad att de möjliga -35 graderna uteblivit iallafall.


Mhm...Det var dagens onödiga uppdatering det.


6 Januari 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
le silenceJag har läst ut Matilde och sett Harry Potter och den flammande bägaren. Sett hur minusgraderna blivit alltfler (-24 för tillfället). Nu tänkte jag gå och lägga mig och läsa ny bok av Monika Björk.

Imorgon eller någon annan dag ska jag nog plocka undan julen.
Och kanske hitta ordaverings-kunnandet igen.


5 Januari 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
4 janvier - ordlöshet.

4 Januari 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Årets första dag.Jag har sett några glimtar av originalet av Kalle och chokladfabriken. Men den har aldrig fått mig fast. Så dök äntligen Johnny Depp-versionen upp i tv-tablån ikväll. Och den var ju så bra, mycket bättre än jag vågat hoppas på.
Kanske förtjänar den rentav en plats i den ringa samlingen av filmer (notera filmer, inte serieboxar!). Det är det inte många som gör! :)


Förövrigt läste jag ut Denise Rudbergs fjärde bok, Jenny S idag, och har även hunnit en ganska bra bit in i bok numero cinq; Matilde.
Det känns stabilt att inleda läsåret på det viset.


Har hunnit länsa aladdin-asken på de praliner jag äter idag också. Och ätit upp de sista hembakade lussekatterna. Har några köpta också, men det är ju inte samma sak.
Nu är julen på väg att läggas bakom oss (eller iallafall mig), känns det som.


Vad jag ska göra med återstoden av denna dag är ett frågetecken. Inte en endaste sevärdhet på tv, nerbäddning i sängen med läsning trots den tidiga timmen får det kanske bli?


1 Januari 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida