Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


31 octobre 2010Så häftigt, så häftigt..
http://colourmethree.blogg.se/2010/october/kreativitet.html


Denna den sista oktober tillika halloween och dagen då vi vrider tillbaka klockan en timme har varit en lugn och stillsam dag. Den började lite tidigare än vanligt, nio kravlade jag mig ur sängen (ny tid) och sedan blev det en tidig förmiddagstripp till butiken innan jag frukosterade med nyinhandlad vitlöksbaguette till Nyhetsmorgon söndag och sedan har jag mest läst inredningsmagasin och lyssnat på LW efter inspiration från Elisabeth.

Dagen avrundas som vanligt med tv-tittande, Per Morberg i dubbel upplaga just nu och sedan stundar Gossip girl!


Och jag har som vanligt inget vidare meningsfullt att dokumentera här...31 Oktober 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
26 octobre 2010http://pillaren.wordpress.com/2010/10/25/nagra-enskilda-fall/Jag tänker låta den här länken tala för sig själv.
Jag menar inte att någon ska läsa allt som länkas till i det där blogginlägget. Det räcker nog med att skrolla, läsa något enstaka, för att förstå.
26 Oktober 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
24 octobre 2010Jag skulle konstatera att det nu återstår två månader till julafton, men istället höll jag på att skriva decembre i rubriken istället...

Söndag. Trött. Vaknade ändå en stund före tio. Jag som tänkte ta sovmorgon idag. Som vanligt gick planen om intet.

-4,6 grader på termometern förut. Frost på gräsmattan. Såg förresten att hela viken hade frusit igår när jag kom hem efter högskoleprovet. Det går så fort plötsligt. Visst, det var tio grader kallt igår natt, men hur hinner hela viken frysa till (om än väldigt tunt) på en enda natt - när det är så strömt alldeles utanför?
Tiden, jag är inte på samma våglängd som dig i höst.


Och jag längtar så fruktansvärt efter en egen bostad! Jag har i princip inte varit ensam sedan i april när jag flyttade hem till mamma. Inte ens i Göteborg, för där bodde och väsnades en hel familj i det huset...
Varför kan inte SGS ge mig erbjudande om en lagom liten billig lägenhet nån gång...

24 Oktober 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
23 octobre 2010Jag orkar inte upprepa mig eller komma på nåt nytt att skriva här så det blir en kopia från Haket istället..Som jag skrivit på facebook så började den här dagen med -9,6 grader på termometern efter att jag drömt att jag missförstått instruktionerna till högskoleprovet. Man skulle ha läst en text hemma i förväg, men jag hade svarat på frågorna också och därför blev den delen struken i resultatet. Inte bästa peppen, kanske.

Blev inte så glad över att provet började med NOG-delen heller, och inte med att nästa del var utprövningsblock heller. Jag vill hellre ha en fungerande hjärna till de block som faktiskt räknas in i resultatet..
Avslutningen blev inte heller så bra för jag hann inte svara på de två sista frågorna, jag hann faktiskt inte ens läsa igenom hela texten utan försökte bara skumläsa mig till svar.
Även om man fick en varning fem minuter innan tiden var slut så tappade jag bort tiden, annars hade jag såklart gissat. Men ja.. jag tappade bort tiden. Inte mycket att göra åt.

Om jag räknat rätt blev resultatet iallafall 78 poäng, och en höjning från 1,1 till 1,2. Det är ju inte helt förkastligt, även om jag gärna klarat 1,3 som när jag gjort de gamla proven på nätet =)Men alltså, om vi skulle ta och återgå till textens inledning. -9,6 grader imorse! I oktober? Är det verkligen möjligt? Jag var ruskigt glad som hade hunnit inhandla min übervarma jacka tills idag.


23 Oktober 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
22 octobre 2010
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
River en vacker dröm


Jag är alldeles sanslöst förälskad i Håkan Hellströms nya album, och det växer dessutom mer för varje lyssning...
22 Oktober 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
100402


100402jag ramlade in i det förflutna en dag
och var för nyfiken intresserad eller
möjligen hoppfull över att vi en dag
kanske skulle kunna hitta tillbaka för
att sluta läsa om det som är förflutet
nu men inte var det för dig då
på ett ställe nämer du mig
du till och med benämner mig
som den mest dramatiska människa
du någonsin mött och jag vet ju
egentligen redan att jag förlorat dig
redan för länge sedan
medan jag läser resten av dina texter
tänker jag på om jag borde bli ledsen
eller arg eller något annat
eller om jag kanske inte har någon
rätt att känna något alls eftersom
texter uppenbarligen inte var menad
för mina ögon
men jag kan inte besluta mig för ett
enda korrekt svar

sedan rör jag ihop en dubbel sats
chokladbollssmet och gör bollar som
jag inte har för avsikt att äta upp
inte idag iallafall
medan håkan sjunger för mig från
vardagsrummet och barfotafötterna
förfryser på det kladdiga köksgolvet

och jag tänker på solstrålen som
brukade bo i mitt hjärtas centrum en
gång men som jag förlorade ut i
marginalen utan att kunna förhindra det
och medan fötterna värker av kylan
undrar jag om hon någonsin förstod sin
plats i mitt livsregister och hur mörkt det
blev sedan utan henne
jag undrar om solstrålarna når henne
där borta i englandet nu
om den hunnit börja värma henne
redan jag hoppas det och undrar när
eller ens om jag kommer få höra
hennes röst igen
ja inte för att hon övergett landet såklart
men för att mitt besök i det förflutna än
en gång gjort mig medveten om hur
människor ständigt försvinner från mitt
liv utan att någonsin komma tillbaka
100402

19 Oktober 2010  | Länk | skrivna stycken | 0 kommentar
une pensée en janvier.


une pensée en janvier.


det var när du insåg att det bara
var du själv som kunde ge svar
som du slutade tala med andra

men tystnaden ekar alltmer- januari 2010
19 Oktober 2010  | Länk | skrivna stycken | 0 kommentar
19 octobre 2010Idag är Håkans tjugoåttonde födelsedag. Tjugofyra år minus fem dagar blev han.
Nästan tjugofyra plus fyra kommer aldrig bli mer än nästan tjugofyra hur mycket man än saknar och grubblar och önskar annat.

Med det nöjer jag mig även om dessa få rader egentligen inte gör honom rättvisa på något vis.. jag hoppas att han vet det var han än befinner sig ändå, som inte bokstaveras..
Avslutningsvis vill jag högst opassande för inlägget berätta att jag skakat liv i sandralinneas.blogspot.se igen efter nästan två månaders icke uppdateringar.
Ifall ni inte kikar in regelbundet och upptäcker det på egen hand liksom.

19 Oktober 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Quatre ans. 4 år.


4 år idag. Saknad. Saknad. Saknad.


14 Oktober 2010  | Länk | Solförmörkelse. | 0 kommentar
12 octobre 2010
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
10101010 oktober 2010, eller 101010.
Det kommer bara inträffa sådan symmetri i datumsammanhang två gånger till under våra liv, det är en ganska svindlande tanke egentligen. Ja, åtminstone för symmetrinördar som mig själv ;)

Idag har det verkligen blåst ishavsvindar här. Huvva. Jag måste skaffa mig en vinterjacka, och det snabbt om vädret kommer fortsätta vara kallt. Tror det är dags att leta fram mössa och vinterstövlar också, hittills har jag nöjt mig med tunnare fingervantar och en tunnare modell halsduk...


Idag var det säsongsstart av Gossip girl. Äntligen. Men det tar ju slut så fort. Varför? Jag vill se mer!
Både av det och Greys...

Härnäst stundar sömn. Jag vet inte vad det är frågan om, men jag fick lov att lägga mig på soffan och vila ögonen en stund mitt på dan idag - och då hade jag ändå sovit till klockan var över tio (och jag släckte före tolv inatt)! Att stänga ögonen mer än för en vanlig blinkning dagtid gör jag bara inte i vanliga fall, så jag hoppas att det gör nytta att lägga sig tidigt...


10 Oktober 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
8 octobre 2010Igår hämtade vi ut ljuspaketet från PL. Det blev ingen stor beställning denna gång med tanke på min begränsade ekonomi, men jag passade på att beställa ängeln Serenity som jag blev förälskad i vid första syn (kan man verkligen säga så? jag kommer inte på något vettigare uttryck så det får duga iaf) då den dök upp för ett antal säsonger sedan. Nu i september firade PL sju år i Sverige och den fanns med i ett specialblad med lägre priser. Den är så fin, och kommer få samsas med Bronsängeln jag har sedan tidigare. Bara jag får ett eget bo nån himla gång... just nu får den stå på vardagsrumsbordet i röran av mina och mammas ljusstakar och min dator och dricksglas och lypsyl och tuggummipåse och fjärrkontroller hit och dit.. så blir det inte på mitt eget bord...


Idag har jag en sådan dag då det spelat roll att jag inte har en egen bostad. Jag har haft ganska många på sistone egentligen, men idag har varit den mest påtagliga. Jag längtar så innerligt efter att ha alla mina saker omkring mig (istället för nerpackade i en massa kartonger), jag vill höstpyssla och ta fram alla fina ljusstakar som passar in med säsongen. Mina höstlöv tex, som gjorde sig så utomordentligt bra på mitt vardagsrum förra året... Och jag vill, som jag skrev häromdan, ha mina egna möbler. Vill sätta upp min fina string-hylla som jag köpte för snart ett år sedan men fortfarande ligger nedpackad i sina kartonger... Vill ha mitt egna, bara.


Läste ut månadens femte bok igår, började på den sjätte idag. Men nu blir det tjockare böcker och längre tid mellan utläsningarna.. Har ju läst fyra böcker i rad av Martina Haag nu. Otroligt snabb- och lättlästa, och bra. Och roliga. Ja, åtminstone krönikorna. Jag vet inte om hon gett ut något mer, men jag lär med stor sannolikhet läsa mer av henne om det finns eller när det kommer ut nytt i framtiden!


8 Oktober 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
6 octobre 2010Ikväll börjar Greys igen, äntligen!
Men min tv-koll är verkligen inte vad den brukade, jag upptäckte det först sent i eftermiddags när jag ögnade igenom tv-tidningen lite snabbt. Egentligen är det väl bara bra att min soffpotatissjuka inte verkar vara så kronisk som jag trott, men man kan ju inte bli så "frisk" att man missar sitt favoritprogram of typ all times!


För övrigt är jag inne i en läsperiod just nu. Jag är inne på fjärde boken för oktober, antagligen läser jag ut den ikväll. Eller åtminstone imorgon förmiddag...


6 Oktober 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 3 kommentarer
4 octobre 2010Det har hunnit bli oktober sedan min senaste uppdatering. Idag är det både Kanelbullens dag och Internationella barndagen.
Jag orkar inte baka själv, och kanelbullarna på Maxi såg bara för torra och trista ut så det blev bullar med vaniljkräm istället. Gott gott, men nu får det verkligen vara nog med onyttigheter. Jag slutade äta godis, igen, i månadsskiftet och jobbar på att bli bättre på att äta nyttig mat. No more waffles och sådant.

Hm.
Det är inte det att jag inte vill skriva, jösses mitt skrivsug är större än på evigheter. Jag vet bara inte vad jag ska skriva längre. Det känns inte som att jag har särskilt mycket att notera. Inte mycket nytt åtminstone...

I helgen har jag sett Ryder cup, som förövrigt avslutades för bara några timmar sedan då Europa efter stooor spänning kammade hem vinsten. Superkul! Nu längtar jag efter Solheim cup nästa år. Och önskar att Annika Sörenstam bestämmer sig för att återvända till golfen tills dess så hon kan vara med.. om inte annat så som coach åtminstone.
4 Oktober 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida