Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Första advent!Det är första advent och till skillnad från Frugan gråter jag inte när jag tittar ut, Äntligen kommer det lite seriös snö även här (de flingor som kommit förr har ju knappt legat kvar och kan inte räknas som riktig snö..) och det så bra tajmat till just denna första adventssöndag!

Lördagen var en lugn historia med mycket bloggläsning, lite ischokladskapande och sedan lite Beck-film som avslutning på dagen. Lyckades brodera några stygn på snögubbebroderiet som skulle ha varit klart till idag också, men jag satsar på nästa söndag istället. Jag har iallafall julnallarna upphängda sedan i förra veckan (jag erkänner mig tjuvstartande...).

Efter Beck gick jag och lade mig, läste ut den bok som utan tvekan är årets bästa läsupplevelse. Har ni läst Anna Gavaldas Tillsammans är man mindre ensam? (det vore bra om alla läsare svarade på den frågan, iallafall alla som jag har adress till ;)
Den är fantastisk! Visst?

Jag hoppas verkligen att Gavaldas andra böcker är lika bra. Eller åtminstone bra. De ska införskaffas å det snaraste.

Men det blir nog inte aktuellt med några bokköp än på nån månad. Jag har just julshoppat lite på Haléns och mer shopping lär det väl bli. Pengarna bara rinner iväg, helt sinnessjukt!

Idag blev det iallafall en julklapp till mamma, samt en julgran. Jag har som sagt (här eller på haket minns jag inte riktigt..) inte hittat några fina granar alls. Varken på ÖoB eller Maxi eller Jysk och definitivt inte på ellos (hur kan de bara ha svarta och vita granar? var är den traditionella?!?). Men Haléns gran ser ganska fin ut, med gott om kvistar och sådant. Och till ett bra pris.
Jula hade faktiskt en fin gran förresten, såg det ut som i reklamen iallafall, men den var lite dyr och ändå uppfyllde den inte kravet på ett minsta beställningsvärde om minst 500;- så den var bara att glömma! Det är ju inte min högsta önskan att åka tåg till Borlänge för att komma till Jula och sedan släpa hem en gran på samma tåg liksom. Nej...


Eftersom jag läste ut boken och det känns helt omöjligt att välja en ny efter den, kastade jag ett öga på pocketarna som jag har ståendes på byrån intill sängen (aka mitt "sängbord"/bokhylla) och såg att där fanns en Julharlequin. Den får det bli. Sådär lagom okomplicerad, förhoppningsvis.

Sedan var det ju julskyltningsdax i eftermiddag då.
Det öppnade en ny lampaffär här i byn i somras. Den ska vi ta en första titt i. Kan bli livsfarligt då de har 20% på alla köp, eller hur det nu var..
Självklart ska jag ta en titt på Gallerix julkort också och eventuellt utöka min kortsamling en aning. Jag räknade dem förra året, men jag minns inte alls nu hur många jag hade. Många, iallafall.

Det är synd att de bara ligger sådär i de små påsarna de packade ner dem i vid inköpet, men jag tror det blir lite väl mycket att dutta upp tvåhundra kort på väggen över jul.. och några andra idéer om vad jag ska göra med dem har jag inte riktigt.
Så jag fortsätter väl att bläddra igenom dem vid julkortsskrivningen och så får det vara nog med det.


-30,5 visades förövrigt idag. 1,1 kg kvar till julmålet.Jahapp. Självklart funkar inte nogg som det ska heller. Får se om det här inlägget kommer upp med bild eller ej, får nog komplettera senare annars...

30 November 2008  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer
En lista hittad hos TankebubblorTre hårda paket:

En FL/Y-lampa från Kartell
Ett bord till mina nya köksstolar
Ljus ljus och åter ljus, i alla dess former!


Tre mjuka paket:

En riktigt varm och härlig kofta för vinterns iskallaste dagar
Presentkort i klädaffär (borde inte det räknas som mjukt? Papper är ju prassligt..)
Presentkort på Mio (åter, presentkort är mjukt och prassligt?) - eller en soffa direkt! ;)


Tre viktiga paket:

En framtid (vet inte om det går att köpa och slå in i julpapper, dock)
Tidningsprenumeration(er), viktigt ögongodis för mig!
Tågbiljetter till vänner i andra städer
Jag tror inte att någon av mina önskningar slår in, på min önskelista till mamma står mer praktiska saker som fler galgar i samma modell som jag redan har i garderoben och blomkrukor till min gröna växt som jag lyckats glömma namnet på i samma takt som bladen börjat vissna och jag tvivlar på att jag skulle få någon användning för några krukor helt plötsligt..
Men man får ju ha stora önskningar också, drömmar är alldelens gratis!

Men faktiskt, så kikade jag upp priset på min FL/Y i en nätbutik igår och om jag sparar flitigt kanske jag kan uppfylla min dröm om en sådan lagom till nästa jul..


29 November 2008  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
27 november AvslutIdag var mitt första samtal hos psykologen sedan hennes långa sjukskrivning. Och, visar det sig. Mitt näst sista någonsin, för nästa år ska hon lämna öppenpsykiatrin för ett nytt jobb på MHE-kliniken. Eftersom det kom så oväntat tyckte jag att det kändes lämpligt att boka in ett avslutningssamtal också, så får jag en chans att knyta ihop påsen lite. Eller vad man nu ska säga.

Det är klart jag blir lite förskräckt, snart kommer jag inte ha någon att vända mig till om det skulle kaosa till sig ordentligt igen. Klart att öppenpsykiatrin finns kvar, men jag vill inte ha någon ny kontakt som ersättning för Jeanette. Jag, och hon, tror inte att det kommer behövas. Och det känns himla bra ändå. Läskigt, men bra.
Det är ju inget konstigt med det. En fågelunge måste alltid flyga en första gång. Snart är det jag som är fågelungen utan flygvana, som flyger för första gången när jag ger mig ut i arbetslivet på praktik (eller vad det nu kan tänkas bli).

Det här beskedet ger mig samtidigt nya möjligheter. En av de starkaste anledningarna till att jag är kvar här har faktiskt varit terapin, som jag ville bli färdig med innan jag funderade på allvar över det här med att flytta någon annanstans. Att i slutskedet av tre års terapi plötsligt byta till en helt ny kontakt känns ganska meningslöst. Det finns fortfarande saker att reda ut, men inte så stora att jag inte kan (åtminstone försöka) reda ut dem själv istället för att börja helt från början med allting..

Jag fick en uppgift av J idag också. Att skriva en lång lista på saker jag gjort för att komma dit jag är idag. Det känns helt omöjligt, men jag ska försöka vid tillfälle.

Det är faktiskt helt omöjligt för mig att minnas mer än vagt hur saker var för två år sedan när jag träffade J för första gången. Jag ska nog gå tillbaka i gamla dagböcker och läsa lite, ännu en gång - vid tillfälle.


Men nu ska jag krypa ner i soffan en stund och se Hells Kitchen. Kanske kommer tillfället efter det?
Det återstår att se.27 November 2008  | Länk | Vårvind. | 0 kommentar
TeknikstrulÄntligen verkar jag ha fått ordning på internetet igen. Jag hade tänkt ha med en bild i förra inlägget, men när nogg inte ville ladda upp det fick det vara. Hoppas det har strulat klart för en lång tid nu iallafall. Jag är bortskämd med hyfsat stabilt internet annars nuförtiden, nämligen :)

Nu finns iallafall ett inlägg med bilder på mitt adventsarrangemang i inredningsbloggen.

Det får vara nog för idag. Det ska sovas i tid så jag tar mig upp imorgon när alarmet ringer. Det är tid för besök hos psykologen igen, för första gången på två månader. Det känns som evigheter, så det lär bli en smula intressant att komma tillbaka till det där rummet.

Avslutningsvis lägger jag in den där bilden som inte kom med förut idag, på Bronsängeln som lyses upp av ett Vitt snöbärteljus.


26 November 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Årets adventsarrangemang


Nä, nu ger jag upp! Har försökt få in några bilder på Pixbox för att kunna ladda upp flera i samma inlägg. Jag var inte överdrivet förtjust i det tillvägagångssättet senast jag testade (för ett år sedan, typ) och det har verkligen inte förändrats idag. Ni får stå ut med flera inlägg med en och en bild i istället. Såvida det inte finns någon annan lösning... Skulle vara inredningsbloggen då. Hm. Ja.. Det får nog bli det.

26 November 2008  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
Hjärta Er!Vet ni vad? Jag måste tacka för alla kommentarer som ramlat in på sistone, och be om ursäkt för att jag inte svarar på dem allesammans. Jag tror jag har blivit lite lat, och bortskämd. På haket är det så behändigt, man behöver ju bara klicka på en "svara-knapp" och skriva det man vill ha sagt och sedan klicka på knappen igen, som nu bytt skepnad till ett "skicka", istället för att klicka runt bland en massa olika bloggar och communitys innan man kan svara.

Ni ska veta att de gör mig glad iallafall, de väcker lite inspiration att skriva här igen! Bloggen har varit ganska tråkig på sistone. Ni har väl noterat den oregelbundna uppdateringen.

Jag kan förstås inte svära på att det inte händer igen. Men tills vidare känns det iallafall mycket roligare att kika in här! :)Idag visar vågen att jag nått mitt åttonde delmål. Den första siffran har bytts ut, och jag tror nästan att jag kan klara de återstående 1,6 kilona innan jul. Sedan kommer det säkert visa en del plus i början av det nya året. Men det får väl vara okej då.


Ett fång rosor till er!

26 November 2008  | Länk | Fjärilsfladder | 2 kommentarer
TisdagSkoköp och lussebak.


TV-kväll och telefonsamtal.Nu natt.


25 November 2008  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
24 november (igen)Idag klippte jag lugg. Därav den luggfria bilden i inlägget innan.
Jag råkade tala om det för haket, det med luggen. Lika bra att ta tag i den där bilden med en gång då, som jag så smått råkade utlova. Litegrann.
Så slår jag två flugor i en smäll - och visar en glimt av två av dagens inköp från KappAhl också!

Koftan är sorgligt nog bara trekvartsärmad, men den är varm i övrigt så jag får väl frysa om handlederna då... Och blusen. Blusen älskar jag. Redan. Completely. Den är som synes lite "gammal" i stilen. Jag tycker väldigt mycket om gammalt. Kanske jag nöjer mig med 1900-talsgammalt, till skillnad från Engla med sina fina 1700-talskreationer, men det är å andra sidan lättare att hitta i butik också. Eftersom jag inte har någon symaskin, eller för den delen särskilt mycket kunskap i syende... (åtminstone än så länge).


Jag råkade köpa en svart sak också, typ en top. Linne kanske man ska kalla det? Äsch. Det/den var svår/t att föreviga på bild, så om någon är hemskt nyfiken får ni stämma möte live istället och se det/den.

Eftersom jag fick 25% rabatt på de två dyraste plaggen (jag hade en kupong, och så registrerade jag mig i KappAhls "sms-klubb"? och fick rabatt för det med) blev det överkomliga 610;- totalt. Men gud vad mycket pengar det känns som ändå, att bara lägga på kläder hursomhelst. Det är flera år sedan jag handlade kläder i butik, det blir en helt annan sak att betala en ellosfaktura hundra år efter att kläderna hämtats ut på posten liksom.

Men jag behöver dem. Verkligen. Ska kika lite efter byxor också framöver. De minsta jag har sitter också löst nu, så jag behöver uppdatera garderoben en liiiten smula...


Nåja. Nu har jag lagt upp den där bilden iallafall.
Återkommer vid ett annat tillfälle med mer pladder ;)


24 November 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 4 kommentarer
24 novemberIdag är det precis en hel månad till julafton. Det "firar" vi med en bild tagen för någon vecka sedan. Jag hade råkat trilla ner i sminkväskan... inte för att det syns speciellt mycket iofs. Men jag mindes varför jag inte orkar hålla på med sådant där bjäfs speciellt ofta. Det kletar och har sig. Tills det försvunnit av sig självt igen. Att ta bort mascara själv är ju bara så blöh ;)


24 November 2008  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
SkyltsöndagIdag var det skyltsöndag (icke att förväxla med julskyltningen, den äger rum nästa helg) i Noret köpcentrum, aka mitt tillhåll ;)
Jag och mamma kikade runt på KappAhl där jag förälskade mig i kläder i mängder, får se om jag får någon klarhet i hur min ekonomi ser ut den närmaste framtiden imorgon så jag kan gå dit och köpa några av de där plaggen kanske. Jag längtar efter lite nya kläder, även om jag inte direkt borde lägga ut alltför mycket slantar innan jag vet vilken storlek jag faktiskt kommer att behöva framöver. Men något nytt med bättre passform hade varit trevligt nu till jul..

Efter klädkikandet kikade vi runt lite till, provsatt soffor på Möbelrondellen och sedan hamnade vi i tygaffären. Dregelvarning! Tänk om jag haft en symaskin... och den nya soffan så jag kunnat sy gardiner och matchande kuddfodral...

Så småningom kanske det blir så.

Men först ska jag köpa den där finkoftan (bannemig!)och ett par nya vinterskor, svarta och med lite lägre sula än på de beiga jag har nu. Det känns så jäkla långt till marken när jag sätter på mig dem, det var länge sedan jag gick med höga sulor nu faktiskt. Är det gamlingsvarning på det tro? Eller är det bara så att modet svängt och att det inte finns lika mycket höga sulor och klackar längre?


Det blev en mysig söndag det här. Lite dåligt med julmusik i affärerna bara. Men det får tas igen här hemma, och nästa söndag på den riktiga julskyltningen!
23 November 2008  | Länk | Vintervind | 1 kommentar
21 novemberIdag blev en dag att minnas då jag öppnade mitt postfack och såg att där låg ett brev från Försäkringskassan som skvallrade om att jag blivit beviljad aktivitetsersättning igen.

NU kan jag börja gå framåt igen! Utan att plötsligt bli tvingad fem steg bakåt, förhoppningsvis...


21 November 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 4 kommentarer
Lussekattor


34 lussekattor bidde det idag. Och en havrekaksdeg att grädda kakor av imorgon.

Men först är det det där mötet på soc... Har redan ångest. Det är så fruktansvärt jäkla jobbigt med inbokade tider på morgon/förmiddag. Jag somnar inte bara genom att lägga huvudet på kudden som när jag är vaken alldeles för sent/tills jag stupar viklet vanligtvis är min "taktik", för jag vet ju att jag måste sova om jag inte ska vara helt zombifierad nästa morgon och då slår ju repet knut på sig självt och jag snurrar snurrar snurrar bara... Urk!


Vet inte vad mer jag ska skriva. Det får räcka såhär idag.
20 November 2008  | Länk | Mat & bak | 0 kommentar
Hänger och slänger......uti en gardin. Eller kanske inte, men nu har jag strukit alla julgardiner och satt upp dem iallafall. Det tog bara ..tre, fyra timmar? Men jag måste flytta en gardinlängd imorgon, från bakre till främre gardinstången. Eller nån annan dag, det återstår att se när jag får något besök nästa gång som kan assistera.

Gardinerna är desamma som på bilden. Önskar bara att jag hade samma fönster också, men så är ju inte fallet.
Är det något jag verkligen saknar från min förra lägenhet så är det fönstren, med sina dubbla fönsterbrädor och det fantastiska ljuset! ..och den stora frysen.. det värdelösa frysfacket jag har här hade jag nästan kunnat vara utan känns det som. Man får ju inte plats med något där inne!

Det lyser så mysigt ute på min balkong nu också, sedan jag bestämde mig för att tända ljusslingan där ikväll. Jag orkade inte vänta till helgen riktigt :)
Däremot förbannar jag alla människors helgerån på advensstakar häromkring. Varfär är det så himla svårt att vänta med att ta fram dem till första advent?!?


19 November 2008  | Länk | Stök & Pyssel | 2 kommentarer
JulbakJag har just ägnat en stund åt att gå igenom alla recept på saker jag tänkt baka framöver och skrivit upp allt jag behöver inhandla för att det ska vara möjligt - det blir en oändlig lista känns det som.
Igår gjorde jag i princip slut på allt havregryn medan jag gjorde havrekakor med russin (tänkte förövrigt återkomma med receptet på dem när jag orkat lägga in lite bilder från kameran i datorn, det är så tråkigt med recept utan bild ju!). Idag har jag nästan tömt sockerpaketet (vilket inte är så svårt eftersom jag på sistone nöjt mig med enkilospaket av socker eftersom jag inte använder det så ofta), när jag gjorde kanelpinne-deg. Än så länge är det bara en deg faktiskt, men den ska bakas ut efter Desperate housewives. Hoppas jag hinner innan Brothers & sisters... ;P

Imorgon ska mamma införskaffa ingredienser så jag kan baka lussekatter till henne, för det har jag inte råd med innan jag får nya slantar och jag är riktigt baksugen nu...
Får se om jag bakar dem imorgon också. Troligtvis inte, för imorgon ska vi hämta ut stolarna också. Och så ska jag städa, för det skulle jag egentligen gjort idag men så blev det inte. Jag frös i soffan istället.

Nu funderar jag på om jag inte ska ta tag i strykningen av julgardinerna så jag slipper det imorgon iallafall. Skulle vara skönt att ha det gjort, jag hatar verkligen att stryka. Med mitt strykjärn i första hand, rent allmänt ..något mindre. Men iallafall.


Bjuder på en bild från förra årets julbak så inlägget blir lite färgglatt också... ;)

18 November 2008  | Länk | Mat & bak | 2 kommentarer
Måndag.Har lyckats göra lite välbehövlig nytta idag. Tvättat två maskiner tvätt (varav en precis är klar och ska hängas på tork..), fyllt diskstället (och därmed nästan tömt diskbänken), handlat lite (för ungefär de sista slantarna och gud vet när några nya kommer in på kontot, jag räknar med sista fredagen i månaden för att inte bli alltför besviken..), planterat om pelargonerna jag hade i en hink på balkongen i sommar (de mår sådär, har inga blad kvar, får se om de repar sig nu..).
Provat ringa både Ida och Engla Louise, som jag tänkt länge. Tråkigt nog fick jag inget svar, samt mobilsvar.. Får göra nytt försök en annan dag (här skulle jag kunnat skriva imorgon, men jag vet inte säkert att jag skulle göra det. ibland känns telefonen bara för jobbig liksom).

Tänkte fråga Tuss om hon var upptagen eller hade tid att teflånera också, men jag stoppade just iväg fånen på laddning.. Imorgon, kanske?
Och så var det det där samtalet med Snuss som inte blivit av fast vi pratade om det redan i augusti...

Har kikat igenom lite bilder jag framkallade för några månader sedan nu också. Funderar på att leta fram en billig ram och rama in en bild på Shiva till Julia som julklapp. Har ju inte råd med några extravaganser alls i år. Tror min föräldrajulklappsbudget blir max 200 kronor... några fler julklappar blir det inte. Tror inte ens att kisarna kommer få något i år. Kanske en godisask var (kattmynta, dvs).

Uff. Jag hatar det här. Och jag har ingen aning om hur länge till jag ska behöva leva på existensminimum. Alla mina tidningsprenumerationer har gått ut, jag är less på att äta spenatsoppa från storkok för att jag inte har råd med att låta den ligga kvar i frysen för lite variation, jag behöver nya vinterskor och mina kläder sitter helt värdelöst dåligt (det ironiska med det hela är att det går på ett ut; går jag ner i vikt har jag inte råd med kläder, men jag har inte råd att lyxa till det med mat på något vis heller.. och tro mig - man håller inte vikten med spenatsoppa!)

Jag vill så mycket. Men allt kostar sådana där jävla pengar. Vardagsglädje i form av tidningar som dimper ner i brevlådan varje månad. Doftljus. Kläder. Mat. Julklappar. Sterilisering av Sessan, vilket jag egentligen skulle gjort för länge sedan eftersom p-pillren ökar risken för cancer.. Att fika eller gå på bio någon endaste liten gång då och då. Att äta på China (vilket egentligen inte är så himlans dyrt om man bara äter en rätt med vatten till, men ändå är det låååångt utöver budgeten). Att köpa den nyaste Greys-boxen som kommer ut nu i dagarna. Att resa, träffa vännerna långt långt borta. Att ringa de där vännerna långt långt borta eftersom jag inte kan resa till dem. Att köpa schampo, tvättmedel, basvaror till skafferiet. Terapi! (bara min psykolog meddelar att hon är tillbaka från sin sjukskrivning...)


Är man inte redan deprimerad, så blir man det lugnt av soc och deras existensminimumpengahjälp.. Guuud vad jag vill få ordning och reda på allt det här nu.
Men jag kan inte göra så mycket förrän försäkringskassan fattat sitt beslut.

Börjar jag prata om nån praktik innan beslutet kanske de bestämmer sig för att jag inte behöver någon aktivitetsersättning. Kommer jag ut på praktik och faller igenom kommer jag stå på ruta ett, med existensminimum och en ny klump i magen...


Trött trött trött...
Fatet på bilden ingår i Dukas julsortiment och jag föll handlöst när jag fick syn på den i en blogg igår. Men några 299;- har jag ju inte till övers, nej...

17 November 2008  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Dagens pyssel.


Idag började jag bocka av den där listan från igår, ljusslingan sattes upp ute på balkongen. Efter två lampbyten fungerade den finemang. Men nog kunde jag varit smart och kollat att den lyste Innan jag satte upp den. Det var nog kallt för fingrarna att sätta upp den, sedan ville jag in och värma dem - inte stå kvar och mecka med lampor...

Jag har inte tänt den än, dock. Jag tror det får vänta åtminstone till nästa helg. Fast jag är ju ganska lockad redan nu. Det är så förbaskat mörkt i huset mittemot jämt..


Plockade fram min blåa stjärnljusslinga till sovrummet också.


Nu väntar jag mest på reprisen av Oskyldigt dömd. Sedan är det väl dags att sussa lite, antar jag. Det återstår ju ett par timmar dessvärre, så jag fördriver tiden med Pippi långstrump. Har sett både Saltkråkan och Bullerbyn och Madicken fram och fram nu i helgen också. Är mest på jakt på de juliga avsnitten, och nån slags julkänsla.
Den var tusen gånger starkare i juli än vad den är nu, kan man säga...


16 November 2008  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
Julgöra


Det är ju faktiskt bara två veckor kvar till första advent nu, och det känns som att jag behöver lista allt som ska göras fram till dess. Ja fram till jul, egentligen. Även om jag plötsligt känner mig lite stressad, så är det ju för ett gott ändamål :)

Till att börja med ska

*julgardiner strykas och sättas upp
*adventsstakar och stjärna plockas fram
*ljusslingan pillas upp ute på balkongen
*stjärnljusslingan plockas fram
*blockljus inhandlas och arrangeras fint till adventsljusstaken

*julklappar hittas på och inhandlas
*...och slås in

*julgran huggasSedan ska det bakas

*lussekatter
*havrekakor med russin
*pepparkakor(?)
*drömmar

*knäck
*ischoklad(?)

*annat(?)Och längre fram ska det dessutom

*skickas julkort
*rullas köttbullar
*kläs gran
*kikas på åtminstone Lite adventskalender på tv.
Och så vore det skönt att ha lite städat till jul också, men det vore det ju alltid så det är ingen riktig punkt på listan...


Är det förresten någon som har någon koll på vad det blir för adventskalender i år?

15 November 2008  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
Mål.


Så nåddes det sjunde delmålet. Det första stora målet. Tillbaka på lägstavikten sedan förra viktnedgången. -28,5 kg.
Nästa, inofficiella, delmål blir att nå 30,0 kg. Eftersom det "bara" är 1,5 kg dit tänker jag inte räkna det som ett riktigt mål. Det blir 3,0 kg istället. Eller snarare 3,1 - som är mitt mål att nå innan jul...

Förövrigt ligger jag nu äntligen på normalt bmi, om än bara i den allra översta kanten.(bilden är en sådan där nattsuddarbild från slutet av 2004..)
15 November 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
14 novemberFredag idag. Jag läser en blogg och blir handlöst förälskad, den är inte riktigt som alla andra känns det. Och där visas så mycket fina scrapbooking-skapelser. Jag har tänkt det länge, att jag skulle vilja testa scrapping. Någon dag ska jag göra det. Måste bara ha lite pengar först (som ju saknas enormt just nu)...
Jag har bara hunnit till december 2007, men förhoppningarna om det fortsatta läsandet är stora. Adressen:


http://badankor.blogspot.com


Och snart ska jag äta kokostopp. Det är hiskeligt gott. Livsfarligt gott, rentav. Men när den är slut är det nyttighet som gäller. Ända fram till jul!


Det bidde förresten vita stolar, och de väntas anlända i slutet av november. Jag längtar lite.


14 November 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Tankenöt.Jag hade knappt hunnit trycka på publicera-knappen i inredningsbloggen förrän telefonen ringde. Det var mamma som just satt och tittade på de där stolarna jag vill ha (och skrev om i det där blogginlägget) på haléns hemsida. De har sänkt pris och mamma funderade på att beställa dem till mig.

Jag tycker inte om tanken att hon ska betala (mamma är inte heller rik...), men hon har faktiskt erbjudit sig att köpa dem nu och då återstår frågan; svart eller vit?!?

Jag ska ha ett vitt bord. Det är redan beslutat. Jag har mest varit inne på vita stolar också. Men så funderar jag på hur smart det egentligen är med vita stolar? Är de svarta å andra sidan lättrepade? Åh, hur ska man kunna bestämma sig?!

Så nu tänkte jag att vi kan ha en liten tycka-till här.
Röstar ni på svarta eller vita stolar?
Har ni några erfarenheter av "mina" stolar?
Har ni något annat att tillägga?


Help me! :)

13 November 2008  | Länk | Tankar på kammaren | 1 kommentar
I väntan på skrivron..


Jag hittade den här utmaningen häromnatten i en blogg och tänkte att jag kunde använda den som lite utfyllnad tills jag finner något riktigt att skriva här...1)Tre saker om dig själv som du är stolt över:

Oj. Det är så svårt när man känner sig alldeles rakt igenom värdelös så fort man tittar sig i spegeln. Men det är inget svar på frågan..

* Ofta kan jag svaret på frågorna i Postkodmiljonären. Det får mig att känna mig ganska allmänbildad. Allmänbildning är en grej att vara stolt över.
* Ibland kan jag bestämma mig för en sak och verkligen göra allt för att det ska bli så. Vägarna dit är inte alltid så bra, men jag är stolt när jag når målet (som det här med viktnedgången tex..)
* Jag är stolt över att jag trots allt ringde det där samtalet en gång för nästan fyra år sedan. Jag har ingen aning om var jag hade hamnat utan terapin/hjälpen..


2)Som vän är du?

Oh. Inte så bra som jag borde, men jag hoppas att jag kan bättra mig när jag blivit bättre vän med mig själv och det ständigt rådande kaoset..


3)Är du bra på?

Att skjuta saker på framtiden. Elda upp pengar (eller ljus om man ska vara noga, köpta för pengar). Sova.


4)Är du avundsjuk?

Ja. Men det betyder ju inte att man inte är glad för att saker går bra för de man avundas.


5)Öl och pilkastning eller discomusik och dans?

Nja. Hemmamys med asti och lite gladmusik.


6)Tränar du? Isåfall vad och hur ofta?

Det är jag och Carl Lewis...studsmattan, alltså. Vi försöker umgås dagligen sedan ett tag tillbaka, framför tv:n.


7)Det första du gör på morgonen?

Tittar på mobilklockan för att avgöra om det är ok att sova ett tag till eller inte. Tar på mig glasögonen så jag ska se världen om jag konstaterat att det inte är ok...


8)Hemlig "förälskelse"(typ nån skådis eller annat oskyldigt)

Hm. Hemlig och hemlig... alla vet väl att jag ska gifta mig med Chad Michael Murray eller "Logan" i Gilmore Girls... (fast först ska jag lära mig hans riktiga namn!)

9)Pratar du med dig själv?

Njä, men med katterna.

10)Mest märkbara tantvarning?

Alla mina pelargoner misstänker jag att människor ser som tantigt. Och broderandet. Men det är ju på modet, så det är ok att vara tantig ju ;)

11)Vad skulle du vilja göra mer på din fria tid?

Sådana där saker som jag gör, men i större skala. Läsa, brodera, baka och laga mat, umgås... Skriva!

12)Något nytt projekt på G i snar framtid?

Julen... ett helt företag!

13)Nåt som du SKULLE VILJA göra, men som aldrig får tillfälle, tid, råd med?

Att inreda min lägenhet klart, for one. Resa och träffa mina rara vänner skulle också vara alldeles alldeles på sin plats. Fota mer. Bo på hotell och shoppa i någon storstad ā la Göteborg/Stockholm/Köpenhamn är något annat jag längtar innerligt efter att göra, men är tveksam till att jag kommer få möjlighet till inom det närmaste...

14)Det bästa med att ha barn(om du har):

-

15)Är du pinsam ibland? När?

Åh. När jag druckit en flaska asti, garanterat. Annars vet jag inte såhär på rak arm..

16)Person som du avskydde i skolan?

Häxan som var vår idrottslärare i sexan, oh ja! M i min gymnasieklass var väl inte heller alltför lätt att tycka om, men avsky är ett starkt ord..

17)Hångel på första dejten?

Som alla vet är ju jag pryd....(a)

18)Din bästa killkompis(om ej nu, sen förr)

Det måste ju vara Kim. Det känns lite sorgligt att konstatera. Nu är det är ju inte så att jag inte tycker att Kim är världens bästa (för det Är han!!), men än så länge har vi aldrig träffats och jag vet ju inte om/när vi nånsin kommer göra det heller... Nej, men det är sorgligt när jag tänker på vännerna som försvunnit. d. Joel, Jonas, Håkan... de var så nära en gång.. Jag skulle ju så väldigt gärna haft dem kvar i mitt liv, men ja.. Det är det som är sorgligt.

19)Vad gör du på helgerna?

Förbannar tv-programmens värdelöshet, att det är rena öknen på nätet och att jag aldrig gör något bra av dem...

20)Livsdröm?

Om jag det visste... Själsro och ett livspussel som fallit på plats? Att skriva en bok?
13 November 2008  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
8 november
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
5 novemberDet talas och skrivs om ett historiskt val, och visst förstår jag det. Men allvarligt talat känns det lite "har ni inget bättre att fokusera på"?

I USA är det ju inte så. Och jag tycker det är bedrövligt. För min del känns det som att det här valet handlat om en vettig och en ovettig presidentkandidat (eller snarare, en vettig presidentkandidat och en spritt språngande galen vicepresidentkandidat i form av Sarah Palin).
Jag har inte sett en vit och en svart presidentkandidat.

Däremot har jag sett en Barack (notera förnamnet) och en McCain (notera efternamnet). När jag gått och lagt mig vid halv fyra inatt, efter att ha följt valvakan så länge att det verkade ganska säkert vad valresultatet skulle bli, insåg jag att jag inte Har En Aning om vad McCain heter i förnamn!
Haha.

Om jag hade röstat hade jag ju knappast röstat på den jag inte kunde förnamnet på, om man säger så...Nåja. Nu är det den femte november, jag har nyss stigit upp efter att ha legat i sängen och halvsovit sedan tiotiden, då vaknade jag och satte igång TV4 för att höra hur det gick efter att jag kastat in handduken inatt. Egentligen kändes det trist att ge upp när klockan hunnit bli halv fyra, men man kan ju inte sova bort hela dagen för en valvaka på andra sidan havet..


Jaja. Jag tänkte mest skriva några rader här eftersom det var ett tag sedan sist. Mina första dagar som 23-åring passerade kvickt. Fast händelselöst..
Sånär som på ett historiskt presidentval.
5 November 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 4 kommentarer
2 novemberNu var det bara en liten snutt kvar av den här söndagen också.. En timme och fyrtiofem minuter kvar tills min födelsedag börjar. Fast rent officiellt fyller jag inte år förrän 01:24. Då lär jag sova.. eller, nej. Jag kanske har hunnit lägga mig till rätta under täcket, men sover gör jag nog inte.

Tjugotre.
Jag hade min tjugotreårskris förra året. Tills jag kom på att jag faktiskt bara var 21 och skulle fylla 22. Då slutade jag krisa. Och nu känns faktiskt inte 23 speciellt gammalt.

Ska man ha ångest över något, så är det väl hur lite jag åstadkommit under dessa 23 år, minus några timmar.

Men det tänker jag inte kaosa kring just nu, året är ju långt.
Förövrigt lär jag ha gott om tid på mig att kaosa ännu, med min "tur". Alltså; jag vill nog inte bli så himla väldans gammal som ni kanske vet. Och bara för det räknar jag med att chansen att bli gammal är ganska stor.

Men strunt i mitt svammel nu.

Jag har inte så mycket att skriva, som synes.
Ska nog återvända till soffan och läsa den tid som återstår till midnatt, då reprisen av Oskyldigt dömd börjar.

Morgondagen har jag inga direkta planer för. Jag ska förhoppningsvis dela den återstående biten av tårtan med mamma, sedan ska jag bli nyttig. Äta lite spenatsoppa eller havregrynsgröt. Dricka vatten, grönt thé..

Fröken J vill "hitta på något" men jag har ingen vidare lust. Jag har firat klart nu, jag vill inte haka upp mig på att jag fyller år hela långa måndagen. Jag känner mest för en lugn kväll i soffan, typ.

Jaja. Det får jag bekymra mig för imorgon.Tack för grattiset, Frugan!
Och den fina, välbekanta ängeln :)

2 November 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
årets födelsedagstårtaOch inte så mycket mer.

Jag känner mig bara så väldigt ensam just nu.
Och maktlös.
Jag önskar jag visste vad jag kunde göra för att hjälpa Englasyster.


Kyrkogården var så obeskrivligt fantastiskt vacker, jag tror aldrig jag sett så många ljus där som ikväll. Men det är ju svårt att vara riktigt säker. Vackert var det iallafall, utan tvekan.
Och kallt.

Över fem minus var det vid nio imorse.. Ikväll är det kring fyra, var åtminstone för en halvtimme sedan.


1 November 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida