Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Pensées dans la chambre
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
FBJag bestämde mig för att ge facebook en ny chans idag, efter en tids funderande hit och dit. Vi får se om jag blir långlivad, eller ej.

Nu slipper jag iallafall känna mig utanför när väl valda människor lägger upp bilder där och skriver om det i bloggen utan att lägga upp några bilder där också. Väl valda människor känner sig säkert träffade nu ;)

30 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Juligt igenEftersom du tjaaaatar så, Frugan. Kan ju inte göra dig besviken ;P
Och ja, självklart förväntar jag mig att du tar dig an den här listan också, Elisabeth! :) Bilden här intill är från första advent förra året, men mitt ljusarrangemang ser likadant ut i år också sånär som på att jag valde att ta en smalare bricka att ställa ljusen på.


Alkoholfri glögg eller glögg med alkohol?

Före i fredags skulle jag ha svarat utan alkohol eller ingen alls. Men i fredags smakade jag Dufvenkroks lättvinsglögg med smakerna lingon & blåbär och hjortron och de var så sjukt goda så jag måste svara lättvinsglögg nu! (Har ni inte testat dem så måste ni, snarast! Särskilt hjortron-varianten..)

Egen pepparkaksdeg eller färdigköpt?

Egen. Efter mormors recept. Orkar jag inte göra den blir det inga pepparkakor alls. Simple as that.

Kokt julskinka, ungsbakad skinka eller kanske rentav ingen julskinka alls?

Färdigkokt som mamma griljerar. Så den är ljummen när bingolottos uppesittarkväll börjar, för då ska den provsmakas. Någon egen skinka brukar jag inte ha, är inte tokförtjust i den egentligen..

Glittret i granen, lodrätt eller vågrätt?

Jag brukar få för mig att jag inte ska ha något glitter varenda år men då blir granen så själlös. Sedan lindar jag den runt runt runt, så vågrätt alltså :)

Dopp i grytan, eller inte?

Inte.

Tomten kommer med klappar eller klapparna ligger under granen?

Under granen. Gärna redan nån vecka i förväg så man kan gå och mysa och kika på de fina papperen.

Rim på klapparna eller bara juletikett?

Juletikett.

Jenny Nyström-jul eller amerikansk jul?

Blåda har ju sin tjusning så jag håller med Maddur. Blandning?

Fira jul hemma eller hos någon annan?

Hemma hos mamma. Vilket ju i princip är hemma.

Lussekatt eller pepparkaka?

Lussekatter. Med massor av russin! Tagna ur frysen, tinade i ugnen så de smakar som nybakta alltid.

Knäck med hackad mandel i eller utan?

Helt klart utan mandel. Jag äter inte mandel.

Carolas eller Mariah Careys julsånger?

Jag hatar Carola men i valet och kvalet måste jag ändå välja henne. Hon har en bra julsångsröst och sjunger på svenska. Det är finare med svenska julsånger än engelska.. iallafall oftast.

Äta först och klappar sen, eller klappar först och äta sen?

Äta ungefär när Kalle börjar, sedan förflytta sig till tv-soffan och se en minut eller tre i slutet av Kalle eller så. Smälta maten och göra iordning fika. Sedan paket. Och Kan du vissla Johanna.

Julstjärnor eller hyacinter?

Vi har alltid haft julstjärnor, så de är jul för mig. Men amaryllis har hämtat in och blivit ett måste den med. I år är första gången jag har egna hyacinter, men definitivt inte sista. Vita, och/eller rosa, ska det vara.

Julgranen in i stugan den 23:e eller granen in långt innan det?

Jag funderar på att ta fram den nu under den kommande veckan. Det var en av de främska anledningarna till att jag bestämde mig för att köpa plastgran förra året. Den håller liksom mycket längre, och kan sprida julstämning när inte snön behagar infinna sig där ute...


29 November 2009  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
En tidig ego-klapp?Köpade visst en ny mobiltelefon alldeles nyss. Återstår att vänta på leverans och hoppas att den fungerar till belåtenhet, dock...


Den är iallafall röd. Och fin.


28 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
27 novembreDet blev ett stadsäventyr idag iallafall. Och lite fika. Men jag hittade ingenting whatsoever att köpa på hm, så jag kunde inte tjäna några 20%. Elakt av dem, tyckte jag.


Sedan promenerade jag hem med fröken J och mina knän höll hela vägen även om de gjorde lite ont på slutet. Det var inte alls som när jag gick ner på stan den gången jag köpte julklapp till mamma iallafall. Då brände det helt galet mycket i det problematiska högerknät...


Nu ska jag hitta några andra kläder att socialisera i hos fröken J och vandra iväg till henne. Kanske att jag öppnar min blåbär & lingon-glögg och provsmakar också. Eller så blir det bara medtaget julsmakande thé.

Får se hur länge jag blir kvar till att börja med. Tanken var eventuellt att stanna över Idol iaf...Och nu är julstjärnorna tända.
Känner att jag måste leta fram en ljusstake också fast jag inte hade tänkt det från början. Tänk om det kunde sluta regna nån gång, bara...27 November 2009  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
26 novembreJag har kommit av mig i broderandet på sistone med de bra-iga böckerna och prov-plugg och överväldigande antal blogguppdateringar på bloggkoll. Så ikväll kändes det som att det var dags att ta tag i det. Jag har kommit en bra bit närmare färdigställande nu.
Kanske hinner jag inte helt klart till på söndag (första advent), men om jag inte kommer av mig igen borde det bli klart till veckan iallafall...


Nu hägrar bokläsning och sömn. Imorgon ska jag visst socialisera med fröken J en stund. Planen är ett hm-besök för att utnyttja en rabattcheck. Men jag vet inte jag. Det vore så skönt att bara stanna hemma...?
Fast det kan jag ju göra på lördag.
Och så är det julskyltning på söndag!


Måtte mina nya hyllgavlar komma imorgon, förresten. Jag vill få den där affären avklarad nu. Betala räkningen och göra bokslut.


26 November 2009  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
L´essai est réalizeNu känns det verkligen som att jag överskridit mina kunskaper (syftar på rubriken). Men jag har iallafall gjort provet och det med stort hopp om ett bra resultat. Om känslan stämmer lär ju visa sig så småningom. Fast gärna ganska snart. På måndag, när nästa lektion är tex.


26 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
Nån slags känsla..
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Eller så är jag en vekling jag med......och hänger upp stjärnorna ikväll. En hänger på plats. En har jag ju redan monterat och tänt, fast på fel ställe. Den tredje är monterad och hänger och dinglar över gardinstången i sovrummet. Måste banka i nåt krokaktigt till den imorgon när grannarna inte sover..

Men tända dem tänker jag baskemig inte göra förrän på fredag!
Tidigast.

Adventshelgen liksom.


24 November 2009  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
24 novembreDet är alltså precis en månad till julafton och idag har det regnat som om det vore vilken dag i början av oktober som helst. Jag vill skriva en massa fula ord för att uttrycka vad jag känner angående detta, men det skulle nog inte bli så uppskattat av er som läser. Alltså låter jag bli.

Jag skiter i att stoppa de där lussekatterna i frysen och försöker jula till det så gott det går iallafall. Fast det är i förskott och fullständigt vedervärdigt att bryta mot juletiketten på det viset.

Jag motstår iallafall frestelsen att ta fram stjärnorna och stakarna fram till helgen, fast grannarna redan gått loss med dem i sina fönster och frestar mig att göra detsamma.

Hm.
Bore, var äääär du?24 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
C´est le premier jour de la semaine...och jag har börjat läsa på till provet som äger rum på torsdag. Alldeles för sent, känner jag. Planen var att börja i god tid. Läsa lite i taget liksom. Men det kommer nog gå bra ändå. Fem kapitel. Glosor och grammatik..
Måste finputsa stavningskunskaperna och grammatiken i första hand, resten ger sig förhoppningsvis av sig självt.

Jag bestämde mig för att inte gå på lektionen idag för att plugga hemma istället, och det gick väl någorlunda i en timme mitt på dan. Och så har jag läst igenom textboken nu. Men mer blev det inte. Undrar om nån är förvånad..?

Men jag gjorde ett besök på EM istället. För att se om de hade några röda kuddar, men det hade de såklart inte. Heller.
Men de skulle få nästa vecka. Varför så sent?
Jag vill ha röda kuddar till första advent, damnit!


Sitter just nu och funderar på om jag ska göra varm choklad och provsmaka en av de där lussekatterna jag köpte idag men planerade att lägga i frysen fram till helgen.. Choklad blir det nog iallafall, jag har mer än en halvliter mjölk som bf-datumet passerat på redan. Och den måste ju användas till nåt!


Nu pratar de om saffran på nyheterna också. Men kom ihåg vem som noterade det dyra priset först! 38 000 kronor per kilo...
Mina påsar kostade dock 27,90 per styck, så det stämmer ju inte riktigt :)
23 November 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
En lista som inte såg ut precis som alla andra

Jag stal den från Krinomas blogg.


1. De 3 senaste köpen jag gjort är: Om man bara ska räkna upp de tre sista sakerna man lade upp på varubandet i affären blir det lussekatter, polly, yoghurt (och cola...)
2. Den största kändis jag har nummer till i mobilen är: Hm. Det räknas väl egentligen inte, men många vet ju vem Engla är nuförtiden..
3. Det senaste jag googlade var: L´Oreal-mascaran som Mija tipsade om i mitt efterlysningsinlägg på bra mascaror.
4. Mitt absolut sämsta köp någonsin: Tåg- och bussbiljetterna jag aldrig utnyttjat genom åren, kanske. Från Hultsfred året jag brände mig, från Arvika när jag inte fixade att stanna kvar osv osv osv...
5. I min handväska har jag just nu det vanliga: Ingenting. Jag tömmer dem alltid när jag kommer hem för att jag inte vet vilken jag föredrar nästa gång. Fast en är iofs omvandlad till skolväska och i den ligger en rosa stiftpenna och en bok med franska texter.
6. Min favoritgata i världen är: Vattnäs byväg. Och kanske Avenyn och tvärgatorna däromkring?
7. Mitt signaturplagg är: Oj. Det har jag nog inget. Särskilt inte nu när min garderob krympt med 172%...
8. Det absolut finaste/dyraste i min garderob är: Det borde vara kappan i fuskskinn med pälskant som är alldeles för stor och typ använd en gång (som är dyrast). Och klänningen jag köpte förra veckan är klart något av det både finaste och dyraste i övrigt. Tillsammans med skjortan och byxorna jag köpte samtidigt. Finast alltså. Skjortan jag fick till halva reapriset var ju inte så dyr...
9. Jag är beroende av: Egentligen ingenting, tror jag. Allt handlar om vanor för mig. Om något skulle komma i vägen så hade jag nog inte lidit vare sig för att cola-tillgången och internetförbindelsen bröts...
10. Min personliga stil kan beskrivas med dessa tre ord: O-be-fintlig. Eller för-virr.ad ;P
11. Om jag bara fick shoppa i en affär skulle jag välja ingen aning: Men. Det går ju inte! Skulle det vara en klädaffär eller en mataffär eller en möbelaffär? ICA Maxi är min mataffär iallafall. KappAhl skulle utan några vidare problem kunna hålla mina garderober välfyllda.. och möbelbutik skulle nog bli Ikea, även om en dyrare butik i stil med EM eller Mio nog hade varit roligare om det inte vore för att de har så mycket mindre utbud.
12. Jag har aldrig köpt något från: Oj. Svenssons i Lammhult? (Många ställen!)
13. Jag fyndar bäst på: Hrm... Där de sänker priset mycket på något man gått och önskat sig länge fast man kanske inte haft riktigt klart för sig exakt hur det skulle se ut. Som mitt nya soffbord, tex. Visst har jag drömt om bl.a. den modellen väldigt länge, men det hade lika gärna kunnat bli en annan modell om det dykt upp ett bra erbjudande innan detta..
14. Om jag fick ärva någons hela garderob skulle jag välja: Blair Waldorfs, utan tvekan. Fast jag vet inte om den skulle passa vare sig storleks- eller stilmässigt. Anyways. I just löööv her stile.
15. Mitt nästa stora inköp ska bli: En ny säng. Och eventuellt ett köksbord och en helkroppsspegel. På Ikea. On/när jag nu behagar hamna där...
16. Min stilikon är: Jag får väl säga Blair Waldorf i Gossip girl här med...
17. I min skosamling har jag: Alldeles för många skor som jag inte kan använda för att de ger mig skavsår eller så.
18. Min drömväska är: en Oilily.
19. Varje månad shoppar jag för ungefär: Det som blir kvar efter att alla fasta räkningar är betalt. Och säkert lite till, annars skulle inte mitt sparkonto krympt så hemskt (A).
20. På nätet shoppar jag helst: på cdon. Eller dyra saker i möbelväg, som det verkar. Men inga mer kläder. Nix.
21. Min favorit-modeblogg är: Måste ju vara Mijas och Maddurs, även om de inte är några modebloggare "egentligen" :)
22. Jag är som snyggast när: en bra hår- och hy-dag, fast egentligen aldrig?
23. Om jag vill ha smakråd så frågar jag: I bloggen eller det kära forumet. Ibland får man mycket bra respons. Ibland inte lika bra. Eller så frågar jag mamma, men hon har sådan taskig smak så hennes råd lyssnar jag inte på.
24. Mitt hår är: nytvättat (fast torrt), flätat och ett enda spretande kaos
25. Mitt drömjobb är: Jag vet inte. Ett där utbildningen var avklarad, så jag bara behövde jobba och tjäna trevliga pengar och sådant. Inredningsrelaterat, antagligen...


23 November 2009  | Länk | Listor & test | 2 kommentarer
Dimanche.Jag tycks inte ha så mycket att säga idag. Har mest suttit med näsan i en bok. Eller två, för jag läste ut Vinbärs- och började på Hallonboken direkt efter. Vissa böcker är verkligen så mitt i prick vad man vill eller behöver läsa just där och då och den här serien är verkligen en sådan. Jag önskar att den aldrig tog slut, men det lär den ju göra ändå förstås...

Imorgon ska jag studera flitigt inför provet. Är tanken. Jag måste verkligen. Har inte öppnat böckerna alls ännu. Även om det mesta borde sitta någorlunda ändå...


22 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Oh förresten.En sådan liten sak i världshistorien, men stor för lilla mig just denna dag. Idag köpte jag årets första vörtlimpa! Den har jag längtat efter, kan jag lova! Ända sedan i september/oktober. :)


21 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Det bidde strykning iallafallJa precis. Jag har strukit och satt upp alla julgardiner nu. Dessutom strök jag en duk och lade på mitt gamla vardagsrumsbord vilket tillfälligtvis försts in i hörnet där julgranen ska stå vilken vecka som helst. Var jag ska göra av hyacinterna och amaryllisen och termometern och ljusstakarna då är ett senare bekymmer.

Jag blev iallafall rrrruskigt nöjd med sovrumsgardinerna. Åh så fina de är! Och det blev inte så tokigt med kappan till jutegardinerna i köket heller. Jag återkommer med bilder vid ett senare tillfälle, först ska ju stjärnor och ljusstakar på plats också.


Nu är mitt största bekymmer vad jag ska avsluta kvällen med. Antingen blir det filmen Fyra bröllop och en begravning eller CSI Miami. Eller så letar jag fram en filmklassiker jag inte sett på länge ur samlingen, vilket jag funderat på en hel massa gånger i höst men som aldrig blivit av för att jag inte kunnat bestämma mig för vilken film jag egentligen ville se. Så har jag nöjt mig med halvtrista b-filmer istället...


21 November 2009  | Länk | Stök & Pyssel | 2 kommentarer
21 novembreNäe. Vet nån vad. Grannen i huset "nedanför" har satt upp ljusstakarna i eftermiddag medan jag varit hos mamma. Trodde jag skulle få hjärtsnörp när jag fick syn påt.
L a g b r y t a r e !!! >_<

Jag hade ju tänkt stryka julgardinerna igår men jag kom mig aldrig för. Och i ärlighetens namn känner jag inte för det idag heller, så jag tror det får vänta tills imorgon istället.

Om jag inte får ett ryck senare, för det är ju skräplördag utan något vidare tv-utbud att snacka om så jag kan lika gärna roa mig med strykjärnet då...


Inatt när jag gick och lade mig var det förövrigt tio komma tre grader. Jag upprepar. Inatt. Strax innan ett. Tio komma tre grader. PLUS.
Det är ju helt fel!

21 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Kvällens tanke på kammarenDet måste ju ha framgått vid det här laget att jag inte alls är en sminkmänniska. Men ibland kan någon ta min kropp i besittning och få det att verka som en sådan bra idé att kleta på lite mascara och så iallafall.
Min mascara är hundra år gammal och inte vidare bra tycker jag.
Så nu tänkte jag fråga er med lite mer erfarenhet och framförallt kunskap på området.

Vilken sort är bra? Vilken sort ska man välja?
Waterproof, inte waterproof?
Billig. Mycket gärna. Att lägga flera hundra på något man bara använder när något spöke tar en i besittning känns lite ..onödigt ;)

Nåja. Help!


20 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
JullistaJag har sett den på ett par ställen redan, men nu lånar jag jullistan från Frugan!Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Nej absolut inte. Det är faktiskt ett viktigt kriterium när jag funderar (eller drömmer) om framtida sysselsättning. Inget vårdjobb till mig, tack.

Bakar du något till jul? vad?
Mja, sedan mormor slutade baka har jag försökt baka något eget varje år åtminstone. Lussekatter i första hand, sedan kan det bli någon eller några av mormors sjuttielva goda julkaksorter. Knäck och ischoklad har jag försökt mig på och misslyckats kapitalt med de senaste åren så nu ger jag banne mig upp. De är inte så goda ändå. Aladdinasken, de romerska bågarna och after eighten är way better! Och saffranskolan från Åre chokladfabrik som jag köpte förra året och redan börjat leta efter för att inte bli utan i år.. :)

Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Med. Såklart!

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Som framgår i bakningsfrågan är köpegodis way better ;)

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
Jag har en röd klassiker i plåt med hjärtan för vanliga kronljus, men jag gillar den inget vidare. Jag föredrar en egenskapad historia med fyra röda blockljus på rad på en avlång bricka av något slag. Förra året hade jag guldstenar runt dem. Det blir nog återanvändning av dem i år också. De röda blockljusen inhandlades iallafall så sent som för någon timme sedan :)

Fönsterprydnad - stjärna eller elljusstake?
Båda. Men i år blir det mest stjärnor, det är svårt att balansera runt både katter, stakar och massor med blommor i fönstren..

Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?
Med brevbäraren. Jag tänker inte säga att det är roligt med e-julkort för det känns ganska opersonligt och trist. Hellre ett sms då, med några personliga hälsningsord. Sedan har jag iofs aldrig fått några e-kort heller, vad jag kan minnas..

Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…?
Jag är inne på riktigt klassiskt rött i år, med tillägg av julgrönt, guld och silver. Men det varierar litegrann år från år.

När julpyntar du hemma?
Jag har ju redan hängt upp en julstjärna i vardagsrummet (inte i fönstret dock), en ljusslinga med blåa stjärnor och röda ljuspyramider och gardinlänger i köket som ska kompletteras med juligare kappa sedan. Men egentligen tycker jag inte om att pynta före första advent. Eller första december, beroende på vilket som inträffar först!

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Under de första 15 åren av mitt liv, ja. Sedan började vi flytta runt så mycket så det har knappt blivit mer än en jul på varje ställe. Men min gröna foliestjärna som följt med mig sedan barndomen har alltid brukat hänga i mitt sovrum förr. Och så har vi haft sådana där tomtebilder som man kan fästa på fönster och speglar som alltid suttit på badrumsspegeln. Nu för jag vidare den traditionen med egna stickers..

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Röda, silvriga och guldiga julgranskulor. Och en ljusslinga. Hos mamma måste alla gamla pynt hängas i granen, såklart.

Har du ett färgtema i granen?
Nja.. jag försökte, men jag misslyckades. Jag håller mig som sagt till de röda, silvriga och guldiga kulorna bara. De är säkra kort :)

Levande gran eller plastgran?
Sedan förra året har jag en plastgran. Men jag önskar att jag kunde ha en stor äkta disneygran. Kanske nån gång!

Hur ser din julfrukost ut?
Jag är lite dålig på det där med julfrukost. Det brukar bara bli nån vörtmacka med smör. Och på sin höjd en skinkskiva, men jag tycker inte att skinkan platsar på mackor egentligen.

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv?
Vi brukar tända ljus på kyrkogården och på kvällen åker vi till min morbror och kusinens mamma. Dessförinnan tycker jag inte att man hinner så mycket mer än äta frukost, förbereda julmaten och öppna paket/fika? Julafton går så sabla fort!

Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Vi dricker vanligtvis inte glögg, om vi inte får nån gratisflaska från Ica men igår köpte jag en flaska Dufvenskroks(?) lingon & blåbärsglögg för det lät så spännande. Jag hoppas den är drickbar...

Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Ingenting. En pepparkaka till kanske funkar..:)

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Det finns inga måsten egentligen, men clementiner KÄNNS ju juliga, så om de finns hemma gör det ingenting. Förresten. En apelsin med nejlika är ju också julig, men det har bara pysslats ihop några få gånger under min levnadstid, man får så ont i tummen av nejlikan ju :P

Vilken är din favoritjulskiva?
Oj. Jag minns inte ens vilka jag har ju. Bara de klassiska julfavoriterna finns med tror jag inte det spelar så stor roll vem artisten som framför den är..

Vilken är din favoritjullåt?
Klassikerna, som sagt. Gläns över sjö och strand, Jul jul strålande jul... ja, ni vet.

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Rödbetssalladen och de hemmagjorda köttbullarna! Prinskorv och julskinka är ju juligt så det förslår, men jag äter inte så mycket av det...

Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Hrm. Jag brukar köpa rödbetssalladen eftersom mamma gör allt annat (vilket inte är så mycket egentligen.. vi har bara potatis, jansson, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad och skinka).

Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Med! Är den utan så kan det lika gärna vara.

Risgrynsgröt eller Ris ā la malta?
Både och, men de är inte jul för mig och inte tokgott heller. Det brukar bjudas ris ā la malta hos morbror på julaftonsbesöket som jag äter ibland dock.

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Det har vi aldrig haft så det funkar finfint utan. (jag vet inte ens vad det är, typ)

Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Julmust! Morabryggarns helst!

Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Har nog inte fått något recept av henne. Inspiration till köttbullarna som hon brukar ha senap i är nog det närmaste ett recept jag kommer. Däremot har jag ju mormors alla julkakerecept..

Tittar du varje år på Kalle´s julafton?
Vi brukar som bäst hinna se någon minut på slutet eftersom vi äter vid den tiden..

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?
Tomteverkstaden.

Har du sett Karl-Bertil Jonsson´s jul?
Jadå. Men det är inget måste.

Har ni tomte hemma?
Nej..

Köper du julklappar till många?
Nej, bara föräldrarna..

Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Jag älskar att slå in paket så om någon affär får för sig att göra det är det bäst att de gör en riktig outstanding inslagning för att jag inte ska bli sur ;)

Roligast att få i sin julklapp?
Jag lånar frugans svar; Något jag önskat mig, eller något som det verkligen finns en tanke bakom.

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
En trisslott med den där vinsten som skulle göra mig ekonomiskt oberoende kommer nog alltid vara drömmen. Men i övrigt känns det ärligt talat inte som att jag önskar mig något sådär innerligt jättemycket i år. Jag börjar ha det jag vill ha och behöver, liksom.

20 November 2009  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
19 novembre


Jag vill göra minst fyra, fem saker samtidigt men det vet vi ju alla att det inte är möjligt. Så hur gööör man? Dumma, dumma tid att bara springa ifrån mig såhär.

Nu har jag iallafall läst ikapp alla inredningsbloggar som jag fick skippa igår när jag monterade bord och dammsög och piffade och fejade, och då kanske jag kan få några stygn broderade medan jag ser NCIS?
Och så får jag läsa den underbara Vinbärs-boken när jag lagt mig.
Imorgon får Plaza interiör få uppmärksamhet, och så ska jag stryka julgardinerna. Sedan är jag väl ungefär ikapp det jag vill göra för stunden.

Veckans sista lektion klarades av idag och nu måste jag rikta in mig på att läsa på till provet nästa torsdag så mycket det bara går. Särskilt grammatiken. Om jag skulle misslyckas med något är det garanterat att jag blandade ihop grammatikreglerna...


Imorgon hoppas jag få klarhet i hur jag ska få ordning på hyllgaveln som visade sig vara mindre än de övriga tu också. Det är så typiskt att jag ska drabbas av det när jag redan väntat ungefär dubbelt så lång tid på leveransen som de utlovade vid beställningen..
Nåja.

Jag har köpt ny ljusslinga och satt upp den på balkongen idag iallafall. Och tagit fram mina två röda ljuspyramider. Screw the jul-rule. När snön aldrig behagar infinna sig får man väl lägga grunden till julkänslan på andra sätt. Hur ska det annars gå liksom?

Avslutningsvis kan jag tillägga att jag gjorde ett till byxinköp idag. Det känns dyrt, men skönt att ha hela två byxor som passar, att variera mellan nu...


19 November 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Flower MonoEtt litet inlägg om mitt fina bord...

http://sandralinneas.blogg.se/Och en bild på min tjuvstart på julen ;)
18 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
mercredi le 18 novembreIdag har verkligen gått i shoppingens tecken. Jag vaknade av mobilen, det var dags för leverans av min String-hylla och soffbordet från Länna möbler, Äntligen! Förvisso fick jag ingen faktura idag, men den dimper ju ner inom några dagar...

Sedan fortsatte det med räkningsbetalningar. Jag fick en faktura på nästan tvåtusen från jotex sedan jag och mamma gjorde den där beställningen i oktober. Även om det blir märkbart för min ekonomi den här månaden kände jag att det var bäst att betala hela nu istället för att åka på en massa ränta för att jag delade upp den.. sedan får jag förstås tillbaka en del från mamma, som tur är.

Och så, månadens storhandling. Fast det blev ingen vidare storhandling. Jag behövde inte be mamma köra ända fram till porten för en gångs skull utan klarade mig med två kassar och en blompåse med en amaryllis :D

När jag kom hem försökte jag få liv i min ljusslinga på balkongen, men när jag plockat ner den och pysslat med den på vardagsrumsgolvet i en evighet kom jag fram till att den är död. Jag måste köpa ny, alltså. Måtte det finnas en väldigt billig någonstans.

För sedan gick jag till KappAhl och handlade för återstoden av de pengar jag fick idag. Typ.
Visserligen är kläder jäkligt nödvändigt, ingenting i min garderob sitter bra förutom koftorna jag köpte förra månaden, men det är ju så Dyrt att köpa... särskilt om man köper flera plagg på en gång. Särskilt byxor och klänningar ur Vintage series-kollektionen för den vet de att ta betalt för. Men jag älskar min nya klänning. Det gör jag verkligen. Och det är så skönt att veta att jag har ett par byxor som sitter som de ska och dessutom är lite tjockare nu när det börjar bli vintersäsong...
Sedan hittade jag en skjorta till halva reapriset också. Den känns lite tajt, och är inte i nåt töjbart tyg så jag hoppas verkligen att det inte var ett misstag, för den var så fin och jag älskade den (med).


Jag har lagt upp bilder i foto-bloggen för den som vill...
http://sandralinneas.blogg.se/fotoalbum

18 November 2009  | Länk | Shopping | 0 kommentar
Mardi le 17 novembreMed tanke på att jag just predikat millimeterrättvisa i julens namn hos Mija kanske inte det här är så passande att skriva. Men... *Host* jag har "monterat ihop" en av mina nya julstjärnor idag. Mest för att kolla att den lampa jag hade hemma var av rätt sort så jag kunde skriva upp en till på handlingslistan. Men sedan råkade jag liksom tända den och hänga upp den på en vägglampett bredvid tv:n eftersom det är så himla mörkt här och jag hatar starkare ljus än just mysbelysning... Jag gjorde samma sak förra året också, vid närmare eftertanke. Hrm. Ja *host*.

Sedan plockade jag fram ljusslingan som ska sitta ute på balkongen. Jag tänkte vara smart och provtända den innan jag satte upp den, vilket jag också gjorde och konstaterade att det var en del lampor som inte funkade. Men det verkade bara vara en sektion. Så jag hängde upp den. Förra året var det också en sektion som inte fungerade men det var bara en eller två lampor som behövde bytas. Inget jättejobb alltså.

Men när jag hängt upp den och provtände den igen för att få lite mer översikt på trasighetsfaktorn konstaterade jag att det var väldigt mycket mer än en sektion som var trasig. Typ alla utom en eller två. Blä!
Jag ångrar att jag hängde upp den, väldigt mycket.

Men men. Förhoppningsvis är det bara nån enstaka lampa som är trasig nu med. Och det ösregnar ju så man behöver kanske inte oroa sig för att frysa av sig händerna under trasiglampa-letningen heller... >___<17 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 4 kommentarer
Ha ha.Julmusten är tydligen hotad pga brist på glasflaskor. Bengt Magnusson uppmanade svenska folket att panta.
Better panta mera då, om ni tillhör pantsmitarna.

Själv köper jag bara cola zero i plastflaskor och pantar regelbundet så jag känner mig inte vidare skyldig...


16 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 4 kommentarer
14 november.Ja, så var det med den snön.
Den har slaskat hela eftermiddagen. Nyss när jag var ute och skakade kuddar regnade det också. Stora blöta otäcka regndroppar. Buhu!

14 November 2009  | Länk | Journalanteckning | 4 kommentarer
Uppdateringar.
Om nu någon fortfarande inte insett det bra med bloglovin´ (eller bloglines, som du Frugan ;) så kan jag meddela att jag lagt upp en väldig massa bilder i fotobloggen på sistone. Alldeles nyss kom jag ikapp. Nu har jag inga fler bilder på lager, alls.
Skönt!

Hädanefter ska jag försöka att uppdatera mer regelbundet.
Så kan ni väl vara söta och kommentera lite oftare/mer också, så jag vet att någon faktiskt tittar in där?

http://sandralinneas.blogg.se/fotoalbum/2009/november/


Eller för all del här. Det känns ganska tråkigt att få så lite respons, trots att besöksstatistiken är högre nuförtiden än förr.

14 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
Il neige.


Riktig snö.
Och den ligger kvar!

:)


14 November 2009  | Länk | Vintervind | 1 kommentar
publishme......är sådär segt och jobbigt, så det får bli en snabb bild här på gardinuppsättningen istället. Blev mycket bättre än jag hade trott. Och känns inte alls så juligt som jag befarat. Som tur är, det är ju en stund kvar till advent...


13 November 2009  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
Det bidde visst.....ingen renbäddad säng, men väl ett putsat köksfönster och rengjort element och fönsterlampa och sådant.
Eventuellt blir det en ny gardin struken framåt kvällen, annars blir det väl imorgon eller någon annan dag ganska snart. Det är så bra insyn här när det är mörkt, så jag har ingen större lust att vara gardinlös alltför länge.

Det blir julgardinerna som får komma upp, redan. Men bara de "vita" längderna med guldstjärnor. Kappan får vänta till advent. Im not totally lost, nämligen ;)

13 November 2009  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
Vendredi le treizième
Fredag den trettonde. Jag har dammsugit all over the place, vilket var ytterst välbehövligt. En omgång tvätt tumlar runt i maskinen. Borde byta sängkläder. Men först diska.

Så kanske jag kan njuta lite av helgen sedan.
Mmm, låter som en plan.


13 November 2009  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
Färgseendehttp://www.spectralcolor.com/game/huetest_kiosk


Det här var roligt!
Jag fick resultatet 8 trots att färgåtergivandet på min dataskärm är ganska så knepigt. Plus att jag är trött. Och ofokuserad.
Men det kunde ju blivit bättre..

12 November 2009  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
MobilfunderingingarJag har funderat lite på telefoner.. Jag ska inte gå ut och shoppa imorgon dag, men jag misstänker att min teflån sjunger lite på sista versen nu efter alldeles för många fria fall från hög höjd så jag ska börja se mig om litegrann.

Jag vill ha en mobil med kamera och mp3-spelare nästa gång. iPoden och jag är ofta inte alls vänner, dessutom är det ju bättre att släpa runt med en mackapär än två så det känns som en bra idé. Plus att jag inte vet hur jag ska bära mig åt för att föra över musiken från min gamla dator så det är så otympligt att starta den bara för att ladda poden... (annars försvinner ju musiken, dumheter I say!)
Och kamera. Alltså, jag har ju en finfin systemkamera. Men ibland tar man inte med den. Då är det bra att ha en kompletterande mobilkamera, och den ska ta hyfsade bilder. Ingen nästan inga megapixlaralls-kvalitet, tack. Då är jag hellre utan.

Så. Jag tänkte höra om ni har några mobiltips som uppfyller mina önskningar? Till ett hyfsat lågt pris. Alltså inga femtusen eller så. Det ska absolut inte vara touchscreen. Däremot får den gärna vara vikbar. Men det är inget 100%-igt måste.
Det ska vara en Samsung eller Sony Ericsson.
Ska och ska förresten. Det är väl inte heller skrivet i sten, men jag måste erkänna mig ganska skeptisk till Nokia nuförtiden, och min gamla LG är ingen favorit heller..
Om det inte vore för att min nuvarande vikbara Samsung farit i backen så mycket och inte kan ta emot födelsedags-mms med röstmeddelanden hade jag gärna haft den länge till eftersom batteri-tiden är så bra och så. =)


Tacksam för tips är edert petite s.12 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
12 novembre.Det blev en promenad till skolan idag, sedan en timmes lektion och vidare promenad till stan. Mamma skulle hämtat men hon hörde aldrig av sig. Inte förrän jag var färdigshoppad iallafall. Det var den sista julklappen som inhandlades, nu ska jag bara slå in alla så behöver jag inte bekymra mig mer för det. Känns rätt skönt att ha alla klappar klara, jag tror aldrig jag varit ute i såhär god tid förut faktiskt.

När jag gömt julklappspåsen i bagageluckan - när mamma väl showed up alltså - gick vi på biblioteket och där hittade jag äntligen två böcker jag väntat på att ramla över. Je suis trés satisfait!
Måste bara läsa ut den nedra boken jag hållit på med i en evighet och lånat om två gånger först...

Sedan köpte jag skor också.
Mamma härmades och köpte likadana.
Pfts.

12 November 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Yre!Det handlar inte så mycket om snabbhet som om att brodera länge, som Madde kommenterade innan dig ;)

Jag tycker helt enkelt att det var ett roooligt broderi, och så är det en hel del halva korsstygn också så det går fortare för det...

I övrigt tycker jag att du ska skaffa en blogg så jag har nånstans att besvara dina kommentarer! ;P
Broderiet på bilden hade varit roligt att ha sedan när det här är klart eftersom de påminde om varandra...:)


11 November 2009  | Länk | Stök & Pyssel | 1 kommentar
Show & Tell
Det finns en sådan där återkommande veckoutmaning i stil med tisdagstema och allt vad de heter som cirkulerat runt i bloggvärlden, som heter Show & Tell eller Fredagstema.

Jag läste om förra veckans tema hos tankebubblor;
http://tankebubblor.blogg.se/2009/november/drommiddag.html.


Drömmiddag. Berätta vilka tre gäster du skulle vilja ha på middag, 4 runt bordet med dig. Hur sitter ni. Berätta meny, vinval, dukning o s v. Levande gäster är inte ett måste. Idén är från "Gokväll" om ni har lust att kika på konceptet."


Jag tyckte det var en rolig grej att fundera kring.
Rent allmänt gillar jag tanken på en stor fin matsal, med enormt bord och många gäster. Jag har varken matsal eller många människor att samla sådär som jag drömmer om, men om jag kunnat hade jag gjort det.
Det skulle inte bli några tre gäster, alltså ;)

Istället skulle det bli en udda skara gäster i form av de människor jag lärt känna genom åren via internet. Tänk att få ha alla dessa utspridda människor samlade runt ett och samma bord liksom!
Eftersom alla inte känner varandra skulle det nog kunna bli både katastrof och succé!

Med många gäster kanske inte ett runt bord hade fungerat, även om det är det ultimata i min mening då alla kan se varandra och så.. Eller jo, klart det går. Men det skulle bli en väldig diameter på det bordet ;)
Så det får alltså bli ett hederligt långbord med bekväma stolar i någon klassisk modell. Definitivt med nån slags dyna eller stoppad sits för långsittning.

Bordet skulle varit dukat som om det vore dags för nobelfesten. Jag skulle förvisso skippa dukar och smörtaxar, men fina blomsterarrangemang och klassisk servis och glas skulle där finnas. Linneservetter, levande ljus och kanske något slags krimskrams på bordet (ni vet, man kan ha glitter eller kottar eller rosenblad eller något sådant, utspritt för att förhöja dukningen :)

Det skulle förstås vara trerätters meny... gärna kyckling eller fläskfilé till huvudrätt, och en äckligt onyttig dessert ;D
Om ni känner er manade kan ni väl också anta utmaningen, även om den är tjuvad ;)
11 November 2009  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Lever hoppet?
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
För den som funderar..Det kanske är nån som ligger sömnlös och funderar hur långt mitt broderiprojekt egentligen framskridit sedan senaste uppdateringen, och så kan vi ju inte ha det! Så här kommer en rykande färsk bild som skvallrar om läget! ;)


10 November 2009  | Länk | Stök & Pyssel | 3 kommentarer
10 novembreJag kom mig iväg iallafall, mitt i ett tilltagande snöfall. Mys.
En av mammas julklappar är avprickade från listan, nu återstår bara nån till så är jag klar sedan.
Klar för inslagning, åtminstone.


Matlagning på gång nu, så det får bli en kort uppdatering. Mjuff!
10 November 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
toujours la même choseJag vet inte om man kan använda "chose" i det begreppet, men men. La męme question funkar inte i sammanhanget så.. Nä. Chose blir bra. Det betyder alltså "sak". Alltid samma sak.


Varför jag valde den rubriken vet jag inte riktigt.
Kanske för att hösten är sådär grå som novemberhösten alltid är.
Kanske för tröttheten som alltid är lika tröttande.
Kanske för att jag tänker att jag ska göra, men aldrig gör.. ja, allt ungefär.
Kanske för att känslorna alltid är desamma och jag inte vet från vilken vinkel jag ska angripa dem för att det ska kunna förändras.
Kanske för att jag inte ville gå till skolan idag heller, men gjorde det och kom därifrån efter en bra lektion. Som vanligt.


Nej, jag vet inte.

Jag funderade på att gå till ÖoB och köpa en av mammas julklappar, men jag orkar inte. Det är för kallt. För långt (att gå själv..), det är inte roligt.
Funderade på att åka ner på stan och köpa en annan julklapp, men nä.
Kanske imorgon. Egentligen borde jag vänta tills jag får nya pengar nästa vecka. Jag har redan varit inne på sparkontot och nallat alldeles för mycket den här månaden, också. Och bland födelsedagspengarna från pappa som jag skulle köpa kläder för. Det blev två hyacinther och bakelser och morötter för det jag hade kvar igår istället. Jag fick en mössa, strumpor och benvärmare iallafall. Ha.

Jag är trött på pengapusslande också, förresten.


Men jag lyssnar på Röd nu och den är bra, fin, bäst just nu och det snöar i bloggen medan jag skriver och det kom några minisnöflingor ute förut också. Så det är väl inte helt genomuselt, alltihop.
Sedan har jag namnsdag också. What do you know...10 November 2009  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
9 novembre
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
9 novembre


När jag gick från bilen in i skolan idag kvittrade fåglarna och solen sken så det kändes som att det var vår. Härlig känsla. Konstig känsla.
Särskilt när man tittar på klockan nu och sedan tittar ut och ser att det är så dimmigt att huset tjugo meter bort börjar bli halvt om halvt osynligt. Plus att det ju börjat bli så mörkt att man måste tända en lampa för att inte gå vilse...


Klockan är tio över tre!


Det är nog bäst att tända den där lampan, brodera lite och lyssna på Kents nya album som jag fick i fredags. Den har spelats några gånger sedan dess. J"aime!


9 November 2009  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Och min födelsedagstårta:

7 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
7 novembre: Enfin!


7 November 2009  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
5 novembreAlltså. Förkväll.
Det är ju så fruktansvärt krystat. Yvonne Ryding har noll programledarkarisma, och lika lite att säga som jag brukar kunna klämma fram efter att ha vistats i ett rum med någon längre än fem sekunder (vad har du haft för dig sedan sist, jaså jaha, nä jag har väl inte gjort nåt speciellt som vanligt...).

Elisabet skulle kanske kunna blomma ut med en annan programledarkompis, men som det är nu är hon också ganska tråkig.

Undrar vad det är för idioter som hittat på den där dejtingspecialen de har förresten. En kille, tre tjejer och en minut per tjej att ställa frågor. Nää, jag orkar inte!

Kan ni inte lägga ner den där skiten NU, snälla snälla Tito och TV4:s programchef? Snälla snälla snälla!


(Hade det inte varit för att jag tycker om att ha NCIS som nattsaga innan jag går och lägger mig, hade jag sett det nu klockan sex istället. Men det kan jag alltså inte, och då återstår bara att genomlida tjugo minuters Förkväll i väntan på nyheter och sådant).
Det har snöat idag med. Lite mer riktig snö, och det ligger kvar och lyser upp den gråmulna världen en smula. Jag invigde min nya mössa när jag åkte hem från skolan, den blev sådär lagom snöblöt när jag kom in hemma i värmen...


5 November 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Maintenant.Såhär långt har projekt: broderandet hunnit till detta nu.


4 November 2009  | Länk | Stök & Pyssel | 2 kommentarer
4 november


Förra fredagen, alltså den tjugonionde oktober började jag med mitt nya broderiprojekt. Så här såg det ut när jag lade ner den kvällen, en bra bit på väg - redan!

4 November 2009  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
Il neige!Det snöar, det snöar!


Bara smått och lite. Men det snöar!
...typiskt att snön höll sig borta en dag för länge bara.


4 November 2009  | Länk | Vintervind | 1 kommentar
3 novembre, anniversaireDet känns som att vädret kunde fått varit liite finare idag. Men men, what to do...

Grammatiken verkar ha fastnat lite bättre medan jag sov, men som ett rinnande vatten kan jag det absolut inte. Ett litet bekymmer.. förhoppningsvis lyckas jag läsa in det så det sitter till efter det (förmodade) skriftliga förhöret åtminstone >.<


Vi fick förövrigt datum för ett första prov igår. Plötsligt känns det som att jag inte kan någonting och jag undrar hur jag någonsin kunde ha mvg som mål. Men men. Jag vet inte ens vad det är vi ska ha prov på än, så det finns väl en liten chans iallafall...3 November 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 5 kommentarer
Lundi.Sitter här och försöker mosa i mig en ordentlig frukost efter helgens totala slarv med nästan bara tårtätning. Om lite drygt en timme ska jag promenera iväg ner till skolan, mamsen är upptagen på annat håll så det blir promenad ner istället. Det ska bli "spännande" att se om mitt fantastiska knä håller hela vägen eller ej.. tänker iallafall gå typ femtio minuter i förväg trots att det bara borde ta 20-25 egentligen, så jag inte kommer för sent.

Vill egentligen bara stanna hemma och brodera!
Jag blev fast så fort jag plockade fram det nya broderiet och "slapp" de trista efterstygnen.. men de måste ju också göras snart för advent närmar sig..;D

2 November 2009  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
1 novembreSå var det november då.. Och söndag. Imorgon är det skola igen. Eftersom jag inte gick på sista lektionen innan lovet är det nästan två veckor sedan sist. Känns som en evighet... Och inte har jag öppnat en bok under den tiden. Dumt. Men men.

Mamma var här och fikade lite mer tårta, annars har jag mest suttit med näsan i broderiet. Det är klart till en tredjedel redan, ungefär. Kanske kan jag färdigställa det också till första advent?
Vore onekligen roligt. Det är inte så juligt egentligen, men vintrigt.
1 November 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida