Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


16 novembre 2010Jag känner mig allt mer hemmastadd på blogspot och noggen kommer i kläm. När jag inte lider av total skrivkramp, förstås...

Men det går ju inte att helt låta noggen förtvina så här kommer tre korta meddelanden till eventuella läsare ;)

* Imorse fick jag klartecken om praktikplats. Nästa vecka inleder vi med studiebesök, sedan kan jag förhoppningsvis påbörja praktiken också.

* Enligt notering på studera.nu fick jag 1,3 på högskoleprovet trots allt, go nya normeringsvärden! :D

* Ikväll har det köpts biobiljetter, på lördag ska vi se Harry Potter. Jag anser mig inte ha råd att gå på bio så ofta och har inte befunnit mig i en biosalong sedan sjätte HP-filmen hade premiär så jag ser fram emot det massor! Med viss fasa, dock. Biografer ligger utanför trygghetszonen och socialfobin tenderar att göra sig lite mer påmind då. Men det brukar ju gå bra ändå..!


16 November 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
bouvreuil


Det var hösten då mormor dog, det kan inte ha varit så långt efter, kanske hade det inte ens hunnit vara begravning. Eller så hade det det, och så hade vi hunnit flytta in i mormors hus. Jag minns inte riktigt. I vilket fall, så hade vi just satt oss i bilen och skulle åka iväg någonstans. Då såg jag en domherre i en av våra rönnar.

Det finns mängder med domherrar längre upp i byn under vintern. Men vi bor så utsatt här nere vid sjön, med blåst och kyla som märks mycket mer, och de är därför väldigt sällsynta här. Vi sade att det kanske var mormor som hälsade på, som ville visa att allt var okej.

Så var vi på Rättviks marknad tidigare i höst, och mamma kunde inte låta bli att köpa en liten domherre i keramik som vi såg. När vi lade på ris och gjorde höstfint på kyrkogården fick domherren sin tänkta plats vid mormors grav. Sedan dröjde det inte länge innan mamma genom fönstret såg en ensam domherre ute i trädgården.


Till saken hör, att min mormor under hela mitt liv hade klistermärken med fågelmotiv på kylskåpet. Det var talgoxar - och domherrar. Och när kylskåpet byttes ut bara någon månad innan mormor dog, flyttade hon omsorgsfullt över fåglarna till det nya skåpet. Där de sitter ännu denna dag - fast nu får de tyvärr trängas med magneter och trista papper också. Mormor verkade väldigt förtjust i sina domherrar, därför fick hon till och med en liten fågel på gravstenen. Och jag tror att det var mormor som var på besök igen den där dagen i oktober, för att tacka för den lilla porslinsfågeln.

Det går inte en dag utan att jag letar efter en rödmagad fågel ute vid fågelmaten i syrénen nu, men den har inte synts till igen...
15 November 2010  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Snön faller vågrätt


snön faller vågrätt


det är den där tröttheten igen
jag lyckas alltid glömma den,
eller om jag tror att det är nu
den inte kommer återkomma
fast den alltid gjort det förut..

snön faller mer vågrätt än lodrätt
och det är ett mission impossible
att schack matta den med några
snabba (snöslädes)drag

det kanske finns hopp om mig
ändå men jag har blivit ett år
äldre nu och det är svårt att tro på
en annorlunda framtid om den
inte redan infunnit sig

det har gått för lång tid nu...


-101112


En dagsfärsk liten text...


12 November 2010  | Länk | skrivna stycken | 0 kommentar
10 novembre 2010
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
8 novembre 2010Jag fick inte lägenheten och vet inte om jag är mest lättad eller besviken. Är allmänt trött och uppgiven, och helvilsen, just nu. Vet inte vad jag ska blogga om heller, så det kanske blir tyst ett tag till här...


8 November 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
3 novembre 2010


Eftersom det är så jobbigt att bildblogga på nogg.se har jag skrivit på www.sandralinneas.blogspot.com istället. Tårtan här på bilden åts förra året på födelsedagen. I år blev det inte riktigt rätt. Men men. Födelsedagen har i alla fall firats nu.

För övrigt har jag tackat ja till ett bostadserbjudande idag, så nu blir det en evig väntan till på måndag då jag får besked om jag får den eller om nån annan står högre i kön. Huruvida jag verkligen vill ha den eller ej tvistar (vi) ännu om. Den såg fin ut på en mobilfilmad liten video som den nuvarande hyresgästen var snäll nog att skicka, men med el som tillkommer blir den en smula dyr. Och resvägen till skolan blir några minuter längre än från förra boendet.
För eventuellt nyfikna (som Elisabeth? ;) kan jag berätta att jag kommer kunna fortsätta handla på samma Ica Kvantum om jag får den, men det finns en Willys närmre. Och Frölunda torg...


3 November 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
2 novembre 2010Imorse vaknade jag tidigt för tredje dagen i rad. Visserligen var det senare än igår då jag gick upp vid sju efter att ha legat vaken en timme eller två dessförinnan, men jag svängde benen över sängkanten före halv nio ändå. En stund dessförinnan sattes grävskopan i marken alldeles vid våran tomtgräns bakom stora garaget. Det är grannen som ska dra in vatten till sitt blivande nybygge, och de ska tydligen gräva en större brunn där uppe först.
Fast när själva huset ska byggas återstår att se, än så länge har de bara börjat med garaget och något datum för huset är inte satt än som det låter.

I vilket fall är jag grymt sjuk på att få bygga hus själv. Eller renovera mormorshuset. Och bygga på det en smula. Husbygge är en av mina störstaste (okej, det heter största men det ordet räcker ju inte för att beskriva känslan..) längtor/drömmar i hela världen. I synnerhet nu när det är ett husbygge på g så nära inpå, men det har byggts en hel del runtomkring i byn de senaste åren så det har "frestats" en hel del allaredan.

Jag tror inte att jag någonsin kommer ha råd eller få möjlighet att bygga något hus, och även om det kan göra lite ont att drömma då, så är det ändå ganska fantastiskt att drömma också...

Tänk att riva det där fula garaget och ersätta det med ett hus, antingen som går i 60-talsstil eftersom mormorshuset byggdes då, eller ett riktigt klassiskt litet "torp" med fönstersspröjs och öppen spis och fasat kakel och badkar med tassar och bröstpanel och kanske rentav en punschveranda...
Mitt hjärta bankar mest för funkisen, men jag vet inte hur de ser på att man bygger sådant här i byn (i nybyggnadsplanen för ett antal sjönära tomter som är till salu vet jag att det finns rätt stränga riktlinjer om enplantshus med röda träfasader med vita knutar) så jag håller dörrarna öppna för torp-varianten också... Det är ju inte fel med gammaldags heller, men det är inte riktigt lika mycket jag. Inte just nu i alla fall.


Hm, klockan tickar iväg fort. Det börjar bli dags för matlagning nu. Kyckling och ugnsrostade rotfrukter har stått på menyn ett par gånger den senaste veckan, så även idag. Och imorgon. Bästaste födelsedagsmaten. Men då byter jag ut vitlökssmöret till mangorajasås och lyxar till det lite extra...

2 November 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
En liten lista.Jag tar mig an den här listan som jag hittade hos Elisabeth...


Fyra tv-program jag ser
Nyhetsmorgon, Våra bästa år, Greys Anatomy, Gossip girl

Fyra saker jag har gjort idag
Vaknat tidigt för tredje dagen i rad (fast den första blev jag iofs väckt), sett lite Nyhetsmorgon, druckit apple cinnamon & raisin-thé och spanat på grävmaskinen som grävt vid våran tomtgräns.

Fyra saker jag längtar efter
Mina fina vänner, att kanske få ihop ett novemberkalas med dem fast typ i januari/februari eller så, en kram och svar på alla obesvarade frågor.

Fyra saker på önskelistan
En egen bostad, handskrivna brev (jag får aldrig sådana nuförtiden :(), ljus - ständigt ljus! Och pengar. Det är tråkigt men underlättar allt så väldigt.

Fyra saker jag avskyr
Avstånd, samhällsutvecklingen, att det alltid blir stökigt och smutsigt igen hur mycket man än städar, ofrivillig ensamhet.

Fyra jag utmanar
Alla som läser! Men särskilt Frugan, Mija, Marie, Lena och Malin :)


2 November 2010  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
1 novembreJag är ju inte alldeles säker på att du ser detta, men Grattis på födelsedagen Louise! :D
1 November 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida