Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Årskrönika 2006.


Jag började läsa igenom mina dagböcker skrivna det senaste året, men jag orkar inte mer än några dagar in i februari. Det var alldeles för mycket ångest, och jag klarar inte av den just nu. Jag vet med mig att jag inte minns särskilt mycket av det gågna året, så det lär bli en kort krönika. Ni kanske känner er lättade, Good for you i så fall. Jag vet inte vad jag känner.. det är dock inte någon bra känsla, att märka att ens liv försvinner mellan fingrarna så fort den digitala datorklockan slagit över till nästa dag och den föregående försvinner in i en dimma som aldrig lär lätta igen.


Året 2006 inleddes i Linköping, tittandes på Greys anatomy tillsammans med Sassa. TinTin var inte där just då, men tidigare under kvällen hade ju en del alkohol intagits i hans och hans kusins sällskap. För att inte tala om vilken god potatisgratäng med kyckling vi ätit tidigare under kvällen!
Sedan blev det en promenad till macken någon gång där under natten; för införskaffande av halstabletter. Tyvärr var sjukdomen ett faktum den natten. Jag var fortsatt sjuk nästan hela januari. I mitten av januari skrev jag om hur jag satt med lock för öronen intill mamma, oförmögen att uppfatta vad hon sade om jag inte vände det mindre "lockade" örat till när hon pratade.. Under denna period började jag äntligen läsa på allvar också, efter att knappt ha rört en bok sedan studenten.

I februari blev det medicinbyte, från Zoloft/Sertralin till Paroxetin. Trots väldigt mycket tvivel och motstånd efter allt dåligt jag hört om den medicinen.

I mars genomfördes det första försöket att inte leva mer; Överdosen. Någon dag innan mammas födelsedag. Jag hade inget minne av vistelsen på akuten/IVA efteråt, och när jag väl kom hem sov jag bort ännu ett par dagar innan jag blev människa igen. Medicinändring: tilläggning av Haldol till en minskad dos Paroxetin. För en kort stund var jag lyrisk. På läkarbesöket under den tiden minns jag hur jag ofrivilligt gick med alldeles rak rygg, och doktor P som noterade, och kommenterade.

I april bokades biljetten till Hultsfred, om jag inte minns fel. Den hämtades ut i Sassas sällskap, för hon kom upp några dagar till min lycka!

Annars har jag inga minnen förren det var dags att sätta sig på Festivalbussen ner dit, till Hultsfred. Jag pratade med en tjej vid namn Paulina hela vägen ner, och sedan satt vi och drack upp all min medhavda alkohol alldeles innanför entrén i väntan på våra respektive camp-vänner. På kvällen åkte vi in till stan och köpte mer alkohol, sedan sågs vi nog inget mer innan jag tvingades åka hem i förtid. Dessförinnan hann jag dock träffa TorrKatt, vän till Kristine, boende i Mora. Vi hade lärt känna varandra genom Helgons festivalforum bara dagar innan festivalens start. Det var kul iallafall.. Tills senare på kvällen, då det verkligen syntes hur jag bränt mig medan vi suttit ute i solen hela eftermiddagen. Jag frossade mig igenom Evanesences uppträdande på kvällen och sedan släpade jag mig till tältet och somnade med en gång, med svidande blåsor.
Nästa dag beslutade jag mig för att åka hem, trots att det bara var fredag. Jag orkade inte gå på konserter, orkade inte vara i solen..och ja, jag såg helt enkelt ingen anledning att ligga i ett tält tre dagar till och må dåligt, så mamma kom och hämtade mig. Efter en del vilseåkande på småvägar kring Linköping kom vi hem vid elva, tolv förmiddagen därpå.

Juli, och ett kort besök i Linköping. I väntan på hemfärd härjade världens åskoväder utanför väntsalen. Hela världen skakade, och om det inte regnat så förbaskat hade jag nog gett mig ut och fotat blixtarna..

I övrigt spenderade jag sommaren på en filt på gräsmattan här hemma, med en bok.

Augusti, och ett år hade gått sedan mormors plötsliga död. Ännu saknar jag henne oerhört, och jag frågar mig själv om det aldrig ska sluta göra ont? Nattfrost svarar att det nog alltid kommer göra ont...

Bara några få dagar efter mormors dödsdag tvingas vi också ta Ninis till veterinären där han får en spruta och somnar in för evigt. Vi begraver honom i skogen där våra tidigare djur också blivit begravda. Jag kan inte riktigt förmå mig att känna sorg och saknad, och har oerhört dåligt samvete...

I slutet av september kommer beslutet från försäkringskassan; jag är beviljad Aktivitetsersättning fram till Augusti 2007, och jag kan äntligen slappna av litegrann åtminstone gällande min ekonomi.


Under våren, sommaren och hösten åker Håkan flera gånger iväg till Falun och Göteborg, han pratar om en Lungtransplantation. Men när jag genom en slump läser på hans systers Lunarstorms-presentation sent på kvällen den 14 oktober att han är död, då kan jag inte förstå att det är sant. Jag varken vill eller kan tro att det är något annat än ett stort skämt. Men det är det inte... Mr Ace, min älskade grisbjörnsvän, som jag pratat med under de senaste månaderna, när jag knappt talat med någon annan av mina vänner, han är död. Han har somnat in i den eviga sömnen, i sin mors famn, för att hjärtat inom honom inte längre orkar vara med...

Begravningen är fin. Den hålls i Mora Kyrka på min födelsedag den 3 november. Med mig där är mamma. De spelar en underbart vacker psalm, och jag bestämmer att Den, den ska de spela även på min begravning.
Glöm inte bort att du är värdefull...

Min födelsedag passerar ganska obemärkt, jag saknar förra årets novemberkalas, önskar att jag kunde vrida klockan tillbaka ett år.

Jag börjar med den nya medicinen Cymbalta, men känner ingen skillnad från tidigare. Utom det positiva i att inte längre känna hunger och/eller matlust i lika stor utsträckning som innan.

December.. För varje dag som går utan att någon snö faller, blir jag allt mer övertygad om att julen kommer bli av den gröna varianten. Vilket den också blir, bortsett från några få snökorn och lite frost som skapar vithet på sina platser. Bättre det än ingenting tänker jag tacksamt, eftersom det på många andra ställen inte ens varit så lyckosamt detta Växthuseffektens år.

I det stora hela har året inte varit riktigt så hemskt som jag befarat att det kunde bli där i soffan i Linköping under nyårsnatten 05/06. Men nog kunde det blivit bra mycket bättre också.

Jag skulle önskat mer kontakt med mina vänner, men jag får försöka uppfylla den önskningen under det kommande året istället. När jag skriver något liknande nästa gång, kommer det snart vara 2008, och har jag tur kommer jag att sitta i min alldeles egna, första bostad.
Har jag mindre tur.. ja, då är det nog inte så hemskt ändå. För som Sassa säger; det ordnar sig. Förr eller senare, på ett eller annat vis.

Jag hoppas ni alla som betyder något för mig nu, också finns kvar då. Glöm aldrig er betydelse för mig, ni är helt enkelt oumbärliga.
31 December 2006  | Länk | Krönikor | 3 kommentarer
Hallååå?Kommentera mera? Jag känner mig en aningens bortglömd hääär *gnäller* :/


Sett Kommisarie Lynley och Postkodmiljonären ikväll.
Det är egentligen underligt hur folk kan behöva två livlinor på frågan "I vilken religion firas Hanukka?"

Det är ju skamligt att inte kunna en sådan sak! Herregud vad jag störde mig på den människan.

Egentligen skulle det vara riktigt spännande att se hur långt man hade klarat sig själv i tävlingen.. men det lär ju aldrig ske..
Mamma har iaf sagt ett par gånger att hon är ganska imponerad över hur mycket jag kan. Det känns bra. Att få en sådan komplimang, att verkligen ha en anledning att tro att man är ganska allmänbildad trots allt.. Ibland kan jag tvivla..

Nu ska jag hoppa i säng, tända ett ljus och se om jag orkar läsa ut En spricka i Kristallen..


30 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Harry PotterAlla vi barn i Bullerbyn startade dagen. Jag vaknade sex minuter efter att det börjat. Mamma pratade i telefon och väckte mig inte trots att jag bett om det. Morr. Nåja.
Jag älskar verkligen Bullerbyn. Det är nog min favorit bland Astrids böcker/filmer.. tillsammans med Kajsa Kavat och Bröderna Lejonhjärta. Och lite Mio min mio.. Önskar att jag hade alla hennes filmer på dvd. Måste nästan införskaffa dem framöver nån gång. Även om det är kul att ha dem på film också, så skulle det vara bra, en dvd har ju bättre kvalitét, även om mycket av charmen ligger i det som är mellan avsnitten... typ som mitt i Pippi Långstrump-serien tex, där den där Bolibompa-Johan sitter och säger "På Tisdag PÅ Torsdag" och klämmer på Pip, den där plastkaninen han har... Det är liksom barndomsminnen tom. i reklamen. Som den inför Sunes Julkalender...Ah. Men det var ju inte det jag skulle skriva om nu egentligen. Jag skulle bara sammanfatta dagen.

Efter Bullerbyn åkte vi och handlade, sedan åkte vi upp till Es fädbodstuga för att kolla till den. Fotade lite så de ska få dem sedan också..

Därefter köpte vi pizza. Herregud vad onyttig jag varit den senaste halvan av det här året. Det har blivit så många pizzor att de verkligen vet vad vi vill ha för nåt, och skriker Gott nytt år när vi går ut, rakt igenom lokalen där folk (Turistjävlar) sitter och äter! Haha. Jaja..

Hem och äta. Sedan har vi sett Harry Potter, fången från Azkaban. Synd att jag inte har fjärde boken, för innan den är läst kommer jag inte se filmen. Ska se till att införskaffa den kring januarirean, oavsett om den reas eller ej. Kan ju vara bra att köpa den samtidigt iaf, så man slipper extra frakt.. om jag skulle beställa den, that is..

Hm. Ska strax se postkodmiljonären. Innan dess ska jag diska lite grann, så mamma blir nöjd...


30 December 2006  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
00:15Ja men se! Lyckades jag inte med varannandagsinlägg IGEN? Och jag hade faktiskt tänkt skriva innan midnatt.. men men >__<

Hmm. Det slog mig just att jag missat kapslarna idag. Well,. Inte mycket att göra åt.

Egentligen vet jag inte vad jag ska skriva heller, men jag vill ju.

Har ugglat vid tvn, handlat och bakat mer saffranssockerkaka med vit choklad på idag. Annars har jag inte gjort någonting.

Har fått sms-avi om paketet från PartyLite idag, så imorgon ska mamma hämta ut det efter jobbet. Jejh.

..hon kommer svimma så lite när hon ser hur mycket jag beställt..
Men nu är faktiskt Pinjebärsljuen snart slut. Och Adventsljusen har jag bränt ner idag, de sista två..På nyårsafton kommer mammas gamla skolkompis Britt upp hit med tåget från Falun för att fira med oss. Det är delvis därför jag bestämt mig för att stanna hemma istället för att åka till Linköping då. Jag har inte sett henne sedan sommaren 04 och innan dess.. ja.. jag minns faktiskt inte hur många år sedan det är som vi träffat henne. Hon är lite av en extramormor, en lite yngre variant mormor..kring de 60 tror jag hon är numer..? Jättemysig och sprallig som ett barn. Så det ska bli kul att hon kommer, ja..

Vi ska dricka vin, grogg och så ska jag dricka lite Herrljunga Äppelcider som traditionsenligt finns under vårat tak på nyår. Och så ska vi äta fläskfilé och potatisgratäng..Mums!


Hmm. Nej, men nu ska jag faktiskt lägga mig och läsa.

Imorgon ska jag börja plocka undan och sortera och städa här i mitt röda rum. Det behövs verkligen.


29 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
varannandagsinläggJa, det verkar som att det blivit en trend i min nogg att bara skriva varannan dag på sistone. Men det är faktiskt inte mitt fel, det är klockans. Och avsaknaden av ord.

Idag har jag typ bara ugglat framför tvn.
Såg American Pie 2, The Highschool Musical (eller nåt åt det hållet), samt en film på tvåan som hette Gideon.
Jag kan inte klaga på någon av dem, men de lär ju inte gå till historien som bästa filmer någonsin, liksom..

Hmm.

Anyways.
Jag ska sova nu.
Eller läsa, snarare.
Sedan sova.


28 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Film.Det blev att kika på Polarexpressen ikväll. Bra var den, men jag hade inte föreställt mig den som tecknad?? Nå. Det gjorde väl inte så mycket, men jag tror den blivit ännu bättre om den inte varit animerad, utan verklig. Fast det kanske skulle blivit svårt att spela in en del scener i verkligheten, antar jag?

Nu tänker jag sätta mig i sängen och läsa. Har ju äntligen kommit mig för att börja läsa En spricka i kristallen av Cecilia von Krusenstierna nu efter Änglar (som var bra, eftersom jag saknar karaktärerna i den minst lika mycket som de i Min faster markisinnan..)


Jag plågas av dåligt samvete, men jag måste försöka lägga det ifrån mig och tänka på mig i första hand. I slutändan är ju det bäst för alla; mig och min omgivning...


26 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Julen..Om jag skulle ta och skriva den där redogörelsen över julafton nu kanske, så det är gjort? Jag skriver ju inte bara för att berätta för er läsare, utan också för att komma ihåg själv..vilket behövs, med mitt minne!

Jag vaknade redan tjugo i tio, och gick upp då, trots att jag var vaken rätt länge kvällen innan (det var ju uppesittarkväll, och sedan tog det sin lilla tid innan jag kom i säng när den var slut så..ja).
Jag åt lite frukost och så sedan vet jag inte riktigt vart tiden tog vägen fram tills det att pappa kom vid halv ett. Det blev lite sistaminuteninslagning av paket som pappa haft med sig, och det som kusinbarnet Edvin skulle få, och som skulle fraktas upp till honom i Östersund med hjälp av morbror (de åkte idag..). Jag satt nog lite vid datorn där och fördrev tiden, jo..ja..det gjorde jag.
Sedan blev det väl dags att börja med maten och så.
Vi satte oss till bords alldeles innan Kalle började, ungefär som vanligt. Heh. Minns inte senast jag såg hela Kalle Anka på julafton faktiskt.. Det är liksom så gammalt och tjatigt, då känns det som att jag hellre ser Kan du vissla Johanna?, och det fick jag såklart i år med!

På eftermiddagen blev det fika och julklappsöppning.
Jag tror att pappa blev ganska nöjd med det han fick, men jämfört med mamma så fick han nog inte lika många klappar, nej.. det fick jag lite dåligt samvete över.. men å andra sidan hade jag slagit in saker som mamma själv beställt/köpt i förhoppningen att hon skulle hinna glömma bort vad det var fram till julafton.. så ja.. så mycket mer fick hon väl ändå inte..

Mamma blev nöjd med allt. Utom ljustaken som hon sade i höstas att hon ville ha, men som hon nu påstår att hon inte önskar sig lika hett..Bah! Nåja. Den är fin och den finns i huset, duger den inte åt henne tar jag väl den själv då :P
Handdukarna blev iaf en hit, liksom miniglasljustrion som jag var lite rädd att hon skulle tycka var onödig.. men DEN ville hon minsann fortfarande ha iaf! *tur för mig*

Jag själv fick mest saker jag hade önskat mig. Kanske inte det roligaste, men väl nödvändiga den dagen jag flyttar hemifrån. Och det är jag nöjd med. Det känns nog faktiskt bättre att få trista saker i julklapp och att då kunna lägga sina egna pengar på roliga saker än tvärtom..; just därför beslutade jag mig för att köpa den där nya teflånen på OnOff igår, och så b lev det tre filmer av bara farten också.. men det var det värt!

Och idag har jag införskaffat fyra tekulor som pappa inte fått tag i på julafton..så jag har numer nästan allt jag behöver inför en flytt.

Saknas gör fina muggar och assietter..typ.. och toaborsten. Det fick jag ingen av mamma ;P


26 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
01:01Det blev ingen juldagsuppdatering. Förlåt, jag har helt enkelt inte orkat skriva. Och har väl därtill inte haft speciellt mycket tid till övers för skrivande/datorerande över huvudtaget. När jag kravlat mig ur sängen idag åkte vi ganska snart ner på stan där vi gick på Onoffs mellandagsrea.
Jag köpte en teflån, Fjärde Harry Potter-filmen samt säsong ett av Greys Anatomy. Den kostade "bara" 249 kronor, så jag kunde inte motstå!
Vidare på OKQ8 blev det en film till, för 89 kronor; Polarexpressen.

Sedan när vi kom hem tittade vi på en dvd med bilder från min kusins familjs resa ner till Thailand i våras.. Kusinens sambos mamma omkom ju i flodvågen, så de gjorde en sådan där resa som alla anhöriga fått göra om de varit intresserade.. deras hotellrum stod orört efter katastrofen så sent som i våras; det fanns bilder från när de gick igenom ett skåp där de förvarat sina kläder och så.. det fanns fortfarande kvar däri..
Alldeles intill en vägg, i en salig oreda av saker och sand, stod en vattenflaska. Den STOD alltså. Det såg så "komiskt" ut.. efter allt den varit med om så stod den liksom där som om ingenting..?

Därpå följde matlagning, en promenad ner till morbror för att återlämna Thailands-dvdn och sedan har vi sett de två första Harry Potter-filmerna. Den senaste tog slut tjugo över tolv, och nu är jag väl på väg mot sängen...

Jag skriver mer om julafton imorgon eller nåt. Samt laddar upp de resterande Julaftonsbilderna i bilddagboken.. men de flesta finns redan där, för den intresserade..

26 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
God Jul!

God Jul mina vänner!

Hmm. Ja. Kvällen har spenderats med uppesittarkväll. Fick bingo på en dubbellott som jag spelar på åt någon annan, och fick därmed 100 kr trots att det bara var en halv vinst. Bra bra.
Har druckit cider ikväll med - men bara En, precis som igår. Sedan blev det vatten och choklad.

I övrigt har jag gjort typ tre saker som kan ses som mer vettiga än att sitta vid datorn; duscha. åka på ÖobB (där jag träffade Ida =) som shoppade julklapp i sista minuten..) Samt bakat en sockerkaka med saffran i och smält vit choklad ovanpå. Mycket gott! Fast det blev lite krångligt när jag upptäckte att vi hade typ en dl socker hemma, och jag behövde fyra.. så mamsen fick "låna" av barndomsvännen längre upp i byn..

Nu är det väl dags att sova strax, så jag inte sover bort hela julafton.

(ovanstående kopieras av lathet från haket)


Granen i detta inlägg är den som finns i huset i år, den tidigare granen hör till 2005 års julfirande..så ni vet :)


24 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
tröttgnu


Nu är granen klädd. Jag spelar julmusik och kom just fram till att jag har ont i huvudet. Dessutom är jag en tröttgnu. Riiiktigt trött gnu.

Eftersom vi alltid brukar vara ute i sista minuten med granen så känns det som att det är dags för bingolotto ikväll, uppesittarkvällen. Men det är det ju inte. Så det blir alldeles galet i mitt huvud. Men snart ska jag iallafall se Extreme Makeover och klockan nio är det Brudens far 2.
Den börjar kanske kännas lite vältittad nu efter en fem vändor eller så, men vad gör man inte? Jag älskar båda de filmerna! Fast speciellt den första, förstås..


Men oj! Jag har ju glömt att lägga klapparna på plats kom jag på :S Good thing att jag inte hunnit fota den än..
Alla julklappar är ju förövrigt inte inslagna. Jag har lite beslutsångest angående vad Marie egentligen ska få? Jag har flera alternativ :S
Men bara för det har jag nog bestämt mig. Ja, det har jag! På ett ungefär..

Förresten fick jag julkort från Marie och Noah idag :D


Hm, what more?
Ikväll ska jag dricka cider!


22 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
okej?
Skulle det vara okej om vi bara gav hela världens befolkning en liten (stor) käftsmäll nu? Bara en liten en?

Inte för att det finns någon anledning, men allt blev bara hat och ilska och mörker och kyla inuti bröstkorgen. Det skulle vara bra om där fanns någon eller något att agera ut det på, men det går ju inte.


Nåja.. nu ska jag läsa och sova...Jag är bara så förbannat trött & less på att bry mig om människor som jag verkligen undrar om de bryr sig tillbaka och varför de i så fall visar det på sådana mysko sätt...22 December 2006  | Länk | Snötäcke | 1 kommentar
nix pixJag fick inte lägenheten. Det kände jag ju på mig. Bara för att jag förlikat mig med att dess läge var överkomligt.. och för att den hade sådana fina tapeter.. och badrum. Jag får trösta mig med att jag slipper det lilla köket med den fula spisen (det enda som var dåligt i lägenheten). Hmm.
I dont feel särskilt tröstad :/

Speciellt inte som det var en artikel i tidningen idag om bostadsbristen i Mora...>__<

http://www.moratidning.se/artikel.asp?id=1740077


Om man skulle försöka göra en enda vettig sak idag, förövrigt? Typ flytta mina ljuskartonger från vardagsrummet så vi har någonstans att ställa granen. Det var ju menat att den skulle upp redan i lördags, egentligen...:/


20 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
gambling song.Songs: Ohia får agera rubrik med en låttitel den här gången, jag har verkligen ingen fantasi till övers för sådana..


Baby Blue är tillbaka på den låsta avdelningen, på psyket. Men hon har slutat med droger.. för den här gången åtminstone..
Sassa vill ibland lägga in sig frivilligt.
Engla har tillbringat många år inom psykiatrin/sjukvården. Som patient på olika sätt och på olika ställen..

Någon mer? Mja..Jo. Yavannie. Hon var ju in en vända bara förra helgen..
Elin, på sd..

Varför måste världen vara sådan här?
Varför måste vi människor må så här?

Varför kan det inte bara få vara lätt och ljust och fluffigt och lyckligt och fnissigt och ont i magen av för mycket lyckofjärilsbubbel och skratt?


Varför måste vi plågas av dessa monster, det där mörkret, den där ångesten..?


Jag har inte mått så bra idag. Först efter tre timmars tv-tittande (avslutningsvis greys Anatomy) kändes det lite bättre. Men allt är långt ifrån perfekt. Ångesten finns där i magtrakten och hjärtat skuttar runt i halsen rätt vad det är alla dagar under hela veckan. Jag vet inte vad jag ska göra. Be Jeanette fråga ny-doktorn om en höjning redan på torsdag när jag Äntligen har tid hos henne igen? Jag tror nästan det..

På torsdag alltså. Då ska hon vara klar med "rättningen" av utredningen, då är det meningen att vi ska prata om den. Jag tror fortfarande att den ingenting kommer att visa. Ingenting mer än den förbenade, eviga depressionen. Som förresten borde kollas upp mer kanske? Tänk om det är dystymi? Tänk om jag måste leva med den för evigt? Kul...


Nej. Jag skulle ju skriva brev till systra när jag satte mig här. För två och en halv timme sedan. Det har inte ens påbörjats än. Jag vet iofs inte längre vad jag ska skriva. I samma ögonblick som mörkret börjar lätta försvinner också alla ord.

Men jag har faktiskt skrivit någon diktliknande sak ikväll. Inget speciellt, bara krafs. Men jag skrev iallafall; för första gången sedan den 2 november.


Anyways.
Jag vet inte ens vad jag ska skriva här, mer. Nu... Återkommer väl imorgon.


Det var tråkigt att Cat och Pär inte fick sitt gula hus.. jag trodde nästan det var deras häromdan..:/

20 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
dagens visdom
Det är de vänner som man kan ringa till klockan tre på natten som räknas.Suck. Rakt ner i mörkerhålet.
Och jag begriper mig inte på den där människan, Hajir..
Jag gör det verkligen inte.


19 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
http://www.youtube.com/watch?v=k2xG5n1Uf0s

Egentligen vill jag ha den här låten för mig själv, men den är helt enkelt såå vacker att jag måste länka ändå..


Inatt pratade jag med pappa i 5 timmar och 21 minuter i telefon. Hehe. Ooops. Vi lade på typ tjugo över tre, sedan läste jag en stund innan jag bäddade ner mig under mitt och Sassas täcke och somnade. Lite varmt, men ack så skönt med två täcken..


Och idag..IDAG! Titta i bilddagboken!


19 December 2006  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
motigtÄven om det känns ganska motigt att betala mer på räkningar än vad man behöver, så inser jag att det faktiskt är en god idé. Istället för typ minsta summan 182 betalade jag av hela summan till linea, så nästa månad har jag en räkning mindre. Det betyder mer pengar över. Och vem kan väl klaga på det?
Sedan betalade jag mer på dator-räkningen också. Den är förvisso inte ens betalad till hälften än, men skulden minskar ju fortare om man betalar mer. Vilket också lönar sig i längden när det är ockerränta på lånet >_<

Sedan ska mamma få 1000 kronor, så den här månaden går över 2000 kr till räkningar, mot vanliga 1000-1500, sådär. Det känns ganska bra att kunna hjälpa till, men egentligen så skulle jag ju vilja spara alla pengar och lägga undan dem inför framtiden när jag behöver köpa saker till min lägenhet. Liksom. En duschdraperistång är akut så fort jag flyttar hemifrån (jag är en jäkel på att blöta ner hela badrummet annars :P). Och gardinstänger vill jag faktiskt ha. Sedan behöver man ju köpa saker att fylla skafferiet med. Tvål, såpa, andra städprodukter, disktrasa.. Alla småsaker blir ju dyra tillsammans. Men förhoppningsvis får jag lite sådana saker i julklapp. Ja. Jag är nog skum som önskar mig lila eller grå toalettborste och disktrasor i julklapp.. men vem bryr sig? Jag behöver ju sådana saker bra mycket mer än böcker och doftljus, egentligen. Ja. Om jag nu får någon lägenhet, det vet jag ju inte än. Får jag inte den ska jag skicka efter lite mer ljus när vi har egen visning i januari.

Förresten, Maddur, skulle du kunna fråga runt lite om folk verkar intresserade av en visning i januari, och sedan kanske boka in ett datum sådär rent inofficiellt fram till närmare inpå? Det skulle vara bra för planeringens skull..

18 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
ååh.Jag tror jag var ganska borta inatt när Sassa kom och lade sig igen och talade om att Nogegn funkade, för jag hade inte en tanke på att läsa några noggar på förmiddagen idag när jag vaknat och gått hit till datorn för min vanliga morgonkik. Men men. Det gör ingenting :)

Ja, som skrivet. Sassa var här. Inatt. Hon kom igår, hon gav sig av idag. Det blev drygt ett dygns besök. Kort, men ack så värdefullt. Jag har saknat Sassasöt en väldig massa på sistone.

(Om du på något vis skulle ha missat detta söt, så är du min allra bästaste vän och jag saknar dig alltid, men på sistone har det varit extra mycket saknad eftersom vi setts så lite i år..)

Så ja. Jag har haft besök. Ätit makaroner med strips. (eh, nästan.. jag råkade säga fel igår när jag frågade vad Sassa ville ha till köttbullarna..trött månne?). Läst. Pratat. Sovit. Ätit nattmat och frukost, shoppat Väldigt mycket godis (mest som reskost) och öppnat julklapp :)

Jag blev väldigt glad att Sassa tyckte om sin ängel, för så fort jag såg den så tänkte jag på henne och föll själv huvudstupa in love with it.
Bilder finns förövrigt på min julklapp på;
http://anemonae.bilddagboken.se/

Glöm inte kika in och kommentera!


Sassa verkar dessutom påverka mina mjaus väldigt positivt, ty Caspian har inte alls kinkat som han brukat sedan hon steg innanför dörren (men började igen när vi kom hem efter att ha lämnat henne på tåget). Fast å andra sidan har han varit lika dampig som vanligt.. det vill säga; han har haft sina race och möblerat om och klöst och rentav klättrat på vävtapeten i hallen..

Om en stund blir det den artonde. Sista svarsdag. Sedan återstår att se hur det går.. Jag har fortfarande delad åsikt om huruvida jag vill att beskedet ska vara positivt eller negativt...

Förresten läste jag ut Femte delen i serien om familjen Logan; Olivia, av Virginia Andrews inatt. Snopet slut. Nu vill jag ju ha fortsättningen..

Började läsa på Marian Keyes - Änglar, istället.

Nu ska jag ta min julklapp med Unwind-doft och bädda ner mig i sängen med just den boken, så får jag återkomma med en ny text imorgon. Godnatt!

17 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
time to say..


Jag hade tänkt lägga mig och läsa nu, men först vill jag skriva något..vet bara inte riktigt Vad?
Såg iallafall faddergalan ikväll och störde mig som fan på skråliga Carola.. hörde på radio igår att hon visst var emot eeh..vad fan heter det nu då?...birthcontrol-stuff..? Och så hade hon tydligen gjort ett väldigt korkat uttalande om det. I Colombia där många får barn när de är typ 14,15...och inte alls redo att bli föräldrar... Där fattigdomen är stor, klyftan mellan de fattiga och rika enorm..

Men ja. Är man religiös så är man..

Tur att inte jag är det, säger jag bara. Inget ont om människor som är troende, nej inte alls. Men de åsikter folk skapar utifrån sina religioner..de får mig verkligen att explodera ibland.

Tänk på alla som lever med eller redan dött av HIV/Aids i Afrika? Och i Kina? Där de smittade bara blir fler och fler för varje dag, för att kunskapen om hur man inte ska drabbas är för liten. På grund av sådana som anser att man inte ska använda..eh..kommer fortfarande inte ihåg det svenska ordet för birthcontrol-stuff.


Funderade så smått på hur i helvete Carola själv bara lyckats få ett barn än med tanke på att hon varit gift och sådant.. men det är klart. Hon kanske varit ute på så många turnéer att hon inte sett till maken i sovrummet speciellt ofta. Eller nåt.


Anyways. Who the hell cares?


Sarah McLachlan - Elsewhere.


Sleepingtime. Eller snarare; lästime.


Jag börjar fundera allvarligt på om jag inte borde tacka ja till lägenheten också.. Men men. Inga beslut fattas innan jag fått se den, förstås.

9 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
1556


Det blev att sova länge idag..vaknade för bara en timme sedan.
Somnade väl mellan fyra och halv fem nån gång. Det konstiga var bara att jag inte alls var trött när jag satt här vid datorn, hade jag suttit kvar hade det inte varit några problem att hålla ögonen öppna ett tag till, som det brukar vara annars. Men nu satte jag mig att läsa några kapitel i boken, och då föll ögonen nästan igen av sig själva efter bara ett par sidor. Det är bra underligt det där, hur just böcker tröttar ut mig alldeles..


Inte blev det ju någon uppskjutning inatt heller, men men.. Säjfety komms först.

Och jag har fått erbjudande om en lägenhet om 2 rok som jag iallafall ska kika på. Med tillträde i början av februari.
Det ingår ju en gräsplätt som man måste sköta om somrarna där, och den får mig väl att tveka en aning (just nu vill jag helst bara ha balkong), plus att området ligger lite avigt till. Men men. Är den fin kanske jag tar den. Om jag nu är etta i kön, det står ju i de där mejlen att de kan ha skickats till fler än bara mig...

(och det är faktiskt ungefär en sådan lägenhet som på bilden här..)


8 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
0252Det vette tusan varför jag fortfarande är vaken, men ja.. det blev bara så. Fastnade i en text jag glömt bort att jag fick för ett tag sedan, och den visade sig ju vara galet lång. Men nu är den läst.

Egentligen skulle jag ju dock lägga mig i sängen och läsa bok, eftersom jag har 3½ olästa (tjocka) böcker, som ska vara tillbaka på bibblan den trettonde.. Det säger ju sig självt att det aldrig kommer hinnas med, utan omlåning.. Får passa på om vi ska ner på julmarknad på stan i helgen, kanske? Men orka ge sig ut i folkvimmel?

(Nu leker Caspian med snöret på en julklapp, den bråkstaken).

Egentligen skulle jag som vanligt på sistone behövt skriva av mig alla jobbiga tankar och känslor, men det känns inte som att det går eftersom chansen finns att människor som inverkat till dessa känslor läser det jag skriver, och jag vill ju inte ge någon skuldkänslor eller liknande.. Det är ju egentligen bara i mitt huvud de här känslorna om värdelöshet och sådant finns dessutom.De är inte verkliga. Jag vet ju det, men jag kan inte tro på det ändå...Och ensamheten.. Som är extra påtaglig just nu. Jag längtar efter den där närheten i någons kramar. Närheten som jag samtidigt är rädd för, och inte kan hantera..


Hm. Ska se uppskjutningen av Discovery innan jag går och lägger mig, om den nu verkligen blir av. Vet inte vad mer jag ska skriva, så jag slutar väl med det nu... återkommer kanske senare idag.8 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
angstJag försöker hålla samman mig själv så gott det går. Varenda gång mamma öppnar munnen för att säga något kommer bara gnäll och pikar, tjat och mer pikar ändå och jag känner bara nej nej nej, nu gråter jag snart. Kan du inte bara förstå att jag inget hellre vill än att bara sova bort dag och natt, vecka, månad, år.. Kan du inte bara vara tyst?!? Jag har ingen ork och det spelar ingen roll hur många gånger jag förklarar att jag är Deprimerad, har ny medicin med trötthet som biverkning och att jag dessutom är grymt förkyld. Till det är det ju också kolmörkt ute dygnet runt, vilket inte direkt känns hjälpande..

Vetskapen att jag måste röja upp och få ordning här inför julen, sätta upp gardiner och tvätta min enorma tvätthög..stressar också. Suck.


Kan man inte bara få gå i ide nu?


7 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
spegelvägg


Jag sätter upp spegelväggen, att reflektera tankarna och känslorna tillbaka till sitt ursprung, för rädd för att möta dem, för rädd för att tvingas hantera dem. Jag skjuter ifrån mig och gömmer mig bakom meningslösa saker som att slaviskt se på tv tills tiden känns inne att sätta mig här en stund, läsa lite dagboksinlägg och sådant och sedan begrava mig i sängen för att sova bort så mycket tid åt gången som möjligt.

Jag börjar få panik inför nyår. Inför att vara borta, för det kommer inte bara bli en dagsresa som det var i lördags, till Ikea. Det är ju inte det att jag inte vill träffa Sassa, för det vill jag. Mer än mest. Jag har ett så stort längtansbegär efter Sassas famn att det känns outhärdligt just nu att tvingas inse avståndet som faktiskt råder emellan oss. Men jag vet inte om jag verkligen klarar av att åka någonstans... Det går ju inte ihop alls :(


För att byta ämne snabbt så kan jag ju notera att läkarbesöket igår..var väl varken givande eller onödigt. Läkaren verkar bra. Han lyssnade. Ifrågasatte Pias snabba utsättningar/byten av mediciner. Undrade varför jag haft Haldol, och tyckte inte heller att jag verkar särskilt bipolär. Jag ska träffa honom igen i början av januari. Eventuellt kommer jag få höja Cymbaltan då med, och den får jag dessutom ta båda kapslarna av Samtidigt nu. Han förstod inte alls vad syftet i att ta en kapsel morgon och kväll var, det stod inget om det i Fass.. nej, han tyckte nog att Pias beslut angående mig verkade ganska dumma han med..

Ljusen kom ju igår också. Jag är så nöjd med mina köp. Den afrikanska brickan till treveksljuset är hur fin som helst, och att äntligen ha en HEL Snöflinga igen..det är Bra! Dessutom fick jag ju Global fusion väggljushållaren med sin ljusbägare också, och nu vill jag bara ha en vägg att sätta upp den på. Har nämligen bestämt mig för att vänta med det tills dess att jag flyttat hemifrån..så jag slipper göra en massa onödiga hål i väggar som ändå ska tapetseras/målas om inom en förhoppningsvis ganska snar framtid. Då är det dumt att göra dem mer svårarbetade...
Negativt med det hela är att hela huset känns som en enda röra och jag vantrivs till tusen, men orken att göra något åt det är obefintlig. Jag vet liksom inte ens var jag ska börja någonstans..? Så mycket är det...

Kanske är lika bra att lägga sig och läsa nu, och sova sedan..

7 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
ösaJag skulle behövt ösa ur mig alla tårar och tankar och ångest i ordform, men just nu klarar jag inte av att simma på sådana höga vågor, så jag sätter mig i vardagsrummet där jag tänt mitt första treveksljus idag (Pinjebär, med grandoft) och ser Extreme Makeover och dricker julmust.

Och saknar Sassa. Vill så gärna ha dig här just nu...<36 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Catastrooph.


Jag måste betalat med inte bara pengar utan även minne på Ikea i lördags, ty jag har inte haft en tanke på att jag skulle skriva en sådan där enorm GRATTIS till Förlovningen Cat (och Pär)! här förrän nu. Men du ska veta darl, att jag tänkte ut det när vi pratade på torsdagen, eller när det var? Att jag skulle ägna ett nogginlägg till Er.

Så jag får göra det nu.


Grattis, grattis, grattis!
Jag är så glad för din skull.
Att ditt liv inte tog den riktning du trodde var ämnad för dig, liksom jag är övertygad att den kommer vara ämnad för mig.. utan att du fann Honom.
Att du verkar så lycklig värmer mitt hjärta något enormt.

Men samtidigt hugger det till litegrann, för att jag ju missat så mycket av ditt liv.. och jag önskar att det inte var så. Men hej, det är ingenting som inte går att reparera, eller hur?

Dock tycker jag du ska dra lite i handbromsen, jag har ju inte ens hunnit se lägenheten än, är det verkligen idé att gå och köpa hus då? ;)


Nåväl.

Älskar dig, tvilling.
Grattis än en gång!

5 December 2006  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
JahaVet inte riktigt varför jag inte kommer mig för att skriva mer än jag gör här just nu, jag antar att jag sitter för lite vid datorn eller så..

Idag ska jag till psykläkaren. Får se vad som sägs där. Lite intressant lär det väl bli?

När jag satte mig här nu inatt, för inte särskilt länge sedan egentligen, såg jag att jag fått mejl från Morastrand. Jo tjena. Det var ett erbjudande om en stor, dyr tvåa som jag inte har en aning om varför jag sökte. Men men..^^

Nu ska jag sova.
Och hoppas att jag får bättre erbjudanden av Morastrand inom en snar framtid!


Förhoppningsvis kommer ljuspaketet idag också!
(Och på tal om ljus, så fick jag nästa års katalog idag! Jisses amalia, det var nästan så jag studsade upp ur sängen trots att klockan bara var strax efter tolv :P)

Dessutom har mina Cityakutenboxar kommit, men jag har inte öppnat paketet än..av nån anledning (typ svåröppnat paket?)

Well. Sova var det!

5 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
ikeaSjuk.t.rött.i.fötterma. Och huvudet. Och sådär manisk som jag blir när jag väl lyckats hålla mig aktiv en längre stund än det tar att skölja av en tallrik och ställa in den i diskmaskinen och sedan gå tillbaka till tv-fåtöljen.
Jag har fotat allt jag köpt, utom bordet som ska bli ett sängbord, när det blir ihopmonterat. Lägger väl in bilder i bilddagboken när jag har ork och lust..
Imorgon blir det en sväng på julskyltningen och köpa årets julkort och så.. annars vet jag inte. Försöka få lite mer ordning i oredan här hemma vore bra, och att bära upp ljusstaken från källaren med tanke på att det faktiskt är första advent imorgon. Och så måste jag förstås fixa "adventsljusstaken".

Ikväll har vi sett postkodmiljonären och Masjävlar. Nu är det sova sova så jag kanske kanske blir friskare snart?
2 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
vad?Herregud. Vad gör jag liksom vaken nu?!?
Lär somna samma minut som bussen börjar rulla, det är ett som är säkert..

Får se om jag lever när jag kommer hem nån gång ikväll..

2 December 2006  | Länk | Tankar på kammaren | 0 kommentar
vårflod..


Heh. Jojo. Nu skriver de att det är vårflod här. Nu. I tidningen.
De varnar för översvämning.
Carl Larssongården är hotad av översvämning igen. De är oroliga för hur huset ska klara sig.. Hoppas det klarar sig, utan skador.
Det är ett väldigt vackert hus!
Vi var där..hm. På mellanstadiet någon gång. Samma dag var vi till Falu Koppargruva också.
Länge sedan nu..

Måste sova nu- eller iaf försöka. Ska ju till IKEA imorgon. Får se hur det går >_<


Avslutar med ännu ett stort GRATTIS till SassaSöt på hennes födelsedag!

1 December 2006  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
gnällSedan tänker jag gnälla lite såhär alldeles innan jag ska gå och lägga mig; på hur lite ni kommenterar? Gärna liiite mer kommentarer, iaf? Pretty please?


1 December 2006  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida