Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Årskrönika 2007

Årskrönika 2007


Det är svårt att skriva årskrönika när minnet sviker, så det är väl tur att jag dokumenterar allt (nåja) i mina nätdagböcker och bloggar. För varje år känns det ändå allt svårare att skriva meningsfullt, för till syvende och sist är mitt liv ytterst tomt på händelser som inte har att göra med hushållsgöromål eller tv-serietittande.. Ett år har gått sedan jag senast satt såhär, och den här gången känns det som att jag kommer slå rekord i att vara fåordig. Mycket tid har försvunnit ut i ingenting, ett fåtal saker minns jag ännu. Vissa roliga, andra ..mindre roliga. Men det är ändå händelser som lämnat avtryck och med genomläsningen av årets dagböcker kommer säkert fler minnen väckas till liv, som förtjänar en omnämndelse i denna text.


En sak jag dock faktiskt minns är årets inledning. Då befann jag migg i Linköping för, visar det sig nu, sista gången hittills. Jag hade Sassa och hennes katter för mig själv, hennes pojke befann sig på annan location, och för första gången kände jag verkligen att jag börjat känna en bit, om än så liten, av staden. Min vistelse i Ryd var intet annorlunda mot tidigare besök. Vi existerade utan några särskilda krav på tillvaron.

I övrigt nådde psykologutredningen ett slut i februari då också en djuputredning genomfördes, samtidigt som jag var utslagen av trötthet, en trevlig biverkning av Cymbaltan jag knaprade sedan oktober föregående år. I övrigt gjorde den förstås varken till eller från - den heller - jag blev enbart avstängd..Triumfen hade varit stor om min läkare inte slutat sin stafettläkartjänst här innan utredningen genomfördes. För jag är inte ett uns bioplär!
Att resultatet visade på två sorters personlighetsstörning var inte så nedslående i sammanhanget. Efter all denna tid kändes diagnoserna plötsligt helt irrelevanta!

Den femte februari föddes Idas dotter Emilia. Jag var och hälsade på dem när Emilia var bara tre veckor. Så liten! Jag kan inte minnas att jag träffat en sådan liten bebis tidigare och nöjde mig med att fota henne, för tänk om jag skulle tappa henne!

I februari gick Elin och blev lägenhetsinnehavare också. Jag tänkte mig en resa ner till Göteborg senare under våren. Av detta blev till slut intet, kan konstateras i skrivande stund..

Här någonstans fick "små saker av plast", Peter Ripa en revival i mina musiklyssnaröron också. Helt klart årets låt!


Mars: "Jag önskar bara att vi inte behövt förlora vår fina grisbjörn för att finna varandra"

Det var länge sedan jag connectade med en människa på (nätet) på samma sätt som jag gjorde med Elina då.


Senare samma månad blev världen plötsligt becksvart igen. Jag föll och föll och föll, helt utan förvarning. Bara de där få orden. "Jag är glad att vi inte är på samma plan längre". De sista orden någonsin, troligen, från honom till mig. Jag försökte dö. Över hundra tabletter och en magsköljning. En natt på IVA med hjärtövervak och sedan kom jag hem igen. Det var så overkligt. Det är så overkligt. Trots att jag minns alltsammans utom just magsköljningen.
Sedan kom jag hem och livet var precis som vanligt igen. Som om det aldrig hade hänt. Om det märkt någon antar jag att det är min mor, och den tanken gör så ont att jag inte orkar tänka den till punkt.
I och med överdosen slutade jag även med alla former av mediciner, ssri, snri, antipsykotika och insomningstabletter. Sakta men säkert började jag känna lite igen. Avstängdheten tycks verkligen vara förknippad med medicinerna, som jag trott men inte vetat riktigt säkert.

När mars har övergått i april skriver jag på haket hur det känns som om jag stod på randen mellan ett gammalt och ett nytt liv.

"För att kunna gå vidare och påbörja det nya måste jag göra ett ordentligt avslut och lägga allt det gamla bakom mig. Det är svårt, det har tagit tid, men jag tror att jag äntligen börjar närma mig den tid och plats då jag kan och ska ta steget. Det allra sista bort från det där destruktiva, som en gång gav mig allt jag behövde. Kärlek, hopp, känslan av att vara omtyckt... det som har förvandlats till raka motsatsen; som fört mig till akuten till följd av överdos inte mindre än två gånger.

Den dag jag flyttar till mitt egna hem, då ska allt vara lämnat kvar.

Jag ska bara ha med mig mina vänner, mina katter, mina drömmar och framtidsplaner dit.
Jag ska bli den person jag borde ha varit redan, men som jag hindrats från att bli av en och alla upptänkliga anledningar."


Jag ska till och med dammsuga regelbundet. Bannemig


J april är rädslan för en upprepning av den fjortonde oktober, Håkans död, så förskräckligt tung och nära. Min själssyster meddelar att sjukdomen har henne i ett grepp som aldrig förr, hon väger bara trettio kilo. Jag kan inte sluta tänka att hennes hjärta kanske slutar slå vilken dag som helst.. Jag låg sömnlös och tänkte på hur jag skulle ta kontakt med d. för att tala om vad som hänt, och kände mig hemsk som ens kunde tänka tanken. Ety, systra var ju ännu i allra högsta grad levande! ..om än i tunnare format än någon gång tidigare. Jag minns särskilt den dagen då hon inte går att nå på numret jag fått till hennes rum på avdelningen. För en tid som känns som en evighet undrar jag om hon kanske lämnat mig. Men sedan plingar telefonen till, och ett textmeddelande talar om för mig att jag vågar andas igen - hon finns ännu. Hon lever.Under årets första månader handlar många dagboksinlägg om en egen lägenhet, om besvikelsen när ännu en lägenhet tilldelats någon annan. En gång får jag titta på en lägenhet som jag verkligen kan tänka mig att bo i, men som alltid - tilldelas den någon annan. Den tjugotredje april dyker ett nytt erbjudande upp på min dataskärm. Lägenheten ligger alldeles galet, men jag tänker att jag ska ge den en chans för bråkandet med mamma har bara blivit värre och värre och jag har gett mig själv löftet att tacka ja till första bästa lägenhet som kan tänkas dyka upp.. Jag åker och tittar på den, och den är så ljus och fin. Och det visar sig att jag står först i kön - jag får den om jag vill ha den!
Den trettionde april skrevs kontraktet, den femte maj fick jag nycklarna. Den tjugonde maj flyttade jag in i min tvåa på 59 kvadrat, med för stor trädgård och helt underbara gröna tapeter i vardagsrummet. För att inte tala om ljuset! Jag, kattorna och mina växter.
Fast internetinkopplingen dröjer någon vecka, så till en början känner jag mig hemskt isolerad och undrar om jag gjort världens största misstag och borde flytta hem igen.
Utan internet finns det dock en del tid till övers för att titta på alla boxar med serier som står i hyllan, första säsongen av Ally McBeal och Gilmore Girls klaras av. Sedan är jag plötsligt tillbaka i cyberrymden och det blir genast mycket enklare att bo själv. Jag börjar bo in mig ordentligt.

Under våren började jag följa Våra bästa år igen också, efter fyra månaders uppehåll. Det är det längsta uppehåll jag haft från den serien, bortsett från den gången i högstadiet/gymnasiet när videon var trasig i ett år. Oh ja, jag har ett liv!!

Någon gång under vårvintern inleds vad som nu visar sig vara ett ganska hemskt inredningsmagasinsmissbruk; prenumerationer på sex olika tidningar har startats. Men ack vilken glädje dessa tidningar är! Mitt gamla inredningsintresse har vaknat igen, precis som drömmen, den gamla. Om än i en lite annan version nu än tidigare, för inredningsarkitetkt skulle jag aldrig blivit ändå.

Sommaren kom och gick, jag vet inte riktigt om jag hann med? Det var många dagar som spenderades med en bok eller tidning under parasollet på uteplatsen iallafall. Behagade inte solen dyka upp från bakom molnen satt jag ute med en filt lindad runt mig iallafall, så länge det gick. Några gånger blev det regnattacker.
Andra gånger kom Julia upp med en påse klirrande flaskor och burkar, och sedan satt vi och fnissade ute medan grannarna antagligen undrade om vi blivit galna. Fast vi drack ju bara likör 43 med mjölk, århundradets godaste dryck! (jag tackar Sus för hennes fantastiska vänlighet att dela med sig av detta alkoholiga dryckestips!).
Årets citat 1.) Akta dig för kebabmonstret!
Årets citat 2.) Halleluja amen! (på ren svenska betydde det alltså botten upp och sades skrämmande ofta)
Årets citat 3.) Vi justerar journalerna!
Årets citat 4.) Jag har skaffat en pojkvän som heter Sebbe Skeppshult, han är lite hjulbent...

Det var fint att umgås så mycket med Julia igen, det var dåligt med det under tiden jag bodde i mormorshuset. Det har varit mycket skratt och en hel del alkohol, även om den varit utspädd med mjölk. Alla knäppa kommentarer som sett dagens ljus har nog säkrat oväder för ett otal somrar framöver.

Den 5 juni hade jag besök av världens äckligaste ödla i lägenheten. Det kommer jag nog inte kunna tänka på så länge jag lever utan att rysa. Katterna däremot hade inte haft så kul sedan de flyttade från mormorshuset med den stora paradisträdgården!

Ett annat besök, fast av mycket mer trevlig art, var det jag fick av Elina en dag strax därefter. Vi åt äppelpaj och träffades för första gången.
I övrigt var juni en månad mestadels spenderad hemma i skuggan från det stora parasollet, längtandes efter att få vara på Hultsfred. Men så skedde inte detta år. Istället blev det en dag på Peace & Love.

Att stå längst fram på Damien Rices spelning var helt klart det mest fantastiska på hela året! Eftersom ett nytt album kommit som jag inte hört, kände jag bara igen två låtar; Volcano och Amie. Eller snarare; det var de låtarna som var viktigast. Men Damien är Damien, och de nya låterna var minst sagt bra de med.
I övrigt hade jag ett ganska späckat schema med Sophie Zelmani, lite the Sounds (det var så dumt att den spelningen krockade med mitt köande för bra plats på Damiens spelning), lite Salem al Fakir, lite Tomas Andersson Wij och Backyard Babies. Avslutningsvis försökte jag stå ut hela Laaksos spelning, men den var inomhus och det var dödligt varmt och dödligt mycket folk. Jag gav upp efter drygt halva spelningen.

I juli fick jag träffa Tuss för första gången sedan nyåret 05-06 i Arvika. Men en regnig, överlerig festival visade sig vara en dålig plats för mig just då och ångesten förde mig hem redan innan själva festivalen hann börja. Jag fick en ganska trevlig kväll med för hög musik och ösregnig natt/morgon iallafall. Och en kram, av Marie!
Dessutom var festivalbussresan ner inte att förringa. Bussen kom halvt lastad med festivalmänniskor från Östersund och hämtade upp oss Moringar på vägen, så det var verkligen ingen lugn stund ner till Arvika! ;)

Årets festivallåt; Frida, Dunka mig gul & blå.
Ärligt talat. Whats the big deal med låten? Varför alla rubriker?

I juli fann jag Sofia Åkermans blogg och läste sanning efter sanning och fick så många insikter att det bara snurrade. Något av det jag fastnade mest för var nog ändå följande citat;

"I grund och botten ligger för de flesta med självskadebeteende en låg självkänsla och en stor törst efter kärlek"


Sommarens största hatkärleksgrej var jakterna på Chaos i skogen bakom huset. Otaliga är gångerna hon lyckades rymma innan jag hade fått nätet runt uteplatsen fritt från rymningshål. Ojojoj så arg jag var de gånger jag fick gå omkring där i en halvtimma och inte ens vara i närheten av att fånga henne. Men tji fick hon - tillslut!

Den trettionde juli fick jag ett samtal från mamma som talade om att min morbrors sambos brorson hade dött någon vecka tidigare. Inte ens ett och ett halvt år gammal besegrades han av leukemin där overseas, i Canada där hans familj är bosatt. Än en gång gjorde livets orättvisa sig påmind.


Den andra augusti föll jag huvudstupa in love med hunden Trassel, en vovve av modell Bichon frisé & Powder Puff. En dag vill jag också ha en sådan, tänkte jag.


Hösten kom. Ingenting särskilt hände, egentligen. Årets golftävlingar på tv var ganska få, så jag fick slaviskt hålla mig i soffan de dagar det inträffade. När Solheim Cup var slut tog det dagar innan jag slutade känna total tomhet. Inte var det någon tröst att tävlingen bara spelas varannat år heller. Speciellt inte som Europalaget förlorade en ack så jämn tävling!

Efter sommarens uppehåll från terapin fann jag det oväntat svårt att finna motivation igen. Många sessioner har ställts in under hösten. Jag kände mig tom. Som om det inte fanns någonting att prata om. Småningom minskade vi ner psykologbesöken. Först till varannan vecka. Sedan till var tredje. Jag upptäckte att jag någonstans inuti verkat ha kommit längre än jag hade trott, att känslorna inte var lika bergochdalbaneaktiga. Det svarta känns oftast inte lika svart som förut, även om det ljusa, vita inte är så starkt än som jag önskat.. Jag påbörjade en utrensning i mitt liv. En utrensning som sker på alla möjliga plan. Alltifrån klädgarderoben till vänner och musikbibliotek på datorn har gåtts igenom och det som känts dåligt eller rentav destruktivt har rensats bort.

Årets nyfunna låt, Nerina Pallots "Geek love" Än en gång tackar jag Sus allra ödmjukast för att hon delade med sig av sin upptäckt!
För inte länge sedan när jag fick frågan om vilken som var årets låt kunde jag inte komma på någon alls. Nu upptäcker jag hur många som faktiskt varit speciella i år.
Årets album har varit Winnerbäcks och Kents. Inget av dem har dock fastnat riktigt så bra som jag hade hoppats. Du & jag döden förblir Kent-favorit, och Winnerbäcks Daugava lyssnar jag på men får inte riktigt samma känsla för som för alla tidigare. Tråkigt, men ändock roligt att de släppte nytt!
Det enda som saknades var konserter med de tu. Kanske nästa år?

I augusti kraschade Haket. Jag och många med mig hade nog gått vidare när det plötsligt återuppstod. Det var en stor sorg, att först lära sig acceptera att det kanske inte skulle finnas mer och sedan upptäcka att det ändå inte var kört men samtidigt konstatera att det aldrig kommer bli samma sak igen som förut då flera nyckelpersoner i mitt hakande beslutat att lämna.. Fast å andra sidan har andra personer kommit att ta mer plats, så hoppet är inte helt ute för mitt älskade Haket!

I september blev det mani-varning på min energi, som det väl inte finns så gott om annars. Men jag tog chansen och utnyttjade den. Det kändes fantastiskt att ha ork att göra saker utöver det nödvändiga hushållsarbetet. Men säg den mani som varar för evigt.. Efter sol kommer regn, eller i mitt fall; total utmattning. Det var under denna maniska period min framtidsdröm så sakteliga utvecklades. Den dröm jag hoppas att jag ska kunna förvandla till ett arbete under det kommande året.

I oktober åkte jag i sällskap av mamma till Valbo för en heldag på Ikea. Äntligen fick jag släpa hem min drömhylla Expedit och plocka ur alla böcker ur flyttkartongerna. Fast jag fick nöja mig med den minsta modellen tills ekonomin är snällare.. Nu fick jag iallafall en perfekt avlastningsyta för alla ljusstakar och blommor på köpet!

Hösten var annars mest en transportsträcka i mörker, trötthet och emotionell instabilitet och ilska över petitesser. Tröttheten höll mig mestadels hemma vid datorn där jag inledde min karriär som inredningsbloggsjunkie, både som läsare av andras samt skribent av egen blogg försökte jag hålla liv i min dröm. Drömmar som föds ur mani brukar annars försvinna i ett rökmoln, men nej nej! Det ville jag inte tillåta denna gång. Huruvida jag kommer att lyckas står ännu att finna bland stjärnorna, men jag hoppas.

I år vill jag minnas var året när uttrycket "=D" myntades av allas vår Samson på Haket också. Det är ett uttryck jag tyckte mycket om och som förtjänar att utnyttjas mer. Förhoppningsvis kommer så ske under det kommande året.
Något annat som föddes på haket var det (kanske något mindre gångbara, om man inte är insatt?) uttrycket "tänk Justin". Åtminstone en person vet vad det innebär och kanske det räcker till en början. Budskapet i stort är iallafall att aldrig sluta hoppas, och det hoppas jag att alla tar till sig..

Hösten 2007 innebar dock inte bara mörker och trötthet, det var också nu vi påbörjade renoveringen av mormorshuset. I liten skala, till en början. Fönstren blev ommålade och fasaden utanför vardagsrummet borstades och målades ljust härligt gul istället för den gräsliga blåfärgen som täckt väggen och gjort altanen till en mörk och murrig plats under hela mitt liv. Senare under hösten kom takläggarna och takpannorna yrde. En del tid spenderade jag med att slänga upp trasiga takpannor i morbrors stora traktorskopa för borttransportering, en del tid hade jag en faslig träningsvärk. Men vad fint med ett nytt tak!

Fasadmålningen hann aldrig bli klar eftersom temperaturen plötsligt rasade, men det är inte mycket som återstår till våren. Däremot återstår allt som ska göras inomhus. Kanske har huset genomgått en mindre förvandling såhär dags nästa år?

Det återstår en knapp timme och femton minuter av år 2007 nu.

I november fyllde jag 22. Julia och Kristian kom dagen innan och vi hade en fnissig kväll med festivalalkoholen som ännu återstod, och på födelsedagen kom de och avlämnade en present. Jag var helt slut efter föregående kväll och födelsedagsfirande med föräldrar och besökare från Göteborg så jag valde att stanna hemma när de tu drog vidare för fest hos Julia med hennes syster Jonna och hennes pojkvän. Det var ändå en jämförelsevis fin födelsedag. Ingen födelsedag kommer dock i närheten av året då jag fyllde tjugo och firade med Novemberkalas i flera dagar i sällskap av två änglar.

November och december innebar i övrigt mest julplanering, förberedelser och julpyssel. I slutändan hann jag inte med allt jag hade velat, men jag var nöjd med det jag ändå genomförde. Julkorten skickades till de som kändes närmast hjärtat, lussekatter och julegran kom på plats dagen innan Lucia och paketen var införskaffade i god tid även om de kändes lite för få i jämförelse med föregående år då jag var helnöjd med dem.
Julaftonen som sådan önskar jag hade blivit en aning bättre, men jag ska inte klaga.
Jag fick fina presenter, och på kvällen fick vi med en hög med filmer hem från morbror. En av dem avverkades innan jag kröp i säng strax efter midnatt i mitt rum hemma hos mamma.

Julkänslan infann sig aldrig riktigt denna jul, men det känns okej ändå. Nu närmar sig äntligen nyårsaftonens tolvslag, och med det även den här krönikans slut och publicering, och sedan kan jag återgå till verkligheten på riktigt. Julgranen, som jag högg själv (nåja, den sågades om man ska vara ordentlig) ska kläs av och slängas ut innan alla barr trillat av, glittret ska ner i julkartongen och småningom ska den röda färgen på gardinerna övergå i en mer vårigt ljusgrön.
Jag har inte för avsikt att avge några nyårslöften i år heller, men jag går in i det nya året med förhoppningen att jag ska ta ännu ett antal kliv mot ljus och friskhet. Förändringar, positiva. Välmående och balans. Några uppfyllda drömmar. Eller kort och gott; att mitt projekt; Livet, lyckas. Det är förhoppningen inför 2008. En annan del av det nya året innebär fortsatt arbete med att rensa ut det dåliga, destruktiva. Och som en lagom avslutning lägger jag till en ny punkt i mitt projekt som gå under benämningen "kontaktåret 2008". Det är lånat av en trevlig Hakare. Förhoppningsvis lyckas vi med det båda två.

Och så försöker jag att komma ihåg. Att tänka; Justin.31 December 2007  | Länk | Krönikor | 0 kommentar
Gott nytt..Gott nytt år allesammans!
31 December 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Tea for one.
Jag började få lite ont i halsen, så en kopp grönt thé med citron tillreddes. Nu drog den nog en aning för länge, för så fasligt gott blev det verkligen inte. Men lite varm dryck kanske tar död på eventuella bacillusker i halsen iallafall.

Ingen har väl undgått att det är nyårsafton imorgon. Jag har ingenting planerat alls, utom att äta potatisgratäng med fläskfilé med mamma på dagen. Tolvslaget lär jag fira ensam med ett glas herrljunga äppelcider, och det gör mig ingenting.

Jag vill bara ha det här överstökat nu.
Efter nyår ska jag nog slänga ut granen också, trots allt.
Jag skulle på sätt och vis velat ha den kvar ett tag till, men den står så illa till mellan två dörrar. Varje gång jag går förbi kommer jag åt den och tusentals barr faller till golvet. Det är lätt att sopa upp. Men ju längre granen står antar jag att den kommer barra ännu mer och då blir det inte roligt att bära ut den sedan?

Julen var ju ändå ganska surrealistisk också, så det känns inte som någon större sorg att slänga ut den (julen) redan. Mammas gran står förövrigt kvar till mitten av januari iallafall, om det blir som vanligt. Så då kan jag åka dit och njuta av den istället!


30 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
LördagI eftermiddag har jag spenderat tiden på att kopiera det sista av min hakdagbok, så nu är det klart!

Efter en dusch har jag letat fram mina frostade ljusglas och de rökfärgade spegelglas-underläggen också, så nu lyser mina tre sista rött äpple-votivljus i ljusglastrion. Tog några bilder, men det blir inte så bra innan ljusen smält helt, så jag får göra ett nytt försök senare.

Senare skulle Julia titta förbi, har dock inte tänkt sitta och titta på klockan för det. Kommer hon så gör hon det, annars har jag en utmärkt trevlig kväll med ett glas julmust, en amelia-tidning och lite tv-tittande. Sedan blir det nog en ganska tidig kväll för jag är trött som en gnu.

Ögonen har runnit av trötthet hela eftermiddagen.


Annars har jag inte så mycket nytt att komma med.
Hoppas ni har en trevlig lördag!


(Jag hittar ingen bild på ljusglastrion och rökglasspegelgrejset tillsammans, men här är en skymt av det stora spegelglasunderlägget och de frostade små ljushållarna som jag inte kommer ihåg vad de heter - fast den bilden har jag haft här förr så ni känner säkert igen den :)


29 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Fredag


Det känns smått underligt att det är fredag idag. Jag tror julen förvirrade till allt en smula..

Idag har jag mest suttit och läst. Inredningsbok. Den är så värdelös! Skriven på 90-talet i USA och utstrålar äcklig nittiotalsinredning. Inte ens 70-tal är så hemskt i jämförelse. Tackolov för tvåtusentalets enkelhet och smakfullhet osv osv.

Mamma kom förbi med hårborste och hårhandduk som jag glömde hemmahemma igår, sedan åkte vi till kyrkogården och tände ljus i lyktan..

Väntar på Numbers nu, sedan är det dags att nanna kudden.

Imorgon ska vi och handla inför nyår, och sedan ska jag inte gå utanför dörren mer förrän på nyårsafton. Eventuellt. Det beror som på var det ska firas någonstans. Om mamma kommer hit eller om jag ska hem till henne. Typ..


28 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
27 december - Hemma.


Kom så hem tillslut. Egentligen hade jag tänkt åka hem på juldagen, fast det blev bestämt tjugosjätte istället. Men igår var mamma sjuklig och jag hade ingen lust att frakta kattbur och tre ton packning så jag stannade ännu en natt.

Det känns ganska bra att vara hemma igen. Lite ensamt dock. Man vänjer sig snabbt vid att ha sällskap, det är värre att anpassa sig till en tom, tyst lägenhet..

Ett ordentligt nogginlägg får nog dröja tills imorgon för jag har redan fastnat här vid datorn alldeles för länge. Nu ska jag ta över fåtöljen för Caspian och läsa lite, lyssna på en konsert med Rufus Wainright och tvångsgosa katt så länge han går med på det. Sedan är det en film om Versailles som jag ska se (igen) eftersom jag bara såg den bitvis igår.
Och sedan är det sängen som gäller!


Hoppas på att jag slipper mardrömmar inatt. Mardrömmar har varit en ständig följeslagare medan jag varit borta, med början på julafton då jag vaknade klockan sju med panik efter en hemsk mardröm. Kunde inte somna om mer den morgonen.. Isch!


27 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Juluppehåll?

Känner inte att jag har så mycket att skriva just nu.. Julkänslan är obefintlig, ett antal julklappar oinslagna och halv två imorgon kommer mamma och förväntar sig att jag ska vara så gott som färdigpackad inför de två dagar/nätter jag ska spendera hemma i Vattnäs. Jag har inte ens börjat packa än och sover ju halva dagen, så det ska bli intressant att se hur det går med det ^^


Jag åker ut imorgon för uppesittarkvällens skull. Jag ska dricka moramust och äta ohemult mycket godis. Ska hinna göra knäck innan mamma hämtar mig imorgon också förresten..>.<
Kommer åka hem igen någon gång på juldagen. Längre har jag nog varken lust eller ork att vara borta.

Avslutningsvis vill jag bara önska alla, julkortsmottagare som icke julkortsmottagare, regelbundet återkommande besökare samt de som eventuellt bara skulle råka hitta hit en

God Jul!


22 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Tjejsnack

Vecka 51
Julen

Var och med vilka ska du fira jul?

Hemma hos mamma. Med mamma, pappa och katterna. Kanske går ner till morbror också, det brukar ju bli så..

Köper du mycket julklappar, har du köpt klart eller har du några kvar?
Nej, jag har verkligen inte råd med det i år. Mamma och pappa får julklappar. Och Julia och Sassa. Köpte den sista på julskyltningen första advent, så jag var ute i god tid. Har inte slagit in alla än dock. Eller förresten. Katternas smågott och leksak köptes för några dagar sedan..

Vad önskar du dig i julklapp?
Harry Potter och Fenixorden till min och mammas traditionsenliga filmtittning på julaftonskvällen (köpte den i eftermiddag för pappas räkning..får väl slå in och låtsas att jag inte vet vad det är..), Harry Potter-boken (sista, minns inte vad den heter?) och pengar. Saker jag önskar men vet att jag inte kommer få är systemdigitalkameran jag spanat in.. en "Bryssel" soffa från Mio.. och en tvättmaskin? Egentligen önskar jag mig inte så himla mycket. Det känns som att jag har det mesta.

Vad betyder julen för dig?
Det är mest bara en mysig tid med ledighet och god mat. Jag önskar att jag hade en stor släkt som jag stod mig nära så allesammans kunnat samlas och fira sådär som i Tomten är far till alla barnen.. minus allt drama, då ;)

Har du gran, vilken sort och när ställer du in/klär den?
Jag har riktig i år, en som står på ett bord för att katterna inte ska kunna klättra och förstöra.. Den kom in dagen före lucia och ät klädd med ett ljusnät med 80 lampor, röda, gröna, blåa, silvriga och guldiga julgranskulor (även de är 80 till antalet) och en slinga rött samt en slinga silvrigt glitter. Och 6 klockor som pinglar.. Och en halmstjärna från Ikea! Den är ganska mysig..

Hemma har vi plastgran. Den är också mest klädd med kulor i år. Mest i rött eller silver. Och lite blått. Några smällkarameller och pynt som varit med under hela min barndom fick också vara med. Den toppas av en röd spira och har silvrigt glitter.

http://mlilja.net/tjejsnack
21 December 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Stöket är inlett.


Har just varit ut i tvättstugan och startat två maskiner med tvätt. Började med sängkläderna, de tar längst tid eftersom de tvättas i 60 grader.. Då hinner jag se Ensamma hemma under tiden :P
Golvet i sovrummet är torkat och blommorna har fått vatten. Jag är sämst på att komma ihåg dem nu. I somras var det tvärtom - de fick nog lite för mycket vatten. Men alla levde iallafall då. Nu har en pelargon slokat väldans ett tag, jag är rädd att den frusit där den stått i fönstret.. och den konstiga blomman som jag köpte förra vintern med en lila blomma på har nog dött av vattenbrist.. Eller har nästan dött. Helt död är den nog inte ännu.

Och strax ska väl maten fixas. När mamma infunnit sig efter julbordet med jobbet ska köttbullar tillverkas också. Mellan alla tvättstugebesök. Tror inte jag hinner klart tills tvättiden är slut klockan åtta. Men men. Jag ska bli klar med allt idag, så är det bara. Min tvättkorg ska vara Tom! ..tills ikväll åtminstone, då lär det väl hamna kläder där jag använt de senaste dagarna. Suck.

I vår ska jag verkligen satsa på att spara pengar. Till egen tvättmaskin. Och systemkameran med två objektiv. Och en soffa. Hjälp! Det kommer aldrig gå?


20 December 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 1 kommentar
Äntligen!


Klockan var ungefär tio i tre då jag gick hemifrån idag. Ner till apoteket, ta ut pengar, samtal hos Jeanette. Årets sista. Fick dessutom ny tid först den 24 januari. Det är ju evigheter dit!

Mamma hämtade mig. Jag åt bara två lussekatter imorse eftersom jag hade lite brist på bröd. Limpan i frysen hade jag ingen lust att ta fram när jag visste att jag skulle köpa vörtlimpa i eftermiddag..
Anyhow. Just för den dåliga frukosten blev det ett snabbstop på donken.

Sedan in i julruschiga matbutiken. Kalaset slutade på 763 kronor och i ärlighetens namn - det var inte mycket mat? Eller ja. Inte som jag planerat att äta före jul iallafall. Men när man tänker efter - julen är ju inte långt borta så det lär inte bli några problem ändå.

Det blev en stor förpackning köttfärs som får bli köttbullar imorgon istället. Och lite strimlat kött som jag ska steka och blanda med Uncle Bens och ris. Sedan köpte jag spenat. Tänkte äta prinskorv till det, undrar om det går? Ser ingen orsak till att det inte borde gå, men man vet ju aldrig..
Köpte kaffe till mamma, must från morabryggaren och rödbetssallad som alltsammans fraktades direkt ut till mamma.
Och ljus.

Haha. Jaa.. det ordnar sig nog.

Sedan var det bara raka spåret hem, packa upp alltsammans och sedan satte jag mig vid datorn i kanske fem minuter innan jag fick för mig att dammsuga hela lägenheten. Det återstår att torka golven, men det får faktiskt vänta tills imorgon precis som köttbullarna.

Nu ska jag se Roomservice, sedan måste jag bädda sängen. Och så är det Heartland. Sedan är det nog dags att börja fundera på att lägga sig i sängen, läsa lite och sova ..i tid för en gångs skull. Imorgon är det ju tvättstugan som gäller klockan fyra. Dessförinnan ska köttbullarna göras, mat lagas och byrå flyttas. Ska försöka möblera om lite i garderoberna också innan den nya tvätten ska in nånstans.

Fullspäckat schema?
Någon som vill komma och hålla mig sällskap?

19 December 2007  | Länk | Shopping | 1 kommentar
Onsdag


Listan med måsten som börjar bli akuta känns helt otroligt jobbig att ta tag i just nu. Dammsuga hela lägenheten. Torka golven i minst hallen och köket, och delar av sovrummet - det är måsten! Att bara spraya lite ajax över platserna där katterna spytt känns inte som den ultimata lösningen för att få rent. Jag vill ha rent!

Sängen måste bäddas rent idag. Jag måste sortera tvätten tills imorgon.

Jag ska och storhandla efter psykologen, dit ska jag gå.. måste gå senast tre. Måste ta ut pengar och gå in på apoteket och se om jag hittar någon kräm till ansiktet. Den dåliga jag haft är äntligen slut. Aldrig mer den.

Mamma hämtar mig på lasarettet. Sedan då? Jag kommer svälta ihjäl någonstans i den stora affären medan jag stooorhandlar. Det ska bli hela baletten nu. Köttfärs att göra köttbullar på - de måste göras ikväll eller allra senast imorgon förmiddag. Hur nu det ska gå, när jag sover till tolv, halv ett.. Hm. Det blir nog en ganska sen natt inatt istället.

Det är svinkallt ute, mina varmare byxor (joggingbyxorna, haha) ligger i tvätten, likaså gör nog långkalsongerna Huvva!

Och Julia ska jag träffa innan söndag. Gah!

Jag oooorkar snart inte. Går och drar täcket över huvudet och struntar i dammråttorna och allt, typ... med mina tidningar. Har flera stycken liggandes här nu. Det är en bra sak mitt i allt tråk.

Visserligen kommer jag åka till mamma på söndag och stanna till juldagen minst, men det hade ju varit trevligt att ha det lite julfint hemma när jag kommer hem ändå..


Hm, ja..


Göra lite ischoklad och knäck..också. Igen. Nej, det kommer jag aldrig hinna med :S


En timme kvar innan det är dags att gå nu. Jag ska surfa vidare i bloggosfären en stund och sedan är det väl bara att borsta tänderna och ge sig av med varmaste halsduken och vantarna. Och en värmefläkt på glasögonen, så de inte immar igen när man kommer in i värmen?


19 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Tisdag


Jag låg och läste till klockan var tre inatt. Igen. Det är förvånansvärt hur lättläst Pojken som kallar det är, även om den är så hemsk att man har en stor klump i magen hela tiden man läser. Vilken jäkla tur man har ändå!
Visst, min mamma och jag kommer inte alltid överens. Men hon är ändå min mamma och ställer upp om det behövs, och hon har aldrig misshandlat mig, talat om mig som "det" eller tvingat mig att spy varje dag jag kom hem från skolan för att försäkra sig om att jag inte har ätit något.

Har läst halva ungefär. Ser inte fram emot klumpen i magen under den andra halvan..


Mamma svängde förbi med en byrå som är kvar efter mormor när hon åkte hem från jobbet idag. Den ska det göras plats för i sovrummet senare, så jag kan ta tag i garderobsrensningen och organisationen som är en av få återstående punkter på att göra innan jul-listan.
Det är en absolut nödvändighet om jag ska få plats för allt jag ska tvätta på torsdag också...


Tisdagstemabilderna ligger som vanligt i den andra bloggen: sandralinneas.blogg.se


18 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Som mormor..Haha. Jaa, vad ska man säga?
Jag fick telefonräkningen. Bortsett från den fasta avgiften.. haha. Jag har ringt för 15 kronor och 71 öre den senaste månaden >.<
Jag börjar bli lika dålig på telefonerande som mormor! :)

Iofs har jag inte haft så många anledningar att ringa (till mamma, för det är väl henne jag ringer typ) den senaste månaden heller. Det blir säkert annorlunda framöver ^^


Nu ska jag se Days och gå igenom dagens skog. Förlåt, jag menar post!


17 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Smältande mattehjärtan & stela nackarIkväll har Sessan legat på mig och sovit i fyra timmar ungefär. Det är så hjärtevärmande att jag inte förmår röra mig ur fläcken förrän hon flyttar sig självmant, för så har hon aldrig gjort förr. Det började i början av den här veckan med några korta gosstunder i mitt knä, i förrgår låg hon och sov med tassen på min axel i två timmar. Och nu fyra alltså.
Det känns litegrann i nacken, men ack är det värt det?!?


Idag hamnade jag hos mamma igen fast det inte var tänkt så från början, jag skulle bara få skjuts till ÖoB och köpa til de sista julgranskulorna - alla kulor är på plats nu förövrigt, det är bara glitter som ska hittas - men så följde jag alltså hem på julmustsfika och tidningsläsning och lite umgände med E och barnen som åker hem till Göteborg igen imorgon. Återstår att se när man får se dem nästa gång nu...

Ikväll har det alltså varit halvliggande läge i fåtöljen med Sessan och tv:n. Postkodmiljonären och Deal or no deal, som vanligt. Och sedan trean.. den där musikalgrejen de hittat på. Och nu X files-filmen fast jag vågar inte titta...På tal om ingenting. Bloggen fick bli lite juligare idag. Kanske inte klassiskt julig? Men för mig känns det gammalt julpappers-aktigt på något vis.. I like. Men det är ju förgrömat svårt att välja mellan alla fina designer!! De har bytt ut/lagt till några nya nu ju.. Har redan bestämt vad jag ska ha efter juligheten också.Men nu är det nog dags att knalla bort i sängen strax. Läsa lite innan det är dags för nannandet.

Kul förresten att Anja tog guld idag i super g, jag såg det minsann!


16 December 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
LördagJag glömde alldeles bort att skriva igår. Å andra sidan var jag inte hemma på hela eftermiddagen och kvällen. När jag väl kom hem strax efter nio var det Criminal minds och sedan hann Numbers nätt och jämt börja så ringde pappa och babblade i tre evigheter - jag gick iallafall och bäddade ner mig i sängen innan vi sa hejdå.

Hos mamma klädde jag granen, assisterade mamma i det sista bytet av gardiner till julgardiner och sedan såg vi Ensam hemma 2 och åt en varsin Sandwich-glass.

Nu väntar jag på att mamma ska bli fri sitt "barnvaktsjobb" så vi kan bege oss mot ÖoB. Jag tänkte köpa de saknade julgranskulorna nu, när jag ändå fick några ören kvar iom den inställda psykologtiden.. Så granen kan bli perfekt nån gång ;)

Ska bara komplettera med glitter till veckan. Jag har inte sett den modell jag vill ha än, så jag vet inte riktigt om det finns alls och var jag då ska leta? Klurigt detta!


Lyssnar på LW och läser texterna, har förvånansvärt få texter i huvudet trots att jag lyssnat på honom så länge.

I övrigt är det lika kallt idag, cirkus -14,5-15,0 grader skulle jag tro.. Men jag har iallafall fått upp lite värme inne nu!

Igår var det till exempel 17,9 när jag skulle sova ;)


15 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
13 decemberSkippade psykologen. Det är inte vidare lockande att gå ut när det är -16 grader och man inte har någon skjuts hem :S Iallafall inte om man inte har lust att vänta på skjutsen i fyra timmar sådär.

Jag hade 16,7 grader inne i sovrummet också, när jag återvände till sängen för att läsa. Uuuuh!
Höjde golvvärmen till högsta. Får se om det gör någon skillnad. Är lite tvivlande.


Ska sätta mig och läsa lite till nu. Jag orkade bara några sidor innan jag kröp ner under täcket, huttrandes, och somnade förut.


Föreslog mamma att vi skulle dela en pizza idag, men smset kom fram efter tre evigheter så då hade jag redan fixat annan mat. Får se om det blir en pizza senare eller imorgon iallafall. Fick ny tid hos J först den 19:e och då har jag ju fått nya pengar, så då kan jag använda patientavgiftspengarna till något "godare" istället, tänkte jag...

Men vi får se alltså...13 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
LuciaExploderar för minsta lilla. Igår grät jag hysteriskt när mamma sa att jag tjatade när jag ställde en enkel fråga. Värre explosion när ljusslingan skulle på plats i granen. Det fanns inget tålamod och granen är liten, ljusnätet är stort. Inte fick jag någon hjälp heller, bara ohjälp. Tills jag släppte allt och bara gick därifrån och försökte att inte gråta så hon hörde. Låt säga att det inte fungerar.

Somnade halv två inatt, eller senare egentligen. Vaknade 06:15 då varm choklad skulle fixas till Luciamorgon - som var lite av en besvikelse. Jag tyckte det var ganska dåligt, såg bara en massa fel. Vet inte om det verkligen var så mycket fel eller om det bara är jag som håller på att falla över kanten alldeles?

Melker, blåsinstrumentsläraren på Miranda, våran musikskola var iallafall med och blåste näverlur. Det var lite roligt. Han var den som bestämde att jag skulle få stipendium för mitt fiolspelande på skolavslutningen i femman.

Fiolspelarna var så mysiga. Jag har funderar på sistone, på att ta upp fiolspelandet igen. Finna någonstans att ta lektioner. Funderade just på Folkhögskolan, vet inte var annars man kan ta instrumentlektioner när man växt ur den kommunala musikskolan?Jag har årets sista psykologsamtal idag också. Kanske ganska välbehövligt. Jag vill inte, som vanligt. Men det här funkar ju inte heller...
Kvart över elva.

Jag är så rädd att jag ska hamna i antidepp-träsket igen.
Overklighetskänslorna, vad är det? Har aldrig haft sådana så mycket förr.Det blev alltså att klä granen igår. Den blev fin, men det saknas lite färg i den så jag ska köpa mer röda kulor när jag får pengar på tisdag - om inte tidigare. Sedan ska det väl vara glitter också.. det har jag inte köpt än heller. Har bara rött..
Gjorde lussekatter också.
Trodde aldrig jag skulle ta mig samman så pass att de skulle bli ätbara, men det blev de. Trots stress och olust att baka.

Jag ska nog återvända till sängen och läsa en snutt innan det är dags för frukost och sådant. Mamma skulle hämta mig strax före elva, så.. Men sedan måste jag ta mig hem också. Det är ca -16,0 grader ute. Det kommer Inte bli roligt att gå hem!


13 December 2007  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
Lista


Vad gjorde du för tio år sedan?

Hm. För tio år sen var jag tolv år.. jag undrar om det inte var den hösten jag cyklade omkull på cykel och fick en spricka i ett finger? Jo det var det, på min födelsedag dessutom! Jag gick i sjätte klass på en ny stor läskig skola, som visade sig vara ganska liten när man väl börjat hitta i den :) Annars vet jag inte, jag gjorde nog inte så mycket speciellt..

Vad gjorde du för ett år sedan?

Inte så mycket, mina julklappar var nog redan fixade allesammans och jag julstökade inte så värstans mycket heller. Det var väl snödansen som var det tuffa då :P

Fem snask jag gillar:

Choklad, sura colanappar, malacos colanappar, Punchpraliner/igelkottar och ..annat godis?

Fem sånger som du kan hela texten på:

Hm. Jag kan väl en del julvisor (Jul jul strålande jul, Gläns över sjö och strand osv..), hela albumet Lets talk about love av Celine Dion, hela (albumen)The Bridge och Flowers av Ace of Base, hela Mazarin av Per Gessle, hela Falling water av Lisa Miskovsky.. förr lärde jag mig hela skivorna utantill när jag lyssnade på dem eftersom de gick på repeat så mycket..

Vad skulle du göra om du var miljonär?

Köpa systemkameran in my dreams, köpa egen lägenhet, minst en trea så mitt skapande fick ett eget rum, och med en stor balkong!, resa till England/Skottland, Danmark, Amsterdam och USA(NY, San Fransisco, Boston)/Kanada (det sistnämnda med Lena), satsa på min hittills ganska hemliga dröm..

Fem saker som du gillar att göra:
Läsa, fota, se inredningsprogram/kriminalserier/vissa dramaserier, lyssna på musik, skriva.

Fem saker du aldrig skulle klä på dig i eller köpa:

Kort och gott; sådant som sitter jättetight, något oranget, märkeskläder bara för märkets skull, kläder som kräver att jag rånar en bank först (dyrt alltså), något jag tycker är fult.

Fyra favoritleksaker:

Min dator, TV, kamera och kombinationen papper & penna.

Fem personer som jag gärna vill se göra denna utmaningen om de själva vill: Gör den om ni vill, många har väl redan gjort den antar jag..
11 December 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Nobel


Jag följer Nobelsändningarna någotsånär idag. Jag vet inte om jag är gnällig, men nog tyckte jag det var bra mycket bättre när svt hade sändningsrättigheterna. Just nu är det till exempel uppehåll för nyheter och då har de ju just satt sig ner för middagen och man har världens chans att se alla smycken och kläder litegrann iallafall.. Huvva!
Det är ju inte första uppehållet heller.
Ibland är det bra med svts möjligheter att byta emellan olika kanaler, om än förvirrande..En bra sak med nyheterna är dock rapporten om att bostadspriserna sjunker mer. Ja, för mig åtminstone. Jag hoppas att jag ska kunna köpa en bostadsrätt framöver. Inom något år sådär.. Då ser jag gärna att priserna inte skjuter i höjdens höjd tills dess..


Idag har det snöat här mest hela dagen. Jag hoppas verkligen att snön får ligga kvar nu!!

Ska göra en mild förflyttning av Sessan som sover i fåtöljen nu så jag kan sitta där och se Extreme makeover om en stund.. Och fluffa ner mig under en varm filt för det är ännu riktigt kallt här, speciellt om fingrarna som blir alldeles stela!


Fick en bekräftelse på att mitt brev nått Engla ikväll också. Det var fint...
19:55


Jag hittade till http://www.marionpeck.com/index.html genom en inredningsblogg idag och tänkte på dig Frugan när jag såg hennes kattmotiv. De var lite fulsnygga, tyckte jag.. men för kattgalningar är väl alla katter bra?


10 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
TjejsnackVecka 50 Säkerhet/djur

1. Skulle djurpoliser vara bra att ha här i Sverige? Varför/varför inte?

Med tanke på hur många rubriker som setts i landets tidningar på senare år hade det nog varit en bra idé att satsa mer på djur och djurrätt, så ja.. det är ju ett alternativ.

2. Skulle du kunna tänka dig att bli djurpolis? Varför/varför inte?
Det är en lätt fråga. Jag skulle aldrig klara att se så många lidande djur som en sådan säkerligen skulle stött på, så nej.

3. Har du varit med om något djur som blivit misskött/vanvårdad, berätta kort?
4. Vad betyder ett djur för dig?

Nja, inte vad jag kan komma ihåg. Om man inte räknar de katter man kan få syn på ibland som har lite dåligt skött päls. Men jag kan inte komma ihåg att jag sett något djur som verkligen mått dåligt av vanvård..

5. Tycker du att vår djursäkerhet i Sverige är bra? Finns det något som
skulle göra den bättre, eller finns det något som du tycker är ren dynga?

Jag är så dåligt insatt så jag vet inget specifikt.. men det är klart att det kan förbättras massor! Man har ju sett mycket om slakt av grisar och för trånga burar för höns osv och det lär ju inte vara helt åtgärdat..
http://mlilja.net/tjejsnack
9 December 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Söndag andra advent.


Idag har jag hittat den sötaste lilla gran. Eller mamma hittade den först, om man ska vara korrekt men hon tyckte inte att vi skulle ta den först. Den är inte så jättestor eftersom den ska stå på ett litet bord så katterna inte kommer åt den (må det fungera!!), men det kommer nog bli bra ändå.. om inte ljusslingan dränker den puttingen.

Nästa år ska jag dock ha fler strumpor i gummistövlarna. Eller ha andra skor. Varmare, anpassade för vinterklimat. Eller så köper jag den fina granen jag ser på julskyltningen även om jag inte riktigt har råd. Det hade varit enklast att göra så i år med :P

Kransen har kommit upp på ytterdörren också, och så tog jag med lite gran- och tallris hem så tallriset sitter i en kruka ute på uteplatsen nu och granriset står i en glastillbringare jag tog efter mormor här i vardagsrummet. Funderade på att sätta något litet pynt i det tills granen kommer in. Får se hur det blir...

Granen står i garaget hos mamma för att acklimatisera sig lite till varmare klimat någon dag nu. Men till Lucia vill jag ha in granen! Och så ska jag hinna flytta bokhyllan och baka lussekatter också.. men det går nog bra?


De visar Ice Age nu. Tänkte se den fram tills Sjunde himlens sista avsnitt börjar. Sedan är det ny säsong av OTH!


Ska bestämma vad jag ska läsa för bok nu också eftersom jag läste ut Vingklippt ängel inatt.. Det kanske är fusk att tänka så men jag vill läsa tunna böcker så jag hinner läsa ungefär lika många som förra året :P Kanske ska läsa den jag fick emed amelia häromveckan, Anna min älskade av Magnus Utvik.


Nu sitter Caspian för skärmen så jag ..såg ingenting. Nu är bara svansen i vägen. Lika bra det, ska uppdatera och förflytta mig till fåtöljen nu!
Tända andra adventsljuset och decemberljuset ska jag göra också...:D
9 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Önskningar.

Så här gör ni:
Skriv en önskelista med sju önskningar. Motivera dem, kort eller långt.
Tagga sju bloggare som ska göra detsamma.

Jag önskar att jag fick förverkliga drömmen om vad jag vill syssla med i framtiden och se att det verkligen är möjligt att lyckas. Eftersom det är lite hemligt ännu vill jag inte skriva mer..

Jag önskar att jag kunde få en bättre ekonomi. Jag klarar mig förstås med min aktivitetsersättning, men det känns inte så lockande att leva på marginalen såhär hela livet och aldrig kunna unna sig någonting mer speciellt än några lyxchokladbitar.. det är inget riktigt liv.. Jag skulle leva länge på att kunna unna mig en riktigt bra kamera! Men det är ju inte ens att tänka på just nu..

Jag önskar att jag kunde finna mitt drömboende och inreda det som jag vill utan hänsyn till något fastighetsbolag som inte godkänner andra tapeter än ..tråkiga.. Gärna med ett extra rum där kreativiteten skulle kunna flöda i lugn och ro utan att man behövde bekymra sig för katter som kommer och river ner eller nåt utan man kan stänga dörren om det. Där jag kan börja skriva på riktigt igen, eller syssla med fotande och broderier..

Jag önskar att jag lyckas gå ner i vikt igen, både för att må bättre och för att kunna känna mig åtminstone lite nöjd med mig själv, vilket jag inte gör alls just nu..

Jag önskar att jag fick besöka England, och i första hand London då eftersom jag drömt om det så länge nu.. och Amsterdam..om våren, när tulpanerna blommar!

Jag önskar att jag kunde bli fri från alla diagnoser och demoner och att jag verkligen vågade ta klivet ut i verkligheten ..igen.. att jag kunde gå vidare, bli mer stabil och utvecklas istället för att känna att jag vandrar omkring i cirklar som är mer som nedåtgående spiraler än något med möjligheter.

Jag önskar att jag fick bättre kontakt med mina syskon, speciellt lillasyster, och att jag fick lära känna min systerdotter innan hon blir alltför stor.. Jag har ju inte riktigt haft den chansen ännu känns det som.Jag utmanar..Cat, Lena, Marie, Elisabeth, Sassa och Nettan. Så får vi se om någon nappar :) Dessutom är alla andra välkomna att göra detsamma om de känner sig manade.

8 December 2007  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Filmlördag
Jag tar mig friheten att kopiera mitt rykande färska dagboksinlägg från Haket rakt av..:


Har ni aldrig sett Sound of music så mååååste ni se den på TV3 om 45 minuter! SoM är en jultradition som vi blivit ganska dåliga på att hålla vid liv på senare år, men förr såg vi den alltid sent på julaftonskvällen när vi kommit hem från morbrors familj och allt annat var färdigstökat.
Har ni inte tid att se film i 3 timmar och 15 minuter (den är ju hyfsat lång..) så kan ni slå på TV4 13:50 istället för då visar de Brudens far med Steve Martin. Jag vet inte om jag har hemskt dålig humor men jag älskar de filmerna och har sett dem nära nog fler gånger än någon annan film skulle jag tro. Jag ser dem alltid om de går på tv och jag inte har något annat för mig! :)

Är ni tråkiga och vägrar se någondera så kanske ni kan joina min Disney-filmstradition som inleddes för några veckor sedan, då de visar Tonårsliv med Lindsay Lohan 18:15 ikväll. Ärligt talat har jag aldrig sett en endaste film med henne, bortsett från förra veckan eller så, då de visade Freaky Friday. Den har legat hemma i mammas videoskåp i evigheters evigheter men den har ändå aldrig blivit sedd. Jag är nog ingen filmmänniska.. Hursomhelst kan det ju vara trevligt med en lättsam film på lördagskvällen, och Lindsays filmer är väl oftast komedier som det verkar?
Jaja.
Nu har jag nog tipsat nog. Eller kanske jag ska påpeka att de visar En komikers uppväxt 21:15 på SVT2 också? Jag har förvisso aldrig riktigt sett storheten i Jonas Gardell men det är ju några bra skådespelare med så filmen kanske är bra?Nananananannnaaaanananaa och därmed är filmtipset Lördag i december slut för denna gången!


8 December 2007  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Fredag


Tydligen var inte den sista knäckomgången tillräckligt micrad så nu ligger den överst i knäckburken och kletar sig ur formarna. Suck :(
Och de första som blev så lyckade!
Fast det var å andra sidan jag som var korkad som försökte förvara dem i kylskåpet, de skulle åkt direkt tillbaka in i frysen..

Tänk att det är fredag idag! Den här veckan har gått sjukt fort.

I eftermiddag var jag in en snabb vända på ÖoB och köpte lite julgranskulor. Nu vill jag bara ha min gran så jag vet att den kommer finnas här när det är dags att plocka fram den... Kanske vi kan göra ett nytt försök att bege oss ut i skogen nu i helgen?

Får se.


Idag har jag tänt ljus i min Zen-lykta. Den är alldeles för lite använd, för den är himla fin! Mullbär är doften. Inte tokigt alls.

Fast hu vad kallt här är. Jag kanske inte skulle sänkt värmen till trean? Fyran var nog tillräckligt låg..? Men jag vill vara miljövänlig också! När termometern visar på 21 grader nu ungefär borde jag ju inte frysa?


Ska återvända till soffan iallafall. Eller om jag ska försöka laga lite mat? Har bara ätit fyra mackor och en massa misslyckad knäck idag :S


7 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Hem..


Jag tycker att klockan kan gå lite fortare nu så jag får packa in mig och alla saker i bilen och åka hem. Hem till där det är liiite varmare (herregud vad jag fryser!) och ha min egen mat i skåpen och sådant..

Måste bara vänta nån timme till. Mamma kommer hem vid fyra, sen ska hon äta.. men sen!


6 December 2007  | Länk | is. | 0 kommentar
HemmaÅkte hem till mamma i eftermiddag. Vill inte vara hemma alldeles själver när de är och kopplar in nåt internettjottahejti för stadsnätet som jag aldrig skulle använda ens om jag fick betalt för det. Katterna låg alldeles skräckslagna längst in under soffan i sovrummet idag när de kom och började joxa. Mamma fick ta semester och komma till mig, sedan blev de lik förbannat inte klara med allt utan det skulle komma andra gubbar imorgon. Nåja.
När jag kommer hem hoppas jag att de är klara så jag kan ställa tillbaka mina hyllor med böcker och ordna all oordning som blev idag. En gubbe rev rentav ner en blomkruka (dock utan blomma i) så jag fick tre guldtior i ersättning :P

Nu ska jag återvända till soffan med mina isbitar till fötter och äta chokladpudding.. Adios!
5 December 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Stök & Pyssel


Dagens tisdagstemabilder finns på sandralinneas.blogg.se om ni är nyfikna..

Idag har äntligen hyllan till micron kommit upp på väggen. Men det känns en smula ostadigt så jag måste hitta på någon lösning till det.. Och bordet är ännu inte borttaget så golvet är inte "större" heller. Men men. Ingen brådska. Jag sitter ju aldrig i köket iallafall så.

Sedan införskaffades knäckformarna som jag glömde igår, så nu har det gjorts microknäck. Jag begriper inte hur det ska räcka fram till jul, jag kommer ju aldrig kunna hålla fingrarna i styr :P Efter det första misslyckandet blev de hur goda som helst.

Har tänkt göra lite ischoklad också, men det får bli lite längre fram. Kunde inte köpa ingredienser till det idag heller för det enda jag vet att man behöver är kokosfett och kakao?

Nåja.. Ska leta fram receptet nån annan dag.


4 December 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 2 kommentarer
3 decemberJag har faktiskt ingenting alls att skriva idag. Ingenting alls kan jag komma på?

Har varit en vända till till soptippen, så nu är allt skräp efter takbytet hemma borta. Sedan blev det lite handling. Hem. Värma pizzan som blev kvar efter igår - guuuud vad god den var! Jag ska sluta värma pizza i micron, thats for sure!


Ställde just undan mitt gula lantliga ljusfat med gröna/gula ljus och funderar på att gå igenom min stora låda och väska med PL-ljushållare på jakt efter mitt rökfärgade spegelglas och glasljustrion istället. Men jag orkar nog inte.. det får bli imorgon istället. Kanske. För då ska vi ut på granjakt och sedan ska min microhylla äntligen borras upp på väggen, hoppas jag.

Ska sätta upp apelsinerna jag petade i kryddnejlikor i sent igår kväll så tummen grät, men jag vet inte var? Något förslag? :)
Har inga fina röda tygband heller, så jag tänkte ta ett paketsnöre i rödmetallic istället? Det kaaanske skulle bli fint i köksfönstret?


Inatt kunde jag inte lägga ifrån mig boken förrän den var utläst. Tess Gerritsen växte med den här boken. Jag gillade den förra jag läste (förra året?), men denna var ännu bättre. Kirurgen. Läs den!

Nu ska jag läsa om Vingklippt ängel. Kikade i min lista med utlästa böcker och insåg att det är över 1½ år sedan jag läste den senast, och det känns som en idé att läsa om den nu innan Känn pulsen slå kommer ut den 23 januari. Kommer nog köpa och läsa den med en gång då, har redan väntat i evigheter på fortsättningen.


Och på nyheterna pratar de om den där finska Juha-nånting som mördade tre personer i norra Sverige för 20 år sedan. Tycker det är ganska äckligt att han kan bli benådad redan. Han är ju bevisligen sjuk om jag förstått det hela rätt, och hur kan man då lita på att han inte gör något hemskt igen liksom? Dessutom var det bara ett år sedan han rymde från fängelset senast.. Men jaja. Jag lägger inte alltför stor vikt vid det. Världen är redan så sjuk, så vad gör det om en gammal mördare släpps fri liksom? >.<


Nu väntar jag på att Extreme makeover ska börja. Längta längta. Sedan är det Cityakuten.. står fast vid att det inte är så bra som det var förut. Måste köpa på mig boxarna så snart som möjligt. Jag har den första, så det är en del som återstår ännu..

Nej, nu ska jag läsa lite minsann.

3 December 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
Julskyltning


Så var årets julskyltning avklarad. Jag hann inte direkt ta in någon stämning, det var raska promenader i zickzack mellan affärerna. Mamma köpte skor, sen köpte jag min sista julklapp för året (om jag inte kompletterar mammas med någonting mer..den känns så liten) och så var det den traditionella julkortinhandlingen på Gallerix. 70 kronor för 23 kort känns sanslöst mycket, men med tanke på att det bara är en gång per år jag har möjlighet att komplettera min julkortssamling så får det väl gå ändå..

Julia dök inte upp förrän nästan en timme in i shoppingrundan så det blev en kortis att sällskapa runt där. På hemvägen köpte jag en till pizza, för inspirationen att laga mat är fortfarande hemskt dålig. Det fiffiga är ju att jag bara äter halva så den räcker imorgon också, och så blir det lite "nyttigare" också även om det blivit två pizzor samma vecka..

Nu är jag tvärmätt och har sett näst sista avsnittet av Sjunde himlen (för alltid, eller bara för säsongen undrar jag ?!? det lät så slutgiltigt..:( )


Nu ska jag sätta mig och läsa lite till, mamma kom mitt i ett extra spännande kapitel i boken förut idag..


2 December 2007  | Länk | Shopping | 0 kommentar
Lördag


Idag har jag tagit mig längst in i klädkammaren och hämtat julkartongen. Och fått lite bättre ordning där inne. Utrotat lite dammråttor och så.

Sedan julpyntade jag lite till. Med min absoluta favorit sedan min barndoms jular; en grön julstjärna i nåt metallicaktigt "papper". Några julstickers med snöflingor inhandlade på Willys förra året sattes upp på fönstren också. Och så hittade jag några sådana där julgruppskorgar/krukor som jag tagit reda på efter mormor och satte julstjärnan jag fick av mamma i en av dem. En annan fick peperomian flytta in i..

Har just ätit lite också, väntar på att en film ska börja på femman (har sett film där de senaste två veckorna så om jag fortsätter idag kan man nästan kalla det en ny vintertradition?), sedan ska jag nog se Faddergalan på fyran..

Ute snöar det nog fortfarande, har ingen aning om hur mycket det kommit idag och jag har nog ingen lust att ta reda på det heller riktigt :) Bara jag kommer iväg på julskyltningen imorgon är jag nöjd..!

1 December 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
Eget minnes skull: Elisabeths morotskaka..
För eget minnes skull, att testa någon gång (30 oktober 07, bilddagboken):

morotskaka med kesogrädde, dvs keso i grädden, och jordgubbar. låter ju någorlunda sjukt men sjukt gott är just vad det var.


1 December 2007  | Länk | Recept | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida