Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Årskrönika 2009.Denna nyårsafton känns orden få, så den krönika jag tänkt att författa blir en ordentlig utmaning. Men är det inte egentligen ganska bra att den känns som en utmaning, tänker jag. För är det inte också så att livet i sin helhet är utmaningar och äventyr och sagor som blir verklighet? Även om jag personligen kan önska att saker föll på plats av sig själv lite mer än vad de gör också, emellanåt... istället för att man alltid ska måsta jaga framgången.

Tvåtusennio är ett år som försvunnit ifrån mig alldeles för fort, känner jag.
I mitt tycke var det ju alldeles nyss januari och vinter. Det var februari och snöslaskiga promenader längs Göteborgs stora gator. Men nu sitter jag här, och ett helt år har nästan gått sedan dess!

Julen 2008 inleddes med ett sagoligt vinterväder då solen strålade från en klarblå himmel, och det varade långt in i januari månad. Jag minns ännu hur overkligt det kändes att vakna dag efter dag och se solen där utanför fönstret.
I januari spelade annars siffror en stor roll. Siffror med löfte om möjligheter.

Jag träffade också min psykolog, som jag gått till regelbundet under närmare två och ett halvt års tid, för sista gången eftersom hon skulle byta jobb. Det var läskigt, men också rätt. Jag kände att det var dags att försöka flyga på egen hand, och kände därtill att det inte fanns så många fler ord att yttra.

I februari färdades jag med fröken J till sällskap genom stora delar av Sverige med buss. Vårat mål var staden Göteborg, där jag infriade mitt enda riktiga nyårslöfte - att bo på hotell och äta hotellfrukost. Vi tog många steg längs gator och butiksgångar och jag stämde möte med en av mina nyaste forum-vänner; Emma. Det strövades längs fler butiksgångar och fikades på franskt kafé, sedan hann vi också se en delfinal i årets melodifestival.
En av kvällarna fick jag också träffa Snuss igen, för första gången på tre och ett halvt år. Det blev kort men intensivt, hon släpade oss genom Göteborgs uteställen. Jag smakade en Isbjörn och den var just så god som jag hade hoppats. Därtill fann jag också; min stad i världen.

Dagar efter min hemkomst anlände min första egenköpta drömsoffa; den med schäslongdel att ligga nedkrupen i med filt och läsvärdheter eller fjärrkontroll i näven. Naturligtvis ångrade jag färgvalet redan då, men känslan i att äntligen ha fått sin drömsoffa istället för att åbäkas med gammalt stickigt arvegods överväger alltjämt.

I mars, april och maj hände inget särskilt rum.
I juni åkte jag till Stockholm över en dag och träffade min lillasyster på dagen fem år efter vårat förra möte. Med sig hade hon min söta lilla systerdotter, som jag träffade för första gången.
Efter någon timmes strosande i staden drog vi oss mot gamla stan där nästa första möte skulle äga rum, med Mija!
Vi åt glass i skydd av Ben & Jerrys markiser i tilltagande regn och jag förundrades över att människor kan vara precis så som man föreställt sig dem även om man aldrig träffats i verkliga livet tidigare.
Tiden sprang ifrån oss och efter att vi delat paraply till centralen mötte jag upp Elisabeth. En sprillans ny bekantskap var hon, även om jag följt hennes nätdagbok i det dolda ganska länge dessförinnan.

I juni inleddes även årets stora projekt. Det skulle grävas upp och flyttas buskar som suttit runt mormorshuset då det stod grundisolering på sommarplaneringen. Naturligtvis skulle de där bjässarna till syrenbuskar (-träd) flyttas under sommarens varmaste dagar. Men det blev gjort tillslut!
När det var återfyllt runt husgrunden tog det stora arbetet med att återställa allt vid. Efter ett tag kände jag mig mer eller mindre sammanväxt med spaden och allt som snurrade i huvudet hade med stora stenar och grästuvor att göra.

Augusti. Jag hade lika gärna kunnat tappa modet, men nu blev det ändå av. Efter två möten inom loppet av ett par dagar stod det klart, med tillstånd från alla inblandade instanser. I september blev jag komvux-student. För första gången sedan kaos-karusellen drog igång för många år sedan var mina framsteg inte av det slaget som man inte kan se, till stor glädje och lättnad. Nu kunde jag börja uppfylla drömmen jag gav upp i åttonde klass; jag läste (och läser) åter franska!

Under hösten låg fokus på att komma in i de nya rutinerna i samband med studierna. Det första provet sedan studenten ägde rum, med precis det resultat jag hoppats men inte riktigt vågat tro på.

24-årsdagen i november passerade utan alltför mycket väsen. Lite fika, någon present. Senare i månaden anlände årets bästa present, bordet Mono flower. Och Stringhyllan som det drömts om och trånats efter i många år.


I decembers snöslask och kyla sjöng han för mig i Leksand, en av husgudarna. Lars Winnerbäck. Dagen efter visste jag att jag inte kunde låta det gå lika många år till nästa konsert som det gått mellan min förra och denna, så fann jag att biljetter till en sommarturné snart skulle släppas. Redan minuter efter biljettsläppet fanns tre av dem i min och det tänkta sällskapets ägo. Ack vilken lång väntan som tycks ligga framför oss nu!
Men när jag sitter såhär, författandes min årskrönika nästa gång, är jag alldeles övertygad om att jag än en gång kommer att undra var tiden tog vägen.


Fram tills dess önskar jag mig mod att flyga mer och högre än någonsin detta år. Jag önskar förändringar och medföljande efterlängtad stabilitet. Jag önskar en lyckad fortsättning på Projekt: Livet och jag önskar ett nytt rekord i antal lästa böcker. Denna gång blev antalet fyrtiotvå.

31 December 2009  | Länk | Krönikor | 1 kommentar
30 décembre
Snart övergår årets näst sista dag i årets allra sista.
Jag hoppas nästa år börjar bättre än det här slutar.
Jag hoppas att det finns fler ord nästa år än det finns just nu.

Jag hoppas att läsinspirationen håller i sig.


Och att temperaturen stiger en aning.
-22,2 i skrivande stund och det har inte varit speciellt mycket varmare på hela dagen.

Jag har naturligtvis sett Morden i Midsomer ikväll. Det får väl sägas vara ett riktigt bisarrt avsnitt, eller vad? Men också ett av de bättre. Tror jag.
I skrivande stund inväntar jag NCIS, sedan blir det lite läsning och sömn.

Imorgon ska det skrivas årskrönika, och tillagas samt ätas nyårs"middag" med mamma. Fläskfilé med potatisgratäng ska jag försöka tillaga. Potatisgratängen kan bli lite hur som helst, men jag ska göra mitt bästa att inte överkrydda den.

Sedan skålar jag in det nya året med mig själv, i Herrljunga-cider. Och eventuellt med Mija, virtuellt? Om hon (du) inte blir utsläpad för nyårsfirande iallafall ;)


30 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
29 décembreJag blev inspirerad av en Sims-länk i Frugans blogg så den här dagen försvann visst i ett huj. Hm. Så kan det gå.

Måste väga upp det med lite film och läsning nu. Inte för att det är så vidare djupa budskap (nåja, det är inte paketerat så flott iallafall, vare sig i Legally blonde eller Denise Rudbergs böcker..).

-21,9 visar termometern.
Och mer att uppdatera hade jag faktiskt inte.


Hade det inte varit för tvångstanken att uppdatera dagligen så det inte blir luckor, hade jag nog inte skrivit alls.
Måtte orden komma tillbaka snart.


29 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
28 décembreJa nu är jag alltså hemma. Men jag har inte så mycket mer skrivlust för det. Har ägnat dagen åt att packa upp, tvätta lite, läsa ikapp bortprioriterade bloggar, koka potatis (och äta) och se film. Stuart Little 2 och Bortspolad som gick på tv.

Resten av året är det ganska dåligt med filmtittande för min del, det blir ju mest serier. Men kring jul och andra högtider är det perfekt tidsfördriv att se film både på tv och dvd.
Igår såg jag Underbar och älskad av alla, häromdagen Offside.
Och så såg vi Australia som mamma haft liggandes ända sedan i somras och jag har längtat efter ett tillfälle att se den.
Så kom det äntligen.


Bokläsning har det blivit en hel del av också.
Två böcker har lästs ut sedan julafton, en tredje är påbörjad.
Sedan har jag två till kvar från bokpaketet jag beställde alldeles innan jul, och tre nylånade biblioteksböcker.

Så det blir nog mer läsning än skrivning även de kommande dagarna.
Men lite bokstaverande ska jag försöka mig på ändå. Det går ju inte att vara overksam hur länge som helst...


-18,0 på termometern säkrar ju soffhäng lite extra också. Skönt.

28 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
À demain.Imorgon åker jag hem. Imorgon kanske jag finner ro och vilja att skriva något lite längre igen. Eller så inte. Men förutsättningarna kommer iallafall vara större för att blogga.

Datorn står mest avstängd, inskjuten under vardagsrumsbordet här.


27 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
26 décembreBörjade dagen med att väckas av mammas utrop när hon hittade Caspian instängd i vardagsrummet. Hela natten. Stackars liten :(

Sedan hann jag snudd på gnugga morgongruset ur ögonen förrän det blev strömavbrott. Först ett kort. Sedan ett som varade i fyra timmar. Roligt värre när det blåser stormvindar och snöar som galet.

Men vi överlevde utan någon förfrysning. Fast gudarna ska veta att jag var frusen, där jag låg under täcke och pläd och plöjde mer än en halv bok.
Nu är Väninnan slut. Nästa bok som står på tur är Storlek 37. Denise Rudberg, i båda fallen.


Ser dock Ensam hemma 3 just nu. Det är inte Macauly Culkin (hur sjutton stavas hans jädra förnamn??) som spelar huvudrollen så det är inte riktigt lika roligt som de första filmerna. Men den duger...

26 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
25 décembreJag har inte så mycket att skriva dessa dagar. Har ingen lust heller. Datorn får mest vara avslagen här. Återkommer med längre rapport när jag kommit hem igen, säkert. När det blir vet jag inte. I övermorgon kanske. Brukar kännas lagom att åka hem efter annandagen..

Hoppas ni läser, ser mysiga julfilmer och spelar spel i ljusskenet precis som jag. Vi har nyss sett Ensam hemma 2 för triljonte gången, men det spelar liksom ingen roll. Ensam hemma-filmerna hör julen till.


Ute blåser det storm. Jag börjar bli frustrerad på alla marshaller som vägrar brinna tills stearinet är slut. De ska ju inte slockna som mesiga värmeljus! ;)


25 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Joyeux NoëlJaa, så var det då julafton.
Jag har iklätt mig min fiiiina julklänning efter lång väntan och trängtan. Jag älskar den! Men här är iskallt, så grå kofta, tights (jag stod inte ut med strumpbyxorna med de otäcka sömmarna på tårna, de får vänta till senare) och röda julsockor behövdes också.

Några snöflingor singlar från himlen, jag har kikat lite på nyetsmorgon och ätit pizzafrukost. Efter den vardagliga sysslan kattsandsuppröjning från golvet, som står på tur härnäst, ska jag nog läsa några sidor.
Mitt bokpaket hämtades ut igår och första boken inleddes. Det är ingen högklassig läsning, men det är lättläst och det gillas så Denise Rudberg kommer nog få minst ett godkänt jullektyrsbetyg :)


24 December 2009  | Länk | Vintervind | 2 kommentarer
23 décembreBingolottos uppesittarkväll börjar lida mot sitt slut (nåja, tre kvart återstår väl). En bingo fick jag. Men inte på den önskade Jackpoten utan på hundra kronors-raden ;/. Man får vara glad för det lilla!

Jag har ätit pizza, druckit asti, ätit lite lösgodis för första gången på närmare två år(!!) och lite chips.
Jag tog en smakprov hos fröken J under Idolfinalen (inga hela chips dock, utan bara smulor eftersom fröken J:s syster hann länsa skålen först :) och kände att en påse chips kunde vara på sin plats att inhandla nu. Annars äter jag det max var tredje år eller så. Senast jag minns såhär på rak arm att jag åt chips nu var dock ännu längre tillbaka, nämligen under novemberkalaset 2005.

Så det var gott.
Men fy vad mätt jag är. Och jag undrar hur jag ska hinna bli hungrig till imorgon? Tror inte det får plats några köttbullar... katastrof! o.O
Äsch. Det löser sig nog.


Kattorna smyger omkring och myser. Eller egentligen sover de mest. Caspian ligger utslagen i en fåtölj här intill, Sessan håller antagligen till i en fåtölj i mammas rum som hon alltid brukar lägga beslag på.
Sessan var förövrigt lika hysterisk i kattburen under bilresan idag som någonsin, så jag släppte ut henne och hon blev faktiskt alldeles tyst när hon fick sitta en stund i min famn. Men sedan hoppade hon ner på golvet och gömde sig bakom mina ben och verkade inte fullt lika trygg.
Caspian såg iallafall alldeles salig ut, som om han förstod var vi var på väg. Han är en riktigt cool res-katt :)

Och fram kom vi, utan att Sessans hysteri resulterade i någon olycka med en katt under bromsen eller på gaspedalen eller så :)


Avslutningsvis vill jag bara önska alla en
God jul!
23 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
22 décembre..har just inget att säga. Ska gå och lägga mig nu, imorgon ska jag göra det sista, som att packa, innan jag far till mamma.
Tar förstås med datorn, men det återstår väl att se hur mycket som blir skrivet.


Den där känslan har redan börjat infinna sig, den att det är över nu. Julen liksom. Det där sista. Jag önskar att jag kunde få lite mer adventstid istället.
Nåja.


22 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
21 décembreDet är många som skriver om vintersolståndet, men alldeles särdeles mycket skriver en alldeles särskild bloggare som jag följt i många många år nu; Elisabeth. Så det är svårt att inte ha koll idag med andra ord. På att det är årets mörkaste dag. På att imorgon är en ljusare dag. Och alla dagar efter det fram till en dag långt långt fram i tiden då det dumt nog kommer börja vända igen.
Men det är ju långt fram och inte värt alltför mycket tankeverksamhet just nu.

Idag har jag varit hos mamma och skottat snö, placerat alla julklappar under granen, och provsmakad den nygriljerade skinkan. Supergod var den. Det är just när den är nygriljerad och fortfarande en aning ljummen som man ska äta den i min mening. I övrigt är den ganska trist... Så jag åt både en och fyra skivor.

Ikväll fick jag för mig att baka en till kladdkaka. Inte det smartaste, men jag ska nog lyckas pressa in åtminstone delar av den i frysen till nästa år nån gång... Eller om grannen vill komma över och stödäta lite kanske.


Sitter och ser specialprogrammet av Postkodmiljonären. I rundpingisform, med flera deltagare. Det känns en aning virrigt, skulle jag vilja påstå. Men roligt med en ny variant såhär tillfälligtvis.

Spel har säkrats genom pappa också. Så i jul ska jag spela sant eller falskt! :D


21 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Sant eller falskt.Den där kvällen när jag var hos fröken J och såg Idol-finalen spelade vi spel i pausen. Sant eller falskt hette det.
Riktigt roligt, och enkelt (inga knasiga regler som kräver att man måste läsa instruktionsbok i en timme först). Här går det att läsa mer om det:
http://www.braspel.com/?id=333

Jag rekommenderar alla att införskaffa det. Är man lite luddig i huvudet av några glas vin blir det nästan ännu roligare.
Imorgon ska jag försöka mig på att införskaffa det eftersom det finns stora planer på att spela spel hela julen där hemma i paradiset! :)
20 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
20 décembreFjärde advent.
Det har snöat till och från hela dagen. Temperaturen ligger kring 6-7 minusgrader och på tv är det Anna Ankas jul.

Jag har visserligen gått med i facebookgruppen "vi som skiter helt i Anna Anka och hennes julfirande" (kommer inte ihåg exakt vad den heter?), men bara för att man skiter i något kan man väl ändå titta? Väl? Visst?
Hon började rätt bra med att skämta om saker som uppmärksammats i tidningsrubriker tidigare, men sedan tyckte jag hon tappade klassen alldeles. Vilken äcklig människa hon är alltså.

Tur att Leilas jul börjar halv nio. Så man har nåt att byta till om det blir helt omöjligt att titta mer.


Jag har varit hos mamma en stund i eftermiddag, innan det kom pappa hit för att lämna ett par julbingolotter. Sedan fick han fika också...


Jag vet inte vad jag ska skriva alls idag. Är kanske lika bra att sätta punkt. Och fylla på dricksglaset. Mina varma mackor fick lite väl mycket mangocurry på sig, typ :)

20 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
19 décembreFrån gårdagskvällens rekordtemperatur -23,6 (mamma hade -26,3 eller nåt) till eftermiddagens -9,0. Det känns ju plötsligt nästan varmt. Eller låter. Jag har inte varit ute för att undersöka saken.
Istället har jag donat och fejat. Det blev ett kort läskigt besök i källaren (jag har alltid varit o-förtjust i hyreshuskällare, men nu vågar jag gå ner ensam iallafall) med ett par balkongblomkrukor med döda växter i. De stod och skräpade i hallen i evigheter, men nu när julen är i faggorna går det inte för sig längre!
Sedan dammsög jag och jisses vad härligt rent det blev.
Utom på köksgolvet. Där fastnar (fastnade) de gröna chenillesockorna i asti-kladd. Jag såg åt ett annat håll medan högerarmen hade dumheten att torka golvet med disktrasan istället för moppen för sig. Sedan stuvade jag makaroner och jag konstaterade nöjt att de blev snuskigt goda.
Faktiskt har jag nog aldrig lyckats så bra med att stuva makaroner! :D


Nu stundar julfilmstittande på trean. Fast jag ser nu att jag redan sett den ett par gånger. Det är ingen höjdare. Men den får duga.

19 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
18 décembreDet är -21,6 grader ute och vissa tycker tydligen att det är alldeles fantastiskt. Själv håller jag fast vid att lagom är bäst. De där 5-7 graderna som var häromdagen var lagom, tex.

Ut i kylan tog jag mig iallafall. Mamma skulle handla på maxi och jag kom fram till att det var en del sådana där saker som man behöver hemma som jag borde passa på att komplettera med nu istället för att behöva ge sig ut efter tvål mitt i julkaos (alternativt julefriden, då skulle ju den riskera att brytas).
Sedan svängde vi inom Dollarstore och jag fick tag i både ljus och romerska bågar. Min jul är härmed mer än komplett.


Jag firade med att öppna en flaska asti i min ensamhet, nån deciliter hamnade på golvet men det var nog mer tur än otur. Jag tål ju inte huuur mycket alkohol som helst, sådan lättpåverkad mes som jag är ;)
Det var ruskigt gott iallafall, fast jag glömde köpa sprite eller sockerdricka att spä ut den med...


En bild på förra årets amaryllis får det bli i det här inlägget. Årets har mer eller mindre börjat ge upp nu, och jag har inte orkat dokumentera den...18 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer
Uppfriskande...


Först är vintern höst. Sedan blir vintern dubbel vinter bara över en natt. What the heck is up with the weather?
Förr hann man ju vänja sig litegrann mellan +10 och -20 iallafall.
These days; not so much.

Jag skjuter stadsäventyret på framtiden. Men Dollarstore och Maxi/ÖoB kan nog få sig ett besök när det är mammas tur att handla. Jag har inte riktigt bestämt mig än för om jag verkligen vill sticka näsan utanför dörren. Men det blir antagligen så.


18 December 2009  | Länk | is. | 1 kommentar
17 décembreIdag var min turdag. Jag frågade min lärare när jag kom in i klassrummet om hon inte kunde utelämna en alldeles särskild glosa som jag hade alldeles särskilda problem att få att fastna idag. Medan vi diskuterade det smög en annan elev in och avstyrde hela läxförhöret. Sjukt tacksamt!
Jag har absolut inte pluggat mindre på veckans glosor än några andra (snarare tvärtom, jag började redan i måndags när jag fick veta om läxorna), men de har blivit hundra gånger svårare bara sådär.
Tur att det är jullov nu, så min hjärna får vila lite.

Egentligen har vi en lektion till på måndag, men den tänker jag nog inte gå på. Vi gjorde egna julkort halva lektionen idag och jag känner lite att.. nä. Its not for me, det där pysslet. Inte film heller. Så jag stannar hellre hemma då.

Efter lektionen var det planerat att åka och storhandla för att slippa det imorgon när hela världen säkert kommer vilja slå ihop den vanliga helghandlingen med en massa julhandling. Det kändes som ett klokt beslut. Det var ganska lugnt och smidigt att handla.

Men först utnyttjade jag och mamsen en kupong på McD. Ett litet meal och ett till på köpet. När vi skulle gå satt en hund utanför dörren, och frös så den skakade. Mitt djurhjärta sjönk ner i fötterna och jag ville mest bara gråta. Men jag gick in och sade till en personal istället. Förhoppningsvis lokaliserade de ägaren så den kunde sluta sitta på sitt feta arsel på McD och äta transfetter medan dennes hund frös ihjäl utanför.
Jag kunde inte stå kvar och vänta på att den där personalen skulle prata med sin chef och sedan eventuellt göra något. Det var alldeles för hemskt.

Hundens sorgsna ögon har jagat mig till och från under hela dagen sedan.
Jag förstååår bara inte hur man som djurvän kan behandla sin hund på det viset? När det är så nedrans kallt liksom?
Nej, usch och fy.


I eftermiddag har jag gjort köttbullar 74 stycken blev det. Två är provsmakade, en smakade mest bara köttfärs utan kryddor, den andra var jättegod. Lite ojämn smetblandning, alltså. Men i huvudsak blev de nog ätbara och mer därtill.


Sedan har jag bäddat med mitt nya täcke ikväll också. Åh vad skönt det ska bli att få krypa ner och sova under det sedan! :)
Lite varmt, möjligen. Men hellre det än att man fryser ihjäl.


Imorgon. Då funderar jag på att göra en expedition bort till Dollarstore och se om de har kvar några superfina ljus jag spanade in för några veckor sedan när jag och mamma var där. Och sedan tror jag att jag ska åka ner på stan. Min diktbok som varit med sedan 2004 är fulltecknad, så jag behöver en ny. Sedan ska jag försöka hitta en ny dagbok också. Det lär inte dröja så länge tills den är fulltecknad heller.

Men främst ska jag försöka hitta en pocket att läsa såhär de sista dagarna på året. Hittade inget som föll mig i smaken på Maxi idag, så bokhandeln och Åhléns får få ett besök istället.


17 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
VinterDet är riktig vinter idag!
-11,9 grader stod termometern på för bara en halvtimme sedan.
Kan väl inte säga att det låter jätteskönt att gå ut i den temperaturen, men jag kan iallafall säga; skönt, då ligger snön kvar åmtinstone idag! ;)


Försöker desperat få mina glosor att fastna, men vissa av dem är helt jäkla omöjliga. Jag har bara haft ett eller ett halvt fel som mest på höstens förhör, så det lär bli en stor skillnad denna gången.. många rättelser. Pust!

17 December 2009  | Länk | Vintervind | 1 kommentar
16 décembreDet är ganska irriterande när man gått och intalat sig att något sker ett visst datum och sedan kommer man på att det inte alls är den dagen utan dagen därpå. Då har man ju redan hunnit göra upp nån slags mental planering över vad som ska göras vilken dag, som sedan raseras.

Jag hade fått för mig att jag skulle få pengar imorgon och planerade därför in storhandling och köttbullstillverkning imorgon efter skolan. Men det var först på fredag det var dags för utbetalning från fk...
Sedan kom jag ändå fram till att det är lika bra att få handlingen gjord imorgon iallafall. Fredagar är ju galna i vanliga fall, och veckan innan jul lär det ju vara än mer insane. Det blir lån från sparkontot så länge.
Och köttbullstillverkning, som sagt.

Idag har jag tagit en liten promenad när vädret var sådär vintrigt och klart. Det var kallt, men fint.

Sedan har jag försökt få glosorna att fastna men de är verkligen besvärliga den här gången. Une boum är ungefär det enda som fastnat. Så det blir spännande läxförhör imorgon =/

16 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Ja men gör det!


Tydligen finns ett förslag om att öka arbetskraftsinvandringen från moderaterna eller regeringen eller nåt. Jag säger bara; ja men gör det då för helvete. Vi som redan bor här kan ju packa och dra. Vi får ju inte plats i det här samhället, helt uppenbart vill ni inte ha oss här.

För det finns ju inte redan nog många arbetslösa i det här landet, eller hur? (Ungefär 50% av de invandrare som finns här är redan arbetslösa, och de hade ökat enligt Nuheterna. De lär alls inte fortsätta öka heller, nej nej. Särskilt inte om vi lägger till en bunt nya arbetskraftsinvandrare).


Jag hade inte haft något emot det om det hade funnits jobb. Men det finns ju inte ens jobb till alla svenskar som redan finns. 247 000(!!!) är arbetslösa. Är det inte läge att säkra upp deras jobb och ekonomi först? Eller har ni plötsligt blivit så positiva till att folk ska leva på bidrag?

Tell me!
För jag fattar absolut ingenting.


15 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
15 décembreNågra nya uppdateringar finns att skåda i fotobloggen.

I övrigt har jag faktiskt inte mycket alls att skriva om idag. Det snöar. Har gjort mest hela dagen. Ett par decimeter har det nog hunnit dimpa ner, och om inte så har det nog det snart iallafall.

Min nacke är helt ur gängorna sedan innan läkarbesöket förra veckan och jag börjar bli lite desperat här. Ibumetinen hjälper inte. Mammas liniment (det heter liniment, inte tigerbalsam!) gjorde ingen större nytta. Fungerar inte ens det är det inte ens någon idé att testa nödlösningen med oleum basileum.

Ska jag behöva stjälpa i mig en flaska vin för att lyckas slappna av liksom?
Nej, hu!


15 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
14 décembreIl neige aujourdhui! Det var sannerligen på tiden att det kom lite mer snö. Visserligen var det lite lite vitt redan igår, men långt ifrån täckande.

Idag står lektion på schemat. Sedan är det bara tre lektioner kvar den här terminen. Efter lektionen hoppas jag på en sms-avi för att kunna hämta ut rätt hyllgavlar på posten och skicka tillbaka de gamla, felaktiga. Vill ha den där affären avklarat nu!

I övrigt borde jag dammsuga i eftermiddag, men jag är så himla seg dessa dagar. Det skjuts nog på framtiden ännu en gång, till förmån för läsning av Lantlivs julnummer och andra julmagasin :)

14 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Lucia

Såklart ställde jag klockan tidigt för att kunna göra varm choklad till Luciamorgon. Och nybakade lussekatter. Micrade för att de skulle bli varma. Höll just att hälla i arraksessens i chokladen då, dock (för mycket, kunde bara dricka upp halva muggen) så de blev alldeles sega. Grattis s! Du vann första pris i nyvakenhetsklantighet!

Men Luciamorgonen på tv var ju värd att stiga upp för att se för första gången sedan de repriserade från Umeå 2006. Jag tänkte i förväg att det enda som var bra med Zorngården var att de framförde Koppången. Och det lär de ju inte göra när det är Lucia från Växjö? Men jodå! Då blev jag glad :)
Och sedan de där stjärngossarna. Åh de var ju sååå söta! Jag tänkte skicka ett sms till dig då frugan, men jag var för trött och visste inte säkert om du var vaken ;)

Sedan var det iallafall slut i rättan tid, för jag var som sagt trött och gick och nannade kudden en timme till. Eller till halv elva egentligen. Men nio ringde klockan så jag kunde gå upp och sätta på nyhetsmorgon som bakgrundsljud iallafall :)


Nu är himmelen alldeles sådär januari-riktig-vinter-ljusblå. Inte ett moln kan jag skymta. Och solen, den skiner så det kommer sticka i ögonen då jag går ut. Om jag går ut. Där råder fortfarande inte något riktigt svar i frågan.

Ser lite Idol-repris medan jag inväntar besked iallafall..
Uppdat.

Oh. Jag slapp gå ut idag. Skönt. Orkar inte riktigt göra det faktiskt. Jag vill bara myyysa. Somna på soffan, eventuellt. Och se mina söndagsrepriser; hemmafruarna och Brothers & sisters!

Medan jag bakade igår passade jag på att tjuvtända tredje ljuset i den klassiska adventsstaken. Och de första två, för jag hade inte tänt dem innan..
13 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
LussekattorDet bidde kattor i år också. Trots oinspirationen. Jag lyckades bränna första plåten medan jag fyllde den andra. Men inte mer än att de fortfarande är ätbara. Som tur är!

Nu ska jag pusta i soffan, smörja in händerna efter all diskning och degklet, läsa lite Hus & hem, se Stockholm-Arlanda och invänta Postkodmiljonären. Däremellan och senare ikväll vet jag inte alls vad jag ska hitta på. Men det blir säkert bra ändå.12 December 2009  | Länk | Mat & bak | 1 kommentar
12 décembreJag minns inte riktigt om jag skrev något här igår kväll/inatt eller hur jag gjorde. Iallafall var jag hos fröken J och såg Idolfinalen och drack en flaska asti. Lagom luddig i huvudet blev jag.
Fast jag ställde klockan för att se Erik i Nyhetsmorgon imorse, och det var förvånansvärt lätt att kliva upp strax före nio.

Ser damernas storslalom nu och sedan funderar jag på att se Lottas jul på Liseberg, eller iallafall början. Är det skräp får det bli en skiva med julmusik och lussekattsbak istället.
Egentligen har jag ingen som helst inspiration att ställa mig och baka, men det är ju Lucia imorgon och enligt mina traditioner ska det vara färdigbakat hemmavid då. Lussekatter, alltså. Annat är det ju lite sisådär med, fast just i år bakar jag inget annat alls.

Det kom några salt-snökorn igår kväll så nu är det inte fullt lika trist att titta ut genom fönstren. Men jag hoppas det singlar ner några fler flingor under dagen, kvällen, natten så det blir en vit Lucia.

Just nu håller molnen på att skingras alltmer, det syns en massa blå himmel. Vilken ovanlig syn. Det blir ju nästan konstigt. Tänk att den fanns där bakom den där enorma molnmassan! Det känns snudd på mirakulöst ;)


Annars ser jag fram emot att vara hemma ikväll och njuuuuta av den fina stormlyktan jag hämtade hos PL-konsulten igår. Jag hann inviga den redan då, men bara en stund. Nu har jag massor med juleljusmys att ta igen efter den långa leveranstiden!
12 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
20092009 är ju inte slut ännu, men jag känner ändå att det nog inte kommer inträffa så många fler världsomvälvande saker som måste vara med i den här listan. Så jag gör den nu, helt enkelt.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja. Smått som lite större saker. Träffade systerdottern för första gången. Och Emma och Mija! Kände en livsgnista jag aldrig haft förut.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Inte så bra som jag skulle velat. Men projekt socialisering och projekt Livet har ju gått framåt iallafall :)

3. Blev någon av dina vänner förälder i år?
Ja, min barndomsvän blev tvåbarnsmamma!

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej. Tackolov, som jag brukar säga.

5. Vilka länder besökte du?
Göteborg och Stockholm. Haha.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha 2010?
Mer regelbunden socialisering. Mer resande, gärna bara inomlands men jag skulle inte tacka nej till London eller Paris eller så heller. Kanske kärleken?

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
4 december. Jag var på Winnerbäck, Mija förlovade sig. Det känns som att jag kommer bli påmind om den dagen nu och då ;)
Och så dagarna i Göteborg. Men jag vet inte om själva datumen etsat sig fast i hjärnan..

8. Vad var din strösta framgång 2009?
Att känna livsgnistan. Att nå normalvikt. Att börja läsa franska, dvs ta ett synligt steg framåt i livet.

9. Största misstaget?
Det borde kännas som ett misstag, men jag kan inte förmå att göra det. Inte enbart, iallafall. Kanske nån dag i framtiden...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
En skolförkylning. Och det gamla vanliga. Men inte i samma omfattning som tidigare.

11. Bästa köpet?
Oj. Jag har ju gjort en hel del dyra inköp i år. Min soffa och dator först och främst. Mitt nya soffbord är jag alldeles kär i. Winnerbäck-biljetterna, både till Leksand och den till sommarturnén nästa år. Och resa och boende i Göteborg, förstås!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Soffan och datorn. Bordet. Och Partylite och inredningstidningsprenumerationer som alltid ;). Kläder är en nykomling på listan!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Absolut. Utan att bli tjatig så måste jag nämnda den där känslan av livslust igen. Och så alla de där små stunderna när haket-kärleken varit så stark att det fladdrat i magen. Den som inte varit medlem i den gemenskapen kan omöjligt förstå. Men den gör mig riktigt riktigt glad.

14. Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2009?
Jag har ingen specifik låt sådär. Men Melissa Horn och Andreas Grega är nykomlingarna i min musikvärld.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Så mycket gladare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Träffat människor jag tycker om.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ältat, stressat upp mig och oroat mig för försäkringskassans beslut så långt i förväg. Ljugit. Eller fört bakom ljuset, kanske jag skulle säga..

18. Hur tillbringade du julen?
Den ska jag och missarna spendera hos mamma. Som vanligt.

19. Blev du kär i år?
Nej...

20. Hur många förhållanden?
-

21. Favoritprogram på tv?
Gossip girl och Greys anatomy. Vad blir det för mat och Halv åtta hos mig är inte så dåliga de heller.

22. Bästa boken du läste i år?
Madame de Pompadour och serien om La Stella, tror jag. Jag har läst så skilda genres i år att det är svårt att säga. Katarina von Bredows ungdomsböcker är ju ruskigt bra de med, iallafall emellanåt. Och Maria Gripe...

23. Största musikaliska upptäckten?
Melissa Horn och Andreas Grega, som sagt. Och Erik Linder. Han tolkade Kents Utan dina andetag bättre än Kent själva.

24. Något du önskade dig och fick?
Nja. Jag vet inte...

25. Något du önskade dig men inte fick?
Det skulle vara den där trisslotten med högvinst då.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jag var i skolan, åt en halv pizza och öppnade ett par paket. Ingenting jättespeciellt.

27. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Bättre ekonomi. Eller snarare. Vetskap om att jag åtminstone inte hade behövt oroa mig så för hur min ekonomi kommer se ut under kommande år...

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Förvirrad och spretig. Men inredningsmässigt tror jag mig ha börjat finna det jag kommer kunna leva med länge; det klassiska med en touch av asien.

29. Vad fick dig att må bra?
Människorna. De där speciella händelserna som inte var tokstora eller jättespeciella, utan bara alldeles lagoma.

30. Vem saknade du?
Vänner närmare till hands. Och den där privata massören som kunde fått lite mer ordning på min nacke. Kärleken?

31. De bästa nya människorna du träffade?
Mija och Emma :)

32. Årets sötaste?
Mina små pälsmonster. Alltid <3

33. Årets hetaste?
De där sommardagarna när vi panikflyttade syrener och rosenbuskar inför grävningen runt husgrunden. Huh!

34. Årets största upplevelse?
Alltså. Jag känner lite att jag redan skrivit om det. Göteborg, Stockholm, att börja läsa franska, att känna att jag gjort framsteg.

35. Årets besvikelse?
Att Kim inte kunde vara med den där dagen i hufvudstaden.

36. Årets bästa?
Ljuspunkterna. Framstegen.

37. Årets snällaste?
Alla stöttande, uppmuntrande kommentarer när självförtroendet och/eller framtidstron sviktat.


11 December 2009  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Andreas Grega


Om jag inte minns fel var det denna låten som öppnade Andreas Gregas spelning före Winnerbäck. Annars var det den andra låten, som ljudet tyvärr är ganska dåligt på, men jag hittade ingen bättre version. :(
MEN! Han fanns ju på Myspace också, gå in och lyssna, trots att jag inte kan göra klickbara länkar!
http://www.myspace.com/andreasgrega

Jag hade aldrig ens hört hans namn innan förra fredagen, men tusan vad jag älskar de här låtarna! Det är nästan så att jag måste undersöka om det finns någon skiva att inhandla rentav :). (Nä, men en debutsingel finns. Då borde ett album komma snart? :)
11 December 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
11 décembreJag skrev nyss till Frugan apropå hennes fb-status om att det snöar i Sundsvall att jag faktiskt sett en skymt av solen idag. Det skulle jag aldrig ha gjort.

Sekunden senare regnar det nämligen utanför fönstret.
Vädergudarna.
Hur lyckas vi bryta eran konspiration?
Jag vill ha snö nu!


Eller iallafall allra senast på Lucia.Förövrigt har jag totat ihop en egen variant av chili con carne med kidneybönor och mängder av mangocurry. Och för mycket ris.
Det bidde namnam! :)


Senare i eftermiddag ska det inhandlas asti till idolfinalen hos fröken J, och sedan ska den röda stormlyktan hämtas. Oh, som jag väntat och längtat! Hade nästan gett upp att den skulle komma innan jul, men det gjorde den tackolov :D


11 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
ProtestlistaOm ni också tycker att de nya sjukförsäkringsreglerna är helt åt fanders kanske ni kan tänka er att skrivapå den här protestlistan?

http://www.webbprodukter.se/sjuka/index.php


10 December 2009  | Länk | is. | 2 kommentarer
9 décembre
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
8 décembreMin amaryllis har börjat veckla ut de röda kronbladen nu. Och alla hyacinter är mer eller mindre överblommade. Tror inte det blir några fler i år heller, ska ju ändå inte vara hemma över julen och amaryllisen borde väl leva fram tills dess. Men lite trist är det allt. Nya blommor varje vecka är ganska roligt, ju.


Jag är så trött dessa dagar. Ska försöka krypa till sängs lite tidigare än jag brukar ikväll. Även om jag inte tror det kommer göra nån skillnad. Det är ju det där mörkret... Novemberrusket, som inte hör hemma en vecka in i december.

Och imorgon har jag psykiater-möte. Usch, så kul man kan ha. Not. Men det lär väl bara ta en timme, sedan kan jag lägga det bakom mig. Andas ut lite och försöka förtränga fk:s besked om förlängd aktivitetsersättning till efter jul åtminstone...


Jag tror det får bli Lasse i Stockholm ändå. Om jag får det besked jag önskar från fk, och det finns biljetter kvar, i februari/mars kanske jag kan åka till Göteborg också. Men nu måste jag ta mig samman och vara lite ekonomisk efter allt slöseri med sparpengar i höst...:(
Det känns inte jättebra dock.

8 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Usch vad svårt då.När de där rosa molnen börjar skingras blir tankarna lite mer logiska igen. Jag tänker på sådana där praktiska saker som att Emma säkert kommer att bege sig norröver i sommar iallafall, om jag bestämmer mig för att åka till Göteborgskonserten med Lasse. Och så är det långt, och mycket dyrare.

Stockholm ligger närmre.
Och är billigare att åka till. Och där vet jag att jag har garanterad sovplats.

Och jag vet ju inte om jag har någon inkomst i sommar, egentligen. Jag borde hålla i pengarna.


Men jag vill ju. Se Lasse.
Och jag vill verkligen se Göteborg i sommarskrud igen eftersom det inte blev av i år.


Varför kan jag inte få den där trisslotten med vinst, så hade jag kunnat åka till båda konserterna?!7 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
7 décembreJag är som nykär i min haketdagbok så det blir visst inte mycket till uppdateringar här. Men jag kan ta dagen i kort-form.

Köpade mig en helfigursspegel på Dollarstore innan jag åkte till skolan idag.
Där fick jag tillbaka provet med ett mvg. Mycket skönt!

Sedan åkade jag hem. Stökade runt lite och sedan gick jag till fröken J som skulle baka lussekatter. Jag tittade på, ska ändå baka egna kattor till Lucia. Sedan åt vi några. Gott. Drack upp den sista glöggen från förrförra helgen också.


Nu är jag hemma och en galen trötthet har slagit till. Jag tror nästan att jag måste gå och lägga mig tidigt ikväll... (haha, as if!)

Imorgon står lite handling och en lektion på schemat. I övrigt; inte så mycket alls. Kanske jag skulle försöka mig på att läsa ikapp lite tidningar som hamnat på hög medan jag läst La Stella-serien...Så.
Det var väl ungefär det jag hade att rapportera idag.
Eller har jag glömt något tro?


7 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Klappat & klartDet tog evigheter, men det blev ganska fina paket i slutändan. Nu hoppas jag bara att kattmonstren låter bli att öppna några paket i förskott. För de fick inta sina platser under granen med en gång. Så man kan titta och mysa och längta lite, liksom.


6 December 2009  | Länk | Stök & Pyssel | 2 kommentarer
6 décembreJag läste ut Lingon och lust vid klockan ett inatt. Sedan låg jag som vanligt och snurrade i evigheter. Och det resulterade i att jag inte vaknade förrän halv elva eller något sådant.

Trodde först inte att klockan var så mycket, men när jag tittade ut och såg att varenda ynka liten snöflinga regnat bort inatt var det ju inte så konstigt för det är jämngrått på gränsen till kvävande ute. Igen. Skit!


För tillfället ser jag reprisen av Brothers & sisters, och när det är slut ska jag fara ut till mamma och assistera henne med något. Exakt vad har jag glömt, men det var ingenting alltför ansträngande eller tidskrävande tror jag.

Sedan blir det hem igen och fortsätta min söndagsrepriskavalkad med husfruarna och Greys. Och så OTH och Gossip girl, förstås.

Tror jag ska slå in de sista julklapparna ikväll också. Eller iallafall några...6 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
5 décembre
Jag som tänkte börja lyssna på julmusik nu efter konserten, men jag vill snarare bara lyssna mer på Lasse än innan konserten. Den planen verkar alltså gå i stöpet :)
Förhoppningsvis blir det jul ändå!

Idag har min amaryllis börjat spricka upp, slutligen. Så om ett par dar kanske den blommar. Åh vad jag längtat efter det!
Men jag måste skynda mig att införskaffa den vita amaryllis jag hade tänkt ha ståendes brevid också... Innan den hunnit blomma över.


Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för med resten av den här kvällen. Gå och lägga mig redan, med den braiga boken? Men det känner jag mig inte alls särskilt sugen på...


5 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Sommarturné!Det blir en sommarturné med Lasse också.


Biljetterna till turnén släpps den 10 december.

Turnéplan: 8/7 Linköping, 10/7 Landskrona, 15/7 Langesund, 16/7 Göteborg, 23/7 Västervik, 24/7 Ronneby, 25/7 Borgholm, 28/7 Gävle, 29/7 Järvsö, 30/7 Piteå dansar och ler, 31/7 Storsjöyran i Östersund, 5/8 Hok, 7/8 Stockholm, 14/8 Strömsholm, 15/8 Örebro, 20/8 Karlstad, 21/8 Oslo.
Frågan är var och med vem jag ska gå?
Göteborg eller Stockholm? Eller ska jag åka till Yran i Östersund? Åh, vad klurigt!
Tuss?
Eller Elisabeth kanske? Det vore spännande att träffa dig efter så många års bloggföljande! ;)Jag måste klura ut en lösning till den tionde iallafall..
Känner någon sig manad att anmäla sig frivillig att sällskapa, gör´t! :D


5 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Lasse Lasse Lasse (eller Lars Winnerbäck)!Åh. Ååååh. Jag vet inte vad jag ska skriva. Om jag ska börja med att svära en massa eller bara skratta eller gråta eller gråtskratta eller sitta här helt tyst och salig...

Alltså. Vilken jädra bra konsert!

Det var en pinsamt liten publik enligt min mening, trots att han valde att inte sälja ut hela arenan för att få en "intim känsla" (som jag läste nånstans?) gapade många stolar tomma av de som återstod, och på ståplatserna var det än mer pinsamt lite energi. Det tog lång tid för publiken (i väldigt blandade åldrar) att vakna till liv, säkert fem låtar in i själva konserten och då var det ändå ett förband som sjöng fem låtar innan också.

Förbandet förresten. Andreas Grega. Rrrriktigt bra texter, fast om det var meningen att de skulle få fart på publiken så gick det sisådär. Det var liksom inte låtar med sådan energi.


Men sedan. Sedan hände något, när två låtar från nya albumet, och några från de äldre albumen spelats. När publikfavoriterna dök i spelordningen.

De spelade i två timmar och tio minuter, och kom tillbaka in på scenen tre(!) gånger. Dessutom höll Lasse världens sötaste tacktal och dementerade att han var grinig som någon tidning visst hade skrivit. Rent allmänt så pratade han mycket mer ikväll än han gjort på någon av de spelningar jag varit på med honom tidigare.

Anna Stadling sjöng Miss Li-duetten från Daugava (minnet sviker mig vad gäller titeln..) med honom och den var helt otroligt magisk med ljuskoreografin / ljussättningen /ljusscenografin eller vad man nu kallar det.


Och sedan när vi skulle gå såg man in bakom scenen och jag såg när bandet gick in bakom scenen, och säkerligen Lasse också förstås. Och jag hade verkligen velat springa springa springa och skrika lite på Lasse, kanske fått tag i honom. Men jag vågade inte. Såklart.


Arrrrgh!

Men konserten som började som en sådan energilös besvikelse blev iallafall till ett fyrverkeri av känslor och energi och han är så, ursäkta för de versala svordomarna, SATANS JÄVLA BRA! och jag är SÅ glad att jag bokade biljetterna fast jag hade sådan vånda över pengarna de kostade back in the days... Jag MÅSTE se honom snart igen!


5 December 2009  | Länk | Fjärilsfladder | 3 kommentarer
4 décembre


Om tre och en halv timme ungefär kommer förhoppningsvis Lasse stega ut på scenen och det kommer vara sådan ljudnivå att man kommer ångra att man inte tog med några öronproppar. Och sedan kommer han inleda konserten med en riktigt riktigt bra låt.
Fast jag misstänker ju att det inte blir Hugger i sten eller så, utan något från nya skivan. Så då blir det ingen riktigt bra låt?
Eller så låter det alldeles fantastiskt bara för att det är live och sådan härlig stämning förstås.
Jag hoppas på det! :)


Det är helt galet, när såg jag egentligen Lasse senast? Oktober 2005 måste det vara. Det är över fyra år sedan jag satt där i Cloetta center...(!!!)Det har snöat hela dagen idag, och det lär säkert fortsätta ikväll också. Det kommer inte bli jättemysigt att åka långt då, misstänker jag. Men jag ska ha strumpbyxor och tjocka strumpor och stickad tröja så jag behöver förhoppningsvis inte frysa alltför mycket om vi skulle åka vilse i skogen ändå :P


4 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
3 décembreDet bidde storkok och provsmak och oj vad gott. Jag förstår inte varför matlagning måste kännas så jobbigt och dra ner så mycket disk, egentligen? Helt onödigt!

Men det var egentligen för att notera temperaturraset och snöfallet jag tänkte nogga nu. Fattas väl bara att man vaknar och det ösregnar igen imorgon...


Sedan var det broderiet också. Jag svor ju att hinna klart med efterstygnen till snögubbebroderiet Och det jag hållit på med på sistone till första advent. Men jag kom av mig. Och nu borde jag ju se till att göra något åt det. Men lusten att fortsätta när det är bara lite kvar tycks dala, precis som vanligt.

Jag har insett trenden nu. Bara ett antal olika broderier senare...


3 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Le sapin de NoëlDet här är visserligen en bild på förra årets gran (fotad i januari i år, dock), men jag har inte orkat eller hunnit ta några bilder på årets ännu. Nu är den iallafall klädd och jag är ganska nöjd.

Jag håller mig mest till röda kulor i år med, men jag har några vita också. Och förstås guld och silver.
I toppen sitter en röd spira istället för ikeas halm-stjärna, men när jag tittar på gamla granbilder tycker jag att den var ganska fin ändå. Kanske jag får för mig att byta...


Nu ska jag ställa mig och laga lite mat så jag har att äta innan konserten imorgon, och helgen om det räcker så långt. Jag är verkligen värdelös på det där med lagad mat nuförtiden. Jag tar sådant som finns i frysen, redo att bara micra istället. Som igår, då blev det ugnspannkaka...


3 December 2009  | Länk | Stök & Pyssel | 1 kommentar
2 decembreNågon har googlat "defrosta falukorv" och hamnat hos mig. Ledsen, men jag har faktiskt ingen erfarenhet av det. Antar att det funkar på samma sätt som med annan mat dock.


Ikväll har jag monterat granen. Orkade inte tända någon lampa men gjorde mitt bästa att reda ut alla grenar och små kvistar ändå i mörkret. Det lär inte se så vackert ut imorgon.


Imorse var det tio minusgrader ute. Eller 9,4 när jag klev upp vid halv elva iallafall, sedan blev det förstås lite varmare under dagen men minustecknet stannade iallafall kvar på termometern. Nu är det -10,0 igen och jag hoppas verkligen att vintern kommit på riktigt.
Hörde dock mumlas om regn i helgen eller när det nu var. Usch.


2 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer
J´adore.Och så måste jag bara säga att jag tycker så väldigt mycket om er och att det blivit väldigt mycket roligare att nogga på sistone när ni skrivit fler kommentarer.


J´adore!1 December 2009  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer
C´est la fiévre de la consommation.Min nya teflån är här. Uthämtad och ihoppillrad, på laddning. Måtte den vara snäll nu.

Vi håller för övrigt på med ett kapitel som handlar om shopping på franskan. Det avslutas med meningen jag använt som rubrik här. Ganska vältajmat, må jag säga.


I övrigt skiner solen och himlen är blå och det snöade några flingor så det är småvitt ute också. -1,4 grader visar termometern och det känns äntligen lite vintrigt. Inget mer regn nu, bannemig!


1 December 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida