Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Fredag.Jag skulle verkligen behövt skriva av mig en massa. Smått som stort. Men allt är bara fluff i min hjärna och det känns som att jag sitter i en bubbla som det inte går att pressa ut några bokstäver ur.

Så jag äter godis fast jag är proppad med mat och godis och vatten allaredan, och så ser jag de sista fyra avsnitten av Greys, säsong två. Och tar en paus för nyheter, Postkodmiljonären och Lets dance. Sedan är det Numbers också och så är det dags att sova efter det. Imorgon har jag lovat att hjälpa mamma när hon målar klart släpvagnen.

Idag promenerade jag ner till Julia och skrattade lite åt henne medan hon stressade runt och försökte flyttstäda den sista halvtimmen innan besiktningen. Fick veta att en gammal klasskompis till oss ska ta över hennes lägenhet.
Mötte honom rentav på väg från Julia, han skulle väl vara med på besiktningen. Kul!
Hade inte sett honom på flera år nu...

Så ja. Jag tog en liten promenad idag iallafall.
Nu är klockan Postkodmiljonären och jag tror att jag ska hämta mitt täcke i sängen för jag fryser som en tok.


Jag borde inte ha någon anledning men allt känns så ledsamt just nu.


29 Februari 2008  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Torsdag.Idag fick/får Antikrundan stå tillbaka för Du är vad du äter. Det går ju repris av båda programmen, så det spelar ju egentligen ingen roll. Men är man som jag är det viktigt att allt är riktigt och likadant alltid. Rätt program på rätt dag/tid med andra ord. Till exempel.

Anledningen till att Du är vad du äter fick uppmärksamheten av mig ikväll istället för i helgen var iallafall den att Anna sagt i reklamen hela veckan "jag tror du har en ätstörning". Ätstörningar i alla dess former får mina öron att rycka (fladdra som Dumbos gigantöron) upp sig och fokusera. Eller läsögonen.. vet inte hur många ätstörningsböcker jag har i bokhyllan egentligen. Och på önskelistan på adlibris..

Det är verkligen med en klump i magen jag såg inledningen av det här programmet, när Anna sade det där om ätstörningar och pelade på hur hennes ätmönster såg ut, för jag ser så otroligt mycket av mig själv i hennes beteende. Det är inte ofta det händer, det är ju alltid alltid alltid anorexi, eller i något fall kanske bulimi, man pratar om. BED/hetsätningar utan kompensatoriskt beteende är någonting som bara verkar pågå bakom kulisserna..


Jag förstår inte varför det är sådan skillnad mellan anorexi och hetsätstörningar. Men det är det ju. Det är så mycket äckligare, hemskare med den senare varianten. Kanske för att det visar hur dålig man är som inte har någon karaktär att motstå onyttigheter jämte anorexins järnkoll och överdrivna karaktär. Bättre med för mycket sådan än för lite liksom..

Vet inte var poängen är, om jag ens hade någon.
Nu ska jag se Private practice iallafall.


Jag fick svar på mitt sms till Engla igår förresten. Äntligen. Hon lever. Om än mer överlevande än levande. Men det visste jag ju redan...

28 Februari 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
Onsdag.Fick för mig att Simsa idag, vilket inte hänt sedan i somras. Spelade någon timme innan mamma kom och hämtade mig. Hämtade ut bokreapaketet från adlibris, följde med mamsen till Jysk (och råkade shoppa fyra ljusstakar..) innan vi avslutade med mathandling. Jag fyllde mest bara på skåpen med müsli och yoghurt..
Trafiken var inte jätteotäck idag heller. Bara otäck.
Men nog märks det att det är något, för det är köer överallt.
Tur vi vet några omvägar som blir genvägar sådana här gånger!

Onsdag idag. Det betyder Greys - på TV.
Annars ska jag nog börja se andra delen av andra säsongen på dvd.
Sedan är det väl Roomservice också.
Jag missar Men in trees den här säsongen, för det går ju inte i repris(?), och det är väldans dumt.
Men jag vill inte vänta med att se Roomservice till reprisen. Det blir liksom fel att se det på söndag..?


Ni märker att ordlösheten sitter i fortfarande.
Ingenting vettigt formuleras med mina fingrar på tangentbordet >.<
Hoppas det lossnar snart...


27 Februari 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
minimaraton.Man duschar och sätter på sig nytt, alldeles Rent nattlinne, och vad händer? Naturligtvis händer det. Tandkrämen bestämmer sig för att ramla av tandborsten, vilket typ aldrig hänt förut.

Och ute har det äckelsnöat vågrätt mest hela dan. Blä.

Imorgon är det uppehåll i vasaloppen så då ska jag våga mig ut och handla lite.


Idag har jag sett massor med Greys. Antagligen hinner jag klart med första delen av andra säsongen ikväll. Men nu ska jag återvända till Brothers & sisters!


26 Februari 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Måndag.Jag har en ordlös dag idag. Får se om jag hittar några bokstäver att sammanfoga senare, känns inte så nu dock.
Återkommer väl imorgon isf...


25 Februari 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Melodifestivalens lågpunkt?Ja, den tredje deltävlingen var ju långt ifrån någon höjdpunkt i tävlingens historia. Det var så rysligt kasst och platt att jag undrade vad de egentligen håller på med. Ska de ta död på den svenska Melodifestival-traditionen?
Höjdpunkten var Björn Gustafssons sång till Carina Berg.

I förhand kunde man ju tänka sig att BWO och Ainbusk skulle gå vidare till final (och Eskobar trodde jag var givna i andra chansen..), men HUH vad dåligt Ainbusks bidrag var! Och sedan läste jag på expressen hur förvånade de var att de inte gick vidare? Herregud. Använd öronen, människor!

Nu är jag inte alls hemma på deras musik, till skillnad från tex. Frugan. Men hon verkade inte särskilt nöjd med deras bidrag heller.

BWO. Jo.. alltså, deras låt var väl en av de bästa av dessa åtta platta bidrag, men man har ju hört det förut? Och visst, de kanske har fans i östeuropa som kan rösta på dem. Men vill de det, när det är gammal skåpmat? Och resten av Europa då?

Min favorit var Frida (det känns som att hon fick lite revansch efter allt fuzz om hennes låt från i somras..). Även om hon säkert inte har någon chans i ESC så var det en gladlåt med sommarkänsla. Jag var helt övertygad om att PatrikIsakssonvarslåtaralltidlåterlikadana skulle ta den andra finalplatsen, så det var till stor glädje han inte gjorde det!

De där piggelinklädda tjejerna var ju bäst av alla i kategorin "Face 84" hittills. Men någon höjdare var de verkligen inte. Förstår inte hur den kunde gå till andra omgången?
Operan då. Ärligt talat tyckte jag den var värd en andra chansen-plats, hellre än herr Isaksson. Men om den sedan skulle ha någon chans i ESC. Nja? Min pappa tuggade på om att den var bra tills hon började sjunga opera.
Jag gillar inslaget av opera. Det känns nytt och annorlunda. Kanske är den på frammarsch i ESC, för visst har de haft ett par sådana bidrag på senare år. Minns inte riktigt hur de placerat sig dock.

Eskobar. Ja.. jag vet inte om jag har så mycket att säga om det bidraget. Det var väl okej, liksom flera andra bidrag. Men hela deltävlingen VAR platt platt platt platt platt!

Jag tycker att det är riktigt roligt att folket inte röstar på de kända namnen utan på de bra låtarna, som tjejen i BWO också sade i intervjun efter programmet. Ett framsteg i ett annars ganska hopplöst Melodifestivalen?

Nu är det ju bara en deltävling kvar, och ärligt talat har jag väl inga större förhoppningar på bättre kvalitet i den än i de tre som varit.
Nordman gör verkligen bra musik, men det är fel musik för ESC. I övrigt minns jag inte vilka som skulle vara med... men det märks ju nästa helg :P

24 Februari 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 3 kommentarer
LördagLördagen har bringat med sig en hel del sol, ett kort besök av Julia (och R) som skulle ge mig pengar att vidarebefodra till mamsen för ljus. Sedan har det diskats så nästan hela bänken syntes innan det var dags att dra ner ny disk när jag matlagade..pust!
Det har också tvättats tre maskiner, bäddats rent i sängen (med de nya sängkläderna, de är sååå fina!), handlats lite och setts repriser av Antikrundan och Du är vad du äter..

Nu ska jag återvända till mitt citronvattenglas och filten i fåtöljen och se Melodifestivalen. Har inga större förhoppningar för kvällens deltävling. Men man vet ju aldrig.. de kan överraska?


23 Februari 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
FredagTill min stora glädje visade sig kokoschokladen lukta ungefär som fyllningen i mormors chokladkokosrulltårta, så självklart blev det en beställning på sådana. Men till lika stor glädje fann jag också att de hade kokosoas-doften igen! När den inte var med i vinterkatalogen var jag övertygad om att den var borta för gott precis som mojiton. Men människor kanske klagat, så de fick återinföra den :) Eller så var det bara ett tillfälligt borttagande av den..

Det blev ett par dofter till, plus att jag köpte ett stort treveksljus i mammas namn, eftersom de hade ett specialerbjudande just nu. Som gäst fick jag köpa ett litet treveksljus för 249kr (ord. pris 399), medan värdinnan fick ett stort för samma pris (ord. pris 499 kr). Så jag gjorde verkligen ett fynd! 200 timmars brinntid med jordgubbsrabarberdoft. Det kommer jag klara mig med hela sommaren..

Och vad mycket fina saker det fanns i katalogen. Skönt att det inte var jättemycket som Skrek mitt namn iallafall. Har funderingar på att köpa en ny modell av Kaskad senare i år.. den var såå snygg, och tänkt att ställa små glasljus på istället för teljus.. men sedan kunde man köpa den så man fick med bägare för votivljus också och sådana har jag ändå tänkt köpa för att kunna ha i kökslampan som alternativ till antikljusen som sitter däri nu. Alternativ är ju alltid trevliga :)
Men det kostar ju.. 519 kronor för Kaskaden inklusive tre votivljusbägare. Så det blir till att spara lite först. Jag är dock ganska säker på att jag kommer köpa den så småningom, för den var som sagt såå fin. Och om jag köper den med votivljusbägarna sparar jag ändå en del pengar mot om jag skulle köpt dem en och en...Mhm...

Jag blev ganska inspirerad att ge konsultandet ett nytt försök också. Men jag vet att det är ganska meningslöst så länge jag bor kvar här, och utan körkort. Så det får vänta ett tag till. Kanske jag ger det ett försök igen i början av nästa år eller så.
Den som lever får se..


Idag har vi varit till soptippen mitt i Vasaloppstrafikskaoset. Ganska bra dag att åka dit på >.<
Men det gick rätt lindrigt ändå eftersom vi inte behövde åka genom hela stan. Då hade jag nog inte varit hemma än.
Hatar allt kaos som blir runt Vasaloppet..


Men som jag skrev på haket, nu behöver jag iallafall inte gå ut igen förrän till veckan om jag inte väljer det frivilligt. Och det lutar åt att jag ska göra mamma sällskap ner på stan imorgon förmiddag...
Imorgon eftermiddag har jag ju tvättstugan också. Usch. Jag har ingen lust att tvätta just nu. Men men, de nya sängkläderna ska tvättas så jag kan bädda med dem imorgon.

Nu längtar jag efter mina ljuuus. Och med tanke på att alla inte betalat än så beställningen kan skickas får jag tråna ett tag till...


22 Februari 2008  | Länk | Shopping | 2 kommentarer
Torsdag.Det känns alldeles som om det vore Fredag idag. Men icke...
Visningen ikväll. Mamsen hämtar redan klockan fem eftersom hon måste vara hemma när Petra kommer och packar upp allting.
Ska be om doftprover och katalog i förväg idag så jag får lite extra tid att beslutsångesta. Är rädd att den nya kokoschokladdoften inte alls ska vara så bra som jag hoppas.. jag saknar den gamla kokosdoften, och det här är enda chansen till en kokosig doft numer.


Jag missar Sjukhuset och antagligen också Antikrundan. Irriterande! Visst går det i repris, men det hör ju till min traditionella mystorsdag..:)
Criminal minds och Kitchen nightmares borde jag ju hinna se i lugn och ro iallafall..
Sedan ska jag nog fortsätta med lite Greys. Jag råkade se tre avsnitt innan jag kunde slita mig igår kväll (de första avsnitten var verkligen trollbindande bra, inte undra på att jag förälskade mig redan några minuter in i premiäravsnittet!), så jag gick inte och lade mig förrän vid ett.

Möbleringen känns förresten okej, åtminstone om man sitter i fåtöljen och ser på tv. Det är lite knöligare att sitta vid datorn och se på tv samtidigt men å andra sidan är väl inte det riktigt menat att man ska göra det heller :S

Jaja. Jag ska känna efter ett tag till, innan jag bestämmer om jag ska ha kvar den här möbleringen eller ej :)


21 Februari 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
TV-kväll.Egentligen skriver jag bara nu för att lägga in en bild på mammas rosenlisa, funderar på att ha sådana i sommar.. Fast jag hade visst ingen jättebra bild på den. Inte så konstigt med tanke på den dåliga kameran jag hade förstås :)

Nu ska jag börja se Greys från första avsnittet. Hinner nog bara med ett innan det är dags för sängen, men det är å andra sidan ett av de bästa!


20 Februari 2008  | Länk | Vårvind. | 1 kommentar
Onsdag.Möblerade om lite idag. Eller påbörjade den ommöblering jag funderat över ett bra tag nu, snarare. Just nu känns det dock inte alls bra, så jag vet inte om jag ska möblera tillbaka det igen. Hm. Det hade varit så himla mycket lättare om jag inte hade en stationär dator (jag åååångrar att jag inte köpte en ny bärbar när jag köpte ny..), för då slapp jag ju ta hänsyn till databordet och då hade den förra lösningen varit hur bra som helst.
Men det ser ju inte klokt ut med ett bord framför byrån med bara en pyttesmal gång emellan så jag nätt och jämnt tar mig in i hörnet för att tända lampor, eller för den delen att öppna byrålådorna...
Mja, jag får fundera lite till.
En sak är iallafall säker; byrån ska flyttas även om tv:n får flytta tillbaka till ursprungsplatsen!


Var nyss och handlade lite och sprang in i en klasskompis från gymnasiet. Har faktiskt tänkt på henne på sistone så det var ju.."när man tänker på trollen". Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga så jag sa mest bara hej.. Men åh vad kul det skulle varit att samla alla igen..!

Betalade med kortet så jag kunde ta ut lite extra pengar till ljuspartyt imorgon också. Skönt att ha det gjort. Måste bara bestämma exakt hur mycket jag har råd att undvara till ljus egentligen. Om jag inte ska nalla från sparkontot den här månaden borde det inte alls handlas för många hundralappar, men å andra sidan trodde inte mamma på att ha något mer visning före sommaren och då måste jag ju köpa lite extra nu... Gah.
Kan inte någon ge mig en miljon? Snälla? :)


Det värsta är ju att det är ny katalog och nya dofter nu, jag hoppas verkligen att det inte finns så mycket nytt att förälska sig i sådär brutalt som jag gjorde innan jul...

20 Februari 2008  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer
Bakgrundsstök.Hmm. Jag fick för mig att jag ville ha en mer vårig, grönaktig design - och så faller jag huvudstupa för en sådan här icke-grön/vårig design istället. Nåja. Den får vara med en stund, så kanske jag byter till grönt om ett litet tag :)

Tycker det är roligt att de har så många nya färdiga mallar för designen här, det är nog en av de bästa sakerna med noggen. blogg.se har ju ganska få, tråkiga att välja mellan.
Jag skulle velat piffa till lite där med, men jag vågar inte ge mig in i den där världen av kodning och grejs.

Tänkte leja bort jobbet till någon som anmäler sig frivillig istället - med ganska fria händer ;)
Är du frivillig?

19 Februari 2008  | Länk | Stök & Pyssel | 3 kommentarer
Lykke Li
Har ingen aning om hur man lägger in youtubevideos här. Om man inte bara skriver in länken alltså. Om det inte funkar nu, lär mig snälla? :)-----

Haha. Var det sååå enkelt! Men dåså.
Då behöver jag ingen hjälp iallafall ;)


Om inte videon är en tillräckligt tydlig vink så kommer en till här; lyssna på Lykke Li! Jag har just bekantat mig med henne, men hon ska nog få flytta in hos mig så småningom. Hennes debutalbum heter Youth Novels.


Är det inte gladmusik?

19 Februari 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Urk.Tydligen räckte det inte med det här onödiga besöket på vårdcentralen. Nu måste jag göra ett ultraljud på levern också. Fast det förhöjda leverprovet gått ner, och sänkan låg på 32 senast (de hade missat det provet i torsdags så jag fick ta det nu istället, gah!) och normalvärdet är 30. Sååå onödigt att slänga pengar på sådant.
Men doktorn sa att när han nu fått en remiss om en "riktig utrednnig" så boooorde jag verkligen.

Det kommer ju för helsike inte finnas något fel. Jag får ingen "ovanlig" åkomma som de inte kommer på på rak arm vad det är så att de får lov att göra en massa kostsamma undersökningar! Kan man vägra undersökningar som läkare ordinerat? Ja, utan att de blir sura och tar det som en förolämpning då? Jag vill verkligen inte!

Flytta hellre över den pengasumman till psykvården och utbilda fler dbt-terapeuter så att det kan finnas dbt-terapi för oss borderliners här på landsbygden också! Eller för all del, kbt kanske också duger. Bara det fixas mer "hjälp" liksom...

Skulle aldrig ha gått med på att ens kolla upp d-vitaminet när J föreslog det. Då hade jag sluppit den här skiten nu. Skulle iallafall sagt till den som tog de där sju rören med blodprover att hell no. D-vitamin skulle kollas. Något mer har jag inte gått med på!


Men men.. för sent för det nu.
Jag HATAR vårdcentralsdoktorer och besök där!


19 Februari 2008  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Pengamåndag.Månadens pengarassel har ägt rum. In kom de, ut flödade de. Det är så märkligt det där. Tycker ni inte?

Fast det är samtidigt väldigt skönt också. Man har betalat (de flesta) räkningarna och har lite pengar på kontot. Även om man egentligen vet att det mesta kommer gå till tråkiga saker som mat, refillkort till telefoner eller psykologsamtalskostnader så känns det liksom ..bra. Man kan lyxa till det liite. Att köpa flera blockljus och en värmeljusförpackning är ju knappast att tänka på de sista dagarna innan nya pengar. Inte för min del iallafall. Om jag inte tar från sparkontot... eller okej, om jag anstränger mig lite mer tidigare i månaden hade jag nog inte haft några problem att kosta på mig sådant senare också..

Fast enough nu.
Det är Design: Simon & Tomas och jag har ätit årets sista semla..or.. bestämde jag just precis.


En femtonårig tjej har blivit mördad (misstänker de, om man ska vara riktigt noga, men det är nog ganska säkert ändå när de ens säger att de misstänker det..) här i Mora i helgen. Det känns ganska ruskigt, det är inte så vanligt att sådant händer liksom. Inte här. Man är så van att allt händer i Stockholm/s förorter.. eller iallafall i lite större städer, Göteborg och så.. 2005 var det förvisso ett knivmord på granngården där jag bodde. Men annars kommer jag bara ihåg att två större sådana saker hänt här under mitt liv. Det var mordet på en utländsk kvinna, för kanske.. tio år sedan? Om ens det. Det var hennes fd. man som mördade henne i källaren till butiken hon ägde. Han dömdes till rättspsykiatrisk vård och kom ut efter några år. Det pratades mycket om det i nationell media, på Efterlyst till exempel..

Egentligen borde man ju inte bli förvånad. Men ändå. När det är så nära tänker man ju automatiskt "det händer inte här.." eller "det händer inte mig..". Så är det bara. Av någon outgrundlig anledning.
Jag hoppas bara att de kan identifiera henne och få fram vad som verkligen har hänt och ta fram den som eventuellt mördat henne.


18 Februari 2008  | Länk | Shopping | 2 kommentarer
Söndag.Kom på förut att jag har namnsdag idag. Heh. Hade inte tänkt en tanke åt det hållet sedan jag vände blad i almanackan i månadsskiftet. Då brukar jag alltid markera månadens namnsdagar för att ha lite översikt. Gratulerade Julia igår t.ex...

Idag var jag hem till mamma, hon tyckte att jag skulle ta ner alla söta hundar och katter och andra bilder som prytt skafferiet, så att hon kunde städa. Nu bor de i min hall istället. Mellan toalettdörren och klädkammardörren finns en död liten yta med ful tapet så de fick pryda den platsen.

Jag kom äntligen ihåg att leta fram alla foton jag saknat också, det var en del från Island, men mest studentbilder. Ugh.
Ska kika närmare på dem någon annan dag, stresskikade bara idag.


Annars har jag inte gjort så mycket. Försöker skriva ihop en handlingslista tills imorgon då jag får pengar. Funderar på att skjuta upp handlingen till tisdag dock, dels för att mamma får pengar då så vi slipper handla olika dagar och åka i onödan, dels för att jag nog klarar mig med den tråkiga mat som finns i skafferiet imorgon med, har ingen inspiration alls till matlagning just nu så det är onödigt på det viset med att handla - det kanske bara blir liggande i kylskåpet..
Åt upp det sista hemgjorda potatismoset idag, det är inte klokt vad gott det kan vara med mos! Men nu har jag ätit det i sex dagar så det är nog dags för lite variation >.<


Jag fick ett meddelande av ett nedslående slag från Engla för en stund sedan om att hon inte fick stanna på SCÄ - de anser att hon är för sjuk, att hon är "hopplös".. Istället skickades hon tillbaka till psykiatrin i Uppsala där hon blev fri från tvångsvården. Tanken på att systrami nu är hemma känns inte bra. Så sent som i början av veckan skrev hon om att hon blivit så sjuk direkt hon kommit hem på permission från SCÄ att hon hamnat på akuten och sedan sänts tillbaka till Stockholm utan någon mer permission. Att hon nu ska klara sig helt allena är en absurd tanke, det kan bara sluta illa.. igen. Det gör mig så ont att det inte finns någonting som tycks hjälpa, ingen vårdavdelning, ingen psykolog.. ingen läkare. Ingenting.

Om jag kunde skulle jag åkt till Uppsala och sett till att Engla inte svälter sig, men ni likväl som jag kan nog förstå att det inte fungerar så.. Precis som jag inte slutade vara självdestruktiv för att andra sade att jag inte fick skära mig (Jonas sade att det var som att jag skar i hans hjärta då) så börjar ju inte en anorektiker äta för att någon säger att de MÅSTE.


Det gör så ont att tänka på att de kallar henne hopplös. Om hon är hopplös, kommer de inte försöka hjälpa henne alls längre? Kommer de låta henne svälta sig till döds? Jag kan inte förlora Engla också. Det räcker nu. Det räckte med Håkan. Det var för mycket redan att Håkan inte fick leva..


Jag hatar att världen är såhär orättvis. Hatar.


17 Februari 2008  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Melodifestivalen

Hjälp, Sanna Nielsen har ett riktigt bra bidrag i år. Mysig stämning med alla ficklampor hon/de hade delat ut också...

Och Alexander Schöld uppträdde! Tyckte de pratade om att det inte alls var säkert att han skulle göra det. Dessutom var låten rätt bra. Även om den inte har nån chans i ESC.

Lasse Lindh var ju också rätt bra. Men samma där, låten har ingen chans i Europa..

Nå, två låtar kvar nu. Sedan får vi se om jag röstar något idag.


------

20:52


Gud vad skönt, Carolas och Andreas Johnssons låt var ju inte stark nånstans. Har vi tur slipper vi dem i Globen!
Ola hade ju inte någon röst som höll heller. Jättekasst!

Tror att Rongedal har en chans att klara sig långt däremot..
Hm.

Jag röstar på Alexander och Sanna Nielsen dock.
Lasse kan gå vidare till andra chansen..------

21:27


DET FINNS RÄTTVISA I MELODIFESTIVALEN!!!
Gud vad härligt att två av mina "favoriter" gick vidare.
Förstås, jag hade sett Alexander i final hellre än Rongedal men de har en svängigare låt med större chanser.. så på så vis var den ändå en "favorit".. och bara det att Cavrola inte gick vidare. Det är ju helt klart vad som gör den här lördagen!16 Februari 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
brevsvar..Jag upptäckte för en liten stund sedan att jag hade glömt att stänga av en spisplatta. När jag stekte köttbullar vid klockan två. Usch, läskigt!
Jag saknar verkligen timern som finns på spisen hemma-hemma. Inte blir det mindre trevligt när jag så sent som för någon dag sedan läste i en blogg hur en tjej stoppat in mat i ugnen och hade råkat komma åt en knapp så hon satt igång en platta med kartongen, som maten hade varit i, på och sedan hade det börjat brinna medan hon var i ett annat rum. Och brandvarnaren hade inte fungerat!

Tänk vad fort det kan gå alldeles galet!


Jag är nervös för ett mejl jag skickade iväg tidigare idag också. Eller ett svar på mejlet, snarare. Även om jag nog kommer hantera det bra även om jag inte får det positiva svar jag önskar så skulle det ju inte vara roligt.. Så ja. Lite nervös är jag.16 Februari 2008  | Länk | Brev | 0 kommentar
Tjejsnack

Vecka 7/08 - Äta ute


Hur ofta äter du mat ute?

Inte alls ofta. På senare år har det väl blivit några gånger per år, om man bara räknar restauranger (inte donken, alltså)

Vad/vart äter du då helst?
China House, Mora. Jag äter hittills alltid friterad kyckling med sötsur sås när jag är där.

Vad har du på din favoritpizza?
Helst ska det vara hawaii (ananas), banana (med banan, ananas & curry) eller möjligtvis amore special (fläskfilé, banan och curry samt bea-sås)


Provar du ofta nya ställen/maträtter, varför/varför inte?
Haha. Inte! Dels är jag skeptisk till för mycket kryddor, dels för att jag är väldigt kräsen och inte äter varma grönsaker, rött kött (alltså kött som ser rött ut efter tillagning, det känns inte färdigt för mig då), fisk osv. Sedan finns det inte särskilt många alternativ häromkring, om man inte äter pizza varje gång..kan räkna till åtta pizzerior bara sådär. Och hemma lagar jag heller inte nya saker, till stor del beroende på att alla nya recept man hittar verkar innehålla en massa ingredienser jag aldrig har hemma och då känns det liksom onödigt att köpa hem sådant för en enda testlagning..

Går du ofta på café och fikar, vad?
Jag skulle kunna säga aldrig, men nu var jag ju faktiskt på kafé i veckan och fikade. Och så fikade jag en gång förra året med mamma.. Så jag har bättrat mig lite ;) Skulle gärna fikat oftare ute, men jag tycker det är rätt dyrt och köper hellre hem eller bakar själv till mycket billigare kostnad - för det mesta. Jag brukar väl oftast fika coca cola och en tårtbit/bakelse eller så... men nu när jag dricker thé kan det bli det istället också. Och en varm macka eller så..det hände i Lund för ett par år sedan ;)
http://mlilja.net/tjejsnack
16 Februari 2008  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Förhandsbokning till bokrean..


Har suttit här till och från hela eftermiddagen, mellan matlagning och kattspyor och sådant vardagligt och klickat ner reaböcker i kundvagnen på adlibris för att få översikt och rensa bort det som inte är intressant. Nu har jag böcker för strax över tusen kronor kvar och jag viiiill inte rensa bort mer. Men det är jag ju tvungen till, jag hade tänkt mig en bokrea-budget på "några hundra" max...mer går verkligen inte om jag inte ska nalla på sparkontot den här månaden för sedan var det ju ljuspartyt också.. Hm.

Sedan är det den där frågan - vilka böcker kan man låna på biblioteket istället? I den kategorin placerar jag till att börja med all skönlitteratur, såtillvida att jag inte vet med mig att det är en bok jag verkligen älskar och vill läsa om (som trilogin om Therese Skårup av Hanne-Vibeke Holst som jag köpte förra året för 39 kronor, vilket blev billigare än att köpa till första delen lös som är den enda jag inte hade då). Nu har jag ingen sådan i önskelistan den här gången, dock. Däremot återfinns någon ungdomsbok och jag funderar fram och tillbaka, ska jag köpa dem i pocketform längre fram? Eller köpa reaböcker som är inbundna till ungefär samma pris som en pocket? Eller bara låna på bibblan, som med skönlitteraturen?

Biografierna och GI/Atkins/receptböckerna är de övervägande kategorierna nu. Kom just fram till att "Digitalfotografi" inte skulle vara kvar heller. Hm. Då var det bara 1.087 kronor kvar...

Ska ni handla något på bokrean i år? Vad, i sådana fall?
Har ni samma problem med att välja eller finns det inte så många intressanta reaböcker i ert tycke?


15 Februari 2008  | Länk | Shopping | 1 kommentar
TV-kväll.Igår var verkligen en fantastisk, tv-späckad kväll med säsongsstart av både Greys, Men in trees (som jag ska se reprisen av eftersom jag såg Roomservice då) och Top Model (som jag också ska se reprisen av eftersom det ju var Greys då). Och så var det Kvällsöppet med Lennart Ekdahl där Sofia Åkerman var med. Intressant, även om jag missade lite i början för att pappa nödvändigtvis måste ringa och pladdra i evigheter om ingenting - som vanligt.
Sedan var det repris av sista delen av miniserien Om ett hjärta på SVT. Har skrivit en del om den serien på haket, tycker det är en viktig grej de gjort där är de gjorde en serie om kvinnors hjärtproblem och om hur de glöms bort och inte upptäcks när de söker läkarvård. Det går en till repris i helgen, någon gång under tidig eftermiddag på lördag har jag för mig det var sist.. Kika om ni har lust.

Idag är det en till ganska trevlig tv-kväll. Eller vad sägs om Antikrundan?
Och sedan är det ett "inför-program" om Private Practice som är en spin off till Greys, med Addison som var gift med McDreamy i huvudrollen. Den kan nog ha potential! Och avslutningsvis; Kitchen nightmares innan jag stupar i säng klockan elva pga den trötthet som drabbat mig idag. Är ganska säker på att en riktig förkylning håller på att bryta ut, så jag ska försöka mota det med extra mycket sömn/tidig sömn också. Håll tummarna!

Jag orkar verkligen inte bli sjuk nu.. inte när jag äntligen börjat få Lite ny vårenergi.. och har en massa saker jag måste göra (måååste dammsuga och plantera min kalanchoe som är dyngsur där den står i sin plastkruka, bädda rent i sängen och utrota all disk som stått i flera veckor. samt byta mina röda gardiner, för joo de sitter kvar här i vardagsrummet och ser juliga ut).


14 Februari 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Tur man hann hem..Ja usch, vad glad jag är att jag kommit hem för plötsligt började snön bara VRÄKA ner där utanför fönstret.


Jag vill inte ha någon snöööö!14 Februari 2008  | Länk | Vintervind | 0 kommentar
Torsdag.Så himla skönt att vara hemma igen, och ha fått lite mat. Terapin först. Sedan 1½ timmes väntan innan det var min tur för ett otrooooligt smärtsamt venprov. Anledningen att det är så många o:n är att jag verkligen inte är van från blodgivarcentralen/labbet där jag vanligtvis brukat göra sådant därnt att det ska göra ont alls. Så när det nu gjorde ont (på vårdcentralen), då kändes det minst sagt. Ryckte till i armen när hon stack just för det. Huh!

Nu slipper jag iallafall göra om det på ett tag. Hoppas jag. Verkligen.
Tråkigt nog kan jag inte skriva att jag slipper tidiga morgnar på ett tag än dock, för själva läkarbesöket är ju kvar till nästa tisdag. Usch. Vill verkligen inte :/


Fick brev om att förnya prenumerationen på hus & hem idag också. Men hell no att jag slänger ut 500 kronor sådär på en gång för en helårsprenumeration, inte ens om det är 100 kronor billigare än normalt. Tänker ju inte sluta prenumerera helt dock.. får ta tag i det någon gång framöver och se om man kan få en räkning för en kortare period istället..

Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och blunda lite tror jag. Mina ögon är trötta!

14 Februari 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
fake?
Hittade ett test på helgons psykologiforum.. mitt resultat blev uruselt så det vågar jag knappt avslöja, men gör gärna testet ni också :)http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/mind/surveys/smiles/index.shtml
13 Februari 2008  | Länk | Listor & test | 2 kommentarer
Alexander Schöld.Tydligen har Melodifestivalen 2008 blivit en ny omgång av Fame Factory. I helgens deltävling ska Alexander Schöld delta. Kommer inte riktigt ihåg honom som artist i FF, men jag kommer ihåg människan Alex. Han var en av de yngsta deltagarna. Sådär blyg och försiktig. Antagligen bra. Låten som finns på Lunarstorm tyder åtminstone på det..

Och det är inte mig emot som de väcker liv i gamla FF-deltagares musikkarriärer såhär. Till skillnad från skräp-Idol tyckte jag Fame Factory var bra, liksom många av deltagarna i programmet, och jag har saknat det. Faktiskt så har jag tänkt en hel del på det på senare tid.. tycker att de borde göra en ny omgång av programmet? Men det kommer ju inte ske, så det är bara att tråna i onödan. Och fortsätta ducka för alla Idoler.

Men nu är det Brothers and sisters, bannemig!


12 Februari 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
Tisdag.
Den senaste tiden har jag knaprat GI-viktkontrollpiller från Naturpost, som jag aldrig orkade göra slut på i somras. Jag vet inte om det beror på dem eller om det bara är tröttheten och sinnesstämningen rent allmänt som gjort att jag inte känt mig hungrig på evigheter (har snarare bara känt mig illamående vare sig jag ätit eller ska till att äta.. eller bara tänkt på mat). Till det har jag varit så orkeslös när det gäller att laga riktig mat på sistone så det har blivit nödlösningar i form av varma mackor den senaste veckan. Tanken på all disk som blir efter matlagandet har nog varit en stor del i det hela.
Men i eftermiddag kokade jag ihop en kastrull mos som räcker minst en gång till (imorgon) och åt köttbullar till. Och kände mig faktiskt hungrig. Dock hade jag redan ätit upp då och det kändes ju mindre bra. Men riktig mat blev det iallafall, för första gången sedan någon gång förra veckan när jag gjorde den där potatisgratängen...


Annars har solen strålat och balkongdörren fick stå öppen någon timme mitt på dagen så katterna kunde vara ute. Det märks hur glada de blir när de får gå ut och sitta där i solen och spana. De längtar nog minst lika mycket som jag efter våren!

Nu är det Bygglov, i övrigt har jag suttit och läst lite sporadiskt i en viktväktarblogg idag. Är inte det minsta insatt i hur det fungerar men det är intressant att läsa att det funkar. En haketvän lyckades gå ner (betydligt) mer än jag gjorde under mitt viktras 2003-2004 med VV-metoden. Fast jag är ändå tveksam till om det är något för mig. Jag är mer nyfiken på att sätta mig in i det här med GI. I övrigt tror jag nog att det hade varit bäst att bara komma igång med någon slags träning kombinerat med vanlig mat. Jag gjorde ju faktiskt inget särskilt den där gången, mer än slutade äta godis. Men jag har inte ätit så mycket godis i höst och vinter egentligen och det har inte märkts iallafall. Skillnaden ligger helt enkelt i att jag rörde mig mycket mer då. Det var ju cykling och promenader till och från skolan dagligen nästan..

Mina promenader borde alltså vara ett bra spår. Sedan hade jag tänkt ge mig på att cykla mer i vår också.. men jag kan inte lova mig själv något sådant för jag vet att det oftast inte blir något av det hela och sedan tappar jag bara modet och motivationen helt istället. Så babysteps på den fronten, liksom i allt annat. Det är nog det som är bäst just nu.
12 Februari 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Idag blir det ett kopierat inlägg..

...från HaketIdag när jag vaknade sken solen sådär sportlovsaktigt igen.
När jag satt och tittade på Våra bästa år fick jag för mig att jag ville ge mig ut på något litet äventyr i det våriga där utanför fönstret så jag skickade iväg ett sms till Julia och frågade om en fika kunde vara aktuell. Det kunde det vara så vid två gick jag ut och tog bussen (en av typ..väldigt få som faktiskt går här uppe i skogen) ner på stan. Det slumpade sig som så att Julia råkade ta samma buss så vi vann några minuters extra prattid.
Sedan fiskade vi upp syster Jonna och gick på systemet där de köpte whisky till sin pappa i födelsedagspresent. Efter tips från mig. Intressant att sådana fantasilösa presenter ändå funkar...
Därefter begav vi oss iallafall till Kaffestugan för fika.
Det fick bli en semla eftersom jag inte ätit någon frukost innan, egentligen borde jag kanske satsat på en macka av något slag men äsch.
Sedan var jag mitt generösaste jag och köpte med mig en semla till mamma, och ett nytt sådant där fantastiskt gott bröd som jag köpte på semmeldagen.
In på blombutiken alldeles intill för alla hjärtans dag-rekning (eller nåt) till Jonnas pojkvän. Och sen Gallerix och så avslutningsvis lite besök på bokhandeln som har sådana roliga och kloka magneter med träffande texter. På mitt kylskåp sitter en av dem med texten "Vägen till att lyckas är under konstant uppbyggnad" efter våran shoppingrunda i höstas. Den ska nog få sällskap av någon mer någon dag..

Sedan var det iallafall dags att säga hejdå för idag, jag vandrade iväg för att bli hämtad av mamma och Julia skulle träffa Richard..
Lite mer än en timmes socialiserande kändes alldeles lagom.
Bättre att ses lite men kanske oftare än länge och sällan.. kanske?


Men nu måste jag fixa något ätbart. En semla kanske inte räcker så himla långt...
11 Februari 2008  | Länk | Vårvind. | 0 kommentar
Söndag.Igår förstörde jag symmetrin i daglig uppdatering här. Men jag hade verkligen ingenting att skriva. Det har jag förvisso inte idag heller men det kan ju inte vara helt tyst här idag igen.

Den här dagen har ägnats åt att göra mest ingenting märkvärdigt alls. Trots att jag inte kom i säng förrän kvart i fyra inatt ringde klockan kvart i elva för att jag skulle se damernas alpina. Som vanligt var de svenska framgångarna mer än blygsamma. Men vad glad jag är bara Anja tar sig i mål, idag blev det en nionde plats såvida de två åkarna i slutet som inte kom med i tv-sändningen åkte bättre. Men det är tveksamt.

I övrigt har jag försökt smälta det faktum att Melodifestivalen igår var den sämsta jag någonsin sett. Jag håller med Elisabeth (http://funderingarochtankar.blogspot.com/) som liksom jag tycks hålla koll på alla låtar ( :D ) i att Kristian Luuk var bra i år liksom förra. Men låtarna! Vad var det för låtar?!
E-type och the Poodles hade klart fått placeringen som sämst av de sämsta av mig om inte den där gammelgubben från Vikingatiden varit med. I love Europe? Come on! Jag skäms ju ihjäl! Och den röstade svenska folket vidare till finalen?

Fast mest besviken var jag över Michael Michailoffs platta låt. Den var myyycket popigare än musiken han gjorde i Fame Factory och inte alls stark. Men den var ändå en av de bästa i gårdagens deltävling och fick därför min röst. Att den inte ens gick vidare till andra omgången var en riktig chock för mig. Tråkigt.. En framgångsrik melodifestival hade ju kunnat få fart på hans karriär kanske. Han förtjänar verkligen sådana där rubriker som Idolerna alltid lägger beslag på. Tänk att få slippa de illamåendeframkallande tjatrubrikerna för en gångs skull liksom..


Men nu var visst klockan OTH.
Dags att uppdatera då...


10 Februari 2008  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer
Fredag
Jag vill ju inte gärna bryta mitt mönster med inlägg varje dag, men idag känns det inte som om där fanns något som helst att skriva..
Jag har tänt två av mina sista mojito-ljus (fem stycken teljus finns kvar i kartongen och sedan är den doften nog slut för alltid, jag vågar inte tro att mitt två,tre år gamla pelarljus faktiskt kommer dofta den dag jag tänder det).

Fredag kväll ligger framför mig med Lets dance och Postkodmiljonären som självklar sysselsättning. Lite gott är inhandlat (vaniljsemla ..och prinsessbakelse, föga nyttigt men jag orkar inte försöka upprätthålla någon fasad över lyckade försök till hälsosamhet nu längre..det känns bara som att jag ljuger när jag undviker att skriva om de två,tre,fyra kladdkakor som bakades efter den första).
Lång parentes där..

Anyways.

För tillfället smälter jag maten som bestått av varma mackor med ost och skinka (och tomat igår) idag och igår och ser en dokumentär om Pompejis grannstad Herculaneum. Pompeji har alltid fascinerat mig, men den här staden hade jag ingen aning om existerade och måste ju passa på att införskaffa lite kunskap nu när jag har chansen..
När jag skrivit klart det här inlägget ska jag bege mig till fåtöljen och se om Sessan vill gosa lite. Just nu ligger hon där och sover så sött...


Imorgon är det ju tydligen dags för Melodifestivalens första deltävling också. Jag har inte brytt mig om att ta reda på något om det innan, det märks ju när man läser tv-tidningen och alla rubriker på löpsedlarna när det är dags liksom.. men jag har till stor glädje funnit att Michael Michailoff är en av de tävlande imorgon. Måtte det gå bra för honom säger jag bara! (under förutsättning att hans låt är lika bra som de han skrev och uppträdde med under sin tid i Fame Factory).


Ha en trevlig helg...


8 Februari 2008  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Aromalampa


Jag tycker det är ganska ont om sådana där riktigt snygga aromalampor där ute. Kanske är det bara jag som är blind och inte går i affärer tillräckligt ofta, men jag tror inte det?

Genom en ny blogg (http://inredningsbloggen.blogg.se) hittade jag dock på den här från menu (http://www.menu.as/Default.asp?ID=2250&AreaID=2&popup=True) och föll som en fura.

En sådan skulle jag vilja ha! Stilren, enkel. Den slår nog rentav min Reflections från PartyLite!


Men vad kan den kosta? Och var hittar jag den utan att resa över halva Sverige? Liksom?
Det gör jag - inte.
7 Februari 2008  | Länk | Inredning | 2 kommentarer
Promenad.Promenerade iväg med lite sopor i väntan på att mamma skulle frakta sig från jobbet och hit, men det tog lite längre tid än beräknat så jag fortsatte promenera tills hon dök upp. Det kanske inte kan räknas som någon riktig promenad, men jag gick en bit iallafall.. Jag ska börja notera i almanackan när jag är ute och går, om än bara mindre än en promenad, så blir jag förhoppningsvis motiverad att fortsätta sedan.

Det bar av till affären för lite handling, men huu vad parkeringen såg ut. Det var bara en massa snöslask och skit, trodde nästan jag skulle drunkna ;P.
Hem kom jag iallafall till slut, och alltför blöt om byxorna tror jag inte heller att jag är. Men det gör bara allting ännu mer tröttsamt, jag vill ha vår!
Eller okej. Våren kanske kan vänta till i mars, men bar backe kan jag väl få?!


6 Februari 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Tvättdag igen.


Närmare tolv timmars sömn kanske har gjort nytta, men riktigt pigg känner jag mig ändå inte.
Det kändes bra att släcka lampan redan 23:58 iallafall, vanligtvis brukar klockan ha tickat iväg både en och två timmar mer än så innan jag ens kommer mig för att lägga mig.

Klockan fyra har jag tvättid igen.
Ska försöka upprätthålla den här grejen med en tvättid varje vecka. Även om jag så bara tvättar en maskin varje gång så blir det mindre jobb på sikt.

Idag blir det två, tror jag.
Eftersom jag tömde tvättkorgen förra veckan finns där inte jättemycket tvätt den här gången.. Skönt!Nu måste jag hämta min kofta. Det är rätt kallt här - brr!
________
15:24


För det ÄR ju bra om man har koll på vilken dag man ska tvätta också.
Den femte var ju igåååår! Semmeldagen! Emilias födelsedag! IGÅÅÅÅÅR.

Gah.
6 Februari 2008  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Semmeldagen..


Idag äter jag semla, och tänker lite på dig Elisabeth som inte kan göra detsamma. Men du har ju fått en/några i år iallafall och semmeldagen är ju så fiffig att den återkommer nästa år igen :)


I övrigt äter jag också Kaffestugans goda bröd också! Mmm!
Jag vill bo granne med ett konditori som man kan svänga in till varje helg för att köpa bröd till en sådan där mysfrukost som mest bara är en saga för mig än så länge ;)---

Vadå "Jag vill på granne med.."? Gah!


*rättar till*
5 Februari 2008  | Länk | Mat & bak | 2 kommentarer
Måndag.Tryckte just i mig dagens tredje Ibumetin 400mg. De är helt värdelösa. Tar jag däremot två 200mg samtidigt funkar det oftast hur bra som helst. Weird?

Ont i nacken har jag.
Sedan hade jag kanske hoppats att det skulle funka mot det konstiga på sidan av halsen också.Idag har jag skapat en potatisgratäng som väl inte blev perfekt, men väl ätbar. Lite klantigt att inte se att det var mer skal på rödlöken som skulle bort innan jag stoppade den i hackern bara. Plocka lökskal bland hackad lök är inte det lättaste och en del lär ätas upp. Men det märktes inte...
Till den åts det fjärilskotlett. Inte heller perfekt. Men den kunde blivit värre...


I övrigt har det diskats en del, tänk vad mycket lättare det känns när det blir lite mindre jox på diskbänken. Om det bara kunde förbli så lite längre också, men så fungerar det ju inte i verkligheten :/


Nej, nu ska jag lämna datorn igen. Har suttit här alldeles för mycket på sistone. Kan mycket väl vara en bidragande orsak till att min nacke inte vill vara med längre..


Hoppas ni har en bra start på veckan.
Med tanke på allt bra på tv ikväll kan iallafall jag inte klaga!


4 Februari 2008  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
Olika sorters fjärilsfladder.Det finns olika sorters fjärilsfladder, åtminstone i mig. Den bästa sorten är förstås den som uppstår av riktig lycka och saker som går ens väg på ett sådant där fantastiskt vis så att man knappt kan tro det.

Sedan finns den sorten som gör att det fladdrar till inuti bara man tänker en tanke av något slag. En sådan tanke är den på att bygga hus (husdrömmar).
Även om ett husbygge inte finns någonstans i min livsplan just nu, så hoppas jag verkligen få vara med om det en dag, och hellre förr än senare förstås.


Jag har hittat en ny vinkel att inredningsblogga ur. Det är den där människor är på jakt efter, just har köpt och väntar på inflyttning eller som ska bygga/har byggt ett alldeles eget sprillans nytt hus - och bloggar om det. Kanske är det en smula destruktivt för min del, för jag omvandlar andras lycka till "det där kommer aldrig hända mig-tankar" någonstans i bakhuvudet och blir i slutändan ledsen..

Men jag tänker nog läsa vidare ändå.. och försöka hålla fast vid det positiva i drömmarna!

http://vibyggerhus.blogg.se är bloggen jag läser just nu.
http://camillasnyahem.blogspot.com/ är en annan blogg jag nyss bekantat mig med, där är huset redan byggt och så smått inbott.. nu väntar familjen bara på tillökning så är drömmen komplett(!?).Ikväll tittar jag nog på En förtrollad romans med Nicole Kidman och Shirley MacLaine på TV3. Sedan blir det nog den sista Morden i Midsomer-filmen jag har osedd här hemma. Återstår gör då bara en box som mamma har hemma för tillfället. Sorgligt, men sant.
Jag undrar vad jag ska göra härnäst om kvällarna? Börja se någon annan seriebox? Eller läsa och sova i tid om kvällarna?


3 Februari 2008  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
SöndagÄsch. Anna Lindberg hoppade bort sig till en fjärde plats.. Tråkigt.

Anja kom iallafall i mål, Nike Bent och Jessica Lindell Vikarby också. Men några bra platser fick ju ingen av dem. De två senare fick inte ens några poäng idag. Kajsa Kling eller vad hon heter fick man inte se, men hon lär väl inte ha åstadkommit några stordåd hon heller.


Har varit och handlat lite i dagens värsta snöyra, när jag kom hem började det lugna ner sig nästan genast. Typiskt!
Först skulle mamma på ÖoB och köpa penslar, så jag följde med in och kom ut med två vita blockljus (jag vill bara ha vitt och ljust överallt i alla former nu, jag orkar inte med mer mörker!) och så köpte jag en sådan där liten förvaringsvagn på hjul som man kan ha i kök eller badrum.
Min ska flytta in i badrummet där jag ska organisera en smula.
Egentligen skulle jag hellre velat ha en större förvaring i skåpform, men där en sådan skulle kunnat få plats är det ju tänkt att hamna en tvättmaskin så småningom så det går inte. Och med helkaklat kan man ju inte sätta upp någon extra hylla på väggen heller. Tråk.
Men men. Det blir nog bra såhär med, hoppas jag.


Sedan in på Matekonomen. Handlade lite torrfoder och sand till kattorna, lite mer potatis och fjärilskotletter som det är tänkt att jag ska göra en potatisgratäng till. Men jag har, som jag skrev på haket tidigare, ingen matlust alls just nu. Mat är bara ett ont måste som slutar i illamående varje gång. Huh.
Dessutom har jag våffelsmet kvar sedan igår (då jag åt tre våfflor, en semla - mamma kom aldrig så jag fick ju lov att äta upp den själv fast jag inte tänkt det - och lite kladdkaka) och egentligen knappt var hungrig efter första våfflan. Toppen!

Tror mina naturpostpiller har ett finger med i spelet, även om aptiten varit dålig ett tag längre än jag knaprat dem.. synd bara att jag måste vara onyttig ändå...

Idag fyller Snuss år. Skickade ett grattis på msn istället för att ringa som jag egentligen borde/tänkte. Ska försöka jaga tag på henne någon kväll till veckan istället. Det är ett löfte, så påminn mig så jag inte hittar några undanflykter är ni snälla! Ni vet ju hur telefonsamtal har en tendens att inte ringas pga min telefonfobi...


3 Februari 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
LördagHar haft en riktig sportdag idag, med början vid halv ett då jag väcktes av telefonen. Min hals är alldeles knölig, det gör ont i vad jag gissar är en svullen körtel och när jag vaknade hade jag ont i halsen också. Det har dock gått över under dagen, turligt nog. Jag orkar verkligen inte vara sjuk nu!

Dagen har helt och hållet bestått av sport, även om störtloppet inte alls var roligt. Både Anja och Nike som åkte ur, och Jessicas åk hann de inte visa innan sändningen tog slut, så jag har ingen aning om hur det gick för henne.

Simhoppet som följde var mer lyckosam med ett EM-guld till en nykomling vid namn Elina ..någonting. Tjugo år.. Sedan tog Anna Lindberg och en tjej jag inte minns namnet på ett brons i synkron.. Tråkigt eftersom de ledde de första omgångarna, men två medaljer till Sverige på samma dag är ändå inte dåligt!

Hoppas bara att svenskorna bättrar på sig i skidåkningen också, för de kan ju så himla mycket mer. Det är dags att de hittar formen nu innan säsongen hinner ta slut...


Lördag eftermiddag nu.
Här doftar (egentligen alldeles för mycket/starkt) Kanel & Lagerbär och på TVn är det repris av Du är vad du äter.
Sedan är det Postkodmiljonären och finalen i West end star...


2 Februari 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
FredagFantastiskt att den jag tyckte skulle åka ut ur Lets dance gjorde det även idag. Andra gången på raken, eller ja. Uffe Larsson hade jag väl inte heller så mycket till övers för, han kunde ju inte dansa. Så tre av tre?


Tänk att det är slut på fredagen snart.


Vädret har varit allt annat än jätteroligt idag. Snö som fallit vågrätt och slask och blötsnö.


Jag köpte en av de fina krukorna som jag såg när vi var och handlade sist. Är så nöjd med den, även om svart går alldeles tvärtemot det skriande behov av mer ljus som ekar i mitt huvud just nu.

Jag ska jobba på att få in mer ljus här framöver. Riktigt hur det ska gå till vet jag inte, men ljusgröna gardiner borde ju bli bättre än de röda här i vardagsrummet iallafall. Ommöblering med omorganisation och en bokhylla mindre i vardagsrummet gör det förhoppningsvis mer luftigt och ljust också. Så småningom...


Jag köpte semlor på affären idag. Men det smakade inte alls, så mamma får äta upp den andra i förpackningen imorgon då hon sa att hon skulle komma förbi.


I övrigt känns det jätteskumt alldeles under mitt käkben på ena sidan av halsen. Sitter det någon körtel där som kan ha svullnat upp? Det har varit ömt och otrevligt i flera dagar nu, skulle väl bara saknas att jag råkar ut för någon otrevlig, smärtsam sjukdom i stil med körtelfebern 2004. Vill inte!
Var snäll nu, körteln?!


1 Februari 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida