Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Melodifestival.Mina favoriter blev piloterna och Malena Ernman. Tyvärr räckte lyckan bara halvvägs, men det är väl nog bra under förutsättningarna som råder (läs: melodifestival, alla låtar som går vidare är alltid sämst).

Knappade glatt vidare till tv4+ för att se Wallander, men det var en film jag redan sett så det blev väldigt avslaget och väldigt uttråkad sitter jag nu här. Kanske bara skulle följa mammas förslag och lägga mig och läsa...
Alarmet kommer ju ändå ringa ganska tidigt imorgon, när Vasaloppet stundar och allt.


28 Februari 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
SolskenFredagen började på ett strålande vis, solen skiner från den klarblåa himlen och inte en snöflinga syns dansa ner från himlen. Woho! Dessutom vaknade jag i tid ännu en morgon, utan att ställa klockan, och med en hyfsad känsla av att vara utsövd. Hoppas vårsolen stannar så att det fortsätter vara enkelt att vakna!

På söndag är ju Vasaloppet så senast då är det dags för snön att börja smälta permanent.. iallafall om det ska vara som det alltid brukar vara...

Idag står en tur till banken med mamsen på schemat, ljusbeställningen ska skickas så förhoppningsvis kommer den redan i början av nästnästa vecka. I cant wait!

Tänk att våren ändå ligger runt hörnet nu... I cant wait for that either!
27 Februari 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Andra bloggen..Nu finns inte mindre än två inlägg på min andra blogg att beskåda för den intresserade.. sandralinneas.blogg.se är adressen för den glömske (eller slarvige ;).

Kvällen har spenderats i soffan, delvis i sällskap av grannen som kom och skrev ihop en liten ljusbeställning. Till min stora glädje, då det verkar resultera i nästan lika mycket extra tillgodohavande för värdinnan som den där fuchsia-färgade ljuslyktan som jag dreglade över igår men inte beställde kostar. Så nu kommer jag få den mot ett litet kontant tillägg, som det verkar. Glad! :D


Och bara för att jag inte orkade placera in bilden här intill i blogginlägget med soffan får den vara med här istället. Som en tråkig närbild :)

26 Februari 2009  | Länk | Inredning | 0 kommentar
TorsdagSoffan anlände i förmiddags och gardinpaket har hämtats ut. Gardinerna har nyss kommit på plats och tanken är att jag ska fotodokumentera så småningom (snart..). Då kommer nån bild i inredningsbloggen. Om någon skulle finna det intressant att se..

Ute toksnöar det. Jag är toktrött på toksnö. N u f å r d e t r ä c k a !!!
Kattorna har däckat i soffan och knappt rört ett morrhår på timtal. Söton.

Som plåster på snösåren är det iallafall Antikrundan ikväll! :D


26 Februari 2009  | Länk | Stök & Pyssel | 1 kommentar
OnsdagDet känns som att tiden rusar och ingenting blir gjort. Strax ska jag iväg och handla lite, sedan hem och laga mat. Därefter kommer mamma och hjälper mig flytta soffor från vardagsrummet så jag kan dammsuga och torka golvet innan vi åker till mamsen för ljusparty ikväll.
Imorgon kommer min nya soffa, änteligen!

Sedan ska jag hämta ut bokpaket på stan (vaaarför kan inte schenker köra paket till maxi Alltid utan bara Ibland för? irriterande!), köra iväg soffor till soptippen (endera dan.. mitt i värsta vasaloppstrafiken, jippi!). Och så var det gardinerna från Jotex som antagligen kommer idag, men inte förrän Efter mitt besök till affären. Så typiskt.

Fast efter de här dagarna lär det lugna ner sig iallafall, på obestämd tid. På ont och gott. Jag trivs ändå med en halvfull agenda, när jag väl blivit van att inte bara slafsa omkring hemmavid...


Mhm, nu var Days slut. Då är mamma på g. Bäst att göra mig klar...


(På bilden har mina två mindre ramar kommit upp på väggen som sett väldigt kal ut väldigt länge nu, det känns genast bättre! Men jag borde köpt fler när jag hade chansen...)25 Februari 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
GöteborgEtt och ett halvt dygn senare slår tröttheten till på riktigt. Igår hade jag inte riktigt tid för den, för då stod snöskottning hos mamma på agendan.

Det känns otroligt konstigt att det inte ens är två dygn sedan jag var i Göteborg, det är liksom redan så avlägset... Men jag har fortfarande väskan ståendes mitt på golvet i väntan på att packas upp och vart jag vänder mig ser jag shoppingfynd som påminner om min helg på resande fot.

Resan ner tog som skrivet tio timmar, det var otroligt dåligt väder nästan hela vägen men vi höll ändå tidsschemat ganska bra. Sedan var det dags att hitta hotellet, och det får man väl säga att vi klarade ganska bra ändå. Snabb incheckning, dumpning av väskor och sedan ut i Nordstan på jakt efter matställe. Vi nöjde oss med McDonalds och sedan gick vi vilse i snöyrans mörka Göteborg. Vi lyckades minst sagt dåligt med att hitta våren i södern den gågna helgen, först på söndagen sken solen...
Det avskräckte kanske en smula från några längre utflykter (vi nöjde oss med nordstan och avenyn), men å andra sidan fanns nog inte så mycket ork att ge sig ut på större äventyr heller. Det får bli nästa gång, när träden förhoppningsvis grönskar och vår/sommarsolen värmer!

På torsdagskvällen inledde jag shoppingen lite lätt med två fotoramar på Lagerhaus, som jag precis fått upp på galleriväggen i hallen nu. Sedan gick vi vilse, som jag redan nämnt. Men vi kom tillbaka till hotellrummet och bekantade oss med tv:n en stund innan vi somnade. Jag lite senare än fröken J, men min hemlängtanskris var ändå inte så hemsk den här gången.
På fredagen shoppade shoppade och shoppade vi, jag (vi..) mötte min Hak-vän Emma och fikade och på kvällen släpade Elino runt oss bland Göteborgs barer under några alldeles för korta timmar. Vi var tillbaka på hotellet vid tio, men jag höll mig ändå vaken nån timme efter att Snuss lämnat...

Under fredagen köpte jag tre stora soffkuddar på Indiska, en gammelrosa stickad sjal från samma ställe, ett chokladthé på Granit (det var inte så bra som jag hoppats..), två (mindre) burkar Body butter från Body Shop (äntligen fick jag en chans att testa frugans omtalade kokosklet! ;) och så: _the vårkappa_.
På eftermiddagen släpade vi oss tillbaka till hotellrummet och vilade innan Elin hörde av sig.

Lördagen var seg, jag var ganska trött på att gå i butiker, men det inhandlades ändå lite katt-stickers på Panduro, några praliner i en dyr chokladbutik, ett grönt thé till mamma, en välbehövlig plånbok som ersättare för min gamla som håller på att gå i bitar. Och så slutligen; ett par mysbyxor.
Emma sällskapade mest hela dagen, även på kvällen när vi såg Melodifestivalen, och jag var så glad för det. En vänlig varelse som svarade på tilltal. Ja, en vänlig varelse som rentav talade av sig själv också! Det gjorde nämligen inte mitt ressällskap denna dag.

Under fredagen hade fröken J åtminstone lite mål i mun, mellan alla telefonsamtal, men på lördagen var attityden fruktansvärd. Jag hade god lust att bara överge henne i någon butik och gå vidare, men hon hade det fungerande nyckelkortet till hotellet, så det vore inte så himlans bra...

På söndagen gjorde vi inte annat än att äta en ostressig hotellfrukost och packa de sista sakerna innan utcheckningen och väntan på bussresan hem. Resan hem kändes som jag redan skrivit fruktansvärt långt. Tillochmed i jämförelse med nedresan, men vi kom iallafall hem några minuter utsatt tid.


Nu vandrar tankarna. Nordstan och Avenyn är förstås bara en liten bit av staden, men det är stressigt och fyllt av människor. Vill jag bo där? Jag vet inte...
Jag ska låta allting smälta ett tag, kolla upp lite folkhögskoleutbildningar, kanske kontakta försäkringskassan om arbetsträning.. så får vi se sedan.
Det är ju ingen brådska egentligen.

Men en sak är iallafall bra med Göteborg; de fina, rara människorna. Jag hoppas på att träffa Emma fler gånger, och Snuss vill jag definitivt träffa oftare än jag gjort hittills. Hennes energi är så bra, smittande...

24 Februari 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
HemmaÄntligen eller redan. Det är frågan. Både och är nog lika korrekta, men hemma är jag likväl.

Jag trodde aldrig att en niotimmars hemresa kunde kännas längre än en tiotimmarsresa bort. Det brukar ju Alltid kännas som att tiden rusar när man åker hem?
Kanske har det med mörkret att göra? Vi åkte på morgonen, idag har vi mest åkt i mörkret...


Frugan frågade om fröken J inte läser min blogg alls, och "haha, nee-eej!!!" blir mitt svar. Till att börja med skulle jag aldrig skrivit om henne här annars. För det andra är det ytterligare en sådan sak som påvisar våra skilda intressesfärer. Fröken J surfar runt bland youtubes skönheten&odjuret-musikklipp. Jag skriver och läser bloggar!

Jag lyckades registera henne som medlem på lunar en gång i tiden, hon blev aldrig någon regelbunden användare av stället... Så då vet du, och alla andra :)

Precis som jag saknat haket alldeles fruktansvärt har jag förstås saknat er bloggare också. Tyvärr dröjer det ända tills imorgon innan jag kan börja läsa om eran helg, för nu är jag trött trött trött och snart är det dags att gosa ner i min Egen säng och sova med mina alldelens egna, saknade missar intill mig. Finns något bättre att göra efter en lång resa tro?


22 Februari 2009  | Länk | Vintervind | 1 kommentar
18 februariNån gång under förra veckan slog det mig att jag inte umgåtts någon längre stund med någon annan än mamma sedan ett bra tag innan jul. Jag känner att det är dags att göra något åt det nu..

Förvisso kunde jag ha våldgästat fröken J om jag ansträngt mig för att få det att ske, även om hon hela tiden är så himlans upptagen med allt och alla eller precis ingenting, men i ärlighetens namn vill(e) jag inte det. Jag har inte saknat henne ett dugg.
När jag stod och diskade ikväll insåg jag det senare. Samt att vi verkligen inte har någonting gemensamt.
Allt hon har att prata om är "människor" jag inte har något som helst till övers för, eller så tjatar hon om sitt jobb eller om saker hon ska göra men aldrig får arslet ur vagnen och faktiskt gör (mycket snack och liten verkstad, hade det inte varit för att jag ringde och gav henne konkreta datum, priser och plats att bo på hade hon inte varit på väg till Göteborg imorgon..). Vi har ingenting gemensamt.
Hon föredrar att lyssna på själlös discomusik och se på dålig film eller att dricka vin på sin fritid.
Jag vill ha något mer. Jag älskar att läsa saker som berör ända in i märgen, jag älskar färg och form, hur man påverkas av sin omgivning och jag kan faktiskt tycka att saker som politik är roligt. Saker som påverkar världen i det stora liksom.

Jag ser fram emot att åka till Göteborg imorgon, men jag önskar att jag hade annat resesällskap. Jag ska verkligen försöka att be henne hålla klaffen när hon börjar tjata om allt det där jag inte orkar höra en enda mening till om. Sedan återstår det väl att se om det faktiskt fungerar...


Och när jag kommer hem. Då ska jag försöka göra nånting så att jag slipper konstatera om ytterligare två månader att jag inte har träffat en enda människa förutom mamma under den tiden.


Men för stunden ska jag bara försöka packa det sista, ställa alarmet på mobilen till fem imorgon bitti, läsa några blogginlägg och sedan försöka sova. Det ska bli minst sagt spännande att se hur det lyckas, med mina vanor att lägga mig mellan ett och två i vanliga fall...

Jag hoppas ni får en fin helg!
Återkommer sent på söndag kväll som tidigast, men antagligen dröjer det till på måndag..


18 Februari 2009  | Länk | Tankar på kammaren | 1 kommentar
17 februariJag har namnsdag idag. Kom inte alls ihåg det, men jag fick ett grattis-sms från Julia som påminde mig.. Satt igår och funderade över vad som var speciellt med dagens datum, men kunde för allt i världen inte komma på det. Men det var ju ingen stor sak ändå. Namnsdagar har aldrig firats eller uppmärksammats i min familj. Ett grattis om man minns på sin höjd...


Jag har försökt stöka undan det mesta av måsten inför resan idag. Tvättat lite, diskat undan det mesta.. provat alla kläder i hela garderoben och rensat ut alla "tält".

Inte för att det har särskilt mycket med resan att göra, men det har gnagt länge i mig och nu har jag iallafall gått igenom allt som hänger på galgar. Det känns bra. Det blev en del plats i garderoben, som genast fylldes med "nya" saker jag inte kunnat ha på många år nu. Det kändes också ganska bra!

Imorgon ska det handlas och fraktas iväg katter. Funderar över vad för färdkost jag ska släpa med mig. Bussen går halv sju på morgonen och vi är inte framme på centralen i Göteborg förrän efter halv fem på eftermiddagen. Det är lång tid som ska fördrivas på buss. Det kräver sin färdkost, helt klart. Har ju ingen aning om hur snart vi kan få nån mat när vi kommit fram heller, efter incheckning på hotell och sådant.

Finns det något billigt bra matställe i närheten av central och hotell (Scandic Europa)?


Sedan ska jag ju packa också.
Det känns helt sjukt. Om ett och ett halvt dygn är jag på väg söderut!
Och jag har en sådan där känsla av att jag kommer glömma en massa saker.
Men ibumetin, plånbok, reslektyr, iPod, kamera och skrivblock kommer man ju långt med. Jag är inte så oroad. Det skulle vara om jag glömde lypsylet då. Herregud vilken mardrömsresa det skulle bli då ;DSent inatt läste jag förresten ut "Eget rum" av Maria Gripe. Det är bara månadens andra bok, så det blir till att läsa flitigt under resan. Jag har valt ut "Jag älskade honom" av Anna Gavalda till nerresan.. får se om jag måste komplettera med en annan bok till hemresan när den börjar bli aktuell.

17 Februari 2009  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Google-sökningarKontraster i träffarna på min blogg?

(Senaste sex träffarna med nyaste överst:)

1.) Mora Chocolate House
2.) Recept på Carl Gustav Tårta
3.) Viktväktarblogg
4.) Kvällsöppen blombutik i Stockholm
5.) Annorlunda bokförvaring
6.) Vaniljsemla Göteborg


Alltså. Kontraster?
Mjo.
Men samtidigt en röd tråd.
Mat och inredning.


Fast den där googlingen på "vaniljsemla + göteborg" känns lite underlig. Vilket kafé har inte semlor liksom? Det lär finnas vaniljsemlor på samma ställe... Här finns alternativet saffranssemla också. Utöver det vet jag inte, men de tre är stående alternativ på kaféerna iallafall.


15 Februari 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Nattlig musikstundBonus: http://www.youtube.com/watch?v=f38Ne96R3iE

(ni måste tyvärr klicka er in via länken eftersom den inte går att lägga in i bloggen.. men det är det förstås värt!)
15 Februari 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
10 frågor.1. Säg tre ställen på internet du oftast besöker?
Haket, min blogg och bloglovin nu sedan jag insåg dess smidighet! Och min internetbank, emellanåt. Resten har jag liksom tappat intresset för en smula, helgon och bilddagboken och sådant loggar jag bara in på några gånger i månaden. Ganska skönt faktiskt.

2. Sjunger du hemma eller i duschen?
Nja. Kan man nog inte påstå..

3. Kan du spela något instrument, vad?
Fiolkunskaperna sitter väl kvar lite löst i bakhuvudet.

4. Hur mycket tid lägger du ned på bloggande per dag ungefär?
Mitt eget är ganska ynkligt nuförtiden, jag inväntar den stora inspirationsvågen. Andras bloggar kan jag vandra runt mellan i många timmar varje dag om jag sitter vid datorn.

5. Vilken "kändis" läser eller har du läst mest av som bloggar?
Jag har läst något enstaka inlägg av Blondinbella, Alex Schulman och Katrin Zytomierska (eller vad hon nu heter nuförtiden) to see whats all the fuzz is about, men jag blev inte särskilt imponerad. Det närmsta en kändisblogg jag kommer är nog Frida Berglunds då, hon driver Sveriges största inredningsblogg och har skådats i tv4 då hon rapporterat från Formex och så.. men det är ju inte någon direkt kändisvarning ändå på henne tycker jag?

6. Någon känd person du anser vara sympatisk och trevlig, en favorit?
"Det finns många. Samtidigt finns det inte alls många. Allt beror på om jag är på mitt cyniska humör eller inte." (Elisabeths svar säger det ganska bra, men för att ändå nämna något namn så säger jag Oprah. Hon verkar ha svårt att förstå den lilla människans vardagliga bekymmer emellanåt eftersom hon badar i pengar och inte behöver bekymra sig för om ett par skor kostar 5, 50 eller 500 dollar, men hon har ändå ett otroligt stort hjärta..)

7. Alla samlar på något, vad samlar du på?
Dammråttor? I övrigt julkort. Och ljusstakar i diverse varianter. Får man väl lov att säga... Och böcker förstås. Jag vill ha ett riktigt bibliotek en dag. Sedan har jag ganska gott om inredningsmagasin också. Och dvd-boxar med tv-serier...
Och minnen!

8. Du måste välja - är du en mes eller en tuffing?
Jag är nog en mes med vissa inslag av tuffhet, när jag är på det humöret i en situation som kräver det.

9. Humor är roligt (?), nämn någon du gärna ser eller lyssnar på, TV, film?
Ptja. Johan Glans och Magnus Betnér? Parlamentetdeltagare rent allmänt är väl ganska roliga och det är den enda humor jag medvetet tittar på..
Sedan följer jag en bloggerska vars humor jag älskar. Det händer nu och då att jag sitter här och skrattar ihjäl mig när jag läser hennes inlägg..

10. Nämn ett intresse du har som är lite annorlunda eller udda?
Alltså, det går ju inte. Något som är udda i mina ögon är det inte i dina och tvärtom.Jag utmanar inte heller någon, men tackar Elisabeth för listan som gjort att en stund förflutit på ett helt okej vis :)

12 Februari 2009  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Elton
Sisådär en timme efter att fröken I inkommit till sjukhuset med värkar föddes Elton klockan 05:22 den 6 februari. Han klarade syrrans födelsedag med nästan fem och en halv timme och det får ju sägas vara riktigt schysst av honom! Att dela födelsedag är nog ingen höjdare...:)


Undrar om nästa barn kommer den sjunde..? Det vore ju en rolig grej, minst sagt ;)

Att gratulera här i noggen är ingen större idé då fröken I inte läser den. Men ändå; Grattis!


Jag skrev ett inlägg om Elton på Haket förut idag, men nu har de hunnit ifatt med födelseannonserna med landstingets webbisar också. Således snodde jag bilden där :)


11 Februari 2009  | Länk | Vårvind. | 0 kommentar
Odds..Enligt 500-kiloskliniken som jag har låtit stå på i brist på vettigare program är det bara TVÅ av hundra som lyckas hålla vikten när de gått ner i vikt (och var överviktig från början, då). Jejh. Vilka lysande odds jag har. Var de tvungna att säga det?

Jag ska inte påstå att min motivation är på topp för tillfället, men jag vill verkligen inte sitta där i samma chokladfälla som jag brukade. Någonsin igen.

Då finns ju bara ett alternativ; att bli en av de där två som övervinner oddsen!


Ska läsa de sista inläggen i en ny blogg jag spenderat min dag med att läsa, sedan ska jag knappa igång några avsnitt av GG innan det är dags att krypa till kojs...11 Februari 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
TisdagJag lyckades efter många turer skriva ihop en lista med de blommor jag vill ha på balkongen i sommar. Det måste bli en fin sommar nu, så min balkong blir den oas den borde bli med tanke på kostnaden.
Tur att jag och mamma delar på frakten iallafall, man sparar många slantar där...

Tisdag idag.. det känns inte så. Men å andra sidan har jag ingen större koll på dagarna för tillfället. Alldelens dagvill. Insåg att det är knappt en vecka kvar tills jag ska packa väskan och åka till Göteborg...


Har inget särskilt att dokumentera heller... ska se Top Model från soffhörnan nu istället.


10 Februari 2009  | Länk | Vintervind | 0 kommentar
PlaneringsförsökDet är dags att göra upp en balkongplan för sommaren, även om det på sätt och vis känns som att jag inte borde (med tanke på tankarna på att flytta..). Men jag är fortsatt modlös och tar för givet att jag inte kommer härifrån innan dess ändå, så jag gör upp planer istället.

Jag har kommit så långt som till att jag har:

3 stora krukor
2 stora balkonglådor
3 ampelkrukor, varav två som ska sitta på vägg och en som ska hänga fritt någonstans
1 kryddurna

och därtill ett antal plasturnor i hyfsad storlek, men jag är osäker på exakt antal.


Jag har även kommit fram till årets färgtema; Blå-Lila-Vin-Röd-Vit och därtill vet jag också att jag vill ha jordgubbar och tomater, och eventuellt en blåbärsplanta... det vore så spännande...

Men sen! När det bläddras i katalogerna och allt är så fint... hur ska man kunna välja? Igår blev jag så frustrerad att jag lade undan allt. Idag måste jag dock försöka få ihop en lista, så min otåliga hysteriska moder blir nöjd nån gång (eftersom vi ska beställa gemensamt och hon är övertygad om att alla plantor kommer ta slut fast det bara är den tionde februari idag...)Chokladblomman lockar väldeliga, men priset talar en smula emot den... får se hur det blir!


10 Februari 2009  | Länk | Vårvind. | 1 kommentar
MåndagSolen strålar från den klarblåa himlen och temperaturen har faktiskt stigit till -5,3 grader nu. Äntligen! Jag hade en känsla av att undergången var nära igår, frusen som jag var.
Med två välplacerade varmvattenflaskor i sängen nån timme innan det var dags att krypa ner där var det iallafall underbart varmt om fötterna när jag skulle sova.. Det kommer bli en vana sålänge vinterkylan inte behagar ge sig av.

I eftermiddag ska jag inhandla nya sovkuddar. Den senaste veckan har de gamla blivit så förskräckligt obekväma att jag inte står ut längre.

Måtte det bara finnas kuddar i min prisklass kvar nu när dunhistorierna gått som en tromb genom butikshyllorna och minskat valmöjligheterna. Det vore ju typiskt om de var slut... (särskilt som de brukar vara det även utan dunkriser redan).


9 Februari 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
oväderstrött.Så hiskeligt trött på ovädret där ute. Tio minus och yrsnö, nej tack!

Inatt var jag så frusen om fötterna så det blev att ta fram ett gammalt krigstrick; varmvatten i en petflaska. Den värmde länge, länge. Och imorse när jag vaknade visade det sig att vi sovit sked sedan den slutat värma ;)

Nu ska jag nog fylla på med nytt vatten och krypa ner i soffan. Med filt, varmvattensflaska och GG, jag tror att jag är inne på det näst sista avsnittet av första säsongen nu. Eller om det är det sista rentav...


Ska varva med lite Dickinsons antik-program på tv4+ snart också. Drömma om att den kommande veckan som jag svurit ska vara semmelfri går fort, för det är ju så gott och jag vill ha mer temla Nu :)


8 Februari 2009  | Länk | is. | 0 kommentar
Melodifestivaldags igen...Ja, nu var det ju dags för det där igen.. melodifestivaldravlet.

Kan inte påstå att jag är särskilt imponerad av kvällens startfält. Alcazar, Emilia och Marie Serneholt var mest okej, men nä.. ingendera skriker vinstchans i ESC. Och Caroline af Ugglas? Vad Var Det Där?!? o.O

Tur att det är Wallander snart. Det bär upp den här kvällen.
Med tamarind-doftande ljus. Oh vad jag är glad att jag fyndade dem på våran konsults utförsäljning av gamla produkter förra helgen. Jag hade fått för mig att den var väldigt parfymig, men det var den ju inte alls. Tänk om de kunde återuppta den doften i nästa katalog nu bara..?


Vad jag saknar Kristian Luuk som programledare förresten. Petra Mede överdriver den där komik-grejen big time!7 Februari 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
PopcirkusKan man få en bättre avslutning på en kväll än med La ritournelle framförd av Sebastien Tellier i detta musikprogram som jag verkligen grämer mig över att jag bara hann se första halvtimmen av när det hade premiär förra veckan? Jag känner att revanschen kommit nu iallafall. Kanske orkar jag leta fram första programmet på svts hemsida nån dag också...


Men nu väntar efterlängtad sömn!
Blir nog ingen läsning denna natt heller, men imorgon. Mellan repriserna av Bygglov, På spåret, Det okända och Design: Simon och Tomas. Då!


7 Februari 2009  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
5 februari MagicDet var länge sedan jag pressade ner bloggkoll-länken i en mapp inför att den rätta orken skulle infinna sig att ta tag i saken. Oh my vad jag ångrar att jag ignorerat den så länge nu!

Idag tog jag tag i det, registrerade mig, och hela eftermiddagen och kvällen fram tills nu har ägnats åt att lägga in nästan alla mina bevakade bloggar. Avslutningsvis läste jag de inlägg som producerats under dagen också, och kunde konstatera att det verkligen fungerar just så smidit som människor skrivit både här och där.

Dagens tips, helt klart värt en versalsmiley; :D


I övrigt fick jag en paketavi idag, så imorgon ska jag försöka ta mig till butiken och hämta ut en klarglaskompis (i original) till min dollarstorekopieskål... Ibland gör man fynd genom att teckna trenummersprenumerationer av tidningar man kanske inte skulle funnit särskilt intressanta i vanliga fall...


5 Februari 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
4 februari bonus.Det får bli en bonusbild också. Som kanske inte visar så mycket svart hår, men det är iallafall något som liknar ett Litet leende här, och sådana brukar ju folk efterlysa ibland. Frugan inte minst ;)


4 Februari 2009  | Länk | Journalanteckning | 5 kommentarer
4 februariLuggen delar sig och alla bilder blir fula. Men här är en som visar en del av resultatet efter frisörbesöket iallafall. Jag kanske återkommer med en bättre bild en annan dag...


4 Februari 2009  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
3 februariPlötsligt är humöret i botten och jag tycker inte riktigt att det finns någon anledning till det. Frustrerande.

Avlägsenheten som tycks sträcka ut sig som en oändlig öken mellan mig och resten av mänskligheten.

Kylan. Denna kyla. Jag är såå färdig med vintern nu. Fast jag känner ingen längtan efter vår eller sommar eller nåt egentligen, heller.
Skulle vara skönt att skaffa nytt pass och sätta sig på ett plan till ett varmt ställe bara, nu på en gång. För att slippa den här kylslagenheten.
Kanske skulle avtrubbningen bli mindre på köpet.

Slåss mot matdemonerna, eller tröstätarmonstret snarare. Vikten visar kanske något hekto ner, eller är åtminstone stillastående, och det är ju bra. Men jag kommer inte över den här julfrossargrejen i onyttigheter. Från julens praliner och lussekatter och kakor vandrade jag vidare till naturgodishyllan och vaniljsemlorna. Samtidigt som pizza-tankarna inte vill släppa sitt grepp.

Jag hade hoppats att fruktsalladsfrossan skulle bota de här onyttigsugen, men inte då.


Dagens positiva är iallafall att Snuss fyller år, och om knappt två veckor kommer jag få träffa henne igen. För första gången på tre och ett halvt år. Dessutom är hon sprudlande glad och det gör mig glad.


Att mina framtidsdrömmar och planer känns avlägsna är okej just nu. Det får vara så. Det tar säkert tid, men någon gång lär det ordna sig. Jag har egentligen ingen brådska...


3 Februari 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
2 februari.Utöver alla tankar som snurrar och skrivs om i föregående, lösenordsskyddade inlägg, snurrar också en del tankar som kan tyckas som ett litet i-landsbekymmer i mitt huvud.

Skulle det bli aktuellt med en flytt misstänker jag att det kommer bli till en mindre lägenhet. Men det finns ju inga konkreta planer på sådant. Och jag lider brist på bokhyllor här hemma. Samtidigt som jag inte står ut med min säng länge till. Den är på tok för mjuk och en ny säng skulle jag inte gärna vilja köpa i samma storlek som nu, utan hellre byta upp mig till en större modell (det är svårt att sova med kattor överallt..).

Men om man så småningom flyttar till mindre känns det dumt att köpa större och fler möbler. Det här är en tanke som är oerhört frustrerande. I-landsstämpeln till trots.


Jag skriver förresten inte så mycket för tillfället heller. Jag har helt enkelt ingen ork eller lust med tankekaoset i huvudet. Förresten finns inte så mycket att rapportera mer än att det är kallt. Fruktansvärt kallt. Jag fryser mer eller mindre dygnet runt, trots att jag dricker thé och varm choklad och eldar ljus som alltid (dvs i stora mängder..)


Vi får se när jag återkommer..

2 Februari 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
2 februari
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida