Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Lördag.Jag är glad att jag bestämde mig för att stanna hemma ikväll. Jag hann läsa Hus & Hem, inspireras, ta en promenad med mamma, elda papper, äta födelsedagstårta och se på Postkodmiljonären och därpå följande program på fyran. Jag tycker om deckaren, vad den nu heter.

Nu ska jag lägga mig, skriva lite, läsa lite.. nåt sådant. Känns bra att ha vänt tillbaka dygnet litegranna. Svårt att göra det i en handvändning utan piller till hjälp, bara...


Idag har varit en bra dag.

Och för tredje inlägget i rad tänkte jag avsluta med en Gaiabild. En bra bild, denna gången. :)
Tacka Sassa för att du skickat dem*


31 Mars 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Idag.När man vaknar numer och ser solen lysa ute, även om den inte syns på min (skugg)sida av huset så känns det verkligen mycket lättare att gå upp trots att man är trött som en gnu. Jag har sovit närmare tretton timmar inatt men är ändå fortfarande Jättetrött.

Att sedan öppna dörren och känna värme komma emot en (nåja, inte värme kanske, men absolut inte Kyla iallafall) när man ska gå till hästarna och ge dem hölunch och sedan hämta posten, då känns det verkligen VÅRIGT!


Idag fyller mamma år. 47 blir hon. Det är helt galet, för jag minns hennes 30-årsdag/fest som om det bara vore ett par år sedan. Då var jag 4½ >.<

Vi ska ju på China och äta i eftermiddag/kväll. Ser fram emot det sjukt mycket nu. Däremot har jag ångest inför morgondagen. Orkar faktiskt inte vara social och så, speciellt inte med Julias skumma vänner.. men jag har ju lovat, så jag ska dit. En stund. Kommer inte vara där halva natten. No no. Jag har ju sagt att mamma får hämta mig senast halv elva, men det blir nog rätt mycket tidigare än så som det känns just nu. Men jag ska iallafall dit, det har jag och Jeanette kommit överens om...


Och när jag gick in och kollade mejlen när jag kom tillbaks från brevlådan, hade jag fått ett mejl från Morastrand!!! Det är ett erbjudande om en tvåa jag sökte för typ en månad sedan som jag inte fick erbjudande på direkt när ansökningstiden gick ut. Förvisso kanske jag inte är den enda som fått erbjudande nu, så även om jag tackar ja kanske jag inte får den. Men det kändes jäkligt bra att få erbjudandet iallafall. Det är ett steg närmare att faktiskt få min första egna lägenhet.
Det enda negativa med den här tvåan är att den har förmiddagssol mot balkongen. Jag vill ju helst ha eftermiddagssol... Men man kan väl inte vara hur kräsen som helst, med lägenhetsläget som råder häromkring.

Den ligger i området jag vill bo, den har både badkar och balkong och dessutom är det en tvåa, större och billigare än den jag sökte i förra veckan. Egentligen vore den ju perfekt!
Jag ska be mamma ringa och höra om vi kan kika på den ikväll, kanske. Den som står som kontaktperson bor i Lima, så jag gissar att det är en student som bor där nu, som haft en förälder på kontraktet...Avslutningsvis innan jag går och frukostar grekisk sallad och borstar tänderna, diskar, läser Hus & Hem och väntar på att mamma ska komma hem från jobbet (om drygt en kvar), ska jag bara lägga in en bild på den Riktiga Lila. Gaia alltså. Den förra bilden föreställde visst "bara" en släkting till henne..man kan säga att jag blev lurad..litegrann >___<
(Ni får visst Zaza på "köpet" den här gången.. jag hittade ingen bra bild ¨på enbart Lila..)
30 Mars 2007  | Länk | Vårvind. | 1 kommentar
Lite stök, kanske?Innan jag drog till Julia på förmiddan idag skulle mamma på apoteket. Jag passade på att ta ut pengar på lasarettet då. När jag stod där och fingrade på bankomaten kände jag någon som petade försiktigt på mig. Det visade sig vara Louise! :D
Vi har inte setts sedan..ja. Högstadiet. När jag slutade nian. Vi har kanske mötts nån gång i korridorerna på S:t Mikael också, men vi har inte pratat med varandra sedan jag gick i åttan tror jag..:S Det var skoj..

Sedan släppte mamma av mig vid matekonomen där jag löste in min minilott som jag vunnit tio kronor på. Och så köpte jag fyra trisslotter och fick en på köpet med en kupong som mamma fått med icas buddé-tidning (min har jag redan använt). En promenad ner till Julia. Prat medan hon diskade, sedan åt vi lite brownie jag hade med mig och därefter for vi ner på stan, gick på banken, gallerix, bokhandeln, elbilampan och slutligen systemet. Jag köpte Asti och tre flaskor vin. Två sorters jordgubbsvin, varav jag vet att jag dricker en, för den drack jag och mamma i somras. Sedan köpte jag en flaska Svartvinbärsvin. Det lät så intressant så jag kunde inte låta bli. Får se hur mycket som går åt på lördag. Julia har utlovat drinkar också ^^

Det var trevligt att träffas idag. Fast när jag hör hennes berättelser om allt som händer så..nja. Jag är glad att jag inte är mer insyltad i deras "nätverk" eller vad man ska kalla det. Inte vill jag bli det heller.

Sedan blev både jag och mamma klippta hos Idas mamma. Jag klippte bara luggen den här gången med. Jag tänker vänta nån månad till innan jag klipper av allt färgat hår...


Eftersom jag inte sov något igår natt så är jag Trött nu. Således ska jag gå och nanna kudden ungefär när jag satt punkt här. Och kikat runt lite...:P


Orkar inte fundera ut nån passande bild nu så jag valde den första jag fastnade för i bildmappen. Det blev Lila :)


28 Mars 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
På djupet.
Jag vet att jag inte riktigt skrivit i fullständiga sammanhang på sistone. Jag har skrivit om vissa händelser bara. Men det är så svårt, har varit så svårt. Jag har ju varit mitt uppe i det. Dramaqueen, som jag är, har jag ju skapat intriger nu igen. Men det har jag faktiskt gjort av en anledning.

Jag har tagit kontakt med de människor jag känner har glidit ifrån mig, för att ta reda på om det är något att satsa på att laga och få rätsida på, eller bara komma närmare igen - eller om det är dags att skiljas åt.

d. Mer eller mindre motvilligt måste jag ju acceptera nu att det som var är över. Han har gjort klart för mig att han inte vill ha mig i sitt liv längre. Efter ett år och nästan fem månader bröt han tystnaden och svarade på en kommentar jag skrivit till honom på haket. Det var smärtsamt, det var mestadels därför jag hamnade på akuten med 46 Imovane och 75 Haldol i mig. Det var därför jag var nära att dö (jag hade gjort det om jag inte talat om för mamma vad jag gjort så hon kunde skjutsa in mig till akuten).
Jag minns inte de femtio sista haldolen. De sista fem grammen. Jag läste i min privata dagbok ett par dagar efteråt, om antalet. Det var då det gick upp för mig varför personalen på IVA, medicinläkaren och psykiatri-konsulten Anja sade sådär.

Men jag tog dem inte för att dö. Tror jag. Jag ville bara hämnas. Tala om hur ont han gjort mig. Det är ett jävligt sjukt, fel sätt att försöka tala om det på - jag vet. Men ni som verkligen känner mig vet också hur otroligt svårt jag har att uttrycka känslor i ord. Speciellt starka, allvarliga sådana.


Samma kväll beslutade jag att säga upp relationen jag hade till yavannie. Jag tror det är ett klokt beslut, även om jag kommer sakna yrvädret jag uppfattade henne som när vi först fick kontakt förra hösten.


Igår kväll fick jag äntligen ms svar på mina mail. Vi skiljs åt som älskande systrar. Våran tid är förbi. Anledningen till att vi blev karusellsystrar var att stötta varandra efter den 13 maj tvåtusenfyra. Nu har vi båda gått vidare, och kan nog inte få ut mer av varandra än vi redan gjort. Hon kommer alltid äga en bit av mitt hjärta, men nu är vi klara med varandra. Det känns rätt, och ganska lätt trots mina svårigheter för avsked.


m. Jag funderade och svarade. Vi får se.


Joel. Ja, vi får se vad som händer. Han finns fortfarande kvar i mitt liv, om så bara på ett hörn just nu. Jag hoppas det blir så att han tar mer plats igen i framtiden, någon gång. Men kanske måste jag acceptera att det inte blir så. På samma sätt som med Malin kanske han gett mig det han dök upp i mitt liv för att ge, och tvärtom.Jag behövde reda ut det här med de här människorna, och en till som jag väljer att inte skriva om här, för att försöka börja leva ett nytt liv. För att kunna börja om på nytt, med de människor som finns kvar, på ett sätt som gör att jag mår bra. Bättre.. Och förhoppningsvis kan ge lika mycket tillbaka till dem som de ger till mig. Det är inte det lättaste, men jag hoppas att det lyckas.
Kanske kommer namnbytet in som en del i det hela. Kanske jag behöver bli en Zara Kapplas för att komma över och lämna bakom mig? Vi får se. Jag ska inte skynda fram några känslor eller resultat, det ska få ta den tid det tar.. bara.
(Bilden tillhör en Hirosha, jag är inte säker på om personen hör hemma på Helgon, Haket eller Lunarstorm. Nåt av dem är det dock).
28 Mars 2007  | Länk | Tankar på kammaren | 1 kommentar
det här med insomnia..Jag börjar bli en varannannattssovare. Typ.
Jag pratade med pappa till efter halv fyra inatt (ja jag vet, det är helt sjukt. vi pratar halva nätterna igenom ibland, men inte fan är han en riktig pappa egentligen..neh). Jag kände redan när jag lade ifrån mig telefonen och lade mig till rätta i sängen att jag inte skulle kunna somna på Länge. Och rätt fick jag. Tre minuter över halv sju är klockan nu och jag har ännu inte lyckats somna, så nu skiter jag i det.

Jag har gjort en dubbel cappuccino daim, försökt hitta mitt allergispraysrecept utan att lyckas (det ligger säkert på golvet under min tv-bänk/byrå eller nåt sådant dumt) och jag orkar inte fortsätta leta mer, det får gå att leva utan sprayen helt enkelt.

Mina fötter är ISKALLA.

Och så måste jag slå ett slag för Blind Guardians låt "Imaginations from the other side"
De är ju inte min stil alls, egentligen. Men som med många andra band som inte hör hemma i min musiklyssningskategori har de också gjort ett par bra låtar. "Nightfall in middle earth" är inte heller tokig, alls!

Blind Guardian får mig för övrigt mest att tänka på den där kvällen, den andra november tvåtusenfem i Norrköping. Efter Kristins uppläsning på Skattkammaren(?) då vi satt på det där mysiga stället och nästan alla drack öl. Då spelade de Blind guardian. Fast det hade jag aldrig vetat om inte riske talat om det för mig, för som sagt är jag inte alls hemma på dem i vanliga fall.. ärligt talat har jag ingen aaaning om vem som sett till att de finns i min musiksamling heller? Känns som att det lutar åt Adde eller eventuellt Sassa? (när du överförde låtar från din mp3 innan du åkte hem från novemberkalaset, då gav du mig massa skum tysk musik och kanske också dem? men det är bara en vild gissning..)


Igår kväll var jag förövrigt effektiv. Jag gick igenom alla papper i mina viktigapapper-pärmar och slängde bort lite gamla saker som inte behövde vara kvar.. typ kvittot på två gamla stereosar och en cd-freestyle, en synundersökning, kvittot från en inlämning på mina gamla glasögon och ja.. smått och gott, fanns ju där. Nu sitter alla papper i en och samma pärm, jätteorganiserade. Och papperen från FK har fått en alldeles egen plats i min räkningslåda.Min kära syster ringde igår eftermiddags också. Hon hade just läst mitt brev.. oh så jobbigt det var att höra att hon hade gjort det, men jag visste ju att jag måste skriva. Och sedan berättade hon att anoreximonstret återigen lyckats lura henne till viktnedgång. Hon har bett om hjälp, men den dröjer förstås.. just när den behövs direkt kan den inte ges på grund av frånvarande psykolog och läkare som ska skriva remisser till andra läkare., ja allt tar sån jäkla tid helt enkelt.

Jag ville så gärna att inläggningen hösten-vintern 2005 och tiden på Lenagården därefter skulle bli sista gången.. men så blev det alltså inte. Bara syster inte ger upp. Det får hon bara inte göra. Älskade systrami.

Vi ska förövrigt ses snarast möjligt. Jag ska leta fram billiga tåg och åka ner till Uppsala för några timmar och drunkna i Englas vackra rådjursögon i värmande vårsol. Jag längtar.


28 Mars 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
bror.När jag kollade datorn när jag vaknade idag hade jag fått mail från Joel. Svar på det jag skrev inatt. Ett djupt andetag, illamående promenad till hästhagen och brevlådan.. sedan fick jag ju lov att läsa. Det var inte helt positivt, men ändå inte så hemskt som det kunde ha varit.
Att vi aldrig mer kommer hitta tillbaka till vad vi hade första året jag kände honom, det vet jag ju redan.
Men ja.. jag fick säga om jag ville bryta helt eller behålla honom på samma avstånd som nu och låta framtiden utvisa vad som sker. Självklart valde jag alternativ två. Jag hoppas det kan bli bättre igen, någon dag... Han är ju min BROR.

m. Fick svar från henne med. Har inte riktigt kommit underfund med saker och ting. Men ja.., vi är nog vänner med?


Jag skrev brev till systra inatt också. När jag väl börjat skrev jag och skrev och skrev. Det blev väldigt många sidor, nästan åtta om jag inte missminner mig. Gjorde iordning det och skrev en lapp där jag bad mamma posta det åt mig idag, vilket hon gjort.Jag har förlängt min prenumeration på amelia också. Vet inte riktigt varför, men jag tycker om den tidningen, så det blir några fler nummer att glädjas åt nu Och det gör ju ingenting.. Även om jag skulle spara pengar. Haha.


26 Mars 2007  | Länk | Vintervind | 2 kommentarer
rakt ner i mörkerhålet.Jag skrev ett par mejl. Till bror,och m.
Grät som en gnu. Är så rädd att jag inte kommer få ha kvar Joel i mitt liv. Att han väljer att säga tack och hej istället för att försöka hitta tillbaka till varandra... Rent logiskt kan jag inte tro det, men känslomässigt är det en helt annan sak.. varför skulle han liksom?
Jag vet att jag inte ska tänka så. Men hur låter man bli?!?

Nu ska bara brevet till Engla skrivas. Sedan kanske jag kan börja om från där jag är nu, med de människor jag har omkring mig fortfarande.

Jag avslutade vänrelationen med malin ikväll.
Hoppas att han är nöjd.


Jag ska krypa ner i sängen nu. Får se om det blir att läsa, skriva brev eller helt enkelt bara sova...


26 Mars 2007  | Länk | is. | 1 kommentar
Kräklek

Åååh, jag blir så less! Varför finns inte Åsa Ericsdotters andra bok Kräklek att köpa NÅGONSTANS längre för?!? Ska jag köpa del tre i serien Oskyld-Kräklek-Tillbaks så vill jag väl för tusan ha del två innan del tre?!

..Om någon har ett ex. av Kräklek liggandes i bokhyllan och känner att ni inte vill ha det så får ni gärna hojta till så köper jag det. Tack.


---

23:51


Det verkar som att jag hittat ett exemplar av Kräklek i Helgons köpa-sälja-forum. Hoppas. :)

---

00:08

Nähä, det verkar inte alls gå bra. Bara för att den är "exotisk" vill hon som har den bli rik på den. Men icke. Då får jag väl låna den på biblioteket och sörja att Åsa Ericsdotter-samlingen aldrig kommer bli komplett..:(
25 Mars 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Ljus.Jag skickade iväg en beställning till PL tidigare ikväll för en massa massa pengar (fast jag fick ju tillbaka en del i konsultlön så det var ju tur..). Vilket är väldigt dumt med tanke på att jag ju skulle SPARA de här pengarna >.< Bara jag får det sablans beskedet från Skattemyndigheten om hur mycket restskatt jag får ska jag se till att sätta in de pengarna och lite till på ett konto som är låst i 3 eller 6 månader så jag inte kan röra dem samtidigt som jag får extra ränta...
Sedan måste jag ha kvar X antal kronor till min första hyra om jag nu skulle råka få en lägenhet snart.

Jag vill verkligen ha den jag sökt på Stormyren den här veckan. Det är en tvåa på..hm..63 kvm. Och två balkonger. En utanför sovrummet och en i anslutning till vardagsrummet. Som jag skrev till Frugan tidigare ikväll så skulle jag kunna ha lavendel på den ena och tomatplantor, en potatisplanta och klättrande jordgubbar på den andra.. Åh, jag vill jag vill jag vill! =/

Ansökningstiden går ut den 2 april, så det är ju..,evigheters väntan >.<
Och inflyttning till 1 juni.

JAG VILL HA!
snälla Ödet, ge mig?

25 Mars 2007  | Länk | Ljus | 1 kommentar
våfflor.Det är gott med våfflor. Men jag ska bannemig hålla mig till tre stycken per gång. Absolut inte mer. *våfflor rinner ur öronen*


25 Mars 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
lördag.


Nu är det snart dags att skruva fram klockan. Suck. Visserligen är det ju inte helt fel att ha ljust längre på kvällarna,men efter gårdagsnattens bristfälliga sömn (efter över tre timmars snurrande lyckades jag slutligen somna nån gång efter fem imorse) så känns det liiite dåligt tajmat.
Jag får trösta mig med att det är söndag och Sjunde himlen ikväll. Plus att jag kan sova typ så länge jag vill imorgon, även om det nog inte blir så.

Jag lade in musik i iPoden också. Innan jag läste instruktionerna. Som vanligt, när det gäller mig och elektroniska prylar. Men sålänge det funkar så...

På eftermiddagen handlade vi på Willys. Sedan handlade jag lite till på Matekonomen och därefter besökte vi nyöppnade DjurMagasinet och där köpte jag två leksaksmöss som låter jättelikt riktiga möss till missarna. Därpå följde en biltvätt och hemfärd. Lek med missarna och deras nya möss tills armarna värkte och de var helt utmattade. Då åt vi kassler med ananas och ost, potatis och sådan där gul sås..vad den nu heter. Inte curry, utan sådan där annan som egentligen inte är supergod. Just den här gången var det dock hur gott som helst. Kanske har att göra med att jag äter "riktig" mat så sällan...

TV ikväll, och lite städande kring soffan under tiden. Medan det var nyheter på fyran klockan tio passade jag på att dammsuga också. Det var oerhört välbehövligt.
Så nu har jag lite bättre ordning, har lyckats slänga en del pappersskräp och dessutom slipper jag torka av fötterna hela tiden för att det fastnar kattsand, damm och annat under dem så fort man nuddar golvet.

Och sedan har jag kikat igenom PL-katalogen och skrivit upp en massa saker som jag nog tänker beställa. Ska skriva in allting på CBC ikväll så får jag fundera tills imorgon...

Sedan blir det sängen, kaaanske lite läsande och därefter välbehövlig sömn.
Idag har varit rätt jobbig också emellanåt, men jag försöker att inte tänka på det så mycket. Försöker ta ett andetag i taget. Det kommer säkerligen bli lättare med tiden, men just nu är ju allt bara nytt och såren är liksom färska, så det känns ju en massa fortfarande...

Mja..
Men jag har kommit på att jag inte kan åka till Sassa nästa helg heller, för då fyller ju mamma år. Och helgen därefter har jag lovat bort mig till Julias födelsedagsfest...suck. Nåja. Det ska nog gå att ordna på nåt vis. Jag vill träffa Sassa SNAAART.


25 Mars 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
22:01Gråten sitter i halsen. Hela eftermiddagen har jag försökt hålla de människor i huvudet som jag vet finns kvar. Det var svårt. Sedan åkte vi på Onoff. Jag köpte en blå iPod nano och Sims Prylpaket "klappat och klart. Den kostade bara 49 kronor och jag tyckte att jag kunde slösa bort de pengarna på den. Fattas bara att få spellusten åter. Har inte spelat på flera evigheter. Vidare för att lösa in de två 5-kronorsvinsterna på mina MiniLotten-lotter som jag köpte igår. Hämtade ut ett paket också som stod i mammas namn men som vi misstänkte var en sak jag beställt i hennes namn..mycket riktigt var det så. Och sedan åkte vi till ÖoB och jag köpte cola och notepad, en köksvåg, kaktusjord till påskkaktusen med röda blommor som jag köpte i måndags..och nåt mer som jag inte minns nu...
Det höll tankar och känslor i schack. Sedan kom jag hem. Öppnade paketet, och så.. Dammsugade. Sedan kom tankarna ikapp igen. Och tårarna, som ligger strax innanför ögonvrån och försöker ta sig ut..

Jag känner mig värdelös och ensam. Men jag försöker att hålla de känslorna borta. Skrev ett sms till Elin. Hon är kvar. Jag fick panik och trodde att hon inte tänkte vara det. Men det är hon.

Ska nog sova tidigt ikväll. Och hoppas att imorgon blir en mindre känslokaosig dag. Jag vet inte hur länge jag orkar stå emot om det inte blir bättre. Mitt huvud skriker överdos och dö och det är så lätt att bara göra samma sak igen, även om jag inte har lika mycket piller nu.


Jag kan inte släppa fram tårarna, för jag vet inte när eller om jag kan sluta gråta igen då.


23 Mars 2007  | Länk | Snötäcke | 1 kommentar
Ni vet att ni vill följa med!!Åhåhåh. Jag var jättedum och gick in på Dalhallas hemsida nyss och såg att ANTONY AND THE JOHNSONS ska spela där den 2 juni!! Vill någon följa med? Ni vet väl om hur fantastiskt underbar han är?!?!?! Annars får ni se videon jag länkar till här nedan;

http://www.youtube.com/watch?v=JJVMnKKwe6A&mode=related&search=


Snälla någon, vilken som helst som jag är det minsta bekant med, följ med! Du/ni får bo alldeles gratis hos mig och stå ut med mitt sällskap och fri frukost,lunch, middag, skjuts till o från Dalhalla osv! Hur kan man liksom missa det? Nä, jag menar det..!


Snäääällaaaa?
23 Mars 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 2 kommentarer
gnu.Jag är så trött idag. Så dumt att jag måste ha tid så tidigt hos Jeanette jämt, men idag måste jag väl parvla mig iväg så..jag får sitta där och se ingenting genom suddiga ögon. Heh.
Förutom att jag är så trött så det känns som att jag kunnat sova ett dygn i sträck så är det bättre idag. Igår kväll hade jag bara ångest och önskade att jag inte överlevt, att jag bara gått och lagt mig när jag tagit alla piller så jag sluppit vakna igen.

Sedan skrev marie mejl på helgon. Och hon grät. Och jag grät. Och så grät vi lite till. Jag saknar min Tuss så fruktansvärt mycket! Vi måste se till att träffas snartsnartsnart.

Och Frugan, du är också världens finaste. Tro mig, jag skulle hemskt gärna blivit kidnappad av dig. Det skulle varit fint...Solen skiner idag, snön som kom förut har äntligen tinat bort nääästan lika mycket som den hade innan det damp ner mer.
Och ja, 09:38. Jag borde väl ställa mig på huvudet i en ishink och vakna nu för snart måste jag ju åka...>.<

22 Mars 2007  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
ångrar..Och nu ångrar jag bara att jag var så dum som berättade. Tänk om jag inte gjort det. Då kanske jag sluppit den här världen nu.


21 Mars 2007  | Länk | is. | 1 kommentar
Hemma.


Alltså. Jag tyckte inte att det var mycket tabletter. Tydligen var det väldigt många tabletter. Speciellt efter de 25 haldolen också. Men jag är hemma nu, efter magsköljning och en natt/dag på IVA. Jeanette kom upp och hälsade på. Konsulten från psyk var jobbig. Försöka förklara varför man tagit överdos och inte rabbla sitt livs historia. Speciellt som jag väl kanske inte ville dö innerst inne, bara hämnas lite på Honom... Nåja.
Jag har ont i halsen nu. Det är vidrigt, men jag får väl skylla mig själv liksom...


21 Mars 2007  | Länk | Snötäcke | 2 kommentarer
rubrik.Håkan Kråkan i öronen- jag satte på playlisten med all Håkans musik för att slippa.. den andra..


Jag gick upp exakt 18:00. Jag har nog gråtit sedan 18:05.
En spark i magen fick jag, i mailform.
Men nu har jag iallafall fått svar; det är plain hatered.


Fan. Tårarna hade börjat sina. Nu blev de med en gång fler igen.


Kort sagt; jag vill faktiskt inte leva mer nu.
20 Mars 2007  | Länk | is. | 1 kommentar
1245,50.-Sådär ja. Månadens 6272 kronor från Försäkringskassan trillade in för en timme och 40 minuter sedan. Efter att ha räknat bort alla räkningar och de pengar jag ska ge mamma den här månaden återstår 1245,50.-

Gissa om jag är glad att jag har allergi just nu ;P (eftersom jag fick de där föräkringspengarna i fredags, annars hade jag nog varit lika trött på det som alltid). Fast å andra sidan. Hade inte de pengarna trillat in så hade jag garanterat inte gått med på att betala mamma tusen kronor extra den här månaden..(hjälper till att betala bredbandet, som väl jag egentligen borde betala jämt om det ska vara rätt och riktigt..men det skulle jag aldrig haft råd med..>.<)

Förresten har jag varit duktig och betalat in hela summan jag var skyldig apoteket, så att det inte ska öka jättemycket nästa månad när det senaste medicinuttaget dyker upp. Dessutom har jag avsatt 1100 av mina vanliga pengar till sparkontot, som planerat innan jag fick veta att jag skulle bli rik just denna månaden...

Okej. Ingen annan skriver nog såhär mycket om ekonomi i sin nogg, men jaja. Jag tycker faktiskt siffror är kul. Iallafall i sådana här situationer, när man vet att man inte går minus. Igår gick jag igenom lite gamla brev och sorterade ut de som skulle slängas. Fick några otäcka tillbakablickar från det att jag gick på soc varje månad iom att jag läste några gamla journalanteckningar min handläggare skickat mig efter våra möten... Tack och lov att jag slipper leva SÅ fattigt längre!

Det jobbiga när så mycket oväntade pengar dyker upp är ju bara att man vill gå ut och SHOPPA UPP DEM med en gång. Men jag ska verkligen försöka att hålla mig i skinnet denna gången. Inga fler Crosstrainers, till exempel ;P Haha. Tror jag har stått på den maskinen femton gånger totalt sedan jag köpte den i oktober. Varav tre gånger i år. Men den har ju varit klädhängare, så den har inte varit brukbar. Jag skyller på det...

Hade jag inte varit duktig hade jag gått och köpt en digitalsystemkamera imorgon dag. (Eller idag kanske, med tanke på att det är ny dag redan även om jag lever i söndagstid ännu). Plus att jag vill köpa en Ipod nano. Det har jag velat länge, så en sådan ska jag nog ändå unna mig nu... och lite kläder. I övrigt ska jag verkligen spara det mesta av de där pengarna. Dels tills jag vet hur mycket restskatt jag får. Dels till festivalsommaren. Apropå det så ska jag ju beställa Arvikabiljett när mamma fått pengar på sitt konto imorgon (tisdag)... Men sedan blir det stopp tills de verkligen behövs!

Eller hmm. Jag lär ju få lov att nalla lite på de pengarna när mina vanliga är slut den här månaden också. Men mina "levnadskostnader" har gått ner riktigt duktigt sedan i december då jag började räkna på vad jag lade ut på mat och andra saker varje månad. Förhoppningsvis går det mer ännu mer den här månaden så ja.. då slipper jag nalla så mycket...:)


Jag förstår om ingen läst det här inlägget. Det är mest för att själv ha koll på pengarna och tankarna som jag skrev det...

Men nu är det dags att försöka sova, för imorgon ska vi åka och handla ~08:30. Huvva!

PS. Vad underbart att Sjunde himlen är tillbaka med nya avsnitt, även om jag helst hade fortsatt se OTH på söndagarna också..DS.
Åhå, det var så sant! Förhoppningsvis trillar månadens miljonlotter in imorgon, eller iallafall någon gång de närmaste dagarna, så har jag tur är jag miljonär snart ;) Då ska vi ut och resa, Lena!!

19 Mars 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 4 kommentarer
0421


De som googlar sig hit till min nogg är inte många och hittar inte hit av samma anledning som de hos frugan.. men lite roliga kan de vara ibland, eller vad sägs om att någon sökt på "romerska bågar i brevlådan" ?

Ska faktiskt parvla mig i säng nu. Inte för att jag känner mig sovtrött, men men. Det är väl bara att knapra piller och läsa en stund som igår...


18 Mars 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
blankslagJag vet inte alls vad jag ska skriva längre...


Idag var jag duktig och flyttade min bokhylla iallafall. Ska gå igenom allt skräp som egentligen inte hör hemma i en bokhylla imorgon, lägga ner i lådor och slänga sådant som inte ska vara kvar. Jag skulle aldrig bli en bra minimalist. Haha. Inte alls!


Jag har köpt säsong 1-3 av Lost ikväll på Tradera också, så när det kommer ska jag se hela säsong ett och två på en gång typ. Sedan har jag bett pappa fråga Bosse om han kan ladda ner lite serier som inte finns att köpa som dvd-boxar eller som jag känner att jag inte behöver ha i original..typ Felicity, for one.. Kanske L word också? Och Ally McBeal. Shit vad länge sedan den serien gick första gången nu. Helt sjukt :S


Och senare idag ska jag på KappAhl och se om jag hittar någon pyjamas eller så. Kanske. Jag funderar på att strunta i det. Jag har en rabattkupong på 25%, men det lär ju komma fler så... Nja. Det blir nog inget, bestämde jag precis.
Däremot vill jag shoppa lite kattmat och sådant nödvändigt.


Jo just.. jag lade upp några fler auktioner på tradera för en stund sedan också. Hoppas de lockar fler än mina böcker gjort =/


17 Mars 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
sleepless.


Sitter här utan att ha lyckats somna nu igen.
Det kanske inte var så hälsosamt för min sömn att vända på dygnet, after all. Men ja.. nu lär jag ju sova imorgon natt iallafall.
Funderar på att äta något, för magen hungrar så smått.
Eller bara gå tillbaka till sängen och hoppas att jag somnar den här gången?


15 Mars 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Nattens kluringVad heter SYLT i plural?

Sylter? Det tycker jag låter mest logiskt, fast å andra sidan låter det inte helt bra i hjärnan när man uttalar det...

Syltor? Det ä ju sådana där man har på julbordet. En sylta, flera syltor?

Syltar? Njäe?Havregryyn!! Hjälp?
13 Mars 2007  | Länk | Journalanteckning | 4 kommentarer
inga erbjudanden den här gången heller >_<Vad trött jag blir. Jag har sökt så många lägenheter på sistone men bara Ett erbjudande har jag fått - och det på en lägenhet belägen någonstans där jag inte ens vill bo! :(
Fick inga erbjudanden på de lägenheter vars anmälningstid gick ut nu vid midnatt, alltså.. Skyndande mig att anmäla intresse på ett par nya lägenheter dock. Även om egentligen bara en av dem ligger där jag vill bo...

Har inlett uppdrag "var vaken till efter läkartiden" nu. Fast ärligt talat känner jag mig redan trött. Även om jag inte skulle somna om jag gick och lade mig.. Hm.

Igår natt tog jag en 5mg Zopiklon när jag lade mig för att läsa. Läste kanske uppåt en timma, utan att känna någon effekt alls. Lade mig ändå för att försöka somna. Gav väl upp efter en okänd tid och tog en till zopiklon. Låg och väntade på att den skulle verka, men det enda jag kände var att jag blev helt borta i skallen. Somnade väl efter två, två och en halv timmes försök till sovande kanske. Blä!

..är rädd att jag överdoserat Imovane/Zopiklon någon gång för mycket, så de har slutat att funka nu... vad TUSAN ska jag ta mig till då?!
Ta högre dos? Fråga doktor Kral efter någon annan sort, typ..? Usch...jobbigt. Jag använder dem ju inte vidare regelbundet, vilket är det värsta. För det innebär att jag inte tillvant mig dem som om jag använt dem typ varje natt.. då brukar det ju bli så att man får börja höja dosen allt eftersom.. Men som sagt. Så har inte jag gjort, så det är väldigt konstigt att de slutat fungera bara sådär...om det inte har att göra med överdoserna som sagt, vilka dock egentligen inte är särskilt många heller. Men vad vet jag. Det är ju benzoderivat vi pratar om... och kemiska reaktioner och skit.


Ge mig en halv miljon så jag kan köpa en fin lägenhet, flytta och möblera den, snälla någon?

13 Mars 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
070311


Söndagen sprang iväg för mig, plötsligt är det ju måndag igen. Hur gick det till? =S

Har just sett reprisen av 24. Bra och absolut lika spännande som alltid. Hade 24 varit en dramaserie hade den definitivt varit min absoluta favorit. Men nu "nöjer" jag mig med E.R. Greys Anatomy, Gilmore Girls och OTH =)
Men jag är lite tjurig över femmans Dåliga planering inför säsongspremiären av Greys. De ska visa det på Onsdagar. Klockan NIO! Då är det ju banne mig Top Model!! Så får de bara inte göra...*surar*

Hm. Vad ska jag skriva mer..?
Har ju sålt min första grej på tradera i helgen, så imorgon ska mamma ta reda på hur mycket det väger innan jag skickar mejl till köparen... Haha. 15 kronor i vinst för en bok jag fick i födelsedagspresent när jag fyllde 11. Och jag har aldrig läst den. Lika bra att sälja den för ynka femton kronor då..^^

Inatt hade jag problem att somna, igen. Läste först ut Zebraflickan, och så påbörjade jag en ny bok som heter Äcklig (?, har för mig det iaf..). Den är skriven av Englands första svarta domare. Handlar om hennes uppväxt med en misshandlande mamma och så.. den verkar bra. Men det är ju äckligt att barn ska behöva behandlas så.
Samma sak med en tjej jag läste om i senaste numret av amelia idag också. Det handlade om en tjej på Island som tillsammans med sina tre eller fyra systrar blev sålda av pappan till hans vänner och stadens pedofiler mot pengar och amfetamin. Pappan började utnyttja henne vid fem års ålder. Och det mest vidriga med just den artikeln, var att hon kom från Hafnarfjördur. Det vet ju ingen av er, jag kommer knappt ihåg namnet själv om jag inte läser eller hör det någonstans först. Men det var där jag bodde under min praktik på Island.
det var ett ynkligt samhälle "där alla känner alla", som det beskrivs i artikeln. Och att jag varit där.. ja, det kändes liksom extra mycket då. Kvinnan jobbar på ett ställe för utnyttjade kvinnor nu, och har skrivit en bok som skulle komma ut längre fram i vår. Den borde alla läsa.
Kommer inte ihåg hennes namn så här på rak arm dock, har för mig att det började på "H" iallafall. Och det lär ju inte komma ut många böcker med isländska författare i vår, så om ni ser den kan ni ju läsa den...


Jag drömde en skum dröm med alla mina klasskompisar från mellanstadiet inatt. Den var helt skruvad. Och sedan stal min gamla granne (också från Island, dagens tema måntro?) mina glasögon...hm. Det blev en väldans rabalder innan hon blev avslöjad och jag fick tillbaks dem - med en och en halv båge kvar..den där grejen som sitter bakom örat hade liksom gått av på ena..skalmen? Hm. Skumt ord.

Well. Jag borde väl försöka sova snart så jag orkar upp och skriva mejl till köparen imorgon när mamma vet vikten på paketet - så jag i min tur vet total kostnad för köpet och så.. plus att det inte är alltför bra om jag inte lyckas somna före fyra imorgon natt med tanke på att jag har läkartid klockan åtta på tisdag morgon...

Mjaja.

Godnatt.
12 Mars 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Melodifestivalen.Vad ska jag säga? Jag är så lycklig att RÄTT LÅT VANN!!!
För en gångs skull tyckte jag och svenska folket samma sak liksom..whoaw!

Och jag ska se honom igen på Arvika i sommar.
Ola Salo.
Mums ^^


10 Mars 2007  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
NattfrostZara Nattfrost låter absolut inte helt fel :)
Zara Kappla/s låter också helt okej.

Mmm.. måste bara släktforska fram det korrekta namnet där, så jag vet om det ska vara med eller utan s på slutet...


Nu har jag bäddat rent i sängen. Jag vågar inte tala om hur många månader det var sedan det hände sist O_O


10 Mars 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
ang. bilddagboken.Ni som inte är medlemmar på bilddagboken.se men ändå skulle vilja se mina bilder (om nu någon skulle finna det intressant..>_<) får vända er till mig och få lösenord hädanefter.
Jag är trött på elaka anonyma kommentarer, så nu jävlar.

Usch.
Jag borde inte bry mig, men de hugger fan i hjärtat...

9 Mars 2007  | Länk | Vintervind | 2 kommentarer
nyvakenDet går utför med min dygnsrytm. Men jag älskar det.
Att vakna när det är skymning, när alla andra snart går och lägger sig igen och jag har en ensam natt framför mig...

Inatt ska jag försöka skriva lite brev, så kanske jag slipper ligga och skriva dem i tankarna så jag inte kan somna...


8 Mars 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
En hälsning...En liten Grattishälsning sänder jag idag genom noggen till min kära tvilling Cathrin på hennes ..hm, 23:e födelsedag! Ett tag fick jag för mig att det var 24, men det lät så gammalt så jag räknade om lite :)

Grattis Twin!
7 Mars 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
namnbyte.?För några dagar sedan började jag fundera på att byta namn på riktigt. Kanske inte i alla officiella register och sådant, det kostar ju en massa onödiga pengar jag ändå inte har - iallafall inte till något sådant. Nej.. jag köper hellre ljus och böcker, reser till mina vänner eller en ny systemkamera i sådana fall. Ja...
Namnet?
Ingen större skillnad mot nu. Sara? Fast med Z. Zara, alltså. Jag kallas ju ändå Sara emellanåt bara för att folk aldrig kommer ihåg vad jag heter så... och det är BRA mycket finare än Sandra. Jag hatar verkligen det.
Vad tycker ni? Skulle det bli konstigt?

Kanske börja i liten skala och kalla mig det online, så får vi ta det med irl-människorna någon annan gång.
Om det funnits alternativ till Sandra genom smeknamn som jag tyckt om hade det ju varit enklare. Men Sazz är inte jag längre. Var nog aldrig.. och Sassa är ju..ja, Sassasöt liksom.
Och hur många skulle tycka det var ok att bara säga "s"?
5 Mars 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 4 kommentarer
Om gyllene år


Idag får Kent agera rubrik.
Jag har förövrigt inte skrivit något ännu om Harris beslut att lämna dem när jag inte sett dem live än >_<
Förvisso brukar jag alltid upptäcka saker långt efter alla andra, men varför SÅHÄR långt efter alla andra? När de typ snart kommer splittras utan att jag fått uppleva magin med dem på Riktigt, liksom?
Tänk att ha fått vara med om den vita konserten 2003. Hultsfred i somras. Göteborg med Elin 2005(?)


Jag har kämpat på med Fredrika Bremer-boken idag, fick för mig igår att jag ska läsa om Zebraflickan igen, och då vill jag ju göra det NU, på en gång!


Jag hade tänkt skriva något annat här, men det är som bortblåst nu. Typiskt. Nåja, det var säkert ingenting viktigt.

Och nu är 24 slut, så är man klok går man direkt till sängen och bäddar ner sig nu. Får se om det blir så eller ej.


5 Mars 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
AWAWAWAWWAWAWAAAAWWA
Infected Mushroom är klara för Arvika!! Jag var SÅÅÅ olycklig för att jag missade dem där 05, enligt närvarande i publiken var deras spelning i klass med Mews på Hultsfred.. Så nu är det klart. JAG KOMMER VARA PÅ ARVIKA 2007! =D

Sedan är det bara att hoppas att Milla inte är LPTad fortfarande och att Marie kommer sig för att köpa biljett innan de tar slut. Och jag med, för den delen.


Vem mer vill följa med?
4 Mars 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Åhsskaarr.Jag ljög inte direkt förut, men jag hejade förstås på Oskar.
Inte minst för hans fina namn. Haha.


Det är helt sjukt att det är över nu.


Och moraseger på damsidan blev det också. Inte fel någonstans. :)
Heja Elin Ek!

4 Mars 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
2 km kvar
Åhsskaaaarr!


Oh vad sköj! Nu är vi på Prästholmen.
Jag är glad vem av dem som än vinner, kanske unnar jag Jerry segern lite extra eftersom Oskar Svärd redan har två vinster..


Ujuj. På den holmen har vi friidrottsplågats på idrottslektioner genom åren..tack för att jag slipper det mer!
4 Mars 2007  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Vasalupp.Jag tvivlar på att speciellt många andra är så galna att de går och lägger sig efter två och ställer klockan på fem över halv åtta för att gå upp och se Vasaloppsstarten och den därpå följande skidåkningen? Mnåja. Mamma klev faktiskt upp någon minut i åtta också, faktiskt.
Så helt ensam var jag inte...

Jag hoppas som vanligt att Raul Olle inte vinner. En nödlösning är att en Norsk vinner, men helst ska det ju vara Erik Eriksson från IFK Mora. Eventuellt en svensk rätt och slätt. Men ja. Mooooora ska vinna, då är jag mest nöjd. Förstås.

Men herregud vad jag är trött.
När vinnaren korats lär mina ögon falla igen oavsett om jag vill det eller ej -_-

4 Mars 2007  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
lyckotår.http://www.youtube.com/watch?v=JJVMnKKwe6A&mode=related&search=Jag trodde aldrig att jag skulle finna den, men här är den; videon med The Lake från musikprogrammet jag såg förra året.. jag tror jag skrev om den för någon vecka sedan när jag pratat med Elina om den.. Åh.
Jag börjar nästan gråta, så glad blir jag. Underbara underbara.
Antony..

Se och hör!
3 Mars 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
ingenting idag heller.Sov till efter två idag. Var dock vaken en stund vid fem,halvsex-snåret imorse och pratade med Sassa.
Handlat på Willys i Orsa..haha. Usch :S

Sett på tv, ätit för många havreflarn med choklad och druckit pepsi. Sett Lets dance och postkodmiljonären.

Och sådär..
Ingenting speciellt.


Kanske jag skriver något mer senare? Återstår att se.
2 Mars 2007  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
ingenting.Har inget speciellt att skriva idag. Har fått läkartid. Äntligen.
Besök hos psykologen.
Banken. Skicka iväg PL-beställningen.

Annars har jag mest sovit. Somnade på soffan vid tre och vaknade igen kring klockan sex.. Är en trött gnu.

I ide.


1 Mars 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida