Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


31 marsVad roligt det ska bli att få skriva en ny månad imorgon. När mars heter mars på franska så känns det ju inte så värt att använda sig av det i dagligt bloggande för att komma ihåg. Man kommer ihåg ändå.. Men avril, avril!


Jag måste verkligen jobba på min förväntansångest och de där onödiga katastroftankarna.

Människan som skrev in mig på af idag var trevlig och hjälpsam och uppmuntrande. Människan jag träffade vid överlämningsmötet med fk-handläggaren var också uppmuntrande och trevlig och informativ/hjälpsam.

Kanske var skillnaden lugnet i förmiddags. Förra gången var det en bunt skräniga yngre killar där. De gör mig stressad oavsett om det är i skolkorridoren eller i ica-kön jag träffar på dem...

Nåja. Mötet är avklarat. Jag hoppas fortfarande på aktivitetsersättningen, men beskedet på överklagan dröjer minst sex veckor från inlämning och av dem återstår närmare hälften så..
För tillfället får jag vara inställd på att gå till soc under den kommande månaden.

31 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
30 marsMamma fyller som tidigare skrivet år idag, så ikväll har det varit tårtkalas med morbror och hans sambo.

Dessförinnan var det som vanligt franska, och så kom en kille och tittade på lägenheten vilket krävde en stunds valsande med dammsugare. Disksvampen fick arbeta en stund den med.

Och mitt i allt annat har jag studerat lite också.


Borde väl gå och lägga mig nu egentligen, men jag kom hem för knappt en timme sedan så jag behöver nog en stunds nedvarvning till först. Tänkte se Top chef, om jag orkar hålla ögonen öppna hela den timmen...

Hoppas att morgondagen går fort. Det där mötet på af känns som en enda fasa. Uschia.


Om jag vetat att jag blev av med lägenheten till i maj så jag slapp betala nån mer hyra, och visste att jag skulle komma in på högskolan i höst, så kanske jag kunnat klara mig på de sparpengar jag fortfarande har kvar över sommaren utan att gå till alla dessa ångestväckande ställen. Men det är ju så osäkert, alltihop, så det är väl bara att bita ihop och hoppas att det går ändå.30 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Sådant där vitt...Jag råkade se hur det virvlade sådant där vitt utanför fönstret när jag gick ut i köket nyss. Igen.
Det hade redan kommit nån centimeter nysnö imorse. Undrar hur många fler där kommer finnas imorgon när jag ska till skolan?

Nu börjar faktiskt jag också bli hemskt trött på snön. Jag vill ha bar backe, jag vill se gulnat gräs och årets första tussilago!


29 Mars 2010  | Länk | Solförmörkelse. | 1 kommentar
29 marsMåndag. Visserligen unnade jag mig att ligga kvar i sängen en stund extra, men jag är fortfarande trött och totalstressad över studierna och vetskapen att jag måste gå tillbaka till af för att min registrering ska bli giltig... och därtill har ännu ett möte där på onsdag.

Ett ställe där socialfobin slår igenom med samma styrka har jag nog inte varit med om under alla dessa år, inte ens första dagen i skolan i höstas kändes lika hemsk.


Jag vill att den här veckan ska gå fortfortfort fram till torsdag eftermiddag (om jag har lektion då, annars går det bra om det går fortfortfort fram till onsdag eftermiddag bara).

Påsklovet ska ägnas åt att läsa ut Oates-boken och ta mig igenom alla kapitel i psykologiboken. Skulle helst behöva plugga fokuserat på de kapitel jag ska ha prov på i april också.
Och så skulle jag ju behöva börja repetera de kapitel vi har prov på i franskan.

Och packa. Massor med packning måste jag få gjord...


29 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
28 marsAtt de fick lov att placera klockframvridningen just idag när jag ville ta och behövde sovmorgon mer än på lääänge. Typiskt. Fast det blir iallafall en timmes kortare väntan och längtan tills vi ska på China och äta renoverad (som jag sade när jag var liten) kyckling med sötsur sås för att fira att mamma fyller jämnt i veckan.


I eftermiddag när jag kommit hem igen tänkte jag se Fuskbyggarna och plugga lite till. Min söndags-tv verkar inte bli något av ikväll, inget Gossip girl syns till i tablån, och Greys såg jag redan i onsdags för att jag visste att jag inte skulle kunna se reprisen idag.
Men det är ju Johan Falk åtminstone...


De pratar om influensavaccinet och att de inte kunnat konstatera att det gjort någon som helst skillnad vare sig i tiden man är sjuk eller i fråga om att förhindra smitta och så. På nyheterna. Över tvåhundra miljoner slängda i sjön då?
Känner än en gång att jag är så klok så som inte blir hysterisk och springer och vaccinerar mig när media blåser upp sina katastrofsjukdomar på löpsedlarna.

För om de nu vore så farliga borde jag vara ett odödligt mirakel. Varken fågelinfluensa, mul & klövsjuka/galna kosjukan eller nåt annat sådant har jag drabbats av och dött i de senaste åren nämligen.

Däremot har jag gått från att vara allergisk till att reagera allt mindre för varje säsong på gräs och björk och ..katt. Det ni!

28 Mars 2010  | Länk | Vårvind. | 4 kommentarer
27 marsSessan har sovit i sin korgstolsgömma mest hela dagen idag. Jag bekymrar mig för att hon inte ätit på hela dagen (visserligen gick jag till butiken en snabbis så hon kanske åt då, men jag tvivlar..) och för att såret såg väldigt "bubbligt" ut när jag satt en stund vid korgstolen och gosade med henne.
Men hon spann som en traktor och kråmade sig och visade magen (det har hon nog aldrig gjort sådär förut) och reagerade inte när jag tryckte lite (väldigt) lätt alldeles där det ser som mest "bubbligt" ut... då kan det väl ändå inte vara något alltför allvarligt?


Jag fick ju med en tratt hem, men den har hon inte haft på sig något. Jag försökte inatt när jag skulle sova och jag tyckte att hon hade tvättat sig lite för mycket, men hon ogillade den brutalmycket och då kände jag att det var bättre om hon var utan, kom till ro och kunde fortsätta sova hon med eftersom jag inte skulle kunna hålla koll på henne medan jag sov.
Hoppas det inte blir något problem?
Stygnen är ju sydda invändigt och då finns ju inget hon kan slita sönder eller så tycker jag..

Nåja, jag fortsätter vara hönsmamma ett tag till. Förhoppningsvis lägger sig bubbligheten lite till imorgon, eller förblir som den är nu möjligen. Bara det inte blir värre liksom.


Ikväll är det ju dags för Earth hour, jag har redan alla lampor släckta. TV och dator gör jag undantag för. Möjligen att jag drar ur sladden till datorn dock, för den funkar ju ändå.
Jag vet, jag är en fuskare!

Men det är ju Körslaget mitt i allt, och jag vill gärna se om Kalle hittat en bättre låt den här veckan..


27 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
ÄntligenNu har min lilla fröken både ätit och druckit. Äntligen!
Hennes två, tre timmar under täcket gjorde nog lite nytta, balansen blev också mycket bättre efter det.
Har bäddat ner henne under min pläd här i soffan nu så jag kan hålla lite koll en stund, men funderar på hur det ska gå inatt. Och om jag borde sätta på henne tratten då?


26 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
26 marsImorse var det alltså dags att ta Sessan till veterinären. Hon sov i fyra timmar efter att vi kommit hem innan hon ens började röra ett morrhår. Däremot kräktes hon och jag var väldigt bekymrad eftersom hon ju inte var vid medvetande. Tänk om hon skulle kvävas liksom?
Sedan gick det ganska fort från de första tassrycken till att hon försökte resa sig upp, men hon vinglar fortfarande och är ganska frånvarande.

Om hon inte hunnit flytta på sig sedan sist jag tittade till henne ligger hon nerkurad under täcket i sängen och sover.
Jag har försökt lägga henne i soffan, i min famn, i sängen.. men hon har inte ro att ligga kvar någonstans någon längre stund utan pufflar vidare. Med bakben som inte lyder har jag fått springa efter och assistera så hon kommer dit hon vill utan att bli hängandes med klorna i sängöverkastet eller så.

Måtte hon börja må bättre och kvickna till snart iallafall. Hon har varken ätit eller druckit en enda liten droppe ännu och det bekymrar mig en smula =/.


Jag har inte lyckats plugga nånting idag, för andra dagen i rad (bortsett från franskan igår) heller. Imorgon måste jag verkligen ta tag i det. Det är ju inte långt till den 22 och 27 april faktiskt. Och jag måste få samma resultat på det kommande provet i franskan som i det förra. Särskilt om jag inte skulle klara mer än ett godkänt i prövningarna, behöver jag det där mvg:et i franskan...


Nu hägrar Let´s dance och jag hoppas att Claudia kammar hem glasskon!


26 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Hm.De rapporterade just på tv4-nyheterna om en debattartikel skriven av en stenålderstant som hävdar att pappor är farliga för sina barn. Jag vet inte om man ska skratta åt eller bli rädd för tanten?!

Reportern som intervjuade henne undrade på hur hon såg på det att det nog var ganska många pappor där ute som kunde bli arga på henne.
"Ja men de vet ju inte bättre" sa hon.

Undrar vem det är som inte vet bättre?
Jag för min del förundras mest över att det kan finnas kvinnor som henne, på tvåtusentalet! Eller ja, att de någonsin funnits, egentligen.


25 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
25 marsJag önskar att alla kunde få uppleva det underbara i att upptäcka att man är mitt bland folk, och faktiskt har roligt!

När jag var sjuk hade jag även social fobi och att vara bland människor var då en av de mest energikrävande saker jag kunde göra. Bara att gå till affären var hemskt; jag upplevde att alla kollade på mig, att jag var alltings centrum och att allt jag gjorde var helt fel. Varje gång jag var i sociala sammanhang (även om det var bland vänner) så gick all min energi åt till att klara av att vara där.

Nu, när jag mår bättre, kan jag ibland stanna upp och upptäcka frånvaron av rädsla! Det är en fantastisk känsla att kunna stå bland klasskamraterna (som inte vet om min bakgrund) och skämta och skratta och bara vara. Att i ett sånt läge kunna stanna upp, se sig själv utifrån och känna glädje istället för rädsla och ångest är en upplevelse jag önskar alla!Så skriver Liv Högmark i SHEDOS blogg;
http://shedoblogg.blogspot.com/2010/03/en-i-ganget.html


Och jag tänker att dit vill jag också nå. Till den punkten där det känns naturligt att vistas med människor man tycker om och kallar vänner, utan att vara så in i nordens onödigt självmedveten och oförmögen att slappna av för att man hela tiden känner sig konstig och i avsaknad av saker att säga.
Jag försöker minnas om jag kände mig så obekväm redan när jag var liten, men jag kan inte göra det. Jag var blyg och minns bl.a. att jag inte tillät mamma att gå från klassrummet min första skoldag när alla andra föräldrar fick gå en guidad tur i skolan medan vi i klassen gjorde nåt annat.. men annars? Njäe. Men i mellanstadiet när jag började känna mig utanför.. kanske jag kände mig konstig? Fast jag minns inte med säkerhet.

Jag har nog alltid varit plågsamt självmedveten och analyserande på något plan i alla fall. Analyserandet kommer jag väl aldrig ifrån, eftersom det är ett sådant utmärkande personlighetsdrag. Men man borde ju kunna bli bättre på att ägna sin tid åt annat tycker jag. Med tiden. På något vis.Jag var på af i max fem minuter idag. Redan första sekunderna innanför dörren tog luften i mina lungor slut. Efter fem minuter kände jag mig både panikslagen och gråtfärdig. Inser än en gång hur lång väg jag har kvar till den riktiga friskheten än...


25 Mars 2010  | Länk | Tankar på kammaren | 1 kommentar
Nääää, vadå socialbidrag??Jag ser debatten mellan Reinfeldt och Sahlin och blir alldeles jävla mordisk när Reinfeldt står där med sina fula rådjursögon och ser heeeeeeeelt oförstående ut när Mona säger att han tvingar folk att söka socialbidrag. "Så är det ju inte aaaalls".
NÄ ELLER HUR?!

Det är lång väntetid för att öht få en tid hos soc nuförtiden för att Reinfeldts Hitler-påhitt tvingar alla människor som blivit utförsäkrade att söka sig dit.
Och så tycker han att han gjort nåt fantastiskt bra som finansierat sina skattesänkningar med lån? Ehm. Jomenvisst.


Gud vad jag längtar till valet nu. Bort med idioten!
(Undrar om jag ska gå till polisen och förnya passet imorgon efter att jag skrivit in mig på af, så att jag är redo redan nu?)


24 Mars 2010  | Länk | is. | 5 kommentarer
24 marsDen tjugofjärde mars... tre månader sedan jul, nio till nästa. Och det ska alltså hinna bli både vår, sommar och höst innan dess? Jo, jo...

Jag känner mig fullständigt oförmögen att vara effektiv dessa dagar. Hattar bara runt mellan tre sidor i den engelska romanen, tre par skor ner i en flyttlåda, tre gafflar och en tesked diskad.. och katterna ska ha mat, ja just det?! *mata*.

Imorse bestämde jag mig iallafall för att ta det lugnt och göra något roligt och ignorera alla måsten någon timme. Det blev läsning av Hus & hem, och för första gången på månader hann jag plöja igenom nästan hela tidningen i ett svep och faktiskt ta till mig vad jag läste och såg (är visserligen inte så svårt med tanke på hur tunn den blaskan blivit på sistone, jag sade upp prenumerationen när den gick ut häromsistens och tänker nog inte sponsra dem något mer).

Sedan gav jag mig på romanen och har genom någon slags mirakel tagit mig ända till sidan 54 (as I wrote the other day.. Im a sloooow reader). Sedan upptäckte jag att vattnet faktiskt inte alls var avstängt så länge som de sa (frågan är om de alls stängde av det, jag märkte då inget?) så jag kunde tvätta håret innan jag läste lite till, och sedan kom mamma och tog köket i besittning med flyttkartonger och tidningspappersprassel.
Jag packade som sagt tre skor (nåja, några fler blev det väl), lite linne som jag tog rätt på efter mormor, och så. Sedan fick vi iväg dagens nerpackade till mamma innan jag handlade lite på hemvägen.

Väl hemma gjorde jag en till tårta. Ja, skäms på mig. Särskilt med tanke på vad jag skrev om de senaste månadernas totala kontrollförlust på ätfronten. Men eftersom jag räknar kalorier oavsett hur mycket eller lite jag äter så har jag iallafall konstaterat att en hel av mina tårtor innehåller kalorier motsvarande fyra semlor ungefär, och det har jag lätt tryckt i mig på två dar tidigare den här vårvintern. Tårtan kommer jag iallafall dela med mig av till mamma en liten aning, så det blir inte så illa.

Och jag måste ju göra slut på allt jag har i frysen.
Äh. Nog svamlat om det.


Jag önskar verkligen att jag hade lite mindre att tänka på. Om jag kunde sluppit den här flytten åtminstone, och bara fokusera på studierna. Det kanske är lika bra att slänga ner alla mina tillhörigheter i kartonger och frakta iväg det till mamma fortsompiiiiiip och lägga det bakom mig så jag bara kan begrava näsan i läsningen sedan?
Men jag tror inte det är nån bra idé att bo med mamma längre än nödvändigt..


Det är verkligen tur att påsklov hägrar i franskan åtminstone. Och att Sessans veterinärbesök och överlämningsmötet från fk till af bara är engångsföreteelser... precis som mammas födelsedagsfirande....Kan vi inte bara snabbspola de närmaste tio,tolv veckorna så jag slipper den här stresskänslan?


24 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
23 marsMen ärligt talat, var tar tiden vägen? Snart är mars slut. Också. Det känns inte alls som att det var länge sedan året inleddes med strömavbrott och massvis med minusgrader. Men nu kan man ju faktiskt ana våren, även om nästan alla gnäller på att det ligger kvar så mycket snö och yadi yadi yada.

Förr i tiden brukade påsken vara sent i april och då brukade det finnas eller komma ny snö. Det är väl bara naturligt med snö i mars? Även om den börjat smälta?
Tycker åtminstone jag.
Våren kommer när den kommer.
Låt det vara så.


I övrigt måste jag tipsa om Icas frysta frukt- & bärmix. Om man låter dem tina helt och äter med vaniljsås (ganska mycket), mmm vad gott alltså! Och enkelt. Och inte jätteonyttigt heller. Såklart funkar vanlig hederlig färsk frukt också (bäst, egentligen..), men när man inte orkar stå och hacka och skala och skiva själv finns ju det där färdiga i frysdisken och varför inte göra det lätt för sig om det går?


Efter mer än två månaders hetsätande av godis känns det bra att ha börjat återfinna balansen igen, låt vara att det skett med nedtrappning från godis till överdrivet många biskvier, ballerinakakor och semlor istället.
Nu har jag iallafall varit helt godisfri i 23 dagar. Kakorna har blivit mycket färre. Och måendet är tusen gånger mer stabilt än under de där månaderna.
Det står mer klart än nånsin att nolltolerans är det enda som funkar för mig. Jag önskar att jag kunde köpa en påse Polly eller en chokladkaka emellanåt, men det går verkligen inte.

Men apelsin & keso med ett ton kanel är ju egentligen godare, och frukt med vaniljsås också. Så jag lär nog klara mig ändå. Och så finns ju Ben & Jerrys att lyxa till det med emellanåt längre fram i sommar också.23 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
21 marsBorde inte trumpeter och fanfarer höras när man gör (potentiellt) världs(livs-)omvälvande saker? Det tycker i alla fall jag!
Fast jag saknar ju fortfarande behörighet, så de gör väl undantag för mig kanske? Visst hördes fanfarerna när ni med behörighet gjorde era ansökningar? ;)

Anyhow. Nu är högskoleansökningen skickad. Nu ska jag ta tag i engelskan, psykologin, och franska grammatiken som var lite "större" den här veckan mot vad vi brukar få..

Fast samtidigt ska jag ha min traditionella söndagsreprisstund med Greys och kväll med Gossip girl och den efterlängtade fortsättningen på Johan Falk. Blev lite sur när de gjorde uppehåll mitt i förut...


21 Mars 2010  | Länk | Projekt: Livet | 1 kommentar
20 marsIdag hade vi tydligen varmast i landet med +12 grader. Klagar inte direkt. Tänk att kunna gå utan vantar. Ovant, och alldeles fantastiskt! :)

Annars verkar min r-knapp strejka idag. Får leta skäp under den imorgon och se om den vill vara med lite mer. Det är så knepigt att skriva när en av de vanligaste bokstäverna inte funkar utan milt våld liksom.


Jag har packat lite till idag. Och fifflat klart med prioriteringarna till högskoleansökan. Så imorgon ska jag nog registrera den och lägga den bakom mig för nuets studier och, som sagt.. flyttpackning.


Som misstänkt imponerade inte årets Körslag något vidare. Moraeus låt var ganska konstig och trist, men de röstade väl med melodifestivalen i minnet idag antar jag. Eller på de udda prickarnas charm, kanske?

Tänkte nog lägga mig och läsa lite nu, så den här goda sömnrutinen som varat några dar håller i sig...


20 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
19 mars
Nu har jag varit jättedålig på att besvara era kommentarer igen. Fast jag skyller på tidsbrist, jag har plötsligt fullt upp! >_<
Tusen tack för era fina, uppmuntrande, hopp- och modingivande (jag vet inte om det är ett ord som existerar, men ni förstår säkert innebörden ändå!) kommentarer!

Jag valde Oates bok och läste några sidor igår, men jag har inte riktigt kommit igång ännu för igår kväll började jag läsa in mig på behörighet och vilka olika inriktningar jag ska söka till högskolan. Jag tänkte att det är lika bra att göra det nu så det är gjort, så kan jag fokusera på nuet och dess studier utan att behöva ha det i bakhuvudet samtidigt sedan.
Elva olika saker står på min lista nu. Jag ska kika efter nån "strökurs" att lägga in som säkerhet ifall jag inte skulle komma in på något av det jag vill i höst, så kan jag söka om till vårterminen igen då. För det verkar som att betygskraven sjunker ganska bra på vissa inriktningar då..
Och sedan ska jag söka ett par program i Sundsvall och Uppsala också, tror jag :)

Fast exakt vad fortsätter jag att hålla nästan helt för mig själv. Jag har invigt ett par personer i mina funderingar för att kunna få svar på lite viktiga frågor bara ;)


Idag har jag fått iväg ett par väskor med sängkläder, gardiner och sådant till mamma. Sedan har vi gjort ett par små ommöbleringar och släpat ut min crosstrainer i hallen för imorgon kommer den flytta till ett annat hem. Så himla skönt att äntligen bli av med den, och få några kronor att lägga undan till hösten. Och ett par byxor. Och kanske ett par skor...

Ikväll hade jag tvättstugan för att kunna tvätta täcken också, men det visade sig att mitt nya var alldeles för fluffigt för tvättmaskinen så det får vänta till en annan gång. Snopet!

Sedan har jag gjort en tårta också, för att bli av med lite jordgubbar ur frysen. Måste äta upp det mesta i den innan flytten, annars kommer jag måsta be om minusgrader ute i sommar (och det tror jag inte skulle bli så populärt..?) :)


Nu Lets dance. Jag är nyfiken på om de kommer rösta så att Willy blir kvar nu med. För mig kvittar det egentligen. Jag tycker Claudia är bäst, men herregud det är fredagsnöje på en reklamkanal. Varför måste de blåsa upp detta att Willy fått stanna kvar så länge på löpsedlarna tolv gånger i veckan?
Att juryn tar det hela seriöst förstår jag, men jag tycker faktiskt att de också borde ta det med en nypa salt. Annars kan de ju skrota tittarrösterna och gå miste om alla röstningspengar.
Det kan ju inte spela någon roll för tv4?


Och jag har verkligen ingen aning om varför jag fick lov att snöa in på detta nu. Egentligen suckar jag bara och bryr mig inte nämnvärt.
Faktum är att jag inte vet om jag har nån lust att se nån mer säsong av Lets dance. Det finns nog inga fler b-kändisar som kan fylla ut de där danskostymerna så det känns värt att titta.
Det var skralt redan den här säsongen.
19 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
18 marsJag har träffat båda lärarna som är ansvariga för prövningarna nu, och det var ju lite intressant att återse en av mina gamla lärare och svara på sådana där obehagliga frågor som vad jag haft för mig sedan studenten.
Jag hoppas att jag kommer kunna svara annorlunda framöver.
Egentligen kan jag ju det redan nu, för jag studerar ju faktiskt. Mhm.


Jag vet inte om det är jag eller om det verkligen ska bli så lätt som det låter nu när jag fått reda på vad jag förväntas göra inför de där prövningarna.
Jag hoppas det inte blir för svårt iallafall.

Såklart blir det mycket jobb att läsa allt som ska läsas och lära sig, men om jag inte efterlyst det själv hade jag inte behövt någon kursbok i engelskan..?
Fick iallafall låna en, det kan ju inte göra annat än nytta att läsa lite extra. Men innan jag tar tag i något annat så ska jag plöja två romaner.

Frågan är vilken jag ska börja med. Virginia Woolf eller Joyce Carol Oates? Den senare är längre, så jag tror det kan vara en bra idé att börja med den? Eller så är det bättre att börja med den andra så jag får en kickstart? (om man nu kan få en kickstart genom att läsa Woolf.. den må vara kort men det är ju ändå Woolf...).

Psykologin skulle jag egentligen bara läst in åtta kapitel i och haft ett större prov på i slutändan. Men vi diskuterade lite och kom fram till att jag ska göra ett mindre prov på de första kapitlen först, de som är en repetition av det som lästes i A-kursen (för sex år sedan..). Tror det blir bättre så. Så 27 april är mitt första provdatum.

Fokus fokus fokus.


18 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 4 kommentarer
Syomöte & förbesiktningMmm, jag vaknade faktiskt i tid till mötet imorse. Fast det gick ju inte riktigt som jag tänkt mig...

Jag ska göra prövningar på Engelska B och psykologi B i april och/eller juni. Det känns ju ganska dumt att göra i april när man har tid på sig till juni, särskilt nu när allt är en enda flyttröra på hemmaplan och jag inte ens kommit i kontakt med lärarna som är ansvariga för prövningarna för att få reda på vad jag ska göra lite mer exakt (däremot ska jag träffa min gamla sv/eng-lärare som är ansvarig för engelskprövningen imorgon!)
Att göra prövningar innebär i princip att man studerar "på fritiden", man är inte inskriven i någon skola. Och därmed är man inte berättigad studiemedel...

Alternativet var att studera på distans via komvux. Men i engelskan behövde man tillgång till webbkamera och headset för att kunna göra vissa övningar. Och om man får ångest av att stå framför en vanlig stillbildskamera, har telefonfobi och tar omvägar för att slippa videokameror.. ja då säger det sig självt att det inte blev mitt förstahandsval.


Så nu måste jag iallafall gå till soc, såvida jag inte får positivt besked angående min överklagan till fk inom en rimlig tid...
Fattas bara att de kommer sätta sig emot att jag ska studera på heltid och inte kan sitta på deras Återbruk och mögla även om det nu kommer "göras på fritiden" >_<

Det skulle liksom inte förvåna mig om de också började sätta käppar i hjulen för mig. Att göra det man vill för att kunna uppfylla sina egna drömmar och planer verkar ju vara helt oacceptabelt på sådana där ställen. Om man har otur att träffa fel människor, iallafall.
Allt som räknas är att man jobbar jobbar jobbar (slavar slavar slavar) på nån praktikplats med nästan noll ersättning för det.

Men ja. Kanske kan FK överraska och komma till undsättning ändå. Det skulle ju bara handla om några månader och sedan skulle jag förhoppningsvis kunna slippa dem ändå...Nu sitter jag mest här och väntar på att klockan ska bli tre så den där förbesiktningen av lägenheten kan bli överstökad. Det är först efter den de lägger ut lägenheterna på hemsidan så andra kan anmäla intresse för dem och det är ju av stort intresse för mig att det händer så jag kanske kan bli av med lägenheten tidigare.
Har gjort mitt bästa att utrota alla dammråttor och all kattsand med anledning av besiktningen, men det är ju som vanligt.. det kommer fram nya råttor och mer kattsand så fort man vänder ryggen till ett ställe man just rengjort. Pust!

Har hunnit påbörja morgondagens läxa också, men nu börjar tröttheten göra sig påmind och koncentrationsförmågan flög sin kos. Önskar att jag kunde gå och lägga mig, sova!


Jag undrar redan hur det här ska gå egentligen.. flytt och en hel massa studier på ingen tid alls...


17 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
16 marsIdag har mamma hjälpt mig börja packa porslin. Jag har packat en del annat, tagit ner ljusslingan på balkongen, fått hjälp att bära upp nästan alla kartonger ur källarförrådet (varmed totalt kaos härskar precis överallt) och sedan körde vi iväg en billast med fullpackade kartonger.

Men som sagt, det råder fullständigt kaos, och imorgon är förbesiktning inbokad... Mjo just det.

Men ja, kan man inte förvara saker i sitt förråd i lugn och ro så får det ju bli kaos. What else is there?

Besiktnings-R lär överleva ändå... (kartongerna ärju fortfarande tomma).


16 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
TankarÄven om jag inte alls ser fram emot att bo hemma hos mamma igen på det viset att jag aldrig kommer få vara ensam och alltid kommer ha nån att måsta ta hänsyn till, så finns det ett par saker som verkligen gör mig glad också över det faktum att jag flyttar hem till paradiset.

Kattorna kommer få springa fritt hela långa sommaren istället för att sitta innätade på en stekhet balkong.
Och jag kommer få springa fritt i trädgården hela sommaren utan att sitta bakom ett nät på en balkong!
Jag kommer rentav kunna springa fritt i trädgården med kameran och fånga alla de där speciellt vackra ögonblicken som man aldrig fångar när man bara kommer hem och hälsar på några timmar nu och då.
Det har jag saknat!

Fotoinspirationen flödar inte precis här i bunkern med sprickor i väggarna...


15 Mars 2010  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
15 marsIdag är jag lat och kopierar från Haket.


Var det möjligtvis någon som läste skorpionens årshoroskop vid årsskiftet? Jag börjar ångra att jag inte gjorde det. Misstänker att det stod något i stil med "kommande år gör du klokast i att gå i ide med bomull i öronen och täcke uppdraget till hårfästet - och vad du gör glimta inte på täcket!".
Tillägg här i noggen: Det känns visserligen som att verkligen allt som kan gå mig emot gör det, men samtidigt har jag det ju ganska bra.. jag har inget galet ex som kommer farande för att slå av mig armen som min faster, och jag har ingen anhörig som dött helt i onödan som min granne...


Jag har sagt upp lägenheten idag. Fick veta då att mina två års köpoäng kommer att nollställas då jag flyttar. Även om jag inte sökt någon ny. Tack för den. Om jag skulle bli kvar här i höst skulle jag alltså inte ha mer än ett par månaders köpoäng att försöka få en svårvunnen etta på samma område som jag bor på nu (de är få och därtill sällsynta som lediga objekt).
Sedan gick jag ner i förrådet för att hämta upp de två "värdefulla" saker jag har där nere så de kan fraktas till mamma imorgon. Vad möter mig om inte ett uppbrutet lås?
Fast min resväska och golvfläkt, de "värdefulla" sakerna var kvar.

Jag kände lite att hämnden var ljuv när jag bara hade tomma kartonger och ett par krukor med döda växter som jag inte hann tömma i vintras innan frosten kom och frös fast dem, så de hamnade i förrådet, där nere i övrigt.
HAH for your hard work to break in liksom!


Och så har syon skjutit på mötet som skulle ägt rum imorgon. Visserligen bara till på onsdag morgon, men ändå! Jag behöver komma igång med de där studierna nuuuu om det här ska fungera. Det lär ju inte trilla in pengar från csn på ett bra tag heller efter att jag börjat plugga och fått in alla papper till dem (hur lång tid kan det egentligen ta från att man tagit sig igenom sin del av pappersbyråkratin?)
Jag hittade iallafall en beige vårkappa på H&M idag mellan bobutiksbesöket och skolan, om man ska se till något positivt. Jag har inte råd med den öht nu när jag är inkomstlös, men när de hade prisspecial på alla jackor så kunde jag ju ändå inte låta bli, för en jacka behöver jag. Den jag köpte i Göteborg förra året passar ju inte längre...


Ett par vår/sommarbyxor och ett par ordentliga "promenad"skor behöver jag också, men den tanken orkar jag inte befatta mig vid nu. Det får vänta tills jag åtminstone vet säkert att jag får nya pengar någonstans ifrån...


15 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
MelodifestivalenMmm, vill bara säga att ÅH vad Glad jag är för Annas skull. Och Salems, tänk att han faktiskt kom tvåa! Att något lite udda verkligen gick hem!

I ärlighetens namn tror jag att han skulle kunna ha en lite större chans att gå hem i Europa än Anna, men jag har sörjt att man röstade ut henne ur Idol alldeles för tidigt i över ett år nu och det här var världens bästa revansch!

=D

13 Mars 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
ne sais pas quelle jambe je devrais être sur
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
11 marsDet är trots den sena timmen fortfarande +2,2 grader ute enligt termometern. Om det håller i sig inatt också är det ju faktiskt vår på riktigt. För jag tror det varit över nollan flera nätter nu.

Jag noterade ett annat vårtecken idag också. I samband med att jag åkte till mamma för julfirande och amaryllisen var helt överblommat slutade jag vattna den. Men jag klippte av den och sedan blev den stående på på köksbänken.
Inte en droppe vatten på närmare tre månader alltså.
Men idag skådade jag alltså lite grönt i krukan!

Den fick genast lite vatten och en ljusare plats. Kanske kan den blomma.. lagom till påsk? Nä okej, men midsommar då? ;D

11 Mars 2010  | Länk | Vårvind. | 1 kommentar
Je pense comme ca
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
10 mars


Jag fick iväg den där nedra överklagan idag, men det känns mer som att jag skrev den för mammas skull och för att den där dumma försäkringsläkaren var så "dum" (i brist på bättre beskrivande ord...). Det vore skönt om jag fick rätt mot honom, men för egen del känns det inte som att det spelar någon roll längre.

Huruvida jag kommer ha en fallskärm som vecklar ut sig, och om den då gör det i tid, återstår väl att se om jag nu lyckas sätta de planer jag far med för stunden i verket...


Jag vill verkligen försöka tänka positivt, men det är svårt när man befinner sig i det svartaste svarta igen för första gången på över ett år, när man saknar all form av självförtroende och självkänsla, och inte har den blekaste aning om hur man ska betala nästa månads hyra. Fast den kanske jag inte behöver bekymra mig för snart, det gör mig panikslagen på ett sätt, men det känns ändå mer som en bra idé att säga upp den nu innan den femtonde.
Jag vet inte om mina planer kommer bära, men då får jag väl bo hos mamma lite längre än över sommaren då. Eller nåt. Jag vet inte.
Men det känns som att jag behöver göra något nu, om det ska hända alls.


10 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
RéponseJag fick svar på mitt mejl till syon idag. Ett möte är bokat nästa tisdag, men sjukvårdskursen låter det inte alltför hoppfullt med. Så när jag bekräftade mötestiden frågade jag om det kanske fanns några andra kurser med start såhär mitt i terminen.. eller nåt.

Läsa på distans.. alltså, jag vet inte. Engelska kanske kunde funka, men förra gången jag försökte var en mardröm. Så jag vet inte. Om jag nu skulle få ihop nån slags heltidsstudier så måste jag ju ändå känna att jag kan klara kurse(r)n(a), annars kommer det bli en enda röra med studiemedel och återbetalningsskyldighet och sådant.

Det där överlämningsmötet från fk till af kommer inte bli av förrän 31 mars. Så i detta nu är jag utan inkomst men med en summa kvar på sparkontot från de där försäkringspengarna och är därför inte berättigad bistånd från soc heller på närmare en och en halv månad... fast mamma ringde dem idag iaf...
Just nu är min högsta prioritet att inte behöva gå dit alls. Jag står inte ut med den förnedringen en gång till.

Jag vill försöka vara hoppfull, men hela tiden hopar sig nya regnmoln på min himmel. Små som stora. Just nu räknar jag ner till den sekund min dator brakar samman (båda touchpad och mellanslagstangent är i för sorgligt skick, den senare är dödad av mig och täcks säkert inte av någon garanti, nej). Ny dator? Ehh.

Kanske skulle jag börja sälja det extra kamera(makro?)objektivet , de där minst använda PL-ljusstakarna, min ännu inte uppsatta nya fina älskade hylla... min själ? Vad nu den kan vara värd.


8 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
7 marsVasaloppet är avklarat för ett år till.
Det är lite sådär som med OS, skönt att det är slut men ändå tråkigt..

Ska bli skönt att kunna gå utanför dörren utan att tänka efter hur milslånga bilköerna kan tänkas vara igen.


Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva. Nä.
7 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
6 mars
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
4 marsNu är det där syo-mejlet ihopknåpat och väntan har tagit vid. Säkert dröjer det till nästa vecka innan jag får svar. Hoppas på att något händer tidigt i veckan än senare, iallafall..


Idag är det äkta sportlovsväder med klarblå himmel och solksken här. Lite kallare än det varit på sistone är det också, men det är fortfarande sommarvärme i jämförelse med tidigare med -4,2...


4 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
3 marsJag är ju ganska usel på att besvara kommentarer (emellanåt, åtminstone) så jag tänkte att jag gör ett litet inlägg direkt här istället och tackar för era kommentarer. Tack söta ni! Det betyder mycket! <3

3 Mars 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
3 marsJag fipplade bort kattpäls under mellanslagstangenten förut så nu kan jag inte göra mellanslag utan att bruka milt våld eller placera fingrarna på exakt rätt ställe på tangenten. Så ni vet om jag plötsligt börjar skriva ihop alla ord...


Jag orkar nog inte ta in gårdagens besked riktigt. För då måste man ju oroa sig, eller göra något annat.. drastiskt.
Funderar istället på vad jag egentligen ska göra nu?
Funderar på om det är möjligt att läsa in en 200-poängskurs om jag börjar inom den närmaste tiden, fram till juni? Om jag kan bli berättigad studiemedel då, motsvarande heltid, typ?
Om jag skulle _försöka_ läsa in den där sjukvårdskursen och därmed få ut min "uska-examen" iallafall? Och kanske söka nån högskoleutbildning till hösten och se vad som händer? Eller söka nån folkhögskoleutbildning?
För om man ska få ut ersättning från af för praktik måste man väl ha heltidspraktik? Och då skulle jag väl med stor sannolikhet inte a) orka och b) bli tvungen att lägga ner studierna... och sedan skulle jag vara tillbaka på nån ruta före ruta ett.

Det kanske skulle vara en bra idé att kolla upp med syon åtminstone? Den kursen jag har i åtanke innehåller iallafall ganska mycket praktik, så det skulle inte bli alltför mycket studie-studier... Och om den har ungefär samma upplägg nu som 2004 så var det mest självstudier också. Med andra ord skulle jag kunna styra utifrån dagsform när jag skulle plugga och inte...

Om mamma kan hjälpa mig och vara bollplank borde det med lite tur kunna gå? Kanske med ett hyfsat betyg också, för jag skulle fått mvg förra gången om jag gjort den stora inlämningsuppgiften jag failade att ens påbörja...


Det känns inte som att jag skulle ha något att förlora på att försöka iallafall. Lyckas jag så får jag ju ett slutbetyg iallafall, och då blir de fortsatta möjligheterna att hitta på något som fungerar för mig betydligt bättre...


Sedan har jag ju vissa vård-kunniga bloggläsare här som säkert skulle kunna hjälpa mig med en ev. sjukvårdskurs. Eller vad säger Tuss? ;)


3 Mars 2010  | Länk | Tankar på kammaren | 5 kommentarer
Alla jävligheter på samma gång?
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
2 marsAvslag.Men jag gråter inte den här gången. Får inte panik. Känner just ingenting. Blir bara tom. Får väl uppsöka Fredrik Reinfeldts källare, antar att det är där gaskammaren för oss sjuka värdelösa icke självförsörjande människor finns.


Eller gå till arbetsförmedlingen och ha ett "överlämningsmöte" där det kommer framgå att jag inte har något där att göra...


Eller nåt.
Nä. Jag vet inte.
Tom...


2 Mars 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
BrevJag möttes denna dags morgon av ett länge efterlängtat brev från syster Vit när jag loggade in på facebook. Jag har så länge undrat vad som skett och sker, huru läget varit.
Telefonrädsla och tvång kring brevskrivande är två ting som inte går så väl samman. Ej heller har jag haft klart för mig om de nummer jag haft till henne har fungerat...
Men nu kunde jag äntligen få bekräftat mina aningar om att systrami ej längre vårdas på låst avdelning utan i sitt alldeles egna hem sedan december månad.
Det var en sådan glädje att läsa!
Men samtidigt översköljs jag av det dåliga samvetet över hur dålig jag varit på att finnas där för henne under denna långa tid och undrar hur jag egentligen ska kunna besvara hennes ord...
1 Mars 2010  | Länk | Tankar på kammaren | 1 kommentar
1 mars


1 Mars 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
1 mars

Jag måste bara uppmana er att se denna fina dokumentär med Ola Salo. Jag såg andra halvan en dag, men början fick jag inget tillfälle att se. Så nu har jag tittat ikapp. Vilken människa han verkar vara!

http://svtplay.se/v/1895031/k_special/ola_svensson_superstar?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1900440/sb,p102870,1,f,-1

Men nu dör datorn snart, bäst att skynda uppdatera och sova... det får bli kort och konstigt här.

Se!

1 Mars 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida