Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Skriva.Jag vill ju skriva! Varför ska det vara så svårt att få ner några ord på pränt då? Varför ska det behöva vara så himmelens problematiskt att bokstavera lite tankar och känslor? Eller i brist på sådant; bara vanliga vardagshändelser?

Jag blev så arg imorse när jag läste att Cat inte fick huset. Det var ju som en dröm och de lade ju faktiskt högsta budet. Fasiken vad jag otycker om sådana elaka, elitistiska..kärringar?!

Vad gäller det egna boendet är kontraktet skrivet och telefonabonnemang "ansökt om". Jag har världens lättaste telefonnummer. Lena trodde att det skulle bli lätt att komma ihåg. Jag tror också det, för ovanlighetens skull. Det tog ju evigheter innan jag lärde mig mitt senaste mobilnummer och det gamla kan jag inte utantill heller. Gjorde adressändring också. Antar att ni fått era sms?

Nu fattas att betala hyran för maj och skriva en drös med mail om adressändring till sådana där trista ställen som inte får den automatiskt. Eftersom jag inte valt någon eftersändning är väl det en aning viktigt. Även om mamma bor kvar här och så..

Just det. Jag fick sommarkatalogen från PL med Reflections idag. Det var en aning..frustrerande att se hur mycket fint det finns och veta att man inte har råd alls nu med sådana saker. Men det får bli en visning i början av juni så hoppas jag på att sälja massor då och få ett högt tillgodohavande.

För att återgå till lägenheten så har jag börjat tänka ut vad jag ska göra med trädgården också. Lite stora krukor med klätterväxter mot en spaljé får bli som en vägg åt ett håll åtminstone. Billiga trädgårdsmöbler och kanske någon pelargon att komplettera med till citronmelissen och lavendeln och det andra jag sått redan..Mhm. Sedan är alla välkomna att campa på min gräsmatta hela sommaren också. Vi kan ha nätträff och grilla och så? ;P

Aaah.
Nu längtar jag faktiskt lite. På riktigt.
Det är inte bara ångest att tänka tanken att jag kommer bo själv. Och med handling och sådana saker kommer det ordna sig. Jag får ha storhandling med mamma en gång i veckan eller nåt.. Läget är inget stort problem längre, med andra ord.

Och jag får en enorm frys, så jag kan börja göra mina storkok och baka lite oftare igen..kanske? Sassa får komma och hjälpa till.. vi får hitta på nåt utöver grekisk sallad som är infrysningbart som hon är bra på att laga..;)

Och ja, som sagt. Novemberkalas vilken månad som helst. Måste ju gå att ordnas. Hoppas. Jag saknar er ju!!


30 April 2007  | Länk | Tankar på kammaren | 1 kommentar
Lördag


Det har visst blivit ganska dåligt med skrivande här på sistone. Jag har mer och mer återgått till mitt älskade, hederliga gamla haket. Även fast det inte är detsamma när alla överger det mer eller mindre. Tillfälligt eller för alltid.

Jag var iallafall och tittade på lägenheten idag igen med mamma. Tog lite bilder, som de flesta redan sett i bilddagboken :)

Jag pratade lite med Tuss sedan, och sa väl mest på skämt att hon får komma på novemberkalas i november.. men det skulle varit mysigt att samla er allesammans hos mig på en och samma gång någon gång. På novemberkalas. I november eller någon annan gång.
Hoppas att Lena kan ta sig hit i sommar som vi pratade om häromdagen.
Och att Sassa lyckas få "semester" när TinTin kommit hem från Norge igen...


Sedan meddelade Engla att hon är tvångsinlagd på psyk... Milla hann knappt ut och nu är Engla inlåst på gud vet hur lång tid. Jag önskar att det inte behövde vara så. Men om hon blir bättre är det kanske värt det, förstås...

Jag såg Stepford wives på femman nyss. Det var otäckt. Även om det inte är verklighetsbaserat. Tänk om man kunde robotisera människor sådär? Men hur kunde jag missa att de visat filmen om Frida Kahlo med Salma Hayek också? Den skulle jag ju velat se..!

Hm. Mer då? Jo jag har packat ner nästan alla mina ljusstakar nu. Det är bara de små som jag använder nästintill dagligen kvar framme. Tänk. Snart kommer jag kunna sätta upp mina fina väggljusstakar ur Global Fusion-serien på väggar. MINA väggar?! :)
Jag trodde aldrig det skulle ske. Äntligen får jag se dem användas, en av dem har jag haft nerpackad i minst et halvår..de har ju Aldrig använts ännu.

Funderar på att nanna kudden nu. Fast jag sov säkert fjorton timmar natten till idag så är jag fortfarande makalöst trött. Så jo, sova blir det nu..


Om sexton dagar får jag börja flytta >_<

28 April 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
trött.....trött sa s och gick och lade sig. godnatt*


27 April 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
jejh.


Femtonde maj.
På måndag blir det kontraktskrivande.

Aoioioioi :)

Jag är fortfarande väldigt osäker på hur det ska gå att bo sådär långt från bussar och affärer, men det är väl bara att testa och se. Lägenheten är ju hur fin som helst annars, så...


27 April 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
Promenerande.Det blev, som skrivet på haket tidigare, en dubbelt så lång promenad idag än vanligtvis. Bara för att vi gick Lisselhedsvägen mot Orsa, och där finns ingen slinga att gå runt, utan man måste vända för att komma tillbaka. Men det var trevligt. En och en halv timme känns dock i min rygg, samt i ben och fötter. Förhoppningsvis kommer promenaderna göra nytta på (främst?) magen och låren och så så jag får lite mindre vikt att släpa omkring på sedan.
Jag kan faktiskt konstatera en katastrofal nedgång av min kondition sedan jag slutade skolan, men främst sedan jag började gå upp i vikt igen efter antipsykotikan..*suckar*

Nåja. Bara för att den är katastrofal nu så betyder ju det inte att den ska förbli det. Jag har redan gjort det en gång. Den här gången ska det bli mer än 27 kilo! Och sedan ska jag stanna kvar på en bra vikt.

Sessionen med Jeanette på förmiddagen var annorlunda och rätt trevlig också. Vi gick omkring på stan. In på apoteket, Cubus och Åhlens. Exponering.. Sedan avslutade vi med lunch på Pomona. Supergott med sallad ju!


26 April 2007  | Länk | Vårvind. | 0 kommentar
pappersjoxMåste lämna in papper från fk och sådant..men sedan ska det nog inte vara några problem. Skriva kontrakt. Bestämma ett datum som passar..^^

Dags att fixa lite mat nu tror jag..

Håkan - Hela konserten.
Älskar mellanpratet.


25 April 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
patientkortetAv en slump råkade jag känna något hårt i en ficka när jag tog upp ett par byxor från golvet för att stoppa dem i tvättmaskinen nyss.
Det visade sig vara patientkortet. Från när jag låg på IVA. Spark i magen?


Inte egentligen. Det känns som att det inte var jag som upplevde det. Jag vet inte varför.. jag var ju medveten den här gången. Men det känns ändå bara som någons berättelse eller ja.. nej, jag vet inte...

Nu ska vi handla och titta på lägenhet.


Det blir P&L i sommar också! Damien Rice! Yay! ^^
24 April 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
söndagDet är ganska lustigt, för sedan jag köpte nässprayen igår har jag inte varit speciellt täppt i näsan. Är det något psykiskt beroende eller vad? :)

Söndag idag. Var tog helgen vägen? Jag hann verkligen inte med den här gången...

Gårdagskvällen spenderades med att se de två svenska långfilmerna som visades på kanal 5; Som man bäddar och PS nånting.. det är ganska skumt att man kan höra på äldre filmer vilket årtionde de kommer ifrån. För det hördes klart och tydligt att den var gjord på åttiotalet. Läskigt. Likaså var filmen, i slutet åtminstone.

Söndagen har regnat bort. Det har varit grått och trist hela dagen. Men jag tror att stormvindarna har blåst vidare iallafall.

Imorgon är tid bokad för en promenad med Jeanette igen. Återstår att se vad det är för väder bara..


Och i övrigt vet jag verkligen inte vad jag ska skriva just nu. Allt är "numbt" för att beskriva det på svengelska.. Återgår till tvn nu.


22 April 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
mjok.Införskaffade likör 43 idag. Bara för att mamma skulle på systemet. Egentligen har jag ju en flaska jordgubbsvin och astin som står hos Julia kvar fortfarande. Tömde Auroran igår. Den har räckt i tre veckor typ. Heh.
Och så införskaffades ny nässpray. Jag ger blanka fan i om jag är beroende och gör allt värre genom att använda den. Utan kan jag inte andas, och kan jag inte andas så kan jag inte sova. Eller leva, för den delen.
Allergisprayen gör ju ingen skillnad vad gäller täppta näsor. Inte såvitt jag har märkt iallafall.

Idag skiner solen ute och man borde ju vara duktig och bita sig i läppen. Ta en promenad och ignorera blåsten som inte alls är lika hemsk idag som den var igår och i förrgår. Överlevde jag torsdagspromenaden borde jag klara mig galant idag, men nä. Jag köpte kanelbullar och ska se Men in trees och Top Model sedan istället. Och äta. Äta äta äta. Det är livsfarligt med storhandling. Har man ingenting hemma kan man ju inte äta. För makaroner är ingenting jag ställer mig och kokar när jag är ätsugen fast mätt, och vet att jag egentligen inte borde äta något mer. Blä.
Det är äckligt, vilken period jag hamnat i. Inte nog med att jag lagat mat två gånger per dag på sistone. Jag har brutit godisförbudet också. Typ. Fem gånger på en vecka? Mer? Vet inte. Alldeles för mycket iallafall... Det måste bli ett slut på det nu.

Får köpa naturgodis och frukt och grönsaker och försöka avleda mig själv från den syndiga stigen...21 April 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
genomblåst.


fy bubblan vad det är kallt i det här huset just nu.
fönstren kunde lika gärna plockats bort helt och hållet, det blåser rakt igenom dem.
hoppas mamma kan ta över huset snart så vi kan börja göra nåt åt allt elände.


ser criminal minds och äter godis fast jag inte borde.
har tänt åtta vanliga värmeljus här i röda rummet och tre i sovrummet i förhoppning att det ska bli lite varmare. det hjälper föga.

åter till soffan och babytäcket, ja!


20 April 2007  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
stormigt.Stormvindar nu igen.. såklart bara för att jag skulle ut och gå. Men vi gjorde det iallafall, tog samma runda som förra gången. 45-50 minuter nånting. Alldeles lagom långt, fast egentligen hade jag nog gått en bit längre om det inte blåst så hemskt..

Förövrigt är jag helt död av trötthet nu. Fast jag lär väl inte komma i säng förrän efter Cityakuten idag heller.. mjuff.

Och jag vill så gärna måla om här!! Vitt brutet med rött på något vis. Och mer vitt i det bruna rummet. Eller bara den vita bokhyllan..det är väl synd att förstöra den fina tapeten som finns där redan..

Hm. Har möblerat om sängbordet och fåtöljen idag iallafall. Dammsugat och dammat ljuslyktorna och så... Ganska duktigt, må jag säga!


19 April 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
smk
http://www.youtube.com/watch?v=D9BE28E6emw&mode=related&search=


haha. shit. det är så nördigt med dessa pojkar vid sina syntar så jag blir alldeles lycklig. och i sommar kommer jag få se dem live. insane.18 April 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
onsdag.Jag vill bara be Dig att dra åt helvete. Herregud! Jag slängde ner smutstvätt i källartrappen, hela jävla världen är förlorad! >_____________________<

..känner ni hur den går under?
..inte jag heller.


Tack och lov har jag både tid hos Jeanette på förmiddan och promenad med Jeanette imorgon kväll inbokat.
Jag behöver den där lägenheten Nu.


18 April 2007  | Länk | Vintervind | 0 kommentar
råsa.Alltså, jag vet inte vad det är som händer. Först rosa bakgrund här på noggen. Och så faller jag handlöst för en lila tapet med blommönster på Design: Simon och Thomas förra veckan. Och nu kan jag tänka mig ett rosa sovrum (om än så ljust att det knappt ska synas). Jag ville ju ha ett brunt sovrum!! Vad händer? :S

Jag har ju aldrig varit särdeles förtjust i den färgen förr. Kanske när jag var liten, men inte de senaste tio åren. Det måste vara Englas energier och Sassas rosa bollar som gör mig omvänd? ;P


Anyways, Jag ska återgå till mina hus- och inredningstidningar nu.

Mina fonder har stigit i värde med 11,29 kr. Det är ju inte dåligt för att ha blivit placerat av en okunnig som mig :)


Hm. Jag har fortfarande inte bestämt mig för att beställa den där hyllan heller. Men jag vill. Och behöver verkligen en till bokhylla... Kanske senare. Nu ska jag iallafall läsa.Förresten så var det en tjej som skrev om försäkringar och pengar som kommentar på en dagbok jag bevakar på lunar. Jag tog tillfället i akt att fråga henne hur mycket hon själv hade fått och varför (alltså pga vilken sjukdom...)

Borderline. Hon hade fått 161 000. x 2. Över trehundratusen alltså.
Tänk om jag också skulle fått en sådan summa?
Jag vet att det är dumt att drömma iväg på det viset, men OM jag faktiskt skulle få en större engångssumma på min försäkring nästa år.. då skulle jag kanske kunna köpa en bostadsrätt. Faktiskt..

Eller köpa 600 000 bugg, men det vore ju ganska ointelligent när jag typ inte tuggar tuggummi längre. Dessutom är det väldigt många år sedan jag såg ett bugg senast.


Nåja. Im going.


17 April 2007  | Länk | Vårvind. | 0 kommentar
fjorton minuter över elva.Idag satt jag ute på altanen och åt frukost-lunch. Det var första gången i år. Jag vet; det är skamvrån för mig för att det tagit sådan tid.. men nu är våren invigd iallafall.

I övrigt har jag ingenting att skriva faktiskt..

Jag har kommit fram till att Hus & hem är en livsfarlig tidning för en husdrömmare som mig. I det nummer som finns ute nu har de ett hemma hos-reportage i världens häftigaste hus. Jag vill haaa!


16 April 2007  | Länk | Vårvind. | 0 kommentar
färdigdeklarerad.Hoppas allt är rätt och riktigt nu bara.
Jag har ett misstänkt "avdrag för ränteutgift" på nånting jag verkligen inte har en aning om vad det är för något..men hej. Säger de att det är så att jag har rätt att göra avdrag för ränteutgifter så har jag det. Mhm.


Nu ska jag göra mat och vara lite småvuxen en stund (jag har ju tagit vuxenpoäng här, hallå! :P)

Sedan. Nej jäklar. Nu har jag missat en repris också. Damnit.
Jaja. den var slut, så det är inget att göra åt.
Sedan är det iallafall bara att vänta på att det ska bli postkodmiljonären och så. Typ.

Förresten vann jag 40kr på en miljonlott också ^^
14 April 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
fjortonde aprilJag var och tände ett ljus på Håkans grav. Det var första gången sedan hans mormor blivit begravd alldeles intill.
Gasch. Jag saknar honom så!
Vill bara att allt ska bli som det var igen.
Vill ha honom på msn, vill kunna skicka en nattaros och säga att vi ses imorgon...


14 April 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
fredag den trettonde.
Förresten såg jag i tidningen att min f.d. plastsyster fått barn idag. Den 23 mars föddes Emilia.
Häftigt, med tanke på att Idas bebis heter likadant..

Fast jag har inte haft kontakt med Sophie sedan mamma var tillsammans med hennes pappa. Visserligen såg jag henne i omvårdnadsbyggnaden eftersom hon också gick där på gymnasiet, men ett par årskurser över mig då.. och då pratade vi aldrig heller. Tråkigt, egentligen. Jag tyckte om henne.


Ikväll har jag gått igenom alla mina bilder och organiserat om dem så att allt är mer lättåtkomligt, och enklare att finna. Förut har jag haft tre olika mappar med bilder. Det tog sin lilla tid, men som sagt. Det är lättare att hitta saker nu, och så fick jag en liten nostalgikick när jag såg en massa bilder från 2004 och 2005 som jag hade glömt bort. Jag är väl inte direkt nöjd med hur jag såg ut då heller, men det fanns några ljusglimtar - vilket det inte alls finns några nu.
Jag kommer nog ångra så länge jag lever att jag gick med på att knapra den där Haldolen...


Har ni noterat att det är fredag den trettonde förresten? Det hade inte jag förrän jag läste Lenas dagbok. Och det är väl bra, för då har jag inte behövt oroa mig för att det skulle vara en jobbig, otursförföljd dag.
13 April 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Deklarationen.


Vad är deklaration för ett skumt ord egentligen? Jag gillart inte. Det låter fånigt, på något vis.

Idag trillade den iallafall ner i brevlådan till slut iallafall. Både morfars dödsbos och mammas deklaration kom förra veckan, så jag kände mig smått utanför. Inte för att jag ville ha den egentligen. Enligt mina beräkningar skulle jag få en restskapp på ungefär 4885 kronor.

Hah.
Jag trodde verkligen inte mina ögon när det stod att Beräknat belopp att få tillbaka (exklusive ränta) var 1802 (ettusenåttahundratvå) kronor! Jag trodde först att jag fortfarande skulle få betala tillbaka, och blev bara rätt glad att det inte var så mycket som jag befarat. Men icke! Vilken lättnad, och lycka. Jag ska få tillbaka istället!
..och det första gången jag deklarerar. ^^
Idag känner jag mig rätt hemma med nya dataskärmen också. Men det hade nog faktiskt räckt med en 17" egentligen... Mm.


Alltså. Jag måste sätta mig och räkna om mina beräknade utgifter nu och så. Kanske ska jag faktiskt beställa den fina bokhyllan och betala den dyra frakten det kostar att få den levererad när jag inte lär hamna på IKEA snart iallafall..? För jag behöver en ny bokhylla. De böcker jag har liggande på sängbordet skulle inte få plats om jag försökte ställa in dem i min Jysk-Billy". Och jag känner att det är ohyggligt rörigt fast jag just har flyttat och rensat och ställt allt iordning.
Mja. Jag får räkna lite...


Sedan borde jag orka att städa mina rum också. Det är äckligt mycket damm överallt. På min byrå som jag använder som stereobänk i sovrummet är dammlagret så tjockt att det nog knappt skulle gå bort om jag försökte torka bort det med en trasa...Mycket ofräscht :S


I övrigt är jag fortfarande arg/besviken/något obeskrivligt på mamma. Jag har pratat med henne idag. Jag glömde bort mig.. sedan kunde jag ju inte gärna sluta prata igen när jag kom på det, samt hade fått min första deklaration och undrade vad vissa saker betydde. Men jag tänker inte direkt föreslå en tv-kväll i hennes sällskap eller så.


Jag tänker dricka Aurora med Sprite på egen hand ikväll istället. Och se om det är något bra på TV. Eller om jag ska försöka se nån film eller så. Kanske. Vi får se.

Jag verkar ha placerat mina fonder alldeles innan en svacka också. Det känns ju trist. Att jag inte hade bättre timing och köpte dem när de stod lägre i pris liksom. Men men. De lär gå upp iallafall, det är jag rätt förvissad om. Heh.
13 April 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
hah.Mina fonder har förlorat 57 öre i värde idag. Attans!


Det är Greys nu.


Har inget att skriva egentligen, så jag ska väl bädda ner mig i soffan.
Jeanette kom hit ikväll så vi tog en promenad i stormbyarna. Det var..bra.
Men blä för den nedrans blåsten. Det får vara slut på den skiten nu!


11 April 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
och så var det med det.Naturligtvis.
Ångesten attackerar från alla håll och kanter så fort jag blir ensam med tankar och mörker. Det har aldrig varit så konstant förut, att ångesten stannat så länge och varit så intensiv. Inte som jag kan minnas, iallafall.

Jag vill och vet att jag borde skriva till Jeanette, men jag förmår inte öppna hotmailen och skriva. Kan inte. Vet inte hur, vad. Jag är så rädd att det ska svämma över då, så jag aldrig slutar drunkna. Aldrig slutar gråta. Aldrig slutar göra så förbannat ont. Jag orkar inte med det här mer. Har aldrig gjort.Och varför ska alla vara så förbannat inkonsekventa hela tiden? Jag blir så arg. De enda som varit konsekventa hittills är ironiskt nog den jag minst av allt vill ska vara det; danil. Och Jonas. Och Håkan, men det är inte hans fel.. han är ju död... (jag vet att jag har skrivit det några gånger redan, men NU har det gått in på riktigt. han Är Död.) Hade jag bara fått Håkan tillbaka till livet hade jag aldrig mer skrivit en rad om d.Varför är livet så orättvist? ;(((
11 April 2007  | Länk | Solförmörkelse. | 0 kommentar
tjugosex minuter över elva.Den här dagen har mot alla odds varit rätt okej. Mer än så har jag inte att skriva, faktiskt. Eller jo, visst hade jag kunnat skriva. Men det skulle nog bara sluta i kaos och så, så jag låter bli.


10 April 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Sjukdomsröst.


1953

Jag kände när signalerna gick fram en efter annan på hemtelefonen att det var mig någon sökte, men föga anade jag att det var min syster Vit som skulle möta mig i andra änden av linjen från sin säng på sjukhusets medicinavdelning då mamma räckte över telefonluren efter att ha svarat..

Tårarna som trängde fram när hon avslöjade min misstanke för sanning; nu blir Engla kvar på sjukhuset med sin sond för en lång stund framöver. Närmare döden hon aldrig varit, men så fylld av framtidstro kan hon intet annat än vinnande gå ur denna strid, försöker jag intala mig. Tillsammans ska vi övervinna den här vårens svårigheter. Tillsammans ska vi lämna våra hem för nya, egna.

Min rädsla när jag aldrig fick något svar på mitt sms förra veckan visade sig befogad och trots att jag försöker säga till mig själv att Engla inte kommer lämna mig för en annan värld så som Håkan gjorde så gör vetskapen att det faktiskt är möjligt mig fortfarande isande skräckslagen. Det har tagit minst tjugo minuter att tina upp fingrarna som förfrös under telefonsamtalet.. att sluta darra på handen kommer säkerligen ta en lång stund till.


Får jag det besked jag så högt önskar efter svarstiden imorgon ska jag genast författa ett brev till syster om det och skicka min rosa present till henne på sjukhuset. Jag önskar bara att jag kunnat ta skott från mina mormorspelargoner och få dem att växa till stora, vackra blommande blommor med en gång också. Då hade jag bett om lov att besöka henne personligen med alltsammans i bagaget...

Syster lät så skör och liten. Det avslöjar att det är på riktigt nu...

9 April 2007  | Länk | Brev | 0 kommentar
haket / arton minuter över elva.

vuxenpoäng i fondplacering (risk-nivå 4..hjälp..nu har jag skaffat fler anledningar att ligga sömnlös om nätterna :S).


Ångest som bara hoppar fram ur en mörk vrå, klänger sig fast och hej var kom du ifrån? Det känns som att jag håller på att gå sönder och det finns absolut ingen anledning alls till det. Jag vill bara krypa ihop i ett hörn och gråtagråtagråta, be någon krama mig fast det finns ju ingen här som kan göra det.

Äter paj (äteräteräter), ser Hello Africa, försöker att inte känna eller tänka, men kvävnadskänslan flyttar in i halsen och magen och jag kan inte ens sova bort de här känslorna för jag har inga sovapiller, jag knaprade ju upp allesammans förut. Alltså får jag skylla mig själv som inte kan somna nu. Som måste känna såhär. Som inte kan fly från mig själv. Och inte kan jag skriva ut skiten längre heller. Fan. Fan.


------
23:18


Klarar inte att vara vaken tills 24 är slut. Flyr nog till sängen inom några minuter, när Hello Africa är slut. Ångesten sliter mit i bitar och jag orkar verkligen inte. Varför ska det behöva göra så ont?!?

8 April 2007  | Länk | Vintervind | 0 kommentar
placering. (sjutton minuter över sju)

Jag kunde inte sova inatt. Jag gick ju och lade mig väldigt tidigt (för att vara mig), läste lite i en buffétidning (varför är det alltid så mycket saker i alla recept/rätter som jag inte äter?). Släckte, låg där i mörkret och tankarna bara rusade. Försökte mig på att skriva lite dagbok (privat). Tror det funkade något så när.. jag somnade iallafall nån gång.. och vaknade vid elva idag, om jag inte minns alldeles galet. Jag tycker det känns bra att vakna så tidigt numer. Jag har förvisso väldigt jobbigt allt som oftast att ta mig upp alldeles när jag vaknat, men ändå..

Det som irriterar är att jag inte får min ensamtid nu när det är sån lång helg iom påsken...>.<
Idag har jag iallafall stulit till mig den dels genom att nästan bara sitta vid datorn, men sedan åkte mamma upp till en vän längre upp i byn och fikade en lång stund också. Det tackar vi för.


Jag har suttit här till och från sedan tretiden någon gång och läst om olika sorters sparande. Räntefonder, aktiefonder, aktier, SPAX, sparkonton, Hedgefonder, Blandfonder osv osv. Bla bla bla ;) Även om jag känner mig klokare på vilka sorters sparande som kan tänkas passa och inte för mig, så har jag ingen aning om var och ungefär hur mycket jag kan tänkas placera?!
Men jag ska väl ta tag i det hela och faktiskt logga in i min internetbank och öppna ett sparande iallafall.

Och om man bara lär sig lite mer så verkar det nästan roligt att hålla på med sådant här.. ja, ni vet ju redan om min förkärlek för ekonomi...

Nu är det tv-kväll som väntar. Reprisen av 24 är inte slut förrän halv ett, men därefter ska jag minsann nanna kudden direkt. Hmmhmm. Nej, jag vet inte vad jag ska skriva idag. Allt låter bara ovettigt.


-----
22:22

Ruskigt värre. Nu är det bäst att de där två fonderna går bra! >_<

8 April 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
fjorton minuter över tio.Har ingenting att skriva idag som det verkar. Tänker lägga mig och läsa nu och kanske sova rätt snart. Hoppas på att det funkar bara...>.<


Najt
7 April 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
sexton minuter över sju, långfredag.
* ätit gul princesstårte-frukost

* läst gamla Villamagasinet

* hämtat ut två paket, köpt sallad, öppnat två paket
: det första var från Jotex, fyllt av duschdraperier, nya sängkläder, en bricka med
tre skålar på, ett ekonomipaket med gröna handdukar/badlakan och så..
det andra var från partylite; fick mitt pelarljus som var restnoterat när jag
beställde sist...

* gjort grekisk sallad - igen

* läst, ätit, pratat en kort stund med pappa i teflån och hängt upp duschdraperi.


Nu ska jag sjunka ner i en fåtölj i vardagsrummet och se disc 2 av första säsongen av lost med mamma, vi såg den första discen igår...
Sedan blir det väl att sova, antar jag >__<

Minns inte när det var senast jag inte såg ett enda tv-program en dag senast, men idag blir det så iallafall. De visar förvisso Harry Potter, men jag har ju alla de filmerna på dvs, så det tänker jag faktiskt inte se.

Det har solat och haglat/snöat samtidigt hela dagen, till och från. Jag blir inte klok. Men det blåser iallafall inte lika hemskt idag som igår, då var vi övertygade om att altantaket skulle lossna vilket ögonblick som helst när vi såg på lost...


(Kramar om Sassa)

6 April 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
femton minuter över tre.Jag vet att det vore bäst att bara slå bort alla tankar just nu, att ägna sig åt något som inte kräver tankekraft alls. Kanske sova, men då kan jag ju inte sova inatt så jag avstår ändå.

Det är liksom tårar i ögonvrån som jag inte har en aning om var de kommer ifrån, varför de dyker upp nu? Jag är lite övertrött, kanske.. men annars?

Jag skrev ett sms till Engla igår eller när det var, inte så att jag egentligen behöver få ett svar på det. Ville bara berätta om lägenheten jag tittat på, hur jag önskar besked om den, och att så frön.. Men när hon nu inte svarat med ett tecken blir jag genast orolig att hon är för sjuk igen. Tänk om hon ligger på att sjukhus och dör just nu?
Jag dör av tanken, bara.
För om jag förlorar min syster, då finns inte många kvar. Inte många alls.
Jag klarar inte att förlora någon mer, inte en till, inte Engla!

Det gör så outhärdligt ont att tänka tanken, och trots att den säkert bara är inbillning blir jag så rädd.


5 April 2007  | Länk | Tankar på kammaren | 0 kommentar
stormvindarFinns det någon slags "väder" jag inte kan med, så är det blåst/storm/orkanvindar! Inte nog med att man knappt får upp dörren när man går ut. Nej, håret ska ju bli en enda oreda, man kan knappt gå utan att lätta från marken - och till skillnad från i Sundsvall där Frugan påstår att hon står stabilt på marken flyger jag nästan iväg här i Mora med mina..nåja, låt oss säga väldigt många fler kilon än hennes ;P Att få posten i säkert förvar från postlådan är en utmaning, likaså att ge hästarna sitt hö - för det flyger ju iväg!! (hoppas C kommer hem snart och kan ta hästarna till hagen vid stallet istället, så det blir lite mer vindskydd, annars måste jag försöka få dem utfodrade på någe vänster =/ ). Pappa känner alltid av när det blåser; i nacken och så..sover dåligt..blabla.

Det enda bra jag kan tänka mig att man får ut av dessa vindar är energi, men allvarligt talat hade jag väl hellre haft oblåsigt med blå himmel och sol - då funkar liksom solceller minst lika bra som vindkraften..! Så nej, inte ens det är en bra grej,...

Ge mig stormfritt väder, tack!

Och jo, en sak till! Att försöka sitta ute och läsa när det blåser det minsta. Det är bara frustrerande, sidorna i en bok/tidning flaxar ju bara omkring. Blä.
Känner för att bara bädda ner mig i sängen och sova nu. Hade ju väckarklockan ställd på nio, och det är som vanligt totalt omänskligt för mig att vakna då.
Mamma var med till Jeanette idag. Det gick väl..bra, fast det var långt ifrån det roligaste jag varit med om >__<


Ska leta fram en filt eller nåt och underhålla mig på annat håll en stund nu..Får se när/om jag skriver nästa gång..


5 April 2007  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
elva minuter i åtta (sju lät bättre, men det var ju fel..).


Det känns som att jag vill skriva någonting alldeles fantastiskt, seriöst, bra. Men hur gör man egentligen det? Jag känner bara till längtan efter det där geniala skrivandet, jag vet inte hur man gör det. På riktigt.

Det går ju att drömma, men allvarligt talat; jag kommer aldrig få ihop en hel bok, eller ens en diktsamling av det jag redan skrivit. Speciellt inte i utgivet skick.

Det är väldigt trist att inse, för jag älskar ju skrivandet. Har alltid gjort. Redan när jag var tio år sade Banina när vi skrev en saga tillsammans i skolan att jag nog skulle bli författare när jag blev stor. När vi skildes åt efter skolavslutningen i sjuan, måste det ha varit, sade hon att hon skulle hålla utkik efter mitt namn i bokhyllorna i framtiden. Hon var visst övertygad om att jag var en riktig författare. Sedan dess har jag sett henne en gång; det var nog i åttan. Hon var tillbaka i Mora och hälsade på i skolan, för under sommarlovet efter sjuan flyttade hon till Falun. När vi hamnade på Stranden i sexan tappade vi kontakten. Blev osams.. tråkigt nog, för jag tyckte väldigt mycket om henne egentligen.

Men det är väl inte alltid menat att man ska förbli vänner trots det.
Idag känns inte själen rofylld alls. För tredje natten i rad låg jag bara och snurrade i evigheter innan jag lyckades somna. Fast jag vaknade ändå redan vid halv ett idag, och gick upp.
Det tär att mamma är hemma, sjuk. Den där stunden med läsande vid köksbordet efter turen ut i hästhagen och till postlådan behövs visst. Ensamtid. Mamma säger att jag är vass idag.

Jag har nog bara haft för lite av den där tiden på sistone, ensamtiden.


Det för nog otur med sig att skriva så mycket om hur jag hoppas, men jag gör det ändå. Hoppas på den där lägenheten. På att den innebär ännu ett steg mot livet jag egentligen redan borde levt. Det med välmåendet.


Men nu börjar Men in trees. Får se om jag skriver mer sedan, kanske...

4 April 2007  | Länk | Tankar på kammaren | 1 kommentar
svar: ja?


Tittade på lägenheten ikväll. Den var jättefin. Ljus, fräsch, även om det inte tapetserats om på typ tio år..det är ju småt fantastiskt (att den var så fräsch fortfarande, alltså). Jag tackade ja redan inatt innan jag gick och lade mig. Tur att jag inte köpte grisen i säcken liksom ;P Men jag kommer inte få veta än på en vecka minst om jag får den eller inte. It S U C K S !!
Jag har väl inte tålamod att vänta ända tills dess liksom?
Jag vill veta nuuu!

Jag har iallafall köpt ett miniväxthus (en sådan där låda med lock alltså), lite såjord och frön idag. Lavendel. Luktärt. Citronmeliss. Busktomat. Hoppas bara att jag får en anledning att så dem också...>_<

Fick hämta ut mitt ljuspaket idag också :) Så nu.. behöver jag inte köpa mer ljus på.. evighetslänge ^^

Hmm. Känns som en hyfsat bra dag, idag. Igår slutade ångestigt och så, men det ska inte idag göra. Ser Gilmore Girls nu. Och så..

Menmenmen. Jag upptäckte just att den här lägenheten ju inte alls är av största modellen som de påstår på Morastrand? Haha. Jaja. Det blir ju billigare iaf. Det gör inte direkt något. (bilden stämmer inte riktigt..det är bara två garderober i hallen och flera i sovrummet. men i stort så..)


3 April 2007  | Länk | Vårvind. | 2 kommentarer
Rosa.Jag tycker faktiskt om min nya design här, även om den är rosa. När jag öppnade fönstret här nyss och såg blommorna och den ljusa färgen kändes det liksom.. Enkelt.?.

Det är inte fullt lika vårigt väder ute idag som vi haft den senaste tiden. Det är ganska mulet och grått. Men så länge det inte är vitt ute när man vaknar får man väl vara nöjd..?


Jag skrev i dagboken på haket inatt om att det känns som att jag står på gränsen mellan två världar, två olika liv. Det är den gamla världen där alla människor bara vänt sig ifrån mig. Där jag är vilse i mig själv och allt annat. Och en ny, ljusare värld, där det finns någon slags själsfrid trots att där också finns ångestmörker än så länge.

Den där friden infinner sig gärna såhär dags om dagarna, när jag är nyvaken, har nymatat hästarna och tagit den lilla promenaden bort till postlådan och hem igen. När jag tänker att jag ska sätta mig vid köksbordet och gå igenom den reklam som känns intressant (gärna saker från ÖoB, IKEA, färgbutiken etc.), och sedan övergå till någon av mina tidningar. För tillfället är det nyaste numret av amelia jag fortfarande läser. Hus & Hem var så rolig att den tog slut i lördags, till min stora sorg. Fast nya numret kommer ut idag, om jag inte missminner mig.

Iallafall.
Det känns litegrann som vår i själen också just nu. Jag hoppas såå att det varar.


Imorgon ska jag och titta på lägenheten. Kanske gör det ingenting att den har skugga på eftermiddagen? Vi får se. Jag hoppas att den kan vara intressant nog att tacka ja till och kanske bli mitt första egna hem. Det skulle vara tokfint.
Så fort jag får besked om att jag fått en lägenhet kommer jag rusa iväg och köpa frön och såkrukor med jord så jag kan smycka min balkong med, iallafall.


2 April 2007  | Länk | Vårvind. | 3 kommentarer
unika besökare


Det är lite intressant att konstatera; i mars hade jag som mest 17 unika besökare på en dag, IDAG har jag haft 48. hur gick det till? :S


Har ätit världsgodaste Felix Ost & Skinkpaj.
Nu väntar jag på att Sjunde himlen ska börja...
Då ska jag sätta mig med mitt rutblock och rita klart huset jag började med igår.

Jag önskar att jag inte var så kass på matte, och att jag inte var så skoltrött.
Då skulle jag definitivt blivit arkitetkt.
Får nöja mig med inredare, nu?
Om jag faktiskt skulle hanma i den "branschen" alls.

Annars får det väl förbli ett intresse bara.


---
18:10


Och nu blev min nogg lite vårglad också. Ett tag.

1 April 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Vårsöndag.Först och främst vill jag bara säga att jag hoppas ni har överseende med att jag svär så hemskt i bloggen när jag är arg, ledsen och förbannad. Det är liksom det eller att slicea sönder sig själv på ett ungefär, och jag nöjer mig helst med orden.

Eftersom igår var en sådan fridfull dag sinnesmässigt fram tills det att jag läste den där elaka kommentaren blev det såklart platt fall där. Jag kan inte rå för det ju; jag hatar när tankarna om att jag är dum och värdelös dyker upp och leder vidare in i destruktivitetsplanering - dö dö dö. Men nej, jag tänker inte dö för en anonym jävels skull. Sååå anonym är du förvisso inte. Om IP-spårarsidan jag fick tips om av havregryyn talade sanning så skrevs inlägget på KTH. Jag känner bara en människa där. Eller kanske en till har tillgång till dator där? Jag vet inte..
Jag hade mina aningar om en "skyldig" människa redan igår när jag kollade hur människan hittat till noggen och så, men helt säker var jag inte..och är inte nu heller. Men ja. Det spelar väl ingen roll. Strunt samma. Jag bryr mig inte.


Jag tänker inte låta mig hindras från att ha drömmar om hur jag skulle vilja bo bara för att jag inte jobbar ihop pengarna till hyran. Vad är det som säger att man inte kan önska sig eftermiddagssol på balkongen bara för det liksom?
Förresten kanske jag inte kommer behöva få bostadstillägg att betala hyran med för evigt? Nej. Just det.

Och som sagt. Jag har inte valt att inte klara mig ekonomiskt på egen hand, utan FKs aktivitetsersättning. Hade jag klarat mig utan den så hade jag bannemig gjort det, varesig jag fortfarande inte jobbade eller om jag faktiskt gjorde det.
Men Nog Om Det!
Sigur Rós i playlisten. Önskar så att jag kunde få en repris av konserten i Dalhalla.. Den var ju ren magi. Till och med mamma vill se dem igen.


När jag var och hälsade på Julia första gången i hennes lägenhet sade hon att man blir rätt städgalen när man bor själv oavsett hur man var innan. Jag var tveksam då till att jag någonsin skulle/kommer att bli det. Jag vet inte om det är våren som gör det, men nu sitter jag och längtar efter att skriva städlistor och planera saker och ting som har med sådant att göra inför den dag jag verkligen bor själv (vilket förhoppningsvis blir Snart!). Helt galet!
Hoppas att jag kommer orka hålla ordning och så iallafall...

Likaså det här med att fylla balkongen med blommor och kanske rentav ett par tomatplantor, en kruka med potatis och en klätterjordgubbsplanta.. Jag är inte mycket för odling i trädgården eftersom det är mask och sådant läskigt (fobi!) i jorden. Men på balkong slipper man ju sådant.
Hade jag vetat med säkerhet att jag skulle fått en av de där lägenheterna med inflyttning första juni, då skulle jag köpt frön och sådant på en gång och börjat så!
Det låter så roligt!


Och när jag hållit på och sortera och städa här hemma på sistone, så har jag stött på syskrinet och broderiet jag höll på med i höstas, det med kattungarna under granen.. och jag skulle vilja komma igång med det igen också. Brodera klart det, för det är ju inte mycket alls kvar på det broderiet, och sedan börja med ett nytt, mer vårigt..om jag nu har något sådant?


Iallafall. Jag har börjat bli mer ordningssam och strukturerad, minsann. Skriver ner allt jag handlat i min ekonomikoll-bok, räknar ut hur mycket pengar jag får kvar när jag betalat alla räkningar, har börjat spara lite, planerar att avsluta mitt fondkonto på nordea som pappa öppnade när jag var liten; för att öppna ett nytt på Swedbank som är min "riktiga" bank och sedan börja spara lite mer strukturerat där framöver.. på nordea har jag bara 287 kr typ, som ökar lite för varje år utan att jag gör något med det.. det hade ju varit trevligt om man kunnat spara lite varje månad och sedan sett hur summan ökar liksom.. så man har inför framtiden.. "pensionen"..osv..haha.


Det låter ju helt sjukt att fundera på pensionssparande när man är 21 och inte ens vill leva tills man blir så gammal (det vill jag inte, vare sig jag är självmordsbenägen och depressiv eller ej!).. men det kan väl vara bra att spara lite iallafall. Man kan ju hinna ändra sig, eller nåt...


Nu ska jag nog gå och värma en paj, tror jag. Sedan får vi se vad som händer. Skriva en strukturerad städlista? Kanske? :*

1 April 2007  | Länk | Tankar på kammaren | 2 kommentarer
Vem DU nu än är.

"Har du tänkt på att du har tur som har chansen till en lägenhet som någon annan betalar åt dig? Klart du har råd att klaga på solsidor då, medan resten av oss stretar på jobbet..
Skrivet av ....... den 31 Mars 2007 18:16
IP:193.181.1.134"ALLA MÄNNISKOR FÅR VÄL FÖR FAN HA DRÖMMAR OCH REFLEKTERA SINA TANKAR I SIN JÄVLA BLOGG FÖR HELVETE! Jag är mycket väl medveten om att jag inte jobbar och sliter ihop mina egna pengar på samma sätt som de flesta andra, men jag tänker banne mig inte ha dåligt samvete för det! Det finns en anledning till att jag inte jobbar, hade jag sluppit få aktivitetsersättning och bostadstillägg hade jag lätt avstått, vare sig jag jobbade eller ej.
Inte för att du din stackars skattebetalare får betala för min bostad, dock. Nej. Utan för att jag vill klara mig själv ändå.Damnit, jag hatar anonyma kommentarer. Är man så jävla feg att man inte kan stå för vem man är så ska man inte säga nåt heller. Fatta?!?
(PS: Nån som har koll på var/hur man spårar ip-nummer och sådant, egentligen?)
(PS 2: Frugan, eller nån, går det att begränsa noggen enbart för vänner som med bilddagboken?)
1 April 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida