Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


30 avril 2011Sista april...
Det är alldeles vansinnigt varmt att gå ut i tunn skjorta och svart (tunn) kappa denna valborgsmässoafton, märkte jag. Men så fick det bli.
Jag inledde dagen genom att hämta ut ett klädpaket på det lilla Icat i närheten, kilade hem med det och begav mig sedan in mot stan för att inhandla en till mörk gardin (med knytning, en viktig detalj när man inte får lös gardinstången) till mitt fönster. Äntligen! Så slipper jag ha min lapptäckspläd upphängd för fönstret hela dagarna (för att det är så himla svårt att komma åt att hänga upp det när det står ett bord i vägen så då får den hellre hänga där jämt) längre. Sedan vårsolen blev tidig och varm har den hängt uppe, så jag är lite trött på det nu.

Planen är förresten att möblera om lite så jag får bättre golvytor framför fönstret nån gång också, men just nu är tiden för sådant ganska obefintlig. Att skriva det här inlägget ingick egentligen inte heller i planen, men innan jag dyker ner i kursboken som står på dagens agenda behöver jag pusta ut lite känns det som. Och mitt kära forum ligger nere sedan igår så jag har lite kliande skrivfingrar dessutom.

Efter gardinshoppingen tänkte jag göra ett försök att hitta en bok på Akademibokhandeln men det projektet misslyckades. Däremot såg jag Patrik Sjöberg som var där och signerade sin nya bok...

På hemvägen stannade jag på ICA och inhandlade äntligen en blomma till mitt lilla studentrum. Det fick bli en orange våreld till en av de fyra blomkrukor jag baxade med mig ner nu senast när jag var hemma. Jag slog till på en ask med spanska jordgubbar också. När resten av Göteborg är ute och grillar och umgås och ser kortegen ska ju jag sitta hemma bakom fördragna gardiner och plugga istället, då kan det behövas lite upmuntran.

Egentligen hade jag tänkt se kortegen också. Det är ju första valborgen i stan, men efter en riktigt dålig eftermiddag igår, som jag kanske skriver mer om senare, känner jag inte för att socialisera och vistas bland en massa människor. Jag tar igen det nästa år, kanske...


30 April 2011  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
28 avril 2011
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Inför ESC 2011 II
Har påbörjat min andra VFU-period idag och är en smula genomtrött, så inledningen blir fåordig. Ger mig direkt på låtarna istället.

Malta, 2 poäng. Nej. Usch!

San Marino har hittat en mysig liten vaggvisa att skicka till Tyskland. Jag tycker om den, även om sammanhanget kanske inte är helt rätt. 3 poäng.

Kroatien har lite fart i alla fall. 2 poäng.

Island. Med sin tragiska bakgrundshistoria vill man ju att det här ska vara superbra. Bäst ikväll är det nog, men nja. 3 poäng får den.

Ungern, 4 poäng.

Portugal, 1 poäng. Fast det vete sjutton om den ens förtjänar det, sådär en halv minut in i låten. (Efter låten: aha, just det. Man får ju ge 0 poäng också! Zero points! Noll poäng!)

Litauen. Gäsp. En svag 2:a.

Azerbajdzjan. En 3:a.

Grekland, 1 poäng. Detta faller mig inte i smaken, men i jämförelse med mycket annat som Grekland skickat till ESC så var den här låten inte vidrigt hemsk i alla fall.


26 April 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Inför ESC 2011 IJahapp, så var det dags igen! När man sitter såhär och tänker tillbaka så känns det ju inte alls som att det gått ett år sedan senast...


Polen, 1 poäng. Nu hörde jag inte hela låtinslaget, men det jag hörde kändes ganska vattnigt.

Norge, 1 poäng. Nja. Jag blir inte såld på den.

Albanien, 1 poäng. Nej, nej, nej. Detta var värst hittills.

Armenien. Okej. Jag ska vara lite snäll nu, åtminstone i jämförelse med vad jag varit hittills. 2 poäng! ;)

Turkiet, 2 poäng. Har inte så mycket mer att säga tror jag.

Serbien, 4 poäng! Faktiskt!

Ryssland, 2 poäng. Det kändes ganska trist det här.

Schweiz. Det här var en glad, enkel melodi. Sådant går hem hos mig. 4 poäng, här med.

Georgien. Här tappade jag koncentrationen, hörde varken vilket land det var eller speciellt mycket av låten. Vet bara att det gjorde ont i mina öron.. 2 poäng.

Finland. Här vill jag å andra sidan sätta en femma innan introt är slut. Det låter precis som min typ av låt! Men jag ska vänta lite, höra hela liksom... Ååh. Jag väger lite här. 4? Eller 5? Jag har varit så elak innan, så jag väljer den snälla vägen den här gången. 5 poäng till Finland!


Och där var veckans program slut... Finland är vinnaren so far.

19 April 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
13 avril 2011Bonjour!


Igår blev en trevlig dag, och kväll, trots regnet som envisades med att stanna kvar hela dagen. Precis när jag svängde in mot hållplatsen i Haga för att möta upp Tuss för att fika såg jag att jag fått ett sms om att Snuss hade tid att umgås på kvällen i alla fall. Men det blev ändå fika först, på Husaren denna gång, jag satsade på ett säkert kort i form av citronmarängpajen jag testade senast jag var där. Sedan begav vi oss mot Kungsport och mötte upp Snuss innan vi inledde kvällens pubrunda. Fyra ställen hann vi med allt som allt, inklusive avslutningen på "fel sida bron".
Halv ett var jag hemma igen och nu håller jag på att fixa matlåda till skolan så det blir inte så mycket mer skrivet om det.

Ikväll står valet mellan "öl" med seminariegruppen eller att höra med Snuss om hon har något emot att jag beger mig ut på ön igen. Förhoppningsvis går det bra, kan vara intressant att se hur quizkvällarna på hennes stamhak går till också, plus att jag har fulltecknad agenda långt in i maj efter att jag kommer tillbaka från påsklovet hemma så det lär bli skralt med umgänge framöver...

13 April 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
12 avril 2011Jag har en ledig dag, och ingenting som måste läsas in till morgondagen. Hur ofta händer det? Dessutom är jag ledig på torsdag och har knappt något att läsa till på fredag heller! Därefter blir det "påsklov" och jag åker hem för nio dagars lantluft. Eller sju och en halv åtminstone. På lördag kommer jag sitta på en buss i tio timmar, på annandag påsk blir det en halv dag på tåg.
Just nu känns det som en oändlig tid att vara ifrån staden, efter den förra hemresan hade jag egentligen kunnat stanna kvar här nu. Men bokat är bokat, och sedan kommer jag inte ha tid att åka hem något mer förrän terminen är slut. Fast först ska jag stanna här en vecka eller två och bara ta det lugnt och roa mig. Förmodligen kommer mamma inte vara borta något nästa vecka, så kattvaktsgrejen är inte aktuell, vilket är lite dumt. Det hade varit bra om det passat ihop, liksom...


Dagens planer var egentligen en tur till botaniska, eller möjligtvis IKEA för inköp av en nödvändig ny kudde. Men botaniska i regnet.. näe. IKEA ensam.. näe. Får vänta ett tag till (planen har varit ända sedan i januari att åka dit med Emma, men det har liksom inte gått att få in i kalendern ännu).
Dock blir det en fika med Tuss i Haga i eftermiddag, och så inväntar jag fortfarande besked om en eventuell kväll på ön (bäst att inte vänta sig för mycket, den där öbon är alltid så fruktansvärt upptagen med både det ena och det andra).
Imorgon kväll ska ett antal av oss i seminariegruppen "dricka öl" (varför måste det låta så trist att skriva "dricka cider"? jag dricker ju inte öl, men det låter liksom hundra gånger bättre).

På torsdag ska jag ägna mig åt roligheter som att tvätta och fixa iordning mesta möjliga inför min hemresa så jag slipper på fredag. Ifall det blir ö-tripp då istället. Och plugga pyttelite.

Rastlösheten har nått en ny nivå med vårens och solens ankomst, som kanske märks, även om solen som sagt är frånvarande idag.. Plus att jag bestämt mig för att bli bättre på att socialisera istället för att bara sitta hemma i mitt dammiga lilla rum.

Jag känner mig alltid lika malplacerad när jag umgås med människor, förhoppningsvis kan övning råda bot på det. Och så vill jag såklart lära känna fler människor bättre här i stan...:)

12 April 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
4 avril 2011Det är så märkligt att besöksstatistiken slår sitt all time high-rekord med 2065 besökare en månad när man skriver ett enda inlägg... Inte för att så många av de faktiskt läser något, om jag får spekulera. Men ändå. Lite roligt är det faktiskt.

I torsdags efter eftermiddagsseminariet åkte jag hem över helgen. Imorse tog jag tåget 05:17 tillbaka till Göteborg för att hinna i tid till ännu ett seminarium. Man kan säga att jag börjar känna mig trött nu. Men samtidigt känns det som en petitess i det stora hela. Åtminstone dagar som denna, då man nås av väldigt trista besked.

Det har hänt mycket trist, både nära och i omvärlden i stort på sistone, som får mig att fundera. Varför måste det vara så? Kan inte allt bara få vara välbalanserat och bra en stund? Kan man inte få slippa ekonomibekymmer och sjukdomar och elände i allmänhet och.. ja.

4 April 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida