Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


TillbakaIgår fick jag modemet så det blev att flytta hit datorn och mecka ihop det under kvällen. Så nu antar jag att jag är tillbaka med mer regelbundet skrivande. Hittills har det mest blivit lunar och haket, då de är så lättillgänliga för korta uppdateringar. En längre sådan angående alla tankar och känslor kring självboendet får komma en annan gång, klockan är ju rätt sent och jag hade tänkt se nåt avsnitt av nån serie innan jag går och nannar kudden.

Ska läsa ikapp alla dagböcker och bloggar ännu en gång, också. Så det finns lite att sysselsätta sig med. Typ.

30 Maj 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Moving.


Imorgon flyttar jag på riktigt.
Således kommer det bli ont med uppdateringar ännu en tid framöver.
Men det hindrar er förhoppningsvis inte från att lämna en drös kommentarer eller ifrån att skicka sms eller hej...varför inte r i n g a rentav?
Its weird, men vet ni vad? Jag har ett alldeles eget fånnummer nu! :0

Jag hoppas det kan bli välanvänt. Jag är ju inte alls bra på att ringa, men om jag får in vanan genom inkommande samtal skulle jag säkert bli bättre på utgående samtal också. Jag är ju egentligen pratsjuk som tusan, fråga bara mamma..

Undrar hur det här ska gå egentligen, med enbart katterna och blommorna som lyssnar utan att svara när jag säger något?


19 Maj 2007  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer
Tisdag.Jag har beslutsångest över hur jag ska göra med promenaden jag har inbokad med Jeanette idag. Ska jag ställa in den? Det lutar åt det, jag har varken lust eller tillräckligt bra väder. Det kan ju börja regna närsomhelst. Dessutom ska vi köra iväg lite mer saker till lägenheten, sen vill jag stryka gardiner till vardagsrummet också..

Lika bra att skriva ett mail till J med en gång.

Just ja. Ska undersöka att telefonen fungerar också :) Tråkigt nog har jag ju ingen egen telefon utan får nöja mig med en gammal efter mormor, med noll räckvidd i sladden.. men men. Det ska nog gå att ordna så småningom.. Jag måste ha en teflån med display så telefonnumren syns. Annars svarar jag ju inte :S

Och nu ska jag försöka beställa bredband också. Lets hope it works..


15 Maj 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
vilodag.Idag har jag faktiskt inte gjort ett knop, bortsett från imorse då jag följde mamma på banken och avslutade min fond på nordea.
Jag hade förvisso inte kunnat flytta speciellt mycket möbler även om jag ville idag, med tanke på att det ösregnat mest hela dan. Och åskat. TV:n försvann till och med. Och fönsterlampan skallrade mot fönstret av åskdånet vid ett tillfälle.

Årets första ordentliga åskoväder, redigt mysigt! :)

Det blir nog att flytta allt som återstår på torsdag, om vädret är bättre då. Det är ju röd dag, så mamma är ledig, och förhoppningsvis har morbror tid att hjälpa till att flytta säng, tv-bänk och sådant tungt..


Och på fredag trillar månadens slantar in på kontot så då ska det handlas och fyllas upp kyl och frys. Sedan är det nästintill boklart, bortsett från att bredbandet ju inte fixats ännu...


Skriva..vad mer? Jag vet inte.. vi skippar det.

Eller vänta. Marie har köpt arvikabiljett så nu blir det definitivt festival i juli också ;D

14 Maj 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Nattliga skriverierBorde väl sova, ska upp rätt tidigt imorgon. Oavsett om jag bestämmer mig för att jag orkar och vill åka på nordea och avslöja fonden eller ej. I annat fall är det repris på Våra bästa år från i fredags typ tio i tio eller nåt.

Jag har ju inte skrivit här på ganska många dagar nu, så jag tänkte att jag skulle bokstavera ner lite tankar och sådant.

Flyttandet gör så sakteliga framsteg. Men jag har ingen brådska, alls. Speciellt inte efter lördagen då vi körde iväg de återstående kartongerna som stod och skräpade i källaren, och i vardagsrummet. Jag har förvisso en hel del onedpackat ännu. Eller inte en hel del, men man kan säga att det fortfarande ser helt bebott här hemma eftersom jag har de flesta möbler kvar här, liksom de saker jag använder dagligen..lampor vid datorn, alla viktiga papper, nyinkomna räkningar, fjärrkontroller till tv och boxen..ja..
Eftersom jag inte beställt bredband än och inte riktigt är på det klara med hur lång tid det kan ta att få igång det efter att teflånen kopplats in på tisdag så jag kan göra bredbandsbeställning utan en massa krångel med mail och sådant, har jag iallafall ingen jättebrådska att flytta helt. Det får nog dröja ända tills nästa helg...

Det är dessutom skönt att inte ha någon stress på sig att flytta allt på samma gång och sedan bo i ett kaos tills jag orkar ta hand om alla kartonger..iom det kan jag ta lite i taget och göra iordning det allteftersom. Köket är ju snart klart nu, allt är diskat och så..det som saknas är väl gardiner och att fylla kylskåpet med mat typ..:)


Jag hoppas att jag kan träffa Ida och Julia framöver iallafall. Och Emilia. Stackaren har tydligen fått laktosallergi som Ida så det är apoteksjox (ersättning) var tredje timme dygnet runt som gäller just nu. Det kan ju inte vara alltför roligt, men jag skulle gärna träffa Emilia igen medan hon fortfarande är någotsånär bebisliten :)

Jag skrev till Milla för ett tag sedan också och föreslog att hon skulle komma upp och hälsa på en stund när jag flyttat klart. Det kanske blir roligare att träffas på Arvika då, och till det behöver hon nog komma bort lite från lättillgängligheten som Stockholm innebär vad gäller droger och sådant...Well. Criminal Minds är slut nu, så jag ska väl nanna kudden nu.Trettonde maj är dessutom överlevd som vore det vilket datum som helst, i år.. Jag vet inte om det beror på att det verkligen är så eller om jag bara varit för upptagen och för att jag håller alla känslor på avstånd för tillfället...


14 Maj 2007  | Länk | Tankar på kammaren | 2 kommentarer
FlyttstartIdag när mamma kommit hem från jobbet blir det att börja köra iväg lite saker. Att jag "packade ner" skafferiet, eller åtminstone de saker som är mina däri igår kväll tog hon nog som ett tecken :).

Så får vi se om Matildas toaskylt finns kvar eller ej..well.. det skrev jag om på haket så..iallafall så ska jag skicka ner den till henne isf.

Sedan ska jag nog ta en dusch där också. Om inte mamsen lyckas leka rörmokare mer framgångsrikt idag istället..dumCaspian har ju meckat ner något i badkarsavloppet så det blir översvämning över hela golvet om man dushar. Suck.


Ställde just in promenaden med Jeanette också. Det är så opålitligt väder iallafall så det gör nog inget.. Nyss ösregnade det, sedan slutade det, och nästa gång jag tittade ut regnade det igen. Var är soooolen?


8 Maj 2007  | Länk | Vårvind. | 0 kommentar
SmultronSallad, mer krasse, mer luktärt och smultron. Plus pelargoner, förstås. Det står på listan över växter jag vill införskaffa snarast möjligt. De tre förstnämnda i fröform, förstås. Att så från början och se hur de börjar leta sig fram ur jorden på samma sätt som det jag sått och som nu börjat växa i mitt lilla drivhus (nya bilder finns i bilddagboken nu, att jämföra med sedan i fredags). Det är faktiskt riktig lycka i all sin enkelhet att se hur saker man själv har odlat börjar leva och växa.

Ganska fantastiskt egentligen hur sådana små saker kan göra skillnad på det viset.


Idag har jag packat så mycket mer så nu går inga fler kartonger in i vardagsrummet. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt riktigt :S Jag vill ju inte sluta packa förrän allt är packat, liksom..men just nu har jag inte mycket till val. Det får lösas på något vis imorgon.

Imorgon ja. Vi ska till bobutiken och be att få hyresavin för juni också. Den behövs ju till FK när jag ska lämna in ansökan om nytt bostadstillägg. Men det har jag redan skrivit om på haket så jag orkar inte skriva mer om det här.


Måste ställa klockan på kvart över åtta igen. Det ser jag mindre mycket fram emot. Tur att jag ändå inte snurrar i timmar innan jag somnar numer. Kryper väl i säng typ halv ett ikväll eftersom det är repris av Criminal minds tills dess..


6 Maj 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
Nu vill jag ju börja flytta saker också..Ja det vill jag! För nu har jag ju fått nycklarna till lägenheten. Men det lär inte bli något av det än på någon dag. På måndag skulle gubben från Morastrand komma tillbaka och besiktiga om ett par saker som han tydligen inte blivit nöjd med på städfronten. Och mamma är nojjig om att saker ska försvinna då så..ja.. jag får snällt vänta tills det passar Henne att börja flytta. Suck.

Skönt att ha nycklarna redan nu iallafall, så att man kan ta det allt eftersom. För just nu har jag alldeles kommit av mig gällande packningen här hemma.

Visserligen har jag packat ner det mesta av det viktiga..typ filmer, böcker och så.. men jag har en massa kläder och grejs kvar. Och saker man glömmer bort att man har, men som också måste packas. Typ..igår kom jag på att jag har ett helt överskåp ute i hallen fyllt av saker och ting jag måste gå igenom och bestämma om jag ska ta med mig eller bara packa ner och så. Och julklappspapper. Important stuff! Man kan ju inte flytta utan det. ;)

Annars vet jag som vanligt inte om jag har något speciellt att rapportera. Det blev en sväng till Rättviks marknad igår, men det var trist och inga munkar hittade jag heller. Suck. Det slutade med att jag köpte tre munkar för 12 kronor på Matekonomen på hemvägen istället >_<


Imorgon fyller mormor 75. Eller hon skulle ha fyllt. Vi har köpt lite blommor som vi ska till kyrkogården med imorgon, och tända ett ljus också.

Funderar på att packa nån kartong till nu, och göra mat sedan? Mmm, så får det bli! Och sätta igång en tvättmaskin kan jag göra också..mm!

(Saknar Tuss, Tuss borde komma hit. Typ. Nu. Absolut. Därav bilden)

5 Maj 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 2 kommentarer
Det gror!


Tittade till mitt drivhus nyss för att eventuellt vattna, och då såg jag att det var jättemycket som kommit upp! *gladgladglad*
Passade på att trycka ner lavendelfröna också, orkar inte gro dem i kylskåp och grejs. Blir det inget så blir det inget, då får jag väl köpa nån planta istället..

Tog ett par bilder och lade upp i bilddagboken iallafall...

Får se om vi ska på Rättviks marknad senare också. Mamma ska äta först isåfall...


Imorgon får jag nycklarna till lägenheten.
I övrigt vet jag inte vad som händer :)


4 Maj 2007  | Länk | Vårvind. | 0 kommentar
Tradera...


Om någon känner sig manad att läsa böcker från 1986 har jag två auktioner med böcker från dess,
Maia och Flykten från Bekla.

Fick i uppdrag att sälja dem åt mamma, och vad gör man inte för sina mammor liksom...(förutom att städa hela tiden..)

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=43056720

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=43057187


2 Maj 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
länk


Jag måste bara kopiera in den här länken från Frugans nogg. Det är ju helt galet fascinerande vilka konstverk man kan göra av tårtor, alltså..!

http://www.baraskit.se/random/archive/27/cakes.html


bra om man lägger in länken också, jah...>__<

2 Maj 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Lilla Gucci


Inte trodde jag det var så illa ställt med Sassas Gucci, även om hon var inlagd på djurkliniken. Men nu är hon avlivad och usch..jag kände ingenting när vi "tog bort" Ninis..så det är svårt att förstå hur jobbigt det måste vara för Sassa nu. Men jag är samtidigt glad att Gucci slapp lida iallafall. Att hon inte behöver få fler epilepsianfall och så..

Och ja, jag vet att det låter strange att inte känna något när ens husdjur dör. Men jag kände inte speciellt mycket när Håkan dog heller. Och det berodde säkerligen på medicinerna..Nu ska jag nanna kudden, det är helt galet så trött jag är.
Försöka komma upp ungefär samma tid imorgon som jag vaknade idag också; tio. Det känns lagom. Då blir jag trött lagom tid på kvällen också. Ja..

Och imorgon flyttar Marie. Åh jag vill med!

Ska be mamma ringa Matilda om nycklarna, så jag kan börja flytta saker med en gång när hon åker iväg med sitt flyttlass på lördag. Även om jag inte tänker bo där riktigt förrän jag har bredband i lägenheten.. Det finns ju mycket att göra ändå. Kan åka med mamma när hon åker till jobbet och vara där tills hon slutar, och packa upp och diska porslin och sådant?

Det blir nog bra..
Längtar efter att veta säkert hur mycket pengar jag kommer ha kvar när alla utgifter är betalda framöver också, så jag kan beställa bokhyllan från IKEA och köpa småsaker..blommor och sådant. Jag vill ha pelargoner på uteplatsen. Och så måste jag ju köpa trädgårdsmöbler... Göra fint.

I cant wait!


Natti
(och tankarna går förstås till Gucci, och Sassa som jag önskar jag kunde ha hos mig nununu) <3<3

2 Maj 2007  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida