Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Delmål 1.Mitt första delmål är nått, tio kilo, på 58 dagar. På sätt och vis är jag förvånad att det gått så bra, på ett annat är jag frustrerad för att det inte märks mer än genom att min göteborgsring sitter lite lösare...


Även om det inte var tänkt som en belöning när jag köpte färg igår, så blir det en hårfärgning som belöning endera dan. Och provsmakning av en ny Ben & Jerryssort. Även om det inte kommer bli någon regel med matbelöningar. Det är uff uff!


Hade tänkt att ge mig ut på balkongen med min bok en stund nu, tills mamma hämtar mig strax efter tre. Då ska jag följa med henne hem och vara dräng en stund. Fast först måste jag borsta tänderna. Kom jag på...:)

30 Maj 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Mina dagar..Mina dagar verkar rusa förbi numer. Det är bara för att jag inte vill det. Jag vill sitta på min fina balkong (bakom mitt gigantostora parasoll som jag lutat mot räcket nu för att få plats med det - annars är det för högt, eller snarare är balkongen ovanför för långt ner..) med näsan i en bok. Utan att krossa fler glas mot betonggolvet, jatack.
Gärna med väl kyld ramlösa med god smak, dvs: ingen blåbärssmak mer. Kanske inte så mycket persimon & grape heller. Hellre Kaktus eller Granatäpple. Eller Päron & citronmeliss.

Och så får någon gärna uppfinna kalorisaknande Ben & Jerrys när ramlösan inte lyckas svalka nog :)

Jag har haft en hel del problem med nyttigheten sedan jag flyttade ut ur min gamla lägenhet (dvs när jag bodde hos mamma, och sedan här..). Men idag har jag haft en bra dag. Och nu när det blir så varmt kommer det där med varm, riktig mat inte lika lätt falla i smaken. Jag har införskaffat yoghurt till luncher nu framöver. Annars fortsätter jag äta mina äpplen med keso och kanel. Och så ska jag göra grekisk sallad imorgon. Utan någon sallad. För den fick jag slänga idag, och jag glömde köpa ny när jag var och handlade. Men men. Det går nog bra ändå :) Annars får jag undersöka hur fetaost och quinoa/råris smakar tillsammans. Kanske..


Hade ett riktigt trevligt telefonsamtal ikväll också. (det får bli en riktig reprishelg i helgen..både Lyxfällan, Greys och ..vad mer jag nu missat i veckan :). Hoppas det blir av ett nytt samtal ganska snart också, även om det är svårt att få tag i Elino...

Sedan ska jag fånga Tuss också! Endera dan...

29 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
SomrigtDet är så skönt att det äntligen är balkongväder här. Att man kan sitta ute och läsa (efter att ha gjort iordning och städat balkongen idag blev det dessutom ganska mysigt) i timmar. Att det växer i blomlådor och krukor. Mmm. Det är så härligt, att sommaren faktiskt finns runt hörnet. Ikväll har jag suttit på Julias balkong och lyssnat på urgammal musik. Från 1998. Till exempel. Jikes. Så mycket musik man glömt eller inte hört på evigheter!
Kom inte hem förrän efter tio..
Nackdelen med det är att jag missade Greys. Jag som Verkligen sett fram emot det idag! (Fråga de som läser min hak-dagbok ;)

Fast jag får se det på söndag istället.. Det lär ju gå lika bra det.


Jag läste ut en bok idag också. Skuggan över stenbänken.
Imorgon, eller när jag går och lägger mig beroende på om ögonen orkar läsa något, ska jag börja med tredje delen. Som jag längtat efter än mer än efter kvällens Greysavsnitt..!


Imorgon måste jag försöka slita mig från stolen där ute på balkongen en stund dock. Det ska städas ur skåp i klädkammaren så jag kan packa upp alla PL-grejer och få undan en enorm kartong som stör där den står. Och så är det en stor väska också..
Det är inte så mycket i det stora hela, men om jag får det klart imorgon kan jag iallafall pricka av något mer från listan. Och det är allt som spelar roll just nu, om jag ska bli klar någon gång....


Här har suttit studenter (gissar jag) både idag och igår, hela eftermiddagarna och kvällarna. Det ger lite nostalgikickar. Tänk att det är fyra år sedan studentfesten hos Ronja! (hon bodde förövrigt i det här huset :), och fyra år sedan studenten! Man blir nästan mörkrädd.
Och de där gissningsvisa studenterna ser så små ut så det är närmre till hands att tippa på att de slutar nian ;) Men det är nog inte så, trots allt...


28 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
MåndagJag fick besök av vaktmästaren igen. Det verkar som om de snart har checkat av hela min långa lista. Hurra!
Ugnsplåt och glödlampor till fläktlampa och lampan ovanför diskbänken har jag fått nu. Och en sprucken skåplucka tog han med för att limma ihop. Och hyllplan till kastrullskåpet ska han kapa till. Ja, ni hör. Det börjar likna något!

Återstår gör dörrarna, men de är beställda så jag hoppas de kommer snart.. så jag slipper ha vaktmästare springande här mer.


Min tvättid orkade jag inte med. Jag tog sovmorgon till halv tio istället.
Men vem orkar liksom gå upp klockan sju för att tvätta? Huu. Jag ska inte boka den tiden fler gånger. Bara jag får undan den första tvätten ska jag börja vara förutseende och boka minst en vecka i förväg. Då tycker jag faktiskt att jag borde kunna få tag i en vettig tid istället..
Eller så får jag jaga de obokningsbara maskinerna. Jag har iallafall snart sparat ihop tillräckligt med pengar för en egen tvättmaskin. Känns alldeles jättebra.
Så kan jag börja spara till något annat sedan.... soffa och tv står fortfarande högt på listan.
Plus att jag nog behöver spara en del om det ska bli någon resa till Göteborg i sommar som planerat...


Nu tänkte jag försöka sitta ute en stund utan att frysa ihjäl i skuggan som ännu råder på min balkong innan det är dags för Days och lunchätande. Och så var det posten, hoppas den hunnit komma fast klockan är före tolv bara.


26 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Haha.
Jag kommer fortfarande inte ihåg hur Rysslands låt lät, fast de spelade upp en snutt när bara tre länders röster återstod.
Värdelöst att de vann!!

Att vi hamnade så långt ner är jag dock inte det minsta förvånad över. Den är värdelös! Vi skulle ha skickat operatjejen istället. Eller Sanna Nielsen som ju faktiskt skulle vunnit om det inte var för Fejkjuryns skull!


Men nu ska jag sova om jag bara blir av med pappa nån gång........ (i telefon, that is).

25 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
en liten uppdatering.
Om jag skulle försöka mig på en liten uppdatering såhär i lördagsfrukosttider den 24 maj 2008. Det är isande kallt här, mina fingrar gillar det inte alls. Men så snart jag skrivit klart ska jag återvända ner i filtens värme i soffan så det går nog bra ändå.


Igår köpte och planterade jag jordgubbar i min andra balkonglåda (den första har jag ju pelargoner i). Igår började min första rosenliseknopp dessutom att slå ut. Det var med en smula stolthet jag upptäckte det :). Nu ska jag börja skola ut pelargoner, rosenlisor och bambu också, antar jag. Det har ju inte riktigt varit väder för det tidigare - med två decimeter snö >.<

Jag ska väl fortsätta städa balkongen också. Torka golvet och lägga på en plastmatta så det inte är så jädrans kallt om fossingarna där ute. Och så ska jag packa upp min ljuslykta för utomhusbruk. Det kommer nog bli en bra sommarbalkong, men än dröjer det ett tag... tråkigt nog. Jag vill ha fint och lummigt nu! ;)

Det känns fortfarande inte som att jag har så mycket blommor dit ut heller, så det blir nog att införskaffa någon mer framöver.. Får se vad man kan hitta för fint. Skulle vilja göra ett nytt försök att odla smultron i kruka också, förra året förstörde ju min underbart snälla Caspian den odlingen *notera den ironiska tonen*.

Men först och främst måste ett nät upp så katterna inte kan rymma. Jag saknar att kunna ha balkongdörren öppen utan att behöva vakta!


Igår fick jag upp mina vägghyllor också, så det ska äntligen få packas ur någon mer kartong märkt "vardagsrum". Sedan återstår att se vad mer jag hittar på idag. En del läsning säkert, Maria Gripe läses för stunden. Och ikväll är det såklart ESC som hägrar!

Sverige har antagligen ingen chans, sedan får de där som påstår att de är förhandstippade säga vad de vill. Kanske går det mindre dåligt än senast iallafall!?!


24 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
(The return of) Hjärtans FröjdNågonting i mig har börjat skrika om att inte vara för personlig när jag skriver här. Ute i cybervärlden där kontrollen är ganska obefintlig. Men ändå sipprar de där tankarna ut i ord, svarta mot vitt. Och jag tvivlar på att det lär ändras egentligen.


Jag läste ut Hjärtans fröjd idag. Och för en stund sedan, också The return of Hjärtans fröjd. Så många bitar ur mitt pussel verkade vara infogade i, främst, den förstnämnda boken. Jag såg så många likheter. Och plötsligt insåg jag att den trettonde maj passerat utan att jag reflekterat över det en enda gång. Inte en enda gång har jag tänkt på den trettonde maj som just den trettonde maj. Årsdagen. Fyra år senare.

Det fanns en tid när det kändes som att jag aldrig skulle kunna gå vidare, glömma. Det fanns en tid när jag kände att det inte spelade någon roll längre, att jag borde dö. I Hjärtans fröjd skriver Per Nilsson om hur man alltid överlever ändå. Kanske är det så? Fast jag har ändå svårt att tro det.

Det är svårt att förklara det där riktigt. Kanske är det en känsla många har, men jag vet inte riktigt. Jag tror aldrig jag hört någon prata om den.. och egentligen gör det detsamma.

Nu har snart fyra år och nio dagar passerat sedan dess.
Jag tänker på dig fortfarande. Senast igår läste jag faktiskt ett alster av dig. Fast jag inte vill. För jag vet att du blir arg och vill att jag ska sluta "stalka" dig.

Jag önskar att saker slutat annorlunda. Jag vill inte att du ska se det som så. Jag har börjat förstå att för mycket kärlek inte funkar för dig, att du drar dig tillbaka då. Kvävs. Förståeligt visserligen, på ett sätt. Men ändå. Hade allt inte blivit så fel hade vi säkert kunnat vara vänner för livet när allt annat blivit utrett. Jag kanske hade kunnat vara en sådan syster,och du en sådan bror, som min själasyster E. skrev att vi tre var en gång alldeles i början av vår bekantskap.

Det där alstret.. det verkar som att du har någon att älska nu.
Om det inte bara var en text utan riktig innebörd. Men jag tror inte att du kan skriva sådana.
I efterhand förstod jag ju att dina texter alltid hade någonting.. verklighetsförankrat.

Om inte med en flicka i åtanke, så iallafall din stad.
Hur många 019-texter har jag inte läst egentligen?
Inte ens jag kunde låta bli att skriva om din stad ett par gånger då.

Och faktiskt. Om det var en verklighetsförankrad flicktext. Så gör det mig ingenting. Inte längre. Jag kommer verkligen aldrig att glömma dig, jag kommer nog aldrig kunna sluta undra över ditt liv helt och hållet. Men å andra sidan spelar det mig ingen roll vad du faktiskt gör.
Så jag tror att jag har kommit ganska långt. Nu.Per Nilssons böcker, då.
Jag älskar Hjärtans fröjd.
Jag kunde inte sluta gråta förut idag. Den kändes så otroligt inuti.
Men nu måste jag försöka lista ut hur man går vidare också. Nu när jag åtminstone lagt dig bakom mig.


Inte för att jag tror att det kommer gå vidare bra.
Mest för min avsaknad av mod.
Men de säger ju att ingenting är omöjligt.
Så kanske.
Någon gång...
22 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
OnsdagJag känner mig alldeles slut efter en dag ganska mycket i farten jämfört med vad jag är van. Fast dagen började med sovmorgon. Helt underbart var det att vakna vid tio och inse att jag inte vaknat på hela natten av någon bråkig katt!

Sedan fånade jag med Sassa. Och när jag precis skulle se Days ramlade Julia in och bad om shoppingsällskap efter att ha fått lite oväntade pengar samtidigt som hon var i stort behov av påfyllt kylskåp. Så jag följde med. Och sedan var det bara att ställa sig och laga mat eftersom jag utlovat fläskfilé till både mamma och Julia.

Det slutade med att det blev fläskfilé med vitlökssmör, potatisklyftor, sallad och lite mangorajasås. Gottigt. Även fast jag glömde att krydda fläskfilén innan stekningen (ooops). Haha.

Sedan fick jag hjälp av mamma att bära ner några kartonger i källarförrådet innan jag följde med Julia på nästa shoppingrunda; på Willys. Passade på att införskaffa lite torrfoder till missarna där också, en smak som de slutat med på ICA...

Därefter var det bara hemhemhem och en stunds läsning på balkongen innan jag fick skynda mig in för att inte frysa ihjäl, varpå Sång till en fjäril lästes ut invirad i varmaste filten som fanns till hands!

Och imorse fyllde jag dessutom i blanketterna till FK. Måste se till att få iväg dem imorgon...
Nu ska jag återvända till soffan och filten för jag är genomfrusen trots att det var en timme sedan jag gick in..

Var är den riktiga våren? Inte är den då här iallafall...


21 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Tillbaka


Först och främst måste jag säga GRATTIS FRUGAN! och fortsätta skämmas eftersom jag i all flyttförvirring lyckats glömma bort att det faktiskt (redan) är den 20maj. Hur det gått till begriper jag inte! :S


Och för det andra kan vi konstatera att jag Äntligen fått telefon och internet tillbaka idag. När det väl gällde så gick det visst ganska fort och enkelt att få det att fungera.. tack teliagubben!

Förmiddagen gick sedan till att möblera datahörnan så att den fungerar, och efter jobbet kom Julia och åt grekisk sallad med mig innan vi gick till Djurmagazinet och ÖoB innan vi återvände hem och satte oss på min balkong en stund.
Det var så skönt där ute att man verkligen inte kan tro att det var 2dm snö i helgen!
Hoppas vi slipper fler sådana chockupplevelser denna vår iallafall. Det var helt sanslöst när man vred upp persiennerna och möttes av Julstämning i mitten av maj!


Läste ut Harry Potter och Halvblodsprinsen imorse också. Den var förstås bra, men jag är inte alls nöjd med hur den slutade. Inte alls...

Och sedan påbörjade jag omläsningen av Sång till en fjäril som vi läste till svenskan på gymnasiet. Har kommit igenom halva nu ungefär. Förhoppningsvis blir det fint väder imorgon så jag kan sitta ute och läsa lite.. Är på riktigt läshumör nu när jag inte har så mycket flyttmåsten hängandes över mig längre.

Helt iordning har jag inte kommit än, men det känns inte som att det är någon jättepanik heller. Det ordnar sig...

20 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
kort update 2Jag lever ännu, om än lite chockad efter helgens snöväder.

Återkommer någon annan gång, hinner inte skriva nu..
Hoppas allt är bra med er!
Längtar efter att läsa ikapp alla bloggar...


19 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Kort update
Jag har fortfarande ingen hemtelefon eller bredband hemma. Det börjar bli väldigt tröttsamt, och jag har ingen aning om när det blir någon ändring på den fronten. Telia skulle laga idag lovade de. Fast först lovade de att göra det i förrgår. Så jag vet inte...
Tröttsamt, väldigt, ja.

Men jag sysselsätter mig än så länge med annat.
Idag snöade det när jag fällde upp persiennen.
Så jag satt i soffan på förmiddagen och började läsa Halvblodsprinsen. Fast den var tänkt att läsas i solskenet på min balkong.

Hoppas solen återkommer innan boken tar slut, men det låter som att det ska vara dåligt väder in i nästa vecka så... ja.


Nu ska jag avsluta min internetsejour här hemhemma och bege mig hem istället. Ikväll är det tänkt att jag och Julia ska se Talang. Och så blir det Postkodmiljonären och Numbers. Och Musikbyrån Live. Som jag blivit lite småförälskad i.
Förra veckan var de på Island och pratade om Sigur Rķs och Múm liksom!


16 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Måndag.Det börjar närma sig inflytt. Jag tror jag flyttar ikväll, faktiskt.
Men jag saknar många eluttag som inte fungerar, och hemtelefon, och om det inte är telefonuttagen det är fel på har jag ingen aning om när det kan tänkas ordna sig från Telias sida. Det kommer bli så tomt att inte kunna interneta åtminstone en kvart varje dag, för att kolla upp allt nytt på haket och i mina mest bevakade bloggar som jag kan göra här hos mamma.

Jag har ju fortfarande inte börjat läsa ikapp alla bloggar jag varit utan sedan Valborg heller. Det kommer bara bli jobbigt om tiden rinner iväg ännu mer.. och jag saknar att vara uppdaterad i vad som händer allihop!


Men samtidigt är det väl en bra sak, att vara utan bredband en stund. Då kommer jag kanske iordning fortare. Och så hinner jag umgås en smula med Julia. Skriva det där brevet jag inte haft ro med under april när allt skulle packas och sedan under den här tiden efter flytten då jag bott här hos mamma.

Jag längtar efter att kunna sitta på en helt städad balkong och skriva, lyssna på musik, fika lite med Julia och läsa. Jag är grymt lässugen och har rentav slukat flera av mammas Året runt-tidningar för att jag inte haft någon bok tillgänglig här sedan mina inredningstidningar tog slut...

Och jag vill ringa Tuss. Som vi pratat om att göra nu när jag inte bor i skogen utan mottagning längre.
Och Elin skulle jag vilja ringa. Det var ett halvår sedan hon ringde nu, och jag har tänkt på det hur många gånger som helst. Men det har ju inte gått där i skogen!
Och så vill jag fika med Elina. Äta glass och kladdkaka som vi pratat om mycket men inte riktigt hunnit med ännu..Å andra sidan längtar jag efter min egna dator också. Att kunna sitta vid den och skriva i lugn och ro, i mitt eget hem..ensam. Det blir aldrig samma sak här, nej....Nu är det dags att hämta posten. Sedan ska jag se Days och fånga solen en stund om den inte är för varm...
12 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Lite börjar likna någonting..


...men resten, det är en liten röra.

Hoppas verkligen att de behagar fixa elen till alla eluttag imorgon. Och ta hand om mina telefonjack så jag kan få en fungerande telefon och bredband någon gång.
Jag tror inte jag klarar mig annars :P


11 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Flyttfredag?
Det är fredag, och som det ser ut ska vi kunna flytta lite möbler ikväll. Mamma svängde förbi lägenheten innan hon åkte till jobbet och där var tre stycken som städade för fulla muggar. Och tapetseringen var klar. Mamma sa att tapeten i hallen såg superhäftig ut. Kanske inte med det ordet, men innebörden var densamma. Är så nyfiken på att få se den!
Har börjat ångra att jag inte valde samma modell i vardagsrummet, så jag hoppas att den tapeten som valdes istället också är snygg. Där hade mamsen inte kikat in, så det resultatet står ännu att väntas på. Åååh, spännande!

Jag gick upp vid tio idag och gick ut direkt med kattorna, iPoden, inredningstidning och vattenflaska. Jäklar vad varmt det är! På sådär en timme hann de bitar av mina armar som var direkt riktade emot solen anta en grisrosa färg. Tur att jag inte orkade sitta där ute i värmen mer sedan. Annars hade jag säkert antagit mer än en lätt grisrosa färg; som en svidande solbränna ā la Hultsfred 06 typ. Jag har omnämnt den ett par gånger på sistone, men det är för att jag verkligen inte vill råka ut för samma sak igen utan påminner mig själv om att hålla mig i skuggan så mycket som möjligt. Plus att jag borde använda min spf40-solkräm...som är nerpackad någonstans.

Det sägs ju att det ska bli tropisk värme i helgen, så jag tror vi gör klokt i att få iväg det mesta av flyttlasset ikväll. Då kan man hålla sig på skuggsidan av lägenheten resten av helgen för att inte gå under av värmeslag.....

Jag ska göra ett nytt försök att koppla in en telefon i lägenheten ikväll också. Måtte det fungera så jag kan koppla in min dator där med en gång! (man behöver faktiskt pausa ibland när man flyttuppackar ;)
Jag vill ju uppdatera här också.
Mammas dator är jag ju inte så särdeles förtjust i, och ens egen dator är det nog alltid något speciellt med. Jag saknar den.

Om jag får lite pengar över framöver ska jag minsann köpa en bärbar (variant: billigare) dator att komplettera den stationära med..


Åh. Nu dök en av Frugans Jingle Cats-låtar upp i iPodens playlist :)

9 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
En del avklarad..Så var läkarbesöket avklarat iallafall. Skönt. Är alldeles matt efter det.
Psykologbesöket har jag fått ombokat till nästa fredag.

Lägenheten börjar det hända något med. Sovrummet var nästan färdigt, de hade målat köket och runt fönstret i badrummet. Resten skulle de nog bli klara med idag. Återstår dock att se. Och sedan var det städningen...


Kan iallafall andas ut lite nu, när jag slipper oroa mig för LUH:et. Minst ett år till, men tanken är ju att börja med nån arbetsträning i höst förhoppningsvis...
Det har varit en rejäl stressfaktor ett bra tag nu, så skönt att kunna släppa det till i augusti när FK ska fatta beslut.
Om jag nu lyckas släppa det.
Men jag hoppas det.


8 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Onsdag.Tänkte mig bara en kort liten uppdatering idag. Har inte så mycket alls att skriva annars..
De hade spacklat alla väggar igår. Och målat kökstaket. Med tanke på att det bara är tre arbetsdagar kvar den här veckan med denna dag inräknad är jag mer tvivlande till att de kommer hinna klart innan helgen än någonsin.
Men men.
Tänker man negativt kan man ju bara bli positivt överraskad iallafall! Det är bättre än att bli besviken...

Imorgon blir en dag på resande fot med både läkarbesök och psykologbesök inbokat. Sedan har jag bokat in ett besök hos Julia emellan dem, och förhoppningsvis efter psykologbesöket. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Bussförbindelserna här ute på landet är ju inte de bästa alls >.<


Läkarbesöket innebär en smula oro och ångest. Jag ska träffa en ny läkare. En läkare jag inte vet hur han ställer sig till att skriva ett nytt LUH till mig. Men Jeanette tyckte inte att det borde vara några problem så lite lugnad blev jag ju förra gången jag träffade henne. But still. Nya läkare är läskiga. Vad ska man säga till dem för att de ska förstå liksom? Varför kunde jag inte fått träffa min gamla läkare när det nu bara handlar om ett enda besök, det första på ett år? Eller varför kunde jag inte fått träffa den läkare som kom upp till IVA, som jag iallafall träffat En gång innan?

Läskigt.
Men som vanligt slår jag undan tankarna på saker som jag inte vill tänka på, så gott det går. Tills jag sitter där. Så får vi se sedan.

Att stänga av känslor är ju så mycket enklare än att panika ihop alldeles över någonting.


7 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
En riktig uppdatering.
Jag kanske skulle skriva ihop en sådan också..
Det är den sjätte maj och min mormor skulle ha fyllt 76 år om hon levt.
Jag saknar henne. Massvis.


I helgen har jag varit ute och fotat en hel del, över 200 bilder blev det. Återstår att se hur många av dem som är bra och hur många som kan kasseras på en gång. En av dem syns iallafall i föregående inlägg. Resten får jag återkomma med när jag orkar lägga upp dem på bilddagboken via min egen dator.

Vad har jag gjort annars i helgen?
Ptja, inte mycket egentligen.
Mest läst inredningsmagasin.
Sett på tv. Röstat på team Cans/Mora i Körslaget ;)
Sovit hyfsat tidigt...

Tänkt på Frugan som är ute och reser. Vad spännande! Hoppas ni har det riktigt fint där nere i söder :)


Igår inspekterades lägenheten när jag ändå var ner för att hämta posten. Någon tapetsering hade inte påbörjats, men det fanns lite täckpapp och en sån där tapetklistermojäng där, så det har förhoppningsvis hänt massor innan den här dagen är över. På lördag har de ju nämligen utlovat en inflyttningsklar lägenhet. Tillåt mig tvivla. Men det vore definitivt skönt om jag hade fel. Jag saknar ensamheten. Mitt eget liv. Inte mammas gnat om att jag inte diskar så fort hon tycker att det måste diskas, eller borstas upp kattsand. Eller något annat tjatigt. Jag vill göra som jag brukar göra, utan att någon lägger sig i.
Tjat fungerar ändå inte det minsta på mig.


Nu väntar jag mest på att Days ska börja. Ska fika lite prinsesstårta som är kvar sedan igår (kunde inte motstå frestelsen i affären :/ ), sedan vet jag inte vad jag ska hitta på. Sjunde himlen lär jag väl se, och möjligtvis Project runway. Men efter det ligger hela eftermiddagen och den tidiga kvällen framför mig oplanerade. Och mamma kommer hem senare eftersom hon ska byta däck på bilen efter jobbet. Mm, vi ligger lite efter här ;P

Nu är det ju och har faktiskt varit vår ett ganska bra tag. Senaste snöfallet var sådär tio dagar in i april...

Men ja. Nu vet ni vad som händer. Har bara läst ett par av mina bevakade bloggar den här veckan utan egen dator (och sparade länkar), så jag får ta igen det nästa vecka. Om nu mitt bredband faktiskt fungerar då... det återstår ju att se, det med. Annars har jag bunkrat upp med många flyttlådor att packa upp. Och hela Gilmore Girls på dvd! Plus tredje säsongen av Greys... Tills dess är det ju bra om ni inte skriver för mycket ;)
Eller nåt...


6 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
GullvivaJag känner en gullviva! :)
6 Maj 2008  | Länk | Vårvind. | 0 kommentar
Humburgare
Hum ja. Grillade hamburgare (i elgrillen) idag igen. Måste ta tag i ovanan med så onyttig mat nu, innan det spårar ur och jag inte klarar av att sluta vara onyttig igen. Jag trivdes faktiskt bra med min spenat, keso med äpple o kanel osv...

Lugn dag har det varit. Seg dag.
Grå och regnig har den varit, fram tills för nån timme sedan då det började klarna upp. Härligt!

3 Maj 2008  | Länk | Mat & bak | 0 kommentar
Väntan..Idag har båda lägenheterna blivit besiktigade. Jag har överlämnat mina nycklar till Skogen-lägenheten och det kändes helt ok. Klart jag kommer sakna mitt gröna vardagsrum till tusen. Men jag snodde med mig alla tapetrester av den tapeten som fanns kvar i en kartong ute i förrådet. Dont tell ;)
Kanske kan hitta på att göra något fint med dem någon gång. Kanske tapetsera lite tidskriftssamlare eller någon byrå eller göra nåt annat.. Den som lever får se.

Annars är jag helt grymt träningsverkad i armarna. Det var svårt att lyfta de lättaste ting imorse :P

Och jag ska få städningen ordnad i lägenheten. Dock ej förrän på torsdag typ. För att det ändå kommer bli stökigt under tapetseringen. Men det är irriterande. Vissa saker hade de gott kunnat börja med på en gång. Typ badrummet. Att kolla strömmen. Att laga dörrhandtaget in till klädkammaren.. Nytt lås fick jag iallafall idag.


Men nu återstår alltså väntan. Hoppas fortfarande att jag kan flytta dit resten nästa helg, men jag hyser inga stora förhoppningar. Hellre överraskas positivt än att bli irriterad över att det drar ut massor på tiden liksom?


Får väl se hur mycket jag uppdaterar här under veckan. När mamma jobbar kanske jag försöker fånga Julia någon dag för lite umgänge och fika, och annars har jag säkert lite annat för mig. Läsning t.ex. Jag har ett gäng olästa inredningsmagasin här...
Och så har jag ett brev att svara på. Jag skulle gärna skriva flera brev. Men vi får se...


Nu ska jag bädda ner mig i soffan igen, ett ställe jag spenderat mest hela dagen på sedan jag kom hem vid halv ett i eftermiddags.
Jag, Postkodmiljonären och min Ramlösa Päron & Citronmeliss.

Jo, det är emot mina principer att dricka mineralvatten. Men jag vill ha något med smak nu och jag dricker ju inte läsk. Och mammas kranvatten är så ..varmt. Och kylen och frysen är fulla. Så varken tillbringare eller is kan ordnas :)

Vad har ni för er i helgen?

2 Maj 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
PS.Wow!

930 besökare under april! Näst bästa månadsstatistiken hittills! :D
1 Maj 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Utflyttad och färdigflyttad för idag..


Gud, jag är helt sjukt slut nu.
Klockan sju ringde klockan imorse. Bara att gå upp och frukosta och göra sig iordning för åtta skulle vi hämta den hyrda släpvagnen.
Förvånansvärt lätt var det ändå att komma upp imorse. Speciellt som varken jag eller mamma riktigt lyckades somna inatt efter att ha varit och sett lägenheten i sitt bedrövligt äckliga ostädade skick igår kväll efter att vi fått nycklarna. Vi satt och tittade på varandra i mörkret i en halvtimme inatt. Begriper inte hur jag lyckades somna trots allt...


HELT ostädat alltså. Och gubbfan hade mage att säga "hoppas ni blir nöjda" när mamma hämtade nyckeln. Jag kände mig så smutsig och äcklig ens av att ta i nyckeln, och värre var det i lägenheten. Nyckeln fick en rejäl diskomgång när jag kom hem. När vi plockade in första lasset med saker i klädkammaren där imorse (efter att ha torkat av golv och hylla, dock ej skåp och så ska det förbli. tänker inte röra ett jävla finger för att det ska bli rent där. det får morastrand sköta. och skicka en saftig räkning till förre hyresgästen) fick fönster i alla rum plus balkongdörren stå öppna för att vädra ut den vidriga "rakvattensdoft" som osade i hela lägenheten också. Den satt förresten kvar i näsan två timmar efter att jag kommit hem igår. Fan så äckligt!
Något annat riktigt obehagligt är att två av nycklarna till lägenheten blivit "borttappade". Jag vet inte om jag tror ett dugg på det så imorgon bitti när vi kraschar besiktningen av min nya lägenhet ska vi kräva nytt lås. Jag kommer aldrig i livet att känna mig trygg där annars. Liksom. Jag skulle aldrig våga gå hemifrån! Tänk om allt är borta när man kommer hem sedan?!?!

Min lägenhet är iallafall urstädad nu. Tack o lov för Julia, mammas vän Christina och min morbror som alla hjälpt till att bära mer eller mindre mycket. Några kartonger kanske ter sig ynkligt för världen, men när man burit i X antal timmar orkar man fasiken inte mer.
Jag är helt död nu.

Köpte en hel familjepizza när vi städat klart i skogen, så nu har jag mat minst imorgon också ifall orken är lika obefintlig då.


Sitter alltså hos mamma nu. Får se hur länge det dröjer innan jag kan flytta in på riktigt. På måndag ska det börja tapetseras, hur lång tid det kan tänkas ta har jag ingen aning om. Det är ju fyra rum iallafall. Och så ska morastrand se till att lägenheten blir städad från golv till tak!
Sedan ska jag få dit säng, soffa, tv, micro, dator, kläder och annat som jag faktiskt lämpat av här hemma istället för att jag inte vill att de ska ta lukt av "rakvattnet" eller bli smutsigt av all smuts där. Det lär väl underlätta en del för tapetseraren också så det kanske går lite snabbare? Hoppas.
Inte förrän till nästa helg lär jag ha kommit på plats iallafall. Som tidigast.
Om inte folk förvånar och sätter lite fart!


Jaja. Det var en uppdatering från röda rummet i gubbhuset här i Paradiset. På återseende. Vet dock inte om jag orkar installera min dator här, får nog klara mig utan den den här tiden....

1 Maj 2008  | Länk | Stök & Pyssel | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida