Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2020)
>>


30 mai


Jag vaknade fem i åtta för andra dagen i rad. Idag skulle jag gärna legat kvar i sängen och somnat om, men solen sken och jag gillar att se Nyhetsmorgon från början på helgen (jag förbannar deras idé att börja en timme tidigare! ;) så jag steg upp ändå.

Nu har jag just kommit hem efter att vi varit och köpt en blombukett och satt på mormor och morfars grav, det är ju Mors dag idag..
Härnäst tänker jag mig att jag ska ta tag i den där läsupplevelsen/recensionen så jag kan lägga den bakom mig nån gång.

Igår blev det inget pluggande alls, istället följde jag med mamma till en handelsträdgård i bergen ovanför Orsa. Det började åska medan vi var där, och så kom det några regnskurar, men vi gömde oss i de stora växthusen då. Busk-, träd- och perennavdelningarna under bar himmel hade vi redan hunnit med då.

Jag har faktiskt aldrig vara där förut, trots att det ligger så nära, men det var hur stort och roligt som helst. Jag ska definitivt dit igen! :)
Kanske för att köpa med mig ett par änglapelargoner, för oj vad jag blev förälskad i dem. De påminner lite om penséer..

30 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
ESC-final


Jag är ganska dålig på det där med att behålla fokus på tv-rutan några längre stunder åt gången, som kanske redan är bekant. Så jag missade kvällens mest spännande grej; människan som rusade upp på scenen under Spanien-Salem Al Fakir-lookalikens framträdande.

Fast det känns inte som att det gör så mycket. Jag lär säkert få se det på youtube eller nyheterna eller nåt nån annan gång.

Det var nyss dags för Tyskland och jag röstade faktiskt. Hoppas hon vinner!
I övrigt är Turkiet min favorit.
Island, Bulgarien och Albanien kommer på tredje plats.
Rumänien med dubbelpianot är rätt okej också...
Sedan är det något med Ukraina som jag gillar, men jag gav ju henne rätt dåligt betyg i Inför-programslyssningen för att hennes röst skar i öronen så jag känner mig lite kluven där.

Sedan måste jag faktiskt säga att Irlands låt växte lite ikväll jämfört med tidigare när jag tyckt att den varit ett riktigt sömnpiller. Jämfört med Annas låt och framträdande tycker jag fortfarande att den saknar det där extra, men jag kan förstå lite bättre att den gick vidare ändå..
Israel känns dock fortfarande lika obegripliga. De får inte vinna!

Ett par som tappat ikväll, enligt min mening, finns också. Eller åtminstone en låt.. Armeniens. Och just ja, Vitryssland också.


Och nu har alla låtar framförts så nu blir det snabbrepris.
Azerbajdzjan är alltså förhandsfavorit, men nja. Jag tror inte den vinner?
Just det. Att Norge är sådana favoriter begriper jag inte heller!
Moldavien skulle folk kunna gilla för att det är uptempo, men jag föll inte helt för den.

Åh, Belgien igen. Jag är ju så svar för de där gitarrpojkarna och singer/songwriterserna.
Grekland är så jobbigt upprepande.

Nu åkte vi tillbaka till nittiotalet med Storbritannien också.


Turkiet, åh. Jag gillar verkligen den! Hoppas de vinner om inte Tyskland tar hem det! (vilket jag misstänker att hon kanske inte gör.. men bra placering borde Lena fixa åt Tyskland för en gångs skull ändå!)Update 23:51


Hittills har strax över hälften av rösterna lämnats och topp tre listan ser ut precis som jag vill ha den!

1. Tyskland
2. Turkiet
3. Belgien


Men hur har Danmark kunnat klättra så högt? Det förstår jag faktiskt inte...

Bäst att stänga av datorn nu innan klockan slår tolv och den hänger sig (vilket den alltid gör 00:04 av någon anledning, om jag glömmer stänga av i tid). Nöjer mig därför med att ta ut segern i förskott och säger WIIIIIIIIIIEEEE TYSKLAND!!! =D


29 Maj 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Klart det inte kunde få vara klart nej.
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
SpeechlessHur kunde Irlands trista ballad väljas före Sveriges fina ballad? Hur kunde Cypern gå vidare? Och framförallt; Israel?!
Ja, de säger att de är förhandsfavoriter, men de är då verkligen inte det hos mig. I mina öron är till och med Wadde hadde dudde da från början av 2000-talet bra i jämförelse!


USCH :(


27 Maj 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 2 kommentarer
27 mai. Avslag & ESC.Vi har hunnit till kvällens andra bidrag i ESC-semi numero två. Om inte Armenien och aprikoslåten går vidare blir jag förvånad.


Jag fick besked från fk idag om att de inte ändrar sitt avslagsbeslut. Jag har ju varit inställd på det hela tiden och blev inte det minsta ledsen eller hatisk eller så. Jag har ju min plan redan. Sommaren kommer bli tuff, när jag ska försöka leva på så lite som möjligt (Visst tycker jag det är för jävligt att de så lättvindigt ger avslag osv, men det är en helt annan sak.. nu tänker jag inte lägga ner någon mer energi på dem för de är inte värda det!).

Sedan tänker jag katastroftankar om att jag inte skulle komma in på NÅT av det jag sökt på högskolan. Men åtminstone en av inriktningarna hade så lågt som 13,8 som lägsta antagningssnitt förra året, och jag kommer iallafall få över 14 så det borde ju inte finnas någon sådan risk egentligen..
Men om jag inte skulle komma in.. vad gör jag då? Inga pengar, ingen bostad, ingen utbildning, ingen större chans till jobb..
Försöker slå bort de tankarna, men de dyker ju upp som myggorna vid nedre dalälven varje år såhär dags. Och jag duschar inte gärna i samma myggift som de utsätts för ;P


Schweiz låt Il pleut de l´or är bra idag också.
27 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
26 mai.Jag kör på haket-kopia nu.


Nu är prövningen klar. Prövning var just vad det var också.
Väntade på läraren, men hon dök inte upp. Så efter tio minuter frågade jag efter henne i receptionen. Sjukskriven pga bilolycka.
Men det blev prövning iallafall, efter att receptionisten ringde efter nån som visade sig vara en rektor som ringde läraren och fick veta att en hemsk lärare som jag hade turen att bli av med väldigt snabbt under min första termin på gymnasiet, skulle sköta provgrejen istället.

Hon läste igenom proven direkt och sa att jag blev godkänd. Och det är ju bra.
Men jag är långt ifrån nöjd. Jag kommer aldrig bli nöjd med ett nätt och jämnt klarat G när jag låg mellan VG och MVG knappt utan att plugga något alls i Psykologi A.

Jag är allvarligt oroad över att det inte kommer att funka att börja på högskolan bara för att mitt minne inte funkar. Vad ska jag göra då?

Men men.
Nu glömmer vi psykologin.


26 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
25 mai.Nu är det ESC och jag lägger i det stora hela provplugget på hyllan för ikväll. Och imorgon finns bara någon timme på förmiddagen att plugga. Det känns katastrofalt illa, men men. Vad kan jag göra åt det nu?
Jag kan definitivt inte skylla på att jag pluggat för lite, för jag har ägnat otaliga timmar åt den där hemska psykologin de senaste två veckorna. Att minnet inte fungerar är ju inte så lätt att göra något åt såhär på rak arm liksom...


Jag tyckte att den första låten lät rätt ok idag, vill minnas att jag sågade den i genomlyssningen. Till och med Estland lät ok. Och Slovakien (som jag nog sågade ännu mer) är favorit hittills. Och Finland.
Som alltid låter allt mycket bättre när det väl gäller...


Och så hittade jag Ben & Jerrys med körsbärssmak, äntligen i lilla byhålan!

25 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer
När solstrålarna når ända in i hjärteroten
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
23 mai.Dagarna har verligen rusat förbi på sistone. Bara en uppdatering har jag hunnit med på hela veckan och det är ju i minsta laget. Så några korta rader till ska jag väl kunna författa?

Jag sitter mest med näsan i psykologiboken. Från morgon till sen kväll. Jag börjar få lite koll nu, men jag tror inte att jag kommer hinna få alla viktiga fakta att sitta till på onsdag...

Det var superfint väder i förrgår, och fram till eftermiddagen igår. Vill minnas att det var fint nån dag där före också, men det är lite luddigt i minnet ;)
Jag har spenderat ett par dagars pluggtid ute på trappen iallafall. Mycket skönt!
Och katterna har börjat vidga vyerna nu. Det är så roligt att se hur de trivs med att kunna gå ut!


Imorgon har jag tid på soc.. igen. Sedan har jag franska. Missade ju hela den här veckan pga förkylningen och nu kommer jag verkligen inte ha tid att plugga på några franskaläxor förrän på onsdag.. jag ligger tokmycket efter. Inte så roligt, men å andra sidan är det ju faktiskt bara ett par veckor kvar av terminen... så det är nog ingen katastrof. Det borde inte påverka betyget heller...


På fredag har jag det skriftliga engelskprovet också. Målet är att hinna göra klart min andra läsupplevelse på torsdag, eller senast på fredag eftermiddag... Sedan tror jag att jag är klar.
Det beror lite på om/när jag ska göra en muntlig del i engelskan..


Jag är ruskigt trött på att plugga så här intensivt nu. Jag längtar desperat efter att få ta det lugnt en stund. Men det är ju faktiskt bara en vecka kvar. Det kommer gå bra, och fort. Försöker jag intala mig.Btw blev det några uppdateringar i inredningsbloggen häromdan (http://sandralinneas.blogg.se). Det var inte meningen, men den fick vakna efter ett halvårs vila :)23 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Inför ESC IV.


Dags för sista Inför ESC-programmet och jag kan såklart inte lämna de sista bidragen olyssnade, eller o-omtyckta. Som i att tycka till, inte att tycka om som i gilla, alltså.


1.Irland, en 2:a. Ännu en av dessa ballader. Tyvärr känns den trist och tråkig, även om den har "klass", if you know what I mean..

2. Bulgarien, 1. Tror ni att ni kan vinna med ett tre minuter långt "åh åhhh åååh åh åh..."?

3. Cypern, en 3:a

4. Kroatien. Hm. Ja.. men en 3:a kan den nog också få. En stark 3:a.

5. Georgien. Introt påminner om Islands bidrag förra året i mina öron. Snygg klänning, den svarta där. But Im not swept off my feet. En 3:a.

6. Turkiet. Mja. En 3:a här med.


Allvarligt. Det är inte mycket jag blir förtjust i i år. Hoppas det blir bättre i själva tävlingen, med mammas surroundljudshistoria igång. Jag är säkert färgad i mitt tyckande vad gäller Anna och hennes låt, men det känns som att hon är i en helt annan galax än resten av de tävlande låtarna.

---

Jaha, oops. Vi hade de där länderna kvar som alltid är direktkvalificerade också. Och Norge!

7. Spanien. Sångaren ser ut som en spansk version av Salem Al Fakir. Och han sjunger så det skär i mina öron. 2.

8. Norge. Det blir ingen ny vinnare detta. En svag 2:a. (Förlåt Kim!)

9. Storbritannien. Introt låter lovande. Äntligen lite fart. Åtminstone tror man att det ska komma ett fyrverkeri av energi där nånstans, men hittills har det inte dykt upp så... nepp, den höll visst inte heller? Trist. Fast den kan säkert klara sig bra i det i övrigt så över-balladiga startfältet. En 3:a.
(Intressant att hela juryn verkar såga den här låten, haha!)

10. Frankrike. Här blev det ännu lite mer fart. Inte min typ av musik. Men den går nog hem hyfsat i stugorna. En 4:a. Om de inte tycker att den är för upprepande. Då får den sämre betyg. Svårt att sätta betyg... (Juryn tycker inte att den var så bra så jag kanske cyklar nu)

11. Tyskland. Lite udda sådär. Men på ett riktigt härligt vis som jag fastnar för! En 5:a! (trodde aldrig det skulle hända, med Wadde hadde dudde da extremt levande och hatad i minnet ännu denna dag,sådär ett decennium senare). Och Thomas håller med! :D

19 Maj 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
16 maiFörkylningen börjar så sakteliga bättra sig. Jag har inte alls ont i halsen längre tror jag. Å andra sidan har den börjat klia istället idag.. Näsan är söndersnuten, men jag kan åtminstone andas långa stunder idag.
Locket för öronen är totalt, snudd på smärtsamt, men förhoppningsvis vänder det också snart.

Feberfrossa har jag sluppit sedan den där första natten efter att förkylningen bröt ut, huh vad vidrig den var, men lite feber har jag nog kvar ändå.

Jag har läst en del psykologi idag ändå. En timme ungefär. Det är ett framsteg, för det har inte känts som att jag haft någon hjärna what so ever i helgen. Men imorgon får jag samla mig och börja läsa ordentligt en gång för alla. Nu återstår bara nio dagar till provet och jag har bara travlat mig igenom första kapitlet av fyra hittills - en gång!


Det var en tråkig uppdatering detta, men den får duga. Dessa dagar har jag varken särskilt mycket att skriva eller någon egentlig tid till det. Att jag sedan ändå fastnar framför tv och dator alldeles för ofta då jag egentligen borde plugga är en helt annan sak... Det får jag också bli bättre på att sluta med!

Det finns några nya bildinlägg på http://sandralinneas.blogspot.com om ni missat dem också.

16 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Inför ESC III.1. Litauen, nej det faller mig inte i smaken. En2:a

2. Armenien, även om sångerskans engelska inte känns helt perfekt så gillar jag den. 4:a ?!

3. Israel, plus för att det sjungs på originalspråk. Men så fantastiskt vet jag inte om den är, en 3:a.

4. Danmark, 4:a! Här förvandlas jag till en sån där som man alltid klagar på, de som alltid röstar på sina grannländer. Men jag gillar den. Fast vinnare, nja...

5. Schweiz, Il pleut de l´or. 4:a.

6. Sverige <3 En solklar 5:a i mina ögon, även om vi inte får rösta på Anna...

7. Azerbajdzjan, en 3:a. "Lite småtråkigt" för att citera Marie Serneholt. Först tänkte jag 2, men jag gillade inledningen och klänningen.

8. Ukraina, 1. Fyyy! Jag får ont i öronen av allt skriiiik.

9. Nederländerna, känns ganska glatt. Men hade nog platsat bättre i Bingolotto på Lokets tid än i ESC 2010. En 2:a.

10. Rumänien. Här tappade jag fokus och låten lockade mig inte tillbaka. Svag 3:a.

11. Slovenien. En 1:a...Jag vet inte om jag vågar skriva det, men när jag hörde Sveriges låt så kändes den ljusår bättre än allt annat so far. Nu återstår visserligen andra halvan av startfältet i andra semifinalen, som jag inte hört ännu. Men jag kan inte tänka mig att det kommer vara så mycket bättre än de 30 låtar jag hört hittills. Sverige skulle kunna vinna.... (det beror dock lite på hur många andra ballader som tar sig till finalen, om de blir för många kanske låten drunknar bland dem..).


13 Maj 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
13 maiJag vet inte riktigt varför jag lägger upp den texten nu, igen. Hur övertygad jag än var då om att jag aldrig skulle kunna lägga d(et) bakom mig, så gick det ändå på något vis.
Jag kommer aldrig glömma, kommer aldrig sluta sakna hans närvaro i mitt liv, vänskapen. Men det går ju att leva ändå, och jag kommer förhoppningsvis kunna skapa ny magi på något vis någon dag igen.


Det var en fredag då. En solig vårdag.
Idag ösregnar det. Det är torsdag. Det är min och mormors namnsdag.
Jag har vidrigt ont i halsen (fast det går inte att jämföra med hur ont jag hade den gången jag hade körtelfeber, så jag antar att jag är glad ändå), ska åka och köpa en storpack piggelin snart för thé gör ingen som helst nytta.


Sedan måste jag försöka plugga lite trots att jag inte har någon lust. Men det är ju inget nytt :P
Det är bara två veckor kvar nu, så jag måste bita i det sura äpplet. Det är inte lång tid. Det är fullt överlevnadsbart. Försöker jag intala mig själv. Hoppas det funkar.


13 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
13 mai, six ans
Citerar ord som aldrig betydde


040514 [10:15]


Everything I do.........................I do it for you.

(låten som hörs i mina öron)


Jag citerar ord som tydligen
aldrig betydde, för dem är allt jag har nu.
Du säger

[hudnära tankar]

och
du drömmer med mig

[för du.för vi.är alltid en dröm]


[men du vill inte bli en mar. detvillintejagheller,ändåhänderdetnu]

och VI är det bästa du kan göra av ditt hjärta.

min [din]
hand i
din [min]


minhandidin..."och jag ler"


16/3 "(idag blev en dikt)"
[hon duschar medan jag äter. ett av dina bästa alster. men du somnade ju med mackan i handen.]
du biter mig i halsen
och jag frågar om du är en vampyr.
du svarar nekande,
biter lite till.
du gör bara så på sådana du tycker om. som betyder.

du saknar mig som jag saknar dig.

du håller fast mina händer när jag vill kasta [blomkrukor]
(jag siktar inte på pizzerian,nej)

du ser mig i ögonen.

du släpper mig när jag ber om det,
det är ju så enkelt.

[men nej. skriker hela mitt inre. jag vill inte. du får inte. släpp inte]


vill bara att du ska hålla om mig.
förstår du inte?
[01:27]

"det är så där...så att.
man vill säga orden.
men du förstår. det är något man vill säga
öga mot öga"dina "läppar mot min hals och" du "andas kärlek.,"när jag blundar och önskar du var här.

"jag är där i tanken..
men under tiden målar jag din
hud med ord.
vi är ödet"


ja. vi är ödet.
du skrev det på bordet med ditt finger

[att alltid finnas där]

detsamma som jag svarade på din fråga.
[04:06] - och tiden går. varför stannade du den aldrig när jag bad dig?

"du sover nu och jag kan bara blunda och ligga bakom dig.,
andas ditt hår och......jag behöver dig
framtid stavas du och min hand har redan tagit
patent på din.
kärlek fina s,kärlek.,,
(kysser försiktigt din hals)"
"6 år love..
2190 dagar och nätter mer än du"

vad du inte vet är att det egentligen är 2210 dagar
och nätter. [eller vet du det?]

men dem är överkomliga. för du är så mycket mer än tid.
"oh my eyes, my strokes for you.
the sight ive seen in movies split in two.
and you, the soldier never spoken.
give me more to die for now...
let me in and steal my lines."


du säger
"kärlek med betoning på du"

och jag förblir svarslös som så många gånger förr.
för jag älskar dig alldeles för mycket för att våga säga detsamma.
förrän jag vet att det verkligen är så. på riktigt.
jag vågar inte, jag är för rädd att du ska krossa mitt hjärta.
för det är bara så det kan gå. jag skulle aldrig krossa ditt. och skicka dig till rhodos, för du vill ju så mycket hellre komma till mora.

"du är..."

är..?

"älskad"

är jag?

"oj. ja..stora ord..men jag tror det"...och jag är älskad. [!!!!!]


och DU är älskad. jag var din. och du var min.
men vad spelar det för roll nu?

Dina ord är ju bara ord sammansatta av bokstäver. De betyder ingenting.

Ändå är du allt. Och ingenting.
13 Maj 2010  | Länk | skrivna stycken | 0 kommentar
12 maiDet är inte mycket liv här i bloggen dessa dagar. Jag har en än mer trasig mellanslagstangent och därtill ganska lite att skriva. Förutom att jag försöker lägga tiden på att plugga. Och uppdatera den nya bloggen...

Kan inte påstå att plugget går vidare bra. Att läsa om det psykodynamiska perspektivet och den där trista Freud...nä, its not mycup of tea. Men jag har tagit mig vidare till andra perspektiv nu, så jag hoppas det går bättre imorgon.

Nu ska jag gå och göra dagens tredje kopp thé eftersom min hals började protestera alldeles nyss. Skulle inte vara så bra om jag går och blir sjuk nu också...>_<


12 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
7 maiSkickade äntligen iväg läsupplevelsen idag. Och har ägnat eftermiddagen åt att börja läsa en ny roman, en mycket mer lätt- och snabbläst bok. En chick-lit. Jag gillar den! Jag har redan hunnit läsa nästan en fjärdedel dessutom.
Så kanske, kanske att jag hinner läsa ut och skriva om denna bok också innan helgen är slut.

Sedan är det bara psykologin kvar att fokusera på till tusen.
Och lite franska läxor emellanåt, förstås.

Men nu är det fredag, och kväll. Och jag tänkte lägga mig och läsa inredningsmagasin istället. En stund. Och sooooova.

7 Maj 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
6 maiIdag skulle mormor ha fyllt 78 år.

Jag skriver det varje år, men åh vad jag saknar henne!
Jag hoppas hon får mumsa smörgåstårta där hon är.
Och att det finns en trädgård där hon kan gå runt och titta på en massa blommande växter. Körsbärsträd, till exempel.

Bilden här intill är en av ett helt gäng jag fotade i trädgården sommaren 2005, året då hon dog. Sedan lade jag in dem i datorn och visade henne och hon tyckte att de blev ännu finare på bild än i verkligheten och kunde inte tro att det var hennes trädgård...

6 Maj 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
Inför ESC II.


(skrivet 5/6 ~23:35)

Jag har misslyckats med att skriva den där läsupplevelsen, med att börja läsa nästa engelska roman, med att börja plugga på inför nästa psykologiprov samt med att läsa franskaläxan till imorgon (visserligen har jag bestämt mig för att hoppa den lektionen, jag har verkligen inte tid.. det är inte bara lektionstiden som försvinner utan en lång stund både före och efter eftersom jag inte kan sätta mig och fokusera på nåt annat viktigt direkt jag kommer hem, så ja.. men jag har ju haft "privatlektioner" de senaste två lektionerna då jag varit den enda som kommit så nu kan väl nån annan få extra tid..). Så nu ser jag reprisen av Inför ESC och somnar senare än brukligt.


Här kommer mina fortsatta åsikter om bidragen:

1. Belgien, hrm. Mja. En kille med gitarr. Men med näsan i facebook blev jag inte fångad. Hade den varit en av de där 5-poängar-gitarrkillarna (som annars brukar vara lättfunna för min del) hade jag slitit blicken från datorn direkt. Men en 3:a får den ändå. (Vid omlyssning och jämförelse med de andra bidragen kan den rentav vara värd en 4:a trots allt).

2. Malta. Näe. Ännu en tråkballad från dem. Visst låter de fint, men det är inte dem man fastnar för i ESC. En 2:a.

3. Albanien. Lite mer fart, äntligen. En snygg video också. Men speciell på något vis. Njä. En 3:a här med.

4. Grekland. Tråkig och upprepande. Svag 1:a.

5. Portugal. Ja, det här var ju ytterligare en ballad. Men den här känns ändå ganska bra. En 3:a. Kanske rentav en 4:a

6. Makedonien. Non! En nolla!

7. Vitryssland. Jo men jag gillar faktiskt den här balladen. En 4:a.

8. Island. Definitivt den bästa sångrösten hittills. Och så den franska låttiteln (Je ne sais quoi). En 5:a! - och Thomas höll med ;)


6 Maj 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
4 avrilRegnblandad snö till och från hela dagen. Jag gillar inte. Ge mig våååår! Att se bilder på körsbärsblom i Göteborg känns inte alls begripligt. Först såg jag bilder hos Elino på fb, och trodde att hon kanske skaffat körsbärsträdskompisar där borta i Englandet. Men det var från hennes föräldrars trädgård.. och sedan såg jag bilder från Botaniska och då kan man ju inte vara förvirrad längre.
Så nära, men ändå så långt bort...
Här har visserligen tussilago, vitsippor och krokus blommat. Det var väldigt gröna miniknoppar på en buske här hemma en dag.. men i övrigt.. not so green.

Och jag är trött på att frysa nu.
Jag vill kunna ha min vårkappa utan att hacka tänder!
(Jag vägrar att använda vinterjackan mer)


Har haft en väldigt opluggig dag idag också.
Var ensam på franskalektionen igen och sedan har jag bara läst något kapitel i romanen. Oinspiration deluxe.

Är övertygad om att det skulle bli bättre bara solen och värmen kom tillbaka. Så gör det nu!


4 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
3 maiJag har såå svårt att uppbåda någon som helst pluggmotivation idag. Hade hoppats på att hinna läsa ut boken, men det hinner jag verkligen inte. Visst har jag läst drygt 40 sidor till, så nu återstår bara 90, men ja..

Och glosorna till imorgon fastnar inte för det är plötsligt en massa nytt som vi inte "nosat på" i tidigare kapitel. Jag har skrivit och skrivit om dem hur många gånger som helst, men det är hur mycket som helst som jag inte ens har en svag aning om vad det heter om jag inte tjuvkikar. Grejt.

Men jag fick tillbaka provet på lektionen idag iallafall, med ett mvg. 198 av 208 möjliga poäng känns definitivt bra!
Jag var för övrigt den enda på lektionen. Väldigt mysko.


Vädret idag har gjort att jag känt mig som om jag var tillbaka på klassresan i Idre i femman, då vi besteg Städjan. Då sken solen när det inte haglade eller regnade. Och blåste.
Idag har vi visserligen sluppit snö och hagel. Men regnat har det gjort. Även när solen skinit. Och rätt vad det var i eftermiddags kom det sådana mörka moln insvepande över himlen att det kändes som att domedagen var kommen. Men nu har det börjat klarna upp igen, för tillfället skiner solen.

Hoppas det kan bli lite varmare framöver ändå. Det är ju helt galet kallt!

3 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
1 maiTänk att det blivit maj nu!
Andra tjurar och klagar i november, min sämsta tid under året måste nog däremot sägas vara mars-april då det varken är riktig vinter eller vårgrönskan hunnit komma igång ordentligt ännu.

Den där slaskiga mellantiden avskyr jag. Hua.
Men nu kan ju inte grönskan vara så långt bort ändå.
Krokusarna har börjat blomma över, jag såg gröna knoppar på en odefinierbar buske ute i trädgården igår, det har regnsmattrat mot fönster och fönsterbleck på det där riktigt dystra men ändå fantastiskt mysiga viset idag som gör att man verkligen känner att vintern är passerad.

Det slog mig att den ljudlösa snön på något vis inte är lika charmig som det där smattrande regnet. Ljudet höjer det hela till en annan dimension. Åtminstone såhär års, när man hoppas att slippa se snö ännu i ganska många månader.

Framåt kvällen hittade ändå solen tillbaka och när jag blickar ut genom vardagsrumsfönstret över garagetaket är det ett otroligt ljus just nu. Molnen är lätt rosafärgade, samtidigt som det är mer grå-lila moln där bakom... Det går ju omöjligt att beskriva med ord egentligen.Och nu är det final i Körslaget. Jag har röstat på Kalle Moraeus förstås. Team Picasso borde inte ha någon som helst chans, de hade ett sådant överjävligt slut på framförandet av "Over the hills..." så jag kan inte förstå att de lyckades. De var urusla i avslutet av operalåten redan förra veckan och borde inte kunnat göra ett sämre avslut, men de kunde alltså det.

Nä, heja Moraeus!1 Maj 2010  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida