Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


ESC Final 2011Idag tänkte jag inte blogga igenom hela ESC, utan nöjer mig med att konstatera att jag hejar på Finland. Får se om nån annan känns värdig i toppstriden allteftersom, men jag tror inte det var nån mer som var i närheten efter Inför-programmen och semifinalerna.

Som sagt så hoppas jag ju att det går bra för Sverige också, men någon vinst behövs inte. Fast jag kan såklart inte säga att jag skulle bli ledsen om det mot förmodan skulle bli vinst. Då skulle jag ha en bättre chans att uppfylla den mångåriga drömmen om att få vara på plats under finalen liksom!

Fast det ska väl gå att ordna någon gång ändå, hoppas jag... Ska bara plugga klart och få en fast lön som tillåter lite längre resor då :)21:57


Jag gillar faktiskt Frankrikes operabidrag på korsikanska. Det känns lite otippat. Men roligt! Att ovanliga grejer kan fungera i det här sammanhanget liksom...

Italiens jazzgrej är också mysig.

Synd att de här fem länderna som är direktkvalificerade till finalen inte får framföra sina låtas i semifinalerna också, jag tror de kan förlora en hel del röster på att man inte hinner lyssna in sig på dem på samma sätt som med de andra låtarna... Borde de inte kunna få den där tiden som läggs på dålig trumunderhållning och pianospeleri med dansare i semifinalerna istället?


22:35

Och så gillar jag ju Azerbajdzjan också, men jag gillar inte deras stavning! Nu är det dags för Island och sedan är det inte många länder kvar att framföra sina bidrag innan den långa väntan på röstningen ska ta vid...


23:37

Märkligt att Norge ger hela tio poäng till Sverige, men huvudsaken är att de spräckte Finlands nolla efter alldeles för lång tid och gav dem en tolva! Hoppas Sverige röstat på samma sätt!


00:22

Ojojoj. Vad otippat utfall. Roligt att Sverige kom trea. Helt sjukt att Sverige kom trea! Jag tippade på typ tionde plats som bäst. Snöpligt att Italien kom och snodde andraplatsen där på slutet, men jag gillade låten så jag känner mig inte alltför bitter. Och framförallt: Roligt att Azerbajdzjan vann! Jag har gillat den låten ända sedan Inför-programmet! Och deras ljusscenografi var urtjusig.
Men det var ledsamt att Finland kom så långt ner i resultatlistan...
Hör att Ryssland kom med till finalen med en hårsmån, det känns bra. Det lönar sig inte att vara divig och att starta gräl/klanka ner på Sverige när man själv tagit hjälp av svenskar med sin egen låt. Hah!

14 Maj 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
ESC Delfinal IIGod kväll. Nu är det dags för den andra semifinalen i ESC 2011. Jag vet inte vad jag tänkte med när jag skrev delfinal i rubriken i tisdags, men eftersom jag gjorde det låter jag det stå likadant ikväll. Kanske var det tentaskriveriet som satt spår i hjärnan.. ;)

Ikväll tävlar ju Erik Saade för Sverige och jag är väldigt nyfiken på hur det kommer gå. För egen del är jag inte alltför förtjust i låten, men å andra sidan har jag hört betydligt sämre låtar i den här tävlingen. Är det till Sveriges fördel eller nackdel att Rysslands bidrag är ganska likt, och att det tog sig vidare till finalen i tisdags? Ja.. om två timmar vet vi väl svaret på det. Kanske. Sverige har för övrigt startnummer 8 ikväll!

Bosnien & Herzegovina inleder kvällen. Men heter det Herzegovina på svenska? Jag är trött och osäker :). Jag minns inte vad jag tyckte om det här vid Inför-programmet heller, men nu gillar jag det inget vidare. Det är ganska trist faktiskt.

Österrike har tydligen inte heller varit med på ett tag, precis som Italien. Det hade jag faktiskt ingen aning om. Låten gör mig å andra sidan rätt sömnig, så det är nästan som om de inte är med i år heller. Sångerskan har en bra röst, måste jag dock säga.

Om Nederländerna gick vidare till final så skulle jag inte protestera. Ā capella-gänget från Belgien hoppas jag däremot slippa höra en gång till.
Slovakiens tvillingar är ganska intetsägande. Men de tar sig förmodligen till final. Eller?

Ukrainas sångerska har en fin klänning. Om man bortser från fjädrarna. Hennes röst är rätt okej också. Men det blir lite lätt enformigt efter en stund. Däremot skär det inte i mina öron ikväll som senast, jag gillar den här låten nu. Tror jag.

Moldavien gillar jag inte, och därmed skriver jag inte mer om dem.

Och så övertarSverige stafettpinnen, eller mikrofonen snarare. Det känns blekt på något vis. Hur SKA det här egentligen gå? Jag är jättenyfiken! Och vad hände med glasrutorna? Bara en gick sönder, eller såg jag fel? Så ska det väl inte vara? Erik kan inte vara glad i sådana fall...

Cypern lär nog inte bli de som slår ut Sverige i år (som de gjorde förra året, med tre poäng), om "vi" skulle ligga på gränsen mellan att gå vidare eller åka ut. Däremot kanske Cyperns sångare får glas i fötterna efter Eriks kraschade glasrutor eftersom de är barfota. Haha. Ironin att de skulle upp på scenen direkt efter honom!

Bulgarien. Mja.
Makedonien har ett supergulligt djur i sin lilla vykortsfilm, men jag har ingen aning om vad för djur det är. En gnagare av något slag kanske? Deras låt är däremot inte det minsta gullig. Kan den ta slut nu? Nej det kunde den inte, det här är kvällens längsta låt.

Och tydligen skulle bara en av rutorna gå sönder eftersom de inte hann sopa upp mer glas innan Cyperns barfotamän skulle äntra scenen...

Dana International och står på tur. Och jo, jag gillar den här låten men den är inte alls så stark som den borde för att ha en vinstchans.

Slovenien är kvällens trettonde bidrag. Jag vet inte om det är tröttheten eller om jag börjar bli ointresserad av tävlingen, men nu önskar jag att det var slut snart.

Rumänien har en mysig låt.

Efter en liten paus är det tur för Estland. Jag gillar även den här sångerskans klänning. Låten är jag inte riktigt överrens med mig själv vad jag egentligen tycker om. Sådär kan vi väl säga att den är. Med lite mer lut åt att vara bra än dålig.

Vitrysslands propagandabidrag FÅR bara inte gå vidare, oavsett hur medryckande själva melodin är.

Lettland vet jag inte vad jag ska skriva om.

Danmark anklagas som kanske är bekant för plagiat av hela tre andra låtar, men trots detta är det en ganska bra låt tycker jag. Vad som gör den ännu bättre är att den har startnummer 18 och att det därmed bara återstår en låt sedan! Fast jag vet inte, de har visst ändrat om lite i refrängen och jag tycker det känns ganska platt nu?

Irland avslutar med en av mina favoritlåtar i kvällens startfält.


Nederländerna, Ukraina, Israel, Rumänien, Estland, Danmark och Irland är mina favoriter utan någon inbördes ordning. Sedan håller jag en tumme för att Sverige får en hyfsad placering, men jag hoppas definitivt inte på vinst bara för att.

Resultatet av vilka som faktiskt går vidare till finalen kommer vi nu få vänta på en onödigt lång stund. Vilken tur att sådant inte märks i en blogg då!

...Nu räknar de ner tills slussarna stängs. Äntligen!
Hoppas de har lite roligare underhållning än trumslagare från South Carolina ikväll. Klassisk pianomusik. Som plötsligt poppade till sig. Och dansare. En liten bättring är det nog.
Varför måste de ha en sådan lång paus egentligen? Kan omöjligt tänka mig att de behöver alla dessa minuter till att räkna rösterna?

Nu är det dags! De tio låtar som går vidare till final är Estland, Rumänien, Moldavien (usch!), Irland, Bosnien & Herzegovina, Danmark, Österrike (lite otippat säger kommentatorerna, Mycket! säger jag), Ukraina, Slovenien och....SVERIGE!

Jösses vad spännande det blev där!
Det spelar ingen roll hur bra eller dålig låten är, jag hoppas ändå alltid på Sverige. Hur fel det än må vara...

Nu ska jag sova, godnatt! :)12 Maj 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
12 mai 2011NU har jag skickat in min hemtenta! Det var brutalt svårt att få ihop de sista tecknen igår för att uppfylla minimikravet, men det gick. Och efter lite sömn svamlade jag ihop några tecken till så nu borde de inte kunna ifrågasätta att jag hade med frågeställningen som krävde ett antal tecken. Ifall man nu inte skulle få räkna med den, jag vågar inte riktigt chansa.

Jag har ingen aning om ifall jag skrivit rätt eller ej, det visar sig i slutet av månaden när resultatet publiceras. Tills dess tänker jag förtränga att jag någonsin gjort den här tentan. Men först ska jag fira att jag överlevt genom att fika något riktigt gott med Tuss! :D

Inläggen här kommer förmodligen minska igen nu, förövrigt. Mitt kära forum lever igen.

12 Maj 2011  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
ESC Delfinal IJahapp, då var det dags för första delfinalen då. Polen inleder det hela och nja, jag är väl inte imponerad den här gången heller. Norge följer härnäst och med sin swahilisjungande kvinna gick de tyvärr inte heller hem hos mig i år.
Albanien plågade halvt om halvt livet ur mina stackars förkylningslockade öron... Är det inte dags för något av mina tre favoritbidrag snart?
Armenien.. vilket sorgligt bidrag. Och då menar jag inte att texten är sorglig eller så, nej hela framträdandet och låten känns bara som en sorglig katastrof.
Efter som intar rutan härnäst är det Serbiens tur, de fick en fyra av mig i genomlyssningen! Turkiet är förövrigt bara tröttsamma. Den här låten kändes evighetslång.

Oh, jag som är så nyfiken på om jag fortfarande tycker lika bra om Serbien. Nu blev det paus...

Jaahaa, det var det som var bidraget frånSerbien. Någon vinstchans känns det inte som att den här låten har, men jag tycker den är lite mysig sådär. Kanske att den inte förtjänade den där fyran dock. En trea räcker.

Ryssland härnäst. Hoppas slisket går av scenen snart.
Schweiz är ganska mysig till en början, men den blir långrandig efter ett tag... Georgien går förmodligen vidare till final, tyvärr.

Och så var det dags för min favorit i dagens startfält, Finland! Det är nästan synd att vi inte får rösta ikväll, han skulle fått min röst.. svag som jag är för killar med gitarrer...:)

Malta får förhoppningsvis färre röster...

Men hur svårt kan det egentligen vara att få kontakt med kommentatorerna i dagens tekniksamhälle? På Viasat golf använde de minsann en hederlig gammal telefon när det inte ville fungera på annat sätt. Det funkade finfint!

San Marino har skickat en mysig vaggvisa. Undrar om man kan vinna röster på det, eller om alla somnar innan de knappat in rätt nummer?
Kroatien, ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det här. Om man somnade av San Marinos vaggvisa kan man lugnt sova vidare en stund till, typ.

Eller nu måste ju alla vakna, när det är dags för Island. Inte för att jag gillade bidraget supermycket, men det är ju mer eller mindre ett grannland ;).

Tänk, nu hittade kommentatorerna en telefon trots allt!

Och härnäst är det dags för min andra fyrapoängare vid Inför-programmet, Ungern. Tyvärr känns det inte som att sångerskans röst håller riktigt, men det här är ändå ett av de bättre bidragen ikväll.

Portugal är så brutalt dåliga att jag funderar på att stänga av ljudet faktiskt. Varför kan de aldrig skicka något... normalt?!
Litauen. Jag försöker förstå varför de sjunger något franskt, men det lyckas inte. Dessutom börjar jag känna mig lite zZzzZz... har hon inte sjungit i en halvtimme nu?

Azerbajdzjan är inte bara svårstavat, de har en rätt okej låt också! Men visst påminner den om något annat, i början om inte annat?

imponerade föga på mig vid tidigare lyssning, men nu gillar jag dem lite i alla fall. Anledningen är inte att jag ändrat åsikt om låten, nej. Men de är sist ut ikväll! Det har varit en lång dag följt av en ganska dålig delfinal, sömn lockar mig.


Så, vilka håller jag på nu då?
Finland, Ungern, Serbien, Island och Azerbajdzjan. Schweiz kan få vara en bubblare. Måtte bara inte Ryssland, Portugal, Turkiet, Kroatien och Grekland gå vidare!

Har Italien verkligen inte varit med sedan -97? Oj. Jag trodde att det handlade om några få år bara. Uppenbarligen har tiden gått väldigt fort, eller så har jag just så dålig koll som det känns. Jag tycker det är roligt att de är tillbaka i tävlingen nu i alla fall.

Jag känner att det inte blir så mycket sammanhang här, men vad gör det?

Serbien blev först till final. Litauens franska låt tog sig också dit, hoppla. Grekland. Pust, inte så oväntat egentligen. Kommentatorn verkar ju gilla den, och flera i juryn i inför-programmet gjorde väl också det har jag för mig...
Det svårstavade Azerbajdzjan går också vidare! Två av mina sex favoriter har gått vidare än så länge.
Georgien blev nästa land, tyvärr. Och så Schweiz. Ser man på, det hade jag inte riktigt väntat mig faktiskt.
Ungern gick vidare! Not so otippat, i och för sig.
Oooh, och Finland gick vidare!! :D
Nu saknas bara Island så är jag rätt nöjd. Såklart vore det roligt om Norge gick vidare också, bara för att det är vårt grannland...
Men nu gick Ryssland vidare istället. Usch, usch.
Bara en plats återstår, vem får den?
Island!
Ser man på, då fick jag vidare alla på min lista.

Alltså kan jag packa ihop datorn för ikväll. Äntligen!

10 Maj 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
9 mai 2011 part II.Hur mycket kan man egentligen längta efter att få börja packa väskan? Jag vill inget hellre än att riva ner alla väskor ur sitt skåp och börja packa packa packa. Det är snudd på destruktivt känns det som, men hur kommer man ur en sådan här tanke när man vet att det är tre tunga veckor that lies ahead innan det är dags?

Nu är det bara två timmar kvar tills den första tentan publiceras. Jag har tagit mig till sidan 79 av 375 i boken, har just haft en liten yoghurtpaus men ska väl läsa vidare så snart det här inlägget är publicerat. Förmodligen kommer jag inte hinna börja skriva något idag utan lägger tiden på att läsa vidare och kolla vad uppgiften faktiskt är så får skrivandet påbörjas imorgon...

Förutom den första (fjärde) juni finns det inget jag längtar så mycket efter just nu som torsdag efter fem. Då är tentan inskickad, oavsett hur det har gått så kan man lägga det åt sidan ett tag i alla fall...

9 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
9 mai 2011Jag hade helt missat att det var avslutande seminarium på delkursen idag. Fick panik när en tjej frågade var jag höll hus på facebook. Avslutande seminarium med "tentaförberedelse" låter ju inte helt super att missa. Men det var tydligen många som inte var där, jag har mailat en av seminarielärarna, och försöker tänka att det är luuuugnt. Det går inte. Inte så jättebra i alla fall.

Hoppas jag får svar på mailet och att det inte är världens undergång, utan att jag kan fixa tentan ändå... AAAAH!


9 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
8 mai 2011Idag bokade jag min biljett hem efter terminsslutet, så nu är nedräkningen inledd på riktigt. Jag åkte och hämtade ut biljetten och satte upp den på kylskåpet som pepp, som brukligt inför hemresor, inför hemtentan också. Det känns oöverkomligt med de två hemtentorna som återstår de kommande tre veckorna, men på något vis måste jag ju ta mig igenom dem.
Ikväll skickade jag in skrivuppgiften i alla fall. Ögnade igenom de sista raderna som jag inte orkade lägga ner någon själ i igår och konstaterade att jag borde skriva om lite där, men klickade på skicka-knappen istället. Hoppas det går vägen ändå...

Jag hade tänkt läsa kursbok idag också. Men orken var långt borta så mestadelen av dagen har jag inte pluggat utan bara ägnat mig åt tv-repriser, bloggläsning, våffelätning och sådant trevligt. Framåt kvällskvisten läste jag i typ en timme i alla fall. Ögonen föll igen efter nitton sidor, men efter att ha blundat en kvart tog jag mig igenom lite mer än tio sidor till. Och konstaterade dessutom att jag kanske fattade lite mer nu än första gången jag läste dessa sidor.
Då satt jag på ett tåg tillbaka till Göteborg efter att ha varit hemma en långhelg, klockan var halv sex på morgonen och jag hade seminarium efter lunch. Det var en lång dag.... Sedan har jag inte läst mer i boken, så det kändes lika bra att börja från början. Förmodligen är det den hemtentan baseras på, så det vore ju bra om jag hann igenom så mycket som möjligt innan den publiceras imorgon.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Det har som framgår här ovanför varit en ganska händelselös dag. Jag längtar hem helt sanslöst mycket och försöker hålla de tankarna borta så gott jag kan med tidsfördriv av olika slag...


8 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
7 mai 2011I eftermiddags skrev jag klart skrivuppgiften. Kanske har jag hastat igenom den, men jag vet inte vad jag skulle kunna tillägga mer. Den känns färdig. Eller så är jag bara fullständigt oinspirerad.

Sedan har jag ägnat mig åt att försöka bli klok på valwebben. Men det gååår inte. Varför kan de inte göra det enkelt och bara sortera fram de kurser som är aktuella beroende på vilken inriktning man är antagen till? Jag hittade en kurs som lät ganska intressant, men sen upptäckte jag att den inte gick att läsa i min inriktning. Pust.
Jag vill verkligen inte läsa mer än en halv termins matematikinlärning, men det verkar helt omöjligt att hitta en annan femtonpoängare att komplettera den med...

Nåja. Jag går vidare och undersöker 30-poängskurserna inför min andra specialiseringstermin istället. Den näst sista. HT-13. Det är ju sinnessjukt att sitta och fundera och försöka veta redan nu vad man vill läsa då... Men det är egentligen inte så mycket att välja mellan. Engelska eller SO? Jag undrar om jag någonsin kommer bli bekväm med att Tala engelska, i annat fall är det nog inte så aktuellt trots allt. SO... det är ju ganska roligt. Jag sökte och blev antagen till SO-inriktningen i höstas...

Men jag har till den 20 maj att fundera innan jag måste ha bestämt mig definitivt. En liten tröst. Heh.

7 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
6 mai 2011Cest vendredi. Min praktik är över för den här gången. Jag var helt vansinnigt trött imorse när alarmet på mobilen ringde. Jag var mitt i en dröm, men när jag vaknade försvann den illa kvickt. Så frustrerande sådant är. Man vet att man drömt, men minns inte vad, inte ens för en minut efter att man vaknat liksom...
Jag trodde inte jag skulle orka mig iväg någonstans, men frukostintaget och tandborstningen gick per automatik och plötsligt satt jag på bussen som går innan den jag egentligen tänkt ta. Faktum är att jag gick långsamt till hållplatsen för att inte komma så tidigt till skolan, men bussen dök upp för sent. Jag hann fram, och då kom dessutom en till alldeles efter. Tog den istället, för den var ganska tom i jämförelse med den första som plockat upp halva Alcatraz typ ;).

Imorse höll jag i en orienteringslektion i två omgångar på skolgården medan min handledare hade halva klassen inne för att göra en annan grej. Det var roligt, men kallt. Jag borde ha tagit mig tiden att byta från innetofflor till skor. Hoppas jag inte blir sjukare igen nu...

Härnäst ska jag påbörja mitt observationstextsskriveri. Kan inte säga att jag är piggare nu än imorse, men om jag kommer igång idag åtminstone så kanske det går lite lättare att fortsätta imorgon. Det blir inte tokmycket plugg ikväll i alla fall. Och imorgon inleder jag med sovmorgon, mon Dieu så jag längtar! >___<


6 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Inför ESC 2011 IV.Så var det dags för den sista Inför-genomlyssningen. Men jag har ägnat en stund åt att skratta ihjäl (samtidigt som jag hostat lungorna ur kroppen pga skrattandet, jag är långt från frisk än..) mig åt den här sidan, så jag vet inte hur seriöst jag kommer kunna lyssna och tycka egentligen... http://damnyouautocorrect.com


Rumänien, 4 poäng. Den var glad. Eller så var det jag som var det tack vare ovan angiven anledning...

Estland, 3 poäng. Det kändes ganska lovande i tre sekunder, sedan hörde jag samma mening upprepas Hur många gånger? Det blev ganska tjatigt... så det blir en svag trea.

Vitryssland, 1 poäng. Jag ogillar låttexter som måste hylla det egna landet i ESC. Och "I love Belarus" liksom, come on! Hur mycket mer lågstadie kan man uttrycka sig?

Lettland. Ärligt talat uppfattade jag inte den här låten. Den var nog en 1-poängare som juryn säger.

Danmark, plagiat eller ej. Jag gillar det här rätt mycket (i jämförelse med resten av startfältet åtminstone), 3 poäng.

Irland, 3 poäng. Kanske. Jag vet inte riktigt om jag ska älska eller hata den här låten. Eller nä, nu har jag tänkt lite. En 4:a kan den få, faktiskt!


16 poäng delade jag ut idag. Men det är ju inte lika många låtar som tidigare, så jag vet inte om jag varit snäll eller elak den här gången?
Oj, just ja. Som förra året. Glömde de där länderna som är direktkvalificerade till finalen...

Frankrike. Hmm. Opera. Alltså, jo.. det låter väl okej. Men det lär ju inte gå hem i ESC eftersom inte våran fina "popopera" gjorde det... 3 poäng i alla fall.

Italien. Mysigt! En 3:a till. OMG, jag smälter helt plötsligt. Jag som inte vill vara snäll i de här sammanhangen, de brukar liksom inte vara värda det! ;)

Storbritannien. Lite skvalpoppigt. En svag 3:a.

Tyskland. Alltså, jag älskar verkligen Lena, hennes röst är så underbart udda. Det är roligt att se henne framföra Tysklands bidrag i år igen, men att det skulle bli final där i år också.. njäe. Risken är obefintlig. Om den inte bättrar sig när man hör den i sin helhet i finalen förstås.. Hon får en 4:a ändå.

Spanien, 3 poäng.


Jag är chockerad. Hur kan de direktkvalificerade få så höga betyg allihop? Jag brukar ju hata åtminstone hälften, nu är de helt okej allihop...

5 Maj 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
5 mai 2011
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
4 mai 2011
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Inför ESC 2011 IIIPang bom, rakt in i tyckandet blir det.

Bosnien Herzegovina, 1 poäng.

Österrike. Det började så lovande men var slutade det egentligen? I besvikelse, måste jag nog säga. 1 poäng.

Nederländerna, ptja..jag väger lite här, men det landar på en snäll 3-poängare.

Belgien, 2 poäng. Jag pratade nyss i telefon och sade att det var ont om guldkorn i den här tävlingen. Det blir inte bättre med en a capella-grupp...

Slovakien, 3 poäng. Mindre dåligt, men om det är en höjdare? Nja...

Ukraina, 1 poäng. Det skär lite i mina öron, även om sångerskan sjunger bra så känns det inte alls bra.

Moldavien får dagens första nolla, zero, 0 poäng! Det räckte med de tio inledande sekunderna för min del...

Sverige, 3 poäng. Jag kan förstå om den skulle gå hem i Europa. Popular sätter sig, det är lite fart. Men samtidigt är det inte direkt min kopp thé med skvalpop som denna, så poängen blir helt enkelt lite mitt emellan sådär, för det finns ju betydligt mer usla bidrag också!

Cypern. Nä, nä, nä. 1 poäng.

Bulgarien, 2 poäng. Eller? Kanske en 3:a? Njäe... jag håller fast vid första tanken.

Makedonien. Här är ännu en klockren lågpoängare. Frågan är om jag ska vara snäll eller elak? Jag låter poängen tala för sig själv, 0 poäng.

Israel, 3 poäng. Jo, men faktiskt! Någon i juryn kallade den urvattnad, och lite så är det kanske. Men inte tillräckligt för att den ska bli utdömd, det finns något i den här låten.

Slovenien, 1 poäng. Nu skär det i öronen igen.Haha. Thomas delade ut minst poäng i juryn med sina 25 poäng, jag landar på 21. Jag är visst elak?! Eller så har jag smak och förstånd? :)3 Maj 2011  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
3 mai 2011 del II.
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
3 mai 2011Som på flera håll i landet vaknade jag till snö utanför fönstret idag. Tackolov verkar den inte ligga kvar, och det snöar bara lite smått nu jämfört med för en och en halv timme sedan...

När jag ringde till mamma lite tidigare gick det förvånansvärt bra att prata igen, men tidigare imorse kunde jag knappt få fram ett ljud, så taktiken är att fortsätta prata så lite jag bara kan idag. Vore ju inte helt bra om jag drog på mig en stämbandsinflammation eller något sådant så jag inte kan prata på flera veckor. Huu!

Imorgon planerar jag dessutom att ta mig till VFU:n och försöka utföra min observationsuppgift så jag har något att skriva om i helgen. Det är nog bra om jag kan prata liiite då också, tänker jag...


Jag måste lämna in ett klädpaket som ska skickas tillbaka på "posten" och inhandla ny Ibumetin innan jag beger mig till skolan för att träffa basgruppen idag. Och på hemvägen måste jag köpa lite mer frukostingredienser. Begriper inte hur jag ska lyckas hålla mig upprätt i flera timmar utanför hemmet, men men. Jag gör ett försök, funkar det inte så gör det inte det.

Har förövrigt börjat hosta idag också, aouch på det.
Var hittade jag egentligen den här hemska förkylningen? Jag förstår inte! Jag har oftast varit jättenoga med halsduk och jacka även om det varit varmt ute, barnen på praktiken har inte varit sjuka såvitt jag vet, och ingen annan heller...


3 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
2 mai 2011 del III.
Att försöka sova när man är förkyld (helt täppt i näsan) är något av det värsta som finns. Trots att tröttheten är enorm skjuter jag stunden framför mig, då jag ska gå och lägga mig. För man vet liksom att det bara kommer bli så att man ligger där och snurrar och snurrar och försöker att andas istället för att somna. Och sedan vaknar man hundra gånger under natten och vaknar nästan lika trött nästa morgon som när man gick och lade sig...

Att vara sjuk förvandlar mig till den mesigaste gnälligaste gnällmes.
Så jag hoppas verkligen att jag blir frisk snart! Det här står jag inte ut med längre...

2 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
2 mai 2011 del II.
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
2 mai 2011
Jag sjukanmälde mig igår kväll, och tur var det skulle det visa sig för jag kan knappt prata idag. Jag kan inte direkt minnas att jag tappat rösten nån gång när jag varit sjuk. Lite smått kanske, men jag har ändå kunnat prata. Det går idag med, men bara nätt och jämnt så jag ska nog försöka att inte prata så mycket...

Nu ska jag ordna lite frukost, sedan får vi se hur mycket plugg jag orkar med idag. Lite ska det i alla fall bli...


2 Maj 2011  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
1 mai 2011
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida