Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


RastlöshetVärme och rastlöshet går inte ihop särskilt bra. Inte för min del, iallafall. Inte en sådan här dag, när man knaprat piller för att slippa värme-huvudvärken. Balkongen är alldeles för varm, men att ligga i soffan känns på något vis ännu värre (även om det alltså är svalare..). Jag tror inte jag har ro att läsa något, jag har inte ro att skriva något - orden är för Många!

Tankarna är nog ett enda virrvarr om jag skulle börja försöka nysta..

Men jag träffade Ida idag när mamma var och klippte sig hos hennes mamma. Fick veta häromdan att hon är gravid. Igen. Roligt och skrämmande, samtidigt. Jag tror inte det finns någon annan specifik sak som kan få mig att känna sådan stress som när någon i min ålder, någon som jag gått i skolan med, fått barn. Jag känner mig så fruktansvärt efter. Även om jag vet att man har "all tid i världen" än, när man bara är tjugotvå och ett halvt. Oftast känner jag nog inte att det är hela världen det där med pojkvänner och sambosar och familjeliv heller. Men just sådana gånger.
Det är inte utan att man blir lite .."avundsjuk", för att de hittat rätt redan. Liksom?

Jag tror jag känner mig pratsjuk. Men jag kan inte komma på någon som kan tänkas svara om jag försöker ringa. Utom pappa. Han är väl inte högst på prio-listan dock.

Jag och mamma skulle spelat minigolf, men hon fick också huvudvärk och vi sköt på det till morgondagen då vi ska till Orsa och besöka en ptja, antikaffär är väl inte rätt beskrivning. Men ni vet vad jag menar.
Då ska vi passa på att golfa där också, det var bra många år sedan sist så jag hoppas att banorna är lika bra som de var förr när Moras var usla. Nu har de visst skaffat nya banor i Mora, men det är antagligen lika soligt som det alltid varit och det känns inte särskilt lockande alls.


Hm.
Så vad göra?
Ställa ut golvfläkten på balkongen, for starters. Sedan vet jag inte.
Jag var till Julia en sväng förut, men hon hade J där och de skulle hem till honom och laga mat och se på film och jag blir så vansinnigt trött på det, på att inte få ens en halvtimme ensam med Julia längre. Försökte boka in en promenad när solen gått ner. Om det blir så återstår att se.
Annars är det Leila bakar klockan 21. Får väl ägna mig åt det.. Och 23:20 är det Sommartorpet. Fast det var ju 19:30 också kom jag på. Riktar in mig på det tills vidare! :)Det är inte klokt vad stor Emilia blivit, för övrigt..


30 Juli 2008  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Åh!Jag måste bara skriva några rader innan jag blir hämtad av mamma (tydligen är hon ute och målar, så hon hade inte hunnit i tid ens om jag inte talat i telefon alldeles precis..). Engla hade så fantastiska nyheter om hur mycket som förändrats sedan jag var hos henne i fredags. Har ni sett mysdoktorn Urban i Sjukhuset på TV3? Han bossar över alla som tar hand om systra nu och det har blivit sådana klara förändringar..

Vilken lättnad... Jag hoppas bara att den hemska smärtan vill ge med sig snart också*Nu ska jag åka till mamma och grilla lite kyckling. Elgrillning blir det, det brukar ju bli godast då. Får se hur länge jag blir borta och om jag skriver något mer idag..
PS. Engla kommer synas i de nya avsnitten av Sjukhuset som börjar visas nu i höst.
29 Juli 2008  | Länk | Vårvind. | 1 kommentar
Artikeln om Engla..

http://www.aftonbladet.se/kvinna/article2983030.ab
28 Juli 2008  | Länk | is. | 4 kommentarer
Förövrigt......känns det som att det är dags för en ny design igen. De är så duktiga med att lägga upp nya designalternativ här på noggen, faktiskt. Nästan lite för bra. Hur ska man liksom kunna välja?

Jag var inne på något rosaaktigt den här gången, men fastnade mest för dessa. Och en rödish, som nog får bli min höstskrud till noggen lite längre fram :)

28 Juli 2008  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
28 juliJag är så trött på att alltid vara trött. Vet inte vad man ska göra för att åtgärda det riktigt.. Har ätit gott om frukt och bär på sistone, och tidigare i sommar hade jag ju dille på sallad så någon akut brist på vitaminer känns det inte som att det är fråga om. Å andra sidan, jag har ju alltid varit trött, så det trodde jag inte nu heller.

Jag följde med mamma ner på stan en sväng på förmiddagen. Sedan stannade vi till på Maxi, jag shoppade billig (nåja) ramlösa och marinad till kycklingen jag har planerat att grilla imorgon, och troligtvis äta med fetaost och vattenmelon som på midsommar. Det var en lyckad kombination, och jag har just dessa ingredienser liggandes i kylen sedan förra veckans storhandling. Det är alltså dags att göra någonting med dem...

Sedan skulle mamma på Willys, så jag passade på att följa med in och köpa torrfoder. Det är verkligen sanslöst att de är 9 kronor billigare på det torrfoder jag brukar köpa än Ica Maxi!

Väl hemma hamnade jag på balkongen och där har jag befunnit mig sedan dess. Vid halv åtta gick jag in, för då var Den blå rullgardinen (Agnes von Krusenstjerna) utläst och 25 underbara hem var utläst för andra gången sedan den köptes, och min nacke hade fått nog. Jag borde nog försöka göra något annat än sitta ett tag.

Måndagar är ju annars en av veckans trevligaste tv-kvällar med Extreme home makeover på tv-tablån. Ikväll var det verkligen svårt att inte snyfta högljutt!

Efter den där shoppingen idag, som till stora delar var nödvändig, ekar mitt bankkonto nästan lika tomt som den här tiden förra månaden. Nästan, alltså. Jag har kanske 600 kvar till skillnad mot de 500 då ;P Tur att man får pengar redan den 18. Tänk att leva på de slantarna till den 25...


Den här tröttheten och värmen är ingen bra kombination. Tanken slår mig att gå i ide ett tag. Leta fram mitt julkattsbroderi och avsluta det, fälla ner persiennerna och tända ljus fast det är 28 grader varmt inomhus, läsa om alla inredningstidningar jag har liggande medan jag väntar på att nya nummer ska dimpa ner i brevlådan. Dricka upp de där 5 ramlösorna jag införskaffade idag. Skaffa ork att fokusera på Kommisarie Montalbano. Ledsen Montalbano, jag orkar inte idag. Får kanske leta fram reprisen istället...


Det verkar inte vara läge att ge sig av hemifrån just nu heller. Tråkigt men sant. Min ekonomi känns för katastrofal, och Cat hade redan lovat bort sin extrasäng.. lite senare Frugan?

28 Juli 2008  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
SöndagDet har varit ett hejdundrande väder här idag. Åska och regn som nådde ända in till balkongdörren, så jag fick flytta innanför dörren när jag ville skåda blixtshowen på himlen...
Nu borde man kanske överväga att sova, för än en gång vaknade jag före nio av värmen i sovrummet. Och jag har fortfarande inte sovit bort den där tröttheten...

Men jag ska nog sitta kvar här en stund till, jag har kommit till en blogg i oläst-listan idag som väl får benämnas som en bebisblogg. Och just nu läser jag om familjens julfirande! Hur kan man inte sitta som klistrad då? Även om jag längtar mer efter höst än jul, än så länge...

Om någon skulle vilja läsa så är adressen http://saraochalbinsfamilj.blogspot.com

Tyvärr vet jag fortfarande inte hur man gör länkar klickbara. Men ni kanske överlever ändå..

27 Juli 2008  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
GladJag blir så glad varje gång jag tittar på bilden av mig och Engla. Tänk att vi inte funnits på bild tillsammans förr. Och tänk, vilket vackert leende hon har!
Jag har bommat igen balkongdörr och fönster, satt igång fläkten och legat i soffan och läst en stund nu. Men mina ögon är ännu inte utvilade efter förrgårnattens få timmars sömn, eller resan igår, så det blev bara ett trettiotal sidor. Men jag tycker verkligen om den, boken. Agnes von Krusenstjernas Den blå rullgardinen.

Jag läser två böcker jämte varandra just nu faktiskt. Eller snarare, böcker med gammalt språk. Den andra är en samling brev skrivna av Fredrika Bremer och kanske inte kan kallas bok i samma mening som den andra. Det kändes som att den behövde varvas med något annat, och den här boken har legat och väntat på mig i ett antal år nu, så äntligen fick den komma till nytta!


26 Juli 2008  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
25 juli 2008


Vi åkte hemifrån tidigt igår, före halv sju, för att värmen inte skulle bli så jobbig. Värre var det på hemvägen, med en klarblå himmel utan ett endaste moln. Men med ett antal pauser i skugga gick det ändå bra, och jag är så tacksam för att mamma ville följa med till Uppsala så jag fick träffa min kära själssyster.

Att träffa Engla igen var underbart, förstås! Jag kan inte förstå att det är två år och nästan tre månader sedan vi möttes senast, på centralstationen i Uppsala. Det är bara så tråkigt att vi än så länge endast fått korta möten med varandra, jag hoppas att vi får mer tid i framtiden! Igår blev det bara lite mer än en timmes besök, men huvudsaken var ju att jag alls fick komma. Resvägen spelar liksom ingen roll, jag hade gärna åkt dubbelt så långt för hälften av den tid jag fick nu..

Med sina tjugosex, tjugosju kilo är min syster någon som gör skäl för sitt namn, en livs levande Engel. Måtte hon få stanna hos oss länge ännu, världen behöver sina englar..

Jag ska inte säga att det inte är jobbigt att se Dig så sjuk, för det är det.. men efter det första korta besöket igår försökte jag släppa det för med den lilla tiden som fanns förtjänade så mycket annat mer fokus när jag kom tillbaka igen.

Engla Louise är den första att dömas till somatisk tvångsvård där. Psykiatrisk tvångsvård är ju annars det vanliga när man är anorexisjuk.. Jag hade önskat mig en ohistorisk, frisk syster, men nu är det ju inte så. Inte just nu, iallafall.
Jag tänker dock hoppas i fortsättningen också, ingen förtjänar friskhet som min Engla Louise.


26 Juli 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
tidiga morgon..Jag trodde det skulle bli svårare att ta sig upp ur sängen såhär tidigt, efter bara lite över fyra timmars sömn. Men här sitter jag. Jag ska fixa något ätligt att ta med, och så funderar jag på om Engla skulle finna det meningsfullt om jag tog med några bilder? Det glömde jag alldeles bort att förbereda igår. Men så vet jag inte om hon orkar med det ändå...

Vi får se vad jag hinner, helt enkelt.
Solen är på väg upp, den lyser mot husfasaden i huset nedanför mitt. Det är så vackert sken såhär tidigt. Och när solen går ner... Jag föredrar nog solen sådan, istället för stekandes från en molnfri himmel mitt på dagen.

Får se om jag orkar skriva något ikväll när jag kommer hem, annars får det väl bli senare. Hoppas ni har en fin dag!

25 Juli 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Imorgon..Jag försökte skriva här igår, men det gick inget vidare. Så det inlägget struntar vi i, det var inget speciellt iallafall. Lade in det på haket istället.


Idag fick jag ett fruktat men ändå lite efterlängtat samtal från Engla.. hon finnes åter inom sjukhusets väggar. Det gör mig väldigt ledsen och rädd för hennes skull, jag vet hur hon otrivs på det stället. Men det gör mig även lättad, för där finns åtminstone vård. Människor som kan hjälpa henne överleva.. Jag vill ju inte förlora henne så som jag förlorade Håkan.. vill inte förlora henne till anorexin.

Jag har en längre tid haft i åtanke att åka till Uppsala, men nu känns det ännu mer viktigt, och eftersom Engla dessutom vill träffa mig ska jag och mamma åka ner imorgon - redan.

Det gör ont att skriva, och jag vill ju inte att du ska behöva läsa det heller Kära Syster, men om det inte skulle gå vägen trots behandling, så vill jag iallafall ha fått träffa dig igen.. Men nu när jag uttryckt min rädsla tänker jag fokusera på att hoppas istället. Hoppas att du kommer klara dig ur den här striden, ur anorexins klor. Det blir aldrig för sent att lyckas med det, visst?


24 Juli 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Men hej på dig solen!Jag har en ryslig huvud/nackvärk efter en hel eftermiddags gräsklippande och stenbärande hos mamma. Tog två ibumetin när jag kom hem, må de verka snaaart! >___<

Har tagit en välbehövlig dusch också, så nu ska jag bara fixa något kvällsmatigt att äta. Ikväll är det nåt nytt program på trean om drömjobb, och sedan är det förstås Morden i Midsomer! Fast det är ju en timme senare än vanligt, elakt!

Det får duga med den här korta uppdateringen för nu. Kanske återkommer senare om värken släpper...


22 Juli 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
de-clutterJag såg Oprah idag igen, för det var ett intressant ämne som på sätt och vis hänger ihop med det förra som jag skrev om tidigare. Just det här avsnittet hade jag faktiskt sett förut, men jag har en känsla av att jag var upptagen med annat samtidigt för jag kände inte igen allt.

Det handlade alltså om hur man genom att rensa ut all bråte ur sitt hem går ner i vikt själv också, man de-clutter sitt hem och sig själv på samma gång liksom. Det kan ju säkert vara en trevlig bieffekt av det hela. Men i första hand tror jag att man rent allmänt mår bättre av mindre röra omkring sig. Helt enkelt.

För ett tag sedan ägnade jag några timmar åt att flytta min överfulla, oorganiserade bokhylla från vardagsrummet in i klädkammaren. Bakom stängda dörrar är röran mindre påtaglig än när den står framme, kan jag börja med att konstatera. Mitt vardagsrum blev ännu luftigare. Jätteskönt!
Och på sikt, ja på sikt ska jag bli ordentligt organiserad även i klädkammaren. Det går inte fort, men då och då händer det saker och det är faktiskt så att man märker av det!

Jag har alltid varit en samlare, har fått ångest av tanken att slänga collegieblock med saker jag skrev när jag var nio. Visst kan vissa saker vara värda att bevara. Men inte allt! Och nu har jag börjat inse det, och börjat sortera. Slänga. Vissa saker kanske man inte riktigt vet hur man vill göra med. Men då är det bara att lägga undan dem ett tag, kanske en månad eller två. Nästa gång är det garanterat lättare att fatta ett beslut.

Det tråkiga med att det tar tid, är just att det tar tid. Man vill ju bara bli klar med allt. Men å andra sidan, vad är brådskan? Det kommer bli organiserat en dag. Och då kommer det kännas hur bra som helst.
Sedan måste man förstås vara noga med att inte låta röran ta över igen, för det gör den ju om man bara köper och tar hem mer och mer saker utan att plocka ut något gammalt.
Sådana gånger kanske blocket eller tradera kan vara bra :)

Fast visst är det ganska svårt att sluta tänka "kan vara bra att ha någon gång" om saker... där får jag nog öva lite till ;)
Är ni bra på att organisera och rensa ut saker?


21 Juli 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
10200Oj, 10200 besökare visar min nogg idag. Det är någonting jag inte tittar på särskilt ofta. Det räcker med att se hur många besökare man har dagligen/per månad... Inte trodde jag att det skulle bli så många totalt!
Det känns lite småläskigt, tänk vad många som läst det jag skrivit de här ~21 månaderna som jag haft noggen!

Men nog om det, för siffror är inte allt.


I fredags fastnade jag i soffan när de visade Oprah efter Days. Jag fastnade totalt och bestämde mig för att se reprisen också, vilket jag just gjort. Programmet som gick under namnet "The secret" (tror jag..) handlade om the Laws of attraction. Alltså om hur man med god energi och genom att fokusera på rätt saker får ett bättre liv med drömmar som blir verklighet. De pratade om Visionboards där man satte upp saker man önskar sig och som är tänkt att få en att fokusera just på det där bra.
Jag tycker det är riktigt intressant och bestämde mig redan i fredags för att göra en egen visionboard! Man kanske inte gör allt till punkt och pricka som de säger, men jag tror verkligen att det är en bra grej att göra.

Sedan allt började vända med mitt mående har jag blivit mer och mer medveten om att det inte är värt att fokusera så på allt negativt. Det man inte kan styra kan man lika gärna försöka att inte haka upp sig på, utan bara acceptera, släppa och gå vidare genom att fokusera på något annat. Något positivt.


Men som Oprah sade, If you want want want something, it wont come true.
Man måste veta när man ska släppa saker, först efter det kan de bli sanna.


Egentligen vet jag redan det, men nu ska jag försöka jobba på det ännu mer.. Hoppas det fungerar :)Btw har jag just noterat en ny grej här i bloggskrivarrutan, nämligen en ruta man kan klicka i..."Besökare måste ange blogglösenordet". Den kanske kan vara behändig?
Det är en funktion som jag saknat ibland. Just nu har jag dock inga planer på att skriva hemligt. Gör jag det så kommer det iallafall vara okej för de flesta jag känner att få lösenordet om ni önskar. Det är mest den där grejen med att veta vem som läser eller ser vissa saker, som på bilddagboken.
Det skulle inte gjort något om en främling läst, men det känns tryggare om de inte gör det, liksom...21 Juli 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Golf & höstkänslaDet är golf på tv. Äntligen någon annanstans än på Viasat (grrr för att de alltid sänder all golf där annars!). Men det är British open, herrgolf. Den tycker jag är mycket segare och tråkigare än damgolf, så snart blir det kanalbyte, till Lisa Williams Att tala med de döda på tv4+ istället. Jag har bara sett två avsnitt, men det är ju helt fantastiskt! Har ni inte gjort det förr, så se det! På söndagar klockan sju..

Ute är det grått och murrigt, så jag sitter här med min andra kopp thé på en kvart ungefär. Den första var ett försök att dricka Tropicana som jag fick av Tuss när jag fyllde 20. Måste nog konstatera att 3 år gammalt thé inte funkar så bra och slänga det :(
Nu blev det Apple, cinnamon & raisin istället. Min favorit!


När Frugan började skriva om jullängtan för några veckor sedan skulle jag velat påstå att det kändes väl tidigt. Men igår kväll började jag läsa en ny blogg i min bevakningslista (http://www.enmammasdag.com/helena/) och kom till inläggen under hösten/tidiga vintern 2007 innan jag gick och lade mig. Har läst lite mer idag och nu har det börjat dyka upp lite julinspirerade inlägg. Således. Jag börjar nog längta en del efter ruskig höst och jul jag med.
Jag längtar inte efter snö än. Bara höstrusk.
Men det kommer nog snart, det med.

Har börjat fundera lite på julklappar också. Hur man ska göra med dem.. som det är nu sparar jag ju allt jag bara kan till min tänkta tvättmaskin (tack vare postkodlotteriets vinst har jag faktiskt kommit upp i femtusen nu..det är inte långt borta då). Men en del av det kommer jag ändå använda till en resa som jag hoppas ska bli av alleles strax. Så det återstår en del sparande fortfarande. Och hur ska jag då kunna spara till julklappar samtidigt? Suck.
Jag är inte det minsta otacksam för den där tusenkroningen jag fick helt oväntat, men nog hade jag blivit ännu gladare om vi fått några tusenlappar till att dela på. Det hade underlättat allt.

Jag vill inte vara en sådan som bara tänker på pengar, men som alla med begränsade medel (studenter, unga människor med vikariat och diverse andra lågavlönade/låginkomsttagare) känner jag mig ofta stressad över just pengar. Jag skulle vilja göra så mycket. Köpa en del saker till mig själv, joo.. Men jag skulle vilja köpa lite saker till andra också. Små presenter. Och jag skulle så gärna vilja hjälpa mamma med ett pengabidrag nu när det ska grävas upp kring husgrunden. När morbror plötsligt börjar prata om att skjuta upp det till nästa år (!!vi har ju redan skjutit upp det ett år, gubbfan!!! ..och nej, egentligen tycker jag ju inte så illa om honom, men på sistone har hela min kusinfamilj varit småirriterande) så hade det suttit fint med x antal tusenlappar extra så vi kunde anlita någon som kunde sköta grävandet utan att skjuta upp hela tiden..det hade varit värt att betala för det liksom..

Hm. Ja. Tänk att vinna 50 000kr/månad i 25 år som damen på nyhetsmorgon igår. Vilken frihet. Jag hade lätt kunnat spara 35 000 varje månad och ändå leva ett liv i lyx jämfört med nu. Slippa känna den där stressen... och veta att man haft det gott ställt i bra många år framöver. Kanske hade man kunnat göra slag i saken och köpa en egen lägenhet, och lite längre fram i tiden; bygga mitt drömhus...

Och därtill skulle jag så småningom fått en lön också. Och kunnat spara lite till. Helt sjukt skulle det varit!


Har ingen 15 miljoner till övers till mig? Snälla, jag behöver dem...(en gammal bild på min thésamling från hemhemma..:)

20 Juli 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
miiiiih


Lyssnar igenom mina LW-skivor som kom med posten idag... Upptäckte att förvånansvärt stora delar av Rusningstrafik på något sätt undgått mig innan. Men nu lyssnas det på För dig och jag blir sådär "miiiiih" och sjuk av längtan efter en LW-konsert i sommar!
Bara för att, så klickade jag mig in på ticnet och konstaterade att mina två bästa alternativ, om jag skulle välja att Ta mig råd (för Ha råd, det har jag inte) är att befinna mig i Sundsvall den 3 augusti.
Eller så försöker jag få med mamma till Säter den 30 juli. Men jag tror inte hon går med på det faktiskt.. så då är det första alternativet ungefär det enda...

Frugan, vad säger du om det datumet?
Har hört att din svägerska ska dit också! ;)


Min käre tvilling, som jag inte är så säker på hur ofta hon läser här, vet jag redan att det är ganska menlöst att tigga sällskap av på en sådan tillställning iallafall. Right? Om du nu alls läser detta? ;P


18 Juli 2008  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
Jikes.Har betalat alla räkningar.. 6000 landade det på, nästan. Sjukt mycket! Jag brukar aldrig ha så mycket räkningar... fast jag har iofs betalat in ett kvartals prenumeration på Drömhem & trädgård PLUS att jag shoppat på cdon för 500 kronor(fördelat på två beställningar.. när det dök upp ett tillfälle att köpa tre skivor som jag inte hade, av Winnerbäck för 33kr styck kunde jag inte motstå, fast jag beställde skivor förra veckan också..) också.

Och nu är jag alldeles nyss hemkommen efter en riktigt vidrig shoppingrunda. Ja, när jag betalade fick jag lite ångest.. har aldrig storhandlat för 750kr förr! Därtill köpte jag dessutom en ask jordgubbar, och när mamma ändå skulle till systemet passade jag på att köpa två flaskor aquatini som jag tänkte kunde vara gott att dricka någon gång. Kanske idag, om det hade blivit någon grillning som vi tänkt. Men nu är vädret för ostabilt, åskigt och regnigt emellanåt...

Ska ställa mig och göra en balja med köttfärssås istället, att stoppa in i frysen till senare i månaden. Hoppas det inte blir för mycket åska alldeles för nära under tiden. Det får gärna åska senare istället, när jag har tid att sitta på balkongen invirad i min filt...


Måste så kattgräs också... Viktigt viktigt..


Har varit ganska obefintliga uppdateringar här under veckan. Får se om jag lyckas skriva ihop något mer idag, eller iallafall i helgen. Annars får det väl bli när det blir. Ni märker om jag skriver?

18 Juli 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
andra bloggenHar uppdaterat andra bloggen igen;
http://sandralinneas.blogg.se


Idag var jag och mamma på Mora marknad en sväng. Vi gick över allt på en dryg timme, sedan köpte vi jordgubbar och åkte till McD för att mamma var hungrig. Det blev en varsin happymeal åt oss, sedan stannade vi till på Willys och handlade lite. Den tänkta mjukglassen blev inte av, istället köpte jag med mig en Magnum hem. När vi åkte mellan McD och Willys (gångväg är det kanske 100 meter att gå från dörr till dörr, bilväg blir det naturligtvis lite längre) såg vi en gigantisk blixt. Medan vi var inne och handlade hörde vi flera åskdunder och när vi skulle till bilen ösregnade det. Hade min nya tunna tunika på mig. Är dock inte rädd för vatten, så vi gick iallafall. Väl hemma, efter att ha gått in från parkeringen också; dränkt s!
Och sedan upptäckte jag att min vas med bambusarna låg på köksgolvet, som hade förvandlats till en sjö. Då var jag inte glad!
Är så trött på att Caspian välter ner blomkrukor (samma, minst två gånger, antagligen så många som tre) och nu därtill också bambun. Han känns omöjlig, vad gör man liksom?
Suck...

Sedan satt vi ute på balkongen och fikade/åt glass iallafall och då smälte mattehjärtat en smula. Men jag har god lust att sälja honom gratis sådana där gånger.

13 Juli 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Nytt inlägg..Nu har jag lyckats författa vad som förhoppningsvis blir det första i raden av uppdateringar i min inredningsblogg.
http://sandralinneas.blogg.se är adressen om ni skulle ha glömt bort den. Det är bara en liten uppdatering än så länge, men jag ska försöka komma iordning ordentligt här hemma snart så jag kan lägga in fler bilder på min lägenhet. Än så länge har ni ju inte fått se annat än en tom lägenhet när jag publicerat någon bild...


Idag har jag spenderat stora delar av min tid ute på balkongen. Den plats jag trivs bäst på, skulle jag nog säga om jag måste välja en favorit här i lägenheten. Men det kan fortfarande bli mycket bättre där. Tanken är att jag ska hitta en fin bänk att ha där ute, att ställa lite blommor på. Och så skulle jag vilja ha nya plastmattor på golvet istället för den jag har där nu som är kvar efter mormor. Sedan ska jag hitta bättre stolar, och ett stabilare bord. Men när det kommer ske återstår att se. Egentligen är det ju ingen brådska.

I eftermiddags drog en åskskur över, men då hämtade jag bara en extra filt och tände ett ljus, så kunde jag sitta kvar på balkongen med min Drömhem & trädgård tills solen tittade fram igen! Det har varit en ganska fin dag, i all sin enkelhet.

12 Juli 2008  | Länk | Inredning | 0 kommentar
For later.Kokosdoftande ljus i lampetterna som kom upp på väggen häromsistens. Kim sjunger och spelar gitarr för mig. Herregud, om du visste hur bra du är!
Lade mig i soffan och bara blundade förut, lyssnade på texten. Så kom Sessan och lade sig på min mage. Mys...

Idag har jag gjort ett välbehövligt inköp i form av nya skor. Promenadskor för ..senare. Då när solen kommer tillbaka och man kan gå på solnedgångspromenader med musik i öronen. Det är inte det att jag inte tycker om att köpa skor, egentligen. Det är snarare så att jag är för snål för att kosta på mig särskilt mycket alls om det inte handlar om mat, ljus, musik eller dvd-boxar nuförtiden..
De här skorna kommer jag förhoppningsvis kunna använda i något år nu iallafall. Utan att få skoskav!

Sedan köpte vi sallad, jag och mamma, för att fira våran postkodlotteri-vinst en smula.. Det var inget skämt igår, och det var inte för många nollor på msn. Vi vann verkligen tvåtusen kronor!
Min del i vinsten har delvis gått till de där skorna idag. Men resten ska jag spara en stund. Kanske tar jag mig råd att skicka iväg den där tänkta beställningen på framkallning av bilder till galleriet i hallen. Med svartvita bilder. Då återstår bara att köpa ramar också, men det hade jag kanske kunnat fixa om inte alltför länge heller...
Och resten kanske jag tar med mig på den resa jag hoppas ska bli av om inte alltför länge.

Nu är klockan fem i halv tolv, det är fredagkväll i juli och jag ska nog gå och bädda ner mig i sängen. Jag är alldeles slut av någon anledning.

Men hur ska jag egentligen kunna stänga av den där musiken?
(det finns nya bilder på bilddagboken).
11 Juli 2008  | Länk | Shopping | 1 kommentar
besked..Det verkar vara en dag för positiva besked idag..
Huruvida jag ska ta mammas på allvar eller ej vet jag inte riktigt.. det verkar som att hon menar allvar, men sålänge hon bara skrivit det på msn vägrar jag att fatta.

Och på haket har högskolebeskeden haglat, visst.
Jag är så glad för Qazzys skull!
Tänk att drömmen gick i uppfyllelse :)


För min del känns högskola så himla avlägset. Jag tror inte jag hamnar där längre. Sjuksköterska eller lärare hade nog varit roligt, men jag blir fortfarande alldeles matt vid tanken på att studera något mer.
Om något, så skulle jag vilja läsa franska.
Kanske blir det det, om jag någon gång läser in gymnasiebetygen. På komvux, då. Men jag vet inte..
Bara framtiden kan avslöja hur det blir med det, liksom.


Jag hade tänkt skriva mer igår, men jag kom ur balans framåt kvällen. Min brevskrivarpenna fick glöda istället. Ändå är brevet långt ifrån klart än, så du får hålla dig till tåls över helgen Frugan :)
I övrigt spenderade jag och mamma någon timme på stan igår. Vi kikade lite på Åhlens och lampaffären bland annat. Sedan bjöd hon på mjukglass på glassbaren vid kajen. Årets första. Det var inte dumt!
Jag hade kameran med mig också, det blev några foton. Förhoppningsvis blir något bra nog för framkallning i svartvitt, det har jag inte hunnit kolla än.
Vi avslutade med en promenad på kyrkogården. Egentligen ville jag fota där senare, på kvällen när solen är på väg ner.. men det får bli en annan gång.

På hemvägen köptes lite jordgubbar också. De tog slut lika fort som vanligt...


Idag har jag tvättat, det blev bara två maskiner men nu är tvättkorgen tom! Sedan har jag ätit glass, igen. Och ägnat mig åt mindre roliga saker. Min näsa är på krigsstigen. Huruvida det är allergi eller en förkylning vet jag inte riktigt, men jag känner mig som en riktig Rudolf om nosen... =/

10 Juli 2008  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
åååh.
Blir alldeles gråtfärdig när jag ser den. Fast det är usel kvalité och allt. Även om Malices blandskiva var alldeles magisk tror jag att jag måste låta Lasse och Håkan (och Kent) höras spelas i min stereo också det närmaste...


9 Juli 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
värde..


Jag har ägnat eftermiddagen åt att läsa ikapp bloggar, igen. Min systers är den som får uppmärksamhet just nu.. då fastnar man här ett tag. Från motvillig bloggare med dålig uppdateringskvot är hon tusen gånger värre än mig nuförtiden..

Hittade iallafall en länk till (http://bloggvarde.se/) genom hennes blogg, och räknade på skoj ut värdet för båda mina bloggar.
Den här värderades till 3595;-
Ganska ynkligt tycker jag, med tanke på hur personligt jag skrivit mellan varven. Är det inte värt mer att utlämna sig så till hela världen liksom? ;)
Skämt åsido.. jag bryr mig inte egentligen.

Men nu till det intressanta! Min inredningsblogg värderades till hela 8534;-! Och det utan att ha uppdaterats på flera månader. Roligt...


Jag läste lite om min systers kamerakarriär också. Om hur det kom sig att hon fattade intresse för fotograferande alltså. Jag tror jag ska härma henne lite vid tillfälle, och skriva om min egen fotografering. Får se när, dock.
Nu tänkte jag sätta mig ute på balkongen med dagens andra glass!
Är verkligen uselt av mig det här, men men... det är sommar.
Och så länge jag inte går upp igen får jag väl vara nöjd ändå.

Gjorde en ganska lyckad köttfärssås också. Sedan när jag skulle äta hällde jag upp ett glas juice och när förpackningen skulle tillbaka in i kylskåpet fick jag lov att lyfta ut keson först. Tappade greppet och plötsligt hade jag ett kesoigt köksgolv. Usch så tröttsamt.
Jag verkar vara alldeles extremt otursförföljd denna sommar!
..eller om jag bara har dåligt tålamod, kanske?


8 Juli 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Jaha.Ja, tänk att ännu en helg har försvunnit nu. Jag sitter här och läser inredningsbloggar jag inte hunnit med sedan i april, så ni kan ju tänka vad jag har att ta igen. Det är ju inte direkt ett par stycken bevakningar jag har heller...

Igår grillade vi hos mamma. Kyckling för min del. Sedan ville mamma ha potatisgratäng och jag orkade inte tänka ut något annat att tillaga för egen del, så jag åt också den. Det blir nog sista gratängen innan det dyker upp ny gammelpotatis i butikerna till hösten.

Idag har det regnat och regnat och regnat. Omväxlande med att bara vara grått grått grått. Igår kväll hördes en åskknall, så jag stängde av dator och tv och allt och virade in mig i en filt för att inte förfrysa ute på balkongen. Blev kvar där i närmare två timmar tror jag, men inte såg jag några blixtar inte. Besvikelse!

Mamma har varit här ett antal timmar idag. Det var tänkt att vi skulle få upp ett par ljuslampetter på väggarna i vardagsrummet och köket, men mamma hade en dålig dag med begränsad rörelseförmåga så vi sköt det på framtiden. Morgondagens framtid, eventuellt.

Jag har kikat på tv, sett fyra och ett halvt avsnitt av Gilmore girls och eldat ljus mest hela dagen. När det nu ändå är så grått ute kan man likaväl låta persiennerna vara nerfällda och tända ljus istället. På köpet fick jag lite värme också, vilket kändes välbehövligt i gråvädret.
I kväll har jag som sagt bara läst bloggar, och mitt i det även haft ett litet inspirationsryck då tv:n flyttades upp på Expedit, som samtidigt blev förflyttad en bit längre in i rummet från fönstret sett (för att jag inte ska behöva kikare när jag vill se på tv från datahörnan längst in i rummet).

Förut stod tv:n på mormors gamla skrangliga altanbord, så det blev lite bättre plats nu när det åkte ut i hallen i väntan på dom om var det ska härnäst. Kanske får det bo på min balkong en stund istället, för där har jag ju bara ett skrangligt ikea-bord ännu som var mitt sängbord innan..

Nu när mamma har semester ska vi försöka leta rätt på något mer passande möblemang till balkongen på loppis. Eller återbruket. Eller nåt sådant.
Jag hoppas på att hitta en fin bänk att ställa i den ändan av balkongen där jag har mina pelargoner just nu. De förtjänar en bättre plats än den de har på golvet... Och andra stolar än de i plast, som jag alltid oroar mig för ska brytas något ben av när man sitter i dem.
Men men, vi får se hur det går.

Jag kikade i höstkatalogen jag fick från ellos i veckan, igår också och inspirerades och frestades att köpa nya gardiner och så.. Dessutom såg jag det perfekta vardagsrumsbordet... Men det har jag naturligtvis inte råd med. Det blir bara dregla och avundas dem som har det bättre ställt ekonomiskt ;)


Jag vaknade inatt mitt i en faslig mardröm också. Det var ju inte så roligt. Vågade varken gå upp eller somna om på ett tag, men sedan gjorde jag iallafall det och sov gott fram till tio i tio imorse, då gick jag upp och kikade på lite nyhetsmorgon.

Det känns trist att det regnar nu när jag hade kommit iväg på promenad två kvällar i rad. Solnedgångskvällar är perfekta för sådan aktivitet. Men förhoppningsvis stannar väl inte det här ovädret kvar här för alltid heller...

6 Juli 2008  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
SystersamtalHur fantastiskt det är att få höra min sköra systers röst efter så lång tid! Jag önskar bara att jag slapp känna all denna oro och sorg för hennes situation, som obönhörligt medföljer varje samtal, brev eller textmeddelande...


Jag ska ut och gå i den vackra kvällen nu, smälta allt som sagts och allt som inte hunnit sägas ännu. Kanske får Sigur Rós göra mig sällskap, så som de varit en följeslagare stora delar av denna vecka.


4 Juli 2008  | Länk | Ljus | 1 kommentar
FredagHaket är en väldigt fin plats, med mängder av fantastiska människor. Igår kväll fick jag det bästa kvittot på det någonsin, när jag öppnade ett mejl från en person jag utbytt kanske femhundra eller tusen ord med totalt och läste dessa rader;

Alltså. Nu fick jag en impuls, att ställa en fråga, sen insåg jag att det kan verka fruktansvärt påfluget av mig, så jag ställer den lite försiktigt bara; får jag göra en blandskiva till dig? Jag brukade göra massor förr i världen, men jag kom av mig. Livet kom emellan lite. Jag saknar att sitta och välja låtar och försöka fundera över vad som passar bra ihop. Det är helt okej att säga nej. Såklart. :)Kan ni förstå så glad jag blev över att läsa det oväntade!?!?

Jag älskar mitt hak. Hoppas det fortsätter blomstra lika fantastiskt som det gör just nu, och har gjort de senaste månaderna, för lång tid framöver!


Och rent allmänt kan jag också säga att allt känns jättebra just nu. Glad och någorlunda harmonisk. Vill inte ta för stora ord till bruk i onödan, men lite hopp och tillförsikt inför framtiden känner jag allt!
Det känns som att det finns några luckor med frågetecken, men de ska nog börja räta ut sig snart..
Det är så himla skönt att allt inte är tung och mörkt längre, fast lite svårt är det att tro att det ska förbli så. Eller för all del att föreställa sig att det faktiskt var annorlunda för inte alls länge sedan.

Och igår... vet ni vad mer jag gjorde då?
Jag bytte ringsignaler på båda mina mobiler! Förnyelse känns ganska fantastisk i sin litenhet


:D

4 Juli 2008  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Torsdagsbrev.Jag har författat lite på balkongen idag igen. Försökt skaka av mig all frustration jag känner över hur J beter sig för tillfället, cyklat som en dåre upp till affären innan pappa postis kom och tömde brevlådan och sedan cyklat hem igen och ätit en Magnum.
Jag har ätit gräsligt mycket glass på sistone, och då är jag inte ens jätteförtjust i glass egentligen..
Antar att det är värmen..
Och tristessen över att inte småäta längre.

Nu ska jag gå ut en stund till, innan det är dags att se lite tv.
Supersize vs superskinny och sedan är det säsongspremiär av ghost whisperer också. Det kan man ju bara inte missa!


Har funderat på att väcka min halvdöda inredningsblogg också, men jag får se om inspirationen dyker upp på allvar eller om det bara är en övergående tanke... Informerar säkert här om det händer något iallafall.


Undrar vad jag ska hitta på nu då?
Orkar inte skriva mer, har jag kommit fram till.

3 Juli 2008  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Onsdag.Det känns som den andra juli tvåtusenåtta blev en ganska effektiv dag.. Den startade med en djupdykning bland alla dammråttor och katthårstussar och sedan teflånerade jag med tuss som gått och blivit parkhängare i Malmö hela sommaren. När hon inte jobbar, då.
Det är dumt att Malmö ligger så fruktansvärt långt bort. Ända nere i skåneland, liksom. Det blir svårt att stämma träff på någons balkong med en flaska asti och champagneglas i plast då. Eller i en park, med en skräpsamlande fleecefilt och en ask med dyra jordgubbar.

Men telefonerande är inte helt dumt det heller. Speciellt inte när de börjat bli liiite av en ny vana (det fattas bara nitton samtal nu, så är det en vana sedan) ;).

Sedan värmde jag mig lite mat innan jag hastigt samlade ihop mina siffror på ett papper och ryckte åt mig plånboken. Det vankades pakethämtning på maxi. Ett stort paket med nya kläder, shoppade på ellos rea, väntade mig. Av 22 plagg fick 8 åka tillbaka till lagret de kom ifrån. Övriga ligger på min torkställning som lutar oroväckande i väntan på avlägsnande av lappar och sådant. Det ska kanske tvättas lite och sedan är de redo att användas. Mycket roligt!
Även om jag inte gillar att lägga pengar på kläder känns det väldigt trevligt med nya alternativ i garderoben. Det har varit ett riktigt uselt utbud på sistone...

Efter att jag provat igenom alla kläder och ordnat med returpaketet satte jag mig och avnjöt en Magnum classic. Sedan intog jag min plats på balkongen där det lästes och lästes och lästes. Smaskade lite jordgubbar, tog en paus för reprisen av Sommartorpet och återvände sedan ut på balkongen för mer läsning.
Avslutningsvis ägnade jag mig åt min skrivbok med texter, sökte inspiration och försökte minnas hur man skriver.
Sedan skapade jag en liten text som hamnade bland mina gamla alster på haket.

Jag vill verkligen skriva mer men det är som att jag glömt bort allt om hur man gör, och det går därmed väldigt segt med skapandet.
Det är svårt att skriva när man inte har några demoner kvar att använda som inspiration. Hur skriver man glatt, liksom?Nu ska jag ägna en stund åt Project runway, och sedan har jag funderingar på att ta en liten promenad i det fina vädret. Eller kanske sätta mig ute och läsa lite mer gamla texter och väcka inspirationsanden...

Eller. Så ägnar jag en stund åt att lägga in lite nya bilder i bilddagboken!


2 Juli 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Idag...Idag gratulerar vi min fina systerdotter som blivit en stor liten tjej. Hela två år har hon hunnit bli! Grattis Cornelia!Bilden har jag såklart lånat av min systeryster, som firar två år som mamma. Grattis till dig med! :D

1 Juli 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida