Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Sista juli.Den sista riktiga sommarmånaden gör inte direkt sorti på ett värdigt vis, den här gången heller. Regnet har hängt över oss hela dagen.
Jag och mamma gjorde ett besök på biblioteket och trots att jag inte tänkt låna något på ett tag kom jag därifrån med hela fyra nya böcker från den "roliga avdelningen".
För icke införstådda i s-språket är det avdelningen med specialgenres. Eller vad man ska säga?

Jag hade tänkt följa med mamma hem och göra lite nytta men vädret var så trist så den tanken gavs upp. Istället har jag, som vanligt, sett på tv och läst bloggar. Sedan tog jag en diskpaus innan jag slog igång Harry Potter & fången från Azkaban, som jag nu precis sett klart.

Det ligger nära till hands att se nästa film också, men eftersom det bara återstår två är det synd att inte suga lite på karamellen och vänta till en annan dag. Så i slutändan blir det nog bara läsning av lite fler bloggar eller så slår jag igång Gilmore girls eller så...


(Liljorna blommar kring soluret hos mamma nu, en sådan energikick i allt det gråa och överblommade gröna!)31 Juli 2009  | Länk | Solförmörkelse. | 1 kommentar
30 juliJag skriver ju inte särskilt mycket alls här, dessa dagar. Kortfattad sammanfattning för de dagar som hittills gått av denna vecka ser väl ganska tråkig ut. Skotta jord från en jordhög full med sten och gamla gräskokor till en skottkärra för att sedan kärra iväg med den till husgrunden. Många vändor har det blivit.
De där gräskokorna har lassats i släpvagnen och körts upp till skogen för "kompostering". Igår hjälpte jag mamma såga av ett stuprör så vi kunde sätta dit en ny bit...

Jag har läst ut I skuggan av värmen av Lotta Thell, en bok jag verkligen tyckte om och gärna rekommenderar. Trots ämnet, missbruk, var den både lättläst och på sina ställen kom jag på mig själv med att dra på läpparna eller rentav fnissa åt det jag läste. Så läs den gärna ni med!

Igår träffade jag mammas barndomsvän som är hemma från Göteborg. Bara någon minut, men ändå. Sedan åt vi Pomona-sallad under eken. Det började blåsa isvindar så vi gav upp och avslutade måltiden inomhus. När vi tog genvägen genom Lindex till Pomona råkade jag hitta en kofta som köptes också.

Idag är vädret genomuselt, vi har varit till Orsa kyrkogård, kört grästuvor och suttit i helgalna bilköer för att ta oss till Jysk där mamma köpte rea-persienner. Sedan handlades det lite på Maxi innan jag tog fel matkasse då mamma släppte av mig. Hon fick alltså vända.

Kvällarna har jag förstås spenderat som vanligt, mysandes med kisarna i soffan under leopardmönstrat täcke. Kikandes tv, läsandes bloggar... Ja, sådant alldagligt ovärt att rapportera om eftersom det redan gjorts så många gånger.


Jag ligger efter med allt här hemma, det känns som att jag drunknar i prylansamlingar, så nu hoppas jag faktiskt att vädret blir så dåligt att det inte går att vara ute så mycket. Om inte annat, så är mammas semester slut efter helgen, så då kommer jag få lite mer tid över att pyssla hemmavid..


30 Juli 2009  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Nytt på bloggfronten..
Jag har äntligen kommit mig för att skapa den där underbloggen till inredningsbloggen som jag tänkt göra i evigheter.

http://sandralinneas.blogg.se/fotoalbum


Tanken är väl att ladda upp bilder där istället för på bilddagboken på sikt. Eller om det blir både och. Eller bara de allra bästa bilderna där. Time will tell.
So far finns bara några utlästa-böcker-bilder.. mer kommer. När lusten finns och blogg.se samarbetar.

Nu är det Leila-repriser dock.
26 Juli 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Tulips


För blomälskare i allmänhet, och tulpanälskare i synnerhet. Var inte detta (minst) dagens häftigaste? --->

http://blogg.aprillaprill.se/2009/april/3-billioner-tulpaner.html

Förövrigt är http://blogg.aprillaprill.se/index.html den blogg som gör mig gladast just nu. Och hejlillo.blogg.se, som skribentens förra mer barninriktade blogg heter...


Idag har regnat bort. Det hördes ett par ganska rejäla åskknallar också, men sedan blåste det bort...
Jag ser 102 dalmatiner nu och funderar på om jag ska köra igång Harry Potter 2 när den är slut eller om jag ska försöka sova i hyfsad tid ikväll trots att jag inte gick upp förrän strax innan tolv idag.

Eftersom dagen regnat bort och golffokuset var lite svårhittat har jag för övrigt mest ägnat dagen åt simsande. Första gången på länge. Det var roligt igen.
25 Juli 2009  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
24 juli.Tjugofjärde juli, fem månader återstår till julafton. Det går fort. Det går alldeles för fort!

Vädret som utlovats i tidningens prognos slog aldrig in idag, så det blev utomhusarbete mer eller mindre hela dagen. Men det har varit ganska mulet, och framåt sena eftermiddagen när jag precis skulle till att vattna den nyplanterade pionen (Sarah Bernhard, som förhoppningsvis kommer blomma med någon jättefin röd blomma nästa år) som mamma köpte på Plantagen förra fredagen, föll några regndroppar...

Jag kom hem strax efter sju och har sett Brudens far, en film som går att se minst en gång per år för evigt(?).. nu är det snart slut och tv-kvällen i övrigt har absolut inget att stoltsera med så jag tvekar mellan att sätta igång ett Harry Potter-maraton (kommer iofs inte orka mer än en film ikväll, men ska iallafall se allihop framöver..) eller Simsa?

Eller en kombination kanske?
Tror nästan det får bli så.
Eller så kombinerar jag Sims med en Morden i Midsomer-box!


(Bilden är från årets värsta åskväder som ägde rum för ett tag sedan, men det var ändå inte mycket att hänga i granen.. när ska vi få ett rejält åskoväder egentligen?)
24 Juli 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
SolDet är sooool sooool sooool ute!

Nog för att jag såg det på väderkartan på tionyheterna igår kväll, men det kändes otroligt att de gråa regnmolnen skulle hinna flyga bort till idag. De var alldeles för regniga och trista av sig, liksom...


Men ibland överraskar vädret ändå, positivt! :)
Tyvärr innebär det att allt utom trädgårdsstök stryks från görolistan.
Inte för att jag hade något viktigt på den iallafall...


22 Juli 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Harry PotterJag ångrar att jag någonsin såg första filmen av Harry Potter. Och resten, förstås. Men det var den första som liksom gjorde skillnaden. Den förstörde den där bilden man hade byggt upp i huvudet när man läste böckerna av karaktärerna och omgivningarna som beskrivs.
Men nu har jag redan sett dem allihop. Återstår de sista.

Ikväll blir det således biobesök för att se Harry & Halvblodsprinsen, med mamma. Senast vi var på bio såg vi DaVincikoden. Det borde ha varit 2005, typ.


Jag tycker egentligen om att gå på bio, men det är ju så ohemult dyrt nuförtiden! Tråkigt... skulle gjort det lite oftare annars, tror jag.


20 Juli 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
Julisöndag.

Regnet erövrade oss återigen. Men det behövdes en inomhusdag. När det är väder som går att vara ute i blir det mest bara sådant nuförtiden. Igår klippte jag klart gräset hos mamma, finally. Det tog bara några veckor. Hah. Redo att börja om från början, på den plätten jag började senast, ungefär.
Väder och stenar, grävning, lera, jord, sand... sådant som kommit emellan. Och så var det ju den där dagen i Falun.
Jag minns inte om jag skrivit något här sedan dess, tror inte det va?
Jag kom iallafall hem med en hel del saker i mina påsar.

Från plantagen följde två mörklila lavendel och mitt livs först orkidé. Eftersom de är ganska dyra bestämde jag mig för att satsa på en mini-variant till att börja med. Men när jag kom hem insåg jag exakt hur minipyttig den verkligen är. Haha, nästan osynlig! ;)
Men den lever och är iallafall ett perfekt övningsobjekt. Lite närmare hösten ska jag nog köpa en stor också. Det är ju då det behövs lite mer färg inomhus...

Sedan blev det en tur till Rusta, och just där av alla ställen hittade jag slutligen de där tavel/boklisterna till hyfsat pris som jag letat efter sedan jag flyttade in här! Ser väldigt mycket fram emot att de ska komma på plats i köket så jag får ställa upp mina receptböcker där. Receptböcker jag hittills inte använt alls. Hmm. Måste jobba på det tror jag.

På Indiska blev det ett långt linne i klassisk linnemodell, ni vet.. två ställbara axelband, svart.. och två mörklila dricksglas. Jag märker att det lila övertar min lägenhet alltmer. Från servetter (de hade utförsälning av utgående sortiment i våras så jag kunde inte låta bli, egentligen använder jag dock ytterst sällan servetter eftersom det inte är försvarbart ur miljösynpunkt ;) till diskmedel (jag testade det idag och det var tyvärr en stooor besvikelse i lödderform jämfört med när man luktade i flaskan), blom/vatten/sprayflaska till de två plastvinglas jag köpte förra månaden för att jag var trött på att krossa glas. Jag gillar helt enkelt lila :) Fast rosa och cerise/fuchsia hänger också med...

Hemtex hade faktiskt handdukar och badlakan i en lagom neutral färg på rea, de fick följa med hem också. Hoppas de ska hålla i 20 år, minst! ;) Fast de lär nog bli kompletterade med handdukar i andra färger, vid tillfälle. Om jag känner mig själv så bra som jag är säker på att jag gör ;P
Till jul tex.
Jag hittade en sjukt mjuk badrumsmatta på Jysk när vi kikade in där förra veckan. Den var röd. Så röda handdukar till vore ju perfekt. Om jag bara kommer dit och inhandlar mattan. Om den nu finns kvar, nästa gång jag kommer dit...Iallafall. Idag regnar det alltså, och det ger tid till inomhusaktiviteter. Jag har snart utrotat disken som aldrig slutar ansamlas och när det här inlägget är publicerat ska jag starta en maskin med nyinhandlade handdukar så jag kan testa dem till veckan!
Jag har tänt ljus och tänker mig ett par timmars matprogramsrepriser i form av Leila och Per Morberg lite senare. Borde dammsuga och så också, kanske... Kattornas mathörna ska få sig en skrubbning också.
Nog har man att göra, alltid.
De där otacksamma sakerna som aldrig någonsin tar slut. Jag har funderat på att göra en lista över världens mest otacksamma sysslor. Disk, dammsugning och duschning toppar nog min, so far. Hur ser eran lista ut?19 Juli 2009  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Morgonbrisen.Vaknar till en solig fredagsmorgon, en tidigare morgon än jag är van. För snart bär det iväg till Falun för lite shopping. Jag ska försöka att shoppa billigt/lite, men man vet ju aldrig riktigt på förhand hur det blir. Kanske hittar man de där sakerna man saknat men inte vetat att man saknat och finner det omöjligt att stå emot inköp?

Någon billig, färgglad blomma hoppas jag iallafall på att komma hem från Plantagen med. Sedan ska jag försöka hitta Hemtex och kolla deras utbud av reabadlakan/handdukar efter tipsen jag fick förut! Och så Indiska. Om inte annat skulle jag vilja ha ett par av deras färgglada dricksglas...
Kanske hittar något klädesplagg också? Jag ska försöka komma över min fobi för annat än galet utsvängda/löst sittande kläder så det slipper kännas som att jag tappar alla kläder hela tiden. Det är ganska nödvändigt faktiskt. En kofta, en klänning och ett par leggings vore fint.
Men den som lever får se.

Billigt måste det vara, iallafall. Det borde vara det såhär i reatider.


Vad gör ni idag?

17 Juli 2009  | Länk | Sommarbris | 1 kommentar
NananananaJag är verkligen sämst på att uppdatera här. Förlåt.


Idag har jag mest bara klippt gräs hos mamma. Blev lite regnad på, skjutsade ner gräsklipparen i garaget och sprang in. Pausen varade kanske i en timme, sedan var det strålande sommarväder igen. Onödigt värre.

Jag insåg förra veckan att IKEA-katalogen borde dyka upp snart. I mitten av augusti vill jag minnas att den kom förra året, men då var den sen har jag för mig. Så jag hoppas att den dyker upp snart.

..frågan är bara om de känner till min nya adress, för året med eftersändning har ju passerat. Usch var surt om jag måste vänta extra länge bara för en sådan petitiss!


På fredag har jag och mamma tänkt fara iväg till Falun en sväng. Jag tror det ska finnas både Indiska och Hemtex där så de ska få ett litet besök. Sedan blir det nog en tur till Plantagen också..? Vi har inte planerat så noga, men det blir nog bra ändå. Skönt att bara komma bort lite, liksom.


15 Juli 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
12 juliSolen har hittat fram, samtidigt som det regnar. Härligt!
..eller?

Det är åtminstone en början. Imorgon kan det ju vara uppehåll och så kan solen lysa igenom molnen. Minst.
På tisdag borde solen skina.


Jag och mamma har varit på China idag. Jag är fortfarande tokmätt trots att jag börjat lära mig att inte äta upp allt på serveringsfaten där bara för att det finns och är gott - men ändock sugen på choklad. Galet.


Tänk att det är söndag också. Redan. Igen.


Jag längtar efter att åka bort en stund, träffa människor jag känner och bara hänga lite. Men jag tror inte det är aktuellt för stunden... Kanske senare den här månaden, eller i nästa månad?

Skulle ju vilja återvända till Götet, bla. Men just nu är min bekantskapskrets där en smula decimerad och då känns det som att jag borde vänta tills den saknade återvänder igen. Långt in i augusti?Jag vet inte vad jag ska skriva längre. Alls. Funderar på att försöka fixa en bättre design till min andra blogg och flytta över dit. Skippa inrednings-stämpeln. Men jag vet inte om inspirationen skulle vara mer lättfunnen för det.

Det är öga mot öga-kontakt och riktiga samtal som saknas och behövs just nu...


12 Juli 2009  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Julivirvlar.Mina tankar går först och främst till min vän Nattfrost idag. Att förlora sina djurvänner i förtid är så fel, så fel..

Ett rejält åskoväder har precis dragit förbi. Om det är helt över återstår att se, det har iallafall förflyttats en bit ifrån mig och regnet har avtagit. Nu hörs mest bara regnvattnets konstanta flöde i stuprännan utanför min balkong.

Eftersom det sista uppgrävda kring husgrunden hemhemma åter fylldes igen igår, kan vi inte få lite sol och värme nu? Snälla? Någon?
Okej att jag skrev om höstkänslor och att jag på sätt och vis längtade dit, till hösten, häromdan. Men jag poängterade ju samtidigt att jag var långt ifrån färdig med värmen!

Nedbäddad under leopardmönstrade täcket (egentligen påslakanet som är trätt på täcket..) med batteridrivna datorn känns denna lördag ganska okej i övrigt. Jag har funnit en ny sådan där blogg som jag verkligen fastnar i (http://tougher-than-the-rest.blogspot.com), en blogg som inte är genrestämplad utan bara känns otroligt skön att läsa då den böljar än hit än dit efter skribentens tankar och känslor.
Det är så skönt att slippa matas enbart med säsongens accentfärger och renoveringar. Visst, jag älskar mina inredningsbloggar, men jag kan bli lite trött på dem när samma pressreleaser återkommer i blogg efter blogg efter blogg, liksom nyaste måste/villha-prylen visas upp som nyaste inköp i blogg efter blogg efter blogg. Jag har varit inne på det förut, den där känslan av ytlighet som kan gripa mig ibland.


Innan jag började skriva det här blogginlägget läste jag tex. det här inlägget, med diskussionen om Barbies vara eller inte vara;
http://tougher-than-the-rest.blogspot.com/2008/11/welcome-to-dollhouse.html

Även om jag inte orkar fördjupa mig i tankegångarna känns det skönt att läsa en riktig diskussion med meningsfulla argument. Det är en annan sådan där sak som jag börjat sakna i takt med att intresset för omvärlden började vakna igen - med det bättre måendets återvändo.
Jag brukade tycka att filosoferande på lagom amatörmässig nivå var roligt förr. Att diskutera. Det skulle vara roligt om jag hittade tillbaka till det.
Saknar bara en värdig samtalspartner. Eller nåt sådant.
Och förmåga att samla argument. Det har jag glömt hur man gör.


11 Juli 2009  | Länk | Solförmörkelse. | 1 kommentar
8 juli..När vädret är som det är idag, mulet och regnigt (det kom en rejäääl skur förut) kan jag inte låta bli att känna höst.
Trots att jag fortfarande inte lapat nog med sol på långa vägar kan jag ändå inte låta bli att längta lite tills dess. Höstrusk, tända ljus, mys i soffan med en bok och varmt thé... Film, tofflor.. och allt annat höstlikt och mysigt.

Jag återkommer dock ständigt till den där grejen, ensamheten. Skulle vilja ha någon att dela det med. Kanske slå på stort en extra regnig dag och göra varm choklad och uppskatta det lite extra _ändå_ för att man dessutom hade nån att dela den med...


8 Juli 2009  | Länk | Höstvind | 3 kommentarer
Sommar..Sommar går väl att jämställa litegrann med grillos från villakvarteret i grannskapen (när man själv inte har några planer på att grilla, elakt värre!), usla tv-tablåer och uteblivna uppdateringar på bloggar. Bland annat. Men samtidigt ger det ju tillfälle att upptäcka lite nytt. Läsa böcker i hängmattan (om man nu har någon, en konstrottingstol på min balkong funkar också), vilket annars kommer lite i skymundan. Och inte minst; chansen att plöja bloggar man lagt ner i undersök-mappen för länge länge sedan, men aldrig hinner med för att de bloggar man redan bevakar upptar all lästid.

På sistone har jag påbörjat ett sådant projekt iallafall. Det tar lite tid, eftersom inläggen förökat sig ganska ordentligt sedan jag lade till länken i den där mappen en gång i tiden...

Förövrigt är jag så sugen på att möblera med ny bokhylla och soffbord, köpa nya frukostskålar, införskaffa de där vägglisterna jag haft i planeringen sedan jag flyttade in här och sätta upp på köksväggen för att förvara några kokböcker.. Börja byta ut de där sakerna man köpte mer för priset än för utseendet den dag man behövde tusen nya bo-själv-prylar till saker med mer kvalité - vilket såklart betyder högre priser också...
Jag funderar på det här med badlakan och handdukar tex. Jag köpte ett set på Jotex för att få allt i sammanhängande färg och till hyfsat pris, men de sjunger på sista versen nu. Trådar sig. För att inte tala om hur irriterande det är med handdukar som man torkar och torkar med utan att bli riktigt torr.
Vad ska man satsa på för märke, material osv. egentligen, för att de ska uppfylla det där lilla kravet om att torka torrt?

Åhléns? Lexington? Pelle Vävare?
Vad har ni för handdukar och funkar de till belåtenhet?


6 Juli 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
omvälvande?Jag klickar mig in här flera gånger dagligdags och.. jag vet inte, hoppas att något riktigt omvälvande ska möta? Men det gör det såklart inte. Haha. Särskilt inte när jag aldrig skriver.

På sistone har ju inte riktigt orken att skriva funnits eftersom jag flängt fram och tillbaka till mamma, igår var jag seg som en zombie efter en hel dags vila. Det ömmar och gör ont överallt och segheten gjorde att jag inte fick klippt mer än halva gräsmattan på framsidan på två och en halv timma (visserligen kräver gräsklipparen avkylning och vila varje gång man stannar den, så det försvinner en hel del tid där..).

Jag bestämde mig för att göra en tårta med en del av alla jordgubbar jag köpte i helgen, så nu frukostar jag med överbliven grädde och jordgubbar. Mumsigt. Days på tv, gråväder ute. Förkylning/allergi som spökar.

En ny vecka har börjat.
Får se vad som kommer hända härnäst...


6 Juli 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Veckans...Jag har kört ganska tradiga matteman på sistone. Flingor och mjölk ena veckan, potatissallad med kallskuren kyckling eller kalkonpastrami från charken den andra. Vattenmelon med fetaost en tredje.. Nåja.

Och nu vet jag vad jag ska äta de närmaste måltiderna framöver. En tur till butiken resulterade i ...kan ni gissa?


... fem liter jordgubbar! Till fyndpriset 15 kronor per ask. Visserligen tänkte jag att mamma skulle ta en ask, men hon blev tjurig mitt i allt och ville inte ha den. Suck. Men men, mer till mig. Femton kronor är ju ett pris man inte kan tacka nej till, i vanliga fall brukar man få knappt som mest en halv ask för det. Iallafall häromkring.I övrigt har jag en reprisdag idag. Egentligen borde jag vara hos mamma och göra nytta idag med, men jag kände att det får vara bra med soffan idag. Regnet får helt enkelt hålla sig härifrån imorgon.
Och resten av denna dagen också. Det kom en skur förut, men den verkar ha varit av lokal art, och var tämligen snabbt övergående.
Igår kväll kom det en sådan där ordentlig åskskur också. Men den var tack o lov snabbt övergående den med och åstadkom förhoppningsvis inte alltför mycket skada vid grundprojektet hemhemma...


4 Juli 2009  | Länk | Sommarbris | 1 kommentar
2 juli.
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
GrattisIdag fyller lilla fröken systerdotter hela 3 år. Visst är det galet?Och jag har påpekat hur kvavt och varmt det varit idag som alla andra dagar den här veckan, klippt gräs, burit stockar som agerat grund på altanen, druckit vatten, ätit vattenmelon och - låtsas att ni inte läst det här - ätit choklad, specialaren Marabou jordgubb. Fy mig.
Imorgon skulle det varit femton månader sedan jag slutade äta godis, men de senaste dagarna har jag ätit några chokladbitar så det går väl inte att säga att det blev någon femtonde månad. Iofs har jag ju ätit både julgodis och naturgodis så helt godisfri har jag aldrig varit...
Men choklad, min svagaste punkt. Det blir något helt annat.
Tänker inte göra det till någon vana att äta choklad iallafall.
Det behövs något extra efter allt jobb den här veckan bara...


1 Juli 2009  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida