Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Bullbaksexperiment


Ja det pågår ett bullbaksexperiment i mitt kök just nu. Kanelbullar bakade med en viss del dinkelmjöl. Jag köpte dinkelmjölet för bara några veckor sedan, har ingen erfarenhet sedan tidigare. Så det är lite spännande :) Jag vet inte ens om det funkar att ha i kanelbullar egentligen?

Nåja, det visar sig väl.
Jag hoppas det bli NOM NOM som Frugan säger iallafall :)

Klockan ringde nyss att jäsningen var klar också, men jag tyckte tio minuter lät lite lite så den får nog allt stå en stund till. Tjugo minuter, en halvtimme ska man väl jäsa minst? Även första gången?
Jag låter den stå, iallafall.
Kan berätta vad mer jag haft för mig idag.

Låt säga att det innefattade en Elonbutik och en tvättmaskin. Just så. På onsdag eller torsdag skulle den komma, min alldelens sprillans egna, nya, toppmatade tvättmaskin!
Jag har verkligen ångest över att bara släppa iväg alla de där tusenlapparna på det viset, men det kommer väga upp när jag kan tvätta precis när jag själv vill, kan och orkar.. Inte när det är en ledig tid i tvättstugan och mamma har möjlighet att vara här - för jo, jag tvättar ju inte gärna ensam...

Fast innan tvättmaskinsbeställningen var vi på Kaffestugan och köpte med lite gott. Vilket kanske var onödigt just denna dag, men men. Jag var så sugen på kärleksmums, så sådan fick det bli!
Jag hade väl kunnat baka själv, men jag har inte gjort några sådana sedan jag var liten och jag ville ha sådana som smakar just precis som kärleksmums ska smaka. Så jag köpte två!
En får nog åka i frysen till ett senare tillfälle, men den andra ska jag helt klart avnjuta ikväll.
Så får jag försöka att äta sparsamt med nybakade kanelbullar ^^
Uppdatering 19:02

Det blev helt klart lyckade bullar!
NOM NOM NOM ;)


29 Augusti 2008  | Länk | Mat & bak | 1 kommentar
Unintended

En liten smula kärlek som hann uppstå på mindre än 3:59 minuter.
28 Augusti 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
28 augustiJag tror att jag andats ut lite nu, sådär tillfälligt. För att orka existera under de kommande månadernas väntan. Man orkar inte leva i oro och panik hur länge som helst, liksom.

Men jag är så fruktansvärt tröttseg. En riktig sengångare. Skulle helst bara vilja gå och lägga mig igen nu när jag klarat av månadens psykologsamtal...
Men det är ju dumt. Då förvränger jag min dygnsrytm ännu mer och det behövs då rakt inte!

Jag gjorde ju rent badkaret häromdagen så jag har funderingar på ett riktigt skumbad. Det har varit så dåligt med sådant i flera år nu. På Furuvägen räckte liksom inte varmvattnet till ett helt bad, så det blev bara ett där. Och när jag bodde i mormorshuset blev det inte heller så många bad, av vattensparskäl... Nu har jag ju ett helt ok badkar, vatten som ska hålla temperaturen och en överdriven mängd badskum i förhållande till hur ofta jag badar. Samt vattenkostnader inbakade i hyran. Så jag borde ta chansen till fler bad!

Men just nu är det nog mer aktuellt med lunchfix.


28 Augusti 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
27 augustiEgentligen borde jag inte skriva nu, Project runwayfinalen kräver sin uppmärksamhet. Men en kort uppdatering ska jag väl hinna med ändå, ikväll. Lika bra att göra det nu då som senare.


Jag har just gjort min tredje kopp thé för kvällen. Cactus!


Mamma har varit här, vi har varit på ÖoB, jag har varit hos mamma... Det är skönt att slippa tänka så mycket. Men i det stora hela vill jag helst bara dra täcket över huvudet och stanna i sängen nu, de närmaste månaderna.
Det är så typiskt hur allt, när det ändå börjat kännas liiitegrann som att saker börjat falla på plats, plötsligt rivs upp och hamnar i en sådan oreda igen att man inte kan begripa hur det gick till...

Imorgon ska jag till min psykolog igen, och det kan nog behövas.
Fast jag undrar lite vad det ska tjäna till också.
Jag har pratat om allt redan, varför göra det igen? Kommer det göra någon skillnad? Jag tror inte det, det känns som att det bara handlar om tid...


27 Augusti 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Konstaterande:


På Haket finns verkligen de finaste av fina människor. Man blir alldeles gråtig av hur de bryr sig och peppar varandra och hejar på varandra och gläds och ledsnas för andra. Det är inte klokt. Och tänk att jag får vara med och dela allt det!I övrigt har jag grymt ont i magen. Min mage tål helt uppenbart inte att man äter en bit princesstårta längre, inte när jag äter som jag gör i övrigt...
Bväh.26 Augusti 2008  | Länk | Projekt: Livet | 0 kommentar
BAM
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Ett test

http://se.41q.com/typ.41q?p=24672115
s.s personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.

Karriärer som skulle kunna passa s.:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.


Det var ganska mycket som stämde, men många frågor kunde båda svarsalternativen varit "rätt" på. Hur väljer man då?
25 Augusti 2008  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
24 augustiTänk, nu är det bara fyra månader till julafton. Jag brukar väl inte ha de mest fantastiska julaftnar egentligen, men jag längtar ändå. Till allt inför-pyssel, mest, kanske?
Och hoppas att jag någon gång får fira en sådan där riktig Bullerbyidyllisk julafton med en gigantisk familj à la den i Tomten är far till alla barnen (Obs! Barnen behöver verkligen inte vara mina allihop, och jag slipper gärna allt trassel som är i den filmen.. vi går hellre rätt på de sista minuterna i filmen istället, där det blir åtminstone liiite idylliskt ;)...

Hm. Nåja. Nu ska jag gå och lägga mig. Sköna hem får nog följa med, så återstår det att se om jag orkar läsa något eller om jag bara lägger ner den på golvet och släcker lampan istället.

Får se om jag har mer att skriva senare idag!


24 Augusti 2008  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
BroderierHaha. Måste bara, apropå det myckna skrivandet (tjatandet?) om broderande och sömnad på sistone här i noggen berätta att de har en fransk filmvecka på svt. Kvällen till ära heter filmen just Broderier. Sänds i svt 2 kl 22:25.

Om den är sevärd vet jag inte, men lite lustigt var det ju :)Idag är jag galet trött i ögonen. Skulle kanske behövt blunda ett par ögonblick, men det är strax repris av Söderläge. Kom på att jag missat det, så ja.. får fånga det nu helt enkelt.
Sedan ska jag försöka mig på att "läsa klart" IKEA-katalogen också.. Jag började igår, men är inte halvvägs igenom än. Ni vet, andaktsfull läsning? ;)


22 Augusti 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Torsdag.Får börja med ett grattis, till, till Frugan som påbörjade sin semester för 43 minuter sedan! :D
Här skiner solen, så det verkar ju finnas förutsättningar för bra semesterväder iallafall. Om inte i Sundsvall, så åtminstone här ;).Det känns som att mina dagar är alldeles för korta för tillfället. Även om det inte är något "viktigt" jag vill göra med min tid, så är det en massa Olika saker. Och man kan ju inte gärna brodera, läsa IKEA-katalogen, alla inredningstidningar och böcker, baka, läsa bloggar, se på tv, skriva osv Samtidigt. Helt omöjligt är det. Så var ska man börja?

Jag har suttit en hel del här vid datorn på sistone, läst bloggar och så, så nu ska jag nog förflytta mig till soffan och broderiet ett tag. IKEA-katalogen ska få lite uppmärksamhet också, och ikväll är det ju Ghost whisperer och Hells kitchen..


Det har förflutit en förfärlig massa dagar sedan jag ringde till Englasyster senast också, så imorgon ska jag skärpa mig. Övervinna telefonångesten och slå numret. Jag hoppas det gått framåt sedan förra tisdagen... men det finns ju inga garantier, och det gör det extra jobbigt att slå de där siffrorna.
21 Augusti 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
hmhmhmhmhm.Tänker febrilt. Skriva, vad? Kan inte komma på något..


Jag var hos mamma och målade lite idag. Stod i vedboden medan det mulna vädret gjorde det allt svårare att se vad jag egentligen gjorde med penseln - hoppas att plankorna verkligen är målade ordentligt så det inte bara blev en massa ljus-skugg-fenomen ;)
Du & jag döden i öronen, Kent alltså. Och sedan öppnar himlen sig mot plåttaket. Oooh!
Jag älskar det där ljudet.
Det regnade sådär mot fönsterblecket imorse när jag vaknade första gången också. Synd att det inte regnar snett oftare, när sådana fantastiska sidoeffekter uppstår! :)


Idag hämtade jag ut mina framkallade bilder också. Det blev tre olika "kartonger" med inte mindre än totalt fem "kuvert" med bilder. En var förvisso bara till förstoringarna, som blev tio sammanlagt. Och ett av kuverten med normalstora bilder var inte helt fullt. Men vad gör det?
Trehundra bilder som ska få flytta in i fina fotoalbum i höst, om jag fortsätter känna mig pysslig...


20 Augusti 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Bild...Jag lovade Lena att uppdatera bloggen med bild på minibroderiet, men så fick jag lite nya krafter att lägga upp alla bilder (från augusti) som jag låg efter med på bilddagboken. Då känns det ju inte lika viktigt med bild här?
Men jag tänkte att det får bli en iallafall, nu när jag ändå skriver liksom!
Efter allt krångel med mitt kattbroderi och trytande tålamod/skojfaktor blev det roligt igen när jag fick börja på något nytt. Den lilla nallen här intill gjorde jag klar på en dag ungefär, fast fördelat på två dagar totalt. Nu har jag påbörjat nästa, så den blir nog också klar i veckan någon gång :)

Ikväll har jag varit lite effektiv på andra fronter också. Jag har diskat upp all disk som belamrat diskbänken i evigheter, och tagit hand om alla bestick. Det var minst sagt välbehövligt. Trots två uppsättningar bestick hade det börjat eka oroväckande tomt i besticklådan ;)
Till det har jag duschat och bakat en äppelkaka. Samtidigt som jag bakade såg jag dessutom Drömjobbet - Festfixare på TV3.


Nu borde jag nog fundera på sängen och lite sömn för imorgon kommer vaktmästaren och byter ut badkarsvattenblandaren "efter frukost", som han sade. Äntligen. Tänk att det krävde två besök av två vaktmästare innan det blev aktuellt.


Fast jag känner ju mig själv, och jag kommer inte alls gå och lägga mig snart utan först efter Sex and the city, antagligen.


19 Augusti 2008  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
18 augusti 2008Idag säger vi grattis till Lena som har namnsdag. Grattis!!


Och tack igen till Tuss för kortet <3
Och teflånsamtalet!Annars vet jag inte om jag har så mycket att skriva. Min mage har fått en tårtchock så jag ska nog bara lägga mig i soffan under filten en stund nu. Börja på ett nytt broderi, kanske.. Sedan är det Extreme home makeover snart, ju.

Har betalat räkningar och handlat. Köpt Blomstra, så nu kan blommorna få lite extra näring under hösten också. Kattmat för hela månaden (tungt vill jag lova!). Och fyllt på lagret med ramlösa - månadens viktiaste!


Och som vanligt fryser jag som en hund. Det blir kanske lite thé till makeovern...18 Augusti 2008  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
En okej dag....har nått sin ända. Jag startade klassiskt, med helg-nyhetsmorgon och datorlek. Och golf, Europatouren. Sedan blev det att jag började på ett nytt, litet, broderi i eftermiddags. Och sedan har jag suttit med det tills alldeles nyss, ungefär. Jag såg Vit Oleander också, det är en helt underbar film som jag såg alldeles i början sedan jag flyttat hemifrån första gången. Om jag inte minns fel... Lika bra nu när jag såg om den, fast jag inte fokuserade på filmen så mycket som på broderiet.

Nu väntar sängen, sömn och en söndag lite senare. Jag ska till mamma är det sagt. Sedan är det finalrunda i golfen, och förhoppningsvis en spökig kväll med tv4+ som avslutning.
Mmm.


17 Augusti 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
16 augusti 2008
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
15 augusti 2008
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Lösenord.

Jag bestämde mig för att ta ett annat lösenord än det gamla till bilddagboken till de lösenordsskyddade inläggen här, vill ni ha det är det bara att fråga. Bilddagboken ska nog få det här nya lösenordet också. (ja, nu har jag ändrat).

Jag nekar ingen som frågar om lösenordet, det är bara till för att inte hela världen behöver läsa allt. Det känns lite som att; orkar man inte fråga om ett lösenord är man nog inte intresserad av det som står att läsa bortom det där nyckelordet heller. Ni förstår nog...

Så ja. Fråga om ni vill ha det, helt enkelt...
13 Augusti 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 4 kommentarer
13 augusti 2008
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
heart

Jag sitter och går igenom årets alla bilder för att kunna skicka iväg en beställning på framkallning. Jag tänkte att ni kunde få lite pausmusik under tiden. Kanske inte den gladaste, men ack så vacker den låten är!
11 Augusti 2008  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
Kommer ni ihåg..?Ikväll kom jag mig äntligen för att ta fram broderiet jag tänkt ta tag i ett tag. Senast jag broderade något på det måste ha varit under hösten/vintern för två år sedan? Har kommit en bit nu iallafall, och även om det verkar vara en del räknefel på ena kanten av broderiet hoppas jag att det blir klart innan december utan allt för mycket bryderi. Det är ju ett julmotiv, så...

Det var jätteroligt att äntligen komma igång med det igen, det har blivit alldeles för mycket internetande på sistone och att pyssla med händerna är väl en bra variation. Hoppas jag inte tröttnar bara. Då får ni påminna mig hur roligt det är. Och att jag har en hel hög med andra broderier att ta hand om i byrålådan..:)

10 Augusti 2008  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
BlomsterFick ett ryck och planterade om mina två "palmer" också. Glömde bort pelargonen, men den blommar förvisso än och då vet jag inte om det är så smart att möblera om i dess hem heller. Det får bli senare i höst istället..

Hoppas mina palmer tar sig i sina större krukor nu iallafall. De får gärna bli lika stora som mammas, på bilden här intill..


9 Augusti 2008  | Länk | Stök & Pyssel | 1 kommentar
Men äntligen!Äntligen, ja!
Jag har försökt lägga in den där utmaningen här hela dan, ungefär. Noggen har strulat mycket på sistone jämfört med vad den gjorde förr. Kan det ha att göra med ökat antal användare eller för stor belastning eller nåt, tro? Hoppas det blir bättre iallafall, för jag gillar noggen i övrigt.

Ikväll har jag dammsugit och tagit hand om lite småplock. I övrigt har jag mest suttit vid datorn, frusit som en hund trots två par mysbyxor, linne, myströja, stickad tröja och raggsockor. Ätit två glassar (trots frusenheten), och druckit två koppar thé.

Det känns bra att jag fick något gjort iallafall. Intresse och ork har ju inte direkt legat på topp lately.


9 Augusti 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
BokutmaningJag har varit så dålig på att anta utmaningar på sistone, men den här om böcker kan man ju inte låta bli, speciellt inte när det är Frugan som utmanat :)
1.Vilken bok läste du senast?
Den läser jag just nu; En lek med lågan av Astrid Saalbach. Jag läser Fredrika Bremers Brev i ny följd I också. Den senaste bok jag läste ut var Den blå rullgardinen av Agnes von Krusenstjerna.

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Efter de två böcker jag läser nu? Hm. Anna Gavaldas Tillsammans är man mindre ensam lockar. Men om det verkligen blir den återstår att se.

3. Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?
Haha. När jag funderar över det hittar jag knappt en endaste liten bok av en man, så svaret är väl ganska självklart ;)

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du “nu har jag en fjärdedel”, “en tredjedel”, “hurra hälften” kvar o.s.v.?
Alltid, faktiskt. Eller iallafall kommer ihåg. Det har ingenting med hur bra eller dålig en bok är dock, det är bara en vana.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex. omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar etc?
När jag lånade okända böcker från bibblan förr gick jag alltid på omslag och blev nästan aldrig besviken. Nu är det nog lite mer blandning i hur valet går till. Jag samlar titlar på böcker som verkar bra när jag kommer över dem och sedan får man väl se hur många som verkligen blir lästa..

6. När blir en bok för lång?
Om den är dåligt skriven. Då är den lång om den är på 150 sidor…. eller om den är på 50…. (jag lånar Frugans svar).

7. Läser du lika gärna på engelska som på svenska?
Jag har tyvärr bara läst ett par stycken böcker på engelska i hela mitt liv, så jag kan väl inte säga det. Men jag har tänkt många gånger att jag ska bli bättre på det för jag tror på det där med att läsa på originalspråken ger väldigt mycket.

8. Vilken bok kände du senast att du ville övertala ALLA dina vänner att läsa?
Hm. Om det var den senaste vet jag inte, men jag älskar Zebraflickan och vill gärna att andra läser och älskar den också.
.. den senaste var nog Skugg-serien av Maria Gripe, förresten.

9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig?
Nja. Turligt nog råkar jag sällan ut för tråkiga böcker dock.

10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla?
Romaner/biografier.


Jag utmanar..

Elisabeth
Mija
Tillt
Kim
Zycs
Lena

och alla andra som känner för det!

9 Augusti 2008  | Länk | Listor & test | 1 kommentar
Tänkta tankar.Jag har tänkt i flera dagar nu att jag ska skriva en text här. Igår var det så nära. Men nära räcker ju inte.
Jag förmår mig bara inte.

Det dyker upp så mycket jag vill skriva om så i slutändan vet jag inte var jag ska börja och vad jag ska strunta i.


Idag köptes det en pizza. Kan konstatera att jag inte ska äta en hel pizza på en och samma dag i fortsättningen. Hu vad det inte var gott i slutet, fast jag sparade en tredjedel och värmde flera timmar efter lunch-middagen.

OS-invigning också. Tråkig. Jag orkade inte fokusera alls. Sverige hade redan gått förbi i paraden innan jag lyckades fästa blicken på tv:n. Haha.

Tänker på att det är fyra år sedan vi såg den förra invigningen i ett sunkit kök i Blackan och förundras en smula. Fyra år. Det är en hel evighet och samtidigt bara en liten droppe i havet...
Så mycket som förändrats sedan dess.
Vi har nästintill splittrats allihop, åt olika håll.

En drogmissbrukare på behandlingshem
En vilsen s.
En granne som ..ja, vad? Väljer fel vägar, hon med?


Undrar om allt verkligen kommer ordna upp sig någon gång?
Undrar hur våra liv kommer se ut om ytterligare fyra år, när det är dags för nästa OS-invigning?Det är en tråkig tv-kväll ikväll. Jag har ingen lust att sitta här hela kvällen ikväll Också. Jag orkar inte ta i mina olästa inredningsmagasin. Orkar inte städa, fast det vore en ypperlig idé att ta tag i.
Nej, jag vet inte.

Jag ska nog bara dricka Ramlösa citrus och sniffa jordgubbsrabarbers 3-veksljus. Och bläddra i gamla PL-kataloger? Det tänkte jag på förut idag. Det vore mysigt.


Igår höstpyntade jag förövrigt min magnet-lykta. Det blev höstlöven tills vidare, sedan ska ju snöflingorna få vara med också (se bilden för att förstå vad jag babblar om :).
8 Augusti 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
mitt i nattaTrots att klockan är mitt i natten och jag borde varit på väg mot sängen för länge sedan (det var jag förvisso, och är fortfarande.. men jag har inte lyckats slita mig än..) kände jag för att skriva ett litet inlägg.

Ikväll fick jag ett litet ryck som jag redan skrivit några rader om på haket, då hårddisken fick sväva ner från bordet jag har datorn på till en pall närmre golvet. Plötsligt fick jag så mycket yta här på bordet! Med lite piff och rensning hoppas jag det kommer bli ännu bättre sedan också.

Jag har också småplockat lite här och där de senaste dagarna. Med tusen pinaler på tusen ställen tar det lite tid, men då får det göra det.. Småplocket har iallafall börjat märkas på vardagsrumsbordet nu, för det skymtar helt plötsligt där under bråten!

Jag har varit ledsen, less och orkeslös den senaste tiden. Det har varit mycket oro för min kära Engla Louise, gråvädret har nog påverkat en hel del det också. Plus allt annat... Men jag hoppas att inspirationen jag känner just nu finns kvar imorgon också! Och dagarna efter det.
Här behövs en ordentlig dammsugning av hela lägenheten, jag måste torka golven och badrummet förtjänar en ordentlig städning. Sedan är jag så sugen på att baka bullar (att det inte finns plats i frysen går nog att lösa...). Och så vill jag rensa och organisera. Kika lite i skåpet och försöka fixa till lite nya gardiner till vardagsrummet.

Det må vara en del sommar kvar än, men jag längtar efter hösten nu och jag tänker börja hösta till här hemma så snart som möjligt!
Sedan har jag många tankar kring nya inlägg i inredningsbloggen också, vi får se om det blir något resultat nu framöver.

Men först är det nog ändå klokast att städa kattlådan och bära in missarna till sängen innan jag kryper till kojs jag med. Fast jag måste nog läsa klart bloggen jag är mitt uppe i först också.... ;)


7 Augusti 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
blåbär.Nånstans mellan en och ett par timmar ute i skogen och kanske två liter bär att stoppa i frysen till den riktiga hösten anlänt och en blåbärspaj (eller något annat?) kan lysa upp i mörkret en stund. Det blir nog bra.

I övrigt har dagen rusat förbi som vanligt, mamma ringde och väckte mig vid halv elva (hade somnat om, jag var vaken tidigare också) så jag antar att det är därför det känns som att dagen bara försvunnit.

Nu väntar jag mest på att klockan ska bli åtta, så man kan krypa ner i soffan med varma filten, en kopp thé (till.. jag har redan hunnit med två idag), en Sessa på magen och Söderläge på tv. Sedan är det Project runway. Redan klockan nio! Tack tack... Onsdagarna i sommar har varit helt värdelösa i tv-sammanhang. Vilket väl kan ses som en bra sak egentligen. Men när man inte haft något annat att göra är det ju trevligt om det finns åtminstone ett program att fördriva tiden med i någorlunda tid på kvällarna...

6 Augusti 2008  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
augusti


Det känns som att vinden vänt, ute är det höstigt kyligt, blåsigt, grått. Inte ens när solen tittar fram värmer den som den brukar när det är sommar. Egentligen tycker jag om det, den överdrivna värmen har aldrig varit min kopp thé. Nu är det mer passande att dricka riktigt thé, och det tackar jag för. Svartvinbärs-, apple, cinnamon & raisin, himlagott, eller mumsbums. Oändliga äro möjligheterna. Eller, théförrådet har väl sina begränsningar antar jag. Även om mitt är ganska omfångsrikt ännu efter en liiiten utrensning :)

Fast just ikväll dricker jag faktiskt cola zero. Och åt glass innan.
Och nu började Morden i Midsomer så jag vet inte om det blir så mycket mer skrivande. Jag tänkte mest på det där med lösenordsskyddade inlägg. Jag tror att det är dags för ett sådant snart. Kanske ikväll, kanske imorgon.

Lösenordet är detsamma som till bilddagboken, vissa av er känner väl till det. Om inte, får ni fråga om ni vill ha det.

5 Augusti 2008  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
4 augustiDet blev inget av med besöket hos Ida idag. Hon blev upptagen med annat, fast jag ringde och hade tänkt ge mig dit idag när jag hade vaknat. Det får väl bli en annan gång...

Jag skrev en lista på saker jag verkligen behöver ta tag i här hemma igår, som jag prickade av en punkt på sedan iallafall. Eller, delvis, kom jag på sedan. För tidningarna i städskåpet blev inte utburna till kretsbudi tillsammans med all annan återvinning. Det får bli nästa gång, det har blivit en ganska stor och tung hög sedan jag flyttade hit.


Vad jag ska göra härnäst vet jag inte riktigt.. det blir nog bloggläsning bara.


4 Augusti 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
SöndagJag tänkte först inte skriva något här idag, det kändes inte som att jag hade något värt att nedteckna.
Imorgon hade jag planer på att besöka Ida på förmiddagen. Men just nu känner jag mest bara för att sitta här så länge ögonen inte trillar igen av sig själva inatt och läsa inredningsbloggar och sedan sova länge imorgon eftersom gråvädret med all säkerhet lär ligga som ett täcke över oss då med. Kanske kan jag lyckas sova ut då? Jag minns en gång i förra veckan eller när det var, när jag lyckades sova till halv tio. Men före det minns jag verkligen inte när jag sov ut en morgon...

Och Ida lär ju finnas kvar. Jag får ringa och höra om hon har en annan förmiddag eller eftermiddag till övers senare i veckan istället...


3 Augusti 2008  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
LördagEn lördag i tv-soffan, jag har snart avverkat den tredje dvd-skivan av GG för idag, tredje säsongen tror jag jag hunnit till. Mamma kom med en tårta hon tydligen fått för sig att göra.

Tio i elva. Vet inte vad jag väntar på, tröttheten kanske. Jag längtar efter sängen. Sömn. Orden. Efter modet. Imorgon ska jag vara modigare, slå numret igen och hoppas på mindre skörhet.

Jag vet inte vad jag ska skriva riktigt.
Det får nog bli en punkt här, i förhoppning om ett mer innehållsrikt inlägg en annan gång...


2 Augusti 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
ovana.Jag har verkligen en dålig ovana när det kommer till telefonerande. När jag svarar säger jag alltid "hallå" om jag inte känner igen numret, och ofta när jag gör det också. Är det mamma som ringer kan det bli ett "jaa..?"
Och när Jag ringer till någon Annan, säger jag alltid bara "hej". Det är det som är ovanan. Hur otrevligt är det inte med bara ett "hej" liksom?
Men jag hatar mitt namn. Hatar hatar hatar.
Och helt normalt låter det kanske inte i andras öron om jag bara säger "hej, det är s."?

Jag vet inte jag. Det känns inte vidare trevligt med bara ett hej iallafall!


1 Augusti 2008  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida