Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


31 août 2010Det är nästan slut på augusti nu. Det känns helt ofattbart, och sorgligt. Jag är inte redo för hösten, jag skulle velat ha sommar i en månad till. Minst.

Idag var jag på kick-off med lärarnas riksförbund och fick se lite av Pedagogen från insidan, och förstås några av de andra studenterna.

Annars har det varit en ytterst händelsebefriad dag. Både till förtret och lättnad, jag är fortfarande så vansinnigt trött. När Såld på hus är slut ska jag gå och lägga mig så jag orkar gå upp när mobilalarmet ringer imorgon. Nio ska jag vara på plats i Vasakyrkan och jag hoppas verkligen att jag inte går vilse. Men jag borde inte göra det. Dels för att Anna faktiskt visat var kyrkan ligger, dels för att jag skrivit ut en karta och spårvagnen stannar alls inte långt ifrån...


I övrigt saknar jag mina missar och mitt paradis alldeles alldeles enormt mycket.31 Augusti 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
30 août 2010Det kanske är dags att skriva någon rad igen, det var ju några dar sen senast.

Vi fick verkligen pussla för att få in allt i bilen i torsdags. En del fick inte plats ändå, till stor förtret. Men huvudsaken var väl ändå att det viktigaste kom med, och det gjorde det såvitt jag vet.

På fredagen kom vi inte riktigt iväg den tid vi planerat, men det diffade bara på tjugo, trettio minuter nånting och om vi inte kört vilse och hamnat på Hisingen (alldeles för mycket norr om min källarboning) och sedan i Askim (för långt söderut) så hade vi faktiskt kommit precis planenligt. Mitt i fyra-rusningen rullade vi in genom Partille och sedan skulle det inte ha tagit så himla lång tid att komma fram. Men nu kom vi alltså helt vilse och klockan hann bli sex innan vi svängde in framför huset och fiskade upp nyckeln ur postlådan eftersom min hyresvärdinna åkt iväg för att hämta en byrå till mig just då.

Jag hade en del ångest över det där första mötet, men nu hann vi få in nästan allt från bilen innan hon dök upp och efter att vi hälsat, burit ner byrån och pratat lite snabbt for vi iväg till IKEA och köpte skrivbord och klappstol. Då hade klockan flugit fram och var tjugo i åtta. De stängde åtta. Jag stod i kassan och betalade när klockan var två minuter över åtta.
Sedan åkte vi och handlade lite på Kvantum och när vi kom tillbaka var huset tomt för natten. Det var skönt att få vara för oss själva och jag kunde packa upp en del utan att störa.

Framåt tolv gav vi upp för kvällen, men det tog ett bra tag innan jag lyckades somna och på lördagen vaknade jag kvart över sju efter att ha vaknat till och somnat om ett antal gånger dessförinnan.

Vi skruvade ihop min bokhylla och det nya skrivbordet och sedan skyndade jag mig att packa ur så många kartonger som möjligt så mamma kunde få med dem hem, innan Emma dök upp för att guida mamma ut ur stan och sedan guida mig runt stan.

Ett månadskort inhandlades, lånekort kvitterades ut från UB och sedan for vi till IKEA (igen, fast den här gången till Göteborgs nordligaste varuhus istället för det sydliga). Jag hittade ett par måsten, men inte alla. Det ordnade sig delvis genom ett besök på Bolagret lite senare dock.

Men mellan IKEA och stadsshoppingen mötte vi Anna och åt kycklingsallad medan Anna pratade :). Vid fyra begav vi oss hemåt och sedan tog jag det ganska lugnt under eftermiddagen och kvällen.

Igår var jag som en zombie fram till tidiga eftermiddagen. Sedan släpade jag mig iväg till Kvantum för att inhandla lite vatten och upptäcka att Moras "mördarbacke" inte är något i jämförelse med den jag måste vandra uppför på min väg till ICA...

Idag har jag träffat Anna igen, spanat in Pedagogens olika hus och blivit visad var Vasakyrkan ligger, där uppropet är på onsdag. Sedan fikade vi och helt oplanenligt hamnade jag på en lägenhetsvisning med Anna och hennes mamma innan jag blev ledsagad till spårvagnen och åkte "hem" igen.

Väl tillbaka vid huset hittade jag mina adressändringspapper som mamma fick eftersända och som jag väntat på mycket otåligt. Jag skyndade iväg med dem till brevlådan direkt och hoppas att jag kommer få min post hit utan bekymmer snarast möjligt.


Som synes håller jag mig mest till faktaredogörelser idag. Osäkerheten över att befinna mig här är fortfarande stor, även om det gått mycket bättre hittills än jag någonsin kunnat hoppas. Jag börjar komma bättre överens med Göteborg, men det viktigaste återstår ännu. Frågan om jag kommer trivas i skolan, eller om det kommer visa sig vara helt fel.


30 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
26 août 2010Idag för fem år sedan väcktes vi av det där telefonsamtalet som meddelade att mormor hade dött. För fem år sedan var det här en fantastiskt fin sensommardag. Idag ösregnar det. Jag fryser dygnet runt. Mamma har satt igång värmen. Det står kartonger överallt.

För fem år sedan satt jag i en blå sjuttiotalssoffa någon meter bort från den plats jag sitter på nu och tittade i fotoalbum och var delvis med i ett samtal om vad som skulle hända med det här huset. Det var ju som tur var ganska självklart att mamma skulle flytta hit.


Idag ska jag packa det sista. I eftermiddag ska vi på något vis få in allt i bilen så det är klart imorgon bitti. Och så ska vi tända ljus hos mormor.

Klockan åtta imorgon har vi tänkt åka. Sex timmar och tjugotre minuter påstår eniro att resan ska ta, vi räknar nog på lite mer och sedan ska det förstås pausas nånstans också. När vi kommit fram ska allt packas ur bilen och sedan ska vi fara till Ikea och inhandla ett skrivbord och så måste vi hitta en affär och handla lite. Mamma stannar över natten, på lördag åker hon hem och jag blir kvar i en stad 47,nånting mil hemifrån.

Tur att jag har så många bekantingar i stan. Och att det snart anländer en till!
Och att skolan snart börjar så dagarna (gissar jag) går...


Oh. Igår såg jag att vår andra klematis börjat blomma. Det var en endaste blomma, men det var fint att jag hann se den innan jag flyttar. Blomman här ovan har många fler likadana omkring sig, men det blev en närbild idag...
26 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
25 août 2010 part II.


Frugan Nattfrost tycker att jag ska skita i att alliansen inte kan räkna. Men det kan jag inte. Hur kan man vara glad över att den sittande regeringen manipulerar siffror? Att de manipulerar opinionsmätningsföretag? Medvetet ljuger för svenska folket för att inte framstå i dålig dager?

Är ni medvetna om att dessa lögner kan leda till något så mycket värre i framtiden om inte folk sätter ner foten och röstar bort dem?

Är ni verkligen trygga i att alliansen sänker skatterna samtidigt som statens budgetunderskott bara växer och växer? Att de säljer ut alla statliga myndigheter som varit en finansiell trygghet för vårat land under väldigt lång tid? Att de tar pengar som skulle gått till sjuka (sjukersättningar från försäkringskassan) för att finansiera RUT och ROT och ytterligare skattesänkningar och förmåner för de som redan har det VÄLDIGT gott ställt och inte behöver dessa pengar? Vet ni att detta kan vara ett brott mot de mänskliga rättigheterna?

Är ni medvetna om försämringarna i den offentliga skolan och sjukvården som alliansen är skyldiga till? Har ni råd med privata försäkringar och att se till att era barn får gå i privata skolor? Kommer ni ha råd att betala er sjukvård den dag den kostar tusentals kronor per dygn, så som den gör i USA?

Är ni medvetna om att de snackar skit om de rödgröna och samtidigt har samma förslag som dem, men i en mer extrem version än de rödgröna? Ett konkret exempel här är bensinskatten som de rödgröna vill höja med 50-80 öre nånting medan alliansens förslag landar på över en krona!
Ni kanske tycker att det är bra med så mycket mer i bensinskatt, men är ni medvetna om att alliansen inte vill använda de ökade intäkterna till att forska för att få fram mer miljövänliga alternativ utan hellre bygger ut kärnkraften? Kärnkraften med sitt uran som man inte riktigt vet hur eller var man ska förvara i framtiden? Fast det kanske är okej att skeppa det till Brasilien, så länge ni inte påverkas?
Att vi är många som bor på landsbygden med usla offentliga kommunikationer och inte kan välja att låta bilen stå hemma, det har ni förstås också i åtanke? Men bryr er inte eftersom ni har era bussar och tunnelbanetåg?

Alla lögner som alliansen svingar omkring kanske kan tyckas små var och en för sig. Men när människor går på lögnerna och hjärntvättas att tro att de gör något bra då känner i alla fall jag att det börjar bli farligt.
Alliansen, och särskilt då moderaterna vill inte vårt land och dess innevånare väl. De tycker att alla vi sjuka, arbetslösa och andra som står utanför samhället på något vis (utan att vilja!) är en barlast som inte borde finnas. De enda som är värda något är Reinfeldt själv och hans kompisar direktörerna och andra höginkomsttagare i Stockholms innerstad utan ett endaste problem. De arbetar inte för att alla ska få det så bra som möjligt. Bara för att de som redan har det bra ska få det bättre.

Jag undrar om ni är så egoistiska också?Läs om SIFO här så förstår ni kanske bättre hur jag resonerar:

http://www.facebook.com/note.php?note_id=152822548062994&id=100001326712484

Om inte länken funkar så har jag delat sidan på min FB-sida så ni kan klicka er vidare genom den istället.


25 Augusti 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
25 août 2010Nog för att jag inte är något proffs på matematik. Men nog måste de där allianssmurfarna vara helt ute och cykla när de får nuvarande studiemedel på 8140 kronor per månad till 9400 när de lovar att höja studiemedlet med 500 kronor (i juli nästa år OM de vinner valet..vilket jag verkligen hoppas slippa vara med om)?

Eller?

8140 + 500 = 8640 ????


Jävla lögnare!
25 Augusti 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
24 août 2010Jag försöker få ordning på packningen, vad jag ska ha med, vad jag kan lämna kvar... det är minst sagt knepigt när man bara har en bil att packa i. Vi hade funderingar på en släpvagn, men eftersom mamma ska köra själv både ner och hem istället för att ha sällskap och körhjälp som planen var från början känns det bättre att bara ha bilen...

Det kommer nog sväras en hel del innan vi fått in allt i bilen på torsdag kväll...


De senaste dagarna har faktiskt varit ganska ångestbefriade. Antar att det var det att jag faktiskt fick tag i en bostad som förvärrade allt för en stund. Nästa kris kommer nog på lördag när mamma åker igen. Eller på fredag om rummet känns värre än bilderna gett intryck av... Men på lördag ska jag i alla fall leka med Emma. Och jag hoppas få träffa Anna nån gång under helgen också.

Måndagen är ännu helt oplanerad. Kanske får ägna den åt att komma iordning ordentligt. Eller laga matlådor för några dar. På tisdagen funderar jag på att nappa på ett erbjudande från Lärarförbundet om att gå en rundtur på Pedagogen så jag hittar litegrann på torsdagen åtminstone... men jag har inte kommit mig för att skicka iväg ett anmälningsmail än.

Min modemsladd gör mitt internetliv alldeles för osäkert för att jag skulle ha hunnit med nåt sådant ändå...
Måtte det nya komma innan fredag! Vilken mardröm det kommer bli annars. En främmande stad och inget internet.. när man är nybliven student. Blä.24 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
21 août 2010Har varit nere i källaren och gått igenom mina ouppackade flyttkartonger idag. Tror jag fått tag i allt jag behöver, utom assietter. Så himla irriterande. Jag har ingen aning om vad jag ska leta, för jag har redan gått igenom alla kartonger och kan inte minnas att jag sett något som skulle kunna vara assietter inpackade i papper...

Jag släpar antagligen med mig för mycket. Men hellre det än att behöva sakna en massa saker hela tiden. Elvisp, våffeljärn, brödrost, stor stekpanna. Känns som måsten alltihop!


I övrigt fryser jag vidare. Måste det vara så himlans kallt?!
21 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
19 août 2010
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
18 août 2010Äntligen verkar det som att saker och ting slutat kärva så ohemult vad jag än tänkt att ta mig för. Vi diskuterar fortfarande kontrakt, men jag tror jag kommit på en lösning som min hyresvärdinna kommer acceptera och inflyttningsdatum blir nästa fredag. Jag börjar känna mig lugn över att det inte kommer gå åt skogen, typ.

Och nu verkar jag äntligen få sälja min soffa om än billigare än jag hade hoppats på. Det ska bli skönt att dryga ut sparkassan en aning igen i alla fall!


Det regnar idag och jag har en soffdag. Har börjat skriva en packlista och tänkte ge mig på att fixa lite mat nu. När mamsen kommit hem är det tänkt att vi ska fara och kika på sten till en stödmur under den kommande altanen. Och färg till grunden, eventuellt.


18 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
17 août 2010 part II.Jag samlade ihop lite energi mitt i känslan av att bara vilja göra ingenting idag och skrev svar på en hel radda annonser. Och fick svar på en riktigt snabbt. Det verkar inte bättre än att jag har fått tag i en bostad faktiskt.
Men jag väntar fortfarande på besked om hur vi ska göra med kontraktet. Hoppas det dyker upp ett mail som utlovat snart.

Jag känner mig alls inte säker på att jag verkligen vill detta. Men jag har satt upp som mål för mig själv nu att klara första kursen. Går det inte så har jag iallafall gett det ett försök. Sedan kanske jag får överväga att få till en förflyttning till Falun eller nåt (om det går?), eller så hoppar jag av och försöker komma underfund med vad jag egentligen vill göra och var jag ska ta vägen...

Det kanske är bakvänt att tänka ut "flyktvägar" istället för att tänka positivt och att man ska klara något, men det är en taktik jag är väl bekant med nu och som funkar hyfsat...
17 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
17 août 2010
Rummet jag helst ville ha fick jag inte. Det andra rummet skulle de ge besked om idag, men jag tror inte chansen är speciellt stor att de väljer mig... och jag är lite osäker på om jag skulle trivas där ändå. Även om rummet som sådant var fint.
Mitt sista hopp står till ett rum som hyrs ut tillfälligt fram till november nån gång.

I övrigt finns inga alternativ just nu. Om det inte dyker upp en omgång med sista minuten-bostäder på SGS.

På fredag är sista anmälningsdatum. Jag måste ha en adress i Göteborg då, till VFU-placeringarna.17 Augusti 2010  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
15 août 2010
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
12 août 2010
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
9 août 2010
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
3 août 2010
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida