Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2020)
>>


Söndag.Jag kom hem från mamma strax efter tre i eftermiddags. Har hunnit hänga en påse tvätt jag hade med mig därifrån på tork, dammsugat hela lägenheten, plockat ur diskstället och diskat lite nytt, sett Sjunde himlen och fotat min växtlighet - samt lagt in dessa bilder i bilddagboken.

Tog fram köttfärs på tining också, men kom på att jag inte har någon sådan där "vit morot" hemma (varför ska det vara Så Omöjligt att komma ihåg vad den heter på riktigt egentligen?) så nu är alternativet att bara slänga in köttfärsen på långsam tining i kylen tills imorgon då jag kan köpa sådan, eller så gör jag köttfärssås av den och väntar med att göra mer köttfärssoppa. Alternativt gör jag slut på alla morötter som är kvar genom att riva dem i mandelkvarnen och äter upp dem som de är, som sallad till maten och på mackor? Hm. Det lutar åt det senare. Har ju ändå ätit soppa i fyra, fem dagar på raken nu. Dessutom vill jag göra kålsoppa också..

Iofs.. alternativet att köpa mer köttfärs och göra soppa och slänga in i frysen är förstås rätt bra det med. Men hur roligt är det att äta köttfärs i olika varianter en hel månad? Inte ens jag som kan vara rätt enformig i maten känner nog riktigt för det.. eller ja. Köttfärs är okej, men jag tror inte att det är särskilt nyttigt..

Äh. Det blir köttfärssås nu. Det räcker nog i tre, fyra dagar. Sedan har jag nog hunnit handla och gjort både kålsoppa och köttfärssoppa att stoppa i frysen. Så får det bli.

Mycket matprat nu..beror nog på att jag är hungrig, eller att tankarna fastnat i det i väntan på ett beslut kanske. Hungern ska iallafall rådas bot på nu. Med vanilbulle. Onyttigt, men det var de två sista, och jag ska väl äta något mer ordentligt senare..

Köttfärssås går ju dessutom så mycket fortare att göra, så då kan jag göra det imorgon istället för nu. Mucho bien.


Ser Top model nu, sen är det väl bara att fortsätta tv-kvällen..
30 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
No deal.Snacka om otur i Deal or no deal ikväll. Hon vann tjugo spänn. Häh.


Har ätit mammas pannbiff med mos idag. Jamjam.
Kommer hem imorgon.
Ska se lite mer Morden i midsomer nu,
om mamma orkar.
Annars vet jag inte.
Läsa amelia eller nåt, kanske?


Annars.
Inredningsmässa på parken. Lite småkul.
Många fina saker, en del inspiration,
ingen möjlighet att genomföra.
Inte det här decenniet iallafall.


Jaja..


Vad har ni för er?
29 September 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
Helg.Åker till mamma vilken minut som helst. Har panikpackat och inte alls hunnit duscha eller städa kattlådan (totalrengöring, skulle kisarna få..nu är de nog ledsna på mig). Är inte klar med packningen heller, för den delen.

Vaknade av att jag grät dessutom. Har aldrig hänt förut, som jag kan minnas..


Måste väl sätta fart nu iallafall, även om allt jag drömmer om i hela världen är att dra täcket över huvudet och sova hela dagen!


28 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
20:41Ledsenhet som invaderar överallt, varenda cell, varenda por, varenda tanke.


Jag hoppas det känns bättre imorgon. Jag är inte van dessa svallvågor av svårhanterliga känslor längre. Och varför nu? Varför helt plötsligt när det varit så stabilt så länge?

Kom på mig själv att tänka dumma tankar tidigare. Inte bra.. inte bra..


Varför kan jag inte bara vara glad?
27 September 2007  | Länk | Solförmörkelse. | 0 kommentar
en sådan där dag..Jag har en sådan där dag då jag undrar vad jag håller på med, varför jag aldrig kan knipa käft och pladdra på som.. jag vet inte vad. Online, alltså. Med människor jag egentligen bara är vagt bekant med. Jag känner mig besvärlig, till besvär, bla bla. Yadi yada.


Lika bra att man tappar kontakten med alla, så slipper man känna sig fånig och som om man inte hade något liv utan dem. Visserligen har jag inte det heller, men ont i själen slutar det väl inte göra för det.. äh. Jag vet inte..


Det är Sjukhuset nu. Ska lämna datorn för soffan..


27 September 2007  | Länk | is. | 0 kommentar
Torsdag.Den trettionde är det ettårskalas för nogg.se/anemone. Det är helt knas egentligen, det känns inte som så länge..

Terapin gick väl.. bra. J har visst börjat ifråga sätta om jag verkligen har social fobi, hon funderar snarare på fobisk personlighet? Hm, jaja. Vi får väl se. Diagnoser skiftar ju. Eller problembilden snarare.


Imorgon åker jag till mamma med kisarna. Har inte varit där över natten sedan jag kom hem från Arvika, och missarna vill ju ut och springa. Egentligen borde jag varit där mer med dem nu när det varit sommar, snart är det ju för sent..iallafall för Caspians del. Han gillar inte kyla :) Men men, det har jag inte, så nu får de passa på att springa utav bara tusan i helgen.
Jag ska fortsätta måla på altanen medan jag är där, hoppas bara att vädret tillåter att vi hinner klart. Fast det går nog inte..det måste målas minst två gånger, antagligen tre, så..Idag fick jag digitalbilderna jag beställde framkallning på. Kvalitén var sisådär på en del bilder, men inte alls på så många jag hade befarat. Roligt!
Men jag Längtar tills jag har en kamera med fler pixlar så jag kan göra förstoringar. Svartvita. Att sätta upp på väggen i min finfina lägenhet. Den jag ska flytta till. I framtiden. En snar framtid, förhoppningsvis.
J skrev en kladd till ett intyg idag som hon skulle skicka när hon hade tid att skriva klart den. Hoppas det duger för morastrand, så den inte måste skrivas om så det drar ut på tiden.. Hm.


Måste duscha sedan. Snart. Orka.


27 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
intyg.


Mutter var in på Morastrand när hon ändå var nere på stan för att uträtta ärenden idag. Hon pratade med dem om det här med att byta lägenhet, om man kan göra något för att det ska gå fortare (förklarade varför det vore viktigt och så..). Den hon pratade med sade att man kan få ett intyg från någon inom psykiatrin, så jag har mejlat J angående det och så ska vi prata lite mer om det imorgon. Kan hon skriva ett intyg om att jag behöver komma närmare "världen" för att få större frihet och kunna klara mig själv, ta mig till lasarettet då jag har terapi även om det är dåligt väder och sådant skulle jag kanske kunna få en lägenhet och flytta innan det här året är slut.
Det låter ju för bra för att vara sant, men jag hoppas verkligen att det blir så. Om jag nu skulle börja läsa in de där sista jävla gymnasiepoängen till vårterminen så vore det en fördel att bo närmare skolan, och lasarettet för att ta mig till terapin som jag skrev här ovan. Det är tillräckligt svårt när jag har sådan dålig motivation nu, att ta sig ner till lasarettet och hem, uppför backen i vanligt sommarväder. Med regn eller ännu hellre snöslask kommer jag nog inte finna ork att ta mig utanför dörren alla gånger.
Jag tror att jag behöver fortsätta hos J ett tag till även om det tar emot så just nu, även om det känns som att jag bara stampar. Men när jag tar det där steget och börjar plugga, då kommer jag behöva någon som pushar på när jag känner för att ge upp. Jag pratar inte med mamma om sådant, J är nog den enda som kan förstå om det börjar gå åt skogen och hjälpa mig upp på den där stigen igen.

Det blir så förvirrat när jag skriver delvis här och delvis i min privata dagbok, jag känner inte för att skriva allt här längre, alla detaljer blablabla. Så en del faller ganska platt när jag ändå försöker skriva vissa saker, det saknas liksom grund.. känns det som iallafall. Jag vet inte hur läsare som inte bor i mitt huvud uppfattar det?


Nu är Close to home nästan slut iallafall, och jag ska lägga mig och läsa tills jag blir sovtrött. Vilket förhoppningsvis inte dröjer mer än 10-20 sidor som mest eftersom klockan ringer nio imorgon. På tal om det så ska jag nog fråga om vi kan byta till en senare tid också, tidiga morgnar är rena döden för min motivation..


26 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Shopping..Nu har jag skickat iväg beställningen till Jotex. Lääängtar tills jag får mina julstjärnegardiner och ännu mer till jag faktiskt får Sätta upp dem!

Sedan förhandsbokade jag ju Kents nya album, så nu måste jag verkligen göra upp en ekonomisk plan för den närmaste tiden, med julklappar och sådant.
Måste nog stryka något på Ikea-listan också för som det verkar kan jag behöva de där sparpengarna mycket mer till något annat, skriver mer om det senare dock. Ser Sjunde himlen och försöker läsa igenom mina dbt-papper till terapin imorgon.

Har faktiskt lyckats dammsuga köket och hallen i eftermiddag också, medan jag värmde soppa.. Hm. Nu var Sjunde himlen visst slut också. OTH nästa då.

Ska försöka dammsuga vardagsrummet, och plocka lite mer på golvet sedan. Borde gå ut i tvättstugan och boka tid också. Jag drunknar i tvätt snart, eller kommer göra när jag byter ut handdukar och sängkläder framöver iallafall.. Kanske ska försöka tvätta imorgon efter terapin? Hm. Får se om den tiden är ledig iallafall.

Men back to "homework" nu..


26 September 2007  | Länk | Shopping | 3 kommentarer
DaugavaIdag är faktiskt lite lycka och fjärilsfladder. Tio i elva kom posten, jag stod redan påklädd och väntade på att postbilen skulle åka sin kos. Sen gick jag direkt ut och hämtade mitt älskade förhandsbokade exemplar av Daugava! Är nu inne på andra lyssningen och inte vet jag väl om någon av låtarna fastnat sådär på direkten, men det kommer nog..!

Sedan fick jag Isola som jag vann på Tradera för inte såå mycket. Sparar iallafall några slantar jämfört med om man skulle köpa nytt, och tanken är att jag ska komplettera min kentsamling fram och fram så jag har alla album i original. Men men.. det blir komplettering på sikt, för jag har inte råd med så stora utsvävningar, nej.

Jag bokade nyss Kents nya album som kommer den 17 oktober också, så nu är det helt totalstopp på shoppingfronten. Det är de där gardinerna på Jotex och IKEA som är ok, bara. Försöker komma på något vettigt men billigt som mamma kan få i julklapp också. Men jag har inga idéer alls. Vad ger man en mamma som bara önskar sig en snäll och hjälpsam (med hus och gräsklippning) dotter varenda år? Hon tycker att det är slöseri med pengar att ge henne julklappar, men Något vill jag ju ge henne. Gärna något mer än en minilott liksom..
Fast jag funderar på en ljudbok? Hon lyssnar på mycket sådana..måste bara hitta någon till ett vettigt pris då..Nu ska jag vara duktig och betala fakturan för Daugava, och känna mig fattig. Sedan ska jag nog läsa lite amelia tills det är Days, och tills mamma behagar dyka upp. Hon skulle göra det mitt på dagen sade hon, så det återstår väl att se..


26 September 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
JulstuffÅh, jag blir helt sjuk av "köpvilja i det fattiga tillstånd jag befinner mig i" när jag bläddrar igenom JulJotexkatalogen jag fick idag. Jag vill köpa en fiiiin (349 kronor dyr) hjärtformad elljusstake (eller två, så det matchar i fönstren?), utomhusljusslinga att ha på uteplatsen som jämt är så mörk och trist. Och så vill jag ha en julstjärna i fönstret på kortsidan här i vardagsrummet. Och en "riktig" adventsljusstake (den jag har sen förra året kommer från PL och är inte speciellt klassisk..) Herregud, hur ska jag ha råd med allt? Ljusslinga till granen måste jag köpa också.. >.<


Och så finns det en hel del gardiner jag skulle vilja ha också, men de jag valt ut får faktiskt räcka. Fyra längder vardera i svart samt rött med snöstjärnor på :)

Sen måste jag hitta en fin krans att hänga på ytterdörren. Fast iofs..mamma köpte ny förra året så jag kanske kan få den gamla som varit med under hela mitt liv? :D


..och ljuslyktor? Att hääänga? Pliiis? Gratis? Inte? Hmm.25 September 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
Huvva.Nu har jag faktiskt lyckats koka ihop en rejäl balja med köttfärssoppan ni fick recept på här nedan (har lagt in en bild också så ni blir frestade ;). Är helt kokhett här inne nu, skulle nästan behöva ta en kalldusch för att återfå normal temperatur. Men men. Jag har tänt mina kokosljus och eldar på med lite mer värme istället :D

Har hunnit äta ett smakprov, och konstaterat att morötterna kanske skulle ha kokats en aning till. Men det fixar nog micron? Annars är det ju inte så tokigt med tuggmotstånd heller ^^


Åh. Dessutom har jag diskat en massa. Fick lov att börja med det så att jag fick en bänk att joxa på, och så diskade jag lite direkt efter också så att mixern som löken mixas i slipper ta lukt och sådana saker.. Skönt att inte mötas av en överfull bänk imorgon också.


Nu ska jag nog ringa till mamsen och höra om hon hunnit titta i Jotexkatalogen vi fick idag och om hon hittat något hon vill ha. Senast imorgon hade jag tänkt beställa lite gardiner där...(ja, igen..jag är besatt av gardiner, jag erkänner!)

..det är ljus och gardiner som är mina svaga punkter här i livet. och choklad. Förlåt. ;P
25 September 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
Köttfärssoppa


Det här receptet fick jag på hemkunskapen i..fyran, femman? När var det man började ha hk på schemat? Det är hur som helst en av mina favoriträtter genom tiderna. Den är god, hyfsat nyttig (inbillar jag mig), lätt att göra och man kan dessutom göra mycket och stoppa i frysen så man kan ta fram lite i taget om man skulle vilja. Dessutom är den lätt att göra vegetarisk, man behöver bara utesluta köttfärsen i sådana fall.


Det här receptet är för 2 personer, jag brukar dock bara gå på känsla, "efter behag" som Melker ;)


Ingredienser:

½ liten purjolök (kan bytas mot vanlig lök eller helt uteslutas, vilket jag brukat göra då jag inte gillade lök förr..)
1 morot
1 palsternacka (även kallad "vit morot" av mig ;P)
1 medelstor potatis
5 dl vatten (om man minskar mängden vatten blir soppan mycket matigare)
1 buljongtärning (den brukar jag utesluta)
½ msk margarin
75 gr köttfärs
2 msk ketchup
salt
pepparHacka löken (skär purjolök i tunna skivor),
skala moroten, palsternackan och potatisen.
Riv på grövsta sidan av råkostjärnet eller skär i små tärningar/bitar
(tips: använd matberedare, det är Så mycket enklare!)

Bryn köttfärsen i margarinet, tillsätt vatten, de rivna rotfrukterna och
ev. buljongtärningen.
Låt koka.
Tillsätt ketchup och lök i slutet så att den inte tappar smaken (om det är purjo).

Ev: salta och peppra.
Är ni husliga kan ni dessutom baka bröd och servera till soppan,
den biten brukar jag dock skippa i massor ;)

25 September 2007  | Länk | Recept | 1 kommentar
25 september.Idag fyller den där fräcka hus-kusinen år. Inte för att jag bryr mig.. Hon har nog inte den blekaste aning om när Jag fyller år så varför ska jag veta när hela hennes familj gör det? Nä. Huh.


Jag pratade med pappa igår kväll och blev lovad lite "säkra" födelsedagspengar som jag ska använda till ljusbeställningen sedan. Mucho bra. Då kan jag beställa liiite extra iallafall. Inte mycket, men liiite extra. Jag satt och kikade igenom den senaste ljuskatalogen jag har igår kväll och planerade för hur jag ska ta fram ett par av de ljushållare jag har nedpackade just nu då jag fått hem den där ikea-hyllan. Den kommer bli väldigt bra att ha ett ljusarrangemang på. Sedan måste jag bara välja en fin färg på ljusen också ;)

Åh, gash. Jag är nog dömd att för alltid vara en ljusnörd? ;)
Jag ska köpa några pelarljus på Ikea också. Visserligen föredrar jag PL-ljusen, men jag har inte råd att köpa en massa pelarljus där. Minsta storleken kostar liksom 99 kronor, vill man ha minst tre (som är finast i arrangemang) slutar ett sådant kalas på typ 500 kronor..för man vill ju inte ha de minsta ljusen heller. De större är finare..och räcker längre..


Nu kommer posten också. Ska väl gå ut och se om man fått ett fett kuvert med pengar från någon vänlig person utan avsändare ;P


25 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Det här med recept..Jag funderade just över varför jag inte haft någon receptkategori tidigare här i noggen, det är ju ändå en stor del av en människas liv, det där med mat. Varför då inte dela med sig av det man själv tycker om att äta?
Ska nog skriva lite fler recept här framöver. Fast då får jag väl se till att äta lite annat än.. ja, saker i köttbullar och makaroner-klass vad gäller avancemanget ;)
För köttbullar hoppas jag att alla vet hur man värmer? Och kokar makaroner..? ;)

Tillbaka till CSI nu, sedan Shark och därefter blir det nog att nanna kudden så jag orkar gå upp tidigare imorgon.


24 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Stök.Har just tömt dagens andra flyttkartong. Så surt att två kartonger, knappt halvfull någon av dem, ska behöva irritera så mycket innan de töms på tre minuter eller så. Men jag hade ingen plats i bokhyllan och man kan inte påstå att den ser organiserad ut nu heller, men jag ska ju snart till IKEA så..jag får stå ut tills dess.

Sedan har jag hunnit med en dusch och ett teflånsamtal med mamsen också. Ska nog ta fram prinsesstårtebiten som blev kvar efter fikat förut idag och äta upp nu när Sjukhuset börjar. Sedan får vi se vad som händer mer ikväll. Några tallrikar kanske får den äran att diskas rena?

Hmhm.

Förövrigt doftar här kokos idag med.
Tror jag ska kosta på mig lite nya sådana ljus på visningen, även om jag inte har råd att köpa så mycket då. Kokos är ju en fantastisk doft som man aldrig riktigt tröttnar på, och till jul funkar den väl lite extra bra?
Tycker iallafall jag..

Sedan är rött äpple ett måste, men några sådana ljus har jag ännu kvar, likaså pinjebär som var en favorit förra julen, så jag kanske inte behöver köpa några sådana nu..


Måste verkligen vara försiktig med ha-begäret känns det som. Nu när ljusförrådet ändå börjat sina lite vill jag köpa massor så att jag inte blir utan ljus tills när nu nästa visning kan tänkas bli..det blir inga fler hemma hos oss i år iallafall..

24 September 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 1 kommentar
Rulltårta med choklad & kokosfyllningJag kom på att jag vill dela med mig av en annan fantastisk rulltårta som mormor brukade göra också. Den innehåller en smörchokladkräm med kokos och äts med fördel Riktigt kyld. Testa!
Förresten kan nog det här rulltårtereceptet funka om man inte vill ha potatismjöl som i det föregående receptet också, glöm bara inte att tillsätta kakao då.


Rulltårta, ingredienser:

3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver


Fyllning:

150 gr margarin
1 dl florsocker
3 msk kakao
3 msk kokos
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor24 September 2007  | Länk | Recept | 0 kommentar
Drömrulle


Ja, här kommer då mormors fantastiska Drömrulltårta. Ni kanske har smakat den som finns i affärerna? Låt oss säga att den inte ens förtjänar att kallas drömrulle. Den är inte i närheten av så god som den här!


Ingredienser, rulltårtan:

3 ägg
1 äggvita
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Jag behöver väl inte tala om hur ni ska göra?
Vispa ägg och socker fluffigt, tillsätt mjöl, kakao och bakpulver..vispa,
grädda i 250 grader tills den fått fin färg (5 minuter, kanske?)


Fyllning:

125 gr margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula


Margarinet ska förstås vara sådant vanligt, inte flytande, men tas med fördel fram en stund i förväg så att det blir mjukt att röra samman med det andra. Ett annat tips är att använda elvisp för att få en slät smet. Men det går förstås att göra för hand också! Då är gaffel en fiffig uppfinning :)

Bred ut krämen på den svalnade rulltårtan, rulla ihop och ställ i kylskåpet så krämen blir hård. NJUT! ;)Tyvärr har jag ingen bild på den här godingen så ni får nöja er med en googlad tills jag gjort en själv..:)


24 September 2007  | Länk | Recept | 0 kommentar
Måndag.


Jag hann inte berätta att jag vann en ny lott samt 100 kr på bingolotterna som jag rättade imorse. Mycket trevligt, hundringen gick rakt ner i sparburken när jag kom hem :) ..har ju aldrig haft den så jag lär inte sakna den heller, liksom. Bättre att lägga undan alla pengar man kan de månader det ser ok ut på ekonomifronten än att slösa bort på småsaker. Jag vill verkligen< köpa ny kamera nununu. Fast först är det ju IKEA som gäller..sedan återstår det att se om jag har råd med en billig kamera tills vidare.


Fikade med mamma när vi uträttat det som skulle uträttas, men nu är det nog dags att värma köttfärs och äta tacos iallafall. Hann inte äta frukost innan hon kom så.. Jaja.

Receptet kommer sedan. Jag måste leta lite i receptböckerna..:)
24 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Nyvaken..Usch vad trött jag var idag. Mamma messade och väckte mig strax före elva, men sedan somnade jag om och gick upp först kvart i ett..och så länge var jag ändå inte vaken igår? Jag lade mig, skrev dagbok, läste några sidor och sedan släckte jag innan ett.

Nu väntar jag bara på att det ska hända något, mamma sa att hon skulle komma vid ett så skulle jag följa med ner på stan när hon fixar nytt kort till körkortet..men hon är seg som vanligt. Skulle förvisso ge hästarna hö vid ett, men det behövs ju inte göras på minuten. Åh. Nu är hon här, måste rusa!

Senare kommer recept på mormors Drömrulle också!


24 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Dröm..
Jag fick för mig att jag ville baka en drömrulle någon dag framöver förut ikväll. Inte för att jag borde äta så mycket onyttigheter, och inte för att jag behöver det heller. Men ett smakprov och resten i frysen till främmande (typ mamma, om inte annat...)

Sedan skulle jag vilja göra mockarutor också.

Och kanelbullar har jag funderat på ett tag nu, men jag tycker det är så segt att baka sådant som måste jäsa så jag vet inte riktigt..

De två förstnämnda är ju trevliga iallafall, och perfekta att ha till hands när jag fyller år ifall någon skulle få för sig att komma och hälsa på då..
Eller så kan jag baka till ljuspartyt som är inplanerat till den elfte oktober.


Mm, vi får se.

En annan sak jag funderat en hel del på på sistone är broderandet. Ska nog leta fram kattbroderiet och ge mig fanken på att bli klar med det i år. Det är ju inte alls mycket kvar egentligen..men intresset sinade innan jag hann klart förra hösten. Om inte annat vore det ju kul att ha den klar till jul iallafall ftersom det är ett julmotiv...

23 September 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
Kokos.Här doftar kokos ikväll, eftersom jag har två ljus med den doften tända i väggljushållaren. Mysigt mysigt. Ni borde också kunna sniffa kokosen!


Jag funderar fram och tillbaka och vrider på alla siffror men några extra tusenlappar till min högst efterlängtade nya kamera syns ingenstans till. Jag håller på att bli galen av frustration över att inte kunna fota utan att behöva pausa i evigheter mellan varje bild för att kameran måste arbeta så länge. Det behövs kanske inte påpekas hur lätt det är att frustration dödar inspiration?

Samtidigt står ju tvn här och förutspår en snar död med sina ränder. Jag har fixat och trixat och nu vet jag att det inte beror på någon antennsladd, och det är likadant på alla kanaler så det är tvn.. :/


Jag efterlyste en frivillig bestick- och kastrulldiskare på db, så jag kanske kan efterlysa några tusenlappar här? Om någon har det till övers? Snälla?

Jag behöver dem..?

(A)


23 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Söndag.Idag har jag varit ute hos mamma och lekt målarkludd. Det är riktigt mysigt och snudd på meditativt.. om man nu kan hålla tankarna i styr. Vilket jag inte kunde. Sedan mamma berättade en sak tidigare i veckan, eller om det möjligtvis var förra veckan, så har jag gått och irriterat mig. Det blir mer nära inpå och således också mer av ett irritationsmoment när jag kommer hem, för det hela handlar om att min kusin som haft som plan att köpa en gård någonstans där hon kan ha sina hästar. Nu hade hon varit och tittat på någon gård någonstans, och de hade räknat på banken och kommit fram till att hon inte skulle ha råd. Nänä, kära kusin. Hade du använt huvudet lite tidigare hade du nog kommit på det utan att gå till banken >.<
Iallafall så har hon istället ställt in siktet på mormorshuset. Fast nu har ju mamma löst ut morbror, huset är hennes och det är inte så mycket mer med det rent ..ja..praktiskt, kan man väl säga.

Grejen med det hela är att hon alldeles när mormor dött och det diskuterades vad som skulle hända med huset, samt så sent som i våras då mamma börjat rota med lån och sådant hos banken, frågade morbror om kusinen var intresserad. Det var hon ABSOLUT inte. För näe, mormors ofräscha hus kan man ju inte bo i. Orenoverat sedan det byggdes i prinip. Det är hon för fin för. (det är inget de sagt, men det är intrycket man fått..)
Morbrors familj i stort ser sig ju förövrigt som mycket finare än mig och mamma, har alltid gjort..

Iallafall.. plötsligt är inte den där gårdsdrömmen genomförbar (och det vete fan vad hon ska med en sådan till ändå, för hon bryr sig inte ett skit om hästarna..det är hennes mamma som är ute och sliter i stallet på kvällarna..hon rider typ aldrig, låter bara hästarna gå och förfalla ute i hagen..) och då passar det hur bra som helst att klampa in och tro att man kan köpa mormorshuset för att det är slut på bättre alternativ.

Grrr.
Grejen är väl egentligen inte att hon börjar tänka om angående huset. Grejen är den att hon aldrig brydde sig ett SKIT om mormor när hon levde. Hon passerade mormors hus varenda dag när hon kom hem från skolan och kunde med lätthet ha gått in och sagt hej och fikat lite ibland, eller hjälpt till att klippa gräset sedan mormors blodtryck skjöt i höjden så att hon inte orkade med kroppsarbete längre. Hon kunde ha hälsat på mormor på sjukhuset när hon låg där i två veckor innan hon dog! (ingen visste att hon skulle dö, hon var bara..inlagd för att hon var..sjuk..liksom) Hon kunde ha brytt sig en aningens ytte pytte LITE någon enda gång. Men nejdå. Inte alls.

Sedan mormor slutade åka och handla själv följde jag med mamma minst 90% av gångerna till affären. Jag visste vilka märken mormor föredrog på konserverna, jag visste vad hon åt och inte, jag brukade försöka lösa korsord med mormor när jag var hos henne fast jag är urkass på korsord..jag följde med när hon klippte sig, när hon skulle kolla blodtrycket på vårdcentralen, jag visste vilka mediciner hon åt och följde mamma när hon hämtade ut Dem. Jag vet när morfar föddes, och vilket datum han dog fast jag aldrig ens träffade honom (av den förklarliga anledningen att han dog 83), men om man frågat min kusin kan jag svära på att hon inte ens skulle vetat när Mormor var född. Eller vilket datum hon dog. Eller vad hennes mellannamn är.


Och det är DET som retar mig. Mormors hem och trädgård är som ni vet mitt Paradis på jorden. Jag älskar varenda litet grässtrå och ruttet björklöv i trädgården, varenda liten spricka i husgrunden. Min kusin har aldrig brytt sig, och därmed känner jag att hon inte gjort sig förtjänt av den ära det i mina ögon innebär att få ta över huset. Och därför svär jag av ilska och irritation, även om jag nu vet att det inte är aktuellt att min kusin ska köpa huset. Bara tanken gör mig illamående. Därför säger jag att hon aldrig i mitt liv kommer få ta över det där huset om jag har något att säga till om.


Och Där har jag skrivit av mig lite av den irritation jag kände när tankarna skenade iväg under min målarstund idag.


23 September 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 2 kommentarer
Lördag.Hade ingenting speciellt att skriva igår. Så ni fick hålla till godo med två listor som till stora delar hade ganska likadana frågor. Typ. Äh.
Orkeslösa lördag.
Har varit hos mamma och klippt gräs, orkade inte särskilt mycket alls nej..fick huvudvärk av hörselskydden och dåligt samvete för vilken dålig dotter jag är.


Kunde jag inte fått bli bipolär istället? Då hade jag ju gjort hur mycket som helst under manierna iallafall? ..under förutsättning att de inte medicinerats bort, förstås.

Nejdå nejdå.Jag ska fixa mat nu sedan vet jag inte vad jag ska göra förrän halv åtta då det är postkodmiljonären, följt av deal och no deal och förhoppningsvis något annat sevärt.


22 September 2007  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
Lista 5.

1. Vem är du?: s.
2. Attityd: orka.
3. Födelsedag: tredje november
4. E-post: hotmailen..
5. Stjärntecken: skorpion
6. Jag kommer från: mora
7. Jag bor: tyvärr i mora, men jag har iallafall fått egen lägenhet!
8. Mentalitet: jag kan vara envis om jag bestämmer mig för något.
9. Civilstatus: här vare dött..
10. Hemsida: bara mina bloggar och sidor på diverse communitys.
11. Mac eller PC?: PC
12. 1024*768 eller 800*600?: 1024*768
13. Internet Explorer eller Netscape?: IE
14. Din bästa egenskap: jag vet inte riktigt, att jag kan vara envis?
15. Din sämsta egenskap: många. jag är bra på att ta hjälp av människor när jag skulle behöva det; döljer allt med ett leende istället. har inget tålamod om jag inte är motiverad till något osv osv
16. Husdjur: katterna Caspian och Chaos.
17. Familj: mamma och katterna. pappa och två halvsystrar.
18. Kroppsdel du har mest nytta av: hjärnan, antagligen.
19. Kroppsdel du tycker bäst om: ögon och öron; man kan lyssna på musik och läsa med de tu.

20. Jag sover: oftast väldigt länge men vaknar ändå trött.
21. Djur jag är lik: en flodhäst kanske :/
22. Tror du på något?: tror gör man i kyrkan.
23. Frisyr: lugg och så..det är egentligen ingen riktig frisyr.
24. Hårfärg: urtvättat svart.
25. Ögonfärg: blueeye
26. Längd: 170-ish
27. Vikt: -
28. Skostorlek: 39-40

29. Gillar: Bra dagar, böcker, skrivböcker och fungerande pennor, musik, vännerna, mina katter, sömn, diverse dramaserier på tv och friterad kyckling med sötsur sås. och mangorajasås.
30. Ogillar: krav
31. Favoritmat: kyckling med potatisklyftor och mangorajasås. friterad kyckling med sötsur sås. tacos.
32. Favoritglass: mjukglass eller magnum classic/white.
33. Favoritdessert: åh. fruktsallad är gott, men så jobbigt att göra ibland. äter iofs inte speciellt mycket desserter..
34. Favoritpizza: banana med ananas och curry.
35. Favoritdryck: mjölk och isvatten.
36. Gillar du godis? tyvärr, ja..
37. Isåfall vilken sort? choklad.
38. Min favoritdrink: likör 43 + mjölk.
39. Min favoritfilm(er): Erin Brockovich och Benny & Joon.

40. Min favoritdag: fredagkväll, lördagar.
41. Min favoritklädesplagg: min svarta långkjol. de gråa strandbyxorna.
42. Min favoritbok: men. många. ju. det är så svårt att bara säga en.
43. Min favoritmusik: LW, sigur ròs, håkan hellström, kent, mew, songs ohia, antony and the johnsons mm mm mm.
44. Min favoritlukt: Någon ljusdoft kanske. Eller bakdoften man kunde mötas av när man kom in hos mormor då hon gjorde äppelpaj, bakade sina julkakor eller så. och doften från China House.
45. Min favoritblomma: Liljekonvalj, gerbera, ros.
46. Öl eller vin? neither.
47. Liknar du en kändis? nä.
48. Senast köpa skiva: Sigur Ròs; ( ). på onsdag kommer LWs nya album.
49. Senast film på bio: DaVincikoden

50. Bästa låten i världen: Hide and seek, bla.
51. Senast lästa bok: jag läser Rödluvan av Unni Lindell just nu.
52. Favoritförfattare: Marian Keyes, Hanne-Vibeke Holst, Victoria Holt, Annemarie Selinko, J.K Rowling mfl mfl mfl
53. Skriver du dagbok? Har gjort sedan jag lärde mig skriva, i perioder. Skrivit mer på sistone. Sedan har jag bloggat och skrivit dagbok online nästintill dagligen sedan 2003
54. Bästa årstiden: Alla årstiders inledning.
55. Älsklingsfärg: svart, vitt, rött, grönt, rosa, turkost.
56. Skulle aldrig ta på dig: något i skinn..
57. Vad ville du bli när du var liten?: haha. jag läste faktiskt i en av mina första dagböcker häromdan att jag ville ha en ridskola. annars är väl författare det jag velat bli sedan jag var typ 8-9..
58. Blev du det? jag är nästan-uska och amatörpoet. haha.
59. Brinner för: PL-ljus. heh.

60. Sportbil eller familjebil? familjebil, faktiskt. jag har inget behov av en glassig bil som förorenar miljön i onödan.
61. Katt eller hund? katt. men jag vill ju ha en hund någon gång också.
62. Har du nån nojja? säkerligen
63. Fobier? ormar, spindlar, kryp och höga höjder. människor, att ringa..
64. Deppig eller glad? eller.
65. Politiskt insatt? jag försöker göra en ansträngning inför valen..annars vet jag bara vad som sägs på nyheterna de gånger jag får för mig att se dem.
66. Värdesätter du ärlighet? jo, även om det kan göra ganska ont ibland.
67. Brukar du dra "vita lögner"? mjo, det har väl hänt.
68. Är det ok med vita lögner? vita lögner handlar ju ofta om småsaker, så ja..det är det väl.
69. Känner du en mytoman? inte vad jag vet såhär på rak arm.
70. Har du pojkvän/flickvän? nej..
71. Är du kär?: nej..
72. Hur tidigt stiger du upp?: det varierar en del.
73. Är det bra eller dåligt? det är dåligt, jag saknar rutiner.
74. Vem/vilka vet mest om dig? antaglingen ni som läser min blogg, samt mamma, psykologen och vänner som inte läser här..
75. Gillar du att slåss eller? inte direkt vad jag ägnar mig åt till vardags, nej.
76. Vad har du på dig just nu? kjol och tröja.
77. Vad ska du göra ikväll? ska göra iordning ett par mackor när jag är klar med den här listan. sen är det väl tv bara..
78. När var du senast riktigt full? jag har aldrig varit Riktigt full.
79. Är du seriös? jag är för seriös. jag kan vara dålig på att fatta att folk skämtar ibland, jag tror de menar allvar..

80. Hur många handväskor äger du? tre som används någon gång ibland.
81. Hur många bilar har du/ din familj: mammas röda bil.
82. Hur många biologiska syskon har du? två. halvsystrar.
83. Isåfall, vad heter de? Camilla och Veronica.
84. Hur många timmar sover du per natt? 10+ ?
85. Vem är snyggast i världen? vet inte.
86. Vad är du allergisk mot? gräs, pollen, katt.
87. Ska du duscha idag? nä. kanske imorgon. jag borde duscha senast imorgon.
88. Vad är det för veckodag? fredag.
89. Vad är det för datum idag? 21 september

90. Vad gör du nästa år? antingen samma sak som nu, eller så pluggar jag på komvux och tar mig ut i arbetslivet (kanske psykiatrin?). vill det sig kanske jag rentav pluggar vidare på universitetet nästa höst..
91. Är du likgiltig? inte när det gäller saker som ligger mig varmt om hjärtat, annars är jag nog det ganska ofta.
92. Hårdrock eller synth? måste jag välja? synth då. Crüxshadows är bra..
93. Är du uppväxt i stan eller på landet? vi kallar mora en ort..snäppet större än ställen man kategoriserar som landet, typ?
94. Har du utländska föräldrar? ja, pappa kommer ända från norrland ;P
95. Gillar du att laga mat? när jag är inspirerad och har tålamod.
96. Märkeskläder eller secondhand? ingendera.
97. Hur många par skor har du? hm. i hallen står nog 6 par, men jag har många fler.
98. Är du sexuellt frustrerad? -
99. Vem är snällast just nu? jag vet inte.

100. Var har du ont?: ingenstans. så fort jag fick mitt ibumetin försvann nackvärken jag släpat runt på hela dagen.
101. Använder du hårspray: nej.
102. Kan du stå på händer? jag kunde.
103. Favoritsåpa? såpa? Grummes gulsåpa..den luktar så gott! ;)
104. Är du vidskeplig? ja, lite. jag skulle aldrig gått på en a-brunn om jag kunnat undvika det och jag går aldrig under stegar. men om en svart katt korsar en väg spelar väl ingen roll..
105. Favoritserie: GG, Greys, OTH, Sjunde himlen, ER mfl.
106. Gillar du seriehjältar? vardagshjältar i dramaserier är ok, men inte såna som clark kent och spindelmannen, nej..
107. Hur många Nina känner du? ingen, faktiskt.
108. Vad tycker du om idrott? jag tror inte det är så hemskt som jag inbillar mig..
109. Gillar du att fotografera? absolut. men jag har en sådan dålig kamera så jag är hindrad att utföra konsten på ett ordentligt sätt! :/

110. Gillade du Moulin Rouge? den är ganska seg..och ärligt vet jag inte om jag sett precis hela någon gång.
111. Salt eller socker? surt/syrligt.
112. Kollar du på sport? golf.
113. Om ja, vad?: golf, som sagt..
114. Tränar du? inte längre. jag tränade ju-jutsu för många år sedan.
115. Om ja; vad: -
116. Om inte; varför? Jag har varit deprimerad x antal år nu. Då är det en sport att ta sig från sängen till soffan de flesta dagar. no need for further explenation.
117. Gillar du ketchup? ketchup med pasta var en favorit när jag gick i grundskolan ^^
118. Sushi eller hamburgare? Hamburgare
119. Små eller stora bokstäver? små

120. Blyga eller framåt killar/tjejer?: ingen är rolig om de är för blyga, speciellt då jag är det själv..
121. Är du bra på att måla? fönsterfoder, kanske. men inte "konst"..
122. Vad har/hade du mvg i? Engelska, projektarbete och Rehabilitering/habilitering. Nästan i svenska.
123. Vad har/hade du ig i? idrott.
124. Är du blyg? ja, om jag inte känner en människa väl.
125. Favoritlaget? MIK, för Aces skull.
126. Gillar du konst? jag är ganska dåligt insatt i den världen, men ja..
127. Favoritmålning? ingen aning.
128. Vilket museum var du på senast? zorngården får väl ses som ett museum? var där senast när islänningarna var på besök i klassen 200..3? det enda Riktiga museum jag varit på är zornmuséet i typ fyran eller femman..
129. Om du fick välja ett äventyr vilket skulle du välja då? välja ett äventyr? vad är det för skum fråga? ett storstadsäventyr i London eller N.Y. kanske? närmast till hands ligger dock en festival eller resan till ikea den sjätte oktober ;P

130. Har du åkt luftballong nångång? nä.
131. Om inte; skulle du vilja det? jag är höjdrädd. gissa?
132. Har du utövat nån extremesport? dammråttebekämpning är en jävla sport!
133. Har du någon tatuering alt. piercing? nej..
134. Vem är den hurtigaste personen du känner? Ida? Julia? jag vet inte..
135. Använder du smycken? mina två ringar sitter alltid på. halsband ibland.
136. Ska du se Spindelmannen 2 på bio? haha. jag har spindelfobi och undviker allt med spindlar i största möjligaste mån >.<
137. Sommar eller vinter? höst..
138. Är du glad nu? varken eller.
139. Var du glad igår? ---

140. Känner du någon som jobbar på sjukhus: ida och julia..
141. Vem skulle du vilja ge mjältbrand? usama och bush? ^^
142. Kaffe eller the? kanel- och vitt thé.
143. När grät du senast? idag när jag hade så ont i nacken att det gick upp i huvudet.
144. Sexigaste kroppsdel: ögon och händer?
145. Om jag vore en färg: transparent..
146. Jag har kysst: ---
147. Sexuell läggning: -
148. Jag har: 14 tända ljus i mitt vardagsrum just nu..
149. Barn: kanske. kanske inte.

150. Bästa plats på jorden: hemma.
151. Pluggar och vill bli: nej.
152. Jobbar och önskar jag kunde sluta: nej.
153. Person jag alltid kommer att vara kär i: d, på något plan..
154. Vem krossade mitt hjärta: d..
155. Politiker jag älskar: varför skulle jag älska en politiker? det skulle vara de i parlamentet på tv då..;P
156. Barnprogram jag hatar: alla nya meningslösa som fördummar barnen. tacka vet jag björne, brum och astrid lindgren!
157. På min fritid: alltid. ingenting speciellt, allt nödvändigt ont.
158. Men vill: mer av massor. promenera, träna, fotografera, skriva, läsa, laga mat, baka, resa, sova, se mer film..
159. Om sex månader: i mars kanske jag pluggar. är rik. eller död. (troligen inte det senare)

160. Jag samlar på: minnen.
161. Min värsta ovana: vet inte.
162. Min bästa ovana: bra ovana? finns sådana?
163. Kändis jag skulle vilja vara: nej..
164. Kändis jag skulle vilja vara med: nej..
165. Jag ångrar att jag inte: hälsade på mormor dagen innan hon dog för att det regnade. Och att jag agerat hysteriskt i så många situationer.
166. Jag blir glad av: riktiga brev, vänner, musik..
167. Jag blir förbannad av: orättvisor, idioti.
168. Min bästa raggningsfras: -
169. Drömjobb: Arkitekt, inredningsarkitekt, psykolog, lärare, ssk på en neonatalavdelning.

170. Om jag fick 10 miljoner: köpa lägenhet, ge pengar till mamma, ge pengar till något vettigt, köpa möbler, kanske ta körkort, köpa en riktig kamera, resa lite (ta med lena till kanada, tex) och spara för framtiden..
171. Jag var 12 år gammal då jag förlorade: ?
172. Det här skulle jag inte göra ens om jag fick en miljon: mycket.
173. Största hemlighet: -
174. När ingen ser mig: ...
175. Nära-döden-upplevelse: överdoserna 06 och i mars.
176. Mitt livs bästa ögonblick: åhw..novemberkalaset och mew på hultsfred 05? stidenten.. bla.
177. Bok och låt jag önskar jag hade skrivit: någon låt jag blivit rik av att ha skrivit, och en bok med mitt namn på. men det kanske kommer..
178. Mitt bästa partytrick: att stanna hemma :P
179. Bästa tekniska uppfinningen: digitalkameran. och tvättmaskinen.
180. Levande begravd eller levande kremerad: båda står på största skräcken-listan. men måste jag välja; levande begravd antagligen.
181. Jag kommer till himlen/helvetet: jag ska sitta på mitt rosa fluffmoln med ace och kasta popcorn!
182. Brott jag begått: ...
183. En sak jag stulit från en kompis: ...
184. Jag har knarkat: nej.
185. Om Ja: om inte socker räknas.
186. Konstigaste platsen jag har haft sex på: -
187. När var första gången och med vem: -
188. Hur många jag har haft sex med: -
189. Gruppsex: -

190. Har du haft sexuella fantasier om det egna könet: -
191. Har du haft sexuella fantasier om vänners föräldrar/syskon: -
192. Ok, ärligt, hur många har du haft sex med: -
193. Favoritställning: -
194. Jag har använt sexleksaker: -
195. Vilka: ....
196. Antal one-night-stands -
197. Jag har betalat för sex: -
198. Det kostade: -
199. I min umgängeskrets har jag haft sex med: -

200. Könssjukdom: -
201. Vilken: -
202. Från vem: -
203. I min umgängeskrets vill jag helst ha sex med: -
204. Jag har varit otrogen: nej.
205. Mot vem: -
206. Med vem: -
207. Min konstigaste sexuella upplevelse: -
208. Beskriv dig själv med tre ord: blyg, tystlåten, instabil
209. Har du nån gång varit deprimerad: jag har diagnosen depressiv personlighetsstörning..

210. Känner du någon som varit/ är deprimerad: borde man inte vända på den frågan?
211. Finns det någon du vill lägga en förbannelse på: nja, inte direkt.
212. Har du blivit behandlad som skit av en vän? ungefär.
213. Vad gjorde du då: ingenting. jag blir besviken.
214. Vad innebär självinsikt för dig? att man vet vem man är och var man har sig själv.
215. Har du bra självförtroende: nej.
216. Älskar du livet: nej, men det är inte så att jag hatar det heller.
217. Hur ser du på framtiden: ambivalens.
218. Kan du laga mat? sedan många, många år.
219. Vad har du för humor: min humor!

220. Har du en bästa vän: ja
221. Hur träffades ni: engla var danils ex. sassa hittade mig på haket. jag hittade elin på haket.
222. Hur länge har ni varit vänner: sedan 2004. sassa hittade mig i februari-mars 05 nånting.
223. Har du varit på IRL- träff? jag har träffat så många irl att jag tappat räkningen.
224. Har du fått vänner via webben? mm.
225. Hur och varför började du med hemsida? har ingen hemsida.
226. Läser du? mycket mindre än förr, men absolut. böcker är fantastiska.
227. Om ja; vad? bloggar, poesi, böcker, amelia, inredningsmagasin, moratidningen och forum.
228. Favoritpapperstidning: MT
229. Favoritveckotidning: amelia fast det är väl ingen veckotidning..

230. Mobiltelefonen betyder för dig: att jag kan ställa alarm om jag skulle behöva vakna en speciell tid någon gång, att jag kan messa istället för att ringa och att jag kan svära när folk försöker ringa (om jag befinner mig hemma)
231. Vad har du i din handväska? ingenting.
232. Har du körkort? nej..
233. Hur många uppkörningar gjorde du? ingen, hittills.
234. Vart det dyrt? det blir det säkerligen.
235. Bil? en liten fin, bensinsnål, miljövänlig Om det ska vara någon..
236. Drömmer du? oftare i vaket tillstånd än så att jag minns det, i sömnen.
237. Om ja; minns du dina drömmar? framgår här ovan..
238. Tror du på nåt övernaturligt? jaa..
239. Om ja; odefinierbart.

240. Om inte; ja? vad är frågan?
241. Röker du? aldrig
242. Om ja; varför slutar du inte?: -
243. Spara eller slösa? spara för att slösa.
244. Har du investerat pengar? i fondspar. men bara lite. och ingen längre tid.
245. Spelar du sällskapspel? njäe, det var länge sedan nu.
246. Favorispelet? monopol och joakim von ankas fantastiska affärer.
247. PS2: nej.
248. Dataspel: The sims
249. Favoritsemesterställe: hemma.
21 September 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Lista 4.

1. vad heter du? (ditt riktiga namn)
sandra
2. vad kallas du?
s. / warflower/krigsblomman

3. vad vill du bli kallad?
s.

4. födelsedatum?
tredje november

5. stjärntecken?
giftig skorpion

6. lunar?
mjo.

7. msn?
ja,men ingen skriver något där längre. typ.

8. helgon?
absolut.

9. vart bor du?
tre meter från skogen.

10. vad har du för mobil?
LG och Samsung

11. har du en egen dator?
ja-a.

12. vem är din/dina bästisar?
det närmaste en bästis jag har är Sassa, men ingen av mina vänner står mig så nära nu som de brukade göra en gång..så jag får väl svara mina mjaus istället.

13. har du något husdjur?
caspian och chaos.

14. vad ska du göra i sommar?
ingenting speciellt, säkert.

15. favoritfärg?
svart,vitt,grönt,rött,rosa,turkost.

16. turnummer?
åttiofem brukade jag köra med som slutsiffra på bingolotter förr..bla.

17. vem älskar du mest?
kisarna.

18. intressen?
skriva,läsa,sova(?)

19. favoritband?
LW,mew,sigur rós,håkan hellström,kent,songs ohia,david gray,damien rice mfl. mfl.

20. favoritlåt med ditt favoritband?
alla och inga. favoritlåtar alla kategorier är många,många men Imogen Heaps "Hide and seek" kommer jag aldrig tröttna på. Inte Comptine Dun autre Ètè (Yann Tiersen) heller..

21. namnsdag?
17 februari, 13 maj och 10 november(?)

22. vad skulle du vilja heta? (för-andranamn-efternamn)
Något mer originellt och spännande än Sandra Svensson..oO

23. vad heter du på din msn just nu?
jag heter alltid "s."

24. hur många online?
8, men bara en har statusen "vid datorn"

25. vem är 15:nde online?
Ingen.

26. vem har du blockat
Ointressanta människor.

27. hur många olika grupper har du?
I hjärtat, Nära, Vänner och Övriga. Men jag har ändrat så de bara delas in i online och offline för att få bättre överblick.

28. har du några olästa mejl på hotmail?
nej.

29. har du några nya kommentarer på bdb?
troligen inte.

30. isf hur många?
-

31. hur ser din drömkille/drömtjej ut?
-

32. beskriv ditt hår?
urtvättat svart som övergått till brunt med röda slingor, och utväxt i råttfärg :P

33. har du några piercingar/tatueringar?
nej.

34. vart skulle du bo om du fick välja?
i egen bostadsrätt någon annanstans än i mora. kanske i sundsvall eller uppsala..

35. bor du i lägenhet eller villa?
lägenhet.

36. vilken färg är snyggast på kläder?
svart

37. vad har du på dig?
svart långkjol, blå tröja.

38. har du något i håret just nu?
rosa hårsnodd?

39. vad har du gjort idag?
ätit, handlat mjölk och cola zero, sett på tv, suttit vid datorn, hämtat posten. i stora drag..

40. vad ska du göra imorron?
följa med mamma ner på stan; passa på att hämta ut avmaskningspiller på apoteket åt kisarna. annars: ingenting utom möjligen samma saker som idag..såvitt jag vet just nu.

41. hur mår du just nu?
är mest bara trött.

42. hur brukar du annars må?
bergochdalbana, men mest bara inte på något speciellt vis alls nuförtiden.

43. är du sjuk?
bara allergisk och störd. det räknas väl inte?

44. har du ont nånstans?
bara i själen, men det har jag ignorerat länge nu.

45. har du gått till tandläkaren detta året?
nej.

46. vad heter din pappa?
Sten-Åke.

47. har du några syskon?
två halvsystrar, en själssyster, en tvilling.

48. vilket är ditt favoritdjur?
mina katter.

49. äter du ofta godis?
jag har precis slutat (för kanske tjugo minuter sedan..)

50. vilket är ditt favoritgodis?
choklad.

51. vad är det finaste som finns?
kisarna.

52. vilken är din favoritdryck?
mjölk och/eller vatten.

53. vilket är ditt favorit tv-program?
greys, gg, oth, sjunde himlen, ER.

54. vilken är din favorit vecko dag?
det beror på sinnesstämning och sådant.

55. vem är din förebild?
ingen..

56. vad är bäst med dig?
ingenting.

57. har du några komplex?
ja.

58. hatar du någon just nu?
nja..

59. saknar du någon just nu?
alltid.

60. har du kysst en apa?
bara en mänsklig..huge mistake!

61. vilket husdjur skulle du vilja ha?
fler katter (en eller två), och en hund.

62. är du allergisk mot något?
katter, gräs, pollen.

63. har du ngt nytt gb-inlägg på bdb?
vet inte.

64. hur många bilder har du lagt ut?
2066 tror jag..

65. vad har du valt för bild här ovan?
ingen.

66. vilket band är det dåligaste som finns?
skrålmusik i stort, inget speciellt band sådär..

67. är du kär?
i kärleken, kanske.

68. isåfall i vem?
..d kommer ju alltid ha sin plats kvar i mitt hjärta, men ja..nej..

69. vad är din civilstatus?
på haket är den definierad som "olycklig" tror jag.haha.

70. vad har du för sexuell läggning?
förvirrad, möjligen bisexuell?

71. är du homofob?
nej!

72. är du medlem på någon annan sida än bilddagboken?
haha.

73. isåfall vilken/vilka?
helgon,haket,sd,lunar,facebook (sedan i eftermiddags,hu vale!)

74. vilket är det fulaste tjejnamnet?
Berta är väl inget namn jag skulle ge mitt barn kanske.
Anette har jag så dåliga associationer till så jag får rysningar så fort jag hör det namnet.

75. vilket är det fulaste killnamnet?
Orvar? :

76. har du varit hos frisören det här året?
hm..jo, i juni var jag hos min "frisör" senast..

77. använder du nagellack?
jag kan få mina ryck ibland, ja. just nu håller det på att flagna sedan senaste rycket.

78. har du persienner, gardiner eller rullgardin i ditt fönster?
persienner och gardiner i alla fönster utom badrumsfönstret. och två vardagsrumsfönster saknar gardiner..

79. har du eget rum?
egen lägenhet.

80. har du en dubbelsäng?
nej, bara hundratjugosäng. jag vill inte ha för stor, ensamheten skulle nog bli för påtaglig då..(fast när sassa kommer och bökar in mig i väggen hade ju en större säng varit trevligt ;)

81. har du en egen platt tv?
nej, men om min nuvarande tv dör kommer jag köpa en sådan.

82. när flyttade du senast?
i maj.

83. vilken stil har du?
jag-orkar-inte-bry-mig-stilen?

84. vilken kändis skulle du vilja gifta dig med?
Logan i Gilmore Girls är min blivande make. Lena fick Chad Michael Murray från OTH.

85. vilken kändistjej har snyggast kropp?
orka bry sig. tyra?

86. vilken kändiskille har snyggast kropp?
Logan? (haha, jag är ju bra som har koll på min blivande makes riktiga namn och allt :P)

87. skulle du kunna tänka dig att bli prostituerad?
nej. inte direkt..

88. har du hoppat studsmatta det här året?
nej..jag vill dock ha en sådan där liten att hoppa på inomhus.

89. vilken är den godaste frukten?
just nu: de små svenska äpplena i mitt kylskåp. och vindruvor, gröna utan kärnor. och vattenmelon.

90. äter du grönsaker varje dag?
nej. jag önskar att jag var bättre på det.

91. dricker du så mycket vatten som man ska?
i perioder.

92. är du underviktig, normalviktig eller överviktig?
över..

93. hur lång är du?
170,5 cm var jag för x antal år sedan. nu vet jag inte. men den halva centimetern var jäkligt viktig då!

94. är du nöjd med dig själv?
inte ett dugg.

95. vad är du bra på?
att trassla till relationer.

96. har du en egen hemsida?
nej.

97. är du medlem på den engelska bilddagboken?
nej?

98. hur gammal önskar du att du var?
i lågstadieålder?

99. vad är klockan just nu?
00:54 och därför tänker jag sova nu.

100. är det jobbigt att svara på frågor?
njäe, man kan ju pausa när man vill, om man vill? det är liksom ingen som tvingar en, så att säga..

101. hur ser din dataskärm ut?
platt, med väldigt dammig/kattpälsig fot.

102. har du städat idag?
haha.nej, jag har just vaknat.

103. har du varit ute idag?
till postlådan.

104. vem ringde du senast?
mamma.

105. vad var du senast arg på?
min nacke som gör väldigt ont just nu.

106. vad har du för status på msn just nu?
Inte vid datorn, som alltid.

107. vad har du ätit idag?
jag Ska äta frukost sedan..

108. önskar du att du var tjockare?
NEJ!

109. hur många hus har du bott i?
mormorshuset. och 6-7 lägenheter med pappas två inräknade.

110. är du medlem på last.fm?
jo, men inte aktiv medlem..

111. lyssnar du på webradio?
någon gång ibland..

112. bäddar du sängen?
bara när jag bäddar rent.

113. har du lätt för att somna?
sådär.

114. snarkar du?
jo ibland >.<

115. vad har du för startsida?
telias..det är en vanesak sedan man fick lov att logga in på internet varje gång man startade datorn. jag har inte kommit på någon sida som är bättre..

116. har du ett sladdlöst tangentbord?
nej.

117. brukar du ha högtalare när du pratar i telefon?
nej.

118. vad lyssnar du på just nu?
Håkan Hellström - Rockenroll, blåa ögon - igen

119. vad har du för ögonfärg?
sandra blueeye

120. vill du tatuera dig?
någon gång. om jag hittar rätt motiv.

121. vad har du för visningsbild på msn?
min blåa åsna som jag fick av mr ace.

122. vilka sidor/program är du inne på nu?
media player, msn, noggen, helgon, lunar, bd, facebook (rynkar näsan åt det fula stället), frugans blogg, frugans sarans blogg, cats och havregryyns bloggar, lollos blogg, sofia åkermans blogg, en ritning över sassas nya lägenhet, malin,mijas och freddys bloggar..hm. det var nog allt.

123. laddar du olagligt ner musik?
nej..jag gör ju inte det. men jag tar gärna emot om någon skickar bra musik!

124. har du en egen ipod?
ja. min finblåing.

125. är du fet?
mjo..

126. vad önskar du dig i julklapp?
pengar till soffa och ny tv..för jag tror inte att någon kommer köpa någondera bara sådär åt mig :P

127. ska du köpa prada mobilen?
nä?

128. har du sett filmen ?linas kvällsbok?
nej..

129. är du emo?
det tror jag inte..

130. vad stör du dig på?
att man alltid måste göra tråkiga saker, min värkande nacke

131. vad är emo enligt dig?
vet inte.

132. brukar du lyssna på hög musik?
mjo, det händer väl..(lite förvånad att grannen ovanför inte kommit och bett mig sänka ljudet på datormusiken som jag måste ha hög volym på om nätterna för att det ska höras in i sovrummet :P)

133. vad gör du om dagarna?
andas,äter,ser på tv, hämtar posten och andra sådana trivialiteter..

134. tycker du om popcorn?
nej inte speciellt mycket.

135. vilken är din favoritläsk?
shio brukade vara trevlig. annars är det väl cola,fanta,sprite oftast..beroende på humör och så.

136. vad är din favoriträtt?
grillad kycklingfilé med klyftpotatis och mangorajasås
potatisgratäng och fläskfilé med vitlökssmör
friterad kyckling med ris och sötsur sås..
och pizza, ibland.

137. vad tycker du om raggare?
inget speciellt, men jag slipper dem gärna

138. vad tycker du om punkare?
de kan ju ha lite roliga frisyrer ibland, men jag tycker inget speciellt och slipper dem gärna precis som raggarna och de flesta andra människor här i världen.

139. har du skärt dig nån gång?
SKURIT!

140. är du död?
nej..inte vad jag vet.

141. är du osynlig?
nej, inte vad jag vet. men det kan kännas så ibland.

142. filar du naglarna?
när de går av eller blir så långa att de riskerar att gå av.

143. har du fräknar?
jag tror inte det :P

144. har du posters på dina väggar?
i klädkammaren sitter en med två söta katter, samt en med ett lejon eller två..jag kommer inte ihåg exakt.

145. vem är snyggast i my chemical romance?
vet inte.

146. vem känner du som har haft mest mobiler?
hm. vet inte, pappa eller julia kanske? jag har haft ett antal jag med..

147. vilket är ditt favoritämne ?
psykologi.

148. vilket ämne hatar du?
idrott och matte. kemi och fysik fattar jag bara inte.

149. vilket ämne har du bäst betyg i?
engelska, rehabilitering och habilitering, projektarbetet i gymnasiet..i svenska a låg jag på gränsen, som vanligt..

150. vilket ämne har du sämst betyg i?
jag har streck och ig i idrott, så..

151. favoritstad?
ingen direkt..uppsala verkar mysigt, men jag har inte sett så mycket av den staden.. stockholm är nog också fint om man ser lite mer av det. och göteborg..

152. favorit loka?
jag dricker inte flaskvatten.

153. cola eller cola light?
cola zero.

154. älskar du din dator?
nja..

155. är din dator bög?
nej? ..inte vad jag vet iallafall.

156. vad är ditt favoritplagg?
min svarta långkjol.

157. vilka affärer handlar du oftast i?
ica kvantum matekonomen.

158. vart handlar du? (stad)
mora.

159. favorit tv-serie?
Gilmore Girls, ER, Greys, OTH, Sjunde himlen..

160. tycker du top model är roligt?
ja, originalversionen. den svenska är bara en tragisk parodi.

161. vilken är din favoritbok?
Ooh, jag vet inte.. Désirée har varit med i många många år, så kanske den? av annemarie selinko.

162. favoritfilm?
Erin Brockovich tex..

163. vilken är den bästa musikgenren?
indie, rock, alternative, elektro..hm. lite av varje?

164. bada eller sola?
sitta i skuggan med en bok och isvatten.

165. katt eller hund?
katt. mina katter.

166. åska eller sol?
åska, gärna.

167. vinter eller sommar?
höst. nu.

168. knarkar du?
nej.

169. röker du?
aldrig i livet.

170. super du?
nej.

171. äter du?
inte just nu.

172. snusar du?
aldrig i livet.

173. röker vattenpipa?
nej.

174. är MER gott?
jadå.

175. tycker du om salt?
hellre surt.

176. har du kysst din egna spegelbild?
har jag nog.

177. vad tänker du när du ser din spegelbild?
I wont go there..

178. ät en banan!
Nej tack.

179. har du runkat nångång?
-

180. använder du för mycket hårspray?
använder inte hårspray.

181. man ska borsta håret hundra gånger om dagen, gör du det?
mitt hår behöver inte borstas så mycket, det trasslar aldrig.

182. favorit säng?
min?
fast jag tror det skulle stå sÅng, inte sÄng.
dessutom är det särskrivning.

183. har du en snåpp?
nej.

184. har du sovit i en säng på ett varuhus?
nej.

185. vill du ha sex just nu?
-

186. vem av alla du hånglat med är bäst på det?
-

187. favorit meny på donken?
QP. eller happy meal

188. donken eller burger king?
donken alla gånger.

189. svart eller vitt?
och.

190. rosa eller grönt?
grönt. men rosa är också fint.

191. död eller levande?
levande död? känns så ibland iallafall..

192. rädda joppe?
vem?

193. tittar du på tv just nu?
mja..

194. skulle du kunna vara med i en porrfilm?
nej?

195. favoirt karaktär i simpsons?
favoirt?
jag gillar inte simpsons..men måste jag välja någon blir det kanske bart eller hans smarta syster.

196. skulle du kunna sjunga på allsång på skansen?
inte med social fobi, nej.

198. skulle du vilja gifta dig med marilyn manson?
nej, varför skulle jag?

199. skulle du kunna tänka dig att ha sex med nån i blink-182?
nej.

200. städat eller stökigt?
organiserat kaos, men jag skulle gärna haft pedantiskt städat och ordningsamt.

201. bästa sex platsen?
-

202. favorit halstablett?
de där gula vicks som fanns i ask när jag var liten.

203. är du ofta sjuk?
inte längre, men jag var det förr.

204. gillar du anonyma bevakare?
de ger mig ångest.

205. vågar du rapa högt inför andra?
nja. bara mamma, typ.

206. skriver du mer än 2 utropstecken?
nej, det är så fult..

207. vad är klockan nu då?
17:39. jag har varit hos mamma hela dan..

208. vad är det för datum?
21 september 2007.

209. vad ska du göra sen?
locka in katterna så jag kan stänga balkongdörren. det är höst och kallt där ute.

210. är du inne på msn nu?
alltid.

211. hur många har du blockat på din msn?
jag vet inte, jag bryr mig inte.

212. är nallar söta?
ja?

213. är jonte söt?
vem?

214. vart handlar du helst mat?
Matekonomen.

215. vilken är din favoritglass?
mjukglass eller magnum classic/white.

216. hemmakväll eller fest?
hemmakväll alla gånger.

217. privat fest eller festa med folk på stan?
privat fest, om jag nu måste välja..

218. ditt nordiska favorit land?
Sverige, såklart.

219. älva eller vampyr?
älva!

220. gud eller djävulen?
eller.

221. vilken övernaturlig förmåga skulle du vilja ha?
vet inte om jag vill ha någon alls.

222. hus eller lägenhet, vad väljer du?
båda har sina fördelar, men i framtiden vill jag ha hus.

223. favoritgrönsak?
cocktailtomat

224. har du anorexia?
nej..

225. vem shoppar du helst med; ensam, med kärleken, med kompisen eller med morsan?
mat; ensam. annat; med mamma..

226. räcker hundra kronor till mycket när du är inne på H&M?
jag är aldrig inne på hm.

227. Hur vill du dö?
ogammal och oenil.

228. skulle du vilja att det görs en sida för dig på lunarstorm när du dör?
nej. men jag tror ingen skulle bry sig om att göra någon heller så.

229. Nedfryst, aska eller nedgrävd när du dör?
nedgrävd. likmask är bättre än att brännas, har jag kommit fram till..(nåja)

230. är bilddagboken den bästa sidan som finns?
nej. men den är ok.

231. hur ofta sitter du vid datorn?
varje dag, alldeles för mycket utan att få något uträttat.

232. har du klippt ditt eget hår?
luggen.

233. har du gråtit efter att du varit hos frisören?
jag vet inte.

234. Favoritöl?
den jag slipper dricka.

235. vitt eller rött vin?
asti med sockerdricka. eller alkoholfritt jordgubbsvin.

236. öl eller vin?
likör 43 med mjölk.

237. coca cola eller red bull?
cola.

238. vad ska man blanda vodkan med?
åh..morabryggeriets hallonsoda

239. havet eller sjön?
badkaret.

240. favorit ö?
Island..av de jag varit på..

241. vem står dig närmast; mammsen eller pappsen?
mamma!

242. vad klarar du dig inte utan?
pengar och syre. krasst men sant.

243. behöver du mer kärlek?
kanske..

244. blir du full varje helg?
nej.

245. är du natt eller dag människa?
kvällsmänniska.

246. är du vampyr?
nej.

247. har du varit med i något rollspel?
nej.

248. favorit the sims- spel?
har bara spelat sims 2 än.

249. festa eller festival?
festival!

250. ska du på pride?
nej.

251. vill du det då?
det hade varit intressant att uppleva en gång åtminstone.

252. är du transa?
nej.

253. vad skulle du ändra på om du fick åka tillbaka i tiden?
13 maj..och dagen innan mormor dog..jag skulle åkt och hälsat på henne på sjukhuset.

254. vad skulle du välja åka framåt i tiden eller bakåt?
bakåt.

255. barn eller vuxen?
vuxen bebis..:S

256. när ska du flytta hemifrån?
i maj som var..

257. eller har du redan gjort det?
ja.

258. går du i kyrkan varje söndag?
haha.

259. svävar du på rosa moln varje fredagkväll?
nej!?

260. har du piercat någon?
nej.

261. är du laglig?
mja..

262. skulle du kunna tänka dig att skönhetsoperera dig?
ja

263. värsta musikstilen?
skrålmusik.

264. rese sätt du föredrar? (båt, bil osv.)
bil eller tåg. buss funkar på långresor, ibland.

265. är britney en bra mamma?
hon skulle nog kunnat vara bättre, men jag känner henne inte så jag vet inte.

266. vem är du mest lik i mumintrollet?
jag vet inte?

267. vilken skådespelare är hetast?
logan..

268. tvättbräda eller ölmage?
eller.

269. vill du ha barn?
kanske. ibland tvivlar jag på om jag skulle bli en bra mamma..

270. har du sjungit singstar nångång?
nej.

271. vilken är din favorit då?
-

272. favorittparfym?
en jag fick för många år sedan, den är slut nu.

273. använder du deodorant?
när jag kommer ihåg :S

274. är du beroende av nånting?
socker.

276. favorit radio kanal?
åh..p3 och megapol/rix fm.

277. favorit bil?
jag vet inte. mammas, kanske..med dess fel och brister?

278. vad tycker du om att helen sjöholm har legat på sverige toppen i över tre år?
jag tycker ingenting speciellt. men hon sjunger ju bra..

279. favorit författare?
marian keyes, victoria holt, hanne-vibeke holst, annemarie selinko mfl.

280. vad vill du bli när du blir stor?
rik och lycklig. och författare.

281. favorit modeexpert olivia eller sofia båda från aftonbladet?
-

282. senaste biofilm du såg?
Ehm. DaVincikoden..

283. skulle du torka dig med pengar om du hade flera miljoner?
ehh? nej. hellre skänkte jag de pengarna till någon som behövde dem isf?

284. är du rik eller fattig?
ganska utfattig.

285. vad tycker du om beckham familjen?
jag tycker ingenting speciellt om dem heller.

286. favoritsport?
golf.

287. silver tåget eller kustpilen?
Hogwartsexpressen (lånar det svaret)

288. har du sett filmen Spökhistorier?
nej.

289. var den bra då?
-

290. vilken historia är läskigast?
spökhistorian på spökbandet jag har.

291. har du långt hår?
det börjar väl bli..

292. vill du ha längre/kortare?
längre.

293. schlager nörd eller?
sådär. det var bättre förr, men jag ser alltid esc.

294. kungafamilj eller president?
våran kungafamilj.

295. sämsta veckodagen?
söndagkväll, måndag morgon förr. torsdagsförmiddagar nu.

296. har du en dålig hår dag idag?
ja, jag har inte tvättat det på x antal dagar så det är ganska äckligt.

297. tror du på ett liv efter döden?
jag vill göra det, och hoppas..men jag vet inte.

298. är du politiskt intresserad?
sådär. jag är mest intresserad av att politikerna gör vettiga saker (till skillnad från reinfeldt som gör alla sjukskrivna sjukare av ångest och höjer bensinskatten när motsatsen har lovats..)

299. är du rädd för att dö?
nej.

300. vad är klockan nu då? :D
18:12
21 September 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Torsdag


Det finns liksom ingenting att skriva.
Fast jag undrar; varför är det så att man faller när man bestämmer sig medvetet att försöka göra saker bättre, att försöka komma in på rätt spår? Är det för att man plötsligt försöker styra saker och ting istället för att bara "flyta med"?..Och förresten. Vem är det som skriver på blogg.se som syns i min besöksstatistik? Jag är nyfiken! :)
20 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer
vad säger man..Haha. För en endaste jäkla gångs skull så var det inte jag som hade rollen som galen fnissare; det var Julia! Jag fick ett sms medan jag satt och pratade med pappa och hon undrade om hon och Kristian kunde komma upp en sväng. Så skedde och nu har de nyss begett sig. Intressant..

Och som av en ..jag vet inte, jag fick iallafall för mig att skriva till Joel och han svarade faktiskt, på msn. Fast nu är han visst offline utan att ha svarat eller sagt hejdå så ja..? :/
Jag har inte haft kontakt med honom sedan efter överdosen i mars då jag skrev ett mail till honom för att reda ut våran relation.. egentligen hade jag nog inte tänkt försöka ta någon mer kontakt med honom utan bara se vad som hände, låta det rinna ut i sanden eller..något..men ja, av ett infall skrev jag alltså.

Jag överdriver inte om jag säger att jag saknar honom. Ibland. Man lär sig liksom att leva med saker och ting, även om det gör ont. Fast sedan dyker ju tankarna och saknaden och..allt upp ibland. Så skedde t.ex. häromdagen när jag läste min gamla dagbok, och oundvikligen nämndes han i vissa texter.

Jag kan nog utgå ifrån att den läsningen väckte saknaden efter den där tiden med Joel och Jonas som jag kände tidigare idag, eller om det var igår kanske..jag minns inte riktigt.

Jag trodde aldrig att det skulle gå såhär med ännu en min bror, men det gjorde det ju och egentligen borde jag inte gjort annat än att förvänta mig det för det är så det har brukat sluta de senaste åren. Med sårade känslor, fel uttryckta tankar och känslor och det ena med det tredje.

Om jag får kontrollen över Borderlinen, kan jag laga några av de där relationerna då? Jag tror inte det, rent realistiskt. Men å andra sidan ska man aldrig säga aldrig. Om någon gång så lärde jag mig nog det efter bråken jag och Hajir hade 2004.


Äh.
Lasse blir nattmusiken, nu tar jag och beger mig till sängen. Borsta tänder och städa kattlådan bara...


(bilden representerar den där tiden när Joel och Jonas var två av mina närmaste vänner, det var Jonas spritförråd sommaren efter studenten..)

19 September 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 2 kommentarer
Babbeldrottningen


av Meg Cabot, författaren bakom En prinsessas dagbok.Jag skulle kalla det här en feelgoodbok/kioskroman.
Egentligen vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om den, den börjar ganska..frustrerande, men slutar på bästa möjliga sätt. Möjligtvis skulle jag kunna tänkt mig en fortsättning tillbaka över det stora havet. Bara för att få vara med en stund till liksom (vad som menas med det är kanske lite förvirrande om man inte läst boken, men jag vill inte återberätta handlingen heller).

Jag undrar om den kommit på film, eller om den kommer att göra det. Det kan nog bli en ganska mysig dramakomedi perfekt för en regnruskig höstkväll.

Boken får betyget 4 Svansvift av 5 möjliga, och så uppmanar jag alla som vill ha lite lättläst lektyr att läsa denna bok!
19 September 2007  | Länk | Recensioner | 0 kommentar
Stök.Jag häpnar över mig själv ety min köksbänk är HELT fri från gammal äcklig disk just nu. Eller ja, den var.. i sådär fem minuter. För nu har jag gjort grönsaksstuvning och dragit ner lite disk igen, och potatis står på spisen as I write. Jag minns inte alls när min köksbänk var helt fri från disk senast. Det måste vara över en månad sedan, kanske rentav en och en halv eller två månader.. Så, ett storverk har uträttats minsann! ;P

Vad mer? Jag skulle ju skriva något mer som jag tänkte på alldeles nyss. Men nejdå, nu är det borta :S

Äsch. Jag publicerar det här inlägget nu, det är borta..
Däremot återkommer jag strax med en recension av Babbeldrottningen i ett separat inlägg..Btw så saknar jag haket nu. Massor.


19 September 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 0 kommentar
LW
Jag hade alldeles glömt bort det, tills igår kväll. Det är ju snart den tjugosjätte! Då landar Lasses nya album i min brevlåda!
Egentligen kanske jag inte har råd med det, men what the heck. Jag förhandsbokade Efter nattens bränder när den skulle komma ut och kunde inte vara sämre nu, förresten är det värt det. Jag lever gärna på..hm. Det som finns i skåpen i en vecka om det skulle behövas :)

Så nu är det alltså nedräkning! Den 26 är nästa onsdag, så det är alltså 7 dagar kvar idag..


Jag tog skott på min röda mormorspelargon och mårbackapelargonen idag. Hoppas verkligen att det blir rötter på dem..jag vill ha fler! Nästa sommar ska jag flytta ut dem över sommaren också. Oavsett var jag bor.


Sedan har jag kikat igenom IKEA-katalogen och skrivit en lista på det jag tänkt köpa där. Som ni bilddagboksanvändare sett eller kommer att se nästa gång ni kikar in på min sida är att jag bestämt mig för en annan hylla än den stora jag egentligen vill ha. Det är en sådan enkel uträkning som att den stora hyllan kostar mer än jag anser mig ha råd med att lägga på en hylla nu. Men samtidigt är jag i skriande behov av mer hylla, så det fick bli en billigare, mindre i samma serie istället.
Så har jag något att ställa min utökade blomsamling på iallafall ;)


Hm. Jag skulle just skriva mer om de där ränderna på tvn som skrämt mig sedan i helgen men jag märkte just att på femman är det inga ränder? Däremot är det det på trean och svt. Kan det vara något problem bara där? Eller är det mina antennkablar som är galna? (de sitter lite hipp som happ, ibland har jag ingen bild på dvdn om jag inte justerar dem och sedan kan jag få justera dem igen för att få bort en massa prickar när jag ser på fyran..)

Nå, hur som. En ny tv är ändå prio ett, tillsammans med ny soffa och kamera (de är viktigast).Nu funderar jag på att göra iordning grönsaksstuvning och koka potatis tills imorgon och de närmast kommande dagarna. Har ändå ingenting för mig och dessutom har jag lovat att klippa gräset hos mamma imorgon så då orkar jag väl inte laga en massa mat heller.. Mhm. Så får det bli!


19 September 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Ingenting skrivetHar inget speciellt att skriva idag, verkar det som.
Sov till tjugo i tio då alarmet ringde på mobilen.
Gick upp, såg Days, Oprah (som jag såg det mesta av redan igår..), Rachael Ray och Momento och sedan var det Days och Oprah igen.

Jo just. Har ätit frukost, ett äpple, spagetti och köttfärssås samt en halv ask vindruvor och ett glas cola också.

Hämtat posten har jag minsann hunnit med också, det var bara ett tråkigt brev från Telia som åkte i återvinningen direkt.


Meningsfulla dag.Listan på måsten utökas, men jag orkar inte. Jag orkar bara inte.19 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
GlömskaJag glömde ju skriva hur otroligt skillat jag tog a-filen i ena handen och äggkartongen i den andra och mellan bordet och kylen lyckades tippa äggkartongen upp och ner på golvet så att fyra ägg gick i tusen små äggskalsbitar. Turligt nog var de ju förpackade i en kartong så det blev nästan inget kladd på golvet. Annars hade jag nog skrikit av ursinne, ja...

Och jag fick två för tidiga födelsedagspresenter idag av mamma! Ett rött lakan (jag har velat ha det länge nu), och så fick jag två par leggings vilket jag ännu mer önskade mig. Kanske inte i födelsedagspresent, men att ha under kjolen nu när det börjar bli Kallt där ute i höstSverige ;) Joja. Jag är glad iallafall! :)


Ikväll blev den där turen ner på stan av, för att lämna boken på bibblan. Och så fick jag lov att gå in och kompletteringshandla på matekonomen också..haha. Har nog inte varit in där två gånger samma dag sedan mormor levde och vi brukade handla åt henne.. då kunde det hända att vi handlade hem till oss efter att vi varit ut till henne...

Avslutningsvis har jag planterat mina palmer och gerberor och därefter diskade jag.. Tråktråk, men nu är det gjort iallafall! Återstår bara att ta hand om krysantemumen så småningom, alltså om två veckor sådär. Fast först måste jag köpa nya lerkrukor till dem, för jag har bara jättestora kvar.


Nu hade jag egentligen planerat att se Desperate housewives, men jag började titta på kristallen-galan på trean och efter I en annan del av köpings vinst i en kategori och deras gulliga tacktal (och glädjen!) bestämde jag mig för att forsätta titta...så nu får jag väl se reprisen av DH på söndag, istället >.<


18 September 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 1 kommentar
Matlagning & glömskaIdag köpte jag svenska äpplen, sådana där småttiga, ganska sura. Åh. Jag brukade äta ihjäl mig på sådana till lunch i skolan sista höstvintern innan studenten. Det hade jag glömt bort, tills igår då jag fick för mig att läsa igenom mina gamla dagböcker då jag tog fram lådan de ligger i. Tanken var att jag skulle lägga ner den nyligen utskrivna också, men den fick inte plats så jag tror att mammas gamla trälåda (hon gjorde den på slöjden i skolan..någon gång..) får bli ny dagbokslåda. Tillsammans med skolådan som de gamla ligger i. Jag tycker om den och vill inte göra mig av med den så det får bli en "vuxendagbokslåda" nu. Eller vad man ska säga?


Sen jag kom hem har jag kommit på hur många saker som helst som jag glömt att köpa, och ändå blev det tre kassar fulla, och mer därtill..Hm hm.

Jag köpte iallafall två blommor; en röd och en rosalila krysantemum.


Såg Oprah när jag kom hem och därefter har jag gjort köttfärssås. Har alltid gjort den likadant tidigare, utom det att jag hade i oregano någon gång. Men idag hade jag i riven morot och creme fraiche och bara en yttepytte gnutta oregano och det blev riktigt riktigt gott!


Hm. Ska sätta mig i soffan och se Sjunde himlen nu, så hoppas jag att mamma hör av sig snart om att åka ner på bibblan..

18 September 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 1 kommentar
Storhandlingsdag.Jag vet inte vad det är med mina "lönedagar", eller ja..det trillar förstås in lite pengar på kontot så man kan betala räkningar och slipper ha ångest över att man knappt haft ett öre till övers de senaste två,tre veckorna (som det blev den här gången..det händer iofs inte speciellt ofta annars). Men det där med storhandlingen. Att köpa mat och kattsaker och fylla kasse efter kasse och sedan åka hem och packa upp alltsammans så att skåpen blir fyllda igen..det är något jag blir glad av. Eller..jag tycker det är roligt, åtminstone. Hm..
Jag kanske är lite underlig som tycker det är roligt att handla mat, men inte shoppa kläder och "nöjessaker" av diverse modeller. Jag antar att det är för att man handlar mat så ofta, och att man går till samma butiker och hittar bra och känner igen sig där..trygghet alltså. Jo, så är det nog.
Min sociala fobi får spunk när jag ger mig iväg ner på stan, men inte i mataffärer..


Idag står det blomjord på inköpslistan. Jag ska plantera mina Gerberor och Palmer ordentligt. Sedan har jag tänkt att jag ska köpa en blomma eller två som de har billiga den här veckan. Jag kom på när jag ställde Gerberorna i köksfönstret att jag tyckte om det där med blommor som lyser upp. Och nu har jag bara de tu, för pelargonerna har blommat över och jag ser inte att det är några fler knoppar på G.. dessutom slängde jag iväg murgrönan och en gammal halvtorr ros som övergått till att vara heltorr/död igår..behöver alltså fylla ut i fönstren en aning.


Ska höra med mamsen om vi kan åka ner på stan och slänga in en den sista utlästa låneboken på bibblan också, så jag blir av med den.


Avslutningsvis ska jag bannemig köpa ett par minilotter och hoppas på vinst! ;)Nu ska jag gå och göra mig iordning för jag har en känsla av att mamma inte dröjer alltför länge..
Och hämta posten.


18 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Tusspelargoner?Hm. Någon har googlat på tuss pelargoner (sär skrivning?) och hamnat hos mig. Det är nog det underligaste sökordet sedan "romerska bågar i brevlådan" >.<17 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
iskallt.Jag höjde värmen här ännu ett snäpp idag, but yet its freeeeziiiing. Jag begriper inte detta. Är det morastrand som är elaka och inte tillåter någon värme alls, eller vadå?
Undrar om man skulle gå till dem med krav på hyressänkning så att man har råd att köpa tofflor, vantar, filtar och täcken så att man slipper frysa under vinterhalvåret?

Ugh.


Nu måste jag fly ner under filten i soffan igen, och försöka hålla mig vaken en kvart till så att jag får se slutet av Shark. Orkar nog inte vara vaken längre än så..17 September 2007  | Länk | is. | 1 kommentar
17:33Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva, men fingrarna längtar efter att motionera lite på tangenbordet (=P).

Jag läste ut nyaste allt i hemmet i förmiddags, satt med huvuddelen av den igår och blev hjärntvättad av fina hemma-hos-reportage och en stor köksspecial. Det börjar med drömmar om drömhemmet. Sedan går tankarna oundvikligen vidare till hur det skulle bli genomförbart. Man köper inte hus ensam, så är det bara. Alltså, inte när man är ung och inte har ett jobb med jäkligt bra betalt iallafall. Så. Familj? Det är så jobbigt att tänka på sådant.. jag hoppas väl innerst inne, men samtidigt känns det som en omöjlighet att det någonsin kommer att hända.

Jisses.

Jag sa till danil att det skulle bli en etta, men nu blev det ju lite större.. Hursom, det ändrar inte kontentan i det hela; ensam, möglig ost.

och hans löfte

Han skulle inte försvinna, jag skulle inte vara ensam.


Jag vet att jag aldrig skulle kunna bilda någon riktig familj med honom, jag vet ju det. Han ville inte ha barn. Han är sjuk. Han borde inte få barn. Men ja..


Egentligen tänker jag inte så mycket på d längre. Jag saknar honom inte så ofta heller, det är bara sådana där akuta anfall, och de kommer alltmer sällan. Visst tänker jag på honom, men inte mer än flyktigt. Jag är uppriktigt småchockad över att jag till och med kan skriva det såhär, för den trettonde maj trodde jag att jag aldrig skulle kunna göra det. Å andra sidan trodde jag att vi skulle förbli vänner och det var vi ju tills ganska långt efter det att han och Em gjorde slut.. men men..

Någonstans undrar jag nog ändå om vi kommer hitta tillbaka till någon slags vänskap igen. Tänker jag på honom från den synvinkeln saknar jag honom kopiöst mycket. Han var en bra vän.. han var en mycket bra vän..

Inatt får jag äntligen nya pengar. Ska nog vara vaken tills dess och betala alla räkningar så det är gjort..om jag orkar. Annars får det väl vänta tills imorgon. Jag har bestämt mig för att fortsätta ställa klockan och vakna "i tid" om dagarna framöver. Inte lika obarmhärtigt tidigt som i helgen, men vid nio, tio sådär. Med anledning av min gamla kära dagboks avsked (den har varit med ända sedan hösten 2003!) bestämde jag mig för att verkligen arbeta mig tillbaka till Livet. Det låter så dramatiskt, och det är ju inte så att jag inte försökt tidigare.. men nu ska det verkligen gå. Om jag fortsätter skriva lika mycket privat dagbok i fortsättningen som jag gjort i sommar och fram tills nu kommer jag kanske inte hinna så långt med mitt projekt, men med den rooosa dagboken kommer jag börja vandra iallafall.


Det låter så platt att skriva såhär, men jag vet inte hur jag annars ska uttrycka mig. Och jag ville gärna dela med mig av mitt..hm. Projekt, är nog det bästa ordet faktiskt.. Projekt Livet.


17 September 2007  | Länk | Tankar på kammaren | 1 kommentar
Måndag morgon.Ja, så var det måndag morgon och jag ställde klockan på kvart i tio för att se reprisen av Days.. Jag nannade kudden vid tio igår så jag har iallafall fått sova "ikapp" en del sedan helgen. Men usch vad tråkigt (sorgligt) det är att inte få se mer golf nu..det känns jättetomt. Jag har ju ändå haft golfhelg riktigt ordentligt då de sände 08-19:15 i fredags, 09-19:10 i lördags (dock med paus för att se fyra avsnitt Top model) och igår var det ju 07:35-16:10 som gällde...

Och det värsta är att just Solheim bara spelas varannat år, så nu får jag vänta till 2009 till nästa tävling :(


Min tv verkar hålla på och ge upp, för den är full av fula ränder, stooora sådana. Igår hade golfspelarna världens märkligaste klubbor och benställningar rätt vad det var, pga dem... Skulle vara så otroligt typiskt om den gick sönder nu, för jag har ingen som helst ekonomi att köpa en ny :(

Men nä.. nu ska jag ta fram lite bröd ur frysen och fixa något frukostaktigt. Landa i soffan och uggla framför Days en stund..
Och vakna ordentligt, kanske.17 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Söndag..Nä, det gick ju inget vidare så singeln. Europa tappade hur många matcher som helst.. men de spelade bra ändå, och det var väl det som var det knasiga. Well well.

Söndagkväll nu alltså. Snart, åtminstone. Har just fikat wienerbröd och mjölk. Funderar på att ta en dusch kanske. Snart.. Utöver det vet jag inte. Läsa tills det blir något att se på TV igen ikväll?


16 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Shit vad kallt det är!Jag håller på att frysa ihjäl! Vet inte om det är för att det är iskallt här eller för att jag är trött, antagligen är det nog båda delarna och jag höjde just golvvärmen igen så jag hoppas det blir bättre. Tills vidare ligger jag dock kvar under täcket i soffan och hackar tänder, snart börjar dagens riktiga tävling (jaja, den som avslutades nyss är ju också riktig, men den skulle ju ha spelats klart igår egentligen..) och jag håller alla fingrar och tår för att Europa-laget ska lyckas behålla ledningen de har för tillfället

Klockan ringde fem i halv åtta och jag orkade faktiskt kravla mig upp utan svårigheter även idag. Det var först för en halvtimme, 45 minuter sedan som tröttheten övermannade mig och ögonen föll nästan ihop av sig själva trots att det var så spännande när de spelade de avslutande hålen på bästbollen..


Jag skrev ut min dagbok igår kväll också, så idag blir det nog invigning av den nya. Iih.


16 September 2007  | Länk | is. | 0 kommentar
Blåst..Jaja..iom den där förseningen imorse hann inte båda dagens tävlingar spelas klart idag. Därmed ska den andra fortsätta spelas med start 07:35 imorgon bitti. Jag tackar så hemskt mycket! Hade det inte varit för detta hade jag fått sovmorgon till tio imorgon iallafall, men nänä. Vädergudarna, har ni hört talas om Karma?! :P


Läste ut Babbeldrottningen idag, men jag orkar inte skriva om den nu. Har inte överfört bild på den från kameran heller..

Just nu väntar jag mest på sista avsnittet av Hotel Babylon som börjar halv ett eller någon sådan trevlig tid. Inte mycket sömn blir det, nej..

Ska sätta mig och läsa lite eller så..
Imorgon får jag nog börja skriva i min nya dagbok också. I look forward to it!


15 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Bwaah!Den jävla blåsten har gjort att tävlingarna tills vidare är uppskjutna! Och här sitter jag? Tidigast klockan tio kommer det starta..gnh.

Jaja.

Jag får äta frukost (mig håller på att hungra ihjäl!) och sedan kan jag passa på att tvätta håret innan dess..och läsa. Boken jag läser är brabra, även om det är en bok à la kioskroman!


Kanske hinner skriva en recension av den innan dagens slut..vi får se.


15 September 2007  | Länk | is. | 5 kommentarer
14 september.Har inte skrivit något om datumet, idag. Här. Bara några rader i min privata dagbok.. Har inte orkat tänka närmare på det, det räcker med vetskapen att den fjortonde oktober bara är en månad borta, och den dagen kommer säkert bli jobbig så det räcker...


Saknad14 September 2007  | Länk | Snötäcke | 1 kommentar
Solheim III.


När golfen är slut om sådär en timme kommer jag ha ägnat mer än åtta timmar idag åt att se den.. Det blev ju ett uppehåll när jag var ner på affären och när jag såg sjunde himlen, men annars har jag alltså sett golf precis hela dagen. Det är glädje att tänka att det fortfarande är två hela golfdagar kvar dessutom!Det här ger ju lite perspektiv åt hur äckligt onyttig man egentligen är..

Så här länge måste du powerwalka för att bränna:

1 bit chokladtårta: 2 timmar och 40 minuter

1 semla: 2 timmar och 14 minuter

1 bakelse: 1 timme och 22 minuter

1 bit äppelkaka med vaniljsås: 1 timme och 20 minuter

1 syltmunk: 1 timme och 14 minuter

1 mazarin: 1 timme och 8 minuter

1 wienerbröd med sylt: 1 timme och 4 minuter

1 konditoribit: 56 minuter

1 sockerkaksskiva: 52 minuter

1 mandelbiskvi: 50 minuter

1 kanelbulle: 44 minuter

1 skiva rulltårta: 29 minuter

1 småkaka: 16 minuter

1 fyllt rån: 9 minuter

1 pepparkaka: 7 minuter


Allt enligt amelia.
Tur att de inte nämner en påse Polly..jag skulle inte fått göra annat än gågågå de senaste två månaderna om man räknat ut det..>.<Nä. Återgår till tvn. Ska bara fylla på isvattenglaset först.
Solheim går ju mindre bra än väntat för Europa idag, även om de tagit igen en del i eftermiddagens spel. Hoppas det fortsätter i den andan imorgon!


14 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Solheim II.Tänka sig att jag verkligen kravlade upp när klockan ringde imorse, fem i åtta!
Men som det började för Europeiska laget känns det som att de kanske hade gjort bättre ifrån sig om jag inte hade varit med från början... Å andra sidan har de börjat hämta upp, och det är bara den första tävlingsdagen så det är nog lugnt..USA har hittills bara vunnit en gång i Europa av de gånger tävlingen spelats här.
Men jeje. Ni är inte intresserade :P (jo, jag vet att ni rynkar pannan och undrar hur man kan vara intresserad av golv, speciellt du Frugan? ;)

14 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Solheim.Fick lite småspader när jag upptäckte vilken tid Solheim ska börja om morgnarna nu framöver; Åttanollnoll, Åttanolltre samt Tionolltre. Så gick det med mina sovmorgnar - främst den imorgon, som jag Verkligen hade sett fram emot. Men ja... Nu får jag ju min älskade golf iallafall! Och för en gångs skull får man se Hela dagens tävlingar. Nu kommer jag väl inte följa hela tävlingen imorgon eller på lördag (för då måste jag se reprisen av Top Model), men på söndag är det helt givet vad jag ska göra :)


Imorse efter att jag ställt in med J fick jag världens ångest för hon svarade på mitt mejl att hon skulle ringa senare, men jag svarade att det inte behövdes och..ja. Det kändes bättre efter promenaden till Carina och den korta turen ner på stan.. Men det är en ond spiral; jag får ångest av att veta att jag ska till J, sedan ställer jag in och får ångest för det och för att jag inte går dit och yadiyadi..

Jag vet att jag en dag kommer ta steget ut i "friskheten". Det måste jag ju.. och på sätt och vis längtar jag något fruktansvärt mycket till den dagen; för då kommer jag inte behöva gå i terapi mer. Någonsin mer, förhoppningsvis. Fast jag vet inte, jag kanske inte kan sluta ändå? Antar att man inget annat kan göra än att vänta och se..

Hm.
Ska göra ett par mackor nu och uggla vidare i tv-soffan..
13 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Cancelled


Jaha. Då har jag ställt in för tredje gången den här hösten, hittills har jag bara tagit mig iväg till Jeanette två gånger efter semestern. Inte bra..men jag orkar bara inte. Vill egentligen stanna kvar i sängen ett antal timmar till, men jag ska gå ner till Idas mor för att hooka upp med mutter och besöka mora centrum nu. Gå och lämna tillbaka en bok på bibblan och bli utfrågad om varför jag ställde in med J och bla bla bla.


Pappa ringde igår kväll, pratade ganska länge. Var ett tag sedan senast..men jag försökte se Top Model så det gick väl inte jättebra på fokusfronten. Hörde varken tvn eller pappa. Som vanligt, då.

Läste i systers dagbok att hon ska besöka dalarna i helgen också..har ingen aning om vilken del, men antagligen inte moradelen.. Saknar henne. Det är helt sanslöst att jag inte sett henne sedan studenten. Måste ju ta tag i det här, och träffa Vera och min systerdotter innan det är dags för Hennes student också! Cornelia är ju snart 15 månader..


Nej. Måste leta upp strumpor och göra mig klar nu...


13 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Hur kommer det sig..Hur kommer det sig egentligen att Friskis & svettis finns i Kiruna, Vanda (finland), och Paris men inte inom sju mil från Mora? Det känns ganska ynkligt.
Visserligen finns här ett antal gym, men det är ju inte samma sak?

Hm.
Jo, Frugan, du får ju det där med träning att låta så roligt att man iallafall skulle vilja testa..någon gång..:P

Nu får jag utöka min önskelista;
"När jag blir stor ska jag bo i en stad med IKEA"

till..

"När jag blir stor ska jag bo i en stad med IKEA och F&S"


;)


Sovatajm!
13 September 2007  | Länk | Tankar på kammaren | 3 kommentarer
Onsdag.Kanske skulle skriva någon rad, men frågan är om vad (och det var ett fullkomligt ofrivilligt rim, bara så ni vet!).
Har väl inte gjort alltför mycket idag, som så ofta annars.
Var på affären med mamma, pantade lite flaskor, köpte en liter mjölk.. så nu är pengarna slut slut slut.
Jag längtar till den 18:e!

Terapi imorgon..måste väl gå och lägga mig snart då. Ska promenera ner till lasarettet också, för sedan ska jag följa mamma ner på stan. Ugh. Måste gå hemifrån typ en halvtimme innan då, minst. Är osäker på hur lång tid det tar att gå för mig med min snigelfart. Minst tjugo minuter har jag för mig att det tog i våras iallafall..men ja.

Mamma var snäll och köpte vattenmelon till mig idag. Helt sjukt så gott det kan vara alltså! Just den jag har nu hade väl mycket kärnor, men annars..

Hm.
Nej, det finns ingenting speciellt att skriva.
Im low on words, I guess.

Ska läsa lite, se reprisen av Sjukhuset och sedan bumsa i säng.

(Note to self: rött te & kalmusrot är ingen höjdarljusdoft, överdosera inte de ljusen hädanefter..; men gör slut på dem snarast och köp inga fler..)
12 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
GGSista avsnittet? NÅNSIN?
Nu känner jag hur världen rasar samman :(
Och hon fick inte ens leva lycklig med min man för resten av sitt liv? (that would be Logan, alltså)... =(((


11 September 2007  | Länk | is. | 1 kommentar
När du får oväntat besök..Jag bestämde mig för att cykla ner till Willys och köpa Polly (ja, jag är onekligen överdriven konsument av sådana, men det är slut med det nu..eller iallafall snart..). Sedan åkte jag förbi Julia en stund. Fick se hennes nyinköpta Ikea-tavlor och fick höra hennes senaste upptåg. De är one step för långt, men det skadar ingen. Skönt att det finns fler som gör så bara...=S

Ser säsongsavslutningen av Gilmore Girls nu. Dubbelavsnitt. Det känns lite bättre att veta att Greys börjar nästa vecka istället...men det är ju dumt att GG är slut för säsongen :(

11 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Den här dagen..Som så många andra lär jag nog aldrig glömma den här dagen för sex år sedan. Jag kommer inte glömma den här dagen för fyra år sedan heller, eller..jag kommer inte glömma vad som hände den dagen. Dagen som sådan minns jag faktiskt inte såhär på rak arm... Måste nog gå tillbaka i mina dagböcker och läsa lite senare idag..men nu ska jag sova. Jag är så trött..


11 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Gäsp.Kom just hem från en föreläsning om Fibromyalgi som mamma ville ha sällskap till. Har missat Top Model, men jag slösade iallafall 17 kronor på en påse Polly innan vi åkte till Andreasgården och det gör det lite bättre. Gottigare...

Ser CSI nu, ska väl skaffa mig något ätbart och sedan är det säkert något mer sevärt (eller mindre sevärt..) innan reprisen av Sjukhuset och efter det är det sängen som gäller *gäspar*.


Imorgon blir nog en lika lugn dag som denna dag, har jag en känsla av. All energi har sinat. Det var ett mirakel att jag fick ihop lite makaroner och köttbullar idag.
Hoppas bara att det är tillfälligt.10 September 2007  | Länk | letters & numbers & sentences | 0 kommentar
MåndagJag glömde en sak när jag skrev mitt inlägg om gårdagen; hur jag spikade upp en krok att hänga nycklarna på med hjälp av min finfina sko :P Det gick bättre än jag hade hoppats.

Har just stoppat in två wienerbröd i ugnen. Orkar inte vara avancerad idag så det blir wienerbröd till frukost och sedan får det bli något..kanske havregrynsgröt? eller varma koppen.. till mat.
Tror jag.. Vi får se. Kanske ska ta ut en bit falukorv ur frysen och äta vita bönor? Mm. Det ska jag nog göra. Nu med en gång.


Idag känns som en seg dag, antagligen bara för att det är grått och regnigt ute. Men det gör mig ingenting. Ska tända lite ljus och återvända till soffan och filten. Läsa lite..allt möjligt..från Hus & Hem till en urgammal tidning man brukade få från Konsum förr (sparad för att gå igenom och se om det är några intressanta recept..jag har många sådana tidningar och försöker ta mig igenom en del av dem nu iallafall). Bok.. och kanske IKEA-katalogen. Måste börja planera vad jag ska köpa på IKEA när vi åker dit.. Är inte så länge kvar nu, till den sjätte oktober..


Såg i Ica-bladet att de hade billig kål..önskar att mormor kunde komma och laga sin underbara kålsoppa. Men jag får väl fråga mamma om vi kan göra ett försök framöver istället. Själva kålsoppan har jag inga problem med. Det är värre med frikadellerna... Hm..


Hade tänkt göra så mycket nytta idag; dammsuga och bädda rent i sängen, torka badrumsgolvet och fixa plats i bokhyllan, men som det känns just nu lär jag inte göra något av det. Well well. Det kommer fler dagar!


10 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
PAUS


Jag har tamme sjutton inte suttit ner på hela dagen! Mamma ringde och väckte mig tolv, tio minuter senare stövlade hon in här och jag kravlade mig ur sängen. Slängde på mig kläder, diskade lite så att jag skulle kunna göra frukost på köksbänken (=P) och frukostade ute medan mamma rensade ogräs. Sedan tog jag fram morakniven och började rensa ogräs jag med; mellan stenplattorna. Fy sjutton vilket jobb det är och jag har bara gjort 1/3 av uteplatsen än, knappt ens det.. och det var där det var Minst ogräs. Jag kommer aldrig bli klar! oO
Sedan rensade mamma avloppet åt mig (det hade slusken som bodde här innan mig Definitivt inte gjort) och jag torkade rent en kökslucka från kattassavtryck innan vi beställde pizza. På vägen ner att hämta den var vi in på affären, mamma försåg mig med lite smörgåsskinka och några potatisar, samt en mjölkliter, så nu klarar jag mig några dagar till >.<

Kommer inte ihåg senast jag hade såhär illa med pengar så tidigt i månaden faktiskt. Eller ja.. Jag har ju tagit av mina sparpengar, förra månaden hade jag en extra femhundring efter att ha sålt mina lekstugemöbler också förstås..annars hade jag kanske inte haft en hundring eller två över när de nya slantarna trillade in :P

Jaja. Hem och åt, nu har jag diskat hela mitt diskberg, utom besticken (bara några så att jag har till maten imorgon..det är ju SÅ tråkigt att diska bestick!), en stekpanna och en kastrull. Sedan tömde jag mina små såburkar på jord och gjorde rent mitt lilla drivhus så det kan plockas undan för vintern. Heh. Senaste laget kanske, plantorna tog jag ju ur drivhuset i juni eller så ^^


Och ja, nu Äntligen har jag fått sätta mig ner. Är helt trött i ryggen, naglarna är mjuka av diskandet och händerna alldeles torra av samma anledning. Tände några mango&mandarinljus nyss och ska sätta mig i soffan och..läsa kanske, tills reprisen av What about Brian börjar fem över sex..

Det kliar som tusan i fingrarna (eller i mig iallafall) att få ordning på flytthögen som fortfarande ligger på golvet, men det får vänta tills imorgon..minst. Nu orkar jag verkligen inget mer! Borde tvätta håret, det var katastrofvarning utfärdad för det redan igår, men jag orkar inte det heller. Gnnnh.
Får göra som så att jag tvättar det imorgon, dammsugar och byter sängkläder? Mmm...


Undrar när jag ska hinna se klart sista dvdn av 24 också..har fått ett bud på den så det är jag verkligen så illa tvungen till innan den fjortonde.. Men jaja, det är ju några dagar kvar tills dess ännu. Det hinns med. Kan börja med ett avsnitt inatt möjligtvis?


Nu måste jag leta fram min Aloeverakräm och smörja in händerna innan jag blir galen.

Hoppas ni haft en något lugnare söndag!


9 September 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 1 kommentar
Söndag.Julia begav sig hemåt för drygt en kvart sedan. Hörde ingenting av henne på hela kvällen och tänkte att Jaha, då kommer hon väl inte idag heller.. Men vid nio fick jag ett sms och hon undrade om jag var en val ("är du valen" skrev hon om man ska vara korrekt). Naturligtvis var jag det. Herregud, jag minns inte senast jag sov redan klockan nio. Det måste vara flera år sedan!
Och jag kan väl inte direkt säga att jag är på väg i säng än heller, för Hotell Babylon börjar först fem över ett och jag vill inte missa det. Näst sista avsnittet som det är för säsongen och allt.

Julia ska till Ikea imorgon. Tillåt mig vara avundsjuk! Men jag ska ju dit om mindre än en månad iallafall, så jag får väl vara tålmodig...


Hmm. Har för mig att jag hade tänkt skriva något mer också, men det har jag glömt nu.. Jaja. Var väl ingenting viktigt.


Imorgon menar mamma att vi ska städa upp i min trädgård, och sedan ska hon bjuda mig på pizza (jag glömde bort att jag har slutat med pizza, så jag gick med på det, hmm. fast jag inte ens är sugen på pizza just nu..) Jaja. Får ta nya tag när jag får nya pengar. Då blir det GI och slut på godisätandet. Ska ta med Julia till Chokladhuset bara och köpa några bitar lyxig mörk choklad som ju faktiskt är tillåtet att äta enligt GI. Förhoppningsvis kan jag klara att hålla det till jul iallafall..

SÅ JÄVLA SVÅRT kan det väl inte vara?!?

Hm. Hur är det med naturgodis egentligen? Får man äta sådant? Choklad med kokos och yoghurtdoppade ananasbitar?

9 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
Sovmorgon.Det blev precis som befarat. Eller förväntat, snarare. Att jag sov länge; vaknade klockan ett. Läste ut Nynnes dagbok inatt. Klockan var kring ett tror jag..eller om den var två? Äh. Who knows.


Nynnes dagbok.
En sämre version av Bridget Jones dagbok,
med äldre huvudperson
men ungefär samma tema i övrigt..


Mja.
Den var ok.8 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Konstaterande:Ät ALDRIG mer popcorn. Det slutar ändå bara på samma sätt varenda gång. Med nåt vasst jävla skräp från popcornen som fastnar någonstans långt bak i munnen så att man stör sig och inte kan sova och bla bla bla. Dessutom är inte popcorn gott. Bättre att äta chips en gång per halvår istället då. Eller nåt.


Nu ska jag nanna kudden. Eller läsa först, en stund till..
Konstaterande två: Jag lär sova bort hela förmiddagen idag med.


8 September 2007  | Länk | is. | 0 kommentar
Friday night.Jag är inte det minsta förvånad att Julia ställde in ikväll. Näe... Men ärligt talat gör det ingenting. Jag har ingen lust alls att vara social och umgås nu. Hösten är här, kan ha att göra med det kanske?
Jag må älska hösten för dess höga, klara luft, vackra färgskiftningar, mörkret som möjliggör ljusmys och ursäkten i kylan att sitta inne under en filt och läsa. Men faktum kvarstår att hösten är den tiden på året då mina depressioner är som värst, det är på hösten jag blir som mest instabil på alla plan.
Häromdagen tänkte jag på det där.. Varför måste det vara just jag som inte drabbas av vanliga depressioner med hög(re) chans till tillfrisknande? Varför måste det vara just jag som har en depressiv personlighet och inte kan få effekt av antidepp?
Och är det nödvändigt att dessutom ha Borderline för att ytterligare försvåra antideppmediciners effekt? Det kan kännas aningens meningslöst ibland.

Jag hatar verkligen meningen "man kan inte bli frisk från bpd, men man kan lära sig nya vägar runt problemen". Yadiyadiyada. Vet inte hur många gånger jag läst det i helgons psykologi- och sjukdomsforum..vet bara att det fastnat i mitt huvud nu.

Egentligen får jag kanske skylla mig själv. Jag har ställt in med Julia ett antal gånger de senaste veckorna. Men det finns ju inte mycket att göra åt det nu, man kan inte backa tiden. Dessutom hade jag inte orkat eller klarat det iallafall.Anyways, jag orkar inte bli djup och sorglig ikväll.
Jag berättar lite kort om min dag istället innan jag kryper i pyjamasbyxorna och lägger mig i soffan.
Jag sov oförskämt gott fram tills klockan var elva, tolv sådär. Såg Days och lite mer än halva Oprah (som f ö spelade Deal or no deal idag, det var riktigt kul :P) innan mamma hämtade mig. Åkte ner på apoteket och hämtade ut Chaos p-piller. Hade inte råd att ta ut avmaskningspillren också. Pinsamt.
Sedan skulle mamma på Onoff och på väg därifrån till bilen gick vi in på bokhandeln också bara för att Titta. Jag hittade en jättefin, perfekt dagbok som mamma köpte åt mig. För 59 kronor hade jag aldrig hittat något liknande igen, så jag bad snällt om att hon skulle betala tills jag får nya pengar. Sedan svängde vi förbi Matekonomen och därefter följde mamma med hem och åt här.
Sedan drack hon kaffe ute så katterna skulle få lufta sig. Jag har knutit ihop näten så gott jag bara kunnat, men lik förbannat rymde Sessan IGEN. Fram med tråd och sax. Nu skulle jag kunnat skriva "det vore väl själva fan om hon lyckas rymma igen", men det har jag gjort förr och vi vet ju hur det har gått med det så..näe. Skippar det.

Plötsligt blev det kväll, jag har sett Postkodmiljonären och nu ser jag Saved och skriver detta. Har lagt upp ett par nya bilder i bilddagboken, och snuffar mangomandarinljus även denna kväll.

Just det. Lade upp en auktion på Tradera också. Ska försöka sälja min 24-box. Har en disc kvar att se men det går så segt så om jag har ett slutdatum för auktionen måste jag hinna se den innan dess..hoppas det funkar..
Lade upp en auktion på min nästintill oanvända Vinterkappa igår också. Är lite osäker på om jag skulle satt ett så högt utropspris, men å andra sidan är den fan helt oanvänd i världens finaste skick så jag vill ju vara säker på att få tillbaka en del av pengarna iaf.. (den kostade 1000kr och mitt utropspris är 600kr, vad säger ni? är det för dyrt?)


Får se om jag ska vara hos mamma en natt i helgen också.. har ingen lust, och nu ser det ju ut att bli dåligt väder så det kanske inte blir av för det heller..men ja..vi får se..


(Idag är det en bild på potatisgratäng som sig bör :P)7 September 2007  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
mango&mandarin.Mm, det blev mango&mandarindoft på ljusen idag. Har faktiskt inte tänt ett enda sådant själv hittills, har bara snufsat på mammas. Fast nu är det väl dags, så inte doften försvinner. Det vore ju lagom snöpligt :P

Vet egentligen inte, jag har tröttnat på PL på något vis. Det här konsultandet har tagit bort glädjen och känslan av magi som alltid infann sig när man gick på en av Cattas visningar förr..
Jag och mamma har pratat lite löst om att boka in en visning nu framöver iallafall, med Petra (det har ju kommit höst/vinter/jul(?)kataloger nu, och dem har jag inte köpt..). Om jag slipper känna ångest över att få visningar kanske det blir roligt igen, och till det har det ju gått ett tag sedan våran senaste visning hemma. Mmm. Kan vara värt ett försök, att få lite juldofter och så..
Fast först måste jag bli rik >.<


6 September 2007  | Länk | Ljus | 5 kommentarer
durumDe har ju snackat om att priset på pasta ska gå upp ett tag nu eftersom det är brist på durumvete i Europa. Kanske att man ska köpa på sig några paket då? Inte för att jag äter särskilt mycket pasta längre, men det händer ju..och då är det kanske inte så kul att bli rånad för ett paket idealmakaroner eller spagetti :S


Har just duschat, ska se Sjukhuset nu strax. Innan det ska jag värma ett wienerbröd i ugnen och tända lite doftljus.


6 September 2007  | Länk | is. | 0 kommentar
Potatisgratäng a la s.Jag kanske råkade ha i en förpackning matgrädde mer än vad som var nödvändigt (jag köpte 3 för XX kr häromveckan när det var billigt), men jag ville inte lämna en som bara stod kvar i kylen och blev gammal så ja..jag fick lite extra "gräddsås" till fläskkotletterna nu..kan man säga..och jag lyckades med det svåra; att inte överkrydda! ;) Synd bara att jag inte hade normal (till skillnad från överdimensionerad) gammelpotatis kvar utan fick använda färskpotatis bara..men det gick väl hyfsat ändå.

Ser fram emot ..hm vilken tid det nu är som färskpotatisen övergår till att vara gammelpotatis? Då ska jag definitivt göra mer potatisgratäng!

Har nästan fyllt diskstället med disk också, så nu kan jag med hyfsat gott samvete sätta mig i soffan för resten av dagen (eventuellt för ett promenadavbrott, eller en långdusch..)Tror att det på bilden är moussaka..hade ingen potatisgratängsbild, så den får duga :)

6 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Yawn.Vaknade inte förrän klockan elva idag. Riktigt skönt att sova ut litegrann. Sedan låg jag kvar i sängen och läste ut Hej Nostradamus! Den var okej..men jag hade nog förväntat mig något mer eftersom den handlar om en skolmassaker (författaren utgick från Columbine, men hans massaker inträffade redan 1988..).


Ska se Oprah nu, sedan ska jag diska och göra iordning potatisgratängen som Inte ska bli övervitpepprad (skadar inte att påpeka extra många gånger :P)


Funderar på att ta ett bad senare också, men då måste jag göra rent badkaret, så det får kanske duga med en vanlig dusch..


Gah, jag hatar tv3! Det är sådana jävliga störningar HELA tiden där. En halvtimme av tv-programmen kan försvinna ut i tomma intet bara för det där..hata hata hata!


6 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
najtnajt.Börjar få ont i huvudet nu också..vet inte om det beror på att jag håller på att bli sjuk eller för mycket choklad/polly, för lite vattendrickande eller bara på hårsnodden? Nåja. Förhoppningsvis känns det bättre imorgon, och nu tänker jag lägga mig och läsa några sidor innan jag sussar..

Imorgon ska jag enbart diska lite, göra potatisgratäng, njuta av att den INTE är övervitpepprad utan goood, och avslutningsvis ska jag göra absolut ingenting alls!

Ställde förresten in med Julia idag, orkade helt enkelt inte. Efter att jag kommit hem från terapin satt jag mest bara rakt uppochner och försökte hålla ögonen öppna i ett par timmar innan det blev liiite bättre. Men sovit hade jag kunnat göra redan halv nio ikväll, om det inte vore för Top Model och finalen i Project runway. Jag blev SÅ glad när rätt person för en gångs skull vann.
Visserligen gillade jag Michael Nights design också, men finalkollektionen var i stora delar gräslig, och han är fortfarande ung så han har fortfarande en del att lära - som han själv sa.
Så ja. Det blev bra som det blev. Jag är mest glad för att varken Uli eller Laura vann, dock. Hatade Ulis ensidiga design och Lauras oförmåga att gå ifrån sin säkra design minsta lilla - ens med kollektionen. Fast å andra sidan gjorde hon ändå många fina plagg, så...


Jaja. Go Jeffrey!


5 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Hurray! 2.Jag kanske borde döpa en kategori till ett ironiskt "Hurray" med tanke på hur ofta jag är klantig och misslyckas med diverse saker. Som nu; jag glömde krydda fläskkotletterna. Hurray!
Tippade iofs i lite salt, vitpeppar och hel svartpeppar i vattnet som de ska koka i, men det lär väl inte göra fullt så mycket som om man kryddat dem direkt, medan de stektes.. jaja..jag har feber. Vi skyller på det :P(I could use one of them, milk and liquor 43 now..;)

5 September 2007  | Länk | Stök & Pyssel | 1 kommentar
Hurray!Jag tycks ha feber..och tidigare fick jag akut ont i magen, kunde knappt röra mig..men det gick iallafall över..

Ringde mamma och bad nästintill på mina knän om skjuts till butiken. Egentligen skulle vi åkt ner på stan imorgon, men det stryks nu..lika bra det om jag ska gå och bli sjuk..

Jag skulle ju ha gått ner, men det orkar jag inte och jag har akut behov av Polly och cola zero. Min hetsätning får botas någon annan gång...>.<
Har pengapanik dock. Kom på att jag ju måste betala Sessans p-piller också, så nu har jag bara 300kr kvar tills..öh..den artonde. Grejt. Jag som var inställd på den sjuttonde. Jaja..

Får väl låna från sparkontot, antar jag..:/
(Bye bye, soffan..och digitalkameran..och annat roligt..jaja, jag överdriver, det handlar om nån hundring, men ändå..:P)


Ska byta mina pyjamasbyxor till något mer shoppingvänligt nu och börja klä på mig tills mor kommer..


5 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
16:44Jag funderar på att ta en promenad ner till affären.. men jag fryser som en hund och är trött som en gnu så jag vet inte..vore ju bäst om jag sparade mina sista slantar också.
Bestämde mig för att bara steka fläskkotletterna idag iallafall, och göra resten imorgon. Orkar inte.

Misstänker att jag håller på att bli förkyld igen, det skulle ju vara så typiskt...


Fast just nu ska jag krypa ner i soffan en stund till och se OTH innan jag fattar några promenadbeslut >.<


5 September 2007  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
12:54När jag kom ut till hissarna efter terapin idag tjöt brandlarmet i hela lasarettet. Undrar hur smart det var på en skala att ställa sig i en hiss då? Men jag kom iallafall ut ur hissen utan att fastna eller något, så jaja..

Cyklade hem och här sitter jag nu; hungrar nästintill ihjäl eftersom jag inte ätit frukost, och planen är att göra potatisgratäng och fläskkotletter men först ska jag se Days..gny!
Jag vet, jag får skylla mig själv som måste se det först, men annars måste jag ju gå upp tidigt för reprisen imorgon :S För det är ju inget alternativ att skippa det, nej.

Tror att jag ska värma den sista krögarpytten nu och göra iordning det andra senare istället. Mm. Så får det bli..Det är trist att bilddagboken är nere hela dagen också. Vad ska man nu hitta på? Ja, här vid datorn alltså.. för utan bd Och haket råder enorm obalans..
Terapin gick förresten bättre än förväntat. Det känns otroligt fånigt att sitta och höra när J ringer samtal för att jag ska "typ lära mig vad man kan säga"...
Avslutningsvis tappade jag iofs koncentrationen alldeles och undrade mest vad J pratade om, overklighetskänslorna var inte långt borta, eller hur jag ska beskriva det.
Det hon gick igenom var som tur var några papper jag fick med mig hem för att läsa igenom, ur dbtns färdighetsmanual.
Jag hade glömt bort att vi skulle jobba utifrån den också..jag har bara haft detta med telefonerande i huvudet.Måste diska innan jag kan steka fläskkotletterna sen kom jag på. Blä. Orkar INTE!


5 September 2007  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
23:23Jag borde sova.. (undrar om det är min mest använda inledningsfras i dagbokssammanhang?).
Fast jag åt just upp sista tuggan av min krögarpytt med stekt ägg som jag fick för mig att jag ville ha istället för en nattmacka för en stund sedan.. Har knappt ätit något idag så det kändes som att riktig mat var en bra idé även om det är så sent nu..

Imorgon har jag tid hos J också. Need I say hur jag känner inför det? Nej.. ska det fortsätta vara såhär tungt att komma dit så vet jag verkligen inte hur jag ska orka ens nu när jag bara går varannan vecka. Jag tror iofs att det är det med telefonerandet som gör att det känns jobbigt just nu.


Hmm. Nej, jag ska nog gå och lägga mig och läsa lite nu, skingra tankarna och klia Caspian bakom örat en stund om han vill sova hos mig en stund..


Är tänkt att jag ska träffa Julia imorgon också.. tappade dock lusten till allt och alla tidigare ikväll så vi får se om jag ska svika imorgon också..


4 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 3 kommentarer
Roadtrip.Jag vet inte riktigt vad som hände. Eller jo, Sessan hände ju.
Dagen var hur bra som helst, jag fick min nya kyl & frys på förmiddagen, gubben kom tillochmed inom den tid han sa att han skulle. Sedan kastade vi oss in i bilen och åkte vilse i Falun innan vi hittade till Plantagen (mamma åker alltid vilse..ett bra exempel var ju när vi skulle hem från Gbg för några år sedan och det tog en timme att hitta ut från stan :P).
Väl framme blev jag smått överväldigad, jag hade inte trott att det skulle vara stort! Iallafall så fyndade jag en hängblomma som tydligen heter Peperomia till halva priset. Inte illa? Kände att mina murgrönor ligger ganska risigt till så den passade som ersättningsblomma. Hoppas jag iallafall..
Sedan blev det en vit och en röd gerbera, jag har ju trånat efter sådana hela sommaren så det kändes bra! Köpte två ljung och en kålgrej som jag planterade ute så fort vi kom hem också. Det blev riktigt tjusigt :)
Köpte en svart, fyrkantig vas till min bmbupinne också, samt (avslutningsvis) ett grönt, högt "plastglas" som kan tänkas passa som vas kanske. Tillsvidare är den dock utfyllning bakom blommorna i köksfönstret så ingen katt ska kunna smyga in bakom blommorna och tippa ner dem >.<

Vi vandrade runt där i minst två och en halv timme och jag önskar verkligen att jag hade haft mer pengar att köpa fina krukor och blommor och vaser ochochoch.. för :P Men det har jag ju inte..innan vi åkte idag tog jag ut mina sista 700 kronor för månaden på banken, och 211 kronor shoppades upp på Plantagen (inte så farligt för allt jag köpte, ändå?!). Tur att jag har massor med köttfärs, fläskkotletter och potatis hemma. Jag behöver nästan bara komplettera med lite mjölk och bröd de närmaste veckorna.

Vi fikade på Ica Maxi innan vi begav oss hemåt igen.

Väl hemma planterade jag ljungen och kålen direkt. Kattorna fick vara ute under tiden och inga rymningsförsök gjordes.
Sedan satte jag mig och skulle läsa lite, men jag hann inte så långt för plötsligt klättrade sessan på näten och smet igenom i ett hål mellan två av dem. Jag släppte allt jag hade i knät och fick tag i henne, men hon gled undan och det slutade med att jag bara höll i ett bakben och det fick jag lov att släppa för att inte göra henne illa. Därmed var min dag förstörd. En halvtimme jagade jag runt henne i skogen innan jag kände mig så gråtfärdig av ilska att jag gick in och ringde mamma som fick komma och hämta in henne..

Hon stannade en stund och fikade medan jag åt upp resterna av gårdagens kyckling och sedan åt jag ett wienerbröd också innan jag packade upp gerberorna och fick dem på plats i köksfönstret. De blev riktigt tjusiga där!
Sedan dunsade jag ner i fåtöljen och såg Sjukhuset innan mamma begav sig hemåt och därefter har jag sett Top Model, tvättat håret och ser nu Gilmore Girls..


Luften gick bara ur mig när Sessan rymde sådär. Jag orkar inte låta henne vara ute alls om det ska vara sådär, men det påverkar ju Caspian också som verkligen vill gå ut och är hur snäll som helst och inte har en endaste liten flykttanke när han jagar runt sina flugor och myror och fjärilar på uteplatsen.. Jag hoppas verkligen att jag får en lägenhet på stormyren snart, med balkong ska det väl inte vara lika himla hopplöst att låta katterna få lite frisk luft utan att behöva jaga runt ute i skogen i pyjamasbyxorna..(det finns förstås ingen skog i närheten där heller så..)


4 September 2007  | Länk | is. | 3 kommentarer
MondayJaha, är inte det typiskt så säg?
När reprisen av Days är slut skulle mamma komma och så skulle vi åka till Falun. Men nu ringde en gubbe från Morastrand och sa att han skulle komma med kylskåpet till mig om en halvtimme till en timme. Jag kan förstås inte säga nej, när de nu får fingrarna ur... (jag orkar förresten inte ha hela skafferiet på köksbordet längre nu, det har jag redan haft i en och en halv vecka..), så nu är det bara att vänta på att han ska dyka upp innan vi kan åka någonstans. Och man vet ju hur deras halvtimmar till timmar ser ut - det brukar bli just timmAR >.<

Jaja..

Kan väl passa på att..eh..läsa lite Nostradamus kanske.. Lånade två böcker på bibblan igår så nu gäller det att jag inte kommer av mig i läsningen på ett tag..


Fast först ska jag bruscha tänderna :P


4 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 2 kommentarer
Nightwriting.Imorgon ska jag och mamma åka till Plantagen i Falun så jag borde väl egentligen sova nu, men eftersom jag sov hyfsat länge imorse känner jag mig inte direkt sovtrött ännu.

Efter ett wienerbröd som frukost följde jag med mamma ner på stan idag, följde henne på biblioteket och sedan var jag in på Matekonomen en sväng..
Hem, se lite tv och laga mat; åt upp den grillade kycklingfilén som blev kvar efter grillningen i förrgår och gjorde potatisklyftor till. Kompletterade så klart med Mangorajasås.

På eftermiddagen var det Sjunde himlen och OTH, sedan bestämde jag mig för att promenera bort med mina återvinningspåsar vilket tog sisådär 40 minuter kanske. Fick lov att ladda i-Poden först bara..
Hemma igen läste jag en gammal moratidning och sedan har jag ugglat framför tvn.

Den nya serien Sjukhuset som de visar på tv3 har jag hittills följt varenda avsnitt. Får nostalgitrippar av att se Akademiska igen, vi var dit på studiebesök en gång med OP. Och så får förstås Uppsala mig att tänka på systrami, som jag inte lyckades knåpa ihop något brev till under helgen..ska försöka ta tag i det snarast iallafall. Dels behöver jag skriva av mig, dels hoppas jag få veta hur det går för henne..

Sedan var det förstås CSI. Roligt med nya avsnitt, äntligen! Har sett repriserna de visat i sommar, och en hel del av de avsnitten har jag sett förut..


Nåja.
Jag ska nog göra mig iordning och nanna kudden snart. Eller läsa lite iHej Nostradamus! först, kanske..


Fick veta att Haket inte är dött för evigt idag förresten. adde var visst bara i tyskland och kan inte fixa problemet förrän han kommer hem igen. Vi väntar dock ganska otåligt nu! (jag väntar mest på att få kopiera klart min dagbok..och min senaste text som jag inte hade hunnit teckna ner i diktboken när haket gick och dog..)


Har väl skrivit tillräckligt för idag nu?
Återkommer imorgon. Kanske jag försöker mig på ett seriöst inlägg då, det var ett tag sedan..


3 September 2007  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
Lista 3

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången imorse?
Jag förundrades över att mitt hår inte såg speciellt trassligt ut för att ha sovits med..

2. Hur mycket kontanter har du på dig?
Just nu två tjugor och typ fem femtioöringar. Jag tömde pluskan på slantar tidigare ikväll (sparar dock inte 50-öringarna, därför de är kvar..)

3. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
Pappa på comviqen..
På 3 är det någon anonym, precis som på plats 2 och 4. Först på listan är dock Fredrik som jag lekte med på Peace & Love..

4. Vilken är din favorit-ringsignal på din mobil?
Jag saknar Den döda vinkeln som jag hade på min gamla nokia..(Kent)
På mina nuvarande har jag bara de förinprogrammerade.

5. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
Lila nattlinne/big t-shirt.

6. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
Har inga skor på mig nu. Hade jag haft något skodon hade det varit tofflor och vad de har för märke har jag ingen aning om :P

7. Ett ljust eller mörkt rum?
Mörkt med tända ljus såklart.

8. Vad gjorde du vid midnatt?
Då gick jag och lade mig igår, vill jag minnas.

9. Vad står det i ditt senast mottagna SMS?
det första i comviqen var bara en rapport om att det senaste sms jag skickade kom fram. riktigt sms är ett flyttkort från Tuss.
i den rosa teflånen: "I am giving you 100 angels to take care of you.." från mamma. Fick det när jag var på Arvika och höll på att förgås av ångest, ja..

10. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven?
Ingen aning?

11. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
Oj. Det kanske var till Sassa..jag vet inte..alls.

12. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast?
Caspian eller Chaos..minns inte vem, de springer ju omkring en lite hipp som happ hela tiden :)

13. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
Socker. Socker. Socker. Kanske koffein i colan? Men de sägs ju ha slutat med det..

14. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?
Jag har inga filmrullar since i went digital för flera år sedan.

15. Vilken ålder har varit bäst hittills?
Min bästa tid var hösten 2003, vintervåren 2004 och sommaren 2005. Orka räkna ut ålder... Antar att jag saknar barndomen också, den var mestadels ok.

16. Din värsta fiende?
Hjärnmonstren?

17. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?
Engla Vit i svartvitt.

18. Vad var det senaste du sa till någon?
Sist jag sa något pratade jag med någon av katterna, vad jag sa minns jag inte.

19. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
$$$$$$$

20. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
Jag är i en känslomässigt svart period (förakt,hat osv utan direkt anledning), så ingen..

21. Senaste låten du lyssnade på?
Nerina Pallot - Idaho
3 September 2007  | Länk | Listor & test | 0 kommentar
Fryser.Jag funderar på att sätta på golvvärmen här i lägenheten nu, det är galet kallt för fossingarna och värre lär det ju bli (ännu ett plus med hösten; jag fryser hellre än att tycka att det är för varmt ;)


Idag har jag inte gjort någonting alls, mer än duschat och lagat mat. Känns skönt att bara ha varit hemma i lugn och ro en hel dag. Har legat i soffan och läst lite i Hej Nostradamus! som blev nästa bok på tur i samlingen..


Fast egentligen skulle jag bara hämta något att äta..kanske ska göra varm choklad? Det vore gott..och värmande. Har inte riktigt kommit in i det där thédrickandet än, men så har ju hösten just börjat också och jag är ganska seg...Skriver kanske lite mer senare, för tillfället känner jag inte att här finns något att rapportera egentligen.


2 September 2007  | Länk | Höstvind | 4 kommentarer
Höstvind & lördagskväll.Snart börjar Hotel Babylon, men dessförinnan hade jag tänkt försöka skriva ihop en förklaring till vad det är som gör att hösten är så bra eftersom Havregryyn inte riktigt känner likadant.

Såhär på rak arm är det dock ganska svårt att komma på hur man ska förmedla den där höstmagin med ord till någon annan. Det är förstås den där friska, höga, klara luften. Vetskapen att sommarens extrema värme är över för den här gången är en annan. Jag har så himla svårt för senare års extremvärme; sådär 20-23 grader är nog min idealsommartemperatur. Jag saknar barndomens somrar för de var så mycket mer..hanterliga vad gäller temperaturerna.

Jag älskar mörkret, att kvällarna blir mörka så tidigt så man gå in och sjunka ner i den mysiga soffan med en varm, mjuk filt och se på TV utan att känna att man borde göra något annat, någon slags utomhusaktivitet som alla andra gör så fort solen visar sig.. Och tända ljus!
Eftersom somrarna är så varma är det svårt att verkligen njuta av ljusen då..

När mormor ännu levde brukade hösten även innebära billig vitkål som förvandlades till den mest fantastiska kålsoppa med frikadeller. Och grönsaksstuvning med potatis och burkskinka..

Sedan något av mina första skolår sitter även ett minne av en regnruskig dag när man satt där i klassrummet och arbetade med någpn uppgift, kanske det rentav var matte där räkneklossar var inbefattade (på den tiden var ju matte fortfarande ett fantastiskt ämne som jag rentav glänste lite i då jag fick börja med nästa mattebok innan alla utom Johanna..). Det är det som gör att mina lärardrömmar fortfarande ter sig som något jag skulle vilja göra något med om jag faktiskt tar mig till högskolan någon dag. Hursomhelst. Den där regnruskiga klassrumsscenen känns fortfarande mysig och magisk på något vis..och bidrar till höstkärleken.

Fast jag ska ju inte sticka under stol med att jag oftast tröttnar på alla årstider efter ett tag, inte minst hösten och vintern som ur min depressionssynpunkt är rena döden.. Nu har ju sommaren inte varit vidare bra heller detta året, så att den övergår i höst lämnar mig nog inte lika påverkad som 2005 när min sommar var helt strålande...1 September 2007  | Länk | Höstvind | 1 kommentar
KräklekJag är kär!
Underbara bok,
jag är så glad att
du tipsade om det där antikvariatet
så jag kunde beställa den
när den inte fanns någon
annanstans, Frugan!

Läste ut den på en timme hemma
hos mutter idag.
Ack ack. Nu måste jag bara köpa
de senare böckerna av
Åsa Ericsdotter innan de också utgår
ur sortimentet...


Betyg: Fem Svansvift av fem möjliga.
1 September 2007  | Länk | Recensioner | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida