Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Soon after christmasStina Nordenstam, Soon after christmas.


26 September 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 0 kommentar
25 septembre 2010Idag har vi gjort en bussutflykt till IKEA i Valbo. Jag shoppade en till Expedithylla (med fyra hyllor) som är tänkt att ställas uppe på min andra Expedit (med åtta hyllor) och skapa lite mer förvaringsmöjligheter. Just nu tycker jag att det ligger saker _preciiis överallt_. Det är som om mina ägodelar växt eller förökat sig genom att "andas" storstadsluft ett par veckor. Mycket underligt.
Passade på att köpa en ny teflonkastrull också. Och en sådan där datorbräda. Fast jag tyckte inte om den så vi får se om den kommer till någon användning eller ej.. tur att den inte kostade fyra guldpengar ens.
Jo, två ljusstakar blev det också. Och en karaff som ska fungera som avbytare till min safttillbringare nu när jag lagt colan på hyllan och dricker saft istället...

Det har förövrigt regnat mest hela dan fram till nån gång längs hemvägen. När vi kommit hem och delat en pizza och skulle gå ut för att packa ur bilen började det dugga lite smått, men det gick ändå.

Nu ligger jag i soffan och känner mig som en zombie. Hade lätt kunnat gå och lägga mig redan tjugo över åtta, men kvällsgolfen slutar redan 21:30 idag så jag tänkte att jag skulle hålla ut tills dess åtminstone.För övrigt fyller min kusin 25 idag och snart är det min tur... På söndag är det nio veckor till första advent och nu vet jag inte vad mer jag ska skriva. Hoppas du är nöjd ändå Tuss. Som sagt så ska du inte säga så mycket, ägna dig åt din egen blogg lite mer istället ;)

25 September 2010  | Länk | Journalanteckning | 0 kommentar
22 septembre 2010Ce matin, il a été degrés moins en Dalécarlie.

Imorse var det minusgrader i Dalarna. Och frost på marken. Berättade mamma. Själv sov jag väldigt länge idag för att vara mig nuförtiden, precis som igår. Kanske har jag slutligen kunnat börja slappna av lite och sova ikapp allt jag inte kunnat. Eller så beror det bara på att jag de senaste två kvällarna varit uppe ända till elva(!) och sett på Medium och NCIS Los Angeles... är väl inte riktigt van det såhär på äldre dar ;)

Jag önskar att jag kunde läst steg 2 i franskan nu i höst när jag inte blev högskolestudent, men det går ju inte. Man får inte läsa på komvux bara sådär. Och man får inte studiemedel för en enstaka kurs. Och franskan ligger ju dessutom över två terminer och det fungerar inte...


Men jag önskar ändå att jag kunde fått fortsätta med franskan. Förr eller senare måste jag ta upp den igen iallafall. Om så när jag blivit pensionär.


22 September 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
21 septembre 2010
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
IKEA-cats
21 September 2010  | Länk | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
19 septembre 2010 Valvaka... forts.Det här valet handlar förstås om så mycket mer än utförsäkringar. Det handlar om att vår statsminister förnekar 25 procent(s ungdomsarbetslöshet) av landets ungdomar. Ungdomsarbetslösheten är en synvilla! Det handlar om att man kallade 4% arbetslöshet under de rödgrönas styre för massarbetslöshet men anser att 10% arbetslöshet Nu inte är så illa... Det handlar om att man säger sig vilja få ut folk i arbete men ändå har socialbidragstagarna ökat lavinartat och rehabiliteringen är mer obefintlig än någonsin, medan man sänker skatterna för de rikaste genom att tvinga ut sjuka ur sjukförsäkringen och sedan inte vågar stå för det. Det handlar om att man hellre lägger pengar på 2000 RUT-arbetare som till största delen bara kan utnyttjas av de högavlönade, framför 3000 ytterligare anställda inom hemtjänsten. Det handlar om att man (iaf Folkpartiet) hävdar att skolan är en viktig fråga, men att det ändå försvunnit 3000 lärare i skolan under de senaste fyra åren! Det handlar om att man fördyrar kollektivtrafiken (att resa med tåg har blivit dyrare) och sälja ut statligt ägda företag (cancersjuka tvingas avstå från sina mediciner till följd av de privatiserade apoteken!!!). Och det handlar om att man hellre nyinvesterar i kärnkraft än hittar/utvecklar/bygger ut andra energikällor.

Det handlar om att man ljuger och manipulerar, skyller ifrån sig och kommer med undanflykter istället för att stå för sin politik och dess konsekvenser. Och jag begriper inte att så många fortfarande låter sig föras bakom ljuset.
19 September 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 3 kommentarer
19 septembre 2010 Valvaka...Inte nog med att det verkar som att alliansen får behålla sin plats i regeringen, utan SD kommer med största sannolikhet också att få mandat. Det är vidrigt.

Minnet av en bloggtext jag läste tidigare ikväll ekar ständigt i huvudet. Under regeringens styre har många, många människor utförsäkrats. 400, eller drygt 4% har kunnat gå tillbaka till jobb i någon grad. Exakt hur mycket finns såvitt jag vet ingen offentlig statistik på än. De där 400 människorna kan jobba heltid, men lika gärna bara 25%.

Drygt 400 personer har tagit sina liv till följd av utförsäkringen.

Eftersom ytterligare 35 000 personer utförsäkras nästa år antar jag att vi kan dubbla den siffran fram till den här tiden nästa år. Kanske kan vi dubbla den där siffran av människor som återgått till arbete i någon grad också.

Det minne som ekar i mitt huvud är en bloggtext skriven av en av de utförsäkrade som inte vet hur hon ska orka leva vidare utan ett regeringsskifte. Jag undrar om hon kommer leva imorgon?

Jag undrar hur ~50% av Sveriges befolkning med gott samvete kan rösta så egoistiskt. Jag undrar hur de kan leva med sig själva med vetskapen att de indirekt ligger bakom hundratals släckta liv. Men det förstås. Är man så egoistisk så bryr man sig väl inte om några "värdelösa icke-arbetsföra icke-självförsörjande" människors liv. Det är viktigare med någon hundralapp extra i plånboken varje månad.


Fy fan. Jag mår så jävla illa.


19 September 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
18 september 2010Jag förstår inte var skrivlusten tagit vägen. Eller jo, kanske vet jag det. Men i vilket fall. Tre inlägg på en halv månad är ju riktigt uselt! Inte ser statistiken mycket bättre ut vid mitt andra tillhåll heller.

Jag förstår inte varför jag fortsätter läsa om valet heller, jag röstade redan förra helgen utan ett uns tvivel på att jag röstade rätt, och blir bara mer och mer arg på all idioti och alla korkade (halv)lögner jag ramlar över. Fast å andra sidan finns det ingen bortre gräns för hur mycket man kan sätta sig in i, anser jag.

Det ska bli väldigt skönt att få valet avklarat iallafall, sedan kan jag gräva ner mig i nästan fyra år till - förhoppningsvis.


Men det största "jag förstår inte varför" är det som handlar om sömn. Jag går och lägger mig sanslöst tidigt (för att vara mig) och vaknar sanslöst tidigt (för att vara mig) dessa dagar. Waffö då?
Det är liksom inget medvetet beslut, jag vaknar mellan åtta och nio oavsett vad och orkar inte läsa mer än några sidor på kvällen och släcker lampan lååångt före midnatt. Har jag försökt lägga mig i tid förut så har jag legat och snurrat halva natten utan att kunna somna...


Hmm. Vad mer?
Det har varit regnväder de senaste dagarna. Till och från. Ibland blåser molnen bort och så blir det blå himmel och solsken en stund. Sedan ramlar de mörkblå molnen fram över himlen och snuddar nästan vid grantopparna i horisonten. Mycket knepigt. Men ganska skönt med höstrusk. Man kan tända ljus tidigare då! :)


18 September 2010  | Länk | Journalanteckning | 1 kommentar
GMO...?


På senare tid har jag sett City Gross reklam för GMO-fritt kött och funderat lite över vad det egentligen är. Att det handlar om genmanipulering har jag lyckats klura ut, men i övrigt är jag inte vidare insatt och har inte direkt några planer på att sätta mig in i det heller.

Däremot har jag för länge sedan tagit avstånd från genmanipulerad mat. Jag tror på naturliga råvaror, sådana som inte manipulerats på något vis på något sätt och som inte utsatts för konstgödning. Hade jag haft råd hade jag hållit mig till ekologiskt helt och hållet. Inte för att man kan vara så säker på att allt som märks ekologiskt verkligen är det, och inte för att kvalitén verkar vara så vidare bra alla gånger. Men för att man gör ett ställningstagande om vad man tycker är okej och inte...

Nu snubblade jag över nyheten att Arla på grund av brist på svensk grädde vänder sig till Finland och Danmark för att få ihop det som krävs för att kunna producera Bregott. Ni har ju säkert inte missat nyheterna om hur danska djur behandlas. Men visste ni att man inte har förbud mot genmanipulerat foder till djuren? Eller att det inte finns något krav om betesgång, vilket betyder att korna med stor sannolikhet aldrig kommit utanför ladugården?

Det här fick mig att fundera en gång extra och via den sista länken kom jag fram till att det nog får bli Milkos nya "Bredbart" framöver. Eller om man skulle testa att göra eget smör...

Läs gärna mer här:
http://www.lantbruk.com/bregott-inte-langre-helsvenskt/2010-06-18

Och här. Kanske är det aktuellt att testa receptet på eget smör för er också rentav?
http://www.camillasmatuppror.se/Fakta/AEtbart/24185_SmoerJag vet. Det kommer varningar och rapporter om än det ena, än det andra, hela tiden. Man orkar inte riktigt bry sig och oroa sig så mycket. Men om man väljer bort något dåligt/sämre alternativ lite nu och då så kommer man ju med tiden att välja alltmer naturliga alternativ ...naturligt :)
Jag strävar åtminstone efter det.


Edit:

Även här finns ett recept på hur man kan göra eget smör, tycker det verkar lite mer spännande..
http://olgakatt.blogspot.com/2010/09/vem-kan-man-lita-pa.html
17 September 2010  | Länk | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
7 septembre 2010
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
5 septembre 2010
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida