Pudlar är bäst
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2018)
>>


RLD F

                 I dag fick Stoja titeln RLD F 

Stoja är därmed uppflyttad till Avancerad klass i rallylydnad, min jätteduktiga men oberäkneliga charmpudel.

15 September 2018  | Länk | Stoja 2018 | 0 kommentar
Sömntuta=smart

Hej alla ni, som häcklar mig för min ovilja mot att gå upp tidigt på morgonen!

Läs Svenska Dagbladet i dag;

Studie: Att ha svårt att gå upp på morgonen är ett tecken på intelligens

"... på att du är intelligentare, mer kreativ och lyckligare än andra. Enligt författarna till studien Why nightowls are more intelligent är snoozknappen en relativt ny..."

SvD Perfect GuidePERFECT GUIDE  Idag 12.34

24 Augusti 2018  | Länk | diverse 2018 | 0 kommentar
Unbelievable

Jo, vi kom iväg till Hässleholm. På lördagen kom jag på att jag skulle skoja till det lite. Här hemma finns massor med rosetter, medaljer och pokaler, som Smilla och inte minst Selina vunnit på agilitytävlingar landet runt. Det finns två medaljer efter segrar med Selinas lag 2006 i Bollnäs.

Nu skulle Sagitta och jag göra vår första tävling i mästarklass. Dessutom skulle jag besegra mig själv och våga mig på att åter starta i en tävling. Följaktligen kunde vi ha medaljer med etta. Efter tävlingen skulle vi fotograferas med våra medaljer oavsett vårt resultat.

Och så gick vi in på banan och lyckades långt över all förväntan. Sagitta fattades bara en enda ynka poäng för att få ett cert! Vi fick alltså ihop 89 poäng, stolpe ut som domaren sa vid prisutdelningen. Jag var så lycklig och glad. Fullständigt otroligt bra.

I dag för ett halvår sedan åkte jag in med ambulans och opererades i höften dagen efter. Jag kunde då inte i min vildaste fantasi föreställa mig att jag skulle göra det jag gjorde i går. Vilken seger!!! Visserligen har jag tränat och slitit med min rehabilitering i stort sett varje dag sedan morgonen efter operationen men ändå!

Efter en massa fotograferande hade Sagitta fått nog och vände bort huvudet. Hon la huvudet mot min hals precis som vid vårt allra första möte, när hon var sex veckor gammal.

20 Augusti 2018  | Länk | Sagitta 2018 | 0 kommentar
Come back

I morgon är det meningen att jag åter skall våga mig ut på tävlingsbanorna. Sagitta ska debutera i MÄSTARKLASS och Stoja kan eventuellt ta sitt tredje kvalificerande resultat i fortsättningsklass och i så fall bli uppflyttad till avancerad klass. Nej, jag påstår inte att jag förväntar mig sådana stordåd men vi ska försöka. Stoja har inte tränat mer än tre gånger sedan februari, så det är mycket begärt att kräva det. Sagitta och jag har gjort lite fler pass men hon ska ju å andra sidan starta i en ny och svårare klass med en något handikappad matte.

De senaste dagarna har jag kört igenom alla mästarmomenten och en del av de "svårare" från lägre klasser. Sagitta har varit SÅÅ duktig! Häromdagen var hon helt fantastisk med frestelserna. Jag kunde skicka henne till en kon, där hon nästan fick trampa på ett gosedjur på sin väg fram och det fungerade.

I dag var hon som besatt av ett gosedjur. Det gick bra i "åttans frestelser" men hela hennes hjärna tycktes vara inriktad på pipdjuren vid skick till kon. Hu, så svårt!

Stoja är hellycklig och det fullkomligt strålar om henne. Frestelser var inte något problem den enda gång vi jobbat med dem men jag tar verkligen inte ut något i förskott. Och för resten, så blir det kanske ingen start för Stoja. För att hinna dit måste jag stiga upp före halv fyra på natten. Det har jag gjort massvis med gånger även om det tar emot men nu har jag rejält ont i lårmuskler och rygg på morgnarna. Det tar flera timmar innan jag är uppmjukad och fit for fight. Det kan bli tufft att komma iväg. 

Sagitta ska inte tävla förrän på eftermiddagen, så det borde bli av.

18 Augusti 2018  | Länk | diverse 2018 | 0 kommentar
Objuden gäst

Ni, som läst här tidigare, har säkert lagt märke till att det då och då dyker upp fåglar i bloggen. I söndags var det dags igen att göra en ny bekantskap. Det var sista dagen på EM-veckan. Jag satt i soffan och tittade på TV med Sagitta i knät och Stoja tätt intill mig. Plötsligt small det till i uterummet.

En sparvhök hade tagit sig in i uterummet och satt vilt flaxande uppe vid taknocken. Båda pudlarna störtade ut och skrämde slag på den redan skräckslagna fågeln. Det står en vikvägg som insynsskydd tätt inpå glasväggen. Fågeln kom in däremellan och fastnade där hängande upp och ner.

Hur i all världen skulle jag få ut min objudna gäst? Jag började med att öppna dörren. Hur den lyckats ta sig in fattar jag inte, för ett skjutfönster var bara öppet ca 35 cm! Fågeln lyckades ta sig ut vid sidan av vikväggen. Fy, vilken näbb och vilka klor! En halv flyttfilt låg lägligt nog på bänken nedanför fågeln. Jag placerade den så fågeln inte skulle ta sig in bakom vikväggen igen.

Efter en kort fundering beslöt jag mig för att försöka dra ut en flik av filten och placera den över fågeln. Det lyckades och jag lyfte paketet. Den vägde nästan ingenting och jag blev lite orolig att jag missat fågeln trots att jag inte såg någon fågel. Samtidigt var jag väldigt rädd att hålla för hårt och kanske skada min besökare.

Jag gick ut och satte ner fågeln på trappan och den flög elegant sin väg. Allt frid och fröjd!

Men Sagitta har letat upprepade gånger utan att hitta någon fågel! Sagitta är ju fågelspecialisten.

PS. Alla mina fågelbekanta ger mig en del kunskap. Det var en hona för den var brunspräcklig. I min okunskap har jag alltid trott att alla sparvhökar ser ut så men hanen är blågrå. Tänka sig! Hur många sparvhökshanar har jag sett i mitt liv utan att veta om det?  En fullvuxen sparvhökshona är 25 % större än hanen. Hon är 35-45 cm lång och har en vingbredd på 65 - 80 cm. 

14 Augusti 2018  | Länk | diverse 2018 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Berit Lönnerstam                                             Skaffa en gratis hemsida