Pudlar är bäst
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2018)
>>


Selinas födelsedag

 

Selina tog sin första pinne genom att bli tvåa på Skåneveckan, en jättetävling juli 2003.

I går skulle Selina ha fyllt 17 år. Födelsedagar firas alltid med Gorgonzola-Mascarpone ost. När jag var i affären var jag faktiskt på väg att köpa ost men jag hejdade mig. Av och till under dagen for massor med tankar genom huvudet om hur jag skulle formulera lite minnesord men det slutade med att jag inte kunde få dem på pränt. Selina gjorde så många fantastiska saker i sitt liv, så det finns massor att skriva om henne, men det får vänta ytterligare en tid.

Sista fotot av Selina. I husvagnen vid Agilitytävling i Åhus  septenber 2017.

 

20 November 2018  | Länk | Donna Selina 2018 | 0 kommentar
FRÅN PUDELTANTER TILL RALLYTANTER

Blivande rallystjärnorna Klara och Svea provar prispallen på klubben

För ett år sedan höll jag på med Pudeltanterna. Starten skedde med en prova-på-träff i pudelklubbens regi januari 2015. Sedan ville deltagrna fortsätta. Vi träffades varje onsdag i en varm och härlig hall och tränade agility bara på skoj. Jag själv tränade mer på allvar och tävlade. Under 2017 tog jag faktiskt pinnar med båda tävlingshundarna. Sedan råkade jag ut för skadan, som hidrade mig från att hålla på med agility.

För femton år sedan började jag på onsdagseftermiddagar hålla kurs i agility på Simrishamns Brukshundklubb med ett antal kvinnor med hundar av olika raser samt en man med bc. Det var Dansk Svensk gårdshund, Mellanschnauzer, Jack Russelterrier, Mellanpudel, Dvärgpudlar och Norwich terrier. Tre av dem tävlade också en del. Mellanpudeln Milly Molly tävlade även jag med. Vi höll på tills gruppen ”dog ut” p.ga. för gamla hundar, skadade mattar eller flytt från orten.

Förra året skaffade en av deltagarna, Ulla, en ny hund och i somras ville hon aktivera sin unghund. Hon frågade mig, om jag kunde tänka mig att ställa upp. Jag hade blivit så pass bra att jag så smått börjat träna mina två pudlar i rallylydnad och jag svarade ja på frågan. Vi har haft kontakt alla dessa år utan att träna hundar, så det var ju kul att åter börja träffas med hundar. Det skulle bli rallylydnad.

2012 kom Stoja vid sju månaders ålder in i mitt liv. Hon skulle naturligtvis bli en agilityhund. Då hade Lena, en agilitykompis, också skaffat en ny hund, som är några månader äldre än Stoja. Vi hade två rymmarhundar och kunde inte ha dem lösa hur som helst. Om våra vedermödor med den inledande agilityträningen kan man läsa på annat håll i min blogg. Lena och borderterriern Klara samt jag och mina pudlar har regelbundet träffats ända sedan dess och tränat agility. Jag tävlar ju men Lena har nästan hela tiden deklarerat att det bara handlar om träning. 2018 blev det av nödtvång mer eller mindre slut med våra träffar.

När jag lovat Ulla att träna henne och hennes Jack Russel, Svea, i rallylydnad, så tänkte jag att Lena kanske också ville vara med. Lena var nog ganska tveksam för Klara har snusat sig genom livet. Hon kunde springa agility och snusa samtidigt om hon inte fick upp farten ordentligt. Jag talade emellertid varmt för träning i kontakt. Lena accepterade och vi började träffas på klubben på onsdagseftermiddagarna. Jag tror Lena är väldigt nöjd med sitt beslut. Klara har gjort stora framsteg och tidvis går hon som en riktig lydnadshund och tittar på sin förare – utan godis som lockmedel. Svea är ju så ung och hon har svårt att koncentrera sig. Hon har mycket studs i benen och snacka om att snusa!

Det är kul att hålla på med något igen och så blir jag ju tvungen att ta mig samman och åka ut till klubben.  Mina pudlar älskar att springa lösa där. Stoja springer det fortaste hon kan i stora rundor en lång stund. Vädret har varit fantastiskt varmt och fint ända till nu, men med begynnande höstrusk saknar jag den varma goa hallen, där Pudeltanterna höll till.

10 November 2018  | Länk | diverse 2018 | 0 kommentar
Rättelse

Jag är såklart inte så bevandrad i läsandet av SM-kvallistor på Sagittas och min nivå. Står hunden på plats 624, som Sagitta gjorde förra veckan på den för säsongen nypublicerade listan, då trodde jag att det var hennes placering men så enkelt är det inte.

När det gäller så låga placeringar rangordnas alla hundar med ett resultat för sig och hundar med två restultat för sig o.s.v.

Listan förändras naturligtvis ständigt och Sagitta kommer att rasa i placering då vi inte tävlar. Nu står Sagitta på plats 637 men hon har högre poäng än hunden på placering 616! 

Hunden på plats 616 har nämligen bara totalt 83 poäng med två resultat (44+39).

Det betyder dock inte att Sagitta har placering 616 för det finns 13 hundar med bara ett resultat och fler poäng än Sagitta. Hänger ni med? Sagitta bör enligt mina beräkningar ligga på placering 629.

Listan omfattar nu 728 hundar och det finns 6 pudlar med sämre poäng än Sagitta. Sagitta har faktiskt 89 poäng men bara ett resultat. Rätt ska vara rätt!

 

PS. Jag lovar att jag inte framöver tänker hålla på med detta invecklade räknandet. Så nördig är jag ändå inte!

21 Oktober 2018  | Länk | Sagitta 2018 | 0 kommentar
Pudlar i Mästarklass

Jag skrev ju att jag skulle kolla antalet pudlar på SM-kvallistan. Nu är det gjort och jag kom fram till att 33 pudlar har tävlat i Mästarklass efter 8 juni 2018 - med reservation för någon miss. ”Lite svinn får man räkna med”. Det är ändå en lista omfattande 709 hundar!

Alla hundar, som fått något resultat i Mästarklass, kommer med på listan och det är ju kul. Det är annorlunda på Pudelklubbens lista. Där måste pudeln ha fått kvalificerande resultat och för Mästarklass innebär det att pudeln måste ha fått cert!!!

Sagitta missade ju certet i debuten med en poäng på pga mattens klantighet . Matte slog i hinderstödet med handen och det kostade – 3 poäng!

 

16 Oktober 2018  | Länk | Sagitta 2018 | 0 kommentar
Sagitta på SM-kvallistan

Nu har kvallistan inför SM 2019 publicerats. Sagitta ligger på plats 624 med ett resultat på 89 poäng!

Listan har 709 hundar, som fått något resultat sedan 8 juni 2018. Den sista har 12 poäng. Sämsta pudeln har 52 poäng med ett resultat. Näst sämsta har 65 poäng. Därnäst kommer 69, 75, 83, 84 poäng. Sedan kan placeringen bli 197 på 388 poäng med 7 resultat trots att endast ett resultat på 90 p är bättre än Sagittas 89 p. Det är alltså bara matte det hänger på. Om jag inte skadat mig och tävlat fler gånger kunde Sagitta legat högre upp på listan. 

Sämsta pudelresultat är 17 poäng. Ett antal pudlar har 100-poängare.

Bästa pudeln har 690 poäng av 700 möjliga

Eftersom jag är nördig kommer jag en dag att ta reda på totala antalet pudlar på listan.

På Pudelklubbens hemsida står det att fram till igår hade 175 pudlar tävlat Rallylydnad i alla klasser 372 gånger under 2018. Där ingår även Stojas två starter, hennes upppflyttningsresultat i Fortsättningsklass och debuten i Avancerad klass. Jag går inte i god för sanningen i summan 175 rallytävlande pudlar men jag har haftkontakt med uppgiftslämnaren, som har kollat alla pudelresultat under året.

För att hamna på kvallistan måste hunden ha tävlat i Mästarklass.

PS. Nu har jag kollat på SKKs sida. Det totala antalet rallytävlingsreultat av pudlar under 2018 registrerade till dags dato är:

mp 172

sp     98

dp     85

tp      29  Totalt 384 stycken

Antalet tävlande pudlar har jag inte kollat.

 

 

 

 

 

12 Oktober 2018  | Länk | Sagitta 2018 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Berit Lönnerstam                                             Skaffa en gratis hemsida