Pudlar är bäst
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
5
7
8
9
10
11
12
13
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2018)
>>


Besök från Malmö

I dag kom Monica och Thomas och överraskade oss på brukshundklubben i Simrishamn. Sagitta och Stoja blev så klart glada över att se dem. Sagitta viftar normalt aldrig på svansen men när hon pussade och kramade Monica, då var det full fart på hennes svans. Jag blev verkligen överraskad över det.

Vi gick en runda på Haravången tillsammans med Lena, Ivar och deras Klara. Lite smolk i glädjebägaren var det att Freja inte längre finns. Freja min lilla älskling, som trots att hon länge varit nästan totalblind, alltid kom till mig och ville ha del av godisutdelningen. Vi var verkligen kompisar. Till skillnad från Klara tog hon godis mjukt och fint och inte glupskt och hårdhänt som Klara och för den delen även Stoja.

Jag skiftade om med att gå med kryckor och utan. Det kändes mycket bra och jag kände mig väldigt nöjd och glad.

Monica och Thomas bjöd på kaffe med hembakat vetebröd. Efter fikat visade jag upp lite av vad mina duktiga pudlar kan i rallylydnad. Alla moment, som Sagitta tränat men som jag knappast trodde var befästa, visade sig sitta. För första gången sedan min skada tränade vi på klubben och jag använde inga kryckor. Det gick övar all förväntan på alla sätt. Härligt! Det finns kanske hopp om en rallyframtid.

Allra först skickade jag både Sagitta och Stoja runt den jättestora konen, en meter hög, på ca 6 meters avstånd. Båda fixade det och Sagitta stannade dessutom, precis som det ska vara i rallyn, direkt när hon rundat konen. Utan stannakommando! Fantastiskt!

Monica tog några foton. Här ser man verkligen skillnaden mellan Sagitta och Stoja. Stoja är så taggad att hon knappt kan hejda sig medan Sagitta tar det hela med ro.

Sagitta, som tränar för mästarklass, går till höger och Stoja till vänster.

Nej, jag har inte kissat på mig utan Sagitta välte ett glas vatten över mig.

 

Här var det meningen att båda skulle "sitta fot" bredvid varandra men Sagitta ville se mig och satte sig snett framför i stället.

 

15 Juni 2018  | Länk | diverse 2018 | 0 kommentar
Naturintresse

För första gången på åratal fick pudlarna följa med bort. De uppförde sig exemplariskt. I huset bor en katt, som inte var inne vid vårt besök. Stoja luktade omsorgsfullt på fåtöljen just där katten senast legat. Här har hon blivit störd i undersökningen för att bli fotograferad.

Mina naturintresserad pudlar satt jättelänge sida vid sida och beundrade utsikten från verandan i Mellby.

 

 

14 Juni 2018  | Länk | diverse 2018 | 0 kommentar
Pudelklubbens årsmöte

 

Hoppsan! Jag har visst missat något!

Årsmöte 11 februari Pudelklubben och 13 februari Simrishamns BK.

Den fjortonde skadade jag mig och inget blev skrivet om dessa begivenheter. Foto från Simrishamn, utan mig, är redan publicerat och här kommer ett från Pudelklubben. Det senare var kanske en avsiktlig glömska. Jag ser ju ut som en fisk på torra land men rosetten är fin.

Till vänster om mig sitter Stojas uppfödare och till höger ägaren till Sagittas och Stojas halvsyster, Stella. Jo, Stella är halvsyster till båda trots att mina båda inte över huvudtaget är släkt med varandra. (Rallyrosetter för diplom är mörkgröna och för rallychampionat stora ljusgröna.)

6 Juni 2018  | Länk | Sagitta 2018 | 0 kommentar
Besvikelse

I höstas blev Sagitta uppflyttad till mästarklass i rallylydnad och jag anmälde henne för utdelning av utmärkelse på årsmöten på Simrishamns BK och Pudelklubben. Jag är van att bli bortglömd, väldigt van. Pudelklubben kom ihåg Sagitta och mig, så vi fick en jättefin rosett men i Simrishamn fick vi ingenting.

De, som på årsmötet i Simrishamn fick utmärkelser för uppflyttning i olika grenar, fick fina handgjorda muggar förpackade i cellofan. Se foto!

Häromveckan var det medlemsmöte i Simrishamn och jag förväntade mig en fin mugg. Min besvikelse blev enorm. Utöver att jag glömdes bort på årsmötet bestraffades jag med att få ett litet oansenligt inte särskilt vackert glas med ett värmeljus i istället.

Titta och jämför!

4 Juni 2018  | Länk | Sagitta 2018 | 0 kommentar
Selina 2001-11-19--2018-02-20

I dag hade min fantastiska Selina blivit 16 och ett halvt år. Hon hade säkert levat än i dag om inte jag så olyckligt skadat mig i februari och tvingats avsluta hennes liv innan jag kunde åka till sjukhuset för operation. Veterinären kom hem.

Tyvärr blev det ingen lugn och fin avslutning av Selinas liv. Hon satt på golvet och fick favoritgodiset, rå vom, men hon åt inte upp allt för hon kände förmodligen stressen i luften. Selina var en kämpe hela livet och gav sitt yttersta i varje situation. Hon kämpade in i det sista för att fortsätta leva. Hon satt i Monicas knä och jag stod bredvid och klappade henne. Det var förfärligt och jag kan fortfarande se Selinas kamp, något jag får bära med mig. Jag har inte kunnat förmå mig att skriva detta tidigare och tårarna skymmer min blick så jag knappt ser vad jag skriver.

 

 

19 Maj 2018  | Länk | Donna Selina 2018 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Berit Lönnerstam                                             Skaffa en gratis hemsida