Pudlar är bäst
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


Selinas födelsedag

19 november är min fantastiska Selinas födelsedag och minnet firas naturligtvis med Gorgonzola Mascarpone ost.  

Hon kom till mig vid nio månaders ålder, 25 augusti 2002, och det var hennes tredje hem utöver uppfödarens. Selina var superstressad men hon blev ganska snabbt en trygg hund.  Vi hälsade på hemma hos jämngamla mellanpudeln Milly Molly och hennes matte. Där togs en serie foton, där Selina ser väldigt avslappad ut.

Fem foton från augusti 2002 till agilitydebuten i mars 2003, en inofficiell tävling i Åhus, där Selina endast blev besegrad av Smilla trots att hon inte uppnått den officiella debutåldern (18 mån) och flera hundar med flerårigt tävlande deltog. Inte illa!

Hemma i uterummet. Vilken sötnos!

 

På besök i Brantevik.

Selina, Milly Molly och Smilla förväntar sig något gott från Milly Mollys matte Karin.

Agilitydebut. Uppfödarmatte Laila tog fotot.

Prispallen efter öppna hoppklassen. Selina har ännu ingen vana vid situationen.

19 November 2019  | Länk | diverse 2018 | 0 kommentar
Hässleholm

I lördags skulle det åter bli tävling i avancerad klass. Jag mådde bra på morgonen och blev klar för avfärd tidigare än den satta deadline. Det är inte så vanligt för min del. Vädret var fint och uppåt Degeberga blev det solsken men någon mil före Hässleholm började moln sänka sig som ett tak över oss. Sedan blev det ett rejält ösregn. Maxfart krävdes på vindrutetorkarna och jag kunde inte riktigt se om jag var framme vid rätt avfart till idrottsplatsen i Hässleholm. Det blev en liten omväg. Vattnet flöt i floder över gatan men när jag kom ut från klubbstugan efter att ha anmält mig var det uppehållsväder.

Det kom inte en droppe regn därefter, solen visade sig och det var 17 grader varmt framåt middagstid. Att jag uppehåller mig så mycket vid vädret beror på att jag är ”allergisk” mot regn på tävling.

Stoja var precis som den gamla vanliga studsbollen. Hennes glädje att befinna sig på en tävlingsplats gick inte att ta miste på. Det i sin tur gör tävlandet till en rejäl utmaning.

Banan innehöll "Åttans frestelse", där det var ca 1,5 m mellan konerna när avståndet skall vara 2,5 – 3 meter. Frestelserna, varav en var en plåtburk med något ljuvligt doftande ätbart, var ju därmed också så nära att man nästan gick på dem vid passering genom åttan. Avståndet mellan dem skall vara 1,5 – 1,8 meter. 

Verkligen inte särskilt schysst banbygge! Tur att man har en liten hund! Hon är ju besatt av frestelser. Lyckligtvis boll och inte gosedjur denna gång.

Hur det gick för Stoja och mig återkommer jag till.

30 September 2019  | Länk | Stoja 2018-2019 | 0 kommentar
Tävling i Veberöd

För fyra veckor sedan tävlade jag för första gången detta året.

Det var en eftermiddagsstart. Jag var som vanligt där i god tid. Jag skrev tidigare så här i bloggen;

Nu får jag bara hålla tummarna för att jag klarar av att träna på allvar fram till tävlingen. Sen gäller det att jag är OK när det är dags. Ingen yrsel den dagen, tack! Ryggen, höften och det sedan många år krånglande knäet måste vara hyfsat smärtfria. Ja, det är inga små pretentioner!

Alla mina förhoppningar var uppfyllda. Dessutom fanns det till stor glädje för mig ingen frestelse i banan. Vid förberedelserna vägrade Stoja att backa på vänster sida. Hon är såklart av dålig erfarenhet rädd att jag ska trampa på henne. Stoja visade inte heller någon förtjusning över att bli skickad över hinder.

Vi hade sent startnummer. Avtagningen av koppel gick perfekt. Stoja var inte alls studsig utan hade, precis som i mina förhoppningar, alla fyra tassarna i marken.

Tyvärr visade det sig att den troliga anledningen till Stojas lugn var, att hon - men inte jag - kände åskan i luften. Stoja är ju väldigt åskrädd. Hon vägrade, precis som ytterligare minst två andra hundar, att på ett ställe på banan gå till vänster om föraren. Det blev väldigt jobbigt med onödig snurr och 3 felaktiga övningar. Då är man redan nere på 70 poäng, viket är hopplöst när det krävs 80 för godkänt resultat. Det blev till min stora besvikelse bara 62 poäng.

Förra lördagen vaknade jag med outhärdlig smärta i ryggen och jag kunde inte åka till tävlingen den dagen. Stor besvikelse.

29 September 2019  | Länk | Stoja 2018-2019 | 0 kommentar
JAG HAR SÅLT MIN HUSVAGN

På parkering vid Brahehus. Den största husvagnen på bilden är min tillsammans med min röda SAAB.

Jag har sålt min husvagn. Det var verkligen vemodigt att se den rulla iväg mot nya äventyr - utan mig!

När jag köpte den hade jag bara Smilla. Vi bytte upp oss från enrummare till tvårummare och vi fick ett sovrum, vilket underlättade husvagnslivet. Visserligen hade jag gjort om den gamla, riktigt lilla husvagnen så jag slapp bädda om varje dag men nu blev det mycket bekvämare.

Denna husvagn har betytt så mycket under så många år. Den gjorde det möjligt att åka och tävla agility ganska långt bort. Direkt efter midsommar tävlade vi Varberg och Borås. Den första riktiga  långfärden gick i september till Södertälje, där Smilla och jag tävlade lydnad och agility på Pudel SM.

Andra året kom Selina in i vårt liv. I morgon för 17 år sedan. När Selina skulle debutera i agility åkte vi till Kumla för tvådagarstävling. Sedan skulle vi till Fagersta för en ny helgtävling. På vägen dit mellanlandade vi på en camping i Arboga. Där upplevde jag några av de värsta skräcktimmarna i hundägarlivet.

Eftersom vi mitt i veckan var ensamma i vår del av campingen, så fick pudlarna vara lösa. Selina var alltså ett och ett halvt år och plötsligt var hon försvunnen. Hon hade lyckats hitta ett hål i stängslet bakom häcken. En stor motorväg passerade förbi ett fåtal meter bort. Smilla och jag började leta men tro inte att Smilla gjorde mycket nytta! Jag såg inte Selina någonstans trots att hon inte kunde ha varit borta mer än några minuter. Ett stycke bort fanns en tunnel under vägen. Vi följde vägen dels för att jag tyckte Smilla markerade dels för att det inte fanns så mycket att välja på. Vi gick flera km, åtminstone kändes det så, och kom till en liten grupp av gårdar och hus. En ung man kom cyklande och jag frågade om han sett en pudel. ”Ja, jag såg en hund, som gick bort till gården där.” Vilken lycka när vi svängde runt hörnet på huset och jag fick syn på Selina! Tänk, att hon valt tunneln i stället för att helt enkelt gå rakt fram över vägen!

Vägen syns i bakgrunden. Selina står i dörren. Smilla sitter på soffan och tittar ut genom fönstret.

Färden gick vidare till Fagersta. Det tydligaste minnet från dagarna där är knotten. Smilla blev så illa åtgången att hela magen var rödprickig, tätt, tätt. Det var inte roligt för det är faktiskt farligt att bli så biten. Det har ju hänt att boskap dött av svåra angrepp.

Smilla och Selina kikar ut. Selina är fullpälsad (lite oborstad) för hon ska ställas ut.

24 Augusti 2019  | Länk | diverse 2018 | 0 kommentar
Tävlingsdags

Så är vi, Stoja och jag, anmälda till en tävling i avancerad klass. Vi startade visserligen i avancerad helgen efter uppflyttningen men detta blir den riktiga debuten i avancerad. Förra året hade vi inte tränat avancerad mer än vid något enstaka tillfälle eftersom jag var indisponibel så gott som hela året.

Nu får jag bara hålla tummarna för att jag klarar av att träna på allvar fram till tävlingen. Sen gäller det att jag är OK när det är dags. Ingen yrsel den dagen, tack! Ryggen, höften och det sedan många år krånglande knäet måste vara hyfsat smärtfria. Ja, det är inga små pretentioner!

Och så har vi ju den andra huvudrollsinnehavaren, Stoja. Hon ska helst vara på rätt humör och i mesta möjliga mån hålla alla fyra tassarna på marken. Det är svårt när hon är riktigt på hugget. I går frågade jag min lugna pudel i hemmet: ”Ska vi åka och jobba?” Du milde vilken reaktion! Hon for upp och börja kråma sig, hoppa och studsa alltmedan hon vrålade ut sin lycka. Då är hon helt ohanterbar.

13 Augusti 2019  | Länk | Stoja 2018-2019 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Berit Lönnerstam                                             Skaffa en gratis hemsida