Startsidan Blogg Fotoalbum Emmas texter Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2022)
>>


Skrivpuff 30 juni

Utmaning 211 - Skriv om att vara efterlängtad.

... fortsättningen...

Semestern var efterlängtad. Såklart. Alla längtar väl till semestern. Så varför förstöra den med blöj- och nappavvänjning?

Vi hittade en extranapp. Jag har den i tryggt förvar uppe i skåpet. Inatt var det nära att jag tog fram den. Hon är så arg när hon vaknar. Kastar runt gossedjur, kudden och täcket i sängen. Hon letar efter något men kan inte sätta ord på det.
"mammma, maaama, mamma, maaaaaa", säger hon bara, för det är det ord hon kan. Vilket är en av anledningarna till att sluta med napp. Jag vill att hon ska kunna prata mer. Jag märker att jag är annorlunda mot henne när hon inte har napp. Istället för att trycka in nappen så fort hon är missnöjd tar jag mig tid att förklara för henne, prata med henne, sysselsätta henne och lyssna på henne. Vi hittade en gammal napp ute igår. En gummibit. Varför ska de suga på en gummibit? Nej, bättre då att sluta. Inatt fick hon välling en gång. Hon vaknade till några gånger och gnydde, men jag var bara inne hos henne en gång. Hon sover fortfarande och nu är klockan snart nio. Hon behöver inte napp!

Mellanbrorsan behöver inte blöja heller, men jag inser att han inte måste sluta tvärt. Det är jobbigt att bli stor och att sluta med blöja är ännu större än att sluta med napp. Han får bestämma. Ett tag till i alla fall.
30 Juli 2009  | Länk | SkrivPuff | 49 kommentarer
SkrivPuff 28 juli

Utmaning 209 Skriv om att förtjusa en publik.

Igår bestämde jag mig. Dags för mellanbarnet att sluta med blöja. Dags för lillasyster att sluta med napp. På samma dag, det blir ju praktiskt. Två flugor i en smäll.

Två veckor kvar av semestern. Det är lagom. Då är de blöj- och nappfria när förskolan startar igen. Hela dagen kändes det som en bra idé. Lillasyster vägrade dock att sova middag. Hon skrek förtvivlat efter sin napp. Jag låtsades inte förstå. Utmattad somnade hon kl 21.

Natten var sådär. Jag drömde mardrömmar om att lillasyster for nedför trappan. Jag lyssnade, oroade mig för hur den nappfria natten skulle gå. Jag letade efter en bortglömd napp under soffan för att ha som reserv, men hustomten måste ha gömt den. De andra napparna slängde vi i soporna. Mitt på dagen, när allt känns lätt och självklart.

Hon vaknade klockan fem. Jag ser framför mig en förstörd semester av nattvak och bestämmer mig för att köpa en ny napp. Lillebror vaknar och vägrar gå utan blöja. Ger upp även med honom.

På något sätt kommer vi ändå iväg till affären. Hon utan blöja. Han utan napp. De går på rad mina tre fina barn och jag ser hur publiken på gatan vänder sig om, ler och påpekar för sina vänner vilken söt rad med barn som går där. Och då bestämmer jag mig igen. Jag gör ett nytt försök under dagen så får vi se om jag flyttar soffor igen på natten eller hur det går...

...fortsättning följer...
28 Juli 2009  | Länk | SkrivPuff | 26 kommentarer
Utmana mig!

En utmaning på min hemsida http://ordhem.se

Ska du hålla tal?

Ge mig en talsituation och lite information om huvudpersonen som talet ska hållas till. Maila mig på emma.journalist@telia.com så väljer jag ut ett eller flera mail som jag skriver tal om. Du får ett tal och jag får inspiration. På http://ordhem.se/talskrivare/ finns ett exempel på tal som jag har skrivit.
24 Juli 2009  | Länk | Vardagen | 14 kommentarer
Rekord

1000 besökare. Häftigt!

17 Juli 2009  | Länk | Vardagen | 13 kommentarer
SkrivPuff 8 juli

Skriv om en känsla som du trivs med.

Dagens nattning:

- Johannes, vet du hur mycket jag älskar dig?

- Tusen miljoner tusen miljoner tusen miljoner. Eller var det mer eller mindre?

- Ännu mer.

- Jaha. Men det visste jag.

8 Juli 2009  | Länk | Vardagen | 13 kommentarer
SkrivPuff 6 juli

Skriv om tystnad.

Jag har varit på skrivarkurs på Slussens Pensionat på Orust.
http://www.makete.se/kurser/skrivarkurs-orust

Hur kul som helst! Det är något visst med att träffa människor som delar ett intresse. Det finns hur mycket som helst att prata om. Inte ens tystnaden efteråt blir riktigt tyst. Samtalen lever kvar i mitt inre, även efter kursen.

Någon som borde lära sig att hålla tyst är Tommy Körberg. Han sjöng två kvällar på pensionatet. De flesta jag har pratat med är rörande överens om att han borde hålla tyst mellan låtarna. Han är bra på att sjunga. Men mellansnacket....
Behöver han en manusskrivare kanske? Han får gärna anlita mig. Jag är rolig. Han hade sin lilla bebis med sig på pensionatet. Jättesöt liten krabat i sin stora pappas famn. Den lille var faktiskt tyst hela tiden.

6 Juli 2009  | Länk | SkrivPuff | 17 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Emma Lind                                             Skaffa en gratis hemsida