Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2019)
>>


Gino – med mörk choklad





Ingredienser
2 st äpplen

2 st apelsiner

2 st mandariner

2 st kiwi

1 dl björnbär

1 dl jordgubbar

200 g choklad, mörk, 70%

turkisk yoghurt

Tillagning
1 Sätt ugnen på 275°. Riv chokladen och låt den torka en stund, så blir den extra knaprig vid gratinering.
2 Skiva frukterna och lägg dem tillsammans med bären i en ugnssäker form. Strö över den rivna chokladen och grilla/gratinera i het ugn tills chokladen fått färg. Det tar inte många minuter.
3 Servera genast med en klick turkisk yoghurt.
16 Februari 2011  | Länk | Meny Mat och Bak recept | 1 kommentar
Asiatisk räksallad med mango och koriander



300 gram räkor, skalade
2 st mango
2 st avokado
0,5 st röd lök(ar)
1 st lime
1 st röd chilifrukt, finhackad
0,5 kruka(or) koriander, hackad
1 msk kallpressad rapsolja
salt

Tillagning

1. Skär mango och avokado i bitar. Finhacka rödlöken. Blanda mango, avokado, lök och räkor i en skål.
2. Pressa i lime, tillsätt chili, koriander och rapsolja. Rör runt och smaka av med salt.

14 Februari 2011  | Länk | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Asiatisk räksallad med mango och koriander



300 gram räkor, skalade
2 st mango
2 st avokado
0,5 st röd lök(ar)
1 st lime
1 st röd chilifrukt, finhackad
0,5 kruka(or) koriander, hackad
1 msk kallpressad rapsolja
salt

Tillagning

1. Skär mango och avokado i bitar. Finhacka rödlöken. Blanda mango, avokado, lök och räkor i en skål.
2. Pressa i lime, tillsätt chili, koriander och rapsolja. Rör runt och smaka av med salt.

14 Februari 2011  | Länk | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Baconlindad kycking med morotstzatsiki

.

Tid: 50 minuter
6 portioner
Ingredienser
900 g kycklinglårfilé

salt, svartpeppar

1 pkt färskost, med paprika och chili, 125 g

1 pkt bacon, ā 140 g

1 kg potatis

1 st gul lök, skivad

2 msk smör, smält

1 msk färsk rosmarin, hackad

Tillagning
1 Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt.
2 Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem. Linda en skiva bacon runt varje rulad.
3 Skala och skär potatis och gul lök
i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Lägg över i en smord
ugnssäker form. Salta lätt och ringla över smält smör.
4 Lägg ruladerna på potatisbädden och strö över rosmarin. Stek i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
Morotstzatsiki:
Skala och riv 3 morötter grovt. Blanda med 2 dl kesella eller turkisk yoghurt 10%, 1 riven vitlöksklyfta, 2 tsk olivolja, salt och peppar. Strö över hackad persilja
5 Februari 2011  | Länk | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Fe­ta­ost­fylld kött­färs­lim­pa med oli­ver




4 personer Ingredienser

800 g köttfärs

150 g fetaost

1 st röd paprika

1 st gul paprika

2 st ägg

1 dl vispgrädde

2 msk tomatpuré

2 st gul lök

10 st oliver, utan kärnor
salt och peppar

Tillagning

1 Värm ugnen till 175 grader. Tärna paprikan och hacka löken. Blanda grädde, ägg, kryddor i en skål, blanda i köttfärs till en jämn smet. Smula i fetaost, lägg i de tärnade paprikorna, hackade löken och oliverna i smeten. Lägg över i en ugnsfast avlång form. Ugnsgrädda i 30–40 minuter.

28 Januari 2011  | Länk | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida