|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Augusti (2019) |
|
|
|
(4) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(12) |
|
(8) |
|
(7) |
|
(7) |
|
(12) |
|
(21) |
|
(21) |
|
(10) |
|
(8) |
|
(13) |
|
(31) |
|
(58) |
|
(51) |
|
(52) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(217) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 344 |
Kommentarer: 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Gino – med mörk choklad
Ingredienser 2 st äpplen
2 st apelsiner
2 st mandariner
2 st kiwi
1 dl björnbär
1 dl jordgubbar
200 g choklad, mörk, 70%
turkisk yoghurt
Tillagning 1 Sätt ugnen på 275°. Riv chokladen och låt den torka en stund, så blir den extra knaprig vid gratinering. 2 Skiva frukterna och lägg dem tillsammans med bären i en ugnssäker form. Strö över den rivna chokladen och grilla/gratinera i het ugn tills chokladen fått färg. Det tar inte många minuter. 3 Servera genast med en klick turkisk yoghurt.
|
16 Februari 2011
| Länk
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Asiatisk räksallad med mango och koriander
300 gram räkor, skalade 2 st mango 2 st avokado 0,5 st röd lök(ar) 1 st lime 1 st röd chilifrukt, finhackad 0,5 kruka(or) koriander, hackad 1 msk kallpressad rapsolja salt
Tillagning
1. Skär mango och avokado i bitar. Finhacka rödlöken. Blanda mango, avokado, lök och räkor i en skål. 2. Pressa i lime, tillsätt chili, koriander och rapsolja. Rör runt och smaka av med salt.
|
14 Februari 2011
| Länk
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Asiatisk räksallad med mango och koriander
300 gram räkor, skalade 2 st mango 2 st avokado 0,5 st röd lök(ar) 1 st lime 1 st röd chilifrukt, finhackad 0,5 kruka(or) koriander, hackad 1 msk kallpressad rapsolja salt
Tillagning
1. Skär mango och avokado i bitar. Finhacka rödlöken. Blanda mango, avokado, lök och räkor i en skål. 2. Pressa i lime, tillsätt chili, koriander och rapsolja. Rör runt och smaka av med salt.
|
14 Februari 2011
| Länk
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Baconlindad kycking med morotstzatsiki
. Tid: 50 minuter 6 portioner Ingredienser 900 g kycklinglårfilé
salt, svartpeppar
1 pkt färskost, med paprika och chili, 125 g
1 pkt bacon, ā 140 g
1 kg potatis
1 st gul lök, skivad
2 msk smör, smält
1 msk färsk rosmarin, hackad
Tillagning 1 Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt. 2 Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem. Linda en skiva bacon runt varje rulad. 3 Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Lägg över i en smord ugnssäker form. Salta lätt och ringla över smält smör. 4 Lägg ruladerna på potatisbädden och strö över rosmarin. Stek i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad. Morotstzatsiki: Skala och riv 3 morötter grovt. Blanda med 2 dl kesella eller turkisk yoghurt 10%, 1 riven vitlöksklyfta, 2 tsk olivolja, salt och peppar. Strö över hackad persilja
|
5 Februari 2011
| Länk
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Fetaostfylld köttfärslimpa med oliver
4 personer Ingredienser
800 g köttfärs
150 g fetaost
1 st röd paprika
1 st gul paprika
2 st ägg
1 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
2 st gul lök
10 st oliver, utan kärnor salt och peppar
Tillagning
1 Värm ugnen till 175 grader. Tärna paprikan och hacka löken. Blanda grädde, ägg, kryddor i en skål, blanda i köttfärs till en jämn smet. Smula i fetaost, lägg i de tärnade paprikorna, hackade löken och oliverna i smeten. Lägg över i en ugnsfast avlång form. Ugnsgrädda i 3040 minuter.
|
28 Januari 2011
| Länk
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|