Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
5
6
8
9
13
15
16
17
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2019)
>>


Sista arbetsdagen denna vår

Det har varit en galet hektisk vecka men den lider mot sitt slut. I måndags gick jag sista dagen på TS3 och hann ut och vara med på träningen med Sifen. I tisdags lämnade jag in bilen för att åtgärda de 2:or som jag hade fått på besiktningen och jobbade jag på att få in en ny konsult på jobbet , hämtade sedan bilen och hade både träning med Sifen och P07. Igår kom min nya konsult till jobbet och sen hade jag träningar med både Sifen och P07 på kvällen.

Idag har jag min sista arbetsdag innan semestern och jag inledde med att ombesiktiga bilen som nu är godkänd och sen blir det träning med P07 ikväll. Efter det ska vi fixa lister till köket som de nu håller på att riva och fixa golvet i.

På lördag åker vi till Rovinj och inleder vår handbollssommar :-)

Vi skrivs!
20 Juni 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Helgen på Bosön

Jag har haft en grymt bra helg på Bosön där jag har gått TS3. Jag har träffat en massa gamla vänner, lärt känna nya vänner samt sett en hel del riktigt bra föreläsare inom det område som jag brinner för. Det kan inte bli mycket bättre.

Parallellt med utbildningen har jag haft kontakt med familjen som har varit på Gubbängsfältet och spelat Eken Cup. Det delades in 2 lag som var helt annorlunda mot hur jag hade delat dem och det skulle representera att de skulle bli jämnare.. SÅ blev det verkligen inte utan det ena laget gick ganska starkt men inte så starkt som vi brukar och det andra laget fick inte alls ihop det av flera olika skäl. Jag jobbar ju med test så försöker välja en positiv syn på detta och nu har vi testat det och behöver inte göra om det.

Efter idag har jag bara 2 arbetsdagar kvar innan semestern och sen bär det av mot Rovinj mm.
Det ska bli riktigt skönt.

Vi skrivs!
18 Juni 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
TS3

Dagen inleddes med Ludwigs skolavslutning och sen bar det av till Bosön och TS3 (Tränarskolan Steg 3) som är min sista tränarutbildning inom handbollen. Jag går tillsammans med en massa bekantingar som jag känner sedan innan samt lite kända ansikten som Johan Pettersson, Jonas Kjellman och Oskar Carlén. Vi har de bästa utbildarna och vädret är kanon. Det enda tråkiga med helgen är att jag inte få träffa familjen förrän på måndag kväll och att jag missar Eken Cup.

Vi skrivs!
14 Juni 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ömsom regn

Igår hände det många saker på jobbet som har lett fram emot ett par svåra beslut och konformationer som jag inte har sett fram emot men nu är det klart och nu på morgonen har jag sagt upp mig. Jag har suttit som konsult ute på Solvalla sedan i oktober förra året och nu ska jag stanna här som anställd. Riktigt kul och de har verkligen visat att de tycker att jag har gjort ett bra och jobb och verkligen vill att jag ska vara kvar.

På väg hem igår åkte jag direkt till Ellavallen och på vägen regnade det., Det kändes sådär inför den uteträning jag skulle hålla för mina killar med tillskott av 2 tjejer från F07 samt Tintin från Kungsängen som ska följa med oss till Partille i sommar. Regnet avtog och det blev en riktigt bra träning och vi hade uppehållsväder under i sort sett hela passet. Tintin känner redan några i laget men har nu en chans att komma in ännu bättre i gruppen inför sommaren.

Ikväll har jag min sista tärning med Sifen den här veckan då jag tärnar P07 imorgon och fredag till måndag så är det TS3 och internat på Bosän som gäller.

Vi skrivs!
12 Juni 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Löpning och fys kontra handboll

Igår fick jag ta ett stopp hemma innan jag skulle åka vidare ut till Sifens träning i Märsta. Vi hade fått leverans av kyl, frys och diskmaskin inför renoveringen och det hade dumpats på vår infart så jag skulle hjälpa till att baxa in det i garaget.

Jag åkte vidare till Märsta och väl där var också herrlagets nyförvärv från AIK Ola Pewik på plats så det känns kul att han ska representera Skånela kommande säsong. Han fick ett roligt första pass tillsammans med A- och U-lag då vi sprang intervaller på löpbana och avslutade med Jimmys hårda Bål-pass inne i hallen.

Efter träningen åkte jag vidare till Täby och kollade slutet på Ludwigs fotbollsträning. Jag har en del funderingar just nu på hur jag ska köra med mina 07:or kommande säsong och en av dem är definitivt att vi behöver öka graden av fys. Jag ska lägga in lite mer i de sista passen vi har inför sommaren men fokus kommer ändå att ligga på handbollen då vi har Eken, Partille och Åhus kvar på säsongen.

Vi skrivs!
11 Juni 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nu går vi vidare

Vi har haft en lite tjafsig vecka på handbollen för P07 men nu har allt klöst sig vilket är skönt för det vi vill göra är att fokusera på killarna och deras utveckling inom handbollen. Det har haft en enorm utveckling och framgång denna säsong och det får inte förstöras av massa annat. Vi har hunnit med en handbollsträning i helgen där 2 tjejer från F07 deltog och det blev en mycket bra träning i solen.

Annars har det varit en händelserik helg där lördagen blev den roliga dagen med fotboll hela förmiddagen och sen handboll. På kvällen hade vi hemmamys och var allmänt tagna av den varma dagen vi hade varit ute i. Det blev lite handboll, gräsklippning och uteplats-häng innan vi flyttade in då myggen tog över uteplatsen.

Igår var vi väldigt duktiga då vi inledde dagen lugnt innan vi satte upp tak och väggar på vår paviljong som vi monterade upp förra sommaren. Det tog lite tid och det blåste en massa men nu är den på plats. Resten av dagen så röjde vi ut köket inför renoveringen och passande fick vi en massa flyttlådor till det från en granne som höll på att flytta in.

Nu är det inte många arbetsdagar kvar innan semestern då jag bara jobbar 4 dagar denna vecka och 3 nästa. På fredag åker jag till Bosön för att gå TS3 i 4 dagar och sen är det Midsommarvecka nästa vecka.

Vi skrivs!
10 Juni 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Klämdag

Idag är det klämdag men jag som är konsult har inga sådana så jag sitter på jobbet och får ganska mycket gjort så det är bra. Jag ska försöka att inte jobba hela dagen ut så att man kan få komma hem och njuta av vädret men vi får se hur det blir.

Igår var vi på Kungsholmen på fotbollscup en stor del av dagen och Ludwig gjorde väldigt bra ifrån sig i målet och sen var det handbollsträning på eftermiddagen som också blev väldigt bra så det blev en lyckad Nationaldag ur idrottsperspektivet.

I onsdag var jag på ledarutbildning med Ricoh-alliansen. Jennie Linell var nyopererad så Ingmar var där och höll i denna avslutande gång och det handlade mycket om reflektion över vad vi har gjort det här året som vi har träffats och en del bra diskussioner om vad som händer framöver. En väldigt givande kväll som kommer resultera i att jag och Anneli som var där från Täby kommer att göra något för klubben till hösten.

Vi skrivs!
7 Juni 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ordning

Ja sommaren närmar sig med stormsteg vilket är kul men jag inser samtidigt att en rad saker som man har skjutit framför sig nu måste bli klart. Förmodligen kommer de och börjar riva vårat kök nästa vecka så vi måste förbereda för det.

Dessutom så kommer alla resor och cuper snart också och de måste också förberedas. Jag har en stor förändring på gång och försöker hitta papper för det som jag har tappat bort så det är mycket på en gång.

Om 2 veckor är det Eken Cup men jag missar det i år för samma helg så är jag på Bosön och går TS3:an vilket ska bli väldigt givande. Det ska bli kul att lära känna lite nya ansikten i tränarsverige och att förhoppningsvis få med mig en hel del kunskap och inspiration till handbollen på hemmaplan.

Igår var jag på träning i Märsta och killarna körde på riktigt bra vilket var kul att se. Det går många rykten nu om ledare och spelare som går till olika klubbar och det ska bli kul att se hur allt landar till slut. Jag har ganska bra koll på vad som händer runt vårat eget A-lag men har fortfarande inte alla detaljer och de kommer så klart att påverka hur mitt lag kommer att se ut kommande säsong.

Vi skrivs!
4 Juni 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Helgen i Hallsberg

I fredags åkte vi till Hallsberg för att spela Järnvägen Cup. Jag hade inga stora förhoppningar på resultaten då vi skulle spela utomhus vilket alltid påverkar spelet och för att vi saknade några starka spelare.

Vi gör 2 ok och en riktigt dålig match på lördagen men det beror mycket på vädret som jämnar ut oddsen lite mellan oss och lag som vi kanske borde vinna lite lättare mot i vanliga fall om man ser spelare för spelare.

Vi vinner i alla fall alla 3 matcherna och har ett bra utgångsläge inför söndagen även om det kommer fram en riktigt otrevlig förälder från motståndarlaget i sista matchen och berättar för mig att det jag har visat upp är den sämsta coachningen han någonsin sett...förmodligen riktigt dålig förlorare och osympatisk person i övrigt men jag tog det ganska hårt men fick fint stöd från mina föräldrar och spelare efteråt så det löste sig på ett bra sätt.

Kvällen tillbringar vi på vår skola där vi ser på Champions League först i handboll och sen i fotboll tillsammans med några andra Täbyspelare från andra lag så det blev en trevlig kväll. Vi åt dessutom pinnglass för att fira Isak som fyllde 12.

Dag 2 så regnade det inte längre utan var sol och det gjorde också att det blev bättre handbollsmatcher. Vi inledde mot Norrköping som också var obesegrade och spelade en riktigt fin handboll. Vi gör en kanonmatch mot dem och vinner med 10 mål vilket jag var väldigt nöjd med.

Detta ger att de 3 obesegrade lagen som alla kom från Stockholm får mötas i en omlottning eftersom vi är för unga för att spela slutspel. Vi förlorar en jämn match mot Kungsängen med 1 mål där de gör en mycket starkare insats än vi och sen avslutar vi med en kanonmatch mot Hammarby där vi vinner stort. Jag är jättenöjd med turneringen och imponerad av killarna som orkar göra en sådan fin prestation med tank på spelare som saknas och att det blir 6 matcher med 2 x 20 minuter utomhus på gräs. Grymma killar!

Vi stannade kvar och såg att Hammarby vann mot Kungsängen och Ludwig räknade ut att hade det räknats hade vi vunnit turneringen så det var en bra avslutning. Hemresan gick oväntat bra och när vi kom hem så hann vi packa upp lite, käka och hänga lite framför TV:n innan det var dags att sova...i våra egna sängar.

Vi skrivs!
3 Juni 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Klämdag

Igår var det Kristi himmelsfärd så vi var lediga men det var en hektisk dag ändå. Vi inledde dagen med att åka till IKEA för att färdigställa vår beställning för det nya köket. Vi träffade Felix och hans tjej där också som också skulle fixa men inte i samma storlek som vi. Det gick bra och nu är den delen klar så det som återstår är att få dit byggare, material och vitvaror men det är på gång.

Jag åkte vidare till Märsta och hade träning med Sifen vilket blev en riktigt bra träning och gav bra energi för resten av dagen. När jag kom hem från Märsta så hade vi besök från mamma och Nalle och hann fika lite innan det var dags att åka vidare till Ella där vi skulle har utomhus träning med 07:orna inför helgens Järnvägen Cup.

Killarna gjorde en bra träning och det var väldigt bra stämning. Det var många som aldrig hade kört handboll ute så vi körde mycket grunder men kunde även skippa några övningar som jag har kört som har varit lite väl basic och det visar på en nivåhöjning som är positiv.

Idag åker vi till Hallsberg :-)

Vi skrivs!
31 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
På uppstuds

När jag kom till Märsta efter jobbet igår så träffade jag Skånelas P07 på parkeringen vilket alltid är kul. De skulle vara duktiga och jobba för att få in pengar till lagkassan och vi konstaterade att mina 07:or har 4 cuper kvar denna säsong (Järnvägen, Eken, Partille och Åhus) och de har endast Eken för de har inte börjat åka på så ånga turneringar än.

När jag kom in i hallen så hade Måns blivit uppringd på jobbet av Tim som hade fått förhinder så han hade snabbt planerat en cirkelträning som vi hjälptes åt att sköta. Det var en bra tärningsdag där många hade träningsvärk från dagen innan men körde på bra och det var god stämning. Det mest underhållande var när de skulle klättra ett varv på varandra vilket jag kör med småkillarna ibland också.

Efter tärningen hade jag ett snabbt möte med en ny spelare som håller på att bestämma om han ska köra med oss eller inte men det verkar luta åt att han gör det vilket känns kul. Jag åkte vidare hemåt och fixade mat åt familjen och sen blev det soffhäng tills det att vi skulle somna (förutom Ludwig som just nu är väldigt träningsdriven så han körde pass med mobilen vid varje ledig stund).

Vi skrivs!
29 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Tillsammans

I och med att vi skulle ha ett andra uppstartsmöte med killarna i Sifen så gick jag lite tidigare från mitt sista möte för dagen så jag bad mina kollegor att uppdatera mig under morgondagen vad som hade sagts på slutet.

Det blev ett ganska avslaget möte då det dels inte var så många som kom dit av olika skäl och sen passade Reicke på att tacka för sig eftersom vi rumsterar om lite i ledarorganisationen runt laget och han får lite andra prioriteringar inom kort.

Det blev en bra träning där vi körde tillsammans med herrlaget och halva gänget hängde med Kalle ut och sprang och resten stannade inne med oss och körde på gymmet innan alla avslutade tillsammans i A-hallen. Lite intressant info fick jag av ledare runt laget och det kan bli en intressant säsong på många sätt.

När jag kom hem såg jag på SM-finalen där Sävehof denna gång var det starkare laget även om Alingsås kom tillbaka och fixade förlängning. Det känns helt öppet inför den femte och avgörande matchen som spelas på torsdag. Jag ser ingen klar favorit men känner personligen att det vore lite roligare för Alingsås då Sävehof som klubb ändå har en grymt stark säsong bakom sig.

Vi skrivs!
28 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Resten idag

Fokus i helgen har varit lite att jag skulle gå på Elitloppet med jobbet. Jag sitter ju på uppdrag som konsult på Svensk travsport och vi hade alla blivit inbjudna på Elitloppet med tillhörande VIP-häng och lite mingel på kvällen på kontoret på Solvalla. Det var mycket trevligt och jag hann till och med se Ludwig sätta en frispark från halva plan i en tidig fotbollsmatch innan jag drog dit. På kvällen blev det trevligt mingel och detta är definitivt något jag kan tänka mig att göra om nästa år.

Igår hade Ludwig besök från Filip som han inte har hängt så mycket med på länge så det var kul att de fick en heldag tillsammans. Vi plockade fram vår "gamla" Xbox och de spelade gamla Skylanders-spel som de brukar spela tillsammans förr så det var verkligen "nostalgi". Medan killarna spelade spel så var jag och Elisabeth och fixade lite mer hos IKEA och förberedelserna för vårat nya kök. Förutom dessa aktiviteter så inleddes och avslutades dagen så klart med att vi firade Mors dag.

I fredags tittade vi på SM-final 3 mellan Sävehof och Alingsås och det var lite kul att vi kände igen några spelare från vårat eget SM-spel med Sifen. Det var en rolig match som böljade fram och tillbaka och Alingsås var det som var starkast i mot slutet när det skulle avgöras. Det vore annars sjukt om Sävehof går segrande ur denna SM-final också för nu är de väldigt dominanta i alla åldrar och klasser.

Idag ansluter resterande trupp till försäsongsträningarna i Sifen och det ska bli kul att träffa alla killar. Vi kommer att ha uppstartsmöte först och sen springer vi idag med herrlaget. Det bli intressant att se hur bra de har kört under vårat uppehåll och hur hungriga de är på att komma igång igen.

Vi skrivs!
27 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Inför Mors dag

Igår efter träningen så åkte jag och Ludwig till Täby Centrum. Elisabeth var i Sickla med Anna för att lära sig EMP så vi passade på att åka dit och äta och att titta på present till Mors dag på söndag. Det var svårt då Elisabeth antingen har det man vill köpa redan eller så är det väldigt dyrt så det slutade med att vi inte handlade något utan skönt det till idag istället.

På lunchen idag så passade jag på att gå vi Åhléns Ciry på väg mellan Claremont och Acando och hittade några uppslag. Sen var jag ute på lunchen och åt med en gammal kollega och vi stöttade varandra med shoppingen så vi känner oss båda nöjda nu tror jag.

Förutom shoppingen så passade vi på att ta en promenad i det vackra vädret och hamnade nere vid Kungsträdgården där de var manifestationer för klimatet med Molly Sandén på scen och Greta Thunberg som skulle marschera dit med ett följe från Humlegården. i det följet var några v mina kollegor från Claremont såg jag. När vi var i Humlegården sprang jag på Roger som tränade Brännan förut och han skulle på Elitloppet i helgen så vi springer säkert på varandra imorgon. Lustigt.

Det blir tunt med handboll till helgen men nästa vecka är det full fart med försäsongsträningen med hela truppen i Sifen och sen åker vi till Järnvägen Cup med 07:orna så det blir full vecka.

Vi skrivs!
24 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Beslut taget

Jag har ju varit lite hemlig här i bloggen om ett stort beslut på ett intressant erbjudande som jag har fått och det kommer att vara lite hemligt ett tag till förutom att jag kan berätta att jag har accepterat erbjudandet och nu är det bara detaljer som ska på plats för att det ska bli verklighet. Spännande!

I övrigt så får jag idag prioritera P07 före Sifen då vi under försäsongen har lagt våra träningar tidigare med Sifen och då krockar det ibland med P07 där jag är ensam tränare och i Sifen är vi flera stycken. Ikväll bygger vi vidare på spel som vi ska kunna ha under de utecuper vi ska spela framöver dvs Järnvägen nästa helg, Eken om några veckor och Partille längre fram.

Nu till helgen ska jag gå på Elitloppet på Solvalla. Jag har aldrig varit intresserad av hästsport men har nu jobbat ett drygt halvår som konsult här på Solvalla och nu har vi alla blivit inbjudna att delta i festligheterna här och då ska jag passa på att se vad det är för spektakel. Förutom det har P07 träning på lördag och på söndag ska vi se om vi kan till slut få iväg en beställning på nya köket.

Vi skrivs!
23 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Förbundskapten för en kväll

Det var en händelserik dag på jobbet där jag fick ett avbrott för lunch med min gamla kompis och kollega Johan som jag fick träffa och bolla lite saker med så det kändes bra. Det blev också en bra och intressant arbetsdag och direkt efter jobbet åkte jag vidare till Märsta där vi hade träning med Sifen.

Vi körde en hyfsat hård cirkelfys parallellt med att herrarna gymmade och damerna drog igång sin fys på andra sidan plan så det var full fart i hallen och en massa trevliga ansikten var där. Eero och Fager var dessutom nere och tjuvstartade så vi var några fler än sist.

Efter träningen åkte jag vidare till Tibble där jag skulle hämta Ludwig som var och tränade Ex-pass med fotbollen och det hade varit kul även om han hade stått i shorts och t-shirt eftersom det var så varmt och då hade fått lite skrapmärken som sved. Vi åkte hem och fixade mat tills det att Elisabeth kom hem från sin introkurs med Anna W gällande nästa säsongs funktionsärsutbildning.

När vi hade ätit så fick jag utrymme att göra en av mina läxor inför TS3 som börjar om några veckor och det handlade om matchanalys där jag skulle agera förbundskapten för Sverige inför returmöte med Norge efter matchen i VM tidigare i år. Det var en kul läxa. Jag ser fram emot den helgen även om det blir en riktig långhelg.

Vi skrivs!
22 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Igång igen och tider

Igår var det mycket som hände på handbollsfronten. Dels blev det officiellt att David i Sifen fick Juniorkontrakt med herrlaget vilket nu innebär att han kommer att fortsätta att ingå i min trupp kommande säsong men kommer att träna mer med herrlaget och har en chans att få testa i Allsvenskan som är kul.

Under dagen kom träningstiderna för Täby och det visade sig att vi fick precis de tider som vi hade bett om vilket inte brukar vara fallet så det känns som att våra killar får bättre förutsättningar att växa och utvecklas och det känns riktigt motiverande. En tid kommer förmodligen funka lika dåligt som denna säsong men nu har vi 2 tider på vardagar varav 1 i Tibble och det kommer att funkar mycket bättre än tidigare.

På kvällen igår träffade jag 02:orna i Skånela för första gången och efter ett inledande möte som Tim höll ihop så gick vi ut och körde löpfys parallellt med de andra lagen som också var på plats utanför Vikingahallen. Det skapades en härlig stämning utanför hallen i det fina vädret och det var kul att komma igång igen. Om en vecka ansluter resten av truppen.

Angående den stora saken som jag håller på att bestämma mig för fick jag en del hjälp av goda vänner som jag brukar stämma av med och nu återstår bara resten av erbjudandet så ska jag försöka ta ett beslut.

Vi skrivs!
21 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Endgame

I fredags så var höjdpunkten att jag och Ludwig skulle mötas upp i Mall of Scandinavie och se Avengers: Endgame. Vi hann gå och fika och handla godis innan och sen satte vi oss och bara njöt av filmen och IMAX-upplevelsen i 3 timmar. Den var väldigt bra och det var kul att se den tillsammans. Efter filmen hämtade vi Eliasbeth spm var på middag med sina gamla arbetskamrater i MOS.

På lördagen så hann vi med lite ärenden innan det var dags för handbollsträning med P07. Denna gång var fokus passar och samarbeten och i samband med tränignen hann jag med 6 personliga samtal som är något vi kör just nu. De var också givande och bra.

Erik hängde med oss efter träningen och det blev ett besök i Centrum och sen hängde vi hemma med handbollsmatch på tomten och sen Eurovision och Hockey på kvällen. Båda gick väl egentligen bra även om det blev ett snopet slut för John Lundvik som gjorde bra ifrån sig.

Söndagen blev lite seg mycket pga vädret men mitt på dagen fick vi besök av våra föräldrar som kom för att fira mig (och Nalle) en vecka sent. När de hade åkt hem så körde vi in grabbarna på bio i stan och samtidigt gick vi och promenerade lite och käkade på Pinchos där vi sprang på några Skånela-vänner.

Idag har jag några aktiviteter där jag ska försöka få stöd i ett stort beslut jag behöver ta som kan innebära mycket bra men även känns lite osäkert...och ikväll drar vi igång en del av försäsongen med Sifen där 02:orna startar en vecka innan resten.

Vi skrivs!
20 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Fysiskt

Träningen för P07 hade igår som tema att killarna ska börja ta i lite mer, både i försvar och i sitt eget genombrott. Vi spelar bra både bakåt och framåt idag men skulle behöva bli tuffare i de avgörande situationerna när kollektivet inte räcker till.

Det blev många fysliknande övningar som vi körde igenom men träningens höjdpunkter blev helt klart Gladiatorernas gatulopp och när man skulle klättra ett varv runt sin kompis (det var faktiskt några som klarade det vilket verkligen imponerade på mig. Det blev en mycket lyckad träning och ett bra steg i rätt riktning. Efter träningen körde vi personliga samtal där jag betade av 3 familjer med givande samtal.

Idag skulle jag har lunchat med Johan som jag lärde känna när jag jobbade på Systembolaget men han var tyvärr tvungen att ställa in vilket var riktigt tråkigt då jag har en del jag skulle vilja stämma av med honom just nu. Efter jobbet drar jag direkt till MOS där jag och Ludwig ska se Avengers Endgame på IMAX.

Vi skrivs!
17 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Skytteltrafik

Det blev lite rörigt att få ihop planeringen igår men på något sätt lyckades vi. Jag hade jobbar hemifrån så när Ludwig kom hem från skolan så väntade vi in Elisabeth och sen åkte vi till Kyrkbyn där han skull träna. Efter 05-träningen så åkte vi och släppte Elisabeth på ledarmötet i Tibble så att jag kunde åka vidare och släppa Ludwig på hans fotboll i Skarpäng. Jag åkte tillbaka och deltog i ledarmötet tills det att Ludwigs fotbollsträning var klar då jag åkte tillbaka och hämtade honom.

När vi kom hem så åt vi och kollade lite på TV men jag det kändes som att det var första gången jag riktigt landade för kvällen då jag hade kört skytteltrafik mellan allas aktiviteter...och då har vi ändå bara ett barn.

Ikväll är det åter träning med P07 samt att vi ska fortsätta med de personliga samtalen. Efter det ska vi väl till Täby Centrum och fixa lite smågrejer för jag har inget i Märsta ikväll. Det drar igång nästa vecka igen.

Vi skrivs!
16 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Slut men fortsätter?

Igår hade vi den sista träningen runt temat Mixed Cup tillsammans med F07 och det blev en bra träning. Många har gått framåt under perioden och det har blivit lite lättare att få dem att samarbeta så vi har gjort framsteg. Nu tar vi en paus i samarbetet men det kommer säkert fler tillfällen framöver.

Idag har jag jobbat hemifrån eftersom jag skulle fixa nytt pass inför sommaren. Det var ju ändå bra att vi upptäckte det i tid så det inte blev strul när vi ska till Rovinj i sommar. Det blev lunch i Täby Centrum och nu är jag hemma och jobbar igen.

Ikväll har vi ledarmöte i Täby Handboll där vi ska jobba vidare med de punkter som vi tog fram förra veckan för att se hur Täby Handboll kan bli en ännu bättre förening för medlemmar, spelare och ledare. Jag hoppas vi kommer fram till något bra.

Vi skrivs!
15 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Planering framåt

Efter jobbet styrde jag mot Arninge igår för att vi skulle kolla på lite olika alternativ för det nya kök som vi ska bygga hemma. Det blev några intressanta besök och vi hann till och med förbi 05-träningen i Kyrkbyn en sväng så jag hann träffa Ludwig innan jag skulle vidare ut till Märsta.

När jag kom till Vikingahallen så höll damerna och damjuniorerna på att köra löpfys och några andra höll på att rensa förråden i hallen. Jimmy, Mackan och Tim var på plats inne på kansliet och vi satte oss och planerade upp försäsongen fram till juli och utifrån det får Jimmy sen boka gym och hallar.

Den här veckan blir det 3 träningar med P07 då vi ikväll har en sista träning tillsammans med tjejerna som en slags avslutning på Mixed Cup-äventyret. På torsdag har vi ordinarie träning med P07 i Gribby och på lördag kan vi för första gången på länge utnyttja vår lördagstid med P07 så vi kan träna ordentligt hela veckan. Bra för jag har en del saker som vi behöver träna på för att det ska kännas bra inför resterande cuper. Nu har vi Järnvägen, Eken, Partille och Åhus kvar den här säsongen.

Vi skrivs!
14 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Mixed och ett år äldre

I fredags kväll så firade vi min födelsedag lite tillsammans med pappa och det blev en väldigt trevlig kväll där fokus på något sätt ändå var på att hinna ses när han var uppe och att prata om helgen som kommer samt ett intressant erbjudande som jag fick i veckan.

På lördagen åkte vi tidigt ut till Sollentuna för att spela Mixed Cup med F07 och jag hann gå igenom en del av alla trevliga grattis-hälsningar som jag fått via olika kanaler så det var en bra start på dagen. Våra lag lyckades snabbt komma ihop som lag och vi presterade lite över förväntan måste jag säga. Det lag som jag coachade vann alla sina matcher mot bra motstånd och var så klara för att möta alla andra gruppettor på söndagen.

När vi kom hem så hade vi lite firande där jag fick mina presenter av Elisabeth och Ludwig samtidigt som vi fikade lite och landade lite efter cup-dagen. När vi var klara med det så bytte vi om och styrde mot Kyrkbyn där vi var bjudna på middag hemma hos familjen Lillhök.

Det blev en väldigt trevlig kväll där vi hann avhandla många ämnen och lärde känna varandra lite bättre samtidigt som killarna mest spelade handbollsspel och hängde för sig själva. En mycket trevlig kväll som vi fick avbryta i hyfsad tid så vi skulle spela tidigt på söndagen igen.

Söndagens insats i Mixed Cup blev också oväntat bra så vi mötte de andra lagen som också var obesegrade och vann där först 2 raka matcher där vi gör det riktigt bra. Tyvärr kommer vi inte riktigt upp i den nivån i den tredje matchen och det ligger kvar lite i trötta huvuden så den sista matchen kämpar de sig igenom på ett fint sätt men räcker inte riktigt hela vägen. Summa summarum så gör de en riktigt stark helg rakt igenom.

Vi skrivs!
13 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Grill igen

Oj jag har många stora frågor att fundera på just nu men alla är väldigt positiva och det är väl kanske rätt typiskt för den här delen av säsongen och året. Seniorsäsongen har precis slutat och snart börjar försäsongen, 07:ornas seriespel är slut och nu är det en massa roliga cuper och på jobbet gör man sig redo för semester och planering till hösten.

Igår åkte ja direkt till Gribby efter jobbet för att träna 07:orna och jag tog helt bort fokuset på vårat spel och la mer till skott och spelförståelse som är något jag vill att de rutinerade ska utveckla bättre och de nya ska få en chans att komma lite ikapp med. Det blev en bra träning om än något splittrad vid några tillfällen.

Jag åkte vidare till Tibble där vi skulle ha ledarmöte. Mötet blev en workshop där vi delade in oss i grupper och presenterade en rad punkter där vi tyckte att klubben redan jobbar bra och några områden där vi skulle kunna bli bättre tillsammans. Det var mycket snack om saker som har funnits förut som skulle kunna komma tillbaka samt att vi som har sett annat fick bidra med bra saker från de föreningar vi har varit i. Jag tror att det kommer att blir bra.

När jag kom hem så åkte grillen fram igen och vi hade en trevlig kväll hela familjen tillsammans med farfar som är på besök. Ikväll ska vi fira min födelsedag för det hinns inte riktigt med i helgen då vi har Mixed Cup. fotbollsmatch och är bortbjudna till Eriks familj på lördags kväll.

Vi skrivs!
10 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Mycket roligt

Igår hade vi föräldramöte med Sifen eftersom 02:orna ska in i truppen och verksamheten och det var lite roligare för mig detta år då jag hade rätt mycket att komma med eftersom jag har lett denna verksamhet i ett år nu och är lite mer varm i kläderna och föreningen.

När jag kom hem så blev det grillpremiär så vi grillade kycklingspett, Halloumi och korv. Det blev mycket gott och man kände att man har saknat det sedan alla grillningar i somras. Kvällen spenderades annars framför Champions League där Tottenham avgjorde i slutminuten och gick vidare. Sjuka semifinaler denna gång då Arsenal gjorde liknande sak mot Barcelona igår.

Idag har jag en riktigt mötestät dag och sen blir det träning med P07 och ledarmöte i Täby innan jag får komma hem och träffa familjen. under dagen får vi besök av trädfällare som ska ta bort 2 träd som står lite för nära vårat hus ur flera aspekter så det kommer förmodligen se lite konstigt ut när jag kommer hem.

Vi skrivs!
9 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Snart ny säsong

Igår efter jobbet så styrde jag mot Täby och Gribbyhallen där jag skulle hålla träning för Pojkar- och Flickor-07 inför Mixed Cup i helgen. Det blev den bästa träningen hittills där de fick tärna på några nyckelsaker som tjejernas tränare har bett om och som mina kullar också måste nöta och sen blev det mycket spel i de lag vi har grupperat in dem i till helgen.

Efter träningen åkte jag vidare till Märsta där jag skulle ha möte med Jimmy som tränar A-laget i Skånela och vi skulle prata om den gångna säsongen och blicka framåt. Det blev ett bra snack där det känns som de flesta är nöjda med den säsongen vi har haft och nu ska vi jobba för att göra en minst lika bra under den kommande när vi får upp 02:or med ledare till truppen.

När jag och Jimmy var klara så ringde jag Tim och stämde av lite och jag hann även prata med min gamla kompis Björn som håller på att styra upp med att vi ska ställa upp med vårat gamla Beachhandbolls-lag Dirty Lobsters i Åhus i sommar. Vi får se om det blir av men det vore så klart kul.

Jag styrde vidare in mot stan och hann äta middag innan jag skulle hämta min pappa på Centralen. Han är uppe och hälsar på oss, jobbar lite på vår tomt och firar mig eftersom jag fyller år. Kul att han är på besök.

Vi skrivs!
8 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Uppehåll

Igår hade jag ingen träning med Sifen för vi har nu tagit uppehåll efter en lång säsong men det är ändå full med handboll denna vecka.

Igår var vi till Kyrkbyn och såg Ludwigs träning med P05, ikväll ska jag hålla träning för P07/F07 inför Mixed Cup i helgen och efter det ska jag ut till Märsta och ha möte med Jimmy om den kommande säsongen. Imorgon har vi föräldramöte med Sifen för att få in 02:orna, på torsdag har jag träning med P07 och sen ledarmöte i Täby och sen till helgen spelar vi Mixed Cup i Sollentuna med tjejerna. Det blir en rolig vecka.

Förutom all handboll så kommer min pappa och hälsar på oss från Malmö. Dels för att han brukar hälsa på vid den här tiden och tycker att det är kul att jobba lite på vår tomt och dels för att jag fyller år till helgen. På torsdag får han dessutom bevittna när det kommer några och fäller 2 av våra träd på tomten.

Vi skrivs!
7 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Placering i SM

I helgen har vi spelat JSM med Sifen och det blev väl kanske inte riktigt vad vi hade förväntat oss. Förutsättningarna var det bästa med alla spelare på plats och finaste omklädningsrummet (Storvretas).

I första matchen formligen spelar vi ut Sävehof och leder med 6 mål med 4 minuter kvar. Vi gör alla felbeslut som man kan göra och de lyckas få allt med sig i slutminuterna vilket gör att matchen slutar oavgjort och vi grämer oss samtidigt som de är jätteglada så klart.

På lördagen inleder vi dagen med att göra en på tok för svag match mot Alingsås där vi förlorar trots att det är ett lag som vi borde vinna klart mot och förutsättningarna inför den sista matchen mot gruppsegraren GUIF är att vi måste vinna mot dem och samtidigt hoppas att Sävehof vinner med 1 mål mot Alingsås.

Vi vinner vår match stort med 18 mål mot ett GUIF som redan har inriktat sig på semifinalen men det som är riktigt märkligt är att Sävehof vinner med hela 24 mål mot ett Alingsås som har allt att vinna i sin match. Ingen förstår hur det kan gå till och varför Alingsås beter sig på det sättet men faktum blev i alla fall att vi missar semifinalen på målskillnad och Sävehof sedan går hela vägen och vinner SM-guldet.

Parallellt med SM så har mina 07:or spelat Västerortscupen där det lag som Ludwig spelade i vann alla sina matcher samtidigt som det andra vann ungefär hälften så det är klart godkänt med tanke på att alla våra nya spelare fick vara med och vi hade delat upp det på 2 lag.

Nu tar vi uppehåll med Sifen några veckor innan försäsongen drar igång men 07:orna kör på och närmast ska vi spela Mixed Cup med tjejerna.

Vi skrivs!
6 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
JSM

Igår var vi och tränade i IFU Arena i Uppsala med Sifen som en sista förberedelse inför helgens spel i JSM. Det blev en bra träning där vi fick igenom lite detaljer i spelet och kände på arenan och golvet lite. Alla åkte därifrån med en bra känsla.

Idag har jag inlett dagen med att vara hos en kiropraktor som skulle se över varför jag har så stora problem med mina hälsenor. Behandlingen var väldigt bra och under sökningen visade att jag vara väldigt stel i mina vader vilket förmodligen har skapat detta så nu ska jag stretcha och göra övningar och sen blir det återbesök om en vecka så får vi se om det blir bättre.

Idag går vi in i USM steg 5 med Sifen. Vi inleder mot Sävehof som vi har sett på video och jag tror att alla lag vi möter kommer att vara bra men att vi även har chans i alla matcher så det känns väldigt öppet vilket bäddar för en riktigt rolig helg.

Vi skrivs!
3 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Video

Igår var det Valborg och vi var lediga vilket vi tyckte var riktigt skönt och vi passade på att ta en rejäl sovmorgon vilket vi inte har haft på mycket länge. När vi hade ätit sen frukost drog vi till Tibble där fotbollen hade en happening som vi deltog i en stund innan vi tog oss vidare till Täby Centrum och fikade och handlade.

När vi kom hem så städade vi lite och jag fixade så att vi kunde sitta ute då vi skulle få besök av herr och fru Reicke. Det blev en trevlig fika när vi hade besök a vem och de har mycket spännande framför sig som vi också diskuterade förutom en del handboll så klart. Ludwig fick besök av Mateo från Kungsängens P07 så han blev också sysselsatt.

På kvällen åkte jag ut till Märsta då vi körde lite video-granskning inför helgens SM och dagen avslutades med att jag åkte till Bromma och hämtade en träningscykel som vi hade paxat via Blocket.

Ikväll har vi sista träningen inför SM...

Vi skrivs!
2 Maj 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
2 halvveckor i en

Igår var det full fart på jobbet med möten från att jag kom till det att jag åkte hem. Sista mötet så var Jörgen från mitt konsultbolag här för att köra sista workshopen gällande Testautomatisering och sen kunde han åka med mig då han bor i Rotebro och jag skulle ut till Märsta på träning med Sifen.

När jag kom till hallen så var det ganska få spelare på plats och jag var ensam ledare och detta var pga att det dels är slutetapp för killarna som tar studenten samt att många hjälper till att lägga golv på IFU Arena i Uppsala där vi ska spela SM till helgen. Det blev en ok träning som höjde sig när vi gick igenom spel under den andra halvan.

När jag kom hem stannade jag till vid fotbollsplan där resten av min familj befann sig eftersom Ludwig hade fotbollsträning. När träningen var klar åkte vi hem och fixade mat och avslutade dagen i lagom lugnt tempo vilket var skönt.

Idag är det Valborgsmässoafton och vi har för en gångs skulle inte planerat något men det är rätt skönt och jag tror att vi bara kommer att vara hemma och ta det lugnt. Vi får se vad som händer. Imorgon är det ledigt och det ska bli riktigt skönt.

Vi skrivs!
30 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Grym Handbollshelg för båda lagen

Nu i helgen var mina 07:or inbjudna på träningscup av Hammarby i Eriksdalshallen där vi skulle spela mot Hammarby, 2 stycken GUIF-lag samt Skurus 06:or.

På lördagen spelade vi 2 matcher mot GUIF där de ställer upp med i stort sett samma lag i båda matcherna och får det svårt när de i stort sett plockar bort Ludwig och vi spelar i Lilla Eriksdal som är väldigt trång. Vi vinner ändå båda matcherna och killarna kämpar på bra trots att spelet klickar.

Erik följde med oss till Tyresöhallen efter där jag skulle vara med och coacha SIFens HJ som skulle spela semifinal i Stockholm Finals mot Tyresö. Vi gör en stark match när vi väl kommer igång och vinner med ett par bollar vilket innebär final på söndag kväll. Vi åker hem och har lite lördagsmys och Erik sover över.

På söndagen får vi spela första matchen mot Hammarby i stora Eriksdal vilket är mycket bättre för oss och det visar sig även spelmässigt där vi gör en av våra bästa matcher någonsin mot dem och vinner stort. Det mest funkar och jag kan spela runt på många spelare som tackar för förtroendet och gör det bra. I match 2 spelar vi mot Skurus 06:or som inte har något att svara med trots att de får låna några spelare från Hammarby och vi vinner stort även denna match. Dagen avslutas med en blandmatch där vi och Hammarby delar in 3 blandade lag som spelar mot GUIF och den förlorar vi eftersom killarna inte är vara att spela tillsammans och för att många spelade på ovana positioner. Kul hade de i alla fall och det var det viktigaste.

Kvällens final i Stockholm Finals hade jag inga jättehöga förväntningar på då vi behövde vila några spelare inför nästa helgs SM så det laget vi ställde på banan var bra men svagare än vad jag trodde skulle räcka. Vi får dessutom en skada på 1 av de 3 nior som vi har med efter en kvart men killarna kämpar på riktigt bra och det är faktiskt vi som tappar till oavgjort i slutet. Matchen avgörs på Shoot Out vilket alla tyckte var kul och där gör våra motståndare ett avgörande övertramp som blir det som avgör. Guld till oss, kul :-)

Vi skrivs!
29 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Fredags- och vårkänsla

Idag inledde jag dagen med att åka in till kontoret vilket alltid är kul eftersom det är så många trevliga kollegor som hänger där. Jag hann stämma av med några chefer samt ha ett par möten innan det var dags att röra sig vidare.

Jag promenerade över till kollegorna på Acando och hann vara där tillräckligt länge för att ha 2 möten innan jag åkte till Lindhagen för att luncha med några gamla vänner och kollegor från Skanska-tiden. Det var mycket trevligt och vi hann uppdatera oss om mycket då vi upptäckte att det var väldigt länge sedan vi hade setts.

På väg tillbaka från lunchen så passade jag på att ta en promenad genom underbara Kungsträdgården där Körsbärsträden blommar för fullt så det är riktigt fint där. Där träffade jag dessutom en fd kollega från Systembolaget som jag hann ha lite uppdateringar med så det var trevligt.

Efter lunch så har jag haft ett par avstämningar och suttit och uppdaterat tester i Jira men nu är det dags att få gå ut i solen igen och röra mig hemåt. I helgen så är det inbjudningsturnering för P07 och finalspel i Sthlm Finals för Sifen så det blir mycket rolig ti helgen.

Vi skrivs!
26 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
SAST Q2

Idag har jag vari två konferens. En gång i kvartalet så träffar jag många andra som jobbar med test på en konferens som arrangeras av en användarförening som specialiserar sig på just ämnet Test. Det har varit en trevlig och intressant dag där jag har träffat många vänner och kollegor i branschen Jag träffade även den PT vi använde oss av när jag tränade AIK för några år sedan som tydligen jobbade med friskvård i samma hus ibland.

Nä jag var klar med konferensen så drog jag direkt till Gribby där jag höll en träning med P07 som var en av de bästa på länge så det kändes kul. Det var en sån träning där jag kände att jag nådde fram till många och där killarna höll en bra nivå rakt igenom.

Vi har just nu en massa olika kontakter för att en kille från Kungsängen eventuellt ska följa med oss till Partille Cup i sommar eftersom han bröder ska spela där med Skånela och eftersom familjen känner oss så har de frågat om han skulle kunna spela med oss. Det verkar som att vi kommer att lyckas med detta så det blir kul för honom att få vara med och spela när hans eget lag inte ska dit men hela hans familj.

Vi skrivs!
25 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Tillbaka

Igår var det vardag igen och jag jobbade hemifrån på förmiddagen för att Ludwig hade studiedag och sen jobbade jag inne på kontoret på eftermiddagen där vi skulle ha workshop som jag ansvarade för gällande testautomatisering. Den blev väldigt lyckad men jag var tvungen att kasta mig in i bilen direkt efter för att hämta upp Ludwig på väg till träningen med P/F07.

Träningen blev lyckad och vi nötte lite saker som båda lagen behöver. Efter träningen drog vi till Centrum där vi handlade lite och jag passade på att klippa mig vilket verkligen var på tiden med tanke på hur många jämförelser min frisyr fick med Eiffeltornet när vi var i Paris.

Idag bar det iväg till Katrineholm på förmiddagen och nu har jag fått hem min bil till slut. Nu ska det scannas kvitton och för att se till att vi får tillbaka de pengar vi ska ha från Hedin som inte fixade vår bil vid första besöket.

Vi skrivs!
24 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Summering Paris

I torsdags kväll åkte vi till Paris och detta trots att Ludwig var jättehostig vilket vi hoppades inte skulle sätta käppar i hjulen för att han skulle göra sina roliga aktiviteter som han hade fått i present. Det blev bättre under helgen som tur var.

I fredags hade vi stor sightseeing-dag där vi åkte upp i Eiffeltornet och besökte Louvren för att se pyramiden och den upp och ned vända pyramiden som vi precis hade sett i DaVincikoden. Det var kul att se dem på riktigt även fast vi vet att mycket i filmen är påhittat. Det blev middag på en lokal fransk restaurang nära hotellet.

PÅ lördagen så inledde vi med att gå ner i Katakomberna vilket var ett spännande äventyr som är en av de sakerna vi hade bokat som jag inte hade gjort innan. När vi kom upp i solen igen så åt vi glass innan vi drog till Eiffeltornet och tog en taxi till handbollshallen. Matchen blev något av det bästa vi har bevittnat där vi förutom att vi fick se alla stjärnor i PSG (Hansen, bröderna Karabatic, Sagosen, Obalo, Omeyer, Gensheimer och DuRietz) upptäckte att bland annat svenske Andreas Nilsson spelade i motståndarlaget. Efter matchen fick vi träffa dem alla och Ludwig tog SelfieS.

På söndagen hann vi med att besöka Montemartre med Sacre Cour och innan vi drog till fotbollen så tog vi en båtresa på Seine där vi bland annat fick se hur Notre Dame ser ut nu efter branden. Det blev en lång resa till fotbollen då vi först lyckades sätta oss på fel buss men till slut kom vi dit och det blev en rolig match där Ludwigs favoriter kom in efter en stund då de började med att vädra bänken lite.

Det har varit en grymt bra helg men det finns mycket vi inte tyckte var så kul med Paris också så vi kom fram till att om vi åker tillbaka så kanske vi besöker att par av sakerna vi inte hann denna gång men framför allt blir det mer handboll.

Vi skrivs!
23 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Stelt

Igår jobbade jag på och sen bar det hem till familjen där Elisabeth hade jobbat hemifrån och Ludwig hade varit hemma sjuk. Vi fixade lite hemma och sen åkte vi till Täby Centrum för att handla och växla lite inför helgens resa till Paris. Vi avslutade utflykten till Täby Centrum med att åka till Tibblehallen där jag fick dela ut medaljer till killarna i Täby Centrum. Det var lite stelt för jag hade inte tänkt dela ut dem utan bara ge dem till ledarna men det blev en kul grej och jag tror att de uppskattade det.

Idag åkte vi till Paris där vi förutom att gå på stan och besöka Eifeltornet och och i Katakomberna ska se PSG spela både handboll och fotboll. Det blir en riktigt bra helg.

Vi skrivs!
18 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Påsklov

Igår fick jag åka kommunalt hem eftersom vi bara har en bil och båda hade ärenden. Det tog en och en halv timme att ta sig från Solvalla hem och när jag kör bil tar det 20 minuter...en viss skillnad. När jag kom hem så bytte jag om och åkte iväg till Märsta för att hålla träning med Sifen. Jag hade ett par intressanta samtal med Jimmy och andra ledare innan vi drog igång träningen.

Det blev en bra träning där killarna nu känns redo för Rödspättecupen de ska åka på med Tim och Mackan som ledare. Tydligen hade man ett möte med våra 02:or med ledare igår för att se vilka som kommer upp i U-truppen till nästa säsong. Det hade varit positivt och det ser ut som att vi har en bra besättning för att göra bra resultat.

Idag jobbar jag hemifrån på förmiddagen eftersom Ludwig har Påsklov och är lite sjuk och vi vill så klart att han ska bli frisk till det att vi åker till Paris imorgon kväll. Snart ska jag börja röra mig mot Solvalla där jag ska inleda med lunch och sen har jag möten hela eftermiddagen...ikväll ska jag tydligen dela ut silvermedaljer till Täby Centrum.

Vi skrivs!
17 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
3-2-1

I helgen har vi som sagt varit i Katrineholm och en av de saker som har gjort mitt P07-lag så framgångsrikt just denna säsong har till stor del varit vårat försvarsspel. I somras började vi träna lite på 3-2-1 och det har passat laget så bra så att vi har fortsatt att nöta det och när vi får det att fungera så har våra motståndare svårt att göra mål på oss.

I fredags så nötte vi det tillsammans med de killar från P06 och P05 som vi skulle spela tillsammans med samt de 05:or som var med som supporters och det vart uppskattat så igår när jag var och kollad enär Ludwig tränade med 05:orna så blev jag inbjuden att hålla ett pass blandat med teori och praktik. Det föll väl ut även om det blev tydligt vilka spelare som passade bättre i sina roller än andra.

Det var säkert lite konstigt för Ludwig att jag kom in och höll ett pass även där, annorlunda för 05:orna att lyssna på mig då jag och Anders är ganska olika även om vi har många gemensamma tankar runt handbollen och lite obekvämt för mig att gå in oförberedd och oombytt men det föll väl ut tycker jag.

Vår bil pajade i helgen och står för närvarande i Katrineholm och blir reparerad så vi har lite logistikproblem denna vecka. Tim löste träningen i Märsta igår men idag ska jag ta mig dit med tåg så får familjen komma och hämta upp mig på väg hem sen. Det blir veckans sista träning eftersom det sen är långhelg för de flesta och Skånela P01 ska spela Rödspättecupen i Danmark. Vi åker till Paris där vi ska se PSG i både handboll och fotboll.

Vi skrivs!
16 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vinnare Katrineholm Cup 2019

Vi åkte till Katrineholm Cup med ett starkt lag blandat från P07, P06 och P05 där många starka spelade från de 3 lagen var med. På fredag eftermiddag fick vi reda på att P06 duktiga målvakt hade blivit dålig och plötsligt stod vi utan målvakt och förutsättningarna kändes sämre. Dessutom eftersom det var en dubbel åldersgrupp där större delen av vår grupp var 1 år yngre (mina 07:or) visste vi inte alls hur det nu skulle gå.

När vi kom till Katrineholm så inledde vi med en träning där vi dessutom hade med 3 05:or som var med som supporters. Syftet med träningen var att vi skulle träna ihop oss och utgå från det försvar och anfall som P07 brukar spela. Det var lite svårt för vissa av 06:orna att komma in i det men ändå nyttigt att få ett tillfälle att träna på det och det blev en riktigt rolig träning.

Vi fick 3 tuffa matcher på lördagen då vi fick ställa utespelare i mål men lyckades vinna alla mot bra motstånd så jag var nöjd i slutet av dagen. Dessutom hann vi med bowling och att titta på film så vi hade en rolig dag tillsammans i denna nya konstellation.

På söndagen blev det så semifinal mot det lag som jag tyckte var det bästa vi mötte och vi gör en stabil insats då vi nu dessutom har fått dit vår målvakt som hade blivit frisk. Detta leder fram till en final där vi gör vår bästa mach för helgen och vinner stort inför stor publik så det var riktigt kul. Ludwig var lagkapten och fick ta emot bucklan vilket gjorde mig väldigt stolt både som coach och pappa.

Förutom de sportsliga framgångarna och att vi har haft det kul tillsammans med denna nya grupp så har jag fått en rad fina kommentarer från egna föräldrar, motståndarledare samt okända föräldrar om både mitt eget coachande och killarnas spel så det har också varit en rolig aspekt på helgen.

Vi skrivs!
15 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Mycket på en gång

Bilen strular, vi har eventuellt ingen målvakt till cupen i helgen så det är mycket som ska fixas idag men på något sätt så löser sig allt så det blir nog en bra helg ändå.

Jag skriver mer efter helgen.

Vi skrivs!
12 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Helgen

Nu till helgen åker vi till Katrineholm med en mix av killar framför allt från mitt 07-lag men även några från P06 och 2 06:or som spelar med P05. Det blir ett härligt gäng där konkurrensen om platserna kommer att vara lite hårdare än vanligt vilket jag tror kommer att vara positivt för de flesta. Det blir ett angenämt problem att välja vilka som ska spela vart mot vilket motstånd i alla fall.

När jag vara nere på 05:ornas träning igår där Ludwig tränar extra så fick jag i alla fall en hel del av mina åsikter om saker som har hänt på sistone bekräftade och medhåll så det kändes bra.

Idag ska jag luncha med min bästa kompis Anna. Vi har glidit isär lite och har inte alls samma kontakt som vi brukade ha som det lätt kan bli när man får lite olika liv och vardagar men idag ska vi ses över en lunch och komma ikapp lite. Det ska bli kul att ses och nödvändigt tror jag.

Ikväll har vi träning först med P07 i Täby och sen med Sifen i Märsta. Det blir en rolig helg även om det är lite extra stressigt nu när vi fram till SM har tidigarelagt Sifens träningar för att få mer anknytning till de killarna som spelar med Herrlaget.

Vi skrivs!
11 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
En massa träningar

Igår åkte jag direkt till Gribby efter jobbet då jag skulle träna Flickor- och Pojkar07 i Täby. Jag hann förbereda allt och dessutom prata med Linus om helgen om vad jag hade tyckt var bra och vad som hade varit mindre bra. Skönt att prata av sig ibland.

Träningen med killarna och tjejerna blev mycket lyckad och nu var de lite mer benägna att passa och göra saker tillsammans lite mer blandat så det blir bättre och bättre. Vi fortsatte att gå igenom 3-2-1 och la dessutom till Äpple och Päron till anfallsspelet av olika skäl som vi gick igenom.

Jag var riktigt nöjd när jag åkte från Gribby efter en rolig träning som jag fick en massa beröm för av övriga ledare så humöret var på topp. Jag höll sen en träning med Sifen innan det var dags att åka hem och där stod maten redo så allt klaffade grymt bra denna tisdag.

Nu laddar vi för helgens cup i Katrineholm där vi kommer att ha spelare från 3 olika lag och det kommer att bli riktigt kul.

Vi skrivs!
10 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Koppling till dåtiden

När vi satte oss på teatern i Västerås i söndags för att se "Kort, glad och tacksam" med Pernilla Wahlgren mfl så upptäckte jag ju plötsligt att jag satt bredvid min kusin Petra som jag inte har träffat på många år. När vi pratade lite efter showen fick jag reda på lite om hennes liv samt saker som har hänt i vårat gamla gäng som inte var så roliga nyheter.

Jag kontaktade min gamla bästa kompis Anna igår för att försöka re-connecta med hennes och höra lite om vad som har hänt och för att det är på tiden att vi tar upp kontakten igen på riktigt. Hoppas det leder till något bra.

Över huvud taget inser man vid sådana här tillfällen vad snabbt tiden går och hur olika alla utvecklas i sina liv när vuxenvärlden slår till. Många av mina vänner har jag ganska bra koll på fortfarande men det händer uppenbarligen saker som jag helt har tappat kollen på.

Jag har ju dessutom gått in så hårt i handbollen tillsammans med min familj så det är ju där det mest utanför jobbet sker för mig. Det är där jag har de jag umgås med och det är där jag har koll. Ibland kan det vara bra att lyfta huvudet och se vad som händer runt om en.

Vi skrivs!
9 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ludwigs helg

Sent igår kväll kom vi hem från årets upplaga av Irstablixten och jag är så imponerad av min duktiga son. Lika imponerad som jag är av honom är jag irriterad på en annan faktor med fel fokus som många barn förlorar på och jag tycker verkligen inte att det är ok. Det är det som har gjort helgen lite sämre men jag har försökt att inte fokusera allt för mycket på det.

Våra killar har spelat 5 matcher varav 3 mot riktigt bra motstånd och det är dessutom de matcherna där vi har spelat som bäst och höjdpunkten rent spelmässigt var då vi vann stort mot Bankeryd som vi vet är riktigt bra och som vi senast mötte i semifinalen i Skadevi Cup. Försvaret satt som en smäck och vi fick mycket beröm för det av andra lag efter matchen och dessutom var det flera mer anonyma spelar i vårat lag som klev fram anfallsmässigt när Ludwig mfl fick mycket uppvaktning.

Förutom att Ludwig har gjort 5 riktigt bra matcher med vårat grymma lag så har han spelat med P12 som har haft ont om spelare. Dealen var att Ludwig skulle vara med som avbytare men då han har gjort de flesta av även deras mål i helgen så har han fått spela nonstop som denna gång som tur var inte har påverkat hans ork och prestation i hans egna matcher. I den sista matchen han hjälpte dem så var han helt dominant och trots min irritation på andra saker i den matchen så är jag väldigt nöjd och stolt över honom så klart.

Det roligaste förutom att vi gjorde en bra turnering sportsligt var att vi har hängt med många gamla och nya vänner och killarna har nu blivit kompisar med de jämnåriga tjejerna i vår förening som vi ska spela Mixed Cup med om några veckor. Sen har vi hängt mycket med Kungsängens killar i samma ålder. Socialt har det var väldigt lyckat och att göra tunnlar för spelare att springa igenom har varit måttot och vi och Kungsängen har gjort det för varandra och det har även blivit tunnlar tillsammans med F11 och F09. Kul.

Vi skrivs!
8 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Irstablixten

Ja det har varit en hektisk vecka på många plan med att Ludwig har fyllt år, handbollsträningar för flera olika lag och förberedelser inför helgens cup där vi både ska bidra med spelare för att hjälpa våra 06:or som inte riktigt får ihop det och få till vår egen planering.

Det blir säkert en kul helg när vi väl har kommit till Västerås men just nu är det mycket som ska falla på plats tidsmässigt. Vi kommer dessutom avsluta helgen med att se Pernilla Wahlgrens show på plats i Västerås så det blir en kul avslutning.

Igår lottades grupperna för JSM och vi hamnade i en grupp med GUIF, Sävehof och Alingsås och i den andra gruppen blev det Lugi, Skövde, Ystad och Helsingborg. Det ska bli riktigt kul och det är detta vi satsar på under de träningsveckor som vi har kvar fram tills dess.

Vi skrivs!
5 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Mixade till det

Igår var det som sagt dubbla träningar och det blev väldigt lyckat när jag tärnade ihop killarna och tjejerna i P/F07. Det var lite stelt och läskigt för en del i början men jag körde en hel del samarbetsövningar i början så de blev "tvingade" att samarbete över laggränserna och det föll väl ut. Det verkade som att de flesta hade kul och nästa gång blir det mer spel utifrån att vi nötte 3-2-1 i slutet.

När jag och Ludwig kom till Märsta hade Tim dragit igång tärningen för Sifen och han höll det inledande så att jag kunde ta över och köra handbollen i mitten. Vi avslutade med löpning och alla var trötta och nöjda när det var slut. Reicke var också på plats och vi hann prata en del om säsongen och lite framtid.

Idag inledde jag med att jag skulle köra bilen till verkstad eftersom den började bråka på väg hem från Härnösand i söndags. Till en början gick den hur bra som helst men halvvägs till verkstaden så ville den inte längre och efter många om och men fick jag dit en bärgare som kunde skjutsa både mig och bilen till verkstaden. Det blir säkert dyrt men det kan vara bra att ha en fungerande bil inför alla aktiviteter som vi står inför.

Vi skrivs!
3 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Inför Mixed

Igår så hämtade jag upp Elisabeth på väg hem och vi åkte ut till Kyrkbyn där Ludwig tränade med P05. De fick nys om att han fyllde år så killarna överraskande honom och sjöng i slutet av träningen vilket gjorde honom väldigt generad.

Vi åkte vidare till fotbollsträningen där det var 2 killar från handbollslaget som var och provtränade så deras föräldrars första kommentar när jag kom dit var ifall jag var engagerad där också men jag lugnade dem och berättade att jag bara är förälder i detta lag.

Vi åkte vidare och handlade klart födelsedagspresenter och tårta för att förbereda kvällen och när vi hämtade från träningen så sjöng även fotbollskillarna för Ludwig så han ville aldrig gå därifrån. Till slut lyckades vi få med honom hem där vi åt gott, fikade med tårta och öppnade presenter. Det han nog blev gladast för var fotbollsbiljetter till PSG-Monaco som vi ska se när vi åker till Paris om några veckor.

Idag så jag jag dubbla träningar då jag direkt efter jobbet åker till Gribby för att hålla en Mixed-träning med P07 och F07. Det ska bli kul att se hur bra de tränar och spelar tillsammans. Det kan var lite obekvämt och nervöst för en del (framför allt killarna tror jag) men det ska bli kul i alla fall. Efter det ska jag till Märsta och träna Sifen. Nu börjar uppladdningen inför SM.

Vi skrivs!
2 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Avslappnat

I helgen har vi varit uppe i Härnösand då Ludwig har följt med och hjälpt våra 06:or att spela träningsmatcher. Jag har inte riktigt koll på motståndet innan men såg rätt snabbt att det var lite som när mina killar var nere i Skene i Julas när man redan från början kände att det fanns en viss skillnad.

Ludwig bara bidragit stort och man såg tidigt hur motståndarna la stort fokus på honom trots att han är ett år äldre och då bli man riktigt stolt. Det kändes lite konstigt att "bara" vara förälder och sitta bredvid i helgen men samtidigt skönt att inte ha ansvaret.

P06 vill ha ett utökat samarbete med oss i 07;orna och det är väl bra men samtidigt är det viktigt för mig att det inte bara handlar om Ludwig utan att detta ger hela mitt lag något annars blir det inte något samarbete utan bara att vi ska stötta dem. Vilken nivå de än känner att de är på eller vill vara på så måste de först och främst känna att de klarar den själva utan stöd från oss och 05:orna som det blir idag. Utifrån det kan man sen bygga ett samarbete som jag tror att alla kan tjäna på.

Jag tycker alltid att det är kul att åka upp till Härnösand och Sundsvall och vi har passat på att träffa lite vänner och besöka favoritplatser när vi är där. Vi åt middag på min pizzeria Gonzalos i fredags och fikade på Charm i söndags och sen har vi besökt platser från min studietid och min barndom. på matcherna på söndagen kom dessutom Johan som jag spelade med i Sundsvall och Emil som jag spelade med i Djurgårdshof så det var som grädde på moset.

Helgen slutade tyvärr med att vi fick problem med bilen och det ska åtgärdas i veckan men höjdpunkten är så klart att Ludwig fyller 12 år idag och det ska firas både idag och på onsdag så det blir en bra vecka ändå :-)

Vi skrivs!
1 April 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Härnösand igen

Igår var det full fart på jobbet med många nya saker som gick i lås. En av dem var dessutom att vi nu har bokat flygresan till Kroatien i sommar eftersom det blev klart att jag kunde var ledig en vecka tidigare än utsatt.

Det var bra träningar med både Täby P07 och Sifen och jag kom hem med en bra känsla. Nu är vi redo för helgen och idag åker vi till Härnösand för att Ludwig ska hjälpa våra 06:or. Vi ska bo på samma hotell som vi bodde på med Sifen för en månad sedan när vi var uppe och spelade SM så jag har bra minnen från senast.

Vi skrivs!
29 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Automatisering

Igår var jag inne på vårat kontor i stan och jobbade,. Den största anledningen var att jag skulle träffa vår Guru inom testautomatisering, Jörgen. Jag ritade upp för honom hur vi är organiserade och hur vi jobbar och han hade en massa bra kommentarer om det. Nu har vi ett förslag som jag ska presentera på travet.

På kvällen såg jag Ludwig tränade med P06 och man kan väl säga så här att de tränar på ett helt annat sätt än vad mina killar gör men det är viktigt att han och Filip får en träning med dem innan helgen när de ska spela tillsammans i Härnösand. Jag har en del att säga om vissa detaljer men samtidigt ger det mig tankar inför min egen träning ikväll.

Efter handbollen körde Ludwig fotboll och vi passade på att åka till Täby Centrum för att köpa presenter från släktingar och oss för på måndag fyller han 12 den stora lilla killen. Det ska vi fira på måndag och sen kommer några släktingar på onsdag.

Vi skrivs!
28 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Skånela mot Eliten

Tydligen missade jag att blogga igår men så är det när det är mycket roligt som händer. Det var full fart på jobbet igår och höjdpunkten var ju sen kvällen där jag skulle till Märsta men nu bara som supporter för herrlaget skulle kvala mot Önnered.

Jag kom dit tidigt för jag och Tim hade blivit ombedda att prata om USM och säsongen med SIfen i div1 på det VIP-event som klubben hade arrangerat i B-hallen i samband med kvalmatchen. Det gick bra och vi fick uppskattande blickar och applåder så det var kul...om än lite stelt.

Skånela inledde kvalmatchen mot Önnered riktigt bra men successivt kommer Önnered in i matchen av flera olika skäl och i halvtid är det helt jämnt med ett oavgjort resultat som bevis på det. I den andra halvleken fortsätter det att vara jämnt men Önnered tar över målmässigt och leder med 5 mål med dryga tio minuter kvar. Skånela gör nu en riktig stark slutperiod där man går om och vinner med 2 mål och har nu 1-0 i matcher i kvalet till Handbollsligan. Riktigt kul!

Nästa kvalmatch är i Önnered på fredag men då är vi i Härnösand för Ludwig ska följa med Täbys 06:or som ska dit på träningsturnering. Förhoppningsvis är vi framme när matchen börjar så att vi kan följa den på Solidsport. Vi kommer bo på samma hotell som jag bodde på för några veckor sedan när jag var uppe med Sifen och spelade USM så det bli perfekt.

Vi skrivs!
27 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
#Sifentilluppsala

I fredags så var det träningsmatch för P07s nybörjare kryddat med Leo i mål och Ludwig som support till de nya. AIK kom med några Nivå1-spelare vilket inte riktigt var meningen men då använde jag Ludwig på det sättet att han hela tiden sattes in mot deras bästa Nivå1-spelare så att det skulle jämna ut oddsen lite. Matchen slutade oavgjort vilket vi styrde så att det skulle kännas bra för alla och våra nya killar skötte sig riktigt bra så det var kul.

På lördagen började så USM Steg 4 vilket kändes stort och svårt då vi hade hamnat i en på pappret riktigt svår grupp. Vi skulle möta Hammarby, Kristianstad, Önnered och Helsingborg som alla har sin herrlag i Allsvenskan eller Handbollsligan.

Vi inledde svagt mot Hammarby som har 2 "landslagsmän" i laget men reder ut det i andra halvlek och vinner till slut komfortabelt med 6 mål. I den andra matchen stod Kristianstad för motståndet och där gick vi in med lite väl mycket respekt inledningsvis men kommer även där in i det ordentligt i andra halvlek och vinner även den matchen klart.

Det var en riktigt lyckad första dag och vi åkte hem som gruppledare då alla slog alla och vi hade 4 poäng, Kristianstad 0 och övriga 2. Det hade varit en riktigt bra stämning i gruppen under dagen och vi hade många supporters på läktaren inklusive en hel del handbollsvänner som bara var där och kollade så arbetsmiljön var perfekt.

Dag 2 var vi i Eriksdalshallen jättetidigt och alla var så övertrötta så att vi bar skrattade och fånade oss inför uppladdningen. Vi visste att vann vi första matchen så var vi klara för steg 5 för då kunde vi som sämst komma tvåa.

Vi inledde svagt mot ett riktigt taggat Önnered som formligen körde över oss de första minuterna och vi hamnar tidigt i underläge med 4-1. Vi gör lite justeringar i försvar då de levde väldigt mycket på sin stjärna som spelar i Handbollsligan och successivt jobbade vi oss in i matchen. Trots en tuff match där vi väldigt länge jobbar i uppförsbacke så vänder vi och vinner med 4 mål och steg5-platsen är bärgad.

Inför sista matchen mot Helsingborg så pratade vi mycket om taggning, att försöka se till att alla som var med skulle få ta plats och att avsluta på ett bra sätt. Vi gör en riktigt stark insats och vinner stort. Många spelare får spela och de som har gått tungt få vila och vi vinner gruppen obesegrade vilket kändes riktigt kul.

I efterhand kan man undra om Helsingborg sparade lite på krutet mot oss då de i den direkt avgörande matchen mot Hammarby som bara hade sett starkare och starkare ut vinner och följer med oss till Uppsala. Kan de verkligen ah varit så iskalla att de sparade sig till den matchen?

Nu blir det steg 5 i Uppsala i början av maj vilket ställer till det lite för planeringen med 07:orna (igen) men det är det verkligen värt och det ska bli så ruskigt kul. Det har varit en riktigt rolig helg med laget och kul att det har varit så många supporters som har hejat på oss.

Vi skrivs!
25 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Inför helgen

Träningskvällen igår blev bra med först en bra strukturerad och fokuserad träning för Täby P07 där jag fick hjälp av en förälder att dela upp en stund så vi kunde gå igenom lite nya saker i spelet för Nivå1-spelarna. Det ska vi sen sprida vidare i hela gruppen är tanken. Ikväll har vi träningsmatch för Nivå 3 och då tänker jag att vi ska köra lite praktisk genomgång under uppvärmningen.

Träningen i Märsta blev också bra men vi hade delat upp det så att vissa spelare tränade med herrarna för att då den uppställningen synkad inför helgen och resten av gruppen körde på vår tid och då körde vi en rätt varierad träning där alla körde på bra och kunde sen åla hem med en bra känsla.

I helgen spelar vi alltså USM steg 4 med HF SIF. Vi möter riktigt bra motstånd (som man ska göra i steg 4) i form av Hammarby, Kristianstad, Önnered och Helsingborg. Jag tror att vi har stor chans att gå vidare men då måste vi vara fokuserade och noggranna med vårat spel och detaljerna hela helgen. Det har inte riktigt krävts i de tidigare stegen men nu blir det upp till bevis och det ska bli riktigt kul.

Vi skrivs!
22 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Lite väl stressigt kanske...

Igår och idag har varit riktigt hårdplanerade för att jag ska hinna med allt.

Igår åkte jag hem för att skjutsa Ludwig till handbollsträning i Kyrkbyn. Där jobbade jag lite via telefonen innan vi åkte vidare till Tibble där vi slängde i oss lite mat innan föräldramötet som vi berättade redan i början att vi trots full agenda skulle hålla till max 1 timme. Vi drog över med 5 minuter vilket gjorde att bilfärden in till Skanstullshallen kanske gick lite väl snabbt men vi hann i tid (vilket var tur eftersom ja hade alla matchtröjor) då vi skulle spela juniormatch mot Bolton med Sifen.

När jag kom hem från matchen var klockan jättemycket och känslan var att dagen kanske var lite väl stressig. Idag har jag det inte så mycket bättre. Jag inledde dagen med att åka extra tidigt till jobbet. Jag parkerade bilen vid Solvalla och tog en promenad till Sundbyberg Centrum för att ta tunnelbanan in till stan där jag skulle på frukostseminarium hos ADDQ om prestandatest. Efter seminariet skyndade jag mig tillbaka till tunnelbanan för att sedan åka tillbaka till Sundbyberg och promenerad till Solvalla och jag hann precis till mitt möte.

Jag tog en lunch för mig själv för att stressa av lite och den har resten av arbetsdagen rullat på bra. Alldeles strax ska jag åka till Gribby för att träna mina 07:or innan kvällen avslutas med träning med Sifen i Märsta. Allting är väldigt roligt nu med jobbet, 07;:or och Skånela men jag tror att det kommer att bli bra när det går ner lite i tempo här snart.

Innan dess händer det en massa kul med SM för Sifen i helgen, kval till Handbollsligan för Skånela som drar igång på tisdag och sen en rad roliga cuper för P07.

Vi skrivs!
21 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Inför

Igår hann jag inte hem mellan jobbet och träningen så jag åkte direkt ut till Märsta. Jag oplockade ihop en sallad på Coop och satte mig på läktaren och kollade herrträningen och passade på att diskutera en del saker med mina tränarkollegor i klubben.

Även denna träning blev väldigt bra och var Kalle som stod vi rodret så min roll var framför allt att bistå med feedback till killarna och sen dömde jag den avslutande matchen som gick upp och ner i nivå och kvalité.

Efter träningen fick jag lite oväntad feedback inför det föräldramöte vi ska ha med våra 07:ors föräldrar ikväll så vi får se hur vi tar det vidare. Annars har vi en massa viktiga saker att hinna med och vi har ont om tid för sen kastar vi oss in i bilen och åker in till Skanstullshallen där jag och Tim ska coacha juniorernas sista match, mot Bolton.

Vi skrivs!
20 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
SM-veckan

Igår hade jag trevligt lunchsällskap i form av Helena som jag dels gick i gymnasiet med och dels har lärt känna på nytt då hennes dotter spelar handboll i Täbys F07. Vi träffades och pratade 90 % handboll och om våra barn men hann även uppdatera oss lite på vad som har hänt sedan gymnasiet....1991.

Efter jobbet hann jag precis åka hem för att plocka upp Ludwig och skjutsa honom till handbollsträning i Täby Kyrkby. Efter det ilade jag snabbt ut till Märsta där vi skull eha tidig träning med Sifen och sätta igång SM-uppladdningen.

Det blev en riktigt bra träning som Kalle höll i taktpinnen på. Vår uppdelning är så att jag ansvarar för U-laget (inkl Sifen, Arlanda och HJ) och Kalle ansvarar för SM. Fokus var påslaget från början och det var riktigt bra tempo, bra fokus och många glada miner på träningen. Jag var riktigt nöjd när jag gick därifrån.

När jag kom hem så hade Ludwig och Elisabeth precis börjat titta på sista omgången i Handbollsligan. Det var ödesmatcher för AIK hemma mot Kristianstad och Hammarby borta mot Karlskrona. Hammarby förlorade och AIK vann så nu får Gnaget chans att kvala sig kvar i Handbollsligan vilket känns bra så att vi i alla fall har chans att ha ett Stockholmslag i högsta ligan nästa säsong.

Det finns ju en joker till för den platsen och det är att Skånela via sin fjärdeplacering i Allsvenskan nu ska kvala mot Önnered i matcher bästa av fem. Vinner Skånela så är jag i en Handbollsligaförening nästa säsong. Det ska bli riktigt kul med det kvalet i alla fall.

Vi skrivs!
19 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
2 klara 1 kvar

I fredags åkte jag direkt till Täby Centrum där vi skulle ha ett möte med tränaren för P12 i Täby som ville synka lite inför nästa säsong. Vi hade ett bra möte och verkade vara ganska överens om hur vi ville lägga upp det för våra lag och eventuellt samarbetens utformning. Efter mötet deltog vi båda och våra söner i handbollsfitness vilket var riktigt kul.

På lördagen så kunde jag tyvärr inte följa med mitt div 4-lag Arlanda då jag hade krock med Ludwigs matcher men både Tim och Reicke åkte dit så det var fullt täckt på ledarsidan. Däremot fick vi fler sena återbud på spelarsidan vilket också ledde till att det tyvärr blev förlust. Det visade sig sedan att det inte hade spelat någon roll då vi ändå hade slutat tvåa i den serien pga andra resultat. Nu får vi hoppas på en gratisplats upp i trean.

Jag var i alla fall i Solna parallellt med detta och vi inledde stabilt och vann mot AIK klart. Vi slarvade en hel del men gjorde ändå en helt ok match, Ett fall framåt om man jämför med förra helgens svaga insatser i alla fall. I match 2 spelade vi en träningsmatch för Nivå 3 och det roligaste med den var att flera av de nya killarna tog för sig och vågade och 2 av dem gjorde sina första mål vilket var väldigt kul att se.

När jag hade coachat klart i Solna åkte jag vidare till Djursholm där Ludwig spelade fotbollsturnering. Det var inge vidare att stå där i kylan men killarna kämpade på bra och Ludwig gjorde det bra i målet. Han har blivit en stabil fotbollsmålvakt måste jag säga. På kvällen blev det Tapas och soffmys.

På söndagen så inledde vi med fotboll i regn och snö och när det äntligen var slut så åkte vi hem och duschade och bytte om för att bli varma igen. Nästa stopp blev Tumba där vi träffade flera gamla bekantingar och spelade säsongens sista match för Sifen mot Tumba. Vi förlorade en jämn match vilket innebar att de slutade fyra och vi femma och vi ska verkligen var nöjda med den här säsongen.

Vi skrivs!
18 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Exil

Igår hade jag mitt första riktiga CAB-möte på Travsporten och det gick riktigt bra. Vi hade fått in 3 ärenden att hantera och de blev ett bra exempel på att detta är ett forum som vi verkligen behöver. Alla på mötet verkade nöjda och det blev ju inte sämre att vi har planerat in det precis innan det gemensamma fikat som vi har varje torsdag.

På lunchen träffade jag min chef Carin och när vi satte oss för att äta på en lunchrestaurang i Sundbybergs Centrum så sätter sig plötsligt min kusin som jag inte har träffat på flera år vid bordet bredvid. Kul att se henne och jag känner verkligen att vi har glidit ifrån varandra så det vore kul att ta upp kontakten igen. Dessutom kände jag igen restaurangägarna som de som hade Tegelbruket förr i tiden. Lustigt.

Efter jobbet drog jag till Gribby där jag skulle träna mina 07:or och den här gången hade jag förberett med Linus så att han kunde köra grunder med nybörjarna på andra sidan så att jag dels kunde ge de andra feedback på de svaga insatserna i helgen och dels nöta vårat spel lite tydligare. Det blev en bra träning och vi konstaterade att vi har ytterligare en ny spelare så truppen växer. De fick dessutom lära sig något nytt vilket alltid är uppskattat.

Jag hade ingen träning med Sifen då herrarna (Skånela) inte tränade pga match dagen innan så vi lånade deras tid vilken är samtidigt som jag tränar P07 i Täby. Istället åkte vi hem och fixade mat och hade en planeringskväll inför allt som ska hända här i närtid inom handbollen.

Att titeln på denna blogg blev Exil beror på att jag nu sitter inne på Claremonts kontor i stan och eftersom vi har växt ur våra lokaler så får en avdelning bland sitta på ett annat kontor än de andra som ligger borta vid Humlegården och där sitter jag idag. Det känns lite off från alla andra men nu börjar fler och fler ramla in här så det blir trevligt att ses.

Vi skrivs!
15 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
En match kvar

Igår hade vi ledningsgruppskonferens på jobbet och det var väldigt givande. Jag fick dessutom ett väldigt spännande telefonsamtal på hemvägen och ibland är det lite extra skönt med bekräftelse så det var en bra boost för resten av kvällen.

Ludwig och jag skulle ha grabbkväll då Elisabeth skulle iväg på styrelsemöte med fotbollen. Jag fixade middag åt oss alla 3 först som vi hann äta tillsammans innan hon drog och sen såg jag och Ludwig slutet på "The Greatest Showman" som vi började se härom dagen och sen blev det Avengers: Infinity War. Vi bröt Avengers filmen mitt i då jag såg på Livescore att det var jämnt i Märsta så vi såg andra halvlek via Solidsport och Skånela vände och vann mycket tack vare Simon i slutet så det var riktigt kul att se.

Nu avslutas 3 serier som jag har intresse i till helgen. Arlanda avslutar borta mot Sala på lördag, Sifen åker till Tumba och Skånela ska till Västerås. Sifens match är mest viktig för att vi ska ha en bra känsla inför SM nästa helg men både Arlanda och Skånela har allt att spela för i sista omgången. Jag hoppas så klart att alla 3 lagen vinner.

Vi skrivs!
14 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Bollar

Det kanske lite slitna och uttjatade uttrycker "Många bollar i luften" är väldigt påtagligt just nu men samtidigt är många av bollarna roliga att vara inblandade i. Det gäller faktiskt alla mina forum som jag är med i just nu.

På jobbet får jag fler och fler olika saker att göra och jag har precis dragit igång en ny process som jag driver vilket ger mycket arbeta men blir samtidigt något nytt roligt som gör jobbet mer varierat så man får ta det dåliga med det bra.

På handbollen i Skånela så är det slutspurt och lite resursproblem med skador och frånvaro på "fel" spelare då vi har en bra match mot Tumba på söndag som en perfekt uppladdning för nästa helgs SM och vi har en viktig match för Arlanda borta mot Sala på lördag där vi inte har tillgång till alla spelare som vi skulle behöva men jag hoppas vi kan göra det bra ändå.

För Täby P07 så är serien snart slut och alla cuper drar igång. Vi har flera andra lag i klubben som vill samarbeta med oss så vi ska försöka få ihop det så bra som möjligt. Nästa vecka har vi föräldramöte där vi har några saker att ta upp och sen är det massa saker som ska planeras för att få ihop alla planering.

Parallellt med allt detta så har vi tagit in ett antal offerter på målning av vårat hus och eventuell renovering a balkongen och det tar också en del tid just nu...

Vi skrivs!
13 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nästa säsong

Igår när jag kom till hallen så satt några av mina tränarkollegor i möte. Jag hängde på och det var full diskussion om framtiden. Jag har ju ytterligare ett års kontrakt med Skånela så det var intressant att höra vad de pratade om och att själv ta del av diskussionen.

Vi diskuterade stundande SM, spelare på väg ut och spelare på väg in till nästa säsong samt hur vi ska jobba med organisationen fram tills dess och när det är aktuellt. Det börjar bli läge att sätta sig för att planera detaljerna.

Det blev en bra träning där vi gick igenom lite spel och delade upp 2 ojämna lag för mycket spel. Jag coachade det på pappret svagare laget men det blev en jämn match som gav alla något så det kändes bra.

Till helgen har vi de 2 sista seriematcherna för Arlanda och Sifen. Arlanda behöver vinna för att ha chansen att vinna div 4 och få avancera till div 3. Sifen ska se till att göra en bra match mot Tumba för att skapa en bra känsla inför SM följande helg. Roliga tider nu.

Vi skrivs!
12 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Helgens matcher

Ja det här har varit en riktigt matchintensiv helg.

I fredags så följde Ludwig och Erik med mig till Märsta för jag hade match med Arlanda mot Upsala IF B. Liksom tisdagens match så var det en enkel match för mina duktiga killar men E och L var lite uttråkade för en del av att de följer med är för att springa runt och "leka" handboll och alla hallar var upptagna så de fick nöja sig med godis på läktaren och skjuta i halvlek. Vi åt middag på McD på vägen hem som plåster på såren.

Lördagen inleddes med att det visade sig att Ludwig har fått halsfluss. Det innebar att han inte kunde spela matchen mot Skogås som han har sett fram emot i flera veckor vilket gjorde honom riktigt låg. Han hängde med mig när jag coachade vårat Nivå3-lag till vinst och även till Märsta där vi totalt körde över Eskil i 45 minuter för att sen släppa matchen helt och förlora med 1 mål. Märklig match men också ett tydligt tecken på att den var betydelselös för oss. Ludwigs lag vann mot Skogås fick vi sen rapport om så det var ju kul.

På söndagen hade Ludde bllivit sämre så han och Elisabeth stannade hemma hela dagen när jag var iväg på mina matcher. I pauserna såg vi först A Star is Born och Sen Bohemian Rhapsody så det var kul med 2 riktiga höjdarfilmer på samma dag.

Jag hade släppt över Nivå1-matcherna till Linus även denna dag eftersom hans son var med och spelade och Ludwig var sjuk. Det gjorde att jag fick äran att coacha matchen med vårat Nivå3-lag där vi var få och hade fått förstärkning av 5 supertaggade tjejer från F07. De hade det svårt med samspelet i första halvlek och vi låg under med 8-4 men jag var på om att de skulle strunta i resultatet och bara se till att ha kul och lära känna varandra...alla måste våga var också temat.

Detta fick vi resultat på i andra halvlek och när det blev timeout i mitten av den andra halvleken så stod det plötsligt 8-8 och jag fortsatte att säga åt dem att inte se på resultatet utan att bara fortsätta på samma grymma sätt. Detta resulterade i att vi faktiskt vann matchen och alla hade gjort det bra och haft roligt. Jag är mycket nöjd med den insatsen från samtliga.

Kvällens äventyr styrde mot Tumba där jag var i väldigt god tid och upptäckte att jag hamnade på läktaren i en match i Damallsvenskan. Det visade sig att den var jätteviktig för Skånela då jag sprang på en spelare från Skånelas damlag och hennes mamma på läktaren. Resultatet gick Skånelas väg och sen var det vår tur att spela match mot Tumba med juniorlaget. Vi inledde svagt och hamnade i ett 6-måls underläge men redde sedan utan det och formligen körde över dem så det var ett bra slut på en bra handbollshelg.

De minus som fanns med helgen var så klart att Ludwig har varit sjuk och missade så många roliga saker men även att vårat Nivå1-lag för P07 inte har spela bra, De vann 2 av 3 matcher men borde ha vunnit alla och framför allt så såg inte spelet så bra ut så vi har lite att jobba med i veckan. Frustrerande när man inte har varit på plats och kunnat åtgärda det men samtidigt är jag tacksam för den hjälp jag får så att jag kan rodda runt flera lag.

Vi skrivs!
11 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Lång dag med pannknack

Igår vaknade jag med huvudvärk. Jag vet inte om det berodde på väderomslaget eller om det var för att jag visste att jag hade mycket att göra och några saker var lite uppstressande. Hur som helst satt den i hela dagen vilket var riktigt irriterande.

Det var en bra dag på jobbet annars där höjdpunkten var att jag skulle presentera mig själv som Change Manager och gå igenom den nya Change-processen som vi har plockat fram med hela IT. Den togs emot hyfsat av alla och jag fick lite beröm av mina kollegor efteråt att det hade varit en bra dragning så det kändes bra i alla fall. Efter det blev det "Massipantårta" eftersom det var "Fössta Tossdan i Mass".

Efter jobbet åkte jag till Gribby där jag hade träning med 07:orna. Det blev en bra träning dör jag körde rätt hårt med dem i början för att sedan köra lite spel på en sida där vi körde igenom våra spel ordentligt för att slipa på detaljer och för att se till att fler förstod detaljerna och sin roll i varje moment. Efter träningen satte jag igång med mina personliga samtal med spelarna (med föräldrar) för att komma igång med mer personlig feedback och det verkade vara uppskattat.

Jag fick åka direkt till Märsta efter det eftersom samtalen täckte upp den tiden jag brukar äta med familjen och jag lyckades få med mig en sallad att äta på läktaren. Det blev en bra träning och killarna vara väldigt många så det känns ändå bra inför alla matcher som vi ska spela i helgen.

I helgen har jag matcher med Arlanda ikväll, Sifen imorgon, HJ på söndag och mellan dessa några P07-matcher. Det blir en hektiskt men förhoppningsvis rolig helg.

Vi skrivs!
8 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
RIK-AIK

När jag var yngre så hejade jag på Redbergslid i Elitserien i handboll. Det fanns flera skäl men de huvudsakliga var att Stockholm inte hade något lag i den serien och det andra var att alla favoritspelare i landslaget spelade där. Det har hängt med mig genom åren och jag har till och med vari på deras kansli när jag var på bilresa förbi Gbg en sommar i tjugoårsåldern och fick lite klubbprylar av dem då de tyckte att det var lustigt att jag som Stockholmare hejade på RIK.

Nu efter Julen så var vi nere på Tygrikesnatta i Skene på cup med mina 07:or då och mötte vi de 2 lag som RIK hade där och vann båda stort. När ledarna och spelarna fick höra att jag alltid har hejat på RIK så tyckte de så klart att jag skulle flytta ner till Göteborg och bli deras tränare. Lite kul :-)

Igår var vi hemma efter att Ludwig hade tränat med 05:orna och jag hade tagit emot diverse hantverkare som var och tittade på vår fasad och balkong för offert inför framtiden. När vi åt såg vi RIK-AIK på TV och det blev lite dubbelt för mig. Jag hejar ju på AIK i alla sporter men i handbollen blir det lite kluvet när dessa lag möts. Jag var ändå glad för AIKs skull när de vann för nu har de chans att få kvala sig kvar i handbollsligan och det vore bra för Stockholmshandbollen tycker jag.

Idag ska jag axla min nya roll (en av dem) som Change Manager på jobbet och det ska bli spännande. Det som bli viktigt är att detta inte får ta för mycket tid från mina andra roller så det ska bli intressant att se hur den tas emot och hur vi vidareutvecklar den här.

Vi skrivs!
7 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Bra kväll

Det blev en väldigt bra kväll trots att det kanske via lite väl mycket planerat på en och samma gång. Först tränade jag F07 där Ludwig och Erik fick vara med och visa och delta. Vi inledde med vår uppvärmningsdans och sen körde vi olika övningar som jag tänkte kan vara bra för dem med fokus på att satsa i lucka åt varandra och sen hann vi gå igenom 3-2-1. Tjejerna och ledarna verkade uppskatta det så det var kul.

När tjejerna var klara så rusade mina 07-killar in på plan och vi körde en träning med mycket tempo, spel och passningar och det blev ett perfekt extrapass. Kvalitén gick lite upp och ner men torsdagsträningen blir lite mer fokuserad inför helgens matcher så det blir bra.

Efter 07-träningarna fick vi kasta oss in i bilen för att hinna ut till matchstart där mitt Arlanda (Skånelas tredjelag i div 4) skulle spela hemma mot Fjärdhundra. Vi hade lite tunt med spelare, särskilt med tanke på att ett par av dem som var med var halvskadade men gjorde en stabil insats och vann stort så det blev en perfekt avslutning på kvällen.

Idag har jag flackat runt lite för att få ihop planeringen. Jag inledde med att åka till Hästsportens hus där jag hann jobba ett par timmar innan vi skulle arrangera frukost för resten av huset. Det blev en lyckad tillställning och direkt efter den åkte jag in till city där jag skulle luncha med kollegor och sen intervjua en ny testare som skulle in i projektet.

Nu är jag hemma och här kommer det målare i rad som vi har fått hit via Offerta för att se vad det skulle kosta oss att måla om huset och fick till vår balkong. Det kommer säkert bli dyrt men vi får se hur mycket det kan skilja beroende på hur vi löser det.

Vi skivs!
6 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Denna kväll

Ja igår lyckades jag se till att fylla hela tisdagskvällen men det ska bli kul. Linus som jobbar för klubben i Täby hade uppmärksammat att F07 hade skrivit på sin hemsida att jag ska komma och vara gästtränare hos dem så han mailade mig och berättade att deras träningstid står tom efter för de är på match så vill mina killar träna då så ä det ok.

Egentligen passade det inte mig så bra eftersom ja har match med Arlanda senare på kvällen men jag ville verkligen passa på när man får ett så bra erbjudande så jag stämde av i Märsta att jag kommer sent till samlingen och nu ska vi träna med P07 efter F07-träning så det blir en riktig helkväll. Det bästa med detta är att vi har tappat ånga träningstillfällen med P07 så detta passar väldigt bra ur den synvinkeln just nu.

Arlanda har 3 matcher kvar i serien i år och vinner vi alla 3 har vi stor chans att få upp laget i div3 vilket vore riktigt bra för de killar som ännu inte har fått chansen i div1 så det vore grymt att starta detta med en seger ikväll. Vi har bra lag trots låsta spelare så jag hoppas det ska gå vägen.

Vi skrivs!
5 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
One More Year

I fredags var vi och hämtade Ludwig hos Isak där han hade varit hela dagen Vi åkte till Täby Centrum och handlade lite innan vi drog hem och mötte upp min mamma som var på besök med Nalle för att vi skulle fira hennes födelsedag. Det blev fin middag med oxfilé och Hasselbackspotatis. Mycket trevligt.

PÅ lördagen så tog vi det lugnt tills det var dags att hämta Erik och åka ut till Märsta för min match med Sifen mot Cliff. PÅ läktaren i Märsta snackade jag lite med mina vänner (Patrik som jag hade som instruktör på TS2, Stefan som jag gick TS2 med och Oskar som jag har lärt känna under säsongen) i Hammarby/Cliff.

Förutsättningarna för dagen var att Tim var sjuk så Kalle skulle vara med och coacha istället och vi hade fått in ett par duktiga spelare som inte har fått tid i A-laget pga olika skäl sedan jul vilket var skönt eftersom vi har fått släppa några riktigt bra till A-laget inför slutspurten i Allsvenskan.

Vi tar tag i matchen direkt men varje gång som vi rycker mot Cliff så kommer de tillbaka, ofta pga oskärpa i avgörande lägen men också för att de gör bra saker så klart. Det håller i alla fall hela vägen denna gång och Axel gör en strålande match mellan stolparna och vi vinner. Nu kan inget lag under strecket komma ikapp oss och vi behöver inte lita på andras resultat vilket känns skönt ås nu kan man slappna av lite är på slutet.

Erik följde med hem och vi firade förnyat kontrakt och såg Mello innan killarna fick springa upp till Ludwig och hänga själva. Det blev en lyckad lördag och på söndagen åkte vi ut och såg när Kungsängen nästa lyckades vända mot Boden i slutsekunderna men föll med 1 mål i sista sekunden.

Nu har vi en fullspäckad och rolig vecka framför oss som ser ut så här:
- Måndag: Träning med Sifen
- Tisdag: Gäst-träning med F07, Match med Arlanda mot Fjärdhundra
- Torsdag: Träning med P07, Träning med Sifen
- Fredag: Match med Arlanda mot Upsala
- Lördag: Match med P07 Nivå 3, Match med Sifen mot Eskil
- Söndag: Match med Sifen HJ mot Tumba

Vi skrivs!
4 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Inför helgen

Igår var det träning med Sifen och jag var åter ensam dels pga sportlovet och dels pga att Tim har gått och blivit sjuk. Samtidigt har han varit med på i stort varenda träningen och match sedan säsongen startade så han kan behöva vara borta lite också.

Jag fick med mig Ludwig och hans kompis Isak som spelar i mitt P07 i Täby så de sprang runt och hittade hallar och mål att skjuta på medan jag tränade Sifen. Det blev en ok träning men även denna gång var vi ganska få. Vi lyckades låna 2 målvakter från PA så vi blev 14 och kunde spela på slutet. NU laddar vi inför helgens match mot Cliff. Båda lagen behöver vinna här på slutet men de behöver det lite mer än oss så jag hoppas att det inte bli avgörande.

Vi har faktiskt ovanligt lite "måsten" i helgen så vi ska försöka få ordning lite hemma och kanske förbereda hus och tomt för att våren är på väg. Ikväll kommer min mamma och hennes hund Nalle för vi ska fira hennes födelsedag som var tidigare i veckan.

Imorgon har vi match med Sifen hemma mot Cliff och på söndag kommer vi förmodligen åka till Kungsängen och se deras match mot Boden. Vinner vi mot Cliff imorgon så spelar det inte så stor roll hur det går i den matchen men förlorar vi kommer vi förmodligen bli beroende av andras resultat och då är det framför allt Kungsängen och Täby vi ska titta på.

Vi skrivs!
1 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Planer

Ja nu smids det planer för sommaren för fullt. Det vi vet är att vi ska åka till Partille Cup med P07 även i år. Det kommer dessutom bli ännu roligare nu när jag känner killarna i Skånela bättre. De var där förra sommaren också men då hade jag bara hunnit träffa dem ett par gånger innan vi åkte dit.

Nytt för i sommar är att vi ska åka till Åhus och delta i deras beachhandbollsturnering med P07. Det blir viktigt att få killarna att förstå att det inte kommer att gå lika bra som vanligt då det är som en helt annan sport. Men det ska bli kul och man kan ju hoppas på en lika fin sommar som förra året.

En sak som är på gång men inte bestämd än är att vi håller på att kolla upp möjligheterna att åka till Rovinj i Kroatien på deras handbollsläger. Vi har blivit kontaktade av Marcel och hand familj från Kungsängen där Ludwig känner sonen för han spelar i deras P07. Eventuellt så kommer det ett annat lag i deras ålder och då kan de träna med dem. Erik kommer dessutom vara där eftersom hand bror ska dit med sitt lag från Täby. Vi får se om det blir av men det kan nog bli kul i så fall.

Vi skrivs!
28 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Hjärnjumpa

Igår skulle jag hålla i träningen själva med Sifen då Tim är på Sportlov med några andra ledare och jag visste dessutom att många spelare var iväg. Jag fick med mig familjen dit så jag hade trevligt sällskap och vi hann med en trevlig fika till och med.

Under fysen passade jag på att köra på med de personliga samtalen vilket känns bra att vi kan beta av nu så vi för en känsla för hur truppen mår så här inför de sista omgångarna. Ett par av samtalen blev riktigt bra och jag vill så klart att alla ska känna att man utvecklas och har en viktig roll i truppen.

Vi var 10 spelare men ingen målvakt och det kände jag på mig så jag hade planerat en träning där vi skulle hålla hyfsat högt tempo men bara så högt så att vi kunde hålla bra kvalité på det vi skulle göra. Vi inledde med fotboll så att alla blev glada och så länge de springer och håller bra tempo på den så blir det ändå en bra uppvärmning även om det inte är min favorit.

Efter fotbollen så körde vi en passningsövning där jag utmanade deras simultanförmåga lite. Det är en övning som jag ofta har kört med mina yngre lag men jag la till lite svårare moment vilket ställde till de för några men andra klarade bra. Det blev en del skratt i alla fall och det var en del av syftat från min sida. Efter det körde vi lite Polska vågor för att få upp tempot och på slutet blev det match. För att få till matchen lånade vi in en ledare, en förälder och 2 yngre spelare som hade tränat klart i en annan hall.

Idag jobbar jag på kontoret inne i stan och ikväll funderar vi på att åka till Eriksdalshallen för att se Hammarby mot Skövde men vi får se hur det blir.

Vi skrivs!
27 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Fritid

Igår var det ganska lugnt på jobbet eftersom det är sportlov för många. Jag fick rapporter hemifrån att Ludwig och Erik hade dragit och spelat bowling och att de sen skulle träna med 05:orna så jag skulle dit och möta upp familjen efter jobbet.

05:orna hade en lekfull träning som var rolig ganska länge men mitt under deras spontanturnering som deras tränare hade styrt upp så ballade det ur lite så det blev inte så bra och han styrde om lite så att det blev bättre.

Efter träningen åkte vi och handlade och lagade mat., Vi hann med att tvätta och städa en sväng innan det var dags för mat och några avsnitt av Agatha Raisin som vi har upptäckt att de har släppt en ny säsong av. Det blev en mysig familjekväll på en måndag för ovanlighetens skull då jag hade ställt in träningen för SIF pga sportlovet.

Ikväll tränar vi som vanligt igen och på torsdag ska vi ta ut första laget sedan trupperna låste sig så vi får se vilket lag vi ställer på banan mot Cliff på lördag. Vi har många bra spelare så det blir bra hur som helst och nu får några nya chansen att testa på div 1 och se hur den utmaningen fungerar för dem.

Vi skrivs!
26 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Bygma mm

Vi inledde helgen med att mötas upp inne i stan. Vi checkade in på hotellet och han med ett glas skumpa innan vi skulle promenera till Börsen för att se Sanna Nielsen. Showen var bra men den största behållningen var nog ändå vårt bordssällskap då vi träffade ett brokigt gäng som vi hade det roligt tillsammans med. När showen var slut begav vi oss tillbaka till hotellet och mötte upp Ludwig som hade fått skjuts dit av farmor så vi hann med lite mys på hotellet innan det var dags att sova.

Vi fick gå upp tidigt på lördagen för att åka ut till Tyresö och spela Bygma Cup. Det var 3 tuffa matcher mot riktigt bra motstånd som stod på agendan och killarna var laddade. Vi inledde starkt mot GUIF och vann stort vilket satte tonen för dagen. I match 2 inledde vi svagt framåt mot Tyresö och ledde bara med 1 mål i halvtid men kom sen igång och vann klart även där. Mot I den tredje matchen mot Hammarby gasade vi från början och men vann till slut bara med 2 mål då vi bytte mycket mot slutet vilket resulterade i att de gjorde några raka som jämnade ut siffrorna. Jag är ändå nöjd med den första dagen och fick en massa fina kommentarer från andra ledare och publik om våra killar så det var kul.

Vi fick med oss Erik och Tintin till Skogås där jag skulle spela match med Norrtull så jag hade en egen hejarklack med mig. På kvällen så det blev Mello och spel innan alla var tvinga att sova inför den tidiga söndagsmorgonen som vi skulle ut till Tyresö igen.

Vi spelade 2 bra matcher till på söndagen mot först Tumba och sen Ludvika. Nu bytte jag runt rätt friskt och flera fick prova ovana positioner som vi mer brukar göra i Nivå 3 i vanliga fall men det är alltid nyttigt att testa och utmana sig lite. Det som var extra kul dessa matcher var att försvaret var så bra så det löste mycket och gav en trygghet för resten av spelet.

Efter matchen hängde Erik och Tintin med till Skanstullshallen där vi skulle se Bolton spela mot Gimonäs. Bolton gjorde en kanonmatch och vann de viktiga matchen mot ett Gimonäs som nog hade tagit ut segern i förskott. Jag träffade massa trevliga bekanta i hallen och det var riktigt kul att vara tillbaka. Vi slog dessutom 2 flugor i en smäll då Sundsvall kom dit och kollade eftersom de hade dötid fram till att de skulle ut till Sollentuna och spela på kvällen.

Nästa anhalt blev Märsta där vi skulle se Skånela - Torslanda i Allsvenskan. En av anledningarna till att vi skulle dit var att Gimonäs hade kontaktat mig ett par veckor tidigare och frågat om jag kunde fixa så att de fick komma och se den matchen. Vi möttes upp där och de var tacksamma mot mig och klubben för att vi fixade det. Tyvärr blev det oavgjort och Skånela var väldigt nära att vinna matchen i slutet.

Nu står vi inför sportlov och jag har en del funderingar i huvudet. Vi har 3 omgångar kvar i div 1 för HF SIF och eftersom trupperna nu är låsta så kommer vi att få klara oss med spelare som inte har spelat så mycket i div 1 den här säsongen. Får vi till det kan vi kanske knipa ett par poäng till men jag tror att vi kommer att få lite på andras resultat. Jag tror och hoppas att det kommer att lösa sig så att vi undviker negativt kval men det bästa vore så klart om vi kunde prestera bra själva och fixad et utan hjälp. Arlanda ha också viktiga matcher här på slutet så vi får inte flytta bort för många spelare därifrån.

Vi skrivs!
25 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Im glad we had this talk

Igår så hade jag en bra arbetsdag på jobbet med höjdpunkten att vår CIO bjöd på lunch i Solvallas bistro där det bjöds på traditionell örtsoppa och pannkakor. Det var länge sedan jag åt den kombon nu faktiskt och den var riktigt god.

På eftermiddagen drog jag till Gribby där jag skulle träna mina P07. De var 23 stycken varav ganska många nya så vi blandade grunder med lite nya saker och alla höll en ganska bra standard faktiskt. Det som var nytt var det att vi just nu fokuserar mycket på att få övertag utan någon särskild rörelse och att de ska via son spelförståelse förstå vart läget är. Det är blandade resultat just nu :-)

På kvällen åkte jag vidare till Märsta för personliga samtal och träning med Sifen. Jag hann med några samtal som var väldigt bra och killarna var duktiga på att uttrycka hur de känner och vart det står just nu och jag bollade tillbaka feedback med hur det ser ut nu och vad vi kan jobba vidare med. Jag hann till och med en förälder för en snabb avstämning så det var en bra kväll.

Nu är det bara att blicka framåt med Sifen, Arlanda och JSM och se till att göra en så bra avslutning på säsongen som möjligt och hoppas att allt bli så bra som möjligt. Målsättning för Sifen är så klart att hänga kvar i div 1, Arlanda ska helst vinna serien men i alla fall försöka avancera till div 3 och det vore kul att få spela finalspel med juniorerna i Uppsala.

Nu till helgen blir det annat fokus med Bygma Cup för P07, egen match med Norrtull i Skogås på lördag och sen ska jag få med mig hela Gimonäs på Allsvensk match för Skånela på söndag. Helgen startar med en kväll med Sanna Nielsen på Bärsen och hotellövernattning med familjen innan vi drar iväg till Tyresö imorgon bitti.

Vi skrivs!
22 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Energi

Igår åkte vi ut till Tyresö en sen onsdagskväll för en viktig match i div 1. Förutsättningarna var inte optimala med några spelare som saknades samt att spela i en folktom hall långt ute på Tyresö en onsdagskväll men jag tänkte att vårt prekära läge borde räcka till som motivator.

Så var inte fallet utan vi går in i matchen med alldeles för dålig energi.. Framåt levererar vi bra, åtminstone några spelare, och vi gör 34 mål. Bakåt jobbar vi ok men tappar tålamod med Tyrolds långa långsamma anfall och jobbar inte riktigt klart vilket gör att de gör hela 39 mål och vi förlorar den viktiga matchen.

Det är absolut inte kört för oss på något sätt men det kommer att bli en mycket tuffare avslutning på seriespelet än vad vi hade väntat oss och som det borde ha kunnat bli om vi hade tuffat på som i höstas. Jag tror på oss!

Vi skrivs!
21 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vinst för HJ

Igår var en bra dag på jobbet och jag kände mig harmonisk inför kvällens handbollsmatch. Jag hann hem och fixade mat och åt med familjen innan vi åkte till Märsta. Det var juniormatch mot Täby där både jag och laget kände många spelare och ledare.

Täby kom utan sina vassaste spelare men hade fortfarande en hel del duktiga killar med sig så vi jobbade med att se till att göra en bra match med juniortruppen vilket var ett tag sedan vi gjorde. Jag kan nog tycka att vi gör en bra match även om vi gör det betydligt sämre i den andra halvleken. Vi vann klart och det var bra stämning i omklädningsrummet efteråt.

Idag är det lite tuffare då vi åker till Tyresö ikväll för en viktig match mot Tyrold. När vi möttes i höstas så hade vi lite starkare lag och en medvindsvåg i ryggen. Jag vet att får vi till det så har vi stor chans att ta matchen men det kommer att krävas hårt arbete, lite med flyt och att vi håller hela vägen vilket har varit ett problem de senaste matcherna. Jag tror på oss!

Vi skrivs!
20 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
1 pinne till

I fredags hade vi extraträning med P07 och P06 och det blev en bra träning även fast jag inte hann med riktigt allt som jag ville ha med. Vi hann med en hel del kontringsövningar men min tanke på mot slutet var att få till spelvändningsdelen men vi får fokusera på det på vår egen träning och utgå från 3-2-1.

I lördags så var det en massa aktiviteter där jag inledde med Nivå 3-match med P07 i Sollentuna. Vi vann matchen men presterade ganska svajigt där de nya behöver ta till sig försvarsspelet mer och det rutinerade behöver ta mer ansvar för de nya.

Senare på dagen åkte vi till Kungsängen där vi skulle spela match med Sifen och det var många man kände i hallen då AIK spelade dammatch innan och Stubbhagen efter så det var en massa gamla AIK-bekantingar på läktaren. Vi tappar tyvärr en stabil ledning mot slutet men får med oss en viktig poäng som kan betyda mycket här på slutet.

Efter matchen fick vi med oss Tintin som spelar i Kungsängens P07 och som är lillebror till Isac som jag tränar i Skånela. Han skulle sova över hos Ludwig och vi åt middag med Ludwigs lagkamrat Erik innan vi åkte hem och såg Mello och killarna spela spel.

Tintin hängde med oss under söndagen också då Ludwig hade fotbollsmatch på morgonen, ,handbollsmatch med P06 på dagen och sen klisterträning med P05 på eftermiddagen. Jag skulle ha spelat match med Norrtull på kvällen men hoppade det då de var tillräckligt med spelare och jag fortfarande har ont i en häl. Vi såg Barcelona-Kristianstad på TV istället.

Vi skrivs!
19 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Handbollshelgen

Ikväll är det extraträning för P07/P06. Jag ska leda träningen med hjälp av tränarna för P06 och fokus ska vara kontring och spelvändning. Ut mitt perspektiv så är detta något, förutom att satsa utsida som vi tränade på igår, som kan lyfta laget och ta nästa steg så att vi får ut max av det försvarsspel som vi spelar.

Efter den träningen så åker vi till Tibble (jag kanske stannar och kör handbollsfitness) och ser 05:orna spela match mot Kungsängen. Erik hänger med oss på alla aktiviteter under kvällen och det blir en rolig start på helgen tror jag.

Imorgon ska jag coacha en Nivå3-match för P07 och sen har vi match i Kungsängen med Sifen. Kungsängen har en väldigt stark form just nu så det kommer att bli en riktigt tuff match men jag hoppas att vi kan få en vinst som vi verkligen skulle behöva.

På söndag hade jag planerat att åka med Arlanda till Hudiksvall men vi har lyckats planera ihop det så bra så att vi åker upp tillsammans med P02 som också har match där och då hade jag varit tvungen att åka själv och de andra i bussar så vi sa att jag stannar hemma istället. Det positiva med det är också att jag kan prioritera Ludwig och se hans fotbollsmatch.

Vi skrivs!
15 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Konferensvecka

Igår och idag är jag på konferens med jobbet ute på Skeviks Gård ute i Gustavsberg. Det är trevligt men lite långt att åka när man har åtaganden på hemmaplan. Igår hämtade jag upp en kollega på morgonen och vi hade en bra konferensdag tillsammans med kollegorna på Svenska Travsport men sen på eftermiddagen fick jag gå lite tidigare för då skulle jag åka till Märsta där vi hade juniormatch mot Hammarby.

Jag kom ut till Märsta i god tid och hann prata en del med både Stefan och Oskar i Hammarby innan matchen. Vi gör tyvärr en riktigt svag insats och underskattar nog det lite yngre Hammarby. De går in i matchen med helt rätt inställning och vinner också med 1 mål då vi utjämnar lite mot slutet. Ytterligare en bevis på att man måste vara på plats och inte bara spela av en match.

Idag är det konferens med jobbet i Gustavsberg igen och sen ska jag och Ludwig förmodligen se Vassunda-Vallentuna ikväll men vi får se hur det blir. Imorgon ska jag också på konferens men då är det inne i stan tillsammans med alla andra som jobbar med test på SAST.

Vi skrivs!
13 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Eriksdalshallen och oavgjort

I fredags så var det lagaktivitet med P07 så medan killarna spelade bowling så passade jag på att pipa bort till Täby Centrum där jag klippte mig och handlade mat och dryck för kvällen. Ludwig fick med sig Isak från laget hem så vi hade trevligt sällskap och de spelade medan jag och Elisabeth kollade film.

På lördagen gick vi upp tidigt och det var nivå 3 matcher samt att Ludwig skulle dubbla med P06 (killarna som är 1 år äldre) så det blev en fylld förmiddag i Gribby med idel segrar så det var kul. På eftermiddagen åkte vi in till Eriksdalshallen där vi skulle spela Nivå 1 med P07 mot Hammarby och Huddinge. Det blev 2 rätt svaga insatser då vi saknade flera spelar (bland annat målvakt) och några hade varit sjuka. Trots det slog vi duktiga Hammarby men spelade ovanligt jämnt mot Huddinge men vann även den. De stora med eftermiddagen var att de var ledig i stora hallen i Eriksdahallen så killarna fick spela där mot Hammarby.

Erik åkte med oss hemåt så vi stannade till med honom och åt på MacDonalds i Väsby innan vi släppte honom hemma och sen åkte vi hem och däckade på soffan alla 3.

Igår inledde vi dagen med fotbollsmatch för Ludwig där han gjorde en bra match men motståndet var för bra så de förlorade ändå. Vi åkte vidare till Kungsängen för att kolla på Luddes kompisar i deras P07-lag och efteråt åkte han iväg med dem och hängde så vi kunde mötas upp i Nacka senare på dagen.

Vi spelade en jämn match mot Skuru med Sifen där vi leder med 5 mål i andra och de drar på sig en rad utvisningar men vi lyckas ändå inte stänga säcken och i slutsekunderna är det vi som räddar poäng denna gång. Vi borde kunna vinna denna match men får i alla fall med oss en viktig poäng som kan bli viktig framöver.

Helgen avslutades med Norrtullsmatch där jag själv spelade och motståndet var det bästa i form av Sparta med en massa fd div1-spelare från Silwing. De vinns så klart stort men vi gör en godkänd insats och jag gör 7 mål och hade riktigt kul. Det blev en rolig avslutning även om poängtappet i Skurumatchen så klart svider lite.

Vi skrivs!
11 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Magnus Elmgren                                             Skaffa en gratis hemsida