Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
2
3
9
10
16
17
23
24
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2019)
>>


#Sifentilluppsala

I fredags så var det träningsmatch för P07s nybörjare kryddat med Leo i mål och Ludwig som support till de nya. AIK kom med några Nivå1-spelare vilket inte riktigt var meningen men då använde jag Ludwig på det sättet att han hela tiden sattes in mot deras bästa Nivå1-spelare så att det skulle jämna ut oddsen lite. Matchen slutade oavgjort vilket vi styrde så att det skulle kännas bra för alla och våra nya killar skötte sig riktigt bra så det var kul.

På lördagen började så USM Steg 4 vilket kändes stort och svårt då vi hade hamnat i en på pappret riktigt svår grupp. Vi skulle möta Hammarby, Kristianstad, Önnered och Helsingborg som alla har sin herrlag i Allsvenskan eller Handbollsligan.

Vi inledde svagt mot Hammarby som har 2 "landslagsmän" i laget men reder ut det i andra halvlek och vinner till slut komfortabelt med 6 mål. I den andra matchen stod Kristianstad för motståndet och där gick vi in med lite väl mycket respekt inledningsvis men kommer även där in i det ordentligt i andra halvlek och vinner även den matchen klart.

Det var en riktigt lyckad första dag och vi åkte hem som gruppledare då alla slog alla och vi hade 4 poäng, Kristianstad 0 och övriga 2. Det hade varit en riktigt bra stämning i gruppen under dagen och vi hade många supporters på läktaren inklusive en hel del handbollsvänner som bara var där och kollade så arbetsmiljön var perfekt.

Dag 2 var vi i Eriksdalshallen jättetidigt och alla var så övertrötta så att vi bar skrattade och fånade oss inför uppladdningen. Vi visste att vann vi första matchen så var vi klara för steg 5 för då kunde vi som sämst komma tvåa.

Vi inledde svagt mot ett riktigt taggat Önnered som formligen körde över oss de första minuterna och vi hamnar tidigt i underläge med 4-1. Vi gör lite justeringar i försvar då de levde väldigt mycket på sin stjärna som spelar i Handbollsligan och successivt jobbade vi oss in i matchen. Trots en tuff match där vi väldigt länge jobbar i uppförsbacke så vänder vi och vinner med 4 mål och steg5-platsen är bärgad.

Inför sista matchen mot Helsingborg så pratade vi mycket om taggning, att försöka se till att alla som var med skulle få ta plats och att avsluta på ett bra sätt. Vi gör en riktigt stark insats och vinner stort. Många spelare får spela och de som har gått tungt få vila och vi vinner gruppen obesegrade vilket kändes riktigt kul.

I efterhand kan man undra om Helsingborg sparade lite på krutet mot oss då de i den direkt avgörande matchen mot Hammarby som bara hade sett starkare och starkare ut vinner och följer med oss till Uppsala. Kan de verkligen ah varit så iskalla att de sparade sig till den matchen?

Nu blir det steg 5 i Uppsala i början av maj vilket ställer till det lite för planeringen med 07:orna (igen) men det är det verkligen värt och det ska bli så ruskigt kul. Det har varit en riktigt rolig helg med laget och kul att det har varit så många supporters som har hejat på oss.

Vi skrivs!
25 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Inför helgen

Träningskvällen igår blev bra med först en bra strukturerad och fokuserad träning för Täby P07 där jag fick hjälp av en förälder att dela upp en stund så vi kunde gå igenom lite nya saker i spelet för Nivå1-spelarna. Det ska vi sen sprida vidare i hela gruppen är tanken. Ikväll har vi träningsmatch för Nivå 3 och då tänker jag att vi ska köra lite praktisk genomgång under uppvärmningen.

Träningen i Märsta blev också bra men vi hade delat upp det så att vissa spelare tränade med herrarna för att då den uppställningen synkad inför helgen och resten av gruppen körde på vår tid och då körde vi en rätt varierad träning där alla körde på bra och kunde sen åla hem med en bra känsla.

I helgen spelar vi alltså USM steg 4 med HF SIF. Vi möter riktigt bra motstånd (som man ska göra i steg 4) i form av Hammarby, Kristianstad, Önnered och Helsingborg. Jag tror att vi har stor chans att gå vidare men då måste vi vara fokuserade och noggranna med vårat spel och detaljerna hela helgen. Det har inte riktigt krävts i de tidigare stegen men nu blir det upp till bevis och det ska bli riktigt kul.

Vi skrivs!
22 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Lite väl stressigt kanske...

Igår och idag har varit riktigt hårdplanerade för att jag ska hinna med allt.

Igår åkte jag hem för att skjutsa Ludwig till handbollsträning i Kyrkbyn. Där jobbade jag lite via telefonen innan vi åkte vidare till Tibble där vi slängde i oss lite mat innan föräldramötet som vi berättade redan i början att vi trots full agenda skulle hålla till max 1 timme. Vi drog över med 5 minuter vilket gjorde att bilfärden in till Skanstullshallen kanske gick lite väl snabbt men vi hann i tid (vilket var tur eftersom ja hade alla matchtröjor) då vi skulle spela juniormatch mot Bolton med Sifen.

När jag kom hem från matchen var klockan jättemycket och känslan var att dagen kanske var lite väl stressig. Idag har jag det inte så mycket bättre. Jag inledde dagen med att åka extra tidigt till jobbet. Jag parkerade bilen vid Solvalla och tog en promenad till Sundbyberg Centrum för att ta tunnelbanan in till stan där jag skulle på frukostseminarium hos ADDQ om prestandatest. Efter seminariet skyndade jag mig tillbaka till tunnelbanan för att sedan åka tillbaka till Sundbyberg och promenerad till Solvalla och jag hann precis till mitt möte.

Jag tog en lunch för mig själv för att stressa av lite och den har resten av arbetsdagen rullat på bra. Alldeles strax ska jag åka till Gribby för att träna mina 07:or innan kvällen avslutas med träning med Sifen i Märsta. Allting är väldigt roligt nu med jobbet, 07;:or och Skånela men jag tror att det kommer att bli bra när det går ner lite i tempo här snart.

Innan dess händer det en massa kul med SM för Sifen i helgen, kval till Handbollsligan för Skånela som drar igång på tisdag och sen en rad roliga cuper för P07.

Vi skrivs!
21 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Inför

Igår hann jag inte hem mellan jobbet och träningen så jag åkte direkt ut till Märsta. Jag oplockade ihop en sallad på Coop och satte mig på läktaren och kollade herrträningen och passade på att diskutera en del saker med mina tränarkollegor i klubben.

Även denna träning blev väldigt bra och var Kalle som stod vi rodret så min roll var framför allt att bistå med feedback till killarna och sen dömde jag den avslutande matchen som gick upp och ner i nivå och kvalité.

Efter träningen fick jag lite oväntad feedback inför det föräldramöte vi ska ha med våra 07:ors föräldrar ikväll så vi får se hur vi tar det vidare. Annars har vi en massa viktiga saker att hinna med och vi har ont om tid för sen kastar vi oss in i bilen och åker in till Skanstullshallen där jag och Tim ska coacha juniorernas sista match, mot Bolton.

Vi skrivs!
20 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
SM-veckan

Igår hade jag trevligt lunchsällskap i form av Helena som jag dels gick i gymnasiet med och dels har lärt känna på nytt då hennes dotter spelar handboll i Täbys F07. Vi träffades och pratade 90 % handboll och om våra barn men hann även uppdatera oss lite på vad som har hänt sedan gymnasiet....1991.

Efter jobbet hann jag precis åka hem för att plocka upp Ludwig och skjutsa honom till handbollsträning i Täby Kyrkby. Efter det ilade jag snabbt ut till Märsta där vi skull eha tidig träning med Sifen och sätta igång SM-uppladdningen.

Det blev en riktigt bra träning som Kalle höll i taktpinnen på. Vår uppdelning är så att jag ansvarar för U-laget (inkl Sifen, Arlanda och HJ) och Kalle ansvarar för SM. Fokus var påslaget från början och det var riktigt bra tempo, bra fokus och många glada miner på träningen. Jag var riktigt nöjd när jag gick därifrån.

När jag kom hem så hade Ludwig och Elisabeth precis börjat titta på sista omgången i Handbollsligan. Det var ödesmatcher för AIK hemma mot Kristianstad och Hammarby borta mot Karlskrona. Hammarby förlorade och AIK vann så nu får Gnaget chans att kvala sig kvar i Handbollsligan vilket känns bra så att vi i alla fall har chans att ha ett Stockholmslag i högsta ligan nästa säsong.

Det finns ju en joker till för den platsen och det är att Skånela via sin fjärdeplacering i Allsvenskan nu ska kvala mot Önnered i matcher bästa av fem. Vinner Skånela så är jag i en Handbollsligaförening nästa säsong. Det ska bli riktigt kul med det kvalet i alla fall.

Vi skrivs!
19 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
2 klara 1 kvar

I fredags åkte jag direkt till Täby Centrum där vi skulle ha ett möte med tränaren för P12 i Täby som ville synka lite inför nästa säsong. Vi hade ett bra möte och verkade vara ganska överens om hur vi ville lägga upp det för våra lag och eventuellt samarbetens utformning. Efter mötet deltog vi båda och våra söner i handbollsfitness vilket var riktigt kul.

På lördagen så kunde jag tyvärr inte följa med mitt div 4-lag Arlanda då jag hade krock med Ludwigs matcher men både Tim och Reicke åkte dit så det var fullt täckt på ledarsidan. Däremot fick vi fler sena återbud på spelarsidan vilket också ledde till att det tyvärr blev förlust. Det visade sig sedan att det inte hade spelat någon roll då vi ändå hade slutat tvåa i den serien pga andra resultat. Nu får vi hoppas på en gratisplats upp i trean.

Jag var i alla fall i Solna parallellt med detta och vi inledde stabilt och vann mot AIK klart. Vi slarvade en hel del men gjorde ändå en helt ok match, Ett fall framåt om man jämför med förra helgens svaga insatser i alla fall. I match 2 spelade vi en träningsmatch för Nivå 3 och det roligaste med den var att flera av de nya killarna tog för sig och vågade och 2 av dem gjorde sina första mål vilket var väldigt kul att se.

När jag hade coachat klart i Solna åkte jag vidare till Djursholm där Ludwig spelade fotbollsturnering. Det var inge vidare att stå där i kylan men killarna kämpade på bra och Ludwig gjorde det bra i målet. Han har blivit en stabil fotbollsmålvakt måste jag säga. På kvällen blev det Tapas och soffmys.

På söndagen så inledde vi med fotboll i regn och snö och när det äntligen var slut så åkte vi hem och duschade och bytte om för att bli varma igen. Nästa stopp blev Tumba där vi träffade flera gamla bekantingar och spelade säsongens sista match för Sifen mot Tumba. Vi förlorade en jämn match vilket innebar att de slutade fyra och vi femma och vi ska verkligen var nöjda med den här säsongen.

Vi skrivs!
18 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Exil

Igår hade jag mitt första riktiga CAB-möte på Travsporten och det gick riktigt bra. Vi hade fått in 3 ärenden att hantera och de blev ett bra exempel på att detta är ett forum som vi verkligen behöver. Alla på mötet verkade nöjda och det blev ju inte sämre att vi har planerat in det precis innan det gemensamma fikat som vi har varje torsdag.

På lunchen träffade jag min chef Carin och när vi satte oss för att äta på en lunchrestaurang i Sundbybergs Centrum så sätter sig plötsligt min kusin som jag inte har träffat på flera år vid bordet bredvid. Kul att se henne och jag känner verkligen att vi har glidit ifrån varandra så det vore kul att ta upp kontakten igen. Dessutom kände jag igen restaurangägarna som de som hade Tegelbruket förr i tiden. Lustigt.

Efter jobbet drog jag till Gribby där jag skulle träna mina 07:or och den här gången hade jag förberett med Linus så att han kunde köra grunder med nybörjarna på andra sidan så att jag dels kunde ge de andra feedback på de svaga insatserna i helgen och dels nöta vårat spel lite tydligare. Det blev en bra träning och vi konstaterade att vi har ytterligare en ny spelare så truppen växer. De fick dessutom lära sig något nytt vilket alltid är uppskattat.

Jag hade ingen träning med Sifen då herrarna (Skånela) inte tränade pga match dagen innan så vi lånade deras tid vilken är samtidigt som jag tränar P07 i Täby. Istället åkte vi hem och fixade mat och hade en planeringskväll inför allt som ska hända här i närtid inom handbollen.

Att titeln på denna blogg blev Exil beror på att jag nu sitter inne på Claremonts kontor i stan och eftersom vi har växt ur våra lokaler så får en avdelning bland sitta på ett annat kontor än de andra som ligger borta vid Humlegården och där sitter jag idag. Det känns lite off från alla andra men nu börjar fler och fler ramla in här så det blir trevligt att ses.

Vi skrivs!
15 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
En match kvar

Igår hade vi ledningsgruppskonferens på jobbet och det var väldigt givande. Jag fick dessutom ett väldigt spännande telefonsamtal på hemvägen och ibland är det lite extra skönt med bekräftelse så det var en bra boost för resten av kvällen.

Ludwig och jag skulle ha grabbkväll då Elisabeth skulle iväg på styrelsemöte med fotbollen. Jag fixade middag åt oss alla 3 först som vi hann äta tillsammans innan hon drog och sen såg jag och Ludwig slutet på "The Greatest Showman" som vi började se härom dagen och sen blev det Avengers: Infinity War. Vi bröt Avengers filmen mitt i då jag såg på Livescore att det var jämnt i Märsta så vi såg andra halvlek via Solidsport och Skånela vände och vann mycket tack vare Simon i slutet så det var riktigt kul att se.

Nu avslutas 3 serier som jag har intresse i till helgen. Arlanda avslutar borta mot Sala på lördag, Sifen åker till Tumba och Skånela ska till Västerås. Sifens match är mest viktig för att vi ska ha en bra känsla inför SM nästa helg men både Arlanda och Skånela har allt att spela för i sista omgången. Jag hoppas så klart att alla 3 lagen vinner.

Vi skrivs!
14 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Bollar

Det kanske lite slitna och uttjatade uttrycker "Många bollar i luften" är väldigt påtagligt just nu men samtidigt är många av bollarna roliga att vara inblandade i. Det gäller faktiskt alla mina forum som jag är med i just nu.

På jobbet får jag fler och fler olika saker att göra och jag har precis dragit igång en ny process som jag driver vilket ger mycket arbeta men blir samtidigt något nytt roligt som gör jobbet mer varierat så man får ta det dåliga med det bra.

På handbollen i Skånela så är det slutspurt och lite resursproblem med skador och frånvaro på "fel" spelare då vi har en bra match mot Tumba på söndag som en perfekt uppladdning för nästa helgs SM och vi har en viktig match för Arlanda borta mot Sala på lördag där vi inte har tillgång till alla spelare som vi skulle behöva men jag hoppas vi kan göra det bra ändå.

För Täby P07 så är serien snart slut och alla cuper drar igång. Vi har flera andra lag i klubben som vill samarbeta med oss så vi ska försöka få ihop det så bra som möjligt. Nästa vecka har vi föräldramöte där vi har några saker att ta upp och sen är det massa saker som ska planeras för att få ihop alla planering.

Parallellt med allt detta så har vi tagit in ett antal offerter på målning av vårat hus och eventuell renovering a balkongen och det tar också en del tid just nu...

Vi skrivs!
13 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nästa säsong

Igår när jag kom till hallen så satt några av mina tränarkollegor i möte. Jag hängde på och det var full diskussion om framtiden. Jag har ju ytterligare ett års kontrakt med Skånela så det var intressant att höra vad de pratade om och att själv ta del av diskussionen.

Vi diskuterade stundande SM, spelare på väg ut och spelare på väg in till nästa säsong samt hur vi ska jobba med organisationen fram tills dess och när det är aktuellt. Det börjar bli läge att sätta sig för att planera detaljerna.

Det blev en bra träning där vi gick igenom lite spel och delade upp 2 ojämna lag för mycket spel. Jag coachade det på pappret svagare laget men det blev en jämn match som gav alla något så det kändes bra.

Till helgen har vi de 2 sista seriematcherna för Arlanda och Sifen. Arlanda behöver vinna för att ha chansen att vinna div 4 och få avancera till div 3. Sifen ska se till att göra en bra match mot Tumba för att skapa en bra känsla inför SM följande helg. Roliga tider nu.

Vi skrivs!
12 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Helgens matcher

Ja det här har varit en riktigt matchintensiv helg.

I fredags så följde Ludwig och Erik med mig till Märsta för jag hade match med Arlanda mot Upsala IF B. Liksom tisdagens match så var det en enkel match för mina duktiga killar men E och L var lite uttråkade för en del av att de följer med är för att springa runt och "leka" handboll och alla hallar var upptagna så de fick nöja sig med godis på läktaren och skjuta i halvlek. Vi åt middag på McD på vägen hem som plåster på såren.

Lördagen inleddes med att det visade sig att Ludwig har fått halsfluss. Det innebar att han inte kunde spela matchen mot Skogås som han har sett fram emot i flera veckor vilket gjorde honom riktigt låg. Han hängde med mig när jag coachade vårat Nivå3-lag till vinst och även till Märsta där vi totalt körde över Eskil i 45 minuter för att sen släppa matchen helt och förlora med 1 mål. Märklig match men också ett tydligt tecken på att den var betydelselös för oss. Ludwigs lag vann mot Skogås fick vi sen rapport om så det var ju kul.

På söndagen hade Ludde bllivit sämre så han och Elisabeth stannade hemma hela dagen när jag var iväg på mina matcher. I pauserna såg vi först A Star is Born och Sen Bohemian Rhapsody så det var kul med 2 riktiga höjdarfilmer på samma dag.

Jag hade släppt över Nivå1-matcherna till Linus även denna dag eftersom hans son var med och spelade och Ludwig var sjuk. Det gjorde att jag fick äran att coacha matchen med vårat Nivå3-lag där vi var få och hade fått förstärkning av 5 supertaggade tjejer från F07. De hade det svårt med samspelet i första halvlek och vi låg under med 8-4 men jag var på om att de skulle strunta i resultatet och bara se till att ha kul och lära känna varandra...alla måste våga var också temat.

Detta fick vi resultat på i andra halvlek och när det blev timeout i mitten av den andra halvleken så stod det plötsligt 8-8 och jag fortsatte att säga åt dem att inte se på resultatet utan att bara fortsätta på samma grymma sätt. Detta resulterade i att vi faktiskt vann matchen och alla hade gjort det bra och haft roligt. Jag är mycket nöjd med den insatsen från samtliga.

Kvällens äventyr styrde mot Tumba där jag var i väldigt god tid och upptäckte att jag hamnade på läktaren i en match i Damallsvenskan. Det visade sig att den var jätteviktig för Skånela då jag sprang på en spelare från Skånelas damlag och hennes mamma på läktaren. Resultatet gick Skånelas väg och sen var det vår tur att spela match mot Tumba med juniorlaget. Vi inledde svagt och hamnade i ett 6-måls underläge men redde sedan utan det och formligen körde över dem så det var ett bra slut på en bra handbollshelg.

De minus som fanns med helgen var så klart att Ludwig har varit sjuk och missade så många roliga saker men även att vårat Nivå1-lag för P07 inte har spela bra, De vann 2 av 3 matcher men borde ha vunnit alla och framför allt så såg inte spelet så bra ut så vi har lite att jobba med i veckan. Frustrerande när man inte har varit på plats och kunnat åtgärda det men samtidigt är jag tacksam för den hjälp jag får så att jag kan rodda runt flera lag.

Vi skrivs!
11 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Lång dag med pannknack

Igår vaknade jag med huvudvärk. Jag vet inte om det berodde på väderomslaget eller om det var för att jag visste att jag hade mycket att göra och några saker var lite uppstressande. Hur som helst satt den i hela dagen vilket var riktigt irriterande.

Det var en bra dag på jobbet annars där höjdpunkten var att jag skulle presentera mig själv som Change Manager och gå igenom den nya Change-processen som vi har plockat fram med hela IT. Den togs emot hyfsat av alla och jag fick lite beröm av mina kollegor efteråt att det hade varit en bra dragning så det kändes bra i alla fall. Efter det blev det "Massipantårta" eftersom det var "Fössta Tossdan i Mass".

Efter jobbet åkte jag till Gribby där jag hade träning med 07:orna. Det blev en bra träning dör jag körde rätt hårt med dem i början för att sedan köra lite spel på en sida där vi körde igenom våra spel ordentligt för att slipa på detaljer och för att se till att fler förstod detaljerna och sin roll i varje moment. Efter träningen satte jag igång med mina personliga samtal med spelarna (med föräldrar) för att komma igång med mer personlig feedback och det verkade vara uppskattat.

Jag fick åka direkt till Märsta efter det eftersom samtalen täckte upp den tiden jag brukar äta med familjen och jag lyckades få med mig en sallad att äta på läktaren. Det blev en bra träning och killarna vara väldigt många så det känns ändå bra inför alla matcher som vi ska spela i helgen.

I helgen har jag matcher med Arlanda ikväll, Sifen imorgon, HJ på söndag och mellan dessa några P07-matcher. Det blir en hektiskt men förhoppningsvis rolig helg.

Vi skrivs!
8 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
RIK-AIK

När jag var yngre så hejade jag på Redbergslid i Elitserien i handboll. Det fanns flera skäl men de huvudsakliga var att Stockholm inte hade något lag i den serien och det andra var att alla favoritspelare i landslaget spelade där. Det har hängt med mig genom åren och jag har till och med vari på deras kansli när jag var på bilresa förbi Gbg en sommar i tjugoårsåldern och fick lite klubbprylar av dem då de tyckte att det var lustigt att jag som Stockholmare hejade på RIK.

Nu efter Julen så var vi nere på Tygrikesnatta i Skene på cup med mina 07:or då och mötte vi de 2 lag som RIK hade där och vann båda stort. När ledarna och spelarna fick höra att jag alltid har hejat på RIK så tyckte de så klart att jag skulle flytta ner till Göteborg och bli deras tränare. Lite kul :-)

Igår var vi hemma efter att Ludwig hade tränat med 05:orna och jag hade tagit emot diverse hantverkare som var och tittade på vår fasad och balkong för offert inför framtiden. När vi åt såg vi RIK-AIK på TV och det blev lite dubbelt för mig. Jag hejar ju på AIK i alla sporter men i handbollen blir det lite kluvet när dessa lag möts. Jag var ändå glad för AIKs skull när de vann för nu har de chans att få kvala sig kvar i handbollsligan och det vore bra för Stockholmshandbollen tycker jag.

Idag ska jag axla min nya roll (en av dem) som Change Manager på jobbet och det ska bli spännande. Det som bli viktigt är att detta inte får ta för mycket tid från mina andra roller så det ska bli intressant att se hur den tas emot och hur vi vidareutvecklar den här.

Vi skrivs!
7 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Bra kväll

Det blev en väldigt bra kväll trots att det kanske via lite väl mycket planerat på en och samma gång. Först tränade jag F07 där Ludwig och Erik fick vara med och visa och delta. Vi inledde med vår uppvärmningsdans och sen körde vi olika övningar som jag tänkte kan vara bra för dem med fokus på att satsa i lucka åt varandra och sen hann vi gå igenom 3-2-1. Tjejerna och ledarna verkade uppskatta det så det var kul.

När tjejerna var klara så rusade mina 07-killar in på plan och vi körde en träning med mycket tempo, spel och passningar och det blev ett perfekt extrapass. Kvalitén gick lite upp och ner men torsdagsträningen blir lite mer fokuserad inför helgens matcher så det blir bra.

Efter 07-träningarna fick vi kasta oss in i bilen för att hinna ut till matchstart där mitt Arlanda (Skånelas tredjelag i div 4) skulle spela hemma mot Fjärdhundra. Vi hade lite tunt med spelare, särskilt med tanke på att ett par av dem som var med var halvskadade men gjorde en stabil insats och vann stort så det blev en perfekt avslutning på kvällen.

Idag har jag flackat runt lite för att få ihop planeringen. Jag inledde med att åka till Hästsportens hus där jag hann jobba ett par timmar innan vi skulle arrangera frukost för resten av huset. Det blev en lyckad tillställning och direkt efter den åkte jag in till city där jag skulle luncha med kollegor och sen intervjua en ny testare som skulle in i projektet.

Nu är jag hemma och här kommer det målare i rad som vi har fått hit via Offerta för att se vad det skulle kosta oss att måla om huset och fick till vår balkong. Det kommer säkert bli dyrt men vi får se hur mycket det kan skilja beroende på hur vi löser det.

Vi skivs!
6 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Denna kväll

Ja igår lyckades jag se till att fylla hela tisdagskvällen men det ska bli kul. Linus som jobbar för klubben i Täby hade uppmärksammat att F07 hade skrivit på sin hemsida att jag ska komma och vara gästtränare hos dem så han mailade mig och berättade att deras träningstid står tom efter för de är på match så vill mina killar träna då så ä det ok.

Egentligen passade det inte mig så bra eftersom ja har match med Arlanda senare på kvällen men jag ville verkligen passa på när man får ett så bra erbjudande så jag stämde av i Märsta att jag kommer sent till samlingen och nu ska vi träna med P07 efter F07-träning så det blir en riktig helkväll. Det bästa med detta är att vi har tappat ånga träningstillfällen med P07 så detta passar väldigt bra ur den synvinkeln just nu.

Arlanda har 3 matcher kvar i serien i år och vinner vi alla 3 har vi stor chans att få upp laget i div3 vilket vore riktigt bra för de killar som ännu inte har fått chansen i div1 så det vore grymt att starta detta med en seger ikväll. Vi har bra lag trots låsta spelare så jag hoppas det ska gå vägen.

Vi skrivs!
5 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
One More Year

I fredags var vi och hämtade Ludwig hos Isak där han hade varit hela dagen Vi åkte till Täby Centrum och handlade lite innan vi drog hem och mötte upp min mamma som var på besök med Nalle för att vi skulle fira hennes födelsedag. Det blev fin middag med oxfilé och Hasselbackspotatis. Mycket trevligt.

PÅ lördagen så tog vi det lugnt tills det var dags att hämta Erik och åka ut till Märsta för min match med Sifen mot Cliff. PÅ läktaren i Märsta snackade jag lite med mina vänner (Patrik som jag hade som instruktör på TS2, Stefan som jag gick TS2 med och Oskar som jag har lärt känna under säsongen) i Hammarby/Cliff.

Förutsättningarna för dagen var att Tim var sjuk så Kalle skulle vara med och coacha istället och vi hade fått in ett par duktiga spelare som inte har fått tid i A-laget pga olika skäl sedan jul vilket var skönt eftersom vi har fått släppa några riktigt bra till A-laget inför slutspurten i Allsvenskan.

Vi tar tag i matchen direkt men varje gång som vi rycker mot Cliff så kommer de tillbaka, ofta pga oskärpa i avgörande lägen men också för att de gör bra saker så klart. Det håller i alla fall hela vägen denna gång och Axel gör en strålande match mellan stolparna och vi vinner. Nu kan inget lag under strecket komma ikapp oss och vi behöver inte lita på andras resultat vilket känns skönt ås nu kan man slappna av lite är på slutet.

Erik följde med hem och vi firade förnyat kontrakt och såg Mello innan killarna fick springa upp till Ludwig och hänga själva. Det blev en lyckad lördag och på söndagen åkte vi ut och såg när Kungsängen nästa lyckades vända mot Boden i slutsekunderna men föll med 1 mål i sista sekunden.

Nu har vi en fullspäckad och rolig vecka framför oss som ser ut så här:
- Måndag: Träning med Sifen
- Tisdag: Gäst-träning med F07, Match med Arlanda mot Fjärdhundra
- Torsdag: Träning med P07, Träning med Sifen
- Fredag: Match med Arlanda mot Upsala
- Lördag: Match med P07 Nivå 3, Match med Sifen mot Eskil
- Söndag: Match med Sifen HJ mot Tumba

Vi skrivs!
4 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Inför helgen

Igår var det träning med Sifen och jag var åter ensam dels pga sportlovet och dels pga att Tim har gått och blivit sjuk. Samtidigt har han varit med på i stort varenda träningen och match sedan säsongen startade så han kan behöva vara borta lite också.

Jag fick med mig Ludwig och hans kompis Isak som spelar i mitt P07 i Täby så de sprang runt och hittade hallar och mål att skjuta på medan jag tränade Sifen. Det blev en ok träning men även denna gång var vi ganska få. Vi lyckades låna 2 målvakter från PA så vi blev 14 och kunde spela på slutet. NU laddar vi inför helgens match mot Cliff. Båda lagen behöver vinna här på slutet men de behöver det lite mer än oss så jag hoppas att det inte bli avgörande.

Vi har faktiskt ovanligt lite "måsten" i helgen så vi ska försöka få ordning lite hemma och kanske förbereda hus och tomt för att våren är på väg. Ikväll kommer min mamma och hennes hund Nalle för vi ska fira hennes födelsedag som var tidigare i veckan.

Imorgon har vi match med Sifen hemma mot Cliff och på söndag kommer vi förmodligen åka till Kungsängen och se deras match mot Boden. Vinner vi mot Cliff imorgon så spelar det inte så stor roll hur det går i den matchen men förlorar vi kommer vi förmodligen bli beroende av andras resultat och då är det framför allt Kungsängen och Täby vi ska titta på.

Vi skrivs!
1 Mars 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Planer

Ja nu smids det planer för sommaren för fullt. Det vi vet är att vi ska åka till Partille Cup med P07 även i år. Det kommer dessutom bli ännu roligare nu när jag känner killarna i Skånela bättre. De var där förra sommaren också men då hade jag bara hunnit träffa dem ett par gånger innan vi åkte dit.

Nytt för i sommar är att vi ska åka till Åhus och delta i deras beachhandbollsturnering med P07. Det blir viktigt att få killarna att förstå att det inte kommer att gå lika bra som vanligt då det är som en helt annan sport. Men det ska bli kul och man kan ju hoppas på en lika fin sommar som förra året.

En sak som är på gång men inte bestämd än är att vi håller på att kolla upp möjligheterna att åka till Rovinj i Kroatien på deras handbollsläger. Vi har blivit kontaktade av Marcel och hand familj från Kungsängen där Ludwig känner sonen för han spelar i deras P07. Eventuellt så kommer det ett annat lag i deras ålder och då kan de träna med dem. Erik kommer dessutom vara där eftersom hand bror ska dit med sitt lag från Täby. Vi får se om det blir av men det kan nog bli kul i så fall.

Vi skrivs!
28 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Hjärnjumpa

Igår skulle jag hålla i träningen själva med Sifen då Tim är på Sportlov med några andra ledare och jag visste dessutom att många spelare var iväg. Jag fick med mig familjen dit så jag hade trevligt sällskap och vi hann med en trevlig fika till och med.

Under fysen passade jag på att köra på med de personliga samtalen vilket känns bra att vi kan beta av nu så vi för en känsla för hur truppen mår så här inför de sista omgångarna. Ett par av samtalen blev riktigt bra och jag vill så klart att alla ska känna att man utvecklas och har en viktig roll i truppen.

Vi var 10 spelare men ingen målvakt och det kände jag på mig så jag hade planerat en träning där vi skulle hålla hyfsat högt tempo men bara så högt så att vi kunde hålla bra kvalité på det vi skulle göra. Vi inledde med fotboll så att alla blev glada och så länge de springer och håller bra tempo på den så blir det ändå en bra uppvärmning även om det inte är min favorit.

Efter fotbollen så körde vi en passningsövning där jag utmanade deras simultanförmåga lite. Det är en övning som jag ofta har kört med mina yngre lag men jag la till lite svårare moment vilket ställde till de för några men andra klarade bra. Det blev en del skratt i alla fall och det var en del av syftat från min sida. Efter det körde vi lite Polska vågor för att få upp tempot och på slutet blev det match. För att få till matchen lånade vi in en ledare, en förälder och 2 yngre spelare som hade tränat klart i en annan hall.

Idag jobbar jag på kontoret inne i stan och ikväll funderar vi på att åka till Eriksdalshallen för att se Hammarby mot Skövde men vi får se hur det blir.

Vi skrivs!
27 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Fritid

Igår var det ganska lugnt på jobbet eftersom det är sportlov för många. Jag fick rapporter hemifrån att Ludwig och Erik hade dragit och spelat bowling och att de sen skulle träna med 05:orna så jag skulle dit och möta upp familjen efter jobbet.

05:orna hade en lekfull träning som var rolig ganska länge men mitt under deras spontanturnering som deras tränare hade styrt upp så ballade det ur lite så det blev inte så bra och han styrde om lite så att det blev bättre.

Efter träningen åkte vi och handlade och lagade mat., Vi hann med att tvätta och städa en sväng innan det var dags för mat och några avsnitt av Agatha Raisin som vi har upptäckt att de har släppt en ny säsong av. Det blev en mysig familjekväll på en måndag för ovanlighetens skull då jag hade ställt in träningen för SIF pga sportlovet.

Ikväll tränar vi som vanligt igen och på torsdag ska vi ta ut första laget sedan trupperna låste sig så vi får se vilket lag vi ställer på banan mot Cliff på lördag. Vi har många bra spelare så det blir bra hur som helst och nu får några nya chansen att testa på div 1 och se hur den utmaningen fungerar för dem.

Vi skrivs!
26 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Bygma mm

Vi inledde helgen med att mötas upp inne i stan. Vi checkade in på hotellet och han med ett glas skumpa innan vi skulle promenera till Börsen för att se Sanna Nielsen. Showen var bra men den största behållningen var nog ändå vårt bordssällskap då vi träffade ett brokigt gäng som vi hade det roligt tillsammans med. När showen var slut begav vi oss tillbaka till hotellet och mötte upp Ludwig som hade fått skjuts dit av farmor så vi hann med lite mys på hotellet innan det var dags att sova.

Vi fick gå upp tidigt på lördagen för att åka ut till Tyresö och spela Bygma Cup. Det var 3 tuffa matcher mot riktigt bra motstånd som stod på agendan och killarna var laddade. Vi inledde starkt mot GUIF och vann stort vilket satte tonen för dagen. I match 2 inledde vi svagt framåt mot Tyresö och ledde bara med 1 mål i halvtid men kom sen igång och vann klart även där. Mot I den tredje matchen mot Hammarby gasade vi från början och men vann till slut bara med 2 mål då vi bytte mycket mot slutet vilket resulterade i att de gjorde några raka som jämnade ut siffrorna. Jag är ändå nöjd med den första dagen och fick en massa fina kommentarer från andra ledare och publik om våra killar så det var kul.

Vi fick med oss Erik och Tintin till Skogås där jag skulle spela match med Norrtull så jag hade en egen hejarklack med mig. På kvällen så det blev Mello och spel innan alla var tvinga att sova inför den tidiga söndagsmorgonen som vi skulle ut till Tyresö igen.

Vi spelade 2 bra matcher till på söndagen mot först Tumba och sen Ludvika. Nu bytte jag runt rätt friskt och flera fick prova ovana positioner som vi mer brukar göra i Nivå 3 i vanliga fall men det är alltid nyttigt att testa och utmana sig lite. Det som var extra kul dessa matcher var att försvaret var så bra så det löste mycket och gav en trygghet för resten av spelet.

Efter matchen hängde Erik och Tintin med till Skanstullshallen där vi skulle se Bolton spela mot Gimonäs. Bolton gjorde en kanonmatch och vann de viktiga matchen mot ett Gimonäs som nog hade tagit ut segern i förskott. Jag träffade massa trevliga bekanta i hallen och det var riktigt kul att vara tillbaka. Vi slog dessutom 2 flugor i en smäll då Sundsvall kom dit och kollade eftersom de hade dötid fram till att de skulle ut till Sollentuna och spela på kvällen.

Nästa anhalt blev Märsta där vi skulle se Skånela - Torslanda i Allsvenskan. En av anledningarna till att vi skulle dit var att Gimonäs hade kontaktat mig ett par veckor tidigare och frågat om jag kunde fixa så att de fick komma och se den matchen. Vi möttes upp där och de var tacksamma mot mig och klubben för att vi fixade det. Tyvärr blev det oavgjort och Skånela var väldigt nära att vinna matchen i slutet.

Nu står vi inför sportlov och jag har en del funderingar i huvudet. Vi har 3 omgångar kvar i div 1 för HF SIF och eftersom trupperna nu är låsta så kommer vi att få klara oss med spelare som inte har spelat så mycket i div 1 den här säsongen. Får vi till det kan vi kanske knipa ett par poäng till men jag tror att vi kommer att få lite på andras resultat. Jag tror och hoppas att det kommer att lösa sig så att vi undviker negativt kval men det bästa vore så klart om vi kunde prestera bra själva och fixad et utan hjälp. Arlanda ha också viktiga matcher här på slutet så vi får inte flytta bort för många spelare därifrån.

Vi skrivs!
25 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Im glad we had this talk

Igår så hade jag en bra arbetsdag på jobbet med höjdpunkten att vår CIO bjöd på lunch i Solvallas bistro där det bjöds på traditionell örtsoppa och pannkakor. Det var länge sedan jag åt den kombon nu faktiskt och den var riktigt god.

På eftermiddagen drog jag till Gribby där jag skulle träna mina P07. De var 23 stycken varav ganska många nya så vi blandade grunder med lite nya saker och alla höll en ganska bra standard faktiskt. Det som var nytt var det att vi just nu fokuserar mycket på att få övertag utan någon särskild rörelse och att de ska via son spelförståelse förstå vart läget är. Det är blandade resultat just nu :-)

På kvällen åkte jag vidare till Märsta för personliga samtal och träning med Sifen. Jag hann med några samtal som var väldigt bra och killarna var duktiga på att uttrycka hur de känner och vart det står just nu och jag bollade tillbaka feedback med hur det ser ut nu och vad vi kan jobba vidare med. Jag hann till och med en förälder för en snabb avstämning så det var en bra kväll.

Nu är det bara att blicka framåt med Sifen, Arlanda och JSM och se till att göra en så bra avslutning på säsongen som möjligt och hoppas att allt bli så bra som möjligt. Målsättning för Sifen är så klart att hänga kvar i div 1, Arlanda ska helst vinna serien men i alla fall försöka avancera till div 3 och det vore kul att få spela finalspel med juniorerna i Uppsala.

Nu till helgen blir det annat fokus med Bygma Cup för P07, egen match med Norrtull i Skogås på lördag och sen ska jag få med mig hela Gimonäs på Allsvensk match för Skånela på söndag. Helgen startar med en kväll med Sanna Nielsen på Bärsen och hotellövernattning med familjen innan vi drar iväg till Tyresö imorgon bitti.

Vi skrivs!
22 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Energi

Igår åkte vi ut till Tyresö en sen onsdagskväll för en viktig match i div 1. Förutsättningarna var inte optimala med några spelare som saknades samt att spela i en folktom hall långt ute på Tyresö en onsdagskväll men jag tänkte att vårt prekära läge borde räcka till som motivator.

Så var inte fallet utan vi går in i matchen med alldeles för dålig energi.. Framåt levererar vi bra, åtminstone några spelare, och vi gör 34 mål. Bakåt jobbar vi ok men tappar tålamod med Tyrolds långa långsamma anfall och jobbar inte riktigt klart vilket gör att de gör hela 39 mål och vi förlorar den viktiga matchen.

Det är absolut inte kört för oss på något sätt men det kommer att bli en mycket tuffare avslutning på seriespelet än vad vi hade väntat oss och som det borde ha kunnat bli om vi hade tuffat på som i höstas. Jag tror på oss!

Vi skrivs!
21 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vinst för HJ

Igår var en bra dag på jobbet och jag kände mig harmonisk inför kvällens handbollsmatch. Jag hann hem och fixade mat och åt med familjen innan vi åkte till Märsta. Det var juniormatch mot Täby där både jag och laget kände många spelare och ledare.

Täby kom utan sina vassaste spelare men hade fortfarande en hel del duktiga killar med sig så vi jobbade med att se till att göra en bra match med juniortruppen vilket var ett tag sedan vi gjorde. Jag kan nog tycka att vi gör en bra match även om vi gör det betydligt sämre i den andra halvleken. Vi vann klart och det var bra stämning i omklädningsrummet efteråt.

Idag är det lite tuffare då vi åker till Tyresö ikväll för en viktig match mot Tyrold. När vi möttes i höstas så hade vi lite starkare lag och en medvindsvåg i ryggen. Jag vet att får vi till det så har vi stor chans att ta matchen men det kommer att krävas hårt arbete, lite med flyt och att vi håller hela vägen vilket har varit ett problem de senaste matcherna. Jag tror på oss!

Vi skrivs!
20 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
1 pinne till

I fredags hade vi extraträning med P07 och P06 och det blev en bra träning även fast jag inte hann med riktigt allt som jag ville ha med. Vi hann med en hel del kontringsövningar men min tanke på mot slutet var att få till spelvändningsdelen men vi får fokusera på det på vår egen träning och utgå från 3-2-1.

I lördags så var det en massa aktiviteter där jag inledde med Nivå 3-match med P07 i Sollentuna. Vi vann matchen men presterade ganska svajigt där de nya behöver ta till sig försvarsspelet mer och det rutinerade behöver ta mer ansvar för de nya.

Senare på dagen åkte vi till Kungsängen där vi skulle spela match med Sifen och det var många man kände i hallen då AIK spelade dammatch innan och Stubbhagen efter så det var en massa gamla AIK-bekantingar på läktaren. Vi tappar tyvärr en stabil ledning mot slutet men får med oss en viktig poäng som kan betyda mycket här på slutet.

Efter matchen fick vi med oss Tintin som spelar i Kungsängens P07 och som är lillebror till Isac som jag tränar i Skånela. Han skulle sova över hos Ludwig och vi åt middag med Ludwigs lagkamrat Erik innan vi åkte hem och såg Mello och killarna spela spel.

Tintin hängde med oss under söndagen också då Ludwig hade fotbollsmatch på morgonen, ,handbollsmatch med P06 på dagen och sen klisterträning med P05 på eftermiddagen. Jag skulle ha spelat match med Norrtull på kvällen men hoppade det då de var tillräckligt med spelare och jag fortfarande har ont i en häl. Vi såg Barcelona-Kristianstad på TV istället.

Vi skrivs!
19 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Handbollshelgen

Ikväll är det extraträning för P07/P06. Jag ska leda träningen med hjälp av tränarna för P06 och fokus ska vara kontring och spelvändning. Ut mitt perspektiv så är detta något, förutom att satsa utsida som vi tränade på igår, som kan lyfta laget och ta nästa steg så att vi får ut max av det försvarsspel som vi spelar.

Efter den träningen så åker vi till Tibble (jag kanske stannar och kör handbollsfitness) och ser 05:orna spela match mot Kungsängen. Erik hänger med oss på alla aktiviteter under kvällen och det blir en rolig start på helgen tror jag.

Imorgon ska jag coacha en Nivå3-match för P07 och sen har vi match i Kungsängen med Sifen. Kungsängen har en väldigt stark form just nu så det kommer att bli en riktigt tuff match men jag hoppas att vi kan få en vinst som vi verkligen skulle behöva.

På söndag hade jag planerat att åka med Arlanda till Hudiksvall men vi har lyckats planera ihop det så bra så att vi åker upp tillsammans med P02 som också har match där och då hade jag varit tvungen att åka själv och de andra i bussar så vi sa att jag stannar hemma istället. Det positiva med det är också att jag kan prioritera Ludwig och se hans fotbollsmatch.

Vi skrivs!
15 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Konferensvecka

Igår och idag är jag på konferens med jobbet ute på Skeviks Gård ute i Gustavsberg. Det är trevligt men lite långt att åka när man har åtaganden på hemmaplan. Igår hämtade jag upp en kollega på morgonen och vi hade en bra konferensdag tillsammans med kollegorna på Svenska Travsport men sen på eftermiddagen fick jag gå lite tidigare för då skulle jag åka till Märsta där vi hade juniormatch mot Hammarby.

Jag kom ut till Märsta i god tid och hann prata en del med både Stefan och Oskar i Hammarby innan matchen. Vi gör tyvärr en riktigt svag insats och underskattar nog det lite yngre Hammarby. De går in i matchen med helt rätt inställning och vinner också med 1 mål då vi utjämnar lite mot slutet. Ytterligare en bevis på att man måste vara på plats och inte bara spela av en match.

Idag är det konferens med jobbet i Gustavsberg igen och sen ska jag och Ludwig förmodligen se Vassunda-Vallentuna ikväll men vi får se hur det blir. Imorgon ska jag också på konferens men då är det inne i stan tillsammans med alla andra som jobbar med test på SAST.

Vi skrivs!
13 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Eriksdalshallen och oavgjort

I fredags så var det lagaktivitet med P07 så medan killarna spelade bowling så passade jag på att pipa bort till Täby Centrum där jag klippte mig och handlade mat och dryck för kvällen. Ludwig fick med sig Isak från laget hem så vi hade trevligt sällskap och de spelade medan jag och Elisabeth kollade film.

På lördagen gick vi upp tidigt och det var nivå 3 matcher samt att Ludwig skulle dubbla med P06 (killarna som är 1 år äldre) så det blev en fylld förmiddag i Gribby med idel segrar så det var kul. På eftermiddagen åkte vi in till Eriksdalshallen där vi skulle spela Nivå 1 med P07 mot Hammarby och Huddinge. Det blev 2 rätt svaga insatser då vi saknade flera spelar (bland annat målvakt) och några hade varit sjuka. Trots det slog vi duktiga Hammarby men spelade ovanligt jämnt mot Huddinge men vann även den. De stora med eftermiddagen var att de var ledig i stora hallen i Eriksdahallen så killarna fick spela där mot Hammarby.

Erik åkte med oss hemåt så vi stannade till med honom och åt på MacDonalds i Väsby innan vi släppte honom hemma och sen åkte vi hem och däckade på soffan alla 3.

Igår inledde vi dagen med fotbollsmatch för Ludwig där han gjorde en bra match men motståndet var för bra så de förlorade ändå. Vi åkte vidare till Kungsängen för att kolla på Luddes kompisar i deras P07-lag och efteråt åkte han iväg med dem och hängde så vi kunde mötas upp i Nacka senare på dagen.

Vi spelade en jämn match mot Skuru med Sifen där vi leder med 5 mål i andra och de drar på sig en rad utvisningar men vi lyckas ändå inte stänga säcken och i slutsekunderna är det vi som räddar poäng denna gång. Vi borde kunna vinna denna match men får i alla fall med oss en viktig poäng som kan bli viktig framöver.

Helgen avslutades med Norrtullsmatch där jag själv spelade och motståndet var det bästa i form av Sparta med en massa fd div1-spelare från Silwing. De vinns så klart stort men vi gör en godkänd insats och jag gör 7 mål och hade riktigt kul. Det blev en rolig avslutning även om poängtappet i Skurumatchen så klart svider lite.

Vi skrivs!
11 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Inför helgen

Igår höll jag 2 bra träningar efter jobbet. Först var det Täby P07 där vi var 23 spelare på plats så jag körde mycket grunder och hög fart då det var många nya och jag var ensam. När vi är 2 nästa gång tänker jag att vi delar upp på 2 sidor så att vi kan ha olika nivå för olika spelare. Senare på kvällen var det dags för Sifen och jag gjorde inte många knop då Tim tog ansvaret för hela träningen och det blev riktigt bra.

Trupperna för båda lagen känns ytterst oklara då det är många som är sjuka just nu. Jag tror och hoppas att vi får ihop det bra och det viktigaste resultatet år så klart för Sifen då det bara är bra om de yngre blandar vinster och förluster. Jag ska dessutom spela match själv på söndag kväll så det blir många sidpr av handbollen denna helg.

Ikväll har vi lagaktivitet med P07 då de ska bowla och jag ska se hur mycket jag ska vara med. Jag kanske ska passa på att ta en lite mer undanskymd roll då det inte är något som jag styr och där jag inte behövs egentligen. Jag skulle behöva klippa mig så det kanske blir min egen aktivitet.

Vi skrivs!
8 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Tid

Igår så var det en riktigt bra dag på jobbet till skillnad från i torsdags och det kändes kul att vara åter i spår. Jag hade många givande möten och workshops och det kändes som att vi kom framåt.

När jag slutade ås körde jag bilen till Mörby och ställde den för att ta tunnelbanan in till Claremonts kontor i stan. Det var kvartalsmöte som jag skulle delta i och bland det första jag får höra när jag kommer in är "va har du tid med det här?". DÅ var det en kille som har en son i Täby P07 som vet hur mycket handboll jag har utanför jobbet så han skojade mest men var ändå imponerad att jag kunde avsätta en kväll för att då på en sådan sak.

Det var en ganska intressant dragning av våra chefer om hur året har sett ut och vad vi ser framöver men framför allt var det trevligt att träffa gamla och nya kollegor. Dels har jag ju de i mitt Team som jag har lär känna lite nu och sen har jag de som brukar sitta på kontoret när jag hälsar på och sen har jag både Martin (föräldern till P07-killen) och Erik som jag jobbade tillsammans med på Schibsted tidigare. Trevligt var det i alla fall.

PÅ väg hem såg jag klart på Split. Mycket bra och obehaglig film.

Vi skrivs!
7 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Direkt

Igår hade jag en riktig skitstart på jobbet då vi skulle ha ledningsgruppskonferens och de 2 första punkterna gick riktigt dåligt. Båda löste sig under dagen och det blev bättre men jag hade en riktigt dålig känsla på förmiddagen vilket kändes trist när jag i övrigt känner att jag trivs väldigt bra på jobbet just nu.

När jag var på väg hem för att skjutsa Ludwig till Ex-pass så ringde Elisabeth och det visade sig att hon hade fått åka hem tidigare från skolan så hon kunde skjutsa honom. Jag styrde om och körde mot Märsta istället. När jag kom till hallen så tränade herrarna så jag satt och kollade deras träning och snackade lite med ledarna innan jag fick en paus för middag och förberedelse till vår träning.

Vår träning blev rolig och vi hade en riktigt bra stämning men kvalitén kanske inte var den högsta. Ok med en mellanträning om vi gör det bra på torsdag. Då spelar vi mot Skuru och orosmolnet just nu är att vi hade flera Sifenspelare som var sjuka igår så jag hoppas att alla är tillbaka tills dess. Småkillarna har dessutom matcher på lördag så det blir en hel helg i hallarna där vi trivs bäst :-)

Vi skrivs!
6 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
På plats

Ja det är ju inte så mycket mindre snö här nere i Stockholm även om det så klart finns en skillnad. Idag har jag trots det tagit mig till jobbet då vi har ledningsgruppskonferens hela dagen och det ska bli intressant att se vad vi ska diskutera vidare.

Igår efter Ludwigs träning hade jag velat åka in till Eriksdalshallen för att se derbyt mellan Hammarby och AIK men resten av min familj såg den hellre hemma framför TV:n så vi gjorde så. AIK var det starkare laget och till min glädje fick Mattias W en hel del speltid som han förvaltade väl och han var en bidragande orsak till att AIK lyckades hålla undan i slutet med starka genombrott och bra försvarsspel.

Idag har vi träning med Sifen och nu blickar vi framåt mot helgens match mot Skuru borta. Det känns som en nyckelmatch då de också har blandat och gett lite på sistone. Det är helt klart ett lag som vi ska springa mycket mot men får vi inte till det bakåt och de får spela mycket uppställt blir det tufft.

Vi skrivs!
5 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Steg 4 och KSK

I helgen hade jag krockar med mina lag då jag skulle åka upp till Härnösand med Sifen för att spela JSM och på lördagen spelade mina 07:or 3 matcher i Nivå 1 hemma i Tibblehallen där den första matchen var mot våra vänner och ärkerivaler Kungsängen. Några av småkillarna hade tjatat på mig att jag skulle vara med bara första matchen mot KSK och sen åka upp eftersom de verkligen ville vinna den.

Jag fick göra killarna besvikna för väderprognosen visade på riktigt dåligt väder och väglag norrut så jag åkte iväg samtidigt som åkte för att samlas. De skulle visa sig att de klarade sig alldeles utmärkt utan mig och vann stort mot KSK och Ludwig gjorde en massa mål och fick väldigt fina kommentarer både från motståndarna och läktaren. Så stolt blir man!

Jag kom upp i tid till Härnösand och väntade in killarna 1 och 1. Vi checkade in på hotellet och sen drog vi upp till hallen och åt en sen lunch innan det var dags för första matchen av tre. Vi vann stort mot Brännan och kände att vi hade fått en riktigt bra start inför kvällens gemensamma middag på APA som ligger i gamla skoaffären från min ungdom.

På söndag inledde vi med att vinna stort mot Bolton vilket innebar att det blev gruppfinal mot Eskil i sista matchen. Vi gör en svag insats mot Eskil men vinner till slut matchen och gruppen och hoppas på en bra lottning i Steg 4.

Hemresan gick bra men var ganska ansträngande då vädret hade blivit ännu sämre sedan lördagen men jag kom hem i en bit även om det tig mycket längre tid. Idag jobbar jag hemifrån då jag inte var jättesugen på att sätta mig i bilen i morse igen efter gårdagens resa.

Vi skrivs!
4 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Bra känsla inför SM

I onsdags hade vi ett slags genrep inför helgens SM-spel i Härnösand och trots att vi vek ner oss lite i andra så ser det ändå bra ut. Det i kombination med att vårat juniorlag gjorde en bra insats mot Enköping utan några tunga namn och att vi gjorde en riktigt bra träning igår ger ändå en bra känsla inför helgens spel.

Även P07-träningen var bra igår vilket känns bra inför helgens nivå 3-matcher. Jag kommer tyvärr inte kunna vara med på dem (kanske den första mot KSK) men jag försökte få till lite taktisk träning igår trots att vi var väldigt många och jag hade 3 hela nya spelare på plats. Det är riktigt kul att vi hela tiden får in nya spelare men samtidigt är det utmanande att se till att träningarna blir givande för alla som är där. Ikväll har vi dessutom specialträning för P07 & P06 vilket kan ge något extra inför helgen.

Det ska bli kul att åka upp till Härnösand till helgen tycker jag. I laget är det delade meningar om just det men eftersom jag har släkt därifrån och har många roliga minnen från barndom och även senare i livet så tycker jag alltid att det är kul att komma dit. Jag hoppas att jag hittar lite tid att bara gå runt och kolla och kanske hinna träffa någon kompis och/eller släkting.

Vi skrivs!

1 Februari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Konferens och snopen förlust

I mitt uppdrag hos Svensk Travsport via min företag Claremont har jag nu efter Jul hamnat i ledningsgruppen vilket är en ny erfarenhet och riktigt spännande att få uppleva. Just den här veckan innebar det att jag har vart å konferens på Hesselby Slott i 2 dagar. Det har varit givande och arbetsamt men framför allt väldigt givande. Det har också inneburit att jag har varit lite avskärmad så därför har det inte blivit något bloggande.

Angående handbollen så hade vi match hemma mot Mantorp igår. Jag hade hade stora förhoppningar på den matchen då vi hade några spelare tillbaka och hade en bra känsla i gruppen trots den senaste tiden svaga resultat.

Vi inleder matchen och har full kontroll på den hela den fösta halvleken. Vi leder bara med 3 mål men har då missat en hel del klara lägen som vi kom överens om att skärper vi bara till oss i de avgörande lägena så blir det bra. I andra halvlek kommer Mantorp ut på plan mycket hungrigare än oss och de går förbi i mitten av den andra halvleken och lyckas aldrig riktigt komma igen.

Riktigt tråkigt att vi kastar bort en match med så bra förutsättningar där det som avgör att vi inte riktigt kliver dit framåt och att vi inte jobbar hela vägen bakåt vilket bjuder in Mantorp i en match som vi egentligen har i vår hand.

Ikväll är det dubbla träningar med P07 och Sifen, imorgon är det extraträning för P07/P06 och sen är det SM i Härnösand i helgen. Jag hoppas att veckan fortsätter bättre än hur jag kände igår kväll.

Vi skrivs!
31 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Förlust igen

I fredags fick vi en mysig hemmakväll vilket var precis vad jag hade önskat. Vi åkte först och hämtade Ludwig på hans träning i Kyrkbyn och sen handlade vi på väg hem för att äta Tacos och se på TV i soffan.

Lördagen inleddes med matcher för P07 Nivå 3 i Tibble. Vi vann båda klart och fick lite kritik från Huddinge för att vi hade för bra lag. Jag förklarade för honom att när vi får många återbud från Nivå3-spelare måste vi fylla på med Nivå1-spelare men låter dem då inte ta lika stor plats om vanligt och de får dessutom spela på ovana platser för utvecklingens skull. Han var nog mest besviken på att det blev så många mål men så kan det vara.

På kvällen var vi hos Reicke och Yvette och firade att Y hade fyllt 30 år. Det var trevligt men blev en kortare fest då vi skulle förbi och hämta Ludwig och Tintin i Kyrkbyn på väg hem. Vi såg Sveriges match mot Kroatien med killarna innan de gick upp och spelade lite innan det var dags att gå och lägga sig.

Igår inledde vi med att åka och se Täbys P05 spela eftersom Tintins bror spelar där och för att Ludwig tränar och spelar lite med dem ibland. Det var en bra match och efteråt träffade vi Fredrik och Lotta som var där med Huddinge som skulle spela mot Täbys 04:or.

PÅ eftermiddagen var så dags att spela svår bortamatch mot Nyköping. Det kändes ok när matchen började men halvtidigt så tog Nyköping över helt. Vi hade svårt att komma in i matchen, blev för låga och glesa bakåt och spelade sidled framåt och i andra halvlek när vi chansade på 7-6 så slarvade vi med passarna så att de ett flertal fick kasta i öppet mål. Det var helt enkelt en riktigt dålig match från vår sidan och vi förlorade med 10 mål. Nu måste vi ta tag i detta och göra det bättre redan på onsdag mot Mantorp hemma så att vi inte tappar den bra känsla som vi faktiskt har haft denna säsong.

Vi skrivs!
28 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Bra känsla

Igår hade jag som sagt dubbla träningar och jag inledde eftermiddagen med att träna min grymma killar i P07. De var många och tränade vilket gjorde att allt jag hade planerat tog lite längre tid än väntat så det var några moment jag fick stryka men hellre det än att det blir dötid. Vi körde ett par nya övningar som föll väl ut och alla var aktiverade i en och en halv timme och det är alltid ett delmål. PÅ väg ut från hallen stötte jag på Linus Berg som nyligen har vari på landslagssamling där det gick riktigt bra för honom så jag är verkligen glad för hans skull.

Jag hann hem för att äta middag med min familj innan jag åkte vidare till Märsta för att träna Sifen. Väl på plats så hade jag fått hjälp av Adam att planera fysen då jag skulle hålla handbollsträningen själv. Killarna körde på bra och jag satt och hade några intressanta samtal på läktaren innan det var dags att dra igång handbollsträningen. Killarna körde på bra trots den sena timmen och jag har en bra känsla inför helgens 2 matcher där Sifen möter Nyköping borta och Arlanda åker till Fjärdhundra.

Ikväll tror jag att vi får en riktigt mysig familjekväll för första gången på ett par veckor så det ser jag fram emot. Imorgon är det nivå-3 matcher för P07 och fest för Yvette som har fyllt 30.

Vi skrivs!
25 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Hit och dit

Jag hattar mycket hit och dit just nu för att pussla ihop alla aktiviteter jag är inblandad i på jobbet och privat men det funkar. Av den anledningen spå missade jag helt att skriva här igår men jag tror att alla överlever.

Igår var höjdpunkten som vi planerade för att se Sverige ta sig an Danmark i kampen om en semifinalplats. Sverige gjorde ett tappert försök men Danmark var för starka och nu har vi åkt ur VM. Jag tycker inte att vi är topp 4 i världen just nu så på så sätt var det rättvist men hade Sverige gjort en liknande insats mot Norge så hade vi varit där, det är jag säker på.

Idag inlede jag dagen med att parkera bilen vid Solvalla, promenera in till Sundbybergs C för att ta tunnelbanan till city där jag skulle på WS på Acando. På väg in träffade jag Daniel Båverud och pratade lite handboll och sen på plats träffade jag Olof Damberg som jobbar på Acando så det blev lite handbollsanknytning. Det blev en bra WS och sen efter lunch begav jag mig tillbaka samma väg ut till travet.

Ikväll har jag först träning med P07 där vi har lite saker att gå igenom efter helgens förlust mot Skogås som såg rätt så onödig ut när jag såg den på film. Efter det tränar jag Sifen och vi laddar inför helgens möte med Nyköping.

Vi skrivs!
24 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nytt

Det är mycket som känns nytt just nu även fast jag är på samma platser egentligen. Vi har lite nystart med handbollen gällande både Sifen och P07 med många matcher och cuper. i Sifen får vi tänka till lite med ändrade förutsättningar då några av "våra" killar har klivit upp i A-laget vilket ger utrymma för andra spelare att kliva fram och det kommer trots att vi nu har 2 raka förluster men båda hade lika gärna kunnat blivit vinster med lite bättre skärpa.

På jobbet så förändras uppdraget på Solvalla lite och jag sitter som sagt nu i IT-ledningen så jag har både ett testledar- och teststrateguppdrag nu vilket har blivit mer tydligt. Vi sitter i nya lokaler och jag har för första gången på flera år docka/skärm och tangentbord så att det går smidigare att arbeta. Känns riktig bra faktiskt.

Ikväll har vi träning med Sifen och det är dags att blicka framåt igen och vi har en riktigt rolig och ruff bortamatch på söndag mot Nyköping. Det gäller att vi hittar tillbaka till det försvarsspel vi hade i höstas och den fart vi vänder spelet på. Då tror jag att vi kan hamna på rätt spår igen.

Vi skrivs!
22 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nära

I helgen har jag varit ensam hemma vilket har inneburit att jag har kunnat göra lite som jag vill med tider, planering och mat. Jag har passat på att se några filmer jag har velat se och lagt upp det lite som jag har velat. Det har varit skönt att få tid själv men samtidigt saknar man familjen så klart. Filmer som har betats av blev senaste Jurrasic World, Ant-man & the Wasp, Game Night, Get Out och lite avsnitt från diverse TV-serier.

Lördagen inleddes med Nivå 3-match för P07. Vi mötte Skånela som vi brukar vinna ganska lätt mot men hade denna gång flera nybörjare med samtidigt som att de rutinerade som var med tog lite väl många eg-beslut vilket förstörde vårat fina spel lite. Vi vann ändå matchen till slut ganska klart men vi hade inte spelat bra.

Jag gick till Centrum och åt lunch på Starbucks innan det var dags att åka vidare till Märsta för match med Arlanda mot Falun. Vi hade bra lag så jag hade förväntning att vi skulle avgöra serien men Falun överraskade oss med att par fd Borlänge-spelare samtidigt som våra killar gick in i matchen med helt fel inställning så vi blev helt utspelade. Det var en riktigt svag insats av samtliga men förhoppningsvis har man lärt sig att det inte går att kliva in som världsmästare och ställa in skorna.

Igår var jag i Boden med Sifen. Jag hade en känsla av att det skulle bli riktigt tufft denna gång med spelare borta och den svaga insatsen dagen innan. Vi börjar bra först minuterna men sen tar Boden över allt. Vi är på tok för mesiga bakåt och missar för mycket framåt precis som mot Silwing. I andra halvlek knyter vi näven och kämpar oss tillbaka i matchen och med 1 minut kvar har vi lika. Vi pressar dem att ta ett avslut med en högerhänt h6 men har lyckas lobba in den. Vi tar timeout och kör ett spel där vår starkaste avslutare få läget men missar tyvärr. Vi förlorar matchen men är väldigt nära att vända den sista kvarten. Så klart trist att vi inte vinner matchen men en bra erfarenhet för samtliga.

Vi skrivs!
21 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Obesegrade

Ja nu när Sverige har spelat klart så är man ändå lite imponerad av att de har gått igenom gruppen obesegrade i VM. Samtidigt så är det ju på pappret kanske inte den svåraste gruppen och de har inte bländat med sitt spel i de svårare matcherna men det har ändå varit höjdpunkter som man kan ta med sig förutom de viktiga 4 poängen till nästa runda.

Jag såg gårdagens match lite till och från eftersom jag hade träning med Sifen samtidigt men det fanns ändå lite utrymme att se den rafflande upplösningen där Sverige åter igen är det starkaste laget mot slutet. Träningen kändes bra och nu har vi tagit ut 3 preliminära lag inför helgen.

Jag är ensam hemma i helgen då Elisabeth och Ludwig åker på fotbollscup i Sundsvall idag och kommer hem på söndag. Det innebär en del tid där jag kan göra vad jag vill vilket är skönt (träna och se på film bli prioriterat) men jag ar också en rad "måsten".

Ikväll har jag bokat in mig på Handbollsfitness med klubben men det kommer jag nog att skippa och träna själv hemma istället för jag har fortfarande ont i mina hälsenor efter helgens match. Imorgon startar jag tidigt med match för P07 Nivå 3 hemma mot Skånela. Efter det har jag paus innan det är match för Arlanda ute i Märsta. Om jag pallar åker jag direkt därifrån till Tyresö och ser Tyresö Skånela.

På söndag åker vi till Boden med Sifen. Det är ett par säsonger sedan jag var där nu i och med att jag spelade där med Vallentuna, var upp med AIK men när jag hade Bolton förra säsongen så hade Boden hunnit gå upp en serie. Jag har varit där flera gånger och både spelat och coachat förut så det ska bli kul att komma dit igen faktiskt. Senast vi mötte dem så vann vi klart med Boden är bra så det blir en ruff match.

Vi skrivs!
18 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Palicka!

Igår var jag på ledarutbildning där fokus var på att man har tagit bort resultatredovisning och tabeller för barn. Det var en massa exempel på varför man har gjort det och vad man anser att det leder till. Jennie Linnell som håller i utbildningen var sen för hon kom direkt från Danmark och det var kaos överallt pga av vädret men hon avrundade i alla fall kvällen med att prata om hur utbildningen har varit hittills, gav oss en uppgift med några frågor där vi fick tänka till och avrundade kvällen med att visa planeringen framåt och se till så att vi kunde komma hem och se Sveriges match mot Qatar i VM.

När jag kom hem så hade matchen precis dragit igång. Det blev en jämn match som jag hade misstänkt men hoppats att jag skulle ha fel om. De som visade vägen var Lukas, Zakke och framför allt Palicka som blev matchhjälte. I slutskedet så fick Sverige ett övertag men det slarvade man bort och till slut blev det Palicka som fick rädda oss med en räddning i det absolut sista anfallet och Sverige vann den viktiga matchen med 1 mål. Det känns kul inför resten av VM.

Inatt har jag inte kunnat sova av någon anledning så jag såg till att jobba hemifrån. Det har varit skönt att ha en match med hyfsat lågt tempo och få distraktioner och hinna vila lite för ikväll har jag träning med både mina 07:or och Sifen. För de senare ska vi ta ut 3 lag inför helgen då vi har Sifen- , Arlanda- och Juniormatch.

Vi skrivs!
17 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Mitt i veckan

Igår var jag på konferens så tydligen glömde jag helt bort att blogga men jag tror att ni få som läser här överlever det. Vi var på Best Western vid Bromma flygplats och det var ett jättebra konferensställe som jag inte ens har tänkt på att det ligger där. Vi kom fram till en massa bra saker och det är lite roligt att tillhöra IT-ledningen även om jag bara gör det tillfälligt eftersom jag är konsult.

Jag hann hem en snabbis och lagade mat och åt mat med familjen innan jag åkte ut till Märsta för att träna Sifen. Vi har en rolig helg framför oss med Arlandamatch på lördag, Sifen i Boden på söndag samt hemmamatch för HJ. Vi körde en bra träning som inleddes helt sjukt (man måste ha varit där för att uppleva det) för att sedan bli riktigt bra. Till Jessans glädje körde vi hennes gamla favoritspel "Polack RP" som vi i Bolton kallade Tysken. Det funkade ok och kan bli ett spel vi kör ibland för att bryta av.

I morse var jag hos tandläkaren och det gick jättebra. Jag hade inga hål så nu ska jag inte dit förrän om ett år igen och det var ju en bra start på den här dagen. Efter jobbet ska jag till Solnahallen där jag ska på ledarutbildning med Jennie Linnell i Ricohs regi. Det har varit en bra utbildning men jag har missat lite för många tillfällen då jag från början fick info om att det skulle vara onsdagar enligt ett fast schema som passade bra in i min situation då men sen har både den och schemat ändrats. De gångerna jag har varit med har i alla fall varit bra.

Sen spelar Sverige ikväll. De är obesegrade och har nu kört över motståndet i 2 raka matcher mot svaga lag och målvakterna har storspelat. Nu tror jag att det är lite upp till bevis. Vi höll på att tappa mot Egypten som är ok i premiären och nu möter vi 2 ganska bra lag i Qatar och Ungern men jag hoppas att det ser bra ut även då för då känns det som att det kan bli ett roligt slutspel.

Vi skrivs!
16 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ludwigs helg

Jag har definitivt gjort roliga saker denna helg men den tillhör verkligen Ludwig som jag är så stolt över! Älskade unge du är så duktig, smart och god :-)

I fredags hade vi seriefinal mot Silwing som var riktigt taggade och de avgjorde också matchen där vi aldrig riktigt kommer upp i nivå men trots det hade flera chanser att komma ikapp och förbi. Nåja det är bara att ladda vidare och tro på det vi är bra på i den här serien.

Ludwig och några killar från laget var och kollade på matchen, hängde p läktaren och var inne i B-hallen och lekte handboll på miniplanerna så de hade full fart hela kvällen i Vikingahallen. När matchen var slut åkte vi hem och fick med oss Erik och Tintin som skulle sova över. Det var full fart på killarna och de körde järnet i Ludwigs rum tills vi fick dem att gå och lägga sig. Riktigt kul hade de.

På lördagen tog vi det lugnt här hemma innan vi drog till Eriksdalshallen där killarna skulle spela mot Bolton. Vi hade en lite slarvig match men där vi hittade några nya saker att gå igenom med vårat 3-2-1 vilket kändes bra. Vi vann stort och alla var nöjda. Erik blev upphämtad av sina föräldrar men nu fick vi med oss Leo istället så vi hade 3 roliga killar hemma hos oss även lördag kväll och natt. De hade lika kul de 3 :-)

Söndagen inleddes med att Ludwig spelade match med P05 som han brukar träna extra med och som är 1 år äldre för att han hade blivit tillfrågad av tränarna om han ville vara med och testa. Det gick strålande och de vann med 10 mål och Ludwig gjorde 4 så han och alla andra var väldigt nöjda. Jag fick se matchen i efterhand för jag var tvungen att åka till Skogås där vi hade match med P07 och Ludwig anslöt en bit in i matchen. Vi hade ett blandat lag så de som var lite för bra för den nivån fick köra lite mer nedtonade positioner och ta mindre roller så att det blev en bra nivå.

När vi kom hem så hann vi precis ladda om för att Ludwig skulle på fotbollsträning och jag skulle iväg och spela match med nygamla Norrtull. Vi gjorde ingen vidare match och förlorade stort men det som var kul för mig var att få spela med vännerna och att jag gjorde en ganska bra andra halvlek när jag väl hade kommit igång och 5 mål blev det tills slut så jag är ändå nöjd med den delen.

Nu är det ny vecka med nya utmaningar och till helgen så åker min familj till Sundsvall för fotbollscup samtidigt som jag åker till Boden för match med Sifen. Det ska bli kul.

Vi skrivs!
14 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nytt

Ja det är kul när man får nya teknikprylar :-) Jag fick idag mina nya trådlösa hörlurar på jobbet så jag har tillbringat morgonen med installationer och testningar av hur bra de fungerar och bara fokuserat på det på jobbet. Riktigt kul start på dagen. Lite problem med koppling till datorn vilket är ett minus men det ska jag nog få till.

Igår hade jag dubbla träningar med mina lag. Det var en bra träning med P07 som för dagen var 21 stycken så det var full fart och på slutet spelade vi flödande matcher med blandat spel och resultat. Vi kör nu mycket spring på träningarna för att få tillbaka den fysiska statusen som jag försökte bygga upp under hösten. PÅ lördag har vi match mot Bolton så jag hoppas vi ska göra en bra insats där.

Sifen-träningen blev också bra där vi bara körde handboll som en bra förberedelse inför kvällens seriefinal mot Silwing Troja. Jag tror att kvällens match kommer att bli svårt då vi hade lite annat lag förra gången och nog överraskade Silwing som då ledde serien. Nu kommer de mer förberedda och taggade så det blir en svår match. Jag hoppas att vi fortsätter att spela lika bra som vi har gjort och att det räcker långt. Vi saknar ju nu ett par spelare som har fått mer förtroende i A-laget eftersom de har gått bra hos oss så det är ju bra cred till vårat lag men också en utmaning att få in andra och täcka upp. I måndags gick det bra men det blir en tuffare utmaning ikväll.

Ikväll börjar VM i handboll. Matchen kommer att starta innan vår match är slut så man lär väl få höra rapporter från läktaren kan jag tänka mig. Vi får se hur vi styr upp resten av matchen så jag får en chans att se den. Jag hoppas Sverige får en bra start på VM så att det blir ett roligt VM.

Vi skrivs!
11 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Skanstullshallen

När jag kom hem från jobbet igår kunde jag för ovanlighetens skull sjunka ner i soffan en stund då vi hade panerat upp kvällen där jag fick en paus innan det var dags för övriga händelser. Tanken var att jag skulle springa men jag skippade det och planerade in annan träning istället så jag utnyttjade denna tid till att se klart Bird Box. Har ni sett den?

När jag hade sett klart filmen så åkte jag och hämtade Ludwig som var på fotbollsträning (efter att han hade tränat extra handboll med P05) och medan han duschade så fixade jag mat. Vi hann äta middag tillsammans innan jag skulle dra iväg och träna.

Jag skulle in till Skanstullshallen och träna tillsammans med mitt nygamla lag Norrtull (Boltons div 4-lag). När jag kom till Skanstull så tränade herrlaget innan så det var många som kom fram och hälsade och tyckte att det var kul att ses och frågade så klart en del om Skånela och gratulerade till att det går så bra för oss. De juniorer som var där pratade dessutom en del om att vi ses i SM i Härnösand om några veckor. Det var kul att träffa alla Boltonmänniskor och det var roligt att träna även om det blev fotboll och spel. Det var ok närvaro och vi hade roligt...och jag fick känna hur dålig form jag är i. Men på söndag blir det match så det ska bli kul.

Ikväll är det träning och sen är det full fart med matcher dör vi tar emot serietvåan Silwing Troja hemma imorgon med Sifen och sen har jag Nivå 1-match med P07 på lördag samtidigt som Arlanda är och spelar borta mot Avesta Brovallen. PÅ söndag tror jag att det är lite lugnare men då avslutar jag i alla fall helgen med hemmamatch med Norrtull mol Ösmo.

Vi skrivs!
10 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
TS3

En av sakerna vi skrev i kontraktet när jag gick till Skånela som tränare förra våren var att jag skulle få gå TS3 och åter igen komplettera min tränarutbildning (jag gick hela tränarskolan på 90-talet). När jag hade skrivit på så hörde jag av mig till Svenska Handbollsförbundet men då var den redan fullbokad tyvärr men de satte mig på kö till nästa så igår fick jag ett mail från dem att det nu går att anmäla sig till årets upplaga och jag tror att jag var först med att registrera mig faktiskt :-) Det ska bli kul.

Igår var sista dagen på jullovet för Ludwig vilket bland annat innebar att jag fick jobba hemifrån på eftermiddagen då vi inte hade löst att någon var hemma då. Jag klagade inte utan det var mysigt att ha hans sällskap när jag satt och jobbade. Jag missade på tårta på jobbet för min projektledare som fyllde år men det var nog bara bra för mig.

På kvällen var det träning med Sifen. Tisdagar brukar vara vår sämsta träning då de har haft träning i skolan och sen kör vi fys en timme med en och en halv timme handboll så de brukar bli lite trötta och ofokuserade mot slutet. Det var sådana tendenser igår också men var ändå en av de bättre tisdagarna hittills så jag hade ändå en bra känsla på väg hem.

Det är mycket roligt som händer med handbollen den närmaste tiden med Sifenmatch mot Silwing nu på fredag men sen har vi Bodenresa nästa helg och helgen därpå åker vi och spelar SM i Härnösand där jag har rötter och släkt så det ska bli kul. Med småkillarna har vi en del matcher men vi har inte cup igen förrän Bygma på sportlovet och då kör vi blandade lag så vi får väl se hur långt vå prestation kommer att räcka där.

Vi skrivs!
9 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vinst mot Täby

Jag har ju varit tränare för ett antal seniorlag genom åren och det var faktiskt min första seger mot moderklubben Täby. Det är alltid speciellt att spela mot folk man känner och särskilt Täby där jag har min historik och dessutom är ungdomstränare fortfarande. Jag var nära att vinna några ggr med AIK men det har aldrig räckt hela vägen.

Nu har jag lite andra förutsättningar mot vad jag har haft tidigare då jag har ett utvecklingslag i en elitförening med en massa duktiga ambitiösa spelar så trots att vi nu har saknat några tongivande spelare så har vi ändå haft bra spelare att fylla på med. Det var flera stycken som var revanschsugna igår efter att vi spelade oavgjort innan Jul.

Jag tycker att vi gjorde en ok match men det viktigaste är hur vi hanterar matchen och att vi ändå vinner klart som vi borde göra i en match där Täby också saknar några tongivande spelare. Det största orosmolnet inför matchen var att vi saknade vänsterhänt högernia och att Täby har fått låna Börjes från AIK. Vi löste det på ett bra sätt tycker jag och jag tycker dessutom att Börjes och Linus var jämnbra i Täbys mål.

I och med vinst mot Täby så befäster vi serieledningen och har nu en riktigt svårt match redan på fredag igen. Vi möter Silwing där jag också har en hel del bekanta och de kommer alldeles säkert vara sugna på revansch då den matchen blev oväntat ojämn sist vi möttes. Silwing ligger för närvarande tvåa i serien bakom oss och har många kompetenta spelare så det blir en riktigt svår match. Kul ska det bli i alla fall.

Vi skrivs!
8 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Tygrikesnatta

I helgen har vi varit på en cup som heter Tygrikesnatta i Skene. Vi hade bara med oss 8 killar så oron var att det skulle räcka med tanke på att folk kan bli trötta, skadade eller sjuka men de har kämpat på föredömligt.

Jag hade som sagt onda föraningar eftersom det såg så risigt ut på träningen i onsdags men det var som bortblåst när det väl var dags att börja spela i lördags. Vi fick se våra 2 motståndare i gruppspelet när vi kom till hallen och insåg att de vi skulle inleda mot var betydligt starkare än vår andra match.

Vi inleder med att vinna klart med 7 mål mot det "svårare laget" och jag kände att vi fick en riktigt bra start på turneringen. Det stora pluset var att vi fick väldigt fin kritik från deras ledare som var imponerade av vårat spel och killarnas insats så alla växte lite av det.

I match 2 släppte det helt och vi vann stort även den matchen vilket bäddade för att vi skulle möta starkare motstånd på söndagen. Det var mycket som satt oväntat bra på plats i spelet och som vanligt var framför allt vårat 3-2-1 som var vinnande men det var flera saker som såg bra ut framåt också det var bra avsluten som var oslipade.

Vi skyndade oss till middagen då vi hade 2 sena matcher och vi precis skulle hinna äta innan de stängde middagen 21:00. Vi hann precis och alla fick i sig mat men det var ett par som var tagna av dagen men de fick sova gott och repade sig till söndagen så det var lugnt.

När vi kom till den nya hallen på söndagen fick vi se en jämn och välspelad match mellan våra motståndare för dagen och jag kände att detta kan nog bli lite tuffare än de relativt enkla segrarna på lördagen.

Det blev inte så utan vi startade med att vinna med 10 mål mot det ena laget och var sen laddade för att göra en stark insats mot det andra laget som vi tyckte hade haft det bästa spelet som vi hade sett i turneringen. Killarna fick ur sig det sista de hade i den matchen och gör turneringens bästa insats både bakåt och framåt och vi vinner sista matchen med hela 22-10 mot det bästa motståndet så det var riktigt starkt.

Det skulle visa sig att vi var det klart starkaste laget i denna turnering och vi har verkligen fått chans att hänga och ha kul tillsammans samt fått gå igenom vårat spel både framåt och bakåt ordentligt så detta var en perfekt start på det nya året och nu ser man fram emot alla roliga matcher och turneringar som vi ska spela i år.

Ikväll byter jag overall och ställer mig och coachar mot Täby istället. Vi har årets första match med Sifen och det blir hemma mot Täby som vi mötte borta innan Jul. Jag hoppas att vi får till det bättre denna gång då det kändes som att vi förlorade en poäng i den matchen. Täby är bra så det blir en tuff match men jag hopas ändå att vi kan få till det bra mot dem och starta året med en vinst.

Vis krivs!
7 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nu drar det igång igen

I onsdags hade vi som sagt årets första träning med Täby P07 och det var inte någon bra träning men förmodligen ganska så nödvändig för imorgon åker vi på cup i Skene, Tygrikesnatta. Hade det bara varit en fortsättning på den väldigt starka höst som vi har haft hade jag nog sagt att vi hade stor chans att vinna cupen men som det såg ut på träningen så får vi nog ta en lite mer ödmjuk inställning. Jag hoppas att det blir kul i alla fall det är det som alltid det viktigaste.

Ikväll har vi årets första träning med Sifen. Vi tränar idag och då håller jag träningen och sen är det dessutom träning på söndag och då håller Tim i den själv då jag fortfarande kommer att vara i Skene. Vi tyckte att det var viktigt att få in 2 bra träningar den här helgen eftersom seriespelet drar igång på måndag igen och då är det retur mot moderklubben Täby hemma i Vikingahallen. Jag hoppas att vi kan hålla hela vägen och knyta ihop säcken denna gång.

Idag jobbar jag inne i stan och precis som igår är jag alldeles för trött så jag hoppas verkligen att vi kommer in i "vanliga" rutiner när vi alla tre börjar våra normala rutiner igen. Ludwig börjar skolan igen på onsdag och vi jobbar båda 2. Det blir kul att allt dra igång på riktigt igen även om det så klart också har varit skönt att vara ledig och få lite distans.

Vi skrivs!
4 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Strömlöst

Igår var det så arbetsdag igen och jag skulle jobba hemifrån eftersom jag hade ett par ärenden på hemmaplan, bland anat så skulle mina 07:or träna tillsammans med 06:orna inför cuperna i helgen och jag skulle var med och se över mina killars intresse.

Vi kom i säng sent på torsdagen och plötsligt får vi strömavbrott mitt i ett program som vi tittade på. Vi tar det som en signal att somna men när allt drar igång igen så börjar saker att lysa och låta i hela huset så vi fick gå upp och åtgärda det. När vi sen vaknar på morgonen så är det helt tyst igen och då visar det sig att vi har fått ett nytt strömavbrott.

Ludwig slapp alla detta då han sov över hos Erik i Kyrkbyn så honom såg vi inte förrän på träningen. Själva fick vi en mörk förmiddag där vi försökte få mer information om hur länge strömmen skulle vara borta. Vid lunch var det träning så vi hade tagit med oss våra jobbsaker och satt i hallen och åt sen frukost och jobbade tills det att träningen började och efter så satte vi oss i centrum och åt lunch och jobbade så att vi kunde ladda upp våra telefoner och datorer.

Vi såg information om att strömavbrottet kanske inte skulle hinna bli fixat samma dag så vi bokade rum på Scandic i Täby men plötsligt fick vi en indikation via larm-appen i våra telefoner att larmet inte längre var strömlöst så vi åkte hem och allt var igång. Vi satte igång och eldade i öppna spisen och fick en myskväll hemma istället. Skönt.

Träningen vi hade mitt på dagen visade verkligen att killarna behövde träna för kvalitén var riktigt låg och deras flås hade försvunnit under ledigheten så vi får se hur det ser ut i helgen. Förhoppningsvis så gjorde träningen något för att förbättra förutsättningarna.

Vi skrivs!
3 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Summering av året

Ja 2018 blev ett ganska blandat år men framför allt ett väldigt positivt och framgångsrikt. Det enda riktigt negativa som hände var att jag lev riktigt dåligt behandlad av en chef på Schibsted vilket ledde till att jag slutade men det ledde å andra sidan till att jag började på Claremont där jag stortrivs nu.

Detta skedde 2018:
- Jag testade först 3-3 och till slut vårat framgångsrika 3-2-1 med Täby P07
- Vi vann Skadevi Cup med Täby P07
- Täby P07 har tagit tillbaka sin plats som ett av Stockholms topplag via fina insatser i seriespelet
- Jag slutade på Schibsted
- Jag började på Claremont där mitt första uppdrag blev på Indiska och sen blev det Svensk Travsport
- Jag började som tränare/coach för Skånelas utvecklingslag HF SIF
- Mitt HF SIF har haft en väldigt framgångsrik höst och leder serien med 3 poängs marginal vid julvila
- Vi gifte oss i Las Vegas
- Vi åkte på bröllopsresa i Kalifornien
- Jag gick TS2
- Jag gick ledarubildnng via Ricoh med Jennie Linell
- Jag var inne och körde bil av misstag i Mexiko
- Mina P07 spelade Järnvägen Cup (B-silver) och Västerortscupen (Guld) tillsammans med P06
- Vi åkte på Partille Cup med P07 där vi förlorade en jämn kvartsfinal mot Brasilianska Herkules
-


Det har hänt massa andra saker och jag kommer att fylla på när jag kommer på dem.

Vi skrivs!
2 Januari 2019  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Hemma

Idag stannade jag hemma och jobbade. När jag var inne på kontoret igår var vi total 4 stycken och jag fick höra att samtliga skulle jobba hemifrån idag så jag passade också på att göra det. Det är väldigt lite att göra dessa 2 dagar och nästa vecka drar allt igång igen ute på Solvalla så det är skönt med ett par lite lugnare dagar.

Dessa dagar följer vi dessutom våra kompisar i P13 som är och spelar Norden Cup. Det är stort att vara ett av lagen som blir utvalda att få vara med och spela där så bara att de är i Göteborg och spelar är ett erkännande. De gör bra ifrån sig och jag hoppas att mina killar kommer att fortsätta att utvecklas på ett lika fint sätt och vara nära att få en liknande utmaning framöver. Blir det inte Norden Cup som är väldigt svårt att komma med till särskilt om man som vi satsar mycket å bredd så hopps jag att vi fortsätter att göra bra ifrån oss i de olika turneringar vi åker på.

Nu är det bara en helg kvar av detta år och vi får se hur vi ska fira in det nya året. De senaste åren har vi valt att fira hemma och mer satsat på god mat och dryck än att klä upp oss och andra sådana saker...jag kan tänka mig att det blir likadant nu.

Vi skrivs!
28 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Juluppehåll

Idag är jag tillbaka och jobbar igen efter att ha varit ledig sedan i fredags innan Jul. Så skönt men man vänjer sig snabbt så vet var jobbigt att gå upp i morse så klart. Det var i alla fall väldigt smidigt att ta sig till jobbet med lite trafik och lite folk som var ute och gick när jag tog min promenad från Kungsholmen till jobbet vid Stureplan.

Det har varit en bra helg där vi har umgåtts mycket med familjen och fått en massa roliga julklappar. Ludwig fick 5 stycken handbollar av olika slag som han har önskat sig men den största klappen var hans smarta högtalare med tillhörande lampor som går att styra via google Home. Det fungerade så bra så vi har använt våra julklappspengar till att bygga ut systemet i huset. Riktigt kul faktiskt och praktiskt.

Idag kunde vi båda åka till jobbet trots att Ludwig är ledig då Erik sov över och killarna klarar sig själva. Jag har lite svårt att vänja mig vid att han växer upp så snabbt nu men det är självklart kul samtidigt. Vi får se om de hör av sig här om en stund när de vaknar men det var väldigt bra timing på detta måste jag säga.

Nu är det jobb i 2 dagar och sen får man var ledig några dagar igen över nyår mm. Nästa onsdag ska vi köra träning inför Tygrikesnatta som killarna ska spela i Skene nästa helg så det är ca en vecka tills vi kör handboll igen.

Vi skrivs!
27 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ledigt

Igår hade vi en riktig kanonkväll med både Täby P07 och Sifen.

Med 07:orna så hade vi en överraskning. En av våra föräldrar jobbat på eventbolag och hade tagit med sig bumperball. Killarna fick ha på sig jättestora uppblåsbara bollar som de hade på sig när de sprang runt och spelade fotboll. De hade jättekul och vi som tittade på hade minst lika kul.

Som mellanspel så fixade vi mat och köpte julklapp som jag skulle ha med mig till nästa aktivitet. Vi hade julklappsspel och minihandbollsturneering med Sifen. Vi ledare hade ett eget lag som hette vinnarna och hade Sverigetröjor. Enligt oss själva så vann vi alla matcherna men kilarna höll inte med. Vi hade ett riktigt dream team med Tim, Reicke, Jessan, Ulrika, Mackan och jag själv så klart.

Nu har vi en Julpaus med handbollen och nästa tillfälle blir inte förrän 2/1 då 07;orna eventuellt kommer att träna tillsammans med P06 inför cuperna som båda lagen ska åka på. Sen är det Tygrikesnatta för 07:orna första helgen i januari och Sifen har match mot Täby 7/1 så innan dess ska vi försöka hinna med ett par träningar.

Vi skrivs!
21 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Aktivitetsdag

Igår var det min handbollsfria dag så jag åkte via Kyrkbyn för att hämta Ludwig från hans extraträning i handboll med de äldre killarna. På väg hem så handlade vi lite och jag fixade lite inför helgerna och sprang på ett par vänner som jag stannade och pratade med. Bland annat en gammal flickväns bror som stoppade mig och på något sätt kände igen mig trots att det måste vara över 20 år sedan vi sågs. Lite kul faktiskt.

När jag kom hem så kastade jag in Ludwig i duschen medan jag började laga mat. När Elisabeth kom hem så åt vi och kollade julfilm. Vi såg Netflix nya "Christmas Chronicles". Den var helt ok men jag hade faktiskt väntat mig lite bättre då jag har sett och hört en hel del positivt om den. Det som var kul var roliga skådisar och cameos och julstämningen i den men lite då och då var den lite för tramsig till och med för mig som uppskattar sådant.

Ikväll är det fullt med aktiviteter med de sista julavslutningarna i handbollen. Först ska vi göra en speciell aktivitet med P07 som jag berättar om imorgon om det mot förmodan är någon från den verksamheten som läser här. Det är lite hemligt. Efter det drar jag till Märsta där det r julklappsspel och minihandbollsturnering där vi ska ha ett ledarlag så det blir kul.

Vi skrivs!
20 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Jultävlingar

Det började som en rolig sak som Tordan i Djurgårdshof körde med oss varje Jul när jag spelade i div 1 med den för ett antal år sedan. Därifrån har jag fått upplägget och modifierat det lite. De första som fick testa det var Vallentunas herrlag när jag var spelande tränare där och det uppskattades och växte till att vi även bjöd in damlaget och gjorde det tillsammans.

Jag tog med mig det till AIK där vi också körde först själva och sen med damlaget. Förra året körde jag det med Boltons herrlag och igår var det Skånelas tur. Upplägget är att alla får värma upp gemensamt (igår blev det Stamp On the Ground som jag kör med P07) och sen är det ett antal tävlingar där man utmanas i precision och armteknik. Det är allt från "helplansbosse" till "stillastående kanstkott". När man lyckas belönas man med lotter och sen avslutas allt med fika och julklappslottteri.

Det var högt engagemang även om vissa var lite stela i början men efter ett tag var alla med och körde på och framför allt julklappsutlottningen i slutet var uppskattad. Konceptet håller än så länge och vi får se i vilken form det visar sig näst år. På torsdag har vi sista tillfället innan Jul och då blir det julklappsspel och minihandbollsturnering.

Vi skrivs!
19 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
En i raden

Nu sista veckan innan Jul så är det julavslutningar hela tiden känns det som men jag gillar det så jag ska inte klaga. I söndags hade vi en slags avslutning med P07 även om den riktiga kommer på torsdag men igår var det avslutning med hela Skånela och det var riktigt trevligt. Det var en massa småmatcher bland barnen och mina killar coachade samtidigt som jag mest gled runt. Allt avslutades med att herr- och damlaget lussade för alla nere på plan. Herrarna hade klätt ut sig till allt möjligt konstigt och stod verkligen för underhållningen.

Ikväll har vi en av två avslutningar med Sifen då jag ska köra ett beprövat upplägg som jag har kört i alla mina herrlag och där killarna ska få tävla och skratta lite åt varandra så jag tror att det blir kul. Nästa avslutning på torsdag innehåller minihandboll mm

Det största med gårdagen var självklart att Elisabeth fyllde år så jag och Ludwig hade köpt presenter dagen innan när var var i shoppade. Eftersom vi hade julavslutning med Skånela igår så kom jag hem tidigare än vanligt vilket passade bra så att vi kunde fira henne. Jag köpte tårta på väg hem och sen blev det middag och fika samtidigt som födelsedagsbarnet fick öppna sina fina presenter där Ludwigs var bäst med en riktigt fin mugg :-)

Vi skrivs!
18 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Roundup

I fredags hade vi specialträning med fokus på individuellt försvarsarbete med P07 och P06 i Täby som jag höll i. Det var bra fokus och blev en bra träning för de som ville ta till sig av det jag ville lära ut. Mina killar tog med sig en del på lördagens sammandrag där vi för första gången på länge slog Hammarby i en ganska dålig match och sen gjorde en riktigt bra match och vann övertygande mot Huddinge som såg betydligt hetare ut. Bra gjort av killarna!

På eftermiddagen var det så dags för årets sista match för Sifen och nu skulle vi spela mot min moderklubb Täby. Vi saknade några betydande spelare men kände ändå att vi hade chans i matchen. Det blev en jämn match där vi hade övertaget men bränner alldeles för många klara lägen kanske lite för att Täby hela tiden drar ner på tempot så vi inte alls kommer upp i den intensitet som vi brukar få till i matcherna. I slutet så är Täby hetast och vi lyckas inte stänga matchen så det blir oavgjort. Trist men bra med 1 poäng ändå i denna svåra match för våra unga killar så eftersom Silwing förlorade mot Nyköping som nu är ny tvåa i serien så leder vi fortfarande serien med 3 poäng vid juluppehållet så vi får absolut vara riktigt nöjda med den här hösten då vi endast förlorar 1 match. Riktigt bra jobbat av alla!

I söndags hade Erik sovit över hos oss och på morgonen drog vi alla till Tibblehallen där hans lillasyster spelade match och sen blev et centrumhäng då även Valther hängde på för han ville hänga med Ludwig och Erik. Vi drog vidare till Gribby där vi hade praktisk teori för föräldrarna samtidigt som killarna fick köra Street handball och avslutade med föräldramatch.

Efter träningen så åkte vi in till Skanstull och såg mitt gamla lag Bolton spela mot Skogås där de vände i andra halvlek och vann via en riktigt stark andra halvlek. Det var kul att träffa alla vänner där. när matchen var slut pratade vi lite med alla vi känner i hallen och sen avslutade vi kvällen med shopping i Täby Centrum.

Vi skrivs!
17 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Slutspurt

Nu är det sista helgen med matcher inför juluppehållet. Imorgon spelar mina 07:or sammandrag hemma i Tibblehallen i i nivå 1 mot Hammarby och Huddinge och sen kommer mina killar från Sifen dit för årets sista match och det mot min moderklubb Täby. Det blir en rolig dag med många bra matcher.

Ikväll har vi extraträning med P07 och P06 som jag ska hålla i och temat är individuell försvarsteknik. Det är alltid en utmaning när det är många spelare på plats och dessutom från 2 olika lag som har lite olika upplägg men det har fungerat ganska bra tidigare så jag tror att det blir bra den här gången. Den här gången från Ludwig dessutom publik i form av farfar så det blir en extra krydda för honom.

På söndag ska vi ha ett lite nytt upplägg där vi har bokat hallen för att ha praktiskt teori med föräldrarna i P07 där de ska få prova på handboll och få se och känna på vad det är killarna håller på med. Kilarna kommer samtidigt köra Street Handball på andra sidan så de få chans att se sina föräldrar träna på andra sidan.

Vi skrivs!

14 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Maxa

Idag är det full fart på alla fronter. Nu när jag kom till jobbet så ser jag några trötta som är på väg hemåt då vi har haft produktionssättning av vissa delar av projektet. Det verkar ha gått bra så de är trötta men glada och det känns som en bra start på dagen. Min dag låste dessutom upp ännu mer då jag fick en lunch ombokad.

När arbetsdagen tar slut så åker jag direkt till Gribby där jag ska träna P07. Till helgen har vi årets sista sammandrag i Nivå 1 och det ska vi förbereda oss för. Precis som senast så blir det fokus på försvar och mer samarbeten för imorgon ska vi ha specialträning tillsammans med P06 där vi ska fokusera på individuell försvarsteknik så det blir en bra kombo inför helgens tuffa matcher.

Efter 07-träningen åker jag direkt till Märsta där jag ska hinna fixa ett par julklappar innan träningen med Sifen. På Sifens träning ska vi dels hinna informera lite om hur vi kör de närmaste veckorna men också köra en träning som fokuserar på helgens match mot Täby. Det blir den tuffaste matchen på länge skulle jag tror men jag hoppas att vi kan få en bra avslutning på en väldigt bra höst.

Vid lunch idag så kommer min pappa till Stockholm och hälsar på inför Julen och om vi får till det ska vi ta en fika/lunch i stan när han kommer. Ikväll ska han hälsa på min kusin och hennes mamma i stan och sen kommer han ut till oss ikväll. Det ska bli kul att träffas och vi får försöka få ut det mesta av fredagskvällen för sen åker han till Malmö igen på lördag.

Vi skrivs!
13 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
On my own

Det är inte så dramatiskt som det ser ut i rubriken. Igår var det Tims tur att få göra något annat än att vara i Vikingahallen så jag skulle hålla träningen själv. När jag kom till hallen så gick jag direkt in i gymmet som var tomt och skrev ned på tavlan vad killarna skulle göra. Jag hade kollat först vad de hade kört i skolan och skrev upp ett program som kompletterade det.

Killarna körde på bra och det var bra stämning på träningen. Tyvärr fick jag reda på att en kille som har gått och velat ett tag nu har bestämt sig för att trappa ner och byta klubb. Jag sa till honom att det är klart att jag förstår att det kan bli lite mycket med all handboll han kör och han är en av dem som vi inte har hunnit ge en chans i ettan än trots att han absolut har kapaciteten att vara med och konkurrera där. Han känner på det lite så får vi se om han kommer tillbaka, jag hoppas det.

Det blev en bra träning som jag hade hårdplanerat då just tisdagar brukar tappa lite i kvalité för killarna känns extra trötta då och det fingerade bra. De var lite trötta och ofokuserade på slutet när vi spelade men annars svar det en riktigt bra träning så jag ska försöka köra liknande upplägg mer.

På jobbet är det helt galet mycket just nu men det är bara att kämpa på enda in i kaklet. Imorgon kommer dessutom min pappa på besök så jag ska försöka komma ifrån en sväng och fika med honom på dagen för på kvällen när han kommer så har vi handboll och sen får vi fredagskvällen med honom men då har vi dessutom en specialhandbollsträning med en mix av P07 och P06 på kvällen och sen är det matcher för både Ludwigs lag och sen Sifen i Tibblehallen på lördag. På söndag har vi julavslutning med P07.

Vi skrivs!
12 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Julbord

Igår hade vi julbord med jobbet. Jag hade pratat med Tim så han höll träningen själv för jag kan aldrig vara med på sådana saker för det krockar alltid men handbollen men fick denna gång möjlighet att gå. Det var väldigt trevligt att träffa min kollegor som jag inte ser så ofta eftersom vi alla är ute på olika uppdrag och det var extremt god mat. Formatet var julbord men det var italienskt tema så allt var extremt gott från kallskuret på det kalla bordet till olika pastasorter och korvar på det varma. Till efterrätt var det efterrättsbuffé och glassvagn. Mycket trevligt. Trots Nobelmiddag på Stadshuset 200 meter därifrån så var trafiken smidig.

När jag var ute och gick på lunchen sprang jag på en gammal spelare från när jag tränade AIK som nu spelar i Sollentuna och han var nöjd med att de hade vunnit mot Bolton och gjort en stabil insats. Sollentuna är starka i tvåan och kommer med all säkerhet gå upp i ettan till nästa år om de inte hamnar i någon oflytsperiod. Täby vann mot Tumba i en jämn kamp och ligger på övre halvan i div 1 Norra och det blir en tuff match för oss i Tibblehallen på lördag.

Vi skrivs!
11 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
En vinstrik helg

Tydligen så har ett par av mina inlägg försvunnit på något mysteriskt sätt men här kommer i alla fall vad som har hänt i helgen.

I fredags hade vi hemmamatch mot Kungsängen med Sifen och vi hade onda aningar för vi visste att de har gått tungt resultatmässigt men har en av seriens bästa trupper på pappret. De har spelat jämna matcher och 2 av deras 4 poäng har de tagit mot Täby som vi tror att vi kommer få svårt mot nästa helg.

Första halvlek blev jämn och vi hade det svårt. De spelade bra och vi hade svårt att komma åt dem framåt med deras 5-1 och bakåt skönt de sönder oss ett tag. Vi kämpade oss upp och förbi i slutet av den första halvleken och sen vänder det. I andra halvlek släpper det helt och vi springer sönder dem och vinner till slut med hela 34-24. Riktigt starkt jobbat av killarna i andra halvlek.

På lördagen hade vi hemmaarrangemang med Täby P07 där prestigematchen var den sista mot Kungsängen som är en av killarnas huvudkonkurrenter i Stockholm. Vi vann de 2 första matcherna klart men spelade inte så värst bra så jag trodde att vi skulle få det svårt i de sista mycket svårare matchen. Mycket riktigt så spelar Kungsängen nästan ut oss under en period under den fösta halvleken men mina killar kämpar sig tillbaka och vi ligger under med 2 i halvtid. I andra halvlek funkar allt och vi vänder och vinner matchen med 5 mål. Killarna var väldigt glada och jag var väldigt nöjd med dem.

På kvällen var jag med familjen och släppte handbollen för en stund så det blev middag på Pinchos och sen Ghost på China. Det blev en grymt bra kväll och självklart pratade vi även en hel del handboll då Ludwig var väldigt nöjd med att vi vann mot hans nya kompisar i Kungsängen. Kul att killarna har börjat bli vänner mellan lagen. Det har gjort stämningen mycket bättre runt dessa "viktiga" matcher.

På söndagen avslutade vi helgen med shopping i Täby Centrum och herrjuniormatch i Märsta. Förra gången vi spelade mot Tyresö så förlorade vi men nu gjorde killarna en riktigt bra match och vi vinner med hela 10 mål. Riktigt stark insats!

Jag åkte vidare och spelade match med Gauthiod i Engelbrekts hallen mot mina vänner i Norrtull. Vi var bara 5 spelare visade det sig men det var ganska kul ändå eftersom jag mötte en massa vänner. Dessutom så kom mina gamla lagkamrater från Hovet-tiden efter och de spelar hela gänget i Bitter nu så det var kul att träffa dem med.

Ny vecka och nya möjligheter med julbord ikväll och på lördag spelar vi sista seriematchen inför Jul mot min moderklubb Täby. Det blir tufft men jag hoppas att vi får ihop det bra.

Vi skrivs!
10 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Hemmadagen

På onsdagar har jag ingen handboll så då hinner jag med en massa annat nyttigt som kanske inte alltid är så kul men tillfredsställande att man får det gjort. Efter jobbet åkte jag till Täby Kyrkby, handlade och anslöt till Ludwigs extraträning på handbollen. När träningen var slut åkte vi hem och mellanlandade innan han skulle vidare till fotbollsträning.

Tiden hemma utnyttjade jag till att tvätta, städa och laga mat. Det blir inte så mycket av den varan utom möjligen på fredagskvällar annars men det är skönt att bryta av andra rutiner för en kväll. När familjen kom hem så åt vi middag och såg på julkalendern innan det var dags att gå och lägga sig.

Nu står jag inför en massa rolig handboll de närmast dagarna som inleds med dubbla träningar ikväll. Med P07 ska vi köra mycket försvar och kamp så att de klarar av det bra mot duktiga Kungsängen på lördag när vi spelar 3 matcher i Nivå 1 och KSK står för det tuffaste motståndet. På Sifenträningen så blir det också fokus på match och en ganska lätt träning då vi har match hemma mot Kungsängen imorgon.

Sen rullar helgen på enligt vad jag skrev igår så det blir en massa rolig handboll hela helgen. December bara springer iväg men på det nya året händer en massa roliga saker med SM för Sifen HJ, andra halvan av seriespelet, ett gäng cuper för P07 och jag ska gå TS3 till sommaren.

Vi skrivs!
6 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Avstämning

Igår hade vi ett viktig dag för de tester som jag leder inom projektet på Solvalla. Vi skulle träffa en nybildad lite förvirrad gruppering som skulle få testa det nya gränssnittet som vi har skapat för dem och som dom kommer att jobba i från första januari. Det gick bättre än väntat och jag känner mig riktigt nöjd.

När jag kom hem så fixade jag middag åt min familj och fick hjälp av min mammas hund Nalle som var på besök. Han var väldigt sällskapssjuk och skulle vara med mig vad jag än gjorde men det var lite mysigt.

När jag kom till Vikingahallen så fikade killarna då vi har en ny rutin sedan några veckor tillbaka där de får rösta fram månadens sämsta fotbollsspelare och sen får han bjuda på fika närmaste träning. Jag och A-lagstränare Jimmy tog en avstämning då vi inte har gjort det på ett tag och båda var väldigt nöjda med hur våra verksamheter löper på just nu även om vi har haft lite otur med en del skador på "fel" spelare.

Det blev en bra träning där killarna körde på bra men lätt blir uttråkade då tempot går ner så jag försökte hålla så högt tempo som möjligt utan att det skulle påverka kvalitén allt för mycket. Det blev ett bra resultat och nu är vi redo för matchförberedande träning på torsdag innan alla våra matcher till helgen.

- Fredag kl. 19:30 spelar Sifen hemma mot Kungsängen i Div 1
- Lördag kl. 11:30 spelar Arlanda hemma mot Avesta Brovallen i div 4
- Söndag kl. 17:00 spelar Sifen HJ hemma mot Tyresö i P19 Nivå 1

Jag kommer att vara med på fredag och söndag men på lördagen ska jag coacha 3 stycken P11-matcher i Täby i nivå 1 så då får Arlanda klara sig utan mig.

Vi skrivs!
5 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Veckan har startat

Det var full fart på jobbet hela dagen och när jag slutade satte jag mig i köerna för att ta mig till Nacka eftersom vi hade bortamatch med juniorerna. Jag kom dit tidigt trots stora köer så jag tillbringade en stund i Nacka Forum där jag gick runt lite och åt på Redfellas som var ett av mina favoritställen när det fanns i Täby Centrum för några år sedan.

När jag kom till Nacka Bollhall så pågick det en lite oväntad träningsmatch. Skurus damer har EM-uppehåll så det hade utmanat Boltons PA. Damlaget spelade mycket mer rutinerat och med högra fart i sina satsningar än killarna och vann komfortabelt. Kul att se och det var många bekanta ansikten i hallen.

Innan vår match så tränade Skurus farmarklubb Nacka och när Skurus Hj gick in för att värma upp s hängde vi på men det visade sig att de inte hade stämt av med tränare in Nacka och det blev ett stort bråk?! mitt på plan som inte löste sig förrän en lång stund in på vår uppvärmning. Lite märkligt.

Innan matchstart fick jag höra av Skurus fd tränare Kevin att de missade steg 5 med 1 mål förra säsongen så tydligen var de mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Matchen började hyfsat jämnt men redan i halvtid ledde vi hyfsat stort och vi vann till slut med 18-31 vilket visar rätt tydligt hur matchbilden såg ut. Förutom att vi spelade ganska bra så var det stora med matchen att vi hade väldigt bra stämning i truppen och alla verkade ha riktigt roligt vilket höjde kvällen.

Precis innan matchstart så överraskade min familj mig med att dyka upp på läktaren. Jag hade en förhoppning att det skulle göra något sådant men blev ändå positivt överraskad. PÅ vägen hem fick jag sällskap av Ludwig i bilen vilket var kul då vi inte hade sett varandra på hela dagen. Mysigt.

Vi skrivs!
4 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Storvinst mot Boden

Jag har mött Boden många gånger genom åren som både spelare och coach. De första gångerna var när vi slogs om seriesegern i div 3 Norrland säsongen 2000/2001 då vi båda gick upp i div 2. Sista gången jag spelade mot dem var sista säsongen som jag var spelande tränare i Vallentuna och vi hade gått upp i tvåan för ca 5 år sedan.

Sedan dess har jag haft e säsongen med AIK där vi vann både matcherna och en säsong där vi förlorade båda matcherna och det var säsongen som de gick upp i ettan. Igår var det så dags för mig att möta dem med Sifen och på andra sidan stod min vän Martin som var kollega i både Bolton och på TS2 förra säsongen.

Matchen började jämnt men sen springer vi sönder dem totalt resten av matchen och gör 40 mål och då är vi svårstoppade. Både Axel och Casper gör dessutom var sin bra halvlek i mål och vi vinner med över 10 mål. Riktigt stabilt och nu är det bara 2 matcher kvar innan jul mot bekanta i först Kungsängen och sen min moderklubb Täby.

Planeringen denna vecka ser tuff ut på pappret men det är många roliga saker. Det gäller bara att få ihop det med jobbet då vi har en kritisk vecka i det projekt som jag jobbar i men det borde lösa sig tycker jag.

Ikväll har vi juniormatch borta mot Skuru, imorgon och på torsdag är det handbollsträningar (SIF och SIF+P07), på fredag är det Sifenmatch hemma mot Kungsängen, på lördag är det Nivå 1-matcher för P07 och samtidigt Arlandamatch hemma mot Avesta Brovallen och på söndag är det ännu en juniormatch hemma mot Tyresö.

Vi skrivs!
3 December 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Energi

Det är märkligt det där med att samma sak kan ge en så många olika slags känslor. Det som både ger mig mest och tar mest energi är så klart handbollen efter den är en sådan stor del av mitt liv.

I tisdags var en träning där jag gick hem på dåligt humör efter att jag tyckte att det hade varit en ovanligt loj och gnällig träning. Jag inser ju att det kan vara bra ibland men det är inte ett tillstånd som jag trivs med och jag var riktigt låg. Igår var det precis tvärtom, bra inställning folk vara glada och jag åkte hem fylld av energi och tyckte att det var det roligaste på länge. Lustigt hur man kan känna så olika bara utifrån några detaljer som är annorlunda.

Idag är jag på Acandos kontor i stan där de andra konsulterna i mitt projekt sitter. Jag inledde dagen med mina kollegor på Claremont men har gått hit för att jobba närmre de som sitter i projektet. Jag trivs med människorna här men trivs bra på det företag där jag är anställd som har flera punkter som är bättre så det är en bra kombo med det bästa från 2 värdar.

PÅ lunchen idag ska jag försöka hinna äta lunch med en handbollskollega samt hämta Bingolotter från Thomas och Bingolottokalendrar från Ewa så sen är vi "redo" för uppesittarkvällen och tiden fram till Jul...kanske inte min favoritsysselsättning men en familjeaktivitet som har blivit tradition och vi stöttar vänner som behöver sälja för sina handbollslag.

Vi skrivs!
30 November 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Mycket kul

Igår var jag och hämtade Ludwig på handbollsträning med P05 för att sedan släppa av honom på fotbollsträning i Skarpäng. Mitt uppdrag för kvällen då jag inte hade någon egen träning var att städa inför att vi får gäster på fredag och att laga mat till familjen tills det att de kom hem.

Idag är det torsdag och det innebär dubbla träningar som vanligt. Först har jag P07 där det kommer att bli mycket fokus på skotteknik som alla behöver just nu och dessutom lite genomgång i spelstruktur som de nyare kan behöva då vi har Nivå 3-matcher nu på lördag där det kommer att vara många ny som spelar.

På fredag får vi gäster vilket ska bli mycket trevligt och sen är det matcher för P07 på lördag och SIF parallellt med Arlanda på söndag. Det roliga med SIfenmatchen är att vi möter Boden där Martin som jag lärde känna i Bolton och på TS2 förra säsongen nu är coach.

Vi skrivs!
29 November 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Planering

Nu går vi in i slutfasen av det projekt som jag sitter i och vi stöter hela tiden på problem som vi behöver hantera men det går sakta framåt och jag tror ändå att vi kommer att få ihop det till slut. Idag har jag oturen att båda mina testare är hemma och sjuka men det verkar som att det inte är värre än att de kan jobba hemifrån så det blir lite meck men öser sig förhoppningsvis på ett bra sätt ändå.

På handbollen med Sifen så brukar vi ofta göra så att vi planerar lite på egen kammare och sen synkar vi när vi ses innan träningen jag och Tim. Igår var han på utbildning på förbundet så jag skulle hålla träningen själv. Jag hade planerat en träning som dels skulle ge lite mer variation än vad vi har kört på sistone och dessutom ge mer utrymme till dem som har fått lite fokus. Tyvärr så blev träningen av flera skäl inte så bra vilket kändes trist då den fick en bra start och hade potential att bli en av de bättre.

Den gemensamma nämnaren i båda dessa fall är så klart människor. Det är ju dessa de avgörande faktorerna ofta handlar om och det kan hända så mycket både positiva och utmanande saker. Det är ju också det som är roligt med att jobba i team och att försöka leda det.

Vi skrivs!
28 November 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Utmaningar

Ja det går ju väldigt bra just nu med alla mina lag men det är inte utan utmaningar. När man jobbar med teams så finns det alltid folk som faller ur eller har egna utmaningar som man som ledare behöver jobba med. Det finns i alla lagen och det går upp och ner hela tiden. Det kan ha med sin egen prestation att göra men även med ens roll i gruppen eller saker som inte alls har med laget att göra. Det jag har lärt mig genom åren och framför allt de senaste säsongerna är att ta tag i sådana saker direkt så att de inte eskalerar och det har också fungerat bättre då.

Nu går vi in i den här veckan som serieledare och killarna springer snabbt iväg i tankarna men vi ledare är lite mer realistiska och är så klart jätteglada att det har börjat så bra men inser att vi är ett ungt lag som är nykomlingar i serien och det kommer upp och nedgångar så det är bara att hela tiden jobba hårt för att se till att vi stabiliserar oss i serien så f¨år vi se hur långt det räcker till slut.

Det är inte så många matcher kvar innan juluppehållet nu. På söndag möter vi Boden hemma där Martin som också var i Bolton förra säsongen är coach. Fredag efter det tar vi emot Kungsängen där Pierre är coach och som de flesta vet så har han förflutet i Skånela och vi har dessutom ett par spelare som har ursprung i KSK så det blir också en speciell match. Sista matchen innan Jul blir hemmaplan för mig då vi möter Täby som ju är min moderklubb. i laget spelar dessutom Gustav och Robert som har spelat i Skånela. Robert har jag dessutom varit tränare för när han var förstaårssenior i Vallentuna för några år sedan.

Vi skrivs!
27 November 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Serieledning!

Ja det har varit en riktigt bra helg sett ur handbollssynvinkel. Den började ändå lite knackigt då vi hade specialträning tillsammans med P06 i fredags där upplägget var sådär och kvalitén var riktigt dålig. Jag gjorde vad jag kunde med de övningar som jag gav feedback på men det var en väldigt svajig träning.

I lördags åkte vi till Solna för 2 tuffa matcher i nivå 1 med P07 där vi skulle spela mot AIK och Skogås. AIK är alltid taggade mot oss och det är väl självklart delvis för att jag var herrtränare där förut och de känner både mig och Ludwig. Denna gång blev det inte en jämn match och vi vann med en massa mål. Skogåsmatchen däremot blev en jämn historia där vi spelar bättre än dem rakt igenom men slarvar lite för mycket under den andra halvleken och få till slut oavgjort. 2 helt ok insatser av killarna.

Elisabeth och Anna hade en match med vårat nivå 3-lag i Sollentuna där vi bara ställde upp med nya spelare kryddat med några 08:or och där hade de det tufft men verkade ha kul och det är ju det viktigaste. Ett par spelare som i vanliga fall har det tufft hade en bra dag så det är ju riktigt kul att höra.

Efter sammandraget åkte vi mot Märsta och några av våra 07:or följde med för att heja och leka handboll i alla pauser. Kul att det tycker att det är så roligt och har ett så högt engagemang.

Jag kände rätt tidigt i matchen mot Enköping att vi var det starkare laget men de kämpar på och händer på hela matchen. Vi avgör i slutet och vi gör inte säsongens bästa handbollsmatch kvalitetsmässigt men det känns riktigt stabilt och vi vinner till slut med 4 mål. Vi får dessutom reda på att Täby har vunnit mot Mantorp och Tyrold mot Silwing och plötsligt är vi nya serieledare. Riktigt kul och de här killarna är verkligen värde den framgången.

Igår var vi och kollade på lite vänner när det spelade så efter en förmiddag med städning och shopping så åkte vi till Skogås där våra vänner i Sundsvall spelade mot Skogås. De kämpade på bra med Skogås var lite för bra. Jag sprang på lite andra bekanta där också det var lite kul att prata, en av dem var Skogås 07-tränare som tydligen spelar i herrlaget där.

Vi åkte vidare till Knivsta där vi hade blivit inbjudna till familjen Reicke. Vi hann bara träffa Johannes en snabbis då han skulle äta tillsammans med sitt lag innan matchen vi var där för att se men då stannade vi kvar och fikade med Yvette vilket var mycket trevligt. Bolton formligen körde över Vassunda vilket så klart gav blandade känslor. Kul att se att killarna jag tränade förra säsongen fortsätter att övertyga som vi gjorde efter Jul men tråkigt för Vassunda att de inte riktigt får till det. Även denna match så var det trevligaste att träffa alla vänner från de olika klubbarna som var där.

Vi skrivs!
26 November 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Fredag i stan

Ibland så sitter jag och delar av mitt projekt inne i stan och idag är en sådan dag. Nu när jag inte är inne i city så frekvent som jag var förut så är det lite mer exotiskt och jag inledde dagen på mitt kontor hos Claremont och nu sitter jag resten av dagen hos Acando precis mitt emot Centralen.

Igår hade jag dubbla träningar och båda blev bra så det känns bra inför helgen då vi har flera matcher med P07 och 1 tuff hemmamatch mot Nyköping med Sifen. Ikväll är det specialträning för P06 och P07 där fokus kommer att ligga på målvakterna men det kommer så klart även vara givande för utespelarna då det blir mycket skott.

Vi skrivs!
23 November 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
UAT

Idag kör vi igång sista fasen på mitt uppdrag här på Solvalla. Vi har kommit så långt så att vi ska sätta igång med UAT (User Acceptance Test) där vi släpper in de som ska jobba med våra system att testa lösningen så att de är nöjda inför att vi släpper ut det till dem i december i god tid innan årsskiftet. Det ska bli kul men är alltid lite nervöst och osäkert innan man har kommit igång på riktigt.

Igår hade vi träning med Sifen och medan jag höll i träningen så röjde de andra ledarna förrådet så jag fick göra det roligaste. De hittade för övrigt en massa konstiga saker som kanske inte borde lagras så som gamla maskotar, 10 fotbollar och en massa gamla saker som vi kunde slänga. Träningen blev så där faktiskt men jag tycker att både jag själv och killarna tog hem det mot slutet då det åtminstone var bra tempo i allt vi gjorde och det är ju lite vårat spel.

Det som återstår av veckan nu är att vi ikväll faktiskt har en rätt lugn kväll innan det imorgon är dubbla handbollsträningar, på fredag är det specialträning tillsammans med P06, på lördag är det sammandrag med P07 på förmiddagen och match mot Nyköping med Sifen på eftermiddagen och på söndag ska vi turista lite med handboll i Skogås när de möter Sundsvall på förmiddagen innan vi åker till Knivsta och fikar med familjen Reicke innan det blir match mellan Vassunda och mitt gamla lag Bolton.

Vi skrivs!
21 November 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
I tid

På jobbet jobbar jag oftast i projekt och där är tid oftast en kritisk faktor. Jag sitter just nu i ett projekt som är väldigt tidskritiskt där vi måste vara klara till ett visst datum för att de bolagen som är inblandade inte ska råka ut för böter mm. Vi har det tufft men jag hoppas vi ska klara det. En sak som till exempel inte får hända är att man kommer sent med saker som man hoppas att andra har tänkt på och sen flaggar det när ingen har tid....precis det hände igår så jag hoppas att vi löser det.

På kvällen var jag och tittade på när Ludwig tränade med 05:orna ute i Täby Kyrkby och efter det skulle jag till Märsta och träna Sifen. På väg dit skulle jag hinna in på Intersport i Märsta och köpa en sak samt äta middag. Tiden bara sprang iväg så jag hann med Intersport men ingen middag så jag fick rusa in i hallen, byta om och var precis i tid till samlingen på läktaren. Det är viktigt att vara i tid :-) Det blev middag när jag kom hem sen istället.

Vi skrivs!
20 November 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Mantorp borta

Det har verkligen varit en rolig handbollshelg där båda mina lag har gjort riktigt starka insatser men tuffa utmaningar.

I lördags hade vi sammandrag i nivå 1 hemma mot Tyresö och Skuru och samtidigt nivå 3 i Solna mot AIK och Vallentuna. Vi gjorde en swith med några spelare och ledare mellan matcherna så att flera skulle få testa olika nivåer och för att ledarbarnen skulle få hänga med sina pappor.

Mina 2 matcher blev först Tyresö som vi förlorade mot när jag inte var med förra gången och jag kände att nu borde vi ta dem efter hur vi har spelat och tränat på sista tiden och eftersom vi saknade ett par spelare mot dem förra gången. Så blev det också och killarna gjorde en stabil insats och vann övertygande. Den andra matchen var mot Vallentuna där våra nya killar och de vi hade lånat in från P08 gjorde bra ifrån sig och även där blev det vinst. Den matchen blev det dessutom lite guldkant på när våra F07 kom dit och hejade för de skulle spela match efteråt.

Efter matcherna stannade vi i hallen och killarna fortsatte att "leka handboll" och vi åt en sen lunch innan det var dags för Street Handball där vi hade ett stort deltagarantal som villa köra en avslappnad och rolig träning.

Igår hade vi en heldag med Sifen då vi skulle åka till Mantorp för säsongens kanske svåraste bortamatch. Jag hade fått flera varningar för hur bra Mantorp var innan så både jag och laget var riktigt laddade. Vi hade saknade ett par spelare som skulle vara med A-laget mot Tyresö men kände ändå att vi har bra killar som kan steppa up.

Vi träffades och åt lunch på ett ställer nära Mantorp och stämningen var på topp. Min familj, Källemyrs och Martins pappa var också med så vi var ett stort gäng. Efter matchen åkte vi till hallen och killarna fick ta sin promenad och hann dessutom med lite fotboll på konstgräset. Jag kände igen hallen men insåg att det är 15 år sedan jag var där och spelade med Bolton.

Vi börjar matchen bra och tar initiativet men en bit in i den första halvleken så börjar vi slarva och blir lite glesa bakåt och det utnyttja Mantorp skickligt och tar över ledningen med som mest 3 mål. Vi tar timeout och lugnar ner killarna för att då oss att komma tillbaka till våra grunder och efter det ser det mycket bättre ut. Det tar en lång stund innan Mantorp gör mål på oss igen och under den perioden lyckas vi vända på steken och i halvtid leder vi med 1 mål.

Vi går ut med en bra känsla i andra halvlek och även fast vi följs åt i målprotokollet och vi får några jobbiga utvisningar så tuggar killar på hela tiden och jobbar bra med alla detaljer. Eftersom vi matchen igenom håller det högre tempot och dessutom orkar göra det via strategiska byten så är vi också starkast i slutskedet och då är det inget snack och vi vinner ganska komfortabelt till slut med 26-33. Riktigt kul.

Vi skrivs!
19 November 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Antal

Ja jag har denna säsong fått lära mig att hantera träningar med ett stort antal spelare. I Skånela är vi alltid många men förra tisdagen hade vi en peak då det var över 30 spelare nere på träningen pga att det hade försvunnit ett pass på måndagen pga herrmatch.

Annars är vi alltid fler än 20 och samma fenomen har börjat uppstå på 07:ornas träningar. Igår var vi 24 stycken vilket är jättekul men också utmanande för där känner jag att jag ännu mer vill kunna se varje spelare och jobba med detaljerna. Igår var fokus på 07-träningen att gå igenom spel för vi har matcher i helgen då dels några nya ska spela för fösta gången och vi dessutom ska låna 2 08:or som får det lättare om de vet hur resten av laget spelar.

Sifen-träningen blev också väldigt bra och vi hade riktigt bra inställning. Dessutom så hade vi gästspel av "gamla" A-lagsmålvakten Mackan som visade vart skåpet ska stå i många situationer och bidrog med energi och glädje. Det känns bra inför helgen även om det nog är en av de svåraste matchenra vi ska spela. Vi har inget att förlora utan vi kämpar om poängen i varje match och hittills har vi gjort det över förväntan.

Vi skrivs!
16 November 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Planering

Igår hann jag precis hem efter jobbet för att byta om lite och hämta bilen för att åka till Kyrkbyn där jag skulle se Ludwig träna med P05 och sen skulle vi åka vidare till Tibble där jag skulle hålla föräldramöte med P07.

Det blev ett bra föräldramöte där vi fick ut en massa information med mycket repetition och lite nytt. Den största anledningen till att vi hade ett möte just nu är att vi har många nya spelare och föräldrar och vill de dem samma information som de andra har fått. Det uppstod bra diskussioner och vissa nya saker har nu blivit inplanerade.

När vi kom hem så drog vi igång några saker som vi kom fram till på mötet och det kommer att hända många roliga saker för laget framöver.

Till helgen blir det mycket handboll då vi har 4 matcher för våra 2 lag under lördagen med P07 och på söndag åker vi till Mantorp med Sifen för en av de tuffare bortamatcherna denna säsong. Det ska bli riktigt kul.

Vi skrivs!
15 November 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Gästtränare

Ibland blir man tillfrågad av andra lag att komma och vara gästtränare (precis som att jag ibland tar in gästtränare för mina killar) och igår var en sådan dag. Innan sommaren kontaktade en gammal klasskompis mig som har en dotter som spelar handboll om något slags samarbete mellan våra lag och i helgen hörde hon av sig igen och frågade om jag kunde tänka mig att komma ner något tillfälle för att ge tränaren inspiration inom vissa områden.

Igår var jag där och det var jättekul. Tjejerna visade stort intresse och körde på jättebra och tränaren både visade stor tacksamhet och var väldigt aktiv själv med feedback och kommentarer under passet så det blev jättebra. Förhoppningsvis har jag sått några tankar och jag kommer säkert tillbaka någon dag och följer upp eller tar ett annat område vilket de verkade vara intresserade av.

Resterande kväll spenderade jag i Vikingahallen där jag tränade de stora killarna i Sifen. Vi körde en lite mer blandad träning med olika övningar för mer variation och högt tempo för att vi på torsdag ska kunna jobba mer med spel och det kanske kan bli lite mer stillastående och fokuserade på vissa moment. Den kommande helgens match är nog en av de tuffare bortamatcherna den här säsongen så det ska bli jättekul. Jag har inte varit i Mantorp sedan jag själv spelade där för över 10 år sedan.

Vi skrivs!
14 November 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Magnus Elmgren                                             Skaffa en gratis hemsida