Startsidan Blogg Fotoalbum Favoritsidor Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Augusti (2020)
>>


My Dog Mässan 5-9/1 2012

Ja inte var det igår jag skrev på min blogg direkt. Kan väl ursäkta mig med att jag inte har någon dator hemma å därför blir det svårt att göra uppdateringar när man vill göra dem.

Men nu iaf har det blivit som så att jag skall tillsammans med Maria Andersson stå i SBK:s monter. Vi skall prata varmt om Försvarsmaktshunden och vad man kan göra ihop med sin hund/hemvärnet. Hur allt går till för att komma med i en sådan här utbildning.

Jag och Maria kommer att finnas där fredag och lördag i SBK:s monter. Ni är varmt välkomna dit.

Här nedan kommer lite olika länkar:

http://www.sbk.nu/templates/Page.aspx?id=681 = Försvarsmaktshunden

http://www.frivilligutbildning.se/web/Hundtjanstutbildning.aspx =

Hundtjänstutbildning/HTU

Patrullhund

Kicki & Zingo önskar Gott Nytt År

 

 

 

28 December 2011  | Länk | Hundar | 0 kommentar
Jaktlabbesida

Hej

Skall göra lite reklam för min arbetskollega Agneta Jönsson. Ni som älskar labbar och då med inriktning - JAKTLABBE, kika gärna in till hennes sida. Den är relativt nystartad. Men jag tror det kommer bli en intressant läsning vad det lider.

Har även lagt upp länken hos mig under Agneta Jönsson jaktlabbe

http://exaochjag.com/

Ha de gott/Kicki

2 Mars 2011  | Länk | Hundar | 0 kommentar
Lerums Brukshundsklubb

I går vad det årsmöte på klubben. Visste inte riktigt om jag kunde gå eftersom Marcus är hemma och jag inte känner mig helt frisk. Hostar som bara den och näsan rinner hela tiden. Men så tänkte jag som så här. Äsch får ställa upp, det brukar ju inte komma så många.

Men döm av min förvåning, det var många som kommit upp till klubben. Å det var roligt att se. Känns som det kanske finns litet hopp inför våren/hösten för klubben.

Som i de flesta klubbar går det ju lite upp och lite ner. Blir så när många kanske suttit länge i klubben och väljer att ägna sig åt annat för man blir lätt utbränd när man får dra i det tunga lasset själv eller ihop med ett fåtal andra som sitter i samma sits.

Men vi fick till nya personer på de olika posterna. Å den viktigaste posten var ju ordförande. Där har vi haft vice ordf på den posten. Men nu är det löst också. Himla kul!

Man hör lite från den ena till den andra att hundfolket börjat vakna till liv igen. Man har tagit tag i hundträningen. Å det är inte utan att man längtar efter spår, lydnad på plan och diverse annat man gör.

Detta är Zingo som liten vovve, kanske runt 6 mån

Å så här ser han ut nu. Detta är ifs några år gammalt, han kanske möjligen, säger bara möjligen fått några gråa hår runt nosen. Men det är ju så lite så ....eller...

Ha de gött i solen idag

 

9 Februari 2011  | Länk | Hundar | 0 kommentar
Uggly vovve

En bild säger mera än tusen ord finns det ju ett ordspråk som heter. Vad säger vi om denna bilden då?

17 December 2010  | Länk | Hundar | 1 kommentar
Bad i Härskogen

Helt underbart har det varit idag. Först käkade grannen Solveig och hennes gubbe Henke middag här. Spagetti och köttfärssås. Hur gott som helst faktiskt. Sedan tog vi hundarna och åkte till Härskogen där de sjövilda hundarna fick plumsa i vattnet.

Gissa vad, de var en nakenbadare där när vi kom. En äldre herre som faktiskt var lite försynt av sig. Han tog sina icke kläder och satte sig längre bort och undrade säkert hur länge vi skulle invadera stranden som han hade för sig själv. hehe.

Marcus han bade som en lite fisk. Upp och ner i vattnet. Den pöjken gillar vatten han...

Mera foton finns under fotoalbum/Härskogen/bad

Kika gärna in där.

29 Juni 2010  | Länk | Hundar | 0 kommentar
Zingo

23 Juni 2010  | Länk | Hundar | 0 kommentar
Skogspromenader

Jag och Susanna har gått många olika rundor i vår strävan att ha så många steg som möjligt när kvällen kommer. Målet för mig är att minst ha gått 10 000 steg innan dagen är över.

Å med denna takt som vi håller på är det inga som helst problem med detta.

Häromdagen visade min kära granne mig en ny skogsrunda som jag senare tog med mig Susanna och Saga på en tur. Så himla fint stället, bra för både hundar och oss att bada vid.

Här kommer lite smakprov på detta.

Visst e jag söt säger Saga, å det kan vi bara instämma i, men vad hon dregglar säger Kickan

Bada helt vill inte denna flickan göra, hon tar bara underredet, det räcker gott tycker hon

Zingo ligger nöjd och belåten med pinne mellan tassarna.

Zingo undrar varför han inte får smaka......

Jahaaaaaa jag förstår, de där människorna skall ha allt det goda...

Smakar det gott Susanna??

Här kommer bilder från idag, rund Tyrsjön med Kiri och Saga och Zingo

 

Nu ligger Kiri och sover samma med Zingo, maten slafsade hon i sig på ett ögonblick, även Zingo. Han trodde väl att hon skulle ta den. Å då måste man ju käka upp den innan hon norpar den.

En således skön morgonrunda eller kanske var det förmiddagsrunda.

9 Maj 2010  | Länk | Hundar | 3 kommentarer
Chess Player Kennels valpar 2010-02-02

Igår var jag och Barbro och hälsade på i valphagen. Lämnar ordet fritt, finns inga gränser för vad jag känner för en viss "Bettan".

Kika själva under fliken fotoalbum/valpar

Några foton kommer här...

Kennel Chess Players valpars hemsida klicka på dem om ni vill läsa mera fakta om rasen och Maries & Stefans kennel.

 

 

 

3 Februari 2010  | Länk | Hundar | 6 kommentarer
MY DOG MÄSSAN 2010

Idag var jag och Susanna på My Dog mässan. Tyckte jag åkte tidigt, men lik förbannat så missade jag sötnosen Focus . Han fick iaf ett HP och nått mera. Är så dålig på just utställningsorden.

Vi gick runt och kollade lite på tu man hand. Mycket bra, då kan man i lugn och ro kika runt. Gjorde ett litet fynd idag tyckte jag. Köpte en fluffig jacka se bild

200 Kr för denna jacka, rikigt varm och go är den. Köpte även en reflexväst för endast 35 kr till Zingo. Så nu blinkar han och lyser upp utav reflexen. Bra va .

Jag har idag också pratat med en massa Aussie ägare, frågat ut dem ordentligt om rasen i sig. Känns bara bättre och bättre. Det kommer att sluta med en Aussie .

Å jösses vad mycket folk man träffade som man känner. Detta är klart en fördel när man har hund, man lär känna väldigt många männsikor....

Vi pratade även med en jättetrevlig representant från Pudelavdelningen. Fick en sådan jättegosig hälsning från en pudelflicka på 8 år. Hon bara hoppade upp i min famn. De är ju lite nytt...himla söt.

Detta lilla nystan var otroligt charmig hund.

Finns flera bilder under fliken Fotoalbum/Diverse.

Imon blir det nog lite hundträning med Saga och Susanna....

Nu skall jag bänka mig framför tvn

 

 

9 Januari 2010  | Länk | Hundar | 2 kommentarer
3 olika episoder

Avslutningsfest hos Partille HV förening!

Igår fredag hade vi avslutning i på vår gård. Partille Hemvärnsförening har en gård i Lexby. Vi samlades för att tillsammans avsluta detta året. Umgås och ha det lite trevligt. Vi fick också mycket riktigt en väldigt trevlig kväll med mycket god mat och dryck till.

Partille HV Förening hade också lite överraskningar med i bagaget. John Malkki delade ut plaketter. Bronsplakett nr 2 gick till Maria för hennes engagemang för hunderiet i Partille HV förening. Hennes glada och possitiva sätt är mycket uppskattat. Plakett nr 3, den fick jag  what? Jo för jag kan läsa hund på ett mycket bra sätt, kunnig inom hunderiet glad och trevlig har jag för mig att han sa . Plakett nr 1 och 4 var Christoffer och mm pinsamt men minns inte namnet riktigt .

OBS! EXTRA TEXTRÄTTELSE: Den jag inte mindes (hm) vet inte om jag vågar men va fan. Glömde ju bort chefen Martin Bengtsson för hans stora intresse för hunderiet i vårt kompani. Sorry Bossen. Skall inte hända igen  , sedan fick Christoffer en Hemvärnets Silvermedalj. För mycket av det goda i fredags kanske??

Martin rockar loss hm hur var det nu, var det till AC/DC eller Maiden hahaha

Bilder från kvällen finns under fliken fotoalbum/Partille HV Förening

Tiden går fort när man är lycklig sägs det. Jag och Kristin har delat på en kurs ihop för Lerums BK. Kursen som var, var kort och gott ett Allmänlydnadspass. Man lär ut basic - grunderna till ett bra förhållande mellan dig och din hund. Å jag pratar säkert för Kristin också när jag säger att det har även varit lärorikt för oss som höll i kursen. Våra deltagare har arbetat flitigt med sina hundar. Idag hade vi avslutning med lite spårdemo och uppletande.

I början av kursen så skall jag villigt erkänna att jag hade mina små tvivel. Men jag är riktigt stolt över allihopa. Kämparglädje och massa halleluja moment har det kommit över deltagarna. Minnen som kommer att sitta kvar länge hos mig. Hoppas att ni kommer att fortsätta å träna med era fina hundar.

Här har vi från vänster till höger; Bodil/Nikki, Fam Warenius/Leo, Carro/Vilda, Linnea/Moa. Idag saknades Robert/Buffy, Helene/Nikita

Foton från sista dagen finns under fliken Fotoalbum/Allmänlydnadspasset

 Lite kort nu, vi har varit på årets Julbord igen, med min bostadsrättsförening. De fixar och trixar och det är väldigt fint och trevligt...återkommande tradiotion är till för att följas!

Å flera bilder ligger under fliken fotoalbum/julbord 2009

Nu skall jag snart släcka ner...lite trött kan man väl lätt säga...

5 December 2009  | Länk | Hundar | 2 kommentarer
Uppdaterat videofilmerna

Kika under mina Videoklipp. Har uppdaterat med en riktigt grym film där för oss hundälskare!

24 November 2009  | Länk | Hundar | 0 kommentar
Tävling på Partille BK

Idag kom Kristin och hämtade mig och Marcus. Vi skulle åka och kika på Partille lydnadstävling. Vi kom väl inte riktigt iväg i den tiden som hade behövts för att kunna se Jossan och Bert. Utan vi fick nöja oss med att hon och Bertan varit väldigt duktiga idag med.

Jossan tog kort på Ninja och Zingo. Har lagt upp dem i fotoalbumet. Gå gärna dit och kika! Fliken heter Zingo/Partille 0kt 09.

Nu står kycklingen i ugnen, blir väl grillat sen då tänker jag.

17 Oktober 2009  | Länk | Hundar | 1 kommentar
Ninja träning hos Mette

Då åkte vi och tränade med Mette idag. Egentligen skall ju Kristin göra detta själv, men hon roar ju sig på annan ort istället. Så då träder Wallinskan in och kör lilla vovven.

Roligt att träna en sådan snabb och kvick hund. Innan Kristin fick Ninja tyckte jag inte speciellt mycket om labradorer måste jag säga. Men man är ju inte bättre än att man kan ändra sig. Ninja har fått upp mina ögon, men det gäller ju även att ha en mängd tur för att få en sådan hund som hon.

Vi körde lite fritt följ, inkallning, platsliggning, apporten samt lite framförgående med!

Nu har hon växt till sig lite, men är fortfarande lika söt!!!!

8 Oktober 2009  | Länk | Hundar | 1 kommentar
Zingo & Ninja träning idag

Vi åkte idag upp till klubben för att träna Zingo och Ninja. Började förste med den lilla labben, vilken fart det är i henne.

Körde lite fotövningar, lite gå här, sitt kvar, inkallning och rutan. Hon är väldigt duktig och arbetsvillig måste jag säga. Mycket trevlig hunda att jobba med.

Sen bytte jag hund, tog Zingo en stund, men kände mig inte riktigt inspirerad med honom. Körde lite linförighet och stegförflyttningar, fjärren, men där bråkade han lite, var precis som han inte förstod "ligg". Fattar noll. Bröt det och gick vidare till rutan. Inga problem faktiskt. Går väldigt bra där.

Sedan gick vi och körde en korridor med lite föremål. Ninja fick börja. Å vilken fart hon har den lilla labbeflickan. 3 Skick blev de och fy sjutton vad bra, tänk på att hon bara är 6 månader...Mycket imponerande...

Det gick lika bra för Zingo idag med. Fyra skick blev det för hans del. Belöning blev som vanligt kampstocken. Jag är riktigt nöjd med båda hundarna.

Nu skall jag gå ner och kika på fotbollen. Det blir till att klä på sig ordentligt....

4 Oktober 2009  | Länk | Hundar | 0 kommentar
Trist besked

Jag fick ett mycket tråkigt och hemskt besked igår. Marias hund Saouron dog hastigt i hemmet igår. Helt utan förvarningar eller tecken på att han var dålig.

Knall och fall. Så var han bort. Det är inte bara hos Maria och Thomas som han lämnar ett stort tomrum utan även hos oss andra som lärde känna Saouron.

Mycket lättlärd och trevlig hund.

Mina tankar går till er alla i Saourons flock! Kram

En bild från Känsö när vi var där i höstas och visade cheferna lite hur det går till med hund.

30 September 2009  | Länk | Hundar | 1 kommentar
Focuz

Jag kommer att skriva mera om dagarna nere på SM:et längre fram i veckan, eller redan imon, vem vet. Men håll till godo med denna gobiten.

Focuz i solnedgång!

21 September 2009  | Länk | Hundar | 1 kommentar
Tung dag imorgon

Imorgon kommer jag att tvingas göra ett jobbigt beslut. Min gamla hund Zigge skall avlivas. Jag har ännu inte hunnit prata med mina barn om detta. De kom hem igår från sin USA resa. Å då är det ju inte det första man gör liksom. Han har förträngningar i urinröret vilket gör att han inte får ut sitt kiss som han skall. I fredags var jag hos vetrinären och tömde honom på ca 2 liter kiss. Jag har misstänkt att det inte så långt kvar på honom, han är ju ändå 12,5 år och det är gammalt för en stor hund. Mina ungar sover i skrivandes stund, jag skall låta dem käka frukost och sedan komma med det värsta besked som de kan få just nu. De älskar denna hunden över nått annat. Usch inget roligt. Mina tårar rinner ner för kinden....älskade lilla Zigge
17 Maj 2009  | Länk | Hundar | 0 kommentar
Ninja

 

Kolla in vilken söting!

25 April 2009  | Länk | Hundar | 1 kommentar
MyDog Mässen 2009

Idag har jag varit på MyDog Mässan. Och vet ni, jag skall börja träna med klicker!!!

Haha vi får väl se om jag kan få till de med detta. Annars har jag nog inte så mycket att säga om mässan, tyckte de var väldigt lite folk och utställare. Kanske det även drabbar hunderiet. Lågkonjukturen alltså.

Imorgon tränar jag och Kristin uppe på Lerum om det är någon som vill hänga på. Ca 10 tiden åker vi hemmifrån imon.

3 Januari 2009  | Länk | Hundar | 2 kommentarer
Promenaden

Både måndag och tisdag har det varit föräldramöte för min del. Tiden bara springer iväg. Min planering med att träna hund på min lediga vecka, verkar försvinna alldeles. Ikväll efter jobbet så åker jag till extra jobbet, därifrån hem för att hämta Zingo och åka och kika på när Jessica spelar fotbollsmatch. Hemmamatch, vilken tur.

 

Igår när jag var ute på en runda innan mötet så var vädret helt underbart. Skickar in en bild på djuren.

 

 

Nu till helgen åker jag och Zingo på en kurs  med  bla fördjupa sina kunskaper i etologi, hundtjänst, motivation, etc. Det skall bli väldigt spännande.

 

Hopp och lek

24 September 2008  | Länk | Hundar | 2 kommentarer
Tävling på Lerums brukshundsklubb

Så var det lördag, upp tidigt för att åka till klubben. Lerum har haft tävling i lydnadsklass 1 och 2. Min uppgift var att vara tävlingsledare i lydnadsklass 1.

Har ju varit det redan i lyd 2. Så jag tänkte detta blir väl enkelt. Började väl inte helt övertygande. Då när vi hade stoppat undan kopplena så klart var det en hund som fick fnatt. Hm hur gör man nu?? Sedan glömde jag av att vi skulle lägga hundarna. MEN hur fan gick det till nu då?!? Ja fråga inte mig. Det var två platsläggningar i grupp. Hade 13 tävlande i ettan.

Tomas med King var med. Det var roligt. Och det gick jättebra för honom. Han kanske behöver träna lite med linförigheten, eller så hade King en liten bad day igår när det gäller linförigheten. Inte vet jag, men fortsätter han som han gjorde igår, blir det utan tvekan en utmärkt lydnadshund och husse.

Tomas  och King slutade på 2:a plats

 med ett eller två poängs skillnad men jag säger stort Grattis

 

Efter tävlingen var slut så tränade jag lite med Zingo, övade på snabba ingångar samt snabb inkallning. Har fått lite tipps av Hanna. Och det fungerar faktiskt. Det är skönt när man kan få lite hjälp av andra när man själv har fastnat.

När jag kom hem så började jag med att klippa gräsmattan. Vilket väder vi hade. Strålande sol och helt underbart.  Marcus och jag vi fikade på utsidan och jag fortsatte att greja i trädgården. Äntligen skulle jag byta lampan som har stört mig nu i hm låt se. Några månader....hm. Så skruvade ner det som håller sig om lampan, och va sjutton också. Inte en vanlig lampa som sätt därinne...skit.  När jag äntligen var på G. Hörde grannen började prata med Marcus. Gick dit och tjötade lite, och vips så hade jag två lampor som passade. Tur att man har snälla grannar. 

Innan jag började med maten ringde Maria/Masken, frågade om vi kunde träna ihop. Japp blev jätteglad för det. Men se den lycka som varar. När jag åkte från klubben hem för att hämta Marcus som var hemma hos sin pappa, så visade jag honom mitt avgassystem. Det har läckt och låtit, men inte varit så öronbedövande. Han lovade att han skulle kolla på de. Men när vi åkte därifrån så gick det helt av.....FAN OCKSÅ. Skit, ringde honom när jag kom hem igen och frågade om han hörde hur det lät? Nä det hade han inte gjort. Men jag sa nu är det helt av!!! Han lovade att höra av sig lite senare. När jag hade bestämt med Maria att vi skulle träna efter maten så ringde han och sa att han kunde se om det gick att laga nu. Det var ju bara att ställa in träning och få bilen fixad. Inte mycket att orda om. Säga vad man vill, men duktig är han, Marcus pappa, han grejade bilen. Jättetack för hjälpen

När vi kom hem därifrån så var klockan runt 19 tiden, bara kvällsmat för Marcus och kika lite på tv.n. Men jag blev så in i norden trött. Precis som någon slagit en klubba i hövet. Jag gjorde något som inte har hänt i världshistorien tidagare. Gick och la mig redan klockan 20.30!!!!!

21 September 2008  | Länk | Hundar | 3 kommentarer
Besök hos Chess Player

Det var ett mycket trevligt besök som gjordes igår. Hälsade på Marie och hennes uppfödning av Australien Shepard också kallad Aussie.

Marie hade ute först sin tik, Chessie, bilden kommer från hennes hemsida! En väldigt samlad och trevlig tik. För att inte prata om söt med.

Detta är "Figge" en sjövild och rolig hund. Han hörde mig när han var inne i huset. Men när Marie släppte ut honom sprang han i hundra knyck och såg mig inte föräns efter en liten stund.

Mitt besök här har bara förstärkts, det kommer så småningom att bli en sådan här hund. Frågan är bara när det kommer att ske. Vi får vänta och se vad som händer.

 

18 September 2008  | Länk | Hundar | 2 kommentarer
Träffa en Aussie uppfödare idag

Å vad spännande! Idag skall jag åka och hälsa på en uppfödare av rasen Australien Shepard också kallad Aussie.

Kenneln heter ChessPlayer som tur är kanske, så har hon inga valpar för tillfället. Utan mitt syfte med besöket är att få en uppfattning om själva rasen. Jag har ju nämligen själv intalat mig om att detta är min kommande hundras. Och denna gången skall jag ta reda på så mycket information om rasen och avkommor som möjligt.

Jag har även kontakt med en annan uppfödare som dessvärre bor lite långt bort. Annars hade jag kanske även hälsat på henne.

Den kenneln heter Blue WingFires livsfarligt just nu. Hon har valpar i hemmet. Oj oj oj så söta. Gå in och kika, klicka på bloggen och så hittar ni de små liven.

Detta är söta Buddy, kommer från Blue WingFires kennel.

Återkommer med rapport om mitt besök hos Maria och hennes Aussie.

17 September 2008  | Länk | Hundar | 2 kommentarer
En beagel tog hem allt

Tänk er att en beagle tar hem full pott. Blir årets hund. Det är inte illa.

Under måndagen och tisdagen satt alla USA:s hundfanatiker som klistrade framför TV-apparaterna när den prestigefyllda Westminster Kennel Club Dog Show hölls i New York. Åskådarna bjöds på en en riktig skräll, när en beagle, en liten jakthund, stal showen.

beagel.jpg

Men bara se på den, vilken utstrålning den visar. Jag tycker faktiskt att beglen är en söt liten jycke, mycket hund i en liten förpackning.

Visst e den söt!

Lite fakta om rasen:

Beagle är en utpräglad jakthundsras, en relativt långsamtdrivande hund för jakt på hare, rådjur och räv. Rasen har stark jaktlust och mycket egen vilja, och som beagleägare gäller det att inte vekna för den bedjande blicken.

ALLMÄNT OM RASEN

Beaglen är en medelstor, korthårig drivande jakthund. Den väger som vuxen mellan tio och femton kilo. Mankhöjden får vara mellan 33 och cirka 40 centimeter och ligger hos de flesta beaglar mellan 36 och 39 centimeter. Den är vanligen antingen trefärgad, (svart, brun och vit), eller tvåfärgad (gul och vit).
Svenska Beagleklubben arbetar för beaglen som drivande jakthund och uppmuntrar inte att den används som renodlad sällskapshund.
Beaglen är som ras glad, vänlig och lekfull och brukar fungera bra med såväl barn som med andra husdjur.

15 Februari 2008  | Länk | Hundar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Kicki Wallin                                             Skaffa en gratis hemsida