Välkommen till Hoffe Allis & Lena
Startsidan Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2021)
>>
                         

                          

             Vi flyttar till

                         www.swedehofsallis.se

     Välkommen och kika in gärna!!

                                              // Lena & Allis

26 Januari 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                                   Halloj!

Här händer det inte mycket på hemmafronten! Förutom i tisdags tränade vi på spåret. Vädret var råkallt och blåsig. Vi gjorde på fyra långa sträckor med tre vinklar! Allis var rätt mycket annorlunda som jag såg på henne hur hon spårade som det var IPO-spår, som gick så sakta sakta och mycket noggrann, helt en annan hund jag har. De tre första sträckor apporterade hon helt utmärkt men på fjärde sträckan då var hennes spårkondition slut för hon vinglade rejält och var lite utmattad.. Helt obegripligt, hon hade inte behövt vara så så petig och nogrann för att kunna spara lite spårkondition. Jag hade tagit av hennes spårsele på sista sträckan och fick henne att vila ut! Jag kommenderar henne det sista pinne, för hon fick vara lös och apporterade på sista pinne till slut! Jag som sagt blev underfund på det eller var det blåsig vädret som gjorde henne mera effektiv nogrann. Felet var av mig på det sista sträcka var motvind. Det hade varit bättre att börja med på första sträcka eller ibörjan med motvind först! Eller var det hennes löp som är på gång, eftersom det har gått övertid på mer än tre veckor. Jag var helt nöjd med henne för hon gjorde jättebra på de tre första sträckorna i alla fall.

 Jaa, i morse började sothönan löpa ! Ahhhh!  Kan det vara orsaken eller att hon blivit duktigare när det gällde blåst men det får jag testa sen.

På sista tiden forskade jag fram om en riktig hemsida och hur man bygger upp... Jag kollade även om hur mycket det skulle kosta att ha en hemsida på nätet osv. Vår egna internetleverantören som ges gratis hemsida men det visade sig att deras utrymme är på 10 mb. Ähh, det räcker ju inte ens. Dessutom finns det andra gratis hemsidor också, men ville ej ha reklam med i det. Jag, som sagt, är en riktigt nolla när det gäller kring det, men jag har lärt så mycket av det som jag tycker det är roligt och utmaning att designera och layota. Men tiden får utvisa sig sen om jag lyckas med hemsida. Om det skulle bli problem, så har jag bara att vända till några som jag känner!

Här kommer bilder som togs i måndags när vi var i skogen och bollaktiviteter.

   Idag blir det lydnadsträning, så får jag se hur hon är när  det gäller med löp!

          Må så gött!!

15 November 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


 

  Gott folk!

Allis har blivit utmanad av sin systerdotter Bonneville.

Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv på sin hemsida och samtidigt ange reglerna för leken.

1. Duschen tycker hon inte alls om trots att hon plaskar och hoppar hur mycket som helst i sjön/havet.

2. Har än inte lyckats fått henne att sluta hoppa på folk som hon känner. Sägs vara typiskt för en hoffe! Dessutom måste hon ALLTID gå under mellan deras ben för att hon vill bli kliad på rygg/rumpan.

3. Vin och Whisky vill hon gärna lukta och även slurka ur. Inte pytton för henne. Men när hon får en vinslurk så nyser hon till!

4. Getingar och flugor tål hon inte, de får absolut inte vara inomhus. Hon attackerar och gläfsar på getingar trots att hon blivit getinstucken tidigare.

5. Matskadad har hon alltid varit, en gång när vi var i ur sikte hann hon få tag på all vår uteblivna måltid som bestod utav sex stora starka "tacosrulltortillas". Magen blev rejält uppsvälld. Inget hände efter hennes behov. Skrotmage!?! hrm!

6. När hon har blivit riktigt utmattad, lägger hon sig på golvet bredvid vår dubbelsäng och har huvudet under sängen!

Alla som jag känner har redan blivit utmannade! Vore skojig om alla hennes syskon kunde skriva något men de flesta av dem har inte blogg/hemsida. Men låter det vara för den här gången.

Ha det så gött med er alla!

 

11 November 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


Snö finns här nu!!

Allis var rena tokdåre över snön som har kommit!!

Bilder får tala sitt språk i stället, som vi var i skogen idag!

PS Systerdotter Bonneville utmanar Allis, så återkommer vi med svar så fort vi kan!!

Ha det gött!

8 November 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                        Gott folk


I söndags körde jag Allis på några lydnadspass. Tidigare hade jag alltid göttegodis med mig på träningen. Men den gången tog jag ingen alls, bara boll med snöret, vilken det förvånade mig att hon gjorde allt för sin rätta för att få bollen. Det känns verkligen kul!

Framförgående började bli framåt! Tidigare gick hon kort och stannade själv utan min kommando och då ville hon ha godis, för jag kan inte ge henne belöning. Det blir ju inte rätt och samtidigt har hon svårt att förstå. Vi har jobbat på mycket med sånt tråkiga moment. Pyttsan! Tränade in länge på att hon ska gå mycket mycket längre, då inväntade hon under gående på att jag kommenderat henne att stanna. För då trillade poletten ned för henne äntligen!! Alltså ett gott tecken.

Dagen därpå gjorde jag ett spår för henne och hon var så taggad på att  få spåra och fick lugna ned henne på förhand. Hon spårjobbade i fullt och helt felfritt. Vi spårtränar så gott det går innan snö kommer!

Idag åkte vi och besökte landseersbrudar Nova och Zafira. Allis var såååå överlyckligt att få träffa dem för det var ett bra tag sedan!! Först gick vi ut med hundarna och vilka fina skogsvägar dom har i trakten som de bor i, c.a 2 mil utanför Örebro och vi släppte hundarna lös på åkern.

     Kom och ta mig!

    Grythund??? Woow, här finns massor av sorkhålar.

    Blivande kapplöpningshundar??

Därefter blev det fikastund hemma hos dem! Det var faktiskt trevligt och dessutom var det härligt höstvädret idag! Allis hade inte fått nog av sin lekande som hon skällde och ville busa mer, stopp stopp, INTE här inomhus så lade hon sig till slut, vilket energiknippen!

Till landersbrudar och deras matte, Tusen tack för idag! Det måste vi göra om det igen någon dag!

Nej, slut med skrivande. Måste ut på prommis med svarting!


                Happy      Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

1 November 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


Allis har blivit utmanad av golden Nico.

Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv på sin hemsida och samtidigt ange reglerna för leken. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista med deras namn. Efter det är gjort skriver man en kommentar i de utmandes gästbok för att de ska kolla in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

1. Vår katt i huset är Allis vän. Okända katter blir hon galna på och anfaller.

2. Hon älskar att jaga efter grävling och älg m.m så fort dom får nog och vänder sig om mot henne, så springer hon för livet fort därifrån.

3. När hon sitter länge och stirrar på mat/godis kommer dreggel strålande vattnet ur hennes mun.

4. Ser hon att våran dubbelsäng är upptagen ligger hon på sin säng annars kryper hon själv upp på sängen om den är ledig!

5. När Allis kissar och bajsar så brukar hon hårt krafsar med bakbenen för att markerar att hon varit där.

6. Hon är defenitivt inte en knähund, så fort man lyfter upp henne, så morrade hon utan hon vill självmant eller gm att kommenderar henne så är det okey!

Allis skickar detta vidare till:

Adam: www. sportcorsi.blogspot.com

Zorro: www.zorro.cybersite.se

Syrran Alfa: www.swedehofsalfa.com

Asahi: www.nogg.se/hoffepoffe

Zafira: www.wisserangels.se/Maria/

Tre: www.wazin.se

28 Oktober 2007  | Länk | Dagbok | 2 kommentarerJag satt och lekte lite med datorn nyligen och hittade en skojigt slideshow. Ute i höstrusket idag tog jag bilder på Allis när vi promenerade vid lilla "oset"..
 

    Trevlig helg!!            

26 Oktober 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


 

  Här kommer dagens bilder på vår " bollpajas"

   Ha en bra vecka!!

23 Oktober 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


 

       Spårklasstävling om tre dagar!!

 

Det har inte hänt så mycket förutom att vi spårade och lydnadstränade fram till idag. Jag vill spara på Allis:s "laddning" inför lördagens tävling för samling börjar kl 07.00. Vi reser från Örebro ca kl halv sex. Det är ca 10 mil till Flen!

 

I förra veckan kom äntligen en hårdvind så passade vi på att spårträna på öppenfältet. Det var lite strul speciellt i vinklar, men det var en enkel kort snurr, så hittade hon snabbt på det andra spårsträckan än tidigare! I måndags spårtränade vi lätt som jag gjorde och lurpassa henne på kort spår på ca 150 meter med 5 vinklar. Allt som hon gick precis var som på en räls och vinklar helt perfekt, fast det var nästan vindstillande! Vi hade jätteskojigt i hop efteråt.

 

Under till dess hade vi tränat med framförgående. Det var verkligen tråkigaste moment jag varit med om, men vi måste jobba vidare. Att ha godis eller boll på långt framför fungerade bra men inte när jag tagit bort för att testa hos klubben idag för hon drar inte koppel ordentligt ännu.. Funderar på att avstå den moment på lördag för det ges ju lite poäng som tur är det!

 

 Vi körde på olika momenter som avsåg för spårklass idag!

Hopp över hinder fick jag chans med att korrigerat henne bestämt att inte nosa på hindret. Senaste hade hon inte gjort ngn på hemmaplan, men just idag äntligen! Hon får väl ha en klädnyp på sin nosen på lördag så har hon inte chans att lukta på hindret!! ( ler).

 

Efter avslutning skulle jag bara lämna grejor till bilen på parkering för att promenera i skogen en stund, där blev Allis överfallen av en dobermanstik som sprang lös. Den ägaren ropade på henne förgäves så kom hunden fram till oss och visade sina tänderna och var aggressivt och sen hoppade hon bara över Allis, fy fan, vad hemskt så samtidigt tänkte jag släppa Allis, men då blir det ju kanske slagsmål gm att Allis försvarar sig eller flyr Allis istället för att undvika bett, då blir det ju liksom jakt, tänkte jag om snabbt. Jag var rätt förbannad och försökte se bulldogg ut och sträckte ut med min handflaten framför henne och då backade hon i stället. Puh!! Ägaren bad ursäkt om den händelsen. Jag sade skadad har ju inte skett i alla fall. Jag gick snabbt ut till planen med Allis igen. Bollkamplekte som tur var Allis som vanligt. Därefter gick vi direkt på skogsprommenad!

 

Min Allis är det typ som är inte dominant utan är kaxig ibland. Hon vill så gärna umgås med de andra hundar under förutsättning att de inte är dominanta förstås! Världens snällaste och social hund vi har men retsticka är hon ibland visst, den lilla tokstolle.

 

Under lydnaden var hon som taggad och samarbetat på topp, önskade sig att hon skulle vara sånt under tävlingen men problem bland annat är att jag själv som går som " robot" på planen och då blir hon lite osäker/låg. När vi ska till tävlingsplan så min mentalitet ska jag i första hand tänka på att det är bara "träning" och jag "skiter i" domaren och tävlingsledare samt publiken runt omkring utan fokusera mest på Allis och mig! Hoppas den gången går hem!

 

Skönt att jag är ledigt nu sen från mitt på dagen och börjar jobba inte förran på måndag, enligt schema!

 

 

                Ha en bra till dess !!

17 Oktober 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


 

    Tjolahopp!

PM-brevet har kommit! Jag ramlade nästan av från stolen att det blir 17 st anmälda som ska deltaga på Appellspår, klass. Vi kom med bland av dem, som tur det är. Resten 8 st anmälda står som  reserv. Tack o lov för efteråt blir det inte ngn tävling mer för det här säsongen pga Allis:s löptid kommer snart! 

Tolkar är klart beställda!!

Efter appellspårtävling åker vi vidare till Uppsala och lämnar grejor som vår äldste behöver ha till sin lägenhet, så gör vi två flugor i ett smäll, liksom.

        Ha det så bra till dess!!

10 Oktober 2007  | Länk | Dagbok | 1 kommentar


Livet måste ju gå vidare!

Jag fick nyligen veta att en hund till gick bort också! Det var mycket unghund. Man blir ju maktlös när det gäller allvarliga sjukdomar! Fy 17..

Hur det har gått under veckan! I tisdags har vi lydnadstränat som gjordes speciell på läggande under gång. Allis började förstå genom jag visade tydliga på att hon ska lägga sig snabbare. Det hinner vi inte med nu klart som lydnadstävling ska pågå i morgon. Men det ska jag hålla med sådan under träning i fortsättningen. Tränade in framförgående tills den dagen tar jag bort godis som stod långt framfört! Och så linförigheten och få henne att svänga in snabbare. Inte lätta uppgifter förstås!

Dagen därpå åkte vi ut till åkermark för spårträning på ca 400 meter med två vinklar . Lade fyra apporter på det! Hon spårade självsäkert på hela vägen, från start till mål! Ingen bakspår och vinkelsnurr! Hon hittade alla apporter! Vad mer kan jag begära av henne som hon jobbade så utmärkt! Tidigare brukade hon stanna kort och kollade på mig, men det gör hon inte längre. Hon spårade intensivt på hela vägen utom att stanna vid apporten. Duktigt spårjobbat av henne. Nästa steg blir väl nån annan spårläggare att göra det åt oss på senare tid. När det blir hårdvind som behövs för spårträning. Vi väntar på hårdvinden ska komma!

I går torsdags var vi på klubben och lydnadstränade på plan, speciellt med externbelöning. Allis uppfattade det bättre nu. Hopp över hinder för spårklass hade jag kastat en boll lite långt över hinder så att hon inte få chans att nosa precis framför hinder. Hon hoppade över och tog på bollen, sen satte hon direkt och jag kommenderade lossa bollen, då släppte hon den därefter inhopp tillbaks, inget krångligt var det. Allt flöt fint och sen den dagen tar jag bort bollen. Till sist gjorde vi agilty. Kul kul för henne! Därefter gick vi till Karslundsskogen, det ville jag inte skriva så mycket om det som Allis och jag gick i vilsen i en timme. Att vi valde på stigen framför motionspåret och det begrep jag inte så tappade vi " orientering" pga för många stigar och inte hittade tebaks, men till slut kom vi fram till motionspåret. Det blev ett riktigt svettigt! Vi hade bråttom hem för vi skulle vara hemma vid halv två tiden. Men det blev istället en timme försenat, för jag hade passat jobbtid, som börjar kl 16.00 för nattpass! Vilken stressig det var! Puh!!

Idag gjorde vi inget alls. En riktig vilodag för henne. Vi var i skogen och njutit av det naturen i lugn o ro! Imorgon smäller det och förhoppningsvis är att vi hamnar på 1:a pris för andra gången samt gärna bättre poängmässigt än i söndags, men man hinner ju inte allt på en vecka!

Ha det gott !!

5 Oktober 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentarSorg!


Farväl, vår far, världens finaste hoffe har lämnat oss barnen, för alltid saknad.....Gå och njut i hundhimlen! Från dotter Allis och min alla syskonflocket!


   Vi tänder ljus för honom                           Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

 

Vår varmaste tankar går till Cortez:s familjen!

                                                  Allis:s matte och husse       

 

4 Oktober 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


Ja, vad ska man börja skriva om, för jag har inte uppdaterat under denna veckan!

I måndags har vi tagit mycket lugnt, ja allt i från träning och tog långa skogspromenad samt njutit av härliga skogsluften.

Dagen därpå hade jag nämligen råkat klippt av Allis svarta klor för djupt, fy fan fan helvete, att det blödde. Det hade aldrig hänt förut, men jag lyckades få stopp på blödningen. Därefter gick vi till fotbollsplan för lydnadsträna med externbelöning som jag inte hade gjort tidigare under träningar, mycket dåligt av mig, så vi körde först med två olika momenter och därefter belöning, det hade Allis lite svårt förstå med, så även kan det bero på att hon blir ngn låg under lydnadstävlingen för det där ges ju inte belöningen under hela pass. Detta jobbar vi med det. Det var faktiskt långsamt process. Jag lärde mig av det enormt mycket för att Allis är vår första hund. Hennes klo hade börjat blödat igen. Vi avbröt det och gick direkt hem och lyckades få stopp på blödning! Puh!

Jag ringde snabbt efter hemkomst till djurkliniken för kollning. Det första ska Allis inte aktiviteras ngn alls på 1-2 dagar, förran klon får läkas först ordentligt. Jag blev rätt stor ögd! Hudsåret läker snabbare än vad klon gör! Man kunde få måla vanlig nagellack på den och/eller att det finns köpa på djuraffär. Fy tusan, ingen aktiviteter! Bara kort rastning under läkningen!

I onsdagskväll började vi med vanlig lång runda här hemma . Blödningen kom inte alls! Sköööönt!

I går åkte Allis och jag till klubben för att jobba med externbelöning, på läggande under gång lade hon sig så sakta och halvlåg istället bara att det är mycket blött mark, det fina damen jag har. Jag ville inte ta konflikt med henne eftersom tävlingen går om två dagar! Sablar, jag måste börja backa lite bakåt igen och träna om det! Sen körde vi också på agilty som Allis tyckte mycket om det!

Idag åkte vi till klubben igen under småösande regn. Vi och de andra ekipagen har gåtts till skogspromenad. Därefter tränade jag lätt med Allis, speciellt på läggande under gång, som jag fick tips som jag inte hade tänkt på det tidigare. Jag gjorde på ett annat sätt, som hon inte fått tänka på att det är blött mark som där satt det mycket bättre! Sånt kommer jag att fortsätta med "metoden" som passar Allis bra till under träningen i framåt. Syftet är att hon ska lägga sig snabbare, oavsett om det är torrt eller blött. Tidigare har det inte gått riktigt bra utan man måste ändra på lösningar än som man kör på samma bana i hela tiden. Knepigt just att tävlingen går i stapeln av i morron för jag anmälde det i långt förväg. Men det ska gå bra, förhoppningsvis. Sen var det platsliggning som hon låg snällt och "dränkt" kvar trots blött och regnig ute. Därefter mycket bollkamplek och hade kul på planen, konstigt nog att Allis och jag inte tänkte alls på regnet!

Härliga sothönan sussade så gött på vårt säng! Överkasten blir nog lätt fuktig, men det bryr vi inte oss om det.

Ha de gott!!Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

29 September 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


Idag har Allis och jag tävlat i appellspårklass i Hällefors! Vi blev lottad som nr 2. Från början var 9 st anmälda, men det kom bara 4 anmälda. Det känns skitbra, så slapp vi långa väntetid! Vi fick först börja med spåret och det var fina skogspårsmarken.

Under liggtid hoppade Allis på mig flera ggr som man har sett på henne ( Snälle matte, nu nu ville jag spåra) mycket ivrigt var hon! Hon gjorde ett fantastiskt spårning som vi fick högsta betyg 10+10 på det. Yeeees!!Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket De bådå domare tyckte Allis spårade jättefint och lugnt! Vi tackar och bockar!!

Här kommer lydnadsresultaltat som gick ganska bra! Jag gjorde en tabbe som skulle ha lett till uppflyttning med futtiga 6 poäng som fattades! GRRRRR! Är faktsikt fortfarande halv tävlingsrutinerat.

Linförighet: Var inte alls så snygg. Hon var lite okoncentrerad pga störning av teckenspråktolk. Detta kommer jag med det sen. Betyget 7+6

Framförgående: Vi avstod det tidigare. Provade att genomföra men Allis fortfarande osäker. Som sagt halvväg kvar att träna på. Betyget 0+0

Platsläggande: Ngn sen Betyg 7.5+7

Inkallning: Bra tempo men dk ( Allis hit) Betyg 9-9

Apportering: Gick utmärkt men avslut vid fot har hon blivit " hjärnsläpp". Hon låg vid fot istället för sitt. Lätt tugg Betyg 6+6

Hopp över hindret: Hon hoppade snyggt ut och svängde in snabbt och sen nosade hon på hindret på under tiden. Kommenderade henne "sitt" men hon nosade hårt av hennes egen intresse sätt! Jag gick till hindret och kommenderade backa och inta sitt, vilken hon gjorde och inhopp igen. Betyget blev 0-0 Domaren hade påpekat mig att jag skulle ha stått kvar och kunde ha fått något poäng för detta. Jag grimades för det. Vi hade då lett till uppflyttning! Vilket pucko pucko jag var! Min lilla gumma har verkligen spårnäsa men sådant accepterar jag inte, utan vi får träna mer att hon hoppar ut lite längre, så har hon inte en chans att nosa på hindret..

Platsliggning: Är alltid nervös men hon låg kvar duktigt! De andra hundar låg snällt kvar, tack tack - pekar på läggande Betyg 9.5+9.5

Budsföring: Gick jättebra! Första gången hon gjorde igenom helt rätt! Betyg 9+9

Vi blev godkänd på 218 p . Det blev prisutdelning och jag valde en flottig röd spår/dragsele! (ler) och en stor tuggknut till min härliga sothöna!

När det gäller linförigheten som störde Allis som när teckenspråkstolk följde med mig på avstånd i pararellt. Det var inte riktigt bra för domare och tävlingsledare som ville diskutera med mig om detta.Det hela ska gå bra eller bättre ändringar och underlättar för oss inför kommande tävlingar. Vilken omtanke av dom! Under diskussion om tolkens situationen och var de ska stå under tävlingen uppstod så att man tyckte att ena ska stå i hörnet vid linförighet och det andre ska stå bredvid domare. Men det kan förekomma olika förslaget hur det ska vara så under tävlingen med tolkar, så att hunden inte blir störd under pågående tävlingen.Man kan dessutom ansöka om dispens för linförighet precis som man har på hästdressyren, alltså läsa in linförighets program innan.Det vore värt att ansöka om och skickar till Svenska Brukshundklubb. Det var jättefint och mycket trevlig mottagande, även jag fick vissa tips av domaren. Jag är mycket mycket nöjd med det hela med min lilla gumma trots min dumma tabbe!

Här kommer bilder som göbben min tog bilder på oss!

Linförighet (vänster halt)

Läggande under gång

Apportering på väg till avslut

 

Här ser det ut som vi fick priser.. Selen var liksom allt i en för spår och drag. Psssst selen kostade 195 kr som kvitton satt kvar.. ( ler) och så en stor tuggknuten till min härlige sothönan.. Nu ska vi bara koppla av oss!

Ha en bra kväll

22 September 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


Jag hann inte uppdatera under veckan. Allt som behövs var fixa i hemmen, jobbet och träning med Allis. Nu två veckor har gått sen som min förkylning inte ha gått över. På sista tiden rann det som forsen ur från min näsa. Det var rätt jobbigt. Jag hade ork i alla fall! Tydligen var nåt lätt virus som tog så långt tid.

Tisdag den 18/9 - Lätt spårträning med Allis gjordes med tre vinklar. Hon spårade som på räls och även alla vinklar, ingen snurr och sånt! Åh, så duktigt hon varPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket trots det var lätt vindpust förstås. Därefter blev det lydnadsträning!

Läggande under gång: Verkade helt ok! Apportering: Gav klockrent! Framförgående: Allis fortfarande osäker, halvvägs dit kvar. Inkallning: Bättre tempo än tidigare, jaaaa! Linförigheten har vi tränat med!

Torsdag den 20/9 Kort lydnadsträning Framförgående: fortfarande halvvägs kvar! Läggande under gång och hopp över hindret: Där satt fint direkt! Därefter gick vi till skogen.

Fredag idag: Bara platsliggning hade vi tränat på idag och markerat på Allis det allvarliga ordet " plastliggning". Tidigare hade vi tränat på olika sätt, så på sista tiden hade hon gjort jättebra ifrån sig men kommer det bli bra under tävlingen??? Jag frågade Wilmas husse om de kunde ställa upp för att Allis dyrkade Wilma enormt,så är hon mycket svår att emotstå. Hon blir bara lycklig att få träffa sin "idolstjärna" Wilma trots Wilmas frustationen att Allis är sååå hopplös med sin ungdom och är så livligt! Kommenderade Allis platsliggning medan Wilma och hennes husse lekte och sprang runt, i min Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket hade Allis börjat krypat lite fram, vilket filur hon var, sen började hon resa upp sakta då kunde hon inte motstå deras roliga lek. Fick göra om det igen för jag gav Allis stor bestämda ton: PLASTLIGG!!! Jaaa, där satt fint till sist. Därefter fick hon också sin roliga lek. Efteråt bar vi iväg med lång skogsprommenad.

Tack till Wilma och hennes husse, att jag hade tagit upp er tid och att de ställde upp! Återigen tusen tack!

Ikväll ska all packning vara klara och matsäck ska fixas fram. Sen ska vi bara slappa av oss framför tv framöver kvällen. Imorgon, upp i ottan vid kl 05.15 och bilkörning tar ca 10 mil dit! Hoppas allt klaffar sig bra att för under träningen gick det så bra! Just på tävlingar brukar Allis vara lite lågt bara för att jag blir inte gamla träningsmatte utan är annorlunda. Ni vet säkert vad det handlar om. Ber gud att de andra hundarna ligger snällt kvar vid plastliggning.. Just nu är jag inte nervös, men imorgon blir jag säkert!! Det blir spännande och rolig dag imorgon.

Ha en trevlig helg!

21 September 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


   

    Halloj!

Idag har det inte varit eller hänt något speciellt utan vi har bara tagit det lugnt, vi var ute och njöt av naturen i cirka två timmar. Jätte skönt trots min förkylning. Kände att jag behövde frisk luft.

 Den här gången blir det ståendebilder på Allis, som togs i skogen i dag.

     Ha en bra dag!

16 September 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentarI går (fredag). Det ösregnade och hårda blåst som bestod av min tankebild på apellspårtävling till nästa lördag. Herregud, tänk om det blir sånt väder!! Jag har så dååålig samvete att inte ha spårtränat Allis med sånt vädret!. Man blir ju inte pigg på att spårträna när det ösregnar förstås!

Så bestämde jag med min stort tålamod och var krasslig med förkylning. När vi har kommit fram till stort ett annat åkermark samtidigt ösregnade det ute! Jag gjorde en lång spårrunda. Hade tre pinnar över så var jag spontant och gjorde en uppletningsruta också. Syftet var att få mer och bättre spårkondis. Det är helt nytt för sothönan. När hon var yngre var det bara godis i rutan. Länge länge sen gjorde vi det. Nu är det annorlunda med pinnar. Under liggtid väntade vi i bilen så regnet börjat avta. Vad fasen ! Nåja, mycket blött på marken och blåst vind. Jag hade lite känsla av att innan det skulle bli lite svårt spår för henne. Under hennes spårarbete blev jag bara Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket att hon klarade galant ändå! Vinkeln var förstås inte 100% perfekt, men men hittade alla sex apporter, bra jobbat av henne! Många apporter?? Jag brukar göra omväxlingar med spårträning! Jag var riktigt nöjd med henne!


Sen blev det kort paus innan uppletningsrutan. Allis tyckte att det blir skojigt och trodde att det fanns godis på rutanPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket. Hon blev Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket när hon fann pinne , men hon glatte sig i alla fall efteråt fick hon godisbelöning och återigen de två sista pinnar tyckte hon var urkul och helt nytt! Mina dåliga dojor och även byxor blev dyngblöta ända upp till knäet.


Idag bar vi iväg till klubben så hade dom medlemsmöte, Det bjöds smörgåstårta och kaffe. Mycket smaskigt var det. Samtidigt hade dom visning för reflexvästar som ska beställas med klubbmotiv på. Vi provade på olika storlekar. Jag har beställt en till mig. Därefter blev det lydnadsträning. När vi kom till banan verkade Allis vara lite låg, men sen lossnade det för henne i efterhand. Vet inte vad det berodde på! Budsföring med en annan hjälpförare gick det fint fint, men tempo, tja så där, men det får duga än så länge. Platsliggning gick superb men helt nytt som jag såg på Allis:s beetende att hennes huvud låg på marken ( att hon tänker typ jaha platsliggning betyder att jag inte får springa och jaga ifrån och passa på att koppla av under tiden) om det är rätt så jag uppfattade henne! Hoppas att det klaffar bra ihop vid tävlingen! Annars blir jag Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket och Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket. Hopp över hindret, hoppade hon över och satt fint framför och samtidigt sniffade hon på hindret,sablar och jag avbröt henne och fick göra om så gick det perfekt! Därefter det vanliga med linförighet och så bollkamplek emellan. Nu får det räcka med skrivande för tillfället! Just är jag verkligen trött pga förkylningen.


Trevlig helg!

15 September 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


 

            Gott folk!

I söndags på en av Ånnabodas trakter hittade jag en mycket ojämna mark som bestod av halvskogsmark med del öppna mark som Allis skulle spåra. Jag lade pinnar och fick se massa lortar på marken överallt och dessutom konstig lukt. Det måtte vara från vilddjur, tänkte jag! Hur skulle jag göra då, som jag hade lagt redan pinnarna. Det får gå ändå igenom. När Allis började spåra verkade hon lite spänd och okoncentrerat och stannade emellan flera ggr. Hon lyfte upp en av tassen och nosade upp i luften som ser ut att hon var som jägarhund. Jag kommenderade henne att spåra igen, så fortsatte hon. Hon var samtidigt misstänkt ut då. Det var inte likt henne! Jag hade känsla av att det  inte stämde med marken, fy 17. Hon lyckades dock hitta alla pinnar, trots allt fick hon hjälp av mig. Det var verkligen kaotiskt och kämpigt!

Efter träningen frågade min bekanta hur det hade gått för Allis. Jag berättade som det var. De kom på att Herdefjord"kossor" var där i hagen i en månad innan och hade bara tillfälligt staketet. Det var det därför som staketet inte stod där kvar. Stackars, min lilla sothöna, som jag valde mycket dåligt och svår spårmark för henne, som hon var såååå förvirrad.

Vad jättedum jag var och var väldig arg på mig själv hur det kunde ha gått till så! Nåja, därefter gick vi till fotbollsplanen som vi var aldrig där på platsen för att träna i lydnaden. Den lilla sothöna var sååå taggad trots hennes mentalitet efter spårning. Hon var så härlig och rolig att jobba med. Körde genom linförigheten, inkallning, läggande under gång, ställande under gång och till sist apportering. På läggande under gång var jag inte först nöjd. Allis har insett det och fick göra om det så gick det superb. Övriga momenter gick jättehyfsat. Det blev bollkamplek mellan momenter och efter träningsavslutning. Allis tyckte det var så kul och hade förväntat av sig! Märkte nu att hennes "drift" hade blivit utökad, skillnad mot tidigare!

Igår (tisdag) för spårträning igen ville jag testa om Allis inte tappar " lust" om att hon tycker spårning inte är roligt längre. Det som hände i söndags, som ovanstående. Jag gjorde en ganska långt och lätt spår på öppen fält. Vinden var lättpust, men hon spårjobbade utmärkt så allt var som vanligt igen. Det kändes skönt i alla fall! Därefter tränade vi kort med platsliggning och framförgående. Till sist blev det bara bollek och kamplek som hon uppskattade det.

Må så gott!

12 September 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


 

Just nu är vi i Ånnaboda och campar över helgen, så vi ska städa och tömma allt med vatten och sånt innan, vi lämnar husvagn till vinterförvaring  över vintern och därefter hinner vi inte med som Allis och jag kommer och tävla så mycket framöver som möjligt, innan hon börja löpa omkring i sluten av okt. månad, om jag beräknar rätt tid förstås! Imorgon ska vi spårträna här i trakten av Ånnaboda.

Allis och jag har fått en plats som går på apellspårklass den 22 sept i Hällefors. Det känns skönt att vi inte blev utlottad i alla fall! Vi blir 9 deltagaren. Det kommer inte bli så lång dag. 

Här kommer bilder som jag tog på Allis när vi var på vandringen.

        Ha det gött

8 September 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


I går var vi på väg till fotbollsplanen, då svansviftade Allis och vet vad det är på gång. Det roliga kommer genom lydnadsträning och lekande! Det mesta tar vi genom plastliggning. Jag bollade med mig själv på samma sätt att börja med två minuter och det blev mycket bättre än tidigare. Hon låg på hela tiden tills jag kommenderade fritt! Hoppas att hon insett nu på det allvarliga. Allis har själv stort jaktlust. I början tänkte jag inte på det! Men sådan är hon,lillgumman då måste jag vara mycket mycket bestämd beträffande plastliggning.

Tränat in med framförgående och med hjälp av belöningsgodis på bänken i avstånd. Så att hon ska " dra i koppel" ordentligt!

Här kommer gårdagens " actionbilder ".

Hit med bollen, se vad jag hade gått igenom plastliggning, din glädjedödare.

Närbild , visst är det fint bild! En riktigt fullträff men det hade blivit bättre bild om man har riktigt systemkamera!!

Neeeeej duuuu, jag släpper inte!

Trevlig helg!

31 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


I början av veckan har vi tagit lugnt från träningen! Mest underfund har jag som är problem med när det gäller platsliggning på hur hon ska förstå att inte lämna ifrån platsen. Verkligen är jag inte orolig för Allis, men däremot blir jag det mot de andra hundar som springer snabbt som blixten. Då ger Allis stort kick och är snabbt öga att hänga med för då glömmer Allis vad platsliggning gäller! Sen kom jag på liksom spontant eller knasig idé och provade med fotboll som hon dyrkade när föremål/djur som rör/springer snabbt. När Allis lade sig bredvid mig gav jag henne kommando "platsligg" och gick för att hämta fotboll och bollen stod bredvid henne tills jag sköt bollen hårt utifram fler tal ggr tills en minut hade gått, så glömde hon och hade svårt att motstå den bollen. Jag använde hårda bestämda röst "PLATSLIGG", så lade hon sig igen! Bollade med mig själv på 3 minuter och hon missunade mig och tyckte visst jag var såååå elak. Det gick jättebra till slut. Efteråt var hon så lyckligt och kunde leka med bollen. Mitt syftet är att hon ska förstå vad platsliggning gäller! Nästa steg blir det för de andra hundar.

Idag har vi varit på klubben och det var ett tag sedan vi var där sist! Där ute var det soligt och ganska varmt! Man ser nu skillnaden förr och nu på att Allis som var liksom taggad och bättre fokuserat som kryllade av flertal hundar på planen.

Där tränade vi först med budsföring med en hjälpförare. Det första Allis stannade mitten på och var lite osäker tills hjälpförare tjoade på hennes namn, så sprang hon glatt och gick hem, återigen på andra gången gick det helt smort!

Därefter tränade vi lydnaden som jag var sååå nöjd med henne. På planen använde de en skytt som skjuter flertal skott. Allis reagerade inte ett dugg alls så det var nyttigt träning. Där kommer platsliggning som hon låg ensam och såg en som kampade med hunden och på lite lång avstånd som några hundar sprang tvärs och kors. Jag som var vakt och såg på att hon stirrade stint på dem och då började hon resa sig halvt upp tills jag hann få stopp på henne och skrek platsligg, så lade hon sig snabbt igen och tittade på mig istället, därefter hände det inte mer. Det känns skitbra och det är bara att upprepa och påminna henne vad platsliggning gäller! Hon började bli trött av värme så får det räcka för idag. Jag ska försöka cykla med Allis ikväll för då blir det svalare ute.

Tidigare har Allis och jag kampade med mjukis nalle och sömmarna som sprack sönder, så fick hon lov på vad hon ville göra med den.

Här kommer en bildserie om stackars nalle.

Nu hugger jag på nalles hals!

Som jag kan dra det ifrån för att se vad som finns inuti !

Men det är ju bara bomull. En uppstoppad nalle!

Men vart tog överkroppen i vägen?

Det har jag men nu är den helt förstört, min nalle som är helt söndertrasat.

Ha det bra!!

25 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


 

Tjolahopp! Sorry, jag har inte uppdaterat på ett bra tag! Igår har vi lämnat ifrån västkusten och är i Dalslandstrakten vid Laxsjön och ska vara här fram till söndag. Husvagnssemester på två veckor som hittills har gått bra.

Här kommer bilder som tog just under västkustensvistelsen.

 

   Ska vi ta simtur igen?? De två som poserar är Allis och Max

   Ha det så bra!

8 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


 

Här kommer hälsning från som vi ställde husvagn i

  Vädret här är blandat med sol och regn! Det var inget trevlig semesterväder.

    Här utanför vaktar jag!

 

 

 

  

Varit på utfykt till Ölands Södra udde, här kommer blandat bilder

   Fyr "långe Jan"

  Gammal väderkvarn

   Gravfälten mellan bronstiden och tidig medeltiden.

 Ha det så bra

28 Juli 2007  | Länk | Dagbok | 1 kommentar


Gott folk

På onsdag tar vi en lång semestertripp med husvagnen på ca 2 1/2 vecka. Samtidig ska lillmatte Nea på språkresa till England i tre veckor. Först åker vi till Öland, sen vidare till västkusten. Sista stationen blir laxsjö nära Bengtfors där anordnar husvagnsklubben surströmming/kräftfest. Vi är hemma igen den 12 aug. Allis älskar att följa med husvagnen och så är hon en "väldigt bra" husvagnsväktare, hihi! Inte en överdriven utan hon förvarnar oss! Sådan som hon är! Gulligt! Vi kommer i alla fall inte att vara på lat sidan utan det blir spår och lydnadsträning då och då, det är ju ett plus nu när vi kan träna på andra ställen. Jag har anmält oss till appelspårklass och lydnadsklass 1 den 18 och 19 augusti.23 Juli 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


 

Vädret här är inget vidare men solen dök upp senare på eftermiddagen. Jag körde några träningspass med Allis, tränade mest på "läggande under gång", jag har varit medveten om att hon lagt sig långsamt, men nu var jag  "strängare" mot henne att hon skulle lägga sig snabbare, det blev tillslut bättre och bättre men det är bara att fortsätta att träna på! Jag testade apportering också, och första gången var felfri så det fick räcka med det.

Vi har ett blivande frisbeefreak! Här kommer lite bilder!

  Åh nej, jag missade, allt gick ju så fort!

Nu är jag redo!!

   Nu nu kommer den!

    Yeeeees! Har nu fångat den!

 

   Full koncentration på att fånga frisbeen!

 

11 Juli 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


Här kommer en hälsning från norrland! Vädret här idag har inte varit något vidare, bara 12 gr varmt! Min brorsa och hans barn kom på besök och tog med sig dvärgschnauzern, Zorro, en mycket kvick sjuåring!

Här kommer en bildserie!!

  Åh nej, nu luktar han på min rumpa!!!

   Ska vi brottas??

  Nej, det går inte att fälla henne!!

    Bättre att kramas istället!

 

  Måste krama henne igen! Hon är så kramgo!

    Jag når inte, hon är för stor för mig!!

  Snälla Allis, kan jag få pussa dig istället!

   Neeej, nu får det räcka!!!

 

    Visst var det mysigt med en tänd öppen spis när vädret inte var något vidare. Det är så sällan man upplever det! När man själv inte har någon hemma!! Suck!!

8 Juli 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


 

Visst är det magnifik att ha trådlös internet med bärbar datorn! Det tog 14 timmars bilande att vi kom fram till Luleå!

  Under bilfärden njöt hon riktigt i baksätet då och då istället  för att ligga i hundburen på  vägen upp!

 

Idag solbadade vi! Här kommer badbilder!

  Lillmatte Linnea och Allis på simkapplöpning!

   En flygande hund!

   Att torka sig på gräsmattan är väl inte dumt!

  Nu är jag torrt och njuter av det!

5 Juli 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


              Aktiviteter för Allis idag!

I går kväll cyklade jag 8 km med Allis , vi stannade inte en enda gång! Hon följde med troget hela vägen! Duktig tjej! Idag var vi på brukshundklubben och körde några olika lydnadspass. Som avslut blev det agilty, vilket Allis älskar!! I morgonbitti bär vi iväg upp till Luleå (min hemstad) så  Allis kommer att ligga still länge i bilen, då vi kör 100 mil. Vi kommer såklart att göra många stopp och rasta oss lite!!

Obs! Min e-post är fortfarande urfunktion. Tillsvidare kan Ni nå mig på : slotts_60@hotmail.com

Lite agiltybilder på henne:

      Glad sommar !

3 Juli 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


     Skogspårträning igår!         Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Jag lade 7 markeringspinnar till på ca 500 meter. De första 300 meter, därefter blev det kort paus i lugn och ro. Sedan fortsatte Allis att spåra ytterligare på 200 meter till. Det var tre vinklar sammanlagt. På andra vinkel blev det lite strul men hittade till slut på spåret, övriga vinklar helt perfekt. Hon hade markerat alla sju pinnar! Jättebra jobbat av henne! Dundernöjd!! Det ska räcka nu på ett tag. Istället fokuserar jag lydnadsträning med Allis då och då framöver.

Obs! Min e-post är urfunktion. Tillsvidare kan Ni nå mig på:  slotts_60@hotmail.com

Här kommer spårbilder på henne!Titta, jag markerade pinnen!


Kort paus inför ytterliggare 200 spårmeter till!

    Självaste Allis

          Glad sommar!!

2 Juli 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                         Tjolahopp!


I förrgår blev Allis moster till 8 valpar ( fem tjejer och tre grabbar) svarta och smt färgade. Allt har gått bra för Allis syster och hennes valpar!

Idag blev det mycket lek med Allis på fotbollsplanen! Vi tränade bland annat på "apport", vilket vi inte gjort sedan vi tävlade. Hon tyckte det var jättekul, vid första tillfälle var hon så entusiastisk att hon sprang som en raket mot bocken med en så hög fart att hon snubblade över den då hon försökte bromsa. Bör kanske träna då och då på apport så hon lugnar ned sig lite och inte blir så upphetsad av apporterningen.

Ett nytt moment som jag håller på att lära henne är "kryp". Det tyckte hon var kul och var så IVRIG på att få belöning.


Här kommer lite blandade bilder från dagen!!


    Jag kämpar att dra emot!


   Kamplek


   Full koncentration genom att fånga godis i luften!


    Men vart tog godisbiten i vägen??


     Rulla


  Vilopaus har jag väl rätt till?!


   En riktig hoffetjej! 


   Visst ser jag ståtligt ut! Det tycker matte i alla fall!!


     Ha en bra dag!     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

                                                    

29 Juni 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                    En aktivitetsdag idag!


Allis:s hundkompisars matte undrade om vi kunde hänga med på deras viltspårträning. Det var verkligen intressant eftersom jag var väldigt nyfiken på det. Vi plockade in dem i vår bil och åkte ut utanför Örebroskogstrakten. Fick en del kunskaper av hur det fungerar med viltspår som är så nytt för mig, dom hade nyss börjat på en viltspårs kurs. Mycket imponerande! Därefter körde jag och Allis vanlig spårträningen i skogen, jag lade 6 apportpinnar och liggtid var då en 1 timme. Första gången slapp jag att sätta upp "snitslar" för att se om hon kunde spåra rätt själv, jag själv var jätte virrig och följde bara efter henne hon markerade 5 pinnar utom 1 som hon förmodligen gått över. Där var det rörigt med massa skogspinnar överallt, mer än i vanliga fall. Men det var nyttigt och hon jobbade helt utmärkt. Efteråt var det bad och lek!

Här kommer några bilder!  Maaria satte på spårselen på Nova!    Spårdax med Zafira!

   Nu ska vi plaska i vattnet!!   Vänta på mig!

    Full fart!   Får jag låna bollen?

Visst ser jag liten ut jämfört med dom här bjässarna! Men ack!!    Allis, Nova och Zafira

 Det var trevlig dag som nästan tog 4 timmar. Tack till Maaria och sina Landseertjejer för idag!!

Ska jag anmäla mig till en viltspårkurs??? Äh få se hur det blir! Men först och främst vill jag focusera på att vi blir uppflyttade till  lägre klass spår och klarar lydnadsklass 1, förhoppningsvis blir det i höst! Ingen tävling för oss under sommaren.                   Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket                                 

Förresten Allis ska bli moster, om allt är väl så blir det den här veckan. Spännande!!                                           

Trevlig sommar

                                      

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

                                                    

26 Juni 2007  | Länk | Dagbok | 1 kommentar


Vi önskar er Alla en trevlig midsommar!

 

20 Juni 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                          Till sandbrottet!

Är lite orolig över Allis:s värmeuthållighet eller kan det vara något annat?!? Lydnadtränade med Allis under veckan och då var hon inte pigg,  snarare väldigt slö, är det värmen som tar tär på henne eller kände sig dåligt!? Vi testade till och med agilty som hon brukar tycka är roligt och men det gick inte heller. Gud, det är inte många dagar kvar till tävlingen. Hoppas det är tillfälligt. Har funderat på att backa ur, men vi åker dit ändå och ser vad det som händer och tar lite lärdom av tävlingen. Hoppas att det blir svalare på lördag. Vi blir 15 deltagare så det blir nog en lång tävlingsdag.

Idag åkte vi till sandbrottet så att Allis fick svalka sig i vattnet. Här kommer badbilder på henne!

 Måste känna på vattnet om det är kallt eller varmt!

  Jag har verkligen glömt hur man simmar!

 Ja, nu vet jag att man ska använda benen och tassarna!

 

Maaaatte, ro hit en handuk!

             Ha det gott!

7 Juni 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                        PM har ej kommit?!?

Igårkväll ringde jag till Karlborgs brukshundklubb och kollade om det har blivit någon miss med anmälan, eftersom det har dröjt med PM:et? men inte det! PM:et var på väg i af! Fick genom det samtalet veta att Allis och jag kommit med på appelspårtävling den 9 juni.

Just nu när jag gått runt o tänk (vardagstankar) har jag hela tiden tänkt på appelspåret. Hur svårt är ett appelspår? Är det för tidigt att spårtävla för henne?? Hur tillräckligt?? osv. Jag grämer över att jag inte lärt Allis spåra i en tidigare ålder, men det beror ju på att jag varit en riktig nolla på vad spår egentligen innebär. Jag har ju mest tränat lite med en vanlig spårruta. Hon hajade vad spår innebad i fjol i oktmånad när vi var på läger. Jag tycker att det är lite sent att lära henne vid 20 månaders ålder att spåra. Sen kom vintern och då blev det ingen spår träning alls förrän snön försvunnit. Jag har aldrig sett någon spår tävling tidigare, det gör mig faktiskt väldigt nervös, äsch Allis och jag lär oss väl, det är bara att provköra.

Jag har ej ännu anmält Allis till någon utställning som jag tidigare planerat att jag skulle göra. Ville att hon skulle "växa" till sig lite. Men det kanske blir av i Piteå en internationell utställning den 7 juli, men jag får se! Ja, det är ju långt upp till norrbotten, men under den tiden är vi ju som tur var i Luleå hos min mamma, vid hennes sommarställe vid den härliga sjön. Det är ju bara 5 mil mellan Luleå och Piteå så man kan ju passa på.

  Här kommer en bild som togs innan skogspårträning!

 

  Inte visste vi väl hur  dotter Linnea, 16 år, som är så   duktig på att teckna. Visst var det jättefint teckning!

      TREVLIG HELG ! 

1 Juni 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                                  Lydnadsträning!

Idag var vi på klubben och tränade på några olika lydnadsmomenter. 

Hopp över hindret som vi fokuserade mest på brukar gå bra men idag började jag att fumla lite, när hon hoppar över hindret så hoppar hon och svänger in snabbt bakom det och sätter sig vid hindret och samtidigt luktar på det, jag funderade på om hon klarade av att hoppa tillbaka från samma plats, och det lyckades hon med jätte bra utan att ens röra hindret. Nåjja det ska nog gå bra. Men jag får träna mer med henne så att hon inte svänger så snabbt utan att hon fortsätter 1-2 meter så att hon inte ska kunna lukta på hindret. Imorgon ska vi på skogspårträning, jag känner att det inte räcker att bara träna på åker, det är ju bra om hon kan de båda. 

Här kommer några hoppbilder! Var rätt förvånad över bilderna, jag som inte är en sådan skicklig fotograf lyckades ju faktiskt, men kameran hjälpte mig lite!

   Kortare till närbild!

                         Trevlig pingsthelg !

26 Maj 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                             Spårträning idag!

Allis spårade på ängmarken! Det var Johnny som tog bilder på oss!

Här kommer en spårbildserie!

Allis markerade pinne!

   Braaaavo, här får du godis!

  Duttttiiiiiii gumma efter ha gått i vinkeln!

   Stoppslut efter sista markeringspinne! Ja ja, Duuktiiig tjej!

 Här kommer stort belöningen: Några kokta  kycklingsfilebitar!

 Efteråt bar vi iväg till skogen.

   Allis poserar!

                            Trevlig helg!

18 Maj 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                                 TJOHO!!


Nu har vi anmält oss till en appelspår tävling i Karlsborg den 9 juni. Bara vi inte blir utlottade förstås! Hoppas att jag har förstått det hela när det gäller spår. Det återstår ännu att lära Allis budsföring.

Har precis lärt henne hopp över hindret, det är ju inte precis samma som vid lydnadsklass 1. Trodde först att det skulle bli krångligt för henne att "ändra" sig men det gick som smort och hon uppfattade det hela snabbt på en och samma dag så det känns som om att vi är redo köra på!

Det är ju en helt ny bruksgren för oss, så det är nog dax att vi börjar "läsa" på hur en spårtävling fungerar osv.

Här kommer några apportsbilder!


Förlåt, Jag var för ivrig och kunde inte motstå bocken.


  Ska jag sticka själv med bocken eller måste jag tillbaka till  matte ?


Bäst att göra matte glad!


Nu har matte bytt och slängt den tyngre och store bocken!


Jag kämpar på!


Suck snälle matte, jag ville så gärna tugga på bocken!


      Ha en bra dag!       Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

13 Maj 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


           En mycket nyttig och lärorik helg!


Två trevliga och duktiga instruktörer, Remmy och Joan från Danmark! Kursen vi var på handlade mest om hur det är att vara som hundförare! Det talades om att det var stor betydelse det är att vi hundförare har ett bra kroppspråk till hundarna. Helt otroligt det har jag aldrig tänkt på.

I fredagskväll var det vanlig teori och vi presenterade oss var och en hur lång vi hade kommit med våra hundar, även hur många hundar man haft innan för min del är det ju min första hund.

På lördagförmiddag körde vi lydnad med både Remmy och Joan. Dom ville se på oss var och en för att se vad vi kunde. När det är vår tur att " visa" oss, var det inte en lätt uppgift när alla stod och glodde på oss. Jag fick ju förstås den speciella kommentaren " Du måste gå mer bestämt med mera fart/tempo", så nästa gång vi gick så gick det mycket bättre. Vi skulle gå närmare om det senare. Det känns jätte bra att jag har fått mer tips om det.

Vid lunch åt vi en jättegod pastasallad med grillad tjock korv. Tidigare  på morgonen fick en annan obekant hund låna och sitta i andra halva av buren bredvid med Allis i vår bil. Efter lunch bar vi  iväg till en spårplats, då skulle vi lägga på spår, Joan ville se hur var och en spårade. När det blev vår tur, gick jag och hämtade Allis hon var sig inte lik alls annars brukar hon vara ivrig och framåt, men nu var hon ganska okoncentrerad. Orsak motvind? ( halv hög spårnäsa). Det visade sig att hon var något stressad också. Hunden som hade suttit bredvid Allis hade skällt intensivt hela tiden, och hon kan visst ha blivit påverkad av det och dessutom är hon på mer än hälften av sin löp period. Jaja, gjort var gjort!

I andra spåromgången uppmanade Joan mig att gå i väg med Allis en bit bort så hon fick en lugn stund för sig själv, och när det är dags för den andra spåromgången för Allis var hon den gamla pigga igen. Hon spårade perfekt på spårlinjen och noggrant enligt Joan. Efter spårets slut ville Allis bara att fortsätta spåra. Jag fick några olika tips av Joan, att träna i alla slags vindar och förlänga spåren något för att utöka och se hur mycket hennes " spårkondition" klarar, även med vinklar. Jag fick mycket rikare kunskaper om det.

Under pausen undrade Joan om jag inte skulle satsa MER med tecken på Allis. Det brukar bli bättre med kroppspråket och sånt! Samtidigt då nämnde jag när Allis och deltagit i vår första " utomtävlan" i lydnadsklass 1 att det uppstod problem speciellt vid inkallningen. Då det var nerverna som styrde och då min röst blev annorlunda. På träningar är det inga problem men på just tävlingen vart det annorlunda som sagt. Allis reagerade nog när jag ropade " HIIIIIIIT " istället för ett vanligt " hit" . Under tävlingen kollade hon snett på mig och undrade säkert vad det var konstigt ljud. Därför har jag börjat fundera på att det skall bli ändring på det och istället ska jag ge handtecken! Värt att testa fram!

På söndagsmorgon kl 8.00 samlade vi alla igen. Först var det teori som handlade om stress att det både finns positiv och negativ stress. Det var en mycket intressant föreläsning. Sen var det dags för lydnad, där fick jag hjälp med hur jag ska göra för att öka farten/ tempot, och att leka boll med henne emellan lydnad+lek+ lydnad vid speciellt linförighet/frittföljd.

Jag sög in mycket av deras kunskaper i skallen tills det blev fullt, och jag är verkligen jättenöjd och glad att vi deltog på kursen. Man kan även säga att det var det bästa jag har varit med om hittils.

Till sist och inte minst vill jag tacka dom som fixat fram lägret/kursen och förstås en tack till det helt UNDERBARA SKÖNA VÄDRET UNDER HELGEN!!!

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

               Ha det så gott me er alla!         Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

8 Maj 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                                IPO Läger

Nu i helgen blir det IPO läger på hemmaplan som vi ska delta med i. Där skulle man anmäla på vilka av de som A och B eller C alltstå blir det parallellt så jag valde A och B som avser för spår och lydnad. C är för skydd. Det ska bli intressant när det är två danskar som instrukterar oss. Ikväll blir det enbart teoritisk. Under lördag och söndag blir det praktisk med hund. Jag ska försöka ta bilder under helgen!

Här kommer dagens bilder, som vi var i skogen!

  Måste jag hoppa upp på stenen?

  Ja, jag måste göra det efter mattes kommando: UPP

  Det var verkligen svårt att sitta fint när det inte är platt!

  Var är maaaaatte, där är du!

   Visst ser mina ögonen vackra och snälla ut!

          TREVLIG HELG!

4 Maj 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                I Bergslagen!

Under valborgshelgen var vi i Kilsbergen med våra vänner, på en husvagnsvistelse. Vi vandrade i olika leder. Det var verkligen ett härlig väder men lite kyligt dock! Jag tog några bilder när vi vandrade i leden.

   En sjöutsikt

  

   Visst är det bra balansträning!

   Trötter

        Ha det så gott!

1 Maj 2007  | Länk | Dagbok | 1 kommentar


    Nu har vi fått hem en ny kamera! Jag är sååååå supernöjd med den nya lilla som jag hade testat den under dagen idag! Det är så fantatiskt med massa teknik som jag måste lära mig mer om det! Här kommer fotobilderna! Visst ser det fina ut!

                 

            

                 

  Fullt fart!

  Jag har min speciella " bromsklaffar " för öronen allstå!

   Spanar efter råttan!

   En humla i närbild!     

        Önskar er en trevlig valborgshelg!       

26 April 2007  | Länk | Dagbok | 1 kommentar


               Björn härjar ??                Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket  


Det var ett bra tag jag bloggade! Jag har varit så nere med  en långvarig förkylning och en envis hosta som nu har pågått i nio dagar, det "pågår" fortfarande, men jag är bättre.

Idag var Allis och jag på någon fotbollsplan och tränade lydnad: Platsliggning minst ( 3 min ), linförighet, läggande under gång, inkallning, ställande under gång och så till sist apportering. Jag vart rätt så nöjd med henne. Läggande under gång är jag medveten om att hon lägger sig långsamt men det får vi träna mera. Apporteringen, gjorde hon super bra med det nyköpta större och den tyngre bocken. Jag gav henne en tio poängare för detta, helt perfekt. Efteråt blev det lek med hennes favoritsak: repboll.

Sen skulle vi ta en sväng in till skogen och då stötte vi på en gubbe med sin cykel och varnade mig om att det fanns björn i närheten av skogen, vaddå? Björn frågade jag och trodde först att han presenterade sitt namn på något konstigt sätt, men sen insåg jag vad han menade en riktig björn alltså, jag frågade om han skojade, kände mig lite dum man brukar ju oftast inte skoja med vem som helst.. Lite pinsamt var det! Men det var iaf några som hade sett en björn i skogen, nyligen. Fy fasen tänkte jag, aldrig i livet att vi går i genom skogen tänkte jag så vi vände oss hemåt i stället, och jag tackade gubben.

Att björnen härjar i Vivalla/Lundbys skogstrakten?? Få se om det blir någon nyhet i den lokala tidningen i morgon.

Äntligen är våra nya kamera på väg hit med post, som vi beställde genom internet, vi sparade ca 900 att beställa ifrån Trollhättan istället för att köpa den i affären här i stan. Hoppas vi kommer att bli nöjda med den nya, det sägs att den kan uppnå 580 bilder på en laddning och högt ISO ( Ljus känslighet ),  trots att det är en vanlig liten digitalkamera precis som jag vill ha. Våran gamla kamera gick sönder. Johnny på fotoaffären och tog reda på om man kunde laga den. Det gick att laga den men då kostade det ca 2.000 kr. Lika bra att köpa en ny i stället. Den gamla har vi slängt bort, Bye bye.


                         Ha en bra dag!

21 April 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                              Till Kilsbergen


I dag åkte vi till de natursköna i Kilsbergen och vandrade i leden, i lugn och ro. Vädret var soligt men det blåste lite kallt, det var skönt ändå. Allis stortrivdes däruppe i naturområdet.

Jag är lite bekymrad över Alliss päls som blivit något lätt "mjölig" efter att hon blivit schamponerad. Det är lite ironiskt eftersom att jag schamponerade henne sist i fjol, straxt före jule tiden. Jag tänkte inte då på det eftersom det försvann efter cirka 2-3 dagar, hon har en sån torr hud. Nu ska jag  ta mig i tid att slänga bort de gamla schampot. Allis ska ställas ut på hennes första int-utställning (Lilla Stockholm) i Älvsjö i morgon!! Trevligt, va! Det börjar avta nu i alla fall. Man får nog räkna med att det finns lite smått kvar. Hoppas  domaren inte märker något! Eller bryr sig domaren kanske inte om det?

I morgon ska vi gå upp kl 05.00, sen ska jag plocka upp Ådi med sin Adam, det känns skönt att jag har någon att samåka med. Jag ser fram emot det, det blir nog förmodligen en trevlig dag.

                                   Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

7 April 2007  | Länk | Dagbok | 1 kommentar


En trevlig utflyktsdag till sandbrotten

Matte och jag med min kompis Adam och hans matte åkte till sandbrotten. Det har varit kul därborta och vi var trötta efter att ha sprungit i den tunga sanden.

  Jiiiiippppppiiiiiii

  Nu tar jag dig!

   Adam, finns det krokodiler?

   Adam: NÄÄÄ, det är  fritt fram, har inte stött på ngt sen jag var här sist!

  Jösses, Vad kallt det var!

   Snälla snälla Adam, jag vill busa mera!

   Adam, vänta jag måsta viska något till dig

  ÅHHH neeeej!

   Maattteee, måste jag duscha när vi kommer hem?

  Allis och Adam förstås!

  Vid hemkomsten blev det raka vägen till duschen och matte  schamponerade mig, och jag känner mig fräschare förstås

 Tack till Adam och hans matte för idag!

 Ha en bra dag!

3 April 2007  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer


                                  Tjolaaaahop!


I går var det ett härligt vårväder, när vi var på klubben. Allis mentala uthållighet har blivit mycket bättre nu!  Under veckan har vi haft två olika "spårträningsdagar" hemma för att öka hennes mentalitet kondition. Efter vi tränat spårning och under lydnad blir hon ganska trött och lite okoncentrerat. Igår gick det jätte bra med " spårningen". Som sagt var hon så ivrig att spåra. Vi åkte sedan tillbaks till klubben igen och körde ett lydnadspass hon var piggare än annars och hade bra koncentration. Att hon ibland vart lite virrig på grund utav " störningarna" runt omkring. Först tränade vi gående med frittfölj, det gick bra. Inkallning tränade vi också och det gick även det väldigt bra.

Jag beordrade henne att sitta kvar och jag gick för att hämta apportbocken som låg ca 20-25 meter ifrån henne, då tänkte jag " bara hon inte följer efter mig eller springer mot de andra hundarna" när jag fick tag på bocken vände jag mig om och gick mot henne, jag blev imponerad att hon fortfarande SATT KVAR trots att det " kryllande" av hundar på planen.

Under apporteringsträningen var Allis målinriktad. Det var första gången vi använde klubbensapportbock, hon grepp tag i den men släppte den sedan på en gång. Hon anade nog att det inte var vår egen ha ha! Jag började om från början, och hon tog då tag i bocken och sprang tillbaka till mig, känslan var skön. Jag hade i för sig räknat med att hon skulle sätta sig bredvid mig, men istället lade hon sig fint bredvid mig med bocken kvar i munnen och kollade upp på mig. Jag uppmanade henne att sätta sig upp, hon reste sig upp med bocken kvar i munnen. Jag nöjde mig i alla fall med att hon höll kvar den tills jag sade loss. Vi får nog träna mer apporetering så att vi sedan blir till 100 % säkra.

Sen skulle vi egentligen träna lätt med skyddsträning men tiden var för kort och jag var tvungen att åka eftersom jag hade lovat Tess att hämta upp henne på tågstationen. Det fick räcka för den gången. Allis skulle säkert inte klara det tredje passet ( skydd ) det på grund utav hennes mentala kondition. Jag får bygga upp stegvis. Under dagen var vi borta i tre timmar inkl fikapaus.

Här kommer en bild på henne efter träningen. Utmattad!

               Må så gott!             Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

1 April 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


       Här kommer dagensbilder


     Skynda dig då! Jag poserar ju snällt!


      Vad har matte nu hittat på?


   Men där är det ju en riktigt FROOOOLIC


     Jag når inte!


    Sluta nu, jag vill springa vidare inte bara posera!


 Jag är rätt frusterad nu, jag får ju inget grepp på den här       "kampbollen"

                TREVLIG HELG!               Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

30 Mars 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


            Gott folk !    

Har inte skrivit så mycket på bloggen på sistånde. Det har bara varit vanliga rutiner under veckan. I går var vi på klubben och tränade precisionsspår och lydnadsträning. Senare på eftermiddagen ställde vi upp som hundvakt åt två Cane corso hundar som deras hundvakt blev insjuknat. I början var det mycket livliga men sedan blev de lugnare. Allt gick smidigt och flöt på. Allis undrade säkert vad dom hade här att göra. Ha ha! 

Igår kväll hade vi alla mys i framför tvn. Ella satte sig på Allis:s favoritfåtölj, och då började Allis att skälla på Ella, men Ella nonchalerade det och satt kvar. Jag beordrade Allis att sitta i en annan fåtölj istället, så fick hon göra det. Adam föredrog soffan istället för den trånga fåtöljen. Det var verkligen kul att se på dom alla tre.  

Ella och Adam sov på bäddsoffan i vårt gästrummet, jag ville inte lämna dom ensamma så jag sov med dom bara för det var deras första natt här. Husse och Allis sov i sovrummet. 

Mitt på dan var husse och jag och med de tre hundar till skogs. Därefter fick dom lite våfflor ja, eftersom att det är våffeldagen idag. Allis vart rätt förvånad över att hon kunde få det annars äter hon alltid foder.

Tror säkert att Allis hade haft det kul med dom och deras socialasamvaro tills dom blev hämtade idag efm. Det känns mycket nyttigt för henne!           

 Hundmyshörnan!

   Allis, Ella och Adam

   Duktigt poserat här ligger de tre stilla samtidigt!

       Ha en bra dag!

 

25 Mars 2007  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer


Hej gott folk!

Den 25 mars skulle vi egentligen åka till Motala och deltaga i en lydnadstävling enligt planeringen, men jag beslutade mig för att vi inte skulle deltaga tillslut på grund utav den " ganska " långa resa och dessutom är det vår debuttävling.

I stället ska vi åka till Karlskoga den 1 april, dit är det inte lika lång. Det blir  mer som en " tävlingsträning "  för att få känna på och även fokusera på speciella moment, som sen behövs träna mer på!

Den sista tiden har jag legat i sängen på grund utav feber, antagligen influensa. Första veckan var jag bara förkyld, det vart sen bättre, men sen  kom allt tillbaks igen andra veckan. Jag kom på att anmälningen till tävlingen i Karlskoga hade gått ut. Jag yrade och bad till husse att maila till tävlingssekreteraren om det fortfarande fanns möjligheter till att anmäla sig trots att det var en dag försenat. Jag fick svar ifrån dem att de redan hade lottat ut men välkomnade oss till nästa tävling. Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket 


Jag får skylla mig själv. Ni tänker säkert att det går fler tåg, eftersom det i mitten av april fram till maj finns många lydnadstävlingar i närheten, men det är under tiden då Allis börjar löpa.

Jag chansar att anmäla oss till Örebro hundsällskap den 22 april . Jag får hoppas att hon löper senare.

I framtiden kommer vi även också deltaga på BSL 1 förhoppningsvis i höst, beror på hur mycket vi hinner träna till dess.

Inom någon snar framtid kommer jag att skriva om varför vi valde just en hoffe...                                                           

  Må så gott!                      Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket            

 

15 Mars 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                          EN ROLIG DAG!

Min matte har varit krasslig med sin förkylning, men är på bättringsvägen. Idag har jag haft en rolig dag att leka med mina Landseerkompisar Nova och Zafira. Vi inte hade lekt på ett tag för deras matte o husse var på utlandsemester. Zafira är lika gammal som jag men Nova är 2 år äldre än oss. Nu hade matte lovat att ta med kamera. Här kommer bilder som matte hade tagit kort på oss!

   Leken börjar!

   Ska vi springa i kapp?

   Kom då!

   Attack!

  Ska vi inte vila oss en stund?

  Jag måste pusta ut först bara!

   Zafira, ska vi dela på det ?

    Zafira, Nova och jag vem annars ?

    Stort tack för idag!

Suck! Min matte blir inte hemma ikväll för hon ska till skyddsteori hos klubben. Men jag har ju husse och jag ska slappa mig på soffan i framför tv ikväll så utmattad blev jag tidigare idag.

                                 Ha en trevlig kväll!

9 Mars 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


Nu ikväll har det duggregnat, det var slaskigt på planen vi var på, och det jag inte direkt säga att det var kul med vädret. Men huvudsaken var ju att vi var ute och gjorde aktiviteter.

Vi körde en kort lydnadsträning. Vi tränade mest gående och att Allis gick bredvid, hon halvsatt mest för hennes rumpa ville ej bli blöt. Därefter tränade vi vid hopphindrena och det gick kanon bra. Under skyddsträningen hade Allis nästan ingen kamplust. Speciellt nu när det var mörkt ute. Vi får köra igen när det blir ljust.

Det var i alla fall inget fel på hennes förtroende som hade testats fram. Det talades om att figgen som användes ikväll inte ska fortsätta att träna Allis, annars kan det blir en risk att det leder till någonting negativt. Figgen skulle bytas ut till en annan som Allis haft tidigare och som det har fungerat bättre med.

                     Natti natti me er alla!

6 Mars 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


Jag skriver nu här  för att det var några som undrade hur det hade gått med Allis spyor.

Allis blev inte undersökt hos veterinär!  Hennes kräkningar har ju upphört sen i torsdags därefter var hon som vanligt igen efter ha fått råd av veterinären att vi delar på hennes sista portionen på efm o resten vid läggdags. Det ska vi hålla på 2-3 månader framöver. Sen tar vi det igen som tidigare och ser hur det går. Annars mår hon jättebra för övriga!

Ikväll blir det lydnad och skyddsträning hos klubben! Så under dagen blir det som vanlig utepromenad.

        HA EN BRA DAG!                Photobucket - Video and Image Hosting

6 Mars 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
* Äntligen, får jag tassa själv på bloggen *

Matte sade att vi skulle vara i skogen gissa om jag vart glad och tänkte "nu får jag springa". Jag fick vänta lite på att matte skulle dammsuga huset mina pälshår är överallt nu och ser att matte är väldigt bekymrad över allt mitt fällande pälshår, det spelar väl inget roll jag blir ju inte riktigt naken till min första årsutställning och den är ju om en månad. Jag vill inte ha så mycket vinterpäls kvar nu när våren kommer.

Äntligen var det dax att promenera iväg mot skogen. Jag sprang o sprang tills jag pustade ut och fick några vittringspår. Jag visste inte vilket djur det var, jag kunde ju inte följa efter spåren så långt eftersom jag var tvungen att ha uppsikt efter matte. Hon ropar ju aldrig på mig. Jag lärde mig sedan jag var liten att det gäller själv att ha uppsikt på matte eller ngn annan i min familj, det är jobbigt att jag måste kolla då och då.

På hemvägen sade matte att vi skulle träna apportering. Jag fick vänta därute tills matte gick in o hämtade bocken och så självklart några smaskiga godisbitar. Vi gjorde apportering i  två omgångar och matte vart jätte glad.Photobucket - Video and Image Hosting Pust! Jag gjorde rätt de båda två omgångar sen tyckte matte att det fick räcka för den där gången. Jag grämer på att jag inte få tugga ordentlig på bocken eftersom de alltid gömmer den. Men idag nöjde jag mig iaf med att jag fick tugga på några gamla träpinnar i skogen.


                                    Ha det gott!

4 Mars 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


Idag har vi varit på klubben. Det första gjorde vi tillsammans och vi var ca 8-10 ekipag vi tränade olika övningar inkl störningsövningar. Allis var  jätteduktigt, det var lätt att jobba med henne tycker jag, och jag har inte behövt pustat ut.                  Photobucket - Video and Image Hosting

Därefter tränade vi skyddsträning. I början hoppade hon fram mot figgen och jag höll fast henne. Plötsligt så avisade hon sig mot figgen och trasan istället tittade hon sig omkring och på mig och samt hoppade på mig. Figgen hade rådgivit att Allis och jag skulle kampa ihop det blev en riktigt kamp mellan henne och mig tills figgen tog över. Då släppte Allis och tittade på mig. Återigen kampade vi själva och sen tog figgen över så det gick bra på slutet när jag följde med figgen och stod bredvid. Vad i hela friden som om hon blivit " förbytt".

Vi hade sedan genomgång om det. Det första är att "lydnadsplikten" sitter kvar i hennes skallen, eftersom hon bara är efter mig. Hon kan behöva bygga upp ett förtroende för de andra. Nästa gång blir det samma övningar som vi gjorde idag. Vi var därute i ca 3 timmar inkl fikapaus.

Jag har funderat över att jag ska prata med figgen, om att i början kanske Allis ska få vara lös och kampa med trasan själv med figgen. Istället för att jag drar i henne..

Allis är mycket utmattad nu, och sussar nu såååå gott..


Photobucket - Video and Image Hosting          TREVLIG HELG!

3 Mars 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                  Photobucket - Video and Image Hosting                      Photobucket - Video and Image Hosting

Allis spyor har upphört ! 


Photobucket - Video and Image Hosting

Det är klart att man inte ska hurra för tidigt! 


Idag har vi tagit lugnt !  Imorgon bar vi iväg till träningsklubben.

                            Ha en trevlig kväll !

Photobucket - Video and Image Hosting

2 Mars 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


Photobucket - Video and Image Hosting

Åh nej, Allis spydde igen för fjärde gången rad i morse. Nu ville jag inte gå i omkring och har tankar om det i hela tiden, utan jag ringde direkt till djurkliniken. Berättade om Allis spyor. Om det är gult så är det galla, orsak är att magsäcken var tom!      Photobucket - Video and Image Hosting


Oftast när hundarna kräks galla tidigt på morgonen beror det just på att magen är tom.

Man kan göra att man försöker dela kvällsmaten så att hon får äta dom. På hennes sista måltiden, ges lite portion och sedan ger vi henne resten av maten så sent som möjligt vid sänggående. Då har hon mat i magsäcken under natten.

Om det inte blir bättre eller fortfarande spyor så får vi återkomma igen till dem och få en besöktid.

Är rätt fundersamt om Allis får för lite fodermängden. Brukar ge henne nästan 3 dl foder på morgonen och samma på sista måltiden i  efm.. Senare på kvällen får hon tuggpinne.

Photobucket - Video and Image Hosting


                            Ha en trevlig dag!

1 Mars 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


                                                                     
Imorse spydde hon för tredje gången igen.         Photobucket - Video and Image Hosting   Aha! Jag hittade små små grusstenar som hon spytt ut. Men var i allsingdar kommer det i från.                                                            Photobucket - Video and Image Hosting 


Hon är som sagt en " gatusopare". Hon hittar alltid något mumsig som folk slängt bort därute, jag kan tänka mig att små stenarna följt med det mumsiga! Vi har hejdat henne massor med gångar, och har nu tappat räkningen. Här hemma inser hon att det inte går att få tag på någonting mumsigt eftersom all mat är i kylen och brödet är förvarat i skåp.


Två saker som hon inte bryr sig om är salladsblad och sparris     Photobucket - Video and Image Hosting


Allis hälsar och säger    Photobucket - Video and Image Hosting                                  Ha det gott!

28 Februari 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


Min stackars lille tjej spydde på hallmattan i gårmorse. Det var gula fläckar som hon kräktes upp. Antagligen hade hon fått något surt i magen. Hon är annars mycket pigg och äter hur som helst! I dag morse kom jag hem från nattpasset och då hade hon spytt igen men på vår säng. Jag fick bära ut sängkläderna direkt ut till tvättmaskinen. Det har ju hänt några gånger under hennes uppväxt, det sägs ju vara normalt. Men nu i två dagar i rad hrm! Vi får observera henne.


Under dagen idag var vi i skogen igen och vi körde lite lydnadsträning, stående under gång gick utmärkt! Platsläggande: När jag gav kommandotecken ligg så skuttade hon upp och landade magen på snön, hon har en såååån energi. Hon ska visst inte ha såndana konster på lydnadstävling....Photobucket - Video and Image Hosting men det gick bättre andra gången.


Inte så konstig så som hon var uppjagad. Speciellt när snön nu är här. När man ser på henne nu så är det nog ingen fara med det så länge.


Det blir ingen träning för oss på klubben ikväll, jag har nattskift igen. Får vänta tills på lördag.


 Ha en trevlig dag !

                                     Photobucket - Video and Image Hosting

27 Februari 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Swedehof´s Allison "Allis"                                             Skaffa en gratis hemsida