Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2020)
>>


Vilken förmiddag!

Vaknade imorse av att det var kallt, 10 grader. Efter mycket om och men kunde jag konstatera att värmepumpen lagt av. Dock fungerade elen i huset och allt såg ut som "vanligt" på jordfelsbrytaren. Tillslut fick jag service/instruktioner via telefon, men inget fungerade, så en servicekille skickades ut för att lösa det. Han konstaterade snabbt att en propp hade gått. 5 min senare - problemo solved! Och värme!! Synd bara det tog hela fm fram tills sen lunch att komma fram till det, studierna blev lidande! Jaja, jag kan iaf nu en hel del om alla sladdar och knappar som rör jordfelsbrytare och värmepumpar. Kan nu även känna igen en trasig propp och byta den. (Visste ni att det till och med finns olika storlekar på proppar?!) Nästa gång kan jag briljera för pappa. Nu får jag återgå till tandläkarstudierna - Röntgen!

23 Februari 2011  | Länk | livet | 0 kommentar
Jag lär mig

Känner ni er ibland så dumma eller irriterade på saker som man ibland kan göra, och det händer att man till och med gör saker utan att tänka på det!?! Sen i efterhand kan man inse hur fel man hade eller hur dumt man uttryckte sig eller hur man betedde sig. Ahh, man vill ju bara vända upp och ner på världen och ändra allting! Men nej det går ju inte. Samtidigt tycker man att man inte gjorde något fel, det var ju faktiskt den andre motparten som misstolkade en. Man menade ju inte att dissa, såra, skälla på personen eller ta över konversationen. Men så fort man gjort det snedsteget får man dessa blickar, usch! Dessa blickar som verkligen säger allt! Blickar kan verkligen döda. "Vem tror du att du är?" "Där har du nog allt fel.." "Du vet ju inte vad du snackar om" "Kan någon göra så att den där irriterande människan försvinner?"

Jag känner mig sig så operfekt ibland, så barnslig, så irriterande, så dum, så whatever. Jag ber om ursäkt, jag går vidare och försöker glömma allt det där pinsamma eller dumma man sa/gjorde. Men jag bevarar en del som jag gömmer väl så att det inte tär på mig, det fungerar inte att gå och älta saker allt för länge, trust me! Så jag gömmer det lite så där lagom, eftersom jag måste komma ihåg en del så att jag inte gör om vissa saker!! Ja, fy skam! Man kan ju inte göra om samma misstag! Då är det illa Emma! Men jag är en människa, ack och ve, ja. Stunder kommer där misstagen faktiskt görs om. Men en dag kommer den dagen komma, då jag har lärt mig. Just nu är jag en människa som lär mig.

21 Februari 2011  | Länk | livet | 0 kommentar
Nytt år, nya möjligheter

... eller vad är det man säger? Sitter i skolan just nu och tentapluggar. Har äntligen blivit klar med min analys, eller nja. Jag är så petnoga, så jag har suttit två dagar nu och bara ändrat och petat på meningar. Den får vila en dag eller två innan jag skickar in den. Ja, vi har analysredovisning på en vetenskaplig artikel INNAN tentan. Usch usch usch!

Något av det äckligaste hände imorse. Jag lyckades komma upp tidigt för att ta tåget 06.50, behövde dock vara vid stationen tidigare då jag skulle ladda mitt pendelkort. Framför mig vid betalmaskinen står två killar, en med en sådan vit kräkpåse, men tänkte inte mer på det just då. De satte sig senare bakom mig på tåget. Jag började lyssna på lugn skön musik, försökte koppla av, när jag plötsligt hör någon hosta väldigt krampaktigt och högt. Det börjar lukta lite konstigt och alla tittar snett bakom mig. Killen som satt bakom mig springer iväg, han fick nämligen en kräkattack. Flera människor, inklusive mig själv, lämnar den tågvagnen snabbt. Jag glömde till och med min väska, men hämtade den i Lund eftersom jag visste att killarna skulle av då. JAG VILL INTE BLI KRÄKSJUK! Inte med en tenta som snart kommer. Mamma är nämligen och hälsar på mormor på ålderdomshem och DÄR har de OCKSÅ vinterkräksjukan. Okej, jag vet inte om den killen hade det, men flera på Malmö Högskola har det, inklusive lärare... Jag vill inte, jag vill bara inte!

3 Januari 2011  | Länk | livet | 0 kommentar
Någon frivillig?

Åh vad jag trivs bra med studentlivet just nu, det är ändå rätt roligt att studera, för det är ju så intressant!! Det känns som om jag kan sitta i timmar och bara diskutera med någon om allt jag lär mig! Någon som vill lyssna?
Jag ser också fram emot mycket, till exempel att få åka till Stockholm och få umgås med Amanda, att få åka till Göteborg, gå på julmarknaden på Liseberg med John, Johanna och Jonatan! Och så klart få träffa Elin i samma veva. Även om livet ibland känns tråkigt och segt, trivs jag bra. Allt är nog tack vare kärlek. Kärlek lyser upp ens liv. Utan det är man nog ganska död inombords. Bekräftelse, omtanke, vänliga ord gör verkligen så att man lever upp!! Kärlek är viktigt. Basta.

11 November 2010  | Länk | livet | 0 kommentar
Sommarn 2010

Jag lever. Jag bor i Jkpg. Jag sover. Jag äter. Jag glassar ute i solen. Jag cyklar till jobbet. Jag jobbar. Jag cyklar hem. Jag äter lite mer. Jag går runt i min mosters stora trea, vilket har blivit lite ensamt på sistone. Jag sover igen.

Och så en ny dag..

22 Juni 2010  | Länk | livet | 0 kommentar
Reklam

Reklam är inget bra. Oftast iallafall, det är inte ofta man berörs eller påverkas. Kanske undemedvetet, men såg en reklamvideo på Tv igår som var riktigt bra. Den handlade om några barn som skulle leka kurragömma, 6 barn tror jag + den som räknade. Barnet som skulle räkna räknade sakta till 6. Varje gång hon sa ett nummer fick man se ett av barnen gömma sig, fast när hon kom till sex så försvann det sista barnet, för alltid. Sen stod det med text att var sjätte sekund "försvinner" ett barn på grund av hungersnöd..

Imorgon bär det av till LA, det är inte klokt. Har fortfarande inte fattat det. Men kommer nog förstå det efter 17 timmars flygresa.. So long Sweden!!

13 April 2010  | Länk | livet | 0 kommentar
Please, forgive me.

Usch vad seg jag är på att skriva! Förlåt alla er som flitigt följer denna ointressanta blogg. Jag är helt slut efter 3 intenstiva veckor. Först lov hemma i Skåne. Sen skidläger i Åre. Och till sist praktikvecka i Mullsjö. Intensivt, men oj vad roligt allt har varit!!

10 Mars 2010  | Länk | livet | 0 kommentar
Smånervös

Hmm, jag är lite nervös fast egentligen inte. Det är så här att jag ska tala inför cirka 100 personer på söndag i cirka 20 min om något som står i Bibeln, alltså hålla en predikan, och nej jag är ingen präst eller något men har ändå fått äran att göra detta. Även om jag känner mig säker på det som jag ska säga så är det lite läskigt... så hjälp?!

Idag var en riktigt vårdag, fast det var vinter. Solen var sådär härligt varm och fåglar sjöng. Så detta firades med en Magnum-glass på Ica, de hade nämligen utfösäljning på vissa glassar - 10 spänn!! Gott och billigt, kan inte bli bättre :)
Men nu måste jag återgå till pannkaksstekningen!!

Ps. JAG SKA MED TILL ÅRE!! :D

4 Februari 2010  | Länk | livet | 2 kommentarer
Fars Dag

Hemma och är lite seg. Vaknade imorse av att pappa ringde, lite pinsamt eftersom det är Fars Dag idag, hehe. Men han ville bara säga att trisslotten jag hade skickat till honom var en vinst. Wiiihoo, jag är bäst på att välja trisslotter. Sen tackade han för kortet också. Så tack vare att pappa väckte en, kunde jag bege mig till kyrkan, i tid! Där träffade jag Karl, Acts-Mattias, Madde och Jonatan. Jonatan var lite nervös eftersom han skulle läsa en text, men det gick bra för honom. Idag var en speciell gudstjänst eftersom personer som inte brukar gå i kyrkan var speciellt välkomna, för att efteråt under kyrkkaffet ställa upp på en intervju där de skulle säga vad de tyckte om gudstjänsten. Det var riktigt intressant att lyssna på!! Fast det var hårda saker de sa.. En sa att inget hade ändrats på 20 år (!). En annan att det var familjärt. En tredje att vi hade börjat anpassa oss efter samhället, och det visste hon inte om det var positivt eller negativt. Men hon trodde iaf att vi skulle sluta som Svenska Kyrkan. Den fjärde var mest objektiv och analyserade bådas aspekter och kunde ge bra argument för vad hon tyckte. Efteråt begav sig Alex, jag och Andreas till A6, där jag fixade min nya klocka!!! Den är exakt likadan som den förra, fast ny! Så ni som har följt klockdramat; Min försäkring gick igenom!! Sen gick jag och Alex till H&M och testade nyårs-outfiter. Det var roligt!


H&M
(Gillar den svarta västen jag har på bilden till höger, men 200:- hmm...)

Igårkväll när jag cyklade in mot stan i full fart, kom en kvinna cyklandes i snigelfart och jag orkade inte cykla om henne eftersom jag ändå var i närheten av var jag skulle vara igår, så jag cyklar sakta efter henne, när hon plötsligt tappar sitt busskort. Samtidigt går en grupp människor förbi, så jag stannar och säger till dem: "Hon tappade sitt busskort" också pekar jag på marken. De tittar ner och sen upp på mig och säger: "Då är det bäst att du cyklar ifatt henne!" Min tanke var då: "Jag har inte tid!! Jag skulle träffa dem kvart i 8!" Vilket den var typ då. Men jag böjer mig ner och tar upp busskortet och ger mig efter kvinnan. Som tur var cyklade hon ju sakta så jag kom snabbt ifatt henne, men hur i hela världen stannar man en cyklist?!! Jag började plinga, men då cyklade hon in till kanten, så jag började ropa "Hallå!". Då vände hon sig om och efter mycket om och men och förklarande stannade hon och jag kunde ge henne busskortet. Det var lite komiskt när vi cyklade där och jag försökte förklara att hon hade tappat sitt busskort. Men hon fick det iaf och sen fick jag cykla tillbaka, för i och med att jag skulle cykla ifatt henne cyklade jag förbi Alex, Marika och Martina som jag skulle möta upp inför Lörda´Live. Vi ägde och var riktigt duktiga, fast vi var nervösa. Och det kom cirka 700 pers! Så det var en lyckad kväll! Det blev en lång kväll/natt och inte många timmars sömn. Så det blir sängen snart för lite läsning. Imorgon ska vi ha en rolig redovisning i skolan. Sen ska jag ta en spruta och det är inte vilken spruta som helst...

8 November 2009  | Länk | livet | 1 kommentar
"Snorarsel"

Vilken dag, vilken natt. Vet inte vad jag ska börja skriva om. Jag kan säga att jag nyss kom hem, men snart ska ge mig av igen för kvällen så har inte så mycket tid på mig att skriva och har pannkakor på spisen. Direkt efter skolan gick jag och Jonathan in till stan, jag skulle träna och han skulle ta bussen. Det samtalet handlade om att han försöker lära sig grekiska och det var intressant att höra lite om det. Gymmet gick bra och det var roligt att äntligen komma dit! Där träffade jag på ett stort gäng amerikaner, killar då. Verkade som om de var studenter i Jönköping. Jaja, de var trevliga. Sen efter det stack jag till Maxi för att storhandla och kom under min budget med 20 kronor fast jag handlade mer varor än jag tänkt, så är lite stolt över mig själv där! Sen skulle jag ta bussen hem, men då visar det sig att mitt busskort har avmagnitiserats, aaahhhh, har inte tid med sådant! Så jag fick åka gratis till Juneporten och in till busskontoret där för att fixa kortet och såklart missade jag bussen hem så jag fick stå och vänta under en onödigt lång tid på nästa buss. Tillslut kommer bussen och då börjar det ösregna, så då får jag gå hem i ösregn. Väl hemma, typ nu, så ser jag att jag fått sms att jag måste hjälpa till ikväll på freda´20, vilket jag inte var med på. Hade egentligen planerat annat ikväll, så allt blev lite jobbigt en stund, men har nu hittat motivationen för ikväll.

Inatt drömde jag något hemskt och roligt på samma sätt. Jag var någonstans med alla och då menar jag alla ungdomar som varit eller är nu i Hässleholm. Vi skulle köra killar vs. tjejer i en "uppdragskamp", typ. Det hela började med att man skulle hoppa i en 4-gradig kall sjö och sen upp och utföra en massa uppdrag som stod på en lapp och när man var klar var det nästa person i lagets tur. Jag skulle börja för tjejernas lag och Kicke för killarnas. Men alla lurade mig och sa att man inte fick ha kvar lappen när man sprang runt i denna stad eller mer köpcenter, för att utföra uppdragen man fått, cirka 10. (Sjön låg mitt i centrum av staden.)
Såklart kom jag inte ihåg alla mina uppdrag, så jag fick panik. Sen såg jag att Kicke hade sin uppdragslapp och att han förföljde mig, eller spionerade. För killarna hade såklart gjort jättesvåra och jobbiga uppdrag för mig, tex. saker jag inte kunde klara av på grund av min ålder osv.. Så de ville ju se hur det gick för mig. Hemskt, men jag lyckades! Och nu måste jag faktiskt gå.

6 November 2009  | Länk | livet | 4 kommentarer
TRÖTT

Sista kvällen i Hässleholm idag. Fick en träningslåt på hjärnan nyss när Martina skickade ett sms och frågade om vi skulle träna imorgon, men jag är ju inte i Jönköping då. Vi har ett favortipass, eller om det är jag och Johanna. I alla fall, den tränaren hade riktigt bra musik så nu letade jag upp låten - "Jai Ho (You are my destiny) med Pussycat Dolls. Låten är från filmen "Slumdog Millionaire" och den är bra! Fast vill se den igen, sist jag såg den såg jag den utan text, varken med svensk eller engelsk, så vissa scener hängde man inte riktigt med på grund av den indiska brytningen. Men man fattade ju ändå. Bra var den i alla fall.
1 November 2009  | Länk | livet | 7 kommentarer
Tillbedjan

Just nu sitter jag och skriver en miniuppsats. Läraren var sjuk idag vilket innebar en timmes skoldag idag. Där hade de som försovit sig idag tur, vilket var väldigt många. När jag kom hem gick jag och la mig direkt, sov lite och tittade sedan på SVTplay. De visar ju riktigt bra dokumentärer nu för tiden! Fastnade framför "Kysst av Spriten" och "Fallet" som blev några väldigt intressanta timmar. Kan dock tillägga att "Fallet" var väldigt hemskt och tragiskt. Sen tog jag tag i disken och nu sitter jag vid uppsatsen som ska handla om "Tillbedjan". Fastnade med frågan: "Vad är det som du lägger din tid på, prioriterar före annat, osv? Skulle du vilja att det såg annorlunda ut, varför/varför inte?"

Det gav mig en rejäl tankeställare, faktiskt. För nu har jag all denna tid som jag vill lägga ner för människor, de människor som jag försummat så mycket under min gymnasietid. Är det försent? Jag är arg på de höga krav jag ställde på mig. Vad gav det mig? Jag är glad över att jag har hittat min spontanitet och glädje igen över att umgås och hitta på saker med vänner, när som på dygnet och att finnas för dem när som på dygnet. Jag är glad att jag nu kan se att Gud fanns vid min sida när jag inte trodde att Han var det. Då blir jag glad, för då kan jag se att Han var och är och kommer att fortsätta att vara nummer ett.

22 Oktober 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Julafton

Väckarklockan ringer och jag fattar inte varför Therese, min rumskompis, stänger av den! Hon skulle ju faktiskt gå upp klockan halv 6 och jag klockan 6! Sekunderna går och alarmljudet blir allt högre. Till slut inser jag att det är ju mitt alarm. Jag fattar ingenting. Therese ligger kvar i sin säng. Ställde jag klockan fel? Nej, klockan är 6. Vaknade jag inte av Thereses alarm? Tydligen inte. Men varför ligger hon kvar i sängen? Något var skumt och jag var väldigt förvirrad, men jag gick upp och stack till gymmet och var där med Martina. Slog cykelrekord när jag cyklade till gymmet. Drygt 7 min. Sänkte mig med 4 minuter.

Det gick väldigt bra igår på acts, vilket var roligt. Jag hade nästan lyckats lära mig min monolog om en mamma som tyckte livet var jobbigt. Och de tyckte att jag gjorde det bra, vilket gladde mig mycket. Jag försökte leva mig in i rollen, även om det kändes jobbigt att framföra den så var det bara att göra det och som man lär sig! När man sedan gjort den första gången, får man höra vad som var bra och mindre bra och sen göra om allt. Det är nästan det jobbigaste, när man tror, "Puh, nu är det över!", men nej då, nu måste man köra allt igen, direkt. Verkligen utmanande!

Fick ett sms idag från jobbet. De undrade om jag kan tänka mig att jobba eftermiddagen på julafton. Jag funderar seriöst på att tacka ja. Det tråkiga med det är att jag firar jul här i Jönköping, ensam. Snart ska jag till Nyhem. Nu ska jag äta.

20 Oktober 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Vilken dag

Lång dag, rolig dag. Allt från Anki och Pytte till en penna som köttades in i min hand, AJ! Så nu har jag ett hål i handen, jag skämtar inte!! Jag är också nöjd över att jag nu tar över 30 kilo i mage på gymmet! Wiihoo, och stark i armarna har jag blivit. Nu har jag förstört ännu en sak när jag diskar. Nu var det potatisskalaren, ooohhnooo.. Det är en sak som vi måste ha och som vi bara har en av. EMMA!! Jag vet inte om jag ska ta min styrka positivt eller negativt..


Vårt lektions-projekt är snart klart.. :)

14 Oktober 2009  | Länk | livet | 1 kommentar
Just nu...

 • ... bor jag i Vättersnäs hos Johanna och Marika.
 • ... sitter hemma hos dem med Alex och har det mysigt.
 • ... tänker jag på vilken härlig helg jag har haft med Josse som har hälsat på hos mig!
 • ... är jag glad över min NYA MOBIL!!
 • ... är jag trött.
 • ... orkar jag inte tänka på att jag snart ska till gymmet.
 • ... gillar jag och lyssnar mycket på sångerskan Francesca Battistelli.
 • ... gillar jag hösten i Jönköping.
 • ... glad över och tycker att det är lite små-roligt att jag redan har fixat min första julklapp.
 • ... är glad över de vänner jag fått här i Jönköping.

 

12 Oktober 2009  | Länk | livet | 1 kommentar
En gnutta panik

Som sagt det har varit lite kaos under några dagar nu, men idag har det varit lugnt!! Jag har börjat att återfå kontrollen. Jag behöver kontroll över mitt liv för att fungera. Jag och Alex tittade på film och gjorde goda varma mackor och åt popcorn! Mumsfillibabba!! Jag har nu tränat tre dagar denna vecka på gymmet och känner mig riktigt stolt och börjar känna resultat. Idag sprang jag och Johanna 30 min på löpband, vi var helt slut och röda i fejset. Riktigt härligt!! Det är skönt med morgonträning. Imorgon blir det squash med Jocke, Jonatan och Josse. Haha, J:na + Emma!! Märkte det nu...


Jag kan tydligen inte diska. Jag har diskat sönder en tallrik och ett glas. Det roliga och farliga är att de har delats i två delar rakt framför mig i händerna! Jag har tydligen ingen kontroll över min styrka, jag visste inte ens att jag är så stark! Igår välte jag dock en polkagrisskålen så locket gick sönder!

I måndags var en konstig dag. Jag hade ett fullspäckat schema. Jag hade nämligen massor att göra, men allt började med att jag cyklade från Sandra till drama/teater-övningen i kyrkan. Jag möttes då av en stor brand i en restaurang som låg på hörnan av en lägenhet. Det var fullt av brandbilar, ambulanser, poliser. Men jag har bråttom så jag fortsätter till kyrkan, det var ändå bara 100 meter ifrån kyrkan, så jag ser ju allt ändå. Då 10 meter från kyrkan ligger en tjej mitt på gatan och gråter! Då ser jag att det är Linn och att Jonte står bredvid henne. Så jag går fram och då hämtar de en ambulansman. Hon har nämligen trillat, stackarn. Så jag får stå där och hjälpa Jonte som är helt chockad. Sen får jag leta upp Gustav åt Linn, men hittar bara hans pappa. Sen kommer Gustav i alla fall. Linn åker in till sjukhuset och jag tror att allt löste sig. Dagen efter står Jonte på busshållsplatsen och pratar med en kompis. Bredvid dem står en kille. Helt plötsligt ser de hur en annan kille kommer springande emot den här killen som står bredvid dem. Ger honom en hockeytackling så han smäller huvudet i stentrottoaren och får ett stort jack i pannan. Blod överallt. Mannen som tacklade springer iväg och mannen som blev tacklad reser sig upp och försvinner. OKEJ?! Nej...

Idag gick förresten mina byxor ännu mer sönder. Nu är det ett håll nedanför en av bakfickorna. Alltså det tredje hålet i mina favvojeans..

Men åter till ämnet. Jag får panik på människors beteende. Jag vill inte styra det, det är inte det jag är ute efter, men vad händer i vår värld?! Jag får panik på att jag inte kan skicka sms eller ringa. Jag är maktlös känns det som. Nu går det ju att skicka sms, men om jag skickar till dig så får du vara med på att du kanske får 4 av ett och samma sms... Jag hade panik i söndags för att jag körde i storm. Det ösregnade och blåste och jag hade ingen kontroll. Det var läskigt. Vattenplaning konstant och man såg ingenting. Jag höll krampaktigt i ratten och bad och bad och bad. Vi sladdade i en och samma rondell två gånger. Egentligen skulle vi åkt av vägen, men på något sätt "knuffades" vi i rätt riktning. Jag var rädd. Jag ÄR rädd. Vet jag vart mitt liv bär längre? Nej. Jag vet ingenting längre. Jag har med andra ord lite panik.

8 Oktober 2009  | Länk | livet | 1 kommentar
Why?

Ni anar inte vad som har hänt de senaste dagarna. Allt verkar vara kaos, knas, allt händer, allt som inte får hända händer.. Vad händer egentligen?!
6 Oktober 2009  | Länk | livet | 3 kommentarer
Hjälp?!

Jag har ett problem. Min mobil är knasig och trasig. Nu fungerar inte ljudet, vibratorn, alarmet och sms-funktionen. Jag märker därmed inte när någon ringer eller smsar. För det låter inget!! Man hör inget. Och då har jag en väldigt viktig fråga, som måste lösas, snarast.
Hur i hela världen ska jag vakna imorgon?!!!!

4 Oktober 2009  | Länk | livet | 1 kommentar
Hur många får plats i en telefonkiosk?!

2 Oktober 2009  | Länk | livet | 2 kommentarer
"Happy" /Leona

Jag är glad, glad för att jag precis haft underbara vänner här, glad för de fina Shalom-bilderna som Jakob lagt upp på facebook nu (Shalom är verkligen ett minne för livet!), glad för att jag har det så bra, glad för att jag mår så bra, glad för att jag kunde träna imorse (06.30-07.30 !!), glad för att jag har en sådan underbar klass, glad över, om det går som planerat, att jag får träffa halva min familj i helgen, glad över att det är Lörda´Live på lördag, glad för mitt boende och till slut, men absolut inte minst, glad för att Gud hör bön!

Något jag vill dela med er är något som jag har tänkt mycket på de senaste dagarna. Det är en mening som lyder så här: "Detta har jag gjort för dig. Vad har du gjort för mig?" Ni får tänka eller tolka vad ni vill av det. För just idag vill jag inte skriva mer om mina tankar runt detta. Jag vill bara njuta av min glädje.

1 Oktober 2009  | Länk | livet | 3 kommentarer
Frost

Idag är det verkligen höst. Alla blad är snart gula och röda. Frost var det till och med imorse. Det knaprade så där härligt under skorna när man gick på grästmattan. Vissa hade till och med fått skrapa bort frost från sina bilars fönster! Kall dag alltså, men med härlig sol och blå himmel. En riktig höstdag med andra ord!

Efter skolan stack jag och Alex in till stan. Först stack vi till polisen och fixade anmälan. Efter det cyklade vi in till stan och jag hittade ett par glasögon! Äntligen säger jag bara. Jag hittade också en kjol, very nice. Jag har börjat köra med en ny stil och håret är annorlunda... Inte en jättestor förändring, men ändå. Vi skulle fixa min klocka på Ur&Penn men jag skulle återkomma efter att jag fått papprena från polisen. Alex letade leggins, men hittade inga. När vi var på Åhlens och letade, ringer ett dolt nummer. Jag svarar i tron om att det är jobbet men då presenterar sig en kille från polisen. Vilket samtal, jag blev riktigt rädd! Han lät riktigt arg i luren och sa att jag hade fel personnummer, han kunde tydligen inte hitta mig i databasen. Hjälp tänkte jag bara. Vad har nu hänt? Är min identitet en bluff?! Tankar på gårdagens lektion flög förbi. Jag sa mitt personnummer två gånger och han kunde fortfarande inte "hitta mig". Och han blev allt mer misstänksam och argare. Tillslut sa jag varje siffra för sig själv och då visade sig att han hade hört min skånska "fyra" som en "femma". Då blev han väldigt glad, för då hittade han mig och allt stämde och han tackade så mycket. "Tack själv" svarade jag med gråten i halsen. Det var nog ett av mina läskigaste samtal i hela mitt liv!! Det kanske inte låter som det, men det var det faktiskt. Mamma skrattade dock gott åt det när jag berättade för henne om det. Fast jag väntar bara på Johanna och Davids kommentarer imorgon...

Nu blev det ett litet skrivavbrott eftersom Bitte kom ner med tvillingarna. Alltid trevligt med lite sällskap. Jag förstår inte hur ensam man kan känna sig när man kommer hem, fast man har umgåtts med 33 pers och en kompis hela dagen-efm!! Jag är faktiskt glad över att bo delbo/kombo, även om Therese är borta några veckor nu. Jag vet inte vad jag skulle skriva mer innan skrivavbrottet, kanske var det om mannen som skällde ut mig och Alex när vi cyklade hem. Han tvärbromsade med sin bil, vevade ner sin ruta och sa "SLUTA CYKLA HÄR! Det är en enkelriktad gatan!!". Om han inte hade varit så arg hade jag svarat "Sluta prata i mobiltelefon när du kör bil!" Jag var dock rädd för att reta upp honom mer och fortfarande lite skärrad efter polissamtalet. Ingen av oss visste dock att det var en enkelriktad gata, men vi gick till trottoaren och gick den väg vi skulle gå på denna gata, för om jag inte minns fel gäller inte den regeln gångtrafikanter. Nej nu ska jag laga lite mat: kycklingfilé, couscous, wok och teriyakisås, längtar redan tills det är klart!

29 September 2009  | Länk | livet | 1 kommentar
Vilket bussliv

Jag kom nästan precis hem och nu sitter jag här med mysstämning på hög nivå. Levande ljus i hela rummet och nej det brinner inte. Det tog dock över en timme att åka hem, från det att jag slutade jobba för dagen. Har jobbat delad tur idag, 7-12 och sedan 16.30-21 och minst 5 bussar har jag missat! Galet och störigt!! Fast det bästa och det skönaste med allt är att det är bussen innan den jag tänkte ta som har gått mitt framför näsan på mig. Alltså, jag har varit ute i jobbigt god tid. Det började imorse när jag var på väg mot busshållsplatsen och ser hur bussen kommer, men då kommer jag på att jag glömt mina jobbeskor hemma så jag får vända hem och sen springa tillbaka till busshållsplatsen. Men jag hann i tid ändå, jag tog som sagt den "tänkta" bussen. Sen när jag ska hem missar jag bussen precis, jag ser den ca 30 meter framför mig hur den kör iväg från busshållsplatsen, så då börjar jag gå. Jag orkar inte sitta och vänta på bussen, jag går hellre till nästa busshållsplats, osv, tills nästa buss hinner ifatt mig. Sen vid en busshållsplats stannar jag för att kolla på tidtabellen och jag måste ha sett turistaktig ut för då börjar en tjej prata med mig, lite så där oväntat. Men det var väldigt trevligt och hon hade det där långa håret jag bara vill haaaaaaaaaaaa! GAAAH! Sen presenterade hon sin mamma för mig på bussen, trevligt! Sen när jag skulle gå och jobba för kvällen gick jag lite sådär tidigt till busshållsplatsen för jag skulle testa ett annat håll, men det gick tydligen väldigt snabbt, så snabbt att när jag stod på andra sidan av gatan som busshållsplatsen, kom bussen... AHH!! Men som sagt, jag tog ändå den "tänkta" bussen. På den bussresen ringer Caroline Jansson som har ett brev till mig och det slutar med att jag glömmer gå av bussen! Så jag får springa tillbaka till föregående busshållsplats för att ta den andra bussen för att komma till jobbet. (Jag måste nämligen byta buss under denna resa som jag skriver om...) Då måste jag korsa den gatan där ett mord inträffade i somras. Jag blir helt plötsligt så rörd när jag springer där och tänker på allt-alla som har dött i somras fram tills nu. Tre på jobbet, goa härliga människor, sommarens härliga färger, reltioner, kärlek och vänskap. Just där får jag en stor lust att bara börja gråta. Jag hinner dock med bussen och hinner i tid till jobbet. När jag sedan ska hem får jag sluta lite tidigare, för att hinna med bussen. Men den missade jag såklart precis, igen... Så då börjar jag gå busshållsplatser så jag slipper byta buss och när jag är 100 meter ifrån ser jag bussen komma och köra, utan mig. AHH, då började jag skratta. Haha, det blev så komiskt. Så jag fortsatte gå, jag orkade inte sitta där i en halvtimme och vänta, så jag gick 6 busshållsplatser och sen kom den. Jag har verkligen fått uppleva Jönköpings kvälls- och nöjesliv. Fast morgonen är bäst. Den har ett sådant härligt lugn över sig och människorna man sitter på bussen med är helt underbara. Det är en sådan härlig stämning. Nu är jag dock trött men glad över att jag har sådana goa vänner som bryr sig om mig. Johanna tänker köpa C-vitaminer till mig, hon försöker få mig frisk så vi kan börja träna igen. Naaw. Men nu behöver jag en dusch och sen ska jag bädda rent och sova. Nya, rena lakan är livet. Det är riktigt härligt. Jag längtar efter att få sova!!

Och för första gången på länge ska jag inte ställa klockan!

26 September 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
"Kär och galen"

Jag är så trött på att vara sjuk. Jag vill bara bli frisk. Idag har jag bara tagit det lugnt och skönt och lagat en god köttfärs med morötter, vitlök och basilika-tomatröra. Pappa har tjatat om sin vitlök, att jag borde äta det och han tror att det är därför som jag blivit sjuk. Men jag åt ju inte det hemma?! Just nu lyssnar jag på Mix Megapol - förfest. De spelar det bästa från 80- och 90-talet. Men jag undrar vem som egentligen bestämmer vad som är bäst från de årtalen, för jag gillar då inte låtarna de spelar och har känt igen 2-3 låtar av 15! Okej, 3-4 låtar, nu spelar de Backstreet Boys.
Innan spelade de en låt som jag aldrig hade hört innan och som jag började gunga med i, tills texten kom. Det första de börja sjunga var "Lets talk about sex, baby!" osv osv osv... Enligt introt trodde jag den skulle vara bra, men nej då. Fast det fick mig att börja tänka på andra låtar där jag verkligen gillar melodin men inte texten. Vad ska man egentligen göra, ska man undvika och lyssna på de låtarna eftersom texten inte är bra och uppbyggande för en? Allt detta fick mig att börja tänka på det konstiga gympa-passet som jag, Martina och Johanna var på i tisdags. Jag kände mig som en blandning mellan en bordellflicka, en galen gympaledare, en cirkusperson och en 4-åring. Konstig blandning, men det var ett konstigt pass men dock sjukt jobbigt! Det var faktiskt ett tag sen jag var så svett. Passet avslutades tydligen varje gång med att ledaren berättade ett sexskämt. Hon var helt vild den ledaren.. Haha, nu fick det mig att tänka på det programmet för flera år sen, "Kär och galen". Eller hette det så? Jaja, jobb imorgon och helgen för mig själv. Therese är iväg med en kompis och sover hos henne. Sen ska hon vara iväg två veckor med sin klass och lämnar mig ensam.. Josse kommer dock 4 dagar, men besök hade uppskattats! Oh, jag har glömt att tacka Martin för att han hjälpte mig med blogg-språket, Tack Martin! Och GodKväll på er!

25 September 2009  | Länk | livet | 1 kommentar
Who´s there, no one.

Igår fick jag dessa mms och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta..."Saknar dig på tårtkalas!"


"Kram från alla oss!"


Sen gick det några minuter och ännu ett mms kom......


Snyggt och tack så mycket!

24 September 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Host host

Idag är det ingen vanlig dag, för idag fyller mina pappor år. Alltså, min riktig pappa och min hyresvärd, som vi ibland kallar "pappan i Jkpg". Just nu vill jag bara hem och vara med och fira pappa i Hässleholm, äta god mat och tårta och umgås med min familj. Åhh, vad jag saknar dem!! Blir tårögd. När jag och Alexandra räknade på hur länge sen det var sen jag var hemma, är det ungefär 4 månader. Visst jag har varit hemma några dagar, men det blir ungefär en vecka tillsammans om man ska räkna ihop alla de dagarna. Man längtar ännu mer hem nu när man är sjuk. Någon som tar hand om all disk, matlagning och ser till att man får de vitaminer man behöver. Febern har nu kommit tillbaka och jag hostar. Det låter som om jag hostar upp min magsäck. Så äckligt låter det och så ont gör det. Precis när man känner att hostan äntligen är över kommer den och slår till. Det känns som när man krampaktigt försöker ta sig upp från en djup brunn och när man äntligen lyckats och krampaktigt håller om brunnskanten kommer hostan och sakta men säkert tar och sliter upp ens fingrar, en efter en, och det slutar med att man faller handlöst ner mot den djupa och mörka botten. Okej, det kanske inte är mörkt när jag hostar men det är jobbigt i alla fall. Ont gör det och inget hjälper. Jag är inte glad just nu.
23 September 2009  | Länk | livet | 1 kommentar
"Pirater?! Jag gillar dem inte!!"

För att vi är bäst!


(När vi klädde ut oss till pirater till Shalom...)

22 September 2009  | Länk | livet | 3 kommentarer
20 + 19 = 39-års fest

 • Det tog över en halvtimme att hitta dit.
 • Massa glass och flera kilo popcorn, chips, ostbågar, choklad och mumsgott!
 • En massa dans till 90-tals musik! För vi är födda på nittiotalet! YEAH!
 • Någon sifferlek som jag och David vann!
 • Baklänges-kurragömma och vanligt kurragömma i ett nedsläckt hus till läskig symfoni-musik.
 • Fyra man i soffan: "Skåningarna mot Sverige" Det roliga med det var att jag var den enda skåningen... Men vi vann!
 • Lovsång.


Nämnde jag att vi är galna och fantastiskt bra på att dansa?!

 

En del av vår musik:
S Club 7, Vengaboys, Britney Spears, Daddy DJ, Wheatus, Ricky Martin, The Hanson Brothers, Backstreet Boys, Spice Girls, Scatman John

20 September 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Sessions - A hiphop movement

Igår stack vi som sagt till Kungsporten, eller Folkets Park, för att lyssna till Sessions. Adam, i vår klass, rappar i det bandet och de är verkligen hur duktiga som helst! Jag var dock väldigt trött efter våra tre roliga, men ändå intensiva, dagar på havet. Det var dock väldigt högt ljud, eftersom vi bestämde oss för att stå längst fram för att stötta Adam, så jag fick gå ut för att köpa öronproppar. Helt från ingenstans hoppar Matilda på mig och ropar "EMMA"! Helt paff över att Matilda är där, slänger vi oss i varandras famnar och står och kramar varandra länge. Båda blir till och med lite tårögda, haha, det var så länge sedan vi träffade varandra! Hon var där med sin bibelskoleklass för att medverka under kvällen. För er som inte vet vem Matilda jag menar, så är det Matilda Fridlund (Freiman). Jag slapp förresten betala mina öronproppar, Matildas kompis betalade det. Snällt! Sen hittade jag Gustav, så vi gick in till konserten igen och ställde oss där framme med våra klasskompisar. När det hela tog slut sen, var det dags för en paus innan annat skulle ske upp på scen. Jag mår då väldigt dåligt och går till Madde, min minimamma i klassen, och undrar om jag har feber, vilket jag har. Jag blir helt arg, för jag orkar inte vara sjuk igen! Jag ska ju på gymträff på måndag!!! Jag vill ju komma igång med träningen nu när jag har fixat kort för egna dyra pengar.. Typiskt. Jag och Madde går då för att köpa något att dricka, Johanna hängde också med. Då stannar Madde till vid en tjej för att prata om deras förskolestudier, de studerade tydligen tillsammans, fast Madde hoppade av nu ett år för att gå med oss. Jag står och iaktar denna tjej och känner igen henne väldigt mycket, så jag bara avbryter och säger: "Ursäkta, men jag känner igen dig. Är du från Hässleholm?" Hon bara "Ja..?!" Då utbrister Johanna: "HAHAHA, ni pratar exakt likadant!!" på vår skånska och börjar skratta. Denna tjejen tror sen att Johanna är från Skåne, haha, men Johanna är bara väldigt duktig på att härma röster! Grym är vad hon är!


Jag och den här tjejen fortsätter att prata och vi presenterar oss och det visar sig att hon heter Carolina Rålund, säger egentligen mig ingenting, men jag känner igen henne från Pascals och Jonas tid. Hon blev helt förvånad över detta, eftersom jag inte ens var med i ungdomsarbetet då, typ. Lite så där halvt. Vi börjar iaf prata om alla i Hässleholm och berättar vilka som har gift sig och förlovat sig med mera och det var väldigt roligt. Sen visar de sig att hon fyller 25 år imorgon, alltså idag! Grattis Grattis till Carolina! Sen efter en massa "Grattis i förskott" och grattiskramar beger vi oss in för att kolla på Matildas klass dans. Sen begav vi oss hem till Madde för att dansa med wii. Det var riktigt roligt att göra och titta på när andra gjorde det! :) Jag fick dock ett helt glas saft spillt över mig när jag skulle gå förbi Johanna som dansade. Haha, som vi skrattade!
Mitt i allt glömde jag bort Elin och hennes kompis som jag stämt träff med på Kungsporten! Oupps! Men jag skickade sms till henne och det var lugnt! Hehe, tur. Och nu ska jag jobba nästa lördag, gött. De ringde igår mitt under allt ös. Imorgon ska vi ha inflyttningsfest, eller mer inflyttningsfika! Så alla som vill och kan är välkomna! Nu ska jag gå och äta frukost. Jag har inte orkat göra det än. Jag har legat och läst i sängen ett bra tag nu, för jag vill inte gå upp! Det är så skönt att vara hemma, mår fortfarande lite dåligt. JAG VILL INTE VARA SJUK!!!!!! Därmed basta.

19 September 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Shalom

Allting är så galet! Kom nyss hem, typ. Okej, för en kvart sen och vilken dag jag har haft! Jag är aldrig hemma känns det som, men det är så skönt att bara komma hem när man vill och att man inte har några oroliga föräldrar som väntar eller undrar. Sen är ju iofs den omtanken väldigt uppskattad, det är ju ändå fint. Just nu sitter faktiskt jag och väntar på att Therese ska komma hem från akuten. Jag vet inte vad som har hänt om det är hon som är skadad/sjuk eller om hon har följt med någon dit. Först var jag i skolan och sen stack jag, Martina och Karl till gymmet för att träna, det var gött! Först sprang vi, eller man kanske går, hmm, det var en sådan maskin som har två fotplattor som man sätter fötterna på också har den två handtag man håller i också går/springer man. Iaf gjorde vi det i 20 min. Karl och Martina valde manuell, medan jag "råkade" trycka in styrka som snabbval. Hjälp alltså! Så trögt det var, men jag kämpade på och det gick bra. Men jag undrar vilken träningsvärk jag kommer att ha imorgon! Mina armar är helt slut efter igår. Just det! Igår blev jag intervjuad av Friskis&Svettis-tidningen. Jag kommer till och med att vara med på en bild! Men mer om det när jag kommer hem, för det ligger en historia bakom det. Någon stal förresten min klocka på gymmet igår, min dyrbara klocka, eller för mig är den dyrbar. Den hade inte kommit in idag.. :( Men jag tror på att människor är ärliga, den kommer att komma in, det kommer den att göra!

Efter gymmet tog jag bussen med Alexandra till Johanna och Marika. Det bor verkligen hur fint som helst! Vi skulle göra oss redo för båtfärden imorgon och vi ska ha pirat-tema, så Alexandra krusade mitt hår med Marikas locktång (det är väldigt stort, mitt hår nu!) och sen gjorde hon Johannas hår. Mitt i allt kom Jocke med en massa piratleksaker han hade köpt på BRs leksaker. Så vi började sminka oss och klä oss pirataktigt och sen bagav vi oss ut i mörkret hem till Jonatan för att överraska honom. Vi skrämde nog mer slag på hans bror, Erik. Där fick vi godis och vindruvor, min kvällsmat för den här dagen! Där målade vi också våra naglar med svart och brunt nagellack. Mitt i allt kände jag och Alexandra att vi måste hem, för jag hade inte ens börjat packa eller renskriva min psalm som ska lämnas in imorgon! :S Har fortfarande lite panik över det. Vi satt iaf fast där i Jonatans och Eriks lägenhet på andra sidan stan om man jämför med var vi bor. Vi var i Huskvarna! Iaf, sen visar det sig att ettans buss går precis utanför deras lägenhet och att den går om typ 5 min så jag och Alexandra får skynda oss och springa allt vi kan till bussen. Sen står vi där med svart smink, svarta kläder, Alexandra med en mustach och ser helt emo-aktiga ut. Haha, vilka blickar vi fick av folk! Men det är roligt att testa nya stilar! Har lagt in H&M-bilderna på facebook nu och snart kommer Skeppsbrott-filmen! Nu måste jag övergå till mitt packande och psalmrenskrivande.

Yoohoo vänner

15 September 2009  | Länk | livet | 1 kommentar
Flahult

Jag har blivit barn på nytt! Skeppsbrott, chip, bokstavsleken med halv- och helnisse, händer-slå-i-bordet-lek, huvud-axlar-knä-och-tå, fotboll, trädgårdsmästaren/höger-vänster-politik (eller vad man nu vill kalla den leken), bundna-ihop-med-en-person-i-benet-och-försök-spela-fotboll eller bundna-ihop-med-en-person-i-benet-och-försök-vara-snabbare-än-ett-annat-par, sten sax påse, galen-panna med klassens namn, 20 frågor, samuraj-leken och något som liknade samuraj-leken, leken där alla ska slå i takt och bilda en mening genom att säga varsitt ord. Det känns som om jag har glömt någon lek, men då får jag ha gjort det. Det har iaf varit väldigt roligt. Det roligaste var klart skeppsbrott! Det kommer nog ett filmklipp på det på facebook skulle jag tro, så håll utkik! Jag har hittat ett filmteam att vara med i och de sökte speciellt tjejer, jag hoppas att jag får vara med! Micke, som jag blev ihopbunden med under de lekarna jag nyss nämnde, är huvudman i det teamet. Det visade sig sen, vilket jag avundsjukt fick berättat för mig, att det är han som spelar den killen i "Fråga Frank" i de filmer som visades på Nyhem. Haha, lite coolt, bara det att jag inte kände igen honom! Han har för övrigt en hög-gravid fru, fast han ser ut som 15 bast.

Johanna har verkligen fått fram galna Emma i mig, hon fick mig att klättra upp på logementets tak, eller det var mer hon och Jocke som drog upp mig. Det började med att Johanna, med hjälp av Emma och Jonatan, tog sig upp. Sen skulle Emma Hörnmark upp, fast det gick inte lika smidigt (jag tog kort på allt..). Jonatan står under redo att fånga henne och man ser hur han vill hjälpa henne upp genom att putta på hennes rumpa, så han frågar vänligt och snällt: "Emma får jag ta på din rumpa?" Hehe
Sen kom Jocke och bara sprang upp för väggen och vips, så var han uppe på en sekund. Lumpenkillar, suck... Efter lite om och men lyckades Jonatan också ta sig upp och då stod jag ensam kvar på marken med en nästan 3 meter hög vägg. Johanna ville att jag skulle komma upp, men jag klarade det inte så bra själv, så då kom Jocke och bara drog upp mig!! Jag säger då det, lumpenkillar! Det var en fin utsikt, men inte ett hållbart tak vilket gjorde mig livrädd.. På kvällen när vi skulle äta, lekte vi en massa vid bordet. Bland annat den leken när alla klappar i takt och ska säga ett ord så det blir en sammanhängande mening och man måste prata i taken man slår. Till slut var det jag och Johanna kvar och det blev denna mening: "Du tycker jag är fin och jag tycker om dig..." Och båda börjar asgarva och jag förlorar, haha men vi blev så förundrad över vilken kärlek vi hade för varandra, haha. Efter det blev det chip och allas läppar förstördes. Det var hemskt då och långt efter att vi lekt den. Jag känner att jag egentligen borde gå och lägga mig nu. Det har blivit sena nätter, speciellt andra kvällen då Johanna och Jonatan satte igång med sitt krig igen. Jonatan hade lagt Johannas tandborste i sin svettiga fotbollsstrumpa, äckligt! Så när vi sen skulle gå för att borsta tänderna, tog Johanna tvål, jordgubbdstvål, och smög bort till deras stuga för att smeta in hela hans säng med det. Jonatan kom sedan till vårt rum, vårt "gäng" hade bestämt möte där efter tandborstningen, och märkte då att Johanna inte var där. Jonatan frågar då mig var Johanna är, han är nämligen lite orolig för att hon ska hämnas. Jag svarar att jag inte direkt vet. Så han undrar om han borde vara orolig, men jag lugnar honom och säger att han inte borde vara rädd för något. Och han tror mig! Haha! Han bara, "Dig kan man lita på". Men då säger jag att det ska han nog inte. (Jag kan inte ljuga..) Jag påminner honom om att jag fortfarande är på Johannas sida, efter att han fällde mig med mening på fotbollen för att jag tunnlade honom. Då springer han ut ur vårt rum upp mot sin stuga. Strax efteråt kommer Johanna inrusande och undrar var Jonatan är och jag får återge allt. Sen kommer Jonatan inrusande med knäckebröd och smular ner Marikas säng (han trodde att det var Johannas..). Sen börjar en stor högljudd kamp och jag sitter och försöker läsa min bok och "sschssa" dem hela tiden. Klockan närmar sig nämligen 01.00 och folk sover.. Sen slutar det äntligen med temporär fred och vi säger bara "VAD gör killarna i tjejernas rum?!!" haha

Vilket långt inlägg detta blev! Cred till den som orkar läsa det! Nu ska jag gå och sova, med Therese, henne har jag saknat nu dessa nätter när jag inte fått sova med henne :)
Det är skönt att vara hemma, här är det VARMT (det var verkligen iskallt där ute i skogen) och här får man duscha GRATIS! Det kostade nämligen en 1-krona eller 5-krona att duscha och det ville ingen betala! haha, så ingen duschade på TRE dagar!! Nu ska jag sova, det behöver jag! GODNATT

13 September 2009  | Länk | livet | 1 kommentar
Firefighters

För en vecka sedan gick brandlarmet under vår bibelkunskap-lektion. Vi visste inte om det var på allvar eller om det var en övning, eftersom vi veckan innan gick igenom hur vi skulle ta oss ut om det eventuellt skulle börja brinna, vilket Elloise sa att det aldrig hade hänt under hennes år som rektor på skolan. Men, då gick brandlarmet minsann! Förvånade som vi var gav vi oss ut genom vår nödutgång enligt utrymningsplanen. Väl ute i det fina och varma vädret möter vi lätt panikslagna Elloise som säger att det INTE är en övning och att vi ska gå till kyrkans framsida. Då börjar alla bli oroliga för de flesta av oss lämnade nämligen sina värdesaker kvar i klassrummet.. På framsidan står det massor av folk, för kyrkan var nämligen uthyrd den dagen till någon förening. Långt borta i bakgrunden kan vi höra brandkåren komma. Vi står där och spekulerar om branden när brandbilen plötsligt kör in framför oss och alla blir helt tysta av beundran. Det är ju ändå något speciellt med en brandbil och brandmän! Alla börjar applådera och männen hoppar stiligt ur bilen och beger sig in i kyrkan. 5 sekunder senare kommer de tillbaka för att sätta sig i bilen. En av männen stannar upp, strax innan han ska slänga in sig lika magnifikt som han hoppade ur, och säger: "Vi är inte bara snygga, vi är också snabba!" *Blink blink* Sedan kör de iväg. Tjejerna svimmar, männen blänger avundsjukt efter brandbilen och läraren säger: "Nu går vi in och fortsätter med lektionen!".

8 September 2009  | Länk | livet | 2 kommentarer
H&M är kalas

Hjälp vilken helg! Igår var jag borta från hemmet mellan 06.15-22.00 så jag var verkligen trött när jag kom hem! Det började med att jag jobbade 07.00-12.00. Efter det stack jag till A6 och mötte några klasskompisar. Vi bara strosade runt och hjälpte Karl att hitta en soffa på Ikea, så nu vet vi vilka soffor som är sköna, snygga OCH funktionella på Ikea! Det roligaste igår var nog ändå när Margit fick idéen att vi skulle gå in på H&M och välja en outfit åt någon annan i vår lilla grupp och att den personen sen skulle välja en åt sig själv. Alla blev helt crazy på den idéen, iaf Alexandra! ;) Väl inne på H&M bangade Karl ur, men det var bara bra, för då blev vi jämna par. Jag och Alexandra, Gustav och Marika och Margit och Jonte. Jonte bangade dock också ur sen när han fick se den långa H&M-kön. Lördag, mitt på dagen, A6, hmm. Fast vi andra brydde oss inte. Så stackars de som var seriösa med sina klädprovningar... Iaf, jag fick en röd manschester-klänning, ska tilläggas att den var obehaligt kort! + En jul-rutig kavaj med roliga axlar och svarta pumps. Yeah, de tyckte att jag såg ut som en skolfröken på julavslutningen. Haha.. Alexandra fick ett par svarta blanka ormskinns-tights, en svart (med guld- och röda ränder på över bröstet) åtsittande klänning, päls-kavaj (ej äkta!), leopard-pumps och en svart stickad mössa. Och hon var riktigt cool i det!! :) Marika fick ett par guldtights, leopard-genomskinlig blus med ett matchande skärp. Gustav fick en hipphopp-stil, stora byxor, en stor tröja och en keps, vilket han inte passade så bra i, det var inte hans stil! Han passar i färg, han är en färgstark och -glad person! Iaf, det var riktigt roligt! Efter det stack vi hem till Jonte, men jag behövde dra mig vidare för att jobba det sista passet, 16.30-21.00. När jag kom till jobbet insåg jag att jag hade glömt mobilen hos Jonte. Som tur var ringde Amanda till min mobil, vilket gjorde att de hos Jonte hittade min mobil och insåg att jag hade glömt den där. Snälla som de är dök de upp på mitt jobb någon gång efter 20.00 och lämnade den till mig! Riktigt snällt! Den behövde jag när jag sedan gick hem i mörka Jkpg och prata med mamma som socialt stöd. Hon är förresten sjuk..
När jag kom hem var det bara att gå och lägga sig, för att sedan gå upp till kyrkan och direkt efter det gå till jobbet. När jag jobbat klart var det dags att i motvind cykla tillbaka till kyrkan för "Ny i stan-student-möte" där vi fick gratis mat, wiihoo, tacos :)
Och nu är jag hemma! Nu ska jag dock dra mig mot sängen och läsa en bok (Leva med mål och mening) och värma mig. Godkväll

6 September 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Försöker bli hel och först nu ser jag en möjlighet till att bli det

Åh, vilken rolig dag det har varit idag! Dock är jag lite sur på att jag mår sämre, angående min förkylning. Halsen mår dock bättre, sov med halsduk inatt! Näsan rinner för fullt och lederna värker så där febrigt jobbigt. Idag har jag annars gjort mina matlådor, så jag slipper att tänka på det resten av veckan. Det blev lasagne. Gott. Efter det åkte jag hem till Jonte och Jakob. Jag mötte upp Elin och där satt vi och hade det trevligt med resten av gänget. När det blev fint väder stack vi till volleybollplanen och spelade. Men jag och Johanna behövde dra för vi hade en träning att passa. Snälle Karl skjutsade oss dit! Hans Saab är nice! Den träningen jag och Johanna hamnade på var nog en av de roligaste träningarna jag varit på, vi skrattade oss igenom hela! Hahahaha..
Det började med att vi sprang runt runt och runt i en cirkel och gjorde en massa roliga saker, jag kände mig som en 4-åring. Det var en blandning av barngympa, tantgympa, "gravid"-övningar, dans, stationer. Tja, allt kändes det som och vi kunde inget!! Haha, det var det som var så roligt. Alla andra verkade veta vad de skulle göra, vi sprang bara runt, iaf jag (!) som en yr höna!! När jag kom hem åt jag av min goda lasagne och kollade på Stardust med Therese. Hon ville se den, så det blev en sen kväll. Behöver sova nu. Börjar kl 8.00 imorgonbitti! Får se om jag mår bättre. Vet inte om jag vågar sjukanmäla mig... :/

Godnatt

30 Augusti 2009  | Länk | livet | 3 kommentarer
En lördag i Jönköping

Jaa, då sitter man här. I sitt nya hem, efter en trevlig afton med fotboll, sportbar, popcorn, film hos Karl och nya vänner! Vi såg först när M. United slog Arsenal med 2-1, sen stack vi som sagt hem till Karl och kollade på Ice Age 3. Den var faktiskt bra. Efter halva filmen slog det oss att den är byggd på citat/filmsekvenser från andra filmer, vilket gjorde det ännu roligare att kolla. Jag träffade också John en kort stund, när vi var på sportbaren. Snälle Karl skjutsade hem mig och Lisa sen! Tack tack! :)
Det bästa på hela kvällen var dock när vi kollade en stund på kanal 3, när vi väntade på Jocke. De visade någon av "Sagen om ringen" -filmerna, tror det var tvåan. Är det "Sagan om de två tornen"? Iaf, så var det den scenen där Merry och Pippin har blivit tillfångatagade av de där hemska gubbarna. De springer över kullar, berg och ängar och Aragon, dvärgen och Legolas följer efter dem för att rädda dem. Då frågar Lisa om Merry och Pippin åker snålskjuts på de där hemska gubbarna, om de vet om att de är där på deras ryggar, eller om de har blivit tillfångatagade, haha det var riktigt roligt!!

Idag när jag vaknade kunde jag inte prata, det var hemskt. Jag hade jätteont i halsen och i örat, vänster öra. Jag har dock ingen hög feber, men lite huvudvärk. Så det är lite jobbigt, men jag överlever. Det brukar bli lite förkylning när man börjar "skolan". Hela dagen har jag, Therese och Marie agerat barnvakt. Det har varit riktigt roligt! Som tack för hjälpen fick vi lunch, åhh vad man uppskattar att få mat! Och tack John för kvällsmaten!
Sen skjutsade Peter oss till Willys, de är billigast! Så de var vi tacksamma för!

Viebäcks-dagarna var jättehärliga! Vi umgicks och pratade och bad och lekte och hade en riktigt härlig gemenskap! Det har inte blivit många timmars sömn om man säger så. En kväll lekte vi maffian ganska sent, det var riktigt roligt!! Det slutade med att jag var ensam kvar, som läkare, med två andra som jag inte hade en aning om var de stod någonstans. Johanna var helt galen/hysterisk och upprörd och skrek: "JAG ÄR GOD EMMA! JAG LOVAR, JAG ÄR GOD!! RÖSTA PÅ LISA!!" Jag bara skrattade och hade panik samtidigt. Jonathan, som åkte ut precis innan mig och som också var god, trodde stenhårt på att Lisa var god, medans jag hade trott att Johanna var god, så alla tyckte att det var jättespännande! Helt plötsligt, mitt i allt skratt och diskuterande, säger Lisa: "Nä, men jag är inte god.." Alla bara: "VAAA?!!" Lisa: "Ja, men Johanna är ju så trovärdig." Och tja, sen var det slut. Haha, lite snopet men vi bara skrattade och körde en ny runda :)

Nu behöver jag sova, det gör mer ont i örat nu. Halsen är okej. Hmm, imorgon ska vi välkomnas i kyrkan! Det kommer bli roligt och spännande och säkert nervöst. Vad ska jag ha på mig? Hjälp! Hmm, det löser sig. Godnatt!

29 Augusti 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Trött Emma

Jag är trött, väldigt trött. Jag kan inte komma ihåg den senaste natten då jag sov gott. Det var mer än en vecka sen, det kan jag lova. Tror närmare bestämt att det är exakt två veckor sen idag.. Åhh, mitt hjärta värker bara jag tänker på tisdagen för två veckor sen, den 11 augusti, 2009. Kärlek är inte enkelt. Det tror jag de i boken, den bok som jag läser nu, kan hålla med om. Jag har bara 60 sidor kvar nu, sen har jag läst igenom 450 sidor, sen i lördags. Boken har hållt längre nu, fast det kan bero på att jag har varit upptagen med annat. Som idag tex, jag har fixat gym/grupptränings-kort på Friskis&Svettis! Wiiiho, det är riktigt nice där! Dock känns det i hela kroppen nu. Först gick jag och Johanna runt och gjorde armar, rygg och mage, tror jag, eftersom vi sen skulle gå på ett 55 minuters spinning pass. Det var jobbigt!! Fast inte jobbigt jobbigt, utan jobbigt för att det var fruktansvärt varmt i salen!! Usch, man blev helt seg, men man ville ju ändå kämpa på. Det var en man framför oss som svettades så att man kunde tro att det regnade ovanför honom. Han hade två stora svettpölar under sin cykel, och då menar jag stora! Tänk om man skulle svetta så mycket! Coolt, eller?

Imorgon åker jag iväg på läger, det ser jag fram emot! Godnatt!

25 Augusti 2009  | Länk | livet | 2 kommentarer
24/8 - 09

Jag brukar vara dålig på att komma ihåg datum, jag brukar aldrig komma ihåg något! Men just den här dagen kommer jag ihåg, idag. Datumet slog mig redan när jag i fredags pratade med Johanna. Det blev förresten inget gym/gruppträningskort idag. Vi hann inte, men det gör absolut ingenting! Vi, Marika, Emelie och några killar (vågar mig inte på deras namn, kommer bara ihåg Samuel, David, Jonte, Jakob, okej det var några namn, men har ändå glömt minst fyra!!) gick till en pizzeria och delade mat, för att det skulle bli ett billigt studentpris. Så mycket mat jag fick för 35 :- var inte dåligt, och det var verkligen länge sen jag åt pizza, god pizza dessutom! Annars är hemlagat bäst, som alltid. Efter det gick jag mot A6 för att byta en vara på Ikea och för att hitta en billig kastrull. I samma veva hämtade jag min cykel. Jag och Therese letar bord. Vi har funderat att kolla på loppis, second hand eller kolla runt bland folk. Vi har ett på G. Vi ska ha en till rumskompis här nu förresten. En av Therese vänner. Jag ska ändå bort nu på lära-känna-varandra-läger, resten av veckan, så mig gör det inget. Det är ganska kallt här, men vi har sagt till. Jag fryser konstant, fast nu märker jag det knappt. Det är konstigt och skrämmande hur man kan vänja sig vid obehagliga saker! Jag gillar verkligen inte att frysa. Jag gillar inte känslan av att ha kalla händer konstant, från det att man går upp till det att man går och lägger sig. Nej, jag måste sova nu. Imorgon kommer bli en lång dag och jag måste börja dagen med att duscha, vilket jag måste hinna innan 8.00 Det är nämligen då skolan börjar...

Godnatt kära läsare

24 Augusti 2009  | Länk | livet | 2 kommentarer
I´ve never heard on the "husband"...

Okej, det gick ju inte så bra sist när jag skrev, men nu ska jag kopiera allt jag skriver med jämna mellanrum. Jag har funderat lite på varför det hände, och varför det alltid händer mig, ofta! En tanke slog mig att något jag skrev inte skulle bli publicerat och det blev det ju inte. Men nu orkar jag inte skriva om allt så jag tar det kort och gott. Förresten, vad tycks om tändstickorna? Jag hittade den igår och tyckte att den passade bra i och med att jag är i tändstickornas hemstad; Jönköping!

Torsdag:
Jag träffade Josse på förmiddagen och åkte sedan hem på eftermiddagen. Världens konstigaste grej inträffade på Vättertåget. Jag satt vid ett öppet fönster och tyckte mig se hur någon kastade in en sten genom det öppna fönstret. Stenen studsade på fönstrets kant och flög förbi mig och träffade en tjej några rader bakom mig i pannan. Hon fick ett jättestort hack i pannan och det rann massor av blod. Det blev lite kalabalik i tågvagnen.

Fredag:
Första dagen av Bibelskolan. Var faktiskt inte nervös, såg mest fram emot det. Blev lite tidig i och med att det regnade ute, så jag fick skjuts av min hyresvärd Peter till kyrkan eftersom han skulle dit, fast tidigare än mig då. Men det hade redan kommit ett litet gäng som jag slog mig ner och pratade med. Sedan drog vi oss ner i källaren till vårt "klassrum". Där blev det lite presentationer och sen fick vi lunch och sen var det hejdå! Det var lite plötsligt och snabbt alltihopa och många ändringar.. Jaja, allt har löst sig bra. Jag är den enda från Skåne!!! Haha. Efter det gick jag in till stan med två tjejer från Bibelskolan som jag lärt känna lite granna, Johanna och Marika. Sen begav jag mig till biblioteket för att låna min efterlängtade bok som äntligen kommit in!! (Wooohaaa, fick en läskig déjà vu!) Och jag slapp betala reservationsavgiften!! :)
Sen gick jag och handlade och sen gick jag hem, uppför den sega, långa och branta backen till mitt nya hem!
Fast innan det blev jag stoppad av två telefon/abonnemang-försäljare, från 3. Det är verkligen svårt att undvika dem! Fast de blev ärligt chockade över att se mig, precis som om de kände igen mig. Sen sa den ena killen, "Men wow! Du är ju den tjejen vi spannade in på vår lunch nyss!" (Jag hade ju gått fram och tillbaka när jag gick från stan till biblioteket, sen till Ica och sen hem igen genom stan.) Jag bara, "Den säljningsrepliken har jag inte hört förr!" Visst de hade ett bra erbjudande och de hade den mobilen jag spannat in ett tag, fast nja. Jag vill inte binda upp mig i 24 månader! Det är en lååång tid.. Haha, stackars killar. Jag ifrågasatte typ allt de sa och ställde jobbiga frågor och sa "Att det där kan min mamma fixa billigare!" De trodde nog inte att jag skulle vara en sådan jobbig och komplicerad tjej, som jag nog är.
På kvällen stack jag till Pingsts ungdomsmöte med Johanna och Marika. Där blev jag bokstavligen påhoppad av Matlida, fast det gjorde ingenting! Det var på tok för länge sedan jag träffat henne och det visade sig att vi hade kvar varandras nummer och kom ihåg varandra!! :) Så jag skulle ha lyssnat på mammas och pappas tjat, när de i somras tyckte att jag skulle ha hört av mig till henne. Men det var härligt att ses!

Lördag:
Det enda jag gjorde denna dag var att läsa och läsa och läsa och plocka/äta plommon och björnbär. Jag kunde verkligen inte lägga ifrån mig boken. Läste mer än halva boken, drygt 260 sidor. På kvällen gick jag upp till familjen Bernhardsson för att berätta att min familj skulle komma redan ikväll för att lasta in mina saker. Det slutade med att jag fastnade där uppe hos dem och läste godnattsagor för Molly och pratade lite med Bitte. Det var trevligt, hade ju suttit instängd med en bok hela dagen! :)

Söndag:
På morgonen kom mamma, pappa och Adam och hämtade mig. Vi körde till mötet i Pingst. Det var bra, fast jag missade Peters predikan. Jag var nere i leklandet med Adam. De har verkligen satsat på barnarbetet! Riktigt häftigt barnland de har där i kyrkan! WOW, säger jag bara!! Resten av dagen spenderades "typ" på Ikea. Där hittade jag en hel del nödvändiga saker som behövdes till vårt nya hem. Sen åkte vi hem och satte upp allt och jag och Therese ordnade upp allt. Nu har vi ett sovrum i alla fall! Vi börjar komma iordning. Imorgon ska vi göra klart all-rummet. Adam hade roligt idag när han var här. Han lekte loss med Molly och med tvillingarna. Åhh, de är så söta!! Nja, nu måste jag sova. Imorgon är det dags för andra dagen. Jag funderar på om jag ska ta lite bilder på vårt nya "place" och lägga ut. Fast väntar i så fall tills det ser lite bättre ut :)
Ni får hålla uuuuut så länge!

GODNATT folket, nu är jag en riktigt Jönköpings-bo!

23 Augusti 2009  | Länk | livet | 1 kommentar
Galen!

Jag hade lagt ner nästan en hel timma på att skriva om mina två dagar här i Jönköping och vad händer, JO, allt bara försvinner! :@
Jag måste gå och lugna ner mig..

/ Arg Emma
22 Augusti 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Twilight

"You know, your mood swings are kinda giving me whiplash..."

Åhh, boken är riktigt bra ju! Jag kan bara inte lägga den ifrån mig!!
Typiskt mig och dåligt, en bok ska inte vara i två dagar.

15 Juli 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Shrek 3

"And the only person that is standing in your way is, you..." (pointing at a guy)
"Me?" (the guy that was pointed at)
"Get him" (the others)
"YAAAA!"

Det är bäst alltså! Jag och Elin har precis sett Shrek 3, den var lika bra som sist. Det blev alltså ingen studentfest denna gång heller. Fast vi var på kulturhuset idag och såg på en dansföreställning. Fyra i klassen var med och det var riktigt bra! :)

Vet ni vad? Jag har bränt mig, har andra gradens brännskada. Det låter kanske hemskt men riktigt så farligt är det nog inte. Allt är orsakat av en pommes, ja tro det eller ej. Jag skulle provsmaka en pommes från ugnen för att se om den var färdig. Samtidigt som jag förde pommesen till munnen andades jag kraftigt in, vilket gjorde att pommesen flög in i munnen och fastnade i gommen, värsta vakum-sugaren!! Även om det låter häftigt var det inte trevligt :/ Har två "stora" (allt känns 1000 gånger värre och större med tungan) blåsor i gommen. Det är mindre nice, men jag överlever! haha   / GodNatt

6 Maj 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Trädgårdstips från Bibeln

Idag när jag cyklade hem från skolan i ösregn fick jag en känsla av att jag var på Liseberg, haha! Riktigt skumt, jag brukar inte associera ösregn med Liseberg. Det har i alla fall inte regnat där de senaste gångerna jag varit där! Kanske var för att jag cyklade så snabbt att jag kom att tänka på karuseller. Vattenplaning nästa! :)

Idag har jag varit hos Lärkan och testat balfrisyr, blev riktigt nice och på torsdag ska jag äntligen hämta balklänningen! Wiiihoo!! Idag jobbade jag också för Isabelle som var sjuk. Nu borde jag göra annat så får väl göra det. Regn är annars mysigt efter en lång period av sol och värme. Det känns nödvändigt på något vis, visst det är det ju men mer acceptabelt. Man vill inte gå upp, man vill ligga kvar i sin varma säng och kolla på en mysig film. Imorgon är det dock äntligen dags för cellgrupp!!! Jaa! :) Förlåt, frukostcellgrupp. Hem till Lärkan och käka frukost och prata om allt med härliga vänner och diskutera Gud. En perfekt start på morgonen. / Godnatt Vänner

5 Maj 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Barn talar alltid sanning

"Jag tycker att..."
"För att..."

Nu har jag varit ute i princip hela dagen och gjort trädgårdsarbete. Det har varit skönt men ändå slitsamt. Jag och Adam hade ett trevligt och allvarligt samtal om giftermål. Varför vill alltid barn gifta sig med ens mamma eller pappa? Sött är det i alla fall. Fast Adam vågade inte fråga mamma nu. Han sa att han ska fråga mamma om hon vill gifta sig med honom när han fyllt 10 år, haha! Först ville han inte gifta sig med mamma för han sa att hon skulle ändå dö, say what?!
Ikväll är det grillning som gäller i djupadalsparken. Det kommer nog bli trevligt men finns det en grill där? Aja, det löser sig nog. Jag är annars sugen på Finjasjön och kubb :) Nu måste jag dock kila. Ska ut och springa en vända! Wiihoo!!

1 Maj 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Vet ni vad?!

Jag har en kavaljer till balen! :)

Jag har hittat en studentklänning! :)
(Det tog 4 dagar innan meningen kom...)

Ni får nog ingen fortsättning på den där konstiga drömmen. Hoppas ni inte gråter för det. Idag har jag fått mycket uträttat och det är jag glad över! Nu väntar bara en kemirapport.

27 April 2009  | Länk | livet | 2 kommentarer
5,5 på drygt 25, jag är nöjd!

Vilken dröm!! Jag är helt arg, frustrerad, ilsken, rädd, vill bara gråta! Sa jag arg!?! AHHH! Men innan jag berättar mer om den så måste jag bara säga att man borde gå upp tidigare på söndagsmorgnar. Speciellt en sådan här morgon när man kan sitta och äta frukost ute på altanen. Allt är så lugnt och fridfullt en perfekt start på en morgon. Anledningen till att jag är uppe nu var att jag behövde skjutsa familjen till kyrkan. Så det är nog därför det är lugnt..

Men tillbaka till drömmen. Allt utspelar sig hemma hos min farmor och farfar i Tyringe. Jag och några vänner är där. Plötsligt ringer dörren och utanför dörren ligger en kille helt lerig och med nästan alla sina ben brutna. Han berättar att han kommer ifrån en familj med typ 15 barn och som har en lömsk manlig "nanny". Han är dum mot barnen och utnyttjar dem till bla barnarbete. Allt detta gör han när mannen i huset är borta, som heter Jon. Denne elake man har skrämt livet ur alla barn och frun så de vågar inte säga något till Jon. Helt plötsligt kommer alla barnen till min farmor och farfars hus och vill ha hjälp. Så jag och mina vänner pysslar om de skadade och de får varsin säng att sova i. Som tur är har farmor och farfar många sängar! :)
Efter ett tag kommer denne elake man och utger sig för att vara deras pappa och han har frun med sig som inte vågar säga emot. De vill ta tillbaka barnen. Alla barnen ber oss om hjälp att hitta deras riktige pappa, Jon. Jag vet till och med hur han ser ut! För vi googlade honom på nätet för att hitta en bild av honom! Allt var så verkligt. Så jag och denne elake man står och skriker åt varandra. "Jag vet vem du är och vad du gör!" "Vad pratar du om, jag är deras pappa!?" Allt var så frustrerande och han ringde in socialen. Helt plötsligt var jag tvungen att bevisa att denne Jon fanns för socialen. Trots alla mina försök så gick inget. Det var precis som att denne elake man hade sett till att Jon hade åkt till något ställe där man inte kunde få tag i honom. Så jag låste dörren till de stora sovrummen och han började dra och rycka. Det var hemskt. Jag ville bara börja gråta. Ingen visste att denne Jon fanns, alla förnekade det i rädsla för denne man. Det var så hemskt! :(
Så där satt vi i flera timmar nästan en hel dag utan vatten och mat. Vi hade bara en dator men det hjälpte inte så mycket...

Nu måste jag tyvärr gå, får fortsätta sen. Gårkvällen var förresten väldigt trevlig igår! Buskul lika så. Jag och Josse hade några roliga peruker! :D

26 April 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Klännings-kris

Ja, den här dagen har jag kommit fram till att jag är kräsen och bestämd och att affärernas designer inte gör bra klänningar. De är för korta, utmanande, genomskinliga, har konstiga accessoarer, ja listan kan göras lång! Varför finns de inte helt enkelt en HELT VANLIG ENKEL STUDENTKLÄNNING!! Jag blir faktiskt arg och galen på det här, men just nu är jag för trött och oroar mig över trafikfotograferingen på mig och Elin. Vi tror nämligen att vi hamnade på bild av en trafikkamera och jag körde för snabbt.... :( Okej, det var max 5 km/h över hastighetsgränsen, men ändå. Tobbe eller Emil (eller så sa båda det :p) att de nyligen har dubblat alla böter. Jaja, just nu sitter jag bara och tänker på hur dum jag är! För jag missade min drömklänning! OCH det var 30 PROCENTS RABATT på den! SINNE EMMA!! Varför?!!!! Jag vill bara göra om denna dag, jag fick ju till och med ett tecken på Lindex om att det skulle vara den ju :p :(
Skrattretande alltså. Tänk om man kunde få göra om allt man gjort. Det hade varit skönt i vissa situationer, få göra allting två gånger. Undra hur mycket man skulle göra annorlunda. En del finns det nog. Jag skulle till exempel ha köpt den där klännigen på Cubus!! :@ Fast jag tror nog inte "en andra chans" är så bra egentligen. Det finns ju ändå en mening med de val och prioriteringar vi har gjort. Jag tror det i alla fall. Annars skulle vi inte lära oss något, ändra oss till det bättre eller inse att det var rätt eller fel, att jag till exempel inte skulle köpa den klänningen. Gud har en mening med allt, även om meningen kan komma en vecka efter att man gjort något "dumt", som att inte köpa den klänningen. Vi är rätt dumma vi människor egentligen. Ta inte illa upp, jag är också dum. Vad djupt det blev nu.

Helgen är i alla fall uppbokad, två 20-årsfester, buskul, söndagsförmiddagsmötet (är lite nervös inför det...), sola i sommar-Hässleholm (lovat över 20 grader imorgon och på söndag!!! Me like!!), springa-motionera (har inte hunnit denna vecka, fy skäms på mig), handla lite presenter och lite skolwork. Det har i alla fall varit en trevlig dag idag med Elin. Vi gick runt och väntade tålmodigt men fnittrigt på att klockan skulle bli två så vi skulle kunna fara iväg. Skolan är faktiskt ett roligt ställe. I onsdags åt hela klassen upp min kladdkaka föresten, haha. Det var roligt! Nästa vecka kommer vi bara att vara en halv klass, hälften kommer att vara iväg på semester, Turkiet, Spaninen... Lite avundsjuk är man, men men! Solen och sommarvärmen har ju börjat smyga sig fram nu, härligt! Kvällen avslutades trevligt, först lite härlig undervisning från Lärkan, sedan barnarbete och sedan McD med cheeseburgartävling. Och Emil, tack igen för 11 kronor! ;) Sen åkte jag, Tobbe, Lärkan och Emil förbi Lärkan och Tobbes kanske framtida hus, trevligt :) Nej, nu får jag sova. Tror jag fått med allt jag har i mitt huvud som kan vara värt att skriva. Sov gott vänner, det tänker jag göra! :)

25 April 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Hade en nära "boxa handen i taket - sitta på akuten 6 H - få gips" upplevelse

Vilken bergodalbanevecka! Nu har jag fått ha handen inlindad tre dagar. Imorgon kommer jag nog ta min skena. Jag är iaf glad över att det alltid kommer en bra dag efter en dålig. Att man inte lär sig det!! Livet är inte alltid spikrakt. Igår funderade jag mycket på vem jag är egentligen. Vad för värderingar har jag i mitt liv. Vad vill jag med mitt liv? Är jag samma person som jag var för ett år sedan, Nej. Två år sen då? Nej. Hur kommer jag vara om två år då? Annorlunda, ja det tror jag. Visst jag kommer nog att se ut likadant om jag inte får för mig att klippa av mitt hår och färga det svart, men visst jag kommer ju ändå vara Emma. Jag är ju Emma, men man ändras ju ändå. Det var faktiskt lite skrämmande, hur vi ändras och påverkas så mycket av omgivningen. Tänk om jag skulle få träffa mig själv om 10 år, kommer jag att känna igen mig? Jag har nog en studentkris, 19-årskris, whatever, men jag tyckte ändå att det var intressanta tankar. Jag undrar vad som kommer att forma eller påverka mina nya värderingar eller mål i livet. Jag har bara ett svar för stunden och jag hoppas att Gud fortfarande kommer vara nummer ett i mitt liv och influera i mitt liv och verka i mitt liv.
23 April 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Studentmössa

Jaha, här sitter man med sin studentmössa på huvudet och funderar på framtiden. Tiden bara rusar förbi!! Idag kom iallafall studentmössan och alla blev helt exalterade. Men det är ju spännande! :) STUDENT 09!!

Idag har jag hunnit med mycket, en sak som jag dock inte hann med var att boka Paris-resan vi tjejer i klassen har funderat på. Några av oss iallafall, men bokningen blev inte av idag på grund av tvivel om vi verkligen ska, eller rättare sagt om jag vill, orkar och har tid. Något jag har om jag nu prioriterar. Vi får se.

Helgen har varit trevlig. I lördags var vi hos Emil och hade en trevlig afton med hemlagad mat och spel. Och såklart så släckte vi lamporna mellan 20.30 - 21.30! :) Earth-hour, tror jag det kallades. Sen var det dags att ställa fram klockan natten mellan lördag och söndag och den förlorade timmen av sömn saknar jag riktigt mycket nu! Kan också beror på att jag varit uppe ganska sent och läst ut min bok som var så spännande!!

Idag var vi med klassen på blodcentralen och fick en rundtur bland labb, sprutor, blod och maskiner. Det var riktigt spännande. Speciellt när vi skulle gå in i rummet där allt blod förvarades. Jag och Nina gick in först och stod längst in i rummet. Helt plötsligt kommer AB (Alexander) insnubblande och trillar mitt framför våra näsor in i en lång bänk med massa laboratorium-saker. Han svimmade! Det var en läskig syn. Vi trodde ju först att han hade snubblat och sen bara skojade. Men han tog ju inte emot med sina armar, de hängde bara löst vid sidan av hans kropp. Det var ingen trevlig syn. Nina som var närmast, drog upp honom men då höll han på att svimma igen, så då sprang Elias fram och hjälpte till. Nu när jag tänker på det undrar jag inte varför jag själv ingrep, jag stod ju mindre än en meter bredvid honom. Iallafall så kom läraren och en sjuksköterska och tog hand om honom och vår rundtur fortsatte. Det var inte bara han som var blek i ansiktet så några andra fick gå och sätta sig. Jag säger då det, men det var en spännande upplevelse!

Igår bjöd förresten Elin mig, Evelina, Niclas och Elias på McD, det var väldigt snällt. Hon gjorde det för att fira sitt körkort!! :) Hon tog det för drygt två veckor sedan, grattis grattis! Egentligen vill jag hålla mig borta från snabbmat men jaja. På kvällen tränade jag sedan box med Anne. Box är verkligen roligt, synd bara att Annes kort har gått ut. Något hon fick reda på igår så hon fick betala 60 :-. Stackars Anne! Nu sitter jag här med träningsvärk i ryggen men box är fortfarande lika roligt! :)
Idag var jag duktig och sprang i nästan en halvtimme, men det gick trögt. Jag kom på mig själv att sakna fotbollen... Det fick en att börja tänka på gamla tider.

Nej, nu måste jag lägga mig. Ska upp 6.15 imorgon, ja ni läste rätt. Det är nämligen så att min mamma fyller år imorgon, 45 år! Så gratta nu henne imorgon! hehe :D

Det går en ängel kring vårt hus
Han bär på två förgyllda ljus
Han har en bok uti sin famn
Nu somna´ vi i Jesu namn

31 Mars 2009  | Länk | livet | 2 kommentarer
Kiss-kaos

Nu har jag äntligen gjort det fruktade speaking-testet! Det var inte så jättefarligt, visst man tabbade sig och man rättade sig och stapplade sig fram men det gick! Jag har gjort det! :) Muffinsen gick också bra, även om jag fick ett vredesutbrott över dem igår... Men det var mycket annat som spelade in också. Igår var jag också på pump med John och det gick bra. Nu är jag mest irriterad över att en film jag vill se inte kommer ut förren i maj!!! Det verkar riktigt bra!! VILL SE! (Se här) Men väntar tålmodigt, vill ej ladda ner den. Försöker hålla mig laglig, Elin påverkar mig. På tal om det - Påverkan och engagemang ska svensk-uppsatsen på onsdag handla om! På speaking frågade om ens bästa film. Min första tanke var; "Åhh, jag som är så dålig på filmnamn!" Ville ju säga "Taken", men den har ju inte kommit ut! haha :)

Det gick annars bra med kisset i onsdags, men jag glömde det! (För er som inte vet, så skulle vi laborera med vårt urin på biologilabben i onsdags!) Jag satte ju koppen bredvid toaletten i onsdags för att komma ihåg det, men glömde det ändå! Precis när jag nästan hade kissat klart, på morgonen då, fick jag syn på koppen. Störigt! Så gick och la mig, för jag hade vaknat ovanligt tidigt, innan 7. Det berodde nog på att telefonen ringde någon gång då. Sen hörde jag att Adam gick på toa, så jag funderade på om jag skulle fråga honom om hans kiss. Så där låg jag i sängen och hörde honom kissa och funderade på att fråga. Sen kom jag på mig själv att jag måste ju fråga nu för annars har han ju kissat klart snart! Det var ju tvungen att va morgonfärskt kiss! (Allt detta tänkande gick ganska snabbt, om ni nu undrar hur länge Adam kan kissa...) Så jag rusade upp ur sängen och in på toaletten och skrämde Adam så mycket att han slutade kissa och frågade om han kunde tänka sig att kissa i en kopp. Efter viss övertalning gick det men han fortsatte kissa och koppen fylldes ju så det bli lite kallabalik där, men det gick... Sen frågade Adam vad jag skulle använda kisset till och jag svarade att jag ska ta med det till skolan. Då blev han lite förnärmad och sa att "Men då kommer ju alla skratta åt mitt kiss!". Adam är gullig :)

På laborationen testade vi vårt urin om det innehöll socker, gjorde det de hade man diabetes. Adam hade inte diabetes som tur var :) Sen testade vi lite andra grejor, som om det innehöll proteiner, pH-värde, salt mm. Det var faktiskt riktigt intressant!

Förresten, hur många stegar behöver man för att komma till månen, från jorden då? Ta en funderare på den!

Over and out / Emma

27 Mars 2009  | Länk | livet | 2 kommentarer
Kvinnoproblem

Det är inte lätt att vara kvinna ibland! Jag har haft en fruktansvärd natt. Jag har därmed varit väldigt trött idag.
Idag var halva klassen och besökte blodcentralen men jag, Elin och Lisa stannade kvar i klassrummet och gjorde klart nästa kapitel vi ska jobba med inom biologin. Vi ska dock dit nästa vecka. Vi har också fått små koppar som vi ska kissa i till imorgon, FRÄSCHT! Vi ska laborera med vårt urin imorgon. Spännande!! :)

Förresten, ni vet väl att om man släpper ner en uppochned vänd katt landar den alltid på fötterna? Och om man brer en marmeladmacka och tappar den hamnar allt marmeladsidan neråt? Men vad händer om man klistrar fast en marmeladmacka på en katts rygg med marmeladsidan uppåt och släpper katten? Kommer katten att hamna på sidan då?!

Fundera på det ni! :)

24 Mars 2009  | Länk | livet | 3 kommentarer
Oh happy day!

Det är en bra dag idag, är riktigt lycklig! :)

Does (Do!)* God answer prayer? The answer is: ABSOLUTELY!
(* He is three in one... :) )

23 Mars 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Blodgivare

Nu har jag och min bror levt ensamma i snart en vecka. Man har känt sig väldigt vuxen på något sätt. Men framför allt: DET HAR VARIT SKÖNT! Allt går i ens egna tempo och man slipper rätta sig efter andras krav och villkor. Nu låter det kanske som vi har det jättesträngt hemma hos oss, men det har vi inte. Det är som "normalt", hur nu det är... Iaf, jag har tvättat två tvättar och vi har bara använt diskmaskinen en gång, haha det är ganska kul. Om hela familjen hade varit hemma hade den gått minst 3 ggr under denna tid. Imorgon kommer de iaf hem. Lite skoj ska det kanske bli. Man har ju inte direkt saknat dem, eller kanske. Svårt att säga.

Idag har jag tränat pump, och det känns i mina armar, ojojoj! Nu fick det mig att tänka på när jag blev stucken i tisds. Det kändes också, men det var inte så farligt. Jag har nämligen anmält mig för att bli blodgivare, men det var precis att jag fick bli det. Jag fick lova att gå upp minst 5 kilo till nästa gång jag skulle dit. Nu var det ju bara tester för att se om jag hade kraven som gällde för att bli blodgivare, vilket jag hade. Jag har ju dock legat i vinterkräksjukan, som för övrigt finns på sjukhuset - ngt jag noterade till min fasa när jag var där! Jag sa det till dem att jag inte var i mitt rätta fysiska tillstånd, men det kändes inte som om de trodde mig. Jag gillar inte att känna mig så missförstådd, utnyttjad och misstroende. Jag har blivit det mycket på sistone, inte roligt! Sluta, tack! Nu läggdags.

Tack och hej, leverpastej
/ blond ung kvinna - lätt att lura - ljuger alltid

Förresten! Studentfesten igår var riktigt rolig! Vi hade trevligt, spännande överraskningar uppstod. Imorgon är det cafékväll - nice!! :)
Godnatt

19 Mars 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Möjs

Klockan är nu 00.02 och jag befinner mig hos familjen Gagzis framför deras dator. Resten av sällskapet sitter bänkade framför tv:n och ser CSI, spännande spännande. Iofs sig är John inne på Carros rum och snokar... Eller spelar trummor låter det som. Jaja, idag har jag shoppat, och det var länge sedan kan jag säga! Senast jag handlade något nytt var förra året, tidig höst, om inte tidigare. Kommer inte ihåg, illa kanske eller ekonomiskt! :)
Jag har också testat kläder hos Elida inför fotograferingen nästa vecka, skall bli rooligt!! Annars har jag inget mer roligt att tillägga förutom att Adam har spytt tio ggr, vad jag vet hittills... :( Inte roligt, så jag har flytt hemmet hela dagen idag. Jag mår bra annars. Hoppas ni också mår bra! Imorgon är det läger-eko, fantastiskt!

Godnatt från en trött Emma

8 Mars 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Mitt liv

Jag är lite dålig på att uppdatera här och det har hänt väldigt mycket som jag vill skriva om men hur skall man orka? Och jag tror inte att ni orkar läsa allt änåd, vilket är dumt tänkt av mig, för det är ändå för mig själv jag skriver. En stor nyhet är iallafall att jag har skaffat facebook, ja, jag har nu gått över "to the dark side"... som någon sött påminde mig om! Elin gör förresten sitt teoriprov nu så håll tummarna för henne!! :)
Igår tränade jag och det känner jag i rygg och armar. Det var pump och jag märker faktiskt en skillnad nu, jag orkar "pumpa" mer, hehe. Ikväll ska jag jobba för Josse, just det, Josse fyllde år i lördags. 19 år, hjälp, snart är det min tur. Jaja, inget jag går runt och oroar mig över, finns mycket mer att ägna sina tankar åt. Jag märker att jag lätt börjar skriva om något annat helt plötsligt. Jag är nog världsbäst på det, samma sak när jag pratar.
I lördags hade vi också spelkväll hos Emil, väldigt roligt! Vi spelade två roliga spel, "På spåret" och "När då då?". Verkligen något jag rekommendera!! Vårt lag; Josse, jag, Kicke och Andrée, vann!! :) Mest tack vara Josse skulle jag säga... Iallafall, för er som åt tårtan, så innehöll den en väldigt god ingrediens som jag glömde nämna för några... haha

Jaja, kemi nästa!

2 Mars 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Stockholm!

I´m in Stockholm (på kär svengelska), kära vänner och jag har det riktigt bra och roligt! Jag verkligen älskar tunnelbanan, det är så sjukt härligt jobbigt mycket människor! :)
Jag bor på ett riktigt "flashigt" hotell och har skaffat många nya bekantskaper, roligt! Jag känner mig dock omringad av "norrländare", eller så är det bara så att jag bara råkar träffa folk uppåt landet, men det gör inget. Storm-gillar verkligen dialekterna. Här kan man höra allt från finsvenska till kär ren skånska! :) Idag har vi varit på Tekniska Högskolan och fått äta på deras restaurang, där man träffade fyra nya härliga människor. Samtalsämnena flödade, eller min mun, för jag brukar prata mycket, typiskt mig! Jag tror vi diskuterade allt, från vilka filmer vi hade sett till "äldsta" syskonet i ens familj. Nej, nu måste jag sova, lång dag imorgon och dags att få träffa Amanda panda mer!! OHHH, längtar!!

Hugs and kisses från en glad Emma i Stockholm

30 Januari 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Han har gjort mig glad!

Varför är det så att man alltid blir så sjukt glad efter en väldigt deppig dag? Det får en att verkligen uppskatta det goda och lova en själv att aldrig må så dåligt igen. Visst, nu fanns det en orsak till problemet men det löste Elin, hehe... By the way, I just lost the game ;) "Intern-varning", jag vet att sådant är tråkigt och jobbigt för de som inte är med på det, men jag lovar, om ni frågar mig om det kan jag berätta om det, men jag varnar er! Så nu kan ni inte komma sen och säga att det var hemskt/illa/jobbigt att höra eller dylikt, för att jag har nu varnat er!

Vet ni vad? Min fågel är blind, på ena ögat, det är faktiskt rätt hemskt... Även om jag ibland är trött på honom och städandet av hans bur, tycker jag faktiskt om honom! Han går mot 10 år, han är typ en 80-åring i människoår. Undulater kan bli upp mot 14 år, men det är ovanligt. Så jag börjar bli rädd nu. Rädd över att jag ska finna honom liggandes på botten av buren, död. Usch! Jag lider med honom också, för han är verkligen blind på ena ögat. Det ser inte lika friskt och svart ut som det andra ögat. Det "dåliga" ögat (det vänstra om nu ngn undrar) skimmrar i grått-gult och han blinkar oftare med det ögat än med det andra. Ska man gå till en veterinär? Man undrar, men sen tänker man på hans ålder...

28 Januari 2009  | Länk | livet | 2 kommentarer
Depp

"Deppad/deppig är en vardaglig kortform av deprimerad, dock med en mildare innebörd."
/ Susning.nu

Just nu har jag tre låtar som spelas i mitt huvud...

 1. 7 Years and 50 days - Groove Coverage
 2. Take my body close - Velvet
 3. Check on it - Beyonce

...inte samtidigt då, men så fort jag har lyckats få bort en så börjar en av de andra och så har det nu hållt på ett bra tag, idag. Det finns såklart förklaringar till varför jag just går runt och sjunger dessa låtar. Nummer 1 och 2 "spinnar" jag till och nummer 3 spelades i skolans entréhall idag vääldigt högt och det var för övrigt den enda låten som jag "riktigt" kände till av de låtar som har spelats under hela dagen. Så nu vet ni.

På sistone har jag sett många bra filmer, "The Gospel", "Stardust" och "The Sisterhood of the Traveling Pants 2". Det är verkligen helt olika typer av filmer, en gospel/MKT härlig sång - film, en helt ologisk/rolig/fängslande/oförutsägbar om något(!) - film och till sist en underbar/känslofylld/spännande/efterlängtad - film. När jag nu tänker efter innehöll dock alla filmer romantik, men det brukar de flesta filmer göra förutom hmm, kommer inte på någon nu men det finns säkert någon! Krigsfilm kanske? Just det! På tal om krig, idag är det internationell minnesdag över förintelsens offer!

Nannnannnaaaaaa, take my body close to the dancefloor... Sorry

Jag har idag försökt mig på ett tips som vi diskuterade i freds på ungdomsamlingen i vår lilla grupp - "Be eller tacka Gud, för något som du har på hjärtat just i det ögonblicket, varje gång du går igenom en dörr." En öppen dörr då, ehh du fattar. Ärligt talat var det riktigt svårt!! Det finns många dörrar på HTS! Det var när jag cyklade till skolan som jag gav mig själv det löftet, men jag lyckades inte ens hålla det när jag gick in genom huvudentré-dörrarna!! Jag kom på det sen när jag kom till skåpet. Jag kände mig dålig då. Är det så svårt att ha Gud med sig i skolan? Vardagen? Förlåt Gud, jag försöker! Jag försöker!

Helgresumé:
I fredags var en konstig dag, känslor gick upp och ner, som en bergochdalbana. På kvällen såg jag film och åt godis (ja, jag vet) med Josse och Julia. Det var fett skönt! haha Min humor..
lördagen var det som sagt dags för barnkalas. Där dissade jag en 6-åring! Jag känner mig elak! Adam hade "Star Wars" - tema, så på deras bordsplaceringskort hade de såklart Star Wars-gubbar. En 6-åring dissade då en tjejs "gubbe", R2-D2, att han (eller är det en hon? Nej, det kan det inte vara.) var sämst av alla Star Wars-gubbar. Så sa jag:

Emma: "Nej, det tycker inte jag. Han är faktiskt väldigt viktig, för utan honom kan man inte styra plan", typ.. (Hoppas jag har rätt! hehe)
6-åringen: "Alla som tror på henne säger JA."
Alla andra 8 barn i kör: "JAAAAAAAAAAA". Hahahaha, stackarn!!
6-åringen: "Jag har iaf sett alla filmer!"
Emma: "Jag har faktiskt också sett alla 6 filmer!"
6-åringen: "VA?! Finns det 6 filmer?!"

hahaha, usch vad jag är elak!
söndagen var jag i kyrkan och sedan jobbade jag. Efter det var jag hos Stolts. Därefter var jag i Snärshult på Elins släktkalas för att ta bilder för att sedan åka hem för att träna.

Det var inte meningen att det skulle bli ett så här långt inlägg. Cred till den som orkar läsa allt! Nu ska jag få i mig något så jag kan få lite energi. Den goda omeletten jag lagade när jag kom hem från skolan har för länge sedan förbrukats. (Omelett är förresten sjukt underskattat!) Min kropp har börjat skrika efter energi, alltså mat, nu när jag har börjat träna. Har tränat fredag, lördag, söndag och måndag! 4 dagar i rad! Guldstjärna till mig :)

Over and out

27 Januari 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Merry Christmas and A Happy New Year

Jag har haft tanken "Idag ska jag blogga" ett bra tag, men det har aldrig blivit av. På tal om tankar, det fick mig att börja tänka på tanke-meningen "6% på din skola föredrar klamydia framför kondom" som jag möts av varje dag när jag kommer till skolan, för att sedan väckas, av Elins "Godmorgon!" :) Ja, jag anser mig vara i ett "sovande" eller "drömmande tillstånd" fram tills då!
Sedan rullar skoldagen på i ett högt tempo. Idag har jag äntligen haft mitt argumenterande tal och det var roligt! :) Det gick iaf bra, tyckte jag.

Jag har många tankar i mitt huvud som snurrar runt, som "Var är mitt projektanteckningsblock?", "Snart Åre! Wii!", "Träning", "Projektarbete...", "Sova! Sömn!", "Jobba", "Sommarjobb? Var? Vad?", "Sa jag projektarbete?", "Skola", "Hösten 09?"...
Som sagt, jag har börjat träna på Hälsostudion, vilket är riktigt roligt! Jag gillar verkligen deras pass. Jag ska försöka lägga ner mer tid där efter vecka 8 då projektarbetet är klart och nu ska jag försöka att inte nämna "projektarbete" mer i detta blogginlägg! Hösten 09 kommer bli spännande, det finns många tankar och planer som man vill förverkliga, men vi får se! Mer info kommer efter vecka 8... Allt verkar hända efter vecka 8, men jag tror att ni vet vad det beror på... :)

Igår läste jag något väldigt intressant, (citerar direkt) "Visst är det egentligen "Merry Christmas" varje dag, eftersom Jesus visar sig för nya människor hela tiden?" Tål att tänkas på, och får vi inte "A happy new year" - hälsning från Gud varje morgon när vi vaknar, eftersom vi varje morgon har chansen att få "börja om på nytt", glömma det gamla och gå vidare med en vilja om att göra "gott och rätt!", om ni förstår vad jag menar. Gud är fantastisk! Så begrunda detta mina vänner! 

22 Januari 2009  | Länk | livet | 1 kommentar
Tiden går snabbt när man har roligt

Jag tänkte att jag skulle ge avslutningen på den spännande trisslotts-historien :)

Mamma kom hem och jag gav henne trisslotten när jag kom på att Benjamin, min bror, fyller år imorgon. Så jag frågade mamma om jag kunde ge den trisslotten till Benjamin i födelsedagspresent vilket jag gjorde. Nästa dag sjöng vi och firade brossan med frukost på sängen och med paketer. När han kom till min "present" sa jag att han var tvungen att öppna det direkt. Då började mamma undra hur gammal den här trisslotten egentligen var, så hon tog lotten och kollade och det stod att "senast den 1 maj 2008 kan eventuell vinst hämtas ut"... OH NO!!! Nu blir det ju ännu mer spännande med den här lotten, för tänk om det nu verkligen ÄR en sådan där STORVINST och att vi nu bara för det INTE kan få ut VINSTEN! Så Benjamin skrapade den. Två på 75, två på 25, två på 1 000 000 (!), två på "TV 100" och den sista blev ... (Jag hade gärna velat skriva 1 000 000 men så var ej fallet, konstigt!?) 25! Tada, en vinst! Kanske inte den största, men det blev en vinst :) Den här trisslotten kommer jag aaaaldrig att glömma! hehe

Jag har annars drömt väldigt konstigt på sistone. Inatt tror jag att jag var och campade, nej just det! Vi var på skidläger med kyrkan, men vi var tvunga att campa för att de skulle spara in lite slantar. Just det. Och jag försökte gömma mig i en husvagn från en yngre tjej som var lite skrämmande. Snart är iallafall ännu en vecka på HTS avklarad. Inte många kvar när man tänker efter... För övrigt har jag spräckt mina läppar, gör ont kan jag tala om! Jag har börjat träna, jag pluggar för fullt, mest projektarbetet. Inte mkt kvar! (Har inte kollat på tv en enda gång denna vecka, förutom igår i en kvart på (The) Simpsons, tror jag det var tom! haha.)

Amos 4:12-13
Jag säger då bara det! Gud, Du har humor! And I like it! :)

15 Januari 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Mamma!

Jag hittade nyss en "gammal" väska som är min mammas som var glömd eller gömd i vår garderob. Den ser ny ut, så vet inte riktigt om mamma gillar den eller inte. Jag gillar den i alla fall och tänker nog ta och "låna" den framöver, eller till våren. Nu undrar du säkert vad det är för speciellt med den här väskan eftersom jag skriver om den. Jo, så här är det. I den här väskan hittade jag en trisslott! Jaha, tänker du och tror nu att jag har vunnit värsta "stor-vinsten" MEN jag tänker faktiskt ta och vänta på att min kära mamma ska komma hem och skrapa den, för det är ju ändå hennes lott, men tänk om...

Mamma kom hem!!!

13 Januari 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Hurtig

Alltid lika givande att få ett "God morgon" klockan 12.50!
Man känner sig så, så "hurtig"! :)
12 Januari 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
You

Adam har fyllt 5 år och vi har nu fått trummor, riktiga stora, högljudda trummor! Det är iaf bra på ett sätt, man kan slå av sig sina aggressioner! :)

Igår var det party hos Mariell! Wiii, det var kul! :) Sen har jag fått väääldigt mkt strålning.... 7 timmar gick väääldigt snabbt!

Jag längtar efter Åre, ngt så sjukt mkt! Bara få känna den friska kalla luften bränna mot ens kinder i backen och solen som bländar en, så man åker in i allt folk.. Haha nej, men jag har tom saknat att få trängas i liftkön! :) Skidor, snart så!

11 Januari 2009  | Länk | livet | 0 kommentar
Julgodis

Jag är ganska trött på denna sida! I månds skrev jag ett blogginlägg, ja det var ju igår, och allt raderades. Jag blir så trött! Men nej, glada tankar nu till juletid :)
Iaf, i helgen har jag bakat/gjort julgodis, massor! Jag bakade hemma hos Elin, minst 9 olika sorters julgodis, ska bli mums imorn! Det kändes iallafall som riktigt jullov igår när det första vi gjorde när vi vaknade igår var att sätta på en film. Det blev "Pretty Woman", en må-bra-film, faktiskt.
Idag har det blivit mycket städ! Fast bara i en halvtimme :p Vi har suttit och degat hela dagen tills våra gäster ringde och sa att de skulle bli liiite tidiga, si så där 2 timmar! Så på en halvtimme lyckades jag, Benjamin, mamma och Adam städa hela huset. Haha! Så roligt! Jag och Adam har också varit ute på en jul-cykel-tur, var nu det ordet kom ifrån! :)

Haha, just det. I månds när jag åkte hem från Elin, hade vi en liten språkresa i bilen. (Deras familj skulle in till stan och julhandla.)
Se om ni fattar detta!

"Hear-´u you you! I feel again you!"
Hear-´u you you! I think drive if you!"

Okej en liten notis bara, vi är inte så dåliga på engelska, om ni nu fick för er det...

Idag fyller förresten Sveriges mest kända utlänning år.. -Grattis! :)

23 December 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
"Yeah you, PMS!"

Jag diggar meningen:
"You change your mind
Like a girl changes clothes"
/ Katy Perry "Hot ´n cold"

Jag diggar nog låtens refräng med.
Det svänger, ärligt talat!!
Dans-sugen blir man iallafall!

Nu är granen uppe och julkänslan.
Tog en trevlig fika på stan med Elin och Martin idag.
Satt på fiket i minst en timme och pratade om allt mellan himmel och jord, fast fikat tog slut relativt snabbt. Men det behövdes.

Idag är det exakt 7 år sedan.
Tiden går vääldigt snabbt!

19 December 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
Örongodis

Unify ~ Hillsong

En dag kvar!
Snart jullov!
Jag vill till Manilla! :)

18 December 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
Jordbävning

Jordbävning, ett häftigt fenomen! Det roliga var att jag vaknade fem minuter innan skalven började för att sätta öronproppar i öronen, och helt plötsligt börjar huset, mitt rum, min säng att röra på sig! Även om det inte var så stort får det en att börja tänka på tsunamin i Thailand för 4 år sedan...

16 December 2008  | Länk | livet | 1 kommentar
JA!

"First I was afraid
I was petrified!"
Men jag klarade det, hehe :)

15 December 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
Lycklig VS Olycklig

Alltså jag säger då det, denna dag har verkligen innehållit blandade känslor! Men nu är jag lycklig, ja åhh vad jag är lycklig! :D

Dagen började med ett nationellt prov i svenska, det gick väl hyfsat. Sen började man må dåligt av förkylningen och sin sömnbrist. Men jag försökte ändå plugga till provet på tords, men det gick inte så bra efter mycket smsande och diskuterande med Weronica. Jag vet faktiskt inte hur vi kom in på ämnet, men det handlade ändå om invandring. Och Weronicas kommentar, haha jag vet inte vad jag ska säga. Den var bara såå! Haha jag vet inte, rolig iaf :) (Jag kommer inte riktigt ihåg hur hon formulerade sig, så citatet kan vara lite fel!)

"Ja, du ser ju vad som hände när indianerna inte stoppade invandingen i Amerika! Vem vet hur det landet annars hade varit!" :)

Ja, sen började man jobba och jag kan tyvärr säga att jag var inte direkt sugen, jag skickade iväg ett klag-sms till John som jag direkt fick ångra! För när jag kom in i badhuset fick man se att äntligen hade tekniska kontoret (eller om det är kommunen i helhet som bestämmer det) låtit det vara varmt i lilla bassängen!! Wii, och sen när jag kom upp och skulle kolla mitt fack, tyckte jag att det låg ngt tjockt, konstigt nog, däri. Och SE, det var en MARABOU SCHWEIZERNÖT!!  Okej att den kanske har legat där i en månad snart, men den var bara perfekt på en sådan här trist dag! :) På chokladen fanns en liten lapp där det stod, "Tack Emma för de fina bilderna". Det var från ett simbarn när jag tog kort på henne och Kronprinssesan när hon besökte Hässleholm. Efter det så pratade jag med Agnes om ett vikariat jag gjorde för ngra veckor sedan, där jag kanske fått fel lön och det visade sig att vara rätt, åt det bra hållet :) Jag säger då det, efter det flöt jobbet på, visst, vissa barn var stökiga men det får man bara tåla. Det var många barn som överraska mig med att simma! Sådant är härligt! Ja, sen så kom man hem och tänkte jaha, jag får ta och bli lite fattig idag, dags att betala några räkningar. Men vad ser jag då på matbordet?! JO, ett stort fett paket från Ifolor!!!! :) Åhhhh, ännu en kanongrej på denna jobbiga dag som ju inte ens känns jobbig nu, fattar inte hur jag kunde tycka det från början! Och boken är hur fin som helst och den kom innan farmors födelsedag vilket är ännu bättre! :)

Jag är lycklig
Jag vet att ngn har mixtrat i slutet, men det är låten han sjunger som jag vill visa :)

Jag är lycklig, jag är lycklig... Imorn kommer också Elin tillbaks till skolan, ska bli najs. Förlåt, nice :) Förresten, det har snöat idag, pyttelite och idag var det riktigt kallt, minusgrader imorse så jag fick ta vinterjackan. Over and out    / Er Emma

17 November 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
There´s a bug on my windshield...

Ibland är man vindrutan, ibland insekten..
Nu är det iaf dags för mig att bli vindrutan och tvätta bort allt klet som krav, oro och stress!
Och vilken bättre start finns än att städa mitt rum?!

12 November 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
Skäggväxt är ngt underligt...

Nu kommer här lite nunnebilder, egentligen borde de kanske vara i svart/vitt men det orkar jag inte fixa. Har umgåtts med Elin hela veckan och varit på biblioteket och pluggat en del, speciellt med projektarbetet. Snart uppe i hälften, haha not.. Har iaf varit roligt med Elin, kanske är man lite trötta på varandra.. :p Igår eller iförrgår höll vi på med en musikvideo, "Does your mother know". Men i tappade intresset och hamna framför tvn ist :p Såklart, vilket vi gjorde igår med och höll på att missa bullbakningen!! Ojojoj, vilken bulllbakning det var då! Det slutade med att inte en enda ugn fungerade så Malins mamma fick komma och hämta alla ca 250 bullar och grädda dem hemma hos henne. De lyckades klara sig ifrån kylan, bra. Evelina lärde mig spela piano, det var roligt. Nu kan jag alla ackord, nästan :)
Igår var jag också på Cats och åt en god middag med John, väldigt trevligt må jag säga! :)
Brrrrrrrrrrrrrrr, vad kallt det har börjat att bli, isch isch.
Nej, nu får ni se på bilderna, för jag hoppas att ni läser allt som jag skrivit först och inte tjuvkikar på bilderna innan det???! Right?!


Moder Elin :)


Syster Lisa och Syster Emma poosar...


Lunchen hämtas från kära McD som lurade oss på pengar!
De var också snåla med pommes och glömde Alices "Söt sur sås", vilket gjorde henne galen :P


GÄNGET! :)


Syster Emma :)

Nu ska jag göra ngt annat, bye bye!

31 Oktober 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
Beautiful Disaster

Ohh vad jag är pigg :) Inatt fick jag minst 10 timmars sömn. Gick och la mig kl. 21.00. Somna strax innan 22.00. För jag hörde att jag fick ett sms långt borta, det var Amanda, vilket jag såg sen när jag vaknade kl. 08.30! :) Okej, jag hade råkat ställa in en påminnelse vid 07.00 som först väckte mig men lyckades somna om. GÖTT! Jag hade en sådan huvudvärk när jag gick och la mig. Det var stressigt igår på jobbet och min röst höll inte, men det gick bra ändå. Höstkalas lyckas alltid bli så härligt stökiga :)

Nej, nu ska jag skriva till Amanda. Ni anar inte vad den härliga tjejen skrev för ett sms till mig. Man blir helt rörd!! Amanda, jag finner inga ord just nu! :`)

Man har bara ett liv...

14 Oktober 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
Snabbresumé

Orkar inte skriva om helgen, så här kommer bilder ist. Se och tolka hur ni vill :) Småkommenterar varje bild.

FREDAG
(Badhuset)


Biffarna...
(Robban aka Mowgli aka Zlatan! haha)


"Kallpools-tävling"
Se vem som kan vara längst i kallpoolen.
Kicke eller Simorn vann...
Har inga fler bilder av "intresse".
"Badade" bara 5 min, max!, och det var i bubbelpoolen :)
 Satt och pratade med Lärkan ist, trevligt :)

 

LÖRDAG
(Tillsammans i Malmö)


Hösten är färggrann :)


Den coolaste gruppen; Grupp nummer 6!
De snyggaste saknas dock på bilden; Mariell och jag :)


Ett uppdrag var att plocka löv :)


Det ser inte ut som jag + att Lärkan är jättebrun :)


Våra fötter...


Jättegoda muffins, men man fick bara ta en och jag ville ha både choklad och blåbär, vilket Sam också ville ha så vi tog en av varje och gav den andra halvan till den andre. Titta vilket vackert konstverk det blev bara för det! haha :)

Som man åt, det gör man alltid på sådana dagar! Först blev det McD för en billig peng. Jag och Lärkan åt för sammanlagt 52 kronor! Min förtjänst :) Sen fikade vi, muffins. Sen var det dags för mat igen, fruktpizza! Nej, men frukt och pizza. Jag tog den sista clementinen som Tobbe och Emil såklart försökte ta ifrån en! :p Menmen, sen började Emil leka John; "Äääälskilng" haha
Ja, det var en par-dag och man kände sig lite utanför ibland. Men folk tog väl hand om en, haha :)
Nej, nu fick jag jätteont i halsen. Bäst att sluta, viktigt prov imorn!

I dare you...

12 Oktober 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
YEAH

BROTTSKOD!
11 Oktober 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
Water

Det sägs att...

...när vi köper vatten är det
som att försöka sälja sand i Sahara
eller sälja is till eskimåerna...

Badhuset härnäst! :)

10 Oktober 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
Serious lack of control


Elin et moi

Ojojoj vilken dag säger jag bara! Nu kan jag iaf äntligen göra ljud ifrån mig; prata. Adam tycker att det är skönt att jag pratar normalt. I tisds frågade han varför jag inte pratade vanligt eller normalt. Han tyckte jag pratade som de i Italien, haha okej? Elin tycker nog att det är skönt att ha tillbaka den sociala faktorn i matsalen, alltså jag :p Hon tyckte det var så tyst när jag var tyst. Jag var alltid den som kom på samtalsämnen, det är ju roligt att höra att ens röst är saknad :) Idag har vi kört omkring och flummat massor. Först var vi i kyrkan och letade "nunne-kläder" och pratade med Lärkan. Trevligt, trevligt. Sen körde vi vidare mot Maxi där jag höll på att krocka, gillar verkligen inte Maxis parkering! :( där köpte vi bla Non Stop för min kaka ikväll, Cookie-friday imorn och my turn. När vi körde ifrån Maxi hade jag en lastbil från posten väääldigt nära mig, och jag sa därför att jag gillar inte att han ska vara precis en i häcken. Så sa Elin ngt i stil med "Men han kanske gillar den" haha Vi har bara flummat. Sen körde vi hem, hämtade min kladdkaka som jag bakade igår och begav oss sen emot Jysk för att kolla på svarta lakan. Där hittade jag också en väldigt fin bäddsoffa som jag vill ha :) Men får se hur det blir med det... Sen skulle jag fickparkera och det tog nog minst en kvart, haha. USCH säger jag bara. Att jag ens lyckades med det på uppkörningen var nog tur, men med Elins hjälp klarade jag det och ja, det blev riktigt bra tillslut! Sen har jag nu vattnat Johns blomma och tömt hela hans kylskåp känns det som. USCH (igen) vad det stank säger jag bara! Så nu är det gjort John! :) Imorn blir det bad och på lörd Malmö! Blir nog också mycket kemiplugg, har prov på månd. Aja, over and out /Emma


Jag gillar trädet på vår gata :)

9 Oktober 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
"Love all, trust a few, do wrong to none"

Det är jätte-tråkigt, verkligen, att inte kunna prata, för man kan ju inte sjunga heller när man hör sin favvolåt på radio eller spelar den på datorn! :( Buhu vad trist det är. Franskan verkar iaf sitta i mitt huvud, prov imorn.
Batteriet och laddningskitet är nu tillbaka, hemma välbehållen. Bra. Var hos Tobbe och Lärkan idag och hämtade den och fick en rundtur i deras "nya" lägenhet och jag fick se alla deras fina grejor de hade fått i bröllopspresent :) Nice! Roligt :)

Idag när jag och Elin satt i matsalen var det helt tyst, mellan oss alltså. Annars är det fullt liv i matsalen, speciellt på tisdagar. Alla har verkligen lunch samtidigt! Iaf, så började jag tänka på om ngn hade börjat skälla på mig, då hade ju inte jag kunnat försvara mig! Eftersom jag inte kan prata. Då började jag tänka på döva människor, hur gör dem när de ska skälla på ngn? Jo, okej med teckenspråk eller med kroppsspråk, men ändå, vad jobbigt! Och nu till poängen (:p) :

Emma: Elin?
Elin: Mmm
Emma: Vet du vad ett dövt barn gör när dess förälder skäller på han/hon?
Elin: Neehh
Emma: Blundar :) (Det skulle iaf jag ha gjort.... kanske...)

7 Oktober 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
Jag har ingen röööst!

Om ni hade hört mig prata nu hade ni inte hört att det var jag, jag är riktigt hes! Hjälp alltså! Oj, nu ringde Tobbe. Angående videokameran, den fanns visst inte i Tyringe. jaja

Fysikprovet var blää jobbigt svårt. Ingen, verkligen  ingen kunde det. Hoppas på ett vg iaf, men känns som man gjorde allt fel.. Jag och Elin gick till Netto och tröstköpte choklad.

Ikväll har jag pratat franska och engelska på msn! Haha, roligt men svårt! :) Nej, nu ska jag ta och sova. Imorn ska jag plugga franska, och YES! jag lyckades få vikarie :)

Hugs and kisses - er Emma

6 Oktober 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
Jag är nu en zombie

Adam är god! Idag när telefonen ringde svarade han, men det var ingen som svarade i andra luren (pappa fick ett fax), så ni skulle ha hört Adam när han sa: "Hallå? Är det ngn där? Varför vill du inte svara? Är du en tjuv? Fega tjuv svara då...!" hahaha
Pappa förklarade sen för Adam att han inte fick ta telefonen för att han skulle få ett fax skickat till sig. När mamma sen kom hem och telefonen ringde sa han strängt till mamma: "Mamma du får inte ta telefonen, vi får vax!" hahaha

Plugg, plugg, plugg. Fysiken tar död på en! Det går heller inte så bra att plugga när man har ett "monster" under sitt skrivbord...

Jag längtar till torsdag!

5 Oktober 2008  | Länk | livet | 1 kommentar
Insändarna på Mcd

Jag hade skrivit ett långt blogginlägg tidigare idag, som berättade om hur rolig denna dagen hade varit, men allt raderades och försvann så som det roliga i denna dagen. För efter att blogginlägget raderades gick min dag utför...

Iaf, idag var jag och Elin äntligen på Mcd. Där är förresten väldigt fint nu efter renoveringen! Vi åkte dit för att fira mitt körkort, lite sent jag vet men bättre sent än aldrig! :)
När vi satt där blev vi lite smått upprörda, (mest Elin kanske :p) över en insändare, så vi bestämde oss för att skriva ett "svar-på-tal". Sagt och gjort, en insändare blev det och den är nu skickad. Så här lyder den:

Bevara pedagogen herr Gårman

Svar till ”Trött, feminist och man” (3/10 - 08).
Vi blir trötta på er som inte har förstått poängen med herr Gårman. Skylten föreställer ”herr Gårman” därför att här går man (på övergångstället). Skylten är en pedagogisk ordvits, inte någon provocerande kränkning mot kvinnan. Om man inför en ”fru Gårman” förlorar skylten helt sin lärorika poäng. Pengarna som läggs på reformen skulle kunna användas för bättre syften. Statens plikt borde vara att satsa på att förändra situationer där kvinnor och män faktiskt inte behandlas jämställt!

/Elin och Emma

När vi sedan satt på historian sattes denna diskusion igång, men också om en annan skylt som Elin hade lagt märke till när vi körde från Mcd. Det var den gångbane-skylten, som visar var på trottoaren man får gå. Iaf, så består den av en man och ett barn. Då kom vi fram till, (eller kanske mest Elin denna gången med :p) att detta var ganska jämställt, eftersom det är oftast en kvinna som är ute och går med sina barn. Så den skylten var bra. Men då sa vår historielärare: "Ja, om man nu inte ser det ur en pedofilvinkel..." hahaha  

Har precis hämtat Benjamin. Satt innan hos Josse och pratade om allt möjligt, vilket var skönt. Imorgon bilr en pluggdag, ska se om jag hinner göra ngt aktivt som springa. Sen på kvällen ska jag äntligen köpa mitt efterlängtande godis! :) Och se på 5 days. Sista avsnittet imorn. Det har annars varit en konstig dag, eller jobbig och störig. Måste hitta videokamerans batteri och laddningskitet till den innan sönd, för vi ska filma då... Som Janet sa; BE! :)

 

4 Oktober 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
"I kissed a girl and I liked it..."

Dagens scenario utspelar sig på svensklektionen, när vi skulle göra egna bildspråk (ex; Listig som en räv):

OBS! Intern-varning :P

Elin: Hmm, kall som...
Emma: Kall som Emma!
Elin: Haha, JA! Men varm som...
Emma: Elin!
Elin: JA! Varm som Elin, haha, bra Emma!
Emma: Full som ......
Elin: HAHA
 -Paus av skratt-
Elin: Kul att vi tänkte på samma sak... 

Idag var rektorn på vår engelska. Han kom fram till mig och Elin och började prata med oss, på engelska då. Han var duktig :)
Jag börjar också bli sjuk :( buhu
Börjar få ont i halsen.

Igår dog en elevs pappa av ett getingstick... (BE!)
Han var allergisk...
I tisds röntgades en gravid kvinna...
HUR KAN DETTA SKE?! CSK :(

2 Oktober 2008  | Länk | livet | 0 kommentar
När natten kommer smyger galenskapen fram...

Jag vet inte varför, eller jo på ett sätt, men igår 23.20 fick jag spratt. Jag fick för mig att jag skulle städa en toalett. Sagt och gjort, jag satte igång och toaletten blev skinande ren!
Jag är ett proffs! :)

1 Oktober 2008  | Länk | livet | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Hassina ...                                             Skaffa en gratis hemsida