Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2022)
>>


ge mig en människa


Det här med recensioner är inte min grej. Jag vet inte hur man skriver, jag vet bara om en bok kändes bra eller dålig när jag läste den.

Att sätta fingret på vad som var bra med ge mig en människa av Anna Schulz går inte, men jag tyckte väldigt mycket om den.
Den kändes vass och spetsig, det gick inte riktigt att vila i texten. Den var snudd på rörig då fokus flyttades mellan de olika karaktärerna, men den kunde inte skrivits på ett annat sätt.

Jag vet inte hur man skriver recensioner, nej.
Men jag vet att den här boken gav mig en bra känsla, och betyget blir 4+ svansvift.
Ge den gärna en chans och glöm inte att berätta vad ni tyckte om den, i sådana fall.


6 September 2009  | Länk | Recensioner | 1 kommentar
RödluvanRödluvan av Unni Lindell, en norsk författarinna som jag inte läst tidigare. Den här typen av böcker är egentligen inte vad jag föredrar. Jag känner helt enkelt mer för biografier/verklighetsbaserade berättelser och kärlekshistorier ā la Danielle Steel, Marian Keyes, Victoria Holt och Virginia Andrews. Eller varför inte Babbeldrottningens författarinna, Meg Cabot? Biografier kan ju bli ganska tungt om man bara läser sådana, det är därför det är så skönt att varva med kärlekshistorier och komiska berättelser som de Marian Keyes skriver. I hennes böcker finns ändå ett stort allvar blandat med det roliga..

Rödluvan får 3,5 svansvift av mig.
Den är helt okej, lite seg. Och med ett härligt slut, om än inte rättvist sett ur rättslig synpunkt. Men ibland kanske det rättsligt rätta är det världsligt rätta? Inte sagt att seriemördare ska gå fria hädanefter...

Har ni inget annat för er kan ni ju läsa Rödluvan.


10 Oktober 2007  | Länk | Recensioner | 0 kommentar
Babbeldrottningen


av Meg Cabot, författaren bakom En prinsessas dagbok.Jag skulle kalla det här en feelgoodbok/kioskroman.
Egentligen vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om den, den börjar ganska..frustrerande, men slutar på bästa möjliga sätt. Möjligtvis skulle jag kunna tänkt mig en fortsättning tillbaka över det stora havet. Bara för att få vara med en stund till liksom (vad som menas med det är kanske lite förvirrande om man inte läst boken, men jag vill inte återberätta handlingen heller).

Jag undrar om den kommit på film, eller om den kommer att göra det. Det kan nog bli en ganska mysig dramakomedi perfekt för en regnruskig höstkväll.

Boken får betyget 4 Svansvift av 5 möjliga, och så uppmanar jag alla som vill ha lite lättläst lektyr att läsa denna bok!
19 September 2007  | Länk | Recensioner | 0 kommentar
KräklekJag är kär!
Underbara bok,
jag är så glad att
du tipsade om det där antikvariatet
så jag kunde beställa den
när den inte fanns någon
annanstans, Frugan!

Läste ut den på en timme hemma
hos mutter idag.
Ack ack. Nu måste jag bara köpa
de senare böckerna av
Åsa Ericsdotter innan de också utgår
ur sortimentet...


Betyg: Fem Svansvift av fem möjliga.
1 September 2007  | Länk | Recensioner | 2 kommentarer
Harry Potter och Fenixorden.

Inatt läste jag ut Fenixorden. Halv fyra lade jag ifrån mig boken, egentligen sovfärdig sedan flera timmar. Men det var bara hundra sidor kvar, och när man väl gett sig in i striden kan man inte plötsligt bara lämna för att sova.
Därmed nådde jag, med en förvirrad blandning av glädje och sorg, den där sista ettusenförsta sidan..

Igenom hela den här boken har jag varit fruktansvärt arg, något jag inte kan minnas från vare sig de tidigare böckerna i serien om Harry Potter, eller ens ifrån någon bok vilkensomhelst. Det var en hemsk känsla att släpa på igenom de tusen sidorna iallafall. Jag hoppas att det inte kommer bli så i Halvblodsprinsen eller den avslutande boken, det kan bli ganska jobbigt då misstänker jag.


Hursomhelst.
Jag hade inte väntat mig ett så snöpligt slut ..för, ska vi säga; en av karaktärerna. SÅ KAN HON JU BARA INTE GÖRA! liksom.. J.K, alltså..


Hjärtat blödde för Harry, den där känslan i magen som jag skrev om igår kom tillbaka.. På en dag går man mellan två världar..precis så är det! Från en värld där personen är levande - till en värld där han inte är det... Där oförståelse, ilska, sorg och smärta tagit en plats helt ovälkommen..


4 Svansvift av 5 möjliga.

Nu äter jag frukost, sedan ska jag väl bege mig ner till Julia.. Måste höra om jag kan få skjuts till affären av mamma i eftermiddag också
29 Augusti 2007  | Länk | Recensioner | 1 kommentar
Kallbrand & Oskyld.


Har läst ut två böcker till i eftermiddag.
Kristines Kallbrand, för det första. Den har jag läst lite fram och fram nu i sommar och idag tog den då slut.
Jag har svårt att se vad jag tyckte var så bra i den då. Men det kanske bara är ytterligare ett tecken för att jag gått vidare. Jag är inte destruktiv på samma sätt som då jag först lärde känna henne/och hennes texter på Haket 2004.. Hon är inte samma människa.. Ingen är väl samma människa nu..som då.
Men jag häpnar och avundas fortfarande henne den där förmågan till knixiga formuleringar. Jag vill också kunna skriva så!

Kallbrand får 3 Svansvift av 5 möjliga.


Den andra boken var då Oskyld, av Åsa Ericsdotter. För det första var den mycket kortare än vad jag mindes den som från den gången jag läste den i Gbg. För det andra så fastnade jag nog inte riktigt lika mycket i den boken heller nu som jag gjorde då. Men än en gång; jag gissar att det beror på tidens gång. På att allt är annorlunda. Jag ser iallafall grymt mycket fram emot att läsa Kräklek nu, som ju är nästa bok av Åsa..

Oskyld får 3 Svansvift av 5 möjliga.


Men först ska jag läsa Fenixorden!22 Augusti 2007  | Länk | Recensioner | 0 kommentar
Den amerikanska flickan


Den amerikanska flickan av Monika Fagerholm.


Vinnare av Augustpriset 2005. Bara det borde väl ha varit en varning om vad som komma skulle när jag i början av juli månad tog mig an denna 489-sidiga bok. När jag så tagit mig igenom hela boken efter en och en halv månad är det en förvirrande läsupplevelse jag har bakom mig. Jag kan inte påstå att jag älskade den. Men jag älskade huvudkaraktärerna. Jag hade en hel del svårigheter med att inte haka upp mig på alla underliga meningar och det skumma språket. Jag hatade att en av huvudkaraktärerna försvann ur handlingen redan hundra sidor innan slutet då hon sköt sig i huvudet där, på Loreklippan, i träsket. Att det skulle sluta så var förövrigt ingen hemlighet. Senast hundra sidor in i boken hade nog det avslöjats.
Men värst var då jag kom till sista sidan och där framgick att detta bara var den första delen av TVÅ! Vad fan, tänkte jag. Jag orkar ju aldrig traggla mig igenom en till pockettegelsten som denna. Men det måste jag ju.. Jag måste ju veta vad som hände Sedan...


Den amerikanska flickan får 2 Svansvift av 5 möjliga.
22 Augusti 2007  | Länk | Recensioner | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida