Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2022)
>>


En sluten cirkel

Hej noggen.

Så länge sedan senast!
När jag kikar in i besöksstatistiken verkar du dock inte ha varit så ensam under dessa år. Jag häpnar. Och tror inte riktigt att det kan vara riktiga besökare. Varför skulle närmare 10.000 människor hitta hit bara under september när jag inte skrivit här på flera år? Nej, det måste vara något fuffens. Om jag trott att det var verkliga människor som hittat hit hade jag blivit livrädd. Tiotusen liksom? Omöjligt att ta in.
Nej. Bakom de där siffrorna måste det gömma sig ett helt gäng robotar.

Men om jag skulle ta och lämna sifferältandet bakom mig nu då.
Hur fortsätter man? Hur kommer det sig att jag plötsligt skriver här igen nu, mer än två år efter mitt senaste inlägg?

Ärligt talat har jag saknat dig noggen. Jag har en jättefin blogg, en annan blogg. Men jag hinner och orkar aldrig skriva i den. Och så låser det sig när jag tänker att jag ska skriva där. Jag skrapar bara på ytan. Vågar inte lämna ut mig på samma sätt där som jag brukade göra här. Kanske beror det till viss del på att jag är mer vuxen nu. Jag fyller 29 i år. Jag har snart en högskoleexamen i bagaget. Jag ska ut i arbetslivet och tjäna pengar och uppfylla drömmar. I det stora hela mår jag så mycket bättre än vad jag gjorde då. Då när jag uppdaterade här dagligen. Men ibland blir allting plötsligt bara mörkt igen och jag har ingenstans att lufta tankar och känslor då. Och då tänker jag på noggen. På att jag ska vända mig hit och skriva av mig.

Ikväll är jag vansinnigt trött efter en lång dag i skolan, vi slutade inte förrän 16.45 och imorgon väntar en lika sen dag men också en tidigare morgon än idag. Men i det stora hela är jag glad. Jag har funnit några riktigt fina kursarvänner som jag känner mig trygg med. Jag har så sakteliga börjat våga prata mer, känner att jag har något att tillföra ibland. Även om jag fortfarande helst bara lyssnar och reflekterar så märker jag hur det blivit enklare att inte bara göra det. Och denna trygghet gör att jag kommer hem och känner mig glad och nöjd med dagen allt som oftast. Det är fortfarande tungt med tidiga morgnar och långa dagar, för jag kommer aldrig bli en morgonmänniska och det jag bär med mig i ryggsäcken innebär med stor sannolikhet att jag alltid kommer bli extremt utmattad av sådant som för andra är en helt vanlig dag som gör dem helt vanligt trötta framåt kvällen. Men det måste jag leva med och försöka hantera på ett så bra sätt som möjligt. Kanske kommer jag aldrig klara att jobba heltid vecka ut och vecka in, men då får det vara så. Livet är inte bara arbete och bara det faktum att jag i januari kommer att ha 240 högskolepoäng tagna på fyra år, varav jag haft studieuppehåll i ett av dessa år, är så vansinnigt sjukt och jag är så stolt över det. Det var verkligen ingen självklarhet att jag skulle läsa på universitetet så sent som våren 2010 när jag läste in mitt gymnasieslutbetyg.

Vad jag försöker säga är att livet tagit mig så långt sedan jag skrev här senast och det är helt fantastiskt. Men jag har haft sådana svackor också... Faktum är att jag befunnit mig i en riktigt djup sådan under sensommaren och en bit in på den ännu ganska unga höstterminen som jag tror att jag börjar lämna bakom mig igen nu.

Och i övrigt. Ptja. Det finns säkerligen en hel del att skriva. Men jag tror att jag nöjer mig för nu. Med hopp om att jag snart återkommer. För det känns bra att skriva här igen, det gör det.
17 September 2014  | Länk | Höstvind | 2 kommentarer
1 oktoberSå tog vi då ännu ett steg in i hösten. Oktober?
Jag skrev på haket att jag inte har något emot det. Men det hade likaväl kunnat förbli september ett tag till utan att jag hade protesterat.
Jag hinner liksom inte riktigt med här. Alls. Det är som att man sprungit ett helt maraton tillsammans med någon och strax före mål spurtar sällskapet ifrån en. Snopet.
Jag vill hellre fatta sällskapets hand och gå över mållinjen i total samklang, liksom?

Nåja. Det blir nog bra ändå.
Ljusparty är inplanerat i mitten av månaden.
Dessförinnan ska jag studera franska och förhoppningsvis fortsätta med min avcheckning av måste göra-listan.
Idag putsade jag sovrums- och badrumsfönstret. Tvättade. Diskade undan den mesta disken och lyckades därmed inte bygga något nytt diskberg idag heller. Det är en tendens jag noterat på sistone. Jag har lyckats diska i "tid", så det har gått ganska lindrigt och snabbt.

Senare i månaden ska jag definitivt shoppa mer kläder. Kanske tjuvstartar jag och nallar slantar från sparkontot.. det återstår att se. Jag håller så sakteliga på att rensa bort ännu mer kläder jag inte använder ur garderoberna, så snart kommer dem eka alldeles galet iallafall :)

Det är Rättviks marknad i helgen. Eventuellt ska vi dit en sväng på lördag. Jag har inga planer för marknaden, det räcker ju bra med att gå och kika lite bara. Om jag nu vågar/kan, med tanke på problemknät.. och ännu hellre; om vädret tillåter det.

Jag ska frossa vidare i böcker och inredningsmagasin, och tända ljus.
Förhoppningsvis lyckas koka ihop nån soppa längre fram (just nu jobbar jag på att äta ur det som finns i frysen!).
Så jo, oktober blir nog en ganska bra månad även om jag inte fattar hur vi hamnade där.

Jag höll på att glömma! Såklart ska jag färdigställa snögubbe-broderiet också! :)
I goood tid före jul... Mmm.

1 Oktober 2009  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
Bland de räknade dagarna.


För fyra år sedan var det en gråmulen, regntung dag. Vi gick inte utanför dörren på hela dagen, varken jag eller mamma. Jag ville, men vädret hindrade mig. Och vad kunde väl egentligen ha hänt till dagen därpå, då skulle vi ju hälsa på igen?
Den tjugosjätte augusti var en sådan där fantastisk höstdag. Morgonen var nog en smula kylig, men solen sken från en klarblå himmel och på kvällen satt vi ute sent utan att frysa.

Imorgon är det på dagen fyra år sedan jag och mamma väcktes av att telefonen ringde och av mammas röst där ute i vardagsrummet förstod jag redan innan hon kom in i mitt rum, att mormor inte fanns mer.

Jag saknar mormor så oändligt mycket. Jag hoppas hon har det bra vartän hon nu befinner sig, att hon inte har sådan stor koll på vad som händer på den här planeten, men att jag får träffa henne igen en dag. På något plan, i någon form.


25 Augusti 2009  | Länk | Höstvind | 2 kommentarer
14 augustiSitter under mitt täcke i soffan och huttrar. Genom balkongdörren tumlar höstluften, den kyliga, in. Katterna är ute. Tänkte att de skulle få lite frisk luft även om matte är så sjukligt frusen.

Ber ändå om att de ska tröttna snart och komma in, jag vill stänga dörren. Vill inte frysa in till märgen.


I eftermiddag ska jag till mamma och kroppsarbeta en stund igen. Det har varit en lugn vecka på den fronten. När semestertiderna var över och jag inte åkte dit varenda dag längre gick liksom luften ur en smula.
Det har blivit mycket skönare att stanna hemma i soffan med missarna, ju!


14 Augusti 2009  | Länk | Höstvind | 3 kommentarer
8 juli..När vädret är som det är idag, mulet och regnigt (det kom en rejäääl skur förut) kan jag inte låta bli att känna höst.
Trots att jag fortfarande inte lapat nog med sol på långa vägar kan jag ändå inte låta bli att längta lite tills dess. Höstrusk, tända ljus, mys i soffan med en bok och varmt thé... Film, tofflor.. och allt annat höstlikt och mysigt.

Jag återkommer dock ständigt till den där grejen, ensamheten. Skulle vilja ha någon att dela det med. Kanske slå på stort en extra regnig dag och göra varm choklad och uppskatta det lite extra _ändå_ för att man dessutom hade nån att dela den med...


8 Juli 2009  | Länk | Höstvind | 3 kommentarer
11 oktoberTolv tända ljus, en paus från broderiet. Lite nyheter i väntan på Postkodmiljonären. Sessan låg i mitt knä en kort stund, men hon gick nyss. Är inte så förtjust i tangentsmatter tror jag. Inte medan hon ligger i mitt knä iallafall.

Termometern visade 15,9 grader idag, tror den gick upp lite mer när solen gått runt huset helt och hållet. En bra hösttemperatur, minsann!

Jag följde med mamma till kyrkogården för att lägga på ris och sätta dit lyktan idag också, tror aldrig vi varit ute i så god tid. Men det gör inget, det är mysigt med höstplanteringarna där. Och att få tända ljus hos mormor och morfar igen. Hösten och vintern är nog min favoritårstid i kyrkogårdssammanhang. Alla blommor är fantastiskt fina, men höstskruden känns ändå på något vis varmare. Så länge man inte tänker på de gravar som står där oupplysta hela vintern. För dem kanske det inte är så varmt...


11 Oktober 2008  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
24 september.


Nu borde man väl kunna börja räkna ner på allvar utan att någon tittar snett? Jag menar, IKEA börjar väl julskylta vilken dag som helst nu om de inte gjort det och november är inte så långt borta. Det är ju då julshoppingen drar igång rent allmänt.

Jag längtar (visserligen mindre än tidigare, men ändå!) efter adventsstjärneljus i fönstren, och saffransdoft! Har funderat på att sätta upp min blåa stjärnljusslinga redan nu i sovrummet, som jag köpte på IKEA förra året. Egentligen är den ju inte så julig iom att den lyser blått så den borde väl passera som mysbelysning redan nu?
Dock måste jag byta mina vita gardiner till några mörkare först. Jag har ett tyg i ungefär samma roströda nyans som designen här i noggen går i just nu, med ett inte alltför framträdande mönster (har jag för mig.. det var länge sedan jag såg det utvecklat/utvikt i en större helhet..). Den borde bli en bra prick över i:et så länge jag inte har råd att köpa något nytt tyg i lila/rost/vinrött/brunt som jag egentligen längtar efter även till sovrummet.
Jag har ett silkigt 10-meterstyg i vinrött (ni har sett det på någon gammal bild här för inte så länge sedan har jag för mig..) men det vill jag nog spara till jul..

Mamma kommer och fikar lite senare iallafall, så då kunde jag nog få hjälp att klippa tyget mitt itu för uppnålning (varför bryta en vana som är så bra? ;). Mmm. Får se.


Tre månader till julafton är det i vilket fall!


Edit:

Dessutom ser jag fram emot att traditionsenligt gå på Gallerix under julskyltningen och utöka min samling av julkort. Ja, det visste ni kanske inte? Men jag samlar på julkort :D24 September 2008  | Länk | Höstvind | 2 kommentarer
1 septemberAtt det redan är den första september, är det inte galet?
Frugans adventsräknare har passerat tre månadersstrecket, nu är det faktiskt mindre än tre månader till första advent!
Det är två månader och en dag kvar till min födelsedag, och innan dess är det en massa födelsedagar och annat. Tiden lär inte sluta rusa iväg, alltså?


Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva annars. Nu igen. Jag har ju varit tyst ett par dagar, av just den anledningen. Men jag gillar inte avbrotten. Det känns fel på något vis.


Idag har jag samlat min sista ork och dammsugit hela lägenheten. Dessförinnan tog jag ett bad för att bekämpa den inre kylan. Som jag skrev i inredningsbloggen, det är höst nu. Och jag fryser helt galet!


Imorgon ska jag och handla lite med mamma på förmiddagen, sedan måste jag se till att torka golvet i badrummet ifall de kommer med tvättmaskinen redan på onsdag. Det vore ett stort plus om jag orkade ta itu med köket och hallen också...
Jag hoppas tvättmaskinen kommer redan på onsdag, för det börjar bli ganska överfullt i tvättkorgen. Jag har lite ångest över betalningen bara. Ska man betala direkt, eller får man faktura? Om det blir det senare blir det jobbigt, för jag har ju liksom tagit ut alla mina sparpengar så de ligger här hemma. Puff. Det ordnar sig nog iallafall..Åh denna ihåliga text. Den kunde jag lika gärna varit utan.
Hur skriver man ner tomheten som är inuti, gråten som ligger alldeles under ytan? Jag vet inte... Det skulle vara så skönt att bara lägga sig i sängen och stanna där i några dar.1 September 2008  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
blåbär.Nånstans mellan en och ett par timmar ute i skogen och kanske två liter bär att stoppa i frysen till den riktiga hösten anlänt och en blåbärspaj (eller något annat?) kan lysa upp i mörkret en stund. Det blir nog bra.

I övrigt har dagen rusat förbi som vanligt, mamma ringde och väckte mig vid halv elva (hade somnat om, jag var vaken tidigare också) så jag antar att det är därför det känns som att dagen bara försvunnit.

Nu väntar jag mest på att klockan ska bli åtta, så man kan krypa ner i soffan med varma filten, en kopp thé (till.. jag har redan hunnit med två idag), en Sessa på magen och Söderläge på tv. Sedan är det Project runway. Redan klockan nio! Tack tack... Onsdagarna i sommar har varit helt värdelösa i tv-sammanhang. Vilket väl kan ses som en bra sak egentligen. Men när man inte haft något annat att göra är det ju trevligt om det finns åtminstone ett program att fördriva tiden med i någorlunda tid på kvällarna...

6 Augusti 2008  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
augusti


Det känns som att vinden vänt, ute är det höstigt kyligt, blåsigt, grått. Inte ens när solen tittar fram värmer den som den brukar när det är sommar. Egentligen tycker jag om det, den överdrivna värmen har aldrig varit min kopp thé. Nu är det mer passande att dricka riktigt thé, och det tackar jag för. Svartvinbärs-, apple, cinnamon & raisin, himlagott, eller mumsbums. Oändliga äro möjligheterna. Eller, théförrådet har väl sina begränsningar antar jag. Även om mitt är ganska omfångsrikt ännu efter en liiiten utrensning :)

Fast just ikväll dricker jag faktiskt cola zero. Och åt glass innan.
Och nu började Morden i Midsomer så jag vet inte om det blir så mycket mer skrivande. Jag tänkte mest på det där med lösenordsskyddade inlägg. Jag tror att det är dags för ett sådant snart. Kanske ikväll, kanske imorgon.

Lösenordet är detsamma som till bilddagboken, vissa av er känner väl till det. Om inte, får ni fråga om ni vill ha det.

5 Augusti 2008  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
HöstigJag känner mig lite höstigt vissen just nu. Har småont i halsen, fattas bara att det utvecklas till en ordentlig förkylning. Vill inte.. Orkar inte... När jag klarat hela vintern utan att bli sjuk (har jag för mig, tror det var i höstas jag var sjuk sist?) är det ju bara ren och skär otur att bli sjuk när våren nalkas!


Just nu väntar jag på att Brothers and sisters ska börja. Jag kände en ruskig tomhet i vardagen när de hade uppehåll förra veckan, även om jag var osäker på om det ens visades på tisdagar.. Men så var det ju. Och i efterhand var jag inte ensam om att undra vart det tagit vägen :*


Haket är ur funktion för tillfället, annars skulle jag skrivit där. Nu tappade jag bort tankarna och känslan alldeles. Jag önskar att jag hade en tv i sovrummet också, är så trött och frusen att jag helst bara velat gå och dra täcket upp till hakan.. Det är ett plus med en mindre lägenhet. Julia kan ligga i sängen och se på tv. Fusk!

..jo, jag erkänner. Jag har fallit huvudstupa in love med hennes lägenhet. Det gjorde jag bara jag steg in i hallen med den fula terracottatapeten!
Kan ni inte be till lägenhetsgudarna att det ska dyka upp en lägenhet i något av de två husen jag kan tänkas vilja bo i, nu i slutet av månaden?
Någon Måste bara säga upp sin lägenhet...Nej, nu ger jag upp för ikväll. Ska återvända ner i fåtöljens och filtens värme en timme till. Sedan blir det sömn för hela slanten, så är jag förhoppningsvis friskus imorgon!

18 Mars 2008  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
Cinnamon & raisinSåhär när hösten verkligen märks om man tittar ut genom fönstren och ser alla höstfärgade löv eller går ut och känner den där höstiga kylan/luften vaknar ju också jullängtan så sakteliga. Då känns det som om mitt Cinnamon & raisin-thé från Twinings passar så mycket bättre än någon annan gång. Kaneldoften framkallar julkänsla nog att överleva fram till advent...

Här sitter jag så med min rosa thémugg och kaneldoften kliar nästan i näsan. Ack så underbart!


Tyvärr har jag suttit alldeles för mycket vid datorn idag, vilket känns alltför väl i nacken. Jag hoppas att det ska gå över med lite sömn, men det återstår väl ännu att se..


Jag har förvandlats till en ha-galning efter alla inredningstips som passerat framför mina näthinnor idag, så på torsdag ska jag försöka dra med mig Julia ner på stan för inköp av något som behövs för att färdigställa en julklapp till Sassa. Och kaaanske gå till Chocolate House och köpa några äkta chokladpraliner som belöning för mina 30 dagar utan godis. Men jag har inte bestämt mig riktigt än. Om jag är värd det, eller om jag ska avvakta till julgodiset..för det tänker jag bannemig unna mig iallafall! Ingen jul utan after eight och romerska bågar.. då kan jag lika gärna ligga kvar i sängen med mitt thé hela julen...


Nu väntar väl sängen så smått, ska se klart på Shark bara.. sedan tar jag allt i hemmet och dagboken och vandrar min kos. På ett ungefär. Måste kanske göra lite snabbkollar av alla gamla bloggar och dagboksbevakningar först också ;)


15 Oktober 2007  | Länk | Höstvind | 1 kommentar
Lördag.Hade ingenting speciellt att skriva igår. Så ni fick hålla till godo med två listor som till stora delar hade ganska likadana frågor. Typ. Äh.
Orkeslösa lördag.
Har varit hos mamma och klippt gräs, orkade inte särskilt mycket alls nej..fick huvudvärk av hörselskydden och dåligt samvete för vilken dålig dotter jag är.


Kunde jag inte fått bli bipolär istället? Då hade jag ju gjort hur mycket som helst under manierna iallafall? ..under förutsättning att de inte medicinerats bort, förstås.

Nejdå nejdå.Jag ska fixa mat nu sedan vet jag inte vad jag ska göra förrän halv åtta då det är postkodmiljonären, följt av deal och no deal och förhoppningsvis något annat sevärt.


22 September 2007  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
Friday night.Jag är inte det minsta förvånad att Julia ställde in ikväll. Näe... Men ärligt talat gör det ingenting. Jag har ingen lust alls att vara social och umgås nu. Hösten är här, kan ha att göra med det kanske?
Jag må älska hösten för dess höga, klara luft, vackra färgskiftningar, mörkret som möjliggör ljusmys och ursäkten i kylan att sitta inne under en filt och läsa. Men faktum kvarstår att hösten är den tiden på året då mina depressioner är som värst, det är på hösten jag blir som mest instabil på alla plan.
Häromdagen tänkte jag på det där.. Varför måste det vara just jag som inte drabbas av vanliga depressioner med hög(re) chans till tillfrisknande? Varför måste det vara just jag som har en depressiv personlighet och inte kan få effekt av antidepp?
Och är det nödvändigt att dessutom ha Borderline för att ytterligare försvåra antideppmediciners effekt? Det kan kännas aningens meningslöst ibland.

Jag hatar verkligen meningen "man kan inte bli frisk från bpd, men man kan lära sig nya vägar runt problemen". Yadiyadiyada. Vet inte hur många gånger jag läst det i helgons psykologi- och sjukdomsforum..vet bara att det fastnat i mitt huvud nu.

Egentligen får jag kanske skylla mig själv. Jag har ställt in med Julia ett antal gånger de senaste veckorna. Men det finns ju inte mycket att göra åt det nu, man kan inte backa tiden. Dessutom hade jag inte orkat eller klarat det iallafall.Anyways, jag orkar inte bli djup och sorglig ikväll.
Jag berättar lite kort om min dag istället innan jag kryper i pyjamasbyxorna och lägger mig i soffan.
Jag sov oförskämt gott fram tills klockan var elva, tolv sådär. Såg Days och lite mer än halva Oprah (som f ö spelade Deal or no deal idag, det var riktigt kul :P) innan mamma hämtade mig. Åkte ner på apoteket och hämtade ut Chaos p-piller. Hade inte råd att ta ut avmaskningspillren också. Pinsamt.
Sedan skulle mamma på Onoff och på väg därifrån till bilen gick vi in på bokhandeln också bara för att Titta. Jag hittade en jättefin, perfekt dagbok som mamma köpte åt mig. För 59 kronor hade jag aldrig hittat något liknande igen, så jag bad snällt om att hon skulle betala tills jag får nya pengar. Sedan svängde vi förbi Matekonomen och därefter följde mamma med hem och åt här.
Sedan drack hon kaffe ute så katterna skulle få lufta sig. Jag har knutit ihop näten så gott jag bara kunnat, men lik förbannat rymde Sessan IGEN. Fram med tråd och sax. Nu skulle jag kunnat skriva "det vore väl själva fan om hon lyckas rymma igen", men det har jag gjort förr och vi vet ju hur det har gått med det så..näe. Skippar det.

Plötsligt blev det kväll, jag har sett Postkodmiljonären och nu ser jag Saved och skriver detta. Har lagt upp ett par nya bilder i bilddagboken, och snuffar mangomandarinljus även denna kväll.

Just det. Lade upp en auktion på Tradera också. Ska försöka sälja min 24-box. Har en disc kvar att se men det går så segt så om jag har ett slutdatum för auktionen måste jag hinna se den innan dess..hoppas det funkar..
Lade upp en auktion på min nästintill oanvända Vinterkappa igår också. Är lite osäker på om jag skulle satt ett så högt utropspris, men å andra sidan är den fan helt oanvänd i världens finaste skick så jag vill ju vara säker på att få tillbaka en del av pengarna iaf.. (den kostade 1000kr och mitt utropspris är 600kr, vad säger ni? är det för dyrt?)


Får se om jag ska vara hos mamma en natt i helgen också.. har ingen lust, och nu ser det ju ut att bli dåligt väder så det kanske inte blir av för det heller..men ja..vi får se..


(Idag är det en bild på potatisgratäng som sig bör :P)7 September 2007  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
16:44Jag funderar på att ta en promenad ner till affären.. men jag fryser som en hund och är trött som en gnu så jag vet inte..vore ju bäst om jag sparade mina sista slantar också.
Bestämde mig för att bara steka fläskkotletterna idag iallafall, och göra resten imorgon. Orkar inte.

Misstänker att jag håller på att bli förkyld igen, det skulle ju vara så typiskt...


Fast just nu ska jag krypa ner i soffan en stund till och se OTH innan jag fattar några promenadbeslut >.<


5 September 2007  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
12:54När jag kom ut till hissarna efter terapin idag tjöt brandlarmet i hela lasarettet. Undrar hur smart det var på en skala att ställa sig i en hiss då? Men jag kom iallafall ut ur hissen utan att fastna eller något, så jaja..

Cyklade hem och här sitter jag nu; hungrar nästintill ihjäl eftersom jag inte ätit frukost, och planen är att göra potatisgratäng och fläskkotletter men först ska jag se Days..gny!
Jag vet, jag får skylla mig själv som måste se det först, men annars måste jag ju gå upp tidigt för reprisen imorgon :S För det är ju inget alternativ att skippa det, nej.

Tror att jag ska värma den sista krögarpytten nu och göra iordning det andra senare istället. Mm. Så får det bli..Det är trist att bilddagboken är nere hela dagen också. Vad ska man nu hitta på? Ja, här vid datorn alltså.. för utan bd Och haket råder enorm obalans..
Terapin gick förresten bättre än förväntat. Det känns otroligt fånigt att sitta och höra när J ringer samtal för att jag ska "typ lära mig vad man kan säga"...
Avslutningsvis tappade jag iofs koncentrationen alldeles och undrade mest vad J pratade om, overklighetskänslorna var inte långt borta, eller hur jag ska beskriva det.
Det hon gick igenom var som tur var några papper jag fick med mig hem för att läsa igenom, ur dbtns färdighetsmanual.
Jag hade glömt bort att vi skulle jobba utifrån den också..jag har bara haft detta med telefonerande i huvudet.Måste diska innan jag kan steka fläskkotletterna sen kom jag på. Blä. Orkar INTE!


5 September 2007  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
Fryser.Jag funderar på att sätta på golvvärmen här i lägenheten nu, det är galet kallt för fossingarna och värre lär det ju bli (ännu ett plus med hösten; jag fryser hellre än att tycka att det är för varmt ;)


Idag har jag inte gjort någonting alls, mer än duschat och lagat mat. Känns skönt att bara ha varit hemma i lugn och ro en hel dag. Har legat i soffan och läst lite i Hej Nostradamus! som blev nästa bok på tur i samlingen..


Fast egentligen skulle jag bara hämta något att äta..kanske ska göra varm choklad? Det vore gott..och värmande. Har inte riktigt kommit in i det där thédrickandet än, men så har ju hösten just börjat också och jag är ganska seg...Skriver kanske lite mer senare, för tillfället känner jag inte att här finns något att rapportera egentligen.


2 September 2007  | Länk | Höstvind | 4 kommentarer
Höstvind & lördagskväll.Snart börjar Hotel Babylon, men dessförinnan hade jag tänkt försöka skriva ihop en förklaring till vad det är som gör att hösten är så bra eftersom Havregryyn inte riktigt känner likadant.

Såhär på rak arm är det dock ganska svårt att komma på hur man ska förmedla den där höstmagin med ord till någon annan. Det är förstås den där friska, höga, klara luften. Vetskapen att sommarens extrema värme är över för den här gången är en annan. Jag har så himla svårt för senare års extremvärme; sådär 20-23 grader är nog min idealsommartemperatur. Jag saknar barndomens somrar för de var så mycket mer..hanterliga vad gäller temperaturerna.

Jag älskar mörkret, att kvällarna blir mörka så tidigt så man gå in och sjunka ner i den mysiga soffan med en varm, mjuk filt och se på TV utan att känna att man borde göra något annat, någon slags utomhusaktivitet som alla andra gör så fort solen visar sig.. Och tända ljus!
Eftersom somrarna är så varma är det svårt att verkligen njuta av ljusen då..

När mormor ännu levde brukade hösten även innebära billig vitkål som förvandlades till den mest fantastiska kålsoppa med frikadeller. Och grönsaksstuvning med potatis och burkskinka..

Sedan något av mina första skolår sitter även ett minne av en regnruskig dag när man satt där i klassrummet och arbetade med någpn uppgift, kanske det rentav var matte där räkneklossar var inbefattade (på den tiden var ju matte fortfarande ett fantastiskt ämne som jag rentav glänste lite i då jag fick börja med nästa mattebok innan alla utom Johanna..). Det är det som gör att mina lärardrömmar fortfarande ter sig som något jag skulle vilja göra något med om jag faktiskt tar mig till högskolan någon dag. Hursomhelst. Den där regnruskiga klassrumsscenen känns fortfarande mysig och magisk på något vis..och bidrar till höstkärleken.

Fast jag ska ju inte sticka under stol med att jag oftast tröttnar på alla årstider efter ett tag, inte minst hösten och vintern som ur min depressionssynpunkt är rena döden.. Nu har ju sommaren inte varit vidare bra heller detta året, så att den övergår i höst lämnar mig nog inte lika påverkad som 2005 när min sommar var helt strålande...1 September 2007  | Länk | Höstvind | 1 kommentar
HöstvindJa det må vara varmt som i en ugn men hösten Är faktiskt på väg så sakteliga. Och jag är glad för det! Om nu någon har lyckats undgå det... Iallafall så skrev jag till Frugan att jag inte kan bestämma mig för huruvida jag ska byta design här i noggen nu till ett mer höstlikt. Men nu har jag tagit mig en titt och kan lugnt konstatera att det rosa får stanna. Det finns ju bara ett enda hösttema och det hade Du förra året. Hur kul är det att härmas liksom? Nej, det får förbli rosa till jul eller så..kan ordna lite snöflingor längre fram, kanske..men inte mer!


Jag är sjukligt hundsugen nu och funderade på att leta fram nån slags uppslagsbok om olika raser och läsa på. Man kan ju aldrig börja researcha för tidigt liksom. Inte för att jag lär bli med hund, men man kan ju läsa och drömma..ja..

Den där lille rackaren vi var och hälsade på förra veckan vore ju trevlig. Men man kan inte hundnappa en hund från någon man känner. Risken är ju ganska stor att man blir påkommen då ;)


Nåja. Nu ska jag se den där filmen jag skrev om i förra inlägget..


12 Augusti 2007  | Länk | Höstvind | 2 kommentarer
stormvindarFinns det någon slags "väder" jag inte kan med, så är det blåst/storm/orkanvindar! Inte nog med att man knappt får upp dörren när man går ut. Nej, håret ska ju bli en enda oreda, man kan knappt gå utan att lätta från marken - och till skillnad från i Sundsvall där Frugan påstår att hon står stabilt på marken flyger jag nästan iväg här i Mora med mina..nåja, låt oss säga väldigt många fler kilon än hennes ;P Att få posten i säkert förvar från postlådan är en utmaning, likaså att ge hästarna sitt hö - för det flyger ju iväg!! (hoppas C kommer hem snart och kan ta hästarna till hagen vid stallet istället, så det blir lite mer vindskydd, annars måste jag försöka få dem utfodrade på någe vänster =/ ). Pappa känner alltid av när det blåser; i nacken och så..sover dåligt..blabla.

Det enda bra jag kan tänka mig att man får ut av dessa vindar är energi, men allvarligt talat hade jag väl hellre haft oblåsigt med blå himmel och sol - då funkar liksom solceller minst lika bra som vindkraften..! Så nej, inte ens det är en bra grej,...

Ge mig stormfritt väder, tack!

Och jo, en sak till! Att försöka sitta ute och läsa när det blåser det minsta. Det är bara frustrerande, sidorna i en bok/tidning flaxar ju bara omkring. Blä.
Känner för att bara bädda ner mig i sängen och sova nu. Hade ju väckarklockan ställd på nio, och det är som vanligt totalt omänskligt för mig att vakna då.
Mamma var med till Jeanette idag. Det gick väl..bra, fast det var långt ifrån det roligaste jag varit med om >__<


Ska leta fram en filt eller nåt och underhålla mig på annat håll en stund nu..Får se när/om jag skriver nästa gång..


5 April 2007  | Länk | Höstvind | 0 kommentar
angstMår inte så bra idag. Kanske beror på sömnen, kanske på att jag inte knaprar Haldol längre. Skulle ju fasa ut den innan jag börjar ta Cymbaltan. Som jag måste hämta ut i veckans början så jag inte glömmer det. Någon får gärna påminna mig i mitten av veckan om jag inte skrivit något om den då?

Ångesten kryper och jag hetsäter godis och försöker bedöva med musik. Högsta volym gick bra tills mamma kom in, hon förstår inte det där med musikterapi...

Jag tänker dumma tankar, längtar efter skärandet för första gången på många många månader. Jag trodde jag lagt av med det, men kanske inte? Jag ska hålla mig sysselsatt bäst jag kan iallafall och sedan trötta ut mig så jag (förhoppningsvis) somnar direkt jag går och lägger mig. Jag har iaf några timmar planerade framför tvn med Deal or no deal och postkodmiljonären och sedan får vi se om det går nån bra film eller om det blir lite Morden i Midsomer på dvd kanske?

Jag har gått igenom hela IKEA-katalogen igen nu och skrivit ner precis allt jag vill ha/behöver när jag flyttar hemifrån som jag kan komma på. Sedan skär man ner lite pö om pö, tar bort sådant som går att köpa här hemma och sådant som jag kanske kan tänkas få i födelsedagspresent av pappa. Häromdagen fick han en liten önskelista med saker jag vill ha som inte är så dyra. Hellre få några vettiga och billiga saker än inget alls liksom?


Maten känns jobbig idag också. Det känns som att jag är på väg in i en självsvältsperiod, det är bara det att jag känner mig tvingad att äta när mamma är hemma. Förvisso kan man tycka att det är bra, för jag äter ju då. Men när man inte vill och får ångest av det så är det inte det roligaste som finns..
Idag ska vi iallafall äta fläskfilé, och det är en av mina favoriträtter så förhoppningsvis går det okej med maten idag åtminstone...


Fan för all bedrövlighet.


Och jag saknar Håkan, tänker på honom hela tiden känns det som. Begravningen närmar sig. Det kommer bli en jobbig dag, men jag känner att jag bara måste vara med. Måste få ta ett ordentligt farväl...
28 Oktober 2006  | Länk | Höstvind | 2 kommentarer
annonsenDet var några tunga steg innan jag kommit ända fram till brevlådan idag. Jag visste att tidningen låg däri, och jag var ganska säker på att annonsen skulle finnas inne idag. Det gjorde den. Det fanns två dödsannonser för Håkan, en från familjen och en från MIK och andra därifrån..

Svart på vitt, alltså. Men jag kan fortfarande inte förså. Förutom en kort kort stund i söndags när det verkligen slog mig som en boxares hand på kinden utan handske - att han var borta. Förutom då har jag faktiskt inte riktigt greppat det hela..

Begravningen. Den vill jag gå på. Så det blir ingen rolig födelsedag detta året; ty begravningen är just den 3 november. Min födelsedag.

Igår följde jag med pappa till Borlänge, där han skulle hämta ut sin gamla bil som blev stulen i våras. Det strulade från första början. Bara någon mil utanför Mora började bilen att koka. Vi väntade på skjuts en bra stund och jag höll på att frysa ihjäl. Sedan tog det nog närmare en timme innan de fick igång den andra bilen och vi kom iväg till Kupolen där jag köpte ett par nya vinterstövlar som jag invigt idag, när jag var och handlade. Därefter åt vi på McD innan det blev hemfärd. Jag åkte hemifrån vid tio, och kom hem sex på kvällen. En lång tröttsam dag för en sådan som mig. Men jag behövde nog komma ifrån och sluta tänka lite, stundvis iallafall...


Idag ringde Snuss helt överraskande på eftermiddagen. Vi pratade kanske tio minuter innan hennes mobil inte ville vara med mer, men vi skulle höras igen ikväll. Hoppas hon ringer. Annars får väl jag jaga rätt på henne då..

Så glad jag blev!

Fler teflånsamtal från mina älskade vänner, det önskar jag mig...

18 Oktober 2006  | Länk | Höstvind | 1 kommentar
höstkyla


Som alldeles utmattad efter en lång dag på resande fot bad jag från min andra kammare om plats vid datorn. Så i mörkret (där endast dataskärmen skänkte ljus i huset, nästintill ensammen), gick jag sedan fram mot bordet och där låg det. Ett innerligt, efterlängtat brev fyllt av kärlek och systerskap och jag kastade mig över det, läsandes, längtandes. Ty hon, min syster, vet ännu ingenting om den sorg jag nu måsta bära.

Jag när den djupaste längtan efter att bara få omslutas i någons varma famn; hels hans då. Som talar om för mig hur alltsammans bara var ett hemskt och oförlåtligt misstag, att min hjärtats vän inte alls var död utan i allra högsta grad så levande som jag och alla andra i hans omgivning säkerligen går och önskar och tror, innerst inne.

Ty det går inte att acceptera hans hastiga försvinnande från världen. Jag är inte redo för en begravning till, jag kan inte acceptera hans försvinnande, för om inte han. Vem ska då få mig att le när livet är som det varit idag? Inte ens ett sms kunde jag skicka till dig, jag kunde inte få ett komiskt svar. Jag kunde inte se fram emot att ha dig väntandes på mig vid din dator när jag steg innanför dörren.

Istället tvingades jag möta tomheten. I alla skogens trädstammar, i alla barr, i alla höstlöv och i alla mossar. I alla stugor med vita knutar såg jag bara dig i din kista, och det gjorde så obeskrivligt ont. Det går inte att beskriva i ord hur ont det gör att förlora den människa som stod mig näst närmast utav dem alla, det går inte att beskriva förlusten; av en vän som Dig.
17 Oktober 2006  | Länk | Höstvind | 1 kommentar
rikedomSå fanns då de där pengarna på mitt konto, för en stund kommer jag vara lite rik. Och lite lycklig. Materialistiskt lycklig.

Jag är trött som en gnu, men datorn krånglade..kom inte ut på internet. Gav mig den på att få det att fungera igen och betala en räkning åt mamma innan jag går och lägger mig. Nu är det gjort. Nu önskar jag mig lite ro att skriva några rader också. Dikta.

Jag har tänkt på självmord en hel del inatt. Inte så att jag haft självmordstankar, nej inte sådana tankar. Bara tankar på självmord. Jag såg till slut klart dokumentären som visades den 11 september på TV3 om WTC, som jag spelade in och har tittat på lite då och då sedan dess. Jag vet inte varför jag blir så himla starkt berörd av den, av allt som sägs om den tragiska dagen. Men ofta finner jag mig med enorm lust att gråta efter att 11/9 nämnts..
Alla de människor som hoppade, över hundra stycken bara i det Södra tornet (om jag minns rätt..); varför? De skulle ändå dö, varför fick de lov att hoppa? Jag tror inte att det skulle varit värre att dö i tornet än genom att hoppa 70 våningar. Snarare tvärtom. Men vad vet jag; jag var inte där. Jag har inte känt den panik de måste ha känt, när röken förgiftat deras lungor, fått deras ögon att tåras, jag har inte suttit fångad i ett högt torn i NY och vetat att jag på endera viset skulle vara död inom x antal minuter..

Det känns bara så orättvist att de människorna, som ju faktiskt inte ville dö, fick lov att dö. När det finns så många som Mig. Som inte ser någon anledning, som inte vill Leva egentligen.. Kunde där inte finnas någon rättvisa i universum? Liksom?


Nyss hade jag hemsk hjärtklappning. Ångest i hjärtetrakten. Jag vet inte varför. Allt kändes bara för mycket, plötsligt. Till viss del finns den fortfarande kvar.var det dig jag såg
som en skugga ur mina drömmar?
var det dig jag såg
dig jag svor att aldrig glömma?
var det dig jag såg
som ett spöke från döda drömmar?
var det dig jag såg
har jag äntligen lyckats glömma?Du & Jag Döden har repeatats mest hela dagen,
och vid en närmare genomläsning/sjungning av alla texter
står det klart att Den döda vinkeln delar favoritplatsen med
Järnspöken och Mannen i den vita hatten (16 år senare).2 Oktober 2006  | Länk | Höstvind | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida