Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Debatt > Flört & kärlek Moderator | Sök | Nytt inlägg
Inlägg Skribent
Dejta kompis ex?
Jag har ett problem som tynger ner mig som jag gärna skulle vilja ha lite hjälp med!
Nu är det så att jag är 18 år, i högstadiet var vi ett tjejgäng, var av en tjej va vi alla lite "längre ifrån" om jag säger det så. Hon var tillsammans med en kille från våran skola fram och tillbaka från kanske 7an till sommarlovet till första ring. Dom gjorde HELT slut för alltså ett år sedan. Jag och hon förlorade kontakten när vi började gymnasiet alltså ca 1,5 år sedan men vi är fortfarande "vänner" (bjuder varandra på födelsedags tillställningar osv). Dock har hon ljugit en del för mig och mina kompisar, vi har mer agg mot henne än vad hon kanske har mot oss (mig). Hon är en tjej som vill ha ALLA killar och har i princip lekt med denna kille hon va tillsammans med i högstadiet. Dock var dom seriösa och hennes första kärlek. Det råkade bli så att för några månader sedan så var jag på en kryssning med hennes ex (alltså högstadiekillen). Vi var väldigt fulla och det slutade med att vi låg. Jag hade väldigt dåligt samvete över detta och tänkte bara låta det gå. Men vi började träffas efter det (gemensamma vänner) och det ena ledde till det andra. Jag och han har nu börjat få starka känslor för varandra, men jag är LIVRÄDD för att berätta detta för henne, därför undrar jag hur jag kan säga det/om jag ska säga det/när jag ska säga det osv. Snälla behöver råd och jag vet att det inte alls är bra av mig, jag känner mig väldigt falsk.
15 Feb, 2016

What to doooo
(Gäst)
ang: Dejta kompis ex?
Jag känner igen det där om att en tjejkompis "leker" med killar och vill ha "ALLA". Problemet är att personen måste mogna och inse att hon inte kan äga hela världen. Oftast handlar det om att personen vill ha en bekräftelse att man är åtråvärd från många olika personer ( killar i detta fallet). Kan tyda på ett undangömmande dåligt självförtroende.

Men nu pratar vi om dig =).
Först och främst vill jag säga att du INTE har gjort något fel! Att du har skuldkänslor visar bara vilken ärlig person du är. Och som jag förstod var det inte en "engångsgrej" utan det är mer än så. Du vill inte såra någon ( som mig) men hon äger inte killen och verkar ni klicka och det känns bra så go for it!

MEN! Det är viktigt att berätta för din vän oavsett om ni träffas sällan eller ofta ( för att undvika bråk, konflikter dra in andra vänner helt enkelt ett typisk " tjejkrig".
Jag skulle prata med henne och se om hon har en kille nu eller är intresserad av någon annan.. ( bara för att se om hon redan har någon) Oavsett vad svaret blir tycker jag du skall berätta att träffades som vänner med andra och efter ett tag hade ni mycket gemensamt som gör att ni gillar varandra. Och att du vill vara ärlig mot henne och berätta själv än att hon får reda på det igenom någon annan.
Jag skulle DOCK INTE säga att ni har haft samlag, det kan vara lite för mycket och kan vändas mot dig också. Se hur hon reagerar på att du och killen känner starkt för varandra.
Skulle hon reagera starkt på detta så tycker jag definitivt INTE det skall hindra dig och killen att fortsätta. Som sagt hon kan inte äga honom. Du är i alla fall ärlig mot henne. Det bästa hade bara varit bättre om du berättat det innan ni låg med varann, men nu har det hänt!

Du verkar vara en bra vän som bryr sig! Det är inte många som är det. Ärlighet varar längst! Men som sagt tar det bit för bit. Berätta att ni är intresserade i varann, skulle hon fråga direkt om ni har legat med varann skulle jag ta till en vit lögn. Tar det senare för man måste smälta en sak i taget, det kan sluta med att det blir för mycket information för henne och så blir allt bara kaos så jag upprepar mig:

Nr1: Kolla hennes status(har hon kille/intresserad av någon annan)
Nr2: Berätta att du vill vara ärlig. Att du och killen har mycket gemensamt som gör att ni gillar varandra. Och att du vill berätta det själv än att hon får reda på det igenom någon annan.

Se reaktionen och tar det vidare från där =) Vore ett bra råd att prata med killen också.. han är ju också inblandad!
Hoppas det löser sig!!!

Du verkar vara en fin vän! fortsätt med det, men glöm inte dig själv du förtjänar något fint =)!!

Hejjar på dig!
22 Feb, 2016

Hassina
...
27 år
hemsida >>
ang: Dejta kompis ex?
Technology
19 Mars, 2018

mike
(Gäst)

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se &                                               Skaffa en gratis hemsida