Japp då var väggen klar
|
Skrivet av Tom den 20 December 2021 08:28
|
|
Trodde det var färdigt byggt för hösten och vintern, men det kom in ett arbete till som det bara är att sätta igång med.
|
Skrivet av Tom den 3 November 2020 21:27
|
|
Skulle behöva hjälp med brädfodring av ett hus
|
Skrivet av Anders Hansson den 17 December 2019 15:36
|
|
Skulle behöva hjälp med brädfodring av ett hus
|
Skrivet av Anders Hansson den 17 December 2019 15:36
|
|
Mycke bygg på gång nu, och mycket på väg in
|
Skrivet av Tom den 16 Augusti 2019 21:33
|
|
Mycke bygg på gång nu, och mycket på väg in
|
Skrivet av Tom den 16 Augusti 2019 21:33
|
|
Blir att bygga hönshus i morgon.
|
Skrivet av Tom den 12 Maj 2019 21:30
|
|
Ja nu kör vi igång byggsvängen i morron.
|
Skrivet av Tom den 12 Maj 2019 06:45
|
|
Byggmöte i morron
|
Skrivet av Tom den 11 April 2019 20:29
|
|
Glutenfria bröd
Att baka gott glutenfritt bröd är en utmaning för vilken kock som helst. Pauls vän Renée Voltaire har delat med sig några recept. Här får vi ta del av hennes brödrecept som gör ickeallergikern grön av avund.
Ingredienser
2 st bikarbonat- Renées grova glutenfria bröd
5 deciliter (dl) filmjölk- Renées grova glutenfria bröd
5 deciliter (dl) grovt glutenfrimix- Renées grova glutenfria bröd
1 deciliter (dl) linfrön- Renées grova glutenfria bröd
1 deciliter (dl) fiberex- Renées grova glutenfria bröd
0.5 deciliter (dl) solrosfrön- Renées grova glutenfria bröd
1 tesked (tsk) salt- Renées grova glutenfria bröd
1 tesked (tsk) kummin- Renées grova glutenfria bröd
1 tesked (tsk) anis- Renées grova glutenfria bröd
1 tesked (tsk) fänkål- Renées grova glutenfria bröd
1 deciliter (dl) ljus sirap- Renées grova glutenfria bröd
1 deciliter (dl) lingonsylt- Renées grova glutenfria bröd
0.5 deciliter (dl) russin- Renées grova glutenfria bröd
0.5 deciliter (dl) hasselnötter- Renées grova glutenfria bröd
matfett- Renées grova glutenfria bröd
glutenfritt ströbröd- Renées grova glutenfria bröd
50 gram (g) jäst- Glutenfria ljusa Baguetter
1 liter (l) ljummet vatten- Glutenfria ljusa Baguetter
1 matsked (msk) salt- Glutenfria ljusa Baguetter
2 matsked (msk) fiberhusk- Glutenfria ljusa Baguetter
1.5 liter (l) ljus glutenfri mix- Glutenfria ljusa Baguetter
Anvisningar:
Renées grova glutenfria bröd
Blanda filmjölk med lingon och sirap. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt bikarbonat till filmjölken och blada samtliga ingredienser. Smörj och fodra en 1,5 liters form. Baka på 175 °C i 70-80 min.
Ljusa Baguetter
Glutenfria ljusa baguetter
Lös upp jästen i vatten, tillsätt saltet och sikta i husket under omrörning. Låt det svälla i ca. 10 min. Arbeta ner mjölet i degvätskan, tills det liknar en deg. Glutefri deg blir inte kompakt utan har en lös konsistens så tappa inte hoppet. Arbeta degen kraftigt i 10 min för hand. Täck och låt jäsa i 20-30 min. Häll på bakbordet (knåda ej). Forma och skär 4 st plåtlånga längder och vrid dem i rikligt med mjöl. Baka på plåt på 200 °C i 20-30 min.
Renées tips på hur du lyckas med ditt glutenfria bröd:
Degen ÄR svår att handskas med (som när man plockar upp en nyfödd kattunge ungefär), lös och bångstyrig. Den är också tung att arbeta innan jäsning, så jag brukar slå den tills jag får blåsor i händerna (men jag är ganska klen... :D).
Se till att ha ett överflöd av mjöl när du häller ut degen på bakbordet, och sätt extra mjöl ovanpå degen. Klappa (inte stryk) fast mjölet försiktigt, annars trycker du ut luften ur brödet. Se till att INTE bli kladdig om händerna av degen. I så fall är det bara att tvätta dem, mjöla igen och prova klappa en gång till.
Jag brukar använda en degskrapa till att BESTÄMT skära till rätt storlek på bröden, som jag sedan lägger på en plåt. Är det mycket mjöl på bröden så borstar jag av dem efter gräddningen. Sätt ugnen på grill de sista minuterna av gräddningen för att få fin färg på bröden.
Gjord av
Paul Svensson
|
Skrivet av Tom den 6 Oktober 2018 20:27
|
|
Idag så är det ytterdörrsbyte.
|
Skrivet av Tom den 6 Oktober 2018 20:22
|
|
Idag så är det ytterdörrsbyte.
|
Skrivet av Tom den 6 Oktober 2018 20:22
|
|
Ja Jhon vi har fullspäckat med jobb, funderar du på något så hör av dig så vi kan boka in dig.
|
Skrivet av Tom den 19 Augusti 2018 06:46
|
|
Håller ni på och bygger ännu
|
Skrivet av Jhon den 16 Augusti 2018 21:43
|
|
Håller ni på och bygger ännu
|
Skrivet av Jhon den 16 Augusti 2018 21:43
|
|
|