Startsidan Blogg Fotoalbum Fakta Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
om mig
Chilli och Gizza
H

12 år och man
Karlskoga,
Örebro län
kalendern
klockan
nya foton

Blommor från Linnéa och Leo
antal besökare

Två underbara Tollare, en förkortning på Nova Scotia Duck Tolling Retriver. Hundar med mycket energi och matglädje, älskar att få jobba och som njuter av det fina i livet.

SE VCH Lp1 Working Beautys Enjoy Earthquake "Chilli"

8 Maj 2006 - 3 Augusti 2016

SE VCH Working Beautys Jumping Joy "Gizza"

25 Juni 2010 - 

Gizza är en mysig tjej  som  gör oss stolta.Trevlig hund som älskar livet och alla människor,även nästan alla hundar. Hon har lätt att lära sig hon har en av och på knapp, men hon är ju lärling hos Chilli, där hon även lärt sig en del hyss. Nu har vi tränat  inför viltspår,Har även ställt ut henne och jättestolt med hennes resultat i Ransäter med Exellent och 4:e placerad i öppenklass, med jättefina omdömen av domaren.

Ska börja träna henne i Bruks och lydnadsklasser...tränar just nu med rutan och den funkar jättebra men fortfarande lite problem att hålla apporten.

Har nu tre 1:or och ett HP = Svensk viltspårs champion 11/9-13

Har varit standin på Hundgymnasiet i Forshaga med Elin fram till höstlovet 2012. Ägare: Familjen Hänninen, Karlskoga

Soldrivans Eye For Fusion "Chilla"

12 April 2017 - 

Den nyaste familjemedlemen. Barnbarn till Chilli. En väldigt glad tjej som gillar att busa med Gizza men också att klättra upp och mysa i famnen. Mer kommer när vi hunnit lära känna henne.

Uppdaterad: 5/1-2018 ändringar på hemsidan; Nytt blogginlägg & nya bilder.

alla rättigheter tillhör Familjen Hänninen

 

senaste blogginlägget
Hej alla och glad påsk!

Det var ett tag sen jag skev och detta har hänt.
Ja det började med en massa födelsedagar i januari. Ja, det var alltså födelsedagar 3, 15, 17, 19, 21, 28 och 29 i familjen.

Startat i en NW kurs för nybörjare med Gizza, sen tränade jag Chilla med samma övningar. Enda nackdelen är att Chilla behöver tränas med hundar för hon har väldigt höga förväntningar och hon vill gör allt de gör. SÅ hon måste få öva på att vara passiv. Men båda är väldigt duktiga och jag är väldigt impad av Chilla.

Åkt till min allra bästa vän som just nu har och haft det väldigt jobbigt. Men vi hade en trevlig helg tillsammans. Efter detta så klarade Linnéa Tjejklassikern och Leo och Martina klarade Halvklassikern. Det betyder att klarat av att cykla 10/15 mil på cykeln (Vättern), simmat 1000m/1500m i 17 grader (Vansbro), 1mil/1,5mil löpning (Lidingö) coh de avslutade med 3 mil på skidor (Norberg), STORT GRATTIS, stolt mor och fru.

TJP. är nästa utmaning. först tränat Gizza men inser nu att hon aldrig kommer lära sig ta fågel, utan att döda den och plocka av den alla fjädrarna. Annars är hon kanonduktig, precis som en apporterande fågel hund ska vara tyst, fokuserad, lugn hund. Hon är jätte rolig att jobba med tills det är dags att ta fågeln. Visst det går att träna bort men hon är snart 8 år och har alldeles för mycket jaktinstinkt, vilket hon haft sedan valp. Jag har därför bestämt mig att Gizza ska bli pensionär och nu jobba mer med Chilla på de nästkommande kurstillfällena (men såklart kommer Gizza att få fortsätta jobba också, kan ju inte ta bort något som hon älskar att göra). Puh mycket jobb med jakt.

Från hundar tillatt fått träffa dem som betyder allt... barnbarnen (och mina barn också såklart). Först åkte jag och min man upp till Vemdalen för att träffa våran goding Bo 21/2 år, Ewe och Olli. Bo och jag fick umgås en heldel under 4 dagar, medan Olli och Ewe tog med min man ut i backarna. Vi åkte häst och släde tillsammans, tror vi båda njöt lika mycket under den turen. Sen firade vi Ewe som fyllde 30 medan vi var där uppe. Nu snart är påsken över och vi har hunnit träffa vårat andra barnbarn, Danniella 1år sedan 3 januari. Såklart även med hennes föräldrar Martina och Filip (Även Linnéa var hemma under påsken). Är så stolt över mamma och mormor till så underbara och goa barn och barnbarn.

oj vart ett långt blogginlägg, tur att jag fått hjälp av Linnéa att skriva in det ;)
1 April 2018  | Länk | nya | 1 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Chilli och Gizza H                                             Skaffa en gratis hemsida