Startsidan Blogg Fotoalbum Stenskogen Gästbok Om mig Logga in
om mig
Mats
Carlström

57 år och man
Höör,
Skåne län
nya foton

Nu JÄ-AR!
antal besökare

Välkommen till Stenskogens hemsida!
Vad hittar Du här?
BLOGG - Spridda tankar ur mitt huvud, en och annan reflektion - lagom förvirrat!
FOTOALBUM - Sånt som säljes och lite fotboll, några hundar, NOSTALGI -åtminstone macken jag växt upp på o lita ti - TA EN TITT!
STENSKOGEN - GULF, Veteraner, Säljes, SLÄKTFORSKNING, SKUTTÅR och Bevingat/Tänkvärt - Välkommen!
OM MIG - får andra skriva! Men kolla LÄNKARNA, bl a MYCKET GOD MAT!      

senaste blogginlägget
9 september

I morgon har det gått TVÅ månader utan politiskt styre! Nja, i ärlighetens namn så kastade de rödgröna in handduken senare och dessutom så hoppas jag att politiken inte är en dagsslända utan att som ringar på vattnet ta tid innan de ebbar ut. Finns ju iofs fördelar ibland om de skulle "dö" snabbt, vid alla tokiga och egoistiska beslut.

För just egoistiskt är det. Svenska folket har sagt sitt, genom de räknade rösterna så finns det ett parti som fick fler röster än andra, hur svårt kan det bli? Jag gillar åter bättre hälfts tanke om flest röster, få 175 av platserna, kör!

Jag tror nog att det skulle innebära att fler politiker ansträngde sig och inte hängde upp sig på att få andra politiker att hålla med i någon skum allians, där maktgalna sliter sig från Big Brother/Robinson för att dra in skiten i Riksdagen! Precis så uppfattar jag det! Ska nämnas i sammanhanget att Robinson minns jag dåligt, men vet vad det då gick ut på, gav upp när pakterna slog ut det grundliga tänket med att överleva på en öde plats med vad platsen hade att erbjuda. 

Och Big Brother har jag inte sett alls, stödjer inte tv som erbjuder folk att bete sig som idioter och när lampan slocknar försöka få fart på den igen med att böla ut om än det ena efter det andra. Sorgligast är kombinationen att det lockar en del tittare, bevisar att man inte haft tillräckligt stor bur att låsa in i, samt att det får uppslag i massmedia med titlar som "BigBrother-Nisse" - talar ut om sin svåra tid. Jag finner Jokkmokks-Jockes ålderdomshemsturne mycket mer intressant! 

Jag stödjer inte heller "Jag ska också ha plats i massmedia för min mamma/pappa hade det" De (mamma/pappa) gjorde troligen något som intresserade folk, vad bidrar nästa generation med? Finns en intressant ekvation, ju fler generationer - ju sämre! Men, det finns undantag, om än få, väldigt få och när man lyssnar på dem så inser man snart att de skiljer sig markant från resten, kan tänka själv och har därför vettiga värderingar.

Jag har anledning att göra mer reflektioner om gränsöverskridande. De svenska gränserna har fått kritik för att vara näst intill obefintliga. Där ser vi vad beslut i riksdagen får för ringar på vattnet. På sextiotalet bad vi om arbetskraftsinvandring, maskinerna gick för fullt, det kom en hel del och uppskattade "inbjudan". Hur ser det ut idag? Vill inte stå vid någon maskin men ska ha! Och jag kan klandra båda parterna, menlösa politiker som varken fattade att lagar och regler gick att tolka på andra sätt och att det vimlar av sådana som vill göra det, vilka då utgör den andra parten!

Enklast är - I sverige har man hittills läst boken framifrån bak, sidorna uppifrån ned och raderna från vänster till höger! Men det finns envisa uppfattningar om att man ska läsa bakifrån fram.....

Detta gör att man hoppar över allt som leder till slutklämmen på sista sidan och ställer krav och många av oss förundras. Vad har Du bidraget med?

Kanske inte läge men någon sund i Svenska Akademin kanske skulle hålla med om att författare var ingen höjdare att vara om man bara skulle skriva sista sidan - Saligen Robban Broberg - Målet är ingentig, vägen är allt!

Kan tyvärr också tillskrivas en drös i Tokholm som tycker att de ska ta plats i förarstolen men har inte ens mandat till en cykel! Och ute och cyklar......

Om två månader har vi bytt julklappar, önskat kvittot ifall vi skulle hålla nyårslöftet om att träna varvid mindre storlek skulle passa, sett Ivanhoe, undrat var snön är, dragit på oss lite "umgåsförkylning", osv. Men har vi någon Regering? Märkligt vad tyst det är i omvärlden om Regeringslösa Svea! Å andra sidan så kanske de uppfattar det som en logisk följd i nedmonteringen av mellanmjölkens lagom land. Skulle vilja titta i spåkulan och se, med den här takten, hur det ser ut 2100? Får kanske sätta vårt hopp till robortar, med kortfattad instruktionbok på en sida........

Stackars barnbarnsbarn

När man ser på hur barn´a växer upp och står i,

kan man undra om barn´a nånsin får det som vi?

Om det finns jobb, om det finns mat

om det är drägligt där dom bor,

finns det får och kor och vatten och luft?

Kan dom sola sig gratis,

finns det blommor och blad?

Har dom fläsk och potatis,

kan dom ta sig ett bad?

Framtiden verkar dyster när man grubblar över ett glas öl

men man hoppas att barna ändå får ett glas öl.

Hadde Hasse & Tage någon spåkula?

 

8 November 2018  | Länk | Spridda tankar | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mats Carlström                                             Skaffa en gratis hemsida