Startsidan Blogg Fotoalbum Stenskogen Gästbok Om mig Logga in
om mig
Mats
Carlström

58 år och man
Höör,
Skåne län
nya foton

Nu JÄ-AR!
antal besökare

Välkommen till Stenskogens hemsida!
Vad hittar Du här?
BLOGG - Spridda tankar ur mitt huvud, en och annan reflektion - lagom förvirrat!
FOTOALBUM - Sånt som säljes och lite fotboll, några hundar, NOSTALGI -åtminstone macken jag växt upp på o lita ti - TA EN TITT!
STENSKOGEN - GULF, Veteraner, Säljes, SLÄKTFORSKNING, SKUTTÅR och Bevingat/Tänkvärt - Välkommen!
OM MIG - får andra skriva! Men kolla LÄNKARNA, bl a MYCKET GOD MAT!      

senaste blogginlägget
En hög med tankar

.....tänkte jag skriva om. En hel del provokativa, men det bjuder jag på för det är då man tvingas tänka och det gör jag. Blir det rätt med mina tankar, vet jag inte får framtiden utvisa, MEN jag tänker i alla fall!

Börjar med ett vakuum! Känns fint att Annie Lööf vidmakthåller en gammal centerntradition med att kosta svenska folket massor av pengar! Hennes företrädare, Maud Olofsson kostar oss fortfarande skjortan med hennes korkade affärer med skattemedel och som hon dessutom har fräckheten att inte stå till svars för! Men fräckheten är något som tycks vara ett signum för centern för med vilken rätt (8,9%) tycker Annie Lööf att hon ska vara statsminister? Och det är en ståndpunkt som gör att vi antagligen firar nyår med avsaknad av regering..... och det kostar mer än skjortan, för att inte tala om vad ett nyval kommer att kosta. En uppmaning -Annie, med flera, SITT NER I BÅTEN OCH STÄNG FODERLUCKAN!

Julle, 8-åringen som inte får spela med Veberöds pojklag. När man bara läser detta så tänker åtminstone jag som har haft många år som idrottsförälder, Vad-i-helvete, har man inte kommit längre? Men så läser jag lite till och fattar ganska snart vad det handlar om, Julle är född som tjej, därför är det slutspelat i pojklaget! Jag har tidigare och hävdar fortfarande att det finns ingen mänsklig varelse som inte vid vaknandet på morgonen beslutar sig för hur dagen ska te sig, tös eller påg, kille eller tjej, kvinna eller man, gubbe eller tant osv! För de flesta av oss är det inget som vi funderar över utan det bara är men för en del så grubblas det en del innan beslutet tas. Men då kommer det PK-drevet och försöker ingjuta dåligt samvete och hitta på konstigheter som hen och annat totalt förvirande. Låt personer vara det de känner att de är och sluta sätta ettiketter kors och tvärs! Det är det som ställer till det! Inte att Lasse insåg att han kom undan i sina stöldräder som Maja! Är jag Nisse men vill sitta och kissa, då gör jag det! Är jag Lisa och vill stå och kissa, då gör jag det (innebär en del rent teniska svårigheter, men det får Lisa ta!) Hatterövar som skiftar hela tiden finns inte mer än i PK huvud!

Är du med så långt?

Då tar vi Julle, som vill vara kille! Det är ju inte unikt med pågatös eller tösapåg, har hänt för och det är inte nytt att Lisa hellre spelade fotboll med grabbarna än hoppar hopprep! Och det är inte nytt att det i omkläddningsrummet inte ska vara blandat, man ska känna varandra rätt väl innan det inträffar. Och det är lika mycket ett "skydd" för intriger, hittepo mm! Låt det få vara så! Är jag hård? Nä, absolut inte, det finns lika bra flicklag så det handlar ju absolut inte om, som det basuneras ut, att Julle inte får spela fotboll! 

Tänk lite längre, och att inte feminister skriker halsen av sig är för mig ett under, tänk att svenska landslaget i damfotboll bestod av 90 % i grunden killar som känner sig som tjejer! Vad som än försöks påstås så finns det en fysisk skillnad som blir tydlig (o nu skriker alla tränade tjejer, men det är ju så, motsvarande träning för kille med samma förutsättning har mer muskelmassa som resultat!) och för att det inte ska bli så att "vad jag känner mig som" ska knuffa undan de som verkligen är, måste det få fortsätta råda! Det finns lösningar och det är mix, där man tydligt går in med att det ska vara si och så många av respiktive kön i laget.

Så, det är ett problem för Julle, absolut, men det handlar inte om att få spela boll eller inte! På det finns det vedertagna lösningar och har gjort rätt länge! Lycka till med fotbollen, Julle!

Jag skrev en hög tankar, här kommer nästa: 

Barn till föräldrar som döms till fängelse löper betydligt större risk att själva begå brott eller inte få jobb, jämfört med barn vars föräldrar får andra typer av straff. Det visar en ännu opublicerad studie som SVT Nyheter tagit del av.

Hur påverkas barns livschanser av att deras föräldrar döms till fängelse, jämfört med de barn vars föräldrar får andra typer av straff? 

Men hallå!? Att föräldrarna sitter i fängelse är konsekvensen av deras kriminella handling som de dömts för och inte inlåsta på måfå! Detta ger att barnens uppväxt kan omfatta en eller flera tveksamma och/eller kriminella värderingar och det är det som är en av anledningarna leder till att de begår brott! Och det är förälders ansvar att minska risken att barnen väljer att gå i samma fotspår om de, som kan leda till fängelse!

Åkte buss för några dagar sedan då bl a en kille klev på och orerade om vilket jävla land han kommit till och kallt var det också! Möjligen sockar i gympadojorna, korta, tunna gympaleggins, midjejacka med alla attribut för att se dyr ut, mobiltelefon, lurar i öronen och laptoppen i sin väska. Har Du bilden klar? Joddå, det var kallt! Men killen har några val, välj ett annat land, stanna kvar och klä på dig, men bara gör det och gör det tyst!

Klimat! Detta ämne som kanske de flesta någon gång funderar över även i juletider när det står annat för dörren. Förra veckan smalade man ihop en hel del i Tokholm och av de 1800 torde en del vara ganska insatta i detta ämne. Min enkla frågor; hur många cyklar stod det utanför? Hur många valde att åka till Tokholm så klimatsmart som möjligt eller kanske tom sa, jag avstår att åka? För att spetsa till det, hur många hade samma klänning som sist? Eller en återanvänd? Sara Danius visade med all tydlighet, JAG skiter i klimatet, går det att lägga till ett veck till så det går mer tyg? Gärna i någon färg som kräver massor av kemikalier! Och gärna något som inte finns i Tokholm utan som ska transporteras över halva jordklotet så jag kan få framstå som unik!  Och de ungefär 900 "pingvinerna" som var på plats, hur många tänkte på klimatet och vad de ställde till med när de packade sin väska för att flyga till Tokholm, för sina släktingar? En, ingen nämnd eller glömd, använde åtminstone huvudet, hade mössa på under förevändningen att det var kallt.....

Jo, nog f-n är hon unik, men det beror inte på klädvalet, men hon var som skrivet inte ensam om detta. Däremot om man ska tro massmedia så var Kronprinsessan Victoria unik på rätt sätt, men tyvärr ensam om det och anammat klimattänket, Heja! Farsan som annars är van att vara ute och cykla har lyckats med en sak: För Sverige - i tiden. Kronprisensan lär vara det när gubben tackar för sig!

Avslutningsvis, det är snart nyår och en liten vädjan, som egentligen är ganska stor! Det var en hästägarinna som vädjade om att hålla smällandet till nyårsafton, kan bara instämma! Ger inte mycket för förbud, räcker att man snart inte ser röken av rökarna, men se himlen lysas upp enbart nyårsafton av fantastiska ljusspel som startar med en dov ljudknall är ett steg i rätt riktning! Joddå, vi har också djur som reagerar, behöver ingen barometer då det några timmar innan reageras på regn med åska, så jag vet. Men som övan nämnda hästägarinna, det hanterar vi. Men vädjar om att utöver naturens nycker "bara" behöva göra det på nyårsafton!

God jul!

17 December 2018  | Länk | Spridda tankar | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mats Carlström                                             Skaffa en gratis hemsida