Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Magnus
Elmgren

47 år och man
Täby,
Stockholms län
kalendern
senaste blogginlägget
USM för F16

I helgen har jag vikarierat som coach för Täbys F16 vilket kändes som en rolig utmaning men svårt då jag inte känner tjejerna så väl. Jag har hyfsad koll på hur de spelar men vet inte allas kapacitet och hur de agerar och reagerar på olika situationer.

I fredags hade vi hemmakväll med familjen och såg semifinalerna på TV och hade soffmys som en uppladdning inför helgen. Det var imponerande att se hur Kroatien kämpade sig till vinsten efter 2 förlängningar men jag tycker samtidigt synd om Norge som spelade så bra och verkligen också hade varit värda ett avancemang.

På lördagen inledde vi dagen i Nacka Bollhall då jag coachade Täby F16. Vi gör en lite svajig insats vilket också resulterar i att eRPing lyckas glida iväg i målprotokollet i en annars ganska jämn kamp. Detta var en nyckelmatch som vi gärna hade fått senare under helgen för nu blev det lite uppförsbacke.

Ja, Elisabeth, Ludwig och Erik åkte vidare till Tele2 där vi åt lunch på Olearys och grabbarna fick springa runt och köra lite spel och tävlingar innan vi tog oss in på arenan. Där hade det en aktivitetsdel där vi tillbringade tiden fram till första EM-matchen som vi skulle se. Match om femteplats mellan Tyskland och Portugal. Det blev en bra match som Tyskland rättvist vann till slut trots att Gensheimer knapp spelade.

Mellan matcherna var vi tillbaka i aktivitetsdelen och träffade n massa handbollsvänner innan det åter var dags för bronsmatchen mellan Norge och Slovenien. Norge vann klart och rättvist. På väg hem åt vi middag på Pinchos och sen följde Erik med hem och sov över.

PÅ söndagen åkte vi åt olika håll då jag skulle ut till Nacka igen för att coacha tjejerna och de andra skulle hämta upp Leo och åka på match med P06 som Ludwig och Leo skulle spela (Erik vilade eftersom han precis har varit sjuk).

Tjejernas första match var mot Bankeryd och eftersom de hade vunnit lördagens andra match mot Arbrå så krävdes det vinst i den här matchen om chansen att gå vidare fortfarande skulle leva. Vi startar bra men tappar och hamnar i underläge en bit in i matchen. Jag tar beslutet att vi ska gå upp på 3-2-1 eftersom vi har svårt att få tag i deras skytte och detta vänder matchen och vi vinner till slut med 3 bollar.

Den sista och avgörande matchen blir mot starka Skuru och förutsättningarna för avancemang är att vi måste vinna med 6 mål. Vi börjar bra men lyckas inte få dit bollarna framåt vilket också gör att Skuru successivt seglar iväg i målprotokollet och vinner till slut stort och rättvist. Jag fick mycket fin feedback av föräldrar och tjejer efter matcherna och det var riktigt kul att få vara en del av deras SM-helg trots att vi inte tog oss vidare.

När jag kommer hem får jag höra att mina killar har gjort det jättebra (Ludwig gjorde 11 mål) och de gjorde mer än hälften av 06:ornas mål så trots förlust så var jag väldigt glad för mina killars skull.

Apropå mina killar så har det hänt ett par roliga saker kopplat till dem under helgen trots att vi inte har haft matcher eller träningar. I lördags när vi var i aktivitetsdelen av EM-arenan så hade jag lite svårt att få med mig killarna till Norgematchen för att de hade så kul där. Då började en annan pappa prata med mig och när han såg att jag hade Täbyjacka på mig så började vi prata om det. Det visade sig att hans son som också höll på att hoppa runt på aktiviteterna också var född 2007 och de bor i Danderyd där det inte finns någon handboll,. NU kanske han kommer ner och provar i veckan. Kul!

Den andra roliga diskussion om 07:orna som jag hamnade i var under söndagen på läktaren i Nacka Bollhall. Jag och Niclas C står och pratar om något, jag hamnar i en annan diskussion samtidigt som Niclas pratar med en Skuruförälder och plötsligt börjar den föräldern att prata om hur duktiga mina 07:or är. Tydligen hade han en son född 07 som spelar i Skuru och han började hylla våra killar och prata om hur duktiga de är. Riktigt kul att höra när det kommer så spontant också.

Vi skrivs!
27 Januari 2020  | Länk | Allmänt | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Magnus Elmgren                                             Skaffa en gratis hemsida