Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Magnus
Elmgren

45 år och man
Täby,
Stockholms län
kalendern
klockan
senaste blogginlägget
Kul men ändå

I fredags så fick vi en mysig hemmakväll med familjen då jag skippade den AW som de hade fixat här på jobbet. Det blev en riktigt mysig kväll och en bra start på helgen.

Lördagen inleddes med att vi åkte till Upplands Väsby där Ludwig skulle spela fotbollscup. Han spelade med båda lagen vilket också medförde att det gick olika bra. En kul grej var att vi träffade en hel del folk vi känner där som har barn i andra lag.

Jag åkte före resten av familjen till Ludwigs handbollsträning och drog igång den innan de kom. Vi hade finbesök av Nils som har spelat i laget förut och hans kompis Oliver som gjorde en stark första träning. PÅ slutet av träningen körde vi en längre genomgång av hur man satsar för varandra för att skap lägen åt sina kompisar.

Nästa stopp blev Västertorsphallen där jag skulle få göra min första match i Boltontröjan sedan 2005 då jag spelade i deras A-lag. Nu var det vårat samarbetslag Norrtull som skulle spela match mot Swittes samarbetslag Gauthiod så jag kände förra stycken i motståndarlaget och några i mitt eget lag. Det var riktigt kul att spela och det gick hyfsat också med tanke på att jag inte har spelat div3 på några år. 3 mål på 3 försök får jag se som godkänt och vi vann dessutom den väldigt målrikt matchen med 37-36.

Helgens huvudpunkt var så klart söndagen då vi åkte till Umeå och spelade mot Gimonäs med Boltons A-lag. Även denna match får vi en tung start där det mesta går emot oss men matchen är trots en massa utvisningar och annat jämn i halvtid med 4 mål com kändes som en onödigt stor marginal till Umeås fördel.

I andra halvlek går ingenting vår väg inledningsvis utan vi får några tunga utvisningar och annat som ger Gimonäs flytet i matchen och de lyckas dra ifrån rejält i målprotokollet. Vi tar 2 bra timeouts där de taktiska drag kombinerat med att killarna kämpar på bra ger att vi faktiskt har läge att utjämna där vi med 2 minuter kvar ligger under med 2 mål och har bollan. Vi misslyckas med avslutet, Umeå får kontra in en boll till och matchen är avgjord.

Det känns lite tungt med 3 raka förluster mot lag som vi tycker att vi ska kunna vinna mot men det finns många sätt att se på dessa matcher och det är trots allt så att alla spelare inte är riktigt inspelade än och att vi fortfarande är lite för beroende av några spelare. Denna match saknade vi dessutom ett par spelare som brukar kunna ha en avgörande roll så det är bara att jobba vidare och tro på detta. Laget har hög kapacitet sås nu gäller det bara att få ut det på match också.

Det vi framför allt ska ta med oss är den inställning och kämpavilja som killarna visar sista delen av matchen och hade vi haft några minuter till att spela på tror jag att vi hade lyckats vända det helt. Vi måste helt enkelt se till att få till denna känsla från början, minimera utvisningsminuterna, räta ut några frågetecken i vårt försvar samt få in fler spelare i vårt grundspel så skillnaden inte blir lika stor när vi byter runt.

Det stora plusset med resan var att vi hade en riktigt trevlig dag tillsammans där alla detaljer föll på plats och killarna fungerar bra som grupp. Det är också något som kommer att bli viktigt under en lång säsong och är förhoppningsvis frukten av sådant vi har gjort under försäsongen.

Vi skrivs!
16 Oktober 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Magnus Elmgren                                             Skaffa en gratis hemsida