Charity begins at home
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Thomas
Wahlberg

16 år och man
Stockholm,
Stockholms län
klockan
nya foton

Domen över död man. Kan lånas eller köpas via www.elib.se
Google sökning
nogg.se   Web  
antal besökare

Numera veteran på flera områden. Är medicinare med specialiteten invärtes medicin. Sysslar ännu med deltidspraktik på Sophiahemmet. Har kvar intresset för klinisk forskning och utveckling. Satsar numera mest på skönlitteratur och har via Melampyrum förlag publicerat åtta böcker. Har utträtt ur Sv. Författarförbund. Aktuella bokomslag kan ses i fotoalbumet och på rullande bilder till vänster. Böckerna kan beställas via thomas.wahlberg@biolink.se. , flera nätbokhandlare, eller www.adlibris.se. Böckerna kan lånas gratis eller köpas i e-boks form via www.elib.se och alla nätbokhandlare och bibliotek.
I bloggen diskuteras litteratur, filosofi, historia, politik, musik och aktuella frågor. Avsnitt ur undertecknads skrifter dyker upp då och. Jag tar gärna emot kommentarer och synpunkter på blogginläggen.
senaste blogginlägget
Om att skrämma barn med domedagsprofetior

Jag minns själv hur jag drabbades av domedagsstämningen i början av tonåren, då ett kärnvapenkrig beskrevs som oundvikligt. I skolan, i hemmet i pressen, radio och television, samma budskap hamrades in. Lagren av kärnvapen skulle räcka till total förstörelse av jordklotet tusentals gånger om. Världen styrdes av militanta potentater. De var lika aggressiva och krigshetsande, vare sig de som från demokratiskt styrda länder eller diktaturer. Det var främst det kalla krigets aktörer som stod emot varandra, men Kina, Indien och Frankrike skulle snart lyckas producera kärnvapen. Storbritannien hade gjort det redan 1952. Upptrappningen lurade alltså i bakgrunden. Det var inte fråga om ”om”. Det gällde bara ”när” det skulle braka loss. Till hemmen delades det ut broschyrer om hur ett svampmoln skulle växa vid horisonten och hur snabbt eldstormen skulle närma sig. Mina föräldrar skrattade åt broschyrens uppmaning att ta skydd, till exempel genom att kasta sig under ett bord. Skulle vi mirakulöst nog överleva explosionen, väntade brännskador, strålskador och cancersjukdomar. Det var inte så konstigt att vi barn drabbades av ångest och sömnproblem.
12 November 2019  | Länk | Samhälle | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Thomas Wahlberg                                             Skaffa en gratis hemsida