Startsidan Blogg Fotoalbum Fakta Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
om mig
Chilli och Gizza
H

14 år och man
Karlskoga,
Örebro län
kalendern
nya foton

Lycka
antal besökare

Två underbara Tollare, en förkortning på Nova Scotia Duck Tolling Retriver. Hundar med mycket energi och matglädje, älskar att få jobba och som njuter av det fina i livet.

SE VCH Lp1 Working Beautys Enjoy Earthquake "Chilli"

8 Maj 2006 - 3 Augusti 2016

SE VCH Working Beautys Jumping Joy "Gizza"

25Juni 2010 - 

Gizza är en mysig tjej  som  gör oss stolta.Trevlig hund som älskar livet och alla människor,även nästan alla hundar. Hon har lätt att lära sig hon har en av och på knapp, men hon är ju lärling hos Chilli, där hon även lärt sig en del hyss. Nu har vi tränat  inför viltspår,Har även ställt ut henne och jättestolt med hennes resultat i Ransäter med Exellent och 4:e placerad i öppenklass, med jättefina omdömen av domaren.

Ska börja träna henne i Bruks och lydnadsklasser...tränar just nu med rutan och den funkar jättebra men fortfarande lite problem att hålla apporten.

Har nu tre 1:or och ett HP = Svensk viltspårs champion 11/9-13

Har varit standin på Hundgymnasiet i Forshaga med Elin fram till höstlovet 2012. Ägare: Familjen Hänninen, Karlskoga

Soldrivans Eye For Fusion "Chilla"

12 April 2017 - 

Den nyaste familjemedlemen. Barnbarn till Chilli. En väldigt glad tjej som gillar att busa med Gizza men också att klättra upp och mysa i famnen. Mer kommer när vi hunnit lära känna henne.

Vilken nos hon har, hela hennes syskonskara helt suveräna. Följer allihopa så kul att se deras framgångar.

Uppdaterad: 10/10 2020 ändringar på hemsidan; Nytt blogginlägg & nya bilder.

alla rättigheter tillhör Familjen Hänninen

senaste blogginlägget
Vackra höstdagar

Och då passar man på att nyttja den med träningar.

Det började med att träna nosework 2an med
månadsgänget.
Fast innan på förmiddagen körde jag hundarna med utomhus och fordonsök hemma 10 st för att testa om Chilla kan bli lugnare inför eftermiddagsträningen... Men inte, fast hon jobbade målmedvetet alla 23 söken. Hon har uthållighet, men man gör vad hundarna orkade. Vi gjorde alltså många sökområden så de fick vila emellan Chilla löper så vi går ut sist.
Sen blev det kaffe våffla med grädde och hjortronsylt för min del. Älskar hjortron.
Tack mina damer för en fin dag.

Tack till Lena S från Gizza som fått en helmassage som var välbehövligt, är man över 10 år så kommer det lite skavanker. Det blir en enorm skillnad efter massage så pigg och glad. Behöver någon mindre massage ibland.

Vilat några dagar, sen blev det nosework tillsammans med Lena, Ida och iban hos Sussi på landet. Hundarna var riktigt duktiga vi körde allt utom behållare, lite trött på kartonger. Men det måste man träna på såklart.
Denna dag hade jag med äpplen morötter och knäckebröd till hästarna det gillar dom.
Tack för ännu en bra träning och tack Sussi.

När vi kom hem fick jag en förfrågan från Jennie om vi ville träna specialsök i röd kong och det tackar jag inte nej till. Har lite långtråkigt, när min man inte är hemma så jag är så tacksam att jag får vara med och träna både nosework och specialsök med likasinnade, samt vill ha med mig och kanariefågeln (chilla)

Nästa dag blev det alltså specialsök i Dgf vi blev fem stycken som tränade. 15st kong i tre områden.
Ja vad säger man gillar verkligen både nosework och specialsök som nu börjar bli roligare när hon gör markering bättre och bättre. Vi är inte framme riktigt än, men så småningom
Tack Jennie, Teresa, Sanna och Gittan för ikväll.

Bara därför gjorde vi ett sök dagen efter i kga med Jennie och Lena A
Fina och bra sök även mycke skratt den här dagen. Jag behöver lära in snabbare belöning vid markeringen fast svårt för hon är så snabb att hitta så träna, träna.

Fast denna dag gjorde Chilla ett annorlunda sök. Vilket jag är enormt stolt över.
En i gänget råkade tappa sin bilnyckel någonstans i sökområdena ( inte så litet.) Mycket lönnlöv som var som ett hav efter flera frostnätter.
Så efter alla sök så gick vi alla tillsammans för att leta, tog med Chilla eftersom hon bla hittar mina hårnålar på gräsmattan samt jag har tränat henne att leta nycklar och mobil men det var nog ett år sen.(det var hennes morfar suverän på) Tänker det är bra i framtiden när jag blir för glömsk... alltså.

Vi lät henne lukta på hennes reserv nyckel och handen. Först gick hon bara luktade som hon gör på promenad sen började hon jobba intensivt och även vi andra började leta på ett litet område och den blev hittad bland alla löv.


Duktigt nosarbete av Chilla.
Tack för ännu en bra sökdag.17 Oktober 2020  | Länk | nya | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Chilli och Gizza H                                             Skaffa en gratis hemsida