Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
om mig
Angelica
Börgesson

38 år och kvinna
Göteborg,
Västra Götalands län
översättning
dagens visdom
Behandla andra som du vill bli behandlad själv.
dagens onödiga vetande
william shakespeare "uppfann" mer än 1700 ord.
antal besökare

Hej och välkommen till min blogg!

 


 

Introduktion:

Detta är ingen blogg om mode och skönhet, mat, träning och livsstil, eller nåt annat liknande. Min blogg handlar i första hand om mig själv och min "livskamp". Det är en form av terapi för mig att skriva. Jag får ut mycket som ligger inombords på det sättet, det är bra bearbetning, och bra terapi. Och det är för mig även en "plattform" för att sprida kunskap och medvetenhet om psykisk ohälsa. Det gör jag genom att skriva om mig själv, hur jag mår, om min historia, och om åsikter och fakta angående psykisk ohälsa.

Jag har varit sjukskriven i 13 år, och jag är numera sjukpensionär (förtidspensionerad) trots min låga ålder, på grund av att jag mår väldigt dåligt psykiskt och känslomässigt, och har kronisk migrän, vilket är ett resultat av upprepade svåra trauman genom hela livet, och det i sin tur har gjort att min arbetsförmåga under många år har varit obefintlig, och kommer vara det för resten av livet. Så jag lever nu ett stilla, lugnt liv, jag måste leva på det sättet för att kunna leva överhuvudtaget, och jag trivs väldigt bra med det. Att leva i lugn och ro, och i stillhet, det är mitt sätt att kunna leva på, det enda sättet för mig att leva på.

Jag lider av kronisk spänningshuvudvärk och migrän, som jag haft sedan barndomen, som jag kämpar med varje dag. 
Jag lider också av svåra depressioner, mycket på grund av att jag ju levt ett väldigt svårt liv och upplevt mycket trauman, vilket gjort att jag alltid har mått väldigt dåligt psykiskt och känslomässigt.

Har diagnosen C-PTSD -  Complex Post Traumatic Stress Disorder (på svenska: Komplex Posttraumatiskt stressyndrom). Lider av utbrändhet på grund av psykisk och känslomässig trauma jag upplevt genom hela livet, och detta har resulterat i att jag därför har C-PTSD, och svåra depressioner och svår ångest.
Och plus den kroniska huvudvärken på detta, som jag har i stort sett dagligen, och som hör ihop med C-PTSD:n och är ett symptom på hur dåligt pyskiskt jag alltid mått, och det traumatiska livet jag levt, det gör att jag verkligen får kämpa. Kämpa för att tillfriskna, och för att hitta tillbaka till livet igen.

Det tar tid och är en långsam process, så man får ha tålamod med mig angående det. Jag gör något nu jag aldrig gjort tidigare, jag prioriterar mig själv, för att kunna ha en chans att må bättre. Det är enda sättet. Någon gång i framtiden hoppas jag kunna fungera bättre, och läka ihop så att jag kan må bättre än jag gjort tidigare i livet.

I min blogg skriver jag om min kamp, om hur jag mår, vad som händer i mitt liv, hur jag har det nu och hur jag haft det tidigare, hur jag känner och tänker. Jag uttrycker det med att antingen bara skriva om mitt mående och min vardag, mina upplevelser och erfarenheter i livet, eller så lägger jag in en dikt eller citat, eller nån låttext. Lägger också in musik då och då från Youtube, antingen favoritlåtar, eller låtar efter humör, eller låtar med särskild mening eller betydelse, eller för att förmedla budskap och sinnesstämmning. Jag älskar musik, och tycker om att dela med mig av bra låtar. smiley

Skriver också om åsikter jag kan ha om olika saker. 
Ibland slänger jag in lite humor, jag kan ha ganska sjuk humor ibland..ha ha!

Ett av mina mål med bloggen, och med mitt liv överhuvudtaget, är att få ut budskap om medmänsklighet, förståelse, acceptans och kärlek för andra, och att kunna sprida kunskap och förståelse och öka medvetenheten när det gäller människor med psykisk ohälsa, eller som har andra typer av sjukdomar eller svårigheter i livet. Det måste till, för att vår värld ska kunna bli bättre, i min mening. Så jag använder mig av mina upplevelser, erfarenheter och svårigheter i mitt liv, och vad det har lärt mig, och vad jag känner och tycker om saker och ting, och om livet överhuvudtaget, och även en del av musiken jag lägger in i bloggen, för att förhoppningsvis kunna vara en inspiration och glädjekälla för andra. Det är det jag lever för, that is my purpose in life. heart

Jag skriver i bloggen ungefär en gång i veckan. Ibland mer sällan, beroende på hur jag mår. Det nyaste blogginlägget jag skrivit ligger alltid först på startsidan. Vill man läsa andra inlägg jag skrivit, kan man klicka på länken "Lite allt möjligt" som finns under varje inlägg, eller kilcka på Blogg i menyraden ovan.

I Menyraden kan man bland annat kolla in mina Videoklipp - där finns mycket bra musik (många favoritlåtar) och en del roliga saker. Om man klickar på Om mig, så kan man läsa en massa information om mig. Titta gärna in i min Gästbok också och skriv en rad eller två. Kolla in mina Fotoalbum med, där har jag bilder på mig själv, roliga bilder, och lite annat smått och gott.

I övrigt är jag en vanlig tjej med vanliga intressen. 

Så välkommna in i mitt liv! smiley

 

(All text och alla bilder i den här bloggen tillhör Angelica Börgesson. © )

 

 

senaste blogginlägget
On the road....

Har haft en dålig period nu det senaste, börjar långsamt komma ur den nu. Men det tar sin lilla tid.

Har mycket jag skulle vilja skriva om, men har inte orken eller inspirationen just nu, så det får bli om ett tag istället, när det känns bättre.

Min vardag rullar på, precis som alla andras. But I think mine is slightly different. Jag har blivit väldigt tillbakadragen av mig, orkar helt enkelt inte med att leva i samma vardag som andra, med samma tempo, mönster och rutiner. Jag lever ett väldigt lungt, tillbakadraget och stilla liv, för mig själv, hemma hela dagarna, jag och min hund, och bara vilar i stort sett. Fokuserar på återhämtning och läkning, på alla plan.

Jag förstår att andra har svårt att förstå och acceptera mitt sätt att leva. Och det är helt okej, jag lever inte mitt liv för dom. Och det är inte dom som behöver gå omkring i min kropp och leva mitt liv. Jag gör det som jag anser vara bäst för mig, oavsett vad andra må tycka om det. I don´t give a flying fuck vad andra tycker, jag gör det jag måste göra. Precis som andra gör det dom måste göra. Inte mer med det.

Jag orkar helt enkelt inte "delta" i livet på samma sätt, det "livet utanför" som alla andra lever i. Jag mår inte tillräckligt bra för det. Jag har mina skäl och anledningar för det. Och andra får tycka vad dom vill, jag kommer ändå inte stressa eller pressa fram någonting av mig själv, bara för att andra anser att "men lilla vännen, så kan du ju bara inte leva." 

I hela mitt liv har jag bara levt för andra människor, varit andra till lags, gjort vad andra velat och tyckt jag ska göra....och vart har det tagit mig? Ja, ni förstår ju det vid detta laget, vart det har tagit mig, var jag befinner mig, och har befunnit mig i sååå många år. Så är det inte dags för mig nu att göra det jag själv tycker och känner att jag behöver och måste göra, för att jag ska kunna leva mitt liv? Jag tycker det. Så får andra säga vad i #%#&# dom vill.

Nu vandrar jag på min väg, på mitt sätt... Och vart den tar mig, det vette fan. Jag kommer möta väldigt många hinder och omvägar på min väg. Men framåt går jag iallafall, i min egen takt. On my way, on my road, on my journey.... smiley

 

"Long Long Journey" - Enya

 

 

 

 

 

 

 

15 November 2017  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica Börgesson                                             Skaffa en gratis hemsida