Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
om mig
Angelica
Börgesson

38 år och kvinna
Göteborg,
Västra Götalands län
översättning
dagens visdom
Det är bättre att fråga och verka okunnig, än att förbli det
dagens onödiga vetande
världens högsta solros genom tiderna blev 7,38 m.
antal besökare

Hej och välkommen till min blogg!

Detta är startsidan, och varje nytt inlägg jag skrivit ligger här på startsidan, nedanför denna introduktion, eller om ni går in på Blogg i menyn ovan.

Jag har en egen youtubekanal också , där jag skapar egna videos till olika favoritlåtar jag har. Har gjort en massa, och fler kommer till lite då och då. Besök den gärna och kolla. smiley 

https://www.youtube.com/user/TheSummerGlow

 


 

Introduktion:

Detta är ingen blogg om mode och skönhet, mat, träning och livsstil, eller nåt annat liknande. Min blogg handlar i första hand om mig själv och min "livskamp". Det är en form av terapi för mig att skriva. Jag får ut mycket som ligger inombords på det sättet, det är bra bearbetning, och bra terapi. Och det är för mig även en "plattform" för att sprida kunskap och medvetenhet om psykisk ohälsa. Det gör jag genom att skriva om mig själv, hur jag mår, om min historia, och om åsikter och fakta angående psykisk ohälsa.

Jag har varit sjukskriven i 13 år, och jag är numera sjukpensionär (förtidspensionerad) trots min låga ålder, på grund av att jag mår väldigt dåligt psykiskt och känslomässigt, och har kronisk migrän, vilket är ett resultat av upprepade svåra trauman genom hela livet, och det i sin tur har gjort att min arbetsförmåga under många år har varit obefintlig, och kommer vara det för resten av livet. Så jag lever nu ett stilla, lugnt liv, jag måste leva på det sättet för att kunna leva överhuvudtaget, och jag trivs väldigt bra med det. Att leva i lugn och ro, och i stillhet, det är mitt sätt att kunna leva på, det enda sättet för mig att leva på.

Jag lider av kronisk spänningshuvudvärk och migrän, som jag haft sedan barndomen, som jag kämpar med varje dag. 
Jag lider också av svåra depressioner, mycket på grund av att jag ju levt ett väldigt svårt liv och upplevt mycket trauman, vilket gjort att jag alltid har mått väldigt dåligt psykiskt och känslomässigt.

Har diagnosen C-PTSD -  Complex Post Traumatic Stress Disorder (på svenska: Komplex Posttraumatiskt stressyndrom). Lider av utbrändhet på grund av psykisk och känslomässig trauma jag upplevt genom hela livet, och detta har resulterat i att jag därför har C-PTSD, och svåra depressioner och svår ångest.

Här är en länk till information om Komplex PTSD (eller Komplex Traumatisering), för dom som är intresserade.

https://posttraumatiskstress.com/komplex-traumatisering/

Och så måste jag hantera den kroniska huvudvärken på detta, som jag har i stort sett dagligen, och som hör ihop med C-PTSD:n och är ett symptom på hur dåligt pyskiskt jag alltid mått, och det traumatiska livet jag levt, det gör att jag verkligen får kämpa. Kämpa för att tillfriskna, och för att hitta tillbaka till livet igen.

Det tar tid och är en långsam process, så man får ha tålamod med mig angående det. Jag gör något nu jag aldrig gjort tidigare, jag prioriterar mig själv, för att kunna ha en chans att må bättre. Det är enda sättet. Någon gång i framtiden hoppas jag kunna fungera bättre, och läka ihop så att jag kan må bättre än jag gjort tidigare i livet.

I min blogg skriver jag om min kamp, om hur jag mår, vad som händer i mitt liv, hur jag har det nu och hur jag haft det tidigare, hur jag känner och tänker. Jag uttrycker det med att antingen bara skriva om mitt mående och min vardag, mina upplevelser och erfarenheter i livet, eller så lägger jag in en dikt eller citat, eller nån låttext. Lägger också in musik då och då från Youtube, antingen favoritlåtar, eller låtar efter humör, eller låtar med särskild mening eller betydelse, eller för att förmedla budskap och sinnesstämmning. Jag älskar musik, och tycker om att dela med mig av bra låtar. smiley

Skriver också om åsikter jag kan ha om olika saker. 
Ibland slänger jag in lite humor, jag kan ha ganska sjuk humor ibland..ha ha!

Ett av mina mål med bloggen, och med mitt liv överhuvudtaget, är att få ut budskap om medmänsklighet, förståelse, acceptans och kärlek för andra, och att kunna sprida kunskap och förståelse och öka medvetenheten när det gäller människor med psykisk ohälsa, eller som har andra typer av sjukdomar eller svårigheter i livet. Det måste till, för att vår värld ska kunna bli bättre, i min mening. Så jag använder mig av mina upplevelser, erfarenheter och svårigheter i mitt liv, och vad det har lärt mig, och vad jag känner och tycker om saker och ting, och om livet överhuvudtaget, och även en del av musiken jag lägger in i bloggen, för att förhoppningsvis kunna vara en inspiration och glädjekälla för andra. Det är det jag lever för, that is my purpose in life. heart

Därför lägger jag också in här en video från Youtube, som handlar om psykisk ohälsa och stigmat kring det. Det är en kille som kallar sig för "Angry Foreigner" som pratar om detta, på den enklaste sättet möjligt, och allt han använder sig av är vett och sunt förnuft, en hel del ironi och sarkasm, och en del fakta naturligtvis. Detta i denna videon, är den bästa information man kan får, enligt min mening, i hur det är att leva med psykisk ohälsa, och hur människor omkring en i samhället lätt dömer en och inte kan förstå eller acceptera. Han är bara så bäst! Alla borde se detta! Så kolla själva, och gör er egen bedömning. smiley

Jag skriver i bloggen ungefär en gång i veckan. Ibland mer sällan, beroende på hur jag mår. Det nyaste blogginlägget jag skrivit ligger alltid först på startsidan. Vill man läsa andra inlägg jag skrivit, kan man klicka på länken "Lite allt möjligt" som finns under varje inlägg och sen bara scrolla nedåt, eller kilcka på Blogg i menyraden ovan.

I Menyraden kan man bland annat kolla in mina Videoklipp - där finns mycket bra musik (många favoritlåtar) och en del roliga saker. Om man klickar på Om mig, så kan man läsa en massa information om mig. Titta gärna in i min Gästbok också och skriv en rad eller två. Kolla in mina Fotoalbum med, där har jag bilder på mig själv, roliga bilder, och lite annat smått och gott.

I övrigt är jag en vanlig tjej med vanliga intressen. 

Så välkommna in i mitt liv! smiley

(All text och alla bilder i den här bloggen tillhör Angelica Börgesson.© )

 

 

senaste blogginlägget
Videomaking.

Känner mig fortfarande nere, har verkligen hamnat i en dålig period igen.

Mycket tankar, mycket minnen, mycket känslor, som hela tiden ligger och skaver i mig. Försöker distrahera mig själv en del, för att det ska bli lättare att orka med. Det jag gör mest nu för att distrahera mig själv att att se mycket på tv och film, naturligtvis, men jag pysslar också en hel del med att skapa egna videos och lägger ut på min youtubekanal. Det är något jag tycker är kul, jag får vara lite kreativ och låta hjärnan arbeta lite - och det är något som distraherar mig på ett bra sätt. Så jag gör mycket olika videos nu, lägger ut något nytt nästan varje dag. Det är väldigt blandad musik, och jag exprimenterar hela tiden med nya sätt och tekniker. Det är så kul!

Om det är någon som undrar vilket program jag använder för att göra dessa videor, så använder jag ett gratisprogram man kan ladda ner till sin dator som heter "Videopad Video Editor". Det är ett mycket bra, och ganska enkelt program att använda. Man får pröva sig fram. När man väl fattat grejen, så är det väldigt enkelt. Det finns också ett program som heter "Windows Movie Maker" som är ett liknande program, bara lite mer avancerat. Och det är ofta inte ett gratisprogram, men i vissa datorer så finns det programmet installerat från början. Det är också ett väldigt bra videoredigeringsprogram.

Som jag sagt innan, ni får gärna gå in och kika och lyssna. smiley

https://www.youtube.com/user/TheSummerGlow

Här nedan lägger jag ut två videos som jag nyss gjort. Den ena är låten "Sacrifice" med Sinéad O´Connor från 1991, en underbar cover hon gör på Elton Johns låt. Denna berör mig så djupt! Och så låten "Keep The Streets Empty For Me" med Fever Ray från 2009. En riktig favoritlåt!

Kram på er så länge! heart

 

 

 

 

 

 

15 Februari 2018  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica Börgesson                                             Skaffa en gratis hemsida