Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


rapport från spårskogen

Idag blir det rapport från måndagens aktiviteter, då bar det nämligen av mot skogen. Båda vovvarna var med, plus att jag la ett till Rosso också. Så en hel del springande i skogen blev det. Beslutade att det fick bli personspår - orkade inte drittla med blodet denna gången...

Taurus spår gick över ett kalhygge...vet inte om det var just den öppna terrängen som klurade till det för honom men han fick jobba! Ordentligt! Tror aldrig han snurrat så mycket någonsin. Men så springer han ju som en tok i spåret också- klart att det är lätt att missa nån vinkel eller litet slag då. Får nog ta tag i det där på riktigt. Han älskar ju att spåra och blir helt galen när han vet att det är spårning på g. Ofta blir det en del väntande i bilen innan också så han har ju gott om tid att tagga igång på. Men som vanligt så löser han sina spår även om han snurrar och mot mitten och slutet av spåret så spårar han riktigt fint (fast fortfarande rätt så snabbt). Godbitarna på slutet hittades iallafall och han kände att han hade tid att stanna och gnaga i sig dem också :-)

Tottis spår var superkort och rakt. Iallafall tyckte jag att det var superkort när jag la ut det, kändes betydligt längre när jag gick det med hunden. När hunden var hämtad så gick vi mot spåret i 90 graders vinkel så att vi skulle passera rakt över det å så avvaktade jag och såg vad han gjorde. Helt klart kände han att matte hade gått där för nosen åkte ner direkt och så gick han några steg i spåret - i rätt riktning dessutom :-) Sen var det paus och lite tuggande på blåbärsriset...sen undersökte vi spåret igen...tuggade blåbärsris...spårade...provsmakade en pinne...tillbaka till spåret...å så höll det på! Men den lille spårade han också, sen tar det nog några gånger innan poletten trillar ner på riktigt å han fattar vad vi håller på med. Men spårade gjorde han :-) speciell känsla att se dem använda sin näsa...På slutet låg leksaksråttan å väntade. Det var ju väldigt skojigt att den låg där mitt i skogen verkade han tycka, men leka är kul så det gjorde vi!

Det blir en liten rapport från Rossos spår också, för där är en hund som kan spåra! å i vettigt tempo dessutom! Tror att han var klockren på sitt spår, inte nån snurr nånstans å då var det iallafall två vinklar. Låg en leksak sist i hans spår också som han grepar så fort han kommer fram. Underbart att spåra med den hunden!

Nu ska vi försöka hålla uppe spårandet också under våren så det blir lite regelbundenhet i det hela. Finns ju de som tycker att vi ska ge oss ut på viltspårtävlingar också...så vi borde verkligen träna!

Igår kväll tog jag med mig Totti ner till klubben och kollade på när agility-nybörjarna hade sitt första praktik-tillfälle. Verkligen en grupp med massor av olika hundar. Ska bli roligt att följa dem! Ingen pudel och ingen pinscher. Dock en pudelblandning och en dvärgpinscher - det kan väl duga det också!

Nu väntar vi på att bli upphämtade så blir det agility-träning för Taurus och bus med Rosso för Totti. Apropå bus, så kommer här några bilder från "Totti och Klara bus" i går kväll.

kanske en något missvisande bild, ser ju ut som om det är Totti som drar igång busandet när Klara sitter så fint....å det gör han i och för sig också. Men det är Klara som har överlägset mest sprutt i benen av de två :-)

Hihhii..helskön bild!!!

Visst är hon lite galen Klara, men självlysande ögon det har hon inte i verkligeheten :-)

7 April 2010  | övrigt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida