Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Nybro tävling

Vet inte i vilken ordning jag ska börja, har ju varit en väldigt innehållsrik och skojig helg. Men iallafall är nu årets första tävling avklarad å den gav mersmak, så jag tror att jag ska surfa in till SBK å ladda ner tävlingskalendern. Kanske Taurus å jag ska tävla lite i år...?

Agility I: Första loppet sedan vår hösttävling 2008 som vi tar oss runt utan att bli diskade!!!! Så härligt! Kommer knappt ihåg hur banan gick, men det började med en raksträcka så jag startade med Taurus och så var det upp på A-et, däcket och så en vänstersväng...lite minnesluckor här...slalomet kom mot slutet och det var en rak och fin ingång, men man kom från en tunnel så det var full fart...Fick två vägran där innan vi kom vidare. Men i mål kom vi!!! Tjoho! Kontaktfälten skulle ju ha tränats flitigt i vinter men det kom en faslig massa snö så det blev inte mycket med det. Så något kontaktfältsbeteende som fungerar finns det inte ännu. Så idag borde det varit mattes uppgift att växla ner innan kontaktfältshindrena och springa med och se till att han gick ända ner. Missade tydligen detta på balansen, han hoppade både upp och nergången. å så två vägran i slalom, så 20 hinderfel. Fick 0,08 tidsfel också, men det var ju inte så illa med tanke på att vi tog om slalomet tre gånger :-)

Hopp I: Inte fullt lika fokuserad vovve. Började med att sikta in sig på nån som sprang utanför banan...liten sväng för att kolla in detta (typiskt...) sen kom han igång rätt så bra, men det var inte samma samspel som i förra loppet. Taurus sprang förbi ett hinder, tror det var lången, men matte väljer att inte krångla och ta tillbaka honom så vi blir diskade men han kommer igång och springer riktigt fint här också.

Öppen hopp: Kändes bättre än hopploppet trots att han var ute å hälsade på funktionärer här också och sprang typ rakt igenom slalomet utan att svänga alls...Matte fick jobba lite :-) Tog oss faktiskt nästan ända i mål innan jag fick hjärnsläpp och skickar in hunden i fel tunnelingång...synd, hade haft en del fel med oss men vi var ju nästan imål...

Grymt nöjd med dagen iallafall och faktiskt lite sugen på att åka å tävla lite mer :-)

Det var ju hemmatävling så det betyder lite funktionärande också, började i fredags med banbyggning och tältuppsättning, å så var jag funktionär under lördagen då small och mediumhundarna körde. Kul, kul! Vovvarna var med i lördags också och bodde i tältet hos mamma. Så nu har Totti varit på sin första agilitytävling. Det fixade han med bravur, bodde i komposthage hos storebror Taurus och fann sig väl till rätta där.

Vi har haft besök av Josefin med vovvar hela helgen, alltid skojigt! Å speciellt eftersom jag inte träffat Era ännu! Han å Totti hade riktigt roligt mest hela tiden. Det är svårt att gå och lägga sig när man har en ny kompis att skoja med :-) Men de var duktiga å när det var dags att sova blev det kompostgaller mellan småttingarna.

Avslutade helgen med valpkurs med Totti, stackars hunden kommer nog sova en vecka efter denna helgen. Han är som vanligt en mycket duktig hund :-) Idag var det inkallning på programmet. Inga problem det ända tills matte drog fram leksaken och belöna med och sen tappar greppet å Totti springer ärovarv :-) Men det är ju bra att matte får jobba lite...Lite sitt och "titta på matte övningar" ingick också idag. Titta på matte är han rätt så bra på i vanliga fall, inte just vid detta tillfället kanske... å sitta på komando har han ingen aning om vad det är. Men sitta det kan han! Är nöjd med min lilla vovve, han var lite småtrött kan man väl säga men han jobbar på så fint ändån!

Nu ska jag göra som de fyrbenta och lägga mig och sova!

 

 

 

18 April 2010  | agility | 2 kommentarer
Åh vad kul att se att du med har blogg, nu ska här läsas:) Ja det var skoj att veta att han har en egen fanclub även om jag blir ännu mer nervös.Men jag vill gärna att folk ska förstå att även mopsar älskar att röra på sig och ha kul:) Håller med dig om att det var trevligt att jobba ihop, du var så duktig med barnen:)

Webbplats: http://ems86.blogg.se
Skrivet av Emma den 22 April 2010 19:55
TACK för i helgen Annika!!! Och självklart ska du och Taurus ut på banorna! Chansen att gå runt blir ganska obefintlig annars . . . :p Aneby nästa?

Webbplats: http://www.pinscherpojkarna.se
Skrivet av Josefin den 18 April 2010 22:05
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida