Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


veckouppdatering

Har missat båda de gemensamma agilityträningarna denna veckan också. I måndags var jag upptagen med ickehundrelaterade aktiviteter, även om det ingick lite gos med en styck liten fyrbenting så blev det inget tränat för Taurus. Å i onsdags var det inplanerat räfsar-dag på klubben å självklart var man där och visade sin goda vilja :-) Men ingen träning med Taurus blev det... Däremot är det ju väldans så snyggt där nere nu, så det finns goda förrutsättningar för den fortsatta träningen!

I torsdags däremot så fick han jobba! Körde en skojig liten kombination där man kunde träna alla möjliga byten beroende på hur man sprang. Bakombyte in i tunneln och sen framförbyten körde vi. Å efter lite filande (det är ju bra om matte visar vad hon vill...) så gick den riktigt bra! Dock var det VARMT och det är vi inte vana vid ännu så det var en rätt så flåsig och tidvis ofokuserad hund som sprang. Avslutade med lite kontaktfält som inte alls funkade så bra. Trött hund och trött matte...? Det får vi fundera lite på till nästa gång. Efter den svettiga träningen fick hunden sitta uppbunden medan matte höll kurs. Fixade han fint, trots att det blev en bra stund vid den där stolpen. Matte glad :-) Var lite sugen på att ner och träna lite idag också eftersom vi inte varit så flitiga denna veckan heller, men ett rykte sa att det var lydnadstävling idag och då verkade idén med att släppa lös en galen taurus inte så lyckad. Å nu har Rio och Rosso anlänt för en liten sleepover så då ger jag mig nog inte på att traska ner till klubben med fyra hundar även om tävlingen nog är slut nu...

Den lilla lugna valpen har succesivt börjat sin förvandling till unghund. Om vi tidigare har haft ett par tokryck i veckan har vi nu minst två om dagen...puh! Någon har också börjat protestera om det inte riktigt passar herrn i smaken. "Nä, jag vill inte gå in än" , "Nä, jag vill inte alls sitta stilla just nu..." eller "du sa ju sitt och nu sitter jag och tänker faktiskt inte alls resa på mig hur mycket du än apar dig..." Hihiii...den sista är ju rätt så sött faktiskt och inträffa när jag skulle packa in alla fyra vovvarna (mina och mammas) i bilen. De andra tre vet vad sitt betyder och fick snällt sätta sig medan jag öppnade bildörren å så tänkte jag att såklart borde även den lilla lära sig att vänta på sin tur så han fick snällt sätta sig han också, fast han hittade på ungefär 100 andra saker innan han satte sig :-) Men sen satt han som sten! De andra hundarna fick lov att hoppa in en i taget och Totti sitter snällt kvar. "Nu Totti är det din tur, kom nu!" -sagt med den riktigt gulliga och skojiga rösten. Men nej, det skulle han inte... Hiihii....

Vi har ett mer eller mindre ofrivilligt morgondopp också att berätta om. Taurus tog ju nästan årets första dopp härom dagen men ångrade sig när han fått i framtassarna. Totti verkar vara mer av typen som undviker att tänka på hur kallt det är och hoppar från bryggan på det djupa, så går det åtminstone fort... Fast i detta fallet fanns det ingen brygga och jag tror inte det var meningen att hoppa i...jag misstänker att han på fullaste allvar tänkt sig att gå på vattnet (lyckligt ovetande om att de flesta som försökt med detta misslyckats). Ett rejält skutt tog han iallafall rakt ut i ån...plums! Var inte vad han tänkt sig, så ivrigt plaskande tog han sig upp på land igen. Händelsen verkar dock inte ha satt några djupare spår...han har varit nere vid vattenbrynet och vänt flera gånger under promenaderna sedan dess. Dock har han stannat på det torra :-)

Imorgon händer det roliga grejor, då drar vi till ridskolan som arrangerar familjedag. Och det blir ju ingen familjedag utan lite agilityuppvising:-) så dit ska vi och springa lite. Verkar som vi blir några stycken så det kan bli riktigt kul!

Hittade lite bilder från när Rio och Rosso var här senast. Annika tänkte ge sig på lite gruppfotografering...

Två hundar på plats...

...tre hundar...

Taurus måttligt road av aktiviteten och Rosso har tröttnat på att sitta...

...Taurus forsätter protestera "Jag vill inte sitta bredvid de där två.." Totti är försvunnen och till och med Rio som suttit tålmodigt och väntat på de andra stollarna som farit upp och ner har tröttnat.....matte ger upp fotograferingsövningen!

 

 

1 Maj 2010  | övrigt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida