Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


Växjö

Någonstans mellan Lessebo och Växjö började jag ångra mitt klädval och att jag lagt en massa tid på att noggrant smörja in alla delar som kunde tänkas hamna i solen. Det skulle ju vara sol..? När vi anlände till tävlingsplatsen var det molningt och 11 grader. Shorts och sandaler kändes inte så smart i det läget :-) Men det blev snabbt varmare så inga förfrysningsskador, hihi...När vi åkte därifrån var det 24 grader och sol istället!

Först ut var agilityklass 1 och den gick hur bra som helst! ...ända fram till slalom iallafall. Slalom låg som sjunde hinder från slutet och därifrån var det bara en liten sväng och sen raksträcka i mål. Det braiga var dock att han gick in rätt i slalomet, men han kom med för mycket fart. Matte skulle såklart ha växlat ner honom lite till... Så han missa en port och det blev till att ta om, sen gick han ur sista porten också så vi tappade mycket tid på slalomet, men ingen disk. En rivning på sista hindret när han vänder lite på huvudet och kollar vart matte är, tillsammans med slalomkrånglet och lite tidsfel gav oss totalt 15, 27 fel och en 22:a plats av 47 starter. Hur nöjd som helst :-)

Sen en liten paus och så var det dags för hopp 1. Sent startnummer i agilityklassen och tidigt startnummer i hoppklassen gjorde att det inte var speciellt långt mellan loppen. Något segare hund denna gången som dessutom blev rädd för något precis innan start. Ingen anning vad det var han reagerade på men svansen åkte långt ner mellan benen å matte hann tänka att det är ju ingen idé att starta med den här hunden. Men jag lyckades få upp svansen igen och vi tog oss faktikst runt ett lopp till! För typ första gången på tävling lämnade jag Taurus i starten. Vi pratar om tre meter, så inga långa sträckor men han satt kvar och han startade i fint tempo när han fick starttecken. Gutt!! Mer slalomkrångel och så en vägran på ett hopphinder när matte hade lite bråttom till nästa hinder plus en maaaassa tidsfel pga av slalomkrånglet gav 31 komma något fel men vi kom runt!! Å inte bara en gång utan två gånger på samma dag!! Har aldrig hänt förrut så jag är så nöjd med min lilla vovve :-)

Lilleman har också skött sig fint. Suttit i komposthagen med Taurus och bara tagit det lugnt. Blev lite orolig när jag var på väg till första banvandringen och de annonserade i högtalarna att de hittat en pudel på vift...men det var fel pudel. Min lilla skatt satt kvar i tältet :-) Puh...Försökte också lura ut honom en sväng i sjön, men säg näe det ville han då rakt inte. Ett litet, litet steg ut i vattnet var allt han kunde tänka sig. Trots att både Taurus och jag stod ute i vattnet. Men vi har en hel sommar på oss att lura med honom så han ska nog ha badat han också innan hösten :-)

6 Juni 2010  | agility | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida